Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 23:48 | ΣΩΤΗΡΗΣ

    Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι σε πρόσφατες γονικές παροχές της συζύγου μου υποχρεωθήκαμε να καταβάλουμε ένα τεράστιο ποσό ως αμοιβές υπερ Ταμείου Νομικών χωρίς καν ν΄απαιτηθεί παρουσία δικηγόρων: 0,775% επί του συνόλου της μεταβιβαζόμενης αντικειμενικής αξίας,για Ταμείο Νομικών, 0,775% συμβολαιογραφικά,και άλλο ένα 15% επί των συμβολαιγραφικών πάλι υπερ Ταμείου Νομικών!!! Αυτό το θεωρώ χαράτσι και πέρα γιά πέρα αντισυνταγματικό! Μήπως επειδή η πλειοψηφία των βουλευτών είναι δικηγόροι φροντίζουν για τα γένια τους; Δεν θα είχα καμμιά αντίρρηση τα χρήματα αυτά που έδωσα υπερ Ταμείου Νομικών χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των συμβολαιογραφικών (δεν καταλαβαίνω γιατί ένας συμβολαιογράφος πρέπει να παίρνει 5000 ευρώ για εργασία 2 ωρών), να τα έπαιρνε το κράτος που έχει να καλύψει τόσες τρύπες! Κάτι πρέπει να γίνει. Δεν είναι λογικό οι αμοιβές να καθορίζονται ως ποσοστό!Σε άλλα κράτη αυτά δεν συμβαίνουν. Κάνεις μια περιουσία με χίλιους κόπους κι΄όταν θελήσεις να τη μεταβιβάσεις στα παιδιά σου πληρώνεις άλλη μια περιουσία σε επαγγέλματα που έχουν καταφέρει ν΄ απομυζούν απ΄το μόχθο σου χωρίς καμμιά συνεισφορά! ΄Ελεος πιά! Είναι άδικο έως εξωφρενικό. Είναι μια ευκαιρία να μπει τέρμα σ΄ αυτό το καθεστώς. Πρέπει να τελειώνουμε με τα κλειστά επαγγέλματα και τα ειδικά προνόμια ορισμένων κλάδων, για τους οποίους «τρέχει» μάννα εξ ουρανού!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:33 | Γιώργος Κασδαγλής

    Την τελευταία δεκαετία οι κατασκευαστές οικοδομικών συγκροτημάτων κατοικιών επιδόθηκαν σε ένα αγώνα κατασκευής γκαράζ στα υπόγεια των μεγάλων πολυκατοικιών (ιδίως του κέντρου της Αθήνας).
    Αποτέλεσμα αυτού είναι οι περισσότεροι κατασκευαστές να διαθέτουν μεγάλο αριθμό θέσεων πάρκινκ σε κάθε πολυκατοικία τις οποίες ενοικιάζουν έναντι 100 έως 150 ευρώ την κάθε θέση.
    Οι επιχειρήσεις αυτές είναι δηλωμένες και έχει παραβλεφθεί τρόπος φορολόγησής τους καθότι προσφέρουν σημαντικά έσοδα στους κατόχους.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:13 | Τασος

    θα ηθελα ενα διαφορετικο συστημα με τον Φ.Π.Α. μια ιδεα ειναι καθε τρεις μηνες που εχουν λεφτα οι εφοριες μεσω του Φ.Π.Α που αποδιδουν οι επιχειρησεις να υπαρξει ενα κινητρο για να μαζευουν αποδειξεις οι καταναλωτες κ να υπαρξει μια ανταποδωση του Φ,Π,Α, με καποιον τροπο (δηλαδη αν παει καποιος αποδειξεις 1000-2000 ευρω να του επιστρεφεται αμεσα ενα ποσοστο επι του ποσου των αποδειξεων που προσκομιζει) το ποσοστο επιστροφης δεν ξερω ποιο μπορει να ειναι,,,

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:41 | ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΟΣ!!
    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΡΙΚ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.. ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΝΗΡΟΙ ΤΕΛΙΚΑ..
    ΘΕΛΩ ΔΗΛ. ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΠΙΟ ΧΕΡΙ ΘΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΣΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΘΙ.

    ΜΕΙΩΣΤΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΞΩ .. ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΟΥΣ ΤΑΔΕ ΦΟΡΟΥΣ ΕΣΕΙΣ.
    ΒΡΕ ΜΕΙΩΣΤΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.. ΤΣ ΟΧΙ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΟΥΣ ΤΑΔΕ ΦΟΡΟΥΣ ΕΣΕΙΣ.
    ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΕΣ.
    ΘΟΛΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ (ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΗ)
    ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ.
    ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΖΗΛΟ ΠΟΥ ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΠΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΑΠΑΝΩΝ
    ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΜΩΣ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ,ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ.
    ΑΚΟΜΗ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΦΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
    ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΣΤΕ ΚΟΙΝΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ.
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΜΗ ΔΙΑΓΝΩΣΕΤΕ ΕΜΠΑΘΕΙΑ)

    ΥΓ1: ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ , ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ, ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑΤΟΣ ,ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ, ΚΤΛ.
    ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΛΗΘΗΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ?.
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ.
    ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΑ ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ.

    ΥΓ2. ΣΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΙΣΤΕ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!

    ΥΓ3: ΣΑΣ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ : ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ..

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:38 | ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

    Πιστεύω πως το σύστημα πάσχει στο επίπεδο του ελέγχου. Αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε είναι να διαμορφώσουμε ένα αδιάβλητο – κατά το δυνατόν – επίπεδο ελέγχου το οποίο να διασφαλίζει την συμμόρφωση.

    Προτείνω να αντιγράψουμε το μόνο ίσως επιτυχημένα αδιάβλητο σύστημα αξιολόγησης που υπάρχει στην χώρα μας: τις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Ας πούμε:

    Οι έλεγχοι γίνονται στοχευμένα για συγκεκριμένο θέμα και όχι «πάμε μήπως βρούμε κάτι».

    Αυτό σημαίνει πως τα στοιχεία που πρέπει κάποιος να προσκομήσει είναι συγκεκριμένα. Τα παραλαμβάνει υπάλληλος που δεν έχει σχέση με τον έλεγχο απλώς πρωτοκολλεί την κατάθεση των δικαιολογητικών. Δεν υπάρχει εκεί δηλαδή ευκαιρία συνδιαλλαγής. Υπεύθυνος για το τι προσκόμησε είναι ο φορολογούμενος. Αν δεν έδωσε όλα τα τιμολόγια κτλ. η ευθύνη είναι δική του.

    Στο δεύτερο επίπεδο ελέγχονται τα στοιχεία από 2 κλιμάκια ξεχωριστά μεταξύ τους, και χωρίς να ξέρουν τα στοιχεία της επιχείρησης.

    Σε τρίτο επίπεδο μόνο αν το αποτέλεσμα είναι σημαντικά αποκλίνον, τρίτο κλιμάκιο (πιο έμπειρο), κάνει τον έλεγχο τελεσίδικα.

    Σε τελευταίο επίπεδο, δειγματοληπτικά ανεξάρτητες υπηρεσίες ελέγχουν τις αποφάσεις των κλιμακίων κατωτέρων επιπέδων.

    Το πρόστιμο αποδίδεται κανονικά ως μέσος όρος των δύο κλιμακίων ή ως η τρίτη απόφαση.

    Με αυτό το σύστημα σχεδόν εξαφανίζεται η επαφή με την ΔΟΥ και άρα η περίπτωση συνδιαλλαγής.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:15 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΟΥΓΚΑΣ

    Πιστεύω ότι όλοι μας θέλουμε και επιθυμούμαι, η χώρα μας να στηρίζεται οικονομικά στά πόδια και να μην έχουμε ανάγκη τον εξωτερικίο δανεισμό.
    Ο όποιος σχεδιασμός και προγραμματισμός του κράτους, θα πρέπει να εφαρμοστούν από τους σχετικά υπεύθυνους.Να δραστηριοποιηθούν άμεσα τα εντεταλμένα όργανα για την επίτευξη των στόχων υλοποίησης κάθε Δημόσιου Φορέα, τα δε αποτελέσματα να ελέγχονται τακτικά(μήνα, τρίμηνο,εξάμηνο, ετήσια) και να επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις για κάθε παράλειψη.
    Είναι αφύσικο να λέμε συνέχεια:Νόμους έχουμε άλλά δεν εφαρμόζονται, ε λοιπόν ήρθε η ώρα να εφαρμοστθούν οι νόμοι και όποιος αδυνατεί, ας πάει στο σπιτάκι του να ξεκουραστεί.
    Μήν υπολογίζεται κύριοι κανένα πολιτικό κόστος,εδώ που φτάσαμε πρέπει να τολμήσετε, και είμαστε μαζί σας.(θαρσείν χρει)

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:31 | Βασιλική Α.

    Eφόσον από ρητή συνταγματική διάταξη προβλέπεται ότι όλοι οι έλληνες πολίτες επιβαρύνονται φορολογικά ανάλογα με τις δυνάμεις τους, δεν δικαιολογείται και για αυτό προτείνεται η κατάργηση της επιβολής των τελών κυκλοφορίας στα Ι.Χ ανάλογα με τον κυβισμό τους, αλλά πρέπει να υπολογίζεται οπωσδήποτε η εμπορική τους αξία, καθόσον πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι μια BMW,MERCEDES 2000 κ.εκ κοστίζει τρείς φορές περισσότερο από ένα ΗUNDAI αντίστοιχου κυβισμού και ότι υπάρχουν αυτοκίνητα κυβισμού 2000 κ.εκ ,που κοστίζουν πολύ λιγότερο από αντίστοιχα κυβισμού 1400 κ.εκ , που φορολογούνται ευνοϊκότερα.Επιπλέον, δεν δύναται και δεν αποτελεί επιχείρημα η σύνδεση των τελών κυκλοφορίας με την αυξημένη εκπομπή ρύπων,εφόσον στο ίδιο παράδειγμα αναλογιστούμε ότι ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας 2000 κ.εκ είναι λιγότερο ριπογόνος από έναν τούρμπο 1400 κ.εκ. Επίσης, πρέπει να εξετάξεται και ο τρόπος απόκτησης ενός Ι.Χ, δίοτι πολλοί ιδιοκτήτες προχώρησαν στην αγορά μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων όχι μετρητοίς αλλά με πολυάριθμες άτοκες δόσεις, όπως συνηθιζόταν κατά την περίοδο, που ακολούθησε την ένταξή μας στην Ο.Ν.Ε και τα επιτόκια των τραπεζών ήταν ελκυστικότατα και οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσέφεραν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, με ελάχιστη προκαταβολή και με μηδενικό επιτόκιο. Κατόπιν των ανωτέρω παραδειγμάτων καθίσται προφανές ότι είναι πρόδηλα αντισυνταγματική και ελ ολοκλήρου άδικη και προσχηματική η σύνδεση των τελών κυκλοφορίας με τον κυβισμό του αυτοκινήτου με σκοπό την» προστασία του περιβάλλοντος», εφόσον υποχρεώνομαι ως μισθωτός να επιστρέψω ολόκληρο το δώρο των Χριστουγέννων ,ήτοι 970 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας ενός ΜΟΝΤΕΟ 2000 CC,έτους 2005 και για POLO 1400 CC, έτους 1998. Ή μήπως υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι οι μισθοί μας επέτρεπαν αλλά εμείς επιλέξαμε να μην αντικαταστήσουμε τα ανωτέρω Ι.Χ ,αγοράζοντας κάτι άλλο με τα 2700 ευρώ που μισθοδοτούμαστε μηνιαίως ως 4μελή οικογένεια;

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:13 | ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΝΘΕΡΜΑ ΝΑ ΕΝΘΑΡΥΝΕΤΕ-ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ (ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ)ΕΥΡΥΤΑΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ(ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ) ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΓΟΡΑ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ:
    Α)ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ.
    Β)ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΦΠΑ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΑ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ, ΚΑΘΟΤΙ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΩΝ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
    Γ)ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΥΝΙΘΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ… . ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΑΤΟΝΙΣΕΙ,ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ (ΠΧ.ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΩΝ), ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΘΕΣΠΙΣΗ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΟΣΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ (Π.Χ.ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ, ΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΚΑΡΤΑ, Ή ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΓΟΡΩΝ ΚΛΠ.), ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ (ΟΠΩΣ Π.Χ. ΚΛΙΜΑΚΩΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΛΠ ).ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ, ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ , ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:19 | Μελετης Σαμαρτζης

    Γεια σας,

    Λιγες σκεψεις/σχολια γενικης μορφης,
    απο την οπτικη γωνια καποιου που εδω και χρονια βλεπει
    τον ευατο του στο top 10% (ισως και 5%) των στατιστικων
    που ανακοινωνονται στο τελος καθε χρονιας, αλλα δεν εχω
    ουτε βιλα στην Μυκονο, ουτε εξοχικο στα Ανατολικη Αττικη,
    ουτε τζιπαρα 4Χ4, ουτε ειμαι ελευθερος επαγγελματιας
    ουτε εχω εταιρεια και ουτε ποτε μπορουσα να τα ΕΧΩ.

    Ειμαι απλα ενας υψηλομισθος (ας γελασω!) ιδιωτικος υπαλληλος
    σε μια εταιρεια που δεν που τα δινει μαυρα!

    Λοιπον

    Α. «Μεγαλα» εισοδηματα.

    Παρακαλω πολυ την συμπαθη πολιτικη ηγεσια να μη ΛΑΙΚΙΖΕΙ
    και να μην γινεται περισσοτερο Αυτιας απο τον Αυτια!

    Πως ξερετε εσεις πιο ειναι το μεγαλο εισοδημα, αφου δεν
    ξερετε ποσο ειναι η φοροδιαφυγη!
    Εδω δεν ξερετε τι πληρωνεται για τους δημοσιους υπαλληλους.

    Λοιπον εγω δεν ειμαι ΜΕΓΑΛΟ εισοδημα, δεν ειμαι ΜΙΚΡΟ, και δεν
    ειμαι ΜΕΣΑΙΟ μεχρι να μου αποδειξει το ΥΠΟΙΚ οτι εχει μια
    αξιοπιστη συλλογη στοιχειων που περιγραφει τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
    εισοδηματα των συμπολιτων μου.

    ΟΧΙ ΤΑ ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ!!!!!

    Δηλωνω 30 αλλα βγαζω 130, η δηλωνω 30 και βγαζω 30 δεν ειναι
    το ιδιο πραμα.

    Ολα τα φορολογικα σας συστηματα ειναι στην βαση τους
    ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΙΚΑ για αυτους που δηλωνουν.

    Παρακαλω θερμα λοιπον, τερμα την κοροιδια!
    (ΣΗΜ δεν ειναι διακια σας μονο ειναι διαχρονικη…)

    Β. Δεδομενου οτι το εργαλειο για την συλλογη των φορων
    (φοροεισπρακτικος μηχανισμος) ειναι μαλλον προβληματικης
    αποτελεσματικοτητας, λογω μεγαλης διαφθορας, θα πρεπει
    οποιαδηποτε φορολογικη πολιτικη να εισαγει την πληρη
    αυτοματοποιηση/μηχανοργανωση του συστηματος και την
    ΑΦΑΙΡΕΣΗ του ανθρωπινου παραγοντα!

    Σε αρθρο της Καθημερινης την περασμενη εβδομαδα, αναφεροταν
    οτι μονο το 1% του κοστους του φορολογικου συστηματος ειναι
    κοστος για μηχανοργνωση!
    Ειναι δυνατον! Που πατε ετσι, τι περιμενετε να γινει ?

    Ηλεκτρονικα τιμολογια, για τον πληρη ελεγχο της διακινησης
    προιοντων! Ολα να φτανουν στο ΚΕΠΥΟ και να εχουν συσχετιση με
    ενα πραγματικο ΑΦΜ.
    Τι νοημα εχει να κυνηγω εγω αποδειξεις, αν το ΚΕΠΥΟ ξερει
    ακριβως τι εμπορευμα εχει βαλει μια επιχειρηση!

    Ηλεκτρονικες αποδειξεις παραοχης υπηρεσιων,και εγω δεν ξερω
    τι αλλο! Καταργηση των μετρητων για συναλλαγες πανω απο
    100 ευρω. Κατι δραστικο οχι ασπιρινες για τον ελεφαντα!

    Γιατι το Ε9 και το Κτηματολογιο ειναι δυο βασεις δεδομενων ?
    Γιατι, γιατι, γιατι….

    Γ. Κυνηγι αποδειξεων

    Θεωρω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να γινουν διασταυρωσεις στις
    αποδειξεις που μαζευουμε ως φορολογουμενοι, η μονη λογικη (?)
    εξηγηση ειναι οτι μαζευοντας αποδειξεις υποχρεωνουμε
    καποιους να εκδιδουν παραπνω αποδειξεις, και ετσι ΟΤΑΝ ελεγχτουν
    ΑΝ τις εχουν περασει στα βιβλια τους τοτε να τους πιασουν,
    ΑΝ δεν τα κανονισουν με τους ελεγκτες.

    Παρα πολλες υποθεσεις για να εχουμε επιτυχια!!!

    Δ. Εξοδα προσωπικου χαρακτηρα που περνανε σαν εταιρικα εξοδα.

    Εχω δυο εταιρικα LEXUS και πεντε Cayenne αλλα ειναι στην
    εταιρια….οπως και η βιλλα, το σκαφος και ο μπατλερ!

    «Μαζεψτε» τα ολα αυτα και βαλτε τα στις δηλωσεις των φυσικων
    προσωπων.

    Αλλιως και εγω ο οποιοσδηποτε, την επομενη φορα που θα
    διαπραγματευτω το μισθο μου, θα ζητησω μειωση μισθου,
    ΑΡΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥ και αντ αυτου εταιρικο αυτοκινητο ή εστω πατινι.

    Ευχαριστω για την υπομονη σας.
    ΜΣ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 22:41 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΤΡΕΛΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ .ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.ΕΝΑ ΑΝΤΡΟΓΥΝΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΟΝ ΣΤΟΝ Ο.Τ.Ε ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 10%.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:27 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
    ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ (ΙΝΤΕΡΝΕΤ) ΩΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ
    ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ ΜΑΛΤΑ-ΓΙΒΛΑΤΑΡ ΚΛΠ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:25 | gorgio

    Είναι γνωστό σε όλους ότι, για να έχουμε φορολογικό σύστημα,θα πρέπει να υπάρχουν ενεργοί εργαζόμενοι που θα ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, θα ΖΟΥΝ και στη συνέχεια θα φορολογούνται……….
    Πως ΘΑ τα πάρεις από έναν ΑΝΕΡΓΟ, κατα καιρούς ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ, που ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ με τα «παχυλά» επιδόματα και τα ευκαιριακά μεροκάματα;
    Το πρώτο που θα πρέπει να γίνει «χθες», είναι η δημιουργία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 2010(όχι 700-800 ευρώ).
    Το δεύτερο, είναι η θεσμοθέτηση ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ (όχι Ιατρείο στο Κολωνάκι και δηλώνει 300!!! ευρώ).
    Το τρίτο και κλείνω, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ(σε μεγάλες εταιρείες).

  • Κύριοι,

    Στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα ήθελα να προτείνω τα παρακάτω:

    – Ταμειακές μηχανές σε όλες τις συναλλαγές π.χ.περίπτερο,βενζινάδικο,
    λαϊκή και γενικά σε κάθε περίπτωση όπου είναι δυνατόν να εφαρμοσθούν, ώστε οι εκδιδόμενες αποδείξεις να χρησιμοποιούνται για την κάλυψη του αφορολογήτου ορίου εισοδήματος εφόσον υπάρχει πρόθεση για διαφοροποίηση σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς.

    – «Πλαστά και εικονικά τιμολόγια.» Υποχρεωτική ηλεκτρονική σύνδεση όλων των επιχειρήσεων που εκδίδουν τιμολόγια,με το ΚΕΠΥΟ ώστε να είναι άμεσα γνωστά στις αρμόδιες αρχές τα στοιχεία των συναλλασομένων και παράλληλα να παρακολουθείται η απόδοση ΦΠΑ και να απαλλαγούν οι επιχερήσεις από τις συγκεντρωτικές καταστάσεις «Πελατών και Προμηθευτών».Από σχετικά δημοσιεύματα στον οικονομικό τύπο η προηγούμενη ηγεσία του ΥΟ είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:48 | ΑΝΘΙΜΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ

    ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ!!

    αγόρασε φίλος μου αυτοκίνητο αξίας 5000 ευρώ και έκοψε επιταγή ισόποση η οποία εξαργυρωθηκε στην τράπεζα και η μαντρα αυτοκινήτων έκοψε τιμολόγιο αξίας 1000 ευρώ + φπα, αυτή η συναλλαγή είναι ΤΟΣΟ ΔΎΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΕΊ και να πιαστεί η φορολογειτεα υλη?

    φίλος μου έβαλε φυσικό αέριο στο σπίτι του στην Καλαμαριά και πλήρωσε στον υδραυλικό 1300 ευρώ μόλις του ζήτησε τιμολόγιο του είπε + 247 ευρώ ΦΠΑ και φυσικά έκανε πίσω!! δεν μπορεί να πεί το κράτος για να γίνει σύνδεση πρέπει να υπάρχει τιμολόγιο( με αντικειμενικά κριτήρια) από πιστοποιημένοο υδραυλικό και να μην χάσει το φπα και να μην χάσει και τον φόρο!!! τόσο δύσκολο είναι τελος πάντων….

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:38 | Σ.ΝΙΚΗΤΑΣ

    Είμαι ένας από τους ολίγους νομοταγείς Έλληνες πολίτες στα οικονομικά θέματα. Διατηρώ τα τελευταία 15 χρόνια μια βιοτεχνία Ο.Ε με βιβλία Γ’ Κατηγορίας. Στην πολυετή εμπειρία μου ως επαγγελματίας παρά την θέλησή μου να είμαι συνεπείς στις υποχρεώσεις μου, έχω αδίκως πληρώσει πρόσθημα πού μου επέβαλε το ΣΔΟΕ χωρίς την υπαιτιότητα μου και αρκετές περαιώσεις (που σημειωτέον θεωρώ τελείως λάθος διότι έτσι νομιμοποιείτε τους φοροδιαφυγόντες). Οι λόγος που νιώθω την αδικία είναι ο εξής.
    Παρά την προσπάθειά μου να επιλέγω καλούς λογιστές στην υπάρχουσα εταιρεία μου, είναι ο τρίτος λογιστής που αλλάζω σε διάστημα 15 ετών. Η ανευθυνότητα των προηγούμενων λογιστών μου κόστισε και πιθανόν να μου κοστίσεις αρκετά ακόμα.
    Μια απλή ερώτηση έχω λοιπό να κάνω. Γιατί ενώ πληρώνομε λογιστή και τον κάνομε πληρεξούσιο για τις φορολογικές μας υποθέσεις δεν θεωρούνται υπεύθυνοι από την πολιτεία και να αναλάβουν αυτοί τα πρόστιμα που είναι καθαρά λογιστικά λάθη ή λογιστικές αμέλειες;
    Μήπως πρέπει όλοι να γίνουμε φοροτεχνικοί για να ελέγχουμε τους λογιστές που πληρώνουμε;
    Ένα απλό παράδειγμα: Από την μη κατάθεση ετήσιας κατάστασης ΚΕ.Π.Υ.Ο από την αμέλεια του Λογιστή, πλήρωσα πρόστιμο. Όταν διαμαρτυρήθηκα, ισχυριζόμενος ότι το πρόστιμο θα έπρεπε να πληρωθεί από τον λογιστή πήρα την εξής απάντηση. ‘’Πλήρωσέ το εσύ και διεκδίκησε δικαστικώς το πρόστιμο από τον λογιστή που είδη τον είχα διώξει.
    Προτείνω λοιπόν εξ ολοκλήρου υπευθυνότητα ή συνυπευθυνότητα των λογιστών ή φοροτεχνικών που από αμέλεια ή και εσκεμμένα κάνουν λογιστικά λάθη ή αποκρύπτουν οικονομικά στοιχεία. Ίσως αυτό βοηθήσει αρκετά στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:25 | Χρήστος Κοζώρης

    Να ευχηθώ καλή και παραγωγική χρονιά.Να κάνω ένα σχόλιο για τα ταμεία: τα λεφτά τα έφαγαν και μπορεί η δικαιοσύνη να τους βρει και δεν χρειάζονται φυλακες.Το μόνο που πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα ακόμα και με κατάσχεση και εκποίηση υπέρ των ταμειων της περιουσίας των ενόχων.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:47 | Κωστής Π.

    Το εθνικό και μόνο πιά προιόν της χώρας μας είναι ο Τουρισμός, κατά γενική ομολογία τα τελευταία χρόνια. Από τον Μαίο μέχρι τον Σεπτέμβριο περνάνε από τα μέρη μας 10 και πάνω εκατομμύρια τουριστών που ώς επί το πλείστον καταλήγουν σε επαρχιακές πόλεις και νησιά γιά να ασχοληθούν με μουσεία, παραλίες, night life και ταβέρνες.
    Η εξυπηρέτηση όλων αυτών των πελατών απαιτεί καταλύματα και πολλές εργατοώρες εποχιακής απασχόλησης. Εχω την εντύπωση ότι η λέξη ΙΚΑ και Φ.Π.Α. είναι εκτός του λεξιλογίου μεγάλου ποσοστού των ενασχολουμένων με τον Τουρισμό επιχειρήσεων ιδίως σε μικρά τουριστικά μέρη. Εκτός των άλλων γκρινιάζουν ότι δεν πάνε καλά και όλα τους φταίνε και εμείς οι άνθρωποι της πόλης τους κοιτάμε σαν χαζοί, ιδίως τώρα που πάλι εμάς φωνάζουνε να πληρώσουμε το «μάρμαρο».
    Να καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση σε όλο το δημόσιο, αθλητές, και τους διάφορους άλλους «πονηρούς» που φορτωνόμαστε στην καμπούρα μας και να μπεί αυτοτελής φορολόγηση στα τουριστικά μέρη εάν πρόκειται γιά Ε.Ε., Ο.Ε. και μονοπρόσωπες Ε.Π.Ε. Οι κανονικές Ε.Π.Ε. και οι Α.Ε. αν μή τι άλλο κρατούν έσοδα – έξοδα και είναι μάλλον πιό εύκολα ελέγξιμες εταιρείες.
    Ελπίζουμε σε ισονομία γιά όλους εμάς που μένουμε στην Ελλάδα είτε πρόκειται γιά : ιδιωτικούς υπάλληλους ή δημόσιους υπάλληλους, πρωτευουσιάνους ή επαρχιώτες, Ελληνες ή αλλοδαπούς, αριστερούς ή δεξιούς, ορεσίβιους ή νησιώτες, αγαθούς ή ξύπνιους, πολιτικούς – δημοτικούς άρχοντες ή απλούς πολίτες….

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:56 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΜΠΑΖΗΣ

    Επιτέλους δικαιοσύνη, απόδοση ΦΠΑ από όλους (Γιατρούς, Δικηγόρους κλπ).

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:43 | ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής όπως κλείσιμο καταστήματος για 15 ημερες-1 μήνα-2 μήνες ανάλογα με το ύψος της φοροδιαφυγής.
    Υψιλά πρόστιμα όπως 1- 2 -3 φορές επί του εισοδήματος που δηλώθηκε ανάλογα με την παράβαση.
    Κίνητρα για παραλαβή αποδείξεων από παροχή υπηρεσιών όπως μείωση φορολογητέου εισοδήματος όλου του ποσού.
    Φοβείστε τους συνήθεις φοροφυγάδες και θα δείτε τα έσοδα να απογειώνονται.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:48 | Δεσποινα Κατανου

    Πολυ καλη δουλεια , συγχαρητηρια.
    Θα θέσω και εγω μερικες προτασεις.
    1.- Τον συνδυασμο του Ε1 με το Ε9 για την φορολογιση των ελευθερων επαγγελματιων .
    2.- την κατάργηση των πλασματικών μερικές φορές δωρεών (απο γονεις κλπ) για την αγορά ακινήτων .
    3.- την καταργηση του Τραπεζικου απόρρητου και τον συνδυασμο του με το Ε1
    4.- την πραγματική και πλήρης φορολογιση της Εκκλησιαστικής περιουσίας
    5.- την καταργηση της φορολαπαλαγης σε επιδοματα των Εφοριακών (γιατι να έχουν διαφορετική μεταχείριση απο τους υπολοιπους Δημόσιους υπαλλήλους), σε στρατιωτικους υπαλλήλους κλπ.
    Να βγαλει το Υπουργειο Λιστα με τα επιδοματα που εξαιρουνται απο την φορολογιση , να την δημοσιευση και να εξηγηση ποιοι τα λαμβανουν κ τους λογους που απαλλασσονται φορου (πχ το εκλογικο επιδομα που δεν ειναι ευκαταφρονητο φετος και το εχουν λάβει αρκετοι φετος και μάλιστα 2 φορές , απαλάσσεται φορου , ενω ειναι πρόσθετη εργασια αρα επρεπε να φορολογηθεί με 20% )

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:26 | Giorgos T

    Τολμηρή πρόταση(?) αλλά αποτέλεσμα της καθημερινής εμπειρίας και του ….μπακαλίστικου υπολογισμού τρείς λάδι τρείς το ξύδι αρα τρείς το λαδόξυδο.
    Τριμελής οικογένεια με ιδιόκτητο σπίτι (δάνειο περίπου 1000e x12 =12000 ετήσια) παιδί φοιτητή (περίπου 1000e x12=12000) και ετήσιο δηλωμένο (και πραγματικό επειδή είμαστε μισθωτοί) εισόδημα 45000.
    Μεταφορικά μέσα ενα skoda του 1996 και ενα fiat seisento του 2000.
    Ζωή απο λιτή έως αξιοπρεπή (βέβαια ούτε λόγος για αλλαγή οχημάτων κτλ αφού με το ζόρι γίνεται η τακτική συντήρησή τους).
    Έτσι και βλέποντας καταναλώσεις απο πλούσιες έως υπερβολικές και προκλητικές στόν περιβάλοντα χώρο (και επειδή ζούμε σε μικρή σχετικά πόλη)υποθέτω ότι η οικονομική δυνατότητα (η πραγματική) των πάσης φύσεως καταναλωτών είναι μεγαλύτερη απο τη δική μας αλλά η ….φοροδοτική τους ικανότητα υπερβολικά μικρότερη θα πρότεινα :
    Κατάργηση φορολογίας εισοδήματος.
    Απαγόρευση συναλλαγών πάνω απο ένα μικρό ποσό (100Ε?)με μετρητά.
    Υποχρεωτική χρήση για τις υπόλοιπες συναλλαγές κάρτας (όχι πιστωτικής) δηλαδή ηλεκτρονικού πορτοφολιού συνδεδεμένης με τον Α.Φ.Μ.
    Φορολόγηση ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:18 | Παντελης

    Κυριοι και κυριες

    Tο κρατος θα πρεπει να στηριξει το εργατικο κινημα και ειδικα τους δημοσιους υπαλληλους διοτι με την μειωση των εισφορων τους θα μειωθει ο τζιρος των ιδιωτικων επιχειρησεων.
    Επισης θα πρεπει να υπαρξει μια κοινη ταχυτητα επιδοματων για ολους τους δημοσιους υπαλληλους ετσι ωστε να επιτεχθει μια δικαιωτερη κατανομη πλουτου.

    Ευχομαι καλες γιορτες σε ολους!!!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:47 | Κώστας

    κ. Υπουργέ
    επειδή η απόκρυψη φορολογητέας ύλης από το σύνολο σχεδόν του επιχειρηματικού κόσμου (ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, δικηγόροι, έμποροι, κλπ) και η κατά συνέπεια αχαλίνωτη φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή αποτελεί κανόνα χωρίς εξαιρέσεις, συμφωνώ απόλυτα με την καθιέρωση του συστήματος συγκέντρωσης αποδείξεων αγοράς, λήψης υπηρεσιών, κλπ, με σκοπό την μείωση του φορολογητέου εισοδήματος και επομένως και του φόρου εισοδήματος.
    Μ’ αυτό το σύστημα είναι σίγουρο ότι θα υποχρεωθούν όλοι οι παραπάνω να «κάνουν» και να δηλώσουν «τζίρους» μεγαλύτερους έως πολύ μεγαλύτερους απ΄αυτούς που δήλωναν τα προηγούμενα χρόνια, αγγίζοντας ίσως και τους πραγματικούς.
    Προτείνω λοιπόν να προβλεφθεί στο νομοσχέδιο που ετοιμάζετε ότι, με βάση τους «τζίρους» που θα δηλωθούν για το έτος 2010, να αναθεωρηθούν προς τα πάνω (τουλάχιστον στα επίπεδα του έτους 2010, άν όχι προσαυξημένοι ποσοστιαία γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε οικονομική κρίση και κατά τεκμήριο η κατανάλωση ήταν σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα απ’ ότι θα είναι το έτος 2010) και οι «τζίροι» των πέντε (5) τουλάχιστον προηγούμενων ετών, και να επιβληθεί φόρος στους επιπλέον αυτούς «τζίρους» για τα χρόνια αυτά. M’ αυτό τον τρόπο θα πληρώσουν, έστω και αργά, όλοι αυτοί που «έκλεβαν» συστηματικά και ξεδιάντροπα το κράτος και οδήγησαν την οικονομία της χώρας στα χάλια που όλοι μας ξέρουμε. Και μάλιστα δεν θα μπορεί κανείς απ’ αυτούς να αμφισβητήσει τα αναθεωρημένα όπως παραπάνω στοιχεία, αφού μόνοι τους θα δηλώσουν το «τζίρο» για το έτος 2010, δήλωση που θα ισοδυναμεί ταυτόχρονα και με την παραδοχή ότι οι φορολογικές δηλώσεις τους των προηγούμενων ετών ήταν ψεύτικες.
    Επίσης, θεωρώ κοινωνικά άδικο, για λόγους αυτονόητους που τους γνωρίζετε πολύ καλύτερα από μένα, και προτείνω να μη το υιοθετήσετε τελικά, το μέτρο με το οποίο θα συσχετίζεται το αφορολόγητο ποσό που δικαιούται από το νόμο ο κάθε φορολογούμενος, με τη συγκέντρωση ορισμένου ποσού αποδείξεων.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:45 | χρήστος

    Θα ξέρετε ότι από φέτος όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούμε να δουλεύουμε οπουδήποτε στην ΕΕ … με τα μέτρα που παίρνετε θα μας αναγκάσετε να κάνουμε έναρξη επαγγέλματος στην Βουλγαρία .. να πληρώνουμε 9% ΦΠΑ εκεί σε λέβα και όχι σε ευρώ … και να δουλεύουμε εδώ νομιμότατα. . Το μόνο πρόβλημα είναι η σύνταξη .. αλλά αν δεν μπορούμε να ζήσουμε τώρα την σύνταξη θα σκεφτούμε ????????

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:27 | Χατζησταματίου Αντώνης

    Ακούμε συχνά ότι η εφορία καταλογίζει φόρους οι οποίοι παραμένουν ανείσπρακτοι. Για την αποτελεσματική είσπραξη των φόρων, προτείνω να γίνει outsource η εισπρακτική διαδικασία σε εισπρακτικές εταιρείες.

    Παράλληλα, θα πρότεινα οι εν λόγω εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες αναμφισβήτητα θα χρειαστούν να προσλάβουν άτομα για την αποτελεσματική δραστηριοποίησή τους, να υποχρεωθούν να προσλάβουν από το υφιστάμενο (πλεονάζον) προσωπικό των εφοριών ή από τα προσφάτως απολυθέντα άτομα του δημοσίου (stage, Ολυμπιακή αεροπορία κτλ).

    Κατά αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί η άμεση είσπραξη των φόρων και, παράλληλα, θα δωθεί εργασία σε αρκετούς συμπολίτες μας.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:56 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

    Κύριε Υπουργέ με την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος θέλω να προτείνω την θέσπιση αφορολόγητου οικογενειακού εισοδήματος.
    Έχω την αίσθηση οτι είναι φοερά άδικο για ένα ανδρόγυνο που ο ένας από τους δύο είναι μακροχρόνια ανεργος να έχει αφορολόγητο με το σημερινό καθεστώς μόνο 12.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχα ένα αντρόγυνο που είναι τυχεροί(!!) και εργάζονται και οι δό να έχουν αφορολόγητο 24.000 ευρώ.
    Δηλαδή για τα ίδια εισοδήματα αυτοί που έχουν τιν ατυχία να είναι ο ένας από τους δύο άνεργος θα πρέπει να πληρώσουν φόρο 3.000 ευρώ.Επομένως τιμωρούμε τον άνεργο αντί να τον βοηθήσουμε,την στιγμή που είναι υποχρεωτική η υποβολή οικογενειακής δήλωσης, χωρις ο άνεργος να έχει καμία απαλλαγή(όπως γινόταν πριν το 1996).
    Κύριε Υπουργέ αυτό το πρόβλημα δεν είναι μονο δικό μου αλλά χιλιάδων εργαζομένων(περιπου 500.000) που έχουν την ατυχία να είναι ο ένας από τπυς δύο ανεργος. Πιστεύοντας στην ευαισθησία σας περιμένω να δείτε θετικά την θέσπιση οικογενειακού εισοδήματος.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:26 | Ειρήνη Μπατζακίδου

    Ενώ αρχικά αναφερόσασταν ότι προσανατολίζεστε στην επιβολή ΦΠΑ σε κάποιες κατηγορίες επαγγελματιών (δικηγόροι, γιατροί, συμβολαιογράφοι, φροντιστήρια, ….), σήμερα επικρατεί σιγή ιχθύος! Γιατί άραγε; Μήπως οι συντεχνίες άρχισαν να λειτουργούν με εκβιαστικό τρόπο; Μήπως πιέζεστε για να παραμείνουν εκτός ΦΠΑ; Μέγα λάθος! Το δημόσιο θα μπορούσε να εξασφαλίσει ένα μέγάλο έσοδο από την επιβολή ΦΠΑ σε αυτές τις κατηγορίες επαγγελματιών. Μπορεί στο παρελθόν τα επαγγέλματα αυτά να αποτελούσαν λειτούργημα και όχι επάγγελμα, αλλά αυτό έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα είναι τα πρώτα επαγγέλματα που και ΦΠΑ δεν πληρώνουν και φοροδιαφεύγουν.
    1. Κύριοι αν θέλετε να πατάξετε την φοροδιαφυγή πρέπει να εντάξετε αυτά τα επαγγέλματα κατ’ αρχήν σε καθεστώς ΦΠΑ, που σημαίνει ότι θα υποχρεώνονται να κόβουν αποδείξεις και να αποδίδουν το ΦΠΑ κάθε τρίμηνο και δεν θα αφήνουν για το τέλος της χρονιάς την έκδοση κάποιων αποδείξεων για να δείξουν ελάχιστα έσοδα και την καταγραφή των βιβλίων τους.
    2. Αν θέλετε να πατάξετε τη φοροδιαφυγή ελέγξτε τους εκπαιδευτικούς του «δημοσίου» σας. Πόσοι από αυτούς έχουν εισοδήματα αδήλωτα από ιδιαίτερα μαθήματα;
    3. Αν θέλετε να πατάξετε τη φοροδιαφυγή δημιουργήστε σταθερότητα στο φορολογικό σύστημα με ταυτόχρονη ανταπόδοση των φόρων στους πολίτες. Μη νομοθετείται με εγκυκλίους, ο επαγγελματίας χρειάζεται ένα σταθερό φορολογικό σύστημα έτσι ώστε να προγραμματίζει τις δράσεις του, τα έσοδα και τα έξοδα του.
    Αναμένω τα αποτελέσματα αυτής της διαβούλευσης. Θέλω να πιστεύω ότι πραγματικά θα γίνει έργο. Μη μας απογοητεύσετε και εσείς!

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:57 | Κώστας Γεωργιάδης

    Εζησα στην Αμερική 24 χρόνια ως αλοδαπός, τώρα τα τελευταία 15 χρόνια ζω εδω στήν Πατρίδα μας, καί δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω τα φορολογικά εδω αυτού του κράτους που λέγετε ΕΛΛΑΔΑ, (στήν Αμερική είναι τόσο απλά καί εύκολα πού καί ο ποιό αγράμματος μπορεί να τα καταλάβει) εδώ κάθε χρόνο κάτι γίνετε με την φορολογία (αλλαγές – αλλαγές) και ολες αυτές οι αλλαγές υποτείθετε για το καλό του κράτους, αλλά διστυχώς ολα γίνονται για το καλό ΜΕΡΙΚΩΝ.
    Γιατί βλέπω οτι το κράτος δέν προοδεύει, και κάθε χρόνο πάμε από το κακό στό χειρώτερο, λυπάμε που το λέω αυτό αλλά είναι η αλήθεια.
    Κύριοι, κυτάξτε τήν φορολογία της Αμερικής και κάνετε κάτι αντίστοιχο νομίζω οτι αυτό το σύστημα ειναι δίκαιο γιά ολους καί για το κράτος.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:58 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΡΟΣ

    Το φορολογικό σύστημα και η αντιμετώπιση των διαφόρων κατηγοριών
    εργαζομένων δεν είναι θέμα δημοκοπικό αλλά εξόχως πολιτικό. Κάθε μέτρο
    πρέπει να εξετάζεται κατά περίπτωση, σε σχέση με το τι ανάγκη καλύπτει, γιατί θεσπίστηκε, που αποσκοπεί. . Το να στοχοποιούμε συλλήβδην και να ρίχνουμε ανάθεμα σε ολόκληρες κατηγορίες εργαζομένων ( πχ ελεύθεροι επαγγελματίες ) είναι επιτυχές επικοινωνιακά, αλλά εσφαλμένο επί της ουσίας γιατί ασφαλώς υπάρχουν κάποιοι που φοροδιαφεύγουν αλλά και κάποιοι άλλοι που παλεύουν να επιβιώσουν. Και δεν καταλαβαίνω τι είδους λογιστικός προσδιορισμός των εισοδημάτων πχ των μηχανικών μπορεί να γίνει , όταν δεν μπορούν να αναγνωρίσουν σαν «έξοδα» τις βενζίνες , τα διόδια, τα πλοία ή τα τρένα, τις διανυκτερεύσεις εκτός έδρας κλπ. Από την άλλη, οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα ( τα μόνιμα εύκολα θύματα δηλ) και μάλιστα οι έχοντες ένα αξιοπρεπές εισόδημα ( για το οποίο φορολογούνται ήδη αρκετά ) δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν …εφοπλιστές και να μπαίνουν στο στόχαστρο του κάθε πικραμένου… *Εκτός αν το ζητούμενο είναι να στοχοποιηθούν συλλήβδην ως δήθεν «προνομιούχοι» όλοι όσοι δεν επέλεξαν την σιγουριά και τη ραθυμία του δημόσιου τομέα και υπό την πίεση της «μη προνομιούχου» αλλά ελλιπώς ενημερωμένης (για κάθε επιμέρους περίπτωση) κοινής γνώμης να αποτελέσουν τα εξιλαστήρια
    θύματα στα οποία θα φορτωθούν όλες οι στρεβλώσεις της παρασιτικής
    οικονομίας μας και οι συνέπειες των πελατειακών σχέσεων όλων των
    κυβερνήσεων των τελευταίων ετών….
    Κύριοι, πιάστε την φοροδιαφυγή ( θεσπίζοντας ποινές αφόρητες για τους
    φοροδιαφεύγοντες ) , δώστε πραγματικά κίνητρα να διεκδικούμε όλοι
    αποδείξεις από παντού ( γιατρούς –δικηγόρους – μηχανικούς-μπαρ-εστιατόρια-υδραυλικούς-ηλεκτρολόγους ακόμα και ταξί και περίπτερα), κλείστε μερικούς από τους 700 οργανισμούς του δημοσίου τομέα, καταργείστε τις χιλιάδες αμειβόμενες επιτροπές, σταματείστε τις
    προκλητικές εθελούσιες εξόδους (ΟΛΠ, ΟΤΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ κλπ) περιορίστε την προκλητική σπατάλη κάποιων οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αναμορφώστε το σύστημα υγείας για να σταματήσουν τα φακελάκια (πχ με θέσπιση της νόμιμης αμοιβής του νοσοκομειακού γιατρού , του χειρούργου κλπ, η οποία όμως θα καλύπτεται εν συνεχεία από τα ταμεία όπως γίνεται στο εξωτερικό αλλά και εδώ εν μέρει με τα απογευματινά ιατρεία ) και τότε θα μπορείτε να ισχυριστείτε ότι πράγματι συνεισφέρατε στην δίκαιη αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος αλλά και των χρόνιων στρεβλώσεων της οικονομίας μας.
    Διαφορετικά το μόνο που θα πετύχετε είναι μια νέα ισορροπία ΟΛΩΝ ΤΩΝ
    ΓΝΩΣΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ( μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, «ελεύθεροι»
    μικροεπαγγελματίες, συνταξιούχοι ) σε συνολικά χαμηλότερες αποδοχές,
    ανεξαρτήτως θέσης, προσόντων, συνθηκών εργασίας κλπ . Και φοβούμαι ότι
    για εκεί βαδίζουμε , με την κάλυψη μάλιστα των άτυπων δημοσκοπικών
    δεδομένων που δημιουργεί η «ηλεκτρονική» διαβούλευση ….

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:22 | ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΤΣΑΚΗΣ

    Θα ήθελα να μεταφέρω και τα δικά μου ερωτηματικά που σχηματίζονται καθημερινά με τον τρόπο φορολόγησης των πολιτών.
    Αναφέρετε ότι θα συμψηφισθούν όλα τα έξοδα και θα γίνεται έλεγχος αν υπερβαίνουν τα έξοδα το ετήσιο εισόδημα.
    Θέλω να θέσω κάποια ερωτήματα και να τα σκεφτείτε αν δεν το έχετε κάνει ήδη.
    Τα έξοδα των πιστωτικών καρτών πως θα προσθέτονται όταν μια αγορά π.χ. 1000€ θα μοιραστή σε 12 η 24 η και παραπάνω μηνιαίες δόσεις. Δηλαδή η προσμέτρηση θα είναι θεωρητική και όχι πραγματική. Διότι τα λεφτά αυτά θα πληρωθούν από το εισόδημα και όχι από κάτι εκτός εισοδήματος. Δηλαδή σε ένα ετήσιο εισόδημα 12000€ δεν μπορείτε να προσθέσετε και τα 1000€ αφού αυτά θα πληρωθούν από το εισόδημα. Ακόμα θα πρέπει να γίνεται διαφορετική εκτίμηση της αγοράς μέσο κάρτας, διότι μπορείς να αγοράσεις κάτι με το μέγιστο ποσόν και να το αποπληρώσεις σε δόσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι η αγορά π.χ. των 13000€ να καλείται να το δικαιολογήσει διότι υπερβαίνει το μηνιαίο εισόδημα των 12.000€.

    Δεύτερον για τους χωρισμένους πατεράδες οι οποίοι πληρώνουν διατροφή και δεν απαλλάσσεται του φόρου.
    Αν ένας πατέρας πληρώνει διατροφή μηνιαίως 600€ αυτό το ποσόν δεν φαίνεται πουθενά στην φορολογική του δήλωση, για να διασταυρωθεί στον παραλήπτη δηλαδή σε αυτόν που δέχεται το ποσόν.
    Οπότε δίνει ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ πιστεύω, το δικαίωμα να έχει ο παραλήπτης έσοδα τα οποία δεν φαίνονται πουθενά και μπορεί να κάνει κινήσεις που δεν θα χρειάζονται να τις δικαιολογήσει από κάπου. Παράδειγμα ζωντανό το ποσόν της διατροφής δίδεται για αγορά μετοχών, με αποτέλεσμα 100% καθαρό κέρδος. Αντίθετα με τον πατέρα ο οποίος εκτός του ότι μειώνεται το εισόδημα του δεν μπορεί να καλύψει και το ποσοστό των αποδείξεων λόγο μείωσης του εισοδήματος του και περιορισμό των αγορών, αλλά στην εφορία θα φαίνεται το ετήσιο πληρωτέο ποσόν αρκετά μεγάλο οπότε θα φορολογείται άδικα.
    Πρόταση είναι αμφότεροι να δηλώνουν υποχρεωτικά το ποσόν της διατροφής και να εμπίπτει από την φορολογία για μεν τον πατέρα που πληρώνει, όσο για αυτόν/ην που το εισπράττει να υποχρεούται να αποδείξει που το δαπανά.
    Ευχαριστώ πολύ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:11 | Σταύρος Καραγεωργίου

    Δεν αρκει η διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Απαιτείται και η θεσμοθέτηση της επιβράβευσης των κρινομένων ως ειλικρινών φορολογουμένων (φυσικών ή νομικών προσώπων)δια της παροχής κινήτρων με στόχο την ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης. Το κριτήριο θα πρέπει να είναι απλό και αντικειμενικό: για ορισμένο χρονικό διάστημα (πχ. 5 ή 10 χρόνια) ανά κλάδο όσοι δήλωσαν ή θα δηλώνουν εισοδήματα και κέρδη πολλαπλάσια του μέσου όρου της κατηγορίας τους θα πρέπει να επιβραβεύονται από το Κράτος πχ. με μικρή πρόσθετη έκπτωση ή με πλήρη απαλλαγή ελέγχου (ειλικρινής δήλωση) ή με κάτι άλλο. Ετσι, όσοι δηλώνουν πολλά στην επαγγελματική τους κατηγορία, αντί να νοιώθουν οι ίδιοι και να τους χαρακτηρίζουν και οι άλλοι (συγγνώμη) Μ…Σ, θα απολαμβάνουν μία ανταπόδοση από το Κράτος. Δηλαδή, εάν δηλώνεις πολλά, θα επιβραβεύβεσαι ενώ εάν δηλώνεις λίγα (με προϋπόθεση την ενίσχυση των ελέγχων) τουλάχιστον θα ελέγχεσαι. Ο καθένας μετά αποφασίζει πως θέλει να πορευθεί. Ο λόγος είναι απλός και παρακαλώ να τον λάβετε σοβαρά υπόψη: η φοροδιαφυγή μπορεί να χαρακτηρίζεται αντικοινωνική συμπεριφορά και ασφαλώς παράνομη, αλλά υπάρχει και ο αντίλογος της αυτοάμυνας – το κράτος προσφέρει πολύ λίγα σε σχέση με όσα παίρνει από τους πολίτες και συνεπώς στην μέση συνείδηση η φοροδιαφυγή δεν αποτελεί αναγκαστικά κατακριτέα συμπεριφορά. Δώστε λοιπόν κίνητρα στους αντικειμενικά «ειλικρινείς» διότι έτσι ταυτόχρονα με το πρακτικό μέτρο της επιβράβευσης παρέχετε και επιχειρήματα κατά της κοινής μεν αλλά άρρωστης αυτής αντίληψης.

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: ενισχύστε όσο μπορείτε τη χρήση της τεχνολογίας σε κάθε επαφή με τις εφορίες – εάν κάτι μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, τότε σταδιακά (και υποχρεωτικά για τα νπ) να καταργείται η δυνατότητα να γίνεται με άλλο τρόπο (πχ. με επίσκεψη στα γκισε κλπ).

  • ΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ-ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ;

    ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ;

    ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

    Η παρανομία μόνιμων ( διορισμένων ) εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων αλλά και αδιόριστων χωρίς άδεια κατ’οικον διδασκαλίας , που επί χρόνια κάνουν επ’αμοιβη ιδιαίτερα μαθήματα – παρανόμως – αποτελεί ένα άλυτο πρόβλημα που καμία κυβέρνηση δεν έχει αγγίξει μέχρι σήμερα και μια τεράστια φοροδιαφυγή πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

    Επειδή δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση για Ευρωπαϊκό κράτος ,και μάλιστα στην υπάρχουσα οικονομική συγκυρία εις βαρος της ίδιας της κοινωνίας μας και της στενάζουσας οικονομίας μας , όπου χιλιάδες αγγελίες παράνομων ιδιαίτερων εμφανίζονται σε τοπικές και αθηναϊκές εφημερίδες , με αποτέλεσμα οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και οι νόμιμοι κάτοχοι άδειας κατ’οικον
    διδασκαλίας να βλάπτονται τα μέγιστα από παρανομούντες δημοσίους υπαλλήλους που θησαυρίζουν τα μέγιστα , πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα.

    Η διαδικασία ελέγχου είναι πολύ απλή. Μπορεί να απαιτηθεί από τις εφημερίδες να δώσουν όλα τα στοιχεία των αγγελιών αυτών ( ονομ/νυμα , τηλεφωνα ) ή να ακόμη και να διερευνηθεί από τον αριθμό των τηλεφώνων ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις αγγελίες ( που πολλές φορές είναι και φοιτητές !!! )
    Το ΣΔΟΕ εξάλλου μπορεί πολύ εύκολα με αιφνιδιαστικούς ελέγχους να ελέγξει και να συλλάβει τους παρανομούντες εκπαιδευτικούς.
    Υπάρχει θέληση από μεριάς σας να σταματήσετε αυτό το σημαντικό για την οικονομία μας πρόβλημα ή θα αφεθεί η κατάσταση ως έχει εις βάρος των νομίμων εκπαιδευτικών ; Το ΥΠΕΠΘ θα όφειλε να λάβει και αυτό δημόσια θέση. Θα επιβάλλονται όλα τα προβλεπόμενα για τους παρανομούντες δημόσιους λειτουργούς ή θα τους γίνεται μια απλή σύσταση-χάδι όπως γίνεται μέχρι σήμερα , συνεχίζοντας αυτή την σχιζοφρενική κατάσταση για την εκπαίδευση και την Ελληνική κοινωνία ;

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:41 | ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΕΣΩ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ.

    ΕΧΩ ΜΙΑ Α.Ε. ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΩ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ. ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΩ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΦΟΡΟΛΟΓΩΝΤΑΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ OFF SHORES, ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΤΛ. ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΑΣ , ΕΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ. ΑΡΑΓΕ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ. ΘΕΛΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ. ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ. ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΔΛΔ ΑΠΟ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ Κ.Ο.Κ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΕΣ.
    ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟ. ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΚΑΤΡΑΚΙΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΟ.

    ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ ΣΑΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΥΓΙΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:18 | jhon

    Απο τα 300 δις που λειπουν εαν καταφερεται να παρεται το 15% απο αυτούς που τα πήραν λυνεται το προβλημα.45 δις
    Συγκεκριμενα. καποιος που επαιρνε απο τον κρατικο κορβανα 500.000 χιλιαδες ευρω το μηνα να κληθει, για το καλο της πατριδας, να επιστρεψει τις 75.000 χιλιαδες για οσο χρονο τις επαιρνε
    Ποιος που πηγαν τα λεφτα που λειπουν.εκει πρεπει να στραφειται και να τα παρεται πισω.
    Δεν ειναι ηθικο να ζητατε απο τους μικρους να ξαναβαλουν λεφτα χωρις να παρεται πισω τα λεφτα που χάθηκαν.
    Οχι μονο αυτο. σκεφτειτε την αναπτυξη αυτου του κρατους εαν επενδυαμαι σωστα τα λεφτα που περισευουν.σε πρασινη ενεργεια,σε αναναιωσιμες πηγες ενεργειας,που θα ειμασταν.
    Υποτιθεστω οτι ειμαι διαχειριστης κοινοχρηστων.
    δεν μπορω να χρεωνω τους ενοικους με υπερογκα ποσο, δεν ειναι σωστο

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:09 | ΦΙΛΟΘΕΟΣ

    Είμαι συνταξιούχος και τα έσοδα μου είναι δεδομένα. Φορολογούμαι προκαταβολικά σε αντίθεση με άλλους επαγγελματίες. Οι υποχρεώσεις μου όπως πολλών συνανθρώπων μου σε τράπεζες για καταναλωτικό και στεγαστικό δάνειο δεν μου επιτρέπουν να είμαι θαμώνας κέντρων διασκεδάσεως ταβερνών γυμναστηρίων και να κάνω διάφορες αγορές ιματισμού και ηλεκτρικών συσκευών μεγάλου ποσού. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να συγκεντρώσω τόσες αποδείξεις ούτως ώστε να εχω το αφορολόγητο που είχα μέχρι τώρα; Θα πρέπει λοιπόν μέσα στην ομάδα αποδείξεων να συμπεριλαμβάνονται κι αυτές από σούπερ μάρκετ, τραπεζών ΔΕΗ-ΟΤΕ που απορροφούν το 90% της συντάξεώς μου.
    Φυσικά είναι επιβεβλημένη η αλλαγή του τρόπου φορολόγησης για να αποδίδουμε όλοι οι Έλληνες το ποσόν που μας αναλογεί.

    Ευχαριστώ για την δυνατότητα επικοινωνίας.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 21:38 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ.
    ΕΙΘΕΛΑ ΝΑ ΕΡΩΤΗΣΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :
    ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΥΨΟΥΣ 60000 ΕΥΡΩ ΤΟ 1998.
    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΚΟΥΣ 6000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΔΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ;
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:20 | Νικος Φραγκεδακης

    Κυριε Υπουργε
    (ή οποιος τελος παντων διαβαζει αυτα τα σχολια..)

    Εδω και χρονια εχω μια μονιμη απορια για αυτον τον τοπο:
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΛΥΘΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ «ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ»…?
    Γιατι δεν παραδειγματιζομαστε απο χωρες πιο προοδευμενες και εξελιγμενες απο εμας (που ειναι και πολλες αν κρινουμε απο τη θεση που εχουμε σε διαφορους τομεις παγκοσμιως)???
    Εχουμε συμπλεγμα ανωτεροτητας?
    Μονο εμεις και κανεις αλλος?
    Η απλως δε θελουμε «να ζυμωσουμε» και γι’ αυτο «κοσκινιζουμε» στο διηνεκες…?
    Παρτε τους φορολογικους νομους των 5-6 πιο προηγμενων χωρων, μελετηστε τους (δεν ειναι δυσκολο: δεν ειναι τοσο ογκωδεις οσο ο δικος μας, γιατι οι «κουτοφραγκοι» ξερουν το κοινο μυστικο: η διαφθορα κρυβεται στην πολυπλοκοτητα, και οσο πιο δαιδαλωδες και πολυπλοκο ειναι κατι, τοσο πιο δυσκολο να ελεγχθει και τοσο πιο ευκολο ειναι για τον απατεωνα να κρυφτει)και φτιαξτε κατι απλο και λειτουργικο.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΤΡΟΧΟς Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΥΡΙΤΙΔΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΩΣΤΗΡΕς ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ – απλως καποιον τιμιο και με κοινο νου…
    Εχει μεινει αραγε κανεις?…

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:48 | ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΔΟΝΤΗΣ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΙΑ ΑΣΤΕΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΠΙΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ 100% ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΙΤΕ ΦΟΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΕΙΤΕ ΤΑΠ, ΕΙΤΕ ΕΡΤ ΕΙΤΕ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ …ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ? ΔΕΝ ΤΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ??
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΡΓΟ

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:48 | Διαμαντής

    Μια ερώτηση θέλω να κάνω… Αυτά τα κλειστά επαγγέλματα που τόσο ακούγεται ότι θα ανοίξουν….. πότε επιτέλους θα γίνει αυτό???… Γιατι ευρωπαϊκά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο όπως εδώ στην Ελλάδα…
    Πότε επιτέλους θα γίνουμε Ενωμένη Ευρώπη???????
    2ον θα πάρει μια ανάσα η οικονομία της χώρας καθώς θα ανοιξουν νέοι άνθρωποι νέες δουλειες…
    3ον θα μειωθεί η ανεργία…
    4ον δεν ξέρω ποιος μηχανισμός λειτουργεί και δεν αφήνει το άνοιγμα αυτό….
    Όλα είναι υπέρ καλυτέρευσης της κατάστασης της χώρας και η κυβέρνηση δεν κάνει εδώ και χρόνια αυτό το βήμα…. Που είναι και απλό….

    ΓΙΑΤΙΙ!!!????
    Περιμένω απάντηση παρακαλω….

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:00 | Γεωργόπουλος Νίκος

    Σας μεταφέρω ακριβώς τα τελευταία νέα που αφορούν φορολογική αμνηστεία στην Ιταλία για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό,και τα οφέλη του εγχειρήματος, θέλοντας να στηρίξω συγκεκριμένη πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση που κατέθεσα σε προηγούμενη τοποθέτηση. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε τη διεθνή εμπειρία.

    Πάνω των 80 δισ. ευρώ επέστρεψαν στην Ιταλία χάρη στη φορολογική αμνηστία που επέβαλε η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, με το μέτρο αυτό να επιτρέπει στους Ιταλούς να επαναπατρίσουν ή να τακτοποιήσουν τα αγαθά και τα κεφάλαια που έχουν στο εξωτερικό πληρώνοντας μόνο…

    …έναν φόρο που αντιστοιχεί στο 5% του ποσού.

    Μάλιστα στην Ιταλία επέστρεψαν τόσα πολλά λεφτά που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δώσει παράταση στο μέτρο της φορολογική αμνηστίας μέχρι τον Απρίλη αφού, δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των κεφαλαιούχων.(Τροκτικό, blogspot, 28/12/2009, 20:22)

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:45 | Πάνος

    Κυριε Υπουργέ,
    Την δευτερη ημερα των Χριστουγεννων με την παρεα μου «διασκεδασαμε» στο γνωστο Latin bar του Μπουρναζιου.Καταναλωσαμε συνολικα 17 ποτα για τα οποια πληρωσαμε 170 ευρω και αποδειξη μηδεν.Οπως καταλαβαινετε δεν μας κοψανε ουτε εισιτηριο εισοδου.
    Σημειωτεον οτι το καταστημα ηταν ασφυκτικα γεματο.
    Οριστε η φοροδιαφυγη.
    Περιμενω να δω τι θα πραξετε.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:09 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΒΟΣ

    ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ΟΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ.
    ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΟ 2% ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ Φ.Π.Α. ΘΑ ΓΙΝΕΙ 17 Η 7 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ,,, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΔΗΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ,ΜΠΟΓΙΑΤΖΙΔΕΣ, ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ,ΜΗΝ ΞΕΖΟΥΜΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΕΜΠΟΡΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΘΕ SUPERMARKET H Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ.
    (ΕΙΜΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ. ΚΑΘΕ 6ΜΗΝΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΧΑΝΗ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΩΤΕΙ Η ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 40 ΕΥΡΩ . ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΒΑΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΓΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ , ΑΠΛΟΣ ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ. ΜΗΠΩΣ ΤΟΣΗ ΤΑΛΕΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.?.?)
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ Μ’ΑΚΟΥΣΑΤΕ .

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:34 | ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΤΣΑΚΗΣ

    ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΟΥ ΑΠΟ BLOG

    Η διατροφή να προσμετράτε στα εισοδήματα αυτών που την αποδέχονται.

    Μιας και την κυβέρνηση την φώτισε το άγιο πνεύμα και θέλει να πατάξει την φοροδιαφυγή καλό θα ήταν να κοιτάξει λίγο και τις μονογονεϊκες οικογένειες και τα χωρισμένα ζευγάρια και ειδικότερα τους πατεράδες.
    Αν θέλει να είναι όλοι ίσοι στην φορολογική επιβάρυνση θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να προσμετρά την διατροφή στο εισόδημα αυτού που την αποδέχεται.
    Δεν είναι δυνατόν να δίνονται διατροφές χιλιάδων ευρώ, και να είναι μαύρα λεφτά για αυτόν που του αποδίδεται η διατροφή, και να φορολογείται για χαμένα χρήματα σε αυτόν που την αποδίδει. Θα μου πείτε ότι τα λεφτά πάνε για το παιδί, ναι μεν αλλά.
    Πολλές μητέρες ξέρουμε στην Ελλάδα έχουν αναγάγει αυτό το σπορ σε ένα καλό εισόδημα. Εκμεταλλευόμενες το ΤΕΡΑΣΤΙΟ νομικό κενό που έχει η χώρα μας.
    Και θα ρωτήσω αν ένα παιδί 10 χρονών χρειάζεται 1100€ για να επιβιώσει, τότε τι θα πρέπει να πει ο άνεργος η αυτός/η που δουλεύει σαν stage με 600€.
    Θα πρότεινα στον πρωθυπουργό κύριο Παπανδρέου και το υπουργικό συμβούλιο, να μην περιορίζεται η ευαισθησία μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αλλά επιτέλους κάποτε να δικαιωθούν αυτοί που αδικούνται χρόνια τώρα και η ισότητα, να γίνει ισότητα, και πάνω απ’ολα να γίνουμε ουσιαστικά ευρωπαίοι .
    http://wwwnikost.blogspot.com/2009/12/blog-post_20.html

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:53 | nstern

    Ειναι αδικο να μην φορολογειτε το οικογενειακό εισοδημα και φορολογείτε κάθε εναν συζηγο χωριστά.
    Κατα αυτον τον τρόπο δυό σύζηγοι με 15000 ευρώ ο καθένας εισόδημα θα πληρώσουν 400 ευρώ ενώ ένας που έχει εισόδημα 30000 ευρώ και σύζηγο που δηλωνει οικιακα θα πληρώσει 3000. Ειναι περα για πέρα αδικο. Τα λεφτά είναι τα ιδια για τις δύο οικογένειες και εφορία της δεύτερης δεκαπλάσια.
    Για δε το ασφαλιστικό χρειάζονται τα ταμεία νέους εργαζόμενους και όχι δημοσίους υπαλλήλους. Κάντε κάτι να υπάρχουν δουλειές στην επαρχία για να μένουν τα παιδιά μας στον τόπο τους γιατί σε λίγο καιρό θα θέλουμε να αγοράσουμε βρακί και θα κατεβαίνουμε στην Αθήνα.
    Μειώστε το δημόσιο κατα 50% σε δυναμικό γιατί και το μισό δυναμικό πολύ είναι για τις υπηρεσίες που προσφέρουν( ας λενε το αντίθετο).
    Κάντε κάτι ΤΩΡΑ και όλος ο κόσμος θα είναι μαζί σας.
    Και κάτι ακόμα για την δημόσια περιουσία. Εκποιήστε τεμάχια τουριστικά γιατί το μόνο που θα αποφέρουν θα είναι θέσεις εργασίας και έσοδα για το δημόσιο.

    Ευχαριστώ για την υπομονή σας

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:45 | Λάμπρος Μακρυγιάννης

    Υπάρχουν επαγγέλματα (π,χ πράκτορες ΠΡΟΠΟ, λαχειων κλπ) τα έσοδα των οποίων είναι συγκεκριμένα και αποδεικνύονται από τα στοιχεία του ΟΠΑΠ και των Κρατικών Λαχείων. Αν δεν κάνω λόθος οι πράκτορες αυτοί φορολογούνται με τεκμαρτό εισόδημα. Η φορολογηση αυτή πρέπει να καταργηθεί και να φορολογούνται με βάση τα καθαρά τους κέρδη (διαφορά εσόδων-εξόδων).

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:38 | Ιωάννης

    Κύριοι,
    Οπως πολύ καλά γνωρίζετε όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις συνετέλεσαν ώστε να δημιουργηθεί ένας παντοδύναμος οικονομικά κλάδος, ο κλάδος των κατασκευαστών. Τέτοια είναι η οικονομική ισχύς που έχουν συσωρεύσει τις τελευταίες δεκαετίες, ώστε να αδιαφορούν για την μη ζήτηση των ακινήτων που έχουν κατασκευάσει, να διατηρούν αυτά κενά, να μην περιορίζουν τις απαιτήσεις τους και έτσι να παραμένουν προσφερόμενα περισσότερα από 200.000 ακίνητα (διαμερίσματα). Πιστεύω ότι και ο κλάδος αυτός πρέπει να υποστεί την οικονομική ζημία που όλοι οι άλλοι βιώνουν. Πρέπει να νομοθετήσετε μέτρα (αντικίνητρα), ώστε να είναι δυσβάσταχτο να διατηρεί κανείς κένα τα διαμερίσματα που διαθέτει, αναμένοντας καλύτερες (γι’αυτόν) ημέρες. Πρέπι να νομοθετήσετε μέτρα ώστε να υποχρεωθούν όλοι αυτοί οι κατέχοντες τα ακίνητα αυτά, να «ρίξουν» θεαματικά τις τιμές τους, ώστε να κινηθεί η αγορά των ακινήτων, αγορά απαραίτητη για την αναάπτυξη της οικονομίας μας. Γνωρίζετε ότι πλείστες όσες εταιρείες, οι εργασίες των οποίων συνδέονται με την οικοδομική δραστηρότητα είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, λόγω της προαναφερομένης δυνατότητος των πανίσχυρων κατασκευαστών – εργολάβων να διατηρούν εκτός συναλλαγής τα ακίνητά που διαθέτουν, εμμένοντας στις υπερβολικές, ενόψει των συνθηκών, απαιτήσεις τους.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:47 | ΜΙΣΕΛ ΡΟΥΣΣΟ

    ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ Γ» ΚΑΤΗΓ.
    ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ(ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΕΣ)ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΒΑΣΙΚΑ.
    Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΧΕΙ ΕΚΔΩΣΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΦΠΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤ’ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑΙ.
    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ
    Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ
    ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΜ/ΤΩΝ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΛΗΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΟΡΟ ΣΕ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΦΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΠΟΤΕ.
    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.
    -ΜΠΛΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΡΑ?????
    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ -ΙΣΩΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ- ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗ ΛΟΓΩ ΕΙΤΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΗ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.
    Η ΣΥΣΩΡΕΥΣΗ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ(ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ-ΕΠΙΤΑΓΕΣ-ΣΥΝΑΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ) ΟΔΗΓΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΣΩΡΕΥΕΤΑΙ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΕΡΔΩΝ &ΦΠΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ.

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:20 | ΧΡΙΣΤΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    Η μη οργανωμένη και συστηματική εφαρμογή «πόθεν έσχες» για τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, διαχρονικά, είναι φανερό ότι οφείλεται στην έλλειψη βούλησης προς τούτο από όσους κυβέρνησαν την χώρα αυτή. Η σκέψη να δοθεί και πάλι απαλλαγή πόθεν έσχες (δόθηκε με ένα από τα πρώτα νομοσχέδια της ΝΔ το 2004) προς «επαναπατρισμό» κεφαλαίων του εξωτερικού, φανερώνει την ολοκληρωτική αποτυχία του πολιτικού-κρατικού συστήματος-μηχανισμού. Με τέτοια κατάντια, πως είναι δυνατόν να εμπεδωθεί «φορολογική συνείδηση» και πως είναι δυνατόν να ζητείται από όλους τους Έλληνες να συμμετάσχουν την ώρα της κρίσης;;;
    Ενισχύστε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (Εφορίες, Τελωνεία, ΥΠΕΕ, ΕΛΥΤ) του Υπ. Οικ., με κατά το δυνατόν έμπειρο και «καθαρό» (κομάτι δύσκολο) προσωπικό και υποδομές, με συνεχή εκπαίδευση-επιμόρφωση, με τακτική και ουσιαστική αξιολόγηση, δώστε κίνητρα (ηθικά και υλικά) για καλύτερη απόδοση και αποτελέσματα, έτσι ώστε οι υπάλληλοι να μην βράζουν στο ίδιο καζάνι (μαζί με τις κατά τα άλλα συμπαθέστατες καθαρίστριες), είτε δουλεύουν είτε όχι, είτε εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες είτε όχι,…
    Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Το χάσαμε «το τραίνο της ευνομούμενης πολιτείας» πατριώτες…

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:26 | Μάνος Πετράκης

    ΑΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ 12000 ΕΙΜΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΣΤΙΣ Δ.Ε.Κ.Ο. 200 ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΝ ΣΚΕΥΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΩΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΑ 360 ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΙΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ (ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ) ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΕΞΕΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ Δ.Ε.Κ.Ο?

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 20:17 | ΑΘανασιου Θ.

    Γεια σας και απο εμενα.Θα ήθελα να σας αναφερω απλως μερικα παραδειγματα φοροδιαφυγης που εχουν πεσει στην αντιληψη μου και εσεις κρινετε τροπους αντιμετωπισης τους.Ενας τομεας που εχω παρατηρησει είναι ο εισαγωγείς μεταχειρισμένων αυτοκινητων οι οποιοι κανουν εισαγωγες απο χωρες της Ευρωπης και δεν κοβουν στο ονομα τους το τιμολογιο εισαγωγής αλλα κατευθειαν στο ονομα του ιδιωτη πού αγοράζει με αποτέλεσμα να μην φαίνεται πουθενα το κέρδος τους και να μην φορολογουνται.Επισης μεσολαβουν για να πάρει δάνειο ο αγοραστής απο τράπεζες και μετα εισπράτουν και μπόνους απο αυτές.Αρα εαν γίνει έλεγχος στις τράπεζες για τα δάνεια που εχουν δώσει μέσω αυτων των εισαγωγέων πιστεύω θα βρείτε αρκετα εκατομυρια ευρω φοροδιαφυγης.
    Ενα άλλο είναι οι αγρότες.Οχι αυτοι οι φτωχοι που τους εκμεταλευονται οι μεσάζοντες αλλα αυτοι που πάνε στις λαικές και κανουν εισπράξεις πάνω απο 2000 ευρω καθημερινά και στα χωράφια τους απασχολούν παράνομους λαθρομετανάστες και φυσικά δεν δηλώνουν τίποτα απο τα κέρδη τους.
    Επίσης ολοι γνωρίζουμε για τις καφετεριες τα μπάρ και τα νυχτερινα μαγαζια.
    Μια καλη λύση θα ήταν να επιδοτησετε την μηχανογράφηση όλων των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων με ένα on line σύστημα εγκεκριμένο απο εσάς το οποίο θα επιτρέπει την αμεση διασταύρωση στοιχείων οπότε θα είναι εύκολος ο έλεγχος.Και τέλος να αλλάξει το φορολογικο σύστημα με ένα ποιο απλοποιημένο και τίμιο ώστε να μην αναγκάζονται και οι πολίτες να φοροδιαφεύγουν.θα μπορούσα να γράψω πολλα ακόμη αλλα σταματω εδώ για να μην σας κουράζω.