Αρχική Ανοιγμα Κλειστών ΕπαγγελμάτωνΆρθρο 1 Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίαςΣχόλιο του χρήστη Γιάννης Κωστάκης | 25 Ιανουαρίου 2011, 22:16
Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων OpenGov.gr Ανοικτή Διακυβέρνηση |
Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πολιτική Ασφαλείας και Πολιτική Cookies Όροι Χρήσης Πλαίσιο Διαλόγου |
Creative Commons License Με Χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού Wordpress. |
Κε Υπουργέ Γνωρίζετε ότι το επάγγελμα του οινοποιού είναι ένα κλειστό επάγγελμα, αλλά ΜΟΝΟ για το νησί της Σάμου; Περιληπτικά σας αναφέρω ότι: Στη Σάμο όλοι οι παραγωγοί , είναι μεν ελεύθεροι να καλλιεργούν τα ιδιόκτητα αμπέλια τους-και όχι κοινές γεωργικές εκτάσεις-επιβαρυνόμενοι οι ίδιοι τα δυσβάστακτα έξοδα καλλιέργειας , υποχρεωμένοι όμως, σύμφωνα με Νόμο του έτους 1934,να παραδίδουν όλη τη παραγωγή τους ,εκτός από 300 κιλά, στον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό. Αυτός με τη σειρά του θα αποφασίσει, πότε θα τους πληρώσει, πόσο θα τους πληρώσει και αν θα τους πληρώσει , περιμένοντας την έγκριση του δανείου από την ΑΤΕ.(Θα ήταν πλεονασμός να σας εκθέσω την οικονομική κατάσταση και τον τρόπο λειτουργίας και ελέγχου του Συν/σμού) Άραγε το επάγγελμα του οινοποιού θα παραμείνει και πάλι ένα κλειστό επάγγελμα ,στο μοναδικό μέρος της Ελλάδος ,τη Σάμο, υποχωρώντας και πάλι η πολιτεία στην πίεση της νομεκλατούρας του Συνεταιρισμού; Άραγε θα καταλυθεί,για άλλη μια φορά , η αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, στο νησί της Σάμου; Ελπίζω, ΟΧΙ. Γιάννης Κωστάκης ΄Ενας Σαμιώτης, δουλοπάροικος.