1) Προτείνεται μια ενιαία, προοδευτική, τιμαριθμοποιημένη φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα.

Πως κρίνετε τα ισχύοντα φορολογικά κλιμάκια, τα αφορολόγητα όρια και τους συντελεστές ανά κλιμάκιο; Ποιες αλλαγές προτείνετε;

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 13:41 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

    ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΟΛΟ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΗΛ 10000 ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 10000 ΣΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΓΗΚΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40000 ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΑΠΟ 10-20 ΜΟΝΑΔΕΣ

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 13:42 | ΗΛΙΑΣ

    Εάν θέλετε να στηρίξετε την οικογένεια και ταυτόχρονα να ανεβάσετε τα φορολογικά έσοδα του κράτους Γιατί δεν φορολογείται το συνολικό οικογενειακό εισόδημα ;
    Ζεύγος εργαζομένων υπαλλήλων φορολογείται σαν φυσικά πρόσωπα ξεχωριστά με αποτέλεσμα το αφορολόγητο της οικογένειας να ξεκινά από τις 24000 ΕΥΡΩ, ενώ για το ζεύγος που εργάζεται μόνο ο ένας το αφορολόγητο της οικογένειας να ξεκινά από τις 12000 ΕΥΡΩ !! Είναι δίκαιο ;
    ‘Έχουν διαφορετικές ανάγκες οι οικογένειες με ΕΝΑΝ εργαζόμενο ; Τα παιδιά τους δεν θέλουν φροντιστήρια ,φαγητά, και γενικά δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες με τα παιδιά από τις οικογένειες με ΔΥΟ εργαζόμενους .
    Δεν είναι πιο δίκαιο να προστίθενται τα δύο εισοδήματα των συζύγων, να αφαιρούνται οι συνολικές δαπάνες και αυτό που απομένει να φορολογείται συνολικά ;
    Υ.Γ. Γιατί για ανάγκες δεν νομίζω να έχουν περισσότερες . Απλά την προηγούμενη 30ετία είχαν καλύτερους και πιο κοντινούς ΜΠΑΡΜΠΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ!!!!!!!! Για να διοριστούν και οι ΔΥΟ!!!!!

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 13:33 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ
    -ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΝΟΜΑΡΧΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ, ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥΣ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ, ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ……)
    – ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ (ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ, ΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΤΑΒΕΡΝΕΣ, ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ….) ΜΕ ΤΑΥΤΟΓΧΡΟΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΚΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ
    – ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΕΞΟΧΙΚΑ,ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΕΝΟΙΚΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΙΝΗΤΩΝ, ΟΤΕ, ΔΕΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΛΛΑ)
    – ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ (ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΟΣΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΪΜΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
    – ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ (Π.Χ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΥΡΑ 3000 ΜΕ 5000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 12:06 | Βουχαρας Πετρος

    Σε μια χωρα οπου το 70% των φορολογικων εσοδων προερχονται απο τους μισθωτους μισωτες υπηρεσιες ανω των 45000 να αυξανονται κατακορυφα και να φτανουν μεχρι 50% στις 75000.Για τους μη μισθωτους επαγγελματιες ο φ.σ. να ειναι τουλαχιστον 3-4 μοναδες πανω απο των μισθωτων.

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ οι εισφορες απο τον πολιτη για τα διαφορα ταμεια (ΤΣΜΕΔΕ-δικηγορων-κλπ)και να επωμισθουν οι ασφαλισμενοι σαυτα.Ειναι απαραδεκτο εκατομυρια ελληνες να πληρωνουν την ασφαλιση των μηχανικων γιατι θελουν να κανουν αποδοχη κληρονομιας και θελουν τοπογραφικο.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 12:02 | Γιώργος Κυπριωτάκης

    Για τα συνολικά εισοδήματα μισθωτών απο 18000-30000 ευρώ η φορολόγηση είναι αρκετά μεγάλη. Θα μπορούσε να μπεί ένα επιπλέον κλιμάκιο. Αύξηση της φορολογίας για εισοδήματα άνω των 70000 ευρώ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 12:33 | ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ

    ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΚΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΤΟ 10% ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΛΥΝΕ ΠΟΛΑΠΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΘΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 12:22 | ΓΙΆΓΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΌΠΟΥΛΟΣ

    1/ Η σύνδεση του αφορολογήτου με απόκτηση αποδείξεων είναι άδικο και αντιπαραγωγικό. Δεν θα μπορέσουν αφ’ενός να ελεγχθούν και θα υποχρεώνει σε δαπάνες ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν την δυνατότητα να τις κάνουν. Το αφορολόγητο των 12.000 θα πρέπει να παραμείνει και να υπάρξει έκπτωση βάσει αποδείξεων σε δαπάνες που αφορούν κλάδους που φοροδιαφεύγουν, όπως εστιατόρια, γιατροί, δικηγόροι, καφετέριες, υδραυλικοί, εμπορικά κ.λ.π. Επίσης προτείνω για δαπάνες παροχής υπηρεσιών όπως υδραυλικοί κ.ά. που εκβιάζουν με την προσθήκη του ΦΠΑ, στις συγκεκριμένες αποδείξεις να εκπίπτει ο ΦΠΑ από τον πολίτη που χρησιμοποιεί την παροχή υπηρεσίας.
    2/ Η φορολόγηση σε μια οικογένεια δεν θα πρέπει να γίνεται βάση του ατομικού εισοδήματος των συζύγων αλλά βάσει του συνολικού εισοδήματος, αυξάνοντας όμως το αφορολόγητο σε αναλογία με τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειας.
    Αν στην οικογένεια δουλεύει μόνο ο ένας το αφορολόγητο να αυξάνεται ανάλογα με τα προστατευόμενα μέλη, αλλά σε νούμερα που να έχουν συνάφεια με τα πραγματικά οικογενειακά έξοδα (Διατροφή, ενοίκια, σπουδές, ένδυση ελευθ. χρόνος) και όχι συμβολικά όπως τα 1000 ευρώ κατ’έτος για κάθε μέλος. Επιτέλους τιμαριθμοποιήστε την κλίμακα βάση σημερινών δεδομένων και όχι βάση του 20ου αιώνα.
    Δεν μπορεί να θεωρείται προνομιούχο ένα οικογενειακό εισόδημα της τάξεως των 2000-2500 ευρώ τον μήνα όταν ένας καφές κοστίζει 3.5-5 ευρώ.
    3/ Να παταχθεί η πολυνομία και η ασάφεια καθώς και η: «ευχέρεια του έφορα» να ερμηνεύει τον νόμο κατά το δοκούν, που έχει σαν αποτέλεσμα την συναλλαγή.
    4/ Να γίνονται αποτελεσματικοί και έξυπνοι έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα. Ευτυχώς το μαύρο χρήμα είναι φανερό γιατί επιδεικνύεται ασύστολα παντού.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 12:16 | Μανόλης Βασιλάκης

    Θεωρώ ότι υπάρχει μια διαχρονική συμπαιγνία από το πολιτικό σύστημα σε βάρος των χαμηλών εισοδημάτων. Μέχρι το 1997-98 αν θυμάμαι καλά, υπήρχε στην κλίμακα φορολογικός συντελεστής 5% και 15%. Αυτοί οι συτελεστές ευνοούσαν πολύ τους μισθωτούς που είχαν χαμηλά προς μεσαία εισοδήματα. Από εκείνη την περίοδο και μετά άρχισε το δούλεμα της μείωσης τν φορολογικών συντελεστών με αύξηση όμως του ποσού του φόρου για τα μικρομεσαία εισοδήματα αφού η πραγματική εξαφάνιση των δύο αυτών κλιμακίων εκτίναξε το ποσοστό φορολογησής τους κατά 15 με 20 ποσοστιαίες μονάδες.

    Παρατήρηση δεύτερη:

    Θεωρώ απαραίτητη την διατήρηση της κλίμακας των μισθωτών για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορούν να κρύψουν ούτε ένα ευρώ. Ενώ όσο και να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα έχουν δυνατότητα φοροδιαφυγής.

    Παρατήρηση τρίτη:

    Όχι μόνο οφείλετε να διατηρήσετε τα κλιμάκια αλλά να προχωρήσετε και σε τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.

    Παρατήρηση τέταρτη:

    Πιστεύετε πραγματικά ότι θα μπορέσουν οι εφορίες να ανταπεξέλθουν στο μέτρο του αφορολόγητου με αποδείξεις; Ή μήπως θα δέχονται ένα πακέτο αποδείξεις και θα δέχονται σαν ειλικρινή την δήλωση του φορολογούμενου χωρίς έλεγχο όπως μέχρι σήμερα γίνεται;

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 12:22 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Θα πρότεινα 10.000 € αφορολόγητο όριο το οποίο θα μπορεί να προσαυξάνεται με αποδείξεις μέχρι 2.000 € για κάθε φυσικό πρόσωπο που επιβαρύνει τον φορολογούμενο. Το συνολικό , από όλες τις πηγές δηλωθέν εισόδημα και αφού αφαιρεθεί το αφορολόγητο και οι αποδείξεις να φορολογείται με αναλογικά αυξανόμενο συντελεστή φορολόγησης ο οποίος θα προκύπτει εάν διαιρέσουμε το συνολικά δηλωθέν εισόδημα διά 1.000 . Με τον τρόπο αυτό θα φορολογείται το εισόδημα από το αφορολόγητο όριο και μέχρι του ποσού των 55.000 € ενώ για τα πάνω από 55.000 € ποσά προτείνω σταθερό συντελεστη φορολόγησης 40%.

    Για παράδειγμα:

    Εισόδημα Αφορολόγητο όριο Φόρος με αποδ. 4.000 € Φόρος χωρίς απ.
    14.000 10.000 0 € 560
    17.500 10.000 612,5 1312,5
    35.000 10.000 7.350 8.750
    75.000 10.000 30.550 32.750
    90.000 10.000 36.550 38.750
    Νομίζω ότι είναι ένας δίκαιος τρόπος φορολόγησης αφού λαμβάνει υπ` όψη τα αυξημένα βάρη μιάς πολυμελούς οικογένειας , επιβαρύνει ΄περισσότερα τα μεγάλα εισοδήματα και επί πλέον υπάρχει σοβαρό οικονομικό κίνητρο να ζητούν αποδείξεις από τις επιχειρήσεις οι φορολογούμενοι.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 12:15 | Σπύρος

    Θα ήθελα να θίξω τέλος την άδικη φορολογική εξίσωση των σκαφών αναψυχής: θεωρούνται τεκμήρια τα «σκάφη αναψυχής» από 10 μ. και άνω, γενικώς και αδιακρίτως. Όμως είναι γνωστό ότι ένα ταχύπλοο 7 ή 8 μέτρων κοστίζει μόνο για την κίνησή του (σε καύσιμα) πολλαπλάσια ποσά από όσο η πλεύση ενός ιστιοπλοϊκού ίσου ή και μεγαλύτερου μήκους (10 ή 12 μέτρων). Το ταχύπλοο διαθέτει μηχανές εκατοντάδων ίππων (200-500), ενώ το ιστιοπλοϊκό λίγων δεκάδων (20-30). Το πρώτο κινείται αποκλειστικά με μηχανές, ενώ το δεύτερο και με τα πανιά. Αντίστοιχα βέβαια το πρώτο ρυπαίνει πολύ περισσότερο από το δεύτερο. Συνεπώς, το αφορολόγητο όριο θα έπρεπε να είναι διαφορετικό για ταχύπλοα από ό,τι ισχύει για τα ιστιοπλοϊκά, τόσο για οικονομικούς λόγους όσο και για περιβαλλοντικούς.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 12:30 | Zafiropoulos Argyris

    Είναι φανερό ότι πρέπει όλοι να πληρώσουμε για να θωρακίσουμε την οικονομία μας και την εθνική μας κυριαρχία. Οι προτάσεις που έχουν γίνει είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά είναι φανερό ότι πάλι το βάρος θα πέσει στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
    Για να γίνει δικαιότερη η κατανομή των βαρών πρέπει το κράτος να εντοπίσει τους γνωστούς – αγνώστους φοροφυγάδες με έλεγχο σε πολλαπλές βάσεις που τηρούνται σε διάφορους κρατικούς οργανισμούς π.χ. δεν είναι δυνατόν φορολογούμενος να δηλώνει εισόδημα κατώτερο του ανειδίκευτου εργάτη και να πληρώνει νερό και ΔΕΗ ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ. Η διασύνδεση λοιπόν με τις βάσεις δεδομένων των δημόσιων οργανισμών και ο έλεγχος τους με βάση και τα δηλωθέντα εισοδήματα είναι αναγκαίος. Επίσης ο έλεγχος και ο εντοπισμός των πισινών μπορεί ευκολότατα να γίνει μέσω των βάσεων δεδομένων του κτηματολογίου (αεροφωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας) είτε μέσω του ευκολότατου και χρηστικότατου Google Earth. Δεν υπάρχει δικαιολογία λοιπόν αν θέλει το κράτος μπορεί να βρεί τους φοροφυγάδες και να υλοποιηθούν επιτέλους οι προσδοκίες όλων για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 12:01 | lefteris kottaras

    εμεις γραφουμε και αυτοι γελανε,οι αποφασεις εχουν παρθει,παλι οι μισθωτοι των 15000-20000ε θα την πληρωσουμε,εδω αρχισαν τα παπαγαλακια να λενε οτι ειναι μεγαλο το δημοσιονομικο κοστος της αλλαγης της κλιμακας για τα χαμηλα εισοδηματα και μπορει να παει για αργοτερα,αν καταργηθει και το αφορολογητο,που θα καταργηθει,μιλαμε για μια απο τις μεγαλυτερες επιδρομες σε βαρος των μισθωτων!αλλα τι περιμενατε?οι γιατροι να πιασουν τους γιατρους?η οι δικηγοροι τους δικηγορους?

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 11:17 | Βασίλης

    Ναι εκτός από τις αποζημιώσεις των απολύσεων και το εφάπαξ των εργαζομένων

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 11:58 | JAN

    Δεν εκπροσωπώ κανέναν, εκτός από τον εαυτό μου. Θεωρώ ότι τα φορολογικά συστήματα που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα είναι άδικα, γιατί πληρώνουν, κυρίως, αυτοί που δεν μπορούν να κρύψουν! Είναι ευθύνη όλων μας το κατάντημα της οικονομίας της χώρας και ερωτώ ή προτείνω τα παρακάτω :
    1) Γιατί δεν φορολογείται το συνολικό οικογενειακό εισόδημα ; Παράδειγμα : ζεύγος εργαζομένων υπαλλήλων φορολογείται το ίδιο, όσο και το ζεύγος που εργάζεται μόνο ο ένας !! Είναι δίκαιο ; ‘Εχουν διαφορετικές ανάγκες οι δύο εργαζόμενοι και, έστω ναι,πόσο ; Δεν είναι πιο δίκαιο να προστίθενται τα δύο εισοδήματα των συζύγων, να αφαιρούνται οι συνολικές δαπάνες και αυτό που απομένει να φορολογείται συνολικά ;
    2) Οι αποδείξεις φυσικά και θα πρέπει να αφαιρούνται από το εισόδημα και μάλιστα το σύνολο αυτών ! Έτσι, αφ’ ενός, «κυκλοφορεί» το χρήμα και, αφ’ ετέρου, δεν φοροδιαφεύγει κανένας ! Και δεν χρειάζεται ούτε καν διασταύρωση, αφού θα λειτουργεί όλο το σύστημα της αγοράς αυτόματα !! Το καθαρό εισόδημα που θα απομένει, μετά την αφαίρεση ΟΛΩΝ των δαπανών,θα φορολογείται με πολύ υψηλό συντελεστή (60-70 %). Η Σουηδία, νομίζω, εφαρμόζει κάτι ανάλογο.
    3) Κάνετε πλήρη διασταύρωση των στοιχείων των δηλώσεων των υπαλλήλων και των δηλωθέντων – ως αμοιβών του προσωπικού – των εργοδοτών τους (Ιδιωτικό και Δημόσιο). Θα ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ !!!

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 11:07 | Χ. Δημήτρης

    1)Δεν πρέπει να υπάρξει συντελεστής πάνω από 40%. Διαφορετικά τιμωρούμε τους ειλικρινείς φορολογούμενους.
    2) Πρέπει στην περίπτωση που ο σύζυγος ή η σύζυγος είναι δηλωμένος και μη επιδοτούμενος άνεργος, να υπάρχει προσαύξηση των αντιστοίχων φορολογικών κλιμακίων και ορίων για τον εργαζόμενο σύζυγο.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 11:42 | Δημήτρης Ευγενίδης

    Τα κλιμάκια φορολόγησης να είναι ενιαία για όλους τους μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες. Τα όρια και ο φόρος που αναλογεί να είναι αυτός που προβλέπεται σήμερα για τους μισθωτούς

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 11:44 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Α.

    ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 45 ΣΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 11:42 | Σπύρος

    Και επιτέλους ας δοθεί μια γενναία λύση στο ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας που σε μεγάλο μέρος της ανάγεται σε περιουσία του ελληνικού λαού (οι παλιοί ραγιάδες τη δώριζαν στην Εκκλησία για να μην την πάρουν οι κατακτητές). Η Εκκλησία υποχρεούται ηθικά να δηλώσει πλήρως ό,τι κατέχει και είτε να φορολογείται γι’ αυτό είτε να συνεισφέρει με άλλο τρόπο, ισοδύναμο, στις ανάγκες της κοινωνίας.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 11:30 | Σπύρος

    Κύριε Υπουργέ,
    το ζήτημα είναι αν αποφασίζουμε να καταστήσουμε επιτέλους ίσους απέναντι στον νόμο τους ελεύθερους επαγγελματίες με τους μισθωτούς. Αυτό δεν γίνεται μόνο με την ενιαία κλίμακα, αλλά με τον αποτελεσματικό έλεγχο των εσόδων των ελεύθερων επαγγελματιών. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ μερικοί να διαθέτουν ταχύπλοο σκάφος αναψυχής (με τεράστιο κόστος καυσίμων), εξοχικό, σπίτι άνω των 120 τ.μ. και Ι.Χ. αυτοκίνητο εκτός του επαγγελματικού και να δηλώνουν το κατώτατο φολογικό επίπεδο μόνο και μόνο επειδή μπορούν να δηλώσουν ό,τι θέλουν!…
    Ή να κάνουν το ίδιο γιατροί και οδοντίατροι π.χ. στο Κολωνάκι!…
    Επίσης επείγει να αναπτύξτε αντικειμενικά και έξυπνα κριτήρια φορολόγησής τους, π.χ. ανάλογα με τον αριθμό των απασχολούμενων εργαζομένων. Κάτι άλλο που μπορεί να γίνει: να αποτυπώνεται δειγματοληπτικά (τυχαία κάθε φορά) τα δούναι και λαβειν μερικών επαγγελματιών ανά κλάδο για ένα χρόνο, έτσι ώστε να τα χρησιμοποιείτε εν συνεχεία ως στοιχεία αναφοράς που συνεχώς θα συμπληρώνονται και θα διασταυρώνονται.
    Όσο ο ΕΛΕΓΧΟΣ δεν επιτυγχάνεται, η ενιαία κλίμακαι είναι μόνο ΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ, οπότε οι μισθωτοί θα συνεχίσουν να επιβαρύονται όλο και πιο υπερβολικά και άδικα, όλο και πιο απρόθυμα, το κράτος θα συνεχίσει να δανείζεται και να χάνει ισχύ και ανεξαρτησία.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 10:36 | Νίκος

    Καλημέρα σας.

    Ο καλύτερος τρόπος για να μπορέσει ένα φορολογικό σύστημα να «εδραιωθεί» στη συνείδηση των πολιτών είναι να είναι δίκαιο και ταυτόχρονα να αφήνει τον κάθε πολίτη (μισθωτό ή επαγγελματία) να δημιουργήσει. Ένα σύστημα με εισπρακτικό και μόνο χαρακτήρα δεν θα λειτουργήσει προς όφελος της χώρας μας. Αν στερήσεις από τον άνθρωπο τη δυνατότητα δημιουργίας, του στερείς το δικαίωμα να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον τόσο γι’ αυτόν, όσο και για τα παιδιά του. Δεν είναι δυνατόν να λες σε κάποιον σταμάτα να ελπίζεις για 3 χρόνια και μετά το πέρας της περιόδου λιτότητας θα αρχίσεις μάλλον να ελπίζεις. Πόσο μάλλον, όταν αυτό επαναλαμβάνεται τις τελευταίες δεκαετίες.
    Πρέπει το κράτος να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και όχι να λειτουργεί σπασμωδικά και με συμπεριφορά τυχοδιώκτη. Δεν πρέπει να βλέπει τον πολίτη μέσα από το πρίσμα της εφορίας, ένα απρόσωπο Α.Φ.Μ.
    Π.χ. Φόρος γονικής παροχής κ.λ.π. Πώς μπορείς να διαχωρίσεις τον πατέρα και την μάνα από τα παιδιά τους; O πατέρας μόχθησε μια ολόκληρη ζωή και άλλο τόσο η μάνα, για να μπορέσουν να δημιουργήσουν κάτι (μια επιχείρηση, ένα σπίτι,…. κάτι) το οποίο θα περάσει στα χέρια των παιδιών τους. Δεν είναι το ένα ΑΦΜ που διαδέχεται το άλλο, αλλά ο γιος μας, η κόρη μας.
    Σαφώς πρέπει το κράτος να έχει έσοδα, αλλά πρωτίστως πρέπει να δώσει στους πολίτες την ώθηση να δημιουργήσουν, ώστε να μπορέσουν να συνεισφέρουν. Κάποιος θα πει: «Μα υπάρχουν τόσα προγράμματα, ΕΣΠΑ κ.λ.π.». Δεν μιλάω για μεγάλα πράγματα.
    Το φορολογικό μας σύστημα είναι στρεβλό λόγω του τυχοδιωκτικού του χαρακτήρα. Αναφέρω κάποια απλά παραδείγματα του μη δίκαιου φορολογικού συστήματος από το χώρο του αυτοκινήτου και της ακίνητης περιουσίας:

    1η στρέλωση: Τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων

    Το ύψος του ποσού πληρωμής εξαρτάται άμεσα από τα κυβικά του αυτοκινήτου. Έτσι ένα αυτοκίνητο 2000 κ.ε. π.χ. Νissan X-Τrail πληρώνει πολύ περισσότερο από ένα αυτοκίνητο 1800 κ.ε. π.χ. Αudi A4, ίδιας χρονολογίας κατασκευής. Επίσης στο πρώτο επιβλήθηκε φέτος και πρόσθετος ειδικός φόρος 150 ευρώ. Όμως πόσοι γνωρίσουν ότι το πρώτο αυτοκίνητο κοστίζει 28.000 ευρώ ενώ το δεύτερο 38.000 ευρώ ! Σίγουρα πάντως πρέπει να το γνωρίζει κάποιο Υπουργείο (πιθανότατα το Υπουργείο Εμπορίου, Ανάπτυξης;). Οι τιμοκατάλογοι των αντιπροσωπειών αυτοκινήτων είναι υποχρεωτικά ανακοινώσιμοι. Αν λοιπόν έπρεπε να ισχύει κάπου ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ενός περιουσιακού στοιχείου θα έπρεπει να ήταν για τα αυτοκίνητα και βάσει αυτής της αξίας να υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας.

    2η στρέβλωση: «Περιβαλλοντικά Τέλη Κυκλοφορίας»

    Πως είναι δυνατόν να επιβάλλονται τέτοια τέλη όταν υπάρχει (και πολύ σωστά) ο θεσμός του υποχρεωτικού περιοδικού τεχνικού ελέγχου ενός αυτοκινήτου στα ΚΤΕΟ. Δηλαδή ένα αυτοκίνητο θεωρείται «καθαρό» ΄όταν περνάει επιτυχώς τους ελέγχους ΚΤΕΟ, αλλά λόγω του ότι κατασκευάστηκε το 2οο3 δεν είναι «καθαρό» και άρα επιβάλλονται περιβαλλοντικά τέλη κυκλοφορίας; Μάλλον πρόκειται για αντίφαση.

    3η στρέβλωση (που υπήρχε παλαιότερα και μάλλον θα επανέλθει).

    Έστω ιδιοκτήτης ενός σπιτιού και ταυτόχρονα ενός αυτοκινήτου που αποτελούν τεκμήρια διαβίωσης. Ας υποθέσουμε ότι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης θα πρέπει να φορολογηθεί ως να έχει εισοδήματα 25.000 ευρώ (για να είναι δικαιολογημένη η συντήρηση αυτών των περιουσιακών στοιχείων), έστω και αν ο ίδιος δηλώνει 20.000 ευρώ. Επίσης ας θεωρήσουμε ότι πρόκειται για μια δίκαιη φορολόγηση. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως, όπως το κράτος λαμβάνει ως δεδομένο την ύπαρξη ενός συγκεκριμένου εισοδήματος για να μπορέσει να συντηρηθούν τα παραπάνω περιουσιακά στοιχεία, έτσι θα πρέπει να δεχθεί ότι πρέπει να εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα τα έξοδα συντήρησης αυτών των περιουσιακών στοιχείων. Δηλαδή να δεχθεί τα έξοδα της ασφάλειας του αυτοκινήτου, τα τέλη κυκλοφορίας του, τα έξοδα συνεργείου, το ΕΤΑΚ (ή οποιουδήποτε άλλου φόρου ης ακίνητης περιουσίας) κ.λ.π. Και αν έστω δεν μπορούν να εκπέσουν τα ποσά που πηγαίνουν προς ιδιώτες (ασφάλεια, συνεργεία, κ.λ.π.) θα ‘πρέπε να εκπίπτουν τουλάχιστον τα ποσά που έτσι και αλλιώς εισπράτονται από το κράτος (τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου, πάγιοι φόροι ακίνητης περιουσίας)!

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 10:42 | Βολτυράκης Μανώλης

    Κατάγοναι από αγροτική οικογένεια της Κρήτης. Είμαι συνταξιούχος αξιωματικός.Όταν πριν 30 χρόνια έφυγα από το χωριό ήμουν ο καλύτερος. Τώρα είμαι ο χειρότερος (οικονομικά εννοώ). Έχουν τρελλαθεί στις επιδοτήσεις και στην τεμπελιά. Με το τσουβάλι υα λεφτά για την επιδότηση λαδιού, σ’ αυτούς που δεν έχουν ούτε δέντρο δικό τους. Χρήματα και σε πεθαμένους. Εγώ για το κράτος είμαι πλούσιος που παίρνω 200000 το χρόνο και έχω δύο άνεργους γιούς που τους στηρίζω οικονομικά, αλλά που δεν θεωρούνται προστατευόμενα μέλη. Έχω κι άλλα να γράψω, αλλά προς το παρόν φτάνουν αυτά. Ευχαριστώ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 10:55 | ΚΥΠΑΡΙΣΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΝΑ ΔΙΑΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΑ ΕΞΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: ΔΙΚΑΙΟ, ΑΠΛΟ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ. ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΕΙΩΝΕΚΤΗΜΑ ΟΤΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΕΙ ΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
    1. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΙΜΑΡΟΘΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ κλπ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΤ` ΑΡΧΑΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΚΕΡΔΟΥΣ πχ 20% ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ Ή ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ Ή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ 5 ΕΤΙΑΣ.
    2. ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 15 ή 25% . ΕΤΣΙ ΠΧ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΑΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΑ:
    0€ -12000,00€ 0%
    120001-15000,00€ 5%
    150001-20000,00€ 10%
    200001-25000,00€ 15%
    250001-35000,00€ 20%
    350001-45000,00€ 25% ΚΤΛ. ΜΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΤΟ 40%.
    3. ΟΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.
    4. ΟΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΠΧ. ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΤΟΧΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΛΗΤΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΥΣ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΩΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΕΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΤΑΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 40% ΑΦΑΙΡΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ Α.Ε. ΣΗΜΕΡΑ 25% ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΟΤΕΛΟΣ ΜΕ 15 % ΤΑ ΔΙΑΝΕΜΟΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ.
    5. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΑΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 10:16 | ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

    Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
    (ΙΔΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ)

    ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΦΟΡΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΩΝ (ΠΕΝΤΑΕΤΙΕΣ ΚΛΠ), ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ; ΤΕΛΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ Η ΨΑΛΙΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΟΤΕ.
    ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ Ε9 ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Η ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΠΡΟΕΚΥΠΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ.
    ΛΟΙΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΝΑΒΆΛΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ Η ΔΥΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΘΛΙΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΜΟΧΘΟΥ. (ΟΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 500.000 ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ)

    (HMOYN 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, 3 ΧΡΟΝΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ)

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 09:09 | Andreas Mitropoulos

    Θετικό μέτρο

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 08:39 | ΝΙΚΟΣ

    ΕΣΟΔΑ- ΕΞΟΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ ΣΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΑΠΑΝΗΣΕΙΣ.ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΣ ΤΟ ΕΞΟΔΟ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ. ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΑΠΑΝΕΣ. ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ. ΟΛΕΣ. ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΤΟΥΣ ΛΕΩ : ΚΑΛΑ ΤΟ ΦΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ. ΤΟ ΕΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΤΑΜΕΙΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ? ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.. ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ..ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ..

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 06:47 | ΝΤΙΜΗΣ

    ΝΑΙ . ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕς ΚΛΙΜΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΕς. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩς ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ (ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ Η ΜΗ) ΑΠΟ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ Π.Χ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΚΛΠ.ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ,ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΕΣΤΩ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!!
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΥΤΟ?
    ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΗΓΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ»ΒΟΛΕΨΙΑ» ΤΟΥ.ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΒΑΡΗ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!!!

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 04:42 | ano

    Έστω οι εξής περειπτώσεις οικογειών δύο συζύγων. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ετήσιων εισοδημάτων των δύο. Πχ
    1. 60.000 ο σύζυγος και 10.000 η σύζυγος.
    2. 40.000 ο σύζυγος και 30.000 η σύζυγος
    3. 35.000 ο σύζυγος και 35.000 η σύζυγος
    4. 65.000 ο σύζυγος και 5.000 η σύζυγος
    Με το ισχύον σύστημα η οικονομική κατάσταση των ανωτέρω οικογενειών είναι άδικα και άκρως διαφορετική ενώ το συνολικό οικογενεικό εισόδημα είναι το ίδιο.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 02:40 | N.X.

    Όσον αφορά τις φορολογικές κλίμακες θα πρότεινα τα εξής:
    Αφορολόγητο 12.000
    Για κάθε παιδί 2000 μέχρι το δεύτερο, 10000 για το τρίτο και επιπλέον 2000 για κάθε ένα πέρα των 3.
    Κλιμάκιο μέχρι τις 20000 με συντελεστή 10%, από 20000-30000 με συντελεστή 20%, από 30000-50000 με συντελεστή 35% και από 50000 και πάνω με συντελεστή 45% (παρόμοιο με άλλων χωρών που τυγχάνει να γνωρίζω καθώς έχω πολλούς ανθρώπους που έχουν δουλέψει εκεί).
    Όλες οι κλίμακες πρέπει να τιμαριθμοποιούνται σε ετήσια βάση.
    Για τους ελεύθερους επαγγελματίες προτείνω αφορολόγητο 10000 ευρώ, 2000 για κάθε παιδί μέχρι τα δύο, 10000 για το τρίτο και 2000 επιπλέον για κάθε παιδί από τα 4 και πάνω. Οι υπόλοιπες κλίμακες πρέπει να είναι ίδιες και με τους ίδιους συντελεστές. Η διαφορά θα πρέπει να είναι ότι θα πρέπει να συνδυαστεί ότι όταν κάποιος έχει εταιρία (ΟΕ ή ΕΠΕ ή ακόμα και μέτοχος με κάποιο ποσοστό και σε ΑΕ) θα πρέπει να δηλώνει ένα ελάχιστο ποσό ως επιχειρηματική αμοιβή. Προτείνω 50% των κερδών που δηλώνονται ετησίως ως καθαρά κέρδη από την επιχείρηση να δηλώνονται ως επιχειρηματική αμοιβή και να περνάνε στην κλίμακα.
    Η διάκριση ανάμεσα σε μισθωτούς και ελέυθερους επαγγελματίες θα πρέπει να γίνει εξαιτίας της φύσεως των δύο επαγγελμάτων και της δυνατότητας των προσδοκόμενων κερδών που έχει ο ελέυθερος επαγγελματίας. Ο μισθωτός δεν έχει ούτε τις ίδιες απολαβές (ως γνωστόν) ούτε τις ίδιες δυνατότητες μελλοντικών απολαβών. Φυσικά δεν υπάρχει και το ρίσκο αλλά αυτό το γνωρίζει όποιος ξεκινάει μια οποιαδήποτε επιχείρηση.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 02:49 | ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    Η ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΤΙΜΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΕ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΙΔΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ -ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΒΕΝΕΙ ΤΙΣ 14000€ ΕΤΗΣΙΩΣ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ 10.500,00€ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ 30% ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΕΝΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΑΥΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ 45% .

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 02:10 | Σοφίος Κωνσταντίνος

    Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

    Η δημιουργία μιας ενιαίας και τιμαριθμοποιημένης φορολογικής κλίμακας για όλα τα εισοδήματα πιστεύω ότι είναι ένα μέτρο προς την σωστή κατεύθυνση. Όμως όταν λέμε ενιαία φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα, αυτή θα πρέπει να παραμένει ενιαία και σε όλες τις παραμέτρους της. Δηλαδή ενιαίοι φορολογικοί συντελεστές, ενιαία κλιμάκια εισοδήματος κι ενιαία αφορολόγητα όρια ή για όλους τους φορολογούμενους ή για κανέναν. Οτιδήποτε άλλο μόνο αδικίες μπορεί να προκαλέσει και παράλληλα ν’ αυξήσει την φοροδιαφυγή.
    Κύριε Υπουργέ, στο χέρι σας είναι να λειτουργήσετε με ειλικρίνεια και δικαιοσύνη και να έχει επιτέλους και η Ελλάδα ειλικρινείς φορολογούμενους.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 02:43 | Θεμιστοκλής

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2010 ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 45%, ΟΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ 10% ή 15% ή 25% Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ (ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ), ΠΟΥ ΔΗΛΏΝΕΙ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΕΥΡΩ. ΑΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΚΡΑΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΟΤΕ Η ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 60-65%. ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΝΑ ΗΜΑΣΤΑΝ!
    ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ: Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΕΡΙΩΡΙΣΜΕΝΗ ΕΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ, Η ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α., Η ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΤΟΝ Φ.Π.Α., ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ, ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ. ΤΡΙΤΟΝ, ΘΕΣΠΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ!

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 01:09 | ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

    χαιρετε,
    εντυπο ε1 για ολους τους ζωντανους ανθρωπους, φτωχους και πλουσιους
    0-14000 0%
    14000,01-28000 15%
    28000,01-56000 27%
    56000,01-84000 35%
    84000,01- 45%
    απαλλαγη απο εισοδημα (αποδειξεις- τιμολογια):
    1.στεγαστικο δανειο (ολο το καταβληθεν ετησιο ποσο) μεχρι 25% του συνολικου δηλωθεντος εισοδηματος (ΣΔΕ για συντομια)
    2. ή ενοικιο α’ κατοικιας μεχρι 25% σδε
    3. οικογενειακες δαπανες (εκτος τροφιμων) μεχρι 15% σδε
    4. τροφιμα (σουπερ μαρκετ κλπ) μεχρι 25% σδε
    ιατρικα- νοσοκομεια κα εξοδα μεχρι 25% σδε
    5. φιλανθρωπιες, συλλογοι κλπ μεχρι 5% σδε

    καταργηση αυτοτελους φορολογησης παντελως
    αποζημιωση απολυσης, επιδομα οαεδ, πολυτεκνων κλπ τετοιας φυσεως αφορολογητα
    θεωρηση οικογενειας ως μιας μοναδας, οχι χωρια οι συζυγοι
    παιδια: 1 παιδι +1500 ετησιως, 2 παιδια +3000, 3 παιδια +4500, 4 και ανω για καθε παιδι απο 1 και ανω +2500 (δηλ. φορολογουμενος με 6 παιδια εχει αφορολογητο παιδιων 6*2500=15000. με 4 παιδια 4*2500=10000. με 3 παιδια 1500*3=4500)
    ολες οι πηγες εισοδηματων προστιθενται σε ενα ποσο και αυτο δηλωνεται.
    κρατηση φμυ 5% ανεξαρτητως υψους μισθου (θα φαινεται στη βεβαιωση αποδοχων)
    ο,τι δε δηλωνεται, κατασχεται (ακινητα, οχηματα, σκαφη, υπηρετες κλπ)
    για να ισχυει η εκπτωση των παιδιων, ετησια δηλωση οικογενειακης καταστασης απο δημο, ακομα και μεσω ιντερνετ.
    αυτα προς το παρον
    θενκς

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 01:10 | ΛΑΜΨΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Πολύ σημαντικό είναι οι φορολογικές κλίμακες να είναι πολλές. Αφορολόγητο εισόδημα 10.000 ευρώ. Από εκεί και πάνω ανα 3.000 ευρώ να υπάρχει νέα κλίμακα με καταλεικτική κλίμακα εισοδήματος περίπου τα 80.000 ευρώ. Θα κουρασθούν τα κομπιούτερ αν οι κλίμακες είναι τόσο πολλές?? (περίπου 23 κλίμακες). Αυτό θα έδινε αίσθημα δικαιοσύνης στους φορολογούμενους πολίτες. Στις 13.000 ευρώ εισόδημα ο φόρος θα ήταν 250 ευρώ και προοδευτικά μέχρι την 23η κλίμακα θα έφτανε τις 24.000 ευρώ (ποσοστό 30%). Άνω του 30% είναι άδικο και αντιπαραγωγικό. Συγγνώμη αλλά αν κάποιος πρέπει να έχει καταναγκαστικά «συνέταιρο» το αδηφάγο κράτος μάλλον δεν έχει κίνητρο να αυξήσει παραγωγή – έσοδα – και λοιπά.
    Φυσικά τότε εφευρίσκει ποικίλους τρόπους φοροδιαφυγής.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 01:36 | KP

    Stin Rwssia kai alles xwres tou Anatolikou block pou eixan to idio problima me tin forodiafigi, katargisane to periploko forologiko systima kai uiothetisane ena uniform tax rate 13% gia olous me kapoies mikres eksereseis.

    Auto to metro itan apotelsmatiko o logos einai aplws:
    – O forofigades arxisane na dilwnoun ta eisodimata tous dioti protimisan na plironoun 13% sto kratos kai na exoun to kefali tous isixo para na diatrexoun to risko kai na plironoun synexeia mizes se elegktes.

    Auto eixe apotelesma na megalwsei i forologiki basi aisthita. Autos den einai o stoxos kai stin Ellada? na dwsoume kinitra stous forofigades na dilwnoun ta eisodimata tous. Me to na megalwsoume tous syntelestes, to antitheto apotelesma tha exoume.

    To yparxwn forologiko systima stin Ellada einai para polu adiko gia polles omades kai kiriws tous ergazomenous.

    Lete oti den tha timwresete pali tous ergazomenous alla ap oti fainetai pali autoi tha ta plirwsoun.

    An zitisete na plirwsoun oi ipsilomisthoi upalliloi panw apo ta simerina epipeda tin stigmi pou kseroume oti giatroi, dikigoroi, mixanikoi, efoplistes ktl dilwnoun 10k to xrwno, to mono pou tha kataferete einai na fygoun ta liga aksiologa stelexi pou exoun meinei se autin ti xwra.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 01:55 | THEO

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΕΞΗΣ 2 ΣΧΟΛΙΑ .
    1-Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ , ΤΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΠΙΤΙ ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ , ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ , ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΘΥΡΙΔΕΣ ΞΕΧΕΙΛΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΒΟΥΝΑ ΔΕΣΜΙΔΕΣ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ , ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗ , ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ…..ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ 3000 ΕΩΣ 8000 ΕΥΡΩ ΤΟ ….ΧΡΟΝΟ !!!???
    ΟΤΑΝ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ Η ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ , ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ -ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ -ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ ….ΧΑΜΟΣ , ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΜΕΓΑΛΟΠΕΛΑΤΕΣ , ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ !!!..
    ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ , ΑΥΤΑ , ΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΩΤΑΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΑΥΡΑΚΙΑ , ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ , ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ … ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ-ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ-
    ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕΤΕ !!!…
    2-ΑΝ ΠΛΗΞΕΤΕ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ,ΕΙΣΦΟΡΕΣ,ΤΕΚΜΗΡΙΑ , ΤΟ 1 ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟ 1 ΕΞΟΧΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ -ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ- ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΒΙΟΠΟΡΕΙ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ , ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΙΚΑ , ΦΠΑ ΚΛΠ , ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ !!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ , ΚΑΛΕΣ-ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ-ΓΙΟΡΤΕΣ !!

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 01:22 | Μαλακάσης Γεώργιος

    Η φορολόγιση όλων ανεξαρτήτως και στα πλαίσια της δυνατότητας του κάθε ενός,είναι το δικαιώτερο σύστημα.Όμως ταυτόχρονα πρέπει να γίνεται μέριμνα για διάφορες κατηγορίες φορολογουμένων.
    Είναι γνωστό σε όλους,ότι οι μισθωτοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να αποκρύψουν τίποτα και έτσι είναι τα συνήθη θύματα της κάθε φορολογικής επιδρομής,με πολούς τρόπους.Πιστεύω ότι πρέπει να βρεθεί δικαιότερο σύστημα για την φορολόγηση των.
    Για τους ελεύθερους επαγγελματίες,υπάρχουν διάφορα κριτήρια,τα οποία όμως δεν είναι σαφή και δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα.Πιστεύω όμως ότι η δημιουργία ενός κριτιρίου θα δώσει καλά αποτελέσματα,με αύξηση των εσόδων,αλλά και την εξάλειψη της παράνομης εργασίας και την μείωση της ανεργίας ακόμα.
    Και γίνομαι σαφέστερος,λέγοντας σας,ότι πρέπει οι ελεύθεροι επαγγελματίες να φορολογούνται και σύμφωνα με το πόσους υπαλήλους έχουν επίσημα στην εργασία τους.Ανάλογα με την φύση της εργασίας,να έχουν μία έκπτωση φόρου,ανάλογη με το ποσό των εργαζομένων που απασχολούν.Όσους δε περισότερους και καλύτερα αμοιβόμενους υπαλήλους έχουν,τόσο μεγαλύτερη να είναι και η έκπτωση φόρου.Δημιουργώντας μία κλίμακα καθαρών κερδών/υπαλήλων,θα βγαίνει π.χ ότι μία επιχήρηση που ασχολείται με την υφαντουργία και με κέρδη της τάξεως των 50.000 Ε πρέπει να έχει 5 υπαλήλους.Εάν όμως έχει 1 επιπλέον υπάληλο,να έχει έκπτωση 5% επι του προβλεπομένου φόρου,εάν έχει 2 10% και ούτω κάθ’εξής.
    Πολοί ίσως σκεφθούν ότι έτσι θα υπάρξει μείωση των εσόδων,πράγμα που είναι πλήρως αναληθές.Και αυτό για τους εξής λόγους:
    Περισότεροι εργαζόμενοι άρα και περισότεροι φορολογούμενοι,αλλά και λιγότεροι άνεργοι.
    Περισότεροι υπάληλοι άρα και περισότερες εισφορές.
    Ελάτωση αν όχι μηδενισμός της παράνομης εργασίας.
    Πιστεύω προσωπικά ότι πρόκειται για μία μεγάλη καινοτομία η οποία μπορεί να αποδώσει.
    Μετά τιμής,Μαλακάσης Γεώργιος.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 00:24 | Αλέξανδρος Τανασκίδης

    Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

    Σταματήστε να φορολογείτε τα όνειρά μας. Σταματήστε να συνταξιοδοτείτε την θέλησή μας για ένα καλύτερο αύριο. Το μόνο λογικό, απλό και δίκαιο που οφείλετε ως Κυβέρνηση ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ να πράξετε, ως μια ελάχιστη οφειλή απέναντι στις προσδοκίες του Ελληνικού λαού, είναι να αποδεχτείτε ότι ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ το χρέος και να λάβετε μέτρα δίκαιης φορολόγησης με ΠΛΗΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ που θα βασίζεται στην φορολόγηση των Μεγάλων Εταιρειών, των Offshore, των Εχόντων, των 20 -25 Οικογενειών που ΟΛΟΙ μας γνωρίζουμε πως κατέχουν και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ που έχει πέντε φορές την περιουσία του κράτους.

    Σταματήστε, πριν εξεγερθεί ο κόσμος και ΡΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΕΥΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 00:33 | Κωνσταντάρας Κ.

    Κύριε Υπουργέ,
    όπως όλοι γνωρίζουμε, η Ελλάδα είναι μια φτωχή χώρα με πλούσιους πολίτες. Φυσικά αυτό οφείλεται στην περίφημη παραοικονομία, την οποία καμμία κυβέρνηση έως τώρα δεν έχει μπορέσει ή θελήσει να τιθασεύσει. Τα φορολογικά έσοδα που διαφεύγουν είναι αρκετά να λύσουν το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας μας. Επίσης ο σπάταλος δημόσιος τομέας (ειδηκότερα: Δήμοι,υγεία,δημόσια έργα, Στρατιωτικές δαπάνες κ.λ.π) ξεζουμίζει τον Έλληνα φορολογούμενο.
    Επικεντρωθείτε λοιπόν στα παραπάνω και τότε είναι σίγουρο ότι όλοι μας θα πληρώνουμε αναλογικά λιγότερο φόρο από ότι τώρα.
    Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτή η χώρα δεν διαθέτει ικανούς ανθρώπους οι οποίοι θα «νικοκυρέψουν» αυτή την χώρα προτάσοντας το κοινό συμφέρον και όχι μόνο το προσωπικό τους.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 00:39 | Θανάσης Παπαθανασόπουλος

    Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση σας.

    Νομίζω ότι τα υπάροντα φορολογικά κλιμάκια θα πρέπει να ενισχυθεί η φορολογία στα υψηλότερα εισοδήματα. Δηλαδή, να αυξηθούν οι άνω του μέσου, π.χ. 48.000 > 35%, 60.000 > 40%, 60.000 + > 45%.

    Βεβαίως αυτό με την παραδοχή ότι αυτό που λέμε «μέσο εισόδημα» είναι στα επίπεδα των 30.000 ευρώ.
    Αυτό θα μπορούσε να ελεγχθεί από τις περυσινές δηλώσεις των μισθωτών και συνταξιούχων μόνο, με την προυπόθεση βεβαίως ότι θα προστεθούν και όλα τα αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα (επιδόματα, υπερωρίες κ.λπ.)

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 00:11 | Πάνος

    Προτείνω μια ενιαια προοδευτική τιμαριθμοποιημένη φορολογική κλίμακα στην οποία θα εντάσεται ως εισόδημα προς φορολόγηση το πηλίκον της διαίρεσης του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος προς τον αριθμό των μελών της οικογενείας.
    Αυτό θα έχει ως συνέπεια να φορολογείται η οικογένεια, ως κύριο οικονομικό κύταρο. Προφανές ότι οι συντελεστές θα αυξηθούν σημαντικά. Λογικό είναι.
    Με την πρόταση αυτή αλλάζει όλη τη φιλοσοφία της φορολόγησης, που την καθιστά εμφανώς πιό δίκαιη, αφού στην εληνική πραγματικότητα δεν υπάρχει ατομικό αλλά οικογενειακό εισόδημα.

    Επί παραδείγματι :
    Ο σύζυγος (υπάλληλος): μισθός 21.000€
    ενοίκια 6.000€ 27.000€
    ——-
    Η σύζυγος (δικηγόρος): 35.000€

    1ο παιδί (στρατιώτης): 0€

    20 παιδί (μαθητής): ενοίκια 6.000€
    ——-
    Συνολικό οικογενειακό εισόδημα 68.000€

    Το ειδοδημα που θα φορολογειται στην κλίμακα θα είναι: 17.000€, δηλ. 68.000€ / 4 άτομα)

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 00:45 | ΑΧΙΛΛΕΥΣ

    1)το σεναριο που κυκλοφορει για συνδεση αφορολογητου με αποδειξεις δεν ειναι εφαρμοσιμο.δεν ειναι δυνατον οι εφοριακοι να μετρανε ολες τις αποδειξεις.η εμπειρια δειχνει οτι και φετος δεν μπαιναν στην διαδικασια να ελεγξουν μια προς μια τις αποδειξεις των οικογενειακων δαπανων.εκτος αυτου θα δημιουργηθει ενα ειδος εμποριου με τις αποδειξεις.αλλωστε για καποιους λογους μπορει καποιος να μην εκανε πολλες δαπανες μια χρονια, θα πρεπει να φορολογηθει η αποταμιευση;
    2)το αφορολογητο θα πρεπει να ειναι το ιδιο για μισθωτους-συνταξιουχους και αγροτες-ελευθερους επαγγελματιες.αλλιως ειναι σαν να θεωρουμε τους δευτερους εκ προοιμιου φοροφυγαδες.επισης τα φορολογικα κλιμακια θα πρεπει να τιμαριθμοποιηθουν, διοτι σε διαφορετικη περιπτωση, καθε χρονο θα μεγαλωνει η πραγματικη φορολογια.
    3)οι αμοιβες γιατρων, αθλητων, βουλευτων κτλ να φορολογουνται με την φορολογικη κλιμακα οπως των υπολοιπων κοινων θνητων.
    4)το αφορολογητο οριο θα πρεπει να αναπροσαρμοστει στα 15000 ευρω με σημερινα δεδομενα και το πρωτο φορολογικο κλιμακιο 10000 ευρω (συνολο εισοδηματος 25000 ευρω)να μην εχει συντελεστη πανω απο 15%.σε περιπτωση που εχει εισοδηματα μονο ο ενας συζυγος το αφορογητο να ειναι 25000 ευρω, διοτι αδικειται το ζευγαρι αυτο σε σχεση με το ζευγαρι οπου εργαζονται και οι δυο και εχει διπλο αφορολογητο.
    5)καταργηση ορισμενων εκπτωσεων οπως δωρεες σε σωμστεια, εκκλησια και ενισχυση καποιων αλλων οπως ενοικιο κυριας κατοικιας, διδακτρα φροντηστηριων, ιατρικες δαπανες, τοκοι στεγαστικου πρωτης κατοικιας.οι πρωτες εχουν καταντησει να γινουν εμποριο μεταξυ φιλων, ενω οι δευτερες ειναι αυτες κανουν την ελληνικη οικογενεια πραγματικα να στεναζει.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 00:35 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 12000-15000,15% ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100000 45%.ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΡΟΣΤΤΕΥΟΜΕΝΑ ΤΕΚΝΑ (1000ΕΥΡΩ 1,2 ΚΑΙ 10000 ΤΟ 3 ΠΑΙΔΙ)

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 00:57 | Ελένη Πάλλη

    Το θεωρώ κατ’ αρχήν σωστό.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 23:14 | νικοσ

    ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΚΛΙΜΑΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 23:55 | Γεωργία

    Μήπως θα έπρεπε κύριε Υπουργέ να δέχεστε και τις αποδείξεις απο τα κτηνιατρικά έξοδα τουλάχιστον που βαρύνουν ένα φορολογούμενο προκειμένου έτσι να έχετε και την οικονομική»γκάμα» των κτηνιάτρων και των κλινικών τους(χρυσορυχεία);
    Αυτό αφορά ολες τις κοινωνικές τάξεις.
    Επίσης ειναι άδικο για μένα να πληρώνω για διάφορες επεμβάσεις σε σκυλάκικαι ενώ εγώ τα δίνω εκείνος να μην φαίνεται ότι τα παίρνει.θα είναι ίσως και ένα παραπάνω κίνητρο για τα ζωα να μην τα εγκαταλείπουν στους δρόμους.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 23:18 | Κλέτσας Νίκος – kletsasn@gmail.com

    Θεωρώ οτι θα πρέπει να αυξηθεί η φοροαπαλλαγή για τα προστατευόμενα τέκνα. Σήμερα είναι 1.000€ για 1 τέκνο, 2.000€ για 2 τέκνα και 10.000€ για 3 τέκνα. Τα έξοδα ανά παιδί ανάλογα με την ηλικία του είναι πολλαπλάσια. Θα πρέπει να θεσπιστούν 3 κατηγορίες φοροαπαλλαγής.1η κατηγορία από 0-12 ετών, 2η από 13-18 ετών και 3η από 19 – λήξης φοροαπαλλαγής. Στην 1η κατηγορία, η φοροαπαλλαγή για το 1ο παιδί να είναι 1.000€ για την 2η κατηγορία να είναι 3.000€ (φροντιστήρια Ξένων γλωσσών και σχολικής παιδείας, πιο ακριβά ρούχα κλπ),στην 3η κατηγορία να είναι 5.000€ (έξοδα φοιτητή για διαμονή σε άλλη πόλη κλπ) ΕΦΟΣΟΝ διαμένει σε άλλη πόλη.Για το 2ο παιδί τα έξοδα να είναι προσαυξημένα κατά 100% (δηλαδή εις διπλούν), για το 3ο παιδί (προκειμένου να ενισχυθεί η τριτεκνεία) να είναι προσαυξημένα κατά 200% σε σχέση με το 2ο παιδί ή 4 φορές πάνω σε σχέση με την 1η κατηγορία. ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΔΥΣΗ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Κ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΕΝΟΙΚΙΑ Κ ΑΛΛΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. Αντιλαμβάνομαι οτι οι ανωτέρω φοροαπαλλαγές είναι μεγαλύτερες από αυτές που τώρα προβλέπονται. Θεωρώ όμως οτι είναι δίκαιες και θα ενισχύσουν την διάθεση των Ελλήνων για οικογένεια με περισσότερα του ενός παιδιά. Το μέτρο δε των αποδείξεων θα ενισχύσει την καταπολέμηση της φοροαπαλλαγής.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 22:22 | ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΔΩΣΑΤΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.
    ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΩ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:

    1.ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΣΤΙΣ 12.000€ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ(ΜΑΡΚΕΤ,ΙΑΤΡΟΙ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ,ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΨΩΝΙΑ ΚΆ)ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.

    2. ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ(ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ) ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ(ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΤΣΙΡΟΣ 600.000€ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ 1000 ΕΩΣ 9000€ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΖΗΜΙΕΣ.)

    3. ΝΑ ΙΣΧΥΟΤΝ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (ΜΙΣΘΩΤΟΙ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ) ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΔΕΝ ΔΗΛΟΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    4.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ, ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ ΚΛΟΠΗ .

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 22:20 | Δημήτρης Δημητρακόπουλος

    Απλά και συγκεκριμένα :
    1. εννιαία φορολογική κλίμακα για όλους τους Έλληνες (μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες) με τιμαριθμική αναπροσαρμογή.
    2. αφορολόγητο όριο στις 13.000€ για όλους
    3. επί πλέον αφορολόγητο ποσό 2.000€ για κάθε παιδί έως 12 ετών
    3α. προσαύξηση του αφορολόγητου τέκνων κατά 50% μέχρι ηλικίας 18 ετών (μην ξεχνάτε υπάρχει και η «δωρεάν παιδεία»)
    3β. διατήρηση του προσαυξημένου αφορολόγητου τέκνων, για όλη την διάρκεια σπουδών + 1 έτος (για να αποθαρρύνουμε τους αιώνιους φοιτητές)
    4. συντελεστής 15% για τις επόμενες 7.000€ εισοδήματος
    5. συντελεστής 20% για τις επόμενες 10.000€ (εισόδημα 30.000€)
    6. συντελεστής 25% για τις επόμενες 10.000€ (εισόδημα 40.000€)
    7. συντελεστής 30% για τις επόμενες 10.000€ (εισόδημα 50.000€)
    8. συντελεστής 35% για τις επόμενες 20.000€ (εισόδημα 70.000€)
    9. συντελεστής 40% για τις επόμενες 30.000€ (εισόδημα 100.000€)
    10. συντελεστής 45% για κάθε ποσό που υπερβαίνει τις 100.000€

    Αν υπάρχουν πραγματικοί φορολογικοί έλεγχοι, ενθαρρύνουμε την εργασία και το οικονομικό όφελος/κέρδος, που έχει στόχο την βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 22:55 | ΚΑΤΡΑΝΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ «ΟΡΙΟ ΦΤΩΧΕΙΑΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 22:55 | μαυροβουνιωτης ιωαννης

    1% ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΕΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΠΟΣΟΥ,ΤΡΟΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
    Π.Χ.10.000 ΕΙΣΟΔΗΜΑ,100 ΦΟΡΟ
    30.000 ,300
    100.000 1.000

    ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ,ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΤΟΜΙΚΟ.Π.Χ.30.000 ΕΥΡΩ.ΜΗΝ ΛΥΠΑΣΤΕ
    ΚΑΝΕΝΑ!ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ(ΔΕΙΤΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ,ΜΠΑΡ,ΚΑΦΕ,ΚΟΜΩΤΗΡΙΑ,ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥΣ,ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ,ΙΑΤΡΕΙΑ,ΚΛΙΝΙΚΕΣ,ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΑ,ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ,ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ,ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΡΟΥΧΩΝ,ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ,ΔΩΡΩΝ,ΤΡΟΦΙΜΩΝ,ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ,ΤΑΞΙ,ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ,ΛΟΓΙΣΤΕΣ,ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ,ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ Κ.Τ.Λ.Π.) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.(ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.)ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ.
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ,ΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ(ΤΟΥΣ).ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΤΕ.ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ!ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ…