1) Προτείνεται μια ενιαία, προοδευτική, τιμαριθμοποιημένη φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα.

Πως κρίνετε τα ισχύοντα φορολογικά κλιμάκια, τα αφορολόγητα όρια και τους συντελεστές ανά κλιμάκιο; Ποιες αλλαγές προτείνετε;

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:23 | ΠΟΥΛΙΕΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ- ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ . ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΕΥΡΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 45%. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΛΑΟ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:42 | ΝΙΚΟΣ

    Νομίζω οτι δικαιότερο θα είναι να θεσπιστεί οικογενεικό αφορολόγητο γιατί σήμερα μια οικογένεια με έναν εργαζόμενο και εισόδημα 22000 ευρώ φορολογείτε ενώ μια οικογένεια με 2 εργαζόμενους των 11000 ευρώ (δηλ με το ίδιο συνολικό εισόδημα) δεν φορολογείτε

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:08 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΜΥΛΩΝΑΣ

    ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ τον συγκεκριμένο τρόπο φορολόγησης εισοδημάτων.
    Εχω υποβάλλει την πρότασή μου στο ερώτημα που αναφέρεται στους τρόπους καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:47 | ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ?ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΤΙ?Ο ΛΑΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΙΣΑΝ?Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ.Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΕΚΜΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΝΤΟΝΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ <>

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:17 | Στέλιος Καπουρνιώτης

    Θεωρούσα πάντα οτι η φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων είναι η αμοιβή που πληρώνει ο πολίτης στο κράτος για να του παρέχεται η ύπαρξη και διαχείριση ενός συστήματος οργανωμένης συμβίωσης με την εκπόνηση και εφαρμογή νόμων, υπό τους οποίους όλοι κανονίζουμε τις υποθέσεις μας, ώστε να ωφελούμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Οπότε, αν η αμοιβή που θα μας ζητήσετε είναι υψηλή, σε σχέση με αντίστοιχες παροχές άλλων κρατών, εαν μπορώ θα την κάνω για εκεί. Επίσης, αν μας πείτε οτι η αμοιβή είναι υψηλή επειδή μας παρέχετε κι άλλα που ίσως να μπορούσαμε να παρέχουμε (ή ήδη παρέχουμε) στους εαυτούς μας φτηνότερα, αν δεν μπορέσω να σας πείσω να μας αφήσετε να το κάνουμε μόνοι μας, θα κοιτάξω να μειώσω την συνεισφορά μου στην αμοιβή σας. Όπως είχε πει και η ιέρεια του μονεταρισμού «you can’t buck the markets», nor the individuals σε παράφραση.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:36 | Γ.Λ

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΦΟΡΟΛΓΗΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΠΑΝΤΟΥ.ΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΟΡΙΑ ΘΑ ΘΕΣΠΙΖΟΝΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΗΓΗ.Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΗΜΑΚΑ ΟΣΟ ΠΕΡΟΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΔΙΚΑΙΩΤΕΡΗ ΓΙΝΕΤΕ,ΜΕ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 40%(ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70.000).!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:25 | Αγρος Δημήτριος

    Πιστεύω ότι η λύση που προτείνεται με τις αποδείξεις πληρωμής δεν θά λύσει το πρόβλημα οριστικά. Νομίζω ότι ο κατά κάποιον τρόπο αντικειμενικός προσδιορισμός των εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματικών θα λειτουργήσει ποιο αποτελεσματικά. Προτείνω η χώρα να χωριστεί σε ζώνες και κατά επαγγελματική δραστηριότητα. Ο Γιατρός στο Κολονάκι θα πρέπει να φορολογείται με το ποσό των 60.000,00 Ευρώ, στο Περιστέρι με 40.000,00 Ευρώ, σε μια επαρχιακή πόλη με λιγότερο Σε συνδυασμό φυσικά και με τα τετραγωνικά μέτα του Ιατρείου. Το ίδιο να ισχύσει και για όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα. Ο ιδιοκτήτης π.χ. καταστήματος ρούχων με 25.000,00 Ευρώ στην Χ περιοχή της Αθήνας και με 20.000,00 Ευρώ Ψ επαρχιακή πόλη. Ιδιαίτερα οι γιατροί και οι δικηγόροι αν διαφωνούν με το μέτρο μπορούν να μετεγκατασταθούν σε κάποια άλλη περιοχή της Αθήνας η ακόμη και στην Επαρχία. Κοροϊδεύουν τον κοσμάκι άλλα και το ίδιο το Κράτος. Δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και να εκβιάζουν.Οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε μη τουριστικές περιοχές και με πληθυσμό κάτω των 2.000,00 κατοίκων να μην φορολογούνται για τα επόμενα 5 έτη. Να βοηθηθεί και λίγο η αποκέντρωση.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:41 | haris

    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
    ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΡΕΤΗ ΙΣΙΔΩΡΟ (28.12.09) ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ. ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΣΩΣΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ, ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΛΗΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. ΤΟ ΣΑΦΑΡΙ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΔΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ. ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΕ «ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ» ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟΝ ΦΠΑ ΝΑ «ΠΕΙΘΟΥΝ» ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΕΚΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΠΙΠΕΔΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ.
    ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ 10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ «ΔΙΕΦΥΓΑΝ» ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΑ?

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:11 | Αγρος Δημήτριος

    Πιστεύω ότι η λύση που προτείνεται με τις αποδείξεις πληρωμής δεν θά λύσει το πρόβλημα οριστικά. Νομίζω ότι ο κατά κάποιον τρόπο αντικειμενικός προσδιορισμός των εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματικών θα λειτουργήσει ποιο αποτελεσματικά. Δηλαδή η χώρα θα πρέπει να χωριστεί σε ζώνες και κατά επαγγελματική δραστηριότητα. Ο Γιατρός στο Κολονάκι θα πρέπει να φορολογείται με το ποσό των 60.000,00 Ευρώ, στο Περιστέρι με 40.000,00 Ευρώ. Σε συνδυασμό φυσικά και με τα τετραγωνικά μέτα του Ιατρείου. Ο ιδιοκτήτης καταστήματος ρούχων με 25.000,00 Ευρώ στην Χ περιοχή της Αθήνας και με 20.000,00 Ευρώ στην Βέροια. Ιδιαίτερα οι γιατροί και οι δικηγόροι αν διαφωνούν με το μέτρο μπορούν να μετεγκατασταθούν σε κάποια άλλη περιοχή της Αθήνας η ακόμη και στην Επαρχία. Ο

  • Καλησπέρα σας,

    μερικές από τις άμεσες αποφάσεις – ενέργειες …

    μηδενική ανοχή στη παραοικονομία, απόλυτη διαφάνεια στους τραπεζικούς λογαριασμούς, ηλεκτρονική καταγραφή όλων των συναλλαγών σε όλα τα επίπεδα (καταγραφή του ΑΦΜ και των φυσικών προσώπων, ιδιαίτερα αυξημένη φορολογία στις συναλλαγές με offshore εταιρείες, παραδειγματικά πρόστιμα που θα περιλαμβάνουν και συγγενικά πρόσωπα Α΄ βαθμού σε όσα φυσικά πρόσωπα φοροδιαφεύγουν, αυστηρούς και δίκαιους ελέγχους στις μεγάλες επιχειρήσεις, να έχουμε σαν πρότυπο τα σκανδιναβικά κράτη και να αποκτήσουμε φορολογική συνείδηση με οποιοδήποτε κόστος, να μάθουμε να βάζουμε το κοινωνικό σύνολο πάνω από το ατομικό – οικογενειακό.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:49 | Κ. Καργακης

    νομιζω οτι τα 50.000 ευρω ειναι πολυ λογικο οριο. Περα απο αυτο 45% μεχρις 100.000 και 50% το ανω των 100.000 ευρω. ΕΙσοδηματα κατω των 50.000 να μην επιβαρυνθουν. Επισης αφορολογητο μονο με αποδειξεις πασης φυσεως και τελος στις διαφορες φωροαπαλλαγες.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:31 | ΑΣΤΕΡΙΟΣ

    Πρώτα χρειάζεται να αποκτήσει φορολογική συνείδηση ο Έλληνας.
    Βέβαια το πότε θα γίνει αυτό και αν τελικά θα υπάρξει μέρα που θα μας φαίνεται περίεργο αν κάποιος φοροδιαφεύγει φαντάζει όνειρο απατηλό,
    εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε ο καθένας από τη θέση του.

    Δεύτετο οι νόμοι γράφονται αλλά πρέπει και να εφαρμόζονται.Και εδώ,
    φορολογικοί νόμοι, για να εφαρμοστούν χρειάζεται έλεγχος.
    Πρέπει όμως οι υπηρεσίες ελέγχου να αναδιοργανωθούν από την αρχή και κατ΄εμέ στο μεγαλύτερο μέρος τους από νέους που θα εργάζονται με ζήλο και χωρίς τα παλιά ταμπού (γνωστά σε όλους τα «λαδώματα» ελεγκτών, οι διαδικασίες τοποθέτησης υπαλλήλων σε τμήματα ελέγχου).

    Τρίτο πιστεύω ότι το φορολογικό κλιμάκιο των 12.000,00€ – 30.000,00€,
    που αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο μέρος των μισθωτών, πρέπει είτε να φορολογείται με ένα σαφώς μικρότερο φορολογικό συντελεστή έστω 15% είτε το άνω κλιμάκιο να διασπαστεί σε περαιτέρω κλιμάκια έστω τρία με αντίστοιχους προοδευτικούς φορολογικούς συντελεστές.

    Καλή χρονιά σε όλους!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:34 | ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Κ.Υπουργε αν δεν πετυχετε να μειωσετε την σπαταλη του κρατους(υπεραρτ
    θμοι δημ.υπαλ.(ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ!), υγεια-ασφαλιστικο(ΩΧ!), δημοσια εργα(ΑΜΑΝ!), προβληματικες, δεν καταλαβαινει κανεις?(ΕΛΕΟΣ!), και αλλα πολλα.)ακομη και το απολυτο συστημα να εφαρμοσετε ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:23 | ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μονίμος φτιάχνονται μπερδεμένοι νόμοι κλίμακες κλπ κλπ.
    Τέλος πάντων αν αυτοί που θέλουν να κυβερνήσουν δεν είναι ικανοί να φτιάξουν δίκαιους και απλούς κανόνες (ή δεν τολμούν) ας μας το δηλώσουν και να αποσυρθούν.
    Τι να πει κανείς και πως να κρίνει τα μέτρα, αποδείξεις, κλιμάκια, ακίνητα, κινητά έτσι όπως είναι μέσα στο νομοσχέδιο σίγουρα κάποιους αδικούν.
    Όλοι γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα είναι η φοροδιαφυγή, ας λειτουργήσουν οι νόμοι, ας τιμωρηθούν αυτοί που «κλέβουν» παραδειγματικά να σωφρονιστούν και οι υπόλοιποι και να προχωρήσουμε.
    Ας αφήσουμε αυτή την κοινωνία την οικονομία να προχωρήσει, μην μας βάζετε να κλαίμε την μοίρα μας να κλαίμε που κληρονομήσαμε μια περιουσία, που αγοράσαμε ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι ή ότι άλλο θέλει ο καθένας, έχουμε καταντήσει να αισθανόμαστε συνεχώς ένοχοι. Δεν είμαστε όλοι κλέφτες μεγάλο μέρος αυτού του λαού έχει αγωνισθεί για ότι έχει φτιάξει για ότι έχει καταφέρει (πολλές γενιές). Πιάστε τους «κλέφτες» και αφήστε τους υπόλοιπους να δημιουργήσουν ελεύθερα να αναπνεύσει η αγορά και «ο ταλαίπωρος Ευρωπαίος Έλληνας». ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΙ
    Εγώ είμαι μισθωτός μια ζωή δηλώνω τα πάντα πληρώνω σαν βλάκας ότι μου ζητήσουν, χαρακτηρίζομαι από τους «κλέφτες» κορόιδο και δεν με νοιάζει καθόλου τα έχω καλά με τον εαυτό μου. ΑΛΛΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΠΑΡΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΛΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:16 | Αριστείδης Κ. Αυγερινός

    Κύριε Υπουργέ,

    Η φορολόγηση θα πρέπει πρωτίστως να είναι δίκαιη. Και για να είναι δίκαιη θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη όλες τις πιθανές παραμέτρους ΕΣΟΔΩΝ, ΕΞΟΔΩΝ & ΑΝΑΓΚΩΝ των φορολογουμένων.
    Αρχικά θα πρέπει δηλαδή να πραγματοποιείται λεπτομερή, αντικειμενική και αληθή καταγραφή (α) των ΕΣΟΔΩΝ και (β) των ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ από τη μία. Στη συνέχεια θα πρέπει να υπολογίζονται (γ) οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ και (δ) τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ των φορολογουμένων.

    Η φορολόγηση θα πρέπει να είναι ΤΙΜΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ, ταυτόχρονα πρέπει να είναι ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ και να διέπεται από τη φιλοσοφία της αίσθησης δικαίου της ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ:
    Μία τετραμελή οικογένεια, για παράδειγμα, με δύο παιδιά που σπουδάζουν και πληρώνουν τρία ενοίκια, χρειάζεται (κατά την κοινή λογική και σύμφωνα με συγκεκριμένα και καταγεγραμμένα κριτήρια που οφείλετε να θεσπίσετε) περίπου 30.000€ το χρόνο για να ζήσει, τότε ο έφορος οφείλει να λαμβάνει υπόψη του την πραγματικότητα που βιώνει η φορολογούμενη οικογένεια και να κρίνει ανάλογα.
    Ο έφορος θα πρέπει να μπορεί να καλεί τον φορολογούμενο για τις σχετικές διευκρινίσεις.

    Είμαστε μια τετραμελή οικογένεια και ζούμε την παρακάτω τραγική πραγματικότητα:
    ο σύζυγος (εγώ) εργάζομαι και ταυτόχρονα λαμβάνω μια μειωμένη σύνταξη από το ΠΝ, η σύζυγος είναι άνεργη και οι δύο κόρες σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα αντίστοιχα*.
    Το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ της οικογένειας είναι: 15.250 από την εργασία & 11.250 από τη σύνταξη, ήτοι: 26.500€ ετησίως. Άλλα εισοδήματα δεν υπάρχουν.
    Τα έξοδά μας, εντελώς αντικειμενικά είναι:
    Τρία ενοίκια: (525 + 330 + 250) 1105€ / το μήνα
    Φως, νερό, τηλέφωνο: (700€ το δίμηνο): 350€ το μήνα
    Σούπερ Μάρκετ: (450 + 275 + 275): 1.000€ το μήνα
    Λοιπά έξοδα (βιβλία, εισιτήρια, ρούχα, παπούτσια…): 250€ / το μήνα
    ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ: 2.705€ / το μήνα (που είναι πολλά περισσότερα, αλλά…) και ετησίως 32.460€.
    ΔΙΑΦΟΡΑ: -5.960€

    Τα τελευταία δύο χρόνια καλούμαστε να καταβάλλουμε φόρο 1.600€ και 1.800€ αντίστοιχα.

    Άρα, η οικογένειά μου μπαίνει μέσα περίπου 7.500-8.000€ το μήνα!

    Για να τα φέρουμε βόλτα έχουμε πουλήσει δύο αγροτεμάχια και ένα μικρό πατρικό σπίτι και έπεται συνέχεια!!!

    Αδυνατώ να πληρώσω τον παραπάνω φόρο.
    Δεν θα ‘πρεπε ο έφορος να λάβει υπόψη του τα παραπάνω δεδομένα και να τύχω μιας δίκαιης μεταχείρισης;!

    Αυτό εννοώ με την αίσθηση δικαίου της κοινής λογικής!!!

    Με εκτίμηση
    Αριστείδης Αυγερινός
    26610-81894, 26610-27419, 6947-025931
    aaker@otenet.gr

    *Δεν κατέστη δυνατόν να πάρει μετεγγραφή η δεύτερη κόρη μου από τα Ιωάννινα στη Θεσσαλονίκη γιατί όταν άρχισε τις σπουδές της (Χημικό) θεωρούταν ότι βρισκόταν στο δεύτερο έτος. Κι αυτό γιατί το πρώτο έτος (που έγινε η εγγραφή για να μη χάσει τη θέση της) δεν παρακολούθησε για να δώσει ξανά πανελλήνιες εξετάσεις για να περάσει στη σχολή προτίμησής της. Τελικά δεν πέρασε (στη σχολή προτίμησής της) και το επόμενο έτος ξεκίνησε να παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα της σχολής στην οποία αρχικά είχε εισαχθεί (Χημικό). Ωστόσο, για το πανεπιστήμιο η κόρη μου θεωρούταν φοιτήτρια του δεύτερου έτους, άρα για να έχει το δικαίωμα μετεγγραφής έπρεπε να είχε περάσει ΟΛΑ τα μαθήματα του πρώτου έτους! Άκουσον, άκουσον! Πράγμα φυσικά αδιανόητο (εφόσον άρχισε το δεύτερο έτος να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής).

    Να, ένα ακόμα παράδειγμα «αντικειμενικής», αλλά άδικης και «προκρουστικής» αντίληψης περί δικαίου.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:11 | Μάριος

    Από την ομιλία του Υπουργού Οικονομικών, η παρακάτω παράγραφος θεωρώ ότι δίνει την πραγματική εικόνα για το φορολογικό σύστημα.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι τα φορολογικά έσοδα στη χώρας μας είναι από τα χαμηλότερα στην ΕΕ, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί ως ποσοστό του ΑΕΠ κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες. Το 94% των φορολογούμενων δηλώνουν εισοδήματα κάτω των 30.000 ευρώ το χρόνο, ενώ μόλις 3.000 Έλληνες δηλώνουν εισοδήματα άνω των 200.000 ευρώ. Πρόσφατες μελέτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνουν ότι το 30% των εσόδων από ΦΠΑ, περίπου 6,6 δις ευρώ ανά έτος παραμένουν ανείσπρακτα, κυρίως λόγω της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής

    Είμαι 40 ετών και είμαι έτοιμος πια να ψηφίσω οποιοδήποτε κόμμα που θα έχει ένα πρόγραμμα που θα καταφέρει να πληρώνουν όλοι και όχι μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
    Δεν πρόκειται να προτείνω την αλλαγή των φορολογικών συντελεστών (μπορεί να το κάνει και η κορούλα μου 6 ετών) αλλά η ουσία δεν είναι το δέντρο αλλά το δάσος.
    Συνεπώς θα πρέπει να πιάσουμε όλους αυτούς που μας κοροϊδεύουν και δεν δηλώνουν τίποτα.
    Από μια κυβέρνηση λοιπόν θέλω προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση και όχι σε ποσοστά φορολογίας.
    Είναι σε σωστό δρόμο η φορολόγηση όλων των επιδομάτων αλλά και αυτό είναι το εύκολο της υπόθεσης που πρέπει όμως να γίνει.

    Η πρότασή μου είναι η παρακάτω για να πιάσουμε όλους αυτούς τους αόρατους που δυστυχώς γελάνε μαζί μας σε κάθε αλλαγή ποσοστών φορολόγησης γιατί δεν τους επηρεάζει:
    1. Εμείς οι πολίτες να γίνουμε συγχρόνως και ελεγκτές. Δηλαδή να μπορούμε επώνυμα να καταγγέλλουμε όποιον δεν μας κόβει απόδειξη.
    Το κράτος θα πρέπει να βάζει πρόστιμο 3.000€ για κάθε καταγγελία και ο καταγγέλλων να παίρνει το 30% του προστίμου. Στην περίπτωση που ο επαγγελματίας δεν αποδέχεται την καταγγελία να γίνεται φορολογικός έλεγχος σε απίστευτη ανάλυση-λεπτομέρεια από τους ελεγκτές και να ενημερώνεται αλλά και να μπορεί να ελέγχει ο καταγγέλλων την εξέλιξη της υπόθεσης γιατί στο τέλος θα πρέπει να πάρει την αμοιβή του
    2. Τεκμήρια.Προτείνω τα παρακάτω ποσοστά επί της αξίας:
    αξία % τεκμήριο
    αυτοκίνητο 20.000 20% 4.000 απόσβεση αξίας 10% 10 χρόνια
    σπίτι 300.000 3% 9.000
    καταθέσεις 100.000 10% 10.000
    Σημ: Ο φόρος θα υπολογίζεται στο άθροισμα των ποσών (τεκμήρια + αφορολόγητο ποσό)

    Ευχαριστώ πολύ
    Μάριος

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:36 | ΝΙΚΟΣ

    Θα παρακαλούσα την πολιτεία που εκπροσωπείται από την νόμιμα εκλεγείσα κυβέρνηση να μην ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο επιβάλλοντας φόρους μόνο στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και να μην τους κάνει φοροεισπράκτορες κάνοντας τους να μαζεύουν αποδείξεις για να αυξήσουν το αφορολόγητο όριο των 12000 το οποίο θα πρέπει να παραμείνει όπως έχει!
    Οι μισθωτοί άλλως τε είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και ο μοχλός λειτουργίας της αγοράς.
    Με Τιμή
    ΝΙΚΟΣ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:13 | ΚΚ

    Διαβάζω τα σχόλια ορισμένων φωστήρων σχολιαστών που ζητάνε 70% και 80% φόρο για εισοδήματα πάνω από 60 και 70 χιλιάδες ευρώ και χαίρομαι που δεν μας κυβερνάνε. Αν κάποιος βγάζει μεγάλα ποσά συνήθως θα είναι επιχειρηματίας. Αυτός πληρώνει ΦΠΑ, έχει εργαζόμενους και συμμετέχει ενεργά στην οικονομία. Αν τον φορολογήσετε με 80% θα πάει σε όποια άλλη χώρα της Ευρώπης θέλει και εκτός από τους φόρους θα χάσετε το ΦΠΑ, θα αυξήσετε την ανεργία και θα στραγγαλίσετε την οικονομία. Με 40% και 35% πάλι τα μεγάλα εισοδήματα θα πληρώνουν φόρο. Και στην τελική αυτοί που έχουν μεγάλα εισοδήματα δεν είναι κλέφτες, οι περισσότεροι δουλεύουν τόσο πολύ που δεν βλέπουν την οικογένεια τους. Κίνητρα πρέπει να δώσετε σε όλους τους Έλληνες να αφήσουν το Δημόσιο πια, και να ανοίξουν τις δικές τους επιχειρήσεις και να βγάλουν και αυτοί 100 χιλιάδες ευρώ και ακόμα περισσότερα. Αγαπητοί συν-σχολιαστές, μην κατηγορείτε τους επιχειρηματίες που έχουν μεγάλα εισοδήματα αλλά προσπαθήστε να γίνετε και εσείς. Η μεσαία τάξη σβήνει και μαζί το όνειρο μιας καλύτερης ζωής. Η πρόταση μου είναι όχι σε αύξηση φορολογικών συντελεστών, δώστε κίνητρα για επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη, και επιτέλους κάντε κάτι για τα φακελάκια και την παραοικονομία. Η αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας μαζί με την καταπολέμηση της διαφθοράς θα αυξήσει τα έσοδα.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:26 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΧΥΟΝΤΩΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ
    ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ -ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΥΨΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ- ΑΝΑ ΠΗΓΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Π.Χ.
    1) ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 15%
    2) ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ 2Ο%
    3) ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ 25%
    4) ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 3Ο%
    5) ΕΜΠΟΡΟΙ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ 4Ο%

    Η ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ…

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:07 | ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Να μην ξεχάσετε τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ.
    Είμαστε οικογένεια με δύο μικρά παιδία.
    ΠΡέπει στην φορολογική δήλωση να υπάρχει ένδειξη για τις οικογένειες που μέλος τους είναι άνεργος.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:31 | ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΤΕΡΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

    Πέρα απο τις κλίμακες που προτείνονται και πιστεύω ότι θα βρεθεί η προσφορότερη,θα πρέπει να ενισχυθεί η φορολογική συνέπεια των πολιτών.Και οι μισθωτοί μεν την έχουν (είτε γιατί πολλοί εχουν χαμηλά εισοδήματα είτε γιατί ορισμένοι δεν μπορούν να κάνουν αλλοιώς αφού ο φόρος τους παρακρατείται στην πηγή) αλλά οι υπόλοιποι επιτηδευματίες όλων των κλάδων δεν γνωρίζουν καθόλου την λέξη.

    Ο Ελληνας έχει φιλότιμο αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι θα υπάρχει και ο αποτελεσματικός έλεγχος και σε περίπτωση φορολογικής παράβασης οι συνέπειες που θα έχει θα είναι σοβαρές και πολύπλευρες.

    Στο υπο κατάρτιση νομοσχέδιο να προβλέπεται λοιπόν τα ακόλουθα:
    -Μέτρα για την ενίσχυση της χρήσης καρτών (χρεωστικών και πιστωτικών)
    υπέρ των φορολογουμένων.Ως γνωστό η χρήση κάρτας σε
    κατάστημα «υποχρεώνει» τον επιτηδευματία να κόψει απόδειξη.Το πρόβλημα εντοπίζεται στις μεσαίες και μεγαλύτερες ηλικίες που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΟΥΝ κάρτα.Ας δοθούν κίνητρα χρήσης και όσοι θέλουν
    ας τα εκμεταλλευθούν.
    -Στις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών για κεφ.κίνησης να ισχύσουν αυστηρά κριτήρια χρηματοδότησης για το όριο της κάθε επιχείρησης
    όπως πιο κάτω:
    α)ποσοστό που θα καθοριστεί ανά κλάδο (κατόπιν διαβουλεύσεων των ενδιαφερομένων μερών με τις τράπεζες με επιδιαιτητή το υπουργείο)επι του τζίρου.Να μην επιτρέπονται υπερβάσεις
    β)Να καταγράφονται στο λευκό τειρεσία όλα τα όρια των επιχειρήσεων, ώστε να τα βλέπουν οι τράπεζες κατά την εξέταση αιτήματος χρηματοδότησης ώστε να μην υπερβαίνουν τα καθορισθέντα ανώτατα ποσοστά.
    γ)Να καταργηθούν οι επιδοτήσεις προγραμμάτων από ΟΑΕΔ για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων.Οι περισσότερες επιχειρήσεις ιδρύονται απο επίδοξους επιχειρηματίες χωρίς στοιχειώδεις γνώσεις με αποτέλεσμα να γίνονται προβληματικές απο την αρχή,οι δε επιχειματίες να καταδικάζονται για μεγάλο διάστημα μέσω δυσμενών τειρεσία αλλά και οικονομικά αφού θα κλείνουν τις επιχειρήσεις τους.Οι επιδοτήσεις να δίδονται σε επιχειρήσεις που δοκιμάστηκαν και άντεξαν κάποια χρόνια.
    δ)Οι επιταγές που εκδίδονται απο τους επιχειρηματίες να καταγράφονται όλες στο λευκό τειρεσία,ώστε να υπάρχει πρόσβαση στις πληροφορίες αυτές τόσο από τις τράπεζες που τους χρηματοδοτούν (πρόκειται βέβαια για αγορές αλλά μπορεί να γίνει σύγκριση με τον δηλούμενο τζίρο) όσο και απο την ΔΟΥ της έδρας τους για να συλλαμβάνεται η φορολογητέα ύλη.
    ε)Επίσης διασταύρωση με τον λευκό τειρεσία των εκδιδόμενων από ιδιωτικούς τρεχούμενους λογαριασμούς επιταγών.
    στ)Οι αγρότες να ενταχθούν σε βιβλία Β΄κατηγορίας (έσοδα-έξοδα).Ετσι θα δηλώνουν αν δεν θέλουν να φορολογηθούν και τους οικονομικούς μετανάστες και θα αποδίδουν τις εισφορές τους.
    ζ)Το πόθεν έσχες να ισχύσει αναδρομικά.Να δικαιολογηθεί δηλαδή η ύπαρξη μεγάλης ακίνητης περιουσίας (οι καταθέσεις φαίνεται ότι είναι μάλλον στο απυρόβλητο)μέσω των δηλώσεων ορισμένων (υπό συζήτηση) τελευταίων ετών.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:18 | Μαρία Σεφέρου

    Για τους μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι δε μπορούν να αποκρύψουν εισόδημα τα αφορολόγητα όρια να παραμείνουν όπως έχουν.

    Οι συντελεστές φορολόγησης να είναι:
    0 – 12.000€ –> 0%
    12.000-15.000€ –>15%
    15.000-20.000€–> 20%
    20.000-30.000€–>25%
    30.000-40.000€–>30%
    40.000-50.000 –>35%
    50.000-75.000€–>40%
    75.000-100.000€–>45%
    >100.000 € –>50%

    Εκπτώσεις με αποδείξεις να ισχύουν μόνο για τα εισοδήματα κάτω των 50.000€

    Οι κατηγορίες των αποδείξεων να είναι από εκεί που υπάρχει φοροδιαφυγή: γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, μαραγκοί, ελαιοχρωματιστές, συνεργεία αυτοκινήτων, πρακτορεία ταξιδίων, ξενοδοχεία, ινστιτούτα αισθητικής, γυμναστήρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, κομμωτήρια, βενζίνη. Οι αποδείξεις αυτές να εκπίπτουν από το εισόδημα κατά 50%. Στα είδη διατροφής, ένδυσης, ηλεκτρικά, έπιπλα, κλπ., δε χρειάζεται συλλογή αποδείξεων διότι έτσι κι αλλιώς αυτά τα καταστήματα δίνουν αποδείξεις.

    Η σύνδεση του αφορολόγητου με αποδείξεις είναι απαράδεκτη διότι υποχρεώνει το μισθωτό και συνταξιούχο θέλει δε θέλει να ξοδέψει ακόμη κι όταν δε χρειάζεται να αγοράσει κάτι. Ένας συνταξιούχος μέσου εισοδήματος που τα φέρνει βόλτα με οικονομία δεν αγοράζει κάθε χρόνο καινούργια έπιπλα, ενδύματα, κλπ. Τι αποδείξεις λοιπόν να προσκομίσει ο έρμος για να μην του κόψουν το αφορολόγητο και του τα πάρουν αλλιώς;

    Για τους ελεύθερους επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν η κυβέρνηση πρέπει να ορίσει αυστηρά τεκμήρια διαβίωσης, και έλεγχο διακίνησης τραπεζικών λογαριασμών του ίδιου του επαγγελματία καθώς και προσώπων α´ βαθμού συγγενείας.

  • Ενιαια κλιμάκα και να μην αλλαςει το ρημαδι καθε 3 και λιγο

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:29 | Κατερίνα

    (Αρθρο 9 Κ.Φ.Ε) Υπολογισμός και καταβολή φόρου
    Το αφορολόγιτο των 12000 στην παρούσα κατάσταση δεν πρέπει να συνδεθεί με αποδείξεις και να ισχύει όπως έχει.Από εκεί και επάνω να υπάρχουν τα αφορολόγιτα μέσω αποδείξεων.Σε ένα ζευγάρι όπου και οι δύο είναι μισθωτοί ή συνταξιούχοι δεν είναι εύκολο να συγκεντρωθούν 24000 με αποδείξεις όταν υπάρχει τόσο μεγάλη αβεβαιώτητα για το μέλον,όταν υπάρχουν παιδιά που είναι άνεργα,όταν δεν τολμούν να κάνουν οικογένεια γιατί τα είσοδήματά τους είναι πενιχρά.
    Στο φορολογικό σύστημα περιμαίνουμε τομές, δεν είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι οι πλούσιοι της Ελλάδος, φτάνει πιά , εφθασε ο κόμβος στο χτένι.
    -Μήπως ήρθε η ώρα οι επίορκοι εφοριακοί να πάνε στα σπίτια τους?
    -Μήπως ήρθε ο καιρός να τιμούνται όσοι δεν είναι συνεπείς με το κράτος ,δεν μπορεί η φοροδιαφυγή να είναι 30 δισ.και να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια,αυτή η κατάσταση αποδιοργανώνει τη λειτουργία του κράτους.
    -Μήπως ήρθε ο καιρός να μήν υπάρχουν αργόσχολοι Δημόσιοι υπάλληλοι?
    -Μήπως ήρθε ο καιρός να σταματήσει η διαφθορά που μας πνήγοι σαν λερναία Υδρα?
    Δεν πιστεύω ότι δεν μπορεί να κατασταλεί η φοροδιαφυγή,αυτό που πιστεύω είναι ότι δεν υπάρχει θέληση.
    Σε τουριστικές περιοχές γίνεται το μεγάλο πάρτι, όταν έτυχε να ζητήσω απόδειξη από πονσιόν με κοιτούσαν σαν να κατέβηκα από τον Αρη.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:35 | Δημητριος Κατσαβέλης

    θα ήθελα να αναφέρω ένα πρόβλημα της Ελληνικής πολιτείας…

    ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑ… και για κακουργήματα ακομή πολλές φορές η τιμώρια του ενόχου ειναι μικρότερη των πράξεων του..

    Στο φορολογικό θέμα ο ένοχος θα πρέπει να τιμώρείται με παραδεγματικό τρόπο και ανάλογο του μεγέθους φοροδιαφυγης του και των εισοδημάτων του.. Οχι βέβαια σε ακραίες μεθόδους , αλλά με μεθόδους με τις οποίες θα τον θέτουν ενόποιον των πράξεων του ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ και οχι μονο να εξαντείται στην καταβολη στο κράτος των οφειλων… μια ΠΟΙΝΗ χωρις να γίνεται γνώστη στο κοινό ειναι χρήσιμη μόνο για τον ένοχο ώστε να μην ξανα κανει την ιδια πράξη, οταν ειναι γνωστή σε πολλούς ειναι παραδειγματισμός..

    Αυτο βέβαια θα ήταν χρήσιμο να εφαρμόζοταν σε φυσικά κ νομικά πρόσωπα κ σε εταιρίες..

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:21 | Ανδρεας Γαλανος

    Αληθεια ποτε καποιος θα ασχοληθει με την καταφορη αδικια στην φορολογικη μεταχειριση οικογενειακων εισοδηματων που προερχονται μονο απο τον ενα απο τους δυο συζυγους?
    Το ιδιο συνολικο εισοδημα, εαν δηλωνεται μονο απο τον ενα συζυγο, αδικειται ως προς τις φοροαπαλλαγες καθως και την προσφατη εκτακτη εισφορα. ΕΛΕΟΣ !!!!!!!!!!!!!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:11 | zaxos

    Θεωρώ πως ο κάθε πολίτης έχει δρομολογήσει κάποιες υποχρεώσεις με βάση το ισχύον φορολογικό καθεστώς.

    Ετσι λοιπόν, στη δική μου περίπτωση έχω στεγαστικό δάνειο, 2 παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο και ανάγκη βοήθειας απο εξωτερική κοπέλλα. Αυτο σημαίνει τουλάχιστον 40.000 το χρόνο.

    Επίσης, μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται τουλάχιστον 600-800 ευρώ το μήνα για σουπερ μάρκετ, χάριν του παραδείγματος βάζω 8.000 το χρόνο. Λογαριασμοί, κοινόχρηστα, ασφάλειες κλπ άλλα 3.000 ευρώ τουλάχιστον.

    Ο,τι μένει είναι αυτό που δίνει κάποια ποιότητα στη ζωή, κυρίως των παιδιών μας: Εκδρομές – εξωσχολικές δραστηριότητες – θέατρο – κινηματογράφο – παιδικά πάρτυ (και δώρα, πολλά δωρα!!).
    Επισης, ενα ζευγάρι πρέπει να βγει (εστιατόρια, επισκέψεις σε φίλους κλπ.) Υπολογίζω ένα ποσό περί τα 1.000 ευρώ το μήνα ή 12.000 ακόμα.

    Τέλος, οι ετήσιες διακοπές μιας τετραμελούς οικογένειας (ας βάλουμε μόνο για το καλοκαιρι) απαιτούν αλλες 2.000 τουλάχιστον.

    Αθροίζοντας τα παραπάνω, μια τετραμελής, σχετικά άνετη οικογένεια, που πλησιάζει ελάχιστα τα ευρωπαικά στάνταρντς, χρειάζεται τουλάχιστον 65.000 ευρώ το χρόνο.

    Μαζί με τη σύζυγο μου, δουλεύοντας τουλάχιστον 10 ώρες τη μέρα σε πολυεθνικές εταιρίες, βγαζουμε καθαρά περίπου 90.000 ευρώ ετησίως, με τα τωρινά δεδομένα. Υπολογίζω, καθως δεν προβλέπεται να λάβουμε αυξήσεις μισθων, οτι με την νεα φορολογία θα έχουμε καθαρά γύρω στις 85.000.

    Αυξάνοντας λοιπόν τους συντελεστές στους λεγόμενους υψηλόμισθους (!!) κάνουμε ουσιαστικά αφαίμαξη απο μια σειρά επαγγελματιών που προσδοκούν μέρος αυτού του «υψηλού» εισοδήματος. Κατι απο τα 20.000 ευρώ το χρόνο που απομένουν, εκτός βέβαια απροόπτου.

    Δεν είναι προτιμότερο να δώσουμε κίνητρα για περισσότερες αγορές και υπηρεσίες απο το να αφαιρέσουμε απλά αυτά τα χρήματα με ένα συντελεστή πχ 45% ή 50%; Ειδικά οταν ολοι γνωρίζουμε οτι εμείς οι υπάλληλοι δεν έχουμε τη δυνατότητα της αποκρυψης εισοδημάτων, όπως κάνουν, δυστυχώς, σχεδον όλοι οι υπόλοιποι Ελληνες!!

    Ενα αντίστοιχο ζευγάρι στη Γαλλία, βγάζει τουλάχιστον 1,5 φορά περισσότερα χρηματα. Όμως απολαμβάνει μια υψηλού επιπέδου δωρεάν παιδεία και υγεία. Ετσι μπορεί να ζει λίγο πιο ευτυχισμένος, και να χαίρεται κι άλλα πράγματα στη ζωή του, κατι που στη δική μας χώρα θεωρείται έγκλημα προς τιμωρία!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:13 | Ανδρεας Γαλανος

    Η τιμαριθμοποιηση της κλιμακας θα επρεπε να γινεται αυτοματα καθε χρονο. Αν δεν κανω λαθος, η κλιμακα δεν εχει τιμαριθμοποιηθει απο τις αρχες της δεκαετιας του 90 με αποτελεσμα καποιος με εισοδημα ανω των Ευρω 30.000 θεωρειται πλουσιος !!!!!!!!!!!!!
    Ας μην γελιομαστε, το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ειναι η φοροδιαφυγη. Εκει πρεπει να εστιαστει η προσπαθεια. Οι κλιμακες κλπ μπορουν να αναθεωρηθουν προς οφελος των φορολογουμενων αφου πρωτα δουμε τι μπορει να γινει εαν παταχθει η φοροδιαφυγη.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:32 | Χρηστος Σιδερης

    Δηλαδη ποσο δυσκολο σε αυτη τη χωρα ειναι να δουλεψουνε μερικα πραγματα?
    Ταμιακες μηχανες σε Ταξι ακομα δεν εχουμε δει παρολο που αυτο ψηνεται εδω και κατι χρονια,ελεος πια τοσο δυσκολο ειναι?
    Ταμιακες μηχανες δεν εχουμε δει επισης σε πρατηρια καυσιμων για τα καυσιμα,τοσο δυσκολο ειναι και αυτο?Ποιος ο λογος κυριοι και δεν παιρνει καποιος επιτελους την πολιτικη ευθηνη να κανει τα πραγματα οπως πρεπει?
    Αποδειξεις,να δοθουνε σοβαρα κινητρα ωστε αυτες να ζητουνται,και οχι ημιμετρα του στυλ με 2000ε αποδειξεις θα γλυτωσεις 20ε απο την εφορια,
    οταν παω το αμαξι στο συνεργειο και ζηταει 200ε χωρις ΦΠΑ τοτε για μενα αυτο σημαινει 38ε μειον η αλλιως η βενζινα του μηνα,και ας ξερω οτι ο κυριος γλυτωνει το φπα + 20% της αυτοτελους φορολογησης…….
    Δωστε μας κινητρα να τους κανουμε μαγκες και σωστους……
    Συγνωμη αλλα νοιωθω να μην πω πως οταν πληρωνω 800ε το χρονο εφορια επειδη απλα τυχαινει να ειμαι μισθωτος και ο κυριος να βγαζει 100,000 και δηλωνει 10,500 επειδη απλα του το επιτρεπει ο νομος και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ πως εχει κοτερο?αμαξι 3000cc και 3 σπιτια??
    ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ??
    Πιστωτικες καρτες,δυσκολος τομεας αφου επιτρεπει σε πολλα νοικοκυρια να κινηθουνε για βασικες αγορες πλεον (σουπερ μαρκετ και οχι μονο),επισης πολλες παγιδες και μιλωντας απο προσωπικο παραδειγμα,παντρευτηκα πριν απο 3 χρονια,οι γονεις θελανε να κανουνε το δωρο τους αλλα η οικονομικη τους δυνατοτητα ητανε να δινουνε μεχρι 100ε το μηνα ετσι λοιπον ολα τα ηλεκτρικα (και απο τις 2 οικογενειες πληρωθηκανε με πιστωτικη δικια μου) η οποια χρεωθηκε με το ποσο των 5500ε,επερνα λοιπον τα 100ε καθε μηνα απο τις οικογενειες και μαζευοτανε η δοση των 450ε,πως θα αποδειξω οτι δεν ειμαι πλουσιος?πως θα αποδειξω οτι δεν εχω κρυφα εισοδηματα οταν περνω 750ε και πληρωνω δοση 450ε στην πιστωτικη?
    Προσπαθεια εντατικη απο ολους μας χρειαζεται,και δικαιη μεταχειριση να μην πηγαινουνε τσαμπα αυτα που δινω και να αξιζει τον κοπο,ετσι ωστε να μην δεχομαι ο καθενας να μην κοβει αποδειξη,και να υπαρχει κινητρο ωστε να την απαιτω,και ας ανεβασει ο κυριος επαγγελματιας +19% τις τιμες του και βλεπουνε τι θα κανει μετα απο 6 μηνες…….

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:23 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    ΚΥΡΙΟΙ,
    ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ? ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ? ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΧΙ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΟΣ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ Η ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΦΟΡΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ? ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΧΙ. ΠΟΛΛΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΦΠΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ, ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ, ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ (ΠΧ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΔΕΙΩΝ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΖΗΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ (ΠΧ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ, ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ, ΝΟΘΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΛΠ). ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΟΠΩΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:39 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΣ

    Εκτιμώ ότι η ενιαία αυξανόμενη φορολογική κλίμακα είναι δίκαιη, σύμφωνη με το κοινό αίσθημα δικαίου και δημιουργεί στον φορολογούμενο φορολογική συνείδηση, αφού δεν εξαιρεί κατηγορίες πολιτών.
    Θεωρώ όμως απαραίτητη προυπόθεση, να συνοδευτεί από μέτρα που θα εξασφαλίζουν τον αυτοέλεγχο του συστήματος, ενεργοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και κάνοντας τους φορολογούμενους συμμέτοχους στην προσπάθεια του κράτους.
    Συγκεκριμένα, προτείνω την δυνατότητα του κάθε φορολογούμενου, καθ΄όλη την διάρκεια του τρέχοντος έτους, να μπορεί να συνδέεται μέσω internet, με την data base του ΚΕΠΥΟ, καταχωρώντας ΑΦΜ και ποσόν, από τις αποδείξεις που κρατάει στα χέρια του.
    Ετσι για τον καταχωρούντα θα είναι έξοδα, Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται καθόλου αφορολόγητο ποσόν, ενώ για τον εκδόσαντα την απόδειξη είναι έσοδο, που δεν θα μπορεί να αποκρύψει, αφού θα καταχωρείται αυτόματα στην μερίδα του και θα διασταυρώνεται.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:34 | ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΦΙΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ.Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΛΟΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΙΧΕ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ.ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΝΑ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ,ΟΠΩΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ Η ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Π.Χ. ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:28 | Δ.Καλανδρανης

    Νομιζω οτι ειναι αδικο να φορολογουνται εισοδηματα μισθωτων ή συνταξιουχων μεχρι 20000 ευρω με συντελεστη 25%. Φανταζεστε καποιον μισθωτο ή συνταξιουχο να εχει μισθο ή συνταξη 1000 ευρω το μηνα ή 14000 ευρω το χρονο και να πληρωνει 25% φορο για τις δυο χιλιαδες που υπερβαινουν το αφορολογητο οριο. Ελεος κρατος. Θα παρετε απο αυτον τον ανθρωπο 500 ευρω φορο; Να σκεφτειτε μονο οτι για να καλυφθουν οι αμοιβες καποιων κρατικων υψηλοβαθμων και υψηλομισθων σαν κι αυτους που αναφερθηκαν που εργαζονται στην κρατικη τηλεοραση,χρειαζονται οι φοροι τετρακοσιων μισθωτων/συνταξιουχων . Δηλαδη το κρατος για να πληρωσει καποιον κρατικο υψηλομισθο φορολογει 400 ειλωτες των 1000 ευρω το μηνα.

    Οταν το οριο φτωχειας ειναι τα 12000 ευρω το χρονο, αυτος που εχει συνταξη ή μισθο 15000-20000 το χρονο τι θεωρειται οτι ειναι; Αν πιστεψουμε οτι φτωχεια σημαινει στερηση, μηπως αρχισαμε να πιστευουμε οτι αυτος που εχει μισθο/.συνταξη 15000 – 20000 ευρω δεν στερειται και του περισσευουν και γι αυτο πρεπει να τον φορολογουμε με 29% οπως επραττε και η προηγουμενη κυβερνηση; Ειναι πραγματικα αδικο και ανεντιμο να προσπαθουν οι κυβερνησεις να καλυψουν τα ελλειμματά τους φορολογωντας ακομα και τους χαμιλομισθους/χαμηλοσυνταξιουχους επειδη δεν διαθετουν μηχανισμους να τα εισπραξουν απο τους επαγγελματιες και τους εισοδηματιες.

    Επισης νομιζω οτι ειναι αδικο να υπαρχει σχεδον το ιδιο αφορολογητο οριο για μισθωτους/συνταξιουχους με αυτο των ελευθερων επαγγελματιων. Αφου ειναι γνωστο και το παραδεχονται ολοι οτι οι περισσοτεροι ελευθεροι επαγγελματιες φοροδιαφευγουν, γιατι να μην μειωθει το αφορολογητο οριο τους. Γιατι επισης να εχουν τις ιδιες φορολογικες κλιμακες με τους μισθωτους/συνταξιουχους;

    Γινομαι εξω φρενων οταν βλεπω εναν ελευθερο επαγγελματια να χρησιμοποιει το Metro, να χρησιμοποιει το οδοστρωμα, τα πεζοδρομια, να απολαμβανει δωρεαν παιδεια και περιθαλψη, την ασφαλεια, την προστασια του στρατου, που εγω ο συνταξιουχος των 74 ετων του πληρωνω.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:41 | nikolaos

    ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 70.000,00 € Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΘΑ ΠΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40% ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 100.000 € ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 50%. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:27 | ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΠΡΟΤΑΣΗ: Να τιμαριθμοποίσετε το αφορολόγητο όριο από τις:12.000€ σε 14.000€ , λαβμάνοντας το χαμένο εισόδημα των μισθωτών..
    με ένα παδί
    με 2 παιδιά..
    Από:80.000€ κα άνω, να φορολογούνται τα εισοδήματα με:45%….

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:48 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    κύριε Υπουργέ.Ντρέπομαι πού είμαι Ελληνας με τα όσα συνέχεια αρνητικά καί απαξιωτικά γράφοντε καί λέγοντε σε βάρος μας απο τούς εταίρους μας. Αυτή την στιγμή λέω στα 62μου χρόνια,σε ποιά ελλάδα θα ζήσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας? ΟΤΑΝ οι μισοι έλληνες δεν πληρώνουν τον φόρο τους.ΟΠΩΣ γνωρίζεται αυτοι δεν είναι ούτε οι μισθωτοι ούτε οι συνταξιούχοι.ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΉΦΙΣΕ ΠΑΝΦΗΦΕΊ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.Ενα απλο παράδειγμα.ποιοί γιατροι μας τα παίρνουν? (ΧΟΝΤΡΑ ΦΑΚΕΛΆΚΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ)ΟΙ ΧΟΙΡΟΥΡΓΟΙ. τούς γνωρίζετε ολους σε κάθε πόλι, νοσοκομείο, κλινική βάλτους ταρίφα εισόδειμα από 150.000Ε .ΟΠΟΙΟς απο αυτους αντιδράσει εφάρμοσε αμέσως το πόθεν εσχες, οχι μόνο σαυτόν αλλά και στήν γυναίκατου καί στα παιδιά του καί ΠΟΥ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ και ανοιγμα των λογαριασμών στις τράπεζες.ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΔΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ, ΠΩΣ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.Τότε και μόνον θα πληρώνουν και θα τους γίνη και συνήθεια. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να εφαρμώσετε και σε άλλες επαγγελματικες τάξεις που ζουν πλουσιοπάροχα καί κάποιοι προκλητικά σε βάρος των μόνιμα ΝΟΜΙΜΩΝ ελλήνων πολιτών

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:24 | BAΣΙΛΗΣ ΤΟΥΡΛΑΚΗΣ

    ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ . Επιβάλεται η ενιαία φορολογική κλίμακα , με την παρτήρηση ότι θα πρέπει να προβλέπει ένα ελάχιστο αφορολόγητο ποσό,που το εκτιμώ στα 6000 ευρώ, ώστε να καλύπτει τους συνταξιούχους ΟΓΑ κ.λ.π (440χ14) και από εκεί και πέρα να έχει 6 κλιμάκια. Συγκεκριμμένα
    1. Από 0 μέχρι 6000 αφορολόγητο
    2. » 6001 » 10000 10% φόρο
    3. » 10001 » 18000 15% »
    4. » 18001 » 30000 20% »
    5. » 30001 » 40000 30% »
    6. » 40001 » 60000 40% »
    7. » 60001 και άνω 50% »
    Πιστεύω θα είναι δίκαιο απέναντι σε όλους με μικρή σχετικά επιβάρυνση στα εισοδήματα μέχρι 30.000 ευρώ σύμφωνα με την δέσμευση της κυβέρνησης.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:06 | YANNIS.L

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΙΠΡΑΞΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ‘ΜΙΑ ΖΩΗ’ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ‘ΣΥΝΕΤΟ’ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΣΤΑ 15.000 ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΩΣ 5.000 ΓΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΩΣ 20.000.
    ΤΩΡΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ 30.000 ΑΣ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΣΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΜΗΝΙΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΨΗΛΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ. πχ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ: ΣΥΝΤΑΞΗ 1.800 + ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ 600 ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 1.100 + 1.1000 ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ / ΣΥΝΟΛΟΝ=2.200 ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ. ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΟΚΤΑΩΡΑ ΕΡΓΑΙΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ, ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΣΧΟΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ‘ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ’ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:11 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΟΥΓΚΑΣ

    προτείνω την παρακάτω κλίμακα φορολογίας:
    ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ:
    ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΦΟΡ/ΚΟΣ ΦΟΡΟΣ
    ΕΙΣ/ΜΑΤΟΣ ΣΥΝ/ΣΤΗΣ (ΕΥΡΩ)
    15.000 0 0
    25.000 25 6.250
    35.000 37 12.950
    άνω των75.000 45

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ:
    12.000 0 0
    3.000 25 750
    25.000 35 8.750
    35.000 45 15.750
    άνω των75.000 50
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι νέοι συντελεστές να ισχύσουν για μία τριετία και μετά να καθιερωθεί ένα πιο ελαστικό και ενιαίω κλιμάκιο φορολογικών συντελεστών, και για τις δύο κατηγορίες φορολογουμένων.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:09 | ΝΙΚΗΤΑΣ ΠΑΣΤΟΥΝΑΚΗΣ

    Κε Υπουργέ, μήπως κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε και το φορολογικό σύστημα των Σκανδιναυικών χωρών?Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά για να καλύψουν τις κάρτες και τα δάνεια τους πληρώνουν την μία και ξαναβγάζουν χρήματα για να πληρώσουν την επόμενη κ.ο.κ.Αν αυτό το βάλετε σαν τελμήριο όπως έχει ακουστεί τότε όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν φόρο δυσανάλογο από το πραγματικό τους εισόδημα.
    Πιστέυω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα του οποίου είμαι μέλος από το 1976 και ελπίζω σε καλύτερες μέρες για τους Έλληνες και την πατρίδα

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:35 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:50 | Βαγγέλης

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
    1.την κατάργηση της φοροαπαλλαγής για δωρεές σε συλλόγους και ταυτόχρονα έλεγχο για τα δέκα προηγούμενα χρόνια στους λογιστές(;) που δήλωσαν και στους συλλόγους(;) που δέχτηκαν τις δωρεές.
    2.την φοροαπαλλαγή για ασφάλεια ζωής.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:30 | Γ.ΓΚ

    Κύριε υπούργε

    Δε θα ήθελα να σας κουράσω.Συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις του κυρίου Ν.Μ.Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι,η χρήση ηλεκτρονικού χρήματος.Αυτό σημαίνει αυτόματα,όλα στο φώς.Τέλος στο μαύρο χρήμα, τέλος στο φακελάκι,τέλος στη μαύρη εργασία,τέλος σε όλα.Δικαιότερη κοινωνία για όλους.Καταλαβαίνω,δύσκολο να εφαρμοστεί.Είμαι σίγουρος όμως πως αν θέλετε θα βρείτε το τρόπο.Αν όχι άμεσα,πιστεύω οτι σε 2-3 χρόνια μπορεί να εφαρμοστεί.
    Το σύστημα των αποδείξεων νομίζω οτι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί.Μεγάλη γραφειοκρατία.Να καταλάβετε μαζεύω αποδείξεις εδώ και 5 μήνες και έχω εκατοντάδες των 3,5 και 10 ευρώ.Θεωρείτε εύκολο να περάσω τις πολλαπλάσιες στην ηλεκτρονική μορφή της φορολογικής δήλωσης με αφμ και λοιπά?

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:12 | ΣΩΤΗΡΗΣ

    και θέλω να αναφερθώ για τα τέλη κυκλοφορίας που ήταν άδικα και πρέπει να επανεξεταστούν (δεν μπορεί να πληρώνεις τέλη όσο κάνει το αμάξι άρα μικτό σύστημα τελών και απόσυρσης)και για τα λεφτά που φεύγουν απο της ελληνικές τράπεζες ετσι ακούγεται για να μην δηλωθούν γιατί είναι μαύρα εαν είναι αλήθεια παρακαλώ τον υπουργό αμέσως να κάνει δήλωση να το διαψεύσει εαν είναι όμως αλήθεια να πεί οτι η κινήσης που έχουνε γίνει θα εξεταστούν όλες εαν είναι νόμιμες και εάν ο καταθέτης η εταιρία μπορεί να τις δικαιολογήση (ποθεν εσχες).

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:40 | Πάνος

    Στη ζωή τα καλύτερα πράγματα είναι τα απλά πράγματα. Έτσι λοιπόν περιμένω και εσείς να ορίσετε μία και μοναδική φορολογική κλίμακα,για τους μισθωτούς, τους ελέυθερους επαγγελματίες κλπ. Αυτό άλλωστε τεκμαίρεται και από το σύνταγμα, στο οποίο ρητά αναφέρεται ότι συμμετέχουμε όλοι βάσει των δυνατοτήτων μας. Κάτι που φαίνεται οι σύμβουλοι και εισηγητές των εκάστοτε υπουργών οικονομικών να το αγνοούν… Τώρα λοιπόν είναι η ευκαιρία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να δείξει εάν πιστεύει και μπορεί να εφαρμόσει όλα όσα χωρίς φειδώ είναι αλήθεια ανακοίνωνε τα τελευταία έξι περίπου χρόνια.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:20 | ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΜΗΛΙΑ

    ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΕΙΜΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΩΣ ΖΩ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΔΥΜΑ ΕΧΩ ΦΤΥΣΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΙΡΙΑ, ΣΤΡΑΤΟ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,ΑΝΕΡΓΙΑ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΑ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΛΕΙ 1200 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΤΗ ΔΕΗ ΤΟ INTERNET ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΤΥΘΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΞΟΔΑ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΥΤΕ ΔΕΗ ΟΥΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΟΥΤΕ ΦΑΓΗΤΟ ΟΥΤΕ ΡΟΥΧΑ ΟΥΤΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΟΥΤΕ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΟΥΤΕ ΤΕΛΗ ΟΥΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΩΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΤΑΝ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΕ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΤΟΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΤΟΙ ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:28 | Χρήστος Ηλιάδης

    Ελλάς το μεγαλείο σου!

    1.000.000 δημόσιοι υπάλλήλοι
    2.300.000 συνταξιούχοι
    2.500.000 νέους μαθητές και φοιτητές
    1.000.000 άνεργοι….

    Είναι δυνατό αυτοί που απομένουν να πληρώουν για όλους αυτούς και τα δάνεια του Ελληνικού κράτους? Πώς θα αναπτυχθεί αυτό το κράτος?

    Ας μειώσουμε τη σπατάλη άμεσα…

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:32 | ΣΩΤΗΡΗΣ

    Ηλεκτρονικός έλεγχος (ταμειακές με απευθείας on line με τις εφορίες και το κέντρο μηχανογράφησης ).δύο λύσεις κατα την αποψή μου η θα μαζεύουμε αποδείξεις απο παντού ακόμα και απο περίπτερα super market και θα προσκομίζονται στην εφορία ωστε να δικαιολογούνται τα εισοδήματα,και η διαβίωση ζωής αναλογικά με βάση μισθών και κόστους ζωής, πολύ δύσκολο κατα την αποψή μου λογω γιγαντιαίου έργου τον υπαλλήλων των εφοριακών αλλα και της υποδομής που δεν έχουμε σαν κράτος χρειάζεται χρόνος, η και το ποιό εφικτό να διατηρηθεί το αφορολόγητο οπως ειναι σήμερα η και να αυξηθεί για μισθωτούς και συνταξιούχους και να ζητούνται να προσκομίζουμε αποδείξεις απο στοχευμένες κατηγορίες επαγελματιών που φοροδιαφεύγουν με συνδυασμό αυστηρών ελέγχων του οικονομικού τομέα σε αυτούς αλλά και κινήτρων δηλαδή πρέπει απο την δουλειά σου (γιατρος, δηκηγόρος, εμπορος ,βενζίνη, κ.λ.π που έχεις το γραφείο μαγαζί πόσα πληρώνεις σε ενοίκια φώς νερό τηλέφωνο κ.λ.π) να πληρώνεις μινιμουμ αυτο το ποσο στην εφορία αλλα εαν προσκομίσεις στην εφορία αποδείξεις πάνω απο κάποιο ύψος κλίμακος και είσαι ειλικρινης φορολογούμενος η θα υπάρχει έκπτωση στο φορολογούμενο ποσό που πληρώνεις η θα έχεις πρωταρχική πρόσβαση σε δανειδοτήσης απο τράπεζες η και προγράμματα απο το κράτος και την ευρωπαικη ένωση.
    έτσι δίνεται η δυνατότητα αυτός που δίνει της υπηρεσίες αλλα και αυτος που τις δέχεται να εχει συμφέρον ωστε να ζητούν αποδείξεις.
    το ουσιαστικό είναι οτι ξέρουμε όλοι που υπάρχει φοροδιαφυγη αλλά πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση γιατι η μεγάλη φοροδιαφυγή γίνεται στην παραοικονομία σε όλο το εύρος της.
    η τράπεζες ξέρουν το χρηματιστήριο ξέρει η offsor εταιρίες ξέρουν το λαθρεμπόριο ξέρει κι άλλοι ξέρουν μήπως ηρθε η ώρα να μάθουμε και εμείς.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:55 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΥΛΙΟΣ

    Να ψηφιστεί ένας Νόμος που να λέει ότι όποιος σερβιριστεί σε καφενείο
    ή εστιατόριο και η παραγγελία του δεν συνοδεύεται με την νόμιμη απόδειξη να μπορεί να σηκωθεί και να φύγει χωρίς να πληρώσει!
    και χωρίς να έχει τη δυνατότητα να του πει κανένας καμμιά κουβέντα!
    Έτσι θα πιαστεί μεγάλο φοροδιαφεύγον εισόδημα και ΦΠΑ !!!!!!!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:28 | Μιχάλης Βασιλιάδης

    Κ. Υπουργέ
    σκοπεύεται να κάνετε κάτι με τις υπέρογκες αμοιβές των «χρυσών παιδιών» της ΜΕΑ στις Βρυξέλλες? Σε μία περίοδο που οι Ελληνες δημόσιοι υπάλληλοι λιμοκτονούν, οι υπάλληλοι της ΜΕΑ ζούν το «όνειρο» τους στις Βρυξέλλες με μέσους μισθούς που ξεπερνούν τις 8000 Ευρώ (σύνολο Ελληνικού μισθού + Υπουργείου Εξωτερικού). Μόλις πρίν από ένα χρόνο περίπου κ ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα είχαν παγώσει οι μισθοί πάνω απο 2000, η ΜΕΑ πήρε αύξηση επί του ποσοστού του μισθού του πρέσβη που δικαιούνται.
    Ευχαριστώ

    Μ. Βασιλιαδης