- Μέλη Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας μπορεί να γίνουν φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν πλήρη ικανότητα για δικαιοπραξία και έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του δασεργάτη, η δε μόνιμη κατοικία τους βρίσκεται εντός της περιφέρειας του ΔΑΣΕ. Ως δασεργάτης νοείται το φυσικό πρόσωπο που δραστηριοποιείται αυτοπροσώπως στις δασικές εργασίες του άρθρου 1 του παρόντος νόμου.
- Η ιδιότητα του δασεργάτη:
α) Για τα φυσικά πρόσωπα που ήδη απασχολούνται στις δασικές εργασίες αποδεικνύεται από τα σχετικά με τις δασικές εργασίες ένσημα του ΙΚΑ και βεβαιώνεται από επιτροπή που συστήνεται για το σκοπό αυτό στην οικεία Διεύθυνση Δασών του Νομού.
β) Αποκτάται για πρώτη φορά (νεοεισερχόμενος/η στο επάγγελμα) μετά από θεωρητική εκπαίδευση στη Διεύθυνση Δασών και πρακτική με ευθύνη δασικού συνεταιρισμού εργασίας -σε εκπλήρωση σχετικής υποχρέωσής του- στην περιφέρεια του οποίου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του υποψηφίου. Βεβαιώνεται ομοίως από την επιτροπή της περίπτωσης α της παρούσης παρ. 2.
Οι εκπαιδευόμενοι γίνονται δόκιμα μέλη του συνεταιρισμού που τους εκπαιδεύει κατά τον χρόνο εκπαίδευσης τους και μετά την ολοκλήρωση αυτής με την απόκτηση της ιδιότητας του δασεργάτη γίνονται τακτικά μέλη του συνεταιρισμού εφόσον το επιθυμούν. Το Καταστατικό του συνεταιρισμού καθορίζει υποχρεωτικά τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των δοκίμων μελών.
γ) Αποδεικνύεται με ταυτότητα που εκδίδεται στο όνομα του δασεργάτη από την οικεία Διεύθυνση Δασών και την οποία φέρει υποχρεωτικά κατά την εκτέλεση των δασικών εργασιών.
- Κάθε δασεργάτης έχει δικαίωμα να είναι μέλος σε έναν μόνο Δασικό Συνεταιρισμό Εργασίας.
- Με αποφάσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξειδικεύονται οι όροι και προϋποθέσεις, απόκτησης, διατήρησης και απώλειας της ιδιότητας δασεργάτη της παρ. 2 α και β και ορίζεται η σχετική διαδικασία για τις περιπτώσεις αυτές. Επίσης καθορίζονται ο τύπος και οι λεπτομέρειες έκδοσης της ταυτότητας της περίπτωσης γ της παρ. 2 του παρόντος, της συγκρότησης και λειτουργίας της επιτροπής της περίπτωσης α της ως άνω παραγράφου 2 καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου 5 του παρόντος νόμου.
Το σχέδιο νόμου εχει παρα πολυ συγκεκριμενη τοποθετηση και οι προτασεις οι οποιες εχει θεσει ειναι ακριβως ετσι ωστε οι συνεταιρισμοι να εχουν το προσωπο που πρεπει ουτως ωστε να ονομαζοντε συνεταιρισμοι.Σημερα αυτο που γινετε υπαρχον συνεταιρισμοι »σφραγιδες΄΄ στους οποιους υπαρχει απο πισω καποιος εμπορος ο οποιος τους καθοδιγει κυριως χρηματικα ουτως ωστε να εκπληρωθουν τα συμφεροντα του,με σκοπο να τιθετε το οικοσυστημα σε αυστηρο κινδυνο.Εαν παρετε στατιστικη των ατομων οι οποιοι ειναι αντιθετοι με τις προτασεις του νομοσχεδιου θα δειτε οτι ολοι ειναι συνετερισμοι μελη συνετερισμων η ακομα και οργανωσεις οι οποιες αποτελουντε απο ατομα που θελουν να εκμεταλευτουν το χαρακτηρα του συνετερισμου.Οι κανονισμοι οι οποιοι υπαρχουν στο καταστατικο εαν διαβαστουν προσεκτικα δεν λενε κατι διαφορετικο απο τις προτασεις του νεου σχεδιου-νομυ,απλα μεχρι τωρα δεν ειχαν εφαρμοστει απο τις περιφεριες και τα δασαρχεια.Συγκεκριμενα για το αρθρο5 ο αριθμος των μελων πρεπει αυστηροτατα να ειναι τουλαχιστον 25 ατομα και ανω και συγκεκριμενα 25 διοτι μπορουν οι συνετερισμοι οι οποιοι υπαρχουν σε χωρια τις περιφερειας να συνενωθουν να δημιουργησουν μια εδρα στην οποια θα διενεργουντε γενικες συνελευσεις,θα υπαρχει προεδρος και διοικιτικο συμβουλιο ο ρολος του προεδρου πλεον δεν θα ειναι ρολος ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ θα ασχολειτε αποκλειστικα με τα διαδικαστικα του συνετερισμου και θα αμοιβετε βαση καταστατικου οπως ολοι γνωριζουμε με το 5% επι του τζιροου.Επιπροσθετως να τονισω για το αρθρο7 οτι τα ενσημα τα οποια θα πρεπει να εχει καποιος ο οποιος να ονομαζετε δασεργατης θα πρεπει να ειναι ανω των 150 τα οποια θα υποδεικνυουν και την εμπειρια του οτως ωστε να μπορει να μπορει να εργαστει χωρις να υπαρχει μεγαλος κινδυνος ατυχηματος.
Προτείνω να τροποποιηθεί η παρ. 2β σχετικά με την εκπαίδευση των νεοεισερχόμενων Δασεργατών. Άποψη μου είναι ότι πρέπει να ιδρυθούν στην Ελλάδα σε διάφορες περιοχές ( π.χ. ανα περιφέρεια – Καστοριά, Καρπενήσι, Δράμα, Τρίπολη) σχολές Δασεργατών όπου εκεί έμπειροι δασολόγοι και άνθρωποι της πράξης να διδάσκουν την θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.
θα πρέπει να οριστεί ένας ελάχιστος αριθμός ενσήμων που θα δέχεται ο φορέας εποπτείας. Επειδή τα ένσημα προκύπτουν από τη δασική εργασία που παραχωρείται στον συνεταιρισμό δεν είναι σταθερά και εξαρτάται και από τη διαχειριστική χρονιά. Όμως τα 50 ένσημα τα οποία εξασφαλίζουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα μέλη θα πρέπει να είναι ο ελάχιστος αριθμός.
Η επιτροπή η οποία θα βεβαιώνει τα μέλη που εργάστηκαν στις υλοτομικές εργασίες θα πρέπει να είναι από τα Δασαρχεία (εφόσον υφίστανται και δεν είναι μόνο η Δ/νση Δασών σε ένα νομό) και όχι από τις Διευθύνσεις Δασών. Και αυτό διότι βάση αρμοδιοτήτων οι υπάλληλοι των Δασαρχείων έρχονται σε καθημερινή σχεδόν επαφή με τους συνεταιρισμούς καθώς το πεδίο εργασίας τους (προσημάνσεις, παραλαβές, έλεγχοι, εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων, εκτέλεση δασοτεχνικών έργων κλπ.) είναι στην ύπαιθρο ενώ οι Δ/νσεις Δασών έχουν ελεγκτικό χαρακτήρα. Γιατί λοιπόν οι Δ/νσεις Δασών να καταφεύγουν σε πληροφορίες ή να ρωτούν τα Δασαρχεία και να μην ορίζουν τις επιτροπές τα ίδια τα Δασαρχεία οι οποίες θα γνωστοποιούν εγγράφως τις διαβεβαιώσεις των μελών στο φορέα εποπτείας που παραμένει η Δ/νση Δασών.
Άρθρο 05: Μέλη
1. Μέλη Δασικού Συνεταιρισμού Εργασίας μπορεί να γίνουν φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν πλήρη ικανότητα για δικαιοπραξία και απασχολούνται σε οποιονδήποτε κλάδο ή δραστηριότητα της δασικής οικονομίας που εξυπηρετείται από τις δραστηριότητες του συνεταιρισμού, πληρούν τους όρους του καταστατικού του και αποδέχονται να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του.
2. Ως δασεργάτης νοείται το φυσικό πρόσωπο που δραστηριοποιείται αυτοπροσώπως στις δασικές εργασίες του άρθρου 1 του παρόντος νόμου.
3. Η ιδιότητα του δασεργάτη:
α) Για τα φυσικά πρόσωπα που ήδη απασχολούνται στις δασικές εργασίες αποδεικνύεται από τα σχετικά με τις δασικές εργασίες ένσημα του ΙΚΑ και βεβαιώνεται από επιτροπή που συστήνεται για το σκοπό αυτό στην οικεία Διεύθυνση Δασών του Νομού.
β) Αποκτάται για πρώτη φορά (νεοεισερχόμενος/η στο επάγγελμα) μετά από θεωρητική εκπαίδευση στη Διεύθυνση Δασών και πρακτική με ευθύνη δασικού συνεταιρισμού εργασίας -σε εκπλήρωση σχετικής υποχρέωσής του- στην περιφέρεια του οποίου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του υποψηφίου. Βεβαιώνεται ομοίως από την επιτροπή της περίπτωσης α της παρούσης παρ. 3.
Οι εκπαιδευόμενοι γίνονται δόκιμα μέλη του συνεταιρισμού που τους εκπαιδεύει κατά τον χρόνο εκπαίδευσης τους και μετά την ολοκλήρωση αυτής με την απόκτηση της ιδιότητας του δασεργάτη γίνονται τακτικά μέλη του συνεταιρισμού εφόσον το επιθυμούν και πληρούν τους όρους του καταστατικού του και αποδέχονται να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του. Το Καταστατικό του συνεταιρισμού καθορίζει υποχρεωτικά τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των δοκίμων μελών.
γ) Αποδεικνύεται με ταυτότητα που εκδίδεται στο όνομα του δασεργάτη από την οικεία Διεύθυνση Δασών και την οποία φέρει υποχρεωτικά κατά την εκτέλεση των δασικών εργασιών.
3. Κάθε φυσικό πρόσωπο έχει δικαίωμα να είναι μέλος σε έναν μόνο Δασικό Συνεταιρισμό Εργασίας.
4. Με αποφάσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξειδικεύονται οι όροι και προϋποθέσεις, απόκτησης, διατήρησης και απώλειας της ιδιότητας δασεργάτη της παρ. 2 α και β και ορίζεται η σχετική διαδικασία για τις περιπτώσεις αυτές. Επίσης καθορίζονται ο τύπος και οι λεπτομέρειες έκδοσης της ταυτότητας της περίπτωσης γ της παρ. 2 του παρόντος, της συγκρότησης και λειτουργίας της επιτροπής της περίπτωσης α της ως άνω παραγράφου 2 καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου 5 του παρόντος νόμου.
Αν κάποιος απασχολείται στην μεταποίηση δασικών προϊόντων δεν μπορεί να είναι μέλος ΔΑ.Σ.Ε. ? η κατοχύρωση του επαγγέλματος είναι στη σωστή κατεύθυνση
Πρόεδρος Σωματείου Δασεργατών και Δασεργατριών Φλώρινας
Πρόεδρος Δασικού Συνεταιρισμού Λεχόβου
Τζουβάρας Παναγιώτης
Η μόνιμη κατοικία των μελών των συνεταιρισμών θα πρέπει να είναι η Περιφερειακή Ενότητα στην οποία ανήκουν και όχι από άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Διαφορετικά χάνουν οι συνεταιρισμοί τον όποιο τοπικό χαρακτήρα τους επέμεινε. Δεν υπάρχει λόγος τότε ύπαρξης των συνεταιρισμών και ας μετατραπούν σε επιχειρήσεις. Συνήθως η «εισαγωγή» μελών γινόταν για να εξυπηρετήσουν τις δυσκολότερες και τις χαμηλοπροσοδοφόρες δασικές εργασίες, τις οποίες κάποιοι υλοτόμοι πλέον δε θέλουν να υπηρετούν.
Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος Δασαρχείου Δράμας
Υ.Γ. Οι απόψεις μου στηρίζονται στη δεκαπενταετή εμπειρία εποχιακής και μόνιμης απασχόλησης που απέκτησα καθώς και από συζητήσεις μεταξύ συναδέλφων άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων. Κυρίως βέβαια αφορούν το εργασιακό περιβάλλον το οποίο υπηρετώ με τα επιχειρήματά μου να εκφράζουν πρωτίστως τις τοπικές συνθήκες.
Άρθρο 5 παράγραφος 2α: Για τα φυσικά πρόσωπα που ήδη απασχολούνται στις δασικές εργασίες αποδεικνύεται από τουλάχιστον 151 ένσημα της τελευταίας τριετίας.
παράγραφος 3: Κάθε δασεργάτης έχει δικαίωμα να είναι τακτικό μέλος σε έναν Δασικό Συνεταιρισμό Εργασίας.
Αντιπρόεδρος Δ.Α.Σ.Ε. ΛΥΚΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ
Ο ελάχιστος αριθμός ενσήμων για να θεωρηθεί κάποιος κατ’επάγγελμα υλοτόμος,πρέπει να είναι 50 ένσήμα.
Τα μέλη των συνεταιρισμών να είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιφερειακής ενότητας που ανήκει ο συνεταιρισμός και να αποδεικνύεται εφόσον απαιτηθεί ο έλεγχος με τη προσκόμιση δικαιολογητικών εγγράφων της φορολογικής έδρας του μέλους.
Οταν το κράτος εξασφαλίσει την ετήσια απασχόληση στους δασεργατες τοτε να δεχτω και κάποιες δυσμενείς αλλαγές.οι πολλυδυναμοι άλλωστε συνεταιρισμοι ποτε δεν ηταν αποδοτικοι και λυτουργικοι λογω των διαφορετικών αποψεων και δυναμικής του καθε ατόμου.να αναφερω δε και τις οικονομικές δυσχεριες που ειχαν απεναντι στις δημόσιες υποχρεώσεις τους με αποτελεσμα πολλοί ακόμα να χρωστουν βαιβαιωμενες οφειλες προηγούμενων ετων.στα 25 μέλη θα δουλεύουν τα 5 και θα απολαμβάνουν 20.μικρά λυτουργικα σχήματα έχουν αποδείξει οτι..και δουλεύουν και θέσεις εργασίας ανοίγουν και αποδίδουν και ελενχονται και δεν χρωστουν…να μην αναφέρω δε ότι στα ορεινά Χωριά που η μονη Πηγή εσόδων είναι το δασεργατικο μεροκαματο οχι 25 αλλά ούτε 10 δεν υπαρχουν πλέον.
Άρθρο 5 παρ. 1α. Η επιτροπή που θα βεβαιώνει την ιδιότητα του δασεργάτη να έχει τη δυνατότητα, πέρα από τον έλεγχο των ασφαλιστικών εισφορών, να ελέγχει και την ικανότητα του για δασικές εργασίες.
Άρθρο 5.
1. Μέλη του ΔΑ.Σ.Ε. να προστεθεί ότι μπορούν να γίνουν τα φυσικά πρόσωπα που είναι κατά κύριο επάγγελμα δασεργάτες.
2. Για τα φυσικά πρόσωπα που ήδη απασχολούνται στις δασικές εργασίες να προστεθεί και το εκκαθαριστικό της εφορίας που εκεί φαίνεται το κατά κύριο επάγγελμα βάση του εισοδήματος.
3. Κάθε δασεργάτης έχει δικαίωμα να είναι μέλος σε έναν μόνο Δασικό Συνεταιρισμό Εργασίας στην Ελληνική επικράτεια.
Προεδρος Σωματείου Υλοτόμων Εποπτείας Και Αρμοδιότητας Δασαρχείου Δράμας
-Στην επιτροπή που συστήνεται στην οικεία Διεύθυνση Δασών του Νομού για την εξέταση της ιδιότητας του δασεργάτη, συμμετέχει και εκπρόσωπος που ορίζεται από τη Δευτεροβάθμια ή Πρωτοβάθμια Συν/κή Οργάνωση.
-Η θεωρητική εκπαίδευση παρέχεται σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Σ.Ο.
Tα μελη που ζηταει το νομοσχεδιο ειναι παρα πολλα.Τα μελη πρεπει να ειναι απο 12 εως 15 τουλαχιστον ετσι δουλεουνε πιο καλα ειναι πιο συνεπεις στις υποχρεωσεις και υπαρχει καλυτερη συνεργασια μεταξυ τους.Αν περασει ο νομος ως εχει και καποιος συνεταιρισμος που εχει 14 ,15 η 12 ατομα δεν θα μπορεσει να συγκεντρωσει τα 25 μελη που ζηταει το νομοσχεδιο θα μεινει χωρις δουλεια?Το επαγελμα του δασεργατη ειναι δυσκολο και χρειαζεται ειδικη μεταχειριση απο το κρατος,η θεωρεια απεχει πολυ απο την πραξη.Πρεπει το αρθρο που αφορα τα μελη να μην γινει δεκτο.Τα μελη πρεπει τουλαχιστον να ειναι εστω μεχρι 15
Διαφωνω με τον αριθμο των μελων ειναι παρα πολλα.Πρεπει να ειναι μεχρι 15 τουλαχιστον.Δεν μπορουνε να συγκεντρωθουνε τοσα ατομα, τα χωρια μας ειναι μικρα και οι αποστασεις μεγαλες μεταξυ τους.Και επειτα τα εσοδα που βγαζουμε απο την συγκεκριμενη δουλεια με τα ηδη υπαρχοντα μελη ειναι λιγα αν υπολογισουμε τα μελη κατα μεσο ορο εως 15 το πολυ.Σκεφτειται τωρα να γραψουμε αλλα 10 μελη επιπλεον με την ιδια δουλεια το εισοδημα μας θα μειωθει εντελως.Τα μελη πρεπει να ειναι μεχρι 15 πρεπει να το ξαναδειται αλλιως θα χαθουνε συνεταιρισμοι που ειναι συνεπεις και δινουνε ψωμι σε τοσες οικογενειες γιατι ουτε συγχωνευσεις με αλλους θα μπορεσουνε να κανουνε αλλα ουτε 25 μελη θα μπορεσουνε να εχουνε .
Διαφωνουμε με τον αριθμο των μελων ειναι παρα πολλα.Πρεπει να ειναι τουλαχιστον 12 εως 15 το πολυ.Υπαρχουνε χωρια που εινα απομακρυσμενα και δεν μπορουνε να συμπληρωσουνε τα 25 μελη.Αυτοι δηλαδη θα μεινουνε χωρις δουλεια επεδη δεν θα εχουνε τον συγκεκριμενο αριθμο μελων? Υπαρχουνε συνταιρισμοι που εχουνε αγορασει ζωα και μηχανηματα και δεν τα εχουνε εξοφληση ακομα,γιατι θα πρεπει να τους αναγκασετε να κανουνε συγχωνευση με αλλον συνεταιρισμο που δεν θα εχει καθολου κεφαλαιο και θα πρεπει να εξαρταται στις ορεξεις αυτων.Εξαλου καθε συνεταιρισμος εχει την δικη του πολιτικη και φιλοσοφια στη δουλεια.Πρεπει ο αριθμος των μελων να αλλαξει στα 10 εως 15 μελη;αλλιως θα καταστρεψεται υγιης συνεταιρισμους που ζουνε στην υπαιθρο και στηριζουνε την κοινοτητα /χωριο ειναι αδυνατον να συγκεντρωθουνε 25 ατομα και ειναι κριμα εξαιτιας αυτου του αρθρου να χασουμε το πενιχρο εισοδημα που βγαζουμε απο την συγκεκριμενη δουλεια.
Παλαιότερα υπήρχε ένα μεγάλος συνεταιρισμός σε κάθε χωριό και πάντοτε κατέληγαν χρεωμένοι διότι δεν ταίριαζαν οι απόψεις τους ενώ σήμερα οι μικρότεροι συνεταιρισμοί δουλεύουν καλύτερα. Εγώ σ αυτό το σημείο θέτω το εξής ερώτημα: Γιατί στο κράτος να υπάρχουν 30 κόμματα και όχι μόνο 2 ή 3; Η απάντηση όπως όλοι γνωρίζουμε είναι επειδή δεν ταιριάζουν οι απόψεις τους και οι ιδέες τους.
Με 25 άτομα που απαιτείται να γίνει ένας συνεταιρισμός, δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί σε κανένα χωριό διότι κανένα από αυτά τα χωριά δεν έχουν αρκετό πληθυσμό καθώς έχουν ερημώσει. Εγώ θα πρότεινα να είναι 10 με 12 μέλη πραγματικοί δασεργάτες. Επιπλέον πολλοί συνεταιρισμοί έχουν κάνει κάποιες δραστηριότητες όπως π.χ. έχουν μπει σε προγράμματα, έχουν κάνει μικρά εργοστάσια, έχουν αγοράσει κάποια μηχανήματα, φορτηγά,γερανούς, ζώα κτλ.για να έχουν περισσότερα μεροκάματα το χρόνο. Επίσης κάποιοι συνεταιρισμοί έχουν ανοιχτούς διαγωνισμούς με τη ΔΕΗ με αποτέλεσμα να χρειαστούν τουλάχιστον τρία χρόνια έτσι ώστε να τελειώσουν οι υποχρεώσεις τους.
Διαφωνουμε και επιμενουμε ξανα στον αριθμο των μελων ειναι παρα πολλα.Προτεινουμε τουλαχιστον μεχρι 15 μελη.Υπαρχουνε συνεταιρισμοι σε. απομακρυσμενες περιοχες που δεν μπορουνε να συγκεντρωσουνε 25 μελη και ειναι αδικο να προκαλεσεται την διαλυση τους μονο και μονο επειδη δεν μπορουνε να συμπληρωσουνε τον συγκεκριμενο αριθμο,στα υπολοιπα αρθρα μας βρισκεται συμφωνους.Παρακαλουμε να ξανασκεφτειται το αρθρο 5 σε οτι αφορα τα μελη.
Αληθεια πως καποιος μπορει να ζησει μονο από το επαγγελμα του δασεργατη,οταν η συνολικη δουλεια είναι 2 μηνες το καλοκαιρι.Πρεπει να σαφηνιστεί καλυτερα ποιοι αλλοι θα δικαιουντε να δουλευουν στο δασος όπως π.χ μετατοπιστες,αγροτες
Θα πρέπει να προηγούνται στην ένταξη ως μέλη συνεταιρισμού οι μόνιμοι κάτοικοι ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και να τίθενται κριτήρια όπως ανεργία, περιουσιακή κατάσταση των υποψήφιων μελών με σκοπό να εργάζονται όσοι έχουν περισσότερες ανάγκες. Θα πρέπει επίσης να μην μπορούν να συμμετέχουν ως μέλη σε συνεταιρισμούς περισσότερα από δύο μέλη της ίδιας οικογένειας, ώστε π.χ. να μην είναι δυνατόν να ιδρύω συνεταιρισμό εγώ, η σύζυγος μου, οι γονείς και τα πεθερικά μου, τα εννέα παιδιά μου, οι τρείς γαμπροί μου, τα τέσσερα εγγόνια μου, άντε και λίγα ξαδέλφια και ανήψια ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 25 μελών.
Προτείνουμε να συμπεριληφθεί το εξής:
Στην περίπτωση που κάποιο/α μέλος/η αποχωρίσουν υποχρεωτικά από τον ΔΑ.Σ.Ο. λόγω ηλικίας-συνταξιοδότησης (67 ετών) και δεν είναι δυνατόν να αντικατασταθούν (υποχρεωτική διάλυση του ΔΑ.Σ.Ο.), θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα τα υπόλοιπα μέλη μετά την διάλυση του, να εντάσσονται σε όμορο ΔΑ.Σ.Ο. είτε με δική τους αίτηση, ή με απόφαση της Ε.ΔΑ.Σ.Ε.
Πρόεδρος Παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ Ηπείρου-Νήσων