Το Υπουργείο θα επιλέξει ΕΤΑΙΡΕΙΑ σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια:
- Διεθνή εμπειρία σε σεισμικές έρευνες μη αποκλειστικής χρήσης
- Τεχνική εμπειρία για την εκτέλεση των εργασιών
- Εμπειρία σε ανάλογες γεωλογικές περιοχές
- Βελτιώσεις επί του σχεδίου συμφωνίας
- Τεχνική προσφορά
- Εμπορική προσφορά
Το Υπουργείο διατηρεί το δικαίωμα να εγκρίνει τη διεξαγωγή των σχετικών ερευνών σε περισσότερους από έναν Αναδόχους στην ίδια υπό έρευνα περιοχή.
Το Υπουργείο διατηρεί το δικαίωμα, οποιαδήποτε στιγμή, κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια, να κηρύξει οποιαδήποτε αίτηση ή ολόκληρη τη διαδικασία άγονη ή να αποκλείσει αιτούντα ως μη έχοντα τα απαραίτητα προσόντα.
Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν σε 90 ημερολογιακές ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσής τους.
ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΤΥΧΗΣ-ΑΚΑΙΡΗ.
Να μπει άρθρο που να αναφέρει:
«Το Ελληνικό Δημόσιο αν από την αξιολόγηση των προσφορών κρίνει ότι αυτό ενδεχομένως να είναι προς το συμφέρον όλων των μερών μπορεί να καλέσει διαφορετικούς υποψηφίους, αν το επιθυμούν, να συνεργαστούν σε ένα ενιαίο, μεγαλύτερο και πιο δυνατό σχήμα. Το έργο πάντως θα αναλάβει η εταιρεία που έλαβε την καλύτερη αξιολόγηση στην αρχική προσφορά σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης».
Στην προκήρυξη θα πρέπει να περιλαμβάνεται και ο τρόπος αξιολόγησης των κριτηρίων που ζητούνται για λόγους διαφάνειας.
Θα πρέπει να προστεθεί κάποιος νομικός όρος με στόχο να αποκλειστούν εταιρείες που έκαναν το σφάλμα να «νομιμοποιήσουν» διεκδικήσεις ξένων χωρών εις βάρος της Ελλάδος. (πχ Explora).