Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 14 Μαΐου 2010, 12:08 | Αργύρης Ρόδης

    Κ.Υπουργέ
    Οι κυνηγοί δεν αγαπούν την φύση αλλά την εκμεταλλεύονται για την διασκέδαση τους και την χρηματική αμοιβή που τους προσφέρει ο καταχρηστικός σκοτωμός των άγριων ζώων. Δεν είναι λίγες οι φορές που αντικρίζουμε τα κυνηγετικά τσοπανόσκυλα τους κρεμασμένα με θηλιά από τα δέντρα. Όταν ποια γεράσουν και δεν κάνουν καλά την δουλειά τους τα σκοτώνουν με αυτόν τον μαρτυρικό τρόπο. Είναι ποια σαφές πως οι κυνηγοί δεν νοιάζονται για την προστασία της φύσης αλλά για το δικό τους μόνο συμφέρον.
    Όλοι εμείς οι φιλόζωοι συμφωνούμε απόλυτα με την απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό.

    ΥΓ. Οι φιλόζωοι υπέρ του άρθρου είμαστε κατά πάρα πολύ περισσότεροι απ’ τους κυνηγούς-καταχραστές της φύσης-και απαιτούμε να εφαρμοστεί το άρθρο άμεσα!

  • 14 Μαΐου 2010, 11:27 | ΓΟΥΡΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΗ ΚΑΘΕ ΕΔΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ.Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ.ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΩ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ. Η ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΡΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΒΑΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤ Α ΠΡΟΒΚΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

  • 14 Μαΐου 2010, 11:54 | ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

    Χωρίς καμμιά μελέτη , ατεκμηρίωτα, «διατάσσετε» απαγόρευση του κυνηγιού. Πρακτικές άλλων εποχών δεν πρόκειται να περάσουν. Γι’ αυτό και αντιδρούμε. Αφήστε τους κυνηγούς, άλλοι καταστρέφουν το περιβάλλον. Τόσες χιλιάδες χρόνια κυνηγά ο άνθρωπος και μάλιστα παλιότερα για να επιβιώνει, αν ήταν πράγματι καταστροφικό το κυνήγι σήμερα δεν θα υπήρχαμε. Μην συμπεριλάβετε την παράγραφο 3 στις ρυθμίσεις.

  • 14 Μαΐου 2010, 11:26 | κυριακου θεοδωρος

    Μέχρι πότε το κυνήγι θα είναι ο εύκολος στόχος και θα πληρώνει τα σπασμένα για όλους αυτούς που έχουν καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον; Απαράδεκτη η παράγραφος 3 ,διώξτε τους καταπατητές , προστατέψτε από τους εμπρηστές , την παράνομη βόσκηση, από φυτοφάρμακα στις αγροτικές καλλιέργειες. Μία δραστηριότητα έχουμε για να διώχνουμε το άγχος μην μας την κόβετε κι αυτή.

  • 14 Μαΐου 2010, 11:55 | ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

    Παρακαλούμε κα υπουργέ όπως απαλειφθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 7 διότι σαν κυνηγοί έχουμε τη γνώμη κ τη γνώση ότι το κυνήγι δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.Οι κυνηγοί είναι προστάτες της φύσης και επιπλέον προστατεύουν τα δάση από τις φωτιές.

    ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ
    ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 3ου ΚΥΝ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

  • 14 Μαΐου 2010, 11:34 | Tάσος Μπομπολάκης

    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ (ΣΠΑΥ)

    Την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009, εκπρόσωποι της Θεματικής Ομάδας Δικαιώματα των Ζώων των Οικολόγων Πράσινων, είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΠΑΥ και Δήμαρχο Βύρωνα, κ. Νίκο Χαρδαλιά, και μέλη της συντονιστικής ομάδας του ΣΠΑΥ για θέματα συνεργασίας σχετικά με την προστασία του Υμηττού.

    Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ έχουν υποβάλλει αίτημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη την έκταση του Υμηττού – προς το παρόν, το κυνήγι επιτρέπεται στην ανατολική πλαγιά του βουνού (από την κορυφογραμμή και κάτω). Στην ίδια κατεύθυνση, υπέρ της καθολικής απαγόρευσης του κυνηγιού σε ολόκληρο τον Υμηττό βρίσκεται και ο ΣΠΑΥ, σύμφωνα με δήλωση του κ. Χαρδαλιά, με ομόφωνη τοποθέτηση και των δεκαπέντε Δήμων που απαρτίζουν τον ΣΠΑΥ.

    Η κοινή θέση των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και του ΣΠΑΥ στο αίτημα για καθολική απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό, ο οποίος υπάγεται στο NATURA 2000, στοχεύει αφενός στην προστασία της πανίδας του Υμηττού, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προστατευόμενα είδη σύμφωνα με την Οδηγία (79/409/ΕΟΚ) ή / και το Παράρτημα ΙΙ της Σύμβασης της Βέρνης καθώς και είδη υπό εξαφάνιση, αφετέρου στην προστασία της ζωής των πολυπληθών πολιτών που επισκέπτονται τον Υμηττό για λόγους περιήγησης, πεζοπορίας, αναψυχής και χαλάρωσης.

    Η απουσία πολιτικής βούλησης για την προστασία του βουνού έχει πλήξει σοβαρά το φυσικό του πλούτο όπου εκτός από το κυνήγι, δραστηριότητες όπως η παράνομη δόμηση, τα λατομεία, η ανεξέλεγκτη βόσκηση κ.α. επιτείνουν την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι αντίθετοι με τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ για διάνοιξη νέων αυτοκινητόδρομων και την κατακερμάτηση του βουνού σε 8 ζώνες και προτείνουν το χαρακτηρισμό του βουνού σε Εθνικό Πάρκο με ταυτόχρονη ίδρυση και λειτουργία φορέα βιώσιμης διαχείρισής του.

    Ο ΣΠΑΥ δήλωσε ότι πρόκειται να εκδώσει δελτίο τύπου και θα υποβάλλει αίτημα σχετικό την καθολική απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Επιθυμία και των δύο φορέων είναι η περαιτέρω συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την προώθηση λύσεων για την πλήρη προστασία του Υμηττού.

  • 14 Μαΐου 2010, 10:40 | XOYNTAS NIKOLAOS

    ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΘΡΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΟΡΟΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

  • 14 Μαΐου 2010, 10:41 | XOYNTAS NIKOLAOS

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ Η ΚΥΝΗΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

  • 14 Μαΐου 2010, 10:24 | ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

    Διαμαρτύρομαι για τη μεθόδευση της απαγόρευσης του κυνηγιού στον Υμηττό. Ζητώ να διαγραφεί το άρθρο 7 παράγραφος 3 του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού.
    Οι κυνηγοί αγαπούν το δάσος και τα μάτια τους αποθαρρύνουν τους εμπρηστές.
    Κώστας Μακρής

  • 14 Μαΐου 2010, 10:45 | ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΖΟΝ Φ. ΚΕΝΕΝΤΙ .

    «Ας ξεκινήσουμε εκ νέου λοιπόν – θυμίζοντας και στις δύο πλευρές ότι οι καλοί τρόποι δεν είναι ένδειξη αδυναμίας και ότι η ειλικρίνεια είναι πάντα αντικείμενο προς απόδειξη. Ας μη διαπραγματευθούμε ποτέ υπό το καθεστώς φόβου. Ας μη φοβηθούμε oμως ποτέ να διαπραγματευθούμε.
    Ας διερευνήσουν και οι δύο πλευρές ποια ζητήματα μας ενώνουν αντί να ταλανιζόμαστε από τα ζητήματα εκείνα που μας χωρίζουν.»

    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ & ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ» ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ παράγραφο 3 του άρθρου 7.

    ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

  • 14 Μαΐου 2010, 09:11 | Ν. Ανδρεαδατος

    Για ποια απαγόρευση μιλατε?
    Από πότε το κυνήγι δεν είναι μια δραστηριότητα συμβατή με το περιβάλλον?
    Γιατί το κυνήγι δεν μπορει να συνηπάρχει με ενα καθεστώς προστασίας?
    Ποια είδη υπό εξαφάνιση θέλετε να προστατέψετε?
    Σε τι πληθυσμούς είναι τα θηρεύσιμα γνωρίζετε?
    Υπάρχει κάποια έρευνα για όλα τα παραπάνω? Υπάρχει? Πειτε μου

    Να σας απαντήσω εγω? Τίποτα δεν υπάρχει. Αυθαιρετείτε στη πλάτη 250.000 Ελλήνων Κυνηγών. Το δημοκρατικό-σοσιαλιστικό κόμμα θέλει να κάνει το κυνήγι προνόμιο των μεγαλοεπιχειρηματιών πλουσίων. Γυρίζουμε σε άλλες εποχές, αν λάβουμε υπόψη και τα υπόλοιπα μέτρα στους άλλους τομείς.Σκεφτείτε το καλά πριν περάσετε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, γιατί 250.000 Έλληνες μαζί με τις οικογένειες τους(μιλάμε για 1.000.000 και πλέον Έλληνες) είναι αγανακτησμένοι.

  • 14 Μαΐου 2010, 09:57 | Βαρθαλίτης Γεώργιος

    Ο Υμηττός πρεπει άμεσα να επιστρεψει την κυνηγετική οικογενεια και σε ολους τους ελληνες πολιτες χωρις διακρισεις σε κανεναν.
    Ευχαριστω…ενας αγανακτισμενος κυνηγος !!!

  • 14 Μαΐου 2010, 09:51 | Νομικός Νικόλαος

    Είμαι απογοητευμένος απο την Απόφαση του Υπουργείου να κλεισει την περιοχή του Υμηττού στους κυνηγούς.

  • 14 Μαΐου 2010, 09:18 | Μώττος Ελευθέριος

    ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.

  • Κα Μπιρμπίλη, είναι πιά σαφές μέσα από την ανοικτή διαβούλευση και σε σχέση με την συμμετοχή και τον αριθμό των ατόμων που μπήκαν στην διαδικασία να γράψουν κάτι ότι υπάρχει κόσμος που εναντιώνεται στις προθέσεις σας και μάλλον είναι η πλειοψηφία.
    Παρακαλώ Κυρία Υπουργέ όπως ξανασκευτείτε και πάρτε πίσω την συγκεκριμένη ρύθμιση η οποία είναι άτοπη και ατεκμηρίωτη επί της αρχής.

    Λίγος αέρας μας έμεινε!!!!

  • 14 Μαΐου 2010, 09:53 | ΕΛΕΝΗ

    Ο ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΟΥΝΟ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΩΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΡΥΦΗ Η ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΜΠΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΓΗ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΥ ΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ . ΚΑΠΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΜΩΣ ΖΟΥΝΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΠΟΥ ΟΙ ΥΠΟΛΙΠΟΙ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ!!!! ΚΑΙ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ. ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΓΝΟΡΙΣΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ. ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΠΕΡΝΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΑΓΝΟΙΑ;
    ΚΑΙ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7. ΑΝ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΤΕ ΜΑΛΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

  • 14 Μαΐου 2010, 08:37 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΔΥΛΑΚΗΣ

    μεχρι ποτε πιστευτε οτι θα λειτουργητε μεμονομενα χωρις να λαμβανετε υποψην ολες τις παραμετρους ,(ΚΣΕ),και θα βγαζετε αποφασεις για το μελον του τοπου!!!!!!!!! Αν επιμενετε σε αυτον τον τροπο διακυβερνησης
    απλα σαν πολητες αυτης της χωρας σας ενημερωνουμε οτι θα μας βρητε μπροστα σας!!!! ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡ3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7!!!!!!!!!

  • 14 Μαΐου 2010, 08:27 | Δημήτρης Τσούπρας

    Παρακολουθούμε με έκπληξη τη δράση της «σοσιαλιστικής» μας κυβέρνησης και της διορισμένης υπεκα.

    Κυβερνητικές πολιτικές καθορίζονται από ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ οργανώσεις!! Στήνονται βιομηχανίες μελετών εκατομμυρίων €, η χώρα μας καταδικάζεται σε δυσβάστακτα πρόστιμα από την Ε.Ε., ακριβώς λόγω των πολιτικών αυτών των ΜΚΟ!

    Και σαν κερασάκι απαγορεύουμε το κυνήγι για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια των ημιμαθών, φανατικών οικολόγων!

    Ε λοιπόν δε θα γίνουμε συνένοχοι σ’ αυτήν την καταστρεπτική πολιτική που ωφελεί μόνο τα ταμεία των ΜΚΟ.

    Άμεση κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 7! Απαιτούμε η Ελληνική κυβέρνηση να νομοθετεί για την Ελλάδα και όχι για τα ταμεία ΜΚΟ και λόμπι!

  • 14 Μαΐου 2010, 08:39 | Πανος Παιανια

    Αγαπητή κα Μπιρμπίλη,

    Αυτό που πάει να γίνει στον Υμηττό είναι καταπάτηση και εγκατάλειψη του βουνού και όχι προστασία αυτού.Εμείς οι κυνηγοί είμαστε οι πρώτοι που θα το προστατέψουμε θα φροντίσουμε την χλωρίδα και την πανίδα του όπως και θα το προστατέψουμε από της πυρκαγιές.Για εμάς είναι πηγή ζωής και είμαστε οι πρώτοι που αντιδρούμε από αυτό το προεδρικό διάταγμα.Από εμάς τους κυνηγούς δεν έχει υπάρχει περιπτώσει να ζημιωθεί ο Υμηττός δεν το επηρεάζουμε σε θέματα περιβαλλοντικά ισα ισα που από εμάς θα προστατευθεί.Γίαυτό όχι στην καταργήσει του κυνηγιού στον Υμηττό εμείς είμαστε αυτοί που θα προστατέψουμε την χλωρίδα και την πανίδα του βουνού αλλα πράγματα είναι αυτά που το επηρεάζουν αρνητικά και καταστροφικα.Δώστε το βουνό και πάλι στους κυνηγούς.Αμεση καταργηση του αρθρου 7 και των παραγραφων σχετικων με το κυνηγι.

  • 14 Μαΐου 2010, 08:18 | Πανος

    Αγαπητή κα Μπιρμπίλη,

    Αυτό που πάει να γίνει στον Υμηττό είναι καταπάτηση και εγκατάλειψη του βουνού και όχι προστασία αυτού.Εμείς οι κυνηγοί είμαστε οι πρώτοι που θα το προστατέψουμε θα φροντίσουμε την χλωρίδα και την πανίδα του όπως και θα το προστατέψουμε από της πυρκαγιές.Για εμάς είναι πηγή ζωής και είμαστε οι πρώτοι που αντιδρούμε από αυτό το προεδρικό διάταγμα.Από εμάς τους κυνηγούς δεν έχει υπάρχει περιπτώσει να ζημιωθεί ο Υμηττός δεν το επηρεάζουμε σε θέματα περιβαλλοντικά ισα ισα που από εμάς θα προστατευθεί.Γίαυτό όχι στην καταργήσει του κυνηγιού στον Υμηττό εμείς είμαστε αυτοί που θα προστατέψουμε την χλωρίδα και την πανίδα του βουνού αλλα πράγματα είναι αυτά που το επηρεάζουν αρνητικά.Δώστε το βουνό και πάλι στους κυνηγούς.Αμεση καταργηση του αρθρου 7 και των παραγραφων σχετικων με το κυνηγι.

  • 14 Μαΐου 2010, 08:05 | ΤΟΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

    ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΜΕ ΛΥΠΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΑΠΛΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ . ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ . ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΛΕΧΓΟΥ ( ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ 5ΝΘΗΜΕΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ) ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ , ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΧΟΜΠΙ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΝΑ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΘΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΟΠΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ !!

  • 14 Μαΐου 2010, 08:54 | ΜΑΝΟΛΗΣ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 Ο ΥΜΗΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ!!!

  • 14 Μαΐου 2010, 08:54 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΑ ΩΝΕΙΡΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΗΤΩΝ;;;;
    ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΤΟΥ ΥΜΗΤΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ!!!!!!!!!
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡ.3

  • 14 Μαΐου 2010, 08:57 | Τζεβρένη Φλώρα

    Ζητώ να μην απαγορευτεί η θήρα στον Υμμητό και κατάργηση του άρθρου 7 παράγραφος 3

  • Το παρακάτω από τη σελίδα του Ωρίωνα με εκφράζει απολύτως:

    Ζητούμε να συνεχίσει να επιτρέπεται το κυνήγι στις περιοχές που επιτρέπεται και σήμερα, έχοντας πλήρη γνώση πως το αίτημα αυτό είναι απόλυτα σύμφωνο με τους σκοπούς που έχουν τεθεί στο συγκεκριμένο σχέδιο προεδρικού διατάγματος. Η άσκηση της θήρας αποτελεί δραστηριότητα απόλυτα συμβατή με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και κάθε διαφορετική χωρίς τεκμήρια προσέγγιση δημιουργεί έντονη ανησυχία για την αντικειμενικότητα και τις προθέσεις της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ αλλά και την αποτελεσματικότητα των αποφάσεων που λαμβάνει.

  • 14 Μαΐου 2010, 01:21 | ΑΝΕΣΤΗΣ

    Ζητω να συνεχίσει να επιτρέπεται το κυνήγι στις περιοχές που επιτρέπεται και σήμερα, έχοντας πλήρη γνώση πως το αίτημα αυτό είναι απόλυτα σύμφωνο με τους σκοπούς που έχουν τεθεί στο συγκεκριμένο σχέδιο προεδρικού διατάγματος. Η άσκηση της θήρας αποτελεί δραστηριότητα απόλυτα συμβατή με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και κάθε διαφορετική χωρίς τεκμήρια προσέγγιση δημιουργεί έντονη ανησυχία για την αντικειμενικότητα και τις προθέσεις της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ αλλά και την αποτελεσματικότητα των αποφάσεων που λαμβάνει.

  • 14 Μαΐου 2010, 00:28 | Ζωης Βαγγελης

    Και οι κυνηγοι ειμαστε Ελληνες πολιτες.Δεν ειναι σωστο κυρια υπουργε να μην μας λαμβανεται υποψιν σας και να περνατε μεσα απο την θεση του ΥΠΟΥΡΓΟΥ την οποια κατεχεται προσωπικες σας αποψεις αδιαφοροντας παντελως για 230.000 Ελληνες πολιτες.Οι κυνηγοι ειναι αυτοι που πραγματικα ενδιαφεροντε για τη φυση και προσφερουν σε αυτη απο την τσεπη τους και απο τον υδροτα τους!Ειναι αδικο να απαγορευθει το κυνηγι στον ΥΜΗΤΤΟ χωρις επιστημονικες μελετες,χωρις να λαμβανετε υποψιν και 230.000 Ελληνες πολιτες. Να καταργηθεί άμμεσα η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού.

  • 14 Μαΐου 2010, 00:17 | giorgos sigalas

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΠΟΛΟΙΤΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΥΜΙΗΤΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

  • 13 Μαΐου 2010, 23:41 | ΖΕΡΒΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.

  • 13 Μαΐου 2010, 22:46 | vassilis iliadis

    ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Επιτακτική και αδιαπραγμάτευτη
    η ανάγκη για προστασία των ορεινών όγκων της Αττικής

    Η απελπιστική συρρίκνωση του φυσικού περιβάλλοντος της Αττικής, ιδίως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Πάρνηθας και των δασών της ανατολικής Αττικής, καθιστά επιτακτική και αδιαπραγμάτευτη την ανάγκη λήψης αυστηρών μέτρων για την αποκατάσταση και προστασία όλων των φυσικών περιοχών, που περιβάλλουν την πρωτεύουσα.

    Στο πλαίσιο αυτό, ως κατ’ αρχήν θετικές χαρακτηρίζουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, WWF Ελλάς, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και Μεσόγειος ΣΟΣ τις ρυθμίσεις του σχεδίου προεδρικού διατάγματος «Προστασία ορεινού όγκου Υμηττού», το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στις 20 Απριλίου.

    Οι ρυθμίσεις κινούνται στην κατεύθυνση της οικολογικής διαχείρισης του Υμηττού. Περιορίζουν τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης (π.χ. λατομεία και βιομηχανικές εγκαταστάσεις) και δραστηριότητες, πράγμα το οποίο αποτελεί αυτονόητη επιλογή για κάθε νομοθέτημα προστασίας ορεινού όγκου που βρίσκεται τόσο κοντά σε μεγάλη πόλη. Ιδιαίτερα δε αφού αφορά το ιδιαίτερα υποβαθμισμένο φυσικό περιβάλλον της Αττικής και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πρωτεύουσας. Περαιτέρω, η απαγόρευση χρήσεων με «περιβαλλοντικά ύποπτο» παρελθόν, όπως τα αναψυκτήρια και τα πολιτιστικά κέντρα, η αύξηση του ορίου αρτιότητας και η κατάργηση των παρεκκλίσεων για την εκτός σχεδίου δόμηση αποτελούν επιβεβλημένες επιλογές για την απαιτούμενη αναχαίτιση της οικοδομικής επέκτασης.

    Όσον αφορά ειδικά στο κυνήγι, η αναμφισβήτητη βαριά υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος της Αττικής, αλλά και η ανάγκη για φυσικούς βιοτόπους που θα είναι προσβάσιμοι ως καταφύγια ησυχίας και αναψυχής για όλους τους κατοίκους της Αττικής, καθιστά αναγκαία πλέον την επιβολή αυστηρών περιορισμών σε πολλές περιοχές και την απαγόρευσή του σε άλλες. Στο πλαίσιο αυτό, η απαγόρευση της θήρας στην Ζώνη Α του Υμηττού, εκτός από το ότι αποτελεί προϋπόθεση του Νόμου 1650/1986 για τις ζώνες απολύτου προστασίας της φύσης, κρίνεται ότι είναι μία διαχειριστικά ορθή επιλογή.

    Επειδή όμως οι νομικές ρυθμίσεις δεν είναι από μόνες επαρκείς για την αποτελεσματική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις θεωρούν ως απαραίτητη την ίδρυση Δασαρχείου Υμηττού, την απομάκρυνση των χρήσεων που είναι ασύμβατες με τους στόχους προστασίας, ιδιαίτερα των κεραιών, του ΚΥΤ Αργυρούπολης και των υπό λειτουργία στρατοπέδων, την άμεση καταγραφή των αυθαιρέτων και την καλύτερη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών με εθελοντικές οργανώσεις για τη φύλαξη και πυροπροστασία. Αναμένουν επίσης με ενδιαφέρον και συγκρατημένη αισιοδοξία τις ειδικότερες ρυθμίσεις για τα Μητροπολιτικά Πάρκα Γουδή και Ιλισού, καθώς και την ίδρυση των προβλεπόμενων φορέων διαχείρισης. Τέλος, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις θεωρούν ότι είναι αναγκαία η ενημέρωση του κοινού και η εποπτεία των δραστηριοτήτων του κατά την πρόσβαση τους στην Ζώνη Α. Οι διαδρομές και οι ποδηλατόδρομοι για το κοινό θα πρέπει να είναι περιορισμένες στον απολύτως απαραίτητο αριθμό.

    Ως ένα από τα σημαντικότερα εναπομείναντα καταφύγια βιοποικιλότητας, αλλά και ως οικοσύστημα που προσφέρει πολύτιμες οικολογικές υπηρεσίες στους κατοίκους της υποβαθμισμένης Αττικής, ειδικά υπό τις δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώνονται από την κλιματική αλλαγή, ο Υμηττός χρήζει υψηλής προστασίας. Γενικότερα, είναι απόλυτη ανάγκη τα περιαστικά βουνά να είναι ανοιχτά σε όλους για ξεκούραση, ησυχία και αναψυχή.

    Περισσότερες πληροφορίες:
    Γιώργος Πολίτης, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, τηλ. 6977607571
    Μαλαμώ Κορμπέτη, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, τηλ. 6943404301
    Ιόλη Χριστοπούλου, WWF Ελλάς, τηλ. 6937935031
    Δάφνη Μαυρογιώργου, Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, τηλ. 6977205351
    Νίκη Παρδαλού, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, 210 8228795, 6945978337

  • ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ 7 ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ…
    ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΥΠ ΟΨΙΝ…

  • 13 Μαΐου 2010, 22:59 | ΜΑΡΙΑ

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7.ΤΟ ΟΤΙ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

  • 13 Μαΐου 2010, 22:48 | ΧΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗ ΧΛΟΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

  • 13 Μαΐου 2010, 22:25 | ΧΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ3

  • 13 Μαΐου 2010, 21:48 | litsa

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ. ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ

  • 13 Μαΐου 2010, 21:02 | Νικος Π

    Κυρια υπεκα αυτο που κανετε ειναι η καταστροφη του υμμητου.καταργηστε το αρθρο 7 παραγραφος 3

  • 13 Μαΐου 2010, 21:54 | ΣΩΤΗΡΗΣ

    OXI ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ!

  • 13 Μαΐου 2010, 21:12 | Π. Ευαγγελία

    ΖΗΤΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ «ΓΚΡΕΜΙΣΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ.
    ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ, Η ΦΥΣΗ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

    ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΕ ΤΙΣ «ΤΥΧΑΙΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ», ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΡΥΠΩΝ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΤΛ???

    ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ» ΑΠΆΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ «ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΕΤΕ»

    Η ΤΥΧΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ …»ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»

  • 13 Μαΐου 2010, 21:16 | Π. Φώτιος

    ΖΗΤΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ «ΓΚΡΕΜΙΣΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ.
    ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ, Η ΦΥΣΗ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

    ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΕ ΤΙΣ «ΤΥΧΑΙΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ», ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΡΥΠΩΝ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΤΛ???

    ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ» ΑΠΆΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ «ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΕΤΕ»

    Η ΤΥΧΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ …<>

  • 13 Μαΐου 2010, 21:32 | Κυριμλίδης Θ. Σταύρος

    Αφού έχω το δικαίωμα να πω την γνώμη μου, θα την πω. Άσχετα με το αν θα ληφθεί υπόψη η όχι.
    Επικρατεί η άποψη σε όλους μας, τους κυνηγούς δηλαδή, ότι απόφαση είναι ειλημμένη. Απλά, όλο αυτό είναι μια τυπική διαδικασία, στην οποία βέβαια δεν περιμένατε να υπάρχει τέτοια συμμετοχή από κυνηγούς, και με τέτοιο κόσμιο τρόπο, σε αντίθεση από τους πολέμιους μας, που σίγουροι για την έκβαση των πραγμάτων, γράφουν απλά για να βρίσουν για μια ακόμα φορά.
    Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από αυτούς δεν έχουν ανέβει καν στον Υμηττό, ούτε σε κάποιο άλλο βουνό.
    Αν θυμάστε , ορκιστήκατε υπουργός ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, και όχι υπουργός οικολόγων.
    Την άποψη σας λοιπόν και τις ιδέες σας θα έπρεπε να τις αφήσετε εκτός υπουργείου.
    Και οι κυνηγοί είναι Έλληνες πολίτες.
    Είναι φανερό ότι άλλος είναι ο σκοπός σας και όχι η σωτηρία της πανίδας του Υμηττού.
    Σκεφτείτε όμως ποιοι είναι αυτοί που τους καλοκαιρινούς μήνες φυλάνε τα δάση.
    Σκεφτείτε τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών σας.
    Σκεφτείτε τα έσοδα που ΔΕΝ θα μπουν στα ταμεία του κράτους από αυτή σας την ενέργεια.
    Σκεφτείτε τους άνεργους που θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες, από τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά που θα κλείσουν.
    Σκεφτείτε τις επιχειρήσεις, στην Αττική, αλλά και στην Περιφέρεια που θα κλείσουν.
    Σκεφτείτε τον αντίκτυπο που θα έχει η ενέργεια σας αυτή, στην παράταξη που σας διόρισε υπουργό ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Ακόμα και των ψηφοφόρων της παράταξης σας.
    Αν η διαβούλευση αυτή είναι πραγματική, και δεν είναι «στάχτη στα μάτια» σκεφτείτε τα όλα αυτά.
    Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει η προστασία του συνόλου της Ελληνικής φύσης ακούστε , συμβουλευτείτε την Κ.Σ.Ε. καις κυνηγητικές οργανώσεις. Είναι οι μόνες οργανώσεις που με δικούς τους πόρους έχουν μελέτες που μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν.
    Αγαπάμε την φύση αγαπάμε και νοιαζόμαστε για το περιβάλλον, γιατί η δραστηριότητα μας, εξαρτάτε από την σωστή λειτουργία του.
    Το κυνήγι κυρία υπουργέ δεν είναι χόμπι, δεν είναι διασκέδαση.
    ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.
    Δεν σκοτώνουμε για πλάκα, ΚΥΝΗΓΑΜΕ.
    Αποσύρατε την παράγραφο 3 του άρθρου 7.
    Συζητήστε ΚΑΙ με τους κυνηγούς και τις οργανώσεις τους.
    Η δημοκρατία αυτό επιβάλει.
    Μόνο σε απολυταρχικά και φασιστικά καθεστώτα ισχύει ο όρος «αποφασίζομε και διατάσομε».

  • 13 Μαΐου 2010, 21:01 | Ηλιας Πετρουσης

    Ζητω την καταργηση του αρθρου 7 παραγραφο 3.νομιζω οτι εχουμε δημοκρατια κυρια υπουργε.μηπως κανω λαθος?

  • 13 Μαΐου 2010, 21:08 | ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ Γ.

    Η απαγόρευση που προωθείτε σχετικά με το κυνήγι στον Υμηττό γίνεται κατά παράβαση κάθε κοινωτικής οδηγίας σχετικά με το κυνήγι. Θα σας πρότεινα να το ξανασκεφτείτε γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι τελικά, με την απομάκρυνση των κυνηγών θα δημιουργήσετε πρόβλημα στο βουνό. Οι κυνηγοί είναι οι φυσικοί προστάτες του.

  • 13 Μαΐου 2010, 21:40 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.Ο Υμηττός ανήκει ΚΑΙ στους Κυνηγούς !!!

  • 13 Μαΐου 2010, 21:40 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ;Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΕΤΕΒΕΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΥΡΑΜΑΤΩΝ, ΠΟΤΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ, ΠΟΤΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΣΥΦΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.

  • 13 Μαΐου 2010, 20:20 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ. Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ , ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΠΙΤΙΑ. ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 13 Μαΐου 2010, 20:04 | Τόλιας Στέλιος

    Δεν σας κάνει εντύπωση που η Δυτική πλευρά του Υμηττού κάθε λίγο καίγεται σε αντίθεση με την Ανατολική που επιβιώνει. Για το καλό του βουνού πρέπει να ξανασκευτείτε την απαγόρευση κυνηγίου.

  • 13 Μαΐου 2010, 20:27 | ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΝΗΣ

    Ζητώ να καταργηθεί άμεσα το άρθρο 7 παρ. 3 του Σχεδίου Π.Δ. που αφορά τον Υμητό διότι δεν υπάρχει καμμία έγκυρη Μελέτη για την Απαγόρευση του ΚΥΝΗΓΙΟΥ.Επίσης μεγάλη είναι η προσφορά των Κυνηγών στο κομάτι της Πυρασφάλειας και έχει αποδειχθεί.Αυτο μπορείτε να το διαπιστώσετε απο το γεγονός ότι το τμήμα του Υμητού που θέλετε εσείς να απαγορεύσετε και στο οποίο επιτρέπεται η Θήρα τόσα χρόνια δεν έχει ΚΑΕΙ ΠΟΤΕ.

  • 13 Μαΐου 2010, 20:31 | ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

  • 13 Μαΐου 2010, 19:46 | Γιάννης Προδρομίδης

    Ζητώ να καταργηθεί άμεσα η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού. Οι κυνηγοί μπορούν και προστατεύουν την φυσή, καλύτερα από τον καθένα.

    ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7

  • 13 Μαΐου 2010, 19:30 | Κώστας Παπούλιας

    Ζητάμε όλοι να καταργηθεί άμμεσα η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού.