Για την υποβοήθηση του έργου της εταιρίας ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., επιτρέπεται σε αυτήν η απόσπαση προσωπικού από το Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τους ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που την πλειοψηφία των μετοχών κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο ή η διοίκησή τους διορίζεται από αυτό.
Η απόσπαση πραγματοποιείται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του κατά περίπτωση αρμοδίου Υπουργού, ύστερα από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου της υπηρεσίας ή του φορέα από τον οποία αποσπάται ο υπάλληλος.
Ο χρόνος διάρκειας της απόσπασης λογίζεται, για κάθε συνέπεια, ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας του αποσπώμενου στη θέση που οργανικά κατέχει.
Η χρονική διάρκεια της απόσπασης δεν μπορεί να υπερβεί τα τρία (3) έτη, με δυνατότητα παράτασης για το ίδιο χρονικό διάστημα. Η μισθοδοσία των αποσπώμενων υπαλλήλων γίνεται κατά τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 03: Απόσπαση προσωπικού στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε."
#1 Σχόλιο Από Χάρης Κτηδης Στις 29 Νοέμβριος, 2012 @ 19:53
Εργάζομαι σε Υποθηκοφυλακείο της Αττικής. Απ’ ότι γνωρίζω η Κτηματολόγιο ΑΕ, απασχολεί αποσπασμένους (από τον ΟΚΧΕ) εδώ και μία δεκαετία (ενώ ο Νόμος λέει μέχρι δύο χρόνια το πολύ). Κατά παράβαση του Νόμου μάλιστα,οι υπάλληλοι αυτοί, καταλάμβαναν και καταλαμβάνουν και Διευθυντικές θέσεις (κάτι που Νόμος επίσης απαγορεύει) ενώ λαμβάνουν δύο μισθούς (έναν του δημοσίου και έναν της Κτηματολόγιο ΑΕ). Μήπως θα έπρεπε πριν από τέτοιες διευκολύνσεις για αποσπάσεις να ξεκαθαριστεί το τοπίο εντός του φορέα; Τελικά δεν ελέγχονται από κανέναν; το Υπουργείο τα γνωρίζει;
#2 Σχόλιο Από LEYTERHS Στις 6 Δεκέμβριος, 2012 @ 01:07
Το αποκεντρωτικό σχήμα που πρότεινα, με την ίδρυση Δημοτικών και κοινοτικών κτηματοκαταλόγων, εάν εφαρμοσθεί στην πράξη,δεν χρηάζεται πλέον η θέσπιση των συγκεκριμένων διατάξεων , δεν θα επιβαρυνθεί το Δημόσιο και οι πολίτες και η Κτηματολόγιο Α.Ε θα λειτουργήσει μόνο όσο χρόνο χρειασθεί, ώστε με επιμέλεια και ευθύνη της, να δηλοποιηθούν -μεταφερθούν , τα ήδη δηλοποιηθέντα κτήματα, των περιοχών που ήδη ξεκίνησε το Εθνικό κτηματολόγιο την καταγραφή, στους οικείους ΟΤΑ και να ενημερωθούν οι πολίτες και τα νομικά πρόσωπα Δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που υπέβαλαν δηλώσεις.Στη συνέχεια Ο ΟΚΧΕ και η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε , πρέπει να καταργηθούν και το προσωπικό τους να απορροφηθεί από τους ΟΤΑ. Τα πλεονεκτήματα αυτής της υλοποίησης προγράμματος σύνταξης Εθνικού κτηματολογίου,με την εφαρμογή των τεσσάρων συστημάτων, είναι σημαντικά και θα επιτρέψουν στο Κράτος να έχει μιά πλήρη εικόνα για την οικονομική ανάπτυξη της Χώρας, μέσω ειδικών ρυθμίσεων που θα προωθηθούν προς ψήφιση.Το ανοικτό σύστημα κτηματογράφησης, θα δόσει δυνατότητες εξωδικαστικών συμβιβασμών με το Δημόσιο. Τα δικαστήρια θα αποσυμφορηθούν από ατέρμονες δικαστικές διαμάχες.Για έναν που γνωρίζει την Ελληνική πραγματικότητα, αυτά που γίνονται μέχρι σήμερα είναι χαμένος κόπος. Η σημερινή Φιλοθέη έχει κριθεί δικαστικά και με Άρειο Πάγο , ότι είναι περιοχή του Δημοσίου. Και όμως στην σημερινή διαδικασία,οι κάτοικοι , αντί να τους ρυθμίσει το Δημόσιο,θα υποβάλλουν δηλοποιήσεις. Πάνω από 45000 στρέμματα, εκτιμάται ότι είναι οι εκτάσεις που είχαν καταγραφεί μόνο στην Αττική, από του 1838 ως εκτάσεις των διαλελυμένων Ι.Μονών. Εκτάσεις των βασιλικών χορηγιών που απαλ/καν ή δημεύθηκαν όταν έφυγαν οι βασιλείς. Εκτάσεις Ανταλλάξιμων μουσουλμανικών ιδιοκτησιών.Εκτάσεις απαλλ/σες στα πλάισια της Αγροτικής νομοθεσίας προκειμένου να αποκατασταθούν ακτήμονες καλλιεργητές, που παραμένουν αδιάθετες.Εκτάσεις, πάνω από 3.000.000 στρ.,της πρώην Επιτροπής Αποκατάστασης προσφύγων, διάσπαρτες σε όλη την χώρα, που περιήλθαν στο δημόσιο από του 1930, όταν διαλύθηκε η Επιτροπή. Εκτάσεις που έχουν απαλ/θεί από της συστάσεως του Ελληνικού Κράτους και βάλτοι , ελώδεις περιοχές,δάση,βραχώδεις περιοχές, βοσκές,κ.λ.π Πολλές από τις παραπάνω εκτάσεις, είτε κατέχονται καταπατημένες σήμερα , είτε βρίσκονταιεικονικά σε τίτλους ιδιοκτησίας. Το πιό σημαντικό όμως είναι, ότι το δημόσιο , ενώ στα αρχεία του τις έχει ή μπορεί να τις βρεί, κάνει δια των υπηρεσιών του ότι δεν βλέπει. Ποτέ δεν είναι αργά. Άν όπως δήλωσε και ο Υπουργός ΠΕΚΑ, θέλει πράγματι να έχει εικόνα Εθνικού Κτηματολογίου μέσα σε μιά τετραετία, ας προχωρήσει και είμαι στην διάθεσή του για όποια βοήθεια.