Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 28 Απριλίου 2010, 22:59 | ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΚΑΖΑΖΗΣ

    ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ

  • 28 Απριλίου 2010, 21:32 | Αθηνά Τσιγκουράκου

    Συμφωνώ με την προστασία του Υμηττού, όπως και με την προστασία όλων των βουνών γύρω από την Αθήνα. Η προστασία της χλωρίδας και της πανίδας είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της στοιχειώδους ποιότητας ζωής στο Λεκανοπέδιο, αλλά και για την ψυχική υγεία των διαρκώς πιεσμένων κατοίκων της Αθήνας, που αναζητούν κάποια επαφή με τη φύση.

  • 28 Απριλίου 2010, 21:14 | Καμπουρης Αντωνης

    8εωρω απαραδεκτη την εφαρμογη της παρ 3 του αρθρου 7 για απαγορευση του κυνηγιου στον Υμηττο οι κυνηγετικη οικογενια εμπρακτα εχει αποδειξει την την αγαπη για το δασος και για την προστασεια του με αυτοχρηματοδοτουμενα προγραμματα χωρις να επιβαρυνει το κρατος οπως οι διθεν οικολογικες οργανωσης οπου ζητουν συνεχως κοντιλια για να προστατευσουν το δασος η κυνηγετικη οικογενεια θα σας αποδεικνιει καθημερινα πως προστατευετε πραγματικα το δασος χωρισ να σπαταλα ευρω απο το κρατος αυτες τις δυσκολες ωρες

  • 28 Απριλίου 2010, 21:17 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΟΒΙΛΑΣ

    Το Κυνήγι είναι δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη ,δεν μπορείτε εσείς μέσω τις θέσεις σας να περνάτε προσωπικές σας απόψεις και συμπάθειες έτσι απλα με το έτσι θέλω μια ωραία πρωία να απαγορεύεται το κυνήγι στον Υμηττό.
    Δεν νομίζω πως ο Υμηττός και καμία άλλη περιοχή στην οποία διεξάγεται το κυνήγι έχει να φοβηθεί τίποτα από τους κυνηγούς οι όποιοι είναι και οι μόνοι που πραγματικά ζουν στο βουνό και τα δάση και τα βιώνουν καθημερινά. Ποτέ δεν θα έκαναν το οτιδήποτε για να το βλάψουν αντιθέτως θα έδιναν τα πάντα για να το προστατέψουν. Το κυνήγι θα συνεχίσει να υπάρχει όσο θα συνεχίσουν να ζουν ΄΄ Άνθρωποι ΄΄ επάνω στην Γή.

  • 28 Απριλίου 2010, 21:08 | Τσερνικούδης Μιχάλης

    Κα Υπουργέ το να απαγορεύσετε το κυνήγι σε μια περιοχή της Αττικής νομίζετε ότι είναι μια κίνηση οικολογικής συνείδησης?
    Θεωρείτε τους κυνηγούς υπεύθυνους για οικολογική καταστροφή?
    Αν ναι, τότε έχουμε πρόβλημα!!! Και έχουμε πρόβλημα γιατί έτσι θα δείχνατε ότι η οικολογικές σας ανησυχίες είναι πολύ ρηχές και ανούσιες.
    Αν όχι, τότε είμαστε σε επικίνδυνες καταστάσεις καθώς μας είναι εύκολο να αντιληφθούμε ότι επηρεάζεστε από άλλους κύκλους. Κύκλους που απαρτίζονται από άτομα που μισούν τους κυνηγούς, κύκλους που απαρτίζονται από άτομα που λοιμένονται διάφορα κονδύλια με πρόσχημα την οικολογία.
    Εγώ από την πλευρά μου θα σας συμβούλευα την οικολογική σας ευαισθησία να την κατευθύνετε στους πραγματικούς εχθρούς του οικοσυστήματος. Όπως τους διάφορους μελλοντικούς οικοπεδούχους στα καμένα δάση μας, όπως τις διάφορες αγροτικές δραστηριότητες με επιβλαβή φυτοφάρμακα όπως την ανεξέλεγκτη ρύπανση των βιομηχανιών και για τέλος άφησα τους κυριότερους εχθρούς της Ελληνικής φύσης τους διάφορους ψευτοοικολόγους που ανάφερα παραπάνω.
    Το σύστημα των φίλων μας τον Άγγλων (διαίρει και βασίλευε) μας είναι πλέον γνωστό και για αυτό σας δηλώνουμε οτι θα μας βρείτε μπροστά σας εμάς του κυνηγούς της επαρχίας στο κόψιμο του κυνηγιού στον Υμητό.

    Μακάρι να είχαν την οικολογική ανησυχία του μεγαλύτερου όγκου του κυνηγετικού κόσμου διάφορα άτομα διαφόρων ΜΚΟ τα οποία δυστυχώς για την Ελληνική φύση είναι αρκετά κοντά στα κέντρα αποφάσεων.

    Με τιμή ένας κυνηγός που πιστεύω ότι έχω προσφέρει πολλά περισσότερα στην φύση από όλους αυτούς που δεν διστάζουν να λένε ότι χαίρονται στο άκουσμα ότι ένας κυνηγός σκοτώθηκε.

  • 28 Απριλίου 2010, 21:56 | Σοφία Κατρανά

    ΥΜΗΤΤΟΣ

    Κυρία Μπιρμπίλη,συμφωνώ για την απαγόρευση του κυνηγιού στην τόσο ταλαιπωρημένη και σχεδόν νεκρή περιοχή του Υμηττού. Συνεχίστε να πράτετε το δίκαιο και το σωστό για τον τόπο μας, ανεξάρτητα αν σας απειλούν με «μαζικές αντιδράσεις» οι κυνηγοί.

  • 28 Απριλίου 2010, 21:59 | ΜΗΛΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

    Είμαι ένας από τους χιλιάδες λάτρεις του Υμηττού.Έχω μεγαλώσει τον γιό μου μέσα στα υπέροχα μονοπάτια του και όταν επιτρέπετε το κυνήγι, κυνηγώ στους ανατολικούς πρόποδές του.Σας λέω με κάθε ειλικρίνεια ότι το κυνήγι δεν είναι πρόβλημα για το αγαπημένο μας βουνό.
    Αντιθέτος το βουνό κυνδινεύει από άλλες δραστηριότητες και αναφέρομαι σε νόμιμες αλλα και σε παράνομες:
    1):Μηχανές μοτοκρός ολοχρονίς και ολημερής οργώνουν κυριολεκτικά τον Υμηττό.Και στο πιο απότομο και δίσβατο μονοπάτι που πεζοπορώ με τον γιό μου, κάποια παρέα μηχανόβιων έρχετε απειλιτικά κατά πάνω μας.Η όχληση προς τα ζώα του δάσους με τον εκκωφαντικό θόρυβο των μηχανών είναι δεδομένη και ιδίως την άνοιξη που γεννούν τα ζώα και τα πουλιά.Την άνοιξη που απαγορεύετε το κυνήγι και δεν πέφτει τουφεκιά στο βουνό.
    2):Κάθε λογής καταπατητές καραδοκούν να χτίσουν τα εξοχικά τους, τις μόνιμες κατοικίες και τα »αναψυκτήριά» τους μέσα στην αγκαλιά του δάσους.Με διάφορες προφάσεις ανεβαίνουν απειλιτικά προς το βουνό και το τσιμεντοποιούν.
    3):Η πυρκαιά απειλή μόνιμη και παρόλη την γειτνίαση με μιά μεγαλούπολη και την πολλή φύλαξη, την θερινή περίοδο σιγά σιγά κατατρώει το υπέροχο πευκοδάσος. Τελευταία στα Γλυκά νερά που έφτασε η φωτιά γρήγορα ως την κορυφή.
    4):Ανεξέλεγκτη βόσκηση στον Υμηττό, καταστρέφει κάθε ανανέωση φυσική του δάσους.Χώρια που οι βοσκοί πανελλαδικά έχουν κατηγορηθεί για εμπρησμούς…
    5):Η Λαθροθηρία που πραγματοποιείτε κυρίως νυχτερινές ώρες και εποχές που το κυνήγι απαγορεύετε με θηλειές και φανάρια.
    Το κυνήγι λοιπόν και να απαγορευτεί -χωρίς καμιά επηστιμονική ή πρακτική λογική- δεν θα ανάκοπεί η καταστροφή του Υμηττού γιατί δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για τις παραπάνω 5 αιτίες καταστροφής του βουνού.Έτσι θα αφαιρέσετε την δυνατότητα σε νομοταγείς κυνηγούς που εμπράκτως αγαπούν την φύση και έχουν κάθε συμφέρων για να συνεχίσουν να κυνηγούν να την προστατεύουν και θα αφήσετε τον Υμηττό μας στα χέρια όλων όσων θέλουν να τον μετατρέψουν σε επένδυση και ευρώ!!!

  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7.
    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΦΙΜΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ(?) ΧΩΡΑ.

  • Σύλλογος Ελλήνων Συνειδητοποιημένων Κυνηγών Φυσιολατρών.
    Έδρα : Άγ. Ιωάννης Ρέντης
    Ηλεκτρονική σελίδα του Συλλόγου : http://www.seskf.com
    e-mail Συλλόγου: seskf2009@gmail.com
    Τηλέφωνα επικοινωνίας :
    Κρανίτης Ιωάννης 6947741610 Σαφής Βασίλειος 6972020971.

    Ρέντης 28 / 04 / 2010 Αρ. Πρωτοκόλλου: 37/10

    Κύριοι και κυρίες αρμόδιοι του ΥΠΕΚΑ .
    Με μεγάλη μας σκέψη αλλά και ανησυχία διαβάζουμε τη Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο προεδρικού διατάγματος «Προστασία ορεινού όγκου Υμηττού» σε μερικά μας βρίσκετε απολύτως σύμφωνους και εντασσόμαστε στο πλευρό σας αλλά σε κάποια αλλά έχουμε τις αντιρρήσεις μας τις οποίες τεκμηριώνουμε όχι με δικό μας γνώμονα αλλά με τις αποφάσεις της Ε.Ε. καθώς και τους νόμους του Ελληνικού κράτους .
    Συγκεκριμένα για το ( Άρθρο 1 – Σκοπός ), ( Άρθρο 2 – Περιοχή προστασίας ) & ( Άρθρο 7 παράγραφος 3 ) που αναφέρετε (Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.)
    Σας αναφέρουμε πως δεν υπάρχει βάσιμο σκεπτικό και ανάγκη για ένταξη της ευρύτερης περιοχής στη συνθήκης ΝΑTURA 2000 και το τεκμηριώνουμε ως εξής :
    Η κοινοτική οδηγία για τη συνθήκη ΝΑTURA 2000 (79/409/ΕΟΚ ) & (92/43/ΕΟΚ ) και συγκεκριμένα στο Άρθρο23 και στη παράγραφο (ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ) Στάδιο 1 με υποπαραγράφους ( Α / α, β, γ, δ. – Β/ α, β, γ, δ. – Γ – Δ . ) & Στάδιο 2 με υποπαραγράφους ( 1- 2 / α, β, γ, δ, ε.) γιατί δεν πληρεί τις άνωθεν προδιαγραφές.
    Τώρα για την απαγόρευση της άσκησης θήρας σας υπενθυμίζουμε της διατάξεις και τους νόμους της συνθήκης ΝΑTURA 2000 (79/409/ΕΟΚ ) & (92/43/ΕΟΚ )
    Ιδιαίτερα σε συνέδριο που έγινε στο Βath της Βρετανίας το 1998 με τίτλο: «ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 άνθρωποι – μια συνεργασία».
    Στο πλαίσιο για τη θήρα αναφέρει πώς
    Η θήρα αναγνωρίζεται ως νόμιμη δραστηριότητα σύμφωνα με τις Οδηγίες 79/409 και 92/43 οπότε εξ’ αρχής δεν επιτρέπεται ο αποκλεισμός της από τις περιοχές του Δικτύου «ΝΑTURA 2000″. Εντούτοις, η θήρα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται σε ένα ολοκληρωμένο διαχειριστικό σχέδιο. Επιπρόσθετα, αναγνωρίζεται ότι η αειφορική θήρα πρέπει να θεωρείται ως μία πιθανή διαχειριστική επιλογή για τη διατήρηση της φύσης.
    Και Ειδικότερα:
    Α/. Είναι απαραίτητο κατά το σχεδιασμό και τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων να μετέχουν οι χρήστες (κυνηγοί, ιδιοκτήτες γης και τοπικές αρχές), να λαμβάνεται υπόψη η γνώση των ντόπιων για την περιοχή τους και να γίνει σαφές ότι χωρίς την αποδοχή και κατανόηση του διαχειριστικού σχεδίου σε τοπικό επίπεδο, η αποτυχία είναι πιθανή.
    Β/. Οι κυνηγοί πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των νέων σχεδίων διαχείρισης.
    Απ’ ότι λοιπόν βλέπουμε όχι μόνο δεν απαγορεύει το κυνήγι αλλά παροτρύνει να εξασκείται η θήρα για τη σωστή διατήρηση της πανίδας τον περιοχών αυτών.
    Τώρα ας πάρουμε τις περιοχές του όρους Υμηττού με τη σειρά .
    Από τη μεριά που έχει πρόσβαση η Αθήνα και μιλάμε για περιοχή Καρέα, Βύρωνα Καισαριανή, Παπάγου, Γουδί, Γλυκά νερά, Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Ζωγράφου. Βούλα και ένα κομμάτι της Βουλιαγμένης έχουν ενταχθεί στη συνθήκη ΝΑTURA 2000 που κατά παράβαση της συνθήκης έχει απαγορευτεί η άσκηση θήρας, όντως κάποτε υπήρχε δασική έκταση μετά όμως από επανειλημμένες καταπατήσεις, αυθαίρετη υλοτόμηση και τις καλοκαιρινές φωτιές που φυσικά σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται όσοι ασκούν την άδεια θήρας, λόγω που εκεί απαγορεύεται η θήρα, αλλά άλλοι παράγοντες έξω από την άσκηση θήρας, έχει πάψει πλέον να υφίσταται το δάσος.
    Εάν κοιτάξουμε όμως σε παλαιούς πολεοδομικούς χάρτες των περιοχών αυτών και μην ανατρέξουμε πολύ παλαιά αλλά πριν δυο έτη θα δούμε πως γίνεται αυθαίρετη αλλά ( νόμιμη ) ανέργεση πολυτελών οικιών μέσα σε δασική περιοχή που μάλιστα απαγορεύεται η θήρα..
    Άρα για της περιοχές αυτές είμαστε απολύτως σύμφωνοι να συνεχισθεί η απαγόρευση της θήρας και να ενταχτούν οι περιοχές στο στάδιο «Ζώνες Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ)» της συνθήκης ΝΑTURA 2000 καθώς και να κατεδαφιστούν όλα τα αυθαίρετα ( νόμιμα) κτίσματα των (10) δέκα τουλάχιστον ετών και τη θέση τους να φυτέψουμε όλοι μαζί δένδρα .
    Τώρα για τις περιοχές που βρίσκονται εκτός συνθήκης ΝΑTURA 2000 ( Λεοντάρι, Παιανία, Κορωπί, και Βάρη ) και με βάση του Ελληνικού Νόμου αλλά και της Ε.Ε. ασκείται η θήρα μεχρι σήμερα δεν βρίσκουμε κανένα απαραίτητο λόγο να ενταχτούν στη συνθήκη ΝΑTURA 2000 και με βάση το Ελληνικό σκεπτικό να απαγορευτεί η άσκηση θήρας παρακάμπτοντας όλους τους άνωθεν Νόμους και διατάξεις της Ε.Ε.
    Από τις ήδη επιτρεπόμενες περιοχές αυτές καμία περιοχή δεν υπόκειται στις ζώνες άσκησης θήρας κοινώς δεν ανοίγει το κυνήγι στις 20 Αυγούστου αλλά στις 15 του Σεπτέμβρη .
    Στης περιοχές αυτές που χαρακτηρίζεται μείζων οικολογικής σημασίας για τη πανίδα και τη χλωρίδα του νομού Αττικής σας πληροφορούμαι πως εκτός από φρύγανα βάτους και σε μερικά σημεία θυμάρι δεν υπάρχει κάτι άλλο .
    Τα πτηνά που θηρέβονται στις περιοχές αυτές είναι αποδημητικά τα οποία έχουν αποδημήσει από την χώρα μας αν όχι πριν της 15 του Σεπτέμβρη που αρχίζει η κυνηγετική περίοδος στις περιοχές αυτές ή το πολύ να έχουν φύγει μεχρι της 25 του Σεπτέμβρη.
    Οι κυνηγοί που καταφεύγουν στις περιοχές αυτές είναι ως επί το πλείστον στην πλειοψηφία τους κυνηγοί που ασκούν το δικαίωμα της θήρας του λαγού που οι μέρες θήρευσης είναι πολύ περιορισμένες με βάση το Δασικό νόμο, που όχι μόνο όχληση δεν κάνουν αλλά και η χρήση φυσιγγίων είναι πολύ περιορισμένη διότι το ζητάει επιτακτικά το είδος του κυνηγίου αυτού.
    Οι ιδιωτικές μελέτες από επιστήμονες που αναφέρουν οι Μ.Κ.Ο. για το όρος του Υμηττού και αναφέρουν τα σπάνια είδη της χλωρίδας είναι μελέτες για το ήδη απαγορευμένο κομμάτι του όρους που δυστυχώς όντως αρχίζουν να εξαφανίζονται λόγω της αυθαίρετης δόμησης και καταπάτησης που υφίσταται ο Υμηττός και όχι από την άσκηση θήρας που ούτως ή αλλιώς κατά παράβαση απαγορεύεται.
    Εάν θέλετε όντως να προστατέψετε μια περιοχή με οικολογική σημασία για την πανίδα και τη χλωρίδα της Αττικής καθώς και την αρχαιολογική σημασία της περιοχής που χάνετε στο βάθος τον αιώνων είναι η λίμνη των Ρειτών (Λίμνη Κουμουνδούρου) που από το 1974 είναι κηρυγμένος ιστορικός τόπος και κάθε μέρα ρυπαίνετε και περισσότερο κάντε λοιπόν κάτι για ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ
    Με εκτίμηση,

    Δ. Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
    Πρόεδρος : Κρανίτης Ιωάννης
    Αντιπρόεδρος : Νούτσος Νικόλαος
    Γ. Γραμματέας : Κατσιγιάννης Βασίλειος

  • 28 Απριλίου 2010, 20:43 | Γεωργιος Ντουμας

    Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει κυνηγός. Όλοι τους έχουμε δει να καμαρώνουν μπροστά σε νεκρά ματωμένα ζώα, να γελάνε την ώρα που το ζώο τρέχει τρομαγμένο να γλιτώσει ή σπαράζει τραυματισμένο μπροστά τους.

    Οι κυνηγοί δεν αναφέρονται καθόλου στο θέμα των ζώων (τι θα μπορούσαν να πουν άλλωστε!) αλλά αντιμετωπίζουν το κυνήγι από την πλευρά διαχείρισης του περιβάλλοντος.
    Παραλείπουν σκοπίμως να αναφερθούν στη θανάτωση των ζώων. Παραλείπουν δηλ το σημαντικότερο!

  • 28 Απριλίου 2010, 20:04 | θανασης σεχρεμελης

    η υποτιθεμενη οικολογικη συνειδηση στη ελλαδα καταστρεφει το τοπο μας. το ξεπουλημα της γης μας για τη προστασια της οπως αποκαλειται μαραζωνει την υπαιθρο.οι κυνηγοι δινουν ζωη σε μερη που εσεις που κηβερνατε δε γνωριζετε καν την υπαρξη τους σε ανθρωπους με καταλυματα ταβερνες βαρκαρηδες. προστατευουν απο φωτιες καταγκελουν παρανομες βοσκες υλοτομιες καταπατησεις και λαθροθηρια.δημιουργησαν την ομοσπονδιακη θηροφυλακη που εχει κανει τεραστιο εργο για το περιβαλλον και τον υμηττο.λοιπον γιατι τους διωχνεται απο το φυσικο τους χωρο?αφηστε τον υμηττο να τον προστατεψουμε εμεις εχουμε αποδειξει οτι ξερουμε και μπορουμε καλυτερα.

  • 28 Απριλίου 2010, 20:48 | κιντης γιαννης

    Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΤΗΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΘΥΡΕΥΤΩΝ – ΚΥΝΗΓΩΝ – ΦΙΣΙΟΛΑΤΡΩΝ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΚΛΕΓΗΣΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ.

  • 28 Απριλίου 2010, 19:52 | Γιωργος Ζαχαρος

    Να απαλειφθει η παρ.3 του αρθρου 7 του ΠΔ για την προστασια το Υμεττου. Την φυση πρεπει να την βιονουμε, οχι να την αποστειρωνουμε.

  • 28 Απριλίου 2010, 19:35 | Ελένη Σ.

    Το επιχείρημα της «παράδοσης» για να αιτιολογηθεί ο φόνος δεν στέκει.
    Κι άλλες αιματοβαμμένες παραδόσεις, στην πορεία της εξέλιξης των κοινωνιών, φθίνουν και καταργούνται. Ελπίζω να γίνει το ίδιο και με το κυνήγι.
    Όπως δεν στέκει ούτε στιγμή και το επιχείρημα – εκβιασμός περί 250.000 ή 300.000 ψηφοφόρων, αν κάνετε την αφαίρεση από τα 9.800.000 του εκλογικού σώματος!
    Όσο για τον ισχυρισμό των κυνηγών ότι αγαπούν και προστατεύουν τη φύση, πέρα από την κραυγαλέα αντίφαση (αγάπη που σκοτώνει!) είναι και σε μεγάλο βαθμό ψευδής, γιατί όταν λήγει η κυνηγετική περίοδος οι περισσότεροι παύουν να ανεβαίνουν στα βουνά και τα δάση!
    Σας συγχαίρω για την πρόταση, τόσο εσάς όσο και το επιτελείο σας και ελπίζω να μην διαψεύσετε τις ελπίδες μιας πραγματικά μεγάλης μερίδας πολιτών. Μακάρι να επεκτείνετε την απαγόρευση σε όλη την επικράτεια για να δώσει η Ελλάδα ένα παράδειγμα ουσιαστικού πολιτισμού και ήθους σε όλο τον κόσμο!

  • 28 Απριλίου 2010, 19:47 | αντωνης χαιντερλης

    μηπως πισω απο την απαγορευση του υμηττου κρυβονται συμφεροντα? ειμαι πολιτης της ελλαδας και σιγα σιγα ολα απαγορευονται γιατι? εχω φιλο θηροφυλακα και ξερω απο πρωτο χερι τι ειναι το κυνηγι και τη η λαθροθηρια. οι δασικες υπηρεσιες γιατι αδιαφορουν για τη παταξη της λαθροθηριας και το μονο που κανουν ειναι να τα βαζουν με τους νομιμους κυνηγους και το συνταγματικο τους δικαιωμα να κυνηγουν? οχι στην απαγορευση του υμηττου οχι στην αποξενωση μας απο τη φυση οχι στα συμφεροντα των λιγων.

  • 28 Απριλίου 2010, 19:33 | vasilis

    Οι βιλες και τα οικοπεδα στην περιοχη της Παιανιας εχουν φτασει στην μεση του υψους του υμμητου.Φανταζεσται πυ θα φτασουν αν απαγορευτει το κυνηγι ? Ευτυχος που υπαρχουν και οι κυνηγοι που περπατουν και βλεπουν και καταγγελουν τις παρανομοιες.Μηπος φοβαστε οτι καταστρεφουν την πανιδα και την χλωριδα? Που την ειδατε ? Μηπος την καταστρεφουν οι κυνηγοι? Αυτοι δεν σκαβουν ,μονο περπατουν.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.

    Καποτε ελεγαν»αποφασιζουμε και διατασουμε». Τωρα τι μας λενε ?

  • 28 Απριλίου 2010, 19:47 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝ.

    κ.υπουργε Τ.ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ δυστηχως ακουγωντας το παιχνιδι των Μ.Κ.Ο. αντιμετωπιζετε τους Ελληνες πολιτες με δυο μετρα και δυο σταθμα.Φυσικα και δεν με ενδιαφερει το οτι απεχθανεστε το κυνηγι..αλλωστε για να το λατρεψεις πρεπει να μην εισαι φυγοπονος..επισης πρεπει να αισθανθεις κυτταρο αυτου του πλανητη.Εσεις βεβαια εισαστε κατι παραπανω..Εισαστε οι σωτηρες του..Μονο που εδω τον φτασανε οι σωτηρες του..

  • 28 Απριλίου 2010, 19:45 | ΚΟΥΤΣΙΜΠΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ,ΟΙ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΩΤΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ.ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΕΤΗ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ.Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΘΗΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΨΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΑΥΤΟ ΑΠ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΚΑΘΩΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 24ΩΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ.ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΙΒΔΗΣΕΙ ΑΠ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΛΟΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ,ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ.ΚΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ.

  • 28 Απριλίου 2010, 19:19 | πεγκυ παππα

    οχι αλλες απαγορευσεις ζουμε απο το κυνηγι και τους κυνηγους φτανει η ανεργια και η καταστροφη του μελλουν μας απο τους δηθεν προστατες. αφηστε τον υμηττο υσηχο. διωξατε τους κυνηγους απο τον παρνασσο και τη παρνηθα και γεμισε βιλες οικοπεδα και καμενες εκτασεις.

  • 28 Απριλίου 2010, 19:00 | νικος σεχρεμελης

    το κυνηγι ειναι μια αρχεγονη δραστηριοτητα συνυφασμενη με το περιβαλλον. οι κυνηγοι οπως και οι ψαραδες δεν ειναι εγληματιες τους ενδιαφερει η προστασια του περιβαλλοντος καθως καρπονωνται απο αυτο. κανουν εργα και σπαταλουν δικα τους χρηματα για αυτο και την αειφορια του. σε αντιθεση με το κρατος και τους δηθεν οικολογους.η απαγορευση ουδεποτε προσεφερε κατι. το ζητουμενο ειναι η ισσοροπια και η αναπτυξη ιδιως σε αυτη τη δυσκολη στιγμη για τη χωρα μας.συνεπως η απαγορευση του υμμητου τι θα πρεσφερει μηπως…..οικοπεδα για πουλημα απο τη δηθεν δασικη υπηρεσια? ειμαι ενα νεο παιδι που μου αρεσει η φυση να τη ζω και να ειμαι μερος της.μας πηρατε το επαγγελματικο μας μελλον τωρα τι αλλο θελετε μηπως ειναι καλυτερη η απραγια στα καφε και τα ναρκωτικα απο το κυνηγι?

  • Αριθμός. Πρωτ 63
    Άνδρος 28 Απριλίου 2010.

    Προς
    Υπουργείο Περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής
    Ηλεκτρονική κατάθεση μέσω του συνδέσμου.
    http://www.opengov.gr/minenv

    θέμα: «αντίθεσή μας στο άρθρο 7 παράγραφος 3»

    κύρια υπουργέ,
    κατ αρχήν θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε εκ μέρους όλων μας των μελών για την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβερνήσεως να δημιουργήσει την δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση και κατ επέκταση να δώσει σε όλους τους έλληνες πολίτες το δικαίωμα να εκφράσουν την άποψη τους με πιο άμεσο τρόπο προς την ελληνική κυβέρνηση.
    Αφορμή της επιστολής μας αυτής όπως θα διαπιστώσετε στην συνέχεια αποτελεί η απαγόρευση θήρας στην περιοχή του Υμηττού.
    Ο κυνηγετικός σύλλογος Άνδρου ιδρύθηκε το Αύγουστο του 1934, οπού τότε το ελληνικό νομικό πλαίσιο περί θήρας ήταν ρευστό και ανεπαρκής ως προς την απαγορεύσεις θήρας, παρόλα αυτά εάν δείτε τα πρακτικά του διοικητικού συμβούλιου της εποχής θα δείτε ότι οι παραβάτες των τότε νόμων αλλά κυρίως των κανόνων δεοντολογίας κυνηγιού τιμωροντουσταν με παραδειγματικούς τρόπους.
    Οι εποχές όμως άλλαξαν και οι αντίστοιχοι παραβάτες των νόμων του ελληνικού κράτους, οδηγούνται από τους συλλόγους και το σώμα της θηροφυλακής στα ελληνικά δικαστήρια τα οποία με την σειρά τους εκδίδουν τις αντίστοιχες αποφάσεις.
    Ο κυνηγετικός σύλλογος Άνδρου σήμερα αριθμεί 380 ενεργά μέλη, και ευθύνεται για την νήσο Άνδρο η οποία καλύπτει έκταση 380 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
    Την τελευταία πέντε έτη κυρία υπουργέ έχουν οδηγηθεί στην δικαιοσύνη είκοσι δυο (22) συμπολίτες μας, παραβάτες του νόμου περί θήρας, το οποίο μεταφράζεται σε ποσοστό 6 % επί του συνολικού αριθμού μελών.
    Αυτοί οι παραβάτες των νόμων του ελληνικού κράτους έχουν συλληφθεί από το σώμα θηροφυλακής και την ομάδα θηροφυλακής του συλλόγου μας η οποία επανδρώνεται από μέλη του διοικητικού συμβουλίου και απλά μέλη του συλλόγου μας, αναλογιστείτε όμως την δύσκολή θέση που έρχονται όταν καλούνται να οδηγήσουν στην δικαιοσύνη απλούς συμπολίτες τους, σε συνδυασμό με την μικρή κοινωνία της Άνδρου (όλοι μεταξύ τους γνωρίζονται) και το πιο σημαντικό τα μέλη αυτά είναι άμισθα στερούνται την οικογένεια τους και ξενυχτούν, δεδομένου ότι η λαθροθήρες ως επί των πλείστων δραστηριοποιούνται νύχτα. Και όλα αυτά με μοναδικό σκοπό την προστασία του θηράματος.
    Ο σύλλογος μας δραστηριοποιείται και στο τομέα της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ, από το 1997 διαθέτουμε ένα όχημα πυρόσβεσης το οποίο είναι πλήρως εξοπλισμένο και συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες πυρόσβεσης του νησιού μας.
    Σημαντικότατο είναι και το γεγονός ότι το 2004 στην νήσο Άνδρο δημιουργήθηκε ο σύλλογος εθελοντών δασοπυροσβεστών Άνδρου, από τον τότε πρόεδρο κύριο Χαζάπη Νικόλαο, όπου για νομικούς λόγους προεβεί στην ενέργεια αυτή (οι κυνηγετικοί σύλλογοι σύμφωνα με το καταστατικό τους είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ως εκ τούτου δεν μπορούν να δημιουργήσουν αποθεματικό με σκοπό την απόκτηση οχημάτων) έτσι δημιουργήθηκε ο ΣΕΔΑ όπου συγκέντρωσε χρήματα και απέκτησε δυο (2) οχήματα UNIMOG.
    Η μάχιμη ομάδα του ΣΕΔΑ αποτελείτε από κυνηγούς οι οποίοι γνωρίζουν το βουνό καλύτερα από τον κάθε άλλο, λόγο της κυνηγετικής τους δραστηριότητας γνωρίζουν τα μονοπάτια, περάσματα, ρεματιές κτλ, με συνέπεια να κινούνται ταχύτατα και καίρια κατά της φωτιάς.
    Επίσης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου έχει δρομολογηθεί η τοποθέτηση δεξαμενών λήψεως ύδατος σε σημεία όπου δεν υπάρχουν κρουνοί, να σημειώσετε ότι λόγο του ορεινού όγκου της Άνδρου, υπάρχουν οικισμοί-χωρία τα οποία δεν έχουν κρουνούς, αυτό είναι ένα ζήτημα δημοτικής-πολιτικής ευθύνης, αλλά δυστυχώς δεν δίνεται από κανένα υπεύθυνο λύση στην κοινωνία της Άνδρου, παρά μόνον από τον τοπικό κυνηγετικό σύλλογο.
    Τέλος η προσφορά τον μελών μας είναι πραγματική εθελοντική και δεν στηρίζονται σε ευνοϊκούς όρους για συμμετοχή σε διαγωνισμούς στην πυροσβεστική υπηρεσία, διότι το 95 % των μελών της ομάδας πυρόσβεσης είναι άτομα άνω των 35 ετών οι οποίοι δραστηριοποιούνται είδη επαγγελματικά και δεν φιλοδοξούν να εργαστούν στην πυροσβεστική.
    Ο Σύλλογος μας για το έτος 2009 συμμετείχε σε 17 πυρκαγιές.
    Ο σύλλογος μας για το έτος 2009 στα πλαίσια ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΒΙΟΤΟΠΩΝ έσπειρε 10 τόνους κριθαριού με αποτέλεσμα στατιστικά οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις να ξεπερνούν τα 1200 στρέμματα, την χρονική στιγμή μάλιστα που η Άνδρος και η επαρχεία ερημώνει και μαζί της ερημώνει και η αγροτική δραστηριότητα, η οποία όλοι μας πολύ καλά γνωρίζουμε την συμβολή της στην πανίδα.
    Επίσης έχουν τοποθετηθεί ποτίστρες νερού σε σημεία που οι παλιές πηγές στείρεψαν κυρίως μετά από ανθρωπινή παρέμβαση εξασφαλίζοντας νερό για την πανίδα της περιοχής.
    Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται απελευθερώσεις θηραμάτων, όπου η προμήθεια των εν λόγο θηραμάτων γίνεται από κρατικά εκτροφεία, ο αριθμός και το είδος των θηραμάτων καθαρίζονται κατόπιν μελέτης που πραγματοποιεί δασολόγος-θηραματολόγος ο οποίος πληρώνεται από τις κυνηγετικές οργανώσεις.
    Το σημαντικότατο είναι ότι όλες οι παραπάνω ενέργειες χρηματοδοτούνται 100 % από τα χρήματα των κυνηγών, χωρίς να επιβαρύνουμε τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε 0,01€, αντίθετα τον ενισχύουν διότι κατά την έκδοση άδεις καταβάλλονται χαρτόσημα και παράβολα υπέρ του ελληνικού δημοσίου.
    Εμείς κύρια υπουργέ δεν θα αλλοιωθούμε σε αντισυνταγματικούς ισχυρισμούς σχετικά με την απόφαση σας, αφενός διότι δεν είμαστε νομικοί και αφ ετέρου διότι γνωρίζουμε ότι έχετε νομικούς συμβούλους.
    Εμείς είμαστε κυνηγοί σεβόμαστε, αγαπάμε και προστατεύουμε την φύση, πράγμα το οποίο αποδεικνύουμε καθημερινά με έργα και όχι με λόγια.
    Το κυνήγι και οι κυνηγετικές οργανώσεις κυρία υπουργέ δεν είναι μόνο όπλα, σκύλοι, φυσίγγια και σκότωμα ζώων, είναι και ένα σύνολο κοινωνικής προσφοράς μα πάνω από όλα προστασίας του περιβάλλοντος.
    Δεν ξέρουμε με ποία έννοια αντιλαμβάνεστε το κυνήγι και πώς έχετε οδηγηθεί στο συμπέρασμα αυτό.
    Σίγουρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις γεγονός το οποίο συμβαίνει σε όλες τις κοινωνικές τάξεις πχ πολιτικοί, γιατροί, έμποροι, αγρότες κτλ.
    Αντιλαμβάνεστε λοιπόν εάν τα μέλη της ομάδας πυρόσβεσης του κυνηγετικού συλλόγου Άνδρου δυσαρεστηθούν και μειώσουν την κοινωνική τους προσφορά σε τι κοινωνικό πρόβλημα θα οδηγηθούμε στην μικρή κοινωνία του νησιού μας η οποία απειλείται καθημερινά από πυρκαγιές ενόψει καλοκαιριού??
    Κυρία υπουργέ, εμείς σαν διοικητικό συμβούλιο έχουμε χρέος να σας μεταφέρουμε τον παλμό της μικρής κοινωνίας του νησιού μας, μην απογοητεύεται αυτή τη μερίδα πολιτών που λέγονται κυνηγοί που προσφέρει στην κοινωνία στα μέγιστα των δυνατοτήτων της.
    Τέλος είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνηση καθώς και επιβεβαίωση των όσων γεγονότων περιγράφονται παραπάνω, με την ευκαιρία σας καλούμε στο νησί μας να σας φιλοξενήσουμε και να διαπιστώσετε κατ ιδίαν τα όσα αναφέρονται.
    Σας ευχαριστούμε εκ τον προτέρων.
    Με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό
    Για το ΔΣ
    Ο Πρόεδρος Δημήτριος Ν Κουτέλης
    Ο Γενικός Γραμματέας Παντελεήμων Ι Στυλιανός

  • 28 Απριλίου 2010, 19:54 | giorgos mihas

    apo oti fenete i dropi i mia lexi telios agnosti gia kapious dithen oikologous tou KANAPE!pada i eukoli lia itan k tha einai oi kinigi,giati pote den tolmisane oi giapides tou ipourgiou na ta baloun me tous PRAGMATIKOUS eglimaties tis fisis.

  • 28 Απριλίου 2010, 18:07 | Ντέσσυ Κοκκάλη

    Δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να υποστηρίζει μία τόσο βάναυση δραστηριότητα οπως το κυνήγι… Πόσο μάλλον μία κυβέρνηση…

    Γνωρίζει κανείς να μου πει μηπως την διαφορά μεταξύ της ζωοκτονίας και της εξόντωσης θυραμάτων με μοναδικό στόχο την ευχαρίστηση κάποιων «ανθρωποειδών», γιατί στην προκειμένη περίπτωση δεν ξέρω κατα πόσον κάποιος μπορεί να θεωρηθεί άνθρωπος έχοντας προβεί σε μία τόσο απάνθρωπη πράξη…

    Ζωοκτονία δεν είναι και το κυνήγι? με την διαφορά ότι αυτό δεν υπόκειται σε νομικές κυρώσεις… και ακόμα πιο σωστά ζωοκτονία εκ προμελέτης? ή μήπως έχω άδικο? Και σε τελική ανάλυση το ότι ορισμένοι ανεγκέφαλοι ή ανώμαλοι δεν μπορούν η δεν θέλουν να το καταλάβουν- γιατί περί ανωμαλίας πρόκειται η εξόντωση οποιουδήποτε έμψυχου όντος με μοναδικό σκοπό ξαναλέω την εξυπηρέτηση των σαδιστικών ενστίκτων του κυνηγού και μόνο- δεν θα έπρεπε η ίδια η κυβέρνηση , η όποια κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία, να τους κάνει να το καταλάβουν?

    Άραγε σε ένα τελείως υποθετικό και επιστημονικής φαντασίας -γιατί μόνο εκει θα μπορούσαμε να το συναντήσουμε- σενάριο, εάν υπήρχε απαγόρευση του κυνηγιού σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ και η επιβολή τεράστιων χρηματικών προστίμων και μη εξαγοράσιμων ποινών φυλάκισης σε κάθε περίπτωση ανυπακοής , και με δεδομένη την κρίση που υπάρχει θα ρίσκαραν οι κύριοι αυτοί την ελευθερία τους και το κομπόδεμα τους για ένα τους βίτσιο?

    Κυρία υπουργέ κάθε αρχή και δύσκολη… αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσουμε…. μήπως ο Υμηττός είναι το καλύτερο σημείο αφετηρίας για μία πιο ανθρώπινη και με σεβασμό προς το περιβάλλον Ελλάδα??

  • 28 Απριλίου 2010, 18:32 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΥΜΜΗΤΟΣ
    Διαμαρτύρομαι έντονα για το νέο σχέδιο Π Δ/ΤΟΣ παρ 3 άρθρο 7 που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και αφορά τον Υμηττό επιβάλλοντας νέες απαγορεύσεις του κυνηγίου όπως και τις νέες ζώνες προστασίας του Υμμητού και την καταστροφή χιλιάδων αγροτικών στρεμμάτων της περιοχής των Μεσογείων από την διορισμένη Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

    Το σχέδιο Π. Δ/ΤΟΣ για τον Υμμητό δε θα περάσει στην περιοχή των Μεσογείων.

    Κύριε Πρωθυπουργέ, η μέχρι τώρα πορεία σας δείχνει ότι ξέρετε να αφουγκράζεστε την κοινή γνώμη. Για το λόγο αυτό θα ήθελα την παρέμβασή σας σε αυτό το Νομοσχέδιο που καταστρέφει τα Μεσόγεια.
    Σας ευχαριστώ

    Θεόδωρος Γ. Γρίβας
    Τ. Αντιδήμαρχος / Τ. Αντινομάρχης / Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής.

  • 28 Απριλίου 2010, 17:26 | ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Καλη σας ημέρα,

    Είμαι και εγω ενας απο τους 250000 πολίτες που με το ετσι θέλω θέλετε να του κόψετε τον μόνο τρόπο διαφυγής απο την μίζερη καθημερινότητα που εσεις δημιουργήσατε…
    Αντιτίθεμαι στις παράλογες και υποκινούμενες προκλήσεις σας και σας δηλώνω οτι δεν θα περάσει αυτη η απαγόρευση και ολες οι άλλες που ετοιμάζετε.
    Το τίμημα φοβάμαι πως θα είναι βαρύ…
    Ευχαριστω
    Ενας απογοητευμένος ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ.

  • 28 Απριλίου 2010, 17:38 | Μαρίνα Αντωνίου

    Μακάρι να δούμε και άλλες τέτοιες ρυθμίσεις για τα υπόλοιπα βουνά της Αττικής. ΚΑι στην Πεντέλη κυρία Υπουργός! Όσο για το κυνήγι που γίνεται εκστρατεία των κυνηγών μέσα από το opengov, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ και ανοίγετε τα βουνά σε όλο τον κόσμο!!! Το ότι ο άνθρωπος κυνηγούσε τα αρχαία χρόνια για να φάει δεν έχει καμία σχέση με τις πόλεις του 2010 που ο άνθρωπος χρειάζεται τα΄βουνά για ξεκούραση και ησυχία και ήρεμη βόλτα. Ας πάνε αλλού οι κυνηγοί. Από ότι ξέρω επίσης στον Υμηττό υπάρχει απαγόρευση κυνηγιού από το 1976, ή κάνω λάθος;

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και μακάρι να εφαρμοστούν όσα λέτε. Μακάρι να προστατευτεί το περιβάλλον στην Αττική!!!

  • 28 Απριλίου 2010, 17:09 | Θ.ΚΟΛΛΙΑΣ

    Σχετικά με την απαγόρευση της θήρας, συμφωνώ ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο Υμηττός λειτουργεί ως «νησίδα» για τα πτηνά, ενώ νοητά συνδέεται με τη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης. Για να ισχύσει το αντίθετο, πρέπει να καθορίζεται από την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (δεν ξέρω εάν έχει γίνει, αλλά αν όχι αδυνατίζει θεσμικά τη ζώνωση).

  • 28 Απριλίου 2010, 17:08 | Ελένη

    Θεωρώ απαράδεκτο το 2010 να συνδέουμε τη δολοφονία ζώων με την προστασία του περιβάλλοντος.
    Θεωρώ το παραπάνω ένα φτηνό κόλπο των κυνηγών για να μπορούν να συνεχίζουν τη δολοφονική τους δραστηριότητα. Η προστασία του περιβάλλοντος για όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται, μπορεί να γίνει χωρίς καραμπίνες!
    Θεωρώ απαράδεκτο να μιλάμε για την προώθηση του κυνηγετικού τουρισμού, να προσελκύουμε δηλ. τουρίστες για να σκοτώνουν.
    Θεωρώ απαράδεκτο να επιτρέπουμε τη συνέχιση αυτής της δολοφονικής δραστηριότητας μόνο και μόνο γιατί ψυχαγωγεί λίγους ανθρώπους οι οποίοι ψάχνουν κάπου να εκτονώσουν τα δολοφονικά τους ένστικτα.
    Θεωρώ ψεύτικους και ανυπόστατους τους ισχυρισμούς ότι θα πληγούν επιχειρηματικές ομάδες αν σταματήσει το κυνήγι. Τα περισσότερα καταστήματα που πουλούν κυνηγετικά είδη πουλούν και είδη outdoor, που σημαίνει ότι όσοι αγαπούν πραγματικά τη φύση (και όχι τη δολοφονία των ζώων) θα συνεχίσουν να είναι πελάτες τους. Με λίγα λόγια οι κύριοι αυτοί, που προβάλλουν τη φυσιολατρία τους, μπορούν να συνεχίσουν να επισκέπτονται τη φύση, χωρίς τα όπλα τους.
    Εκτός αν δε βρίσκουν κανένα ενδιαφέρον, όπως οι ίδιοι δηλώνουν, αν δεν δολοφονήσουν κάτι!
    Θεωρώ την παραπάνω θέση τους, εκβιασμό και απόδειξη ότι το πάθος τους δεν είναι η φύση, αλλά η δολοφονία των ζώων.
    Και τέλος, θεωρώ απαράδεκτο να θέλουν να απομονώσουν το ηθικό κομμάτι (αφού δεν τους συμφέρει φυσικά) και να μιλάνε μόνο για διαχείριση των θηρεύσιμων ειδών, προσπαθώντας να μας αποπροσανατολίσουν από την ουσία: το πάθος τους να σκοτώσουν!

    Ελπίζω το Υπ. Περιβάλλοντος να λάβει υπ’ όψιν του τη μεγάλη σημασία της ηθικής πλευράς και τους κινδύνους που εμπεριέχονται στην υιοθέτηση της θέσης των κυνηγών περί ‘’διαχείρισης’’ και να απαγορεύσουν το κυνήγι τουλάχιστον στον Υμηττό.

    Ελπίζω να λάβει υπ’ όψιν του την ολοένα και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και προβληματισμό της κοινής γνώμης σχετικά τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στα ζώα και να λάβει επίσης υπ’ όψιν, ότι σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από την κοινή γνώμη για τα θέματα ζώων.

  • 28 Απριλίου 2010, 16:00 | ΝΙΚΟΣ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ
    ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ. Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝΟΜΙΜΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡ.3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7

  • 28 Απριλίου 2010, 16:40 | ΚΟΛΟΒΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

    ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΩ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ Η ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ! ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΠΕΡΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΛΑΓΟΙ ΠΟΥ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑΒΙΑ! ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΒΑΣΙΜΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΥΜΗΤΤΟΣ – ΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ – ΘΑ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝ. ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ! ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΚΥΝΗΓΟΣ! ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΒΙΩΝΟΥΜΕ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!

  • 28 Απριλίου 2010, 16:42 | Στέφανος Μαλλές

    Κυρία Μπιρμπίλη

    Θεωρώ απαράδεκτη τη δαιμονοποίηση μιας συνταγματικά κατοχυρομένης δραστηριότητας των ελλήνων πολιτών όπως είναι το κυνήγι στο όνομα μιας ατεκμηρίωτης και »θολής» ευαισθησίας ορισμένων οικολόγων του »σαλονιού».
    Διαφωνώ με την παράγραφο 3 του άρθρου 7 του υπόψη ΠΔ περί απαγόρευσης της θήρας στον Υμηττό. Υπάρχουν κανόνες, διατάξεις που πρέπει να γίνουν σεβαστές στην άσκηση κάθε δραστηριότητας – και για τη θήρα υπάρχουν ευτυχώς πολλές – αλλά δεν είναι δίκαιο και πολιτικά ορθό να με ΄΄εξορίσει΄΄ κανείς από τον τόπο μου ούτε να μου απαγορεύσει να ασκώ το άθλημα αυτό όπως χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μας στην ελληνική ύπαιθρο αλλά και όπως χιλιάδες άλλοι ασκούν διαφορετικού είδους δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο τους.
    Είναι πεποίθηση πολλών χιλιάδων πολιτών κυρία Μπιρμπίλη ότι δεν είστε αντικειμενική ούτε εμφορείσθε από ευθυκρισία τουλάχιστον στο θέμα χειρισμού της θήρας. 300.000 Ελληνες πολίτες αξίζουν καλύτερης και δικαιότερης αντιμετώπισης. Αν αυτό δεν το έχετε αντιληφθεί μέχρι τώρα προσπαθήστε πριν είναι αργά. Να ενθυμείσθε ότι είσαστε υπουργός όλων των πολιτών. Είσαστε νέα πολιτικός, μην δημιουργείτε αρνητικά αισθήματα σε μείζονα μερίδα του ελληνικού λαού.

    σας ευχαριστώ
    Στέφανος Μαλλές

  • 28 Απριλίου 2010, 15:25 | dimitris

    Συμφωνώ με την απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό και όχι μόνο.
    Επιτέλους ας σταματήσει αυτό το βίαιο και δολοφονικό χόμπι. Οι κυνηγοί ας κανουν και καμιά καλή πράξη, απ’το να σκοτώνουν. Οι φύση εκδικείται. Μην κάνετε κάτι που δεν θέλετε να κάνουν οι άλλοι σε εσάς.

  • 28 Απριλίου 2010, 15:53 | Γ.ΚΕΡΜΕΝΤΗΣ

    Χαίρομαι ιδιαίτερα ως Έλληνας πολίτης που μου δίνετε η δυνατότητα μέσω της διαβούλευσης να εκφράσω ελεύθερα την γνώμη μου για ένα νομοσχέδιο.
    Το άρθρο 7 του νομοσχεδίου απαγορεύει το κυνήγι σε όλες τις προτεινόμενες ζώνες .
    Δεν αναφέρεστε πουθενά την μελέτη που ακολουθήσατε για μια τέτοια γενική απαγόρευση ,που έρχεται μάλιστα σε αντίθεση με την οδηγία της ΕΕ περί της διατηρήσεως των αγρίων πτηνών (οδηγία 79/409/ΕΟΚ του Συμβουλίου)που ρητά αναφέρει πως «Η αειφόρος θήρα μπορεί να αποβεί επωφελής σε ότι αφορά τη διατήρηση των ενδιαιτημάτων μέσα στις περιοχές και γύρω από αυτές»
    Είμαι κυνηγός αλλά πρωτίστως είμαι οικολόγος.
    Οικολόγος όμως όχι με την λέξη που πολλοί έχουν προσαρμόσει στα μέτρα τους, αλλά όπως πρέπει όλοι να είμαστε ,συμμετέχοντας σε αναδασώσεις, πυρασφάλεια, βελτιώσεις βιοτόπων.
    Δεν βλέπω λοιπόν πως μπορεί ένας τέτοιος κυνηγός να αποκλειστεί από την δραστηριότητα του στο φυσικό του χώρο, που είναι το βουνό.
    Δεν είμαι αντίθετος σε περιοχές «προστασίας» & ακόμα απαγόρευσης θήρας, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει αφού δημιουργηθούν μελέτες & αφού πρώτα ύπαρξη συνεννόηση & συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς όπως η Κ.Σ.Ε. & Κυνηγετικές Ομοσπονδίες ,όπως άλλωστε γίνετε παντού σε όλη την Ευρώπη.
    Είμαι όμως αντίθετος σε οποιαδήποτε αυθαίρετη & άνευ αιτιολόγησης ολική απαγόρευση θήρας& θα σας καλούσα να επανεξετάσετε το εν λόγω άρθρο.

  • 28 Απριλίου 2010, 15:01 | ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΓΩΝΑΣ

    Θεωρώ απαράδεκτο την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!!!!
    εδω και τοσα χρονια,προσπαθουμε να προστατεψουμε αυτο το βουνο αυτο αλλα και τα γητονικα, απο πυρκαγιες και διαφορες αλλες παρανομες πραξεις προς την πανιδα κ χλοριδα του υμητου!!!!!
    Τo MONO που θα καταφερετε ειναι να μεγαλωσει η λαθριθηρια να αρχισουν να περνουνε φωτιες κ να εμφανιζοντε απο το πουθενα σιρματοπλεχματα…οπως απο την πισω μερια του Υμιττου!!!!!
    Αφηστε τους κυνιγους να προσταψουν αυτα τα μεροι απως κανουν εδω κ τοσα χρονια και οχι να κοιτανε με τα κιαλια απως κανετε εσεις!!!!!
    με ολο το σεβασμο Λευτερης Παγωνας

  • 28 Απριλίου 2010, 15:32 | A. Ντζούφας

    Κυρία Μπριρμπίλη

    Με την σύσταση της καινούργιας κυβέρνησης, υπήρχε η διάχυτη ελπίδα πως ξεκινάει μια καινούργια μέρα για τον τόπο. Παρ’ολα αυτά, από την αρχή δείξατε πως δεν επιθυμείτε καμία επικοινωνία με την ΚΣΕ. Πως είναι δυνατόν να παίρνετε αυθαίρετα αποφάσεις για το κυνήγι, χωρις να κάτσετε στο ίδιο τραπέζι με τους εκπροσώπους των κυνηγητικών οργανώσεων, τους άμεσα εμπλεκόμενους με το συγκεκριμένο θέμα.Υπο ποιες συνθήκες μπορεί να παρθεί μια τέτοια απόφαση για ολική απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό, χωρίς να μην υπάρχει ούτε μία επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει πως το κυνήγι στον Υμμητό είναι επιζήμιο.
    Πως γίνεται να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις εντελώς αυθαίρετα, στηριζόμενες σε προσωπικα «θέλω», αγνοώντας μία μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού.

    Είμαι ένας κάτοικος της συγκεκριμένης περιοχής. Επισκέπτομαι τον Υμηττό κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου και μπορώ να πω, πως γνωρίζω κάθε γωνιά του καλύτερα απο το σπίτι μου. Όποιος έχει περπατήσει το καλοκαίρι στον Υμηττό, θα έχει δει τα εθελοντικά σώματα πυρασφαλείας των κυνηγητικών συλλόγων να περιπολούν με δικά τους έξοδα και να φυλάνε το δάσος. Θα έχει δει τις δεξαμενές πυρασφαλείας των κυνηγητικών συλλόγων. Θα έχει δει την θυροφυλάκη να περιπολεί για την πάταξη της λαθροθηρίας. Θα έχει δει τα σπαρμένα χωράφια στα καταφύγεια που δίνουν τροφή στους ενδημικούς πληθυσμούς. Όλα αυτα θα τα έχει δει κάποιος που αγαπάει και ζει μέσα στο δάσος, γιατί απο τον καναπέ αυτά δεν μαθαίνονται.

    Αυτό είναι το όπλο σας. Οι κυνηγοί και οι κυνηγητικοί σύλλογοι. Άνθρωποι απλοί, καθημερινοί που βρίσκονται καθημερινά έξω στη φύση και την περιπολούν, επειδη το βουνό είναι το σπίτι τους και δεν ανέχονται κανένας να κάνει κακό σαυτό. Γιατί χωρίς αυτό δεν έχουν και οι ίδιοι λόγο ύπαρξης. Εσείς αντί να το χρησιμοποιήσετε, έχετε βαλθεί να το αφανίσετε, με καθημερινές αυθαίρετες απαγορεύσεις. Οι 50.000 και πλέον κυνηγοί της Αττικής και οι 250.000 και πλέον κυνηγοί της Ελλάδας είναι υπο διωγμό. Αυτή τη δύσκολα χρονικά στιγμή για την Ελλάδα, συμπεριφέρεστε στους νόμιμους κυνηγούς σαν να είναι τρομοκράτες και τους απαγορεύετε να εξασκούν την συγκεκριμένη δραστηριότητα τους, που για αυτούς είναι κάτι παραπάνω απο χόμπι, είναι τρόπος ζωής. ‘Ισως τελικά αυτοί οι 250.000 Έλληνες κυνηγοί, μαζί με της οικογένειες τους, αν και έχουν όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουν την Ελλάδα μας στο δύσκολο δρόμο που πορεύεται, να αναγκαστούν να αλλάξουν χώρα για να ζήσουν την ζωή τους ελεύθερα, σαν το κυνήγι που μας δίδαξαν οι προγώνοι μας.

  • 28 Απριλίου 2010, 15:47 | MΩΡΑΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

    ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΓΙΑΤΗ ΤΟ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟ.

  • 28 Απριλίου 2010, 15:39 | Tolis Sketos

    Kυρια υπουργε συμφωνω να απαγορευτει το κυνηγι στον Υμμητο(και οχι μονο εκει).
    Και αιτιολογω το γιατι:
    Α)Θεωρω το κυνηγι ενα βαρβαρο χομπυ.Και λεω χομπυ διοτι μου ειναι αδιανοητο να θεωρησω σπορ κατι στο οποιο,αυτος που συμμετεχει αφαιρει αθωες ζωες.Εστω κι αν αυτες ειναι ζωες ζωων!
    Σημ:Οπως βλεπουμε συχνα(μολις χτες διαβασα σε καποια εφημεριδα οτι κυνηγος πυροβολησε και σκοτωσε καταλαθος τη γυναικα του)πολλες φορες κυνηγος σκοτωνει καταλαθος αλλον κυνηγο,ειτε συγγενη ειτε φιλο του.

    Β)Πιστευω πως ο πολυπαθος Υμμητος(πυρκαγιες,πλυμμηρες το χειμωνα)
    εχει αναγκη απο ηρεμια και αυτος και η πανιδα και η χλωριδα που φιλοξενει.Πρεπει να απαγορευτει το κυνηγι ωστε τα ζωα να μπορεσουν και παλι να αυξηθουν και να ζησουν φυσιολογικα και οχι τρομοκρατημενα απο τα μανιασμενα πυροβολητα των κυνηγων!

    Γ)Συμφωνω να απαγορευτει το κυνηγι γιατι δεν ειναι δυνατον καθε φορα που ειναι εποχη κυνηγιου,τα δαση να ειναι απαγορευμενοι τοποι για τους φυσιολατρες(οπως εγω)εξαιτιας του φοβου οτι μπορει να μας ερθει καμια»αδεσποτη».

    Καποιοι κυνηγοι λενε οτι σε μεγαλο βαθμο προστατευουν το βουνο απο πυργκαγιες κλπ,κλπ.
    Συμφωνοι αλλα αν θελουν να προστατευσουν τον Υμηττο μπορουν να το κανουν και χωρις οπλα.Πως?
    Συμμετεχοντας στα Πυροφυλακια που διμιουργουν εθελοντικες ομαδες για την περιφρουρηση του βουνου.
    Εξαλλου μεσα στο δασος μπορει κανεις να κανει πολλα αλλα πραγματα οπως:Να μαζεψει χορτα και βοτανα(οταν υπαρχουν χορτα),μανηταρια,λουλουδια,να κανει ποδηλασια η απλα πεζοπορια!
    Το βουνο ανηκει σε ολους και οχι μονο στους κυνηγους.
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
    Tolis Sketos
    Εθελοντης φιλοζωικου σωματειου»Himaira»

  • 28 Απριλίου 2010, 15:38 | Κωνσταντίνος Τσαπάρας

    Κα υπουργέ,
    Ζητώ να καταργηθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 7 του παρόντος σχεδίου ΠΔ, καθόσον δεν βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία, δεν είναι προϊόν καμιάς επιστημονικής μελέτης και δεν εξυπηρετεί την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του Υμηττού. Η κυνηγετική δραστηριότητα εφόσον ασκείται νόμιμα είναι απολύτως συμβατή με την προστασία του περιβάλλοντος και της πανίδας ειδικότερα. Το γεγονός αυτό έχει επισημανθεί επανειλημμένα τόσο από τους αρμόδιους φορείς της ΕΕ, αλλά και αποτελεί διεθνη πρακτική. Επισημαίνω ακόμα ότι η κυνηγετική δραστηριότητα στον Υμηττό και όχι μόνο – αφορά συγκεκριμένα θηρεύσιμα είδη αφ’ ενός και αφ’ ετέρου όπου υφίσταται αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τη λαθροθηρία και άλλες παράνομες δραστηριότητες από τις οποίες υποφέρει το φυσικό περιβάλλον αλλά και η κοινωνία γενικότερα. Συνεπώς το περιβάλλον θα έχει πολλαπλά οφέλη από τη συνέχιση της κυνηγετικής δραστηριότητας στον Υμηττό σε αντίθεση με την κατάργησή της. Τέλος ήθελα να προσθέσω ότι η έννοια της διαβούλευσης εμπεριέχει το διάλογο. Διάλογος ό οποίος δεν γίνεται με την παρούσα μορφή διαβούλευσης, αλλά με την πρόσκληση και παράθεση στοιχείων και προτάσεων από ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκόμενους φορείς και όχι κατ’ επίλογήν λόγω προσωπικών αντιλήψεων, τις οποίες δικαιούσθε βέβαια να έχετε ως πολίτης, όχι όμως να ασκείτε μέσω αυτών τα καθήκοντα που απορρέουν από τη θέση σας ως Υπουργού ΠΕΚΑ. Ελπίζω στην αντικειμενική σας κρίση και στην αποδοχή της πρότασής μου.

    Ευχαριστώ
    Κων/νος Τσαπάρας

  • Οσον αφορά την απαγόρευση Κυνηγίου στον Υμηττό.Μια γνώμη θα εκθέσω μόνο: Σας παρακαλώ να σταματήσετε τάχιστα, εν έτη 2010, ίσως να υποβιβάζεται τη νοημοσύνη των Ελλήνων Κυνηγών εκθέτοντας απαγορεύσεις και επιχειρήματα περί Κυνηγίου στον Υμηττό. Φοβάμαι πως το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό για όλους μας????
    Ηδη η ανεργία στην Ελλάδα εχει φτάσει σε ενοχλητικό βαθμό. Δεν είναι η κατάλληλη εποχή για απαγορεύσεις.Κατά την ταπεινή μου άποψη, η απαγόρευση κυνηγίου θα έπρεπε να είχε γίνει επί χρυσής εποχής Ανδρέα Παπανδρέου!!!

  • 28 Απριλίου 2010, 15:06 | Πολίτης

    Συμφωνώ να απαγορευτεί το κυνήγι.Ελπίζω Κυρία Υπουργός να μην κάνετε πίσω σε αυτό το θέμα…

  • 28 Απριλίου 2010, 15:24 | Dimitris

    Νομίζω ότι αποφάσεις εν μια νυκτή δεν βγαζουν πουθενα,καλο θα ήταν να ξανασκεφθειτε την εν λόγο απαγόρευση γιατι με γυριζει στο (αποφασιζουμε και διαταζουμε).
    Kαι πιστεύω ότι αν περάσει αυτή η απαγόρευση ερχονται και αλλες απο πισω
    οπότε πρεπει να είστε έτοιμοι να επωμιστείτε και το πολιτικό κόστος της όλης ιστοριας.
    Ευχαριστώ.

  • 28 Απριλίου 2010, 15:04 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΣΑΣ

    Κα Μπιρμπίλη,

    Το κυνήγι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βάλλεται κυρίως από οργανώσεις με δήθεν ευαισθησία, στα θηράματα, και με περίσια ιδεολογία στα οικολογικά ζητήματα. Δεν είδαμε όμως τόσα χρόνια -πάνω από 30-να ευαισθητοποιούνται σε θέματα δόμησης μέσα στα καμμένα ή στα δάση, αντίθετα, αδιαφορούν σε κάθε τι οικολογικό και «κράζουν» μόνο το κυνήγι. Ας θυμηθούν ότι ο ΧΙΤΛΕΡ ήταν χορτοφάγος και οικολόγος.
    Θα ήταν πιο πειστικό να μας εξηγήσετε που θα οδηγήσουν οι όποιες απαγορεύσεις, διότι φαίνεται ότι το ελεύθερο κυνήγι ξεπουλιέται όσο-όσο σε κάποιους . Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και : Ζητάω με τη σειρά μου τη διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος στην περιοχή ως προς την κυνηγετική δραστηριότητα.
    Οποιαδήποτε απαγόρευση είναι αυθαίρετη, δεν έχει καμμία επιστημονική λογική, δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό και δεν θα αποφέρει κανένα απολύτως όφελος!
    Με εκτίμηση ,
    ΓΙΩΡΓΟΣ

  • 28 Απριλίου 2010, 14:40 | Χ. ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ

    επιτέλους να και ένα σωστό νομοσχέδιο από εσάς… να σταματήσει το κυνήγι αμέσως όχι μονο σε αυτή τη περιοχή αλλα και σε όλη την ελληνική επικράτεια. δώστε ένα τέλος πια σε αυτή την βαρβαρότητα…

  • 28 Απριλίου 2010, 14:26 | kostas kokkeas

    Κα υπουργέ σας παρακαλώ θυμηθείτε ότι είστε Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ όλων των ελλήνων , οικολόγων και μη .
    Ο Υμηττός το μόνο που δεν έχει να φοβηθεί είναι οι κυνηγοί.
    Γνωρίζεται πολύ καλά ότι η απαγόρευση του κυνηγιού δεν βασίζετε σε ΚΑΜΙΑ επιστημονική μελέτη και δεν τεκμηριώνετε. Δεν μπορούν οι κύριοι των ΜΚΟ να κοροϊδεύουν τον κόσμο όπως τον κορόιδευαν παλιότερα.
    Θεωρώ απαράδεκτη αυτή την απόφαση. Προτού πάρετε οποιαδήποτε απόφαση
    καλό θα ήταν να έχετε αποδείξεις ότι το κυνήγι έχει βλαβερές συνέπειες .
    Φτάνει πια η καραμέλα με τα ασφαλή βουνά όπου μπορεί κάνεις να περπατήσει με τα παιδιά του . Είμαι πατέρας δυο παιδιών που τα μεγάλωσα μέσα στη φύση όπως ακριβώς με μεγάλωσε και ο δικός μου πατέρας .
    Είμαι χρόνια κυνηγός και έμαθα να σέβομαι τη φύση και να τη προστατεύω . Τα παραδείγματα όπου κόπηκε το κυνήγι είναι γνωστά , απέραντοι σκουπιδότοποι , αυθαίρετα, κ.τ.λ !!!
    Σας παρακαλώ Κα υπουργέ συζητήστε με τα θεσμοθετημένα όργανα των κυνηγών και μην οδηγείστε σε ακραίες απαγορεύσεις διότι εξίσου ακραίες ενδέχεται να είναι οι συμπεριφορές που θα δημιουργηθούν.

    ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7.

    Μετά τιμής

  • 28 Απριλίου 2010, 14:06 | A. Ντζούφας

    Κυρία Μπριρμπίλη

    Είμαι ένας κάτοικος της συγκεκριμένης περιοχής. Επισκέπτομαι τον Υμμητό όλο τον χρόνο, και μπορώ να πω πως τον ξέρω καλυτερα απο το σπίτι μου.

  • 28 Απριλίου 2010, 13:19 | Κουζούνη Τερψιχόρη

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!!!!!
    Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ Κ ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ !! Ο ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΟΤΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!! ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΟΠΟΙΟΙ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΠΟΙΟ ΖΩΟ Η ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΣ Η ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ…ΕΛΕΟΣ!!!

  • 28 Απριλίου 2010, 13:45 | ΕΛΕΝΗ ΚΟΝΤΟΥΛΗ

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΥΠΕΥΘΗΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΥΠΟΚΙΝΗΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΛΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΘΗΡΩΦΥΛΑΚΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ.ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΤΑ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.

  • 28 Απριλίου 2010, 13:43 | ΤΑΡΝΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΦΗΣΤΕ ΗΣΥΧΟ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ.ΜΕ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ.ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ,ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΕ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.ΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΑΝΕΦ ΟΥΣΙΑΣ.ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ.ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.

  • 28 Απριλίου 2010, 13:39 | ΗΛΙΑΣ ΤΑΡΝΑΡΗΣ

    ΚΥΝΗΓΙ=ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
    ΚΥΝΗΓΙ=ΣΩΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    ΚΥΝΗΓΙ=ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΙΝΗΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ
    ΚΥΝΗΓΙ=ΚΑΘΑΡΟΙ ΝΕΟΙ ΑΠΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,ΤΖΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΗΤΙΑ
    ΚΥΝΗΓΙ=Η ΙΔΙΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΗΣΗ ΤΟΥ

  • 28 Απριλίου 2010, 12:25 | ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    Σας ζητώ και εγώ με την σειρά μου Κα Υπουργέ την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της παρ.3 του άρθρου 7.
    Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κανένας δεν είναι πιο οικολόγος από τον κυνηγό!
    Τα περισσότερα μέλη της μεγάλης Ελληνικής Κυνηγετικής οικογένειας είναι συνειδητοί πολίτες με άποψη αλλά και περιβαλλοντική συνείδηση.
    Δεν συζητήσατε Κα υπουργέ με τα θεσμοθετημένα όργανα των κυνηγών παρά μόνο με κάποια αντικυνηγετικά σωματεία.
    Είναι απαράδεκτο, το υπουργείο νά μην αφουγκράζετε την κοινωνία.
    Το κυνήγι σύμφωνα με οδηγία της Ε.Ε είναι μια συμβατή δραστηριότητα με το περιβάλλον. Δεν υπάρχει μελέτη που να στηρίζει την παραπάνω απαγόρευση του Υμητού, οπότε μιλάμε για μία ακόμα αυθαίρετη και
    παράνομη απόφαση εις βάρος του κυνηγιού.
    Η αυθαίρετη απαγόρευση όμως, να γνωρίζετε ότι ενδέχεται να αποφέρει και αυθαίρετες συμπεριφορές Κα Υπουργέ!!!
    Δεν είμαι αντίθετος στην λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος κα Μπιρμπίλη, αλλά απαιτώ από εσάς να στηρίξετε την ελευθερία των Ελλήνων ν’ ασχολούνται με το κυνήγι.
    Δεν μπορεί κανείς να χαράξει πολιτική για την ύπαιθρο χωρίς να λάβει υπόψη τις ανάγκες και τη θέληση των ανθρώπων που ζουν εκεί, διότι η αποτυχία είναι σίγουρη.
    Όσοι αρέσκονται σε απαγορεύσεις χωρίς διάλογο δεν κάνουν μόνο ένα πολιτικό λάθος. Διαπράττουν ταυτόχρονα ένα πολιτικό ατόπημα εις βάρος των ανθρώπων που σήμερα επιμένουν να δίνουν ζωή στην ελληνική ύπαιθρο!
    Γι’ αυτό η άποψή μου είναι ξεκάθαρη: διάλογος, ενημέρωση,
    και πάνω απ’ όλα σεβασμός στην άποψη για τη ζωή που αντιπροσωπεύουν οι άνθρωποι της υπαίθρου.

    Σας ευχαριστώ
    Με εκτίμηση,

    Αλεξάκης Αλέξανδρος