• Σχόλιο του χρήστη 'ΓΙΑΝΝΗΣ' | 14 Φεβρουαρίου 2024, 11:31

    2. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο: * Ξενοδοχεία και κάμπινγκ: Δυνατότητα παραχώρησης χωρίς περιορισμό έκτασης μπροστά από την επιχείρησή τους. * Άλλα καταστήματα εστίασης, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.λπ.: Δικαίωμα παραχώρησης έως 500 τετραγωνικά μέτρα. * Δημιουργεί ανισότιμες συνθήκες αγοράς. * Δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί παντού η ίδια λογική. Η ύπαρξη ορίου 500 τ.μ. στην παραχώρηση αιγιαλού δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και προκλήσεις, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις επιχειρήσεων με μεγάλη χωρητικότητα Παράδειγμα: Κατάστημα Εστίασης * Χωρητικότητα: άδεια 600 άτομα καθημένων . * Παραχώρηση αιγιαλού: 500 τ.μ. * Περιορισμοί: * Αδυναμία εξυπηρέτησης όλων των πελατών στην παραχωρηθείσα έκταση. * Πιθανή ανάγκη περιορισμού του αριθμού των πελατών. * Αδυναμία ανάπτυξης και επέκτασης της επιχείρησης. Μικρό ξενοδοχείο: * Δωμάτια: 10 * Εργαζόμενοι: 10-15 * Παραχώρηση αιγιαλού: χωρίς περιορισμό * Περιορισμοί: * Δυσανάλογη έκταση σε σχέση με τις ανάγκες του ξενοδοχείου. * Πιθανή δυσκολία στη διαχείριση και συντήρηση της παραχωρηθείσας έκτασης. * Ασυναρτησία με τον σκοπό λειτουργίας του ξενοδοχείου. Η τήρηση της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των επιχειρήσεων αποτελεί θεμελιώδη αρχή. Να μην υπάρχει ο περιορισμός 500 τμ Κατηγοριοποίηση επιχειρήσεων: Διαχωρισμός σε κατηγορίες (π.χ. εστιατόρια, ξενοδοχεία) με βάση κριτήρια όπως η χωρητικότητα, ο αριθμός των εργαζομένων, ο κύκλος εργασιών η μορφή της δραστηριότητας. Κλιμακωτή παραχώρηση: Προσαρμογή της έκτασης παραχώρησης αιγιαλού στην κλίμακα κάθε επιχείρησης και μεγέθους παραλίας.