Η περίπτωση δ της παρ. 2 του άρθρου 7 της υπ. αρ. 37338/1807/Ε.103 KYA «Καθορισμός μέτρων και διαδικασιών για τη διατήρηση της άγριας ορνιθοπανίδας και των οικοτόπων/ ενδιαιτημάτων της, σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της Οδηγίας 79/409/ΕΟΚ, “Περί διατηρήσεως των άγριων πτηνών”, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 2ας Απριλίου 1979, όπως κωδικοποιήθηκε με την οδηγία 2009/147/ΕΚ», (ΦΕΚ Β, 1495/6.9.2010) επαναδιατυπώνεται ως ακολούθως:
«(δ) η θηρευτική δραστηριότητα δεν ασκείται κατά τη διάρκεια των περιόδων κατά τις οποίες η επιβίωση των άγριων πτηνών απειλείται ιδιαιτέρως. Τα είδη, στα οποία εφαρμόζεται η θηρευτική νομοθεσία, απαγορεύεται να θηρεύονται κατά την περίοδο φωλεοποιήσεως, κατά τις διάφορες φάσεις της αναπαραγωγής και εξαρτήσεως, καθώς και, προκειμένου για αποδημητικά είδη, κατά την περίοδο αναπαραγωγής και κατά την επιστροφή τους στον τόπο φωλεοποιήσεως.»
Πιστεύω ότι η πρώτη πρόταση ‘’η θηρευτική δραστηριότητα δεν ασκείται κατά τη διάρκεια των περιόδων κατά τις οποίες η επιβίωση των άγριων πτηνών απειλείται ιδιαιτέρως’’, έφτανε για να γίνει με ασφάλεια η συνέχιση του είδους σε περίπτωση απειλής ή εξαφάνισης. Όλα τα υπόλοιπα ‘’Τα είδη, στα οποία εφαρμόζεται η θηρευτική νομοθεσία, απαγορεύεται να θηρεύονται κατά την περίοδο φωλεοποιήσεως, κατά τις διάφορες φάσεις της αναπαραγωγής και εξαρτήσεως, καθώς και, προκειμένου για αποδημητικά είδη, κατά την περίοδο αναπαραγωγής και κατά την επιστροφή τους στον τόπο φωλεοποιήσεως’’ τα θεωρώ ύποπτα και αποτελούν βάση όπου θα στηρίζονται όλες οι μελλοντικές απαγορεύσεις της θήρας. Με λίγα λόγια αποτελεί παράθυρο στον εκάστοτε υπουργό, στους εκάστοτε επιστημονικούς σύμβουλους, στις εκάστοτε οποιεσδήποτε μελέτες, να απαγορεύσουν την θήρα όποτε και όταν θέλουν!!
Προτείνω μία πρόταση που θα πρέπει να μπει και για λόγους δεοντολογίας….τα είδη κατά εσάς πρέπει να προστατεύονται όχι μόνο από τους κυνηγούς αλλά και από όλη την κοινωνία: Προτείνω: ‘’Τα είδη, στα οποία εφαρμόζεται η θηρευτική νομοθεσία, απαγορεύεται να σπέρνονται καλλιέργειες με ζιζανιοκτόνα, ελάττωση ρύπων αυτοκινήτων κατά 50%, αεροπορικές πτήσεις μείωση κατά 50%,μείωση διοξειδίου του άνθρακα κατά 25%, κατά την περίοδο φωλεοποιήσεως, κατά τις διάφορες φάσεις της αναπαραγωγής και εξαρτήσεως, καθώς και, προκειμένου για αποδημητικά είδη, κατά την περίοδο αναπαραγωγής και κατά την επιστροφή τους στον τόπο φωλεοποιήσεως’’.
Πιστεύω ότι η πρώτη πρόταση <>, έφτανε για να γίνει με ασφάλεια η συνέχιση του είδους σε περίπτωση απειλής ή εξαφάνισης. Όλα τα υπόλοιπα <> τα θεωρώ ύποπτα και αποτελούν βάση όπου θα στηρίζονται όλες οι μελλοντικές απαγορεύσεις της θήρας. Με λίγα λόγια αποτελεί παράθυρο στον εκάστοτε υπουργό, στους εκάστοτε επιστημονικούς σύμβουλους, στις εκάστοτε οποιεσδήποτε μελέτες, να απαγορεύσουν την θήρα όποτε και όταν θέλουν!!
Προτείνω μία πρόταση που θα πρέπει να μπει και για λόγους δεοντολογίας….τα είδη κατά εσάς πρέπει να προστατεύονται όχι μόνο από τους κυνηγούς αλλά και από όλη την κοινωνία: Προτείνω: <>
Γράψαμε και την άλλη φορά για τον Υμητό αλλά καταλάβαμε ότι την γνώμη μας δε τη λαμβάνεται υπόψη. Άρα ποιος ο λόγος να ξαναγράψουμε.Δώρον άδωρον.Αυτό που θέλετε να περάσετε το περνάτε.Το μόνο που κάνετε είναι να μας ρίχνεται στάχτη στα μάτια.
Σημ.Από τα 1800 περίπου μηνύματα το 85% ήταν να παραμείνει ο Υμητός ως είχε.Ευτυχώς τα λάβατε υπόψιν.
Οταν λετε κατά την επιστροφή τους στον τόπο φωλεοποιήσεως, μπορειτε να μας εξηγησετε πως θα μπορουμε να ξεχωρισουμε π.χ. μια μπεκατσα που γυρναει στην Γαλλια για να φτιαξει φωλια, απο μια που εχει σκοπο να παραμεινει στην χωρα μας …? (για θερινα μπανια…)
Ρωταω, γιατι αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι σκοπο εχετε να απαγορευσετε το κυνηγι τους μηνες Ιανουαριο και Φεβρουαριο… (χωρια οι αλλες απαγορευσεις…)
Προταση : Να γινουν φθηνοτερα τα διοδια, ωστε να μπορουμε πιο οικονομικα να φτανουμε στις γειτονες χωρες για κυνηγι και να μην σας ενοχλουμε… ή να γινουμε παρανομοι και να προσπαθησετε να μας ενοχλησετε…!! Ολα γινονται σ’αυτη τη ζωη…!!
(ευχαριστω που μαλλον δε θα περασετε και αυτο το μηνυμα… εστω και αν δεν προσβαλει, οπως εσεις την νοημοσυνη μας…)