Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 14 Μαΐου 2010, 20:44 | ΜΟΥΣΤΑΚΙΑΣ Κ.Σ.ΚΟΡΩΠΙΟΥ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΜΗΤΟ

    Τωρα εδω δυο πραγματα μπορει να συμβαινουν,η» εσεις οι οικολογουντες να ειστε σοφοι και παντοδυναμοι η» εμεις οι κυνηγοι να ειμαστε ηλιθιοι και προβατα.Αλλιως δεν εξηγητε πως τοσες χιλιαδες Ελληνες πολιτες που ασχολουνται με το κυνηγι σαν επαγγελματιες στον χωρο η» απλα σαν κυνηγοι,που πληρωνουν γιαυτο,που στηριζουν μια σειρα επιχειρησεων,που δινουν εργασια σε τοσους ανθρωπους,που προσφερουν στη φυση,που δινουν ζωη και παρουσια Ελληνικη παντου στην Ελλαδα αλλα και στο εξωτερικο,ΠΩΣ αφηνουν λιγους Ελληνες(?) που δεν ξερω με ποια κινητρα και με ποιων τη στηριξη,θελουν να καταργησουν το παραδοσιακο ελευθερο κυνηγι στη χωρα μας αντιθετα με ολη την Ευρωπη.Μαλλον ειναι πολλα τα λεφτα,μεγαλα τα συμφεροντα και ισχυροι οι ενδιαφερομενοι…Οι (μπιζνες) που ρημαξαν τη φυση κορεστηκαν οποτε τωρα αλλαζουν προσωπειο δηθεν για τη σωσουν με εθελοντες τους δηθεν οικολογους των ντοκιμαντερ και του ποπ-κορν,καναπε,ΤV με τα ακριβα ρουχα απο κανναβη και τα κινητα των 1000euro,που χανουν το αυτοκινητο τους οταν πανε για περπατημα στον Υμμητο.Ο καθε Ευρωπαιος πολιτης θα ελεγε οτι εδω κατι παει λαθος…Το κακο ειναι οτι αυτο τωρα τελευταια μας το λενε πολυ συχνα… ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ (ΞΑΝΑ)ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ

  • 14 Μαΐου 2010, 20:37 | ΚΑΝΕΛΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΣΤΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΕΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΕΞΗ ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΝΑ ΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΥΠΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

    Ζητώ να διαγραφεί το άρθρο 7 παράγραφος 3 του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού.

  • 14 Μαΐου 2010, 19:31 | athanasios stathakopoulos

    eine adianohto n apagoreutei t kinigi stn ymuto..o umutos uparxei k kunigiete apo tn idrish t elinikou kratous..dn mporeite eseis n akoute mono ts oikologikes oragnwseis k n mn akoute ts kunigous ka8olou….

  • 14 Μαΐου 2010, 19:57 | ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    Κ. Υπουργέ

    Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει να πετύχετε αυτό που πρεσβεύετε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκλείσετε τον Υμηττό από μία ομάδα ανθρώπων που λέγονται κυνηγοί.

    Ίσως είναι το μοναδικό κομμάτι της κοινωνίας μας που επιθυμούν το βουνό όπως ακριβώς και περιγράφεται σαν σκοπός στο παρών Π.Δ.

    Η «ξερή» κατάθεση του ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΘΗΡΑ χωρίς να το επιβάλει κάποιος νόμος, χωρίς μία εμπεριστατωμένη αιτιολογία, χωρίς καν την διαβούλευση που ζητάτε σήμερα … θεωρώ ότι το λιγότερο μας προσβάλλει σαν πολίτες αυτής της χώρας.

  • 14 Μαΐου 2010, 19:33 | Παναγιώτης Γεωργ. Κρητικός

    Γειά σας
    Τάχα μου «Διαβούλευση» αλλά έστω κι έτσι, διότι βλέπετε η φύση (την οποία ζω και είμαι κομμάτι της) με διδάσκει και με συμβουλεύει, γι’ αυτό επιτρέψτε μου να τοποθετηθώ.
    1. Αγαπητή κυρία Υπουργέ, κυρία Μπιρμπίλη. Είστε Υπουργός όλων των Ελλήνων και όχι ΜΟΝΟ των ΜΚΟ που τελευταία διαφημίζονται υπερβολικά στην τηλεόραση. (ΜΚΟ με Κρατικά λεφτά!).
    2. Χωρίς καμία μα απολύτως καμία επιστημονική τεκμηρίωση προσπαθείτε να απαγορεύσετε το κυνήγι στον Υμηττό, έτσι απλά, συναισθηματικά, επειδή έτσι γουστάρει κάποιος ή ΚΑΠΟΙΑ, μιας κάποιας επιτροπής.
    3. Είναι γνωστό ότι το Μουσείο Γουλανδρή «ανέλαβε» ΟΛΟΥΣ τους υγροβιότοπους της Ελλάδος. Πρόλαβε. Και τώρα κάποιος(?) θέλει να προλάβει ν’ αναλάβει κι αυτός τους ορεινούς όγκους της πατρίδας μας. Και ξεκινάμε από τον Υμηττό…
    Επιεικώς απαράδεκτο, αν όχι ανθελληνικό το άρθρο 7 παράγραφος 3, το οποίο πάσει θυσία πρέπει να απαλειφθεί.
    4. Είναι γνωστό ότι από το 1992 με διάφορα προγράμματα, τάχα μου Ευρωπαικά, LIFE κλπ. οι ΜΚΟ στην Ελλάδα πήραν περίπου 900.000.000 ευρώ μέχρι σήμερα! Θέλουν να ξαναρχίσουν το τσιμπούσι, θα τους το επιτρέψετε?
    Αν και είμαι σίγουρος ότι το 90% των Ελλήνων πολιτών σ’ αυτή τη διαβούλευση θα είναι αντίθετοι στο άρθρο 7 παραγρ. 3, εντούτοις….
    Χαίρεται
    Παναγιώτης Κρητικός
    Δάφνη

  • 14 Μαΐου 2010, 19:40 | Παναγιώτης Γεωργ. Κρητικός

    Γειά σας
    Τάχα μου <> αλλά έστω κι έτσι, διότι βλέπετε η φύση (την οποία ζω και είμαι κομμάτι της) με διδάσκει και με συμβουλεύει, γι’ αυτό επιτρέψτε μου να τοποθετηθώ.
    1. Αγαπητή κυρία Υπουργέ, κυρία Μπιρμπίλη. Είστε Υπουργός όλων των Ελλήνων και όχι ΜΟΝΟ των ΜΚΟ που τελευταία διαφημίζονται υπερβολικά στην τηλεόραση. (ΜΚΟ με Κρατικά λεφτά!).
    2. Χωρίς καμία μα απολύτως καμία επιστημονική τεκμηρίωση προσπαθείτε να απαγορεύσετε το κυνήγι στον Υμηττό, έτσι απλά, συναισθηματικά, επειδή έτσι γουστάρει κάποιος ή ΚΑΠΟΙΑ, μιας κάποιας επιτροπής.
    3. Είναι γνωστό ότι το Μουσείο Γουλανδρή <> ΟΛΟΥΣ τους υγροβιότοπους της Ελλάδος. Πρόλαβε. Και τώρα κάποιος(?) θέλει να προλάβει ν’ αναλάβει κι αυτός τους ορεινούς όγκους της πατρίδας μας. Και ξεκινάμε από τον Υμηττό…
    Επιεικώς απαράδεκτο, αν όχι ανθελληνικό το άρθρο 7 παράγραφος 3, το οποίο πάσει θυσία πρέπει να απαλειφθεί.
    4. Είναι γνωστό ότι από το 1992 με διάφορα προγράμματα, τάχα μου Ευρωπαικά, LIFE κλπ. οι ΜΚΟ στην Ελλάδα πήραν περίπου 900.000.000 ευρώ μέχρι σήμερα! Θέλουν να ξαναρχίσουν το τσιμπούσι, θα τους το επιτρέψετε?
    Αν και είμαι σίγουρος ότι το 90% των Ελλήνων πολιτών σ’ αυτή τη διαβούλευση θα είναι αντίθετοι στο άρθρο 7 παραγρ. 3, εντούτοις….
    Χαίρεται
    Παναγιώτης Κρητικός
    Δάφνη

  • 14 Μαΐου 2010, 18:45 | Κέκης Αντώνης

    Οσον αφορά το ουσιαστικό θέμα της διαβούλευσης τα αντικυνηγετικά μηνύματα δείχνουν την εμπάθεια που έχουν εναντίον της δραστηριότητας αυτής με γενικότητες και στερούμενοι ειδικών επι του θέματος επιχειρημάτων.
    Είναι σαφές οτι οι περισσότεροι δεν έχουν πατήσει πόδι στον Υμηττό και γι αυτό δεν ενδιαφέρονται για το τι θα απογίνει το βουνό,θα καεί;θα μπαζωθεί;θα μείνει στο έλεος του κάθε ανώμαλου συμφεροντολόγου;
    ΟΧΙ ΟΣΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ! κι αυτό όποιος έχει άλλη άποψη ας μιλήσει με τους Δημοτικούς φορείς για να το διαπιστώσει.
    Δεν υπάρχει καμία μελέτη που να αποδυκνείει την καταστολή του κυνηγίου
    που προσπαθείτε να επιβάλλεται στην περιοχή.
    Δεν απειλείται κανένα είδος-επιστημονικά τεκμηριωμένο-που να επιβάλει απαγόρευση της θήρας.
    Απεναντίας ο τόπος βράζει απο καρακάξες που δεν αφήνουν φωλιά και νεοσσό
    να επιβιώσουν.
    Ο τόπος αυτό δέχεται τους κυνηγούς εδώ και 40 χρόνια,διαπιστώσατε επιστημονικά κάποια απειλή είδους που να οφείλεται στην άσκηση της θήρας;

    ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7.
    Συμμετοχή στις αποφάσεις των Κυνηγετικων και Δημοτικών φορέων.

  • 14 Μαΐου 2010, 18:33 | Κουνιακης Χαραλαμπος

    Να απαληφθει η παραγραφος 3 του αρθρου 7..Οι κυνηγοι προστατευουν το περιβαλλον..οι πολιτικοι το καταστρεφουν..

  • 14 Μαΐου 2010, 18:06 | ΓΚΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ(ΔΗΜΗΓΚΙΚΑΣ)

    ΟΧΙ στο αρθρο 7 παρ. 3.
    Δεν θα με διωξετε εσεις απο τον ΥΜΗΤΤΟ.
    Μεγαλωσα και γερασα σ’αυτον.

  • 14 Μαΐου 2010, 18:37 | ΡΟΔΟΠΗ

    Καταργηση του αρθρου 7 παραγραφος 3.Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ορεινος ογκος στη περιοχη μας που επιτρεπεται το κυνηγι ειναι ο ΥΜΗΤΤΟΣ,τα υπολοιπα
    (ΠΑΡΝΗΘΑ,ΠΕΝΤΕΛΗ)εχουν ηδη καει η χτιστει.

  • 14 Μαΐου 2010, 18:02 | ΚΑΤΣΑΛΗΣ ΗΛΙΑΣ

    Ζητώ να μην απαγορευτεί η θήρα στον Υμμητό ειναι ο χειρότερος τρόπος για να προστατευτεί ενα βουνό.Πιστεύω οτι θα έπρεπε να προστατεύτει απο τα παράνομα σπίτια που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια.

  • 14 Μαΐου 2010, 17:02 | ΓΚΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Διαμαρτυρομαι για τη προθεση απαγορευσης του ΚΥΝΗΓΙΟΥ στον ΥΜΗΤΤΟ.
    ΟΧΙ στο αρθρο 7 παρ. 3.
    Οι κυνηγοι ειναι ΑΘΛΗΤΕΣ αγαπουν το δασος,γνωριζουν πολυ καλα αυτο
    και φροντιζουν με πραξεις καιεργα να μη καει.

  • 14 Μαΐου 2010, 17:21 | ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Ζητώ να διαγραφεί το άρθρο 7 παράγραφος 3 του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού. Χρόνια τώρα σαν κυνηγός έχω μάθει να σέβομαι το περιβάλλον και να το αγαπώ. Όλοι θέλουμε το περιβάλλον να μείνει αλώβητο για μας, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας και όλες τις υπόλοιπες γενιές.Το σίγουρο είναι ότι το περιβάλλον και ο Υμηττός δεν κινδυνεύει από μας τους ευσυνείδητους κυνηγούς, γι’αυτό αφήστε μας και εσείς να απολαύσουμε το περιβάλλον και το κυνήγι μας στον χώρο του Υμηττού όπως κάναμε πάντα με σύνεση και αγάπη.

  • 14 Μαΐου 2010, 17:22 | παναγιωτης α. μουλαρας

    σχετικα με την παραγραφο 3 του αρθρου 7 εχω να πω τα παρακατω
    ποτε η πανιδα ενος τοπου δεν κινδυνευσε με το κυνηγι.η φυση εχει τους μηχανισμους να αυτοπροστατευεται.αντιθετως κινδυνευσε και εχει αλλαξει η ισορροπια της απο ενεργειες των ανθρωπων οπως εμπρησμους,καταστροφη και αποψιλωση δασικων και γεωργικων εκτασεων,οικοπεδοποιησεις κλπ.οι κυνηγοι μεσω των συλλογων τους συντηρουν και ενισχυουν την πανιδα της περιοχης στην οποια ανηκουν.
    ειναι υποκριτικες οι ενεργειες που εχουν σκοπο να καταργησουν το κυνηγι σε καποιες περιοχες της χωρας μας!!!
    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΛΑΡΑΣ
    ΓΕΩΠΟΝΟΣ

  • 14 Μαΐου 2010, 17:11 | XOYNTAS NIKOLAOS

    ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥ ΝΕΙ ΤΗ ΦΥΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

  • 14 Μαΐου 2010, 16:30 | XOYNTAS NIKOLAOS

    ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

  • 14 Μαΐου 2010, 16:59 | Αθανασιος

    Διαμαρτύρομαι για τη μεθόδευση της απαγόρευσης του κυνηγιού στον Υμηττό. Ζητώ να διαγραφεί το άρθρο 7 παράγραφος 3 του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού.Οι κυνηγοί είναι προστάτες της φύσης και επιπλέον προστατεύουν τα δάση από τις φωτιές.
    Ενας αγανακτισμενος κυνηγος απο τους πολλους αγανακτισμενους πολιτες της πατριδας μας!

  • 14 Μαΐου 2010, 16:50 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    1.000.000 ΨΗΦΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ, ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΧΑΣΙΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΘΗΘΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΙΣ ΧΑΣΙΣΟΚΑΛΛΙΕΡΓΙΕΣ 1,5 Μ ΥΨΟΣ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ, ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ», ΝΑ ΣΑΣ ΧΕΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ, ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ ΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗ ΤΟ άρθρο 7 παράγραφος 3 του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού, ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΣΑΣ

  • 14 Μαΐου 2010, 16:16 | ΜΠΑΡΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΑΝΑΙΤΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ. ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΣΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΙΤΙΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ!

  • Γ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
    ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
    ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΕΔΡΑ: ΠΑΤΡΑ-ΚΑΝΑΡΗ 22-24 Τ.Κ. 26222
    ΤΗΛ: 2610-361671- 72 FAX: 2610-346614
    E-mail: info@kynomp.gr

    O Υμηττός θύμα της πράσινης ανάπτυξης, της πράσινης προστασίας ή της πράσινης οικολογίας;;;;

    Η απόλυτη «προστασία» του Υμηττού, με Προεδρικό Διάταγμα του νεοσύστατου Υπουργείου Περιβάλλοντος, δίνει την σαφή εικόνα της πράσινης πολυδιαφημισμένης ανάπτυξης η οποία εν τέλει αποσκοπεί στην πλήρη απαξίωση και την απομόνωση του φυσικού περιβάλλοντος, χωρίς την παρουσία των ενεργών χρηστών που ασκούν διαχειριστικές δράσεις σε αυτές.
    Το παράδοξο είναι ότι μία πολιτική που θέλει να λέει ότι είναι απόλυτα συνυφασμένη με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν λαμβάνει υπόψη τις σχετικές Οδηγίες που αναφέρουν ότι αφενός τα μέτρα προστασίας πρέπει να απορρέουν από την συνεργασία των χρηστών και αφετέρου ότι η θήρα είναι μια δραστηριότητα απόλυτα συμβατή με το περιβάλλον. Στην περίπτωση του Υμηττού, το αρμόδιο Υπουργείο αποφάσισε να προστατεύσει την φύση σύμφωνα με την καθοδήγηση συγκεκριμένης οικολογικής οργάνωσης, προτάσσοντας την πλήρη απαγόρευση της κυνηγετικής δραστηριότητας για την διάσωση της χλωρίδας και της ορνιθοπανίδας!!!
    Ωστόσο, δεν αναφέρει ποια είδη είναι αυτά. Εάν υπάρχουν, ποια χρήζουν προστασίας. Ποια ξαφνικά κινδυνεύουν από την παρουσία του κυνηγού στο βουνό, ενώ δεν κινδύνευαν χιλιάδες χρόνια τώρα χρόνια!!! Και φυσικά αφού δεν ζητήθηκε η άποψη των κυνηγετικών οργανώσεων, οι οποίες πλέον διαθέτουν άρτιο και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, πουθενά δεν αναφέρονται τα οφέλη από την παρουσία των κυνηγών στον Υμηττό. Σε μια περιοχή όπου η αστική δόμηση, τα αυθαίρετα, οι εκχερσώσεις, οι πυρκαγιές, οι απορρίψεις σκουπιδιών και μπαζών συνεχώς πιέζουν και απειλούν με συρρίκνωση έναν από τους πλέον απαραίτητους πνεύμονες πρασίνου στην Αττική, οι κυνηγοί μέσα από τις φιλοπεριβαλλοντολογικές δράσεις σίγουρα αποτελούν την δικλείδα ασφαλείας του Υμηττού, εάν θέλουμε να υπάρχει και στο μέλλον για τα παιδιά μας.
    Η διαβούλευση αποτελεί το τελευταίο υποχρεωτικό στάδιο για την ολοκλήρωση των αποφάσεων λήψεως μέτρων προστασίας σε μια περιοχή. Έτσι, δυστυχώς μόνο εδώ μπορούμε να καταθέσουμε την άποψή μας, αφού δεν αξιωθήκατε μέχρι σήμερα να έχετε ως οφείλατε συνάντηση με το θεσμοθετημένο όργανο των κυνηγών, την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Είναι σαφές ότι μέσα από την οφθαλμοφανή αντικυνηγετική πολιτική του Υπουργείου, το Ελληνικό έδαφος σύντομα θα βρίσκεται υπό την ομηρία των Ζωνών Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ). Παρότι μέχρι σήμερα έχει αποδειχθεί περίτρανα με επιστημονικά στοιχεία ότι η απαγόρευση των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων που ασκούνται στο φυσικό περιβάλλον σημαίνει ταυτόχρονα και την εγκατάλειψή της φύσης ή την υπέρμετρη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, η απόλυτη τάχα προστασία του Υμηττού θα είναι και το τελευταίο σκαλοπάτι για την καταστροφή του.
    Θαυμάζουμε το μεγαλείο της Δημοκρατίας…!!! Να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς.!!! Κυρία Υπουργέ, η τακτική σας μας θυμίζει άλλες εποχές. Δεν φαίνεται να αφουγκράζεστε την κραυγή αγωνίας χιλιάδων πολιτών για την διαφυγή τους από την σκληρή, οδυνηρή κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα που οδήγησαν την Ελλάδα οι για χρόνια τώρα ετσιθελιστικές αποφάσεις πολιτικών που δυστυχώς εξυπηρετούσαν ίδια συμφέροντα είτε συμφέροντα κάποιων συγκεκριμένων καθιστώντας έτσι τους εαυτούς τους και το πολιτικό σύστημα ηθικούς αυτουργούς και συνυπεύθυνους της κατάντιας τόσο της Ελληνικής οικονομίας όσο και της Ελληνικής φύσης όσο και του απαράμιλλου περιβαλλοντικού κάλλους της.
    Το κακό κυρία Υπουργέ είναι ότι «το πάτε πονηρά» και εμείς καταλαβαίνουμε που το πάτε φυσικά… Η «σαλαμοποίηση» είναι μια προσφιλής μέθοδο για όσους δεν έχουν ατράνταχτα επιχειρήματα και τεκμηριωμένες θέσεις για όσα υποστηρίζουν. Έτσι για να γίνει μια αρχή που ουσιαστικά σημαίνει για τις 250.000 Έλληνες κυνηγούς το τέλος της πιο αρχέγονης ανθρώπινης δράσης, το τέλος της Παράδοσης, το τέλος ουσιαστικά της πραγματικής προστασίας και αειφορικής διαχείρισης της Φύσης. Και επειδή όπως σας είπαμε πιο πάνω, καταλαβαίνουμε αρκετά… Μήπως αρχίζοντας από τον Υμηττό έχετε σκοπό να επεκτείνετε τέτοιου είδους απαγορεύσεις σε όλα τα ελεύθερα Ελληνικά κυνηγοτόπια;;;;; Μήπως τα οικονομικά συμφέροντα αυτών που προτίθενται να δημιουργήσουν κυνηγετικές ρεζέρβες στην Ελλάδα και να τα οικονομήσουν εις βάρος του φτωχού Έλληνα, σας πιέζουν;;;;; Μήπως υπάρχουν δεσμεύσεις;;;;;
    Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα τα ανωτέρω ερωτηματικά μας δεν θα επαληθευτούν και ότι θα απομονώσετε τις κάθε μορφής «Κασσάνδρες» που αυτοαποκαλούνται ειδικοί σύμβουλοί σας (και που βέβαια δεν έχετε διαψεύσει) και που μονόπλευρα σας οδηγούν σε λάθος επιλογές.
    Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα αποτελέσετε με την πολιτική σας μέρος της βαριάς πλέον βιομηχανίας μελετών που ανθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Γιατί, κυρία Υπουργέ είναι αλήθεια ότι από τις χιλιάδες μελέτες στο βωμό της προστασίας του περιβάλλοντος τάχα, στα δάχτυλα μετριώνται αυτές που έχουν στόχο την ουσιαστική προστασία και ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος. Οι υπόλοιπες, μοναδικό στόχο έχουν τον πλουτισμό κάποιων εις βάρος των Ελλήνων πολιτών και της Εθνικής οικονομίας.
    Προστατεύω κυρία Υπουργέ σημαίνει:
     Έχω γνώση του προβλήματος
     Αναζητώ λύσεις κοινά αποδεκτές από τους χρήστες της περιοχής
     Λαμβάνω μέτρα, όχι βιτρίνας αλλά εφικτά και ουσιαστικής σημασίας
     Συνεργάζομαι με τους χρήστες και τους κάνω αρωγούς της προσπάθειας, όταν μάλιστα το κράτος είναι σχεδόν παντελώς ανύπαρκτο στην λογική της περιφρούρησης και διαφύλαξης των φυσικών αξιών
     Συνεργάζομαι όταν ιδιαίτερα αυτοί οι χρήστες διαθέτουν αποδεδειγμένα αξιόλογο μηχανισμό ικανό να διασφαλίσει τις μετά από διάλογο και κοινές αποφάσεις επιλεγμένες δράσεις και μέτρα. (π.χ. η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων)
     Αξιοποιώ την γνώση και την επιστημονική κατάρτιση αυτών που βιώνουν την φύση και ξέρουν τα προβλήματά της και τις πραγματικές ανάγκες της.
    Οικολογία και διαχείριση του περιβάλλοντος κυρία Υπουργέ γίνεται στο πεδίο και όχι σε στρογγυλά τραπέζια συσκέψεων.
    Η ΦΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΩΝΕΤΑΙ μέσα από συμβατές και κοινά αποδεκτές δράσεις. Η ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΕΤΑΙ. Δεν μπαίνει σε γυάλα…!!!
    Η διαφυγή προς τη φύση είναι πλέον η μόνη παρηγοριά και διέξοδος των Ελλήνων με όλες τις δράσεις τους. Είτε κυνηγώντας, είτε περπατώντας, είτε παρατηρώντας, είτε εξερευνώντας, είτε καλλιεργώντας, αρκεί όλες αυτές οι δράσεις να συνυπάρχουν αρμονικά εξασφαλίζοντας την ισορροπία, την αειφορία και την συνέχειά της.
    Κυρία Υπουργέ,
    Δηλώνουμε απερίφραστα, την εναντίωση μας στην πολιτική του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την αναιτιολόγητη, άδικη και καθαρά σκόπιμη απαγόρευση της κυνηγετικής δραστηριότητας στον Υμηττό.
    Ζητάμε την άμεση αφαίρεση της επίμαχης παραγράφου 3 του άρθρου 7 του Προεδρικού Διατάγματος, διότι είναι δεδομένο ότι από τις πέντε ζώνες προστασίας του Υμηττού που προτείνονται, θα επιβιώσει μόνο η τελευταία όπου επιτρέπεται η λειτουργία των υφιστάμενων νεκροταφείων και σίγουρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα επέκτασής τους.
    Καλούμε όλους τους συνάδελφους κυνηγούς να ταχθούν ενάντια στην προσπάθεια απομόνωσής τους και εκδίωξής τους από τη Ελληνική φύση με την πρόφαση της δήθεν προστασίας, στον βωμό των χρηματικών επιταγών και όχι των εντολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι τώρα η στιγμή 250.000 κυνηγοί που ζουν και δραστηριοποιούνται στο φυσικό περιβάλλον να παλέψουν αφενός για την σωτηρία του και αφετέρου για το μέλλον του, διότι ο Υμηττός είναι η αφετηρία και όχι το τέρμα.
    Τέλος, κυρία Υπουργέ, ο εθελοντισμός, που αποτελεί τον θεσμό της ύψιστης προσφοράς στον συνάνθρωπο, είναι το μοναδικό και το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτει η ανθρωπότητα ενάντια σε όσες πληγές την λυμαίνονται. Και εμείς οι κυνηγοί είμαστε από τα σημαντικότερα κομμάτια του εθελοντισμού. Όταν όμως ο εθελοντισμός συναντά την κρατική αδιαφορία και αντιπαλότητα, η προσπάθεια χάνεται και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Στο χέρι σας είναι να μας έχετε συμμάχους και συνεργάτες, άμισθους, άοκνους ειλικρινείς σε μια κοινή προσπάθεια ώστε να χαράξουμε έναν δρόμο για την πραγματική ορθολογική διαχείριση, προστασία και αειφορική ανάπτυξη του φυσικού μας περιβάλλοντος.

    Εκπροσωπώντας 42.000 κυνηγούς της Πελοποννήσου
    – Ο Πρόεδρος –

    Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

  • 14 Μαΐου 2010, 15:13 | ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΤΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΕΠΟΜΕΙΝΑ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.ΕΧΕΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ;
    ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Η ΟΠΟΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ Η ΕΥΡ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΩΣ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΩΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ!
    ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΑΝΑΓΚΑΙΑ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!

  • 14 Μαΐου 2010, 15:54 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΟΡΟΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.ΑΚΟΎΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ

  • 14 Μαΐου 2010, 15:24 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΟΡΟΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.
    Η πανίδα δεν κινδυνεύει από τους κυνηγούς.Δυστυχώς κυνδυνεύει από την τεράστια αύξηση των επιβλαβών . Εδώ δεν χρειαζόταν απαγορεύσεις αλλά κάποια μελέτη από την Ορνιθολογική εταιρεία . Δυστυχώς το κυνήγι δεν κατάφεραι να ελέξει την αύξηση του όγκου των επιβλαβών.
    Θέλετε δάση με υπεράριθμους όγκους αλεπούδων και καράκαξών ή ύπαρξη ολόκληρης της βιοπικοιλότητας που υπήρχε εδώ και 200 χρόνια. Φυσικά μην περιμένετε να δείτε αγριοκάτσικα αλλά κοστύφια , πέρδικες και βραχοτσιπανάκους πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν.

  • 14 Μαΐου 2010, 15:44 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΟΡΟΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.Mην βάζεται φρένο στις δραστηριότητες των κυνηγών γιατί όπου υπάρχει πράσινο οι κυνηγοί το έχουν προστατέψει με προσωπικό κόπο και πολύ φροντίδα.(ΟΛΟΝΥΧΤΙΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΙΟΥΝΙΟ-ΙΟΥΛΙΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ).
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

  • 14 Μαΐου 2010, 15:30 | ΝΙΚΟΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΟΡΟΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.

  • 14 Μαΐου 2010, 15:37 | XOYNTAS NIKOLAOS

    ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

  • 14 Μαΐου 2010, 15:49 | Κακαβούλης Ελευθέριος

    Να καταργηθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 7

    Μελετώντας τα σχετικά μηνύματα που έχουν σταλεί στο site του πρωθυπουργού, όσα βέβαια γλίτωσαν από τη μοντέρνα και διακριτική λογοκρισία, διαπιστώνουμε ότι η:
    1. συντριπτική πλειοψηφία των μηνυμάτων (90%) είναι άκρως φιλοκυνηγετικά
    2.σχεδόν το 99% των απόψεων – μηνυμάτων έχουν καταχωρηθεί ως σχόλια στο Άρθρο 7 § 3, που αναφέρεται στην απαγόρευση του κυνηγίου.

    Το κωμικοτραγικό της ιστορίας είναι το ό,τι ενώ η χώρα μας βρίσκεται σε βαθιά οικονομική ύφεση και εκτός από τις περικοπές των δαπανών και τα εισπρακτικά μέτρα, για την σταθεροποίηση και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της οικονομίας η Κυβέρνησή χρειάζεται απεγνωσμένα την ενεργοποίηση όλων των παραγωγικών κλάδων, το ΥΠΕΚΑ επεξεργάζεται τρόπους μείωσης της κυνηγετικής δραστηριότητας. Βλέπε περιορισμούς και απαγορεύσεις στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) και στους ορεινούς όγκους όπως ο ΥΜΗΤΤΟΣ.

    Να θυμίσουμε λοιπόν τι σημαίνει η κυνηγετική δραστηριότητα σε αριθμούς: ένα δις ευρώ τζίρο (1,000,000,000.00€), που φέρνει 299,000,000.00€ στα ταμεία του κράτους από τον ΦΠΑ ενώ ταυτόχρονα 8.000 εργαζόμενοι σε 2.000 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες που ικανοποιούν την ψυχαγωγικές ανάγκες 250.000 πολιτών.

    Αυτοί οι πολίτες θέλουν να μάθουν γιατί το ΥΠΕΚΑ και οι σύμβουλοί του από τις ΜΚΟ, οι οποίοι κοστίζουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο στον Ελληνα φορολογούμενο πολίτη, μεθοδεύουν με κάθε τρόπο τον περιορισμό ή και την κατάργηση της κυνηγετικής τουριστικής δραστηριότητας η άσκηση της οποίας είναι απόλυτα συμβατή και εναρμονισμένη με την αειφορική διαχείριση της άγριας ζωής ενώ παράλληλα προσφέρει μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη στη χώρα μας.

    Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δημόσια διαβούλεψη, που εννοείται ότι με την έκφραση της κοινής γνώμης των ενδιαφερομένων χρηστών επηρεάζει τις τελικές αποφάσεις, θα οδηγήσει στην απάλειψη της παραγράφου 3 του άρθρου 7του σχεδίου Π.Δ/τος και στη διατήρηση του καθεστώτος κυνηγίου όπως ισχύει σήμερα. Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα γι’ αυτή την πολιτική του σαλαμιού, δηλαδή την, μέσω κάθε μορφής ζωνών προστασίας, προοδευτική απαγόρευση του κυνηγίου ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος των αντικυνηγών που είναι η συνεχής συρρίκνωση του κυνηγετικού χώρου…

  • 14 Μαΐου 2010, 15:43 | XOYNTAS NIKOLAOS

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

  • 14 Μαΐου 2010, 14:07 | Καραδήμας Κωνσταντίνος

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ Η ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΣΤΙΝ ΦΥΣΗ!!!

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΑΓΗΣΗ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΝ ΒΙΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΤΟΙΣΟΥΝ!

    ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΦIΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥ ΤΗΝ ΦΥΣΗ!

    Η ΦΥΣΗ ΒΙΩΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΗΡΩΝΕΤΑΙ!!!!

  • 14 Μαΐου 2010, 14:18 | Κακαβούλης Ελευθέριος

    Να καταργηθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 7

    Την αυθαίρετη απαγόρευση του κυνηγίου στη ανατολική πλευρά του Υμηττού καταγγέλλουν οι χρήστες της γης και προαναγγέλλουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αδικία που προωθεί το ΥΠΕΚΑ με Προεδρικό Διάταγμα.

    Σύσσωμη η τοπική αυτοδιοίκηση της ευρύτερης περιοχής έδωσε το παρόν στη δυναμική συγκέντρωση του Κ.Σ. Κορωπίου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της περιοχής την Δευτέρα 10.05.2010 με θέμα την απαγόρευση της θήρας σε όλο τον Υμηττό και στις γειτνιάζουσες με αυτόν πεδινές εκτάσεις που προβλέπεται στο προτεινόμενο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση.
    Η συγκέντρωση διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες και έγινε ανάλυση της κατάστασης από τους εκπρόσωπους των φορέων και τους ειδικούς επιστήμονες που γνωρίζουν το θέμα σε βάθος. Από τις τοποθετήσεις φάνηκε ότι οι προβλεπόμενες απαγορεύσεις στο σχέδιο Π.Δ. του ΥΠΕΚΑ είναι παντελώς αυθαίρετες διότι έρχονται σε αντίθεση με την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία συνιστά τη συνεργασία με τους χρήστες, στη προκειμένη περίπτωση με τους κυνηγούς και την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ ταυτόχρονα, δεν υπάρχει κανένα είδος που θα μπορούσε να υποστεί αρνητικές συνέπειες από το κυνήγι.

    Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου

    Κορωπί, 11 – 5 – 2010

    Η Γενική Συνέλευση αφού έλαβε υπόψη της:

    1. Το γεγονός ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, έχει επανειλημμένα εκδηλώσει την καθαρά αντικυνηγετική του θέση παίρνοντας διάφορες
    αποφάσεις που χωρίς λόγο και με καμία απολύτως τεκμηρίωση επιβάλει απαγορεύσεις κυνηγίου.
    2. Τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα στην περιοχή μας και πιο συγκεκριμένα το Προεδρικό Διάταγμα «Προστασία ορεινού όγκου Υμηττού» που βρίσκεται υπό διαβούλευση και προτείνει την απαγόρευση της θήρας στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής αρμοδιότητάς μας.
    3. Το γεγονός ότι επιχειρείται ακόμα μία ατεκμηρίωτη και αναίτια απαγόρευση θήρας.
    4. Το γεγονός ότι παραγνωρίζεται και απαξιώνεται συστηματικά το τεράστιο έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων στη περιοχή του Υμηττού και ιδιαιτέρως του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου (σπορές, ποτίστρες, θηροφύλαξη, απελευθερώσεις, πυρασφάλεια), το οποίο έργο προέρχεται αποκλειστικά με ιδίους πόρους και με εθελοντική εργασία, χωρίς κρατική συνδρομή ούτε ενός ευρώ, στους τομείς βελτίωσης του φυσικού περιβάλλοντος και αποτελεσματικής θηροφύλαξης της περιοχής.
    5. Το γεγονός ότι οι διάφορες Μ.Κ.Ο. που χρηματοδοτούνται γενναία από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια έχουν αναγορευτεί ως οι μοναδικοί συνομιλητές (ή νομοθέτες;) του Υπουργείο προτείνοντας αναίτια την απαγόρευση θήρας στην περιοχή μας, ενώ αντιθέτως οι Κυνηγετικές Οργανώσεις και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κορωπίου και το αναγνωρισμένο έργο τους πάνω από 40 χρόνια στην προστασία του Υμηττού αγνοούνται.

    Η Γενική Συνέλευση εκφράζει την έντονη ανησυχία της για:
    Α) τη διαφαινόμενη προσπάθεια περιθωριοποίησης του κυνηγίου που το τελευταίο διάστημα φαίνεται να λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις και η οποία ξεκινά από το Υμηττό, για να κλιμακωθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.
    Β) τις δύσκολες περιόδους που βιώνουμε σαν χώρα και το επιπλέον πλήγμα που η προτεινόμενη απαγόρευση θα δημιουργήσει, όχι μόνο στους κυνηγούς αλλά και στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.
    Γ) την επιπλέον ατεκμηρίωτη συρρίκνωση του κυνηγετικού χώρου που στην περιοχή μας θα επιφέρει ανισοκατανομή της κυνηγετικής δραστηριότητας και αρνητικές επιδράσεις στο φυσικό περιβάλλον.
    Δ) το γεγονός ότι η προτεινόμενη απαγόρευση γίνεται ερήμην των χρηστών της περιοχής οι οποίοι απείχαν μέχρι σήμερα από όλες τις διαδικασίες. Οι κυνηγοί μέλη του Κ.Σ. Κορωπίου προειδοποιούν από τώρα τους εμπνευστές αυτών των σχεδίων ότι θα αρνηθούν να μετατραπούν σε εξιλαστήρια θύματα της ανεπάρκειας ή της αδιαφορίας που προσπαθεί να πραγματωθεί από το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα.
    Ε) το γεγονός ότι η μοναδική πηγή έμπνευσης της επιχειρούμενης απαγόρευσης θήρας στον Υμηττό πηγάζει αποκλειστικά από τα συναισθήματα κάποιων. Παρατηρείται μια μεθοδευμένη προσπάθεια κάποιων να θέσουν το θέμα στο συναισθηματικό και ψυχολογικό τομέα, εκεί που το κυνήγι είναι προσωπική υπόθεση και προσωπική επιλογή.
    Δ) τον τρόπο που κάποιοι σκόπιμα αγνοούν βασικές αρχές της διατήρησης της βιοποικιλότητας μεταξύ των οποίων είναι η ορθολογική χρήση μέρος της οποίας είναι και το αειφόρο κυνήγι.

    Η Γενική Συνέλευση καλεί:
    1. Την κα. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Μπιρμπίλη Τίνα και τον κ. Υφυπουργό Μωραΐτη Αθανάσιο του οποίου αρμοδιότητα είναι και η θήρα, να αποσύρουν την παράγραφο 3 του άρθρου 7 του υπό διαβούλευση Προεδρικού Διατάγματος του Υμηττού και να χρησιμοποιήσουν ενεργά τους κυνηγούς της περιοχής συμπεριλαμβάνοντάς τους στα νέα σχέδια προστασίας του Υμηττού.
    2. Τους κατά τόπους Φορείς, Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξουν και να βοηθήσουν το έργο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου γιατί με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Υμηττού και στην οικονομική στήριξη της υπαίθρου.
    3. Όλους τους Βουλευτές και τους Πολιτικούς να ενημερωθούν και να ασκήσουν
    την επιρροή τους για την στήριξη του έργου Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου.
    4. Τους κατοίκους της περιοχής να συσπειρωθούν, ώστε ν’ αντιδράσουν μαζικά, υπεύθυνα και ενωτικά στις επιβουλές που σήμερα “φιλοτεχνούνται” σε κάποια παρασκήνια…

    Παρόντες στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση ήταν:
    1. Πλέον των 1000 μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορωπίου
    2. Μέλη γειτονικών κυνηγετικών συλλόγων και πολίτες της περιοχής μας
    3. Ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Νικόλαος
    Παπαδόδημας, εκπροσωπώντας 250.000 κυνηγούς
    4. Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος
    5. Ο Δήμαρχος Κορωπίου κ. Αθανασόπουλος Θεόδωρος και μέλη του Δημοτικού
    Συμβουλίου
    6. Ο Βουλευτής Ν.Δ. κ. Βλάχος Γεώργιος τ. Υφυπουργός Ανάπτυξης
    7. Ο Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ασπραδάκης Παντελής
    8. Ο Βουλευτής Ν.Δ. κ. Καντερές Νικόλαος
    9. Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, κ. Γρίβας Θοδωρής
    10. Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, κ. Αυγερινός Αθανάσιος
    11. Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοτεχνών Κυνηγετικών Ειδών
    12. Εκπρόσωποι κυνηγετικών εντύπων και διαδικτυακών τόπων
    13. Μέλος Περιφερειακής του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Καλλιωράκης Νίκος
    14. Περιφερειάρχης Πυροσβεστικού Σώματος κ. Μαθιουδάκης Μιχάλης
    15. Υποδιοικητής Πυροσβεστικής Κορωπίου κ. Ανδρικοπουλος Σοφιανος

    ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ
    ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

  • 14 Μαΐου 2010, 14:00 | Γιάννης Κατσαμπάς

    Απαράδεκτο !!!

    Με ποιά λογική καταργείτε το κυνήγι στον Υμηττό ?
    Με ποιές τεκμηριωμένες μελέτες ? Των ΜΚΟ μήπως ?

    Μετά τιμής

    Γιάννης Κατσαμπάς
    Οικολόγος – Κυνηγός

    ΥΓ. Μήπως αυτή η «διαβούλευση» είναι ο Δούρειος Ίππος για να κόψετε και να ράψετε το κυνήγι στα μέτρα των γνωστών σας συμβούλων ΜΚΟ?

  • 14 Μαΐου 2010, 14:30 | ΜΑΝΩΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3.ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΗΤΑΝ ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ.

  • 14 Μαΐου 2010, 13:39 | Μουστακας Παναγιωτης

    Ζητώ να συνεχίσει να επιτρέπεται το κυνήγι στις περιοχές που επιτρέπεται και σήμερα! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ παράγραφο 3 του άρθρου 7. έχοντας πλήρη γνώση πως το αίτημά μου αυτό είναι απόλυτα σύμφωνο με τους σκοπούς που έχουν τεθεί στο συγκεκριμένο σχέδιο προεδρικού διατάγματος. Η άσκηση της θήρας αποτελεί δραστηριότητα απόλυτα συμβατή με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και κάθε διαφορετική χωρίς τεκμήρια προσέγγιση δημιουργεί έντονη ανησυχία για την αντικειμενικότητα και τις προθέσεις της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ αλλά και την αποτελεσματικότητα των αποφάσεων που λαμβάνει

  • 14 Μαΐου 2010, 13:22 | ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΖΑΡΑΝΗ

    Παρακαλώ όπως διαγράψεται την παράγραφο 3 του άρθρου 7 γιατί δεν βασίζεται σε καμία επιστημονική μελέτη.

  • 14 Μαΐου 2010, 13:42 | ΜΗΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    OXI!!!! ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ (ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ,ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΝΩΝ ΚΛΠ.)ΕΞΑΛΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ(ΑΥΘΕΡΕΤΑ,ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΕΚΧΕΡΣΩΣΕΙΣ ΔΑΣΟΥΣ,ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΠ.)

  • 14 Μαΐου 2010, 13:50 | ΑΓΓΕΛΙΚΑΣ ΤΑΣΣΟΣ

    Κυρια Υπουργε,

    ζητω ως αγανακτισμενος κυνηγος να προχωρησετε στη καταργηση του αρθρου 7 της παραγραφου 3 και να σταματησετε να στερειτε απο τον Ελληνα κυνηγο το δικαιωμα να ασκει αυτο που αγαπα και να προσφερει, χωρις κανενα οικονομικο ανταλλαγμα απεναντιας και με τη δικη του οικονομικη ενισχυση σε εποχες δυσκολες οπως η σημερινη,να διατηρειται η φυση ζωντανη..Γιατι πεθαινοντας η φυση παιρνει μαζι της και ενα μεγαλο κομματι του εαυτου του ιδιου του κυνηγου…Αντιληφθειτε οτι το κυνηγι ασκειται σε μια φυση ζωντανη…Οπου η φυση πεθαινει κανενα κυνηγο δε θα δειτε…Ο κυνηγος κανει και θα κανει τα παντα για να διατηρησει τη φυση ζωντανη γιατι εκει ζει και εκει περπατα…

    ΑΓΓΕΛΙΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

  • 14 Μαΐου 2010, 13:37 | Τμήμα Οικολογίας Συνασπισμου

    Για συμβολή στον διάλογο σας στέλνουμε παλαιότερη ανακοίνωση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, που εξακολουθεί δυστυχώς να είναι επίκαιρη.
    04/10/2007
    4η Οκτωβρίου: Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των ζώων. Να απαγορευτεί για τα επόμενα τρία χρόνια το κυνήγι.
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜ.ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝ
    Μόλις πριν δυο μέρες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Λεβέντης με ερώτηση στη Βουλή κατήγγειλε για το θάνατο, από κυνηγούς, 50 κόκκινων ελαφιών στην πυρόπληκτη Πάρνηθα. Τραγική συμμετοχή της χώρας μας στον εορτασμό για την παγκόσμια ημέρα των ζώων.
    Η κυβέρνηση που το καλοκαίρι αντί να περιορίσει το κυνήγι αποφάσιζε παρατεταμένη κυνηγητική περίοδο, σαν να μην είχε καεί η μισή Ελλάδα, έχει ευθύνες και για αυτό το γεγονός, αλλά και για την μείωση του πληθυσμού των άγριων ζώων στη χώρα μας.
    Όλοι, τους προηγούμενους μήνες, είχαμε διαπιστώσει με έκπληξη τάχα, ότι οι ζωντανοί οργανισμοί στη φύση έχουν « τρελαθεί» . Θηλαστικά και ερπετά που δεν έπεσαν σε χειμέρια νάρκη ή «ξύπνησαν» πολύ νωρίτερα από αυτή, αποδημητικά πουλιά που δεν μετακινήθηκαν, ή άλλαξαν προορισμούς κατά την αποδήμηση τους , ή άλλαξαν χρονική περίοδο. Οι δραματικές κλιματολογικές αλλαγές στον πλανήτη μας, αποτέλεσμα του τρόπου ζωής μας, του πολιτισμού μας έχουν αλλάξει συνήθειες και τρόπους ζωής σε όλα τα ζώα και φυτά που, δυστυχώς για αυτά, μοιράζονται μαζί μας τη γη. Σε πολλά κυρίως πουλιά , αλλά και θηλαστικά , έχει αποσταθεροποιηθεί ακόμα και η αναπαραγωγική περίοδος.
    Στα περισσότερα άγρια ζώα στη χώρα μας έχει μειωθεί δραματικά ο πληθυσμός, όχι κύρια από το κυνήγι είναι η αλήθεια, αλλά από την δραματική καταστροφή των βιοτόπων, από πυρκαγιές, αποψίλωση δασών και δασικών εκτάσεων, εκτροπή ποταμών, ανεξέλεγκτη άντληση υδάτων από λίμνες, εκτός σχεδίου δόμηση νόμιμη και αυθαίρετη,, ανόητες παρεμβάσεις του ανθρώπου για «βελτίωση τοπίου».
    Όλη αυτή η αλλαγή του τοπίου στη χώρα μας έχει αναγκάσει πολλά είδη να μετακινηθούν, να αλλάξουν τόπους «κατοικίας» και συνήθειες, που τα κάνει ευάλωτα σε αρρώστιες και άλλους κινδύνους.
    Μετά την οικολογική καταστροφή, όπου χιλιάδες ζώα, οικόσιτα και άγρια κάηκαν ζωντανά, θα πρέπει για τουλάχιστον τρία χρόνια να απαγορευτεί το κυνήγι στην χώρα μας. Όχι μόνο από οικολογική ευαισθησία, αλλά και για λόγους αισθητικής και πολιτισμού.
    Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος

  • 14 Μαΐου 2010, 13:59 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ, ΕΦΟΣΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ, ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ, ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ).

  • 14 Μαΐου 2010, 13:52 | SOX7GR

    ENNOEITAI OTI ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

  • 14 Μαΐου 2010, 13:03 | ΧΑΤΖΗΣΤΕΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

    Κα Υπουργε,
    οι Κυνηγετικοι Συλλογοι ειμαστε σωματεια συνεργαζομενα με το Υπουργειο σας,ελεγχομαστε κατ΄ετος απο τις Υπηρεσιες του Υπουργειου
    για τα οικονομικα και τις δρασεις μας-σε αντιθεση με αλλους ¨τιμητες¨
    του περιβαλλοντος-κατι που ευκολα μπορειτε να διαπιστωσετε.
    Στα πλαισια της προσπαθειας της οποιας ηγειστε για την πρασινη αναπτυξη,την βιοπικοιλοτητα και την προστασια του περιβαλλοντος,σας
    καλουμε να ακουσετε τις θεσεις και τις προτασεις μας,που μονο σε συνεργασια για κοινο σκοπο αποβλεπουν και να επανεξετασετε το σχεδιο Π.Δ.,αποσυροντας την παρ.3 του αρ.7.
    Μην παροπλιζετε κα Υπουργε τους 250.000 Ελληνες κυνηγους,που μπορουν
    να αποτελεσουν την αιχμη του δορατος των προσπαθειων σας.
    Εκ μερους των 1.100 κυνηγων της νησου Κω που εκπροσωπουμε,
    για το Δ.Σ.
    ο Προεδρος
    Αντωνης Χατζηστεργος

  • 14 Μαΐου 2010, 13:03 | Βαγγέλης

    Παρακαλούμε για την άρση της παραγράφου 3, άρθρο 7, η οποία απαγορεύει το κυνήγι στο σύνολο του Υμηττού.

    Σύμφωνα με παγκόσμιες και ευρωπαϊκές μελέτες το κυνήγι αποτελεί συμβατή δραστηριότητα με τις ΖΕΠ.

    Με εκτίμηση,

    Ευάγγελος Γ.

  • 14 Μαΐου 2010, 13:58 | ΠΑΡΗΣ ΜΠΟΥΓΔΑΝΟΣ

    Ειναι ανεπιτρεπτο αυτο που καθε χρονο γινεται εναντιον του κυνηγιου…Ειναι ανεπιτρεπτο καθε χρονο να πολεματε το κυνηγι θεωρωντας το αποκλειστικο «δολοφονο της φυσης»…Θα επρεπε τις αποφασεις σας να τις στηριζετε περισσοτερο σε αυτα που καταστρεφουν τη φυση και οχι σε αυτα που κατα των λιγων αποψη πιθανα τη τραυματιζουν…Να στραφειτε εκει που πρεπει οπως ειναι η παρανομη δομηση,η ελλιπης φυλαξη των δασων και πολλα αλλα που ειμαι σιγουρος τα γνωριζετε…Αλλα τι ποιο ευκολο απο το κυνηγι?Τι ποιο ευκολο απο τη ταυτιση ολης της αδιαφοριας να αποδοθει εκει?Καταργηστε το αρθρο.7 της παραγραφου 3 και θεωρηστε δεδομενο οτι ο κυνηγος θα παλεψει να ανατρεψει οταν του χρεωνετε τα σπασμενα …Γιατι σε αυτη τη χωρα δυστυχως μονο οσοι δε φταινε τη πληρωνουν…

    ΠΑΡΗΣ ΜΠΟΥΓΔΑΝΟΣ

  • 14 Μαΐου 2010, 13:22 | Νίκος Βασιλείου

    Πρέπει να μάθουν όλοι ότι το κυνήγι επιτρέπεται μέχρι σήμερα μόνο στην ανατολική πλευρά του Υμμητού. Η ανατολική πλευρά, είναι και η μόνη πλευρά που προστατεύεται όσο κανένα άλλο μέρος της Αττικής από τους ίδιους τους κυνηγούς όλο το καλοκαίρι.

    Οι αυθαίρετες ανοικοδομήσεις και οι πυρκαγιές στην ανατολική πλευρά, είναι ελάχιστες μόνο εξαιτίας της διαρκούς παρουσίας των κυνηγών.

    Διώχνοντας τους κυνηγούς από την ανατολική πλευρά, θα την παραχωρήσετε ουσιαστικά στους καταπατητές και τους εμπρηστές που δεν λογαριάζουν από προστατευόμενες περιοχές και δρυμούς.

    Αποσύρετε άμεσα τη παράγραφο 3 του άρθρου 7.

  • 14 Μαΐου 2010, 13:07 | ΠΕΠΠΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

    Εχουμε καιρο ολοι που παρακολουθουμε αποψεις σχετικα με τη προστασια του ορεινου ογκου του Υμηττου…Ως απλος κυνηγος μιας και δεν εχω τη τυχη να ανατρεψω τα δεδικασμενα σας γιατι οντως ειναι δεδικασμενα οταν αποστομωνετε χιλιαδες κυνηγους μη δινοντας καμμια σημασια στα γραφομενα τους και περισσοτερο στο εργο που προσφερουν ακουσια και εμμεσα χωρις κανενα ανταλλαγμα και που κανεις σας δυστυχως δεν αντιλαμβανεται οταν δε περπαταει στο βουνο το χειμωνα ή το καλοκαιρι που ολοι οι επιτηδειοι βρισκουν την ευκαιρια να συνεχιζουν καθε τοσο ανενοχλητοι το καταστρεπτικο τους εργο με τις φωτιες…Και σας ρωτω…Υπαρχει εστω και ενας κυνηγος που δεν αγαπαει το χωρο του?Υπαρχει εστω και ενας κυνηγος που θελει να βρισκεται σε ενα χωρο «νεκρο»??Γιατι οι αποφασεις σας νεκρωνουν τη φυση και δεν το αντιλαμβανεστε…Οπου στερειται η ανθρωπινη παρουσια και το εχουμε δει κατα περιοδους οτι αυτο τελικα επιτυγχανεται μονο καταστρεπτικα αποτελεσματα για τη φυση εχουμε…Θα σας παρακαλουσα να επανεξετασετε το αρθρο.3 της παραγραφου 7 σχετικα με την ολικη απαγορευση του κυνηγιου μιας και δεν υπαρχει κανενα ειδος υπο εξαφανιση και υπαρχει ηδη ενας μεγαλος εδαφικος τομεας που ηδη απαγορευεται το κυνηγι και να προχωρησετε σε καταργηση αυτου αλλα και να σκεφτειτε πολυ καλα τις μελλοντικες αποφασεις σας σχετικα με το συνολικο τομεα του κυνηγιου διοτι ολες τελικα οι αποφασεις παιρνονται εκουσια και χωρις καμμια στηριξη της πραγματικοτητας…Σας ευχαριστω για την ευκαιρια που μου δινετε για μια φορα εστω να καταθεσω την αποψη μου σαν απλος κυνηγος χωρις κανενα απολυτως ανταλλαγμα για την ασκηση αυτου που αγαπω και εχω το δικαιωμα να το θεωρω τροπο ζωης χωρις να ειμαι υποχρεωμενος να δεκτω απο κανεναν να μου το στερει…
    ΠΕΠΠΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

  • 14 Μαΐου 2010, 12:52 | ΓΚΙΚΑΣ ΘΩΜΑΣ

    ΟΧΙ στο αρθρο 7 παραγραφος 3 . Ο Υμηττος ανηκει σε ολους και στους
    ΚΥΝΗΓΟΥΣ. ΟΧΙ επισης και σε ολο τα σχεδιο προεδρικου διαταγματος
    γιατι εκτος απο κυνηγοι ειμαστε και ΚΟΡΩΠΙΩΤΕΣ ,αφορα και τις περιουσιες μας.

  • «κι οι περισπούδαστοι πισωπατήσαν,
    στης ντροπής τα έδρανα καθήσαν
    να μιλήσουν τάχα…, να κρυφτούν…»

    (Να ξεκαθαρίσω απ’την αρχή, οτι δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, σε καμία ομοσπονδία, συνομοσπονδία κ.α., ούτε σε οργανώσεις (κυβερνητικές και μη…)

    Κυνηγός είμαι κύριοι(-ες)
    Ούτε μελέτες έχω δικές μου, ούτε χρήματα παίρνω από πουθενά για να μελετώ και να φροντίζω τον «καραφλοκόρακα τον Άλπεων» που διέρχεται απτ΄την Ελλάδα.
    Σας ακούω και σας διαβάζω να αναφέρεστε στο κυνήγι, αλλά ανάθεμα αν ξέρετε εσείς τί είναι…

    Κυνήγι δεν είναι οι ψήφοι των κυνηγών και των οικογενειών τους (κοντά στο 1.000.000)
    Κυνήγι δεν είναι τα χρήματα που ζουν χιλίαδες οικογένειες
    Κυνήγι δεν είναι τα χρήματα που εισπράτει το κράτος από εμάς
    Κυνηγί δεν είναι οι κόντρες ανθρώπων μεταξύ τους
    Κυνήγι δεν είναι οι λαθροθήρες και όσοι παράνομα εκμεταλεύονται την φύση

    Κυνήγι είναι το αρχαίγονο ένστικτο, που σε ωθεί να βρεθείς κοντά σην φύση, να ξεπεράσεις τα εμπόδια και της δυσκολίες της, να τα βάλεις με τον ιδιο σου τον εαυτό, για να μπορέσεις
    -αν μπορέσεις-, να βρεθείς την κατάλληλη στιγμή κοντά στον φίλο-σύντροφο σκύλο σου, έτσι ώστε να κάνεις ανάληψη ενός μικρού τόκου, από τον θηραματικό της πλούτο.

    Γι’αυτή μου την δραστηριότητα εχω ακούσει πολλούς συνανθρώπους μου να με αποκαλούν δολοφόνο, να με καταριούνται… , αλλά δεν έχω μπει ποτέ στον κόπο να απαντήσω γιατί η δικη μου ψυχή
    είναι ήρεμη, είναι ενα κομμάτι της φύσης (που και αγριεμένη είνει όμορφη)… -τους μόνους που θα ήθελα απέναντι μου, είναι τους λαθροθήρες αλλά δεν μου το επιτρέπουν οι νόμοι…-

    Για εμένα το κυνήγι (αυτό που σας περιέγραψα, όχι αυτό που νομίζετε εσείς, είναι ένα κομμάτι της ίδιας μου της ζωής -το αμέσως επόμενο από τη οικογένεια μου- και βλέπω τον τελευταίο καιρό
    ότι γίνονται μετετημένες ενέργειες για να μου το στερήσουν. Κάνει λέτε κακό στην φύση… και στον δρόμο κυκλοφορούν επικίνδυνοι οδηγοί, είναι λογικο να απαγορεύσουμε την κυκλοφορία???
    Άλλα χρειάζονται, και αν ρωτήσετε κάποιον λασπωμένο που να έχει «ποτίσει» από τις μυρωδίες της φύσης και οχι γραβατωμένο, θα σας τα πει ας μην έχει τα πτυχία τα δικά σας…

    Βαρέθηκα να βλέπω αποφάσεις για την φύση απο ανθρώπους που χειροκροτούν μόνο τα πυροτεχνήματα και όχι την ανατολή του ήλιου…
    Και μέσα σε όλα όσα βαραίνουν την πλάτη μου τον τελευταίο καιρό, δεν ξέρω πόσο θα αντέχω ακόμα να βλέπω ασκήσεις επί χάρτου, αλλά στην ρημάδα την φύση να μην βγαίνει κανένας !!!

    Αντί για να ακούσω για έργα για ενίσχυση του έργου της ΚΣΕ – Θηροφυλακης
    ακούω για πράσινη ανάπτυξη και γαλάζιους ουρανούς, με εμένα που ζω και αναπνέω για την φύση να με πετάτε έξω…
    Εσείς προσπαθείτε να «πίασετε το αυγό και να το κουρέψετε»… κύριοι(-ες-)
    Ζείτε στον κόσμο σας και προσπαθείτε να βγάλετε εμένα έξω απο τον δικό μου… και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα…!

    Αρκετά…!! φτάνει πια….!!
    Δέστε καλά τις γραβάτες σας, βάλτε τα καλά σας ταγιέρ ή οτι άλλο σας επιβάλει η επικοινωνιακή σας πολιτική, για να είστε σωστοί στα τηλεοπτικά παράθυρα,
    και αφήστε εμένα που έχω λάσπη στα ρούχα μου, να τα ζήσω ελεύθερος…!!
    Έχω ταυτίσει την ζωη μου με την ελευθεριά της φύσης (ελευθερία, όχι ασυδοσία…)…

    πληρώνω για να υπάρχει μηχανισμός να με ελέγχει (που μέχρι και ζωές χαθηκαν εν ώρα υπηρεσίας θηροφυλάκων),
    αλλά να πληρώνω για να ακούω τις γραβάτες και τα ταγιέρ να μιλάνε για τον ιδρώτα και την λασπουριά δεν αντέχω άλλο!!!
    Μπούχτησα!!
    Τα λεφτά μου μπορείτε να τα πάρετε με νόμους για να καλύψετε αυτά που εσείς ξέρετε που «πήγαν»…

    για να δούμε το μέλλον, πρέπει να πατάμε γερά στο παρελθόν… δεν θα ξεχάσουμε και την καταγωγή μας ωρεεεεεεέ…!!!!!!

    δεν θα σας παραδώσω έτσι εύκολα την ίδια μου την ψυχή…
    (δείξτε μου ότι προσπαθείτε πραγματικά, και σας την δίνω και αυτη αν χρειαστεί….)

    «Κι όμως, να και οι αντριωμένοι,
    τα φτερά ανοίξαν
    στις κερκόπορτες μπροστά σταθήκαν
    και βροντοφώναξαν ξανά…
    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»

  • 14 Μαΐου 2010, 12:53 | ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

    Κυρία Υπουργέ,
    είμαι πρόεδρος ενός από του μεγαλύτερους Κυνηγετικούς Συλλόγους της χώρας μας του Κ.Σ. Κορωπίου, ο οποίος πλήττεται περισσότερο από κάθε έναν άλλο σύλλογο, από την προτεινόμενη απαγόρευση θήρας στον Υμηττό. Δεν θα μιλήσω για τις σπορές, για τις ποτίστρες, για τις απελευθερώσεις και για την πυρασφάλεια, όπου κάθε χρόνο με αυτοθυσία, με εθελοντική εργασία και με ζήλο όλοι μας προσπαθούμε για να διατηρήσουμε τον Υμηττό όσο πιο φυσικό και ζωντανό μπορούμε, καθώς όλα αυτά έχουν ειπωθεί στη διαβούλευσή σας από κατοίκους και κυνηγούς της περιοχής μας. Γνωρίζω πως σκόπιμα αγνοείτε εμάς του Κυνηγούς και μας θεωρείτε υπερβολικούς σε αυτά που λέμε τόσο για τις δράσεις μας, όσο και για την <> της περιοχής που θα επέλθει μετά από λίγα χρόνια αν απαγορευτεί η θήρα, αλλά και για τις NATURA και τις ΖΕΠ. Κρίνοντας ότι δεν γνωρίζετε σας παραθέτω μέρος τις ομιλίας του Καθηγητή Θηραματοπονίας & Υχθιοπονίας Γλυκέων Υδάτων του ΑΠΘ Νικολάου Παπαγεωργίου

    <>

    Κυρία Υπουργέ, Κύριε Υφυπουργέ, κύριοι του Οργανισμού Αθήνας ελπίζω να μην αγνοήσετε και τον Καθηγητή Θηραματοπονίας & Υχθιοπονίας Γλυκέων Υδάτων του ΑΠΘ, γιατί αν πραγματικά συμβεί και αυτό τότε ΛΥΠΑΜΑΙ, ΛΥΠΑΜΑΙ γιατί το Υπουργείο σας κάθε άλλο από αυτό του Περιβάλλοντος που θέλει να λέγετε ότι είναι, θα είναι.

    Για την αντιγραφή Θεοχάρης Αριστείδης

  • 14 Μαΐου 2010, 12:30 | Χουλιάρας Γ. Σπύρος

    Πονάει μάτι, κόβει κεφάλι. Η συνήθης τακτική όσων αποφασίζουν για τις τύχες μας σ’ αυτή τη χώρα. Το νόμιμο κυνήγι ποτέ δεν ήταν πρόβλημα για τα προστατευόμενα και όχι μόνο είδη στον Υμηττό. Κυρία Υπουργέ μπορώ να σας δείξω πολλά βουνά της χώρας μας όπου το κυνήγι ασκείται εντατικά και η χλωρίδα και η πανίδα οργιάζουν, ενώ ταυτόχρονα πολλές «απόλυτα προστατευμένες περιοχές» έχουν μετατραπεί σε κρανίου τόπο ή έχουν γίνει εντελώς αφιλόξενες για την πανίδα. Καλό θα ήταν λοιπόν να απαλείψετε την παράγραφο 3 του άρθρου 7 του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού.

  • 14 Μαΐου 2010, 12:43 | Θάνος

    Να καταργηθεί ο απαρχαιωμένος τρόπος προστασίας του δάσους. Να καταργηθεί το κυνήγι.
    ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

    Να διαψεύσουμε τους κυνηγούς ότι αν λείψουν θα καταστραφεί το σύμπαν.

    Ας λάβουμε υπόψη το μήνυμα που προκύπτει από τα λεγόμενα των κυνηγών:
    Είναι τόσο αδύναμη η οργάνωση για προστασία της φύσης, που δυστυχώς έχει αφεθεί η φύλαξή της σε οπλοφόρους εκτελεστές.

    Κυνηγοί, είστε Έλληνες και πρέπει να γίνει σεβαστή η δραστηριότητα σας… Μα και αυτοί που σας καταστρέφουν τα καταστήματα στις πορείες και τις καταλήψεις έλληνες είναι, αλλά έχετε την απαίτηση να συλληφθούν. Εσείς είστε χειρότεροι από αυτούς, και για να το καλύψετε να μην φαίνεται, μας προβάλλετε τις ανατολές του ηλίου και τα ηλιοβασιλέματα που απολαμβάνετε.

    Μας βομβαρδίζετε συνέχεια με πληροφορίες του στυλ: Δεν ξέρετε τι είναι να βλέπεις την ανατολή, δεν ξέρετε τι είναι να περιμένεις μέσα στην βροχή, δεν ξέρετε τι είναι μαγεία της φύσης κλπ κλπ.

    Αν εσείς δεν είστε ικανοί να νοιώσετε όλα αυτά χωρίς να κουβαλάτε όπλο, και χωρίς να σκοτώσετε, δεν σημαίνει καθόλου ότι είναι όλοι σαν εσάς. Προσπαθείτε την ανικανότητά σας για απόλαυση, να την κρύψετε στις κάνες και να την παρουσιάσετε για ρυθμιστή των ισορροπιών της φύσης. Για να απολαύσετε μια πορεία στο βουνό, μια ανατολή του ηλίου και ό,τι άλλο, πρέπει να έχετε βάλει ως στόχο την αφαίρεση ζωής.

    Ε δεν είμαστε όλοι το ίδιο τι να κάνουμε δηλαδή. Φροντίστε να απαλλαγείτε από αυτές τις τάσεις, και από αυτού του είδους τα φετίχ.

  • 14 Μαΐου 2010, 12:49 | ΧΑΛΕΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Να σταματήσουν οι απαγορέυσεις του κυνηγιού αφού μέχρι τώρα κανένα αποτέλεσμα δεν έχουν φέρει , το αντίθετο μάλιστα . ΄Αλωστε και στην Πάρνηθα απαγορέυεται το κυνήγι άλλα το βούνο και κάηκε και χτίζεται, εξάλου σε τίποτα δεν βλάπτη το κυνήγι στον Υμηττό αφού τα όποια θηράματα υπάρχουν εκεί χρόνια τώρα κυνηγούμε κανένα δεν εχει εξαφανιστή αντίθετα με την ορθή διαχείρηση πολαπλασιάζονται .