Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 12 Μαΐου 2010, 09:00 | Ρούσσος Ιωσήφ

    Ζήτω την άμεση καταργηση της παραγράφου 3, του άρθρου 7 !!!!!!!!!!!

  • 12 Μαΐου 2010, 09:02 | Καζανάς Σπυρίδων

    Ζητώ να απαλειφθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού.

  • 12 Μαΐου 2010, 09:40 | Γαρουφαλής Ιωάννης

    Ο Υμηττός ήταν και πρέπει να παραμείνει ανοικτός για όλους και ιδιαίτερα για τους κυνηγούς.
    Ευχαριστώ.

  • 12 Μαΐου 2010, 09:45 | ΓΩΓΟΥ ΣΟΦΙΑ

    Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

    η επιχειρούμενη, με την παράγραφο 3 του άρθρου 7 του υπό συζήτηση σχεδίου ΠΔ, ολοκληρωτική απαγόρευση του Κυνηγίου στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού εκτιμούμε πως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης τις οποίες ελπίζουμε ότι γνωρίζετε. Πιο συγκεκριμένα:
    Α. Η αειφορική άσκηση της θήρας είναι δραστηριότητα απολύτως συμβατή με τους σκοπούς της προστασίας και της διατήρησης και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση και η επιστημονική γνώση.
    Β. Τα μέτρα προστασίας πρέπει να αποφασίζονται σε συνεργασία με τους χρήστες κάθε υπό προστασία περιοχής, οι οποίοι πρέπει να γίνονται αρωγοί των θεσμικών προσπαθειών για την αναγκαία προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής τους. Σε περιπτώσεις δε, που τα διαχειριστικά μέτρα και δράσεις έρχονται αναγκαστικά σε αντίθεση με παραδοσιακές χρήσεις γης (όπως η θήρα) σε μία περιοχή τότε η συναίνεση έρχεται με αντισταθμιστικά οφέλη και ουσιαστικό διάλογο έτσι ώστε να μην τίθεται ποτέ το δίλημμα «περιβάλλον ή άνθρωπος» αλλά να κηρύσσεται μέσα από τα παραπάνω η αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με το περιβάλλον.

    Έχει γραφτεί ενδεχομένως πολλές φορές αλλά εκτιμούμε πως είναι πάντα επίκαιρη η άποψη του πρώην επιτρόπου περιβάλλοντος, Σταύρου Δήμα, σύμφωνα με τον οποίο «το κυνήγι δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος του περιβάλλοντος αλλά μέρος της λύσης του προβλήματος».

    Το Υπουργείο του οποίου ηγείστε, προχώρησε στη σύνταξη σχεδίου ΠΔ περί προστασίας του Υμηττού, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους κυνηγούς της περιοχής, οι οποίοι βλέποντας το φυσικό περιβάλλον του λεκανοπεδίου να έχει παραδοθεί άνευ όρων στο τσιμέντο, βρίσκουν μέχρι σήμερα διέξοδο στις λιγοστές περιοχές που διατηρούνται σχετικά ανέπαφες. Αντιλαμβάνεστε πως η παράδοση του λεκανοπεδίου στα οικοδομικά συμφέροντα οφείλεται εν πολλοίς στους προκατόχους σας που δε φρόντισαν έγκαιρα να περιορίσουν την άναρχη δόμηση με αποτέλεσμα η Αθήνα σήμερα να κατέχει μια από τις χειρότερες θέσεις ως προς την ατμοσφαιρική ρύπανση και την παρουσία πρασίνου ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.

    Η ολοκληρωτική απαγόρευση του κυνηγίου που αναφέρεται στην παράγραφο 3, του άρθρου 7 του σχεδίου Π. Δ. για την ευρύτερη περιοχή του Υμηττού, δε συνοδεύεται από την απαραίτητη ανάλυση και παράθεση των κριτηρίων με τα οποία επιλέχθηκε ως διαχειριστικό μέτρο. Σε τι βλάπτουν τον Υμηττό οι κυνηγοί κυρία Υπουργέ; Με δεδομένο το γεγονός πως τα μητροπολιτικά πάρκα έχουν προσδιοριστεί στην πλευρά που ήδη απαγορεύεται το κυνήγι, γιατί προχωρήσατε στον πλήρη αποκλεισμό μίας εκ των πλέον παραδοσιακών χρήσεων γης της περιοχής;

    Θα περίμενε κανείς πριν τη λήψη των σχετικών αποφάσεων να λάβετε υπόψη ότι:
    – Η άσκηση της θήρας αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για δεκάδες χιλιάδες κυνηγούς του λεκανοπεδίου και ο Υμηττός είναι παραδοσιακά ο κοντινότερος κυνηγότοπος για αυτούς.
    – Στο μεγαλύτερο μέρος του Υμηττού απαγορεύεται ήδη το κυνήγι αν συνυπολογίσουμε και τις κατοικημένες περιοχές που έχουν αυτομάτως γύρω τους μια ζώνη 250μ απαγόρευσης κυνηγίου.
    – Οι κυνηγοί προστατεύουν το περιβάλλον ωσάν το σπίτι τους και καταγγέλλουν κάθε παράβαση ή απειλή που διαπιστώνουν.
    – Η ομοσπονδιακή θηροφυλακή των κυνηγών έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στην προστασία της υπαίθρου.
    – Τα μοναδικά, θηρευτικού ενδιαφέροντος, είδη της ενδημικής πανίδας στον Υμηττό, ο λαγός και η πέρδικα, ευημερούν χάρη στις προσπάθειες των κυνηγετικών συλλόγων της περιοχής.
    – Τα αποδημητικά είδη που κυνηγιούνται στον Υμηττό είναι κυρίως η τσίχλα και το ορτύκι, είδη τα οποία βρίσκονται σε ικανοποιητικούς πληθυσμούς σύμφωνα με το Ελληνικό Κόκκινο Βιβλίο το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα.
    – Οι κυνηγοί μέσω των συλλόγων τους κάνουν έργα για το περιβάλλον, αναδασώσεις, ορεινές σπορές για τα θηράματα, ποτίστρες κλπ. Και όλα αυτά με χρήματα των κυνηγών, χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
    – Τις ώρες και στα μέρη που συνήθως διεξάγεται το κυνήγι, δεν υπάρχουν άλλοι χρήστες του βουνού (εκδρομείς, περιπατητές, ποδηλάτες κλπ) που θα μπορούσαν δυνητικά να ενοχληθούν.
    – Τα προβλήματα του βουνού είναι άλλα και δεν λύνονται, μάλλον εντείνονται, με την απαγόρευση της θήρας: καταπατήσεις, εκχερσώσεις, αυθαίρετα, πυρκαγιές, μπάζα, σκουπίδια, εγκατάλειψη, κλπ.

    Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την αφαίρεση της παραγράφου 3 του άρθρου 7, που προβλέπει την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό, από το υπό διαβούλευση σχέδιο προεδρικού διατάγματος. Αντί να επιχειρείτε να αποκλείσετε τους κυνηγούς από την Ελληνική ύπαιθρο, ζητήστε από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις να συνεισφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις, στην προστασία και στην ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος. Θωρακίστε θεσμικά την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και το ρόλο των κυνηγετικών οργανώσεων, κάντε τους κυνηγούς συμμάχους σας στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Η χώρα μας έφτασε στη δεινή θέση που βρίσκεται σήμερα λόγω αδιαφάνειας, έλλειψης ενεργού συμμετοχής των πολιτών στις αποφάσεις, κακών χειρισμών, εξυπηρέτησης ημετέρων, απουσίας οράματος, στόχων και στρατηγικών και αυθαίρετων αποφάσεων που βάρυναν τους πολλούς για να εξυπηρετήσουν τους λίγους.

    Κυρία Υπουργέ, δεν είναι δυνατόν (και ελπίζουμε να κάνουμε λάθος) οι αποφάσεις που λαμβάνετε να είναι προϊόν προτάσεων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων τις οποίες αποδέχεστε, υλοποιείτε και οι οποίες οδηγούν στην αυθαιρεσία και στην τοποθέτηση σε γυάλα της Ελληνικής Φύσης. Η απαγόρευση θήρας που κάποιοι σας προέτρεψαν να προτείνετε στο σχέδιο του Π.Δ. του Υμηττού είναι αυθαίρετη και ατεκμηρίωτη. Η μοναδική πηγή έμπνευσης αυτής της πρότασης πηγάζει από το συναίσθημα κάποιων και μόνο από αυτό. Οι ΜΚΟ προσπαθούν μεθοδευμένα να θέσουν το θέμα στο συναίσθημα και στον ψυχολογικό τομέα, εκεί που το κυνήγι είναι προσωπική υπόθεση και προσωπική επιλογή, γεγονός που δεν έχει καμία σχέση και θέση στα πλαίσια αποφάσεων ή παρεμβάσεων για την προστασία του περιβάλλοντος. Η προστασία του περιβάλλοντος επιτυγχάνεται με ορθολογική χρήση, μέρος της οποίας είναι και το αειφόρο κυνήγι. Η συναισθηματική φόρτιση δεν μπορεί να θεσπίζει νόμους που αφορούν 230.000 οικογένειες.

  • 12 Μαΐου 2010, 09:50 | Λαχανας Νικος

    το να απαγορευεις το κυνηγι στην ελλαδα ειναι το μονο ευκολο για το υπουργειο, το να αναγνωριζεις ομως το ποιος προσφερει για το καλο της αγριας χλωριδας και πανιδας στην χωρα μας ειναι παρα πολυ δυσκολο για το υπουργειο οταν μαλιστα αυτο γινεται χωρις να κοστιζει καθολου στο κρατος γιατι οτι κανουμε εμεις οι κυνηγοι ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ.
    καθιστε λοιπον στις καρεκλες παρτε το σαλαμι και ξενινηστε εχοντας την εντυπωση και την ικανοποιηση πως κανετε καλο στο περιβαλλον και δεν βλεπετε τα τοσα αλλα προβληματα που γινονται παρανομες χωματερες, παρανομες υλοτομιες, καταπατησεις κλπ αλλα τι να πουμε αυτα ειναι προβληματα που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ, αρκεστειτε λοιπον στα ευκολα που ειναι το κυνηγι, καληνυχτα.

  • 12 Μαΐου 2010, 09:36 | Ζωη Πρεμενη

    Κύριοι,

    Ζητώ να απαληφθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του προεδρικού διατάγματος που αφορά την απαγόρευση κυνηγίου στον Υμηττό, διότι οι κυνηγοί όχι μόνο δεν καταστρέφουν το περιβάλλον αλλά το σέβονται πολύ περισσότερο από τους δήθεν οικολόγους οι οποίου δεν έχουν πατήσει ποτέ τους σε κορυφή βουνού και δεν γνωρίζουν τί πάει να πεί φύση, παρά μόνο από την τηλεόραση παρακολουθούν και ενίοτε σχολιάζουν εκ του ασφαλούς. Ως εκ τούτου θεωρώ τραγική την πιθανότητα να οριστεί η συγκεκριμένη περιοχή του Υμηττού ως απαγορευμένη για το κυνήγι, διότι αν εφαρμοστεί θα καταντήσει θύμα στους οικοπεδοφάγους και σε λίγα χρόνια θα εμφανιστούν από το πουθενά, όπως πάντα συμβαίνει, βίλλες και πισίνες. Ενίσταμαι και πιστεύω οτι θα εισακουστούν τα σχόλια των φρονίμων και λογικών.

  • 12 Μαΐου 2010, 09:31 | Πολιτοπουλου Μαρλένα

    Με τι χαρά με τι καημό πήραμε την είδηση πως θα καταργηθεί το κυνήγι στον Υμηττό. Λαθος. Μπορεί να αλλάξουνε απόφαση.
    Μακάρι να μην υποχωρήσουν οι έχοντες τη νομοθετική δύναμη. Η πόλη αυτή χρειάζεται ανάσες ηρεμίας, αυτοσυγκέντρωσης, χαλάρωσης. Αρκετή αγριάδα ζούμε κάθε μέρα και μόνο που υπάρχουμε σε τούτο τον τόπο. Την Αττική, το πιο όμορφο κομμάτι αυτού του πλανήτη. Έλεγαν οι παλιοί. Ας δουν τα παιδιά πως υπάρχει και κάτι διαφορετικό στη ζωή εκτός από το κυνήγι του χρήματος, του αθώου ζωντανού, του καταναλωτικού ονείρου. Μπας και πάρει ανάποδες στροφές η ζωή μας και θυμηθούμε τη λέξη σεβασμός. Εγώ και πολλοί σαν και μένα αναζητούν ένα χώρο υποδειγματικό για μια άλλη ζωή στην Αθήνα. Με πουλιά να κελαιδούν και στα δρομάκια να μην σταθμεύει η τζιπούρα και να μην ακούω πυροβολισούς. Ας γίνει αυτός ο χώρος που θα μας εμπνεει ο Υμηττός.
    Μαρλένα Πολιτοπούλου

  • 12 Μαΐου 2010, 09:26 | ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Με την παράγραφο 3 του άρθρου 7 ο ορεινός όγκος του υμητού θα έχει την ίδια τύχη της πεντέλης και της άλλης πλευράς του βουνού.(Ανω βούλα,Ανω γλυφάδα,ηλιούπολη.αργυρούπολη κ.α.)
    Οι κυνηγοί δρούν και λειτουργούν με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλον και είναι πάντα σε θέση συνεργασίας με τους δήμους και τους φορείς φροντίζοντας να μένουν πιστοί στις αρχές τις φυσικής ισορροπίας.Για τον λογο αυτό εχουν πραγματοποιήσει μια σειρά ενεργειών με σκοπό την διαφύλαξη της πανίδας και της χλωρίδιας στην ευρύτερη περιοχή του Υμιτού.
    1.Πρόσληψη εποχιακού θηροφύλακα και 3 πυροφυλάκων.
    2.Σύσταση και λειτουργία οργανωμένης πυρόσβεσης και πυροπροστασίας.
    3.Συνεργασία με την πολιτική προστασία για περιφρούρηση και φύλαξη κατά την κρίσιμη θερινή περίοδο των πυρκαγιών.
    4.Δημιουργία τεχνητού χώρου σίτισης και ύδρευσης όχι μονο για τα προστατευόμενα αλλα και για τα θηρεύσιμα ειδη.(Τοποθέτηση ΥΔΑΤΟΔΕΞΑΜΕΝΩΝ.ΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΗΣ ΓΙΑ ΕΝΔΥΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΑ ΕΙΔΗ)
    Πείτε μας πως θα προστατέψετε την περιοχή ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΕΜΑΣ.Τ ην στιγμή που μονο με το άκουσμα του διατάγματος το Σαββάτο 8/05/2010 είχαμε την πρώτη πυρκαγιά.Η οποία κατασβέστηκε με επυτιχία λόγω της άμεσης κινητοποίησης των κυνηγών .Παπαδάκη Δημητριου και Νικολοθανάση Γεωργιου .Οι οποίοι φρόντισαν να ειδοποιήσουν εγκαίρως την πυροσβεστική υπηρεσία και να την οδηγήσουν με επιτιχια στο ακριβές σημείο της φωτιάς.

  • 12 Μαΐου 2010, 09:22 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΑΚΟΣ

    Απο ποτε ολοι εσεις αποφαζιζετε για το κυνηγι χωρις τους κυνηγους? Απο ποτε 10 ανθρωποι που αυτοαποκαλουνται οικολογοι ειναι ικανοι να καθοριζουν την μοιρα του κυνηγιου,χωρις καν να ακουσουν την επισιμη γνωμη των κυνηγων?. Να ειστε βεβαιοι οτι θα μας βρειτε ΑΠΕΝΑΝΤΙ σας, σε καθε φασιστικη αποφαση εναντιον των κυνηγων,γιατι οι εως τωρα προσπαθειες σας για πρασινη οικολογικη αναπτυξη, μονον φασιστικες μπορουν να χαρακτηριστουν απεναντι σε ολους εμας τους κυνηγους.Λυπαμαι που ολη σας η οικολογικη δραστηριοτητα ξεκινα και τελειωνει απανω στο κυνηγι.

  • 12 Μαΐου 2010, 09:43 | Μανούσος Δημήτρης

    Αγαπητοί κύριοι του Υ.ΠΕ.Κ.Α

    Σας είμαι ευγνόμων που έστω και μέσω της Σοσιαλιστικής σας κυβέρνησης ένοιωσα συναισθήματα που νοιώσαν οι μεγαλύτεροι από μένα επί 7ετίας της Χούντας. Ευτυχώς ή δυστυχώς λόγω της ηλικίας μου δεν πρόλαβα να βιώσω το περίφημο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Με αφορμή όμως το άρθρο 7, παράγραφος 3 του νομοσχεδίου που ετοιμάσατε, κατάλαβα ακριβώς πως ένοιωθαν οι Έλληνες εκείνη την εποχή. Σε τι διαφέρει άραγε το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» από το » σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα»; Εγώ προσωπικά δεν βρίσκω καμοία διαφορά από την στιγμή που η εν λόγω δήλωση δεν συνοδευεται από την απαραίτητη στοιχειοθέτηση. Βάση ποιού επιστημονικού πορίσματος ή μελέτης προβαίνετε σε αυτήν απαγόρευση; Έχετε στοιχεία ότι το κυνήγι στον Υμηττό έχει προκαλέσει τον κίνδυνο για κάποιο είδος άγριας ζωής; Από πότε ο νομοθέτης λειτουργεί δογματικά εκμεταλευόμενος τους συναισθηματισμούς και την άγνοια του κόσμου; Στην Ελλάδα λόγω γεωγραφικής θέσης δεν ενδημεί κανένα είδους πουλιού εκτός από κάποιο είδος πέρδικας η οποία και απαγορευεται να θηρευθεί, αντιθέτως από τα 200 και περισσότερα είδη πουλιών που μεταναστεύουν στην χώρα μας μόνο 12 είδη είναι θηρεύσιμα. Οπότε μπορείτε να μου πείτε τι ακριβώς είναι αυτό που προστατεύετε με την συγκεκριμένη απαγόρευση; Μήπως μπορείτε να μου πείτε τι ακριβώς πόρισμα προέκυψε από την μελέτη της ΜκΟ που στοίχισε 2.500.000€ σχετικά με την ζωή του Ασημόγλαρου στο Αιγαίο και του Κορμοράνου στην Ελλάδα; Ψάχνω να βρω τα αποτελεσματα της συγκεκριμένης μελέτης και δεν μπορώ να τα βρω πουθενά.
    Επειδή ο κόσμος έχει άγνοια πατάτε εκεί. Θέλετε απλά να παραδώσετε το ανατολικό κομάτι του Υμηττού ( Κορωπί, Σπάτα κτλ) εξολοκλήρου στα εργολαβικά συμφέροντα. Οι κυνηγοί βλέπετε είναι εμπόδιο στα μεγαλόπνοα σχέδια σας για πράσινη ανάπτυξη. Θέλετε να γεμίσετε με ανεμογεννήτριες και ηλιακά πάρκα κάθε κορυφογραμμή της Ελλάδας. Μπορείτε να μου απαντήσετε το βουνό Όλυμπος πάνω από την παραλία της Σαρωνίδας πως χτίστηκε μέσα σε δύο χρόνια από την θάλασσα μέχρι την κορυφή; Μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες πουλάνε πολυτελής μεζονέτες με πισίνες και κάποιος έχει γράψει ανάμεσα στις βίλλες με ένα σπρέυ σε κάποιο τσιμέντο «Προσοχή Πέρδικες». Μάλλον θα ήταν κάποιος εργολάβος με οικολογικές ευαισθησίες και την ώρα που άδειαζε η μπετονιέρα σκέφτηκε τις πέρδικες. Μήπως από την άλλη μπορείτε να μου απαντήσετε σε τι ακριβώς προστάτεψε την Πάρνηθα ο χαρακτηρισμός της ως εθνικός δρυμός; Οικολογία από τα πολιτικά γραφεία του Κολωνακίου δεν γίνεται, όπως επίσης οικολόγος δεν είναι αυτός που διαβάζει κάθε Κυριακή με την Ελευθεροτυπία το National Geographic. Που είσασταν κυρία Μπιρμπίλη εσείς και οι αγαπητές σας οικολογικές μη κυβερνητικές οργανώσεις όταν οι Κυνηγετικοί σύλλογοι έδιναν μάχη με τις φλόγες πέρσι στην Ανατολική Αττική; Είναι άραγε τυχαίο που ενώ σε όλες τις χώρες της Ευρώπης οι προστατευόμενες περιοχές αγκίζουν το 5%, στην Ελλάδα που αποτελεί την πρωταθλήτρια της διαφθοράς, να φτάνουν το 20% της υπαίθρου; Μας θεωρείτε άραγε τόσο αγνώμονες ώστε να πιστέψουμε πως στην χώρα της μίζας, της ρεμούλας και του «Μαυρογιαλούρου» η αγνή οικολογική συνείδηση είναι τόσο μπροστά από τους άλλους Ευρωπαίους;
    Απαντήσεις φυσικά σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα δεν μπορείτε να δώσετε γι’αυτό και λειτουργείτε δογματικά. Ο καθένας παίρνει στο τέλος αυτό που του αξίζει. Αφήστε τον κόσμο στην ησυχία του. Αρκετά κακά κάνατε σε αυτόν τον τόπο. Απαιτούμε πλέον από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας να αναλλάβει τις ευθύνες της όπως και από το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών. Πρέπει να κατέβει ο κόσμος στον δρόμο. Τι άλλο περιμένετε επιτέλους για να το πάρετε απόφαση;
    Εσένα φίλε που μπορεί να διαβάζεις τα παραπάνω και σε αφήνει αδιαφορο το θέμα, απλά να ξέρεις ότι προσπαθούν να σε επηρεάσουν κεντρίζοντας τις ευαισθησίες σου παρουσιάζοντας τους κυνηγούς σαν αιμοσταγείς δολοφόνους με πριόνια, μην τους αφήσεις να σε παραμυθιάσουν άλλο. Το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι αν το παιδί σου αύριο έχει ένα κομμάτι πράσινο να παίξει και να πάει μια εκδρομή. Πόσα πρέπει να περάσεις για να καταλάβεις ότι η ζωή σου δεν έχει καμία αξία για αυτούς;
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟΥΣ.

  • 12 Μαΐου 2010, 08:47 | επανιελ

    υπαρχει τωρα πια κυνηγετικη παιδια δεν μπορειτε να μας απομακρινετε απο την φυση.

  • 12 Μαΐου 2010, 08:36 | Δημήτρης Κανδύλης

    Ζητώ την κατάργηση της παραγράφου 3 Άρθρο 7 σχετικά με την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό.

  • 12 Μαΐου 2010, 08:51 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

    (το πρώτο μου σχόλιο δεν δημοσιεύθηκε…παρακαλώ για το συγκεκριμένο)

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!!!!

    Παρακάτω παραθέτω ένα κείμενο του Κ. Γκριτζάλα το οποίο πιστεύω αξίζει της προσοχής μας……

    Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι κυνηγοί,
    Είναι της μόδας τον τελευταίο καιρό να είμαστε στον στόχο “πολιτισμένων”, αντικυνηγών , πιστεύω παρ’ όλα αυτά ότι ο οικολόγος μπορεί να συμπράξει με τον κυνηγό και το δικαίωμα της “διαχειρίσεις των θηραμάτων” να γίνεται πιο σωστά και να εξαλειφθεί κάποτε η καχυποψία και η έχθρα μεταξύ μας…
    Αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας το κυνήγι και υποχρέωση μας να ξεριζωθεί το “καρκίνωμα” της λαθροθηρίας. που επιτέλους το κράτος πρέπει να αναλάβει γενναία!
    Επειδή ένα από τα αγαπημένα επιχειρήματα των αντικυνηγών είναι ότι είμαστε “κακοί άνθρωποι και κομπλεξικοί”, παρ όλο ότι προερχόμαστε απ όλα τα κοινωνικά στρωματά , σκέφθηκα ότι καλό θα ήτανε μια αναφορά σε εξέχοντα άτομα που ήτανε “μανιώδεις” κυνηγοί, χαρακτηριστικό είναι ότι είναι κάτι που χαρακτηρίζει ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρωματά.!
    Βασιλείς, πρωθυπουργούς, δικτάτορες …(δεξιούς αριστερούς)… συγγραφείς μουσικούς στρατιωτικούς. κλπ.
    Πιο κάτω αναφέρω μερικούς χαρακτηριστικά ενώ στέκομαι σε ορισμένες αναφορές που θεωρώ σημαντικές!

    Charles Robert Darwin ( 1809 – 1882)
    Παρ όλο ότι ήταν ένας άνθρωπος που ασχολήθηκε με το ζωικό Βασίλειο όσο κανένας άλλος και το μελέτησε ήταν φανατικός κυνηγός και του άρεσε να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του κυνηγώντας!

    Steve McQueen (1930 -1980)

    Μανιώδης κυνηγός..

    Tito (1892 – 1980)

    Διέθετε δικές του ρεζέρβες για να κυνηγάει αποκλειστικά και μόνος του και μάλιστα η οργάνωση της Γιουγκοσλαβίας κυνηγετικά έγινε δικιά του πρωτοβουλία και απέφερε δις. από κυνηγούς και διπλανών χωρών!

    Gary Cooper(1901-1961)

    Γεννημένος σε ένα ράντς της Μοντάνα ήταν φανατικός κυνηγός και εξαίρετος καβαλάρης!

    Dumas Alexandre (1802 -1870)

    Φανατικός κυνηγός, χαρακτηριστικό ότι επειδή ήταν 1.95 μ και σωματώδης, έπαιζε βάζοντας τα δυο δάκτυλα στις οπές του δίκαννου και το κράταγε σε οριζόντια θέση!

    Ernest Hemingway (1898 – 1961)

    Safari in Africa
    ”Eίναι ανυπέρβλητη η αίσθηση να κυνηγάς κάτι που μόνο εσύ ξέρεις πόσο επιθυμείς για αρκετό χρόνο, να καταλαβαίνεις ότι σε κοροϊδεύει και παίζει μαζί σου το θήραμα και στο τέλος της ημέρας να έχεις αποτύχει, το να συνεχίζεις να κυνηγάς έχοντας πάντα την αίσθηση ότι αργά η γρήγορα θα τα καταφέρεις και ότι η τύχη θα αλλάξει και η ευκαιρία που περιμένεις θα παρουσιασθεί”Ρωτάω ..ποιος από εμάς δεν έχει ζήσει αυτά που περιγράφει ο Χέμινγουεη! Κυνηγό τον έκανε ο πατέρας του , χειρουργός μαιευτήρας, κυνηγός και ψαράς .

    Theodore Roosevelt (1858 – 1919)

    Βραβείο Νόμπελ για την ειρήνη , φανατικός κυνηγός, φυσιολάτρης, βοήθησε στο μέγιστο να γίνουν τα Πάρκα της Αμερικής..!!
    Το 1887 ο Ρούζβελτ ίδρυσε το Boone and Crockett Club μαζί με το οποίο αναπτύχθηκε και το Camp Fire Club των οποίων οι βασικές αρχές ήταν και ακόμα είναι σε ισχύ!
    1)Η φυσική κληρονομιά δεν μας ανήκει και δεν μπορούμε να την κάνουμε ότι θέλουμε, η φύση παραλήφθηκε για να την προσέχουμε τώρα και στο μέλλον πρέπει να είμαστε άξιοι να την παραδώσουμε σε αυτούς που θα έρθουν μετά από εμάς!
    2)”είναι καθήκον κάθε ανθρώπου που του αρέσει να βρίσκεται στην ύπαιθρο και να ΚΥΝΗΓΑ να υποστηρίζει την προστασία των δασών , και των θηραμάτων…

    Niccolo Machiavelli (1469 -1527)

    Άλλος ένας “τιποτένιος” που ήταν φανατικός κυνηγός είχε αγοράσει κοντά στην Φλωρεντία τεραστία έκταση γης και εκεί κυνηγούσε μόνος του!

    Giuseppe Garibaldi (1807 -1882)

    Έχει μείνει χαρακτηριστική η φράση του σε φίλο όταν γύρισε από την Ν. Υόρκη που ήταν σε εξορία “σκέφτομαι να φύγω για την Σαρδηνία να δω τι κάνουν οι μπεκάτσες!”

    Ivan Sergeevic Turgheniev (1818 – 1883)
    Scripture

    Ένας από τους μεγαλύτερους Ρώσους συγγραφείς που ο Χέμινγουεη και ο Τολστόι θεωρούσανε ως τον κορυφαίο Ρώσο συγγραφέα!
    ‘”Αυτή την στιγμή τα τσόνια σταματάνε να κελαηδάνε ,οι σπίνοι και τα σπουργίτια… σκοτεινιάζει ακόμα πιο πολύ… τα δένδρα γίνονται μάζες σκούρες και τα άστρα αρχίζουν να λαμπυρίζουνε… τώρα όλα τα πούλια κοιμούνται τίποτα δεν ακούγεται… ακόμα μια φορά πάνω απ όλα ήρθε η ηρεμία και η σιγή, εκείνη την στιγμή η καρδιά πάει να σπάσει από την αγωνία..(αλλά αυτό μόνο οι κυνηγοί θα το καταλάβουν) μέσα από την βαθιά σιγή απότομα ακούγεται το χτύπημα των φτερών μιας ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ λυγίζοντας με χάρη το μακρύ της ράμφος πετάει γλυκά πίσω από ένα δένδρο για να συναντήσει την ντουφέκια μας”..(τότε το καρτέρι επιτρεπόταν.. άλλοι καιροί! )

    Giuseppe Verdi

    Άλλο τέρας φανατικός κυνηγός ..πως μπορούσε να ήταν άραγε τόσο “γλυκός” σε αυτά που έγραφε και στην κληρονομιά που μας άφησε! ενώ ήταν και κυνηγός….
    Θα μπορούσα να συνεχίσω… αλλά νομίζω ότι αρκούν αυτοί άνθρωποι από όλες τις εποχές τουλάχιστον ανέφερα αυτούς που είναι κάποιος πιο σύγχρονοι.. όπως βλέπουμε όλοι ήταν όλοι “τέρατα”.. “αδαείς” ..”αμόρφωτοι” ..”κομπλεξικοί”..!!! κλπ το κυνήγι είναι ζωή.. είναι μέρος της φύσης ..ο κυνηγός, ο αληθινός κυνηγός, είναι αυτός που ενδιαφέρεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο για την διατήρηση του θηράματος…
    ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ και ας ήμαστε περήφανοι γι αυτό που είμαστε και μόνο εμείς μπορούμε να νοιώσουμε.!

  • 12 Μαΐου 2010, 08:36 | ΘΕΟΔΩΡΑ ΔΡΙΤΣΑΚΟΥ

    Αξιοτιμη κυρια Υπουργε

    Θεωρω αδικη την αποφαση σας για το κυνηγι στον Υμηττο γιατι μονο οι κυνηγοι ενδιαφερονται πραγματικα για το φυσικο περιβαλλον και το εχουν προστατεψει πολλες φορες. Για αυτο το λογο θα σας παρακαλεσω να ξανασκεφτειτε την αποφαση σας και να δωσετε το λογο και στους κυνηγητικους συλλογους να σας πουν τις αποψεις τους και οχι μονο στους οικολογους.

    Μετα τιμης
    Θεοδωρα Δριτσακου.

  • 12 Μαΐου 2010, 07:58 | ΝΑΣΙΑ

    Διαβάζοντας και τα θετικά και τα αρνητικά σχόλια για το συγκεκριμένο θέμα, θα ήθελα να αναφέρω απο προσωπική εμπειρία παρόλο που δεν είμαι «κυνηγός», ότι είχα μια λανθασμένη αντίληψη σχετικά με το ρόλο τους.
    Δεν νομίζω ότι είναι κίνητρό τους πάντα το «θήραμα» όσο η χαρά τους στο να είναι στη φύση συνδυάζοντας και το κυνήγι. Μπορεί μια μικρή ομάδα κυνηγών να παρεκκλίνει απο τις νόμιμες διαδικασίες και να συμπεριφέρεται βίαια, όμως αυτό δεν πρέπει να γενικεύεται.
    Πιστεύω ότι λόγω της συγκεκριμένης επαφής τους με τη φύση, το κίνητρό τους δεν είναι να καταστρέφουν το περιβάλλον, αντίθετα το προστατεύουν.
    Το «μίσος» για τους κυνηγούς πρέπει να εξαλειφθεί και να δρομολογήσετε σχέδια και έργα που να αποτρέπουν την οικολογική καταστροφή.
    Εκτός των άλλων σημαντικών προβλημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως έλληνες πολίτες, σε λίγο δεν θα υπάρχει κανένα βουνό ή περιοχή που να μπορούμε να χαιρόμαστε τη φύση.
    Είναι αναγκαίο και πρωταρχικό να στραφείτε προς τους πραγματικούς «εχθρούς» του οικοσυστήματος. Να περιορίσετε την άναρχη δόμηση, την ανεξέλεγκτη ρύπανση των βιομηχανιών και το κυριότερο τους εμπρησμούς.

  • 12 Μαΐου 2010, 07:32 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΟΧΙ.ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΜΗΤΟ

  • 12 Μαΐου 2010, 07:00 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΟΧΙ.ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΜΗΤΟ

  • 12 Μαΐου 2010, 07:37 | βασιλης

    ΟΧΙ.ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΜΗΤΟ

  • 12 Μαΐου 2010, 06:12 | ΚΑΜΠΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΗ Η ΠΑΡ3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ7 ΠΕΡΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΟ

  • 12 Μαΐου 2010, 06:08 | ΜΟΣΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΗ Η ΠΑΡ3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ7 ΠΕΡΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΟ

  • 12 Μαΐου 2010, 06:23 | Σταμάτης

    ΟΧΙ στην απαγόρυεση θήρας

  • 12 Μαΐου 2010, 03:47 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΗΜΝΑΙΟΣ

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ –ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΠΕΙΡΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΦΗ ΝΑ ΦΑΝΕ Κ ΝΑ ΠΟΛ/ΣΤΟΥΝ (Τ»ΑΓΡΙΜΙΑ}……Η ΤΡΟΦΗ Κ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΕΝΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ Κ ΟΧΙ ΟΙ …..ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ …..
    ΑΣ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ Κ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΠΑΓΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ….ΑΚΟΥΣΟΝ …ΑΚΟΥΣΟΝ…. ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΑΣ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ….ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΤΥΠΑ ΤΗΣ WWWWWWFFFFFFF

  • 12 Μαΐου 2010, 02:49 | xenitop

    Ποιος πραγματικα πνευματικος ανθρωπος θα υποστηριζε την δολοφονια ζωντανων πλασματων, για διασκεδαση?? Ντρεπομαι που υπαρχουν κυνηγοι..

  • 12 Μαΐου 2010, 02:35 | Γιωργος Λουκιδης

    Για οσους κουλτουριαδηρες δηθεν οικολογους και πονοψυχους τηλεορασοπληκτους τους προτρεπω να μην τρωνε αυγα τηγανητα γιατι σκοτωνουν τα πτηνα!

  • 12 Μαΐου 2010, 01:04 | Γιαννης Λουκιδης

    ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ κυνηγος δεν καταπατησε,δεν κατεστρεψε,δεν πυρπολησε,δεν σφετεριστηκε,δεν ιδιοποιηθηκε την φυση ,την υπαιθρο.Ο κυνηγος ειναι φυσιολατρης και προστατης της υπαιθρου ζωντας σε ολη του την ζωη μεσα σε αυτην.Η παραγραφος 3 του αρθρου 7 του Π.Δ. με κανει εξαιρετικα ΚΑΧΥΠΟΠΤΟ για το μελλον του Υμηττου με προοπτικη ΒΙΛΛΟ-ΠΙΣΙΝΑΤΟΥ.Ζητω να καταργηθει η παραγραφος 3 του αρθρου 7 του Π.Δ.

  • 12 Μαΐου 2010, 01:02 | Γιωργος Λουκιδης

    Ζητω ν’απαληφθει η παραγραφος 3 του αρθρου 7 του Π.Δ. σχετικα με την απαγορευση του κυνηγιου στον Υμηττο.Για οσους δε γνωριζουν η κανουν πως δεν καταλαβαινουν , δηθεν προστατες του περιβαλλοντος , σας καταθετω με εμφαση και περισσια εμπειρια οτι οι κυνηγοι ΖΟΥΝ με την υπαιθρο και αυτοι την προστατευουν σαν κομματι απο το ειναι τους.

  • 12 Μαΐου 2010, 00:54 | napoleon

    na kserete oti emeis oi kinigoi prostateyoume kathimerina ton imito!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  • 12 Μαΐου 2010, 00:25 | Γιώργος Τριαντάφυλλος

    Επιμένω, η παράγραφος 3 του άρθρου 7 πρέπει να παραμείνει ως έχει.
    Και κακώς τέθηκε σε δημόσια συζήτηση. Τα ζωάκια έχουν δικαίωμα στη ζωή όσο έχουν και οι δολοφόνοι τους. Ποιό είναι το «ιδικό βάρος» της ψυχής του κυνηγού σε σχέση με την ψυχή π.χ. του λαγού; Το ότι έχουν χέρια και φωνητικές χορδές, δέν τους κάνει ανώτερα όντα-ψυχές-και δέν τους δίνει το δικαίωμα να αφαιρούν ζωές κατά το δοκούν. Διότι με αυτό το σκεπτικό τότε, μιά άλλη πιό εξελιγμένη»βιολογικά» μορφή ζωής πρέπει να έχει το δικαίωμα να «θηρεύει» κυνηγούς…
    Δεν προσδοκώ να καταλάβουν «ούτοι» τι γράφω και δεν μπαίνω στον κόπο να το αναλύσω, ευελπιστώ όμως πως θα πρυτανεύσει η αγάπη και ο σεβασμός προς όλα τα είδη της ζωής..

  • 11 Μαΐου 2010, 23:14 | Αλίκη Μακρυγιώργου

    Ο αριθμός των ατόμων που συγκεντρώνονται ή δεν συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα, δεν έχει καμμία σχέση με την σφαγή που γίνεται στο όνομα κάποιου διεστραμμένου «αθλήματος», στις πλαγιές των βουνών κατά την κυνηγετική περίοδο. Οι αγαπητοί συμπολίτες μας που υπογράφουν ως «κυνηγοί», ας πάψουν να πιπιλάνε την «καραμέλλα» των εκλογών επιδεικνύοντας την αριθμητική υπεροχή τους. Μα… σε αυτήν την χώρα βασιλεύει ο νόμος της βίας και του φόνου; Φαντάσου να ψήφιζαν τα εκατομμύρια αθώα θύματα που έχουν σκοτώσει με την μέγιστη της ευχαρίστησής τους…Τα εκατομμύρια κουνελάκια, ορτύκια, αγριογουρουνάκια, λύκους, μπεκάτσες, αρκουδάκια, άγρια πουλιά, κύκνους, πελαργούς, γλάρους, και και και….ό’τι κινείται τέλος πάντων και δεν είναι άνθρωποι. Τότε, δεν θα υπήρχε κυνηγός για κυνηγός που να μην συρθεί αλυσόδετος ….

  • 11 Μαΐου 2010, 23:22 | OIKONOMOY Δ.

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η 3 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ 7 ΑΡΘΡΟΥ…
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.
    Η ΑΝΟΧΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ…

  • 11 Μαΐου 2010, 23:04 | Mpekas

    Αφήστε την κυνηγετική οικογένεια να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Να διαχειρίζεται και να προσέχει το περιβάλλον.
    Μόνο η καθημερινή επαφή με αυτό μπορεί να διδάξει την σωστή διαχείριση του και εμείς το ζούμε καθημερινά.
    Μην αποστειρώνετε την φύση κάτω απο σκοπιμότητες. Θα μας εκδικηθεί…
    Σκεφτείτε το σοβαρά αυτό…

  • 11 Μαΐου 2010, 23:10 | koropi

    Ντροπή. Αίσχος. Σταματήστε τις παράνομες απαγορεύσεις

  • 11 Μαΐου 2010, 23:57 | Κώστας Λουκάκης

    Διαφωνώ με τη παράγραφο 3 του άρθρου 7
    Πρόκειται για μια αυθαίρετη απαγόρευση.
    Η Κυνηγετική Ομοσπονδοία και μελέτη εχει και επιστημονική έρευνα έχουν
    και είναι άνθρωποι που ζούν στη φύση την αγαπούν και την φροντίζουν.
    Σοσιαλισμός είναι να δέχεσαι απόψεις και όχι να τους αγνοείς, η συνεργασεία με τους αποκαλόμενους «ΑΝΤΙΚΥΝΕΙΓΟΥΣ» ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΜΠΟΠΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!

  • 11 Μαΐου 2010, 22:21 | FALCON

    MΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.
    ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΣΠΚ Ν.ΣΕΡΡΩΝ.

  • 11 Μαΐου 2010, 22:01 | Πανος Νερας

    Απαγορεύοντας το Κυνήγι στον Υμηττό, επιτρέπετε την ασυδοσία και την καταστροφή όλης της περιοχής!!
    Ζήτω την άμεση καταργηση της παραγράφου 3, του άρθρου 7 !!

  • 11 Μαΐου 2010, 22:10 | stayros

    ΖΗΤΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.δεν ειμαστε ολη ιδιοι!καπιοι ειναι διαφορετικοι και νοιαζομαστε για την φυσει.ειναι παραλογοι η αποφασησας.

  • 11 Μαΐου 2010, 22:24 | giannis

    ΖΗΤΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.δεν ειμαστε ολη ιδιοι!καπιοι ειναι διαφορετικοι και νοιαζομαστε για την φυσει.ειναι παραλογοι η αποφασησας.

  • 11 Μαΐου 2010, 22:38 | pantelis

    ΖΗΤΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.δεν ειμαστε ολη ιδιοι!καπιοι ειναι διαφορετικοι και νοιαζομαστε για την φυσει.ειναι παραλογοι η αποφασησας.

  • 11 Μαΐου 2010, 22:18 | babis

    ΖΗΤΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.δεν ειμαστε ολη ιδιοι!καπιοι ειναι διαφορετικοι και νοιαζομαστε για την φυσει.ειναι παραλογοι η αποφασησας.

  • 11 Μαΐου 2010, 22:52 | ΜΠΟΥΡΔΑΚΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7.ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΔΕ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΦΥΣΗ.ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΒΙΛΛΕΣ…ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΗ.ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΗ.ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΑΣΧΕΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ.ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΙΩΝΟΥΝ,ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ,ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ.

  • 11 Μαΐου 2010, 21:02 | ΣΑΒΒΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

    Κύριοι,

    Ζητώ να απαληφθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του προεδρικού διατάγματος που αφορά την προστασία του Υμηττού από τους κυνηγούς.
    Μακάρι όπως προστατεύουν οι κυνηγοί τα βουνά και τα δάση να τα προστατεύανε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου.

    Ευχαριστώ,

    Σαββάκη Ειρήνη

  • 11 Μαΐου 2010, 21:47 | ΒΟΥΤΣΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

    Κύριοι,

    Ζητώ να απαληφθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του προεδρικού διατάγματος που αφορά την απαγόρευση κυνηγίου στον Υμηττό, διότι οι κυνηγοί όχι μόνο δεν καταστρέφουν το περιβάλλον αλλά το σέβονται πολύ περισσότερο από τους δήθεν οικολόγους οι οποίου δεν έχουν πατήσει ποτέ τους σε κορυφή βουνού και δεν γνωρίζουν τί πάει να πεί φύση, παρά μόνο από την τηλεόραση παρακολουθούν και ενίοτε σχολιάζουν εκ του ασφαλούς. Ως εκ τούτου θεωρώ τραγική την πιθανότητα να οριστεί η συγκεκριμένη περιοχή του Υμηττού ως απαγορευμένη για το κυνήγι, διότι αν εφαρμοστεί θα καταντήσει θύμα στους οικοπεδοφάγους και σε λίγα χρόνια θα εμφανιστούν από το πουθενά, όπως πάντα συμβαίνει, βίλλες και πισίνες. Ενίσταμαι και πιστεύω οτι θα εισακουστούν τα σχόλια των φρονίμων και λογικών.
    Μετά τιμής,
    Αριστείδης Βουτσάς

  • 11 Μαΐου 2010, 21:35 | Διαμαντόπουλος Ιωάννης

    Αυτό που πάει να γίνει στον Υμηττό είναι καταπάτηση και εγκατάλειψη του βουνού και όχι προστασία αυτού.Όπως έγινε με την πάρνηθα και την έκαψαν όλη έτσι θα κάνουν και με τον Υμητό.Στην Πάρνηθα άρχισαν να φυτρώνουν Βίλες στα καμμένα.Εμείς οι κυνηγοί είμαστε οι πρώτοι που θα το προστατέψουμε θα φροντίσουμε την χλωρίδα και την πανίδα του όπως και θα το προστατέψουμε από της πυρκαγιές.Για εμάς είναι πηγή ζωής και είμαστε οι πρώτοι που αντιδρούμε από αυτό το προεδρικό διάταγμα.Από εμάς τους κυνηγούς δεν έχει υπάρχει περιπτώσει να ζημιωθεί ο Υμηττός δεν το επηρεάζουμε σε θέματα περιβαλλοντικά ισα ισα που από εμάς θα προστατευθεί.Γίαυτό όχι στην καταργήσει του κυνηγιού στον Υμηττό εμείς είμαστε αυτοί που θα προστατέψουμε την χλωρίδα και την πανίδα του βουνού αλλα πράγματα είναι αυτά που το επηρεάζουν αρνητικά.Δώστε το βουνό και πάλι στους κυνηγούς.Αμεση καταργηση του αρθρου 7 και των παραγραφων σχετικων με το κυνηγι.

  • 11 Μαΐου 2010, 21:06 | ΒΛΑΧΑΚΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ

    Κύριοι,
    Ζητώ να απαληφθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του προεδρικού διατάγματος που αφορά την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό.
    Διατελλώ
    Μετά τιμής
    Βλαχάκη Σταματίνα

  • 11 Μαΐου 2010, 21:32 | ΛΟΥΚΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΙΟΤΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΟ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΒΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΥΜΗΤΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ.ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΤΕ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ (ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥΣ) ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ,ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟΥΣ 2500000 ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΟΥΝΟ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 11 Μαΐου 2010, 21:41 | kolentsis giorgos

    ελεος… αφιστε τους κυνηγους να προστατεπσουν τι φυση!!! ειμαι αντιθετοσ στιν απαγορευση τησ θυρας στον υμμητο.

  • Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

    η επιχειρούμενη, με την παράγραφο 3 του άρθρου 7 του υπό συζήτηση σχεδίου ΠΔ, ολοκληρωτική απαγόρευση του Κυνηγίου στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού εκτιμούμε πως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης τις οποίες ελπίζουμε ότι γνωρίζετε. Πιο συγκεκριμένα:
    Α. Η αειφορική άσκηση της θήρας είναι δραστηριότητα απολύτως συμβατή με τους σκοπούς της προστασίας και της διατήρησης και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση και η επιστημονική γνώση.
    Β. Τα μέτρα προστασίας πρέπει να αποφασίζονται σε συνεργασία με τους χρήστες κάθε υπό προστασία περιοχής, οι οποίοι πρέπει να γίνονται αρωγοί των θεσμικών προσπαθειών για την αναγκαία προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής τους. Σε περιπτώσεις δε, που τα διαχειριστικά μέτρα και δράσεις έρχονται αναγκαστικά σε αντίθεση με παραδοσιακές χρήσεις γης (όπως η θήρα) σε μία περιοχή τότε η συναίνεση έρχεται με αντισταθμιστικά οφέλη και ουσιαστικό διάλογο έτσι ώστε να μην τίθεται ποτέ το δίλημμα «περιβάλλον ή άνθρωπος» αλλά να κηρύσσεται μέσα από τα παραπάνω η αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με το περιβάλλον.

    Έχει γραφτεί ενδεχομένως πολλές φορές αλλά εκτιμούμε πως είναι πάντα επίκαιρη η άποψη του πρώην επιτρόπου περιβάλλοντος, Σταύρου Δήμα, σύμφωνα με τον οποίο «το κυνήγι δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος του περιβάλλοντος αλλά μέρος της λύσης του προβλήματος».

    Το Υπουργείο του οποίου ηγείστε, προχώρησε στη σύνταξη σχεδίου ΠΔ περί προστασίας του Υμηττού, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους κυνηγούς της περιοχής, οι οποίοι βλέποντας το φυσικό περιβάλλον του λεκανοπεδίου να έχει παραδοθεί άνευ όρων στο τσιμέντο, βρίσκουν μέχρι σήμερα διέξοδο στις λιγοστές περιοχές που διατηρούνται σχετικά ανέπαφες. Αντιλαμβάνεστε πως η παράδοση του λεκανοπεδίου στα οικοδομικά συμφέροντα οφείλεται εν πολλοίς στους προκατόχους σας που δε φρόντισαν έγκαιρα να περιορίσουν την άναρχη δόμηση με αποτέλεσμα η Αθήνα σήμερα να κατέχει μια από τις χειρότερες θέσεις ως προς την ατμοσφαιρική ρύπανση και την παρουσία πρασίνου ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.

    Η ολοκληρωτική απαγόρευση του κυνηγίου που αναφέρεται στην παράγραφο 3, του άρθρου 7 του σχεδίου Π. Δ. για την ευρύτερη περιοχή του Υμηττού, δε συνοδεύεται από την απαραίτητη ανάλυση και παράθεση των κριτηρίων με τα οποία επιλέχθηκε ως διαχειριστικό μέτρο. Σε τι βλάπτουν τον Υμηττό οι κυνηγοί κυρία Υπουργέ; Με δεδομένο το γεγονός πως τα μητροπολιτικά πάρκα έχουν προσδιοριστεί στην πλευρά που ήδη απαγορεύεται το κυνήγι, γιατί προχωρήσατε στον πλήρη αποκλεισμό μίας εκ των πλέον παραδοσιακών χρήσεων γης της περιοχής;

    Θα περίμενε κανείς πριν τη λήψη των σχετικών αποφάσεων να λάβετε υπόψη ότι:
    – Η άσκηση της θήρας αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για δεκάδες χιλιάδες κυνηγούς του λεκανοπεδίου και ο Υμηττός είναι παραδοσιακά ο κοντινότερος κυνηγότοπος για αυτούς.
    – Στο μεγαλύτερο μέρος του Υμηττού απαγορεύεται ήδη το κυνήγι αν συνυπολογίσουμε και τις κατοικημένες περιοχές που έχουν αυτομάτως γύρω τους μια ζώνη 250μ απαγόρευσης κυνηγίου.
    – Οι κυνηγοί προστατεύουν το περιβάλλον ωσάν το σπίτι τους και καταγγέλλουν κάθε παράβαση ή απειλή που διαπιστώνουν.
    – Η ομοσπονδιακή θηροφυλακή των κυνηγών έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στην προστασία της υπαίθρου.
    – Τα μοναδικά, θηρευτικού ενδιαφέροντος, είδη της ενδημικής πανίδας στον Υμηττό, ο λαγός και η πέρδικα, ευημερούν χάρη στις προσπάθειες των κυνηγετικών συλλόγων της περιοχής.
    – Τα αποδημητικά είδη που κυνηγιούνται στον Υμηττό είναι κυρίως η τσίχλα και το ορτύκι, είδη τα οποία βρίσκονται σε ικανοποιητικούς πληθυσμούς σύμφωνα με το Ελληνικό Κόκκινο Βιβλίο το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα.
    – Οι κυνηγοί μέσω των συλλόγων τους κάνουν έργα για το περιβάλλον, αναδασώσεις, ορεινές σπορές για τα θηράματα, ποτίστρες κλπ. Και όλα αυτά με χρήματα των κυνηγών, χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
    – Τις ώρες και στα μέρη που συνήθως διεξάγεται το κυνήγι, δεν υπάρχουν άλλοι χρήστες του βουνού (εκδρομείς, περιπατητές, ποδηλάτες κλπ) που θα μπορούσαν δυνητικά να ενοχληθούν.
    – Τα προβλήματα του βουνού είναι άλλα και δεν λύνονται, μάλλον εντείνονται, με την απαγόρευση της θήρας: καταπατήσεις, εκχερσώσεις, αυθαίρετα, πυρκαγιές, μπάζα, σκουπίδια, εγκατάλειψη, κλπ.

    Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την αφαίρεση της παραγράφου 3 του άρθρου 7, που προβλέπει την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό, από το υπό διαβούλευση σχέδιο προεδρικού διατάγματος. Αντί να επιχειρείτε να αποκλείσετε τους κυνηγούς από την Ελληνική ύπαιθρο, ζητήστε από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις να συνεισφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις, στην προστασία και στην ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος. Θωρακίστε θεσμικά την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και το ρόλο των κυνηγετικών οργανώσεων, κάντε τους κυνηγούς συμμάχους σας στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Η χώρα μας έφτασε στη δεινή θέση που βρίσκεται σήμερα λόγω αδιαφάνειας, έλλειψης ενεργού συμμετοχής των πολιτών στις αποφάσεις, κακών χειρισμών, εξυπηρέτησης ημετέρων, απουσίας οράματος, στόχων και στρατηγικών και αυθαίρετων αποφάσεων που βάρυναν τους πολλούς για να εξυπηρετήσουν τους λίγους.

    Κυρία Υπουργέ, δεν είναι δυνατόν (και ελπίζουμε να κάνουμε λάθος) οι αποφάσεις που λαμβάνετε να είναι προϊόν προτάσεων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων τις οποίες αποδέχεστε, υλοποιείτε και οι οποίες οδηγούν στην αυθαιρεσία και στην τοποθέτηση σε γυάλα της Ελληνικής Φύσης. Η απαγόρευση θήρας που κάποιοι σας προέτρεψαν να προτείνετε στο σχέδιο του Π.Δ. του Υμηττού είναι αυθαίρετη και ατεκμηρίωτη. Η μοναδική πηγή έμπνευσης αυτής της πρότασης πηγάζει από το συναίσθημα κάποιων και μόνο από αυτό. Οι ΜΚΟ προσπαθούν μεθοδευμένα να θέσουν το θέμα στο συναίσθημα και στον ψυχολογικό τομέα, εκεί που το κυνήγι είναι προσωπική υπόθεση και προσωπική επιλογή, γεγονός που δεν έχει καμία σχέση και θέση στα πλαίσια αποφάσεων ή παρεμβάσεων για την προστασία του περιβάλλοντος. Η προστασία του περιβάλλοντος επιτυγχάνεται με ορθολογική χρήση, μέρος της οποίας είναι και το αειφόρο κυνήγι. Η συναισθηματική φόρτιση δεν μπορεί να θεσπίζει νόμους που αφορούν 230.000 οικογένειες.

    Περιμένουμε έστω και την ύστατη στιγμή να αναδείξετε τις έννοιες συνεργασία, συνεννόηση, διάλογος με επιχειρήματα και αναγνώριση του δικαιώματος στις παραδοσιακές χρήσεις γης οι οποίες θα φέρουν με τη σειρά τους μέτρα και δράσεις που θα χαρακτηρίζονται από ουσία, θα εξυπηρετούν τους σκοπούς της προστασίας και θα χαίρουν ευρείας αποδοχής από το κοινωνικό σύνολο.

    Για το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών,

    Η Συντονιστική Επιτροπή

  • 11 Μαΐου 2010, 20:30 | ΜΑΝΟΥΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΥΣΑ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΥΡΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ, Η ΧΙΛΙΟΠΑΙΓΜΕΝΗ ΚΑΣΕΤΑ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ, ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ.
    ΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΛΟΜΠΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
    ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΟΙ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    ΟΠΟΤΕ ΚΥΡΙΑ ΤΙΝΑ ΜΟΥ, ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ.
    Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΟΙΚΟΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΩΝ 20 ΑΤΟΜΩΝ.
    ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ, ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ.
    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ? ΑΝ ΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
    ΑΝ ΟΧΙ ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ 250.0000 ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ.
    ΜΗΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ? ΜΗΠΩΣ Ή ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΝΟΕΙΣ?

  • 11 Μαΐου 2010, 20:28 | panos

    ελευθερωστε τον Υμηττο και το καθε Υμηττο για να σωθουμε απο τις βεβαιες φωτιες και καταπατησεις

  • 11 Μαΐου 2010, 19:22 | panos

    απελεθερωσει του υμητου απο μορφωμενους κυνηγους
    και απαγορευση απο τους αμορφωτους και κλεισμενους σε ενα γραφειο οικολογους,που το μονο που κανουν ειναι να πολεμανε αυτους που αμα τυχον μπροστα τους δουν ενα τραυματισμενο ζωο θα γινουν χιλια κομματια για να το σωσουν.