Άρθρο 7 – Άλλες διατάξεις

1. Κάθε διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος διατάγματος καταργείται.
2. Στις περιοχές που για οποιονδήποτε λόγο διέπονται από τη δασική νομοθεσία, εφαρμόζονται παράλληλα οι ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας αυτής.
3. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η θήρα.
4. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος απαγορεύεται η ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.
5. Σε όλες τις ζώνες του παρόντος τα νέα κτίρια πρέπει να πληρούν βιοκλιματικούς όρους κατασκευής.
6. Εντός των ζωνών Β, Γ, Δ και Ε επιτρέπεται η εκτέλεση των αναγκαίων έργων τεχνικής υποδομής και ιδίως έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και ενέργειας για την εξυπηρέτηση νομίμως υφισταμένων εγκαταστάσεων.
7. Εντός των ανωτέρω ζωνών οριοθετείται ζώνη Α ως καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 του παρόντος. Η ζώνη αυτή καταλαμβάνει πλάτος 50 μ. εκατέρωθεν του άξονα των σημαντικότερων ρεμάτων του ορεινού όγκου, όπως απεικονίζονται στα σχετικά διαγράμματα του άρθρου 1 του παρόντος. Τα όριο αυτό, προσαρμόζεται αυτομάτως επί του οριοθετούμενου άξονα και για το αντίστοιχο τμήμα της ζώνης Α, κάθε φορά που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η κατά νόμο οριοθέτηση των ρεμάτων αυτών.
8. Τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια και εγκαταστάσεις διδακτηρίων, νοσοκομείων, θεραπευτηρίων, ορφανοτροφείων, ασύλων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιερών μονών, ναών και νεκροταφείων, των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, είναι δυνατόν να παραμένουν στα γήπεδα στα οποία βρίσκονται και να υφίστανται επισκευαστικές παρεμβάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα επεκτάσεως.
9. Όλες οι οικοδομικές άδειες εντός των ζωνών προστασίας εκδίδονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις Πολεοδομίας, ύστερα από γνωμοδότηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας.
10. Για όλα τα επιτρεπόμενα έργα και δραστηριότητες εκτός Ζώνης Α, τα οποία εμπίπτουν στις κατηγορίες της υπ’ αριθμ. 15393/2332 (ΦΕΚ Β’/1022/5.8.2002) κοινής υπουργικής απόφασης, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία υπάγονται, απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 1650/1986 και η εγκατάστασή τους είναι δυνατή εφόσον δεν έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη διατήρηση του προστατευτέου αντικειμένου και κυρίως των οικοτόπων και ειδών χαρακτηρισμού της περιοχής ως Ειδικής Ζώνης Διατήρησης.
11. Για την προστασία όσων νέων αρχαιολογικών θέσεων εντοπιστούν μετά τη δημοσίευση του παρόντος, η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δύναται να επιβάλει ειδικότερους περιορισμούς και ρυθμίσεις, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
12. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, καταργούνται: α) το από 31.8.78 προεδρικό διάταγμα ‘’περί καθορισμού, ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού’’ (Δ’ 544/78) και οι μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, όπως κατά περίπτωση ισχύουν.
13. Με τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει η ισχύς της υπ. αριθμ. 7528/18.03.2010 απόφασης της Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις Ζώνες Α, Β, Γ και Ε.

  • 1 Μαΐου 2010, 12:15 | χρήστος Νιαστής

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ. Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΔΗΜΙΚΟ ΘΗΡΑΜΑ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ! ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΥΝΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΞΩΝ ΕΜΠΡΗΣΤΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ!
    ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.
    ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΣΤΙΣΜΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Π.Δ/ΤΟΣ!

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΑΣΤΗΣ.

  • 1 Μαΐου 2010, 09:42 | ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΘΕΣΕΤΕ ΕΝΑ ΟΡΙΟ,ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΕΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕΣ ΜκΟ
    Ο ΥΜΜΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ «ΟΡΙΟ»ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΘΕΣΕ ΠΟΤΕ.
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΩΣ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΧΙ TO W.W.F.
    ΣΥΣΤΗΝΩ ΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΑΣ, ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ «ΞΕΝΑΓΟΥΣ» ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΣΥΝΕΧΑΡΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ.

  • 1 Μαΐου 2010, 05:57 | Έφη Δόδουρα

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του κυνηγιού στον Υμηττό!
    Εκτός από τις λίγες χιλιάδες κυνηγούς, έχουμε κι εμείς οι υπόλοιποι (μερικά εκατομμύρια) Έλληνες το δικαίωμα να απολαμβάνουμε τη φύση – και μάλιστα χωρίς να την εξολοθρεύουμε!
    Ας σταματήσει επιτέλους η μειοψηφία των κυνηγών να κάνει κουμάντο στην κληρονομιά όλων μας!
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του κυνηγιού στον Υμηττό!

  • 1 Μαΐου 2010, 02:55 | ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΓΑΒΡΙΛΗΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ,ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ ΤΥΠΟΥ ΜΑΓΓΙΝΑ ΟΙ ΒΙΛΛΕΣ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ,ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ ΠΛΕΟΝ.ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΣΚΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΟΝΟΥΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΕ ΑΠΙΘΑΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ.ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ,ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΟΙ ΜΚΟ.ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΤΕ,ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΜΕ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ,ΜΕ ΣΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΟΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ,ΣΤΟ ΘΗΡΑΜΑ,ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΤΕ ΚΥΝΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ.ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΑΦΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΜΗ ΓΙΑΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ…….

  • 1 Μαΐου 2010, 01:08 | ΑΝΕΒΛΑΒΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

    Εμεις οι κυνηγοι κυρια ΥΠΟΥΡΓΕ δεν ψηφισαμε οικολογικο κομμα για να περιορισει¨ η ακομα χειροτερα¨ να μας απαγορευσει το κυνηγι οχι μονο στον Υμηττο αλλα και γενικοτερα στην Ελλαδα (αν αυτο το θελαμε ξεραμε ποιους να ψηφισουμε).Εμεις οι 250,000 κυνηγοι ψηφισαμε ολους εσας και το κομμα σας, για να το υποστηριξετε και να το διευρυνεται.Οι κυνηγοι ειναι οι φρουροι των ακριτικων περιοχων της Ελλαδας, και αν αυτους τους διωξεται απο τα βουνα απλα θα βοηθησετε να ακμασει η παρανομη δραστηριοτητα και λαθροθηρια στην υπαιθρο. Ξανασκεφτειτε το γιατι κυρια ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΦΑΝΑΤΣΜΑΤΑ και θα μας ψαχνεται.

    ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
    ΑΝΕΒΛΑΒΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
    ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΝΑΞΟ

  • 30 Απριλίου 2010, 23:20 | φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «η προστασία των ζώων»

    ο Σύλλογος μας συμφωνεί και στηρίζει ανεπιφύλακτα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην πρόθεσή του για την απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό.Ο αριθμός των Ελλήνων που διαφωνεί με το κυνήγι και το θεωρεί ένα βάρβαρο «χόμπυ» είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν των κυνηγών.Ο σεβασμός στη ζωή σε κάθε της μορφή και η καταδίκη της βίας σε οποιαδήποτε εκδήλωσή της, πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας.Το φυσικό περιβάλλον καταστρέφεται καθημερινά με διάφορους τρόπους και έχουμε υποχρέωση όλοι οι Έλληνες πολίτες να το διαφυλάξουμε.
    Όλοι οι κυνηγοί που δηλώνουν φυσιολάτρες μπορούν πολύ απλά να απολαμβάνουν τη φύση μέσω άλλων δραστηριοτήτων που δε συνοδεύεται από τον κρότο του όπλου και τον ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ θάνατο ανυπεράσπιστων ζώων και πτηνών με το πρόσχημα ότι συμβάλλουν στην προστασία αυτής.Η μόλυνση του περιβάλλοντος και οι συνεχείς καταστροφικές πυρκαγιές έχουν ήδη «¨φροντίσει» γι’αυτό.Τέτοιου είδους ειδιστικές αντιλήψεις δεν δύναται να κυοφορούνται στην Ελλάδα του σήμερα,πολύ περισσότερο δε,όταν αντιτίθενται στην αναγκαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος

    για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Χ.
    «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ»

    ΕΦΗ ΤΣΕΚΜΕΖΟΓΛΟΥ
    ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΛΑΝΤΖΑΝΑΚΗ
    ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑΚΗ

  • Να υπενθυμίσουμε άλλη μια φορά πως το κυνήγι και ειδικά στην ευρωπαϊκή ήπειρο όχι μόνο δεν ικανοποιεί (εδώ και πολλά χρόνια) καμία διατροφική ανάγκη, αλλά κατασπαταλά άσκοπα και υπερ-καταναλώνει είδη, οικοτόπους και οικοσυστήματα, για υποτιθέμενους «λόγους αναψυχής». Όποιος με προπέτεια και θράσος, μπροστά στην κοινωνία προτάσσει «τα δικά του βίτσια», εκβιαστικά και απειλητικά με ένα όπλο στο χέρι, είναι στη σφαίρα της βαρβαρότητας και θα έχει να κάνει με την δημοκρατία. Δεν είναι τυχαίο που το βασικό νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει το κυνήγι είναι κατά βάση χουντικό.

    Κανένας δεν νομιμοποιείται να αποκτά δικαιώματα κατοχής/ιδιοκτησίας, ζωής/θανάτου πολύ περισσότερο, σε ζωντανά πλάσματα που ανήκουν στον εαυτό τους, δηλαδή στη Φύση. Με μόνο επιχείρημα ότι οπλοφορεί. Αν πεις «ανήκουν και σε μένα αυτά τα πλάσματα», με αλαζονεία οι κυνηγοί θα σου απαντήσουν «πάρε ένα ντουφέκι και έλα να πάρεις και ‘σύ». Στην απάντηση «μα εγώ θέλω να τα βλέπω ζωντανά» … υπάρχει μεγάλη δυσκολία να αντιληφθούν και κάποια άλλη σχέση με τη Φύση, πέρα από αυτή που θα περνάει από την κάνη του όπλου.

    Είναι βιο-ηθικά απαράδεκτο, ως κίνητρο, να συνδυάζεται η «αναψυχή» με την εκμάθηση στην αφαίρεση της ζωής ανυπεράσπιστων πλασμάτων, και κατά συνέπεια στην ενίσχυση βάρβαρων ενστίκτων και στην προώθηση μιας βίαιης κουλτούρας.

    Το επιτελείο του κυνηγετικού λόμπι, και το κεντρικό επικοινωνιακό τους τιμ, ισχυρίζεται ότι αφαιρούν ζωές, οι οποίες είναι «υπερ-πολλαπλάσιες» στη φυσική τους ζωή, και ότι τάχα «κάνουν καλό στη φύση», γιατί την διατηρούν αειφορικά. Κύριοι, κανένας δεν σας έδωσε αυτό το δικαίωμα, το πήρατε μόνοι σας (χουντικό πλαίσιο) και προσπαθείτε με κάθε τρόπο να διατηρήσετε ανέγγιχτο, αυτό το προνόμιο. Μας αναγγέλλετε ότι αναλάβατε αυτό το καθήκον μόνοι σας, και καλά, για να προστατέψετε τη Φύση. Κανένας δεν σας όρισε «διαχειριστές της φύσης». Είστε χρήστες και μάλιστα στην κατηγορία της κατά-χρησης. Αυτό πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει.

    Κοιτάξτε όμως οι αρνητικές επιπτώσεις του κυνηγίου, περιλαμβάνουν και άλλα, πολύ περισσότερα:
    Σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις για τη βιοποικιλότητα (δεν θέλετε να ξέρουμε πόσα «θηράματα» αφαιρέθηκαν) όχι μόνο μέσω της άμεσης θανάτωσης ή/και μείωσης ορισμένων πληθυσμών, αλλά και γιατί η προκαλούμενη όχληση (ιδιαίτερα στα υδρόβια πουλιά) επηρεάζει αρνητικά την κατανομή των ειδών και την τροφοληψία τους, αυξάνει το ενεργειακό κόστος των μετακινήσεων, προκαλεί αλλαγή συμπεριφοράς. Καθώς δεν υπάρχουν μόνο «θηράματα» στη φύση, το κυνήγι επηρεάζει άλλα συνυπάρχοντα είδη, μέσα σε έναν αλληλοεπηρεαζόμενο οικότοπο. Δεν μπορείτε να κυνηγάτε, ούτε στη φωλιά της αρκούδας, ούτε σε περιαστικά δάση, ούτε σε περιοχές που μαζεύεται κόσμος για αληθινή αναψυχή.
    Ακόμη:
    Αρνητικές επιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί και εις βάρος συνανθρώπων μας, όπως τραυματισμοί και μεταξύ κυνηγών, όπως και δεκάδες ατυχήματα, ακόμη και με παιδιά. Γενικότερα, το κυνήγι λειτουργεί αποτρεπτικά στην απόλαυση της φύσης από όλους τους «πολίτες μη-κυνηγούς», και αφαιρεί το αντίστοιχο δικαίωμα στην αναψυχή από άλλους ανθρώπους που θέλουν να επισκεφτούν τις περιοχές αυτές. Το κυνήγι είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη του οικοτουρισμού, ανάσα για τον αγρότη/κτηνοτρόφο των ημιορεινών της χώρας.

    Σε μια πόλη των 6.000 εκ. ανθρώπων, είναι πολλοί εκείνοι που θα βρεθούν για να περπατήσουν στον Υμηττό, να πάνε με τα παιδιά τους για να μυρίζουν τα λουλούδια και τη φύση, να παρατηρήσουν με το βλέμμα μακριά, να ακούσουν την ησυχία, να δουν την μυρωδιά των χρωμάτων. Είναι αδύνατον, αν όχι επικίνδυνο, αυτοί οι άνθρωποι να συνυπάρξουν με ανθρώπους οπλισμένους που κυνηγάνε. Το ίδιο και στην Πάρνηθα, το ίδιο και σε όλα τα περιστατικά δάση των ελληνικών πόλεων (πόσο μάλλον της Αθήνας).
    Σε μια περιοχή που επιτρέπεται η κυνηγετική δραστηριότητα, όχι μόνο ο οικοτουρισμός αλλά καμία άλλη ταυτόχρονη δραστηριότητα δεν μπορεί να διεξαχθεί (παρά μόνο αυτή του θύματος!). Δεν μπορεί να υπάρξει κανένα κυνήγι στον Υμηττό την, αυλή της Αθήνας. Παρ΄ εκτός και αν αυτό το κυνήγι γίνεται … ανάμεσα σε κυνηγούς και σε πολίτες. Όχι και κάτι τόσο άγνωστο στα ελληνικά βουνά !!

  • 30 Απριλίου 2010, 22:13 | ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΕΔΕΣ

    Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ!!!!
    Εδώ και τόσα χρόνια, προσπαθούμε να προστατέψουμε αυτό το βουνό και το περιβάλλον. Αυτή σας η απόφαση προσβάλει το πρόσωπο μας και την νοημοσύνη μας αφού δεν υπάρχουν στοιχεία καταστροφής του από τους κυνηγούς.

  • 30 Απριλίου 2010, 22:26 | Nelly Kassis

    Δυστυχώς, υπάρχει μια τεράστια σύγχυση στο λόμπυ των κυνηγών, το οποίο συντονισμένα προσπαθεί να ανατρέψει τη σωστή επιλογή του Υπουργείου: αγαπώ τη φύση και δρω εθελοντικά για την προστασία της δεν σημαίνει θανάτωση των πλασμάτων που αποτελούν μέρος της. Άραγε, δεν αντιλαμβάνονται την αντίφαση;
    Η αντιπαράθεσή μας δεν είναι στείρα, είναι διαφορετική άποψη που προέρχεται από την πρόοδο του πολιτισμού. Κάποτε, το κυνήγι ήταν μέσο επιβίωσης. Σήμερα, η θανάτωση ενός ζώου που παλεύει να επιβιώσει στο εχρθικό περιβάλλον που του έχει επιβάλλει η ανθρώπινη δραστηριότητα, ονομάζετα άθλημα. Στο δικό μου σύστημα αξιών, αυτό ενέχει μια βαθειά ανηθικότητα και αγνωμοσύνη για τον άλλον, ζώο, φυτό, άνθρωπο. Συρρικνωμένοι βιότοποι, εξαθλιωμένα θηράματα, αυτός είναι ο Υμηττός. Πόσο υπερήφανος μπορεί να είναι κάποιος που κυνηγάει εδώ;
    Η παύση της θήρας στον Υμηττό, όμως, είναι κυρίως ζήτημα ασφάλειας των πολιτών: δεν πρόκειται για τα πυκνά δάση της Ροδόπης, αλλά για ένα περιαστικό αισθητικό δάσος στο οποίο καταφεύγουν χιλιάδες, για να μην πω εκατομμύρια, άνθρωποι για αναψυχή. Δεν γνωρίζω κανέναν σε αυτή την κατηγορία που να επιθυμεί η αναψυχή ή η άθλησή του να συνοδεύεται από πυροβολισμούς.
    Και επειδή κάθε χρόνο ανήκοντες στο λόμπυ των κυνηγών αλληλοεξοντώνονται κατά τη διάρκεια του «αθλήματος», θεωρώ ότι η επιμονή σας σε αυτό το ζήτημα καταντάει αντικοινωνική, εφόσον επιδιώκει να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια των πολιτών.

  • 30 Απριλίου 2010, 21:03 | Μαρία Ευθυμίου

    ΥΜΗΤΤΟΣ

    Αν και γεννήθηκα και μεγάλωσα στην επαρχεία, αυτό το <> ποτέ δεν το κατάλαβα. Είχα συνηθίσει να βλέπω λασπωμένα τζιπ, με κάτι περίεργα κουτιά απ΄ έξω και περίεργους τύπους ντυμένοι στα χακί να επιβαίνουν σε αυτά, περίεργοι ήταν το λιγότερο που έδειχνα στα παιδικά μου μάτια (γιατί πιο πολύ με βάρβαρους τους παρομοίαζα μια και ήξερα ότι είχαν όπλα). Αν και τις περισσότερες φορές οι εν λόγω περίεργοι έως και βάρβαροι ήταν οι γείτονές μου και οικογενειακοί μας φίλοι.
    Στα 18 αποφάσισα να μετακομίσω στην Αθήνα, για σπουδές αρχικά και δουλειά αργότερα. Γνώρισα πολλούς ανθρώπους και οι οικολογικές μου ανησυχίες, μαζί με τα συνεχή κεντρίσματα από το φιλικό μου περιβάλλον μου, με έκαναν να παραβρεθώ σε αρκετές συναντήσεις με άτομα που είχαν οικολογικές ανησυχίες. Εκεί έμαθα πως ο βάρβαρος κατ΄ εμέ γείτονάς, μου ήταν ένας πραγματικός δολοφόνος πως το μόνο που ήθελε ήταν να σκοτώνει και μετά να επιδεικνύεται. Επίσης έμαθα πως τα σκυλάκια που είχε στα κουτιά του αυτοκίνητου του, δεν τα αγαπούσε, αλλά κάποιες φορές ήθελε και να τα κρεμάσει. Αν και δεν τον είχα για τέτοιου είδους άνθρωπο είχα πειστεί.
    Η μοίρα όμως μου έπαιξε το πιο τραγικό παιχνίδι. Αγάπησα. Αγάπησα και αγαπώ κάποιον εδώ και τρία χρόνια, κάποιον που κατοικεί στην πίσω μεριά του Υμηττού, στα Μεσόγεια (εκεί που προτείνεται να απαγορευτεί το κυνήγι) και είναι παθιασμένος ΚΥΝΗΓΟΣ. Αν και στην αρχή δεν το ήξερα, το πρώτο πράγμα που αναρωτήθηκα όταν το έμαθα είναι, πως ένας βάρβαρος δολοφόνος είναι συνάμα τόσο τρυφερός άνθρωπος. Μετά από 3 χρόνια είμαι πεπεισμένη πως δεν είναι όπως μου τα έλεγαν. Ο Δημήτρης αγαπάει είναι τρυφερός αν και κυνηγάει. Σπάνια μιλάει για το αν έπιασε κάτι, αυτό που τον νοιάζει είναι οι σύντροφοί του και η βόλτα του στη φύση που οι άλλοι όπως λέει ποτέ δεν θα δουν. Πραγματικά θα ήθελα να μπορούσε να συμπεριφέρεται και να μιλάει και για εμένα με τους φίλους τους στο τηλέφωνο, όπως μιλάει για τους τετράποδους συντρόφους του. Όταν ο σύντροφός μου επιστρέφει από ένα πολύωρο κυνήγι, αν και κατάκοπος το πρώτο πράγμα που διακρίνεις στο πρόσωπό του είναι η αγαλλίαση και η ηρεμία άσχετα με το αποτέλεσμα της εξόδου του. Τις περισσότερες φορές ο σύντροφός μου εκδράμει στον Υμηττό, σε αυτή την έκταση που προτείνετε να απαγορευτεί το κυνήγι. Αλήθεια για πιο λόγο; Τι σας κάνει να πιστεύεται πως αυτοί οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι μπορούν ν βλάψουν την πράσινη ανάπτυξη της πατρίδας μας και την βιοποικοιλότητα που τόσο είναι στη μόδα πλέον; Έχετε πραγματικά σκεφτεί πόσο μα πόσο δύσκολο είναι να βρει στις μέρες μας ένας αστός, μια δραστηριότητα που να τον ηρεμεί και να τον γεμίζει; Έχετε σκεφτεί πόσοι πραγματικά από εμάς τους πιεσμένους πλέον αθηναίους (θεωρώ και τον εαυτό μου πλέον αθηναία) έχουμε ανάγκη από μία δραστηριότητα που να μας γεμίζει και να μας ηρεμεί; Αυτοί που πραγματικά τα έχουν καταφέρει γιατί θέλετε να τους την στερήσετε; Ευελπιστώ ότι δεν θα πραγματοποιήσετε αυτό που έχετε αναγγείλει.

    Η σύντροφος ενός βάρβαρου

  • Δυστυχώς οι απόψεις όσων θέλουν κατάργηση του κυνηγιού, είναι εντελώς αυθαίρετες και χωρίς καμία απολύτως μελέτη του ζητήματος. Η ευεργετική επίδραση των κυνηγών στο οικοσύστημα θα φανεί μόνο όταν απαγορεύσετε το κυνήγι αλλά τότε θα είναι αργά.
    Η οικολογία στην Ελλάδα δυστυχώς έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια μακριά όμως από σοβαρή προσέγγιση του ζητήματος.

  • 30 Απριλίου 2010, 21:14 | Γιώργος Μαυρουλέας

    Συμφωνώ με την απαγόρευση του κυνηγίου στον Υμηττό. Το βουνό έπαψε να είναι ακόμη και περιαστικό δάσος. Έχει ενσωματωθεί στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας. Είναι επικίνδυνο και ασφαλώς είναι ακατανόητη η στάση αυτών που θέλουν να κυνηγούν και εκεί. Τότε γιατί όχι και στο Άλσος του Λυκαβηττού ή στα Τουρκοβούνια.
    Προσωπικά έμεινα έκπληκτος συνειδητοποιώντας πώς δεν έχει τεθεί σε απαγόρευση το κυνήγι εδώ και χρόνια στον Υμηττό.

    Γιώργος Μαυρουλέας
    μέλος της ΜΚΟ Σόλων για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό

  • 30 Απριλίου 2010, 20:44 | ΜΑΡΙΑ ΚΡΙΜΗΤΖΑ

    ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΑ ΑΝΟΥΣΙΟ, ΚΑΘΟΤΙ ΟΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ Η ΦΥΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΚΥΝΗΟΙ.
    ΑΠΙΤΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3.
    ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΗΡΟΝΟΥΜΕ.

  • 30 Απριλίου 2010, 20:18 | Γεωργαντάς Δημήτριος

    ΟΧΙ ΣΤΟ Π/Δ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 3. Οχι στην απαγόρευση του κυνηγιού.
    Κύριοι ακόμη και αν νομοθετείται από το σαλόνι σας ή με την κάλυψη της δήθεν οικολογίας, μιάς οικολογίας που αποσκοπεί καθαρά στο κέρδος, έχετε υποχρέωση να γνωρίζεται ότι ο κυνηγός είναι ενεργό μέλος για την διατήρηση της φύσης. Είναι αυτός που θεωρεί το φυσικό περιβάλλον κομμάτι του εαυτού του. Είναι αυτός που με δικά του & όχι με κρατικά ή ευρωπαϊκά κεφάλαια συμμετέχει στην διατήρηση αυτής. Είναι αυτός που θα βρίσκεται εκεί την κατάλληλη στιγμή για να αποτρέψει την καταστροφή. ΕΚΤΟΣ & ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ.

  • 30 Απριλίου 2010, 20:23 | ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘ.7 ΠΑΡΑΓΡ.3 ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΠΟΥ ΕΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

  • 30 Απριλίου 2010, 19:49 | Εμινίδου Ελένη

    Αναφερόμενη στην παράγραφο 3 του άρθρου 7 σχετικά με την απαγόρευση θήρας στον Υμηττό, έχω να κάνω τα παρακάτω σχόλια:
    Το κυνήγι είναι μια σύγχρονη δραστηριότητα που ασκείται μέσα σε πλαίσια που θέτει η επιστήμη της θηραματολογίας. Με ορθολογική διαχείριση των θηραμάτων και της θήρας, επιτυγχάνεται η προστασία των θηραμάτων, χωρίς να βλάπτονται άλλα είδη της άγριας πανίδας.
    Εξάλλου το Συμβούλιο της Ευρώπης αναγνωρίζει τη σημασία του κυνηγίου στη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος (κανονισμός 882/1987). Η Οδηγία της Ε.Ε. 79/409 για την προστασία των άγριων πτηνών, η σύμβαση της Βέρνης για την διατήρηση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος της Ευρώπης, η Σύμβαση Ramsar για τους διεθνούς ενδιαφέροντος υγροβιότοπους και η σύμβαση της Βόννης για τα μεταναστευτικά είδη κλπ, αναφέρονται επίσης στη θεμελιώδη αρχή της συνετής χρήσης. Πουθενά δεν αναφέρουν απαγόρευση της χρήσης. Η εφαρμογή του δικτύου Natura 2000 δεν συνδυάζεται με ατεκμηρίωτες απαγορεύσεις, που αποκλείουν τις τοπικές κοινωνίες και τους χρήστες των φυσικών πόρων από τη συνέχιση των δραστηριοτήτων τους. Άλλωστε η ξεχωριστή βιοποικιλότητα κάθε τέτοιας περιοχής οφείλεται στους χρήστες της, γεγονός που αναγνωρίζει η Ε.Ε.
    Το κυνήγι, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αποτελεί μια συμβατή προς το περιβάλλον ανθρώπινη δραστηριότητα. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.) όχι μόνο θεωρεί το κυνήγι συμβατή δραστηριότητα, αλλά έχει αναλάβει την προώθηση του αειφόρου κυνηγίου ως μέσο για την προστασία της βιοποικιλότητας και τη διατήρηση της φύσης.
    Τον Οκτώβριο του 2004, η Ομοσπονδία Ενώσεων για το Κυνήγι και τη Διατήρηση της Φύσης της Ε.Ε. (Federation of Associations for Hunting and Conservation of the EU, FACE) και η BirdLife International υπέγραψαν μια συμφωνία συνεργασίας με σκοπό να υποστηριχθεί το βιώσιμο κυνήγι και να διατηρηθούν τα άγρια πουλιά με την εφαρμογή των οδηγιών περί φύσης της Ε.Ε. Στη συμφωνία αυτή αναγνωρίζεται ότι το βιώσιμο κυνήγι, μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στη διατήρηση των ειδών, καθώς παρέχει το κίνητρο για τη διατήρηση και τη βελτίωση πολλών σημαντικών βιοτόπων και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας εν γένει. Η Ε.Ε. έχοντας αναγνωρίσει το σημαντικό έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων συνεργάζεται μαζί τους και ενισχύει και προωθεί τον ρόλο των κυνηγών στη διαχείριση του περιβάλλοντος.
    Το νομικό πλαίσιο που διέπει την κυνηγετική δραστηριότητα στην Ελλάδα είναι το αυστηρότερο, ίσως, στην Ευρώπη και οι υπάρχουσες σήμερα τοπικές απαγορεύσεις είναι υπερβολικές και σε πολλές περιπτώσεις αδικαιολόγητες.
    Μέσω του χαρακτηρισμού της ευρύτερης περιοχής του Υμηττού ως Πάρκο, επιχειρείται, χωρίς ΚΑΜΙΑ απολύτως επιστημονική τεκμηρίωση, μια πρόσθετη απαγόρευση του κυνηγίου στην εναπομείνασα έκταση του Υμηττού.
    Πριν καν τεθεί το ζήτημα της απαγόρευσης του κυνηγίου στον Υμηττό σε δημόσια διαβούλευση θα έπρεπε, τουλάχιστον, να έχουν ενημερωθεί και να έχει ληφθεί υπ’ όψιν η γνώμη των άμεσα ενδιαφερόμενων (Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, Δ’ ΚΟΣΕ, τοπικοί Κυνηγετικοί Σύλλογοι κλπ.) κάτι που εξ’ όσων γνωρίζω δεν έγινε.
    Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρώ οποιαδήποτε απαγόρευση, με Προεδρικό Διάταγμα, της κυνηγετικής δραστηριότητας στο Υμηττό, αυθαίρετη, καταχρηστική και παράνομη και σε περίπτωση εφαρμογής της θα τύχει ανάλογης αντιμετώπισης όπως και πρόσφατη παρόμοια Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορούσε εκτεταμένη απαγόρευση θήρας στο Δέλτα του Έβρου.

    Ελένη Εμινίδου
    Δικηγόρος
    Μέλος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

  • 30 Απριλίου 2010, 19:57 | nellie skoulikas

    Κ.ΓΚΙΝΟ ΜΗΝΑ δεν μπορεσαμε να παρευρεθουμε πολλοι στην διαμαρτυρια γιατι φροντιζουμε τ’αδεσποτα που δημιουργειτε εσεις.
    Και επιτελους κανενας λογικος ανθρωπος δεν καταλαβαινει γιατι εξακολουθει να υπαρχει αυτη η δραστηριοτητα…. Αυτο δεν ειναι σπορ η χομπυ ειναι ψυχρη δολοφονια.
    Οταν καποιος με οπλο τα βαζει με ανυπερασπιστα πλασματα πως μπορει να χαρακτηρισθει?

  • 30 Απριλίου 2010, 19:48 | Γ.ΚΥΡΚΟΣ

    Δεν υπαρχει καμια επιστημονικα τεκμηριωμενη μελετη που να σας δινει το δικαιωμα να απαγορευσετε κατι απολυτως νομιμο όπως είναι το κυνηγι.
    Για να παρετε μια αποφαση , θα πρεπει να εχετε λαβει υποψιν την τεκμηριωμενη αποψη ολων των κοινωνικων ομαδων που εκπροσωπειτε και όχι μονο των ομαδων για τις οποιες τρεφετε συμπαθεια.
    Ειστε στην θεση που σας εδωσαν με σκοπο να προασπιζεσθε τα δικαιωματα των πολιτων και στους πολιτες συμπεριλαμβανονται και 250.000 κυνηγοι .
    Δυστυχως η μεχρι τωρα σταση σας δεν θυμιζει δημοκρατια…
    Το προβλημα του ανθρωπου που δεν δεχεται το κυνηγι είναι προβλημα υπαρξης και υποστασης απεναντι στη φυση και το περιβαλλον.
    Το θηραμα , ο θυτης , η ζωη και θανατος είναι αναποσπαστα κομματια της φυσης . Όμως ένα ποσοστο ανθρωπων της σημερινης τσιμεντοποιημενης κοινωνιας μας –με τις δηθεν ευαισθησιες και τις δηθεν οικολογικες ανησυχιες – δεν μπορει να το δεχθει , δεν μπορει να το κατανοησει .
    Αυτό το ποσοστο ανθρωπων δεν μπορει επισης να δεχθει το κυνηγι ενός αγριου ζωου. .Παρ¨ολ¨αυτά , ευκολα καταβροχθιζει το αρνακι η το μοσχαρακι γαλακτος , χωρις να απασχολει το μυαλο του με το πώς βρεθηκε αυτό στο πιατο του.
    Αυτό το ποσοστο ανθρωπων δεν αποτελει αραγε ηθικο αυτουργο της σφαγης ζωων που γεννηθηκαν και δεν προλαβαν ουτε χορταρι να γευτουν (εξ ου και το γαλακτος)?
    Τις τυψεις τις αφηνουν διχως δισταγμο σε αυτόν που θανατωσε το ζωο……
    Αυτό το ποσοστο ανθρωπων με κατηγορει επειδη ειμαι κυνηγος . Επειδη δεν αρνουμε την φυση μου, αλλα αντιθετα ειμαι περηφανος που ειμαι κομματι της .
    Σταματηστε επιτελους να κρυβεστε πισω από το δαχτυλο σας , φτανει πια ! Αφηστε το κυνηγι στην ησυχια του .Γιατι το κυνηγι είναι ενστικτο βαθια ριζωμενο στον ανθρωπο (όπως σε όλα τα σαρκοφαγα –παμφαγα ζωα ) και δεν ξεριζωνεται.
    Απλως η το δεχεσαι η προσπαθεις να το κρυψεις πισω από ψευτοοικολογικες ανησυχιες .
    Αυτό που για σας είναι οικολογια ,για εμας τους κυνηγους είναι η ιδια μας η υπαρξη.
    Το κυνηγι είναι μορφη ελευθεριας ( το πολυτιμοτερο αγαθο ) και δεν θα μας το στερησετε με προσχημα την δηθεν οικολογικη σας συνειδηση και τους ατεκμηριωτους φοβους σας .

    Μετα τιμης

    Γ. Κυρκος

  • 30 Απριλίου 2010, 19:59 | ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΣ

    ME AYTHN ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ.

  • 30 Απριλίου 2010, 19:37 | αννα

    Γιατι να απομακρυνθουν οι κυνηγοι απο τον υμηττο;Δεν εισαντε παροντες
    στης φωτιες;ο ιδιος ο πρωθυπουργος συνεχαρη τους θυροφυλακες και τους
    ανθρωπους του κυνηγετικου συλλογου ,οταν αλλοι εισαν σε παραλιες.
    ΟΙ κυνηγοι εχουν πληρωση βαρυ τιμημα για την προστασια του περιβαλλοντος
    2 θυροφυλακες εχουν πεσει σε ωρα καθηκοντος.

  • 30 Απριλίου 2010, 19:23 | Νίκος Νομικός

    Διαίρει και βασίλευε.

    Έτσι λέγεται αυτό που επιχειρείτε να κάνετε με την τη παράγραφο 3 του άρθρου 7 κυρία Υπουργέ.

    Σε μία εποχή που το παρόν και το μέλλον μας κινδυνεύει όσο ποτέ. Σε μία εποχή που οι πολίτες νιώθουν προδομένοι από τα παχιά λόγια των πολιτικών. Σε μια εποχή που μόνο ενωμένοι και μονιασμένοι, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.

    Εσείς, πυροδοτείτε διαμάχες ανάμεσα στους Έλληνες, ελπίζοντας ότι μαλώνοντας μεταξύ τους, ίσως θα ξεχάσουν εσάς τους πολιτικούς.

    Εάν πραγματικά σας ενδιέφερε ο γόνιμος διάλογος, θα τον βοηθούσατε επισυνάπτοντας στο σχέδιο νόμου σας, μία επιστημονική μελέτη, ή έστω μία οδηγία της Ε.Ε., η οποία θα δικαιολογούσε τη πρόταση για απαγόρευση του κυνηγίου στη περιοχή.

    Επάνω σε μία τέτοια μελέτη, θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε, να διαφωνήσουμε, να συζητήσουμε και τέλος πάντων, να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα.

    Το να προσπαθείτε να περνάτε νόμους, στηριζόμενοι στο συναίσθημα και όχι στην επιστημονική τεκμηρίωση, είναι οπισθοδρομικό και επικίνδυνο.

  • 30 Απριλίου 2010, 19:33 | Τασος

    Ένα μεγάλο ,ξερό και κατηγορηματικό OXI στην εφαρμογή του άρθρου 7 παρ.3, χωρίς καμιά αιτιολογία, όπως ακριβώς η απαγόρευση που θεσπiζει χωρίς καμία επιστημονική βάση . Το ΟΧΙ αυτό δεν αφορά μόνον τον πολύπαθο Υμηττό αλλά όλους τους άλλους «Υμηττους» που έπονται, γιατί κάτι τέτοιο «μυρίζει». Πρόκειται για «πατέντα». Γιατί τι άλλο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς όταν για ένα τόσο σημαντικό θέμα ,όπως αποδεικνύει η συμμετοχή στην διαβούλευση του συγκεκριμένου άρθρου ,λαμβάνονται αποφάσεις με μιας γραμμής κειμένου επιβολή απαγόρευσης . Και μια συμβουλή προς τον Υμηττό:φύγε από εκεί όσο είναι καιρός φίλε .Με τέτοια γειτονία (Αθηνά -Αν. Αττική ) δεν σε βλέπω καλά φίλε ,και μην ακούς αυτούς που κάνουν ότι ενδιαφέρονται για σένα, τα δέντρα σου και τα ζώα που φιλοξενείς.
    Με εκτίμηση
    Τάσος

    Υ.Γ.Η έννοια της αειφορίας (που είναι και της μόδας) προϋποθέτει και κάποιον που να απολαμβάνει λελογισμενα τους καρπούς που «φέρονται» ες αει. Αλλιώς είναι γράμμα κενό και άνευ σημασίας. Στην φύση δεν προβλέπονται μηχανισμοί αποθησαυρισμού «καρπών».

  • 30 Απριλίου 2010, 18:31 | ΛΟΥΚΑΣ

    Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΗΡΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΑΝΤΙΚΥΝΗΓΟΣ ΚΥΡΙΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ Π Δ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΗ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΥΝΗΓΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΒΟΥΝΟ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΟΣ? ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΖΗΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΛΙΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ. ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΕ ΔΕΧΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ.

  • 30 Απριλίου 2010, 17:06 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Η ΦΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΔΑΥΤΗ!ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΠΕΡΙΣΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΟ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΝΗΣΙΔΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΤΟΥΦΕΚΙ ΣΤΟΝ ΩΜΟ.ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΠΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΠΟΥ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΟΣΟ ΕΧΩ ΔΕΙ, ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΚΕΣ, ΚΥΠΕΛΛΑ ΑΠΟ ΦΡΑΠΕ (ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ),ΠΑΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΔΕΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ,ΑΔΕΙΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΤΛ.ΕΝΤΑΞΕΙ,ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΥΣΗΧΙΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΜΟΝΟ ΚΥΝΗΓΟΙ, ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ.ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΣΑΦΕΙΕΣ,ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

  • 30 Απριλίου 2010, 17:47 | Ελένη

    Όσα σχόλια και αν έγραψαν οι κύριοι με τις καραμπίνες δε νομίζω να έχουν πείσει κανέναν γιατί πρέπει να συνεχιστεί η δολοφονία ζώων στον Υμηττό. Τι σχέση έχει η δολοφονία ζώων με την προστασία της φύσης.

    Ήρθε η ώρα να γίνουν ριζικές αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση σε αυτή την χώρα.
    Μπράβο στην υπουργό για την απόφασή της. Ο ελληνικός λαός θα σας στηρίξει.

    @ΓΚΙΝΟΣ ΜΗΝΑΣ – μπορεί στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα να ήταν 50-60 άτομα, ο κόσμος όμως χειροκροτούσε την προσπάθεια και σε λιγότερο από τρεις ώρες μαζεύτηκαν 2.000 υπογραφές κατά του κυνηγιού.

    Τα δολοφονικά χόμπυ σας κύριοι δεν είναι αποδεκτά πλέον και είναι καιρός να το πάρετε απόφαση. Η κοινωνία εξελίσετε! Ή την ακολουθείτε ή μένετε πίσω.

  • 30 Απριλίου 2010, 17:07 | Ελένη Μπάλιου

    Κύριε υπουργέ
    Εύχομαι να ισχύσει το μέτρο για την απαγόρευση του κυνηγιού, όχι μόνο στον υμηττό αλλά και σε κάθε περιοχή έχει καθιερωθεί αυτό να γίνεται. Κάποιοι μίλησαν για πολιτισμό και έλλειψη πολιτισμού. Έχουμε μπερδέψει τις έννοιες; Από πότε ο πολιτισμός σχετίζεται με το σκότωμα των ανυπεράσπιστων ζώων και τα δολοφονικά ένστικτα; Δηλαδή όλοι αυτοί οι ξεσηκωμένοι και άμεσα θιγμένοι κυνηγοί, που επικαλούνται το καλό που προσφέρουν με τις οργανώσεις τους στις περιοχές που οι ίδιοι ορίζουν σαν κυνηγετικές, δεν γίνεται να το κάνουν το καλό τους χωρίς να βάζουν στο σημάδι τα δύστυχα ζώα; Με εξοργίζει η σκέψη του πόσο μακριά από κάθε έννοια πολιτισμού βρίσκονται αυτά τα άτομα που την επικαλούνται. Σε μια εποχή όπου όλα τα είδη της πανίδας απειλούνται με εξαφάνιση, όπου η γη μας έχει καταντήσει κρανίου τόπος, όπου ούτε να φάνε ούτε να πιουν βρίσκουν τα ζώα και τα πτηνά πια, έχουν να αντιμετωπίσουν και τους μανιακούς με τα όπλα, που δεν μπορούν να προσφέρουν προστασία στη φύση αν δεν γίνεται να σκοτώσουν. Τι να πω. Ζούμε σε καιρούς παρανοϊκούς αλλά από του σημείου αυτού, μέχρι του σημείου να απευθύνεσαι με επιστολές, e mail διαμαρτυρίας στους υπουργούς επειδή σου στερούν την ευχαρίστηση του «δολοφονείν», αυτό κι αν είναι παράνοια.
    Κύριε υπουργέ, ανεξάρτητα της συντονισμένης προσπάθειας που κάνουν οι λίγοι αυτοί για να φανεί ότι πρόκειται για μια πλειοψηφία της οποίας τα συμφέροντα θίγονται, «Δεν θα έχουν συκωτάκια πουλιών το βράδυ στο πιάτο τους τι κρίμα..» σας διαβεβαιώνω πως η πραγματική πλειοψηφία στην οποία κι εγώ ανήκω, είναι η άλλη. Των ανθρώπων δηλαδή που θέλουν επιτέλους να ζουν και οι ίδιοι χωρίς τη ντροπή πως ζώα όντες, προσπαθούν να αφανίσουν κάθε άλλο ζωντανό οργανισμό προς απόδειξη κυριαρχίας του είδους. Δεν αρκεί τόση ζημιά που το είδος έχει επιφέρει σε αυτό τον πλανήτη; θα πρέπει ακάθεκτοι να σκοτώνουμε κάθε άλλη μορφή ζωής, ως το τέλος του πλανήτη; Ειδικά για την περίπτωση του Υμηττού, μην ξεχνάμε πως εκεί υπάρχουν τόποι προσκυνησης από διάφορες καταγραφές της ιστορίας, πως στις φυσικές και τεχνιτές οάσεις του καταφεύγουν οι άνθρωποι στους καύσωνες για να ανακουφιστούν, να χαζέψουν και να απολαύσουν τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής και ουδόλως να ακούνε τρεις και μία τα μπαμ και μπουμ από τις καραμπίνες των κυνηγών που επιτελούν το «ιερό έργο» της εξολόθρευσης.
    Ευχαριστώ γιατί ξέρω πως θα καταλάβετε τις λογικές μου απορίες.

  • 30 Απριλίου 2010, 16:36 | maltidis xristos

    Όχι κυρία Μπιρμπίλη, δεν θα γίνει έτσι. Δεν θα απαγορέψετε το κυνήγι, λίγο – λίγο με απαγορεύσεις και διατάξεις κρυμμένες μέσα σε σχετικούς ή άσχετους νόμους και διατάγματα.

    Φαίνεται πως η «Πρόταση για ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της βιοποικιλότητας» ή αλλιώς «πρόταση των 10 πλουσιότερα επιχορηγούμενων», καθώς και όποια άλλη πρόταση σας έφερε οποιοσδήποτε αυτόκλητος και αυτοδιορισμένος «σωτήρας του περιβάλλοντος», βρήκε άμεσα θέση στο τραπέζι του δήθεν διαλόγου και της τάχα διαβούλευσης σας. Τη στιγμή όμως που στις προτάσεις αυτές θίγονται θέματα που έχουν να κάνουν με το κυνήγι, και προκειμένου να φύγουν τα «τάχα» και τα «δήθεν» και να υπάρξει πραγματικός διάλογος, πρέπει να εκπροσωπηθούν αληθινά και εξ ίσου και οι κυνηγοί, να ληφθούν εξ ίσου υπ΄όψιν και οι δικές τους θέσεις και προτάσεις. Έτσι δεν γίνεται ο διάλογος στις δημοκρατίες;

    Οι WWF Ελλάς, Greenpeace, Αρκτούρος, Αρχέλων, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, MOm, Καλλιστώ και Δίκτυο Μεσόγειος SOS, έχουν θέση πάνω και δίπλα στο τραπέζι σας. Επίσης έχουν θέση οι προτάσεις και οι θέσεις ανύπαρκτων στην πράξη σφραγιδοσωματείων των 3 και 4 ενεργών μελών. Η Κ.Σ.Ε. και οι 250.000 ταμειακώς τακτοποιημένοι Έλληνες πολίτες που αντιπροσωπεύει, δεν πρέπει να εκπροσωπηθούν εξ ίσου; Έτσι δεν γίνονται οι διαβουλεύσεις στις δημοκρατίες;

    Ξέρουμε ότι διακαής προσωπικός σας πόθος, καθώς και των φίλων και συνοδοιπόρων σας -είτε αυτοί είναι οι επαγγελματίες των “ΜΚ”Ο, είτε οι παραπληροφορημένοι άνθρωποι των «οικολογικών» οργανώσεων, συνιστωσών και κινημάτων- είναι η απαγόρευση του κυνηγιού, στην κατά το δυνατόν μεγαλύτερη κλίμακα. Όμως δεν γίνεται έτσι στις δημοκρατίες.

    Είστε υπουργός πλέον, κυρία. Υπουργός όλων των Ελλήνων! Φερθείτε ανάλογα.

    Δεν είστε πια η «green Tina» ΤΟΥΣ, είστε η Υπουργός ΜΑΣ. Νομοθετείτε για λογαριασμό όλων των Ελλήνων και όχι εξ ονόματος των φίλων σας. Τις προσωπικές σας απόψεις, συμπάθειες ή αντιπάθειες κρατήστε τις για όταν ξαναγίνετε κυρία του εαυτού σας. Τώρα δεν είστε. Τώρα ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ τον Ελληνικό λαό, που ένα μεγάλο, ζωηρό κομμάτι του είναι και οι κυνηγοί.

    Περίπου 300.000 είναι οι Έλληνες πολίτες που εκδίδουν κάθε χρόνο άδεια κυνηγίου.

    Άλλοι τόσοι, τουλάχιστον, είναι αυτοί που δεν εκδίδουν άδεια, είτε επειδή είναι μικροί στην ηλικία, είτε γιατί είναι υπερήλικες, κάποιοι γιατί υπηρετούν στο στρατό, σπουδάζουν, είναι άνεργοι ή δεν τους φτάνουν τα 400 ή 700 ευρώ του μισθού τους για να εξασκήσουν νόμιμα την αγαπημένη τους δραστηριότητα. Κυνηγοί όμως δεν έπαψαν, ούτε θα πάψουν να είναι.

    Αν σε αυτούς συνυπολογίσετε τα μέλη των οικογενειών μας, τους επαγγελματίες του χώρου μας αλλά και τους χιλιάδες επαγγελματιών της επαρχίας (ξενοδόχους, εστιάτορες, αρτοποιούς, βενζινάδες κ.λ.π.), που κατά τη «νεκρή» χειμερινή περίοδο και όχι μόνον, στηρίζουν, σε μεγάλο ποσοστό, την επιβίωση των επιχειρήσεών τους στην μετακίνηση των κυνηγών από τα αστικά κέντρα προς την ύπαιθρο, θα αθροίσετε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του λαού του οποίου είστε Υπουργός.

    Ένα μεγάλο κομμάτι του λαού ΣΑΣ κυρία Υπουργέ, του οποίου τη φωνή δεν ακούτε, δε θέλετε να ακούσετε ή περιφρονείτε απ΄ότι δείχνει η μέχρι τώρα συμπεριφορά σας.

    Ένα μεγάλο κομμάτι, του οποίου η φωνή δεν έχει καμιά ελπίδα να ακουστεί σε όλη της την ένταση, σε καμία «ηλεκτρονική διαβούλευση» ή «ανοιχτή διακυβέρνηση» μέσω διαδικτύου και το ξέρετε. Είναι πάρα πολλοί, είναι δυσανάλογα πολλοί οι αντικυνηγοί στο internet κυρία Υπουργέ και είναι ελάχιστοι οι κυνηγοί. Ο λόγος είναι απλός: όταν οι φίλοι σας δικτυώνονται και διαδικτυώνονται στις αντικυνηγετικές σελίδες, εμείς είμαστε στα βουνά και στα λαγκάδια. κυνηγάμε, εκπαιδεύουμε ή απλά βγάζουμε βόλτα τα σκυλιά μας, φυτεύουμε δέντρα, επανδρώνουμε πυροφυλάκια, σβήνουμε φωτιές. Άλλες φορές ποτίζουμε δέντρα που κάποιοι «σωτήρες» του περιβάλλοντος φύτεψαν, παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, αλλά μόλις κλείσανε οι κάμερες και σβήσαν οι προβολείς, φύγανε κι οι «ευαισθητοποιημένοι» χωρίς κανείς τους να γυρίσει να ρίξει μια ματιά πίσω του. Βλέπετε, έχουμε πολλά να κάνουμε εκεί έξω, δεν μας μένει πολύς χρόνος για διαδικτυακή οργάνωση και «ιντερνετικές» μάχες.

    Έτσι η οποιαδήποτε ηλεκτρονική διαβούλευση, σχετικά με το κυνήγι, θα εξελιχθεί (το έχουν ήδη οργανώσει) σε μια διαδικτυακή αναμέτρηση μεταξύ κυνηγών και αντικυνηγών, της οποίας το αποτέλεσμα καμία σχέση δε θα έχει με την κοινωνική πραγματικότητα. Είναι σαν να βάζετε 4 λύκους κι 1 πρόβατο, να ψηφίσουν για το τι θα φάνε το βράδυ.

    Αν σας ενδιαφέρει η πραγματική αποτύπωση της κοινής γνώμης, σχετικά με το κυνήγι, ρωτήστε τους Νομάρχες και τους Δημάρχους, όσο υπάρχουν ακόμα, ζητήστε τη γνώμη των επαγγελματικών επιμελητηρίων και συλλόγων της περιφέρειας.

    Συνεργαστείτε –έτσι όπως κάνουν σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, επιτυγχάνοντας άριστα αποτελέσματα και προσφέροντας πραγματικές υπηρεσίες στο περιβάλλον- με τις κυνηγετικές οργανώσεις που εκπροσωπούν ανθρώπους οι οποίοι νοιάζονται πραγματικά για τη φύση, που ζουν στη φύση, που γνωρίζουν τη φύση.

    Οι ψευτοοικολόγοι της μόδας, που «σώζουν» το περιβάλλον από την πολυθρόνα του σαλονιού τους και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή τους, χωρίς να έχουν δει ποτέ τους φωλιά ορτυκιού ή μωρό λαγού, που νομίζουν πως άλλο ζώο είναι το αρνί κι άλλο το πρόβατο, μπορούν να εμπλουτίσουν με επιτυχία οποιαδήποτε ηλεκτρονική διαβούλευση, μπορούν –και το κάνουν χρόνια τώρα και με μεγάλη επιτυχία- να βρίσουν, να λασπολογήσουν, να συκοφαντήσουν τους κυνηγούς, μπορούν να σας βολέψουν «νομιμοποιώντας» άδικες αποφάσεις στηριγμένες πάνω σε κατευθυνόμενες εισηγήσεις, αλλά δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα στη φύση. Και να θέλουν, δεν ξέρουν πώς να το κάνουν.

    Είναι στημένο το παιχνίδι και το ξέρουμε. Αλλά πλέον ξέρουμε και ότι είμαστε οι πιο στερημένοι κυνηγοί – πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κυνήγι στην Ελλάδα υπόκειται στις περισσότερες απαγορεύσεις και περιορισμούς (ως προς τη διάρκεια, το χώρο, τα θηρεύσιμα είδη, τους τρόπους και τα μέσα θήρευσης) από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης. Και όχι μόνο δεν πρόκειται να δεχτούμε οποιονδήποτε παραπέρα περιορισμό ή απαγόρευση, όχι μόνο δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε ούτε μια σπιθαμή κυνηγότοπου, ούτε μια μέρα απ΄την κυνηγετική περίοδο, αλλά έχουμε σκοπό να διεκδικήσουμε περισσότερες ελευθερίες, με όλους τους τρόπους και τα μέσα που προσφέρουν σε μας οι κοινοτικές αρχές περί ισονομίας και ισοπολιτείας. Για να μη χαθεί ότι με κόπο και αγώνα πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Για να κρατήσουμε τους Έλληνες κυνηγούς νόμιμους και συνειδητοποιημένους, τη στιγμή που εσείς θέλετε να τους κάνετε λαθροθήρες. Γιατί αυτό θα γίνει αν επιβάλλετε κι άλλες απαγορεύσεις. Καμιά θηροφυλακή και καμιά αστυνομία περιβάλλοντος δε θα μπορέσει να ελέγξει την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου. Χώρια που όπως πάει η οικονομική κατρακύλα της επαρχίας, σε λίγο ο καθένας θα βγαίνει να κυνηγήσει για να βάλει κρέας στο τραπέζι του. Κι όταν γεμίσουν τα δικαστήρια με κατηγορούμενους για λαθροθηρία, οι ίδιοι οι δικαστές θα σας πουν πως νόμος που στέλνει πολύ κόσμο στο σκαμνί, είναι κακός νόμος. Θα γυρίσουμε εκεί που ήμασταν πριν 50 χρόνια, θα ζήσουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, αφού δεν μπορεί κάθε χωριό να έχει κι ένα θηροφύλακα, κάθε βουνό κι ένα δασοφύλακα.

    Δώσαμε μάχη κυρία Υπουργέ για να ξεφύγουμε από κεί. Όταν, οι «σωτήρες του περιβάλλοντος» που σας γυροφέρνουν σήμερα και ζητούν περιορισμούς και απαγορεύσεις της κυνηγετικής δραστηριότητας κάθονταν στα ζεστά τους γραφεία, κακοποιώντας μέχρι και τα παιδικά παραμύθια, προκειμένου να εμφανίσουν στην κοινή γνώμη τους κυνηγούς σαν αιμοδιψή τέρατα, κάποιοι από μας δέρνονταν με τους λαθροθήρες εκεί έξω. Ματώσαμε εκεί έξω κυρία, έχουμε τραυματίες και νεκρούς στη μάχη κατά της λαθροθηρίας. Έχουμε ξοδέψει δισεκατομμύρια, από τα δικά μας χρήματα, χωρίς καμία κρατική ή κοινοτική επιχορήγηση για την πάταξή της. Ξέρετε κάποιον άλλο που να την πολέμησε «στο πεδίο», όπως λένε και οι «ακτιβιστές» φίλοι σας;

    Παρ΄όλο που κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, από τους εκπροσώπους μας στέκονται παγωμένοι, άβουλοι και άτολμοι, θεωρώντας την υπαγωγή του κυνηγιού στο ΥΠΕΚΑ άσχημη συγκυρία και την τοποθέτησή σας ως Υπουργού, σχεδόν καταστροφή, η μεγάλη πλειοψηφία των κυνηγών δεν το βλέπει έτσι. Δεν μας τρομάζουν πιά οι δράκοι του παραμυθιού. Και όποιος θελήσει να παίξει μαζί μας, θα αναγκαστεί να παίξει κυνηγητό, όχι κρυφτό, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Σκοπεύουμε να προσφύγουμε όπου χρειαστεί και να διεκδικήσουμε ότι δικαιούμαστε.

    Εσείς απ΄την πλευρά σας, δείξτε σε όλους ότι είστε μια πραγματική Υπουργός, μιάς αληθινά δημοκρατικής κυβέρνησης και χειριστείτε το θέμα με αληθινά αμερόληπτο τρόπο, χωρίς προσωπικές εμπάθειες και αφορισμούς. Δεν υπάρχει στον κόσμο, ούτε μία μελέτη πανεπιστημίου ή άλλου αξιόπιστου και αμερόληπτου φορέα, που να λέει ότι το κυνήγι κάνει κακό στο περιβάλλον. Τα ψέματα αυτά τα επινόησαν και τα διασπείρουν, μέσα από αναπόδεικτες copy – paste μελέτες, κάποιοι ψεύτικοι ή βαμμένοι «επιστήμονες» και κάποιοι φανατικοί, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται μέσα από θολές και παράξενες διαδικασίες στο στενό σας περιβάλλον σήμερα και καθώς φαίνεται επηρεάζουν τις αποφάσεις σας. Αλλά, διαχρονικά, οι όποιου είδους φανατικοί μόνο κακό έχουν κάνει στην ανθρωπότητα.

    Δεν ξέρω, δεν μπορώ να ξέρω, κυρία Υπουργέ, αν η τοποθέτησή σας στο συγκεκριμένο Υπουργείο, είναι, όπως ακούγεται, αποτέλεσμα μεθοδεύσεων κάποιων οικονομικών συμφερόντων μεγαλοεπιχειρηματιών που θέλουν να περιορίσουν ή να καταργήσουν το ελεύθερο, παραδοσιακό κυνήγι για να στήσουν κυνηγετικά πάρκα και ρεζέρβες με σκοπό το κέρδος

    ή αν απλά είστε ένα ακόμη παιδί της πόλης, παραπλανημένο, από την καλοστημένη και πολύ καλά διαδεδομένη, ελλείψει αντιλόγου, αντικυνηγετική προπαγάνδα.

    Αν συμβαίνει το πρώτο, δεν μπορώ να κάνω τίποτα, φοβάμαι πως θα καταντήσω να κυνηγώ παράνομα, γιατί όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται υποχρέωση.

    Αν συμβαίνει το δεύτερο, είναι εύκολο να καταλάβετε την απάτη: ψάξτε τα πρωτότυπα των παραμυθιών, πριν τα «επεξεργαστούν» οι «φίλοι» σας. Εκεί, ο κυνηγός είναι που σώζει την κοκκινοσκουφίτσα και τα κατσικάκια απ΄τα δόντια του κακού λύκου.

    Ζητώ την κατανόηση και την επιείκειά σας όσον αφορά το μακροσκελές της επιστολής μου, αλλά παίζεται η ζωή μου εδώ, δεν μπορούσα να είμαι συντομότερος.

  • 30 Απριλίου 2010, 16:28 | ΚΟΥΛΛΑΡΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    Σε ολοκληρη την Ευρωπη , στην οποια ειμαστε και μελη το κυνηγι ειναι μετρο διαχειρισης της πανιδας και του περιβαλοντος , και πραγματι ετσι ειναι συμφωνα με μελετες απο σοβαρους επιστημονες.
    Μονο στην Ελλαδα μας ειναι ο αποδιοπομπαιος τραγος για πολλα κακος κειμενα του Ελληνικου περιβαλοντος.
    Δεν λεω να μην υπαρχουν απαγορευμενες περιοχες για το κυνηγι αλλα να γινετε και μια καποια μελετη για το πια θα ειναι αυτη η περιοχη και οταν γινει καταφυγιο αγριας ζωης να μην μενουμε μονο στον τιτλο και στο οτι απαγορευεται το κυνηγι και ενταξει αλλα και να το προσεχουμε αλλα και να το παρατυρουμε ακομη και να το εμπλουτισουμε με διαφορα ζωα και να γινετε σωστη διαχηρηση και μετα απο καποια χροναι και αφου πληρει καπιες προηποθεσεις να επιτρεπετε και παλι το κυνηγι και να γινετε καπου αλλου καταφυγιο.

    Λεω ενα μεγαλο ΟΧΙ σε αυτο που παει να γινει στον υμητο τουλαχιστον για το κυνηγι χωρις την οποιαδιποτε ερευνα πρωτα .
    Κυρια υπουργος δεν φτεει το κυνηγι για ολα τα κακα αυτης της χωρας.

    το κυνηγι δεν ειναι χομπι ειναι τροπος ζωης, Ελληνικη παραδοση εκατομυρια χρονια τωρα ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

  • 30 Απριλίου 2010, 16:40 | rozis panagiotis

    ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ!ΕΙΜΑΙ 18 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ…ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.ΤΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΙΑ ΑΡΧΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΩΣ »ΦΙΛΟΥ»,ΕΧΩ ΓΕΥΤΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΓΜΕΣ ΧΑΡΑΣ,ΑΝΑΚΟΥΦΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΦΑΝΙΣΕΙ,ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ,ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ »ΣΚΟΤΩΝΩ»ΕΜΒΙΑ ΟΝΤΑ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ,Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΧΝΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ.ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ,Η ΛΕΞΗ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΑΩ ΣΕ ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ΗΛΙΚΙΑ.ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΣΩΣΤΑ.ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ,ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΟΜΩΣ,ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ.ΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΑΡΔΗΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ,ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΕΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΓΕΥΤΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΕΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ,ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.ΟΛΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ,Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΧΕΙΡΟΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΡΑΜΕΤΕ…
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ…

  • 30 Απριλίου 2010, 16:14 | ΣΠΥΡΟΣ ΘΩΜΑΚΟΣ

    Πρός κους Διαχειριστές: είναι η δεύτερη φορά που στέλνω το παρακάτω μήνυμα.Το πρώτο ήταν στις 24/04 και ακόμα δεν έχει εμφανιστεί.ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;;

    Όχι κυρία Μπιρμπίλη, δεν θα γίνει έτσι. Δεν θα απαγορέψετε το κυνήγι, λίγο – λίγο με απαγορεύσεις και διατάξεις κρυμμένες μέσα σε σχετικούς ή άσχετους νόμους και διατάγματα.
    Φαίνεται πως η «Πρόταση για ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της βιοποικιλότητας» ή αλλιώς «πρόταση των 10 πλουσιότερα επιχορηγούμενων», καθώς και όποια άλλη πρόταση σας έφερε οποιοσδήποτε αυτόκλητος και αυτοδιορισμένος «σωτήρας του περιβάλλοντος», βρήκε άμεσα θέση στο τραπέζι του δήθεν διαλόγου και της τάχα διαβούλευσης σας. Τη στιγμή όμως που στις προτάσεις αυτές θίγονται θέματα που έχουν να κάνουν με το κυνήγι, και προκειμένου να φύγουν τα «τάχα» και τα «δήθεν» και να υπάρξει πραγματικός διάλογος, πρέπει να εκπροσωπηθούν αληθινά και εξ ίσου και οι κυνηγοί, να ληφθούν εξ ίσου υπ΄όψιν και οι δικές τους θέσεις και προτάσεις. Έτσι δεν γίνεται ο διάλογος στις δημοκρατίες;
    Οι WWF Ελλάς, Greenpeace, Αρκτούρος, Αρχέλων, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, MOm, Καλλιστώ και Δίκτυο Μεσόγειος SOS, έχουν θέση πάνω και δίπλα στο τραπέζι σας. Επίσης έχουν θέση οι προτάσεις και οι θέσεις ανύπαρκτων στην πράξη σφραγιδοσωματείων των 3 και 4 ενεργών μελών. Η Κ.Σ.Ε. και οι 250.000 ταμειακώς τακτοποιημένοι Έλληνες πολίτες που αντιπροσωπεύει, δεν πρέπει να εκπροσωπηθούν εξ ίσου; Έτσι δεν γίνονται οι διαβουλεύσεις στις δημοκρατίες;
    Ξέρουμε ότι διακαής προσωπικός σας πόθος, καθώς και των φίλων και συνοδοιπόρων σας -είτε αυτοί είναι οι επαγγελματίες των “ΜΚ”Ο, είτε οι παραπληροφορημένοι άνθρωποι των «οικολογικών» οργανώσεων, συνιστωσών και κινημάτων- είναι η απαγόρευση του κυνηγιού, στην κατά το δυνατόν μεγαλύτερη κλίμακα. Όμως δεν γίνεται έτσι στις δημοκρατίες.

    Είστε υπουργός πλέον, κυρία. Υπουργός όλων των Ελλήνων! Φερθείτε ανάλογα.
    Δεν είστε πια η «green Tina» ΤΟΥΣ, είστε η Υπουργός ΜΑΣ. Νομοθετείτε για λογαριασμό όλων των Ελλήνων και όχι εξ ονόματος των φίλων σας. Τις προσωπικές σας απόψεις, συμπάθειες ή αντιπάθειες κρατήστε τις για όταν ξαναγίνετε κυρία του εαυτού σας. Τώρα δεν είστε. Τώρα ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ τον Ελληνικό λαό, που ένα μεγάλο, ζωηρό κομμάτι του είναι και οι κυνηγοί.
    Περίπου 300.000 είναι οι Έλληνες πολίτες που εκδίδουν κάθε χρόνο άδεια κυνηγίου.
    Άλλοι τόσοι, τουλάχιστον, είναι αυτοί που δεν εκδίδουν άδεια, είτε επειδή είναι μικροί στην ηλικία, είτε γιατί είναι υπερήλικες, κάποιοι γιατί υπηρετούν στο στρατό, σπουδάζουν, είναι άνεργοι ή δεν τους φτάνουν τα 400 ή 700 ευρώ του μισθού τους για να εξασκήσουν νόμιμα την αγαπημένη τους δραστηριότητα. Κυνηγοί όμως δεν έπαψαν, ούτε θα πάψουν να είναι.
    Αν σε αυτούς συνυπολογίσετε τα μέλη των οικογενειών μας, τους επαγγελματίες του χώρου μας αλλά και τους χιλιάδες επαγγελματιών της επαρχίας (ξενοδόχους, εστιάτορες, αρτοποιούς, βενζινάδες κ.λ.π.), που κατά τη «νεκρή» χειμερινή περίοδο και όχι μόνον, στηρίζουν, σε μεγάλο ποσοστό, την επιβίωση των επιχειρήσεών τους στην μετακίνηση των κυνηγών από τα αστικά κέντρα προς την ύπαιθρο, θα αθροίσετε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του λαού του οποίου είστε Υπουργός.
    Ένα μεγάλο κομμάτι του λαού ΣΑΣ κυρία Υπουργέ, του οποίου τη φωνή δεν ακούτε, δε θέλετε να ακούσετε ή περιφρονείτε απ΄ότι δείχνει η μέχρι τώρα συμπεριφορά σας.

    Ένα μεγάλο κομμάτι, του οποίου η φωνή δεν έχει καμιά ελπίδα να ακουστεί σε όλη της την ένταση, σε καμία «ηλεκτρονική διαβούλευση» ή «ανοιχτή διακυβέρνηση» μέσω διαδικτύου και το ξέρετε. Είναι πάρα πολλοί, είναι δυσανάλογα πολλοί οι αντικυνηγοί στο internet κυρία Υπουργέ και είναι ελάχιστοι οι κυνηγοί. Ο λόγος είναι απλός: όταν οι φίλοι σας δικτυώνονται και διαδικτυώνονται στις αντικυνηγετικές σελίδες, εμείς είμαστε στα βουνά και στα λαγκάδια. κυνηγάμε, εκπαιδεύουμε ή απλά βγάζουμε βόλτα τα σκυλιά μας, φυτεύουμε δέντρα, επανδρώνουμε πυροφυλάκια, σβήνουμε φωτιές. Άλλες φορές ποτίζουμε δέντρα που κάποιοι «σωτήρες» του περιβάλλοντος φύτεψαν, παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, αλλά μόλις κλείσανε οι κάμερες και σβήσαν οι προβολείς, φύγανε κι οι «ευαισθητοποιημένοι» χωρίς κανείς τους να γυρίσει να ρίξει μια ματιά πίσω του. Βλέπετε, έχουμε πολλά να κάνουμε εκεί έξω, δεν μας μένει πολύς χρόνος για διαδικτυακή οργάνωση και «ιντερνετικές» μάχες.
    Έτσι η οποιαδήποτε ηλεκτρονική διαβούλευση, σχετικά με το κυνήγι, θα εξελιχθεί (το έχουν ήδη οργανώσει) σε μια διαδικτυακή αναμέτρηση μεταξύ κυνηγών και αντικυνηγών, της οποίας το αποτέλεσμα καμία σχέση δε θα έχει με την κοινωνική πραγματικότητα. Είναι σαν να βάζετε 4 λύκους κι 1 πρόβατο, να ψηφίσουν για το τι θα φάνε το βράδυ.
    Αν σας ενδιαφέρει η πραγματική αποτύπωση της κοινής γνώμης, σχετικά με το κυνήγι, ρωτήστε τους Νομάρχες και τους Δημάρχους, όσο υπάρχουν ακόμα, ζητήστε τη γνώμη των επαγγελματικών επιμελητηρίων και συλλόγων της περιφέρειας.
    Συνεργαστείτε –έτσι όπως κάνουν σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, επιτυγχάνοντας άριστα αποτελέσματα και προσφέροντας πραγματικές υπηρεσίες στο περιβάλλον- με τις κυνηγετικές οργανώσεις που εκπροσωπούν ανθρώπους οι οποίοι νοιάζονται πραγματικά για τη φύση, που ζουν στη φύση, που γνωρίζουν τη φύση.
    Οι ψευτοοικολόγοι της μόδας, που «σώζουν» το περιβάλλον από την πολυθρόνα του σαλονιού τους και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή τους, χωρίς να έχουν δει ποτέ τους φωλιά ορτυκιού ή μωρό λαγού, που νομίζουν πως άλλο ζώο είναι το αρνί κι άλλο το πρόβατο, μπορούν να εμπλουτίσουν με επιτυχία οποιαδήποτε ηλεκτρονική διαβούλευση, μπορούν –και το κάνουν χρόνια τώρα και με μεγάλη επιτυχία- να βρίσουν, να λασπολογήσουν, να συκοφαντήσουν τους κυνηγούς, μπορούν να σας βολέψουν «νομιμοποιώντας» άδικες αποφάσεις στηριγμένες πάνω σε κατευθυνόμενες εισηγήσεις, αλλά δεν έχουν να προσφέρουν απολύτως τίποτα στη φύση. Και να θέλουν, δεν ξέρουν πώς να το κάνουν.
    Είναι στημένο το παιχνίδι και το ξέρουμε. Αλλά πλέον ξέρουμε και ότι είμαστε οι πιο στερημένοι κυνηγοί – πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κυνήγι στην Ελλάδα υπόκειται στις περισσότερες απαγορεύσεις και περιορισμούς (ως προς τη διάρκεια, το χώρο, τα θηρεύσιμα είδη, τους τρόπους και τα μέσα θήρευσης) από οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης. Και όχι μόνο δεν πρόκειται να δεχτούμε οποιονδήποτε παραπέρα περιορισμό ή απαγόρευση, όχι μόνο δεν πρόκειται να παραχωρήσουμε ούτε μια σπιθαμή κυνηγότοπου, ούτε μια μέρα απ΄την κυνηγετική περίοδο, αλλά έχουμε σκοπό να διεκδικήσουμε περισσότερες ελευθερίες, με όλους τους τρόπους και τα μέσα που προσφέρουν σε μας οι κοινοτικές αρχές περί ισονομίας και ισοπολιτείας. Για να μη χαθεί ότι με κόπο και αγώνα πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Για να κρατήσουμε τους Έλληνες κυνηγούς νόμιμους και συνειδητοποιημένους, τη στιγμή που εσείς θέλετε να τους κάνετε λαθροθήρες. Γιατί αυτό θα γίνει αν επιβάλλετε κι άλλες απαγορεύσεις. Καμιά θηροφυλακή και καμιά αστυνομία περιβάλλοντος δε θα μπορέσει να ελέγξει την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου. Χώρια που όπως πάει η οικονομική κατρακύλα της επαρχίας, σε λίγο ο καθένας θα βγαίνει να κυνηγήσει για να βάλει κρέας στο τραπέζι του. Κι όταν γεμίσουν τα δικαστήρια με κατηγορούμενους για λαθροθηρία, οι ίδιοι οι δικαστές θα σας πουν πως νόμος που στέλνει πολύ κόσμο στο σκαμνί, είναι κακός νόμος. Θα γυρίσουμε εκεί που ήμασταν πριν 50 χρόνια, θα ζήσουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, αφού δεν μπορεί κάθε χωριό να έχει κι ένα θηροφύλακα, κάθε βουνό κι ένα δασοφύλακα.
    Δώσαμε μάχη κυρία Υπουργέ για να ξεφύγουμε από κεί. Όταν, οι «σωτήρες του περιβάλλοντος» που σας γυροφέρνουν σήμερα και ζητούν περιορισμούς και απαγορεύσεις της κυνηγετικής δραστηριότητας κάθονταν στα ζεστά τους γραφεία, κακοποιώντας μέχρι και τα παιδικά παραμύθια, προκειμένου να εμφανίσουν στην κοινή γνώμη τους κυνηγούς σαν αιμοδιψή τέρατα, κάποιοι από μας δέρνονταν με τους λαθροθήρες εκεί έξω. Ματώσαμε εκεί έξω κυρία, έχουμε τραυματίες και νεκρούς στη μάχη κατά της λαθροθηρίας. Έχουμε ξοδέψει δισεκατομμύρια, από τα δικά μας χρήματα, χωρίς καμία κρατική ή κοινοτική επιχορήγηση για την πάταξή της. Ξέρετε κάποιον άλλο που να την πολέμησε «στο πεδίο», όπως λένε και οι «ακτιβιστές» φίλοι σας;
    Παρ΄όλο που κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, από τους εκπροσώπους μας στέκονται παγωμένοι, άβουλοι και άτολμοι, θεωρώντας την υπαγωγή του κυνηγιού στο ΥΠΕΚΑ άσχημη συγκυρία και την τοποθέτησή σας ως Υπουργού, σχεδόν καταστροφή, η μεγάλη πλειοψηφία των κυνηγών δεν το βλέπει έτσι. Δεν μας τρομάζουν πιά οι δράκοι του παραμυθιού. Και όποιος θελήσει να παίξει μαζί μας, θα αναγκαστεί να παίξει κυνηγητό, όχι κρυφτό, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Σκοπεύουμε να προσφύγουμε όπου χρειαστεί και να διεκδικήσουμε ότι δικαιούμαστε.
    Εσείς απ΄την πλευρά σας, δείξτε σε όλους ότι είστε μια πραγματική Υπουργός, μιάς αληθινά δημοκρατικής κυβέρνησης και χειριστείτε το θέμα με αληθινά αμερόληπτο τρόπο, χωρίς προσωπικές εμπάθειες και αφορισμούς. Δεν υπάρχει στον κόσμο, ούτε μία μελέτη πανεπιστημίου ή άλλου αξιόπιστου και αμερόληπτου φορέα, που να λέει ότι το κυνήγι κάνει κακό στο περιβάλλον. Τα ψέματα αυτά τα επινόησαν και τα διασπείρουν, μέσα από αναπόδεικτες copy – paste μελέτες, κάποιοι ψεύτικοι ή βαμμένοι «επιστήμονες» και κάποιοι φανατικοί, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται μέσα από θολές και παράξενες διαδικασίες στο στενό σας περιβάλλον σήμερα και καθώς φαίνεται επηρεάζουν τις αποφάσεις σας. Αλλά, διαχρονικά, οι όποιου είδους φανατικοί μόνο κακό έχουν κάνει στην ανθρωπότητα.

    Δεν ξέρω, δεν μπορώ να ξέρω, κυρία Υπουργέ, αν η τοποθέτησή σας στο συγκεκριμένο Υπουργείο, είναι, όπως ακούγεται, αποτέλεσμα μεθοδεύσεων κάποιων οικονομικών συμφερόντων μεγαλοεπιχειρηματιών που θέλουν να περιορίσουν ή να καταργήσουν το ελεύθερο, παραδοσιακό κυνήγι για να στήσουν κυνηγετικά πάρκα και ρεζέρβες με σκοπό το κέρδος
    ή αν απλά είστε ένα ακόμη παιδί της πόλης, παραπλανημένο, από την καλοστημένη και πολύ καλά διαδεδομένη, ελλείψει αντιλόγου, αντικυνηγετική προπαγάνδα.
    Αν συμβαίνει το πρώτο, δεν μπορώ να κάνω τίποτα, φοβάμαι πως θα καταντήσω να κυνηγώ παράνομα, αφού, όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται υποχρέωση.
    Αν συμβαίνει το δεύτερο, είναι εύκολο να καταλάβετε την απάτη: ψάξτε τα πρωτότυπα των παραμυθιών, πριν τα «επεξεργαστούν» οι «φίλοι» σας. Εκεί, ο κυνηγός είναι που σώζει την κοκκινοσκουφίτσα και τα κατσικάκια απ΄τα δόντια του κακού λύκου.
    Ζητώ την κατανόηση και την επιείκειά σας όσον αφορά το μακροσκελές της επιστολής μου, αλλά παίζεται η ζωή μου εδώ, δεν μπορούσα να είμαι συντομότερος.

  • 30 Απριλίου 2010, 16:42 | Γιώργος Θ.

    Απαράδεκτο και η εύκολη λύση!!

    Να ρίξουμε στάχτη στα μάτια του κόσμου οτι δήθεν παράγουμε έργο με το να απαγορεύσουμε στους «αδίστακτους» κυνηγούς το κυνήγι στον Υμηττό..Για τόσο αφελείς μας έχετε;;

    Μέχρι πότε νομίζετε οτι θα παίζετε με τις ζωές μας; Η υπομονή έχει και τα όρια της..

  • 30 Απριλίου 2010, 16:30 | ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠ

    ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΘΗΡΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΑΥΡΙΟ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ? ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ? ΛΟΙΠΟΝ ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣ ΔΩΣΤΕ ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΘΗΡΑΜΑΤΩΝ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΥΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΙΚΩΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΕΛΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ.

  • 30 Απριλίου 2010, 16:34 | Σπύρος Θωμάκος

    Κατά την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία το κυνήγι είναι δραστηριότητα απόλυτα συμβατή με το περιβάλλον και προωθείται η αειφορική ανάπτυξή του.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζοντας το πολυποίκιλο έργο των κυνηγών, συνεργάζεται μαζί τους ενισχύοντας το ρόλο τους. – διότι όπως δήλωνε και ο Επίτροπος της Ε.Ε. σε παρελθόντα χρόνο Σταύρος Δήμας: «οι κυνηγοί αποτελούν μέρος της λύσης του προβλήματος του περιβάλλοντος».

    Τα παραπάνω απο μόνα τους τα λένε όλα.Τώρα πρός τι όλη αυτή η μανία του υπουργείου με το κυνήγι;

    Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω με τι λογική θέλετε να πάρετε αυτή την απόφαση.Ή μήπως δεν υπάρχει λογική αλλά μόνο μίσος εναντίον των κυνηγών;; Μάλλον μπερδεύετε τα συναισθήματα με τα λογικά επιχειρήματα…

  • 30 Απριλίου 2010, 16:03 | Λευτέρης B

    Προσωπικά δεν είμαι υπέρ του κυνηγιού διότι πιστεύω ότι λιγότερο γίνεται για συλλογή τροφής και περισσότερο για άλλους λόγους. Τα φιλοζωικά μου αισθήματα δεν συμβαδίζουν με την αφαίρεση ζωής για αθλητικούς, φυσιολατρικούς ή άλλους λόγους. Ειδικότερα για τον Υμηττό να πω ότι αποτελεί βουνό που δεν βρίσκεται γενικά στην Ελλάδα, αλλά στο ταλαιπωρημένο λεκανοπέδιο της Αττικής που κατοικείται από περίπου 5.000.000 ανθρώπους και συνεπώς κύριο μέλημα των κατά τ’άλλα φυσιολατρών θα έπρεπε να είναι η προσπάθεια καλυτέρευσης του φυσικού του περιβάλλοντος και όχι οι επικλήσεις στις διδαχές των πατεράδων τους!

  • 30 Απριλίου 2010, 15:16 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Π Δ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΑΥΘΕΡΕΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ.

  • 30 Απριλίου 2010, 15:18 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΜΗΣ

    ΣΑΝ ΚΥΝΙΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΡΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΔΕΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΕΙΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΕΙ.

  • 30 Απριλίου 2010, 14:18 | Dimitris karatrantos

    OXI αλλες απαγορευσεις.Μην μας στερειτε και μας απαγορευετε κατι το οποιο μας ηρεμει! Ειμαστε ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ της φυσης!!! Μην ωθειτε τα μικρα παιδια που αγαπουν το κυνηγι και βαδιζουν στα βηματα του πατερα τους σε αλλους «κακους» δρομους!!!ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ το ενα το βουνο…….ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ το αλλο…..μειωση θυρας…..στο μελλον οι νεοι θα τα παρατησουν και 8α μεινουν ερημα τα βουνα!!!Εμεις ειμαστε οι προστατες και φυλακες του βουνου που με τις καθημερινες εξορμησεις μας τα επιβλεπουμε….!!! Ευχαριστω πολυ Με εκτιμηση ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΤΡΑΝΤΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ

  • 30 Απριλίου 2010, 14:55 | rozis panagiotis

    ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΡΚΕΙ…

  • 30 Απριλίου 2010, 14:39 | ΜΑΤΙΑΣ ΙΩΣΗΦ

    ειμαι αντιθετος με το αρθρο 7 γιατι
    Πήρατε την λανθασμένη απόφαση να απαγορεύσετε το κυνήγι στον ορεινό όγκο του Υμηττού, χωρίς νωρίτερα να έχει υπάρξει κάποια επιστημονική έρευνα σχετικά με την πανίδα της περιοχής. Χωρίς να έχετε έρθει σε συνενόηση με τους άμεσα εμπλεκόμενους της συγκεκριμένης νόμιμης δραστηριότητας, δηλαδή τους ίδιους τους κυνηγούς, τους κυνηγητικούς συλλόγους και την ΚΣΕ. Χωρίς να έχετε λάβει υπόψη σας την Ελληνική παράδοση και ιστορία που είναι άρηκτα συνδεδεμένη με το κυνήγι.Το κυνήγι είναι τρόπος ζωής και ο κυνηγός ένας αδικημένος φυσιολάτρης…Να είστε σίγουρη ότι κανένας απο εμάς που ανήκουμε στην κυνηγετική οικογένεια δεν θα έκανε κάτι το οποίο θα έβλαπτε το περιβάλλον…εν αντιθέση με τους εμπριστές και τους καταπατητές που τους βολεύει η απουσία των κυνηγών ωστε να δρουν ανενόχλητοι και χωρίς να γίνονται αντιληπτοι…Εμείς ζούμε την φύση και περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας μέσα σε αυτήν…Το κυνήγι το κληρονομήσαμε και το διδακτίκαμε από τους παππούδες μας και τους πατεράδες μας και το φρόνιμο είναι να το μεταβιβάσουμε και στα παιδιά μας,ωστε να τα απομακρύνουμε από τους ατελείωτους κινδύνους και πειρασμούς της εποχής και να τα μάθουμε να ζουν έναν τρόπο ζωής που έχει πολλά καλά να τους προσφέρει!

  • 30 Απριλίου 2010, 14:20 | ΧΑΤΖΗΓΙΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ειναι αρκετο για καποιον αν δει τις φωτογραφιες του χθεσινου ενθετου απο το εθνος κυνηγι, για να καταλαβει τι προκειται να συμβει ετσι και απαγορευτει το κυνηγι.
    στο μερος ηδη που απαγορευεται μεγαλουργουν οι καταπατητες και οι καθε λογης βιαστες της βυσης, ασε που το σκουπιδαριο ειναι ανεξελεγκτο.
    το μονο που θα καταφερουν με την απαγορευση ειναι να καει και το υπολοιπο κομματι και να αρχισουν να ξεφυτρωνουν βιοκλιμματικες βιλαρες για ευσυνειδητους οικολογικα αγοραστες.
    η απατη ειναι τεραστια απο τις δηθεν οικολογικες οργανωσεις το μονο που θα καταφερουν ειναι να βαλουν μια τεραστια ταφοπλακα με την καταργηση του κυνηγιου στο ηδη υπαρχον δασος.
    θυμηθειτε το σε 2 χρονια ποσες βιλιτσες θα εχουν χτιστει, και το παρτυ των οικοπεδοφαγων, μην εκπλαγειτε αν σε καποιες απο αυτες τις βιλες βρειτε εξεχοντα στελεχη των κρατικοδιαιτων Μη Κυβερνητικων Οργανωσεων.

  • 30 Απριλίου 2010, 14:57 | ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΡΩΠΙ

    Σαν πολίτης ,άνθρωπος της υπαίθρου και κυνηγός διαμαρτύρομαι για την αυθαίρετη απαγόρευση του κυνηγίου στο Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού, που έχει γίνει χωρίς καμία επιστημονική μελέτη και χωρίς την συνεργασία με κανένα κυνηγετικό φορέα.(ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ)

  • 30 Απριλίου 2010, 14:02 | Γ.ΚΕΡΜΕΝΤΗΣ

    ΣΤΙΣ 28/4/2010 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ .ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ???

    από Γ.ΚΕΡΜΕΝΤΗΣ – — 28 Απριλίου 2010 @ 15:51 Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφού γίνει ο σχετικός έλεγχος (moderation) από τους υπεύθυνους της δικτυακής διαβούλευσης, περισσότερα..
    Χαίρομαι ιδιαίτερα ως Έλληνας πολίτης που μου δίνετε η δυνατότητα μέσω της διαβούλευσης να εκφράσω ελεύθερα την γνώμη μου για ένα νομοσχέδιο.
    Το άρθρο 7 του νομοσχεδίου απαγορεύει το κυνήγι σε όλες τις προτεινόμενες ζώνες .
    Δεν αναφέρεστε πουθενά την μελέτη που ακολουθήσατε για μια τέτοια γενική απαγόρευση ,που έρχεται μάλιστα σε αντίθεση με την οδηγία της ΕΕ περί της διατηρήσεως των αγρίων πτηνών (οδηγία 79/409/ΕΟΚ του Συμβουλίου)που ρητά αναφέρει πως «Η αειφόρος θήρα μπορεί να αποβεί επωφελής σε ότι αφορά τη διατήρηση των ενδιαιτημάτων μέσα στις περιοχές και γύρω από αυτές»
    Είμαι κυνηγός αλλά πρωτίστως είμαι οικολόγος.
    Οικολόγος όμως όχι με την λέξη που πολλοί έχουν προσαρμόσει στα μέτρα τους, αλλά όπως πρέπει όλοι να είμαστε ,συμμετέχοντας σε αναδασώσεις, πυρασφάλεια, βελτιώσεις βιοτόπων.
    Δεν βλέπω λοιπόν πως μπορεί ένας τέτοιος κυνηγός να αποκλειστεί από την δραστηριότητα του στο φυσικό του χώρο, που είναι το βουνό.
    Δεν είμαι αντίθετος σε περιοχές «προστασίας» & ακόμα απαγόρευσης θήρας, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει αφού δημιουργηθούν μελέτες & αφού πρώτα ύπαρξη συνεννόηση & συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς όπως η Κ.Σ.Ε. & Κυνηγετικές Ομοσπονδίες ,όπως άλλωστε γίνετε παντού σε όλη την Ευρώπη.
    Είμαι όμως αντίθετος σε οποιαδήποτε αυθαίρετη & άνευ αιτιολόγησης ολική απαγόρευση θήρας& θα σας καλούσα να επανεξετάσετε το εν λόγω άρθρο.

  • 30 Απριλίου 2010, 14:35 | KATERINA GIOTI

    Πήρατε την λανθασμένη απόφαση να απαγορεύσετε το κυνήγι στον ορεινό όγκο του Υμηττού, χωρίς νωρίτερα να έχει υπάρξει κάποια επιστημονική έρευνα σχετικά με την πανίδα της περιοχής. Χωρίς να έχετε έρθει σε συνενόηση με τους άμεσα εμπλεκόμενους της συγκεκριμένης νόμιμης δραστηριότητας, δηλαδή τους ίδιους τους κυνηγούς, τους κυνηγητικούς συλλόγους και την ΚΣΕ. Χωρίς να έχετε λάβει υπόψη σας την Ελληνική παράδοση και ιστορία που είναι άρηκτα συνδεδεμένη με το κυνήγι.Το κυνήγι είναι τρόπος ζωής και ο κυνηγός ένας αδικημένος φυσιολάτρης…Να είστε σίγουρη ότι κανένας απο εμάς που ανήκουμε στην κυνηγετική οικογένεια δεν θα έκανε κάτι το οποίο θα έβλαπτε το περιβάλλον…εν αντιθέση με τους εμπριστές και τους καταπατητές που τους βολεύει η απουσία των κυνηγών ωστε να δρουν ανενόχλητοι και χωρίς να γίνονται αντιληπτοι…Εμείς ζούμε την φύση και περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας μέσα σε αυτήν…Το κυνήγι το κληρονομήσαμε και το διδακτίκαμε από τους παππούδες μας και τους πατεράδες μας και το φρόνιμο είναι να το μεταβιβάσουμε και στα παιδιά μας,ωστε να τα απομακρύνουμε από τους ατελείωτους κινδύνους και πειρασμούς της εποχής και να τα μάθουμε να ζουν έναν τρόπο ζωής που έχει πολλά καλά να τους προσφέρει!

  • 30 Απριλίου 2010, 14:57 | MAΡΓΑΡΙΤΗ ΚΛΑΙΡΗ

    Πήρατε την λανθασμένη απόφαση να απαγορεύσετε το κυνήγι στον ορεινό όγκο του Υμηττού, χωρίς νωρίτερα να έχει υπάρξει κάποια επιστημονική έρευνα σχετικά με την πανίδα της περιοχής. Χωρίς να έχετε έρθει σε συνενόηση με τους άμεσα εμπλεκόμενους της συγκεκριμένης νόμιμης δραστηριότητας, δηλαδή τους ίδιους τους κυνηγούς, τους κυνηγητικούς συλλόγους και την ΚΣΕ. Χωρίς να έχετε λάβει υπόψη σας την Ελληνική παράδοση και ιστορία που είναι άρηκτα συνδεδεμένη με το κυνήγι.Το κυνήγι είναι τρόπος ζωής και ο κυνηγός ένας αδικημένος φυσιολάτρης…Να είστε σίγουρη ότι κανένας απο εμάς που ανήκουμε στην κυνηγετική οικογένεια δεν θα έκανε κάτι το οποίο θα έβλαπτε το περιβάλλον…εν αντιθέση με τους εμπριστές και τους καταπατητές που τους βολεύει η απουσία των κυνηγών ωστε να δρουν ανενόχλητοι και χωρίς να γίνονται αντιληπτοι…Εμείς ζούμε την φύση και περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας μέσα σε αυτήν…Το κυνήγι το κληρονομήσαμε και το διδακτίκαμε από τους παππούδες μας και τους πατεράδες μας και το φρόνιμο είναι να το μεταβιβάσουμε και στα παιδιά μας,ωστε να τα απομακρύνουμε από τους ατελείωτους κινδύνους και πειρασμούς της εποχής και να τα μάθουμε να ζουν έναν τρόπο ζωής που έχει πολλά καλά να τους προσφέρει!

  • 30 Απριλίου 2010, 14:00 | ΟΡΦΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ
    ΜΗΠΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΕ ΕΧΘΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ,Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΝΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ;
    Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ,ΜΕ ΘΙΓΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ
    ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΣ ΛΑΥΡΙΟΥ ΤΡΕΧΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑΡΑ ΝΑ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΦΩΤΙΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ,ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑΜΕ,ΑΓΑΠΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΜΕ
    ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ ΔΑΣΟΣ Η ΧΩΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΣ Κ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ;
    ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ 20000ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΡΑΚΤΟΙ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.

  • 30 Απριλίου 2010, 14:35 | alexioy andreas

    ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ
    ΜΗΠΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΕ ΕΧΘΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ,Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΝΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ;
    Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ,ΜΕ ΘΙΓΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ
    ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΣ ΛΑΥΡΙΟΥ ΤΡΕΧΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑΡΑ ΝΑ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΦΩΤΙΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ,ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑΜΕ,ΑΓΑΠΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΜΕ
    ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ ΔΑΣΟΣ Η ΧΩΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΣ Κ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ;
    ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ 20000ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΡΑΚΤΟΙ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.

  • 30 Απριλίου 2010, 14:06 | Μαρία

    Η Αττική έχει περί τα 5.000.000 κατοίκους. Αυτοί οι κάτοικοι, μην έχοντας πάρκα επαρκή για να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για επαφή με τη φύση, ανατρέχουν στα βουνά της Αττικής. Το πιο κοντινό στο πυκνοκατοικημένο κέντρο της πόλης, είναι ο Υμηττός.

    Θεωρώ απαράδεκτο να ζητάνε οι κυνηγοί, σε αυτόν τον ελάχιστο χώρο πρασίνου που αναλογεί σε εκατομμύρια κατοίκους για περπάτημα, τρέξιμο, πικ-νικ κλπ, να τριγυρνούν με τις καραμπίνες και όποιον πάρει ο χάρος.

    Να πάτε να σκοτωθείτε μεταξύ σας σε άλλες περιοχές, όχι στο ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΔΑΣΟΣ του Υμηττού, εμείς δεν φταίμε σε τίποτα.

  • 30 Απριλίου 2010, 14:54 | ΚΛΙΑΦΑΣ ΘΩΜΑΣ

    ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ
    ΜΗΠΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΕ ΕΧΘΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ,Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΝΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ;
    Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ,ΜΕ ΘΙΓΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ
    ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΣ ΛΑΥΡΙΟΥ ΤΡΕΧΑΜΕ ΣΤΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑΡΑ ΝΑ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΦΩΤΙΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ,ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑΜΕ,ΑΓΑΠΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΜΕ
    ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ ΔΑΣΟΣ Η ΧΩΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΣ Κ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ;
    ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ 20000ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΡΑΚΤΟΙ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.

  • 30 Απριλίου 2010, 13:17 | ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΛΕΟΥΣΗΣ. ΣΥΝ/ΧΟΣ Ν.Α.Τ

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΥΠΕΚΑ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΜΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΗ.

    ΚΑΝΑΤΕ ΑΣΤΟΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΞΕΡΕΤΕ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΡΕΧΑΜΕ ΣΕ ΦΩΤΙΕΣ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΚΑΝ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΗΤΑΝ.ΕΜΕΙΣ ΤΑΙΖΑΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ.ΕΜΕΙΣ ΒΛΕΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΤΙΣΤΕΙ.ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΕΡΓΗΣΑΤΕ ΕΤΣΙ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΘΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ.ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ.ΞΕΡΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΟΨΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ? ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΙΕΣ ΝΑ ΞΕΠΗΔΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΥΣ , ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΒΙΛΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΝΑ ΞΕΠΗΔΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ, ΜΕ ΔΕΝΤΡΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ.

    ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΗΔΗ ΟΤΙ Η Ε.Ε ΣΥΝΙΣΤΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΒΙΟΤΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΤΑ ΧΡΗΣΗ ΜΕΡΗ,ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ.

    ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΣΑΣ?

    ΕΙΜΑΣΤΕ 250.000 ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙ’ΑΥΤΟ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

    ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΛΕΟΥΣΗΣ
    ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗΣ Ε.Ν

  • 30 Απριλίου 2010, 13:02 | ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΛΕΟΥΣΗΣ. ΣΥΝ/ΧΟΣ Ν.Α.Τ

    ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΥΠΕΚΑ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΜΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΙΚΤΗ.

    ΚΑΝΑΤΕ ΑΣΤΟΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΞΕΡΕΤΕ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΡΕΧΑΜΕ ΣΕ ΦΩΤΙΕΣ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΚΑΝ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΗΤΑΝ.ΕΜΕΙΣ ΤΑΙΖΑΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΤΙΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ.ΕΜΕΙΣ ΒΛΕΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΛΛΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΤΙΣΤΕΙ.ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΕΡΓΗΣΑΤΕ ΕΤΣΙ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΘΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ.ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΛΩΡΙΔΑ.ΞΕΡΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΟΨΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ? ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΙΕΣ ΝΑ ΞΕΠΗΔΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΦΑΓΟΥΣ , ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΒΙΛΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΝΑ ΞΕΠΗΔΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ, ΜΕ ΔΕΝΤΡΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ.

    ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΗΔΗ ΟΤΙ Η Ε.Ε ΣΥΝΙΣΤΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΒΙΟΤΟΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΤΑ ΧΡΗΣΗ ΜΕΡΗ,ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ.

    ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΣΑΣ?

    ΕΙΜΑΣΤΕ 250.000 ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙ’ΑΥΤΟ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

    ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΛΕΟΥΣΗΣ
    ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΣΥΡΜΑΤΙΣΤΗΣ Ε.Ν