ΜΕΡΟΣ Ε΄ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ – Άρθρο 73 Δυνατότητα δανειοδότησης των Δημόσιων Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

  1. Για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής σε έργα ύδρευσης και αποχέτευσης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού μπορούν να συνομολογούν δάνεια με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δάνειων (Τ.Π.Δ.) σύμφωνα με το π.δ. 169/2013 (Α’ 272) και το άρθρο 264 του ν. 3852/2010 (Α’ 87). Για τον ίδιο σκοπό οι δημοτικές επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης μπορούν να συνομολογούν δάνεια με το Τ.Π.Δ. από τον δεσμευμένο τομέα του Τ.Π.Δ. σύμφωνα με την υπ’ αρ. 2/23510/0094/30.3.2012 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (Β` 1083) και υπό την προϋπόθεση παροχής εγγυήσεων από τον οικείο Δήμο.
  2. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Π.Δ. καθορίζονται οι όροι, οι διαδικασίες και τα δικαιολογητικά έγκρισης, συνομολόγησης εκταμίευσης και εξυπηρέτησης των δάνειων αυτών.

 

Άρθρο 74

Παράταση του χρόνου εκκαθάρισης του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 80 ν. 4986/2022

Στην παρ. 1 του άρθρου 80 του ν. 4986/2022 (Α΄204), περί προθεσμίας ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης του «Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών», το πρώτο εδάφιο αντικαθίσταται, προστίθεται νέο δεύτερο εδάφιο, και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Η προθεσμία ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης του υπό εκκαθάριση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου «Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών» παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2025. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, δύναται να ορίζεται εκκαθαριστής. Η προθεσμία αυτή δύναται να παρατείνεται εκ νέου, για εξαιρετικό λόγο, με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.».

 

Άρθρο 75

Παράταση προθεσμίας λειτουργίας Κεντρικού Σταθμού Μεταφόρτωσης Αποβλήτων – Τροποποίηση άρθρου 154 ν. 4635/2019

Στο άρθρο 154 του ν. 4635/2019 (Α΄ 167, διόρθωση σφάλματος Α’ 171 και Α΄189), περί διατάξεων για το Ελληνικό επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) στο δεύτερο εδάφιο οι λέξεις «Τοπικού Χωρικού Σχεδίου (ΤΧΣ)» αντικαθίστανται από τις λέξεις «Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ)», β) στο τελευταίο εδάφιο: βα) η λέξη «ΤΧΣ» αντικαθίσταται από τη λέξη «ΤΠΣ», ββ) οι λέξεις «διαστήματος πέντε (5) ετών» αντικαθίστανται από τις λέξεις «διαστήματος επτά (7) ετών», και το άρθρο 154 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 154

Διατάξεις για το Ελληνικό

Εγκρίνεται ως κατάλληλη θέση για τη μετεγκατάσταση και προσωρινή λειτουργία του Κεντρικού Σταθμού Μεταφόρτωσης Αποβλήτων (ΣΜΑ) που ευρίσκεται εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, σύμφωνα με τη χωροθέτηση που έγινε με την παράγραφο 2 του άρθρου 33 του ν. 3164/2003 (Α` 176), το τμήμα του νεκροταφείου του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, επί της οδού Αθανασίου Διάκου, επιφάνειας 3.338 τ.μ., που εμφαίνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα κλίμακας 1:200 που θεωρήθηκε από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και δημοσιεύεται σε φωτοσμίκρυνση ως Παράρτημα Α` με τον νόμο αυτόν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Μετά την πάροδο ενός μηνός από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου η λειτουργία του παραπάνω ΣΜΑ επιτρέπεται μόνο στη θέση που καθορίζεται με την παρούσα διάταξη και μέχρι την τροποποίηση του υφισταμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της περιοχής ή τη θεσμοθέτηση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ). Εάν η τροποποίηση του ΓΠΣ ή η θεσμοθέτηση του ΤΠΣ δεν πραγματοποιηθούν εντός χρονικού διαστήματος επτά (7) ετών που εκκινεί από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, ο ΣΜΑ παύει να λειτουργεί νομίμως.».

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

  1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
  2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
  3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
  4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
  5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
  6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
  7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
  8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
  9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».