Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 30 Απριλίου 2010, 13:38 | Νίκος

    ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ!
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Π.Δ/ΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΗΡΑ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
    ΝΙΚΟΣ.

  • 30 Απριλίου 2010, 13:58 | ΕΥΤΥΧΙΟΣ

    όχι στο άρθρο 7 παράγραφος 3. Δεν είναι δημοκρατική η απόφαση κατάργησης.

  • 30 Απριλίου 2010, 13:00 | Λέλα Γεράρδου

    Η θέσπιση νόμων και απαγορέυσεων,κατά την άποψή μου,σκοπό έχει την διασφάλιση και προάασπιση ίσων δικαιωμάτων όλων των πολιτών.

    Η σχέση του κανόνα και της εξαίρεσης θα πρέπει να διέπεται από
    πολιτική δικαιοσύνης.
    Και όλα αυτά για να αισθανόμαστε όλοι ότι ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία.
    Κάτω από αυτό το πρίσμα θεωρώ αναίτια την απαγόρευση του κυνηγίου στο υπόλοιπο μισό του ορεινού όγκου του Υμηττού,χωρίς πρότερη έρευνα που να πιστοποιεί τέτοια αναγκαιότητα θέσπισης μέτρου.
    Ακολουθώντας την κοινοτική νομοθεσία και με τη συνεργία των κυνηγών στη περιφρούρηση του βουνού, μπορούμε να επιτύχουμε τα επιθυμητά απότελέσματα όπως την αποφυγή πυρκαγιών και μετέπειτα αυθαίρέτης ανοικοδόμησης.
    Με φιλικούς χαιρετισμούς
    Λέλα Γεράρδου

  • 30 Απριλίου 2010, 13:19 | Νίκος Μαντζάρης

    Διαίρει και βασίλευε.

    Έτσι λέγεται αυτό που επιχειρείτε να κάνετε με την τη παράγραφο 3 του άρθρου 7 κυρία Υπουργέ.

    Σε μία εποχή που το παρόν και το μέλλον μας κινδυνεύει όσο ποτέ. Σε μία εποχή που οι πολίτες νιώθουν προδομένοι από τα παχιά λόγια των πολιτικών. Σε μια εποχή που μόνο ενωμένοι και μονιασμένοι, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.

    Εσείς, πυροδοτείτε διαμάχες ανάμεσα στους Έλληνες, ελπίζοντας ότι μαλώνοντας μεταξύ τους, ίσως θα ξεχάσουν εσάς τους πολιτικούς.

    Εάν πραγματικά σας ενδιέφερε ο γόνιμος διάλογος, θα τον βοηθούσατε επισυνάπτοντας στο σχέδιο νόμου σας, μία επιστημονική μελέτη, ή έστω μία οδηγία της Ε.Ε., η οποία θα δικαιολογούσε τη πρόταση για απαγόρευση του κυνηγίου στη περιοχή.

    Επάνω σε μία τέτοια μελέτη, θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε, να διαφωνήσουμε, να συζητήσουμε και τέλος πάντων, να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα.

    Το να προσπαθείτε να περνάτε νόμους, στηριζόμενοι στο συναίσθημα και όχι στην επιστημονική τεκμηρίωση, είναι οπισθοδρομικό και επικίνδυνο.

  • 30 Απριλίου 2010, 13:15 | Ευγενία Ματαράγκα

    Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

    Έχοντας περπατήσει στον Υμηττό και έχοντας μαζέψει χιλιάδες κάλυκες από τα «οικολογικά» ντουφέκια των κυνηγών, έχοντας όλοι μας ζήσει την καταστροφική μανία των πυρκαγιών, χαιρετίζω με πολύ μεγάλη χαρά την απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό και ελπίζουμε σύντομα να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια.
    Αν οι «οπλοφόροι» είναι 250.000, οι υπόλοιποι που δεν τουφεκάμε είμαστε 10.000.000. Αν είναι οικολόγοι όπως λένε, να αφήσουν τα τουφέκια και να πάνε να καθαρίσουν τα δάση από τους κάλυκες και να αφήσουν τη χώρα να ανασάνει και να ζήσει.

    Σας ευχαριστώ.

  • ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΙΤΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ …

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΔΩ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ : ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΒΑΡΒΑΡΟΙ, ΨΥΧΙΚΑ ΔΙΑΤΑΡΑΓΝΕΝΟΙ,ΕΥΧΕΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ (ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΩΡΕΣ ΧΑΘΗΚΑΝ…),ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ…!!

    ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ (ΝΟΜΙΜΕΣ), ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΑΡ.ΚΥΚΛ. ΟΧΗΜΑΤΩΝ…!!!
    (ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΤΕ

    ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ, ΤΟ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ,
    ΑΛΛΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ MODERETIONS ΣΑΣ. (ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΠΑΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ…)

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΕΛΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ..!!!
    ———————————————————————–
    ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΦΤΑΣΕ Η Κ.Σ.Ε. (Η 2Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ)
    ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΥΝΗΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ…
    (ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ Ε…?)
    ———————————————————————-

    Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
    μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.

    Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ.
    Άλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη·

    διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
    Α όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.

    Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
    Ανεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω.

    Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

  • 30 Απριλίου 2010, 12:34 | ΖΗΛΙΑΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΜΟΝΟ. ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΗΝΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ [ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ]???????

  • Κα & Κυριοι του ΥΠΕΚΑ,
    Θα ηθελα να μαθω απο που προκυπτουν & εαν υπαρχουν μελετες για την επερχομενη απαγορευση του Υμητου!!!
    Σαν Ελληνας φορολογουμενος πολιτης, συνεπης στις υποχρεωσεις του στο Ελληνικο Κρατος & Συνειδητοποιημενος Κυνηγος,για 42 χρονια,& σε μια περιοδο ΚΡΙΣΗΣ,για την Χωρα μας,θελετε να μου/μας καταργησετε ενα μερος
    της Αττικης, στο οποιο εχω μια,σχεδον ανεξοδη προσβαση, για να Κυνηγω για εναν πολυ μικρο χρονο, στην Κυνηγετικη περιοδο.
    Με ρωτησατε Κα & Κυριοι του ΥΠΕΚΑ, εαν εχω την δυνατοτητα σημερα & ποσο μαλλον, αυριο, με την ΚΡΙΣΗ που ζουμε σημερα & την αγνωστη εξελιξη της,
    καταφανως αρνητικοτατη, για τις ημερες, που ακολουθουν, πως θα μπορεσω να κυνηγησω & που, μια & ειμαι ενας συνταξιουχος του ιδιωτικου τομεα??
    Ενημερωσατε με, λοιπον, εαν εχετε μελετες & απο που & τα ξαναλεμε!!!
    Επισης, πρεπει να λαβετε σοβαρα υπ’ οψην σας, το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ κοστος που θα προκαλεσετε στο Κυβερνων κομμα, εαν σας ενδιαφερει Κα
    ΥΠΕΚΑ, μια & δεν εισαστε εκλεγμενη, με την Ψηφο μας, των Ελληνων Πολιτων,εννοω.
    Κα ΥΠΕΚΑ, «Καιρος γαρ Εγγυς»…με λιγα λογια, Εκλογικη αναμετρηση, ειναι…………………………………………………….
    «Προ των Πυλων» σκεφθητε σοβαρα!!!
    Αυτα απο εναν Συνταξιουχο, 65 ετων, κατοικο Αθηνων(Κεντρο) Α! εκλογικη περιφερεια!!

    Μετα Τιμης,

    Βασιλειος Ν. Σαφης (Billy)

  • 30 Απριλίου 2010, 12:54 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Η ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΩΣ!! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ!!! ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!!!!)…….ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ, ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ) ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ!!!! ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ?????? ΣΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ???? ‘Η ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ????!!! ΤΟΣΟΣ ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ‘Η ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΕΙ????? ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ…ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΚΥΝΗΓΟΙ… ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ…..

  • ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΙΤΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ …

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΔΩ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ : ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΒΑΡΒΑΡΟΙ, ΨΥΧΙΚΑ ΔΙΑΤΑΡΑΓΝΕΝΟΙ,ΕΥΧΕΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ (ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΩΡΕΣ ΧΑΘΗΚΑΝ…),ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ…!!

    ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ (ΝΟΜΙΜΕΣ), ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΑΡ.ΚΥΚΛ. ΟΧΗΜΑΤΩΝ…!!!

    ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ, ΤΟ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ,
    ΑΛΛΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ MODERETIONS ΣΑΣ. (ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΠΑΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ…)

    ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΕΛΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ..!!!
    ———————————————————————–
    ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΦΤΑΣΕ Η Κ.Σ.Ε. (Η 2Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ)
    ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΥΝΗΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ…
    (ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ Ε…?)
    ———————————————————————-

    Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
    μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.

    Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ.
    Άλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη·

    διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
    Α όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.

    Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
    Ανεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω.

    Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

  • 30 Απριλίου 2010, 12:41 | Καλλιακμανης Χρηστος

    Δυστηχως για αλλη μια φορα η παραπληροφοριση και ο εξευτελισμος της κυνηγετικης οικογενειας ειναι γεγονος.Ξαφνικα μετα απο τοσα χρονια εμφανιστηκαν ο騻ΣΩΤΗΡΕΣ» της υπαιθρου και ειδικα του Υμηττου,οι οποιοι χωρις μελετες απλα και μονο προβαλοντας τα αντικυνηγετικα αισθηματα, προσπαθουν να μας κοψουν αυτο που μας διδαξαν επι σειρα ετων οι πατεραδες μας.Δε γνωριζω ποια συμφεροντα κρυβονται πισω απο ολη αυτη τη ιστορια,αλλα θα πρεπει να γνωριζετε οτι η αυθαιρεσια στην πλατη των κυνηγων δε θα περασει.

    ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

  • 30 Απριλίου 2010, 12:11 | ΤΖΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΟΧΙ ΣΤΟ Π/Δ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3.ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΕΙΝΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ~~~~~~~~~~

  • 30 Απριλίου 2010, 11:11 | Γουλέτας Χρήστος

    Δεν συμφωνώ με την απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό , αυτό δεν είναι πολιτισμός ούτε δημοκρατία .

  • 30 Απριλίου 2010, 11:34 | Μιχάλης Πετράκος

    Εκτός από τους 45000 κυνηγούς στην Αττική υπάρχουν και 3,5 εκ. πολιτών που έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν τα περιαστικά δάση χωρίς την πρόσθετη ψυχαγωγία των πυροβολισμών. Νομίζω ότι οι κυνηγοί μπορεύν να δείξουν την αγάπη τους για τη φύση (ως γνωστόν οι κυνηγοί αγαπούν τη φύση όπως οι ανθρωποφάγοι τους συνανθρώπους τους: με σάλτσα) πιο περα και να αφήσουν τον πολύπαθο Υμηττό στην ησυχία του. Το ΠΔ έχει πολλά προβλήματα αλλά τουλάχιστον σε αυτό το σημείο θεμοθετεί το αυτονόητο.

  • 30 Απριλίου 2010, 11:47 | Νίκος

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!
    Η ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΙΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ. ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΦΥΛΑΣΟΥΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΕΜΠΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ. Ο ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΘΗΡΑΜΑΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Π.Δ/ΤΟΣ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
    ΝΙΚΟΣ.

  • 30 Απριλίου 2010, 10:31 | Βαρνάβα Μαίρη

    EXΩ ΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟ 26/4 ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ

    . από Βαρνάβα Μαίρη – — 26 Απριλίου 2010 @ 12:52 Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού γίνει ο σχετικός έλεγχος (moderation) από τους υπεύθυνους της δικτυακής διαβούλευσης, περισσότερα..

    Kα Υπουργέ,
    είμαι μια γυναίκα η οποία ασχολείται με το κυνήγι .
    Η απόφαση σας να διακοπεί το κυνήγι αλλά και η εκπαίδευση στην περιοχή του Υμηττού με βρίσκει αντίθετη για πάρα πολλούς λόγους. Αρχικά θα πρέπει να έρθετε στην περιοχή του Ανατολικού τμήματος του Υμηττού και να δείτε το μεγάλο έργο που γίνεται από όλη την κυνηγετική οικογένεια EΘΕΛΟΝΤΙΚΑ πάντα πάνω σε θέματα πυρασφάλειας, αναφορά σε καταπατησείς περιοχών και πέταμα μπαζών. Θεωρώ τον εαυτό μου Ευρωπαίο πολίτη ο οποίος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες κυνηγοί. Αυτό που διαπιστώνω σήμερα όμως είναι ότι δυστυχώς εγώ δεν κατοικώ στην Ευρώπη αλλά κάπου αλλού.
    Διαβάστε παρακάτω γιατί οι Ευρωπαίοι συνάδελφοι σας έχουν αντίθετη γνώμη από σας και τι πιστεύουν για το κυνήγι.

    2010 Διεθνές Έτος της βιοποικιλότητας
    Το έτος 2010 αρχίζει στις Βρυξέλλες με μια νέα Επιτροπή της ΕΕ. και η νέα εστίαση, σε όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, υπάρχει μια αναγνώριση της αδυναμίας να σταματήσει τη συνεχιζόμενη απώλεια της βιοποικιλότητας. Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτό το γεγονός και παρά τη συνεχιζόμενη απώλεια της βιοποικιλότητας ένα σημαντικό ποσό της διατήρησης της φύσης λαμβάνει χώρα.
    Το μεγαλύτερο μέρος του ευρωπαϊκού τοπίου αυτό συνεπάγεται την διατήρηση των κυνηγών που εργάζονται με άλλους ενδιαφερόμενους για τη διατήρηση της φύσης. Κυνηγοί στην προστασία της φύσης δεν είναι μόνο για να κυνηγήσουν, αλλά λόγω της βαθιά ριζωμένης σύνδεσή τους με πάθος και για τη φύση.

    Βελτίωση των γνώσεων των ειδών θηραμάτων στην Ε.Ε. Μια συντονισμένη συλλογή στατιστικών στοιχείων από το κυνήγι μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της Ε.Ε, της φύσης και της πολιτικής για τη βιοποικιλότητα. Αυτό είναι ένα από τα βασικά μηνύματα από ένα συνέδριο που διοργάνωσε η σουηδική University of Agricultural Sciences (SLU), στις 15 και 16 του Δεκέμβρη, σε συνεργασία με τη σουηδική προεδρία της Ε.Ε. (φθινόπωρο 2009), η οποία αποσκοπεί στην καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των εθνικών προγραμμάτων παρακολούθησης κυνηγίου. Το συνέδριο με θέμα «η παροχή μιας βάσης γνώσεων για το αειφόρο κυνήγι και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας – Εξορθολογισμός των στατιστικών κάρπωσης κυνηγιού στην Ε.Ε» που πραγματοποιήθηκε στην Ουψάλα, Σουηδία, συμμετείχαν περίπου 40 εκπρόσωποι των οργανώσεων, ερευνητές και εκπρόσωποι των κυβερνήσεων.
    Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι είμαστε η χώρα με τις περισσότερες απαγορεύσεις σε θέματα θήρας στην Ε.Ε.
    Δίπλα μας υπάρχουν χώρες οι οποίες έχουν καταφέρει να αναπτύξουν τον κυνηγετικό τουρισμό και να προσελκύσουν αρκετούς συμπατριώτες μας να τις επισκεφθούν
    κάθε χρόνο και να τις ενισχύσουν οικονομικά. Κατά την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία το κυνήγι είναι δραστηριότητα απόλυτα συμβατή με το περιβάλλον και προωθείται η αειφορική ανάπτυξή του. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζοντας το πολυποίκιλο έργο των κυνηγών, συνεργάζεται μαζί τους ενισχύοντας το ρόλο τους. – «οι κυνηγοί αποτελούν μέρος της λύσης του προβλήματος του περιβάλλοντος».Αλήθεια για ποιόν λόγο στην Ελλάδα αυτό δεν μπορεί να γίνει;

  • 30 Απριλίου 2010, 10:52 | Σπύρος Κωνσταντέλλος

    Προς τους κύριους διαχειριστές.

    Θα ήθελα να ρωτήσω, γιατί το σχόλιο που σας έστειλα στις 26-4-2010 έως σήμερα 30-4-2010 δεν έχει αναρτηθεί;
    Σας παραθέτω αντίγραφο.

    από Σπύρος Κωνσταντέλλος – — 26 Απριλίου 2010 @ 08:29 Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού γίνει ο σχετικός έλεγχος (moderation) από τους υπεύθυνους της δικτυακής διαβούλευσης, περισσότερα..

    Θα ήθελα να σχολιάσω την παράγραφο 3 του άρθρου 7.
    Απ’ όσο μπορώ να γνωρίζω δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ σχετική μελέτη που να υποδεικνύει απαγόρευση θήρας στην συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης θα σας υπενθυμίσω σχετική με την θήρα οδηγία της Ε. Ε. η οποία αναφέρει: «…η αειφόρος θήρα μπορεί να αποβεί επωφελής σε ό,τι αφορά τη διατήρηση των ενδιαιτημάτων μέσα στις περιοχές και γύρω από αυτές…»
    Κατά συνέπεια θεωρώ την οποιαδήποτε απαγόρευση στην συγκεκριμένη περιοχή αυθαίρετη και καταχρηστική και παντελώς αντίθετη με το πνεύμα της Ε. Ε.
    Ευχαριστώ πολύ.
    Σπύρος Κωνσταντέλλος
    Βιολόγος

  • 30 Απριλίου 2010, 10:11 | Σταύρος Μαραγκός

    Σήμερα έκλεισε ο ΥΜΗΤΤΟΣ αύριο θα κλείσει κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδος και πάει λέγοντας…Σιγά-σιγά ο χώρος και ο χρόνος της Κυνηγετικής Δραστηριότητας θα συρρικνωθεί έως ότου έρθει το τέλος…!!!
    Είναι υποχρέωση όλων μας ότι κληρονομήσαμε απο τους παππούδες μας εχουμε υποχρέωση να τα αφήσουμε με την σειρά μας και στις επόμενες γενιές.
    Μετά τιμής

  • 30 Απριλίου 2010, 10:47 | ΒΑΣΙΛΗΣ Π

    ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΘΗΡΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΜΑΣ ΣΑΣ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΞΥΛΙΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΕΙΡΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ.

  • 30 Απριλίου 2010, 09:23 | Κώστας Βαμβακούσης

    Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
    Στην Ελευθερία της Δημοκρατίας η κάθε άποψη είναι σεβαστή φτάνει όμως να στοιχειοθετείται με έναν ειλικρινή καλοπροαίρετο διάλογο ο οποίος να γίνεται μέσα στα πλαίσια της λογικής και όχι της επιστημονικής φαντασίας, συνοδευόμενος δε με ατράνταχτες αποδείξεις και όχι λόγια αρεσκείας και υποτιθέμενης οικολογίας.
    Στην περίπτωση μας δε, με εμπρεριστατωμένες μελέτες.
    θα ήθελα λοιπόν να γνωρίζω με βάση ποια αποτελέσματα μελετών προκύπτει ότι θα πρέπει να απαγορευτεί το κυνήγι στον Υμηττό, και όχι μόνο.
    Μήπως το μόνο που θα κατορθώσετε με την πρόταση σας αυτή είναι να ανοίξετε την κερκόπορτα άλλων συμφερόντων;
    Αυτό έχει αποδειχθεί άλλωστε περίτρανα μέχρι σήμερα.
    θα συμφωνούσα μαζί σας φτάνει να με πείθατε όμως .
    Για όσους λοιπόν φέρεται να μην γνωρίζουν ή γνωρίζουν και εγωιστικά και μόνο σκεπτόμενοι δεν συμφωνούν καθώς και για όλους τους προσφάτους δήθεν κοπτόμενους για την φύση, το περιβάλλον, την ίδια μας την ζωή και φυσικά την……… πράσινη ανάπτυξη, που μάλλον αλλιώς θα πρέπει να ονομαστεί, για όλους εσάς λοιπόν, σας προτείνω να βγάλετε επιτέλους τις παρωπίδες και δείτε την πραγματική διάσταση του έργου που επιτελούν οι κυνηγοί μέσα από τις κυνηγετικές τους οργανώσεις , επειδή μάλλον είναι άγνωστη σε εσάς, ελάτε κοντά μας, με βάση τον διάλογο και την αλήθεια, να βάλουμε τα επιχειρήματα κάτω και των δύο πλευρών , στις ημέρες μας που η άγρια πανίδα και το φυσικό περιβάλλον, χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε την συνδρομή όλων μας, με σταθερό και όχι ευκαιριακό τρόπο, μέσα από σχέδια ολοκληρωμένης διαχείρισης.
    Δύσκολα μπορεί κανείς να αντικρούσει τα επιστημονικά επιχειρήματα που αποδεικνύουν ότι το κυνήγι όχι μόνο δεν βλάπτει αλλά προστατεύει και αναβαθμίζει το φυσικό περιβάλλον.
    Κάποιοι προσπαθούν μεθοδευμένα να θέσουν το θέμα στο συναίσθημα στον ψυχολογικό τομέα, εκεί που το κυνήγι είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και προσωπική επιλογή που δεν έχει καμία σχέση και θέση στα πλαίσια αποφάσεων ή παρεμβάσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.
    Η θήρα αποτελεί μία κατεξοχήν παραδοσιακή δραστηριότητα της Ελληνικής Περιφέρειας, συνδεδεμένη με την καθημερινή ζωή των κατοίκων μας. Αποτελεί στοιχείο κληρονομικής και πολιτισμικής μας παράδοσης των εθίμων μας.
    Μακριά λοιπόν οι κάθε λογής απαγορεύσεις οι οποίες δεν προσφέρουν τίποτα στην άγρια πανίδα και την βιοποικιλότητα.
    Είμαι περήφανος που είμαι κυνηγός, είμαι περήφανος που ο εξάχρονος γιος μου ακολουθεί τα χνάρια μου, είμαι περήφανος γιατί βιώνω ανεπανάληπτες μοναδικές στιγμές τις οποίες μόνο όποιος ανήκει στην οικογένεια μας μπορεί να νιώσει και αισθανθεί, ελάτε-συνεργαστείτε μαζί μας και τότε θα καταλάβετε . Όχι στην στείρα αντιπαράθεση , όχι απέναντι μας.
    Με εκτίμηση
    Κώστας Βαμβακούσης
    Κ.Σ Σύρου

  • 30 Απριλίου 2010, 09:55 | ΠΑΠΠΑΣ Χ

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΧΟΥΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΟΠΩΣ Η ΑΓΓΛΙΑ Η ΓΑΛΛΙΑ Η ΣΚΩΤΙΑ Η ΑΜΕΡΙΚΗ Ο ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΣΟΔΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ? ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ? ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΛΟΓΙΚΕΥΤΗΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΑ ΘΙΓΜΕΝΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΑΝΤΙΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ Η ΘΗΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ? ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗ ΚΣΕ. Α Ν Ζ Ο Υ Μ Ε Σ Ε Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α.

  • 30 Απριλίου 2010, 09:02 | Γαριβάλδης Ιάκωβος

    Είμαι Έλληνας του εξωτερικού και διαβάζοντας τέτοια παραληρήματα άκατάσχετης εχθρότητας προς τη φύση αισθάνομαι πως θα πρέπει να απαντήσω.

    Λυπάμαι αυτούς που διάβασα εδώ και που δεν αντιλαμβάνονται το γεγονός ότι το περιβάλλον ανήκει σε ολόκληρο τον κόσμο και όχι στους λίγους οπλοφόρους.

    Φωνασκούν για την προστασία του περιβάλλοντος την οποία όπως λένε υπερασπίζονται αλλά μπορεί κανείς ν’ αντιληφθεί αυτό που εννοούν ανάμεσα στα λεγόμενα και που δείχνουν είναι πως δεν ενδιαφέρονται οι άνθρωποι για το σύνολο παρά μόνον την προσωπική τους ικανοποίηση και ψυχαγωγία.

    Στη χώρα που ζω υπάρχουν κανόνες απαράβατοι κύριοι και γι’ αυτό η χώρα που ζω δεν έχει χρεοκοπήσει, ούτε έχει κινδυνεύσει ο ζωικός της πλούτος. Αν ο νόμος είναι λάθος ή σωστός πρέπει να τον υπακούσουμε μέχρι ν’ αλλάξει στο σημείο που θα πρέπει να υποφέρουμε, για να μην αναφέρω το λόγο για τον οποίο προτίμησε να πεθάνει ο Σωκράτης. Είστε γόνοι του Σωκράτη κύριοι συμπεριφερθείτε ανάλογα.

    Όταν σαν Έλληνες μάθουμε πως πάνω από την προσωπική μας ικανοποίηση, πάνω από την εθνική μας υπόσταση και ευθύνη, βρίσκονται οι φυσικοί νόμοι στους οποίους πρέπει να υπακούμε σαν πολίτες του κόσμου και κατόπιν Έλληνες, τότε έχουμε ελπίδα.

    Αυτά τα λίγα θα πω εδώ, γιατί αισθάνομαι πως θα με πολεμήσουν τ’ αδέρφια μου, αλλά πέραν από τη φιλία και την αδερφοσύνη ή τον πατριωτισμό υπάρχει και η αλήθεια και ο νόμος.

    Τα στοιχεία μου είναι στη διάθεση του ιστοχώρου.

  • 30 Απριλίου 2010, 09:10 | ΓΙΑΝΝΗΣ Λ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΔ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΘΗΡΕΥΣΙΜΟ ΕΙΔΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΔΗΜΙΚΟΥ ΘΗΡΑΜΑΤΟΣ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΑΛΕΙ Η ΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΧΛΩΡΟΠΑΝΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΑΑΔΟΣ.ΣΩΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΕΙ Η ΚΣΕ ΜΕ ΠΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΝΔΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΕΕ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΠΟΥ ΣΠΑΤΑΛΟΥΝΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΕΡΓΑ ΣΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕ ΘΗΡΕΥΟΝΤΑΙ.ΑΚΟΜΗ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΚΟ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΕΙΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ.

  • 30 Απριλίου 2010, 09:09 | Kostas Gikas

    Αγαπητή κυρία υπουργέ.

    Το κυνήγι στον Υμηττό διεξάγεται συνεχώς και αδιαλείπτως για χιλιάδες χρόνια τώρα
    Ο Ξενοφώντας εκεί έγραψε τον ΄΄Κυνηγετικό΄΄ του, και όλοι οι Αθηναίοι κυνηγοί αυτό το βουνό επισκέπτονταν στο πέρασμα των εποχών.
    Πάρα ταύτα, ο Υμηττός και η πανίδα του ουδέποτε ζημιώθηκαν από το κυνήγι. Το βουνό κατάντησε όπως κατάντησε, γιατί τα τελευταία 20-30 χρόνια η Αθήνα εξαπλώνεται εις βάρος του και ο νεοπλουτισμός των Ελλήνων κάνει επίδειξη στις πλαγιές του (βίλες, εξοχικά, ιδιωτικά οικιστικά συμφέροντα κλπ)
    Οι κυνηγοί είναι οι μόνοι που θα ήθελαν το βουνό άγριο και απρόσιτο, όπως τον καιρό του Ξενοφώντα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, η πλευρά του Υμηττού που σήμερα επιτρέπεται το κυνήγι, βρίσκεται και στην
    Ανεβαίνω χρόνια στον Υμηττό με τα παιδιά μου και με τα σκυλιά μου. Έτσι ξεσκάω και εγώ και εκείνα, που είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε μέσα στα κλουβιά της Αθήνας.
    Σας συγχαίρω για την προσπάθεια προστασίας του Υμηττού. Παρότι δεν κυνηγάω, γιατί δεν μου λέει τίποτα το να σκοτώσω ένα λαγό για να τον φάω, νομίζω ότι είναι λάθος που διώχνετε τους κυνηγούς απο το βουνό…
    Στις βόλτες μου με τα λυκόσκυλά μου συναντάω πάντα ανθρώπους που βγάζουν εκεί τα κυνηγόσκυλά τους για να ξεμουδιάσουν.
    Είναι μάλλον οι μόνοι που ξέρουν καλά το βουνό, το προσέχουν, το αγαπάνε και τηλεφωνούν στο δασαρχείο και την αστυνομία όταν κάτι πέσει στην αντίληψή τους.
    Όσες ποτίστρες υπάρχουν στον Υμηττό για να βρίσκουν νερό τα πουλιά, αυτοί οι άνθρωποι τις έχουν φτιάξει. Και στην μεγάλη φωτιά που κάηκαν οι τρεις πυροσβέστες, οι κυνηγοί ήταν αυτοί που πάλευαν να τη σβήσουν
    Οι περισσότεροι άλλοι έκαναν χάζι από τα μπαλκόνια και τις ταράτσες τους.
    Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουν να έρχονται στο βουνό, και μόνο ως μπαμπούλας για τα αυθαίρετα και τους οικοπεδοφάγους
    Την ίδια υπηρεσία με τους κυνηγούς προσφέρουν οι μελισσοτρόφοι και οι ορειβάτες.
    Γνώμη μου είναι ότι πρέπει όλοι αυτοί να επιτρέπεται, υπό έλεγχο, να βρίσκονται στον Υμηττό.
    Έτσι, προλαβαίνουμε τα χειρότερα
    Και πάλι συγχαρητήρια που προσπαθείτε να σώσετε τον Υμηττό.

  • 30 Απριλίου 2010, 09:42 | Δημήτρης Κιούσης

    Κύριοι
    Μετά λύπης μου βλέπω ότι στο Π.Δ. για τον Υμηττό, αναπαράγετε και εσείς το ίδιο κεφαλαιώδες λάθος που έκαναν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων για τις προστατευόμενες περιοχές.
    Αντί να προσπαθείτε δηλαδή να αξιοποιήσετε τουw χιλιάδες κυνηγούς ως μία πολύτιμη κοινωνική εφεδρεία για την υπεράσπισή της φύσης και της Άγριας Ζωής, αναλώνεστε σε ανούσιους αποκλεισμούς που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην προστασία του Υμηττού.
    Δεν ξέρω αν αυτό γίνεται σκόπιμα ή από άγνοια. Τίποτα από τα δύο όμως δεν δικαιολογείται από ένα Υπουργείο που θέλει να είναι του Περιβάλλοντος.
    Αυτή τη στιγμή κάποιοι θέλουν τον Υμηττό οικόπεδα, κάποιοι θέλουν τον Υμηττό καντίνες, άλλοι θέλουν στον Υμηττό ιδιωτικές νοσοκομειακές κλινικές, στρατόπεδα της αεροπορίας, κεραίες της ψηφιακής τηλεόρασης ή τέλος πάντων ένα ημερωμένο βουνό γεμάτο δρόμους που θα σπάνε την ανία τους πεζοπορώντας.
    Απέναντι σε αυτά τα συμφέροντα, το συμφέρον του κυνηγού (δεν το κρύβω) είναι ένα βουνό όσο γίνεται πιο άγριο, πιο γνήσιο, πιο φυσικό, που να διατηρεί τα χαρακτηριστικά και την αυταξία του.
    Εσείς πως ακριβώς το θέλετε το βουνό (γιατί ακόμα δεν το έχω καταλάβει);
    Η εξορία των κυνηγών από τον Υμηττό είναι ένα μέγα λάθος. Αν η Πολιτεία ήξερε να αξιοποιήσει την εθελοντική δύναμη και τα μέσα που διαθέτουν οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι, θα ξανάδινε στο βουνό την όψη που του αξίζει, χωρίς έτσι να χρειαστεί να επιβαρύνει και τον κρατικό προϋπολογισμό.
    Σε όλες τις άλλες προηγμένες χώρες της Ευρώπης αυτό ακριβώς κάνουν. Μόνο εδώ εξαντλούμαστε σε ευχολόγια απαγορεύσεων κυνηγιού.

    Δημήτρης Κιούσης, Δασοπόνος

  • 30 Απριλίου 2010, 09:22 | Ηλίας Αθανασίου

    Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην ανατολική πλευρά του Υμηττού. Τους μόνους που συνάντησα τόσα χρόνια στο βουνό ήταν οι κυνηγοί, οι οποίοι μάλιστα έχουν γεμίσει το βουνό με δεξαμενές με νερό για την πυρασφάλεια της περιοχής. Οι συγκεκριμένοι το καλοκαίρι επανδρώνουν εθελοντικά και πυροφυλάκιο 24 ώρες το 24ωρο για την πρόληψη των πυρκαγιών. Έχω δει επίσης και όχημα που έχουν μετατρέψει σε πυροσβεστικό. Όταν η δραστηριότητά τους τόσα χρόνια δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα και αυτό είναι εμφανές από τις καταγραφές διαφόρων οικολογικών οργανώσεων, αλλά αντιθέτως έχουν σώσει πολλές φορές το βουνό από ολική καταστροφή όπως πυρκαγιές και άλλα πολλά, γιατί θέλετε να τους εξορίσετε; Πιστεύεται ότι η βοήθειά τους δεν χρειάζεται; Έχει προβλεφθεί κάποιος άλλος μηχανισμός ελέγχου; Και με τι κόστος εν μέσω οικονομικής κρίσης;

    Ηλίας Αθανασίου

  • 30 Απριλίου 2010, 09:24 | Sotirios

    Το κυνήγι στον Υμηττό διεξάγεται συνεχώς και αδιαλείπτως για χιλιάδες χρόνια τώρα
    Πάρα ταύτα, ο Υμηττός και η πανίδα του ουδέποτε ζημιώθηκαν από το κυνήγι. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, η πλευρά του Υμηττού που σήμερα επιτρέπεται το κυνήγι, βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση από άποψη χλωρίδας και πανίδας.
    Σε αυτήν την πλευρά οι κυνηγετικοί φτιάχνουν ποτίστρες, απελευθερώνουν λαγούς και πέρδικες, προχωρούν σε σπορές για να εξασφαλίζουν τροφή στα πουλιά και τα θηλαστικά του βουνού.
    Αν θα φύγουν από εκεί, ο χώρος θα παραδοθεί στην εγκατάλειψη, την αυθαιρεσία και την κάθε είδους παρανομία, όπως γίνεται και στον υπόλοιπο Υμηττό.
    Ελπίζω το υπουργείο σας να είναι σε θέση να αντιληφθεί την κατάσταση και να απαλείψει το άρθρο 7 για την απαγόρευση κυνηγίου.
    Εκτός αν δεν πρόκειται περί ΄΄αντίληψης΄΄ μόνο, αλλά περί συμφερόντων που ενοχλούνται από την παρουσία των κυνηγών και των θηροφυλάκων τους στην περιοχή.
    Με εκτίμηση

  • ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
    ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.
    ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ
    ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63
    Τηλ.: 210-32.31.271 – Fax.: 210-32.22.755
    http://www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr

    ΑΘΗΝΑ 22-4-10
    Αριθ. Πρωτ. 418

    ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Κ.Σ.Ε. ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Π. Δ/ΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

    Με Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και αφορά τον Υμηττό επιβάλλονται νέες απαγορεύσεις του κυνηγίου χωρίς καμία τεκμηρίωση και χωρίς καμία συνεργασία με τις Κυνηγετικές Οργανώσεις. Αντίθετα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος για μια ακόμη φορά, συνεργάστηκε και υιοθέτησε σχετική πρόταση αντικυνηγετικής οργάνωσης, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το καθαρά αντικυνηγετικό πνεύμα που κυριαρχεί στο Υπουργείο αυτό!
    Πράγματι, η προβλεπόμενη απαγόρευση στην ανατολική πλευρά του Υμηττού είναι παντελώς αυθαίρετη διότι έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία σε τέτοιες περιπτώσεις συνεχώς συνιστά τη συνεργασία με τους χρήστες, στην προκειμένη περίπτωση τους κυνηγούς, (χωρίς αυτή τη συνεργασία η Ε.Ε. θεωρεί ανέφικτα τα όποια μέτρα), ενώ, ταυτόχρονα, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει κανένα είδος, απολύτως κανένα, που θα μπορούσε να υποστεί αρνητικές συνέπειες από το κυνήγι!
    Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος μαζί με όλες τις Κυνηγετικές Οργανώσεις:
    α) διαμαρτύρεται εντονότατα γι’ αυτή την πολιτική του σαλαμιού, δηλαδή την, μέσω κάθε μορφής ζωνών προστασίας, προοδευτική απαγόρευση του κυνηγίου ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος των αντικυνηγών που είναι η συνεχής συρρίκνωση του κυνηγετικού χώρου,
    β) προετοιμάζει σχετικές ενέργειες που θα καταστήσουν γνωστό σ’ όλους την αυθαίρετη αυτή ενέργεια.
    Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δημόσια διαβούλευση, που εννοείται ότι με την έκφραση γνώμης των ενδιαφερομένων χρηστών επηρεάζει τις τελικές αποφάσεις και που στην προκειμένη περίπτωση εκφράζεται η θέση 250.000 πολιτών – χρηστών εκ των οποίων ειδικότερα οι 45.000 κατοικούν στο λεκανοπέδιο, θα οδηγήσει στην απάλειψη της παραγράφου 3 του άρθρου 7του σχεδίου Π. Δ/τος και στην διατήρηση του καθεστώτος κυνηγίου όπως ισχύει σήμερα.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΙΩΑΝ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

  • 30 Απριλίου 2010, 09:07 | Μιχάλης Ντούνης

    Αγαπητή Κα ΥΠΕΚΑ και λοιποί συνεργάτες της……….
    Για τον ερχομό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο στη χώρα μας, μπορεί και να το δεχτώ και να μην βγω στον δρόμο να φωνάξω την οργή μου, σεβόμενος τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, για την απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό όμως, στα μέρη που ζω και περπατάω από μικρό παιδάκι η υπομονή μου πλέον εξαντλήθηκε.
    Ποιοι είστε εσείς που με παρουσιάζετε σαν …. το κάθαρμα της διπλανής πόρτας;
    Όταν εγώ έτρεχα και έσβηνα φωτιές ή έφτιαχνα πηγές για να βρίσκουν λίγο νεράκι οι λαγοί και οι πέρδικες, που ήταν όλοι αυτοί οι κουστουμαρισμένοι που φτιάχνουν Νόμους από τα γραφεία της Ομόνοιας;
    Σε μέρες φτώχιας και ανέχειας που έρχονται, βαλθήκατε να μας στερήσετε σε μας τους συνταξιούχους και τη μόνη διέξοδο που είχαμε στη άσχηχη καθημερινότητά μας; Αν αυτός ο Νόμος περάσει εγώ σας το λέω από τώρα τον Οκτώβρη θα ψάχνετε τον Καλλικράτη σας.

    Μιχάλης Ντούνης Συνταξιούχος του Δημοσίου

  • 30 Απριλίου 2010, 08:00 | Ράνια Τσέλιου

    Επί τέλους κάποτε πρέπει να αποκτήσουν και τα άγρια ζώα δικαιώματα.
    Τέλος στο κυνήγι οπωσδήποτε στην Αττική (γιατί σε λίγο θα κυνηγούν και στο γκαζόν της πλατείας Ομονοίας) και σταδιακά σε όλη την Ελλάδα

  • 30 Απριλίου 2010, 08:47 | Θανάσης Αγγελίδης

    Όποιος θέλει να προστατέψει το περιβάλλον μπορεί να το κάνει και χωρίς να σκοτώνει ζώα. κίνητρο υπάρχει.
    Και ας μην λαμβάνουμε υπόψη μόνο το περιβάλλον, και το ντεκόρ. Ας λάβουμε υπόψη και τα ζώα ως άτομα και οντότητες που σκοτώνονται, τα σκυλιά που μεταφέρονται μέσα σε κούτες που πολλές φορές είναι
    προσαρμοσμένες πίσω στα αυτοκίνητα κοντά στις εξατμίσεις…

    Το κυνήγι είναι πάθος και εξάρτηση όπως ο τζόγος το κάπνισμα ο
    αλκοολισμός.

    http://diagoras.files.wordpress.com/2008/11/etc.jpg

    http://img128.imageshack.us/img128/9761/lagos2211107ad2.jpg

    http://www.neural.uom.gr/dixori/images/P–24-kynigoi.jpg

    http://www.onedotpixel.com/cyhunt/images/hanging_box.JPG

    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs091.snc3/15862_224650863872_592678872_3193683_2469191_n.jpg

    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs111.snc3/15862_224650883872_592678872_3193685_832927_n.jpg

    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sjc1/hs111.snc3/15862_224650948872_592678872_3193691_1044655_n.jpg

    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sjc1/hs111.snc3/15862_224650948872_592678872_3193691_1044655_n.jpg

    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-sjc1/hs111.snc3/15862_209591223872_592678872_3138555_700749_n.jpg

    Εδώ και τώρα αφοπλίστε τους.

  • Αξιότιμη κα Υπουργέ,

    κανένας σώφρων συμπολίτης μας δεν μπορεί να διαφωνήσει με τον ουσιαστικό σκοπό του υπό συζήτηση προεδρικού διατάγματος που είναι η προστασία του Υμηττού. Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με τον περιορισμό της αυθαίρετης δόμησης, την εξασφάλιση των δημοσίων εκτάσεων έναντι των καταπατητών και τελικά την εξασφάλιση του εναπομείναντος φυσικού περιβάλλοντος, στα όρια μάλιστα της Αθηναϊκής τσιμεντούπολης.

    Ομως, διαφωνούμε κάθετα στην αποστείρωση της φύσης, διαφωνούμε στον εξορισμό των παραδοσιακών ανθρώπινων δραστηριοτήτων από τη φύση στο όνομα της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης. Το κυνήγι, το ψάρεμα, η συλλογή αγριόχορτων, σαλιγκαριών και μανιταριών είναι φυσικές δραστηριότητες που ουδέποτε έβλαψαν το περιβάλλον. Ισα-ίσα, όλοι εμείς οι άνθρωποι που ζούμε στη φύση είμαστε οι προστάτες της, άγρυπνοι παρατηρητές απέναντι σε κάθε παρανομία που συμβαίνει στην ύπαιθρο. Δεν καταστρέφουμε τη φύση, παίρνουμε μόνο τον τόκο από ένα κεφάλαιο συνεχώς και φυσικά ανανεούμενο.

    Κυρία Υπουργέ, απομονώστε τις άναρθρες κραυγές των αποξενωμένων από τη φύση ψευτοοικολόγων που τα επιχειρήματά τους εξαντλούνται στην έκφραση «τα καημένα τα πουλάκια…». Με την ίδια λογική θα έπρεπε να απαγορευτεί και το ψάρεμα, τα ψαράκια άραγε δεν έχουν ψυχή; Απομονώστε τα μεγάλα συμφέροντα των ψευδεπίγραφων «οικολογικών» ΜΚΟ και των επαγγελματιών στελεχών τους που ζουν από τις παχυλές κρατικές και κοινοτικές επιχορηγήσεις στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος.

    Το πρώτο που σκέφτονται οι εκ του μακρόθεν «ειδήμονες» όταν πιέζονται να πάρουν κάποια μέτρα είναι η απαγόρευση του Κυνηγίου. Είναι βλέπετε πολύ εύκολο και ανέξοδο, με μία γραμμή κειμένου νομίζουν ότι έκαναν το καθήκον τους.
    Κυρία Υπουργέ, τα προβλήματα της υπαίθρου γενικότερα και του Υμηττού ειδικότερα δεν λύνονται με την απαγόρευση του Κυνηγίου. Πιστεύετε ειλικρινά ότι το πρόβλημα του Υμηττού είναι οι λιγοστοί κυνηγοί που επισκέπτονται την ανατολική πλευρά του, μή έχοντας προφανώς τη δυνατότητα να πάνε σε μακρυνότερα κυνηγοτόπια;

    Δυστυχώς, κυρία υπουργέ, τα προβλήματα του βουνού είναι άλλα, πολύ μεγαλύτερα και εν πολλοίς δυσεπίλυτα. Καταπατήσεις, εκχερσώσεις, οικοπεδοποιήσεις, άναρχη δόμηση, ανεξέλεγκτη βόσκηση, πυρκαϊές, μπαζώματα, εναπόθεση σκουπιδιών, πτώση και μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και πολλά άλλα, γνωστά βεβαίως σε εσάς.

    Είναι γενικώς παραδεκτό, το έχετε αναφέρει και εσείς, ότι τα μέτρα προστασίας δεν μπορούν να επιτύχουν αν δεν εξασφαλιστεί η συνεργασία των ανθρώπων που βιώνουν και χρησιμοποιούν αειφορικά το βουνό. Αντί να διώχνετε τους κυνηγούς από το βουνό, εξασφαλίστε τη βοήθειά τους για την αποτελεσματικότερη προστασία του. Ζητήστε από τις εκ του νόμου συνεργαζόμενες με το Υπουργείο σας Κυνηγετικές Οργανώσεις να επανδρώσουν πυροφυλάκια, να στελεχώσουν περιπολίες, να συμμετάσχουν σε αναδασώσεις, καθαρισμούς και οτιδήποτε άλλο προτείνουν οι ειδικοί επιστήμονες. Αξιοποιήστε τους ειδικούς επιστήμονες, δασολόγους-θηραματολόγους των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Συνεργαστείτε με τους κυνηγούς και όλους τους ανθρώπους της υπαίθρου για την προστασία της, εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε το μεγαλύτερο όφελος από ένα υγιές φυσικό οικοσύστημα. Οπως είχε πει ο Σταύρος Δήμας, το Κυνήγι δεν είναι μέρος του προβλήματος αλλά μέρος της λύσης του προβλήματος.

    Με τιμή,
    Νίκος Παπαϊωάννου
    Μαρούσι

  • 30 Απριλίου 2010, 05:19 | Αναγνωστοπουλος Γεωργιος

    Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο.
    Όχι μόνον να απαγορευτεί πλήρως το κυνήγι στον Υμηττό αλλά και σε ολόκληρη την Αττική.
    Στα ελάχιστα σημεία με πράσινο που εχουν απομείνει δεν μπορεί να πέφτουν δεκάδες κυνηγοί, ανάμεσα στα σπίτια, για να κάνουν το κέφι τους εξαφανίζοντας και τα τελευταία δείγματα ζωής στον νομό.

  • 30 Απριλίου 2010, 00:08 | Βουρδάνος Αντώνης

    Ας σοβαρευτούμε…
    Ακόμα κι αν καταφέρετε να απαγορευτεί η θήρα, ποιός θα αστυνομεύσει αυτή την απαγόρευσή;;;

    Το δασαρχείο εδώ και χρόνια δεν ασχολείται με την θηροφύλαξη. Τέλος.

    Οι οικολογούντες που τόσο ανυσηχούν για τα πουλάκια δεν έχουν παρατηρήσει πως δεν υπάρχει κρατική θηροφυλακή;;;
    Μα πως τους ξέφυγε;;;

    Για μια στιγμή, αρχίζω να θυμάμαι αμυδρά… κάπου είχα δεί κάποιο πράσινο τζιπάκι που έγραφε ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ…
    και στο καπό… Δ΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

    Μα ποιός χρηματοδοτεί κάτι τέτοιο;;; Τόσα χρόνια οικολόγος και δεν εχω δώσει ούτε ένα Euro για αυτό…

    Απλούστατα, κάποιοι δεν θέλουν τους κυνηγούς και τους θηροφύλακές τους μέσα στα πόδια τους για να μπορούν να καταπατούν ανενόχλητοι.

  • 30 Απριλίου 2010, 00:39 | παναγιώτης

    Ο Υμηττός προστατεύεται ήδη από ένα αυστηρότατο νομικό πλαίσιο προστασίας εάν σκεφθεί κανείς ότι ήδη αποτελεί καταφύγιο άγριας ζωής και στο σύνολό του σχεδόν διέπεται από τις αυστηρότατες διατάξεις περί προστασίας των δασών και δασικών εκτάσεων και μάλιστα των αναδασωτέων εκτάσεων δεδομένου ότι έχει καεί πάμπολες φορές. Το σήμερα υπάρχον νομικό πλαίσιο απαγορεύει το κυνήγι ήδη σε ποσοστό της έκτασης του βουνού που ξεπερνά το 60% και σχεδόν κάθε άλλη ανθρώπινη επέμβαση αφού οι αναδασωτέες εκτάσεις διέπονται απευθείας από το άρθρο 117 του Συντάγματος, το οποίο δεν επιτρέπει χωρίς καμία εξαίρεση την μεταβολή του προορισμού τους. Παρόλα αυτά μια απλή βόλτα στον υμηττό είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς ότι άλλο πράγμα η προστασία στα χαρτιά και άλλο πράγμα η προστασία στην πράξη. Και στην πράξη υπάρχουν τεράστια προβλήματα τα οποία είτε δεν ξέρετε είτε δεν μπορείτε -ως υπουργείο- να λύσετε Για αυτό θα ήταν καλύτερα να συμβουλευθείτε ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με τα προβλήματα προστασίας του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και να αφήσετε κατά μέρος την έκδοση ενός ακόμη ΠΔ που τίποτα ουσιαστικό δεν νομίζω ότι μπορεί να προσφέρει στην παρούσα κατάσταση που όλοι βιώνουμε.Εκτός και αν μια ακόμη έκδοση της Εφημερίδας της κυβερνήσεως θεωρείτε ότι μπορεί να υποκαταστήσει την ανυπαρξία δασικής πολιτικής και επιχειρησιακού σχεδιασμού, τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό φύλαξης, την ανυπαρξία κτηματολογίου με τις χιλιάδες εδαφικές διεκδικήσεις ιδιωτών εις βάρος των εκτάσεων του δημοσίου την επί δεκαετίες ολόκληρες πολιτική επιβράβευσης των καταπατητών και των αυθαιρετούντων στην Ελλάδα με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που εδώ δεν είναι δυνατόν να παρουσιασθούν αλλά εξακολουθούν να πληγώνουν κάθε αίσθημα δικαίου σε αυτή τη χώρα.

  • 30 Απριλίου 2010, 00:08 | xristos

    Να μην απαγορευτει ο υμμητος γιατι οι μονοι που προσεχουν και διατηρουν το περιβαλλον ειναι, οι κυνηγοι της αττικης και κυριως οι νεοι που εχουν ορεξη να διατηρουν το περιβαλλον και την ελληνικη πανιδα ,ετσι οπως πρεπει .Ο υμμητος προστατευετε απο τους κινηγους ολους τους θερινους μηνες και απο την μερια της καισαριανης εχει γινει πλεον σκουπιδοτοπος απο ασυνειδητους που ισχειριζονται οτι προστατευουν το περιβαλλον και απο διαφορες οργανωσεις ,οι οποιες δεν κανουν τπτ .Οι κυνηγοι ειναι οι προστατες τους δασους και της ελληνικης χλωριδας και πανιδας και ειναι οι μονοι, οι οπιοι κανουν τα παντα για να εχουν το χωρο τους καθαρο και αποτρεπουν οποιοδηποτε θελει, να κανει κακο στο δασος…

  • 29 Απριλίου 2010, 23:25 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Ζητώ την κατάργηση της παραγράφου 3 του άρθρου 7 διότι το κυνήγι είναι συμβατό με το φυσικό περιβάλλον και με όλες τις δραστηριότητες του αγροτουρισμού. Kαι θέτω ένα τεράστιο ερώτημα ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ? ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΜΙΑ «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ» Η ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ!!! ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ!! ΑΠΟΨΗ ΟΜΩΣ ΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ!!! ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΟ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ (ΜΟΜ) ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΦΩΚΙΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ? ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΚΟΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΙΣΑ ΙΣΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΕΡΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΩΝ!!!ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΣΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ!! ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΥΝΗΓΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΝΕΡΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΛΛΑ Μ Α Χ Ι Μ Ο Σ!! ΕΧΩ ΣΚΑΨΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΥΜΥΤΤΟ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΑΝΕΙΟ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ!!ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.

  • 29 Απριλίου 2010, 23:17 | Βουρδάνος Αντώνης

    Κύριοι,
    Διάβασα μα μεγάλη προσοχή τα σχόλια της παρούσης και διαπιστώνω οτι κάποιοι οικολογούντες δεν είναι σε θέση ουτε καν να κατανοήσουν τι σημαίνει <>, αντ’αυτού την αντιμετωπίζουν ως εκτόνωση της στείρας υστερείας τους για την δήθεν διάσωση του περιβάλοντος.
    Λυπάμαι ειλικρινά για όλους αυτούς τους προοδευτικούς σωτήρες που προσπαθώντας να διαφυλάξουν τη φύση, εναντιόνωνται στην ίδια τη φύση!!! Διότι Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΟΣΜΟΥ!!! Ο Παντοδύναμος με σοφία εχει πλάσει ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΩΣ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ και οποιαδήποτε παρέμβαση του ανθρώπου κόντρα στη φύση εχει αποδειχθεί καταστροφική. Εκτός και αν οι ανωτέρω <> είναι κάτοικοι της Άνω Βούλας ή του Κρεμαστού Λαγού και οραματίζονται επέκταση των οικοπέδων τους. Ίσως και να έγιναν πρόσφατοι κάτοικοι Βορείων προαστείων και έχοντας λύσει όλα τους τα προβλήματα, ξύπνησαν ένα ωραίο πρωί μεσα στη φύση και αποφάσησαν να γίνουν οι σωτήρες της.

    Για εμάς λοιπόν τους Γήινους της Ανατολική Αττικής που έχουμε γεννηθεί μέσα στη φύση και μεγαλώσαμε κυνηγώντας αξιοπρεπώς σαν φυσιολογικά σαρκοφάγα όντα,θεωρώ απαράδεκτη την απαγόρευση της θήρας στο Υμμητό και οπουδήποτε αλλού, χωρίς τουλάχιστον κάποια επιστημονική τεκμιρίωση που να αποδυκνίει οτι κάτι τέτοιο είναι επιβεβλημένο.

    Αρκεί να παρατηρήσει κανείς την Ανατολική πλευρά του Υμηττού (που επιτρέπεται η θήρα) και θα διαπιστώσει οτι σφίζει από ζωή και πράσινο, σε αντίθεση με την Δυτική (που απαγορεύεται) και θυμίζει σεληνιακό τοποίο.

    Με Τιμή
    Αντώνης Βουρδάνος

  • 29 Απριλίου 2010, 23:23 | ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ,
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.ΚΡΙΝΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ,ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΟΦΑ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ.ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΥΝΗΓΟΣ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΦΤΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ Ο ΥΜΜΗΤΟΣ ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΓΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ,Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ.ΜΕΤΡΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ,ΟΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΔΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΒΑΛΟΝΤΟΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

    Υ.Γ
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣΑΥΤΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ.ΚΑΙ ΣΕ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΞΕΙ,ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ. ΠΟΣΣΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΟΛΠΑ ΜΕ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ?ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΕΤΩΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ.
    ΒΓΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΟΗΤΑ!.ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ.

  • 29 Απριλίου 2010, 23:38 | ΤΡΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΤΕ ΣΕ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΣ.

  • 29 Απριλίου 2010, 23:48 | ΔΑΦΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΜΕ ΘΙΓΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ.

  • 29 Απριλίου 2010, 23:32 | P.Libas

    ΟΧΙ στην αποστείρωμενη προστασία των Ελληνικων βουνών. Η λύση στο πρόβλημα της προστασίας του Υμηττου και όχι μόνο δεν βρισκεται στην απαγορευση του κυνηγιού. Το κυνηγι πανευρωπαϊκα και όχι μόνο ειναι μια δραστηριότητα πλήρως συνυφασμένη και συναρμονισμένη με την αειφορία του περιβάλλοντος. Η Ελληνική ύπαιθρος και η πανίδα που ζει σ’αυτην κινδυνεύει απο άλλους εξωγενείς παράγοντες και όχι απο το κυνηγι. Οι στείρες απαγορεύσεις κυνηγιού όπου και αν έχουν εφαρμοστεί εχει αποδειχθεί ότι έχουν τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα απο τα αναμενόμενα. Ακούστε λοιπόν την μεγάλη οικογένεια των κυνηγων που ζει καθημερινά στην φύση.

  • 29 Απριλίου 2010, 22:46 | ΚΑΤΣΑΡΕΛΙΑΣ ΜΑΡΙΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.ΝΤΡΟΠΗ.

  • 29 Απριλίου 2010, 22:51 | ΚΙΑΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΠΡΙΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ Η ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ;

  • 29 Απριλίου 2010, 22:36 | ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΡΑΚΤΟΙ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.

  • 29 Απριλίου 2010, 22:08 | ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ

    ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ ΔΑΣΟΣ Η ΧΩΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ;

  • 29 Απριλίου 2010, 22:15 | ΣΙΛΙΒΙΣΤΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Αντρέα τα έμαθες τα νέα;
    Τα παιδιά της παγκοσμιοποίησης και της «πράσινης ανάπτυξης» έχουν βάλει στο μάτι το κυνήγι. Έφτιαξαν τα πάντα στην Ελλάδα και ήρθε η ώρα τώρα να γλιτώσουν το περιβάλλον από τους αδίστακτους κυνηγούς. Τι να σου γράφω τώρα για «πράσινη ανάπτυξη»,για πυρκαγιές, για ανυπόστατες απαγορεύσεις, για πλυθησμούς ζώων και πουλιών, για περιβαντολογικές μελέτες, για την κ.Μπιρμπίλη, για το γήπεδο του ελαιώνα, για τους κορμοράνους, για τις ΜκΟ, για τις ανεμογεννήτριες, για τα αιολικά πάρκα…! Τι να σου γράφω τώρα…; Μας κούρασαν Αντρέα, μας κούρασαν και είμαστε μικροί ακόμα.
    Αντρέα άκουσες τον Γιώργο;
    Μίλησε για Οδύσσεια του λαού. Έχει λέει χαρτογραφήσει την θάλασσα και ξέρει που βρίσκεται η Ιθάκη. Που ήταν η Ιθάκη ήξερε και ο Οδυσσέας αλλά έφτασε μόνος του, οι υπόλοιποι πέθαναν. Μας τσακίζουν και θέλουν λέει τώρα να απαγορεύσουν το κυνήγι για να φτιάξουν αυτα που κατέστρεψαν.

  • 29 Απριλίου 2010, 22:13 | ΑΛΕΞΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ
    ΜΗΠΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΕ ΕΧΘΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ,Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΝΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ;
    Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ,ΜΕ ΘΙΓΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ
    ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΣ ΛΑΥΡΙΟΥ ΤΡΕΧΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑΡΑ ΝΑ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΦΩΤΙΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ,ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑΜΕ,ΑΓΑΠΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΜΕ
    ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ ΔΑΣΟΣ Η ΧΩΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΣ Κ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ;
    ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ 20000ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΡΑΚΤΟΙ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.
    ΦΙΛΙΚΑ [ΑΚΟΜΑ]

  • 29 Απριλίου 2010, 22:53 | ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.ΝΤΡΟΠΗ.

  • 29 Απριλίου 2010, 22:24 | ΣΙΔΕΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΡΑΚΤΟΙ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.