1. Μετά την, κατά το άρθρο 13, κατάρτισή του, ο δασικός χάρτης με μέριμνα της Διεύθυνσης Δασών της Περιφέρειας αναρτάται, μαζί με πρόσκληση των ενδιαφερομένων για την υποβολή αντιρρήσεων κατ’ αυτού, σε εμφανή θέση των γραφείων της Διεύθυνσης Δασών, στο οικείο Δασαρχείο και στα οικεία δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα. Για την ανάρτηση συντάσσεται πρωτόκολλο, το οποίο υπογράφεται από τον αναρτήσαντα κατά περίπτωση δασικό ή δημοτικό υπάλληλο και ένα μάρτυρα.
2. Ο δασικός χάρτης δημοσιοποιείται, εφόσον είναι τεχνικά δυνατόν, και μέσω διαδικτύου από τις ιστοσελίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Διεύθυνσης Δασών της Περιφέρειας και της εταιρείας «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.». Ο χάρτης παραμένει αναρτημένος στο διαδίκτυο μέχρι την κύρωσή του.
3. Ανακοίνωση για την ανάρτηση του δασικού χάρτη και την πρόσκληση των ενδιαφερομένων να υποβάλουν αντιρρήσεις δημοσιεύεται: i. στις ιστοσελίδες της προηγούμενης παραγράφου, και ii. σε δύο ημερήσιες εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας και μία τοπική, με φροντίδα και δαπάνη της Διεύθυνσης Δασών της Περιφέρειας. Με την ανακοίνωση αυτή απευθύνεται δημόσια πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο να λάβει γνώση του αναρτηθέντος δασικού χάρτη και να υποβάλει αντιρρήσεις κατ΄ αυτού.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα Στο "Άρθρο 14 – Ανάρτηση δασικών χαρτών"
#1 Σχόλιο Από Σπύρος Βλάχος Στις 12 Ιούλιος, 2010 @ 09:29
Εαν δεν μπουν πανω στο δασικό χαρτη και τα κτηματολογικά διαγράμματα και οι αριθμοί ΚΑΕΚ…τοτε κανεις απο τους υπαλλήλους ή τους ενδθαφερόμενους δεν θα μπορεσει να εντοπίσει το ακινητό του. Δηλ. περιμενουμε από ανθρώπους που δεν εχουνε δει ποτε τους χαρτη, να εντοπίσουνε το ακινητό τους σε ορθοφωτοχάρτη και μαλιστα να καταλάβαουνε αν αυτό τεμνεται ή όχι από πρασινες και κοκκινες γραμμες…θα ειναι σκετη κοροϊδία…
#2 Σχόλιο Από ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΠΑΚΟΣ Στις 13 Ιούλιος, 2010 @ 09:16
Ο δασικός χάρτης θα πρεπει να παραμένει αναρτημένος στα σημεία που προβλέπεται από το σχέδιο νόμου, τουλάχιστον επί 45 ημέρες ,όση δηλαδή είναι και η προθεσμία άσκησης των αντιρρήσεων ενώπιον των ΕΠΕΑ.Επιπρόσθετα να διορθωθεί η φράση από κοινοτικά καταστήματα σε διαμερισματικά καταστήματα, αφού μετά την ψήφιση του Καλλικράτη δεν υφίστανται κοινότητες και κοινοτικά καταστήματα.
#3 Σχόλιο Από ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΣ Θ. Στις 13 Ιούλιος, 2010 @ 21:30
Η εμπειρία έχει δείξει ότι αρκετοί πολίτες δεν ενημερώνονται εγκαίρως ώστε να ασκήσουν τα δικαιώματά τους. Αυτό έγινε και στις δύο φάσεις του Κτηματολογίου με αποτέλεσμα αρκετοί κινδυνεύουν να εμπλακούν σε διαμάχη με το Δημόσιο για την περιουσία τους.
Προτείνω να γίνει ισχυρή και υπευθυνη διαφημιστικη καμπάνια ώστε να ενημερωθούν εγκαίρως ΟΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι.
#4 Σχόλιο Από ΠΟΛ ΕΞΩΡ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΛΟΦΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ Στις 18 Ιούλιος, 2010 @ 15:53
Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν πολίτες που είναι στο εξωτερικό ή το διαστημα της ανάρτησης να ειναι σε Νοσοκομείο καθώς και όλοι εκείνοι που δεν έχουν τις απαιτούμενες γραμματικές γνώσεις ώστε να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους.
Σε αυτές τις περιπτώσεις θα χάσουν οριστικά κάθε δικαίωμα χωρίς να μπορούν να ασκήσουν κάθε εμπράγματο δικαίωμ. Αν αποδεδειγμένα κάποιος δεν ασκήσει το δικαιωμα της εντίρρησης τι γίνεται? Θ αχαρακτηριστεί το οικόπεδό του ερήμην δασικό?
ο Νομοθέτης πρέπει να προβλέψει και αυτές τις περιπτώσεις άλλως ο νόμος θα είναι άδικος.
#5 Σχόλιο Από ΠΟΛ ΕΞΩΡ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΛΟΦΟΥ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ Στις 18 Ιούλιος, 2010 @ 15:55
Πιθανές αβλεψίες ή έλλειψη ΈΓΚΑΙΡΩΝ ενεργειών από τους ΟΤΑ θα καλύπτει το δικαίωμα αντίρρησης των ενδιαφερομένων?
#6 Σχόλιο Από ΔΕΗ Α.Ε. Στις 19 Ιούλιος, 2010 @ 18:10
Άρθρο 14 – παράγραφος 2
Οι δασικοί χάρτες να δημοσιοποιούνται πάντα στο διαδίκτυο, χωρίς τον περιορισμό του τεχνικά εφικτού, διότι πλέον οι σημερινές δυνατότητες της τεχνολογίας το επιτρέπουν. Η ανάρτηση δεν υπόκειται σε υποκειμενικά κριτήρια για το τεχνικά εφικτό και εξασφαλίζει την έγκυρη ενημέρωση προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.
#7 Σχόλιο Από XΑΡΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Στις 19 Ιούλιος, 2010 @ 19:43
Κα υπουργε,εχω αγορασει με συμβολαια,εχω πληρωσει φορους για ενα οικοπεδο σε οικισμο στην Νεα Μακρη.ΔΕΝ ΕΚΟΨΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝΔΡΑ ,ειναι στους προποδες του Νεου βουτζα επιπεδο και το σχεδιασμο του τον εχει κανει ο αειμνιστος κ.Δοξιαδης.Εχειπροταθει απο τον οργανισμο της Αθηνας σαν οικιστικη περιοχη και προταθει στο ΓΠΣ της Ν.Μακρης.Θελω να ενημερωθω αν το οικοπεδο μου, οπου εχω νομιμα συμβολαια και εχω πληρωσει εφορια,θα ερθει καποιος να το κανει δασος,να το θεωρησει παρανομο η κατι αλλο ,να ανερεσει ολους τους προηγουμενους και τους μελετητες,γιατι υπαρχουν μελετες για την περιοχη ,εγω να χασω τα χρηματα που εχω δωσει και περιμενω να μπει στο σχεδιο χωρις να παρανομησω(αυθαιρετοκ.λ.π)και ετσι να καταστρεφομαι γιατι δεν εχω ουτε σπιτι.Και αν εκανα λαθος επιλογη ,γιατι το κρατος κανει συμβολαιο και μετα θα ερθει να μου το παρει οταν αλλοι τριγυρω εχουν κτισει;Εχετε δει τι γινεται στο Ν.βουτζα,εκει το κρατος τι επιτρεπει;Μηπως πρεπει καποια θεματα να τα τα δειτε και απο την πλευρα τη δικημας και να δικαιωσετε αυτους που δεν ειναι καταπατητες;Που προσεχουν την περιοχή τους και δεν αφησαν να καει ποτε;Ειδαλλως γιατι το κρατοςμου με αφησε και εκανα ομιμα συμβολαια;
KΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΓΗ ΠΡΙΝ ΚΤΙΣΤΕΙ ΕΧΕΙ ΔΕΝΔΡΑ.Θα θελαμε να εχουμε και την κατανοηση να εκφρασουμε τις θεσεις μας αλλα και την δικαιωση αντιμετωπιση αν θεωρουμε οτιζουμε σε κρατος δικαιου.
#8 Σχόλιο Από ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Στις 19 Ιούλιος, 2010 @ 20:34
1)ΟΙ εκτάσεις του άρθρου 12 του 3208/03 και της παρ.8 του άρθρου 21 του ιδίου νόμου (δασικές εκτάσεις) θα καταγράφονται με βάσει της α/φιες έτους λήψεως 1945 ή 1960. είναι αδικία σε άλλους να εξετάζουμε το 1938, σε άλλους το 1945 και σε άλλους το 1960;
2)οι δασικές εκτάσεις που βρίσκονται σε νόμιμη αλλαγή χρήσης με αποφάσεις της διοίκησης ,σύμφωνα και με αποφάσεις του ΣτΕ , δεν θα πρέπει να καταγράφονται στους δασικούς χάρτες σαν δασικές , αλλά οτι δεν διέπονται από τις δασικές διατάξεις.