Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 13 Μαΐου 2010, 19:00 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

    Ζητώ την άμεση κατάργηση της παράγραφου 3 του άρθρου 7, γιατί το κυνήγι είναι τρόπος ζωής. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

  • 13 Μαΐου 2010, 19:53 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

    Ζητώ την άμεση κατάργηση της παράγραφου 3 του άρθρου 7, για να μην είναι ίδια η κατάληξη του Υμηττού, όπως της Πεντέλης και της Πάρνηθας, (κάρβουνο).

    ΟΧΙ στην παράγραφο 3 του άρθρου 7.

  • 13 Μαΐου 2010, 19:19 | Σταυρος

    Εγώ πέραν ότι θα ζητήσω την κατάργηση του άρθρου 7 παράγραφος 3
    διότι είναι ανεπίτρεπτο στο μυαλό και στην κρίση μου
    θα τοποθετηθώ σε κάποιο από τα επίκαιρα θέματα
    Υπάρχει κάποιος που δεν κατάλαβε την ολέθρια και ανελέητη καταστροφή της χώρας μας από τους πολιτικούς μας που με στρατηγικό σχέδιο επί χρόνια τώρα οδήγησαν τον τόπο αυτό στον πάτο?
    Δυστυχώς και εμείς είμαστε μέρος του συνόλου που έχουν στο στόχαστρο για την εφαρμογή του σχεδίου τους
    Το δίχως άλλο είναι στρατολογημένοι ώστε να φέρουν σε πέρας την Αποστόλη
    τώρα το τι θα κάνουμε εμείς ……..?
    από ότι βλέπω έχουν ξαμολήσει και τα (τσακάλια) όπως τους λέει και ο Τζον Περκινς έτσι για να έχουμε και πικάντικο περιεχόμενο(αντιπαραθέσεις, κόντρες, κτλ)
    Δεν θα συμφωνήσω ποτέ με ότι καταστρέφει την παράδοση, ιστορία, ήθη κι έθιμα του τόπου αυτού καθώς και στέρηση ελευθέριας και βούλησης

  • 13 Μαΐου 2010, 19:29 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΗΧΟΣ

    ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ» ΚΑΙ ΜΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ.ΤΟ ΚΥΝΗΓΗ.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΟΥ 7 ΤΟΥ Π.Δ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ.

  • 13 Μαΐου 2010, 19:35 | ΒΑΣΙΛΗΣ Κ.Σ.ΚΟΡΩΠΙΟΥ

    Για ενα τοσο σοβαρο θεμα οπως ειναι το μελλον του Υμηττου,δεν ειναι σοβαρη διαδικασια αυτη με τα email.Δεν ειμαστε πιτσιρικια να στελνουμε μυνηματακια λες και ανταλλασουμε γνωμες για την χτεσινη ταινια.Οπως προεκλογικα βρισκετε το δρομο για τα Μεσογεια για να μας δειτε απο κοντα ετσι περιμενα και τωρα να μας ρωτησετε-ενημερωσετε-ακουσετε να κανουμε τελος παντων διαλογο οπως συνηθιζουν οι δημοκρατικες κοινωνιες.Αντι αυτου μας αφησατε λιγες ημερες με μονη δυνατοτητα εκ μερους μας να στειλουμε τις αποψεις μας ηλεκτρονικα.Ομως κυριοι-ες δεν γινεται ετσι στην Ελλαδα τουλαχιστον 36 χρονια τωρα,γιαυτο ΞΕΧΑΣΤΕ το προσχεδιο και (ΞΑΝΑ)ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

  • ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΑΣΗ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ. ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΕΤΑΙ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΘΑ ΞΕΦΥΤΡΩΣΟΥΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ. ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

  • 13 Μαΐου 2010, 19:22 | ΓΚΡΑΝΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

    ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΘΗΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ?
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ?
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΟΙ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΤΑΜΙΤΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΝ ΕΚ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΘΕΝ ΜΕ 12ΠΟΝΤΗ ΓΟΒΑ ΑΠΟ ΚΑΝΑΠΕ Η ΣΙΚ ΚΑΦΕ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ.
    Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΩΝ ΟΡΕΞΕΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΜΚΟ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΠΟΥ ΛΕΝΕ » ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ» ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.
    ΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΥΝΗΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ 250.000 ΚΥΝΗΓΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΣΚΟΥΣ.
    ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΛΑΤΑΚΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?
    ΟΙ ΒΙΛΙΤΣΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ?
    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7.

  • 13 Μαΐου 2010, 18:12 | Γιάννης Χελιώτης

    Να αποσείρετε την παρ. 3 του άρθρου 7. Απαράδεκτη απαγόρευση.

  • 13 Μαΐου 2010, 18:39 | Μεσινέζης Παντελής

    Αμεση κατάργηση της ατεκμηρίωτης παραγράφου 3 του άρθρου 7 για την απαγόρευση θήρας στον Υμηττό.
    Σωστή διαχείριση και συμμετοχή των Κυνηγετικών και Δημοτικών φορέων για ολοκληρωμένη προστασία.

  • 13 Μαΐου 2010, 18:03 | Μάρκος Αντύπας

    Μα είναι δυνατόν να βγαίνει διάταγμα προστασίας του ΥΜΗΤΤΟΥ και όλη η κουβέντα να γίνεται για το κυνήγι; Λες και αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα του κόσμου;

    Ο Υμηττός είναι βουνό που βρίσκεται μέσα σε πόλη και όλοι έχουν δικαίωμα να πηγαίνουν εκεί. Το κυνήγι είναι επικίνδυνη και θορυβώδης συνήθεια. Ας πάνε κάπου αλλού οι κυνηγοί να αφήσουν και λεφτά σε ξενοδόχους έξω από την Αθήνα. Στο εξωτερικό το κυνήγι γίνεται σε ελεγχόμενες περιοχές και όχι κοντά στις μεγαλουπόλεις. Ας προστατευθεί επιτέλους ο Υμηττός και ας θυσιάσει ο καθένας κάτι από τις συνήθειές του.

    Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, αν είσαστε πραγματικά διατεθειμένη ως πολιτεία να προστατεύσετε το βουνό, να είσαστε σίγουρη πως θα βρείτε μεγάλη υποστήριξη. Επιστρατρεύστε εθελοντές για την περιφρούρη΄ση και πυροφύλαξη. Αυτό το βουνό είναι ζωή για την Αττική και το θέλουμε ζωντανό, χωρίς αυθαίρετα, σκουπίδια, δρόμους, λατομεία και πυροβολισμούς.

  • 13 Μαΐου 2010, 18:45 | Αλέξανδρος Μακρής

    Καθώς το κυνήγι αρχίζει να επικρίνεται όλο και περισσότερο, οι κυνηγοί ψάχνουν δικαιολογίες με τις οποίες να υποστηρίξουν το χόμπι τους.

    Το να λέμε ότι κυνηγούσαν στο παρελθόν, άρα να κυνηγήσουμε και τώρα είναι επίδειξη ανωριμότητας.
    Υπήρχαν κι άλλες «παραδόσεις» και νομοθεσίες χωρίς σεβασμό προς τη ζωή, οι οποίες καταργήθηκαν γιατί δεν αρμόζουν σε μια πολιτισμένη κοινωνία.
    Καιρός λοιπόν να αρχίσει και το κυνήγι να καταργείτε.
    Και το νομοσχέδιο με τον Υμηττό είναι πολύ καλή αρχή!!!

    Δεν χρειαζόμαστε το κυνήγι για να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να ελέγξουμε τον υπερπληθυσμό των ζώων.
    Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι. Η βία απέναντι στα ζωα δεν είναι η λύση.
    Μπορεί το κυνήγι να αντικατασταθεί με άλλες δραστηριότητες, που να μην έχουν να κάνουν με σκοτωμούς και να είναι ανοιχτές σε όλους.
    (γιατί κιόλας είναι επίσης μεγάλο θέμα το ότι οι κυνηγί τρομάζουν τους επισκέπτες…)

    Κάθε αρχή και δύσκολη. Μην κάνετε πίσω!!!

  • 13 Μαΐου 2010, 18:14 | ΦΩΤΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Να μην απαγορευτεί το κυνήγι στον Υμηττό. Δεν υπάρχει καμία αιτιολογία γι’ αυτή την απαγόρευση.

    ΓΙΩΡΓΟΣ

  • 13 Μαΐου 2010, 18:23 | Θεόδωρος Αλεξόπουλος

    Παρακαλώ να μεριμνησετε για την αφαιρεση της παράγραφου 3 του άρθρου 7 καθώς οι απαγορεύσεις για τις απαγορεύσεις δεν προσφερουν τιποτα. Επιπλεον θα πρέπει να βλέπουμε τους κυνηγούς σαν τους ελάχιστους που
    ουσιαστικά συμμετέχουν ενεργά στη προστασία του Υμητού

  • 13 Μαΐου 2010, 18:19 | ΜΠΟΥΓΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ,ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΜΗΤΟ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ,ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ..ΑΝ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΨΟΥΝ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΒΙΛΕΣ ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ..ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ,ΝΑ ΕΞΑΣΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ,Κ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΗ ΦΥΣΗ..ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΥΜΜΗΤΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ Κ ΕΜΕΙΣ..ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ….

  • 13 Μαΐου 2010, 18:55 | Γιάννης Μαυρόπουλος

    Ο Υμηττός ανήκει ΣΕ ΟΛΟΥΣ! Όπου πηγαίνουν οι κυνηγοί, δεν πηγαίνουν άλλοι γιατί δεν υπάρχει ασφάλεια. Θέλουμε να πηγαίνουμε πεζοπορία και βόλτες με την οικογένεια, χωρίς να φρακάρουμε με τα τζιπ των κυνηγών που στήνουν καρτέρια πάνω στο δρόμο και περιμένουν να πυροβολήσουν ότι κινείται και φυσικά αφήνουν και σκουπίδια.

    ΟΙ εθελοντές φυσιολάτρες, πεζοπόροι, ορειβάτες γνωρίζουν και αγαπούν και προστατεύουν καλύτερα τα βουνά μας. Δεν χρειάζεται να κυνηγάει κανείς για να αγαπάει τη φύση. Χρειάζεται απλά να την αγαπάει.

    ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!!!!

  • 13 Μαΐου 2010, 18:48 | Soultana

    Katargisi par. 3 arthro 7. NAI sto kynigi!

  • 13 Μαΐου 2010, 17:01 | Στάθης Β.

    Ζητάμε την κατάργηση της απαγόρευσης θήρας.

    ΣΒ

  • 13 Μαΐου 2010, 17:32 | ΔΑΡΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ.ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ.ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.

  • Είμαι υπέρ του άρθρου. Κάθε πλάσμα σε αυτόν τον πλανήτη έχει το δικαίωμα να ζήσει αξιοπρεπώς. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να του αφαιρέσει την ζωή για την διασκέδασή του και μόνο. Καθώς δεν είναι απαραίτητο συμβεί αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Το κυνήγι θα πρέπει να θεωρηθεί κακούργημα και όχι σπορ ή εργασία. Όποιος σκοτώνει για χρηματική αμοιβή ή για την διασκέδασή του είναι δολοφόνος και ψυχικά ανώμαλος.

    ΥΓ. Οι κατά του κυνηγίου φιλόζωοι είναι αρκετά περισσότεροι των κυνηγών και απαιτούν την απαγόρευσή του άμεσα! Προστατεύστε τα ζώα και την φύση, στην οποία οφείλετε την ζωή σας σήμερα!

  • 13 Μαΐου 2010, 16:25 | ΝΙΚΟΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ. Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΔΕ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΥΠΟΠΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΕΣ! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΩΡΑ???

    ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7!

  • 13 Μαΐου 2010, 16:55 | ΣΠΥΡΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!
    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ!!!!!

  • 13 Μαΐου 2010, 16:30 | ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ!

  • 13 Μαΐου 2010, 16:21 | Δημήτρης Τ.

    ΟΧΙ στην ατεκμηρίωτη απαγόρευση θήρας.
    Ζητάμε την κατάργηση της παρ/φου 3 του άρθρου 7.

    ΔΤ

  • 13 Μαΐου 2010, 15:08 | aslanidhs

    OXI ALES APAGOREUSIS STO KYNHGI

  • 13 Μαΐου 2010, 15:03 | aslanidhs

    na mhn apagoreyti o ymitos giati den einai dikeo pros tous kinigous ke den exoun kanena logo aufou emis simbaloume gia ton topo auto san ikologi k thireutes san purosbestes k thirofilakes

  • 13 Μαΐου 2010, 15:54 | Δερματης Ιωαννης

    1)Το να εχεται το θρασσος και να θελεται να καταστρεψεται αγωνες και ιδρωτα πεντε τουλαχιστον δεκαετιων(αναφερομαι στην κατεδαφιση των «αυθερετων»)χωρις να υπολογιζεται τι θα απογινουν μερικες εκατονταδες οικογενειων αυτο λεγεται Α Π Α Ν Θ Ρ Ω Π Ι Α.
    2)Ο καλυτερος δασοφυλακας και παρατηρητης ειναι ο κατοικος του Υμητου.
    Εμεις καρδιοκτυπαμε καθε καλοκαιρι και παρακαλουμε να μας βρει ο χειμωνας διχως απωλειες.
    3)Τα τελευταια πεντε -εξι χρονια καθε καλοκαιρι γινεται μια συστηματικη προσπαθεια να γινουμε σταχτη.Και παντα μετραμε καμενα στρεματα.Αληθεια μια απορεια εχω???????????Γιατι πριν ενταχθει στο σχεδιο πολεως η περιοχη Καφεπωλων δεν ειχαμε αναγκη την πυροσβεστικη?Γιατι απο τοτε καθε καλοκαιρι ολο και καποιο λαθος θα γινει και θα φουντωνει το βουνο Μ Α Σ.Γιατι τοσα χρονια (απο παιδι που ημουν και κοντευω τα σαρραντατεσσερα)ημασταν απλα θεατες στις πυρκαγιες ολοκληρης της Ελλαδας
    και τωρα καθε καλόκαιρι προταγωνιστες βλεπουμε τον τοπο που μεγαλωσαμε να γινεται σταχτη.Ποιος θα προφυλαξει τον Υμητο κ Μπιρμπιλη?
    Σας εστειλε καποια παλαβη μια ιδεα(απο το Δ Σ Γλυφαδας)και σπευσατε να την υλοποιησεται χωρις να αφουγκραστητε τον κοσμο που ζει στο Γυρησμα και στην Αναληψη της Γλυφαδας.Απο εκει που βλεπεται τον κοσμο κ Μπιρμπιλη ειναι ολα ομορφα,τοσο για σας οσο και για την εν λογο κυρια
    που προανεφερα.Ομως μηπως πισω απο ολο αυτο κρυβονται σκοπιμοτητες και συμφεροντα αλλων.Θα ηθελα να πιστευω οτι θα ξανα δειτε λιγο πιο προσεκτικα το ολο θεμα και θα μας δειξεται την δεουσα προσοχη αλλα και την ανθρωπινη πλευρα της κυβερνησης.
    Οσο για την συμπαθη ταξη των κυνηγων,ο πατερας μου εφτιαχνε μικρους λακους τους οποιους γεμιζε με νερο και καθε πρωι γεμιζε ο τοπος περδικες και αλλα ζωα.Και ολα αυτα λιγα μετρα απο την αυλη μας.Και τωρα θελεται να ερθεται για κυνηγι εδω?Για ελατε λιγο στην θεση μας!!!!!!!!!!!!Μονο για λιγο.
    Σας ευχαριστω για τον χρονο σας

  • 13 Μαΐου 2010, 15:35 | Γ. Καραγιάννης

    Είναι ανεπίτρεπτο να απαγορεύσετε το κυνήγι στον Υμηττό. Αν υπάρχουν στοιχεία που αναφέρουν πως το κυνήγι βλάπτει το οικοσύστημα του Υμηττού, τότε να καθήσουν σένα κοινό τραπέζι, κυνηγοί και Υπουργείο, να βρεθεί μία βιωσιμη λύση. Εσείς κυρία Μπιρμπίλη, χωρίς κανένα στοιχείο και χωρίς καμία συζήτηση, απαξιώνετε την οικογένεια των 250.000 κυνηγών και απαγορεύετε χωρίς κανένα λόγο το κυνήγι στον Υμηττό.
    Να αποσύρετε αμεσα την παράγραφο 3 του Αρθρου 7.

  • 13 Μαΐου 2010, 15:54 | Νίκος Νομικός

    Ζητώ την απόσυρση της παραγράφου 3 του άρθρου 7. Η παράγραφος 3 είναι άστοχη, αδικαιολόγητη και επικίνδυνη για την ανατολική πλευρά του Υμμητού.

    Ο μόνος λόγος που η ανατολική πλευρά του Υμμητού, γλύτωσε από τα χέρια των επιτήδειων τόσα χρόνια, σε αντίθεση με την Πεντέλη, την Πάρνηθα και τον δυτικό Υμμητό, είναι οι κυνηγοί που προστάτεψαν το μέρος.

  • 13 Μαΐου 2010, 15:52 | maria panagiotopoulou

    Η άμεση και οριστική παύση του κυνηγιού σε ολόκληρο τον Υμηττό είναι αίτημα 180 Περιβαλλοντικών και Φιλοζωικών Οργανώσεων, των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ, δεκαπέντε δήμων του Υμηττού (ΣΠΑΥ) καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ.

  • 13 Μαΐου 2010, 15:02 | ΠΟΛΥ Χ.

    ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΙΔΩΝ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.
    ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΟ.ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ.
    ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ, ΑΛΛΑ Κ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.
    ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.

  • 13 Μαΐου 2010, 14:26 | ΚΩΣΤΑΣ ΨΑΡΟΥΛΗΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.

  • 13 Μαΐου 2010, 14:15 | ΧΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΑΤΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΟΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΩΝ

  • 13 Μαΐου 2010, 14:47 | ΧΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ3 ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΡΕΥΣΗ ΔΕΝ ΒΓΕΝΕΙ ΟΥΣΙΑ

  • 13 Μαΐου 2010, 14:25 | Σάκης

    Οι κυνηγοί θεωρούν τους εαυτούς τους πιο άντρες από τους αντικυνηγούς. Αυτό λέει πολλά!
    Και για να μας προσβάλλουν μας αποκαλούν κορίτσια. Κι αυτό πιστεύω ότι λέει, ότι το γυναικείο φύλο το θεωρούν κάτι το υποτιμητικό.
    Κατά τα άλλα, μας προβάλλουν τους συνκυνηγούς του πανεπιστημιακού επιπέδου μόρφωσης για να μας αποδείξουν ότι είναι υγιούς ψυχολογίας και αντίληψης.

    Οι κυνηγοί έχουν τα ταυτίσει την κάνη και τα σκάγια με την λειτουργία του γενετικού τους μηχανισμού.

  • 13 Μαΐου 2010, 14:52 | LIAKOS NIKOLAOS

    ΑΣ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.ΕΧΩ 2 ΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 6 ΕΤΩΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ ΤΗ ΦΥΣΗ,ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ 3.ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗ ΒΡΗΚΑΜΕ ΑΠ’ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΗΣΥΧΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!

  • 13 Μαΐου 2010, 14:47 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
    Υπάρχει καμία πιθανότητα να ακουστούν και τα εκλεγμένα όργανα των κυνηγών ΚΟΣΕ απο το ΥΠΕΚΑ πρίν την 20-05-10.
    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!!!!

  • 13 Μαΐου 2010, 14:42 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.Παρακαλούνται οι φίλοι Υμητού να αφήνουν τα σκουπίδια τους μέσας σε κάδους , οι οποίοι να παραμένουν κλειστοί.Κάδοι υπάρχουν κατα μήκος του δρόμου Σπηλαίου παινίας ,Κορωπί Σέσι , Προσήλιο Παιανίας, κπλ. Λίγα χιλιόμετρα παραπάνω θα μειώσουν τις συγκετρώσεις αδέσποτων σκυλιών και αλεπούδων. Προσοχή βρισκόμαστε σε πεδίοδο φωλαιοπήσης ενδημικών πλυθυισμών.

  • 13 Μαΐου 2010, 13:42 | ΧΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΟΗΣ

  • 13 Μαΐου 2010, 13:13 | Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης – Δωδεκανήσου

    Συμπληρωματικά στο κείμενό μας που αναρτήθηκε πριν από λίγι, σας αναφέρουμε ότι η Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης – Δωδεκανήσου εκπροσωπεί 20.000 κυνηγούς

  • 13 Μαΐου 2010, 13:00 | ΧΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΙΤΑ ΟΠΟΣ ΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

  • 13 Μαΐου 2010, 13:06 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
    Καμία πρόταση από την Ορνιθολογική εταιρία για την τεράστια αύξηση του πλυθησμού της καρακάξας με ταυτόχρονη μείωση των πλυθισμού των ενδειμικών πτηνών. ΠΧ κοτσύφια , πέρδικές και αποδημητικών που φωλαιοποιούν στον Υμμητό όπως τσαλαπετινοί τρυγόνια κπλ. Το κυνήγι δεν κατάφερε να μειώσει την καρακάξα τα τελευταία 20 χρόνια.

  • 13 Μαΐου 2010, 13:34 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

  • 13 Μαΐου 2010, 13:01 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

    Το κυνήγι στον Υμηττό αποτελεί μία παράδοση εκατοντάδων χρόνων για τους κατοίκους των περιοχών, οι οποίοι λατρεύουν καθετί που ζει και ευδοκημεί σ’αυτόν. Θέλουμε και τα παιδιά μας να τον βρουν ως έχει.

  • 13 Μαΐου 2010, 13:52 | Μητσάκος Νικήτας

    Ζητώ NA ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ άμμεσα η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού που απαγορεύει το κυνήγι.

  • 13 Μαΐου 2010, 13:50 | Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης – Δωδεκανήσου

    Ο κυνηγετικός κόσμος βρίσκεται ακόμα μια φορά μπροστά σε μια προσπάθεια συρρίκνωσης της κυνηγετικής δραστηριότητας, η οποία στην περίπτωση της τεράστιας έκτασης του Υμηττού προωθείται με αυθαίρετο τρόπο και βασιζόμενη κυρίως στο γεγονός ότι η περιοχή αποτελεί Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ). Η απαγόρευση αυτή προτείνεται χωρίς καμία ανάλυση, αιτιολόγηση και επιστημονική τεκμηρίωση και φυσικά χωρίς να υπάρξει προηγουμένως διάλογος με όλους τους χρήστες της περιοχής.
    Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι για μία ακόμα φορά γίνεται προσπάθεια παραμερισμού των κυνηγών, ως νόμιμων και παραδοσιακών χρηστών μιας περιοχής. Θεωρούμε αυτονόητο ότι τα όποια μέτρα προστασίας πρέπει να αποφασίζονται σε συνεργασία με τους χρήστες, ειδάλλως είναι καταδικασμένα να αποτύχουν. Πόσο μάλλον με τους κυνηγούς που ασκούν μια καθ’ όλα νόμιμη και αναγνωρισμένη χρήση, η οποία ρυθμίζεται με αυστηρούς όρους, τόσο από την εθνική, όσο και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
    Το επιχείρημα ότι η θήρα πρέπει να απαγορευτεί στον Υμηττό επειδή είναι ΖΕΠ δεν υποστηρίζεται από την ίδια την Οδηγία, αλλά και την ερμηνεία της Οδηγίας από την ίδια την Ε.Ε. Ο διαρκής αποκλεισμός της θήρας ως χρήση θεωρούμε ότι δεν εξασφαλίζει από μόνο του ως μέτρο την προστασία της πανίδας. Αντίθετα, όπως έχει αποδειχτεί κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Σε κάθε περίπτωση αναφερόμαστε πια στην πολυμορφική λειτουργία του φυσικού περιβάλλοντος, στη διαχείριση πολλαπλών σκοπών, στις πολλαπλές ωφέλειες και αξίες των φυσικών πόρων.
    Εξετάζοντας το καθεστώς που διέπει τις ΖΕΠ και ερμηνεύοντας τα άρθρα της Οδηγίας 79/409/ΕΟΚ, δεν προκύπτει ότι η κατάταξη μιας περιοχής σε ΖΕΠ αυτόματα σημαίνει και απαγόρευση της θήρας σ’ αυτή. Πιο αναλυτικά, στο άρθρο 7, παρ.4 της Οδηγίας αναφέρεται ότι «Τα κράτη μέλη εξασφαλίζουν ότι η θηρευτική δραστηριότητα …, όπως προκύπτει από την εφαρμογή των ισχυουσών εθνικών διατάξεων, σέβεται τις αρχές μιας ορθολογικής χρησιμοποιήσεως και μιας οικολογικά ισορροπημένης ρυθμίσεως για τα είδη πτηνών που αφορά, και ότι η πρακτική αυτή είναι συμβιβάσιμη, ως προς τον πληθυσμό των ειδών αυτών, και ιδιαίτερα των αποδημητικών, με τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από το άρθρο 2. …». Η περί θήρας ελληνική νομοθεσία εξασφαλίζει τα παραπάνω και στην περίπτωση του Υμηττού, στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος δε γίνεται καμία αναφορά σε κάποιο είδος πτηνού που το κυνήγι να αποτελεί μη συμβιβάσιμη πρακτική ως προς τον πληθυσμό του.
    Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε) εξέδωσε το 2004 το ερμηνευτικό κείμενο “Έγγραφο κατευθύνσεων για τη θήρα βάσει της Οδηγίας 79/409/ΕΟΚ του Συμβουλίου περί της διατηρήσεως των αγρίων πτηνών – Οδηγία για τα Πτηνά” όπου στο κεφάλαιο 1.5 ερμηνεύονται τα άρθρα 3 και 4 της Οδηγίας, τα οποία αφορούν στην ανάγκη προστασίας των ενδιαιτημάτων και στη δημιουργία των ΖΕΠ και αναφέρονται τα εξής:
    • Η Επιτροπή δεν θεωρεί ότι κοινωνικο-οικονομικές δραστηριότητες – όπως για παράδειγμα η θήρα – αντιβαίνουν αυτές τις διατάξεις. Ωστόσο, προκειμένου να προλαμβάνεται αυτού του είδους η σημαντική παρενόχληση, είναι απαραίτητη η ορθή διαχείριση και επίβλεψη αυτών των δραστηριοτήτων εντός των ΖΕΠ..
    • Η αειφόρος θήρα μπορεί να αποβεί επωφελής σε ό,τι αφορά τη διατήρηση των ενδιαιτημάτων μέσα στις περιοχές και γύρω από αυτές.
    • Η Επιτροπή, προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβασμός της ανθρώπινης χρήσης με τους αντικειμενικούς σκοπούς διατήρησης, συνηγορεί υπέρ της ανάπτυξης σχεδίων διαχείρισης. Συμπερασματικά, θεωρεί ότι οι δραστηριότητες θήρας σε περιοχές NATURA 2000 αποτελούν ουσιαστικά ζητήματα διαχείρισης, τα οποία πρέπει να διευθετούνται σε τοπικό επίπεδο. Για τη βέλτιστη διάρθρωση της εν λόγω διαχείρισης, συνιστάται η εκπόνηση σχεδίου διαχείρισης το οποίο θα διασφαλίζει ότι οι δραστηριότητες θα είναι συμβατές με τους αντικειμενικούς σκοπούς διατήρησης βάσει των οποίων έχουν χαρακτηριστεί οι περιοχές αυτές.
    Διακρίνουμε όμως την τάση οι υπηρεσίες του Υ.ΠΕ.Κ.Α. να προωθούν τη συνολική απαγόρευση σε περιοχές του δικτύου NATURA 2000 και ειδικότερα στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ), υιοθετώντας έτσι τις θέσεις συγκεκριμένων ΜΚΟ, γνωστών για τις αντικυνηγετικές αντιλήψεις τους. Δεν είναι όμως δυνατόν αυτό να συνεχιστεί και πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι η προστασία μιας περιοχής δεν μπορεί να ξεκινά και να τελειώνει με την απαγόρευση της θήρας. Στην περίπτωση του Υμηττού τα προβλήματα είναι άλλα και δεν λύνονται, αλλά μάλλον εντείνονται, με την απαγόρευση της θήρας: καταπατήσεις, εκχερσώσεις, αυθαίρετα, πυρκαγιές, μπάζα, σκουπίδια, εγκατάλειψη, κλπ. που υποβαθμίζουν τους βιοτόπους του.
    Πρέπει να γίνει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι ο κυνηγετικός κόσμος και οι οργανώσεις του δεν πρόκειται να ανεχθούν τέτοιες μεθοδεύσεις. Μάταια κανείς αναζητεί σήμερα τον υπεύθυνο ρόλο της πολιτείας σε αυτό που ονομάζεται θηραματική πολιτική, την ευθύνη της οποίας έχουν επωμιστεί εκ των πραγμάτων οι κυνηγετικές οργανώσεις. Αντί λοιπόν η Πολιτεία να έρχεται σε αντιπαράθεση με τους κυνηγούς, με το αποδεδειγμένα μεγάλο έργο στην προστασία της φύσης, θα πρέπει να αξιοποιήσει τη στενή σχέση των 250.000 κυνηγών με τη φύση και να μην τους αποκλείσει από μεγάλα κομμάτια της υπαίθρου, καθώς αποτελούν την εμπροσθοφυλακή στην προστασία και στη διαχείριση του περιβάλλοντος.
    Οι αόριστες εκφράσεις και οι δήθεν γενικές αρχές για την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής, χωρίς καμία τεκμηρίωση καταλήγουν στην κοινότοπη πλέον επωδό της απαγόρευσης της θήρας. Σε ένα εθνικό πλαίσιο θηραματικής πολιτικής πρέπει το κράτος, η πολιτεία να είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται τη δραστηριότητα της θήρας ως μια δραστηριότητα με οικολογικές,, οικονομικές και κοινωνικοπολιτιστικές πλευρές, οι οποίες αποτελούν γνωστικό αντικείμενο ειδικών επιστημών.
    Εν κατακλείδι, ζητούμε να αποσυρθεί άμεσα η παράγραφος 3 του άρθρου 7 από το σχέδιο Π.Δ. και επιτέλους να συμπεριλάβετε ως ισότιμους συνομιλητές σας τους κυνηγούς, οι οποίοι άλλωστε στα πλαίσια του ρόλου και του έργου όλων των βαθμίδων των κυνηγετικών οργανώσεων, στοχεύουν στην υλοποίηση των κοινών με την Ευρωπαϊκή Ένωση στόχων, δηλ:
     της προστασίας και ανάπτυξης του θηραματικού πλούτου της χώρας, και
     της προώθησης του αειφόρου κυνηγιού στην Ελλάδα και την Ευρώπη, σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μέσου για την προστασία της βιοποικιλότητας και της διατήρησης της φύσης.

  • 13 Μαΐου 2010, 13:24 | ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

    Ζητώ να μείνει ως έχει η διάταξη που αφορά το κυνήγι στον Υμηττό για να μην καταντήσει όπως η Πεντέλη και η Πάρνηθα. Όσο υπάρχουν κυνηγοί στα βουνά θα υπάρχουν δάση, πουλιά και ζώα.

  • 13 Μαΐου 2010, 13:55 | Αλέκος Ματιάς

    να αποσυρθει αμεσα το αρθρο περι απαγορευσης του κυνηγιου στην περιοχη του υμηττου

  • 13 Μαΐου 2010, 13:24 | Γεώργιος Μητθιάς

    ζητω να αποσυρετε το αρθρο 7 παραγραφος 3 που απαγορευει το κυνηγι στον υμηττο

  • 13 Μαΐου 2010, 13:28 | Συμεών-Μάριος Μητθιάς

    Διαφωνώ κάθετα με το άρθρο 7 παράγραφος 3

  • 13 Μαΐου 2010, 13:54 | Μαρθα

    Nα μην καταργηθει ο νομος πρεπει να σεβομαστε τη Ζωη κ οχι καποιοι να σκοτωνουν ετσι απο χομπυ για να καλυψουν το εγω τους κ τις ανασφαλειες τους αυτο πρεπει επιτελους να σταματησει!!!