1) Προτείνεται μια ενιαία, προοδευτική, τιμαριθμοποιημένη φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα.

Πως κρίνετε τα ισχύοντα φορολογικά κλιμάκια, τα αφορολόγητα όρια και τους συντελεστές ανά κλιμάκιο; Ποιες αλλαγές προτείνετε;

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:14 | Νίκος Λάιος

    -Κοινό αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, με αύξηση εκείνου των ελεύθερων επαγγελματιών στο επίπεδο του προβλεπόμενου για τους μισθωτούς. Επιπλέον αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τις δύο κατηγορίες στη βάση κοινωνικών κριτηρίων (αριθμός τέκνων, ανθυγιεινή εργασία κλπ.) Περαιτέρω ενίσχυση (έμμεση) των χαμηλών εισοδημάτων, με την επένδυση μεγάλου τμήματος των συλλεγόμενων φόρων στην δημόσια παιδεία και υγεία.
    -Αύξηση του ποσοστού συμμετοχής στον κρατικό κορβανά των φυσικών προσώπων με υψηλά εισοδήματα, από όποια πηγή κι αν προέρχονται τα εισοδήματά τους, χωρίς εξαιρέσεις: Στο 40% των εισοδημάτων μεταξύ 40.000€ και 60.000€ ετησίως. Και στο 50% των εισοδημάτων άνω των 60.000€ ετησίως.
    -Αποσύνδεση «δωρεών» και «αγαθοεργειών» από τα φορολογικά καθήκοντα των φυσικών προσώπων. Η Κοινωνική Πολιτική και Πρόνοια είναι ευθύνει του Κράτους καταρχάς, και σ’ αυτήν πρέπει να εισφέρουν τα φυσικά πρόσωπα με υψηλά εισοδήματα. Ας καταβάλλουν, λοιπόν, πρώτα τους φόρους τους και στη συνέχεια να προβούν σε επιπλέον «αγαθοεργείες», χωρίς φορολογικής φύσης συμψηφισμούς.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:42 | theodoros BAKALIS

    EYXARISTW GIA THN DYNATOTHTA EPIKOINWNIAS.
    H GRAFH EINAI AYTHS THS MORFHS GIATI EIMAI STO EJWTERIKO.
    SYMFWNW APOLYTA ME THN PROTASH.
    APODEIJEIS SYMFWNW APOLYTA ..OMWS….
    TI UA GINEI AN O GIATROS MOY PROTEINEI ….100EUROS ME APODEIJH KAI 50 EUROS XWIS APODEIJH. POIO UA EINAI SYMFEROTERO GIA MENA.
    PROTASH
    GIA ENA XRONO OI MISUWTOI KAI OI SYNTAJIOYXOI NA PAROYN PISW OLA TA EJODA POY UA KANOYN SE GIATROYS – ODONTIATROYS. PIUANON NA XASEI TO KRATOS KATI……GIA ENA XRONO…… ALLA AMESWS UA GNWRIZEI TO EISODHMA TOY KAUE GIATROY, POY SHMAINEI THN EPOMENH XRONIA DEN MPOREI NA EXEI MEGALH APOKLISH….H FOROLOGIKH TOY DHLWSH.
    NA DOUEI H APODOUEI ….EYUYNH EPISHS STON EFORIAKO YPALLHLO……GIA PAN OTI PRATTEI H PARALEIPEI NA PRAJEI……STON ELEGXO TWN FOROLOGIKWN DHLWSEWN.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:55 | Solomon Solomon

    Πιστευω ότι με τις υπαρχουσες συνθηκες δε θα πρεπει να αυθηθει το αφορολογητο αλλα να εισαχθουν επιπλεον κλιμακια φορολογικων συντελεστων που να αρχιζουν απο 10% εως 45% για εισοδηματα ανω των 100,000 ευρω.
    οι καταθεσεις δε θα πρεπει να φορολογουνται με βαση αυτη την κλιμακα καθοτι (θα πρεπει) να προερχονται απο εισοδηματα ηδη φορολογηθεντα.
    Τελος να χτυπηθει μεσω ελεγχων η φοροδιαφυγη.

    ευχαριστω πολυ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:24 | antonis koronaios

    συμφωνω απολυτα.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 13:10 | ΠΟΠΗ ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗ

    Προτείνω επαναξέταση φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων απο τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες.
    Μείωση αποδοχών βουλευτών εκτός Νομού Αττικής και Δικαστικών λειτουργών.
    Οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ., να αμοίβονται όπως όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι.
    Για μισθωτούς και συνταξιούχους με καθαρό μηνιαίο εισόδημα από 1.200ΕΥΡΩ έως 2.000ΕΥΡΩ, μηνιαία παρακράτηση 5ΕΥΡΩ, για ανασυγκρότηση της οικονομίας του τόπου.
    Οι στρατιωτικόι που συνταξιοδοτούνται νωρίς, να τροποποιηθεί ο Νόμος και να απασχαλούνται σε άλλους Τομείς της Έθνικης Άμυνας, χωρίς να είναι μάχιμοι.
    Ενδελεχής οικονομικός έλεγχος, στις επαγγελματικές ομάδες, όλων των αθλημάτων.
    Παντού υποχρωτικές ταμειακές μηχανές, ταξί, περίπτερα κ.λ.π.
    Πρέπει να μάθουμε πως για να έχεις δικαιώματα, πρέπει να είσια συνεπής στις υποχρώσεις σου.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 12:00 | Παντελής Παντελής

    Αντικειμενικά ορθή η φορολόγηση όλων των εισοδημάτων (ανεξαρτήτως πηγής, δηλ μισθωτής εργασίας -σύνταξης- ακίνητης περιουσίας κλπ), υπό την προϋπόθεση να γίνεται η μηνιαία παρακράτηση επί όλων αυτών που θα υπολογίζονται τα μεν της μισθωτής εργασίας ή συντάξεων με τον κείμενο τρόπο τα δε εισοδήματα από άλλη πηγή (εισόδημα από ακίνητη περιουσία, μερίσματα) με βάση τα δηλωθέντα στο προηγούμενο οικονομικό έτος. Εφόσον στο υπό εκκαθάριση έτος δεν υφίστανται τέτοια εισοδήματα ή έχουν αναπροσαρμοσθεί , ο υπολογισμός της πρόσθετης φορολόγησης ή της επιστροφής φόρου θα προκύπτει από την εκκαθάριση της δήλωσης. Εξάλλου αυτός ο τρόπος δεν αντιστρατεύεται τις ισχύουσες διατάξεις.

    Ως προς την έκπτωση εισοδήματος ή φόρου με βάση τις αποδείξεις να εκπίπτουν όλοι οι φορολογούμενοι καταταρχή κατά το αντικειμενικό ποσό διαβίωσης δηλ των 1000€ οι άγαμοι , 2000€ οι έγγαμοι με ένα τέκνο και 3000€ οι έγγαμοι με πλέον του ενός τέκνου (ανάγκες σίτισης και στέγασης) και επιπλέον με παραστατικά μέχρι 2000€ παραπάνω από τα ανωτέρω ποσά κατά κατηγορία φορολογουμένων (είδη ένδυσης, υπόδυσης και υπηρεσιών).

    Τέλος ως προς το αφορολόγητο μισθωτών και εισοδηματιών να καταργηθεί , αφού θεσπισθεί συντελεστής 15% για εισοδήματα (προσωπικά) μέχρι 20.000€ για αγάμους, 25.000€ για εγγάμους με ένα τέκνο και 30.000€ για εγγάμους με πλέον του ενός τέκνου. Περαιτέρω για τα εισοδήματα από 55.000 μέχρι 60.000€ (οικογενειακό) ο συντελεστής να καθιερωθεί στο 25%. Από εισόδημα οικογενειακό των 60001€ μέχρι 80000€ ο συντελεστής να ανέλθει στο 35% και να θεσπισθεί και συντελεστής 40% για οικογενειακό εισόδημα πλέον των 80001€.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 12:13 | George 33

    Κάποια επαγγέλματα Ελ. Επαγγελματιών που βγάζουν ΠΟΛΛΑ λεφτά (Ιατροί, Δικηγόροι, Μηχανικοί, Κατασκευαστές, Συμβολαιογράφοι, κτλ) συνεισφέρουν στην Οικονομία ΛΙΓΟΤΕΡΟ από μια καθαρίστρια!!! Πρέπει κάτι να γίνει.

    Δεν νοείται να δηλώνουν 9 στους 10 εισόδημα κάτω των 30000 Ευρώ. Αυτό δείχνει ότι είμαστε λαός ΑΝΑΠΗΡΩΝ!! Όταν ο ενδιαφερόμενος έχει κίνητρο την ΑΠΟΔΕΙΞΗ , τότε δύσκολα ο άλλος θα ρισκάρει με άρνηση.

    Επίσης, ότι περάσει σαν νόμος να ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!!! Όχι άλλα παραθυράκια…

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 12:01 | Χρήστος

    Ο καλύτερος τρόπος να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών είναι να οριστεί πλαφόν, ένα μίνιμουμ όριο κέρδους, ανάλογα με επάγγελμα, περιοχή κ.λπ. Δεν μπορεί ένας γιατρός, υδραυλικός, δικηγόρος ή ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου να επιβιώνει οικονομικά τη στιγμή που δηλώνει ότι δεν έχει κέρδος (με δήλωση για 10.500ευρώ).
    Η συνεπής εφαρμογή αυτού του μέτρου θα ήταν καλό να περιλαμβάνει ένα πιο ακόμη πιο αποτελεσματικό μέτρο που θα επανόρθωνε σημαντικό μέρος της ως τώρα χρόνιας αδικίας και φοροδιαφυγής:
    οι ελεύθεροι επαγγελματίες που τα τελευταία π.χ. 5 ή περισσότερα χρόνια δηλώνουν συνεχώς χαμηλό εισόδημα, που δεν φολογείται, θα πρέπει να θεωρηθεί ότι ασκούν ασύμφορη δραστηριότητα και να τους αφαιρείται η άδεια ή να υποχρεούνται να διορθώσουν τη δήλωσή τους επί το αληθέστερο. Ή τουλάχιστον να ισχύει αυτό από εδώ και στο εξής! Γιατί το κράτος ανέχεται να το κοροΪδεύουν ανοιχτά και φορτώνει όλα τα βάρη συνεχώς στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους; Αυτό σημαίνει ότι όποιος μπορεί κλέβει! Κάτι τέτοιο αποτελεί χείριστο κοινωνικό μήνυμα που καταστρέφει την υγιή δημοκρατική συνείδηση και τη σχέση κράτους-πολίτη.
    Σε ό,τι αφορά τα τεκμήρια διαβίωσης, μια παρατήρηση σχετικά με μια εξόφθαλμη και μεγάλη αδικία: είναι πολύ άδικο να θεωρούνται ισότιμα τα ιστιοπλοϊκά με τα ταχύπλοα σκάφη του ίδιου μήκους. Για τον εξής λόγο: ένα 10μετρο ιστιοπλοϊκό σκάφος έχει μία μηχανή 25-30 ίππων και οι χώροι ενδιαίτησης είναι πολύ περιορισμένοι, ενώ ένα ταχύπλοο του ίδιου μήκους διαθέτει δύο μηχανές των 250 ίππων η κάθε μία (άρα το κόστος καυσίμων του είναι πολλαπλάσιο, το ίδιο και οι ρύποι εις βάρος του περιβάλλοντος) και οι χώροι ενδιαίτησής του αντιστοιχούν σε ένα μικρό διαμέρισμα! Επίσης το κόστος απόκτησης του ταχυπλόου είναι πολλαπλάσιο του ιστιοπλοϊκού.
    Ως εκ τούτου είναι απαράδεκτο, και κοινωνικά και περιβαλλοντικά, να θεωρείται εξίσου τεκμήριο ένα ταχύπλοο κι ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος 10 μέτρων και να μην θεωρείται τεκμήριο ένα μικρότερο ταχύπλοο, π.χ. 8 ή 9 μέτρων.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 12:54 | μπουκουβαλας δημητρης

    ο 13ος και 14ος να ενσωματοθουν με τον μηνιεο μισθο ετσι θα εχουμε π.χ. 1000*14/12.
    τα διαφιρα επιδοματα εκτος οικογενιακου να ενσωματοθουν σε ενα ενιαιο μισθο πχ β. μισ. 520, χρονοεπιδιμα 312 επιδομα α.105, επιδ.β. 21, επιδ.γ. 40, κλπ…συνολο 1600.γιατι τοσα επιδοματα; ας πουμε λοιπον οτι περνω 1600€ και τελος .
    απο τις αποδειξεις που θα μαζεβουμε, πασης φυσεως,συμπεριλαμβανουμενων των τροφιμων, καυσιμων, ενεργειας, τηλεπικοινωνιων, πασης φυσεως εισητηριων, κλπ να εκπιπτουν κατα ενα ποσοστο [5%] απο τον αναλογουντα φορο
    ο φορος εισοδηματος να ειναι τιμαρηθμοποιημενος, και να εχει κλιμακες μεχρι 60%
    να γινεται ελεγχος στις λαικες και στα γεωργικα εισοδηματα. στην επαρχια οπου μενω βλεπεις αγροτες-λαικατζηδες με σπιτια υπερπολυτελειας και με2,3 αυτοκινητα απο μερσεντες μεχρι πορσε που τα βρηκαν τοσα λεφτα που ολο θελουν επιδοτησεις;
    τα επενδυομενα κεφαλαια στις επιχειρησεις να φορολογουνται με συντελεση 5%

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 12:47 | Κωνσταντίνος Κουκλέλης

    Προτείνω μια ενιαία κλίμακα για όλα τα εισοδήματα:
    1. Με μείωση του αφορολόγητου στις € 5.000
    2. Με δυνατότητα έκπτωσης του 100% των δαπανών με προσκόμιση αποδείξεων και μέχρι ποσού € 20.000
    3. Με υπαγωγή όλων των εισοδημάτων στη κλίμακα
    4. Με θέσπιση δυο μόνο κλιμακίων με χαμηλούς συντελεστές: π.χ. 15% για τα πρώτα €30.000 πάνω από το αφορολόγητο και 25% για τα επιπλέον εισοδήματα. Οι χαμηλοί αυτοί συντελεστές σε συνδυασμό με τη θέσπιση εκπτώσεων με προσκόμιση αποδείξεων είναι ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Με υψηλούς φορολογικούς συντελεστές θα συνεχιστεί η απόκρυψη εισοδημάτων και οι «εκπτώσεις» για μη έκδοση αποδείξεων. Τέλος, οι χαμηλοί συντελεστές θα έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα και θα τονώσουν την αγορά. Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η ανάπτυξη θα αυξήσουν σημαντικά τα φορολογικά έσοδα, τόσο της άμεσης όσο και της έμμεσης (ΦΠΑ) φορολογίας.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 12:26 | Δημήτρης Χρονόπουλος

    Προς Θεού, μην εξωθήσετε στον πειρασμό της απόκρυψης λόγω επιβολής υπέρογκου, άδικου φορολογικού συντελεστή στα πολύ υψηλά (ίσως άνω των 100.000 €) εισοδήματα. Το 40% είναι αρκετό, εφόσον δεν υπάρχουν προνομιακές, περιττές φοροαπαλλαγές και ειδικά καθεστώτα. Καθιερώστε μάλιστα έναν ενδιάμεσο φορολογικό συντελεστή για να εξομαλυνθούν τα «σκαλοπάτια» στην ισχύουσα κλίμακα. Επικεντρώστε την προσπάθεια στην πύκνωση των τάξεων των επίσημα (με γνώση δηλαδή της εφορίας) «πλούσιων» συμπολιτών μας. Αντί του μένους αρμέγματος όσων (ακόμη και «άθελα») ήδη έχουν δηλωμένα υψηλά εισοδήματα, το όφελος για το δημόσιο (και για την ικανοποίηση βεβαίως του δημοσίου αισθήματος περί της ανάγκης δικαιοσύνης του κράτους) θα είναι πολλαπλό αν οι δεκάδες χιλιάδες εκείνων που δηλώνουν τώρα εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο φθάσουν να φορολογηθούν για τις 30.000 € που πράγματι κερδίζουν, ανακαλυφθούν δε οι χιλιάδες άλλοι (ακόμη πιο «ξύπνιοι») συμπολίτες μας που είναι μεν γνώριμοι μόνιμοι θαμώνες των κέντρων διασκέδασης, αλλά περιέργως παντελώς «άγνωστοι» στις Δ.Ο.Υ.!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 12:03 | ΜΑΤΖΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 4.000 ΕΥΡΩ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ . ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 16.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 10% . ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΩΣ ΤΙΣ 30.000 ΕΥΡΩ ΜΕ 15% , ΩΣ ΤΙΣ 40,000 ΕΥΡΩ ΜΕ 20% ΩΣ ΤΙΣ 50.000 ΕΥΡΩ ΜΕ 25% ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 45 % Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ . ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ 6,000 Η΄8.000 ΕΥΡΩ . ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΒΑΡΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ . ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ Α.Φ.Μ. ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΨΕΥΔΗ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΙΔΙΩΝ .

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 12:38 | Μιχάλης Μητσόπουλος

    Μάλλον δεν θα αρέσουν οι προτάσεις μου…
    1) Μείωση του αφορολόγητου. Η Ελλάδα, μια φτωχή χώρα με χαμηλή ανταγωνιστικότητα, έχει το ψηλότερο αφορολόγητο στην Ευρώπη (κάτι σκανδιναβικές χώρες που έχουν ψηλότερο αφορολόγητο σε εθνικό επίπεδο έχουν και σημαντικούς τοπικούς φόρους που δεν έχουν αφορολόγητο). Η Γερμανία έχει μόνο 8.000 ευρώ αφορολόγητο. Το αποτέλεσμα, μαζί με την εκτεταμένη φοροδιαφυγή, είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος. Με πιο απλά λόγια πληρώνουν ΜΗΔΕΝ φόρο εισοδήματος. Αυτό δεν παραβιάζει μόνο τη Συνταγματική επιταγή όλοι να συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους, και άρα όταν οι δυνάμεις τους είναι μικρές να συνεισφέρουν έστω με μια μικρή καταβολή φόρου. Εδραιώνει και σε όλη σχεδόν την κοινωνία την πεποίθηση ότι το δημόσιο χρήμα είναι «άλλων» και ενθαρρύνει την λαφυραγώγηση του και την απάθεια για την πορεία των δημοσίων οικονομικών. Χαμηλόμισθος με 12.000 ευρώ εισόδημα μπορεί να πληρώσει φόρο πχ 4-5% του εισοδήματος του δηλαδή 400-500 ευρώ το χρόνο, ειδικά αν το σχολείο ή ο παιδικός σταθμός δουλεύουν, το δημόσιο νοσοκομείο δουλεύει, αν έχει έκπτωση φόρου εφόσον έχει ανήλικο παιδί κλπ κλπ.
    2) 500 ευρώ φόρος από 2.000.000 φορολογούμενους είναι 1 δις ευρώ, όταν η έκτακτη εισφορά απέδωσε πολύ λιγότερα. Επιπλέον το χαμηλότερο αφορολόγητο δεν θα το πληρώσουν μόνο όσοι είναι στα δηλωμένα εισοδήματα 8-12.000 ευρώ, αλλά και όλοι όσοι είναι πάνω από αυτό. Συνεπώς τα κρατικά έσοδα θα είναι πολύ μεγαλύτερα. Το ψηλό αφορολόγητο συνεπώς μειώνει σημαντικά τα έσοδα του κράτους.
    3) Οι συντελεστές στα ψηλά εισοδήματα στη χώρα μας είναι συγκρίσιμοι με αυτούς των άλλων χωρών. Δεν χρειάζεται αλλαγή τους. Όμως αλλού οι συντελεστές αυτοί εφαρμόζουν σε χαμηλότερα εισοδήματα – εκεί οι ψηλοί συντελεστές αρχίζουν από εισοδήματα 10-20.000 ευρώ χαμηλότερα από ότι στην Ελλάδα. Μπορεί συνεπώς να μειωθεί το όριο για τον ψηλό συντελεστή πχ στα 55.000 ευρώ. Αν μειωθεί και το αφορολόγητο στις 8.000 ευρώ, και υπάρξει ένας χαμηλός συντελεστής πχ 20% -περίπου συνεπώς όπως στη Γερμανία – για τη κλίμακα 8-20.000 ευρώ μπορεί να υπάρξει ο ενδιάμεσος συντελεστής πχ 30% από τις 20-55.000 ευρώ και ο ψηλός πχ 40% πάνω από τα 55.000 ευρώ.
    4) Η μείωση του αφορολόγητου και ο χαμηλός συντελεστής 20% (αντί πχ 5% ή 10%) αλλά και η μείωση των ορίων για τα ψηλότερα κλιμάκια θα μειώσει την προοδευτικότητα του ελληνικού φορολογικού συστήματος. Αυτό δεν είναι αρνητικό- η Ελλάδα έχει (λόγω του ψηλού αφορολόγητου και των ψηλών κλιμακίων στα οποία ισχύουν οι ψηλότεροι συντελεστές) το πιο προοδευτικό φορολογικό σύστημα στην Ευρώπη και το γεγονός αυτό συνδέεται άμεσα με τα χαμηλά έσοδα από φόρο φυσικών προσώπων αλλά και την στάση της πλειοψηφίας των ελλήνων απέναντι στις φορολογικές υποχρεώσεις τους καθώς θεωρείται φυσικό από σχεδόν όλους να μην πληρώνει κανείς φόρους.
    5) Σε αντιστάθμισμα για τη μείωση του αφορολόγητου μπορεί να υπάρξουν αυξημένες απαλλαγές για όσους έχουν ανήλικα παιδιά, εξαρτώμενα μέλη κλπ. Η πρακτική των απαλλαγών είναι πολύ πιο διαδεδομένη στις άλλες χώρες και ουσιαστικά αντικαθιστά τα αφορολόγητα στις περισσότερε χώρες. Αυτό είναι και κοινωνικά δίκαιο – ο οικογενειάρχης με 12.000 ευρώ χρειάζεται την απαλλαγή περισσότερο από ότι ο νέος εργαζόμενος που μένει με τους γονείς του χρειάζεται το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 12:11 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ THΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ,…ΕΚΤΟΝΩΣΗ !!!
    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΛΕΓΕ – ΛΕΓΕ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ (ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ) ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ,(ΝΑ ΒΡΑΣΩ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ) ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Α΄ ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ Ή ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΝΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.
    ΣΙΓΑ -ΣΙΓΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΓΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
    ΓΙΑ ΔΕΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΣ Ή ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΠΟΣΑ ΕΣΟΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΗΘΩΡΙΖΑΝ ΛΟΓΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ;

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 12:40 | ΜΑΡΙΑ

    Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ , ΟΤΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 20000 ΕΥΡΩ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Π.Χ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ 12000 ΕΚΑΣΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΙ.ΦΥΣΙΚΑ ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΦΟΡΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙ ΙΣΟΙΣ ΟΡΟΙΣ ,ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΜΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ(ΦΥΛΑΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΛΠ)ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 12:30 | Nasos N

    Η φοροδιαφυγή πρέπει επιτέλους να γίνει κακούργημα! Το να ακούμε για προστίματα και ελέγχους σε γιατρούς κλπ. μόνο γέλιο προκαλούν σε αυτούς που τη διαπράτουν..

    Πάτε μια βόλτα στο Ψυχικό, Φιλοθέη, Εκάλη και θα ανακαλύψετε μια άλλη Ελλάδα… πριγκηπική… που ζεί εις βάρος των πληβείων…. πάτε μια βόλτα επίσης στις Μαρίνες να δείτε τα υπεροπολυτελη σκάφη τους…

    όλοι τους ξέρουν ποιοι είναι… οπότε άντε παιδιά.. πιάστε τους.. τι κάθεστε?? τα ημίμετρα που σχεδιάζετε να πάρετε τη μεσαία τάξη και τους συνταξιούχους θα βλάψουν… για άλλη μια φορά..

    Τι πρέπει να γίνει?
    Υπέρογκα πρόστιμα, τεκμήρια, μόνιμη αφαίρεση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος σε αυτόν που τη διαπράτει και δεμένοι οπισθάγκωνα χωρίς αναστολή…

    Διότι διαφορετικά δεν θα δημιουργηθεί ποτέ φορολογική συνείδηση… απλώς θα είναι ένα προστιματάκι… προβλεπόμενο όπως σήμερα που τις περισσότερες φορές διακανονίζεται ή με προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια δεν πληρώνεται ποτέ…. και δεν θα αλλάξει τίποτα…

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 11:57 | Κολέτσος Θεόδωρος

    α)Να μην μειωθούν περαιτέρω οι φορολογικοί συντελεστές ούτε το αφορολόγητο οριο για μια διετία. να μην δημιουργηθεί επίσης χαμηλό ή ενδιαμεσο κλιμάκιο φορολογίας
    β) Ο υψηλός συντελεστής να αυξηθεί στο 45% για ατομικά εισοδήματα πάνω από 40000 ευρώ ή οικογενειακό πάνω από 70000 Ευρώ για μια διετία, με παράλληλη σύληψη της φοροδιαφυγής ώστε να μην πληρώνουν οι ειλικρινείς φορολογούμεοι.
    Μετά τη διετία τα ξαναβλέπουμε τα θέματα.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 11:10 | Konstantinos Loukas

    απολύτως δίκαιο και σωστό.
    να αφήσουμε τα συντεχνιακά καραγκιοζιλίκια και να σηκώσουμε όλοι μαζί το βάρος της ανόρθωσης του κράτους.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 11:11 | soultana evagelopoulou

    EKEI POU YPARXOUN TA POLLA LEFTA……VARATE.STO THEMA TWN APODEIXEWN. EGO PROSOPIKA EIMAI STIS 20.000 TO XRONO. ME POLLH PROSOXH KAI OIKONOMIA ZW.DEN XODEUW OUTE 1.000 GIA ROUXA KAI PAPOUTSIA. MHN EPINNOEITE TROPOUS GIA KATARGHSH TOUY AFOROLOGHTOU .PROTEINW NA ZHTATE KAI APODEIXEIS SUPERMARKET,BENZINHS.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 11:36 | Apostolos Lerios

    1) Ean ekpiptontai ola ta eksoda (pou pistevo oti einai to pio sosto), tote den tha prepei na iparhei aforologito.

    2) Megalos sintelestis gia ta megala eisodimata tha prokalesei provlima stis ependiseis se ellinikes epihiriseis. Mipos na ekpiptetai apo to eisodima oti poso ependietai se elliniki epihirisi?

    3) Megalos sintelestis gia ta megala eisodimata tha kanei tin forodiafigi hiroteri. Giati? Giati apla to kinitro gia forodiafigi tha einai poli megalo.

    4) Polloi Ellines pou ehoun ti dinatotita na ehoun megalo eisodima ehoun tin dinatotita tis efkolis metakiniseis (os fisika prosopa, ma kirios os etairies).

    Sindiazontas (2-4), pistevo oti o anotatos sintelestis (gia ta megista eisodimata) den mporei na einai praktika megaliteros apo ton megalitero sintelesti sta alla Evropaika krati. Ean o sintelestis einai ontos megaliteros, logo (2-4), ta telika esoda sto kratos tha einai mikrotera para tin afksisi tou sintelestou: kai, distihos, megali sintelestes tha voithisoun tis skiodes sinalages kai tin monimi apoksenosi epitihimenon epihirimation anti na dosoun kinitro gia entimotita kai na proselkisoun epihirimaties stin Ellada.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 11:46 | Dimopoulos Dimitris

    Γιατι η κλιμακα των τελων κυκλοφοριας σταματαει στα 2.500 κ.κ. δεν υπαρχουν αυτ/τα με 3000κκ. ή πρεπει να προστατευτουν οι εταιρειες και οι κατεχοντες??

    Γιατί τα διάφορα leasing εκπίπτουν???

    Για τα συνολικά εισοδήματα μισθωτών από 18.000 έως 30.000 ευρώ η φορολόγηση είναι αρκετά μεγάλη. Θα μπορούσε να μπει ένα επιπλέον κλιμάκιο.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 11:07 | Π.Μ.

    1. Εφόσον οι μισθωτοί συνεισφέρουν διαχρονικά το μεγαλύτερο ποσοστό φορολογικών εσόδων, πρέπει ως ελάχιστη πράξη ανταπόδοσης «φορολογικής δικαιοσύνης» τουλάχιστον να διατηρηθεί (και ει δυνατόν να αυξηθεί) το ποσό των 12.000 Ευρώ με φορολογικό συντελεστή 0,00% χωρίς σύνδεση με προσκόμιση αποδείξεων. Αυτή όταν πραγματοποιείται από μισθωτούς να λειτουργεί ως πρόσθετο κίνητρο («ανταμοιβή») όπως σήμερα και να οδηγεί σε περαιτέρω φορολογική ελάφρυνση.

    2. Συμφωνώ με τη σύνδεση «ύψους αποδείξεων» – «ύψους αφορολογήτου» για τους μη μισθωτούς.

    3. Συμφωνώ με την κεντρική ιδέα του σχολίου με id=5872 (αποστολέας «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ»). Πράγματι φαίνεται να γίνεται ανισότιμη φορολογική αντιμετώπιση στην περίπτωση αυτή.

    4. Ο δικτυακός τόπος παρέχει πληροφόρηση για τα ισχύοντα, θα πρεπε όμως να υπάρχουν και τα κυβερνητικώς προτεινόμενα ώστε οι γνώμες να αναφέρονται σ’ αυτά κι όχι στα όσα και όπως παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ.

    5. Για τους κειμενογράφους του δικτυακού τόπου: Τα κείμενα – τουλάχιστον εφεξής – ας γράφονται σε β΄ πληθυντικό πρόσωπο. Όσο υπάρχουν άτομα που μπορούν να απολαύσουν την ευγένεια του «εσείς» σε αντιδιαστολή με το «εσύ», ας παρέχεται.

    Ευχαριστώ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 11:02 | Γιάννης Λειβαδίτης

    ομίζω οτι οι συντελετές πρέπει να μειώθούν στα χαμηλά εισοδήματα. Το ερώτημα είναι ο προσδιορισμός του όρου «χαμηλά». Ενα εισόδημα 3000 euro τον μήνα (σηλ.1000000 δρχ) πρέπει να θεωρείται ως minimum για μια οικογένεια.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 11:48 | Δημήτρης Πάλλας

    Αξιότιμοι ιθύνοντες,
    Με όλο το σεβασμό προς τους θεσμούς θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου, η οποία συνοψίζεται στα εξής:
    1.Να εφαρμοστεί το σύνταγμα ως προς την ισονομία.
    2.Να καταργηθούν τα πολλαπλά μισθολόγια,που αδικούν εγαζομένους ίδιων προσόντων.
    3.Όλοι οι πολίτες, χωρίς ΚΑΜΙΑ εξαίρεση,να συμβάλλουν στα έσοδα του κράτους ανάλογα με τα έσοδά τους.Αυτό σημαίνει κατάργηση οποιασδήποτε φοροαπαλλάγης για όλα τα εισοδήματα.Πιστεύω ότι το να συμβάλλει κάθε πολίτης, έστω και με ένα ευρώ εάν είναι χαμηλόμισθος,αισθάνεται περισσότερο υπεύθυνος πολίτης.
    4.Τα»κοινωνικά» κριτήρια να είναι ουσιαστικά και αντάξια ενός ευνομούμενου κράτους, στο οποίο δεν ΠΡΕΠΕΙ να συζητάμε τα αυτονόητα.
    5.Το ότικάποιοι συμπολίτες μας διαβιούν πολυτελώς, δηλώνοντας ελάχιστα, δεν είναι καινούριο και η πολιτεία επί σειρά ετών αδρανεί.
    6.Να εκπίπτουν από το δηλωθέν εισόδημα ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ νόμιμες αποδείξεις και το υπόλοιπο να φορολογείται με συντελεστή ανάλογο μετο υπόλοιπο. Δηλ. υψηλό υπόλοιπο υψηλός συντελεστής κ.λ.π.
    7.Οι φόροι των πολιτών θα πρέπει να έχουν μια λογική βάση και ένα ακίνητο να μην πληρώνεται από τον ίδιο ιδιοκτήτη δυο-τρεις φορές.
    8. Οι φόροι του κράτους πρέπει να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, να μη σπαταλώνται και να υπάρχουν συνέπειες για όσους το κάνουν.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 11:55 | ΠΑΛ. ΔΗΜ.

    ΤΡΕΙΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ:

    1η.θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική πολιτεία η οποία μου γνωστοποίησε οτι ανήκω στην κατηγορία «Έχοντες και κατέχοντες». Επειδή τόλμησα να γεννήσω το τέταρτο παιδί μου υποχρεώθηκα να αγοράσω αυτοκίνητο 7 θέσεων 2.000 κυβικά, αξίας 21.500 €, για να κυκλοφορούμε ΝΟΜΙΜΑ και με ασφάλεια. Με τα νέα τέλη κυκλοφορίας με τιμώρησε καταλλήλως. Διερωτάμαι γιατί;

    2η.Επίσης, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί υπάρχει διαφορά στις αντικειμενικές από τις εμπορικές αξίες των ακινήτων;
    Δηλαδή λαμβάνουμε όλοι μέρος στην μεγαλύτερη φοροδιαφυγή και διακίνηση μαύρου χρήματος χωρίς να ενοχλείται κανείς;

    3η. Το Παρίσι το οποίο έχει διπλάσιο πλυθησμό από την Αθήνα καταλαμβάνει έκταση 10πλάσια από την Αθήνα. Γιατί δεν αυξάνονται οι περιοχές ώστε να περιληφθούν στα εντός σχέδια της πόλης των Αθηνών;

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 11:46 | Μενέλαος Κωνσταντάκος

    Ναι, η υπόδειξη κλίμακας συναρτάται με παρακάτω ερωτήσεις

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 11:13 | ΄Γιώργος Κονταξής

    Θεωρώ ότι το πρόβλημα προέρχεται όχι από την κλίμακα φορολογίας ή τα αφορολόγητα όρια, αλλά από την φοροδιαφυγή. Σαν ελεύθερος επαγγελματίας τον τελευταίο χρόνο, δηλώνω κανονικά όλα μου τα εισοδήματα και παρόλο που είναι υψηλά, πιστεύω ότι υπάρχουν πολυ μεγαλύτερα από τα δικά μου τα οποία αποκρίπτονται. Το θέμα με τις «μαύρες» αμοιβές γιατρών είναι ένα παράδειγμα. Λόγω εγχείρησης του πατέρα μου ξέρω την ταρίφαστα κρατικά νοσοκομεία όπως και όλοςο κόσμος που συναλλάσεται μαζί τους. Ελεγκτικοί μηχανισμοί και θέληση για εφαρμογή χρειάζεται και όχι να πάρει η μπάλα πάλι μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν τα πραγμτατικά τους εισοδηματα. Από κει και μετά και αφού εξασφαλιστεί η μη φοροδιαφυγή, θα πρότεινα έναν νέο συνετελεστή για πάνω από 75.000 -80.000 με ποσό γύρω στο 55%

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 11:43 | ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΦΩΚΑ

    Γιατί πρέπει να φορολογηθώ ώστε το κράτος να έχει έσοδα για ανταποδοτικές υπηρεσίες, όταν μέχρι και σήμερα γίνεται σπατάλη των χρημάτων μου ? Και εξηγούμαι. Ο βράχος της Ακρόπολης φωτίζεται απο τις 17.00 (περίπου) μέχρι τις 07.25 ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ .
    Κάθε πρωί που το βλέπω σκέφτομαι οτι σε αυτή τη χώρα ίσως να μη ξημερώσει ποτέ όσες φορολογικές μεταρυθμίσεις και να γίνουν…..
    Υπάρχει περίπτωση μέσα απο αυτή την ιστοσελίδα να διορθωθεί αυτή η σπατάλη ? Δεν έβρισκα άλλο τρόπο να το επικοινωνήσω.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 11:31 | Γιώργος Νικολαΐδης

    Προοδευτική τιμαριθμοποιημένη φορολογική κλίμακα, για όλα τα εισοδήματα. Αυτό σημαίνει περισσότερα κλιμάκια τα οποία να αρχίζουν από χαμηλά (π.χ. 5%) και να ανεβαίνουν μέχρι το 50%-60% για τα υψηλά εισοδήματα.
    Το αφορολόγητο όριο πρέπει να διατηρηθεί και να αυξηθεί γιατί είναι υπέρ των χαμηλών εισοδημάτων (μισθωτοί-συνταξιούχοι). Επίσης πρέπει να αυξηθεί ανάλογα με τον αριθμό παιδιών.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 11:00 | ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Δεν μπορεί το εισόδημα απο εργασία να φορολογείται με συντελεστή μεγαλίτερο απο 33,3%. Δηλ δεν μπορεί ο εργαζόμενος να αποδίδει σε τρίτους μεγαλίτερο μέρος απο το 1/3 του εισοδήματός του διαφορετικά ο ίδιος εργάζεται για να εισπράττει συνεταιρικά με κάποιον άλλο την απολαβή απο την έργασία του. Αυτός είναι ενας τρόπος για να πεισθεί ο εργαζόμενος κάθε είδους να δηλώνει το σύνολο των εισοδημάτων του απο εργασία. Ολα τα άλλα εισοδήματα μπορούν να έχουν συντελεστές φορολόγησης κοινωνικά αποδεκτούς που θα καθορίζονται απο την πολιτεία ανάλογα και με τις τρέχουσες οικονομικές ανάγκες.(δηλ. μπορούν να ανέρχονται και σε 50%)
    Οσον αφορά την κατάργηση των αφορολόγητων, επειδή οι μόνοι που αισθάνονται ότι φορολογούνται με βάση τα πραγματικά εισιδήματά τους είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και τα αφορολόγητα ή μερικώς φορολογούμενα των διαφόρων επιδομάτων αφορούν αυτούς, θα είναι λογικό να καταργηθούν όταν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι πεισθούν ότι όλα τα στρώματα της κοινωνίας συνεισφέρουν με βάση τις οικονομικές ικανότητές τους. Δηλ η κατάργηση έχει σχέση με την μείωση της φοροδιαφυγής μιάς και αντιπροσωπεύει την ηθική δυνατότητα να αισθάνονται κάποιοι ότι και αυτοί φορο απαλάσονται.Για την κατάργηση των υπόλοιπων αφορολόγητων θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε με την λογική της συνεισφοράς τους στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Δηλ αυτές που αφορούν επαγγελματικές τάξεις που φοροδιαφεύγουν πρέπει να τις κρατήσουμε επιδιώκοντας την μεγιστοποίηση του όφελους για τον καταναλωτή π.χ. διπλασιάζοντας την εκπτωση εφόσον υποβάλεται απόφειξη απο συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες.
    Επειδή όμως όλα αυτά είναι ημίμετρα ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ είναι εκείνα που θα δημιουργήσουν την αίσθηση ότι υπάρχει φορολογική δικαιοσύνη σε βάθος χρόνου(σπιτι αυτοκινητο πισινα διακοπες σχολειο παιδιων αγορά επίλων κλπ)

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 11:08 | Nidriotis Anastasios

    Καλά μας τα λένε οι κ. Τρισέ, Αλμούνια και διάφοροι λοιποί και σίγουρα έχουν το δίκιο τους για την αναξιοπιστία μας και την λαμογιά μας. Ωστόσο, ας μας πουν τι μέσο όρο μισθών έχουν οι υπάλληλοι στίς χώρες τους, τι πληθωρισμό (πραγματικό όχι ονομαστικό) είχαν όλα αύτά τα χρόνια που στην Ελλάδα υπήρχε όργιο ακρίβεις.
    Ναι στην ένταξη όλων των εισοδημάτων στην κλίμακα. Τί φρούτο ήταν όλα αυτά τα χρόνια η αυτοτελής φορολόγηση; Επιτρέπεται οι αθλητές που ξέρουμε τι ποσά εισπράττουν, να φορολογούνται αυτοτελώς; Καταργήστε όλα αυτά που προκάλούν το λαικό αίσθημα. Από την άλλη, δεν νοείται ο μισθωτός των 15.000 – 20.000 € να φορολογούνται με 25%. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. Να επανέλθει ενδιάμεσος συντελεστής, βάλτε αυτούς που φοροδιαφεύγουν να δηλώνουν τα εισοδήματά τους και προσθέστε μέγιστο συντελεστή για ποσά ας πούμε άνω των € 100.000. Αν καταφέρετε να τους κάνετε να τα δήλώνουν, το όφελος θα είναι σημαντικό.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:34 | Αριστείδης Γ. Κανατούρης

    Προτείνω να παραμείνει το υψηλότερο αφορολόγητο των μισθωτών και συνταξιούχων, λαμβανομένου υπόψη ότι λόγω παρακράτησης του φόρου τους στην πηγή, προπληρώνουν τον φόρο εισοδήματός τους.
    Προτείνω επίσης να αυξηθούν οι συντελεστές φορολογίας στα υψηλά κλιμάκια, δηλαδή για το κλιμάκιο φορολογητέου εισοδήματος από 60.000€ συντελεστής 40% και από 75.000€ συντελεστής 45%.
    Τέλος, να αυξηθεί το αφορολόγητο λόγω παιδιών από 1.000€/παιδί σε 2.000€/παιδί.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:23 | ΤΖΙΩΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

    1)θα πρότεινα να υπάρχουν ξεχωριστοί συντελεστές α)για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και β)για τους ελεύθερους επαγγελματίες λόγω της μεγάλης φοροδιαφυγής.
    2)ο ΦΠΑ να πληρώνεται απο την αρχή όταν ο έμπορος αγοράζει το εμπόρευμα και μετά να το εισπράτει απο τους καταναλώτές έτσι θα αποδίδεται ο ΦΠΑ και σύντομα και δεν θα μπορεί να τον οικειοποιείται ο εμπορος

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:17 | E. Π.

    Σε συνέχεια παλαιότερου σχολίου, θα έλεγα ότι εκτός από ενιαία κλίμακα για όλους, απαιτείται και ο συνυπολογισμός της οικογενειακής κατάστασης, τόσο κατά την επιβολή των φόρων, όσο και στα διάφορα βοηθήματα που δίνει το κράτος (όπως για παράδειγμα το επίδομα Αλληλεγγύης (ή ακόμα και το ΕΚΑΣ) στη λογική ότι μια οικογένεια όπου ο ένας σύζυγος έχει ετήσιο εισόδημα 9000€ και ο άλλος 20000-30000€ έχει λιγότερη ανάγκη από μια άλλη με 9000€ και 11000€ (τα νούμερα είναι τυχαία)

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:40 | Δημήτριος Γκουτζουρέλας

    Η αυτοτελής φορολόγιση εισοδημάτων, επιδομάτων κ.λ.π. πρέπει να καταργηθεί και όλα τα εισοδήματα να φορολογούνται στο σύνολο τους για να είναι δίκαιο το φορολογικό σύστημα.
    Ο υπολογισμός του φόρου πρέπει να γίνεται στο οικογενειακό και όχι στο ατομικό εισόδημα. Διαφορετικά δημιουργείται άδικη μεταχείριση. Σύμφωνα με την ισχύουσα κλίμακα αν π.χ. δουλεύει μόνο ο ένας σύζυγος και το ετήσιο εισόδημα του είναι 24000€ (συνολικό οικογενειακό εισόδημα) θα φορολογηθεί(η οικογένεια) για τα επιπλέον 12000€ με 3000€ φόρο. Εάν δε δουλεύουν και οι δύο με ετήσιο εισόδημα 12000€ ο καθένας (δηλαδή συνολικό οικογενειακό εισόδημα 24000€)θα φορολογηθεί (η οικογένεια) με 0€ φόρο.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:30 | Γιάννης

    Η υπαγωγή όλων των εισοδημάτων σε μια ενιαία φορολογική προοδευτική κλίμακα ειναι δίκαιη και σωστή με τη σημαντική διαφορά οτι θα πρέπει να γίνεται για το οικογενειακό και όχι το ατομικό εισόδημα γιατί υπάρχουν αδικίες τις οποίες θα παραθέσω.
    α)Μισθωτός με εισόδημα 60000 ευρώ πληρώνει φόρο 15000 ευρώ.Η σύζυγος άνεργη χωρίς επίδομα ανεργίας.
    β)Ζευγάρι μισθωτών με εισόδημα 60000 ευρώ(απο 30000 έκαστος) πληρώνει φόρο 9000 ευρώ.

    Συνεπώς η οικογένεια στην οποία υπάρχουν δύο εργαζόμενοι μπαίνουν 500 ευρώ το μήνα παραπάνω. Επίσης στην οικογένεια με τους δύο εργαζόμενους υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια γιατι ο κίνδυνος να χάσουν και οι δύο τη δουλειά τους είναι πολύ μικρός σε αντίθεση με την οικογένεια με τον ένα εργαζόμενο. Στις περισσότερες δε περιπτώσεις εκεί που δουλεύει ο ένας για να βγάλει αυτά τα χρήματα αναγκάζεται να κάνει δύο δουλειές με σημαντικό κόστος τόσο για την σωματική του υγεία οσο και για την ισορροπία της οικογένειας.
    Αρα η θα πρέπει να φορολογείται το οικογενειακό εισόδημα η θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερο αφορολόγητο όταν σε μια οικογένεια εισόδημα έχει μόνο ο ένας.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:52 | Νίκος

    Πρέπει να αναγνωρίσει η πολιτεία επί τέλους ότι σοτυς θεωρούμενους ελέυθερους επαγγελματίες υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων με μπλοκάκι που όχι μόνο δεν φοροδιαφεύγουν αλλά πληρώνουν και τις ασφαλιστικές τους εισφορές μόνοι τους. Αυτοί τιμωρούνται ως εκ προοιμίου φοροφυγάδες με χαμηλότερο αφορολόγητο. Επίσης τιμωρούνται με το να αναγκάζονται να πληρώνουν επιπλέον και λογιστή για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα με την περίπλοκη νομοθεσία και τον ΚΒΣ. Οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι γιατί δεν έχουν συναλλαγές με το κοινό αλλά κάνουν συμβάσεις με εταιρείες και οι συμβάσεις τους κατατίθενται στην εφορία. Προτείνω:
    1) εξίσωση αφορολόγητου
    2) ηλεκτρονική καταχώρηση συμβάσεων και τιμολογίων
    3) κατάργηση των βιβλίων

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:53 | εύα

    Το όριο των 12.000 πρέπει να μείνει με μηδενικη φορολόγηση η πλειονότητα των νέων εργάοζνται πλεον ως ελευθεροι επαγγελματίες σε πληθος ειδικότήτων εκδιδοντας ΔΠΥ, ενώ έχουν μόνο εναν εργοδοτη και μη έχοντας αλλη δυνατότητα. Εισφερουν σημαντικα ποσά καθέ μηνα στον ΟΑΕΕ και επι της ουσίας συντηρούνται απο την ευρύτερη οικογένεια τους. Τα υπολοιπα ορια ειναι ενταξει σε γενικες γραμμες και απο τις 70.000€ ο συντελεστης θα πρεπει να ειναι 50%,
    Φυσικα αυτο θα πρεπει να συσχετισθει με τη πάταξη της φοροδιαφυγης στους ελευθερους επαγγελματιες αλλα και σε μισθωτούς,με διασταυρωση περιουσιακων στοιχειων, καταθεσεων, υψους δανειων που εξυπηρετουνται μηνιαιως και χρονο αποκτησης περιουσιας.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:23 | Παύλος Σ.

    Είμαι μισθωτός του ιδιωτικού τομέα και κληρονόμησα ένα ακίνητο από τον πατέρα μου.
    Περιγράφοντας με μία πρόταση την πηγή των εσόδων μου, θέλω να κάνω δύο παρατηρήσεις. Η μία αφορά το ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ και η άλλη τους ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ.
    Σχετικά με το φόρο εισοδήματος θα είναι άδικο να καταργηθεί ή να μειωθεί το αφορολόγητο στους μισθωτούς και συνταξιούχους. Μπορώ να αποταμιεύω από το εισόδημα μου και δε θέλω να το ξοδεύω για να μαζέψω αποδείξεις. Αν θέλετε να μειώσετε το αφορολόγητο τότε να συμπεριλάβετε αποδείξεις των ΔΕΚΟ, ΟΤΕ, Κινητά, Τέλος Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων.
    Σχετικά με τους φόρους στα ακίνητα. Από τότε που ο παππούς μου αγόρασε το ακίνητο, πήγε στον πατέρα μου και μετά σε μένα, οι εισφορές που καλούμαστε να πληρώνουμε είναι:

    – Φόρος στην αγορά του ακινήτου
    – Φόρος στο εισόδημα από την εκμετάλλευση
    – Φόρος κληρονομιάς
    – Έξοδα κτηματολογίου
    – Έξοδα υποθηκοφυλακείου
    – Παραστάσεις Δικηγόρων για τη μεταβίβαση
    – Εισφορά στο ταμείο Νομικών
    – Αμοιβή Συμβολαιογράφου (1% – 1.8% της αξίας του ακινήτου)
    – ΕΤΑΚ
    – ΤΑΠ (στο Δήμο)

    Η ερώτηση μου είναι η εξής: Πόσους φόρους ακόμα θα προσθέσετε ή θα αυξήσετε; Είμαστε τα κοροΐδα του φορολογικού συστήματος;

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:17 | Γιώργος

    Από τα εισοδήματα 15-30.000 το φορολογικό κλιμάκιο καλό θα είναι να πέσει στο 15%, γιατί η φορολόγηση αυτών των αμοιβών με 25% είναι υπερβολική και άδικη για τα παρόντα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας.
    Για καθαρά εισοδήματα άνω των 75.000 να ανέλθει η φορολογική κλίμακα στο 45% και για άνω των 120.000 στο 50%.
    Να υπάρξουν κίνητρα φορολογικά για αποδεδειγμένη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στους ιδιωτικούς φορείς και ένα σταθερό και ελκυστικό για επενδύσεις φορολογικό καθεστώς, έτσι ώστε να πάψουν να αποτελούν πόλο έλξης οι γειτονικές χώρες που πρόσφατα εντάχθηκαν στην Ε.Ε.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:22 | Ζέρβας Γ.

    Εάν δύο μισθωτοί έχουν, αποδεδειγμένα, το ίδιο εισόδημα.
    Ο ένας είτε αποταμιεύει, είτε με τη βοήθεια στεγαστικού δανείου αγοράζει σπίτι.
    Ο άλλος μένει με ενοίκιο, αγοράζει ακριβά ρούχα ή ξοδεύει τα χρήματά του στα μπουζούκια, στα ταξίδια ή στο τζόγο.
    Η πολιτεία επιβαρύνει τον πρώτο ,πέραν της φορολογίας του εισοδήματος που είναι η ίδια και για τους δύο, με ΕΤΑΚ , φόρους ακίνητης περιουσίας, φόρους καταθέσεων ενώ όταν θα θελήσει να μεταβιβάσει το σπίτι του στα παιδιά του θα πληρώσει και φόρους γονικής παροχής.
    Αντίθετα ο δεύτερος έχει και έκπτωση λόγω ενοικίου.

    Ως πότε στο Ελληνικό κράτος θα διώκονται,η αποταμίευση και η επένδυση ενώ αντίθετα θα ευνοείται η σπατάλη;

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:15 | Σωτηρόπουλος Σ.

    Πραγματικά κατανοώ την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για την σωστή κατανομή της φορολογίας. Όμως τα βράδυα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και σε κάθε μαγαζί των 1.000 – 1.500 θαμώνων γίνεται η μεγαλύτερη φοροδιαφυγή. Κανένα – μα κανένα μαγαζί δεν κόβει αποδείξεις και άν ζητήσεις – σου κάνουν έκπτωση το ένα άτομο στα 4 και από εκεί πάνε και οι άλλοι… εκατομύρια € κάθε βράδυ. Αλήθεια υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί για αυτό ??? Γιατί οι ομάδες που πάνε να κάνουν έλεγχο – βλέπουν το πρόγραμμα – πίνουν τα ποτά τους παίρνουν αυτόγραφα και το κάτι τις τους και φεύγουν και μετά ο Παπακωνσταντίνου ζητά να φορολογηθούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι… Εμείς ψηφίσαμε για ξεκαθαρίσετε κάποια πράγματα – εμείς οι απλοί πολίτες τα βλέπουμε εσείς γιατί ?? Καί κάτι άλλο… Αυτά τα διαβάζει κανείς η μας κοροιδεύετε όλους ψιλό γαζί ????

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:30 | Dinos Arvanitis

    Πολύ σωστά. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι η κλίμακα και τα αφορολόγητα είναι η ίδια και για μισθωτούς και για ελεύθερους επαγγελματίες. Το ίδιο και οι όποιες διατάξεις για αφορολόγητα με αποδείξεις. Είναι προσβλξητικό, εξοργιστικό και αντισυνταγματικό μια κατηγορία πολιτών/φορολογουμένων να χαρακτηρίζεται συλλήβδην και με τη βούλα του νόμου ΚΛΕΦΤΕΣ. Ακόμα και εάν το 99% είναι όντως φοροκλέφτες, οι διατάξεις πρέπει να είναι ίδιες για όλους και να βρεθεί άλλος τρόπος να ελεγθούν (π.χ. Πόθεν έσχες).

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:39 | Νίκος Παπανίκος

    Βάλατε τους Έλληνες να τσακώνονται για το ποιός πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα για τα οποία ευθύνεσθαι αποκλειστικά εσείς οι πολιτικοί.Μαζέψτε τις δαπάνες και περιορίστε το μαγαζί γιατι θα μας βγει πάλι σε ξυνό .Για να καταλάβετε όμως τι λέω θα πρέπει ο μισθός σας να πέσει στα 1000,00€!!!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:56 | Σακελλάριος Τάταρης

    Συμφωνώ απόλυτα με την δίκαιη προοδευτική φορολογική κλίμακα. Και μάλιστα θα έλεγα την γεωμετρικά προοδευτική.
    Προτείνω:
    Κάθε ευρώ που μπαίνει στην τσέπη του καθενός από εμάς, ανεξαρτήτως πηγής προέλευσης να προστίθεται στο φορολογητέο εισόδημα.

    Να καταργηθούν όλες ανεξαιρέτως οι φοροαπαλλαγές και να αντικατασταθούν εκείνες των κοινωνικών κρητηρίων με άλλου είδους ελλγχόμενη ενίσχυση.

    Επειδή πολύς λόγος γίνεται με τη φορολόγηση των περιουσιακών στοιχείων των Off Shore εταιρειών. Προτείνω να γίνεται αυτό που ο κάθε διχειριστής πολυκατοικίας κάνει. Να χρεώνεται ο χρήστης του σκάφους ή της πολυτελούς κατοικίας και εκείνος με τη σειρά του να αφαιρεί τον φόρο από το μίσθωμα που καταβάλλει στηνOff Shore. Να θεωρείται δε αντικειμενικό κριτήριο διαβίωσης, κάθε τέτοια μίσθωση.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:17 | Γιώργος Φ.

    Θεωρώ απαράδεκτο να υποβάλλεται σε φορολογία εισόδημα μικρότερο των €14.000 (έστω και για τις €2.000 που υπερβαίνει το αφορολόγητο), το οποίο αντίστοιχεί σε λιγότερο από €1.000/μήνα (με βάση τους 14 μισθούς). Προτείνω αναπροσαρμογή του βασικού αφορολόγητου στις €14.000 ώστε μισθωτός με €1.200 μεικτά και 16% ΙΚΑ (€192) να μην υπόκειται σε παρακράτηση φόρου (από περίπου €38/μήνα σήμερα ήτοι €528/έτος). Θεωρώ ότι πρόκειται για σημαντική στήριξη (λίγο πάνω από 3,5% αύξηση των καθαρών εισοδημάτων) η οποία δε νομίζω ότι κοστίζει και ιδιαίτερα.
    Φυσικά τα ανωτέρω νούμερα αφορούν στην πλειονότητα της νέας γενιάς.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:00 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

    ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000€ ΜΟΝΟ 1.700 ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 5.000 ΜΙΣΘΩΤΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΛΛΙ – ΜΕ ΒΑΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΟΥ). ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ. ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ – ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ. ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ (ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ) ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ!!!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ BONUS ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΩΡΑΚΙΑ – ΒΛΕΠΕ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΕΙΤΕ ΣΕ ΡΕΥΣΤΟ ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΙΣ??????? ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 1 ΚΑΙ 2 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟ, ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ.
    ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΠΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ!!!!!!!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:04 | ΜΑΡΤΖΑΚΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Επιτέλους μην ασχολείστε με τα δηλωμένα εισοδήματα. Τα αδήλωτα θα τα βρείτε; ή θα παίζουμε με χαμόγελα και πλακίτσα στα τηλεπαράθυρα με του πάμπτωχους μεγιστάνες της Εκάλης;θέλετε να τους πιάσετε ή η αυστηρότερη ποινή για αυτούς είναι η δημοσιοποίηση της επαγγελματικής τους τάξης;
    εμπιστευεστε τους κατά 100% διεφθαρμένους εφοριακούς σας να κάνουν ελέγχους;
    αν όχι διώξτε τους, καταργήστε τους, ή αποτελεσματικότερα παγιδεύστε τους και ας ανοίξει ο Κορυδαλλός.
    Χωρίς έλεγχο και καταστολή δεν λύνεται η φοροδιαφυγή.
    Δεν είναι λύση οι αποδείξεις.(μάλλον φαίνεται ότι το πάτε για κατάργηση του αφορολογήτου με κόλπο). πάλι απο τους συνταξιούχους; έλεος!
    όποιος δεν πληρώνει το ΦΠΑ(ή δεν το δηλώνει καν και ούτε που το ξέρετε) πουλάει φθηνότερα και κλέίνει τον ειλικρινή. Ως πότε;

    προταση:
    ΣΔΟΕ με ποινή φυλάκισης (χωρίς αναστολή) στους διεφθαρμένους. ΣΑρωτικοί έλεγχοι απ’τα ψηλά στα χαμηλά. (μην ξεκινήσετε απο τα ψιλικατζίδικα ξανά)
    Ταμειακές για όλους (ποιοι είναι δηλαδή οι ταξιτζήδες; ή όποιος άλλος δεν κόβει αποδείξεις;)
    ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ : ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ- ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
    ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΑΦΑΣΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΞΤΕ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:37 | θεοδωρίδης Αδάμ.

    Ολες οι συναλλαγές μέσω τραπεζών,γιά όλους και γιά όλα.Διασύνδεση των
    λογαριασμών όλων με τις εφορίες,και η παρακράτηση φόρου από το λογαρια
    σμό του καθενός.Χωρίς παράθυρα και τρύπες στη θεσμοθέτηση.Εκτακτες καταστάσεις-ριζικές λύσεις.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 10:53 | ΘΕΟΦΑΝΗΣ

    ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ ΟΛΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΙΟΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑΖΗΣΗ