Ως υφιστάμενες Αθλητικές Εγκαταστάσεις Ποδοσφαίρου (Α.Ε.Π.) εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων νοούνται όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές που βρίσκονται σε οικοδομικά τετράγωνα εντός σχεδίου πόλεως ή σε γήπεδα που περιβάλλονται από το σχέδιο πόλης, οι οποίες κατασκευάστηκαν προ της εφαρμογής του Ν.4067/2012 και πέραν των λοιπών αθλητικών υποδομών χρησιμοποιούνται και για τη διενέργεια αγώνων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου της A’ και B’ Εθνικής Κατηγορίας (ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα των Super League και Football League) και για τις οποίες απαιτούνται ειδικές προδιαγραφές των εγκαταστάσεων σύμφωνα με τους ελληνικούς και τους διεθνείς κανονισμούς της αρμόδιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (U.E.F.A.).
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 01: Ορισμός"
#1 Σχόλιο Από Παπαδόπουλος Στις 28 Ιανουάριος, 2014 @ 06:52
Είναι απαράδεκτο τα γήπεδα να βρίσκονται στο κέντρο των πόλεων. Η ταλαιπωρία των παροικούντων είναι αφάνταστη. Κινδυνεύουν ζωές, τόσο κατά τη διεξαγωγή των αγόνων όσο και από τα μποτιλιαρίσματα κάθε φορά που διεξάγονται διάφορες εκδηλώσεις. Αναβάθμιση του ποδοσφαίρου σημαίνει και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών
Το ποδόσφαιρο δεν παύει να είναι μια Ανώνυμος Εταιρία.Έτσι να την αντιμετωπίζετε και να προστατεύετε τα συμφέροντα των πολιτών
#2 Σχόλιο Από Πετροπουλος Γεωργιος Στις 29 Ιανουάριος, 2014 @ 12:13
Απάντηση στον κύριο Παπαδόπουλο.
Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα γηπέδων στα κέντρα πόλεων του εξωτερικού, τα οποία μόνο προβλήματα δε δημιουργούν. Περιττό να προσθέσω αναφορές, μπορείτε να τις αναζητήσετε στο ιντερνετ.
Κανένας κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές δεν υπάρχει, καμμία ταλαιπωρία μόνιμων κατοίκων, δεν χρειάζεται να κινδυνολογείτε. Ένα μοντέρνο, σύγχρονο γήπεδο φέρνει νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, και αυξάνει την κίνηση των γειτονικών επιχειρήσεων (μαγαζιά, καταστήματα, κέντρα διασκέδασης, κτλ). Είναι παγκόσμιο φαινόμενο γύρω από σύγχρονα γήπεδα να υπάρχει ανάπτυξη.
Μποτιλιαρίσματα υπάρχουν όλες τις ώρες της μέρας, όχι μόνο τη μέρα των αγώνων, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα ενός γηπέδου (που μπορεί να υπάρχει χρόνια εκεί, όπως η Λεωφόρος Αλεξάνδρας), αλλά λανθασμένου οδικού και οικιστικού σχεδιασμού.
Επί του θέματος, τα άρθρα είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να δρομολογηθούν οι εξελίξεις και για τη δημιουργία νέων γηπέδων, κι όχι μονο την ανακατασκευή παλαιών. Στην περίπτωση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για παράδειγμα, η περιοχή μπορεί να θεωρείται επιβαρυμένη, αλλά με σωστές παρεμβάσεις και σχεδιασμό, μπορεί να αναπτυχθεί σωστα, να αξιοποιηθούν και να αναβαθμιστούν γειτονικά οικοδομικά τετράγωνα και να αναπτυχθεί περαιτέρω η περιοχή. Η πρόταση του Παναθηναικού Κινήματος είναι προς αυτή την κατεύθυνση, παρακαλώ να την λάβετε υπόψη σας.
#3 Σχόλιο Από Τάκης γεωργακόπουλος Στις 1 Φεβρουάριος, 2014 @ 01:22
Δεν υπάρχουν γήπεδα ποδοσφαίρου μόνο στο κέντρο της Αθήνας.
Και στην Πάτρα υπάρχει το γήπεδο της Παναχαϊκής αλλά και το Παμπελοποννησιακό είναι μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Η ασφάλεια κατά τους αγώνες είναι ζήτημα των αστυνομικών αρχών.
Καλό θα είναι τα νέα γήπεδα να προγραμματίζονται εκτός πόλεων αλλά καιθ σε περιοχές που γύρω-γύρω δεν είναι πυκνοκατοικημένες. 64