Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 21:19 | ΚΑΡΑΣΕΡΓΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

    ΦΟΡΟΛΛΟΓΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΜΕΣΩ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΣΔΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗς ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑΣ (ΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ) ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΤΑΡΙ 0,18 ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ 0,25
    ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΗΤΕ ΕΙΣΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΗΤΕ ΕΤΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΜΕ 16000 ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΕ 100 ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΞΕΡΙΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ 4000 ΚΑΙ ΣΚΕΤΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΠΟΤΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 21:51 | Χρήστος Ζήσης

    Αξιότιμοι κύριοι,
    θα πρέπει κάποια στιγμή οι κυβερνώντες να βρούν το θάρρος να ¨ακουμπήσουν¨ και επαγγέλματα που μέχρι τώρα κανείς δεν τόλμησε να αγγίξει. Γιατί άραγε κανείς δεν κοιτάει τον χώρο των ιδιαίτερων μαθημάτων στις ξένες γλώσσες αλλά και στην μέση εκπαίδευση όπου κυριολεκτικά υπάρχει χορός εκατομυρίων? Μήπως γιατί μας βολεύει να μην διογκώνουμε τους δείκτες ανεργίας? Αλλά απο την άλλη μιλάμε για ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ πλούτο! Παρακαλώ πολύ να δείτε το θέμα με μεγαλύτερη προσοχή.
    Με εκτίμηση

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 21:54 | Βαιος Κυριακης

    Άκουσα σε συζητηση στην βουλή οτι ενας ευρωβουλευτής κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο 16 χιλιάδες ευρώ το μήνα και άλλα τοσα περιπου οι συνεργατες του. Αν ειναι αληθεια αυτό τοτε γιατι δεν ανακοινώνετε και μειωση των μισθων των ευρωβουλευτων; Γιατι να χρειαζεται ενας ευρωβουλευτης 16 χιλιαδες το μηνα. Τοσα είναι περίπου αυτά που δηλώνει ενας δημοσιος υπαλληλος με 7 χρονια προυπηρεσία στο δημοσιο. Δηλαδη οσα βγαζει σε ενα χρόνο ενας απλός δημόσιος υπάλληλος, Ο ευρωβουλευτής τα βγάζει σε ενα μήνα; Τόσα πολλα χρειάζεται για να ζήσει κάποιος δημόσιος υπάλληλος στις Βρυξέλλες;
    Επίσης σχεδιάζονται φορολογικές κλίμακες και επιβαρύνσεις φόρων για τους ελληνες πολίτες. Για τους βουλευτές δεν έχει ανακοινωθεί τι θυσία θα κληθούν να κάνουν αλλά κια αν είναι διατιθεμένοι να χασουν κάποια υπολογίσιμα προνόμια προκειμένου να δώσουν καποιο παράδειγμα. Ηγεσία μεσω παραδείγματος βλεπε. Κάτι αλλο που μου δημιουργεί μεγάλη απορία είναι ο τρόπος που γίνετε η στοχοθεσία. Για να είναι αποδεκτοί οι στόχοι θα πρεπει να είναι εφικτοί, εύκολα κατανοήσιμοι από όλους, Να έχουν χρονικό ορίζοντα και να έχουν καθολική ισχύ. Όλες οι κοινωνικο οικονομικές ομάδες θα πρέπει να συμμετέχουν και να μην εξαιρούνται βάσει της κοινωνικής τους ισχύος, βλέπε εκκλησία, δημοσιοι άρχοντες – πολιτικοί, τράπεζες κτλ.
    Αλλιώς όλοι θα προσπαθούν να εισφοροδιαφεύγουν ή να φοροαποφεύγουν.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 21:26 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΤΙΟΥ

    ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΒΑΣΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ.ΔΕΝ ΜΠΡΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ MERCEDES Η ΑΛΛΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ,ΕΞΟΧΙΚΑ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ 20.000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ .
    ΑΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 21:14 | CHIO11

    ΣΑΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ & ΣΩΣΤΑ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΕΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ «ΠΙΑΝΟΥΝ» ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΩΝΤΑΙ «ΣΩΣΤΑ» (VALUE ADDED) ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΟΝΙΣΕΙ ΠΟΤΕ.
    ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ
    1. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ & ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΑΓΟΡΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΘΙΓΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΟΙ
    2. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ, ΕΦΙΚΤΟΣ & ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
    3. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ ΔΕΙΚΤΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ & ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ.
    4. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΕΣ & ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΠΗΓΕΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΡΑΣΕΙ ΩΣ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ & ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ
    5. ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΩΡΑ, ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.
    6. ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ & ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ. ΟΠΟΥ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΤΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.

    ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΟΤΙ ΑΦΕΝΟΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΟΡΑΤΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΖΟΥΝ, ΘΑ ΔΡΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 21:44 | ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

    Σέ όποιες αποφάσεις και αν καταλήξετε πάντοτε θά είναι απαραίτητοι οί σέ μόνιμη βάση έλεγχοι. Ελεγχτικά σώματα επομένως, στελεχωμένα από εισαγόμενους υπαλλήλους (βλέπε «Πολωνός υδραυλικός») και δη Γερμανούς.

    Καί μή μας κακοφανεί η προτίμηση στούς εισαγόμενους ελεκτές. Καί θιγεί ο εγωισμός μας και τό «φιλότιμό μας».!

    Αποδειχτήκαμε ανίκανοι μέ αποτέλεσμα ολη αυτή τήν στρεβλότητα γύρω μας.

    Ας έχουμε τήν τόλμη νά τό παραδεχτούμε γιά νά προχωρήσουμε.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 21:10 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ Α΄ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ.

    Είμαι ιδιοκτήτης γκαρσονιέρας 37 τ.μ. (Α΄κατοικία) όπου κατοικούσα με την σύντροφό μου επί 5 χρόνια. Κατόπιν παντρεύτηκα και απέκτησα ένα παιδί.
    Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε το διαμέρισμά μου δεν κάλυπτε τις στεγαστικές μου ανάγκες και έτσι υποχρεώθηκα να το εκμισθώσω (400,00€/μήνα) και να μισθώσω ένα μεγαλύτερο (550,00€/μήνα).

    Γιατί το εισόδημα από την εκμίσθωση του ακινήτου μου φορολογείται στο ακέραιο ενώ το μίσθωμα που καταβάλλω υπολογίζεται μόνο ως προς το 20%;

    Δηλαδή ενώ μέχρι «χθες» πλήρωνα μόνο το δάνειό για το διαμέρισμά μου, σήμερα που ξοδεύω και 150,00€ (550,00 μείον 400,00)επιπλέον τον μήνα για την στέγαση της οικογενείας μου, θα πληρώσω και φόρο!!

    Μήπως θα έπρεπε τα εισόδημα από εκμίσθωση Α΄ κατοικίας που δεν καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες του φορολογούμενου να συνυπολογίζεται και να φορολογείται ανάλογα με τα έξοδα της μίσθωσης ενός άλλου ακινήτου;

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:03 | Γιώργος Σ.

    -Μηχανογράφηση παντού ! και μάλιστα online με την εφορία
    -Οι ταμειακές και τα ΕΑΦΔΣΣ ειναι ημιμετρα και εύκολος τρόπος να κλέψει ο καθένας γιατι δεν υπάρχει έλεγχος και ουτε ειναι δυνατον να υπάρξει ενας ελεγκτης για καθε επιχείρηση !!!
    -Απλοποίηση του φορολογικού συστήματος
    -Αρση τραπεζικού απορρητου για ολους τους πολίτες για την Εφορία και διασταύρωση με το ΑΦΜ και τις δηλωσεις των τελευταίων ετων
    -Κανενα οριο στο αφορολογητο ποσο παρά μονο με αποδειξεις ή πιστωτικές κάρτες !
    -Σταθερό φορολογικό καθεστώς για 10 χρόνια
    -Τακτικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν αποδίδουν ΦΠΑ & δηλωνουν μικρά εισοδήματα
    -Κατάργηση της μονιμοτητας των Δημοσίων Υπαλλήλων
    -Δυνατότητα αξιολόγησης τους απο τους πολίτες !
    -Σήμερα οι περισσότεροι δημιοσιοι υπαλληλοι κάνουν διπλες δουλειές παρανομα … γιατι να μην το κάνουν νομιμα ???
    -Επίσης θα πρέπει οι επιχειρήσεις που πληρώνουν φόρους να επιβραβεύονται με καποιο τρόπο και οχι να αντιμετωπίζονται πάντα σαν φοροφυγάδες διοτι αμα πληρωνεις σου λένε οτι κλέβεις ακόμα περισσότερα αφου έχεις και πληρώνεις !!!
    -Τέλος, οι φοροφυγάδες (μικροί ή μεγάλοι) εφοσον πεφτουν πανω απο 2-3 φορες στο ιδιο παραπτωμα θα πρέπει να κανουν παυση των εργασιων τους περα απο πρόστιμα κλπ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:53 | ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

    κ.υπουργέ,
    θεωρώ, οτι πρέπει να φορολογείται το οικογενειακό και οχι το ατομικό εισόδημα οπως επίσης και η οικογενειακή ακίνητη περιουσία και όχι η ατομική.
    Η συζυγος μου ειναι πολλα χρονια άνεργη χωρις να ειναι δική μας επιλογή.Εγω ειμαι διευθυντής κλινικής ΕΣΥ και αισθάνομαι πολλες φορες την αδικία να με πνίγει οταν μετα απο τοσα χρονια σκληρής και αγχώδους δουλειάς(χειρουργεια -ξενυχτι σε εφημεριες κτλ), πληρώνω τετραπλάσιο φορο απο ενα ζευγάρι π.χ δασκάλων με το ιδιο οικογενειακο εισοδημα.
    Επισης καντε κατι για το οργιο της φοροδιαφυγης των ελευθερων επαγγελμετιων για να μην αισθανομαστε εμεις τα κοροϊδα.
    Απ΄την αλλη πλευρά, οι κυβερνωντες πρεπει να μην σπαταλουν τον ιδρωτα μας.
    Τα λεφτα να πηγαινουν στην παιδεια ,υγεια και δημόσιες επενδυσεις.
    Ειμαστε μαζι σας αλλα μην αργείτε!

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:31 | Βασίλης Μακρής

    Ισως είμαι εκτός θέματος, αλλά μέτρα για τη μείωση του διοικητικού κόστους του κράτους θα πρότεινα, μεταξύ άλλων:

    1. Μείωση του αριθμού βουλευτών σε 200 (στο ελάχιστο που προβλέπει το Σύνταγμα)
    2. Φυσικός (με σώμα επιθεωρητών) και ηλεκτρονικός έλεγχος προσέλευσης στις Δημόσιες Υπηρεσίες και Δημόσιες Εταιρίες και εξάλειψη του φαινομένου των Δημ. Υπαλλήλων που μισθοδοτούνται χωρίς να εργάζονται.
    Ειναι γνωστό και έχω συγκεκριμένα παραδείγματα από τον κύκλο μου από υπαλλήλους που εμφανίζονται ελάχιστα στην εργασία τους και πληρώνονται κανονικά! Κανείς δεν τους ενοχλεί και φυσικά αυτό συμβαίνει εν γνώσει και με την ανοχή των προϋσταμένων τους.
    3. Κατάργηση των δεκάδων γραφείων τύπου σε κάθε δημόσια υπηρεσία και εταιρία όπου εργάζονται «ημέτεροι δημοσιογράφοι» με πολυ καλούς μισθούς διότι υπηρετούν άλλους σκοπούς – βλεπε δημοσιεύματα κατα παραγγελία ή απόκρυψη σκανδάλων.
    4. Επανεξέταση και ελαχιστοποίηση των επι συμβάσει έργων, μελετών και συμβούλων όπου βολεύονται ημέτεροι. Δημιουργία ηλεκτρονικής αγοράς δημοπρασιών (E-Bay του Δημοσίου) για συμβάσεις και προμήθειες υλικών και υπηρεσιών του δημοσίου, με αξιολόγηση της αξιοπιστίας και ποιότητας εργοληπτών και προμηθευτών. Την Ηλεκτρονική Αγορά θα πρέπει να την διαχειρίζεται Ανεξάρτητη Αρχή και οι προμηθευτές θα αξιολογούνται απο την υπηρεσία «πελάτη» αλλά και από υην Αρχή.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:24 | Βαιος Κυριακης

    Τι γίνεται με την φορολόγηση των μεγάλων ποσών που ξοδεύονται από τις αθλητικές ΠΑΕ και ΚΑΕ για τις μεταγραφές αλλά και τα τηλεοπτικά δικαιώματα;
    Μηπως η τσιμπίδα της εφορίας θα έπρεπε να στραφει και πρός τα εκεί;

    Επειδή είμαστε στην αρχή μεταγραφικής περιόδου μήπως πρέπει να δούμε τι μπορούμε να πάρουμε και από κει; (οχι μόνο πρό την τσέπη των μισθωτών και συνταξιούχων.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:06 | Γεώργιος Μαλτίδης

    1. Οι μειώσεις μισθών, το πόθεν έσχες, ο φμαπ και όποιο άλλο μέτρο εφαρμόσει η κυβέρνηση, πρέπει πρωτίστως να εφαρμοστεί στους 300 βουλευτές και να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία.

    2. Οι μηχανικοί, οι δικηγόροι, οι ιατροί δεν μπορούν να εγγραφούν ως ανεργοί και δεν έχουν δικαίωμα σε κανένα επίδομα του οαέδ. Αυτές οι κατηγορίες αποτελούν την χειρότερη μορφή ανεργίας, αφού αποτελούν ανώτατα επιστημονικά καταρτιζόμενους πολίτες. Οι δε μηχανικοί πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους ακ’ομη και αν είναι άνεργοι.

    3. Τα ταμεία είχαν χρήματα τα οποία σπαταλήθηκαν λόγω κακής διαχείρισης ενώ όλοι οι πολίτες πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Τα χρήματα οφείλει να τα βρει η κυβέρνηση από αλλού και όχι φορολογόντας τους πολίτες.

    4. Αφού η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει δικαίωμα ψήφου στους αλλοδαπούς (παρόλο που δεν υπήρχε στις προγραμματικές της δηλώσεις προεκλογικά), οι οποίοι παράνομα εισήλθαν στην χώρα και ψηφοθηρικά νομιμοποιήθηκαν, να προβεί σε σκληρή φορολόγηση πρωτίστως στις δραστηριότητες αυτών, αφού αυτοί δραστηροποιούνται στην Ελλάδα ως επι των πλείστων με παράνομο τρόπο και φοροδιαφέυγουν μεταφέροντας τα κέρδη εκτός χώρας και αυξάνοντας κατά κόρον την ανεργία (π.χ. «Chintown» – Κουμουνδούρου, Βαλκανικά ΚΤΕΛ – Μεταξουργείο, Εργολάβοι οικοδομών). Να προβείτε σε κατά κεφαλήν φορολόγηση αυτών, οι οποίοι εισέρχονται και πολαμβάνουν το ασφαλιστικό σύστημα, το σύστημα υγείας και όλες τις εκαπιδευτικές και κοινωνικές παροχές χωρίς να έχουν συνεισφέρει το παραμικρό.

    5. Παράλληλα με τον φορολογικό έλεγχο των φοροδιαφυγούντων ελ.επαγγελματιών να μειωθούν τα «πριμ» των διαφόρων υπουργείων (π.χ. πολιτισμού) σε κάθε είδους κόμμα, σύλλογο, πολιτιστικό – φιλανθρωπικό – θρησκευτικό σύλλογο.

    6. Να καταργηθεί η προεκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων από τον προϋπολογισμό.

    7. Να εφαρμοσθεί το πόθεν έσχες πρωτίστως στους «αδύνατους» στην φοροδιαφυγή δημοσίων υπαλλήλων που έχουν υπέρογκη περιουσία και υπέρογκες τραπεζικές καταθέσεις.

    8. Να μπει στην πράξη ταμειακή απόδειξη στα ταξί και στα βενζινάδικα.

    9. Μία άλλη λύση είναι να μην εφαρμοσθεί το πόθεν έσχες για να κινηθεί το παράνομο χρήμα στην αγορά, να υπάρξει ρευστότητα και να κερδίσει το κράτος από τους έμμεσους φόρους.

    10. Να ξεπαγώσουν τα επενδυτικά για να δραστηριοποιηθούν οι επιχειρήσεις και να υπάρξει δουλειά και ρευστότητα.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:44 | Παπαδόπουλος Ευάγγελος

    Εάν αποφασίσετε να κάνετε έτσι μόνο για ενημέρωση μία βόλτα στα καζίνο και τα μπουζούκια εκεί θα δείτε πολλούς φορολογούμενους ακόμα και κρατικούς λειτουργούς να σκορπάνε χιλιάδες ΕΥΡΩ καθημερινά τα οποία νομίζω πως αν τους ζητηθεί να τα δικαιολογήσουν δεν ξέρω αν θα μπορέσουν όλοι να δόσουν πιστικές απαντήσεις.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:07 | Βαιος Κυριακης

    Ενα μεγάλο θέμα που υπάρχει είναι η είσπραξη δημοτικών τελών μέσω λογαριασμών ΟΤΕ ΔΕΗ.
    Δεν μπορεί επιτέλους να καταργηθεί αυτός ο τρόπος είσπραξης των δημοτικών τελών;
    Καλύτερα θα ήταν αν πληρώνονται απευθείας στους δήμους τα δημοτικά τέλη.
    Στο κάτω κατω γιατί να μεσολαβεί μια Ανώνυμη εταιρεία στην είσπραξη των τελών;
    Είναι Ανήκουστο να πληρώνουμε λογαριασμούς όπου τα δημοτικά τέλη να είναι περισσότερα από την αξια ρευματος που καταναλώνουμε.
    Απο την μια οι δημοι φωνάζουν για τα λεφτά που δεν τους αποδίδονται και από την αλλη εμείς πληρώνουμε δημοτικά τέλη και οι δημοτικές υπηρεσίες που μας παρέχονται είναι απο βασικές εως ανύπαρκτες. Ειδικα στην Ανατολική αττική όπου δεν υπάρχει δίκτυο αποχετευσης , φαντάζεστε πόσο στοιχίζει η αποκομιδή των λυμμάτων; Ας αποδοθούν επιτέλους τα δημοτικά τέλη στους δήμους ώστε να υπάρξουν πόροι για αναπτυξιακά έργα, δρόμους, δίκτυα αποχετεύσεων, βιολογικούς καθαρισμούς κτλπ. διοτι «Δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων».

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:23 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΜΩΤΑΣ

    ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ Η ΕΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Η ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.ΕΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΝΑ ΡΙΞΩ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟ KAI ΠΛΗΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ . ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ.ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΥΤΟΥ.ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΓΡΑΦΕΙΟΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΔΥΟ Η ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΘΕ ΕΦΟΡΙΑΣ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ.ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ,ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΩΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΓΚΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΟΙΚ ΕΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Η ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΘΕΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΜΩΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΕΝΟΣ ΑΟΡΑΣΤΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΥΡΑ. ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΑΞΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΔΗΛΩΘΕΝΤΑ ΚΑΤ ΕΤΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΩΦΛΕΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ Η ΓΑΤΑ ΟΥΤΕ Η ΖΗΜΙΑ ΑΦΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΕΞΩΦΛΗΣΗ. ΕΔΩ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ-

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:01 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΑ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΝΕΙ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΩΣ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ.
    ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΣΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ.
    ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 50% ΤΟΥ ΦΠΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ (2) ΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ.
    ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 75% ΤΟΥ ΦΠΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΑ (3)ΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ.
    ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 100% ΤΟΥ ΦΠΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ.
    Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
    Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΣΧΥ ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ (15) ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:21 | Γιώργος

    ΔΗΛΩΣΗ ΕΞΟΔΩΝ ΓΙΑ ΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ.
    Είναι δύσκολη και κάποιες φορές αδύνατη, η συλλογή αποδείξεων απο γιατρούς. Είναι εκείνες οι δύσκολες ώρες προ χειρουργείων, που καθιστουν ακαιρη και επιπόλαιη την απαίτηση Απόδειξης. Εκείνη την δύσκολη ώρα, σε ενδιαφέρει το μέγιστο ιατρικό αποτέλεσμα και οποιαδήποτε νίξη για απόδειξη υπηρεσίας μοιάζει ανούσια. Τι να πεις αραγε σε εναν γιατρο που παρακαλας να σωσει τον δικο σου ανθρωπο ή εσενα τον ιδιο? κόψε μου απόδειξη για 8000€ για την ανοιχτη καρδιά?

    ΟΜΩΣ, μήπως θα μπορούσαμε να δηλώνουμε τετοιες υπηρεσιες χωρίς παραστατικά? Μήνες μετά, κατα την σύνταξη της φορ.δήλωσης? Όταν όλα εχουν παρελθει? Το θέμα εδω είναι το ποσο καλόπιστη ή κακόπιστη μπορεί να θεωρηθεί μια τετοια δήλωση…ΟΜΩΣ, φανταστειτε, 150, 200 ή και 300 ασχετα μεταξυ τους ατομα, να δηλώσουν στις δηλώσεις τους: Τάδε Ταδόπουλος γιατρος ΩΡΛ 750€ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ τάδε ημέρα. Ένας, δυο, πεντε, δεκα μπορει να ειναι κακοπιστοι (μπορει…ποιο αραγε το κινητρο τους για να ειναι κανεις? μηπως δεν υπαρχουν Πρακτικα Αρχεια Χειρουργειων?). Όμως 200 ατομα μπορουν να αμφισβητηθουν?

    Κι ας παμε πλεον και στην ψυχολογια του γιατρου… Θα ειναι σιγουρος οτι μηνες μετα, ο ασθενης δεν θα δηλωσει το ακριβες ποσο? Οταν πιθανοτατα δεν θα τον εχει καν αναγκη?

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:48 | ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

    …ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΣΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΑ ΤΟ 10-15% ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ.

  • ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Ο ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ 22.000 ΕΥΡΏ ΕΝΏ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΛΈΟΝ ΠΑΙΔΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ 1000 ΕΥΡΩ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΙΚΙΑ.
    ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ 22.000 ΓΙΑ ΤΟΥς ΤΡΙΤΕΚΝΟΥς
    25.000 ΓΙΑ ΤΟΥς ΕΧΟΝΤΕΣ 4 ΤΕΚΝΑ
    28.000 ΓΙΑ ΤΟΥς ΕΧΟΝΤΕΣ 5 ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ
    31.000 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ 6 ΤΕΚΝΑ.
    ΥΓ. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ.
    ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΠΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕς ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΜΟΔΟΤΕς ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:05 | Romios

    Κύριε Υπουργέ,

    στη χώρα που το κράτος είναι ο μεγαλύτερος εισφοροφυγάς, ο μεγαλύτερος οφειλέτης πρςο τρίτους και ο μεγαλύτερος παραβάτης των νόμων, νομίζω χρειάζεται πραγματικό θράσος να βγαίνει ο Υπουργός και να ζητάει τις απόψεις των πολιτών για «αποτελεσματικότερο φορολογικό σύστημα».

    Να εφαρμόσετε το νόμο κ. Υπουργέ, αυτό πρέπει να κάνετε και να μη γίνονται διακρίσεις ανάμεσα στο κράτος και στους πολίτες.

    Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε αυτό το απλό πραγματάκι καμία διαβούλευση δεν μπορεί να σας δώσει λύσεις.

    Πάρτε το χαμπάρι.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:51 | Maria Griva

    Η εκκλησια πρεπει να φορολογηθει με σχετικα υψηλο φορο για να αυξυθουν οι ποροι των δημοσιων ταμειων.

    Η κυβερνυση και η καθε κυβερνυση μπορει φυσικα να δισταζει στη ληψη ενος τοσο δραστικου μετρου αλλα ενα δημοψηφισμα θα διασφαλισει την εγκυροτητα και την αποδοχη ή μη των πολιτων. Ετσι στην πολυ πιθανη περιπτωση που ενα τετοιο νομοσχεδιο θα περασει, η εκκλησια δεν θα εχει δικαιωμα για «αντιποινα». Απο την αλλη εαν, εαν το νομοσχεδιο δεν περασει, τοτε η αποτυχια θα ειναι των ιδιων των πολιτων…

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:43 | ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

    ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΙΣΩΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΦΠΑ-ΑΠΟΔΟΣΗ-ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΕΣΟΔΟ ΤΟΥ ΦΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:59 | Γαννης Κ

    Μια μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή παρατηρείται στα ιατρεία .Πιστεύω λοιπόν ότι θα πρέπει η απόδειξη πληρωμής στο γιατρό να αποτελεί προϋπόθεση για την αγορά των φαρμάκων από το φαρμακείο

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:27 | ΓΙΑΝΝΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    Η Ελληνική οικονομία κύριοι δεν βρίσκεται στο παρά 5′ , βρίσκεται στο και 5′, ότι μέτρα και να ληφθούν στην καλλιτέρα των περιπτώσεων θα σταθερωποιηθεί η οικονομία μεταξύ φθοράς και αυθαρσίας
    Κατά την γνώμη μου χρειάζεται μια νέα εθνική παλιγεννεσία, ένα κύμα νέων εθνικών ευεργετών τύπου Αβέρωφ,Ζάππα, Τοσίτσα κλπ, και ευτυχώς η Ελλάδα διαθέτει πολλούς εν δυνάμει εθνικούς ευεργέτες και εντός Ελλάδας και εκτός.Εκείνος που μας λείπει ίσως είναι αυτός που θα μπορούσε να κινητοποιήσει και θα εμπνέυσει αυτούς τους ανθρώπους που διαθέτουν τον πλόύτο και μαζί με αυτούς το εκατομμύρια των Ελλήνων που δεν θα αρνηθούν να καταβάλουν τον οβολό τους προκειμένου να σώσουμε την πατρίδα μας
    Προτείνω λοιπόν να συσταθεί μία επιτροπή, εν είδη Φιλικής εταιρείας,
    με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέλη τους πολιτικούς αργηγούς και τα επιτελεία τους.
    Ο σκοπός των ανθρώπων της «Νέας Φιλικής εταιρείας» θα είναι να εντοπισουν κατ΄αρχάς τους πλούσιους Ελληνες απανταχού της Ηφηλίου και τέτοιοι υπάρχουν χιλιάδες.
    Σαν δεύτερο βήμα θα πρέπει να κινητοποιήσουν αυτούς τους ανθρώπους με ακρά μυστικότητα και να τους πείσουν να καταβάλουν ποσά από 1-100 εκατομμύρια ευρώ ο καθένας τους μέσα σε 4 χρόνια με σκοπό να μαζευτεί ένα ποσό της τάξεως 100-200 δις Ευρώ το οπόιο θα διατεθεί αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.
    Στην προσπάθεια αυτή μπορεί να συμβάλει και η εκκλησία, οι Ελληνικές Τράπεζες, οι εφοπλιστές,Οι βιομήχανοι οι μεγαλο=επιχειρηματίες , η Κρηματική εταιρεία του δημοσίου αξιοποιώντας μέρος της περιουσίας της, ακόμα και ο απλός πολίτης με μικρότερα ποσά.
    Επικουρικά μπορεί να εκδοθεί και ένα ομολογιακό δάνειο με μηδενικό επιτόκιο ή με ένα χαμηλό επιτόκιο της τάξεως του 1%.
    Ο Κώστας Χαρδαβέλας έχει κάνει λόγο για μια ομάδα μεγάλων Ελλήνων , την ομάδα «Ε» , δεν γνωρίζω κατά τα πόσο αληθεύει η υπάρξη αυτής της ομάδας, αλλα άν όντως υπάρχει ας έρθει σε επαφή η «Νέα Φιλική εταιρεία» ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
    μια τέτοια κίνηση που σας περιέγραψα δεν είναι ουτοπία αλλά δεν είναι και ευκολη υπόθεση, χρειάζεται προσπάθεια και προπαντώς πίστη,
    είναι ώρα να δει ο Ελληνικός λαός άν υπάρχουν στην πατρίδα μας άνθρωποι άξιοι, με οράματα που αγαπούν την πατρίδα τους.

    Και προπαντώς αν γίνει μια τέτοια προσπάθεια να μην καπελωθεί από τα κόμματα γιατί θα είναι καταστροφικό.

    Ειναι η τελευταία μας ελπίδα για να επιζήσουμε σαν Κράτος

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 19:42 | ΖΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Κύριε Υπουργέ πρώτα από όλα θα πρέπει να εξυγιάνουμε το δημόσιο από τους επίορκους υπαλλήλους που τα παίρνουν εκμεταλλευόμενοι την θέση τους π.χ. εφοριακοί πολεοδομία ιατροί του ΕΣΥ κλπ <> για να τον βλέπουν οι υπόλοιποι και να παραδειγματίζονται όσο για τις αποδείξεις : Nα καταργηθεί το αφορολόγητο και ισχύσουν όλες μα όλες οι αποδείξεις με όριο την κοινωνική κατάσταση του κάθε πολίτη : ελεύθερος 10000,παντρεμενος 15000 κάθε προστατευόμενο μέλος +5000

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 19:30 | ΖΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Κύριε Υπουργέ πρώτα από όλα θα πρέπει να εξυγιάνουμε το δημόσιο από τους επίορκους υπαλλήλους που τα παίρνουν εκμεταλλευόμενοι την θέση τους π.χ. εφοριακοί πολεοδομία ιατροί του ΕΣΥ κλπ <> για να τον βλέπουν οι υπόλοιποι και να παραδειγματίζονται όσο για τις αποδείξεις : Nα καταργηθεί το αφορολόγητο και ισχύσουν όλες μα όλες οι αποδείξεις με όριο την κοινωνική κατάσταση του κάθε πολίτη : ελεύθερος 10000,παντρεμενος 15000 κάθε προστατευόμενο μέλος +5000.ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΠΟΥ ΑΝ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΑ ΜΗΝΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 19:29 | ΒΑΛΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Αγαπητέ κύριε Υπουργέ

    Σας εύχομαι Χρόνια πολλά και Δύναμη για το έργο που αναλάβετε

    Λαμβάνω το θάρρος για να επικοινωνήσω μαζί σας γιατί συμμερίζομαι το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας μας καθώς και το βάρος που έχετε επωμισθεί για λύσετε αυτόν το γόρδιο δεσμό.
    Είμαι έμπορος στην Θεσσαλονίκη περισσότερο από 20 χρόνια και πατέρας 4 παιδιών. Ζω από πρώτο χέρι το πώς λειτουργεί η φοροδιαφυγή στον χώρο μας.
    Θέλω να σας κάνω μια πρόταση που ίσως να σας βοηθήσει στο γενικό πλαίσιο του φορολογικού νομοσχεδίου που θα προτείνεται.
    Καταργήστε τα υπάρχων αφορολόγητο για όλους τους πολίτες ή τουλάχιστον τροποποιήστε το ώστε να προστατευτούν οι χαμηλοσυνταξιουχοι και τα άτομα με διανοητική αναπηρία.
    Όλα τα ποσά που ξοδεύονται εντός Ελλάδος να αφαιρούνται από το εισόδημα που δηλώνεται (αφού αφαιρεθεί ο ΦΠΑ). To υπόλοιπο που περισσεύει φορολογείστε το με υψηλό ποσοστό (ή με κλίμακα υψηλότερη από την σημερινή).
    Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε την πίεση του καταναλωτή να ζητήσει απόδειξη αφού θα απαλάσεται το 84% του εξόδου. Ο πελάτης θα πληρώνει πιο εύκολα το ΦΠΑ ενώ η άλλη πλευρά δεν θα έχει να αντιπροτείνει κάτι ώστε να δελεάσει εύκολα τον πελάτη, για να μην κόψει παραστατικό.
    Διάβασα χθες στον τύπο ότι τα συνολικά έσοδα από την φορολογία δεν ξεπερνούν τα 3 δις από τα 90 δις που δηλώθηκαν. (δηλαδη ΦΠΑ 10,71 δις.). Αρα ο στόχος σας πρέπει να είναι ο ΦΠΑ και κατά δεύτερο η ατομική φορολογία.
    Με τον τρόπο αυτό θα παίρνετε όλο το ΦΠΑ (Χ 2) που πληρώνεται και από την άλλη θα έχετε καλύτερη εικόνα για τα έσοδα κάθε επαγγελματία.
    Θυμηθείτε επαγγέλματα όπως κτίστες και ελαιοχρωματιστές που κάνουν τεράστιο τζίρο χωρίς παραστατικό (μερεμέτια), δεν μπορούν από το νόμο να κόψουν αποδείξεις ενώ στις συμφωνίες διεκδικούν και το ένσημο στο χέρι. Τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τους μηχανικούς, τους οδηγούς ταξί. Ακόμη τα ιδιαίτερα μαθήματα των καθηγητών (διορισμένων και μη). Δώστε δυνατότητα να εκδίδουν αποδείξεις χωρίς το κίνδυνο να κυνηγηθούν για την δεύτερη ή τρίτη δουλειά.
    Τέλος σταματήστε να επιδόματα στον δημόσια τομέα όταν δεν είναι αντισταθμιστικά με την εργασία τους, διαφορετικά θα έπρεπε να τα δίνεται και σε όλους στους εργαζόμενους Έλληνες του ιδιωτικού τομέα.
    Δώστε στον κόσμο την δυνατότητα να δουλέψει και μην τιμωρείται αυτούς που κερδίζουν. Ίσως θα έπρεπε να φορολογείται με βάση τα κέρδη ανά ώρα εργασίας και όχι με βάση τα κέρδη συνολικά (αυτό το θέμα δεν είναι το παρόντος αλλά κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας για μελλοντική μελέτη).

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 19:13 | ευαγγελος

    ολα τα ειπε με δυο λεξεις ο πρωθυπουργος,ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ-ΔΙΑΦΘΟΡΑ,συγκοινωνουντα δοχεια.Αν καταλαβατε τιειπε ο προεδρος σημαινη οτι ζητε στην κοινωνια,απλα πραγματα.Μα επιτρεπετε να εχουμε φθασει εδω και ακομα να μη δινουν αποδειξεις οι ταξιτζηδες οι βενζιναδες?Γιατι μηπως δινουν οι περι την οικοδομη κατασκευαζοντες η επισκευαζοντες?Αυτα τα ζουμε καθημερινα, μην υποτιματε τη νοημοσυνη του κοσμου προχωρατε.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 19:07 | ΚΟΣΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

    Σχετικά με την έμμεση φορολογία, στα ποτά, τα τσιγάρα και τα καύσιμα. Επειδή πιστεύω πως οφείλετε να κάνετε πράξη το <>, μη φορολογείτε το ουζάκι,τσιπουράκι και λαικά κρασιά(ρετσίνα κλπ) που πίνει ο απλός λαός. ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ. Όσο για τα πετρελαιοειδή, βρέστε ένα τρόπο ώστε να απαλλαχτούν απτήν αύξηση του φόρου τα λεγόμενα μικρά αυτοκίνητα. Μη ξαναγίνει το λάθος που έγινε με τη τεράστια αύξηση των τελών κυκλοφορίας που χαράτσωσε το φτωχό κοσμάκη με το αυτοκινητάκι του, δήθεν για περιβαλλοντικούς λόγους.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 19:04 | Νίκος Κ.

    Κύριε Πρωθυπουργέ , Κύριε Υπουργέ των Οικονομικών

    Ζητάτε από όλους εμας τους απλούς πολίτες να προτείνουμε μέτρα για τη βελτίωση του φορολογικού μας συστήματος. Εγώ σαν ένας απλός πολίτης που ζει και δραστηριοποιείται σε αυτήν τη χώρα απλά ρωτάω το εξής:
    Γιατί δεν κάνετε τα αυτονόητα ?
    Και μη μου πείτε οτι δε ξέρετε ποιές κατηγορίες φοροδιαφεύγουν και πως, γιατι δε το πιστεύω. Από πού ήρθατε ? Από άλλον πλανήτη ? Που ζείτε ? Εκτός αν κάποιοι από σας δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, δεν έχουν ανακατευτεί ποτέ με κάποια δημόσια υπηρεσία.
    Αλλά δε το νομίζω. Ολοι ζούμε σε αυτήν εδώ την καταταλαιπωρημένη χώρα που μόνιμα ακούμε μιά τον ένα πολιτικό και μιά τον άλλο να λέει οτι θα πατάξει τη φοροδιαφυγή. Επιτέλουν κλείστε όλα τα μικρά και τα μεγάλα παραθυρα των διαφόρων νόμων που επιτρέπουν κάποιοι να φοροδιαφευγουν ασύστολα και νόμιμα. Είναι κρίμα να πληρώσουν ξανά τα σπασμένα οι μισθωτοί και συνταξιούχοι που δε μπορούν να κρύψουν το εισόδημά τους. Οι περισσότεροι από τους εκλεγμένους βουλευτές ανήκουν στις κατηγορίες των επαγγελμάτων που συστηματικά φοροδιαφεύγουν , άρα ξέρουν πολύ καλά πως να σταματήσει αυτό το κακό. Είναι δυνατον γιατροί που δραστηριοποιούνται σε ακριβές περιοχές (και όχι μόνο) να δηλώνουν ίσα ισα τα ορια του αφορολόγητου εισοδήματος ? Δηλαδή πως είναι δυνατόν να διατηρείς ενα γραφείο , να έχεις μια γραμματέα και να μην έχεις παρά έναν πελάτη καθε 15 μέρες ? Γίνεται αυτό ?
    Γιατί θα πρέπει να αισθανόμαστε όλοι οι υπόλοιποι οτι το κράτος μας καταδυναστεύει, οτι οι φόροι που πληρώνουμε δε πιάνουν τόπο , αλλά πάνε στις τσέπες κάποιων επιτιδειων ? Γιατι θα πρέπει η χώρα μας να φτασει στο χείλος της καταστροφής και να είμαστε ο περίγελως του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος ? Όλα οσα χρήματα κατασπαταλήθηκαν γιατί να μη τα γυρίσουν πίσω αυτοί που τα έβαλαν στις τσέπες τους ?
    Κάντε κάτι γιαυτό. Κατασχέστε περιουσίες εν ανάγκη, εξάλλου δεν ήταν δικές τους αλλά έγιναν παρανόμως. Αλλάξτε το νόμο περι ευθύνης όχι μόνο για τους υπουργούς , αλλά και για όλα τα δημόσια πρόσωπα, ώστε ο επόμενος που θα κλέψει να ξέρει ότι θα έχει συνέπειες και όχι να περνά ατιμώρητο αυτό το φαινόμενο. Ξέρετε πόσα χρήματα φορολογούμενων χάνονται καθημερινά στις ασκοπες προμήθειες δημόσιων οργανισμών και φορέων ? Γιατί ο διοικητής καθε τέτοιου οργανισμού να μη φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στον οργανισμό του ? Γιατί να μην ασκεί πλήρη έλεγχο στους υφισταμένους του ? Αν ξέρει οτι κάθε παρανομία θα έχει και τις συνέπειές της να είστε σίγουροι οτι θα φροντίσει να ασκεί πλήρη έλεγχο.
    Σπάστε επιτέλους το απόστημα της διαφθοράς, τη γάγγραινα του συστήματος. Κάντε επιτέλους τον κόσμο να νιώθει ασφαλής όταν θα χρειαστεί να μπεί σε ενα δημόσιο νοσοκομείο για μια επέμβαση και δεν έχει να δώσει το φακελάκι στο γιατρό και έτσι θα χρειαστεί να περιμένει σε μια ατελείωτη ουρά. Πως αμα έχεις να δώσεις το φακελάκι υπάρχει κρεβάτι, υπάρχει χειρουργείο ? Το υπέρτατο αγαθό της υγείας είναι για όλους.
    Αν όλα αυτά δουλέψουν τότε είμαι σίγουρος οτι δε θα χρειαστεί να φορτώσετε με περισσότερους φόρους κανένα μισθωτό και κανενα συνταξιούχο. Ξέρετε πολύ καλύτερα εσεις από μένα πόσα χρήματα θα εξοικονομηθούν έτσι.

    Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 19:38 | γιωργος

    ΑΚΟΥΣΑ ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΤΗΣΙΩΣ 14ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΛΟΓΙΚΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΤΑ 14ΔΙΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 18:34 | ΕΙΡΗΝΗ

    Σιγουρα υπαρχει θεμα με την φοροδιαφυγη.
    Ολοι οι Ελληνες συμφωνουμε οτι πρεπει να αλλαξουν αρκετα πραγματα.
    Δεχομαστε να συμβαλλουμε στην προσπαθεια σας.
    ΑΛΛΑ…..
    1.Την κατασταση αυτη που βρισκεται η χωρα μας την δημιουργησαν καποιοι
    που θα πρεπει να λογοδοτησουν.Καλουμαστε να πληρωσουμε οπως ΠΑΝΤΑ
    λαθη και αρπαχτες αλλων.
    ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΦΑΓΑΝ ΑΠΟ
    ΛΑΟ? ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ? ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ , ΠΟΤΕ?
    2.Αν ο καθε πολιτης πληρωσει,τα χρηματα του θα πανε για
    νοσοκομεια,σχολεια,κοινωνικη προνοια,αναπτυξη,η θα πανε ακομη
    μια φορα σε τσεπες κολλητων και φιλων?
    3.Ολα αυτα που κατα καιρους ακουμε απο τα ΜΜΕ για δισ.χαμενα,για
    κοστος δρομων εξι και επτα φορες πανω απο το μεσο ευρωπαικο ορο
    διαγωνισμους εκατομμυριων που κοστισαν στον πολιτη υπερογκα ποσα
    ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ,ΔΙΑΣΠΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ,ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΑΛΛΑ
    ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ,Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΑΛΙ.
    ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ,ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ
    4.Οταν εγω χρωσταω στο κρατος μου βαζει τοκο 1,4% το μηνα,δηλαδη 17%
    το χρονο τοκο.Οταν το κρατος χρωσταει δινει τοκο 0,0%.
    Α.αυτο ειναι το καλο παραδειγμα που δινει το κρατος!
    Β.Φωναζει το κρατος στις τραπεζες να μειωσουν τα επιτοκια και το
    κρατος τοκιζει την οποια καθυστερηση με 17%.!!!!!!!!
    5.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΕ?
    6.ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΧΑΘΗΚΑΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ,
    Η ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ?
    7.ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ.
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΙΑΣΕΤΕ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΑ ΥΣΤΑΜΕΝΟΥΣ.ΝΑ
    ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΒΙΛΛΕΣ,ΚΟΤΕΡΑ,ΑΜΑΞΑΡΕΣ,ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ
    ΔΙΑΚΟΠΕΣ,ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ,ΖΩΗ ΕΛΛΗΝΑ ΚΡΟΙΣΟΥ.
    ΕΥΧΟΜΕΘΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ.
    ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ,ΔΙΚΑΙΑ,ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΕΙ

    ΘΕΤΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΔΙΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΩΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ,εποχιακη
    1.Αγοραζουμε το αυτοκινητο σαν ιδιωτες και οταν το πουλαμε πληρωνουμε
    υπεραξια σαν επαγγελματικο !!!!!!
    2.Κυκλοφορουν τα αυτοκινητα μας 5-6 μηνες και πληρωνουμε τελη
    κυκλοφοριας για ενα χρονο.
    ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΟΚ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 50% ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΙΑΚΗ
    Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.
    3.Εκτος των τελων κυκλοφοριας μας υποχρεωσατε και σε τελη
    παρεπιδημουντων 2% απο τον τζιρο μας
    ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΤΕΛΗ
    4.Ενω δουλευουμε 4-6 μηνες και εχουμε εξοδα 12 μηνες μας φορολογειτε
    το ιδιο με ολες τις αλλες επιχειρησεις.
    5.Ειμαστε υποχρεωμενοι να πληρωνουμε στον υπευθυνο γραφειου εισφορες
    για 14 μηνες ενω ειμαστε τον μισο χρονο κλειστα.Δηλαδη 6 μηνες
    εισφορες χωρις λογο.
    6.Μας υποχρεωνουν να κραταμε τα αυτοκινητα το ανωτερο εξι χρονια,οπως
    διαταζει η ΕΟΚ.Στα νησια ομως τα αυτοκινητα δουλευουν το μισο χρονο
    και δεν κανουν πολλα χιλιομετρα.Στην Γερμανια π.χ το αυτοκινητο
    κανει σε ενα χρονο τα ιδια χιλιομετρα που κανει σε εξι χρονια στα
    νησια.
    ΠΡΟΤΑΣΗ
    1.50% ΤΕΛΗ ΣΤΑ ΕΠΟΧΙΑΚΑ RENT A CAR
    2.ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ
    3.ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΥΠΕΡΑΞΙΑ
    Η ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ{ΣΑΝ ΙΧ} ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΕΡΑΞΙΑ
    4.ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΑ
    ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ
    ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΧΟΥΜΕ.!!!!!!

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 18:07 | Κωστας

    Εχω μια προταση για τον υπολογισμο των τελων κυκλοφοριας μιας και ο σημερινος ειναι κατα τη γνωμη μου αδικος στους μη εχοντες.Ο υπολογισμος να γινεται συμφωνα με την αξια πωλησης του αυτοκινητου και να ακολουθει το αυτοκινητο μεχρι την αποσυρση του.
    Παραδειγμα
    Αυτοκινητο 1600 κεκ αξιας 30000 τελη κυκλοφοριας 300
    Αυτοκινητο 1600 κεκ αξιας 20000 τελη κυκλοφοριας 200 κλπ
    Ετσι ο κατεχον που αγοραζει αυτοκινητο 1600 ακριβο να πληρωνει το αυξημενο τελος κυκλοφοριας σε σχεση με αυτον που πηρε ενα φθηνο 1600 για να καλυψει την ασφαλη κινηση πχ μιας πολυμελους οικογενειας
    Ειναι μια προταση με πληρη δικαιοσυνη κατα τη γνωμη μου η οποια και θα αποφερει εσοδα πολλαπλασια στο κρατος απο τους κατεχοντες μονο.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 17:35 | ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΣ

    Α. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΕΡΣΑΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΛΕΝΧΟΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 17:39 | Βασίλης

    Κύριε Υπουργέ
    Οταν στην κατωτέρω διεύθυνση

    http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_1624.html

    βλέπει κανείς , την σπατάλη του Δημοσίου χρήματος , αναρωτιέται πως είναι δυνατόν , ο μισθωτός και ο συνταξιούχος να είναι μονίμως αυτοί που σηκώνουν τα φορολογικά βάρη .
    Οι καρδιοχειρουργοί και οι πιλότοι των F 16 πόσο θα έπρεπε να πληρώνονται ;
    Εχουμε τους περισσότερους Δημόσιους υπαλλήλους , ακόμη από την Αγγλία και τη Γερμανία με πολλαπλάσιο πληθυσμό από τη χώρα μας.

    Προτείνω :
    1. Οι εφοριακοί να εργάζονται 8 ώρες ημερησίως , όπως ισχύει στον ιδιωτικό τομέα χωρίς επί πλέον αμοιβή.
    2. Δραστική μείωση του Δημόσιου τομέα.
    3. Σεβασμός στους φόρους του Ελληνα φορολογούμενου.
    4. Το επίδομα ανεργίας να δίνεται αναλογικά με τον καιρό της απασχόλησης . Δεν είναι δίκαιο ένας που εργάζεται 20 χρόνια και χάνει τη δουλειά του , να παίρνει μόνο ένα χρόνο επίδομα ανεργίας , όσο δηλαδή και αυτός που εργάζεται 1 χρόνο.
    5. Τα μισά έσοδα που προκύπτουν από την εισφορά μας στην ΕΡΤ να πάνε σε ένα ταμείο που θα είναι για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων.
    6. Είναι αδικία οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι να παίρνουν 550 € σύνταξη και να έχουν πληρώσει ελάχιστα . Μπορεί να γίνει σύγκριση με τις εισφορές που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ ; Θα πρέπει να τελειώσει κάποτε αυτή η προνιακή πολιτική .
    Εγώ σαν μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα για 19 χρόνια πλήρωνα τις εισφορές μου και τους φόρους μου κανονικότατα . Απολύθηκα πριν από 3 χρόνια . Από την αποζημίωσή μου μέχρι τις 20.000 € ήταν αφορολόγητο και το υπόλοιπο φορολογήθηκε με 20%. Από το κράτος πήρα 1 χρόνο ταμείο ανεργίας και 150 € σαν επίδομα θέρμανσης και πριν λίγες ημέρες έκανα τα χαρτιά μου να πάρω το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης από τον ΟΑΕΔ (200 €). Η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη (βλαπτική μεταβολή ) και πριν λίγες ημέρες δικάστηκε πρωτόδικα . Όταν τελεσιδικήσει , εκτιμώντας ότι θα κερδίσω την υπόθεση , θα αφαιρεθεί το 20 % από το επιδικαζόμενο ποσό και το υπολοιπο θα φορολογηθεί κανονικότατα , σαν εισόδημα ενός χρόνου . Γιατί αυτή η αδικία .

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 16:36 | ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    Κύριε υπουργέ

    Πρέπει να σταματήσει ο εφοριακός να έχει τη δυνατότητα αύξησης ή μείωσης του φόρου των φολογουμένων.
    Να μην έχουν τη δυνατότητα οι εφοριακοί να πολιτεύονται στις εθνικές, δημοτικές ή νομαρχιακές εκλογές στον τόπο εργασίας τους, διότι έτσι μετατρέπουν τις Δ.Ο.Υ σε εκλογικά κέντρα.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 16:13 | dimilio

    Κύριοι, πρέπει να σοβαρευτεί το κράτος πρώτα απ’όλα και να δείξει ότι σέβεται τον πολίτη.
    Τι εννοώ;
    Η διαδικασία σήμερα έχει ως εξής:
    Κάποιος διαφωνεί με την εφορία ή δεν θέλει να λαδώσει τον εφοριακό και αυτός για αντίποινα να τον ξεσκίζει και φυσικά οδηγείται η υπόθεση στα φορολογικά δικαστήρια με τον γνωστό εξοντωτικό τρόπο π.χ. Ένας έλεγχος δέκα παραβάσεις κάθε παράβαση και μία προσφυγή και δικηγόρος υποχρεωτικά από την αρχή της υπόθεσης από ένα ποσό και πάνω, δέκα καταθέσεις προσφυγών δέκα παράβολα δέκα παραστάσεις κλπ όλα επί δέκα. Άγνοια νόμου απαγορεύεται, Ο δικηγόρος χρειάζεται από την πρώτη στιγμή της κατάθεσης σαν μέσω εκβιασμού ή θα τα σκάσεις στην εφορία ή θα στα φάει ο δικηγόρος διπλά, Πληρώνεις το 10% προκαταβολή για να πας στα φορολογικά δικαστήρια, Αν λάδωνες θα έδινες μόνον το 1/3 του 10% και θα καθάριζες μια για πάντα. Τώρα εσύ που θες να λέγεσαι έντιμος και ειλικρινείς πολίτης θα περιμένεις και πέντε χρόνια να οριστεί δικάσιμος και πάνω από δέκα χρόνια να καθαρίσει αυτή η ιστορία με αναμφίβολο αποτέλεσμα με αυτά που βλέπω να γίνονται γύρω μας.
    ΠΡΟΤΑΣΗ μου είναι δίκαιη φορολόγηση με σταθερό συντελεστή 25% από το πρώτο ευρώ για όλους. γιατί όχι; Αλλιώς στην παροχή υπηρεσίας ένα εφάπαξ ποσό για κάθε εργαζόμενο χωρίς κανένα έλεγχο παραπέρα τέλος.
    ΜΑΚΡΙΑ οι εφοριακοί από τις συναλλαγές, Να μπορεί ο πολίτης να μηνύει και τον εφοριακό για υπέρβαση καθήκοντος και για υπερβάλλον ζήλο. Να μπορεί ο πολίτης να χρησιμοποιεί τον δικηγόρο όποτε και σε όποιο στάδιο θέλει δεν έχουμε ανάγκη από προστάτες.
    Το κράτος αν θέλει να ποιάση την φορολογητέα ύλη να βγάλει τους εφοριακούς έξω στους δρόμους και όχι μέσα στα μαγαζιά για διαπλοκή.
    Νομίζω το καλύτερο για την σύλληψη της φορολογητέας ύλη ΕΙΝΑΙ:
    ΝΑ μην πουλάει κανένα κατάστημα ούτε τσίχλα χωρίς ΑΦΜ. Έτσι θα δημιουργείται αυτόματα από το σύστημα και συγκεντρωτική κατάσταση τιμολογίων χονδρικής λιανικής έτοιμα για διασταύρωση.
    ΝΑ μην μπορεί να αγοράσει ο ιδιώτης ή ο κατασκευαστής οικοδομών πρώτες ύλες π.χ. για Υδραυλικό, Ηλεκτρολόγο, σιδερά, πατωματζή, κηπουρό, κλπ. έτσι παίρνει τον αντίστοιχο επαγγελματία μεροκάματο χωρίς ΦΠΑ και δηλώνει και άνεργος «sos».
    ΝΑ βοηθηθούν οι μεγάλες εταιρίες Π.Χ. ΑΕ κλπ
    ΝΑ ισχύει ο τρόπος υπολογισμού καθαρού κέρδους έσοδα-έξοδα όπως τα Γ’ κατηγορίας σε όλους τους επιχειρηματίες σε όλα τα επίπεδα από το πρώτο Ευρώ.
    Δεν χρειάζονται άπειροι ελεύθεροι επαγγελματίες ίσως ένα σχήμα εταιρειών από ελευθέρους επαγγελματίες είναι καλύτερο, όποιος λέει ότι δεν βγαίνει ας πάει υπάλληλος, δεν είναι σωστό να μπαίνουν στο ίδιο καζάνι αυτοί που τα εμφανίζουν όλα και αυτοί που έντεχνα δείχνουν ότι φυτοζωούν στην ουσία κερδίζουν περισσότερα χωρίς να φαίνονται.
    Ταμειακές σε γιατρούς που έχουν ιατρεία είναι εφικτή, οι δικηγόροι είναι μάλλον στο απυρόβλητο να κλέβουν τους πάντες.
    Οι επιταγές αν δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με παραστατικά να είναι ανίσχυρες. να εγγυάται η τράπεζα για την κάλυψη και πληρωμή των επιταγών των πελατών της, διότι έχουν και αυτές την ευθύνη τους για το χάλι της χώρας μας.
    Μην έρθουμε στην εποχή: Αγαπάς την Ελλάδα «ΑΠΟΔΕΙΞΗ» δεν θα το κάνω ούτε εγώ.
    Τέλος που είναι το περιβόητο «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ;;; εδώ και τόσα χρόνια

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 16:18 | ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ -ΛΟΓΙΣΤΗΣ

    ΣΕΒΑΣΤΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    1)ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΒΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ.
    ΟΤΑΝ Ο Σ.Δ.Ο.Ε. ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ,ΖΗΤΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΗΛ.(ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΠΑ,ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΒΣ,ΔΗΛΩΣΕΙΣ Φ.ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΛΠ)
    Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΝΩ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ
    ΚΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.
    2) ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΚΒΣ.
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΕΠΙΤΟΠΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕ ΣΑ ΣΕ ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ (Π.Χ. ΣΕ 4 ΗΜΕΡΕΣ)
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΛΓΞΕΙ ΕΑΝ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
    ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΒΑΘΜΙΣΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΤΑΙ ΑΝΑΛΛΑΒΕΙ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 15:38 | Στέφανος

    Λειτουργία τηλεφωνικής και ηλεκτρονικής γραμμής καταγγελιών όπου ο καταγγέλων θα δίνει μέν τα στοιχεία του αλλά θα έχει πλήρη προστασία από οποιαδήποτε γνώση και δημοσιοποίηση αυτών (μέσω κρυπτογράγημένων βάσεων δεδομένων). Κίνητρο καταγγελίας ίσο μέ ένα ποσοστό της φορολογικής παράβασης που καταγγέλεται εφόσον επιβεβαιωθεί από έλεγχο, ειδάλλως χρέωση κόστους ελέγχου στον καταγγέλοντα!

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 15:53 | Στέφανος

    Αναζητήστε το μαύρο χρήμα. Ιδανική η πλήρης κατάργηση του φυσικού χρήματος στις συναλλαγές (έχει αναφερθεί και αλλού).
    Αρση τραπεζικού απορρήτου για όλους και άνοιγμα ένα ωραίο πρωί, αιφνιδιαστικά όλων των θυρίδων …. εκεί να δείτε πόσα από τα κλεμμένα της εκάστοτε απελθούσας εξουσίας και τα μαύρα των λαμόγιων θα βρείτε!! Απλά κάντε το αιφνιδιαστικά και δημεύστε ότι ύποπτο βρείτε!

    Επίσης ενίσχυση της αντικαπνιστικής πολιτικής (επιτέλους να ανασάνουμε) με αύξηση της τιμής του πακέτου στα 100 ευρώ!!!
    Αύξηση και της τιμής των αλκοολούχων σε απλησιάστα ύψη με μείωση του φόρου μόνο τις περιόδους γιορτών και αργιών.

    Αύξηση αντικειμενικών αξιών ακινήτων στο επίπεδο των εμπορικών (αρκεί μια αναγνωση στα έντυπα της αγοράς) και θεσμοθέτηση αυστηρότατων ποινών για συμβολαιογράφους και δικηγόρους που συμπράττουν σε συμβόλαια κάτω της πραγματικής αξίας! Μια άμεση λύση θα ήταν η άμεσηδιασταύρωση κάθε συμβολαίου με τις τράπεζες γιατί σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιες οι τράπεζες χορηγούν στεγαστικό δάνειο και για τα μαύρα!

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 15:26 | Μαλακάσης Γεώργιος

    Κυρίες και Κύριοι,
    χωρίς να αναφέρομαι μόνον σε ένα κόμμα συγγεκριμένα,σας ακούω να λέτε συνεχώς για την φορολογική μεταρύθμιση,και τις αλλαγές που απαιτούνται έτσι ώστε να μειωθεί το εθνικό έλειμμα,ο πληθωρισμός και διάφορες άλλες παράμετροι,καθώς και για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
    Κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση,αλλάζουν και οι νόμοι.Αλλά ακόμα και από την ίδια κυβέρνηση γίνονται αλλαγές.Το αποτέλεσμα είναι ότι το νομοθετικό πλαίσιο και η νομοθεσία έχουν καταντήσει πιστά αντίγραφα του φούρνου του Νασταρδίν Χόντζα,ο οποίος μη θέλωντας να κακοκαρδίσει τους γειτόνους του,έχτισε τον φούρνο του πάνω σε αραμπά.Επίσης κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση,αλλάζει και όλη η δημόσια διοίκηση.Όλα αυτά τα οποία ή δεν θέλετε,ή δεν είσαστε ικανοί να καταλάβετε,έχουν ένα και μόνον αποτέλεσμα.Την απομάκρυνση όλων των σοβαρών επενδυτών οι οποίοι δεν θα διακυνδίνευαν ποτέ τίποτα,ιδιαίτερα σε ένα ασταθές ή ακόμα και εχθρικό περιβάλον όπως αυτό.
    Μιλάτε για φοροδιαφυγή,και ταυτοχρόνως επιβάλετε και πρόσθιμα σε όσους δεν πληρώνουν τους φόρους που πρέπει.Θεωρείτε ότι όλοι είναι κλέφτες;Έχετε κάνει ποτέ την παραμικρή σκέψη ότι απλά δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν;΄Οταν κάποιος δεν έχει να πληρώσει 10,σίγουρα δεν έχει να πληρώσει 15.
    Προσπαθείτε λέτε να προσελκύσετε διάφορους επενδυτές με διάφορους τρόπους.Να επενδύσουν πού;Η περίπτωση της COSCO έχει γίνει γνωστή παντού.
    Θεωρώ δε ότι με μερικές απλές αλλά δύσκολες στην πραγματοποίηση κινήσεις,τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν εντελώς προς το καλύτερο αν όχι προς το τέλειο.Μερικές ιδέες θα μπορούσαν να είναι οι παρακάτω:
    Δημιουργία σταθερών νόμων οι οποίοι να μην δέχονται καμία άλλη εξήγηση.Νόμων με σαφή ερμηνεία και εξήγηση,που δεν θα επιτρέπουν την ύπαρξη ή δημιουργία παραθύρων.Ταυτοχρόνως σταθεροποίηση αυτών, έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η αλλαγή τους απο κανέναν και για τίποτα.Μόνον δυνατότητα για επέκταση των για την περίπτωση κάτι νέου,που πιθανώς να μην καλύπτεται από τα ισχύοντα.
    Επιστροφή και εγκατάσταση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ στον Πειραιά,ή σε όποιο λιμάνι αυτοί θέλουν,αρκεί ΟΛΗ η Ελληνόκτητη ναυτιλία να είναι ΜΟΝΟΝ κάτω από Ελληνική σημαία.
    Μείωση του κράτους και ενίσχυση του μόνον εκεί που πρέπει να υπάρχει.Ασφάλεια-Έλεγχος-Δικαιοσύνη,είναι οι μόνοι τομείς για τους οποίους το κράτος πρέπει να είναι υπεύθυνο.Τίποτε άλλο.Το κράτος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι: μπακάλης,χασάπης,τραπεζίτης,πλύστρα,νταβαντζής και οτιδήποτε άλλο.Πρέπει να είναι απλά και μόνον κράτος.
    Πραγματική πάταξη της γραφειοκρατίας,πράγμα απόλυτα εφικτό μετά την δημιουργία σταθερών νόμων.
    Σταθεροποίηση της δημόσιας διοικήσεως σε όλες τις βαθμίδες και θέσεις,ώστε να μην είναι δυνατή καμία αλλαγή,άσχετα με τις εναλλαγές των κομάτων στην εξουσία.
    Χρήση και εκμετάλευση της τεράστιας πείρας που διαθέτουν οι Έλληνες υγιείς εφοπλιστές πάνω στην διοίκηση και στην οικονομική διαχείρηση και πιστή εφαρμογή της στην διοίκηση και την οικονομική διαχείρηση της χώρας.
    Τέλος,αλλά όχι τελευταίο,επαναδημιουργία της εκπαιδεύσεως σε όλους τους τομείς και βαθμίδες,έτσι ώστε να επανακάμψουν και να ενισχυθούν όλες οι μεγάλες Εθνικές και ηθικές αξίες και να αναπτυχθεί και να μεγαλουργήσει ξανά το Ελληνικό πνεύμα,που διώκονται και καταστρέφονται συνεχώς με τελικό σκοπό τον κατακερματισμό και την απόλυτη εξαφάνιση και καταστροφή της χώρας μας.
    Εάν έχετε το θάρος,τολμήστε όλοι μαζί σε αυτήν την κατεύθυνση και θα δείτε ότι τα αποτελέσματα θα είναι μόνον προς το καλύτερο,αν όχι τέλεια.
    Μετά τιμής Μαλακάσης Γεώργιος.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 15:01 | ΧΑΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

    ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ . ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΎΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΜΑ ΤΣΕΠΩΝ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΗΜΕΤΕΡΩΝ…

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ. ON LINE ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ , ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ TAXISNET, ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟNLΙNE ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΡΟΕΣ.ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΑΒΟΛΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΝΩ ΣΥΣΤΗΜΑ.

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΑ Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑΤΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΜΕ ΚΛΕΒΟΥΝ (ΜΙΖΕΣ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΣΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ «ΗΘΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ (ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ,ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΟΚ ΑΡΑ ΘΑ ΚΛΕΨΩ ΜΕΣΩ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΩ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΓΝΩΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ…

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 15:52 | Αθανάσιος K.

    Για να αποκτήσουν φορολογική συνείδηση οι Έλληνες πρέπει να τους πείσετε ότι οι φόροι που καταβάλλουν με τον ιδρώτα τους δεν θα καταλήγουν σε διορισμό αναρίθμητων δημοσίων υπαλλήλων με παράλογα κεκτημένα, πρόωρες προνομιούχες συνταξιοδοτήσεις και τεράστια εφάπαξ, όπως προσφάτως είδαμε σε τρεις-τέσσερις περιπτώσεις.
    Με άλλα λόγια στα πλαίσια μιας προσπάθειας αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος απαιτείται η μείωση των παράλογων δαπανών προς τον παρασιτικό δημόσιο τομέα (βλ. 16ος μισθός υπαλλήλων της βουλής).
    Εάν στραφείτε κυρίως στην υπερφορολόγηση του ιδιωτικού τομέα, πολύ σύντομα δεν θα υπάρχει φορολογητέα ύλη γιατί τα πάντα θα νεκρώσουν.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 14:53 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΠΡΟΣΟΧΗ…Τα μηνυματα που παιρνετε ειναι κατα 90% απο τους δημοσιους υπαληλους και ειναι αυτονοϋτο να προστατευουν τα συμφεροντα τους.Πιστεψτε με αυτοι ροφουν το αιμα της ελλαδας.Οι περισοτεροι βαζουν καποιο μεσον να διοριστουν και μετα αρχιζουν …κεκτιμενα…απεργιες..κλπ.Κυριε δεν σου φτανουν,φυγε,βγες στην αγορα εμενα μου φτανουν τα μισα απ αυτα που παιρνεις.Εκτοσ απο αυτο δεν δουλευουν καθολου.Ολη το 8ωρο το τρωνε στο τηλεφωνο με το πως περασαν χθες και που θα παν διακοπες.Ταλαιπωρουν το κοσμο.Για ενα χαρτι πας 10 φορες.Τα μεροκαματα που χανουμε χ10 και τον μισθο του χ10 που να δουμε προκοπη.Πιστεψτε με ξερω δημοσιους υπαληλους που αν συμπιεσης τη δουλεια του ενος χρονου ισοδυναμη με μιασ εβδομαδας.Θα σας πω ενα απλο παραδειγμα.Στη γειτονια μου υπαρχει ενα πασαζω,ξερετε αυτες οι μπαρες που κατεβαζουν οταν περναει το τραινο.Περναν κατα μεσο ορο 22-28 ΤΡΑΙΝΑ το24ωρο,οι υπαλληλοι που δουλευουν και τους βλεπω ειναι 7,σε μηνιαια βαση με τα ρεπα τους.Να μη σας πολυλογω κατα μεσο ορο σηκωνουν τη μπαρα 2 φορες το 8ωρο.Ποσα θελω να σας πω…αλλα και σεις υπαλληλοι ειστε που να διαβιβαστουν?στον τοιχο?

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 14:17 | Ελευθέριος Κουφός

    Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι γίνεται ιδιαίτερη συζήτηση περί της αυξήσεως των εσόδων των δημοσίων ταμείων αλλά και της προσπάθειας μειώσεως του δημοσίου χρέους της πατρίδας μας.Θα αναφέρω μερικές απλές ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν έχοντας και ένα άμεσο αποτέλεσμα επί των δημοσίων εσόδων της χώρας μας.
    Ένα μέτρο που μπορεί η κεντρική διοίκηση να λάβει και μάλιστα άμεσα, είναι να ζητήσει από όλους τους πολίτες να μαζεύουν όλες τις αποδείξεις παντός είδους και όχι μίας κατηγορίας μόνο, ακόμα και από super market, από εισιτήρια παντός είδους γιατί όχι και από τα διόδια, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου εισοδήματος με τις σημερινές συνθήκες πηγαίνει για τα βασικά είδη διατροφής και όχι σε οτιδήποτε άλλο.
    Έσοδα ακόμη χάνει το δημόσιο και από το γεγονός ότι οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες είτε είναι υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, γιατροί κ.ο.κ. δεν κόβουν αποδείξεις επί των υπηρεσιών που παρέχουν καθώς οι περισσότεροι πελάτες δεν τολμούν να ζητήσουν απόδειξη καθώς πρόκειται για επαγγέλματα που σίγουρα θα τους ξαναχρειαστεί ένας πολίτης στην καθημερινή ζωή του, ενώ αν ζητήσει απόδειξη ο πελάτης επιβαρύνεται επιπλέον του ΦΠΑ με ένα 20% πράγμα με το οποίο ο τελευταίος δεν επιθυμεί να επιβαρυνθεί.Αντιθέτως όμως, αν για τα επαγγέλματα παροχής υπηρεσίων ήταν ένα 5%, τότε σίγουρα θα απέδιδαν περισσότερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ ένας απλός πολίτης βλέπει πιο ευνοϊκά την πληρωμή ενός επιπλέον 5% πάνω στην τιμή, παρά ένα 20%.Επομένως το δίλλημα είναι αν όντως επιθυμούμε να εισπράττουμε έστω ένα 5%, καταπολεμόντας την συνεχιζόμενη φοροδιαφυγή στους κλάδους αυτούς και αυξάνοντας παράλληλα τα έσοδα των δημοσίων ταμείων ή το αφήνουμε ως έχει.
    Έσοδα επίσης, το δημόσιο χάνει και από την μαζική παράδοση πινακίδων από παλαιού τύπου αυτοκίνητα καθώς επιβαρύνονται με επιπλέον τέλος, όχι με βάση του αν εκπέμπουν ρύπους πάνω από το κανονικό, αλλά απλώς και μόνο από την παλαιότητα.Η καθημερινή ζωή όμως δείχνει πως υπάρχουν αυτοκίνητα που ενώ είναι 20 και 30 ετών, εντούτοις επειδή όσοι τα έχουν τα συντηρούν είναι σε αρίστη κατάσταση και από την άλλη υπάρχουν αυτοκίνητα που είναι 2 ετών και παρατηρούμε στους δρόμους πως δεν υπάρχει καμία συντήρηση από πλευράς του ιδιοκτήτη με αποτέλεσμα να επιβαρύνει περισσότερο το περιβάλλον με ρύπους.
    Ένα μεγάλο κομμάτι δημοσίων εσόδων που θα μπορούσε να επέλθει, όχι στην τοπική αυτοδιοίκηση όπως γίνεται μέχρι σήμερα, αλλά στην κεντρική διοίκηση και από εκεί να διοχετευτεί καταλλήλως σε πόρους που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της χώρας και τη μείωση του χρέους, είναι τα έσοδα που μπορούν να επέλθουν από την επιβολλή σε καθημερινή βάση προστίμων για τις παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας ανά την επικράτεια.Μέχρι σήμερα δεν λειτουργούν οι κάμερες, όπου φυσικά έχουν τοποθετηθεί ανά τη χώρα, καθώς υπάρχουν και πολλά μέρη που δεν έχουν τοποθετηθεί, και φυσικά πρέπει να φωτογραφίζεται και το πρόσωπο αυτού που έκανε την παράβαση και να αποστέλλεται ταχυδρομικώς στην διεύθυνσή του, ενώ μέσα στις πόλεις πρέπει να είναι σε καθημερινή βάση οι έλεγχοι επί των οδηγών για την τήρηση του κώδικα.
    Προσωπικά θεωρώ πως το δημόσιο χρέος μπορεί να μειωθεί και γιατί όχι να το μηδενίσουμε, αρκεί να προσπαθήσουμε όμως όλοι: και οι βιομήχανοι αλλά και οι εργάτες και καμία δικαιολογία δεν χωρεί τόσα χρόνια που το αφήνουμε και τρέχει με τέτοιους ρυθμούς.Εδώ, αν αύριο ανακοινωθεί έτσι για πλάκα, πως υπάρχει γραμμή με την οποία να στέλνει ο πολίτης ένα γραπτό μήνυμα με τη λέξη χρέος σε έναν αριθμό, είμαι σίγουρος πως οι πρώτοι που θα δώσουν έστω και εβδομαδιαίως ένα ευρώ για τη μείωσή του θα είναι οι μικροί, οι μεσαίοι και οι συνταξιούχοι και αυτό αποτελεί για μένα την κατάντια του εθνικού κεφαλαίου, να αρνείται πεισματικά να συμβάλλει στην εξόφληση του δημοσίου χρέους της ίδιας του της πατρίδος.
    Ενώ τέλος, η επιβολλή του φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών επίσης, είναι επιβεβλημένη και μάλιστα να ανέλθει στο 5% της αξίας της συναλλαγής.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 14:57 | ΕΥΘΥΜΙΟΣ

    ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ/ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΤΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΝΟΝΤΑΙ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 14:57 | Βαγγελης Κουλος

    Κύριε Υπουργέ,

    Για να πατάξεται την φοροδιαφυγή θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος του χρήματος που κυκλοφορεί και αλλάζει χέρια στην αγορά.

    Αυτό όπως καταλαβαίνεται είναι ανέφικτο.

    Προτείνω ένα σύστημα με το οποίο θα μπορούσε το κράτος να έχει δεδομένα από όλες τις συναλλαγές που γίνονται μέσα στα όρια της χώρας.

    Ουσιαστικά προτείνω την αντικατάσταση του χρήματος όπως είναι σε χάρτινη μορφή σήμερα με μια πλαστική μορφή τυπου πιστωτικης καρτας.
    Η κάρτα αυτή θα παρέχεται σε κάθε πολίτη και με αυτή θα γίνονται όλες οι συναλλαγές οι οποίες αυτόματα θα προοθούνται στην τράπεζα πληροφοριών της κάθε ΔΟΥ.

    Όπως καταλαβαίνεται μόνο έτσι το κράτος θα έχει 100% έλεγχο στο τι πουλιέται, τι αγοράζεται και από ποιον στην αγορά.
    Θα κόβονται όλες οι αποδείξης, το κράτος θα κερδίζει περισσότερα από τον ΦΠΑ, δε θα υπάρχει μαύρη εργασία κάτι που θα βοηθήσει και τα ταμεία ασφάλισης εργαζομένων και γενικά θα υπάρχουν πολλά οφέλει και στην αγορά αλλά και στην κοινωνία.

    Ευχαριστώ
    Βαγγέλης Κουλός
    Τρίπολη

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 14:47 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

    Το πρώτο που θα ζητούσα είναι
    ένας ξεκάθαρος φορολογικός νόμος που να μην εξουσιοδοτεί τον
    κάθε προϊστάμενο να επιβάλλει αυτός ότι θέλει όπως σε πολλά σημεία προβλέπει ο νόμος π.χ επιβάλλεται πρόστιμο από … έως …..
    και αυτό αξιοποιείται από την κάθε υποκειμενική κρίση του προΪσταμένου.
    Αν δεν κωδικοποιηθεί ο πανάρχαιος ΚΦΕ και αν δεν γίνει ξεκάθαρος χωρίς παράθυρα και διαφορετικές ερμηνείες από ΔΟΥ σε ΔΟΥ κατά το δοκούν, τότε ποτέ οποιοδήποτε φορολογικό σύστημα δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα και δεν θα αλλάξει ποτέ την ιδέα στον Έλληνα , ότι ο πρώτος που ληστεύεται είναι ο ίδιος ο φορολογούμενος.

    Κρίνω ρηξικέλευθη την ιδέα της ηλεκτρονικής διαβούλευσης και την υπερψηφίζω, αρκεί να διαβαστούν και να ληφθουν σοβάρα υπ’οψιν οι προτάσεις.

    Όταν κωδικοποιηθεί ο νέος ΚΦΕ και παρουσιαστούν οι προτάσεις για το νέο φορολογικό νόμο (να δημοσιευθεί το σ/ν ) για να ξέρουμε τις σκέψεις του αρμόδιου υπουργείου , τότε νομίζω ότι θα μπορέσουν να γίνουν πιο συγκεκριμένες προτάσεις πάνω σε αυτό που πραγματικά σχεδίασε το Υπουργείο.

    Χρόνια πολλά
    και ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που έχω να εκφράσω την άποψη μου
    εγώ και τόσοι συμπολίτες μου.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 14:46 | IOANNIS SKORDOS

    μείωση των αποδοχών βουλευτών και υπουργών.
    αξιοκρατικά κριτήρια φορολόγησης (πχ διαφορετική φορολόγηση για αυτοκίνητο 2000 κυβικών φτηνής μάρκας σε σχέση με ιδιου κυβισμου αυτοκινητο ακριβής μάρκας).
    αυξημένη φορολόγηση επιχειρήσεων που μετέφεραν την έδρα τους από την Ελλάδα αλλά συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται με τα προιόντα τους στη χώρα.
    περαιτέρω εκμετάλλευση του διαδικτίου σε ότι αφορά τις συναλλαγές με το δημόσιο προκειμένου να μη χρειάζονται τόσο η φυσική παρουσία των πολιτών όσο και οι υπάλληλοι που συνωστίζονται σε πολλές υπηρεσίες χωρίς ουσιαστικά να κάνουν κάτι (χαρακτηριστικό παράδειγμα στο ΙΚΑ Πειραιά που στο γραφείο εισιτηρίων για νοσοκομείο υπάρχουν 3 υπάλληλοι για εργασία που μπορεί να την κάνει ένας).
    να γίνονται δεκτές όλες οι αποδείξεις ακόμη και από τα σούπερ μάρκετ, να μπουν αποδείξεις στα πρατήρια βενζίνης και να λαμβάνονται υπόψη και τα έξοδα των διοδίων.
    ναι στους έμμεσους φόρους στα ποτά και τα τσιγάρα, όχι στα κάυσιμα.
    πλαφόν σε όποια καταναλωτικά είδη χρειάζεται.
    μείωση του εισιτηρίου για τα ΜΜΜ σε 50 λεπτά μέχρι τις 22.00, 24ωρη λειτουργία ηλεκτρικού τραμ μετρό και ορισμένων γραμμων λεωφορείων και τρόλει και αυξημένο εισιτήριο απο τις 22.00 και μέχρι τις 07.00.
    επανεξέταση όλων των αναπηρικών συντάξεων
    όχι άλλες εθελούσιες εξόδους απο ΔΕΚΟ.
    πάγωμα προσλήψεων στο δημόσιο και αναγκαστική παραμονή των υπαρχόντων μέχρι την κανονική συνταξιοδότηση τους.
    τέλος στην απαλλαγή των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ από το δικαίωμα να μην πληρώνουν λογαριασμούς (πχ υπάλληλοι της ΔΕΗ δεν πληρώνουν για το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν).
    πριμοδότηση από τον ΟΑΕΔ των επιχειρησέων που θα προσλαμβάνουν ανέργους.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 14:17 | ΠΕΤΡΟΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑΚΟΣ

    Mια απο τις αποψεις που κυκλοφορουν Διεθνως για τη χωρα μας!!!!
    και το συστημα μας!
    Προσεξτε την παραγραφο για τον φεουδαρχισμο και την ατιμωρησια των Πολιτικων και των υπαλληλων της εφοριας! Και τον τιτλο για μη υποστηριξη! λογω υπερμετρης διαφθορας!
    Προοωθηστε το αρμοδιως!!!

    Is Greece Too Corrupt to Be Bailed Out?
    Posted By: Rick Ackerman
    http://www.traderslog.com/is-greece-too-corrupt-to-be-bailed-out/

    Naturally Blessed

    “For all of its natural blessings, Greece is not producing sufficient wealth to repay its obligations. Foreign debt is estimated at € 200 billion. The sudden revelation that the real public deficit has reached 12% of GDP against the previous figure of 6% which was released just three months ago shocked the world markets. Repeated downgrades of its economy followed the news. Obviously, the economy is sick. Finding the correct therapy for a patient requires identifying the disease. In this case, someone may blame it on the world crisis. But frankly, it is not so. The world recession merely exposed and brought to the forefront the real weakness underlying the façade of prosperity.

    “At the heart of Greece’s problems stands decades of mismanagement and malinvestment of borrowed funds, including economic assistance from the EU. Responsibility lies with a highly corrupt, unjust and inefficient government sector. This is a well publicized fact buttressed by several relevant statistics. The state operates in a structure much like feudalism. Smaller lordships with special interests operate within a greater feudal kingdom comprising the political parties, with laws and measures made in their favour. This works, naturally, at the expense of the overall society, and therefore the economy.

    Layers of Control

    “On top are the big political parties which oversee a large government sector that encompasses services, industries and the issuance of special licenses to private interests. Feudal lords and the syndicates who actually control them support the government in exchange for special benefits. Within these fiefdoms there are others, and so on, down to the lowest possible level where local governmental authority exists. Nepotism and political favoritism reign supreme.

    “If their prerogatives are threatened in any way, the feudal lords curtail services, bringing the economy to a standstill. Any administrator like the newly elected prime minister will be isolated within his own party and boycotted if any serious effort is instigated to check the power of the feudal lords.

    Politicians ‘Untouchable’

    “Although the laws in Greece are Draconian for the private person, ministers, members of parliament and public employees are almost never sanctioned. Not one politician or tax officer has been punished for any wrongdoing in 20 or so years. Note that this is happening in the most corrupt nation in Europe, where numerous large scandals occur almost every year.

    “Meanwhile, hundreds of civilians are being thrown in jail and their properties confiscated by the state because of relatively minor offenses. Government versus citizen power is extremely unbalanced as far as comparative rights and penalties. Greeks are a talented and ingenious people. Their creativity, however, is dampened by an all-powerful, mortally sick public sector. Mirroring their government’s attitude, citizens find ways to circumvent paying taxes. The public sector’s corruption expands like a cancer, spreading injustice; it contaminates all the healthy cells, perpetuating amorality. Stealing becomes justified as a path to success.

    “For Greece to get back on its feet and harness its dynamic potential, this whole mentality must change. Injustices and distortions must be addressed immediately to promote the growth of a healthy economy. One solution would be to establish special investigators and prosecutors to root out public corruption, with amnesty for whistle-blowers.”