Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 12 Μαΐου 2010, 20:51 | Νίκος Ασ. Τσαγκανέλιας

    Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
    θα ήθελα να σας παρακαλέσω να επισκεφθείτε το οικολογικό παρατηρητήριο, στη Στρογγυλή Άρτας, που έγινε μετά την απαγόρευση του κυνηγίου στο βάλτο του Λούρου, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών, καταξοδεύοντας εκατομμύρια δραχμές τότε από τα Κοινοτικά κονδύλια.
    Εάν θέλετε κοπριά για τις γλάστρες σας, σας πληροφορώ ότι σ’ αυτό το καλαίσθητο -κατά τ’ άλλα- χτίσμα, θα βρείτε άφθονη από τα αιγοπρόβατα που σταυλίζονται εντός αυτού για πολλά έτη!!!
    Θα πρέπει να σκεφθείτε καλά, ότι ο κυνηγός είναι το άγρυπνο μάτι της υπαίθρου! Και γι’ αυτό θα πρέπει να συνεργαστείτε μαζί του ώστε να μπορέσετε να επιτύχετε του σκοπού σας!
    Παρακαλώ όπως διαγράψετε απο το Π.Δ. την παράγραφο 3 του άρθρου 7.
    Συμμαχείστε με τους κυνηγούς για να κερδίσει το περιβάλλον και οι επόμενες γενιές της πατρίδας μας.
    Σας ευχαριστώ
    Νίκος Ασ. Τσαγκανέλιας

  • 12 Μαΐου 2010, 20:08 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

    Προς κάθε αρμόδιο-α

    Οσοι ασχολούμεθα με το κυνήγι,είμαστε λάτρες της φύσης και του τόπου μας.Στο κάθε βήμα που κάνουμε στην φύση,στο βουνό,στα δάση, στις λίμνες, στις όχθες των ποταμών ανακαλύπτουμε την ομορφιά και το πλούτος της Ελληνικής γής ,της πατρίδας μας.Σεβόμαστε την φύση,σεβόμαστε τον θηραματικό πλούτο της χώρας μας ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙ ΑΥΤΗΝ.Αυτήν την αγάπη και τον σεβασμό τον περνάμε στις νεώτερες γενιές και αυτό είναι που ενοχλεί και φοβούντε αυτοί που θέλουν να εξαλείψουν τους κυνηγούς τους περιπατητές της Φύσης τα άγρυπνα μάτια που παρατηρούν και αναφέρουν τους βιασμούς των δασών μας, των λιμνών μας, των νησιών μας.Ολοι με ανατριχίλα και οργή βλέπουμε τα μαύρα από την μόλυνση και τα δηλητήρια των αποβλήτων, νερά των ποταμών μας (κάποτε πόσιμα)π.χ. Ασωπός,Καλαμάς κ.λ.π.Καμία όμως επαγελματική τάξη( Βιομηχάνων, Βιοτεχνών, κτηνοτρόφων κ.λ.π.) δεν έχει διαθέσει ούτε ένα € για την δημιουργία ειδικού σώματος φυλάκων της φύσης κατά της μόλυνσης που οι ίδιοι προκαλούν στην πατρίδα.Εμείς όμως οι κυνηγοί συντηρούμε με έξοδά και θυσίες μας το σώμα της Ελληνικής Θηροφυλακής.Στο σώμα το οποίο ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ οι θηροφύλακες με πάθος αφοσίωση και αγάπη γιαυτό που κάνουν και όχι βέβαια για την… αμοιβή.Τραγική απόδειξη οι νεκροί, στην εκτέλεση του καθήκοντος, θηροφύλακες.Η αναφορά γίνεται με δέος με σεβασμό με οργή για την μη αναγνώριση της τραγικής θυσίας, από αυτούς που από μια τυχαία η άτυχη συγκυρία βρέθηκαν σήμερα σε θέσης ευθύνης (;;;)για να αποφασίσουν ο Θεός γνωρίζει τι.Το αίμα (των θηροφυλάκων που χύθηκε)χαράσει μονοπάτια και αφήνει πίσω οργή ιδιαίτερα αυτό που ρέει από αυτούς που,όπως και πιο πάνω είπα, λατρεύουν την πατρίδα και ανοίγουν δρόμους ευθύνης, που καμία περιστασιακή απόφαση Υπουργού δεν μπορεί να αφανίσει.
    Απέναντι μας ποιοί; οι ΜΗΚΥΟ ; η άλλοι της φύσης ανέραστοι;
    Αντί σχολίου θα παραθέσω, με σεβασμό και την κατά το δυνατόν ακρίβεια, μέρος της της αναφοράς του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Κου Καψή, στην χθεσινοβραδυνή του δήλωση(11 Μαίου 2010)στην εκπομπή του ALTER του Κου Χαρδαβέλλα που αναφερόμενος στις ΜΗΚΥΟ με,απόλυτα αποδεκτή, συγκινησιακή φόρτιση ανέφερε

    ποιές είναι αυτές οι ΜΗΚΥΟ (πρασίνων κ.λ.π.)οι οποίες έχουν διεισδύσει στο κράτος τελευταία, και τι σκοπούς έχουν για τον τόπο ; και ζητούν όπως η Οδός ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΌΝΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ να μετονομασθεί σε Οδό «κεμάλ ατατούρκ».

    (παρακαλώ υπενθυμίζω ότι η αναφορά γίνετε από μνήμης και με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια και με σεβασμό στον αναφερόμενο)

    προφανώς όχι οικολογικούς πράσινους.

    Η αρχή δίωξης των κυνηγών γίνεται με την προσπάθεια αποβολής τους, σήμερα, από τον Υμητό αύριο ποιός ξέρει ΟΙ ΚΑΜΑΡΙΛΕΣ ( γιατί η επίκληση της ανοικτής διαβούλευσης (;;;) μόνο ανατριχίλα προξενεί για τον κυνισμό της και θυμίζει αγγλική διπλωματία) τι θα σκεφθουν.
    Αλλοι καλύτεροι από μένα έχουν σχολιάσει με καλύτερο τρόπο το θέμα.
    Κλείνοντας θέλω να τονίσω αυτά που πιο πάνω ανέφερα,
    Εμείς οι κυνηγοί συνεχίζουμε την παράδοση και τα ήθη κυνηγητικά και μη που κληρονομίσαμε και κληροδοτούμε στους νεώτερους, αγαπούμε τον τόπο και την πατρίδα από χιλιετίες τώρα.
    Εσείς που με τόσο κυνισμό επικαλείσθε … ανοικτή διαβούλευση .. και προσπαθειτε να καταστρέψετε παραδόσεις αιώνων ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΘΕ – ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΘΕ ΑΥΡΙΟ;
    Εχω σπουδάσει Ελλάδα και έχω σπουδές επαγγελματικές Γαλλία, Γερμανία, είμουν Υπεύθυνος σε πολυεθνική Εταιρία σε 15 περίπου χώρες, πουθενά δεν είδα κράτος με τέτοια αδιαφορία για 400,000 πολίτες του, όπως αυτήν που φαίνεται να δείχνει το κράτος το δικό μας σε μας τους κυνηγούς.

  • 12 Μαΐου 2010, 20:02 | ΒΑΣΙΛΗΣ Κ.Σ.ΚΟΡΩΠΙΟΥ

    Νομοι για το κυνηγι υπαρχουν ηδη πολλοι,νομοι για τη δομηση επισης,νομοι για τις χρησεις γης το ιδιο.Για ολα εχουμε απειρους νομους στην Ελλαδα,καποιον ικανο να τους εφαρμοσει και να τους στηριξει ψαχνουμε.Καντε το εσεις και αφηστε τις υστεριες που σας προτεινουν αμφιβολης προελευσης διανοιες.Δεν ειναι λογικο να περιμενετε καλιτερες μερες για τον Υμηττο αποβαλωντας τους ανθρωπους που τον ζουν,τους κυνηγους.Ξεχαστε το προσχεδιο,ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ οτι (θα επρεπε να)ισχυει ηδη.

  • 12 Μαΐου 2010, 19:47 | ΜΟΥΣΤΑΚΙΑΣ.ΚΟΡΩΠΙ

    Προς τους οικολογους-αντικυνηγους που στηριζουν με ζηλο το προσχεδιο για τον Υμηττο και την απαγορευση του κυνηγιου,σκεφτειτε οτι χρωστατε την υπαρξη σας σιγουρα σε καποιον προγονο σας κυνηγο.Αν και αυτος τοτε σκεφτοταν σαν και σας,τωρα εσεις δεν θα μας ζαλιζατε.Και θα αναφωνησετε σιγουρα οτι τοτε υπηρχε λογος υπαρξης του κυνηγιου,αλλα πειτε μου εκτος απο τις ψευτοευαισθησιες που επιλεκτικα σας διακατεχουν (εκτος τις ωρες του φαγητου),σε ποια χωρα το κυνηγι ειναι παρανομο?Κοριτσια χαλαρωστε, η οικολογια που ζητατε ειναι υποπτη(αυτο για τις φιλες που βομβαρδιζουν με email αντικυνηγετικου τυπου).Ζηταω να μην προχωρησει το προσχεδιο για τον Υμηττο και την απαγορευση θηρας του κεφ.7 παρ.3

  • 12 Μαΐου 2010, 19:47 | Ιωάννης Τεγόπουλος

    Κυρία Υπουργέ

    Πιστεύω ότι πρέπει να απαλειφθή η Παράγραφος 3 του Αρθρου 7. Το κυνήγι πρέπει να επιτρέπεται καθώς δεν αντίκειται στην προστασία της βιοποικιλότητας στον Υμηττό, αλλά αντίθετα συμβάλλει στην περιφρούρηση του βουνού από καταπατητές, εμπρηστές, και, όπως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα, ακόμα και από τρομοκράτες. Οι περιπολίες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής θα αντιμετωπίσουν τυχόν λαθροθήρες, ενώ θα συμβάλουν σημαντικά στην πυροπροστασία.

    Κυρία Υπουργέ

    Το κυνήγι αποτελεί μέρος της λύσης του οικολογικού προβλήματος στη χώρα μας. Οι κυνηγετικές οργανώσεις και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο αρωγό και σύμμαχο σε κάθε σοβαρή προσπάθεια για προστασία και αειφορία της άγριας ζωής.

  • 12 Μαΐου 2010, 19:57 | Μπατσέλας

    Κυρία Υπουργέ
    Δεν γίνεται σοβαρή διαχειριστική πολιτική και ουσιαστική περιβαλλοντική προστασία με πρόχειρες και αποσπασμωδικές επικοινωνιακές προτάσεις .
    Η απαγόρευση του κυνηγιού σε όλο τον ορεινό όγκο του Υμηττού ,χωρίς καμιά τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα της δεν θα σώσει τον Υμηττό απο τις πυρκαιές, απο την ανοικοδόμηση, απο την μετατροπή του σε πάρκο ακτινοβολίας κεραιών, απο την διάνοιξη δρόμων για πράσινη εκμετάλευση, απο το φύτεμα δασών ανεμογεννητριών.
    Αλλα μέτρα εφαρμοσμένης πολιτικής και προστασίας απαιτούνται.Οι κυνηγοί με την παρουσία και την θηραματική διαχείριση που εφαρμόζουν είναι αυτοί που πρώτοι θέλουν τον Υμηττό ένα άγριο βουνό , χωρίς όλες αυτές τις ανθρώπινες δρατηριότητες που υπάρχουν ή προβλέπονται ή σχεδιάζονται απο κάποιους και δυστυχώς, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και να δημιουργούνται και μετά την δική σας παρέμβαση.
    Να αποσυρθεί η παράγραφος με την ολική απαγόρευση του κυνηγιού, να συνεργαστείτε με τις κυνηγετικές οργανώσεις και τους τοπικούς συλλόγους, να εντάξετε στην προσπάθεια διαχείρισης και προστασίας του ορεινού όγκου τους κυνηγούς με τις θεσμοθετημένες τους οργανώσεις, και την θηροφυλακή ,ώστε να κρατήσουμε στο μέλλον το περιβάλλον του Υμηττού όπως θα έπρεπε να είναι.

    Κυρία υπουργέ, η εμπειρία σε όλο τον κόσμο έχει αποδείξει ότι το κυνήγι με σωστά διαχειριστικά μέτρα συμβάλει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
    Μέτρα ολικής απαγόρευσης μιας νόμιμης και συμβατής περιβαλλοντικά δραστηριότητας, που δεν προκύπτουν απο επιστημονικά δεδομένα και αντιτίθενται κιόλας στις κατευθύνσεις και οδηγίες της Ευρωπαικής Ενωσης για ορθή περιβαλλοντική διαχείριση με την συμμετοχή των κατοίκων και των χρηστών της περιοχής ,είναι σίγουρο ότι δεν εξυπηρετούν τον σκοπό τους και πολλές φορές έχουν τα αντίθετα απο τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.
    Η απαγόρευση του κυνηγιού όταν βασίζεται σε ιδεοληψίες και ακτιβιστικές πρακτικές μερικών ομάδων, δεν είναι σοβαρή πολιτική θέση και απόφαση και δεν εξυπηρετεί το κοινό συμφέρον όλων των πολιτών.
    Σήμερα κυρία υπουργέ είστε εκπρόσωπος όλων των Ελλήνων σε μια υπεύθυνη θέση όπου πρέπει να συναποφασίζετε για τυχόν μέτρα και αποφάσεις που θίγουν τις νόμιμες δραστηριότητες των πολιτών και δεν εκπροσωπείτε μια αντικυνηγετική ακτιβιστική ομάδα ώστε να εφαρμόζετε την δική τους ακραία θέση εναντίον του κυνηγιού.

    Αποσύρετε λοιπόν την παράγραφο για ολική απαγόρευση του κυνηγιού και συνεργαστείτε άμεσα με τους κυνηγούς στην προετοιμασία της πρότασης σας, ενσωματώνοντας όπως επιβάλει η ορθή επιστημονική πρακτική, τις δράσεις των κυνηγών για την προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος του ορεινού όγκου του Υμηττού.

  • 12 Μαΐου 2010, 19:29 | ΜΟΥΣΤΑΚΙΑΣ.ΚΟΡΩΠΙ

    Κυριοι και κυριες υπευθηνοι του εκπληκτικου διαταγματος για τον ΥΜΗΤΤΟ γνωριζετε οτι κατοικουν και αλλοι ΕΛΛΗΝΕΣ στην αλλη πλευρα της τσιμεντουπολης σας?Επειδη εσεις φτασατε τις περιουσιες σας μεχρι τα βραχια της δυτικης πλευρας αποφασισατε εμεις της ανατολικης πλευρας να εγκαταλειψουμε την περιοχη μας για να σας βγει το ισοζυγιο?Μεχρι που θα θελατε να τραβηχτουμε?μηπως για να σας αφησουμε το αεροδρομιο που μας επιβαλατε υποβαθμιζοντας ακομα τα Μεσογεια, να φτασουμε στη θ αλασσα?η» να πεσουμε μεσα καλυτερα? ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ το προσχεδιο για τον ΥΜΗΤΤΟ και (ΞΑΝΑ)ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ

  • 12 Μαΐου 2010, 18:43 | Μιχάλης Καπέλλας

    Δεν συμφωνώ με το άρθρο 7 την παράγραφο 3.

  • 12 Μαΐου 2010, 18:10 | anastasios dafnis

    ΠΑΡΑΚΛΛΩ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΤΟΥ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.

  • 12 Μαΐου 2010, 18:50 | Π. ΣΠΥΡΟΣ

    ΖΗΤΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ «ΓΚΡΕΜΙΣΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ.
    ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ, Η ΦΥΣΗ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

    ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΕ ΤΙΣ «ΤΥΧΑΙΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ», ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΡΥΠΩΝ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΤΛ???

    ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ» ΑΠΆΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ «ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΕΤΕ»

    Η ΤΥΧΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ …»ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»

  • 12 Μαΐου 2010, 18:16 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ

    Παρακαλώ να αποσύρετε τη παράγραφο 3 του άρθρου 7, γιατί δεν συνορεύεται από καμία μελέτη που να αποδεικνύει ότι το κυνήγι στη περιοχή, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση απειλούμενων ειδών.

  • 12 Μαΐου 2010, 17:33 | Κώστας Ζιά

    Παρακαλώ να αποσύρετε τη παράγραφο 3 του άρθρου 7, γιατί δεν συνορεύεται από καμία μελέτη που να αποδεικνύει ότι το κυνήγι στη περιοχή, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση απειλούμενων ειδών

  • 12 Μαΐου 2010, 16:08 | Σωτήρης

    Είναι απαράδεκτο. Επιθυμούμε να επιτρέπεται το κυνήγι στην περιοχή του Υμητού. Η προστασία του περιβάλλοντος ειναι ευθύνη των κυνηγών και οχι η καταστροφη της πανίδας οπως υποστηρίζουν κάποιοι »οικολόγοι». ΝΑΙ στον διάλογο.. ΟΧΙ στη »δικτατορία» των οικολόγων.

  • Αμεση κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 7.

    ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ – ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΜΕ;;;

  • 12 Μαΐου 2010, 16:12 | ΣΥΡΙΓΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

    Κυρία Υπουργέ Η απαγόρευση θήρας που κάποιοι σας προέτρεψαν να προτείνετε στο σχέδιο του Π.Δ. του Υμηττού είναι αυθαίρετη και ατεκμηρίωτη. Η προστασία του περιβάλλοντος επιτυγχάνεται με ορθολογική χρήση, μέρος της οποίας είναι και το αειφόρο κυνήγι. Η συναισθηματική φόρτιση δεν μπορεί να θεσπίζει νόμους που αφορούν 230.000 κυνηγούς
    Οι κυνηγοί προστατεύουν το περιβάλλον ωσάν το σπίτι τους
    Περιμένουμε την συνεργασία σας

  • 12 Μαΐου 2010, 15:17 | ΣΥΡΙΓΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

    Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΉ Παράγραφος για τους κυνηγούς τής αττικής άνιση μεταχείριση σε σχέση με άλλες υπαίθριες δραστηριότητες

  • 12 Μαΐου 2010, 15:18 | ΘΩΜΑΣ ΤΣΙΟΥΤΣΙΑΣ

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΟΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3 ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΟΥ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΕΤΑΙ ΤΟΝ ΥΜΗΤΟ ΠΡΟΣ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΑΝΘΡΟΠΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΛΙΜΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥΠΟΛΗ.ΚΥΝΗΓΟΣ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ ΝΑ ΜΕΙΝ ΑΠΟΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΟ.

  • 12 Μαΐου 2010, 15:17 | ντινα

    δεν προκειτε να σας αφησουμε! τοοσα μας εχετε στερησει οχι ομως ΚΑΙ αυτο..ειμαστε εξαλλοι..! πως μπορειτε να μας κανετε κατι τετοιο?ΝΤΡΟΠΗ σας.. εμεις προστατευουμε το περιβαλλον και την φυση.! οχι οι «οικολογοι» που ονομαζετε!δεν θα το αφησουμε ετσι.. μην το τραβατε.. το καλο που σας θελουμε.. αφηστε τον κοσμο λιγο ηρεμο επιτελους!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!ντροπη σας..
    ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7! ΕΛΕΟΣ!
    δεν θα σας αφησουμε!!ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΝ!
    ευχαριστουμε ΠΟΛΥ!

  • 12 Μαΐου 2010, 15:52 | Κ. Παπαδακης

    Δειτε τι κανατε οταν απαγορευσατε το κυνηγι στην Πεντελη, στην Παρνηθα, στην δυτικη πλευρα του Υμηττου. Γεμισε ο τοπος με σταχτη, πασαλοι μπηκαν, οικοπεδα χωριστηκαν, σπιτια χτιστηκαν. Αυτο θελετε να κανετε και στον Υμηττο? Ή θα τον γεμισετε ανεμογενητριες και φωτοβολταικα στο ονομα της «πρασινης» αναπτυξης? Την κορυφη που ειναι γεματη κεραιες δεν την βλεπετε?
    Αφηστε τον Υμηττο σαυτους που τον αγαπανε πραγματικα, περπατουν και ζουν μεσα σε αυτον. Αποσυρετε αμεσα την παραγραφο 3 του αρθρου 7, ο κοσμος ειναι εξαγριομενος με τις αποφασεις σας Κυρια Μπιρμπιλη. Οχι αλλον πολεμο εναντιον των κυνηγων. Υπαρχουν τοσα ανοιχτα μετωπα για την οικονομια, μας φτανουν αυτα.

  • 12 Μαΐου 2010, 15:47 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    ΕΙΜΑΙ 16 ΧΡΟΝΩΝ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΩ 18 ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ! ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ.. ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ.. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ( ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ)..ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΥΜΗΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7..ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΦΕΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ Ή ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.. ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ..ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ..
    Α Φ Η Σ Τ Ε Π Ι Α Κ Α Ι Κ Α Τ Ι Γ Ι Α Ε Μ Α Σ ..!!!!!!!!
    ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΕΙΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΤΟΥ Π.Δ.!!
    ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.
    ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ!

  • Παρακολουθώντας όσο μπορώ τη διαβούλευση καταλήγω στο ότι όσοι αντιμάχονται το κυνήγι δεν έχουν κανένα απολύτως επιχείρημα πέραν του αυτοχαρακτηρισμού τους ως κουλτουριάρηδες, πνευματικοί κλπ

    Στη μόνιμη ερώτησή μου προς αυτούς «με τι στο καλό τρέφεστε και τι στο καλό φοράτε» φυσικά απάντηση δεν παίρνω.
    Διότι προφανώς δεν συνάδει και τόσο με την κουλτούρα η εικόνα ενός σφαγμένου αρνιού, προβάτου, γουρουνόπουλου.

    Τις περιπτώσεις «μισώ τους κυνηγούς-εκτιμώ τους ψαράδες» δεν χρειάζεται να τις αναφέρω καν διότι αν κάποιος δεν έχει τη στοιχειώδη ικανότητα να αντιληφθεί ότι πρόκειται περί του ίδιου πράγματος, λυπάμαι αλλά δεν θα σπαταλήσω τον χρόνο μου για μαθήματα απλής λογικής.

    Όσο για εσάς κυρία Μπιρμπίλη αν μπαίνετε στον κόπο να διαβάσετε τη διαβούλευση εφόσον δεν έχετε ήδη αποφασίσει για το τι θα πράξετε σχετικά, απλά να σας αναφέρω ότι έχετε εκθέσει το ΠΑΣΟΚ ανεπανόρθωτα με αυτή σας τη στάση. Ως μέλος αυτού του κόμματος και εγώ και ερχόμενος σε επαφή με αρκετό κόσμο καλούμαι να δώσω εξηγήσεις για την απόφασή σας αυτή σε πολλούς κυνηγούς που ψήφισαν αυτή την κυβέρνηση.
    Το πρόβλημα είναι ότι την παρουσιάσατε ατεκμηρίωτα τη στιγμή που να είστε σίγουρη ότι η πλειοψηφία των κυνηγών έχει εξόχως καθαρότερη οικολογική συνείδηση από όλους όσους αυτοχαρακτηρίζεστε «οικολόγοι» !

    Για τον λόγο αυτό μία τεκμηριωμένη μελέτη θα έπειθε τους κυνηγούς να απέχουν από το χόμπυ τους και όχι μια «επειδή έτσι θέλω εγώ» απόφαση.
    Εξάλλου είναι προφανές πλέον ότι το κυνήγι ενοχλεί όταν σε μία περιοχή υπάρχουν σχέδια για οικοπεδοποιήσεις, ανέγερση κατοικιών και γενικά σχέδια οικονομικής εκμετάλλευσης. Και επειδή τα έχουμε δει όλα αυτά στο παρελθόν δεν με πείθετε ότι έχετε στόχο να προστατεύσετε τη φύση από αυτό που πραγματικά την απειλεί – το τσιμέντο.
    Πολύ φοβάμαι ότι σκοπός σας είναι να βγάλετε κάποιους από τους πραγματικούς προστάτες του οικοσυστήματος από τη μέση. Και ναι όπως καταλάβατε, εν προκειμένω αυτοί είμαστε εμείς οι κυνηγοί.

  • 12 Μαΐου 2010, 15:43 | Νίκος Παππάς

    Ζητώ την άμεση απόσυρση της παραγράφου 3 του άρθρου 7, διότι δεν βασίζεται σε κανένα τεκμηριωμένο στοιχείο πέραν της ιδεολογικής τοποθέτησης των συντακτών του Π.Δ.

    Πρέπει να γνωρίζει η κυρία υπουργός αλλά και ο κύριος πρωθυπουργός, ότι παρότι στη δημοκρατία όλοι έχουμε το δικαίωμα να εκφράζουμε τις απόψεις μας ελεύθερα, κανένας δεν δίνει στη κυρία υπουργό το δικαίωμα να μεταφέρει τις προσωπικές τις απόψεις για το κυνήγι σε ένα νομοσχέδιο και μάλιστα να το κάνει αυτό δίχως να μπει στο κόπο να προσπαθήσει να τεκμηριώσει τις απόψεις αυτές.

  • 12 Μαΐου 2010, 14:52 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ

    ΑΞΙΟΤΗΜΗ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ

    ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΜΕΣΩΝ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗ ΣΥΚΓΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ (3η) ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΠΤΑ (7).

    1ο. Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΑΣ, ΤΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ-ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΟΥ.
    2ο. Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΕΙΦΟΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΕΩΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΗΠΙΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.
    3ο. Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΣΗΣ «ΟΙΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΩΝ» ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Μ.Κ.Ο, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ, ΣΥΜΦΩΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΕΣ,ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΕΣ-(ΜΗ ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ) ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ

  • 12 Μαΐου 2010, 13:03 | Θανάσης

    Ως κάτοικος της εκτός σχεδίου περιοχής της Τερψιθέας και έχοντας έννομο συμφέρον που θίγεται από το σχέδιο νόμου , σας παρακαλώ να το επανεξετάσετε και να λάβετε σοβαρά υπόψη :

    • Την ομόφωνη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας ,
    • Την 27/03/2009 ομόφωνη θετική απόφαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Γλυφάδας που αμφότερες εισηγούνται στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης καθώς και την ειδική μελέτη περιβαλλοντικού χαρακτήρα
    που τις συνοδεύει

    Και αφού εξαιρέσετε την περιοχή Τερψιθέας Γλυφάδας από την ζώνη Β΄ να την εντάξετε στον πολεοδομικό ιστό του Δήμου.

    Η ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης της Γλυφάδας δεν θα δυσχεράνει με κανένα τρόπο τον στόχο σας για την προστασία του Υμμητού ( η έκταση είναι πολύ μικρή, μόλις 370 στρέμματα μαζί με τους ήδη ρυμοτομημένους δρόμους της , έχει δε καθαρά οικιστικά χαρακτηριστικά ) και θα καταδείξει την κοινωνική σας ευαισθησία προς τις εκατοντάδες οικογένειες που διαβίουν εκεί , βάζοντας τέλος στην μακρόχρονη ταλαιπωρία τους.

  • 12 Μαΐου 2010, 13:12 | Κωνσταντίνου Κ.

    Το σχετικό άρθρο για την ολική απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό καταδεικνύει περισσότερο το αντικυνηγετικό σκέπτικό των συντακτών που όπως διαδίδεται και δεν έχει διαψευστεί, είναι μέλη «ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΝΤΩΝ» μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, με εργαστηριακές κατά τη γνώμη μου αντιλήψεις περί θεμάτων περιβάλλοντος.
    Στο πλαίσιο αυτό και η διατύπωση του εν λόγω άρθρου.
    Η απαγόρευση του κυνηγίου για δεκαετίες στην πλευρά του Υμηττού προς Αθήνα ελάχιστα έχει συντελέσει στην αύξηση της πανίδας (λαγός, πέρδικα). Πρακτικά πολύ λίγοι κυνηγοί θα ασκήσουν σε κάθε περίπτωση κυνηγετική δραστηριότητα στον Υμηττό και είναι πανεύκολη η αστυνόμευση.
    Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να μην συμφωνήσει ότι το πρόβλημα του Υμηττού είναι η αυθαίρετη δόμηση όλα τα χρόνια και οι εμπρησμοί και ότι τα έργα αυτά δεν είναι έργο των κυνηγών που ζουν στη φύση και με τη φύση.

    ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ‘ΠΕΡΙΝΑΛΟΝΤΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ» ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΕ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΣ.

  • 12 Μαΐου 2010, 13:43 | Κώστας Παπαδόπουλος

    Παρακαλώ να αποσύρετε τη παράγραφο 3 του άρθρου 7, γιατί δεν συνορεύεται από καμία μελέτη που να αποδεικνύει ότι το κυνήγι στη περιοχή, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση απειλούμενων ειδών.

  • 12 Μαΐου 2010, 13:05 | Nikolou Eytyxia

    ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΥΝΙΓΟΙ ,ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΔΕ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΦΥΣΗ.ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΗ.ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΗ.ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΑΣΧΕΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ.ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΙΩΝΟΥΝ,ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ,ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΟΠΩς ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ..
    ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΘΕΡΕΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΚΥΝΥΓΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΔΙΚΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Ν ΜΑΣ ΕΠΙΒΛΙΘΕΙ!! ΔΙΧΩΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΦΗ ΤΕΚΜΙΡΙΩΣΗ.

  • 12 Μαΐου 2010, 13:19 | Nikolou Ioannis

    ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΥΝΙΓΟΙ ,ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΔΕ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΦΥΣΗ.ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΗ.ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΗ.ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΑΣΧΕΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ.ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΙΩΝΟΥΝ,ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ,ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΟΠΩς ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ..
    ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΘΕΡΕΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΚΥΝΥΓΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΔΙΚΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Ν ΜΑΣ ΕΠΙΒΛΙΘΕΙ!! ΔΙΧΩΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΦΗ ΤΕΚΜΙΡΙΩΣΗ.

  • 12 Μαΐου 2010, 13:29 | ΚΥΡΙΑΚΗ

    ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΥΜΗΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ

    Tην άμεση κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 7.

    Το κυνήγι είναι τρόπος ζωης δεν είναι<>.

  • 12 Μαΐου 2010, 13:17 | Γιώργος Ασημ. Τσαγκανέλιας

    Αξιότιμη κα Υπουργέ,

    η επιχειρούμενη, με την παράγραφο 3 του άρθρου 7 του υπό συζήτηση σχεδίου Π.Δ., ολοκληρωτική απαγόρευση του Κυνηγίου στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού εκτιμώ πως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης τις οποίες ελπίζω ότι γνωρίζετε.
    Πιο συγκεκριμένα:
    Α. Η αειφορική άσκηση της θήρας είναι δραστηριότητα απολύτως συμβατή με τους σκοπούς της προστασίας και της διατήρησης και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση και η επιστημονική γνώση.
    Β. Τα μέτρα προστασίας πρέπει να αποφασίζονται σε συνεργασία με τους χρήστες κάθε υπό προστασία περιοχής, οι οποίοι πρέπει να γίνονται αρωγοί των θεσμικών προσπαθειών για την αναγκαία προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής τους. Σε περιπτώσεις δε, που τα διαχειριστικά μέτρα και δράσεις έρχονται αναγκαστικά σε αντίθεση με παραδοσιακές χρήσεις γης (όπως η θήρα) σε μία περιοχή, τότε η συναίνεση έρχεται με αντισταθμιστικά οφέλη και ουσιαστικό διάλογο έτσι ώστε να μην τίθεται ποτέ το δίλημμα «περιβάλλον ή άνθρωπος» αλλά να κηρύσσεται μέσα από τα παραπάνω η αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με το περιβάλλον.

    Έχει γραφτεί πολλές φορές αλλά εκτιμώ πως είναι πάντα επίκαιρη η άποψη του πρώην επιτρόπου περιβάλλοντος, κ. Σταύρου Δήμα, σύμφωνα με τον οποίο «το κυνήγι δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος του περιβάλλοντος αλλά μέρος της λύσης του προβλήματος».

    Η ολοκληρωτική απαγόρευση του κυνηγίου που αναφέρεται στην παράγραφο 3, του άρθρου 7 του σχεδίου Π.Δ. για την ευρύτερη περιοχή του Υμηττού, δεν συνοδεύεται από την απαραίτητη ανάλυση και παράθεση των κριτηρίων με τα οποία επιλέχθηκε ως διαχειριστικό μέτρο. Σε τι βλάπτουν τον Υμηττό οι κυνηγοί κυρία Υπουργέ; Με δεδομένο το γεγονός πως τα μητροπολιτικά πάρκα έχουν προσδιοριστεί στην πλευρά που ήδη απαγορεύεται το κυνήγι, γιατί προχωρήσατε στον πλήρη αποκλεισμό μίας εκ των πλέον παραδοσιακών χρήσεων γης της περιοχής;

    Θα περίμενε κανείς πριν τη λήψη των σχετικών αποφάσεων να λάβετε υπόψη ότι:
    – Η άσκηση της θήρας αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για δεκάδες χιλιάδες κυνηγούς του λεκανοπεδίου και ο Υμηττός είναι παραδοσιακά ο κοντινότερος κυνηγότοπος για αυτούς.
    – Στο μεγαλύτερο μέρος του Υμηττού απαγορεύεται ήδη το κυνήγι αν συνυπολογίσουμε και τις κατοικημένες περιοχές που έχουν αυτομάτως γύρω τους μια ζώνη 250μ απαγόρευσης κυνηγίου.
    – Οι κυνηγοί προστατεύουν το περιβάλλον σαν το σπίτι τους και καταγγέλλουν κάθε παράβαση ή απειλή που διαπιστώνουν.
    – Η ομοσπονδιακή θηροφυλακή των κυνηγών έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στην προστασία της υπαίθρου.
    – Τα μοναδικά, θηρευτικού ενδιαφέροντος, είδη της ενδημικής πανίδας στον Υμηττό, ο λαγός και η πέρδικα, ευημερούν χάρη στις προσπάθειες των κυνηγετικών συλλόγων της περιοχής.
    – Τα αποδημητικά είδη που κυνηγιούνται στον Υμηττό είναι κυρίως η τσίχλα και το ορτύκι, είδη τα οποία βρίσκονται σε ικανοποιητικούς πληθυσμούς σύμφωνα με το Ελληνικό Κόκκινο Βιβλίο το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα.
    – Οι κυνηγοί μέσω των συλλόγων τους κάνουν έργα για το περιβάλλον, αναδασώσεις, ορεινές σπορές για τα θηράματα, ποτίστρες κλπ. Και όλα αυτά με χρήματα των κυνηγών, χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
    – Τις ώρες και στα μέρη που συνήθως διεξάγεται το κυνήγι, δεν υπάρχουν άλλοι χρήστες του βουνού (εκδρομείς, περιπατητές, ποδηλάτες κλπ) που θα μπορούσαν δυνητικά να ενοχληθούν.
    – Τα προβλήματα του βουνού είναι άλλα και δεν λύνονται, μάλλον εντείνονται, με την απαγόρευση της θήρας: καταπατήσεις, εκχερσώσεις, αυθαίρετα, πυρκαγιές, μπάζα, σκουπίδια, εγκατάλειψη, κλπ.

    Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας παρακαλώ όπως αφαιρέσεται την παράγραφο 3 του άρθρου 7, που προβλέπει την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό, από το υπό διαβούλευση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος. Αντί να επιχειρείτε να αποκλείσετε τους κυνηγούς από την Ελληνική ύπαιθρο, συζητείστε ή ζητήστε από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις να συνεισφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις, στην προστασία και στην ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος. Θωρακίστε την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και το ρόλο των κυνηγετικών οργανώσεων, κάντε τους κυνηγούς συμμάχους σας στον αγώνα σας για την προστασία του περιβάλλοντος. Η χώρα μας έφτασε στη δεινή θέση που βρίσκεται σήμερα λόγω αδιαφάνειας, έλλειψης ενεργού συμμετοχής των πολιτών στις αποφάσεις, κακών χειρισμών, εξυπηρέτησης ημετέρων, απουσίας οράματος, στόχων και στρατηγικών και αυθαίρετων αποφάσεων που βάρυναν τους πολλούς για να εξυπηρετήσουν τους λίγους…

    Περιμένω έστω και την ύστατη στιγμή να αναδείξετε τις έννοιες συνεργασία, συνεννόηση, διάλογος με επιχειρήματα και αναγνώριση του δικαιώματος στις παραδοσιακές χρήσεις γης οι οποίες θα φέρουν με τη σειρά τους μέτρα και δράσεις που θα χαρακτηρίζονται από ουσία, θα εξυπηρετούν τους σκοπούς της προστασίας και θα χαίρουν ευρείας αποδοχής από το κοινωνικό σύνολο.

    Γιώργος Ασημ. Τσαγκανέλιας
    Πρόεδρος
    Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών (Φύση-Κυνήγι-Ψάρεμα-Παράδοση)
    Ελ. Βενιζέλου 6, 172 35 Δάφνη – Αθήνα

  • 12 Μαΐου 2010, 13:44 | moderator

    Παραπέμπουμε και πάλι στο link http/www opengov.gr/home/ page-id 312.
    Εξ άλλου,επισημαίνουμε ότι σχόλια αντίστοιχηs καυστικότητας από την πλευρά των «κυνηγων»εχου γίνει δεκτά.Π.Χ σχόλιο στις 12/05/2010 στις 9.02π.μ.που αποκαλεί «φασιστικη απόφασ稻την απαγόρευση της θήρας είτε σχόλιο στις 12/05/2010 και ώρα 9.01 που θεωρεί την απαγόρευση της θήρας ισοδύναμη με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της Χούντας!!!
    Με εκτίμηση η moderator

  • 12 Μαΐου 2010, 13:30 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    Ο ΥΜΗΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΚΑΘΙΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ.
    ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΤΟΥ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΟΥ.

  • 12 Μαΐου 2010, 12:30 | ΚΟΡΩΝΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Ζητώ να καταργηθεί άμμεσα η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού.

  • 12 Μαΐου 2010, 12:27 | Γιώργος Ασημ. Τσαγκανέλιας

    Αξιότιμη κα Υπουργέ,

    η επιχειρούμενη, με την παράγραφο 3 του άρθρου 7 του υπό συζήτηση σχεδίου ΠΔ, ολοκληρωτική απαγόρευση του Κυνηγίου στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού εκτιμούμε πως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης τις οποίες ελπίζουμε ότι γνωρίζετε. Πιο συγκεκριμένα:
    Α. Η αειφορική άσκηση της θήρας είναι δραστηριότητα απολύτως συμβατή με τους σκοπούς της προστασίας και της διατήρησης και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών εφόσον υπάρχει η πολιτική βούληση και η επιστημονική γνώση.
    Β. Τα μέτρα προστασίας πρέπει να αποφασίζονται σε συνεργασία με τους χρήστες κάθε υπό προστασία περιοχής, οι οποίοι πρέπει να γίνονται αρωγοί των θεσμικών προσπαθειών για την αναγκαία προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής τους. Σε περιπτώσεις δε, που τα διαχειριστικά μέτρα και δράσεις έρχονται αναγκαστικά σε αντίθεση με παραδοσιακές χρήσεις γης (όπως η θήρα) σε μία περιοχή τότε η συναίνεση έρχεται με αντισταθμιστικά οφέλη και ουσιαστικό διάλογο έτσι ώστε να μην τίθεται ποτέ το δίλημμα «περιβάλλον ή άνθρωπος» αλλά να κηρύσσεται μέσα από τα παραπάνω η αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με το περιβάλλον.

    Έχει γραφτεί ενδεχομένως πολλές φορές αλλά εκτιμούμε πως είναι πάντα επίκαιρη η άποψη του πρώην επιτρόπου περιβάλλοντος, Σταύρου Δήμα, σύμφωνα με τον οποίο «το κυνήγι δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος του περιβάλλοντος αλλά μέρος της λύσης του προβλήματος».

    Το Υπουργείο του οποίου ηγείστε, προχώρησε στη σύνταξη σχεδίου ΠΔ περί προστασίας του Υμηττού, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους κυνηγούς της περιοχής, οι οποίοι βλέποντας το φυσικό περιβάλλον του λεκανοπεδίου να έχει παραδοθεί άνευ όρων στο τσιμέντο, βρίσκουν μέχρι σήμερα διέξοδο στις λιγοστές περιοχές που διατηρούνται σχετικά ανέπαφες. Αντιλαμβάνεστε πως η παράδοση του λεκανοπεδίου στα οικοδομικά συμφέροντα οφείλεται εν πολλοίς στους προκατόχους σας που δε φρόντισαν έγκαιρα να περιορίσουν την άναρχη δόμηση με αποτέλεσμα η Αθήνα σήμερα να κατέχει μια από τις χειρότερες θέσεις ως προς την ατμοσφαιρική ρύπανση και την παρουσία πρασίνου ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.

    Η ολοκληρωτική απαγόρευση του κυνηγίου που αναφέρεται στην παράγραφο 3, του άρθρου 7 του σχεδίου Π. Δ. για την ευρύτερη περιοχή του Υμηττού, δε συνοδεύεται από την απαραίτητη ανάλυση και παράθεση των κριτηρίων με τα οποία επιλέχθηκε ως διαχειριστικό μέτρο. Σε τι βλάπτουν τον Υμηττό οι κυνηγοί κυρία Υπουργέ; Με δεδομένο το γεγονός πως τα μητροπολιτικά πάρκα έχουν προσδιοριστεί στην πλευρά που ήδη απαγορεύεται το κυνήγι, γιατί προχωρήσατε στον πλήρη αποκλεισμό μίας εκ των πλέον παραδοσιακών χρήσεων γης της περιοχής;

    Θα περίμενε κανείς πριν τη λήψη των σχετικών αποφάσεων να λάβετε υπόψη ότι:
    – Η άσκηση της θήρας αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για δεκάδες χιλιάδες κυνηγούς του λεκανοπεδίου και ο Υμηττός είναι παραδοσιακά ο κοντινότερος κυνηγότοπος για αυτούς.
    – Στο μεγαλύτερο μέρος του Υμηττού απαγορεύεται ήδη το κυνήγι αν συνυπολογίσουμε και τις κατοικημένες περιοχές που έχουν αυτομάτως γύρω τους μια ζώνη 250μ απαγόρευσης κυνηγίου.
    – Οι κυνηγοί προστατεύουν το περιβάλλον ωσάν το σπίτι τους και καταγγέλλουν κάθε παράβαση ή απειλή που διαπιστώνουν.
    – Η ομοσπονδιακή θηροφυλακή των κυνηγών έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στην προστασία της υπαίθρου.
    – Τα μοναδικά, θηρευτικού ενδιαφέροντος, είδη της ενδημικής πανίδας στον Υμηττό, ο λαγός και η πέρδικα, ευημερούν χάρη στις προσπάθειες των κυνηγετικών συλλόγων της περιοχής.
    – Τα αποδημητικά είδη που κυνηγιούνται στον Υμηττό είναι κυρίως η τσίχλα και το ορτύκι, είδη τα οποία βρίσκονται σε ικανοποιητικούς πληθυσμούς σύμφωνα με το Ελληνικό Κόκκινο Βιβλίο το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα.
    – Οι κυνηγοί μέσω των συλλόγων τους κάνουν έργα για το περιβάλλον, αναδασώσεις, ορεινές σπορές για τα θηράματα, ποτίστρες κλπ. Και όλα αυτά με χρήματα των κυνηγών, χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
    – Τις ώρες και στα μέρη που συνήθως διεξάγεται το κυνήγι, δεν υπάρχουν άλλοι χρήστες του βουνού (εκδρομείς, περιπατητές, ποδηλάτες κλπ) που θα μπορούσαν δυνητικά να ενοχληθούν.
    – Τα προβλήματα του βουνού είναι άλλα και δεν λύνονται, μάλλον εντείνονται, με την απαγόρευση της θήρας: καταπατήσεις, εκχερσώσεις, αυθαίρετα, πυρκαγιές, μπάζα, σκουπίδια, εγκατάλειψη, κλπ.

    Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την αφαίρεση της παραγράφου 3 του άρθρου 7, που προβλέπει την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό, από το υπό διαβούλευση σχέδιο προεδρικού διατάγματος. Αντί να επιχειρείτε να αποκλείσετε τους κυνηγούς από την Ελληνική ύπαιθρο, ζητήστε από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις να συνεισφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις, στην προστασία και στην ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος. Θωρακίστε θεσμικά την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και το ρόλο των κυνηγετικών οργανώσεων, κάντε τους κυνηγούς συμμάχους σας στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος. Η χώρα μας έφτασε στη δεινή θέση που βρίσκεται σήμερα λόγω αδιαφάνειας, έλλειψης ενεργού συμμετοχής των πολιτών στις αποφάσεις, κακών χειρισμών, εξυπηρέτησης ημετέρων, απουσίας οράματος, στόχων και στρατηγικών και αυθαίρετων αποφάσεων που βάρυναν τους πολλούς για να εξυπηρετήσουν τους λίγους.

    Κυρία Υπουργέ, δεν είναι δυνατόν (και ελπίζουμε να κάνουμε λάθος) οι αποφάσεις που λαμβάνετε να είναι προϊόν προτάσεων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων τις οποίες αποδέχεστε, υλοποιείτε και οι οποίες οδηγούν στην αυθαιρεσία και στην τοποθέτηση σε γυάλα της Ελληνικής Φύσης. Η απαγόρευση θήρας που κάποιοι σας προέτρεψαν να προτείνετε στο σχέδιο του Π.Δ. του Υμηττού είναι αυθαίρετη και ατεκμηρίωτη. Η μοναδική πηγή έμπνευσης αυτής της πρότασης πηγάζει από το συναίσθημα κάποιων και μόνο από αυτό. Οι ΜΚΟ προσπαθούν μεθοδευμένα να θέσουν το θέμα στο συναίσθημα και στον ψυχολογικό τομέα, εκεί που το κυνήγι είναι προσωπική υπόθεση και προσωπική επιλογή, γεγονός που δεν έχει καμία σχέση και θέση στα πλαίσια αποφάσεων ή παρεμβάσεων για την προστασία του περιβάλλοντος. Η προστασία του περιβάλλοντος επιτυγχάνεται με ορθολογική χρήση, μέρος της οποίας είναι και το αειφόρο κυνήγι. Η συναισθηματική φόρτιση δεν μπορεί να θεσπίζει νόμους που αφορούν 230.000 οικογένειες.

    Περιμένουμε έστω και την ύστατη στιγμή να αναδείξετε τις έννοιες συνεργασία, συνεννόηση, διάλογος με επιχειρήματα και αναγνώριση του δικαιώματος στις παραδοσιακές χρήσεις γης οι οποίες θα φέρουν με τη σειρά τους μέτρα και δράσεις που θα χαρακτηρίζονται από ουσία, θα εξυπηρετούν τους σκοπούς της προστασίας και θα χαίρουν ευρείας αποδοχής από το κοινωνικό σύνολο.

    Γιώργος Ασημ. Τσαγκανέλιας
    Πρόεδρος
    Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών (Φύση-Κυνήγι-Ψάρεμα-Παράδοση)

  • 12 Μαΐου 2010, 12:23 | Χρήστος Γεράρδος

    Πραγματικά όλος ο κυνηγετικός κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις προτεινόμενες διατάξεις του υπουργείου και μένει αποσβολωμένος.
    Έκπληκτος μένει και κάθε σκεπτόμενος πολίτης που καταφέρνει να αντιληφθεί πως ο πλέον υπέρμαχος της προστασίας της φύσης και του βουνού ΔΕΝ μπορεί να είναι άλλος από τον ΚΥΝΗΓΟ που άλλωστε είναι και ο πιο συχνός επισκέπτης του.
    Φυσικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος γνωρίζει πως ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού στην
    Ευρώπη δεν υπάρχει καθολική απαγόρευση θήρας εντός των εν λόγω Ζ.Ε.Π !!!
    Εξαιρετικά εύστοχα και αναλυτικότατα κατατέθηκαν σε αυτή την διαδικτυακή διαβούλευση απολύτως τεκμηριωμένες ενστάσεις, θέσεις και παρατηρήσεις που συνηγορούν πως ΔΕΝ χαίρει καμίας λογικής και απολύτως καμίας αποδοχής.
    Μένει να αποδειχτεί (δυστυχώς και προφανώς για ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ) ότι το έντρομο(στις μέρες μας) πολιτικό σκηνικό πως ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ τις δικαίως αγανακτισμένες φωνές των πολιτών !!!

    Απλά…Τολμήστε !!!

  • 12 Μαΐου 2010, 12:35 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤ.

    Η απόφαση σας για το κυνήγι είναι παράλογη και απαράδεκτη.Η χλωρίδα και η πανίδα του Υμηττού ,αν υπάρχει αυτή τη στιγμή, οφείλεται στις πολύχρονες προσπάθειες των κυνηγετικών οργανώσεων και στα φιλοθηραματικά έργα της κυνηγετικής ομοσπονδίας.΄Οσοι αγαπούν τα δάση κι ότι υπάρχει μέσα σ’αυτά λένε ΟΧΙ σ’αυτήν την απόφαση.

  • 12 Μαΐου 2010, 12:00 | ΠΑΠΑΒΛΑΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

    Ζητώ να απαλειφθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του Π.Δ για την προστασία του Υμηττού.
    Οι κυνηγοί είναι φύλακες τις φύσης και όχι εχθροί της.
    Έχουν αποδείξει παρα πολλές φορές την αγάπη τους για τη φύση.

  • 12 Μαΐου 2010, 12:03 | Τσίτος Σπύρος

    Επειδή δεν υπάρχει καμία επιστημονίκη μελέτη για την απαγόρευση της θήρας στον Υμηττό.
    Ζητώ:
    1)Tην άμεση κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 7.
    2)Την άμεση δημοσιοποίση των χρημάτικων επιδοτήσεων που παίρνουν οι ΜΚΟ απο την Έλλαδα αλλά και την Ε.Ε.
    3)Την άμεση δημοσιοποίηση των σκοπών που υλοποιήθηκαν με τα χρήματα που πήραν οι ΜΚΟ(όπως ανέφερα παραπάνω).
    4)Τέλος το αποφασίζουμε και διατάζουμε χωρίς στοιχεία να σταματήσει ΤΩΡΑ.

    Το κυνήγι είναι τρόπος ζωης δεν είναι χόμπι καταλάβετε το!!!!

  • 12 Μαΐου 2010, 12:37 | ΠΑΠΑΒΛΑΧΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

    ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΟΥ 7 ΤΟΥ Π.Δ. Η ΟΠΟΙΑ ΔΕ ΒΑΣΙΖΕΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ.
    ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ.
    ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΧΕΙΜΩΝΑ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.
    ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΒΑΛΑΝ ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥΣ…

  • 12 Μαΐου 2010, 11:54 | Καπέλλας Σ.

    Ζητώ να απαλειφθεί άμμεσα η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού.

  • 12 Μαΐου 2010, 11:08 | Συριανός Κωνσταντίνος

    Εμείς οι κυνηγοί είμαστε περισσότερο λάτρεις τις Φύσεις από πολλους άλλους…δωστε πισω τον Υμηττό στους κυνηγούς !!!!

  • 12 Μαΐου 2010, 11:16 | Γεράρδης Ιωάννης

    Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!!!!!!!!!

  • 12 Μαΐου 2010, 11:43 | Ξανθάκης Κ.

    Οι κυνηγοί ήταν είναι και θα είναι οι Προστάτες της φύσης.
    Προσέχουν για να έχουν !!!

  • 12 Μαΐου 2010, 11:21 | Rούσσος Γεώργιος

    Δώστε πίσω τον Υμηττό στους Κυνηγούς.

  • Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • 12 Μαΐου 2010, 10:02 | popi

    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΨΑΡΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ….ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΩΝΟΙ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΚΛΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΞΩ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ!!!!!!!
    ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΛΟΙΠΩΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΩΝΟΙ;;;;;;;;
    ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΓΑΙΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ;;;;;;;
    ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΕΒΗΚΕ ΚΑΙ ΠΛΕΩΝ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΙΚΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ!!! ΑΠΛΑ ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡ3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΑΡΚΕΤΑ ΛΑΘΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ .. ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!!

  • 12 Μαΐου 2010, 10:47 | Δημήτρης Μαντζάρης

    Κυρία υπουργέ, θέλω να σας ζητήσω να αποσύρετε την παράγραφο 3 του άρθρου 7.
    Όπως σας τόνισαν και αρκετοί άλλοι, η ανατολική πλευρά του Υμμητού, είναι η περισσότερο προστατευόμενη περιοχή από οποιαδήποτε άλλη, όχι μόνο στον Υμμητό αλλά και την Πεντέλη και τη Πάρνηθα.

    Η Πεντέλη, η Πάρνηθα και η δυτική πλευρά του Υμμητού, όπου απαγορεύεται το κυνήγι, δεν φυλάσσονται επαρκώς από τις δόλιες πυρκαγιές που σπέρνουν οι καταπατητές.

    Δεν φυλάσσονται επαρκώς γιατί την εποχή υψηλού κινδύνου, όλοι όσοι δηλώνουν σήμερα οικολόγοι και προστάτες της φύσης, βρίσκονται στις καλοκαιρινές διακοπές τους. Μη ξεχνάτε ότι η τελευταία φωτιά στη Πεντέλη, ξέσπασε στις 16 Αυγούστου.

    Οι λίγοι έμμισθοι εποχικοί υπάλληλοι που προσλαμβάνουν οι Δήμοι, δεν φτάνουν για να περιπολούν τα βουνά και οι εθελοντές είναι άφαντοι όταν τους χρειαζόμαστε περισσότερο.

    Μόνο οι κυνηγοί τις κρίσιμες ημέρες είναι μέρα – νύχτα στο βουνό και το προστατεύουν γιατί θέλουν να το βρουν όπως το άφησαν τον περασμένο χειμώνα και να μπορέσουν να κυνηγήσουν σε αυτό το ερχόμενο φθινόπωρο.

    Μπορεί να μην συμπαθείτε το κυνήγι. Αυτό είναι δικαίωμα σας. Από τη στιγμή όμως που δεν έχετε τρόπο να προστατέψετε το δάσος από τις πυρκαγιές, μην το αφήνετε απροστάτευτο απλά και μόνο για να ικανοποιήσετε τα καπρίτσια των φίλων σας.

  • 12 Μαΐου 2010, 10:51 | ΑΛΙΦΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΑΝΩ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ . ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ .[ google ψυχολογια φυτων ] .
    ΣΤΕΡΟΥΜΕ ΖΩΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ .
    Μ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΗΓΟΙ…ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΧΟΡΤΑ . ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΗΣ ΑΠ ΤΗ ΦΥΣΗ .
    Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΕΡΙ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΙΣ ΕΦΕΥΡΕΣΗ .
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΚΥΝΗΓΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΟΥΤΕ ΒΛΑΒΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ .
    ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ .
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ !!!
    ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ Σ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ .
    ΚΥΝΗΓΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ: ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΡΝΩ ΑΠ ΤΗ ΦΥΣΗ…ΤΡΟΦΗ .
    ΚΥΝΗΓΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ: ΠΑΙΡΝΩ ΑΠ ΤΗ ΦΥΣΗ ΜΟΝΟ ΑΠ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΤΗΣ !!!
    ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ .
    ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ…ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ !!
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΗΣΥΧΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ….ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ !!!
    ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ….ΓΙΑΤΙ ΑΠ ΑΥΤΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ !!!
    ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ .
    ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΙΜΩΝΕΤΕ !!

  • 12 Μαΐου 2010, 10:23 | ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Α.

    Προφανώς δεν υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση για την απαγόρευση της θήρας στον Υμηττό.
    Για μια ακόμη φορά είμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που μας θυμίζει άλλες εποχές.
    Πρέπει το αποφασίζουμε και διατάζουμε χωρίς στοιχεία να σταματήσει ΕΔΩ.
    Λυπάμαι πολύ γιατί είμαι και εγώ από αυτούς που ψήφισαν αυτήν την κυβέρνηση γιατί ήθελα να αλλάξουν κάποιες φασιστικές αποφάσεις των προηγούμενων.
    Έκανα λάθος.
    Θα τα ξαναπούμε στην κάλπη.

  • 12 Μαΐου 2010, 09:14 | Παναγιώτης Βλάμης

    Απαράδεκτη η απόφαση για το κλείσιμο του Υμητού.