άρθρο 1 / παράγραφοι 3,4,5

3. Το ύψος της ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης για τις περιπτώσεις Β έως και Θ ορίζεται για κάθε δικαιούχο ως εξής:
α) Για τις περιπτώσεις Β και Γ : τριακόσια ευρώ (300).
β) Για τις περιπτώσεις Δ, Ε, ΣΤ , Ζ , Η και Θ: τετρακόσια ευρώ (400).
4. Η ενίσχυση του άρθρου αυτού καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις , από τις οποίες η πρώτη μέχρι 31.12. 2009, και η δεύτερη μέχρι 30.6.2010, είναι αφορολόγητη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή του ΕΚΑΣ, του πολυτεκνικού επιδόματος και οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.
5 . Κάθε δικαιούχος λαμβάνει το επίδομα από μία και μόνο πηγή.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 19:56 | KWSTAS

    ΠΑΙΡΝΩ 705.EUR. ΣΥΝΤΑΞΗ Ι.Κ.Α.ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ KAI EIMAI ΑΤΟΜΟ ΜΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 80%,EIMAI ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ.
    ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛ/ΗΣ;

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 18:55 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ S.O.S.

    ΤΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ , ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΟΡΗΓΕΙΤΕ ΣΕ 2 ΔΟΣΕΙΣ;

    ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ 400 ΕΥΡΩ ..

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ… ΕΤΣΙ ΒΟΛΕΥΕΙ…

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΤΑΝ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΛΑ … ΟΣΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ…..ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ ..

    ΠΑΝΤΑ Ο ΥΠΑΛΛΛΗΛΟΣ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ…

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ; ΑΝ ΕΙΣΠΡΑΤΩ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΑ ΔΙΑΘΕΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ; ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣΟΣΗΜΑ….

    ΑΛΛΑΞΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΕΤΡΑ …. ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ,,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ΣΕ ΣΑΣ…. ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΞΥΠΝΗΣΕ..
    ΔΩΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΙΧΟΥΛΑ…..

  • Όλα καλά. Αλλά το ποσό που θα πάρουν οι άνεργοι 400 ευρώ!!! ‘Ελεος!!! Και μάλιστα άνεργοι από το 2003, από το κλείσιμο επιχείρησης (ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ ΑΜΕΤΒΕ- Λιγνιτωρυχεία Βεύης).Και όσοι έχουν μισθό κάθε μήνα, κλιμακωτά με βάση εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια, έως 1.300,00 ευρώ. Εμείς, οι άνεργοι από το 2003, παιδιά δεν έχουμε? Σκυλιά έχουμε? Σύντροφοι, είστε σοβαροί?

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 17:30 | ΙΩΑΝΝΑ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΤΕ ΣΤΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ!ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΖΕΡΟ ΚΑΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΖΗΤΙΑΝΟ. ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ. ΕΙΔΙΚΑ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ. ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΞΕΡΙΖΩΝΕΤΑΙ ΞΕΡΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΞΥΛΟ ΣΠΑΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΔΕΜΕΝΑ ΜΑΖΙ!

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 12:10 | ΚΟΥΡΤΖΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΗ,ΕΓΓΕΦΡΑΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ. Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.ΤΟ 2008 ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΙΣ 17.500 ΕΥΡΩ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 12:57 | elenh vidaki

    eimai anergh apo ths 2 noembrioy exw karta anergias
    kai pernw gia 3 mhnes kai to epidoma anergias.
    to 2009 h foroligikh moy dhlwsh htan 6.000 eyrw.
    pernw to epidoma?
    Eyxaristw…

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 11:39 | ΚΥΡΙΚΛΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,
    ΕΙΜΑΙ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ,Ο ΣΥΖΗΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ (ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΩΣ ΝΕΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΛΗΓΕΙ ΤΟ 2013)ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2008 ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ 8000,00Ε ΠΕΡΙΠΟΥ,ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 10:38 | πολιτης Αλέξανδρος

    Γειά σας συγχαρητήρια για το εγχείρημα αλλά άν θυμάμαι είχατε πει πως θα βρείτε τρόπο για τους μακροχρόνια άνεργους που δέν φαίνονται πουθενά για να πάρουν το επίδομα .
    Είμαι άνεργος από το 2007 και συντηρούμαι με τον μισθό της συζύγου μου.
    δέν έχω κάρτα ανεργίας .
    Στο βιβλιάριο του ΙΚΑ είμαι ασφαλισμένος σάν άνεργος για φέτος δηλαδή αυτό δέν είναι αποδεικτικό ότι δέν έχω εισοδήματα και βάλατε σάν όριο την εγγραφή στόν ΟΑΕΔ ΜΈΧΡΙ ΤΙς 3/11 /2009
    Άνεργοι σάν και μένα είναι πολλοί πρίν καταθέσετε το νομοσχέδιο δείτε μήπως υπάρχει τρόπος να μπορέσουν να πάρουν έστω αυτό το λίγο επίδομα και άνεργοι σάν και μένα

    ΥΓ
    Η συμπεριφορά των υπαλήλων στόν ΟΑΕΔ είναι απαράδεκτη γι αυτό και πολλοί
    επιλέγουν να μήν εμφανίζονται παρά να τους συμπεριφέροναι σάν παρακατιανούς.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 10:00 | kate

    Καλημέρα σας,
    Θα ηθελα κι εγώ με τη σειρά μου να θέσω ενα ερώτημα.Είμαι εγγεγραμμένη απολυθείς άνεργη 17 μήνες παντρεμενη με ένα παιδί.Εχουμε οικογενειακό εισόδημα 27.000ε συμπεριλαμβανομένου εισοδήματος μου για το 2008 (7000)για τους 5 μήνες που δούλεψα .Θα υπάρξει κριτήριο οικογενειακού εισοδήματος; Εγώ θα το πάρω;
    Σας ευχαριστώ.

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 08:34 | ΣΠΥΡΟΣ

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο επιθετικότητα για τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέσω των προγραμμάτων STAGE το ότι είναι πρόγραμμα μαθητείας είναι παραμύθια ας την αφήσει να την μασάει αυτή την καραμέλα η κυβέρνηση . Πρόγραμμα ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ είναι όταν εργάζεται κάπιος 7 ώρες την ημέρα κύριοι Υπουργοί?
    Τόσοι άνεργοι που καταργούνται αυτά τα Προγράμματα τι θα τους κάνετε θα τους στείλετε πάλι στην ανεργία από εκεί που ήταν? (ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΣΘΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ?)και χωρίς επίδομα ΑΝΕΡΓΙΑΣ?
    Πώς θα καλυφθούν αυτές οι αναγκες αυτών των ανθρώπων ?
    Είναι αδικία οι απασχολούμενοι μέσω των προγραμμάτων stage να μην λαμβάνουν το επίδομα κοινωνικής αλληλεγύης δεν μας το δίνετε επείδη πέρνουμε τα πολλά χρήματα και τα επιδόματα κάθε μήνα .
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΕΣΘΗΤΟΙ

    ΝΤΡΟΠΗ…………..
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ

  • 5 Νοεμβρίου 2009, 08:43 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ S.O.S.

    H παραγραφος 4 ειναι άσχετη με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης…
    σε δυο δόσεις όπως στα γλυκά .. βάλτε δύο δόσεις και αν πετύχει το γλυκό..

    ΑΝΤΕ να δείτε τα θέματα σοβαρά …

    Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ να έχει διαφορετική κωδικοποιήση ώστε να βρείτε και να φτιάξετε αυτό που θέλετε…

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 22:54 | Ειρήνη

    Πολύ καλή η προσπάθεια αλλά …. είμαι άνεργη από το Μάη, πριν λίγες μέρες γέννησα το δεύτερο παιδί μου. Πήρα ταμείο ανεργίας ενάμιση μηνα, γιατι είχα λίγα ένσημα καθώς εργάζομαι με οχτάμηνη σύμβαση σε φροντηστήριο, και φυσικά δεν δικαιούμαι ούτε την εξάμηνη άδεια που δίνει ο οαεδ.Και καθώς κανένα φροντηστήριο δεν προσλαμβάνει στη μέση της σχολικής χρονιάς δεν θα εργαστώ μέχρι τον επόμενο οκτώβρη, εκτός αν βρω άλλη δουλειά, που σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξω επάγγελμα μετά από τόσα χρόνια δουλειάς και κόπων για να σπουδάσω.Το προηγούμενο έτος όμως είχα φορολογική δήλωση 20000 μαζί με τον σύζηγό μου.Τώρα όμως με 900 ευρώ που παίρνει ο σύζηγος πως μπορώ να πληρώνω ενοίκιο, σχολείο του παιδιού, φαγητό, ρεύμα…. Ντρέπομαι τόσο πολυ να ζητάω χρήματα από τους γονείς μου που με σπούδασαν με χίλιες δυσκολίες για να έχω μια καλύτερη και πιο άνετη ζωή…και μην μου πει κανείς γιατί έκανα 2 πιαδιά.
    Ευχαριστώ που θα ασχοληθείτε και με την δική μου περίπτωση.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 21:23 | αρλέτα

    Καλησπέρα,
    είμαι μακροχρόνια άνεργη εκπαιδευτικός και προσφατα δεν ανανέωσα την κάτρα ανεργίας στον (ΟΑΕΔ). Δικαιούμαι το επίδομα αλληλεγγύης;
    ‘Οπως γνωρίζετε οι μακροχρόνια άνεργοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο όφελος ούτε απο την ανανέωση της κάρτας ανεργίας τους ούτε απο τα σεμινάρια του (ΟΑΕΔ) που διοργανώνει κατα καιρούς. Δεν είναι άδικο νέοι άνεργοι εκπαιδευτικοί ,που μόνη τους ελπίδα είναι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ ,να μην περιλαμβάνονται στην ρύθμιση;

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 21:27 | ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΔΗΜΑ

    ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΚΤΑΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ν.Δ..ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΝΑ
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ,ΣΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΗ/Ο ΧΗΡΑ/Ο ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΚΤΑΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΤΩΝ 300,00€ Ή 500,00€ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΧΩΡΙΣΤΑ ΔΗΛ. ΜΙΑ ΧΗΡΑ ΜΕ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΡΕ 500,00€Χ5=2.500€
    ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΗΤΑΝ 500,00:5=100,00€ ΣΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΔΙΟΤΙ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ Ή ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

    ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛ/ΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ,ΤΟ ΚΥΒΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ/Α. ΕΤΣΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΦΟ
    ΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 20:24 | ΘΕΩΔΟΡΟΣ ΚΟΛΩΚΟΤΡΟΝΗΣ

    ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΙΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ,ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΓΕΝΑΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΙΙΙΙΙΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΩΡΟΥΔΙΑΚΑ ΜΕ 300 EURO,Η ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΥΤΕΛΕΣ ΠΟΣΟ Η ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΩ ΣΤΗ EUROBANK ΠΟΥ ΜΕ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ?ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΟΣ ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ.ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 20:38 | Γιώργος

    Καταρχήν τόσο το μέτρο όσο και η διαβούλευση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Είμαι 33 χρονών,άγαμος,και το εισόδημά μου κατά το έτος 2008 ήταν 9.670€ Σε αυτή τη κατάσταση είναι και χιλιάδες αλλοι.Νομίζετε λοιπόν οτι είναι δίκαιο να αποκλειστούμε απο το μέτρο αυτό,που τονίζω και πάλι οτι είναι σωστό,επειδή είμαστε άγαμοι;Με αυτά τα λεφτά που παίρνουμε έχετε την εντύπωση οτι μπορούμε να κάνουμε οικογένεια;Νομίζω λοιπόν οτι είναι ΑΔΙΚΟ να μην πάρουμε και εμείς το επίδομα.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 20:21 | ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΕΓΓΡΕΓΡΑΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΔΗΛΩΣΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 4800€.ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ,ΟΜΩΣ ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΓΓΡΕΓΡΑΜΕΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ,ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.ΟΙ ΜΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:05 | ΠΑΝΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

    ειμαι 35 ετων αγαμος δεν υποβαλω φορολογικη δηλωση λογω μηδενικου εισδηματος και ειμαι μακροχρονια ανεργος αλλα δεν εχω ανανεωσει εδω και χρονια την καρτα του ΟΑΕΔ .Επαναδηλωθηκα στον ΟΑΕΔ της 4 Νοεμβριου . Δικαιουμαι το επιδομα?

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 19:22 | perakis christos

    ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΤΡΙΜΗΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ.Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥ ΤΟ 2008 ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 15732 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ 2009 ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ 10000 ΕΥΡΩ.. ΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ?? ΕΙΜΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ??
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ..ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ..

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 18:24 | Βανα Τ.

    Γεια σας
    παρακολουθώ με ενδιαφέρον και υπομονή τις αποφάσεις και προτάσεις της κυβέρνηση σας. Επίσης διάβασα και τα σχόλια που έχουν δημοσιευτεί για το σχέδιο νομού. Πιστεύω ότι παρά την γκρίνια κάποιων και το απότομο του σχολίου τους θα πρέπει να «κρατήσετε» την αγωνία τους για βοήθεια, ίσως όχι μόνο οικονομική αλλά ποικίλη. Σας παραθέτω και εγώ τις ανησυχίες μου που βρήκαν αφορμή την πρόταση σας για οικονομική ενίσχυση των αδυνάτων, αλλά και ευκαιρία με τον νέο τρόπο διακυβέρνησης, για να εκφραστούν. Είμαι τεχνολόγος Πoλ. μηχανικός και τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να εργάζομαι σαν ωρομίσθια εκπαιδευτικός τεχνικής εκπαίδευσης (απόφοιτη ΤΕΙ & ΑΣΠΑΙΤΕ ) όταν αυτό είναι δυνατό, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών επιλογής που ίσχυαν (; θέλω να πιστεύω ότι δεν ισχύουν τώρα), από τις Δ/νσεις Δ/βαθμιας Εκπαίδευσης για λίγες ώρες την εβδομάδα σε ΕΠΑΛ, ή σε ΙΕΚ. Αν και αυτό δεν είναι επαρκές επαγγελματικά, οικονομικά κλπ, το αποδέχομαι όταν μου προσφέρεται, καθώς είναι πολύ δύσκολο να βρω κάτι πιο αξιοπρεπές και πλήρες, κυρίως εξαιτίας των «ιδιαίτερων χαρακτηριστικών» που έχουν επιλέξει, οι περισσότεροι συμπολίτες μας για να ασκούν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και το δημόσιο για να ασκεί τις δικές του. Πράγματα γνωστά σε όλους μας, να μην τα αναλύω περισσότερο. Επίσης & επειδή συμβαίνει να ζω με τους γονείς μου που χρειάζονται την συμπαράσταση μου λόγω σοβαρών χρόνιων και ανίατων προβλημάτων υγείας (συχνές εξετάσεις σε νοσοκομείο, συχνές θεραπείες κλπ). Έτσι κάποιες απογευματινές ώρες απασχόλησης στην Π.Δ.Σ. ας πούμε είναι κάτι πολλή σημαντικό για μένα. Τώρα είμαι απλά εγγεγραμμένη άνεργη στον ΟΑΕΔ και στο σπίτι το μόνο έσοδο είναι η σύνταξη του ΙΚΑ (~850€) που παίρνει ο πατέρας μου. Αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να σας γράψω «θα πάρω το επίδομα που θα δώσετε;» ή αν θα έχω σύντομα (σε 1-2 μήνες) την δυνατότητα μιας πιο αξιοπρεπής εργασίας σαν σύνολο (μισθός, ασφάλιση, ωράριο) στο χώρο της εκπαίδευσης που με ενδιαφέρει περισσότερο να προσφέρω; Γιατί καλή είναι η οικονομική ενίσχυση και ιδιαίτερα στις μέρες αυτές, όμως η αγωνία του αύριο είναι πολλή έντονη και εφιαλτική! Ευχαριστώ για το βήμα διαλόγου και πιστεύω να μετρηθούν τα γραφόμενά μου στο έργο σας (παρών νομοσχέδιο αλλά & λοιπή πολιτική σας), καθώς εκφράζουν και άλλους συμπολίτες μας σας βεβαιώ. Σας εύχομαι καλή και δυνατότερη συνέχεια και κυρίως σε άμεση σχέση-επαφή, με την κατάσταση στην κοινωνία.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 18:23 | Θανάσης

    Θα πρέπει να το πάρουν όλοι αυτοί που αναφέρονται στα παραπάνω άρθρα, αλλά πρέπει να ενταχθούν και άλλες ομάδες οι οποίες εξίσου υποφέρουν.
    Εδώ όμως θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο κόσμος χρειάζεται να εργαστεί και αυτό θα το πετύχουμε μόνο αν δωθούν κίνητρα για να δημιουργηθούν επιχειρήσεις με συνχρηματοδότηση από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού κράτους και με όρους που να τους εξασφαλίζουν από τα αρπακτικά των τραπεζών.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 18:17 | Σπύρος Διαμαντής

    Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους πολιτέκνους και ειδικΆ για αυτή τη σημαντική ομάδα του πληθυσμού να ανέβει το όριο του εισοδήματος. Γιατί «με τρία παιδιά το ύψος της ενίσχυσης θα είναι 1,000 ευρώ, εφόσον το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 27.000 ευρώ» ενώ με τέσσερα το το ύψος της ενίσχυσης θα είναι 1,100 ευρώ, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 18.500 ευρώ; Με τρια παιδια το εισόδημα πρέπει να μην ξεπερνά τις 27.000
    ευρώ καιμε τρια παιδια τις 18.500; Ισχύει αυτο;
    Σε κάθε περίπωση χρειάζεται ξεχωριστή και συνολική νομοθεσία που να ρυθμίζει τα θέματα των πολυτέκνων.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 17:30 | ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΙΑΚΙΔΗ-ΚΩΣΤΑ

    θεωρώ σημαντική κίνηση την προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες με το συγκεκριμένο μέτρο. Ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει η πολιτική βούληση για νέες θέσεις εργασίας, για αύξηση των μισθών των εργαζομένων σε εναρμόνιση με τις συνθήκες που επικρατούν στις υπόλοιπες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, ώστε τo βιοτικό επίπεδο του μέσου Έλληνα να αναβαθμιστεί. Ο κάθε νέος χρειάζεται και απαιτεί μια αξιοπρεπή εργασία οπότε, θα πρέπει να αναζητήσουμε τους τρόπους που θα εξασφαλίσουν εργασία σε όλους,να γίνει περικοπή των προκλητικών υψηλών μισθών σε κάποια στελέχη της δημόσιας διοίκησης και εναρμόνιση όλων των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, ενισχύοντας και δίνοντας κίνητρα για αποδοτικότερη εργασία, αύξηση των βασικών συντάξεων και όχι συντάξεις δύο ταχυτήτων.
    Μεταξύ των ομάδων στις οποίες απευθύνεται το μέτρο πρέπει να συμπεριληφθούν και οι ανύπαντρες μητέρες ανεξάρτητα εισοδήματος αλλά και προοπτικά όπως προστατεύεται και ενισχύεται η πολύτεκνη οικογένεια θα πρέπει με συγκεκριμένα μέτρα να ενισχυθεί και η μονογονεϊκή οικογένεια.

    Με εκτίμηση

    Αικατερίνη Διακίδη-Κώστα

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 17:39 | κωστας

    O άνεργος που βγήκε στην ανεργία στις 4 Νοεμβριου γιατι να χάνει το δικαίωμα του επιδόματος;

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 16:24 | Θεόδωρος

    Τα χαμηλά στρώματα κύριοι δεν θα σωθούν από 400 ή 1300 ευρώ έχουν ανάγκη από εργασία,σωστή υγεία χωρίς φακελάκια στους γιατρούς,δίκαιη φορολογία,καταπολέμηση της φοροδιαφυγής των γιατρών,δικηγόρων,επιχειρηματιών παιδεία και πίστη σε ιδανικά των νέων γενιών και τουλάχιστον στοιχειώδες βιοτικό επίπεδο λυπάμαι αλλά μία τετραμελή οικογένεια για ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ χρειάζεται μόνο για σούπερ μάρκετ,λαική,κρεοπώλη 200 ευρώ!!! ΔΩΣΤΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 16:26 | ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    Η μητέρα μου παίρνει 423 ευρώ σύνταξη από το ΙΚΑ και 173 ευρώ επικουρική σύνταξη σύνολο 595 ευρώ.Δικαιούται το επίδομα αλληλεγγύης?Επίσης έχω ενα φίλο μακροχρόνια άνεργο ο οποιός κάθε μήνα εγγράφεται στον ΟΑΕΔ,δικαιούται το επίδομα αλληλεγγύης?Με την ευκαιρία της επικοινωνίας που μας δίνετε η μητέρα μου φέτος συμπλήρωσε τα 60 έτη δικαιούται ΕΚΑΣ?Γιατί στο site του ΙΚΑ ακόμη αναφέρουν για το ετος 2008 τα κριτηρια του ποιοί δικαιούται το ΕΚΑΣ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 15:41 | Σωτήριος

    Σωστά τα μέτρα,αρκει να δοθούν τα χρήματα σε ανθρώπους που δεν έχουν.Δεν υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν 55ο Ευρώ σύνταξη και έχουν ατράνταχτη περιουσία και παιδιά με εξοχικές κατοικίες και πολυτελή διαβίωση;Υπάρχουν όμως και συνταξιούχοι των 550 ευρώ που δεν τους φθάνουν.Υπάρχουν επίσης και κάποιοι-πέρα πολλοί- με τρία παιδά και σύνταξη 1300 ευρώ και δεν μπορούν να τα σπουδάσουν.Αυτοί είναι Κατάχεοντες ή μη κατέχοντες;.Επίσης ένας έχει μισθό 1300 ευρώ και αυτ/το 1.800 κυβικά είναι πλούσιος;Θα πάρει τίποτε;Και εάν έπαιρνε πόσο θα έπαιρνε αφού θα το έδιδε στην δόση των τελών κυκλοφορίας που τόσο αυξάνονται. Αυτές είναι οι απόψεις μου.Ευχαριστώ πολύ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 15:26 | Σωτήριος

    Σωστά τα μέτρα,αρκει να δοθούν τα χρήματα σε ανθρώπους που δεν έχουν.Δεν υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν 55ο Ευρώ σύνταξη και έχουν ατράνταχτη περιουσία και παιδιά με εξοχικές κατοικίες και πολυτελή διαβίωση;Υπάρχουν όμως και συνταξιούχοι των 550 ευρώ που δεν τους φθάνουν.Υπάρχοπυν επίσης και κάποιοι-πέρα πολλοί- με τρία παιδία και σύνταξη 1300 ευρώ και δεν μπορούν να τα σπουδάσουν.Αυτοί είναι Κατάχεοντες ή μη κατέχοντες.Επίσης ένας έχει μισθό 1300 ευρώ και αυτ/το 1.800 Ευρώ είναι πλούσιος;Θα πάρει τίποτε;Και εάν έπαιρνε πόσο θα έπαιρνε αφού θα το έδιδε στρην δόση των τελών κυκλοφορίας που τόσο αυξάνονται. Αυτές είναι οι απόψεις μου.Ευχαριστώ πολύ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 15:57 | ΠΕΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ ΕΩΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΕΡΓΟΜΕΝΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΟΥΤΕ ΤΙΣ 4000 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΥΤΟ?????ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑ?????ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ….

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 15:13 | AMANAKIS NIKOS

    ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑ 4-5 ΜΗΝΩΝ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ?
    ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ …..ΧΕΙΜΩΝΑ!!

  • ΤΟ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ AΛΑ ΑΠΛΑ ΚΑΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΥΜΕ
    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΣΚΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΝΕ ΒΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ..
    . ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ., ΡΕΣΤΟΡΑΝ ΜΠΑΡ ΓΙΑΤΡΟΙ Κ..Λ..Π.. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.
    ΑΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ 1ON ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ 2ON ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΗΤΟΥΛΕΣ.
    ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΕΙΝΑΜΕ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΦΑΜΕ..
    ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΑΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΠΟΣΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΕA KAI META NA DINETE XRHMATA . ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ..

  • Πολύ σωστό. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες πρέπει να συμπεριληφθούν.
    Μπράβο στην κυβέρνηση μας. Πρέπει να γίνουν και άλλες ενέργειες.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 15:01 | κωστας

    10. Καθιέρωση αρνητικού φόρου δηλαδή της ενίσχυσης των φτωχών προκειμένου να ενισχύεται το εισόδημα τους.
    Κατάργηση όλων των επιδομάτων ΕΚΑΣ & λοιπά. Καθιέρωση ελάχιστου εισοδήματος διαβίωσης το όποιο να είναι με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες για μια τετραμελή οικογένεια τα 28.000 ευρω
    Για να δωθει το ανωτερω ποσο θα πρεπει ο φορολογουμενος να αναγραφει καθε χρονο ολα τα περιουσιακα του στοοιχεια ( κινητα – ακινητα )στην φορολογικη του δηλωση. Βασει αυτης & των κριτηριων που θα εχει θεσει η πολιτεια θα αποφασιζεται τι ποσο δικαιουται

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 14:58 | Στάθης

    Αν κάποιος είναι εγγεγραμμένος άνεργος στον ΟΑΕΔ και παράλληλα έχει βιβλιάριο απορίας από την πρόνοια επειδή δεν έχει κανένα απολύτως εισόδημα,γιατί να είναι στην ίδια μοίρα με έναν άνεργο του ΟΑΕΔ που όμως εισπράττει ένα ενοίκιο;Κανονικά οι εγγεγραμμένοι στην πρόνοια θα έπρεπε να πάρουν και το επίδομα των 400€ για τους κατόχους βιβλιαρίου και αν είναι στον ΟΑΕΔ το επίδομα από εκεί.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 14:56 | eleytheria

    ειμαι 49 ετων, μητερα 4 παιδιων εκ των οποιων το ενα ειναι ανηλικο το αλλο ειναι ακομα στο σχολειο, η μια μου κορη εργαζεται και η αλλη μολις πηρε το πτυχιο της απο το παντειο.ειμαι σε διασταση,εχω την επιμελεια και των τεσσαρων παιδιων και υποβαλλω ατομικη φορολογικη δηλωση.περσι τα μονα εισοδηματα που ειχα ηταν το επιδομα ανεργιας και ο μισθος απο την εργασια μου με συμβαση στο νοσοκομειο μεταξα απο σεπτεμβρη εως δεκεμβρη. ως εκ τουτου λογω των χαμηλων εισοδηματων δεν υπεβαλλα φορολογικη δηλωση. θα ηθελα να ξερω ποιο ποσο του επιδοματος δικαιουμαι και τι δικαιολογητικα χρειαζονται.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 13:21 | ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΩ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ .
    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ ΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΗ.
    ΕΙΜΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΜΟΝΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ.
    Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 850,00 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ 300,00 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΤΥΧΗ ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ…
    (Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 430,00 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΛΟΓΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ)ΠΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΒΑΖΩ ΕΓΩ ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ Κ.Τ.Λ ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΟ 200,00-300,00 ΕΥΡΩ.
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΥΤΟ? (ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΟΙ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ.)
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΠΕΡΑ?
    ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΕΣ .
    ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΙΓΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ?
    ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ (ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ )ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ?ΤΟΤΕ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΕ?
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ!
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
    ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 13:27 | Μιλτιάδης

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ….

    ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ?

    ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ?ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ?

    Σε αυτή τη χώρα τα πιό πολλά τα δηλώνουν οι
    Δημ. Υπάλληλοι, οι δικηγόροι, γιατροί, μαγαζάτορες, μικροβιοτέχνες,ταξιτζήδες και όλοι οι μικρομεσαίοι δεν πληρώνουν τίποτα.
    Επισκεύασα το σπίτι μου και έδωσα 20.000.000δρχ. το 2000 και δεν πήρα καμία απόδειξη.
    Και οι οικοδόμοι ήταν ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ.
    Σε αυτό το κράτος δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 12:37 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Ειμαι 59 ετων και 3 χρονια ανεργος.Εαν πιστευετε οτι 400 ευρω σε 2 δοσεις ειναι κατι το αξιοπρεπες τοτε τζαμπα ελπισαμε σε κατι διαφορετικο απο εσας. Και οι προηγουμενοι δωσαν επιδομα θερμανσης.Νομιζω οτι ειδικα για τους μακροχρονια ανεργους κατι πρεπει να κανετε.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 12:22 | Παναγιωτα Θωμοπουλου

    Είμαι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είμαι μακροχρόνια άνεργη και μητέρα 2 ανηλίκων παιδιών. Είμαι σε διάσταση με το σύζυγό μου και δεν έχω καμμία οικονομική βοήθεια από αυτόν. Είναι δίκαιο να λαμβάνονται υπ’ όψιν τα εισοδήματα των συζύγων για τους μακροχρόνια ανέργους;

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 12:07 | Γιάννης

    καλημερα ο πατερας μου ειναι αγροτης με ετησιο εισοδημα 2900,00ευρω χωρις ασφαλεια γιατι δεν του φτανουν να πληρωση τον ογα δικαιουται το επιδομα.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 12:50 | Μαγαλιου Μαρια

    ΑΝ ΚΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΑΝ ΕΝΟΙΑ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ ΑΣΧΟΛΗΘΗΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΨΙΧΟΥΛΑ. ΤΟΕΠΙΔΟΜΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 11:48 | ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

    διαφωνώ με αυτά τα επιδόματα. δεν είναι αυτό κοινωνική πολιτική .
    δεν γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι κρύβουν τα εισοδήματά τους ;
    μόνο όσοι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά τα δηλώνουν.

    οι ΔΟΥ εδώ και χρόνια καταβάλλουν τις εισοδηματικές ενισχύσεις οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές και σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και τέκνα στην υποχρωτική εκπαίδευση .
    ποιό το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής;
    να γίνονται φορολογικές δηλώσεις κατά παραγγελία με μόνο σκοπό την είσπραξη της ενίσχυσης, να γίνονται αρχηγοί οικογενειών τα μέλη προκειμένου να εισπράξουν την ενίσχυση να έχουμε αγρότες με εισοδήματα 700 ευρώ ,οικογένειες που ζούν με εισοδήματα κάτω από 2000 ευρώ !!!-
    και άλλα τέτοια …
    αλλά και στην περίπτωση που πράγματι ένα ποσοστό δεν ξεπερνά το 50% αυτών που πραγματικά το δικαιούνται το εισπράξουν πείτε μου τι θα αλλάξει ;
    σκεφτείτε το .
    ένας άνθρωπος που είναι 2 χρόνια άνεργος για παράδειγμα να πάρει 400 ευρώ;

    ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ,ΚΑΝΕΤΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ..

    υγ:από όσα μέτρα έχει λάβει η νέα κυβέρνηση είναι το μόνο που δεν με βρίσκει σύμφωνη

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 10:05 | ΚΟΣΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙΚΟΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΥΡΕΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 10:54 | neos epagelmatias

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ? ΤΙΠΟΤΑ?>ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ? ΤΙΠΟΤΑ? ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΜΟΥΣ? ΤΙΠΟΤΑ? ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ? ΤΙΠΟΤΑ?
    …..

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 10:55 | Μαρία Ευστρατιάδου

    Απ’ ότι κατάλαβα δηλαδή, εγώ που έχω κάρτα ανεργίας από τον Αύγουστο του 2002 θα πάρω 400 ευρώ; Ή μήπως κάνω λάθος;

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 10:20 | ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΝΟΣ

    Υπάρχει όριο στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να το λάβουν από μια οικογένεια? Τα 300 και 400 ευρώ και μάλιστα σε δυο δόσεις, δεν υποτιμούν την νοημοσύνη μας? Γράφεται και ακούγεται κατά κόρον, αφού διαχέεται βέβαια τεχνηέντως στα ΜΜΕ, ότι τα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης θα τα πληρώσουν τα υψηλά εισοδήματα από την έκτακτη εισφορά των κερδών και το ΕΤΑΚ της μεγάλης ακίνητης περιουσίας … Μέγα ψέμα και και τεράστια κοροϊδία!!! Στην οικογένειά μου βάσει των κριτηρίων δικαιούται ένα πρόσωπο 200+200 ευρώ επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Έχω «ατυχήσει» να έχω 2 παλιά αυτοκίνητα στην οικογένεια(ένα δικό μου κι ένα της συζύγου), για τα οποία καλούμαι να πληρώσω με το νέο χαράτσι των περιβαλλοντικών τελών 200 ευρώ επιπλέον!!! Οπότε προς τί αυτή η ταλαιπωρία να τα βάλω στην μία τσέπη και να τα δώσω από την άλλη? Μόνο για να κάνω τον μεσάζοντα? Μου θυμίζει λίγο εκείνο το παράλογο που γίνεται με τον συνταξιούχο των 330 ευρώ, που όταν πάει να πάρει την σύνταξη του στο ταχυδρομείο, υπάρχουν σχεδόν επισυναπτώμενοι οι λογαριασμοί του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της Ύδρευσης κτλ που τελικά πάει για μαλλί και φεύγει κουρεμένος …

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 09:58 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΖΗΣ

    Το ύψος της ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης τριακόσια ευρώ 300 και
    τετρακόσια ευρώ 400 θα πρεπει να ειναι σε μηνιαια βαση αλλιως ειναι σταγονα στον ωκεανο, δεν καλυπτει ουτε 1 ενοικιο.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 09:02 | ΣΤΑΘΗΣ ΠΗΤΑΣ

    ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΗΝ 1Η ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 1Η ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ. ΠΡΟ 3 ΕΤΩΝ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ. ΕΧΩ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 17.ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ. ΕΧΩ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΕΞΟΔΑ (ΑΓΟΡΑ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΕΝΔΥΣΗΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΥΔΡΕΥΣΗ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ,ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΕΞΟΔΑ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ , ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ, ΠΛΥΣΙΜΟ, ΣΙΔΕΡΩΜΑ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΙΑΣ ΚΛΠ). ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΜΟΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ; ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ; ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΤΕ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ.

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 09:25 | ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Τα ποσά έως 400 ευρώ να δοθούν σε μία δόση και τα άλλα σε δύο, όπου η πρώτη να μην είναι κάτω από τα 400 ευρώ. Η δεύτερη δόση να δοθεί μέχρι 31/3/2010….αλλιώς θα έχει εξανεμηθεί από τους τόκους δανείων που έχουν πάρει οι δικαιούχοι…!

  • 4 Νοεμβρίου 2009, 09:16 | ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΗΤΑΣ

    ΕΙΜΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΒΡΗΚΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΤΥΠΟ, ΜΕ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 625 ΕΥΡΩ.ΕΚΔΙΔΩ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ 125 ΕΥΡΩ.ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΟΥΤΕ ΑΔΕΙΑ ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ , ΟΥΤΕ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ. ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ 190 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΕΒΕ. ΜΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ 310 ΕΥΡΩ. ΤΟ 2008 ΕΡΓΑΣΤΗΚΑ 7 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 4.550 ΕΥΡΩ.ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΛΠ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕ ΜΕΝΑ; ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΛΠ ΜΕ ΑΦΑΝΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. ΕΞΑΙΡΕΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΚΛΠ.