Ως περιοχή προστασίας καθορίζεται ο ορεινός όγκος του Υμηττού και οι περιφερειακές του πεδινές ή ημιορεινές ζώνες. Τα όρια της περιοχής προστασίας απεικονίζονται με συνεχή πράσινη γραμμή στα δέκα σχετικά πρωτότυπα διαγράμματα κλ. 1:10.000 και σε ένα σε κλίμακα 1:25.000, που θεωρήθηκαν από τον προϊστάμενο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Περιβάλλοντος Αθήνας και που αντίτυπά τους σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύονται με το παρόν διάταγμα.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 2 – Περιοχή προστασίας"
#1 Σχόλιο Από ΝΑΣΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Στις 22 Απρίλιος, 2010 @ 21:02
Τα όρια της περιοχής προστασίας που θα απεικονίζονται με συνεχή πράσινη γραμμή στα δέκα σχετικά πρωτότυπα διαγράμματα κλ. 1:10.000 θα πρεπει να ειναι επακριβως καθορισμένα σε σύστημα συντεταγμένων (πχ ΕΓΣΑ87)έτσι ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες στην εφαρμογή του.
#2 Σχόλιο Από ΝΑΣΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Στις 24 Απρίλιος, 2010 @ 11:12
ΝΑΣΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.
email: [1]
Σε συνεχεια προηγουμενου σχολιου μου (ΝΑΣΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ 22 Απριλίου 2010 @ 21:02) κατά την άποψη μου, ίσως θα έπρεπε να περαστούν όλες οι ζώνες, οι υφιστάμενες χρήσεις, οι στόχοι, κλπ σε ένα σύστημα GIS με το ίδιο σύστημα συντεταγμένων με αυτό του Δ/τος. Έτσι και ο έλεγχος αλλά και η προστασία θα είχαν αποτέλεσμα.
Θ πρεπει ισως να προβλεφθει διαδικασια ετσι ωστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (πχ ΥΠΕΚΑ,ΥΠΠΟ, ΥΠ.ΓΕΩΡΓΙΑΣ, Νομαρχία, Περιφέρεια, Δήμοι, Δασαρχείο, Πολεοδομία, Φορέας Προστασίας, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, Κυνηγητικοί Σύλλογοι κλπ) να ανατροφοδοτούν το σύστημα του GIS.
#3 Σχόλιο Από Μιχαλης Στις 24 Απρίλιος, 2010 @ 13:59
Αγαπητη κα Υπουργε,
Χαιρομαι που μου δινεται η δυνατοτητα να εκφρασω την αποψη μου και θα ηθελα σαν κατοικος των νοτιων προαστιων να σας επιστησω την προσοχη σας στο εξης.
Στην ευρυτερη περιοχη της σχολης Ευελπιδων(Βαρη-Κορωπι)λειτουργουν αρκετα εκπαιδευτηρια(Γειτωνα,Καισαρη κλπ),αθλητικες εγκαταστασεις,Γηροκομειο,και πιστευω συντομα και νοσοκομειακη μοναδα(Ερασινειο).Η περιοχη αυτη πιστευω πως ειναι ιδανικη για παρομοιες χρησεις και θα μπορουσε να γινει μια πραγματικη οαση εκπαιδευσης,αθλητισμου και υγειας για ολη την ευρυτερη περιοχη πραγμα το οποιο φαινεται απο την αγαπη και την ανταποκριση των μαθητων και των γονεων των προαναφερθεντων σχολειων.Πιστευω λοιπον πως θα ειναι κριμα να εγκλωβισουμε παλι τις πιο πανω κοινωφελεις δραστηριοτητες στα στενα τσιμεντοποιημενα ορια του αστικου ιστου .Αλλωστε ειναι γνωστες οι αναγκες για νοσοκομειακη καλυψη της περιοχης του αεροδρομιου,των μεσογειων και των νοτιων προαστιων.
Σας ευχαριστω για την προσοχη σας.
Με τιμη.
Μιχαλης Πλατων
τηλ.2108962901
#4 Σχόλιο Από Terry Στις 25 Απρίλιος, 2010 @ 09:53
Είναι καιρός να μπει φραγμός στη τσιμεντοποίηση του Υμηττού, που έως τώρα γινόταν χωρίς καμμία αιδώ, εκμεταλλευόμενη το διάτρητο ΠΔ του 1978. Ας μην αφήσουμε την ανατολική πλευρά του Υμηττού να γίνει όπως η δυτική. Όσοι οδύρονται για την «ανάπτυξη» του τόπου τους, ας αναλογιστούν ότι ανάπτυξη δεν σημαίνει απαραίτητα και επέκταση…
Είναι καιρός να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Θέλουμε τα Μεσόγεια να γίνουν προάστιο της Αθήνας ή να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης; Θέλουμε να περικυκλώσουμε τον Υμηττό ώστε να καταντήσει μια νησίδα πρασίνου σε θάλασσα από τσιμέντο;
#5 Σχόλιο Από Οδυσσεας Κ.Τ. Στις 26 Απρίλιος, 2010 @ 12:05
Μια παρατηρηση σχετικα με την Ανατολικη οριογραμμη.
Κατα περιεργο τροπο η οριογραμμη στην περιοχη Κιτσι στην Βαρη περνα ανατολικα απο την Λεωφ. Βαρης Κορωπιου και περικλειει μιαν περιοχη που ειναι ηδη αρκετα κατοικημενη, μακρια απο τους προποδες και πεδινη με εξαιρεση εναν λοφο ο οποιος ομως ειναι ασυνδετος με τους προποδες.
Εαν υπαρχει προθεση προστασιας του λοφου τοτε ας ανασταλλει πληρως η δομηση απο ενα υψομετρο του και πανω, οχι ολα μαζι στο ιδιο καλαθι.
Ειναι το μοναδικο σημειο στην ανατολικη οριογραμμη που συμβαινει αυτο.
Μηπως μπορει κανεις να μας εξηγησει γιατι;
#6 Σχόλιο Από ΝΑΣΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Στις 26 Απρίλιος, 2010 @ 17:47
ΝΑΣΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.
email: [1]
Θεωρώντας ότι έγινε κάποιο ηλεκτρονικό σφάλμα κατά την αποστολή του από 22 Απριλίου 2010 σχολίου μου το ξαναστέλνω.
Αυτό διότι θεωρώ ότι είναι απαραίτητο τα όρια της περιοχής προστασίας, που θα απεικονίζονται με συνεχή πράσινη γραμμή στα σχετικά πρωτότυπα διαγράμματα κλ. 1:10.000 θα πρέπει να είναι επακριβώς καθορισμένα σε σύστημα συντεταγμένων (πχ ΕΓΣΑ87) έτσι ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες στην εφαρμογή του, όπως συνέβαινε με το ήδη ισχύον και σε αναστολή από 31.8/20.10.1978 Π. Διάταγμα.
Επίσης θα πρέπει να λυθούν τα προβλήματα παρερμηνειών, που υπάρχουν και με τις χρήσεις γης των όμορων ζωνών πχ της ΖΟΕ Μεσογείων (ΦΕΚ 199/Δ/2003).
#7 Σχόλιο Από Σηλα Ραμαγιανη Στις 5 Μάιος, 2010 @ 09:09
παρακαλουμε το ιδιο ενδιαφερον να δειξετε και για την Πεντέλη,καθως η μέχρι πριν 3 χρόνια καταπρασινη περιοχή που συνδεει την Ν.Πεντέλη με την Κηφισια,εχει πλήρως απογυμνωθει από την δασική χλωρίδα, από επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές ,και προφανώς δρομολογείται αλλαγή χρήσης γής,καθως σε πολλα σημεια φυτεύονται εληες.H Πεντέλη ειναι σημαντικο περιαστικο βουνο επισης,και καθώς δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα επικοινωνίας με το Υπουργείο σας γιαυτο το θέμα,δραττομαι της ευκαιρίας.
#8 Σχόλιο Από ΝΑΣΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Στις 8 Μάιος, 2010 @ 09:16
ΝΑΣΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.
email: [1]
Μελετώντας τον χάρτη και το υπόμνημα του, διαπίστωσα εμφανείς αλλαγές στη ζώνη Α (υποθέτω ότι είναι σε περιοχές ρεμάτων) σε σχέση με τα ισχύοντα, χωρίς να οριοθετούνται ευδιάκριτα. Άραγε υπάρχουν συντεταγμένες, που λύνουν αυτό το πρόβλημα;
Το υπόμνημα του διαγράμματος αναφέρει για κάποια όρια με διακεκομμένη πράσινη γραμμή ως «τροποποιημένα όρια της ζώνης Α» χωρίς να υπάρχουν εμφανώς τουλάχιστον στο διάγραμμα.
Αυτά τα γράφω γιατί η εφαρμογή των ζωνών θα είναι το επόμενο στάδιο και θα έχουν την ευθύνη του άλλοι.
#9 Σχόλιο Από Κωσταντίνος Ευαγγελίδης Στις 9 Μάιος, 2010 @ 17:00
Ηλιούπολη 9 Μαίου 2010
ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ
Αξιότιμη κύριαΥπουργέ ,
Σχετικά με τον νέο νόμο που προετοιμάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού, θέλουμε να εκφράσουμε την απόγνωση 100 και πλέον οικογενειών , ( υπάλληλοι , εργάτες κλπ) ,που ζουν υπο καθεστώς διαρκους ομηρείας επι 60 ολόκληρα χρόνια,στην εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Ηλιούπολης .
Σημειώστε οτι η εν λόγω περιοχή δεν είναι και δεν υπήρξε στην ουσία δασική και αποτελεί αστικό ιστό της Ηλιούπολης με ασφαλτοστρωμένους δρόμους απο το 1970 ,καθώς και όλες τις υποδομές και δίκτυα της πόλης ΄
Πρόκειται για μια πολύ μικρή παλιά γειτονιά στο όριο του σχεδίου πόλης της Ηλιούπολης με κατοικίες οι οποίες κτίσθηκαν στη δεκαετία 50 – 60 . Οι περισσότερες δε εξ αυτών έχουν κτισθεί με οικοδομικές άδειες , μιας και βρίσκονται επι του τελευταίου δρόμου ΑΝΑΞΑΓΟΡΑ ,ΥΠΕΡΙΔΟΥ ,ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ,πράγμα που επέτρεπε βάσει του ΓΟΚ μέχρι το 1986 την έκδοση οικοδομικώνν αδειών με τους όρους δόμησης της απέναντι εντός σχεδίου πλευράς.
Η περιοχή έχει ήδη εγκλωβισθεί απο το 1978 και έχει χαρακτηρισθεί ως Β΄ζώνη προστασίας του Υμηττού βάσει του νόμου ( ΦΕΚ 544 20/10/1978) , ενώ είχαν ήδη δρομολογηθει απο το Δημο Ηλιουπολης σημαντικές διαδικασίες για την ένταξη της στο σχέδιο πόλης. Ο λόγος που χαρακτηρίσθηκε Β ζώνη είναι οτι δεν είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τότε οι διαδικασίες ένταξης στο σχέδιο πόλης. Αντίθετα την ίδια εποχή ,περιοχές με πολύ πιο έντονα ορεινά και δασικά χαρακτηριστικά , εντάσονταν στο σχέδιο πόλης με πολύ περίεργες αποφάσεις των αρμοδίων κρατικών φορέων (βλεπε Σχετικα υποθέσεις Πανοράματος Βούλας , Οικισμός Πανόραμα Ηλιούπολης κλπ).
Εχουμε εκθέσει επανειλημμένα το πρόβλημα σε όλους τους αρμοδίους φορείς ,
μαζί με τους κατα καιρούς Δημάρχους και δημοτικές παρατάξεις , χωρίς δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα .
Το 1999 έγνε σχετική μελέτη απο το Δήμο με λεπτομερή καταγραφή –αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης και έλεγχο τίτλων απο ομάδα ανεξάρτητων μελετητών επικεφαλής των οποίων ηταν ο μελετητής κος Παντελής Καρπούζογλου .
Βάσει της μελέτης αυτής ζητήθηκε απο τα αρμόδια υπουργεία σχετική νομοθετική ρύθμιση μετά απο αλλεπάλληλες αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου στις 9/1998 , 23/6/99 και 15/11/99 ορίζοντας επιτροπή με επικεφαλής τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου και αντιπροσωπείας των κατοίκων
Παρόλες τις προσπάθειες απο τότε μέχρι σήμερα το πρόβλημα μας δεν λύθηκε .
Και σα να μην έφθανε αυτό η κατάσταση περιπλέκεται τώρα ακόμη περισσότερο με τη δημοσίευση απο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ,σχεδίου νόμου για την προστασία του ορεινού όγκου του Υμηττού .
Μελετώντας τον σχετικό χάρτη ,που συνοδεύει το σχέδιο νόμου στο διαδίκτυο , διαπιστώσαμε με έκπληξη οτι η περιοχή μας εχει προταθεί ως Α΄ ζώνη προστασίας , παρόλο που όπως σας αναφέραμε αποτελεί ολοκληρωμένη λειτουργική συνοικία με δεκάδες κατοικίες απο τη δεκαετία του 1950 -1960
Θεωρούμε την νέα αυτή εξέλιξη ως κατάφορη αδικία διότι :
1) Η περιοχή μας εγκλωβίστηκε στην Β Ζώνη Υμηττού το 1978 ενώ όλες οι κατοικίες ήταν ήδη εκεί (βλ σχετικές αεροφωτογραφιες ΓΥΣ και ΠΕΧΩΔΕ), και παρότι η κοινή λογική λέει οτι έπρεπε να είχε πρώτα καταγραφεί η υπάρχουσα κατάσταση και μετά να αποτυπωθούν στους χάρτες οι ζώνες προστασίας.
2) Το προβλημα θα επρεπε να εχει ηδη επιλυθεί τις προηγούμενες δεκαετίες με ειδική νομοθετική ρύθμιση , κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης περίπτωσης της Ανθούσας , όπου οι αρμόδιοι υπουργοί και στελέχη των υπουργείων Γεωργίας και ΠΕΧΩΔΕ , μετέφρασαν την κοινή λογική σε πράξη και μέσω ειδικής νομοθετικής ρύθμισης το 2004 έλυσαν το πρόβλημα .
3) Ενώ στην περιοχή της ανω Γλυφάδας υπάρχουν στο χάρτη αποτυπωμένες με χαρακτηρισμό Β΄ ζωνης όλες οι περιοχές που περιλαμβάνουν κατοικίες ένω για τη δική μας περιοχή δεν αποτυπώνεται καν η υπάρχουσα κατάσταση ,σαν κάποιος να προσπαθούσε με πρόθεση (;) να μας αγνοήσει και να μας εξαφανίσει για δεύτερη φορά μετά το 1978 .
4) ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΝΟΗΘΕΙ , ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ 100 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ
Θεωρούμε οτι προστασία των ορεινών όγκων είναι απαραίτητη και είμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ της διατήρησης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος μέσω θεσμών και νόμων, οι οποίοι θα λαμβάνουν υπ΄όψιν τις διαμορφωμένες απο δεκαετίες υπάρχουσες καταστάσεις λύνοντας παράλληλα τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα αντί να τα περιπλέκουν .
Στη δική μας περίπτωση θεωρούμε υποχρέωση της πολιτείας να επιλύσει το πρόβλημα μας παράλληλα με την θέσπιση της προστασίας του ορεινού όγκου .
Σας παρακαλούμε να εξετάσετε την περίπτωση αυτης της αδικίας εις βάρος μας και να παρέμβετε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου σας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να λυθεί επιτέλους το θέμα .
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΝΟΝΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΠΟΝΗΘΕΙ , (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ) , ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΞΥΤΑΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΖΩΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
Οι κάτοικοι θα σας είναι ευγνώμονες για την βοήθεια σας στην άρση της αδικίας.
Με τιμή
Η επιτροπή των κατοίκων
Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης
Αννα Κοντάρα Μπακογιάννη
Μιχάλης Λαμπίρης
#10 Σχόλιο Από ΛΑΜΠΙΡΗ ΧΑΙΔΩ ΠΟΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Στις 13 Μάιος, 2010 @ 12:19
– Σχόλιο της Χάιδως Λαμπίρη το γένος Πολιτσοπούλου, κατοίκου της εκτός σχεδίου περιοχής του Δήμου Ηλιούπολης για την διαβούλευση του σχεδίου νόμου προστασίας του ορεινού όγκου του Υμηττού.-
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ
Η οικία επί της οδού Νεύτωνος 92, Τ.Κ. 163 43 ιδιοκτησίας μου αποτελεί την μοναδική πρώτη κατοικία που στεγάζει την πενταμελή οικογένειά μου. Επί 58 έτη σε όλες τις φάσεις, από την αγορά του οικοπέδου έως την αποπεράτωσή της, τηρήσαμε πάντοτε τις νόμιμες διαδικασίες.
Επί της ουσίας αναφέρουμε τα παρακάτω : Το οικόπεδο επί του οποίου ευρίσκεται η υπερυψωμένη ισόγειος κατοικία μου αγοράστηκε με νόμιμο τίτλο
1,α] την 17.2.1952 συντάχτηκε το υπ’ αριθ. 13416 Προσύμφωνο.
1,β] την 25.6.1952 σε εκτέλεση του παραπάνω προσυμφώνου, συντάχτηκε το υπ’ αριθ. 15067 Συμβόλαιο, που μετεγράφη την 29.6.1952 εις το Υποθηκοφυλακείο Αθηνών με την υπ’ αριθ. 27587/1,2,3,4 ΥΚΑ 381673 πιστοποίηση του Μεταγραφοφύλακα και Υποθηκοφύλακα του Δήμου Αθηναίων, αναφέρει δε ρητά ότι το οικόπεδο είναι το υπ’ αριθ. 20, του 264 Ο.Τ. επί της οδού Νεύτωνος , του Ε΄ τομέα του συνοικισμού Ηλιούπολης και εντός του σχεδίου αυτού, οριζόμενο στο από 15.9.1939 συνημμένο σχεδιάγραμμα του μηχανικού Μίνωος Χατζηδάκη.
2) Το 1956 στο παραπάνω οικόπεδο κτίστηκε ύστερα από νόμιμη άδεια της αρμόδιας Πολεοδομικής Υπηρεσίας, [αρ. Αδείας 5931/19.5.1956], και μετά από αυτοψία τεχνικών υπαλλήλων του Πολεοδομικού Γραφείου Αθηνών, υπερυψωμένη ισόγειος οικία , βάσει του από 25.7.1932 Δ/τος του εγκεκριμένου σχεδίου ρυμοτομίας της περιοχής.
3) Το 1960 οικοδομήθηκε αυθαίρετα, για την κάλυψη στεγαστικής ανάγκης της οικογένειάς μου ένα δωμάτιο κ’ βοηθητικοί χώροι που νομιμοποιήθηκε και εξαιρέθηκε της κατεδάφισης με τις προβλεπόμενες διαδικασίες των διατάξεων του Α.Ν. 410/1968.
4) Το 1965 συντάχτηκε η τεχνική Έκθεση 1032/65 από το αρμόδιο Τοπογραφικό Τμήμα του Πολεοδομικού Γραφείου Αθηνών προκειμένου να καθοριστούν οι ρυμοτομικές γραμμές ,γειτονικών Ο.Τ. του Δήμου Ηλιούπολης βάσει του Δ/τος της 25.7.1932.
Για την καθορισμό των ρυμοτομικών γραμμών ελήφθησαν υπ’ όψιν η υπ’ αριθ. 191/55 τεχν. Έκθεση και η διαμορφωμένη ήδη ρυμοτομική γραμμή της οδού Νεύτωνος λόγω της κτισμένης από το 1956 οικίας μου ως το συν/κό σχεδιάγραμμα.
5) Την 15.2.1973 ύστερα από [13.9.1969], υφιστάμενο γάμο μου, συντάχτηκε το υπ’ αριθ. 12353 Προικοσύμφωνο, το οποίο μετεγράφη εις τα βιβλία μεταγραφών του Υπηθηκοφυλακείου του Δήμου Ηλιούπολης, στον τόμο 61 και με αύξοντα αριθμό 268/20.2.1973. και με το οπόιο περιήλθε στην κατοχή μου το εν λόγω ακίνητο.
6) Την 4.10.1977 υποβάλλαμε σχετική μελέτη μετά των λοιπών δικαιολογητικών και στοιχείων και με νόμιμο Πολεοδομική Άδεια , [ αριθ. Αδείας 6643/1978] έκτισα προσθήκη υπερυψωμένου κτίσματος σε επαφή της υπάρχουσας οικίας για την απολύτως απαραίτητη στεγαστική εξυπηρέτηση της πενταμελούς πλέον οικογένειάς μου.
7) Το 1979 ύστερα από όχληση του Δασαρχείου Πεντέλης, καταθέσαμε αίτηση αρμοδίως για διενέργεια σχετικής αυτοψίας. Ύστερα από την παραπάνω διαδικασία μας κοινοποιήθηκε την 17.10.1979 η έγγραφη απάντηση της Δ/νσης Πολεοδομίας Αθηνών, τμήμα Δ/3 προς το Δασαρχείο Πεντέλης, τμήμα δασικό με αρ. Πρωτ. 49376/1586 και με συνοδευτικό απόσπασμα από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο της Ηλιούπολης Αττικής στο οποίο φαίνεται η εντός σχεδίου πόλης ιδιοκτησία μου.
8) Την 4.6.1981 πληροφορηθήκαμε ότι με το κωδικό αριθμό 1169204786 το οικόπεδό μας είχε περιληφθεί κακώς, στο Προσωρινό Κτηματολογικό Δασολογικό Χάρτη του Δήμου Ηλιούπολης Αττικής.
Υποβάλαμε Δελτίο Αντιρρήσεως και την 30.4.1982 εκδόθηκε η υπ’αριθ. 339/1982 Απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών η οποία μας αποκαθιστά διατάσει δε την εξάλειψη του οικοπέδου μας από τον αναφερόμενο χάρτη.
Την 7.9.1998 η Δ/νση Πολεοδομίας και Πολεοδομικών Εφαρμογών της Νομαρχίας Αθηνών, βάσει του Π.Δ. 267/21.8.1998 διενεργεί αυτοψία στα πλαίσια γενικού ελέγχου της περιοχής και στο ακίνητό μας.
Στις 14.9.98 με το υπ’αριθ. 5253 έγγραφό της η Νομαρχία Αθηνών και με το αριθ. Πρωτ. 147ο6/2473/24.9.98 η Δ/νση Πολεοδομίας μας γνωστοποιεί ότι η Έκθεση Αυτοψίας για το ακίνητό μας δεν ισχύει, διότι δεν έχουν εφαρμοσθεί τα προβλεπόμενα στο ανωτέρω Π. Δ/γμα.
Την 4.11.99 μας επιδόθηκε ανασυνταχθείσα η από 7.9.98 Έκθεση Αυτοψίας και ορίστηκε η εκδίκασή της. Στις 23.3.2000 εκδικάστηκε και εκδόθηκε η απόφαση αριθ. 11/66/23-3-2000 της Επιτροπής παρ. 4, άρθρου 4 του Π.Δ. 267/21-8-1998 (ΦΕΚ Α 195/98) που συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθ. 1270/24-2-2000 απόφαση Νομάρχη Αθηνών και μετά την υπ’ αριθ. 1741/146/03-03-2000 πρόσκληση της προέδρου του Αικ. Νενεδάκη, η οποία έκανε δεκτή την ένστασή μου κατά της υπ’ αριθ. 3211173/07-09-1998 έκθεση αυτοψίας.
Την 20.9.2001 κατώτερο όργανο του Δασαρχείου Πεντέλης μας μηνύει ότι δήθεν την 14.5.1999,(επιδεικνύοντας παντελή άγνοια και έλλειψη ενημέρωσης, αφού ήδη έιμαστε στην κτισμένη κατοικία μας 47 έτη), ότι «επιχειρήσαμε» να καταπατήσουμε δημόσια δασική έκταση και να κατασκευάσουμε κτίσμα κ.λ.π. Όλα τα αναφερόμενα ήταν αφελή , ψευδή και συκοφαντικά.
Την 15.11.2001 δικάστηκε η ανωτέρω υπόθεση και με την απόφαση αρ. 678/54/2002 αθωωθήκαμε.
Η διαμορφωμένη αυτή κατάσταση των 58 ετών που αφορά την κατοικία μου επιβεβαιώνεται πέραν των τίτλων (Προσυμφώνου, Συμβολαίου, Προικοσυμφώνου, Οικοδομικών Αδειών, Λογαριασμών Εταιριών κοινής ωφέλειας και άλλων σχετικών εγγράφων) και από τις αεροφωτογραφίες της Γ.Υ.Σ. όπως : 67-143/12.11.1953, 91-194/13.7.1963, 64-724/12.5.1970, 107-778/20.3.1979, 140-832/11.5.1982, 227-010/23.7.1991.
Φυσικά η κατοικία μου είναι σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο πλ. 14 μέτρων με δημόσιο φωτισμό, συνδεδεμένη με όλα τα δίκτυα κοινής ωφελείας και αποχέτευση.
Aπό την παρουσίαση της εξέλιξης 6 δεκαετιών της περιοχής όπου και η κατοικία μου προκύπτουν οι παρακάτω διαπιστώσεις.
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως υφίσταμαι μια άνευ προηγουμένου ψυχική ταλαιπωρία και οικονομική καταστροφή παρ’ όλο που καλόπιστα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες πληρώνοντας τους φόρους και τις λοιπές υποχρεώσεις μου στο Δημόσιο αποφάσιζα να στεγάσω την οικογένειά μου.
Ο πατέρας μου κατέβαλε 3πλάσιο τίμημα προκειμένου ν’ αγοράσει ένα οικόπεδο εντός σχεδίου και να μην έχει προβλήματα στα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του ’50.
Σ’ όλες τις φάσεις αγοράς και ανέγερσης Προσύμφωνο, Συμβόλαιο, συνοδευτικό σχεδιάγραμμα, Πιστοποιήσεις μεταγραφών, φόροι και χαρτόσημα, αμοιβές μηχανικών, ( 2 φορές για οικοδομικές άδειες), εισφορές Ι.Κ.Α., φορολογικές Δηλώσεις και πληρωμές Δημοτ. τελών επί δεκαετίες εγένοντο ερήμην της Πολιτείας ή των εκπροσώπων της;
Οι υπηρεσίες ήταν απούσες ή ήταν παρούσες μόνον για την είσπραξη χρημάτων και των πάσης φύσεως φόρων.
Φυσικά όλοι οι κάτοικοι όπως και εγώ είμαστε υπέρ της προστασίας του Υμηττού και δεν χωρεί καμία αμφιβολία γι’ αυτήν μας την πεποίθηση. Όλα όμως τα μέτρα διατήρησης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους και μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα δεκαετιών, η διαμόρφωση της οποίας οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στην έλλειψη βούλησης, στις επικαλύψεις δημοσίων φορέων και στις χαρακτηριστικές παλινωδίες όλων των επιπέδων της δημόσιας διοίκησης.
Ευελπιστώ πως η κατανόηση του προβλήματος και η δίκαιη αλλά κυρίως η ανθρώπινη λύση θα πρυτανεύσει στις αποφάσεις σας.
Με τιμή
Λαμπίρη Χάιδω
#11 Σχόλιο Από αντωνης Στις 13 Μάιος, 2010 @ 12:41
αφηστε τους κυνηγους υσυχους δεν φταινε οι κυνηγοι.ανοιξτε τα ματια σας και δειτε την πραγματικη αληθεια του τι φταιει.
#12 Σχόλιο Από Αγγελική Στις 13 Μάιος, 2010 @ 14:20
Είναι ντροπή να δαιμονοποιείτε το κυνήγι.
Κανείς δε νοιάζεται τη φύση περισσότερο από τους κυνηγούς. Αυτοί είναι οι πραγματικοί οικολόγοι που βρίσκονται στα βουνά με κάθε δυνατή ευκαιρία. Όχι εκείνοι που στήνουν περίπτερα στην πλατεία Συντάγματος για να «σώσουν» δήθεν απειλούμενα είδη.
Τα «οικολογικά» ψευτο-διλήμματα αυτού του είδους κρύβουν παιχνίδια πολλών εκατομμυρίων ευρώ που γίνονται στην πλάτη της φύσης.
Τέρμα τα δίφραγκα!!!
Δει θα περάσει ο οικοφασισμός…
#13 Σχόλιο Από NIKOS LEKKAS Στις 13 Μάιος, 2010 @ 19:41
………
#14 Σχόλιο Από ΧΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Στις 13 Μάιος, 2010 @ 22:07
ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΜΑΣ ΧΟΡΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3
#15 Σχόλιο Από ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Στις 14 Μάιος, 2010 @ 07:13
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.
#16 Σχόλιο Από ΔΟΥΔΑΛΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Στις 14 Μάιος, 2010 @ 09:21
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΜΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΟΙΩΘΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ.ΣΑΝ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ Δ.Σ Κ.ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ.ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ?ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ.
#17 Σχόλιο Από ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ Στις 14 Μάιος, 2010 @ 09:31
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΒΟΙΟΝΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΗ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΗ ΟΣΟ ΠΟΙΟ ΑΓΝΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΣ ΑΙΤΙΕΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
#18 Σχόλιο Από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΟΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Στις 14 Μάιος, 2010 @ 09:43
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ
#19 Σχόλιο Από παντελης νταντουλας Στις 14 Μάιος, 2010 @ 10:17
ειναι απαραδεκτο να κανετε κρατησεις στη σεζον αλλα και στη μειωση των επιτρεπωμενων θηραματων.οι κυνηγοι ειναι οι οικολογοι και προστατες της πανιδας αυτης της χωρας. προς κυρια μπιρμπιλη
#20 Σχόλιο Από ΓΚΛΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Στις 14 Μάιος, 2010 @ 10:20
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ
#21 Σχόλιο Από ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Στις 14 Μάιος, 2010 @ 11:11
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ
#22 Σχόλιο Από NIKOS FARMAKIS Στις 14 Μάιος, 2010 @ 14:34
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ
#23 Σχόλιο Από ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ Στις 14 Μάιος, 2010 @ 14:43
Αξιότιμη κυρία υπουργέ,
σχετικά με τον νεο νομο προστασιας του Υμηττου, παρα το οτι πραγματικα με χαροποιει η ευαισθησια σας, θελω να σας εκφρασω την απογνωση αλλα και τον θυμο μου για το προβλημα που υπαρχει εδω και 50 χρονια στην Ηλιουπολη.
Κατοικω στην οδο Αντιφωντος 46 μαζι με την οικογενεια μου. Η οικια μας ειναι χτισμενη απο το 1960, δεν ξεπερνα τα 75 τ.μ. και ειναι πρώτη (και μονη) κατοικια. Γυρω μας, στις οδους Αντιφωντος, Αναξαγορα, Υπεριδου, Διογενους υπάρχουν πανω απο 60 σπίτια χτισμενα απο τις δεκαετιες του ’50 και του ’60 που αντιμετωπιζουν το ιδιο με εμας προβλημα.
Ολοι κατεχουμε τιτλους ιδιοκτησιας, οι περισσοτεροι εχουμε οικοδομικη αδεια. ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Απο καποιο λαθος το 1978 η γειτονια μας χαρακτηριστηκε δασικη περιοχη (κι εμεις ΤΙ? ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ?)…Φυσικα ολες οι οικιες ηταν ηδη χτισμενες 20 με 30 χρονια πριν.
Απο τοτε ειμαστε ομηροι του Ελληνικου κρατους και του παραλογισμου του.Εχουμε παρα πολλες φορες εκθεσει το προβλημα στους αρμοδιους φορεις. Εχουμε ζητησει απο τον Δημο μας να δωσει λυση. Εχουμε ενημερωσει τους παντες. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ. ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ…
Και ξαφνικα το προβλημα αντι επιτελους να λυθει, χειροτερευει.
ΤΗΝ ΚΑΘ’ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ Β’ΖΩΝΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ Α’ΖΩΝΗ.
ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΡΩΤΑΜΕ: ΗΡΘΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΑΣ ΩΣ ΕΔΩ ΠΡΩΤΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΑΡΤΗ? ΜΗΠΩΣ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑ? ΡΩΤΗΣΑΤΕ? ΜΑΘΑΤΕ? ΕΙΔΑΤΕ ΕΣΤΩ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ? ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ?
Τελικα ειμαστε δημοτες Ηλιουπολης,νομοταγεις,φορολογουμενοι,ανθρωποι οι οποιοι πληρωνουν τον Δημο καθε μηνα ή ειμαστε ελεϊνοι καταπατητες του βουνου? Ε Λ Ε Ο Σ ! ! !
ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΧΑΡΗ. ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ. ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ. ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ Β’ΔΙΑΛΟΓΗΣ. ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ.
Κυρια υπουργε, δεν θελω να πιστεψω πως αν ειμασταν μεγαλογιατροι και μεγαλοδικηγοροι με βιλες και πισινες θα ειχαμε καλυτερη αντιμετωπιση. Θελω να πιστευω οτι θα σκυψετε πανω απο το προβλημα μας, θα ενημερωθειτε, θα δειτε το δικαιο των αιτηματων μας και θα αποκαταστησετε αυτη την αδικια ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ…
Με εκτιμηση,
Παπαστεργιου Ανδρεας
#24 Σχόλιο Από giorgos spaneas Στις 14 Μάιος, 2010 @ 18:29
ti arpaxtes kribontai pisw apo auto pali?
oi kunigoi eine oi monoi pou tous endiaferi h prasinh beltiosi!!!
xwris auth den uparxi kunhgi!!!
anti8eta autoi pou 8eloun tin apogoreusi bgenoun mallon gia to kunigi ton epidotisewn!!!!
#25 Σχόλιο Από giorgos spaneas Στις 14 Μάιος, 2010 @ 18:32
oxi stin apagoreusi!!!!!
nisafi pia!!!
foroi…foroi….fragko gia kafe den mas afinete…kopste kai tin bolta mas na telionoume!!!!!!!!
#26 Σχόλιο Από ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΛΑΓΑΡΗΣ Στις 14 Μάιος, 2010 @ 20:03
ΑΜΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3.
#27 Σχόλιο Από ΦΑΒΒΑΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Στις 14 Μάιος, 2010 @ 20:24
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΚΑΡΑΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΠΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΚΑΘΕ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥ.ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ (ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ).Η ΦΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ.
ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ !!!!!!
#28 Σχόλιο Από Νίκος Στις 14 Μάιος, 2010 @ 21:33
Όχι απαγόρευση του κυνηγιού στον Υμηττό.
Όχι απαγόρευση σε αυτούς που προστατεύουν το δάσος, από φωτιές και καταπατητές.
#29 Σχόλιο Από ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Στις 14 Μάιος, 2010 @ 22:07
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΑΠΑΛΕΙΦΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 7 ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ.
#30 Σχόλιο Από Ζαμπέλης Γιώργος Στις 14 Μάιος, 2010 @ 22:11
Ζητάω να απαλειφθεί η παραγρ.3 του αρθ.7 του Π.Δ για την προστασίατου Υμμυτού!!!
#31 Σχόλιο Από Ζαμπέλης Γιώργος Στις 14 Μάιος, 2010 @ 22:13
Ζητάω να απαλειφθεί ι παραγρ.3 του αρθ.7 του Π.Δ για την προστασία τοθ Υμμυτού
#32 Σχόλιο Από Αντώνης Ζοργιός Στις 15 Μάιος, 2010 @ 12:02
Κα Υπουργέ
Παραφράζοντας την παροιμία θα πω .
Επειδή δε θεωρώ τους κυνηγούς , παρά τα όσα τους καταμαρτυρούν , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ προστάτες τόσο του ζωικού (όσο κι αν φαίνεται παράξενο ) όσο και του φυτικού βασιλείου .(για τον κυνηγό το βουνό και ο κάμπος είναι επί χρόνια το και το προσέχει σα τα μάτια του.)
Παρακαλώ λοιπόν μη χιλιάδες κυνηγούς του λεκανοπεδίου Αττικής με το να τους απαγορέψετε το κυνήγι στον Υμηττό.
Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει να σώσετε το περιβάλλον κάντε μία βόλτα γύρω στην Αττική καταγράψτε τα αυθαίρετα και γκρεμίστε τα (αν βέβαια έχετε την τόλμη να το κάνετε).Ζητήστε ευθύνες από αυτούς που τους έδωσαν παροχές.
Μη χρησιμοποιείτε τους κυνηγούς σαν εξιλαστήρια θύματα προκειμένου να καλυφτούν άλλες παραβάσεις (π.χ. να βρε παιδί μου αυτοί οι παλιοκυνηγοί φταίνε και όχι οι καταπατητές οι εμπρηστές και όποιοι άλλοι.)
Για το λόγο αυτό παρακαλώ μη συμπεριλάβετε τη παράγραφο 3 στο άρθρο 7.
#33 Σχόλιο Από Αντώνης Ζοργιός Στις 15 Μάιος, 2010 @ 12:05
Κα Υπουργέ
Παραφράζοντας την παροιμία θα πω .
<.
Επειδή δε θεωρώ τους κυνηγούς , παρά τα όσα τους καταμαρτυρούν , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ προστάτες τόσο του ζωικού (όσο κι αν φαίνεται παράξενο ) όσο και του φυτικού βασιλείου .(για τον κυνηγό το βουνό και ο κάμπος είναι επί χρόνια το και το προσέχει σα τα μάτια του.)
Παρακαλώ λοιπόν μη χιλιάδες κυνηγούς του λεκανοπεδίου Αττικής με το να τους απαγορέψετε το κυνήγι στον Υμηττό.
Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει να σώσετε το περιβάλλον κάντε μία βόλτα γύρω στην Αττική καταγράψτε τα αυθαίρετα και γκρεμίστε τα (αν βέβαια έχετε την τόλμη να το κάνετε).Ζητήστε ευθύνες από αυτούς που τους έδωσαν παροχές.
Μη χρησιμοποιείτε τους κυνηγούς σαν εξιλαστήρια θύματα προκειμένου να καλυφτούν άλλες παραβάσεις (π.χ. να βρε παιδί μου αυτοί οι παλιοκυνηγοί φταίνε και όχι οι καταπατητές οι εμπρηστές και όποιοι άλλοι.)
Για το λόγο αυτό παρακαλώ μη συμπεριλάβετε τη παράγραφο 3 στο άρθρο 7.
#34 Σχόλιο Από Ζύμαρης Ευστράτιος Στις 15 Μάιος, 2010 @ 18:57
ΟΧΙ σε καμία νέα απαγόρευση! Υπάρχουν ήδη αρκετές!
#35 Σχόλιο Από Σκούρας Σταύρος Στις 16 Μάιος, 2010 @ 09:54
Κυρία Υπουργέ,
Εκφράζω τη συμπάθειά μου προς το πρόσωπό σας, γιατί είστε ένα νέο πρόσωπο στην υπάρχον πολιτική σκηνή.Αλλά, κατά τη γνώμη μου,υποπίπτετε σε πολιτικά ατοπήματα.Αφού δεν μπορείτε να εφαρμόσετε στην πράξη την πολυδιαφημισμένη πράσινη ανάπτυξη,δηλ. επιδότηση των ιδιοκτητών απευθείας για φωτοβολταϊκά και όχι να δανειστούν από τράπεζες, αφού τα χρήματα απ’τους ημιυπαίθριους δεν θα πάνε σε αναπλάσεις πλατειών κ.λ.π. καταλήγετε στα εύκολα θύματα.Ποιοί είναι? Ποιοί είναι? Αυτοί οι κακοί που λέγονται Κυνηγοί.Ε Όχι!!! Φτάνει πια.Δεν είμαστε πολίτες τρίτης κατηγορίας.Δεμ μπορείτε ν’ακούτε μόνο τους κρατικοδίαιτους «οικολόγους». Σας φταίει το κηνύγι στον Υμηττό;;; Αφήστε ήσυχο το κηνύγι.
Αποσύρετε τώρα τη διάταξη, άρθρο 7, για την απαγόρευση του κηνυγίου στον Υμηττό. Θέλετε το παγκοσμίως διαδεδομένο χόμπυ να μας το καταργήσετε και να μας στείλετε στα Σκόπια και στη Βουλγαρία για Κυνήγι;;; Ναι, αλλά μας φαληρίσατε και δεν έχουμε χρήματα για να κυνηγίσουμε στο εξωτερικό.Γι’αυτό ούτε να το σκέφτεστε για απαγόρευση!!!
Ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Αλιβερίου
Σκούρας Σταύρος
#36 Σχόλιο Από Αντώνης Ζοργιός Στις 16 Μάιος, 2010 @ 09:55
Παραφράζοντας την παροιμία θα πω .
Επειδή δε θεωρώ τους κυνηγούς , παρά τα όσα τους καταμαρτυρούν , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ προστάτες τόσο του ζωικού (όσο κι αν φαίνεται παράξενο ) όσο και του φυτικού βασιλείου .(για τον κυνηγό το βουνό και ο κάμπος είναι επί χρόνια το και το προσέχει σα τα μάτια του.)
Παρακαλώ λοιπόν μη χιλιάδες κυνηγούς του λεκανοπεδίου Αττικής με το να τους απαγορέψετε το κυνήγι στον Υμηττό και για το λόγο αυτό μη συμπεριλάβετε τη παράγραφο 3 στο άρθρο 7.
(Για 3η φορά προσπαθώ να στείλω ΟΛΟΚΛΗΡΟ το μήνυμα.)
#37 Σχόλιο Από Δανεζης Λευτερης Στις 16 Μάιος, 2010 @ 11:22
Τα προβληματα του λαου μας ειναι ηδη ολα λυμενα..Γιαυτο και τωρα ειπατε να λυσετε και το τελευταιο..Την καταργηση του κυνηγιου στον υμμητο..Να σας θυμησω μονο(γιατι σιγουρα πολλοι δεν το γνωριζουν)οτι στον ορεινο ογκο του υμμητου το μεγαλυτερο μερος ηδη απαγορευεται το κυνηγι..Το μονο μερος που επιτρεπεται ειναι και το μονο που πραγματικα φυλασετε φυσικα απο τις κυνηγετικες οργανωσεις με εξοδα απο τους ιδιους τους κυνηγους.Τα μονα αγρια θηρευσιμα πτηνα που βρισκονται στον υμμητο και παλι ειναι απο απελευθερωσεις των κυνηγετικων οργανωσεων..Η πυρασφαλεια,η απελευθερωσεις,η θηροφυλακη ειναι εργο των κυνηγων και πληρωνεται αποκλειστικα απο αυτους..Το κρατος εχει πολυ μεγαλα εσοδα(και μονο εσοδα)απο τις εν γενει δραστηριοτητες του κυνηγιου..Πρεπει να καταλαβει και ο τελευταιος Ελληνας πολιτης οτι οι μεγαλυτεροι οικολογοι και υπερασπιστες των ορεινων ογκων ολης της χωρας ειμαστε εμεις οι κυνηγοι και δεν ειμαστε οι «δολοφονοι» που λανθασμενα νομιζει ο πολυς κοσμος.
Το υπουργειο δεν μας θελει γιατι δεν ειμαστε της μοδας,οπως καποιοι αλλοι αλλα πρεπει να θυματε οτι απλα κραταμε μια παραδοση απο τους παππουδες μας και το μονο που ζηταμε ειναι να εχουμε την δυνατοτητα να μπορεσουμε να την μεταφερουμε και εμεις οι ιδιοι στα παιδια μας.
#38 Σχόλιο Από βελλιος θανασης Στις 16 Μάιος, 2010 @ 12:39
να απαλειφθει η παραγρ. του αρθ.7 του π.δ για την προστασια τ υμηττου…απο αλλα πραγματα πρεπει να προστατευεται ο υμηττος κ οχι απο τους κυνηγους που δεν το βλαπτουν….
#39 Σχόλιο Από savvas Στις 16 Μάιος, 2010 @ 14:00
na apagoreytoun ola ta meseonika athlimata kai eithika to kynigi
#40 Σχόλιο Από Geo Στις 16 Μάιος, 2010 @ 19:30
θα παροτρυνα τους αρμοδιους να δωσουν ΙΔΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ με τις επισημανσεις/αιτηματα των αυθαιρετων οικιστων που διαβαζω στα σχολια αυτου του αρθρου , στις επισημανσεις των κυνηγων της περιοχης.
Αυτοι ουτε καταπατησαν , ουτε ζητησαν τιποτα απο κανενα κρατος.
Απλως ζητανε να ασκουν το αναφαιρετο δικαιωμα τους για μια ανασα στις ηδη επιτρεπομενες περιοχες κυνηγιου , προσφεροντας σε ανταλλαγμα και απολυτως αφιλοκερδως την αποτρεπτικη προστασια της φυσης απο ενδεχομενους νεους καταπατητες του δασους και των παρυφων αυτου , την αμεση συμβολη σε καταστολη και προληψη πυρκαγιων αλλα και σε καθε αναδασωση.Εννοειτε πως η αναφορα σε οικιστες δεν σημαινει καμια αιχμη στα δικαια αιτηματα κανενος απο αυτους.
Ειμαστε ομως πλεον στο 2010 και παρ’ολα αυτα στις «απαγορευμενες περιοχες» φυτρωνουν μανιταρια αυθαιρετα.Ο φοβος φυλαει τα ερμα !
#41 Σχόλιο Από στεφανοs σερβανηs Στις 16 Μάιος, 2010 @ 22:42
ειμαι αντιθετοs στην απαγορευση του κυνηγιου
#42 Σχόλιο Από BASILHS LAGOS Στις 16 Μάιος, 2010 @ 22:44
ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ !!!!!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
#43 Σχόλιο Από ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΝΙΑΤΑΚΟΣ Στις 16 Μάιος, 2010 @ 22:48
ζητω το ελευθερο και παραδοσιακο κυνηγι. ΘΑΣ ΜΑΣ ΒΡΗΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΤΕ…ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
#44 Σχόλιο Από θεοδωροs σερβανηs Στις 16 Μάιος, 2010 @ 22:48
φτανει πια με τηs απαγορευσειs του κυνηγιου.Βοηθειστε να γινουν τα πραγματα οπωs πρεπει.
#45 Σχόλιο Από Αστέριος Τζίμας Στις 16 Μάιος, 2010 @ 23:04
Άραγε τι είναι αυτό που κάνει το κυνήγι να εμφανίζετε τόσο κακό.
Τρομάζει ο κρότος του όπλου;
Tρομάζει ο Θάνατος;
Μήπως αυτά τα πρωτογενή συναισθήματα τρομάζουν τους αστούς του κολωνακίου που ρυπαίνουν με τα μεγαθήρια 4χ4;
Μήπως η απαγόρευση του κυνηγιού είναι η πρόφαση-απάντηση στην ανικανότητα διαχείρησης;
Μήπως βάλοντας το κυνήγι δημιουργείτε η ψευδαίσθηση της οικολογικής και άκρως επικοινωνιακής προσέγγισης των επιδοτήσεων και της συνέχισης της ρεμούλας και του έκτακτου πλουτισμού των μεγαλοσχήματων στελεχών και οικολογικών οργανώσεων;
ΦΤΑΝΕΙ!!!!!!
Το κυνήγι είναι το μόνο αυθεντικό και καθαρό που έχει απομείνει στην όμορφη χώρα που ακούει στο όνομα LAMOYALAND.
Το κυνήγι είναι η μόνη ανδρική δράση που καθαρίζει το μυαλό και σε αφήνει να σκέφτεσε.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.
Η απόφαση δική σας
Η απάντηση δική μας.
#46 Σχόλιο Από ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΗΣ Στις 17 Μάιος, 2010 @ 10:09
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ <> ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ.
ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.
ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ, ΛΟΙΠΟΝ.
#47 Σχόλιο Από νικη σωτηρχου Στις 20 Μάιος, 2010 @ 23:31
Αγαπητή κυρία Υπουργέ
Νομίζω ότι υπάρχει λάθος στην αντίληψη ότι οι ορεινοί όγκοι της Αττικής γενικότερα είναι πρεπει να λογίζονται ως δρυμοί ! Στην πραγματικότητα τα βουνά αυτά καθώς είναι περικυκλωμένα από τον αστικό ιστό της τσιμεντούπολης που λέγεται Αθήνα νομίζω οτι μόνο ως μητροπολιτικά πάρκα μπορεί να λογίζονται διότι δεν μπορούν να αναπτυχθούν αυτόνομα ως αυτοτελείς βιότοποι .
Με αλλά λόγια δεν είναι δυνατόν να πιστέψω ότι με 4 – 5 εκατομμύρια κατοίκους δίπλα σε αυτά τα βουνά μπορεί η πανίδα και η χλωρίδα να επιβιώσει
Κάθε μέρα κυκλοφορούν χιλιάδες άνθρωποι μέσα σε αυτά τα βουνά και νομίζω ότι αυτό και μόνο φτάνει για να χαρακτηρισθούν μητροπολιτικά πάρκα εκ των πραγμάτων
Σίγουρα χρειάζεται προστασία για τους ορεινούς όγκους της Αττικής γενικότερα ,αλλά διαφορετικής κατεύθυνσης από τα μέτρα προστασίας που χρειάζεται για παράδειγμα η Γκιόνα η τα Βαρδούσια
Η κατεύθυνση προστασίας στην περίπτωση των βουνών της αττικής πρέπει κατά την γνώμη μου να περιλαμβάνει
1. συστήματα πυρόσβεσης
Συλλέκτες όμβριων υδάτων στους πρόποδες και δημιουργία δεξαμενών μεγάλης χωρητικότητας στις κορυφές με τροφοδοσία υδάτων από τους συλλέκτες (με αντλιοστάσια) , για την ανάπτυξη συστημάτων πυρόσβεσης που θα συμβάλουν στην διατήρηση του φυσικού πλούτου . Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνουν μελέτες και να χρηματοδοτηθούν έργα από τα πακέτα στήριξης το ταχύτερο
2.Συστηματα παρακολούθησης
Νομίζω ότι με είναι απαραίτητα τα συστήματα παρακολούθησης των εισόδων στα βουνά και πέρα από τις αγκυλώσεις των ανθρώπων που επικαλούνται τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ,στην προκειμένη περίπτωση είναι πολύ σημαντικό να παραμερισθούν όλες αυτές οι προκαταλήψεις διότι ο στόχος είναι να σωθούν τα δάση και σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθούν στοιχεία από τις υπηρεσίες για την παρακολούθηση πολιτών.
3. Συνεχείς δενδροφυτευσεις με εκστρατείες σε εθελοντές σχολεία κλπ
να γίνονται συνεχείς δενδροφυτευσεις σε όλα τα βουνά κάθε χρόνο ακαταπαυστα και οχι μονο στα βουνά που καίγονται
4. Αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης με λεπτομερή καταγραφή και επίλυση των προβλημάτων όχι διαμάχη με τους κατοίκους των εκτός σχεδίου περιοχών διότι σε τελική ανάλυση δεν ευθύνονται εκείνοι για την κατάσταση που έχει διμιουγηθεί. Αντίθετα παρουσία τους 50 -60 χρόνια είναι απόλυτα δικαιολογημένη από τις τότε συνθήκες.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για διαιώνιση και πολιτική ομηρία ,χωρίς κανένας ενδιαφερθεί για τα έντονα κοινωνικά προβλήματα
Έχει επικρατήσει όμως η δήθεν περιβαλλοντική ευαισθησία εις βάρος των ανθρώπων που στην ουσία έπαιζαν και τον ρόλο του δασοφύλακα
Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι η προστασία των ορεινών όγκων είναι πολύ σημαντική για όλους μας αρκεί να λύνει με ευαισθησία και τα προβλήματα των ανθρώπων που ζουν γύρω από αυτές τις περιοχές για μισό αιώνα και περισσότερο.
Μην ξεχνάτε ότι στο βουνό αγόρασαν οικόπεδα ‘ εντός σχεδίου » στο Πανόραμα Βούλας στην καρδιά του πρωην δάσους ,στο Πανόραμα Ηλιούπολης καθώς και στο Νεο Βουτζα στην Πεντέλη οι πλούσιοι (ή νεόπλουτοι!) συμπολίτες μας όπου καραμπινάτες περιπτώσεις δασών έγιναν εν μια νυκτί πόλεις ,ενώ οι φουκαράδες χωρίς «μπάρμπα στην Κορώνη» έμειναν για λίγα μέτρα «εκτός σχεδίου » (όρος και αυτός!!)
Νομίζω ότι έχετε την μοναδική ευκαιρία να λύσετε με ευαισθησία και ευθύνη τα προβλήματα .
Ευχαριστω
Νικολέτα Σωτήρχου
Ηλιουπολη