Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:49 | Χάρης Καράμπελας

    Καλημέρα,

    Δεν είμαι ειδικος φοροτεχνικός για να πω ότι το ταδε ή το δείνα είναι το ποιο δίκαιο φορολογικό μοντέλο, μιας και υπάρχει πλήθος προτάσεων πιστεύω ως δέσμη ιδεών χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία. Αυτό όμως που είμαι σίγουρος, είναι ότι δεν είναι καθόλου δίκαιο να αυξάνονται τα φορολογικά βάρη στο μέσο πολίτη όταν υπάρχει αυτή η απίστευτη διαφθορά διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Δεν υπάρχει καμία διασφάλιση ότι και αυτή την φορά όλες οι θυσίες θα πάνε στις τσέπες λίγων golden boys του δημοσίου, των ημέτερων κλπ. Πρώτα φτιαξτε το συστήματα διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και τις ΔΕΚΟ τύπου ΕΡΤ(με ανέξαρτητο έλεγχο) και μετά να ψάχνετε ποιο είναι δικαιο μέτρο σε μια διαεφθαρμένη χώρα.
    Ευχαριστώ και καλή χρονιά

  • ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ – Φ.Π.Α.
    1. Προτείνω αύξηση του αφορολόγητου στις 18000 € , 5000 € χωρίς αποδείξεις και το υπόλοιπο ποσό με αποδείξεις πάσης φύσης εκτός Super Market και πολυκαταστημάτων.
    Με αυτό τον μέτρο
    Α. Δίδεται ισχυρότατο κίνητρο ικανό να αλλάξει τη νοοτροπία μας στο θέμα των αποδείξεων
    Β. Ακόμα και εάν όλοι οι πολίτες μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το υψηλότερο όριο του αφορολόγητου η αύξηση από είσπραξη Φ.Π.Α. θα ήταν ανάλογη.
    Γ. Δικαιότερη φορολόγηση.
    Δ. Ευνοεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεδομένου ότι οι αποδείξεις που εκδίδουν εκπίπτουν αντίθετα με ων πολυκαταστημάτων, είναι επίσης γνωστό ότι οι μικρές επιχειρήσεις είναι αυτές που αποφεύγουν να εκδώσουν αποδείξεις.

    2. Να σταματήσει η προεξόφληση μεταχρονολογημένων επιταγών από τις τράπεζες , οι τράπεζες να δανείζουν επιχειρήσεις με την προσκόμιση των παραστατικών πωλήσεων. Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι ενήμερες οι επιχειρήσεις όσο αφορά την καταβολή Φ.Π.Α.
    Οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. είναι υπεύθυνες να ελέγχουν τακτικά και να βεβαιώνουν τη νομιμότητα των επιχειρήσεων. Επιχειρήσεις μη νόμιμες η που καθυστερούν τη καταβολή Φ.Π.Α. δεν θα έχουν δυνατότητα δανεισμού
    Με αυτό το μέτρο.
    Α. Θα περιοριστούν δραστικότατα οι ακάλυπτες επιταγές.
    Β. Θα εξυγιανθεί η αγορά.
    Γ. Θα έχουν ένα ακόμα βασικό λόγο οι επιχειρήσεις να εκδίδουν παραστατικά

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:29 | Ανεστης Χατζημαρκος

    Μετα λυπης μου διαπιστωνω οχι μονο σε αυτο τον κυκλο απαντησεων αλλα και σε ολους τους αλλους οτι παλι ο Ελληνας βλεπει (ή καλυτερα τον κανανε να βλεπει )το δεντρο και να χανει το δασος..

    Ολοι αναλωνομαστε στην καταργηση συντελεστων,φοροαπαλλαγων,εσοδα -εξοδα και δεν αναρωτιομαστε για ποιο λογο συζηταμε ολα αυτα;;

    Ο λογος ειναι προφανης…οτι οι φοροι που συλλεγει το κρατος αυτη τη στιγμη δεν επαρκουν να καλυψουν τις αναγκες και τα χρεη.
    Η αιτια ομως ..η βασικη αιτια που δεν επαρκουν ειναι η φοροδιαφυγη ή μηπως κατι αλλο;;;

    Κυριε υπουργε κυριοι της κυβερνησης και λοιποι..ολοι το γνωριζεται ολοι το παραδεχεστε στα πηγαδακια σας αλλα κανενας δεν εχει τα κοτσια να το πει ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ.

    ΒΓΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΑ
    «Η ΑΙΤΙΑ Η ΒΑΣΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 1.000.000 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΥΠΟΑΝΑΠΤΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.»

    Το 80% των δημοσιων υπαλληλων που χαιρουν αψόγων διακοπων 365 μερες το χρονο ειναι η βασικη αιτια που δεν μπορει το κρατος να προχωρησει. Ολοι οι λοιποι ελευθεροι επαγγελματιες ιδιωτικοι υπαλληλοι επιχειρησεις δουλευουν για να ταισουν αυτους!Πληρωνουν φορους για να πληρωθουν αυτοι οι οποιοι βασιζομενοι στη μονιμοτητα στην ανυπαρκτη αξιολογηση στην ανυπαρκτη εξεταση φυτοζωουν στις καρεκλες τους περιμεντας «να πεσει καθε πρωτη του μηνος» το παραδακι.
    Φυσικα υπαρχει και ενα 20% (ξερω οτι ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπερβαλλω) οι οποιοι με συναισθημα ευθυνης προσπαθουν μεσα στο βουρκο αυτο να δουλεψουν και χαρακτηριζονται και «γραφικοι» απο τους «μαγκες» συναδελφους τους.Αυτοι ειναι πραγματικα ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟΙ!ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ!ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

    Κυριε υπουργε καπου ακουσα πριν κανα μηνα πηρε αμυδρα το αυτι μου για μια προταση του κ.Παπανδρεου οτι για καθε 5 αποχωρησεις απο το δημοσιο θα εχουμε 1 προσληψη…

    ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟ.ΧΤΕΣ ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    Πρωτος νομος που πρεπει να περασει ειναι αυτος…ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.οχι το ποσοστο της παρακρατησης..οι συντελεστες αν θα ειναι 20 ή 23% ..τα εσοδα εξοδα.αυτα ειναι τα δεντρα εν προκειμενω.

    ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙ 800.000 ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ.ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ.

    Ευχαριστω

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:01 | Δημήτρης

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΤΩΝ ΔΟΣΟΛΗΨΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΚΛΠ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ Η ΑΡΧΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΩΝ 18.000€, ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ 12.750€ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 180€. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΣ ΑΦΟΥ ΓΛΥΤΩΣΕ 5.250€. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΙΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΝ.

    Ο Κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 (29 ΔΕΚ 2009) ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΦΜ, Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΝ. Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ.

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ) ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΟΠΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Π.Χ. ΑΝ ΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΖΗΤΗΣΕΙ 700€ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ 1.000€ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΤΟΥ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΩΣ ΚΙΝΗΤΡΟ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΛΑΒΕ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΖΗΤΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΜΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΠΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ.

    ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ. ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΟΥ.

    ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΕΥΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΛΠ. ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Ή ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΡΧΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Ή ΤΖΙΠ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΩΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟ. ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΛΟΓΙΣΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΤΩΝ 700€ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.
    ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:43 | ΡΙΖΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Θα ήθελα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ΟΕ-ΕΕ-ΕΠΕ κ.λ.π

    1)να ορισθεί ελάχιστη αμοιβή για κάθε μέλος (Ομόρρυθμος η και ετερρόρυθμος Εταίρος που δεν έχει άλλη απασχόληση)τουλάχιστον του ελάχιστου μισθού της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
    Όσοι έχουν & άλλη απασχόληση να λαμβάνεται υπόψη το 50% του ανωτέρω ελάχιστου μισθού.

    2)επειδή σχεδόν όλες οι ανωτέρω επιχειρήσεις ρυθμίζουν τα έσοδά τους να είναι σχεδόν ίσα με τα έξοδά τους με προφανή αποτελέσματα , προτείνω εκτός των αντικειμενικών κριτηρίων που είναι αναγκαία ,κάθε μήνα να αποδίδεται στη Δ.Ο.Υ. ποσό 3% επι των ακαθαρίστων εσόδων για φόρο εισοδήματος συμψηφιζόμενο με την τελική φορολογική επιβάρυνση.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:31 | ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

    Είναι αστείο, να θεωρεί κανείς ότι κάτι θα αλλάξει στον υφιστάμενο φοροελεγκτικό και εισπρακτικό μηχανισμό, χωρίς να ανατραπεί συνολικά η σημερινή δομή και λειτουργία του.
    Η πολυνομία, τα ήξεις αφίξεις διατάξεων σε προκρούστεια λογική αναλόγως των εισπρακτικών επιδιώξεων της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας.
    Η προσαρμοσμένη στην κεντρική γραφειοκρατία ελεγκτική διαδικασία με μόνιμο στόχο την «διαπραγμάτευση» και όχι την ειλικρίνεια στις σχέσεις ελεγκτικής αρχής και ελεγχόμενου.
    Η αυθαιρεσία στην εφαρμογή των νόμων χωρίς ποινές ή διοικητικές συνέπειες
    Οι υψηλές στην ιεραρχία θέσεις που καλύπτονται περισσότερο με κομματικά κριτήρια και διαδικασίες πελατειακής εκδούλευσης.
    Αυτά και άλλα, καθιστούν άκρως αποκρουστική την επαφή του κάθε φορολογούμενου με τις υπηρεσίες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Οικονομικών.
    Η ανατροπή αυτής της εικόνας που έχουν οι φορολογούμενοι, οδηγούν σε κάποιες σκέψεις ή προτάσεις εκ βάθρων αναδιοργάνωσης. Στόχος με έναρξη εφαρμογής από το 2011 θα μπορούσε να είναι.
    1. Αναβάθμιση εντός του 2010 του λογισμικού του Υπουργείου (taxis) έτσι που να έχει την δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης και διασταύρωσης των ταμειακών κινήσεων κάθε ενός που ασκεί επιτήδευμα φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
    2. Ο τρόπος επίτευξης είναι απλός. Ο λογαριασμός ή οι λογαριασμοί τραπεζών με τους οποίους υποχρεωτικά και μόνο μέσω αυτών θα ασκείται η όποια επιχειρηματική δραστηριότητα, θα είναι on line συνδεδεμένοι με κεντρικό σύστημα διαχείρισης και ελέγχου τους. Από τους ίδιους λογαριασμούς θα λαμβάνει ο κάθε επιτηδευματίας τα ποσά που αναλώνει για βιοπορισμό και περιουσιακό του απόθεμα.
    3. Να «ανακαλύπτουμε» μετά από δεκαετίες ότι οι γιατροί του Κολωνακίου φοροδιαφεύγουν, είναι άριστο επικοινωνιακό τρύκ παρά διαπίστωση ουσίας. Μέσω ελέγχου των ταμειακών κινήσεων θα προκύπτουν άμεσα τα έσοδα των ελευθέρων επαγγελματιών (κατά το άρθρο 48 ΚΦΕ) με δυνατότητα έγκαιρης αντιμετώπισης του φλέγοντος ζητήματος της φοροδιαφυγής.
    4. Η καταγραφή όλης της περιουσίας, όπως καταθέσεις τραπεζών, του κάθε φορολογούμενου που οδηγεί ήδη τους κατέχοντες να μεταφέρουν έξω χρηματικά ποσά, είναι άνευ αντικειμένου, παρ εκτός εάν σκοπείται η έκτακτη και αυτής της περιουσίας φορολόγηση. Το ίδιο αναποτελεσματικό και άνευ ουσιαστικού αντικειμένου είναι η επαναφορά των τεκμηρίων διαβίωσης.
    5. Η φορολογική νομοθεσία πρέπει να είναι απλή, συγκεκριμένη, και αποτελεσματική. Εξ αυτού άμεση (από 1/1/2011) κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Επίσης η απαγόρευση τακτικών ελέγχων στην έδρα των επιχειρήσεων όπου «διακανονίζονται» τα ποσά. Αυτό μπορεί να γίνει με τις προϋποθέσεις των παραγράφων 1 και 2. Οι έλεγχοι θα είναι δειγματοληπτικοί, και θα γίνονται στην έδρα της αρμόδιας εφορίας σε ανοιχτούς χώρους, εκπαιδευμένων στη χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων ελεγκτών. Τυχόν διευκρινήσεις θα δίδονται από τον υπεύθυνο Λογιστή. Ιδιαίτερη βαρύτητα στον έλεγχο διακίνησης αγαθών.

    Τα πιο πάνω είναι άξονες που χρήζουν επεξεργασίας από ειδικούς που γνωρίζουν τι ισχύει στις ανεπτυγμένες στην τεχνολογία της πληροφορικής χώρες, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να ανακαλύψουμε την Ακρόπολη, αλλά να προσαρμόσουμε στα δικά μας εφαρμογές που ήδη έχουν δοκιμαστεί από άλλους.

    Εν όψει του 2010 και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως χώρα σχετικά με το έλλειμμα και το χρέος.
    1. Με το τέλος της υποβολής των δηλώσεων χρήσης 2009 των ασκούντων επιτήδευμα νομικών προσώπων τα οποία ελέγχονται από Ορκωτούς Λογιστές, να τους δοθεί η δυνατότητα συμπληρωματικής δήλωσης, με την προϋπόθεση ότι θα θεωρηθούν ειλικρινείς οι δηλώσεις αυτές για την χρήση 2009 στο σύνολό τους, εφ όσον εντός της χρήσης 2010 καταβληθούν οι με τον τρόπο αυτό βεβαιωθέντες φόροι.
    2. Τι σημαίνει αυτό; Οι εισηγμένες στο ΧΑ εταιρείες, προβαίνουν ήδη σε ανάλογες προβλέψεις καταβολής φόρων, που θα προέλθουν από τακτικούς φορολογικούς ελέγχους. Με ευθύνη και συνυπογραφή του Ορκωτού Λογιστή μπορεί κάλλιστα να υποβληθεί η εν λόγω συμπληρωματική δήλωση. Το ίδιο ή παρόμοιο μπορεί να ισχύσει και για όλες τις άλλες εταιρείες που ελέγχονται από Ορκωτούς Λογιστές. Το μέτρο περιορίζεται μόνο στις εταιρείες αυτές, με προσδοκώμενο έσοδο, το οποίο και θα μπορούσε να συγκριθεί με αντίστοιχο έσοδο προερχόμενο από τακτικό έλεγχο. Η ευθύνη των Ορκωτών Λογιστών, περιορίζεται στον έλεγχο ότι υπάρχει αναλογία του προς καταβολή με την συμπληρωματική δήλωση φόρου, σε σχέση με τον συμβιβασμό της τελευταίας χρήσης που ελέγχθηκε.
    Η διαδικασία αυτή θα είναι και η προετοιμασία κατά κάποιο τρόπο, των όσων θα ισχύσουν από το οικονομικό έτος 2012, οπότε θα θεωρούνται όλες οι δηλώσεις ειλικρινείς, και ο έλεγχος θα περιορίζεται αφ ενός σε αυτούς που με διάφορους τρόπους διασταυρώσεων θα εντοπίζονται σημαντικές ενδείξεις φοροδιαφυγής, και αφ ετέρου σε δείγμα ποσοστού 5% των εταιρειών που ελέγχονται από Ορκωτούς Λογιστές. Απαραίτητη και η αυστηροποίηση του ποινολογίου, με το σκεπτικό ότι το κράτος θεωρεί πλέον τους φορολογούμενους ως ειλικρινείς.

    Γενικά η εκμετάλλευση του κυβερνοχώρου όχι μόνο για φοροελεγκτικούς λόγους αλλά γενικότερα για όλες τις συναλλαγές των πολιτών με το δημόσιο είναι το κλειδί περιορισμού του υπερδιογκωμένου δημόσιου τομέα ώστε να γίνει συγκρίσιμος σε παραγωγικότητα με τις άλλες μεσογειακές χώρες.

    Τέλος επειδή μεγάλη συζήτηση γίνεται για την φορολόγηση των μερισμάτων με την κλίμακα που ισχύει για όλα τα φυσικά πρόσωπα, προκαλεί ερωτηματικό εάν πράγματι και πόσο επεξεργασμένη είναι η πρόταση. Είναι γνωστό ότι για τις μητρικές με έδρα χώρα της ΕΕ οι οποίες κατέχουν ποσοστό μεγαλύτερο του 25% συνδεδεμένης θυγατρικής τους με δραστηριότητα στην Ελλάδα δεν υπάρχει θέμα φορολόγησης των μερισμάτων. Μήπως οδηγούνται και οι Ελληνικές μητρικές εταιρείες να γίνουν θυγατρικές Κυπριακής εξωχώριας

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:54 | Τσακαλογιάννης Χρήστος

    Επιτέλους, το πιο σημαντικό…Φορολόγηση της περιουσίας της Εκκλησίας..απλά πράγματα.

    Ευχαριστώ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:48 | Κων/νος Φοντούλης

    Ολοι μας, πολιτες και επιχειρήσεις , πρεπει να εχουμε φορολογικη συνειδηση ,δηλαδη να αναγνωρίζουμε στο κρατος που ζουμε την αναγκη των απαραιτητων φορολογικων εσοδων που ειναι απαραιτητες για την λειτουργία του και την παροχη των υπηρεσιων προς τους πολιτες του.
    Για να οικοδομηθει ομως αυτο πρεπει να γινεται στα σχολεια εκπαιδευση για αυτο το τοσο σημαντικο ζητημα (χαμενη αξια σήμερα)και το κρατος και οι εκφραστες του (κυβερνηση,βουλευτες,υπουργεια,υπηρεσιες κλπ)να δινουν πρωτοι το παραδειγμα (προστιθέμενη αξια για το μελλον).

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:13 | Pantelis

    Καλημέρα σας !!
    Φτάσαμε σε σημείο οριακό γενικότερα και αύτο γιατί πιστεύω ότι σπατάλήθηκαν πολλά χρήματα …(χωρίς φυσικά να ξερούμε εμείς η πολίτες που πήγαν?? και δεν προκετε να μαθούμε …βλέπε σιμενς , βλέπε βατοπέδη, βλέπε, γενικότερα και αλλά πολλα, ταμεία κλπ ). Τώρα το ζήτουμενο είναι να βρεθούν άμεσα χρήματα…Λέτε στο υπουργείο οικονομικ΄ων να μην ξέρουν?? Ξέρουν πολυ καλα ξέρουν ας δούνε απλά τισ φορολογικές δηλώσης ας εφαρμόσουν το Ταχις που δεν ειναι σε εφαρμογη(100%).πέντε απλά μέτρα.. 1. δικηγόροι (που δηλώνουν εισοδήματα πείνας μεχρι 20.000ευρω ειναι να γέλαμε…2. Μηχανικοί – αρχιτέκτονες ,Α.Ε. (εταιριες που δηλώνουν εισοδήματα μεχρι 50.000ευρω επίσης να γέλαμε..3. Γιατροί όλων των ειδικοτήτων…το Υπουργρειο ξέρει πωσ να τουσ ελένξη ..(οπως γινέται ακριβως στην ευρώπη βλέπε Γερμανία…( ολοι η βούλευτες έχουν παει στο εξωτερίκο δεν μπορεί να μην εχούν δει τα σιγκεκριμενα συστήματα που λειτουργουν εκει….η μηπώς δεν μπορουν να εφαρμοστουν εδω??? 4. Έλενχος σε βιομηχνιες μεγαλες ,Δυληστίρια , και αλλα τέτοιες μορφές… και 5. Τραπεζες,συμβολαιογράφους , και μεγαλοεμπόρους…
    Τους παραπάνω αν βρεί το υπούργειο φτάνει και φύσικα να φορολογήση την αμύθητη περιουσία της εκκλησίας προς οφέλος του απλού πολίτη.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:54 | DIMITRIS SIOUTIS

    K. ΥΠΟΥΡΓΕ
    1. ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ΜΕ ΝΟΜΟ, ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΟ ΧΩΡΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ (ΜΑΓΑΖΙΑ, ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΛΠ), ΧΩΡΟΙ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ + ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΚΛΠ ΓΙΑ ΠΟΣΑ Ε 20 Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΩΣΤΕ ΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Η ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΑΝ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΚΑΡΤΑ. Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ: Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΘΑΡΥΝΕΤΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!!!! ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΑ Ο ΚΑΝΑΛΩΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΤΟΤΕ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ Η ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ / ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΗΛΩΣΗΣ Η ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ!
    2. ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΑΡΝΕΙΣΘΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ. ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ Ε 60,000 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΟΥ 50%.
    3. ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ , ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΕΚΜΑΡΤΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ/ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ /ΧΡΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΩΦΕΛΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ.
    4. Κ ΥΠΟΥΡΓΕ ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ. ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΙΣΧΥ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ) ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΥΤΗΣ (ΜΒΑ)

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:19 | Τσακαλογιάννης Χρήστος

    Με την μέιωση των αμοιβών των Βουλευτών, τι θα γίνει? ¨οχι όλα τα βάρη και οι Θυσίες στον κόσμο.

    Ευχαριστώ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:11 | ΧΑΡΗΣ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΛΑΒΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΕ 100 ΜΕΡΕΣ.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΕΔΩ 5 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΛΗΘΑΡΓΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΦΡΥΡΙΖΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ. ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΙΣ ΜΑΖΕΨΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ. ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ. ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ,ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. ΤΕΛΟΣ!!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΩΣΟΠΟΣ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 1000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ. ΕΤΣΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ 10000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ (ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΜΩΣ)ΚΑΙ 1000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ(ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕ ΟΜΩΣ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ) ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΕΡΜΟΥΛΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΞΕΧΡΕΩΘΕΙ ΤΟ ΕΓΓΥΑΜΑΙ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΞΩ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΑ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΛΑΦΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Π.Χ 30 ΕΥΡΩ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ 50 ΓΙΑ ΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.ΤΕΛΟΣ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΜΑΖΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙ. ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟ ΕΤΑΚ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΧΤΕΙ ΛΙΓΟ ΔΙΟΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ.ΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΣΕΙΡΑ.ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 500000 ΕΥΡΩ ΔΙΟΤΙ Π.Χ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ 3.8 ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΞΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΑΤΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΥΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ. ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΚΛΠ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΥΤΟ (ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ)ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΦΟΡΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ 50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 100 ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ(ΚΑΤΩ ΑΠΟ 7) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΟΠΟΤΕ ΣΑΦΩΣΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ ΚΑΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΒΑΤΙΚΑΝΟ???? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΛΠ ΤΟ (15) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΓΙΑ ΤΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΙΝΕΡΝΕΤ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ ΤΟ 70% ΤΩΝ ΕΠΕΙΧΙΡΕΙΣΕΩΝ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ ΕΝΣΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΕΝΣΗΜΑ ΔΙΟΤΙ ΛΕΝΕ ΕΙΝΑΙ 1000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΕ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Ο ΕΠΙΤΗΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ .ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΔΩ 10000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΝΕ ΕΝΣΗΜΑ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΑΥΤΑ ΠΡΩΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΠΟΝΕΣΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:45 | Ιωάννης Δημάκης

    Θέλω να αναφερθώ στο θέμα της φορολογίας ακινήτων. Η επιβολή του ΕΤΑΚ κατά την άποψή μου είναι άδικη. Πληρώνουμε φόρο όταν αγοράζουμε το ακίνητο. Ας μας επιστραφεί ο φόρος που καταβάλαμε τότε ώστε από αυτό το ποσό να έχουμε να δίνουμε για το ΕΤΑΚ.
    Η λογική λέει ότι ο νοικάρης πληρώνει ενοίκιο για τη χρήση του ακινήτου το οποίο δεν είναι δικό του. Δεν υπάρχει λογική να πληρώνει ο ιδιοκτήτης ΕΤΑΚ για το ακίνητό του. Με την πράξη αυτή (δηλαδή πληρωμή του ΕΤΑΚ) καταστρατηγείται η έννοια της ιδιοκτησίας.
    Σε συζήτηση στην κρατική τηλεόραση άκουσα από στέλεχος της κυβέρνησης να λέει ότι «περιουσία 10 εκατ. ευρώ με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσο γονικών παροχών η επιβάρυνση είναι 200.000 ευρώ μόνο ενώ με το νομοσχέδιο που θα ψηφίσει η κυβέρνηση η επιβάρυνση θα είναι 2 εκατ.».
    Επομένως (λέω εγώ) σε 5 γενιές η οικογένεια που διαθέτει τέτοια ακίνητη περιουσία θα έχει πληρώσει 10 εκατ. για να μεταβιβάσει την περιουσία από γενιά σε γενιά. Δηλαδή θα ξαναπληρώσει την περιουσία της άλλη μιά φορά. 10 εκατ. που κόστισε να τη δημιουργήσει και άλλα 10 εκατ. για τις διαδοχικές γονικές παροχές!
    Είναι λάθος να μιλάμε για κατάργηση του ΕΤΑΚ και αντικατάστασή του από τέλος μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Αναλωνόμαστε να συζητάμε ποιό θα είναι το κατώφλι για να οριστεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία (400.000 ή παραπάνω) ενώ το σωστό είναι να μην επιβάλλεται φόρος οιασδήποτε μορφής στα ακίνητα εκτός αυτού που πληρώνουμε τη στιγμή της αγοράς του ακινήτου.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:22 | Παναγιώτης Τάκαρης

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 13.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΜΟΙΒΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ-ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ (ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΣΥΧΝΑ ΕΞΩ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΣΠΑΤΑΛΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΔΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΛΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΑ, ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ, ΨΙΛΙΚΑ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤΣ. ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑΞΑΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ. ΚΑΝΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΑΞΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΠΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΚΑΡΗΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:26 | ΚΑΡΑΚΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Κάντε κάτι πιο απλό για την έναρξη εργασιών εταιρείας και ιδιαίτερα για το ΚΛΕΙΣΙΜΟ μιάς εταιρείας. Δεν μπορεί να σκοτώνεις άνθρωπο και σε δέκα – δεκαπέντε χρόνια να παραγράφεται το αδίκημα ενώ αν έχεις θεωρήσει ένα μπλοκ του Κ.Β.Σ. πριν 25 χρόνια να σου ζητάνε να προσκομίσεις το στέλεχος για ακύρωση, ακόμη και αν η εταιρεία δεν παρουσιάζει καμία δραστηριότητα αποδεδηγμένα την τελευταία δεκαετία Συνδιάστε αυτό με το Τ.Ε.Β.Ε. που ζητά τα μαλλιά της κεφαλής μας για να ΔΕΧΤΕΙ την αίτηση για σύνταξη, ακόμη και αν έχεις ξεπεράσει τα 37 χρόνια ασφάλισης και δεν οφείλεις ούτε ένα ΕΥΡΩ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:00 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

    1. ΕΑΝ ΔΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΕΙΝΕΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
    2. ΚΑΝΤΕ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΟΣΤΑ & ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ & ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΕΣΠΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ.
    3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ. Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ & ΟΧΙ ΣΤΟΥς ΙΣΧΥΡΟΥΣ.
    4. ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ. ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ.
    5. ΜΗ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ.

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΕΣ?

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:49 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ

    ΠΡΟΤΑΣΗ

    για την εξάλειψη της πανούκλας των αυθαιρέτων.

    Μέχρι σήμερα μόνο εξαγγελίες ακούμε.

    Και για να κρατάτε τα προσχήματα, κάπου-κάπου, στέλνετε και καμιά μπουλντόζα, για να βρίσκουν θέμα τα ΜΜΕ.
    (νιος ήμουν και γέρασα…)
    Η ισχύουσα Νομοθεσία (ΓΟΚ, ΠΔ, 410,720 κλπ) είναι υπεραρκετή για την πάταξη της αυθαιρεσίας. Αυτό που δεν υπάρχει είναι αστυνόμευση που θα την εξασφάλιζε η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, (ας πούμε ένας Eliot Ness).
    Η πρόταση αυτή έχει πολλές προεκτάσεις και υπόσχεται πολλά:
    1. Θα δημιουργήσει τουλάχιστο 10.000 θέσεις εργασίας, στο χώρο των απόφοιτων ΑΕΙ-ΤΕΙ, (αρχιτεκτόνων, μηχανικών, τοπογράφων κλπ) αυτοχρηματοδοτούμενες.
    2. Θα βοηθήσει στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής κυρίως από ένσημα οικοδομικών εργασιών.
    3. Θα αποκαλύψει πλήθος εισοδημάτων που, αδήλωτα, ενσωματώνονται στις αυθαίρετες οικοδομές, εξασφαλίζοντας και πάταξη φοροδιαφυγής.
    4. Θα εξασφαλίσει τεράστια έσοδα, που αφενός θα χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια, αφετέρου θα κλείσουν τρύπες του Προϋπολογισμού.
    5. Θα ανεβάσει την αξιοπιστία της Κυβέρνησης, ικανοποιώντας το περί δικαίου αίσθημα του νομοταγούς πολίτη, που πάντα, μέχρι σήμερα, βλέπει να επιβραβεύονται οι παρανομούντες.

    Στην εφαρμογή της είναι πολύ απλή:

    Προσλαμβάνονται με σχέση συγκεκριμένου έργου, αποδεδειγμένα άνεργοι τεχνικοί ΑΕΙ-ΤΕΙ (αρχιτέκτονες, πολ. μηχανικοί, τοπογράφοι) με βασικά προσόντα την πλήρη γνώση της σχετικής νομοθεσίας.

    Τους ανατίθεται ο εξονυχιστικός έλεγχος, κατά περιοχή δραστηριότητάς, των φακέλων αδειών οικοδομών, εκδόσεως από την μεταπολίτευση και νεωτέρων, με προτεραιότητα τις πιο πρόσφατες, και τα εκτός σχεδίου, από σχετικές αεροφωτογραφίες κλπ.

    Οι οικοδομές των αντίστοιχων αδειών, ελέγχονται από τους αναδόχους, υπεύθυνα για κάθε μορφής παρατυπία και υποβάλλονται στα αρμόδια Γραφεία για την αποτίμηση της αυθαιρεσίας και την επιβολή προστίμου ή την άμεση κατεδάφιση, κατά περίπτωση, με έξοδα του παρανομούντος.

    Τα πρόστιμα θα επανακαθοριστούν από διακομματική, κατά προτίμηση επιτροπή, και θα πρέπει να είναι κλιμακούμενα και αποτρεπτικά για επαναλήψεις (τα ισχύοντα είναι πολύ χαμηλά, ιδίως για τους «κατέχοντες»).

    Τα έσοδα θα μπορούν να καλύπτουν και την άμεση μεταστέγαση των αναξιοπαθούντων αστέγων, αυτών που, συνήθως βλέπουμε στα ΜΜΕ να προσπαθούν να σώσουν την «καλύβα» τους.

    Δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα εξασφαλίζουν το αδιάβλητο των ελεγκτών, που σε περίπτωση κάλυψης παρανομίας, θα τιμωρούνται παραδειγματικά.

    Επί τέλους! Κάτι πρέπει να γίνει!
    Η κατάσταση είναι απαράδεκτη.
    Ένα δείγμα που μπορώ να αναφέρω, επειδή το ζω!
    Στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου, όλες οι οικοδομές χτίζονται με υπέρβαση:
    α. του ΣΔ, ΣΟ κατά 40-50%,
    β. του επιτρεπόμενου ύψους κατά έναν τουλάχιστο όροφο,
    γ. των επιτρεπομένων κατασκευών στο προκήπιο, ακάλυπτο κλπ.

    Οι περισσότεροι, παίρνουν μια άδεια για ένα σπιτόπουλο και στη συνέχεια ενσωματώνουν το μαύρο τους χρήμα σ’αυτό, μεταβάλλοντάς το σε υπερπολυτελή βίλα, χωρίς «πόθεν έσχες», χωρίς να καταβάλουν εισφορές, φόρους κλπ. παρά μόνο τα «λαδώματα».
    Άσε πια τους εμποροσπιτάδες με τις «μεζονέτες….
    Και ασφαλώς, αυτό δεν γίνεται μόνο στον Άγιο Νικόλαο.
    Για μια οικοδομή, στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου, κάποιος αγανακτισμένος πολίτης έκανε καταγγελία στο Π.Γ. Μαρκοπούλου, πριν δύο χρόνια.
    Ήδη, και παρά τις αυτοψίες κλπ, σήμερα η οικοδομή αυτή, έχει ολοκληρωθεί, έχει συνδεθεί με ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, χωρίς να έχουν αρθεί οι υπερβάσεις.
    Κάντε κάτι που θα το εκτιμήσουν οι νομοταγείς πολίτες, που χρόνια τώρα σας στηρίζουν και ελπίζουν σε μια δικαιοσύνη που μάταια περιμένουν. Και δεν είναι και λίγοι σ’αυτόν τον τόπο.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:41 | ΑΝΤΩΝΕΑΣ

    ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
    ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
    ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΓΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ !!!!!!
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
    ΥΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΤΗΜΑ , ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ Κ.Β.Σ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:12 | Μιχάλης

    Υπουργέ οικονομικών κύριε Παπακωνσταντίνου,από τον τρόπο που εκφράζεστε
    δείχνει ότι είσαστε πολύ ευαίσθητος άνθρωπος και με καλές προθέσεις, καθώς και ο Πρωθυπουργός και είμαι βέβαιος ότι θέλετε να διορθώσετε τις αδικίες του φορολογικού συστήματος που χρόνια κάποιοι δεν ήθελαν να αλλάξουν τα πράγματα.
    Σας παρακαλώ λάβετε στα υπόψιν σας και μια άλλη αδικία που σαν Ελληνα πρώην εργαζόμενο (41 χρόνια 11.000 ένσημα)με κάνει να αισθάνομαι ΤΟ… κορόιδο που τόσα χρόνια πλήρωνα στον Ο.Ε.Κ.
    Πρόκειται για αυτούς τους «κύριους» που πήραν σπίτι από τον Οργ.Εργ.Κατοικίας με την υποχρέωση να τα αποπληρώσουν σε μικρές άτοκες δόσεις, αποφάσισαν με ετσιθελικά τρόπο να μην πληρώνουν (κάποιοι τους κατηύθυναν)και έτσι έκαναν εδώ και πολλά χρόνια.
    Αν αρχίσουν και αυτοί να πληρώνουν αυτά που υπογράψανε, θα ελαφρύνει το φορτίο όλων μας.
    Να είστε βέβαιος κύριε υπουργέ ότι δεν αδικείται κανέναν, το μόνο που χρειάζεστε είναι θέληση, έχετε λάβει και σκληρότερες αποφάσεις.
    Αυτή είναι η γνώμη των πολλών ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ και σ’ αυτό.

    Κύριε υπουργέ σας εύχομαι καλή χρονιά, υγεία και πολύ κουράγιο

    Με τιμή Μ.Β

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:31 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ

    ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ,(ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙ),ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ?ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ,ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ,ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ,ΚΤΛ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ,ΤΙ ΝΑ ΠΩ,ΦΕΤΟΣ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΓΡΙΠΕΣ, ΜΕ ΑΠΟΧΕΣ, ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ,ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΩΡΤΩΝ,ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΙΔΙΑΣ,ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΟΣΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ,ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ,ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΕΣ,ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ?

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:03 | Φ. ΖΑΧΑ

    Θα ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενος να συνεισφέρω στη στήριξη μιας τέτοιας προσπάθειας ανασυγκρότησης, αρκεί να έβλεπα να «κρεμάσετε» στο Σύνταγμα 10 από αυτούς που εν γνώσει τους και με δόλο κατασπατάλησαν το Δημόσιο χρήμα (με στόχο τον έμμεσο ή άμεσο πλουτισμό), είτε ως υψηλόβαθμοι Δημόσιοι λειτουργοί (Υπουργοί, Σύμβουλοι, Διευθυντές κ.λ.π.) είτε ως συστηματικοί φοροφυγάδες, είτε ως κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες (λαμόγια) με έργα υπερτιμολογημένα ή/και ελλατωματικά και κυρίως μελέτες σε προγράμματα της Ε.Ε., (μιας και ο ασφαλέστερος τρόπος να οικονομήσεις είναι να συντάξεις μελέτες φασόν που θα μπούν στο συρτάρι). Είναι πολύ εύκολο να τους βρείτε (αλλά δεν νομίζω ότι θέλετε) μιας και τους ξέρουν πολλοί πολίτες, που όμως δεν έχουν την εξουσία διερεύνησης και απόδειξης.
    Ενδεικτικά αναφέρω :
    1. Που βρήκε τόσα χρήματα για πανάκριβο γάμο στο Παρίσι και πανάκριβη αποζημίωση της πρώην συζύγου του πρώην Υπουργός ;
    2. Ποιοί επέβαλαν στα ταμεία ασφάλισης : α)να καταθέτουν τα χρήματά τους άτοκα σε Τράπεζες (και μάλιστα σε περιόδους με επιτόκιο 20 %), β) να επενδύουν στο χρηματιστήριο-φούσκα τις μελλοντικές συντάξεις αυτών που πραγματικά δουλεύουν, γ) να απαξιώνεται η περιουσία τους και να πληρώνουν σε ιδιώτες πανάκριβα ενοίκια, δ) να καταργηθούν οι λίστες φαρμάκων και έτσι να πλουτίζουν οι φαρμακευτικές και παράλληλα οι γιατροί με πληρωμένα δήθεν εκπαιδευτικά ταξίδια στα πέρατα του κόσμου ;
    Θα μπορούσα να σας γράψω ολόκληρο βιβλίο αλλά το θεωρώ άσκοπο γιατί : α) γνωρίζετε πολύ περισσότερα από μένα, β) κατά την άποψή μου η εξουσία άλλαξε χέρια γιατί, για να επιβληθούν όλα όσα κάνετε, σε αυτούς που πάντα πληρώνουν το μάρμαρο, χρειάζονταν «καθαρά χέρια», κάτι σαν ανακουφιστική βαλβίδα για να μη σκάσει η χύτρα και γ) μόλις μαζέψετε χρήματα θα κατασπαταληθούν από τους ίδιους κύκλους που τα σπαταλούν τα τελευταία 35 χρόνια.
    Λυπάμαι γιατί ενώ όλοι βλέπουμε το κέντρο του στόχου, αποφεύγουμε συστηματικά να το πληγώσουμε.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:01 | mperedim

    Η έκπτωση φόρου από ενοίκια είναι αστεία. Αναφέρω το προσωπικό μου παράδειγμα:
    – για ενοίκιο 350Ε που εισπράττω πληρώνω ~30-35% φόρο, δηλαδή ~1500€ το χρόνο
    – για ενοίκιο 350Ε που πληρώνω έχω μια τραγική έκπτωση (νομίζω έως 240€ το χρόνο)

    Δέχομαι να υπάρχει κάποιο άνω όριο (ας πούμε ανά πόλη) στην έκπτωση φόρου από ενοίκια αλλά το τρέχον όριο είναι το λιγότερο τραγικό.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:41 | Σ.Λ.Ν

    ΠΡΟΤΑΣΗ 1.-Να φορολογηθούν τα οικόσιτα σκυλιά και γατιά ως είδος πολυτελείας που διαμένουν σε κατοικίες-πολυκατοικίες (ως τεκμήριο διαβίωσης)με εξαίρεση για τα τσοπανόσκυλα και κυνηγόσκυλα ως επίσης και σε πόλεις κάτω των 10.000 κατοίκων π.χ. ΠΡΟΤΑΣΗ 2.-Τα πάσης φύσης εμπορεύματα που κυκλοφορούν χωρίς τιμολόγια να κατάσχονται ως προίόντα εγκλήματος και να γίνεται πλειστηριασμός…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:48 | ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο «ΕΥΚΟΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΑΔΙΚΑ, ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΑΝ «ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ» ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΕΑΣ ΦΟΡ/ΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠ΄ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠ/ΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ.
    Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:15 | Ολυμπία

    Τι είδους δημοκρατία έχουμε όταν οι τρακόσιοι που ψηφίζουμε αποφασίζουν για αυστηρά μέτρα χωρίς να γίνουν δημοσκοπήσεις όπως στην Ευρώπη?

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:12 | Γιώργος Τσιρίκος

    Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή του αναγνώστη στην τοποθέτηση του κυρίου Γιώργου Πετράκη στη σελίδα 83 του παρόντος ιστολογίου με ημερομηνία 28/12/2009.
    http://www.opengov.gr/minfin/?p=158&cp=83#comment-7052
    Θα ήθελα να τον παρακαλέσω (χωρίς να τον γνωρίζω τον άνθρωπο) να συνεχίσει επ’ εκεί που σταμάτησε.Θα ψάξω να βρώ αν υπάρχει και μέρος ΠΡΩΤΟ των απόψεών του αλλού.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:22 | Αντωνίου Μ.

    1) Να υπάρχει συμψηφισμός του εισοδήματος από μισθώματα ακινήτων με τη δαπάνη ενοικίου που καταβάλλει ο φορολογούμενο, εφ΄όσον διαμένει σε άλλη πόλη από αυτήν όπου βρίσκονται τα ακίνητα και το ύψος τους δεν υπερβαίνει το καταβαλλόμενο ενοίκιο.

    2) Σε περιόδους κρίσης, όπου κάποιος είχε την ατυχία να του κατασχεθεί μέρος των αποδοχών του για πληρωμή χρεών προς το Δημόσιο, να υπάρξει πρόβλεψη για πληρωμή ετήσιου φόρου εισοδήματος, βάσει του πραγματικού, μετά την κατάσχεση, και όχι του ονομαστικού εισοδήματος, όταν αποδεδειγμένα, αυτό αποτελεί το μοναδικό οικογενειακό εισόδημα.Είναι πολύ σκληρό, ιδιαίτερα για όσους από άσχετους προς αυτούς λόγους βρέθηκαν σε αυτήν την κατάσταση ( π.χ γυναίκες ανεύθυνων συζύγων) εκτός από τη στέρηση του 1/4 των αποδοχών τους να βρίσκονται στη δύσκολη θέση να πληρώνουν φόρο για το ονομαστικό τους εισόδημα, που αναδεικνύει ακόμη και θέματα επιβίωσης, όταν οι εν λόγω αποδοχές αποτελούν το μοναδικό οικογενειακό εισόδημα ΄
    Σας παραθέτω πραγματικό παράδειγμα: ΄Ετος 2008: Για εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες 28.297,80 ευρώ (πριν την κατάσχεση , όπου παρακρατείται το 1/4 αυτού χωρίς να φαίνεται) επί πλέον 5.291,50 ευρώ από ακίνητα, ήτοι δηλωθέν εισόδημα 33.589,30 ευρώ επιβλήθηκε φόρος 2.283 ευρώ, όταν το ανωτέρω δηλωθέν εισόδημα ( της συζύγου) είναι το μόνο,για αθέλητους από την ίδια λόγους, οικογενειακό εισόδημα.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:15 | Αντωνίου Μ.

    1) Να υπάρχει συμψηφισμός του εισοδήματος από μισθώματα ακινήτων με τη δαπάνη ενοικίου που καταβάλλει ο φορολογούμενο, εφ΄όσον διαμένει σε άλλη πόλη από αυτήν όπου βρίσκονται τα ακίνητα και το ύψος τους δεν υπερεβαίνει το καταβαλλόμενο ενοίκιο.

    2) Σε περιόδους κρίσης, όπου κάποιος είχε την ατυχία να του κατασχεθεί μέρος των αποδοχών του για πληρωμή χρεών προς το Δημόσιο, να υπάρξει πρόβλεψη για πληρωμή ετήσιου φόρου εισοδήματος, βάσει του πραγματικού, μετά την κατάσχεση, και όχι του ονομαστικού εισοδήματος, όταν αποδε-δειγμένα, αυτό αποτελεί το μοναδικό οικογενειακό εισόδημα.Είναι πολύ σκληρό, ιδιαίτερα για όσους από άσχετους προς αυτούς λόγους βρέθηκαν σε αυτήν την κατάσταση ( π.χ γυναίκες ανεύθυνων συζύγων) εκτός από τη στέρηση του 1/4 των αποδοχών τους να βρίσκονται στη δύσκολη θέση να πληρώνουν φόρο για το ονομαστικό τους εισόδημα, που αναδεικνύει ακόμη και θέματα επιβίωσης, όταν οι εν λόγω αποδοχές αποτελούν το μοναδικό οικογενειακό εισόδημα ΄
    Σας παραθέτω πραγματικό παράδειγμα: ΄Ετος 2008: Για εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες 28.297,80 ευρώ (πριν την κατάσχεση , όπου παρακρατείται το 1/4 αυτού χωρίς να φαίνεται) επί πλέον 5.291,50 ευρώ από ακίνητα, ήτοι δηλωθέν εισόδημα 33.589,30 ευρώ επιβλήθηκε φόρος 2.283 ευρώ, όταν το ανωτέρω δηλωθέν εισόδημα ( της συζύγου) είναι το μόνο,για αθέλητους από την ίδια λόγους, οικογενειακό εισόδημα.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:38 | Γιάννης

    Δώστε μου κίνητρο να μαζεύω αποδείξεις για κάθε ευρώ που βγάζω από την τσέπη μου. Έτσι θα χτυπήσετε τη φοροδιαφυγή.

  • Καταρχην δεν γίνεται λόγος στην ηλεκτρονικη διαβούλευση για πολλά άλλα θεματα που τίθενται με το φορολογικό νομοσχέδιο, π.χ. αντικειμενικά κριτηρια.
    οι δικηγόροι που μπαίνουν στο στοχαστρο είναι πολλές χιλιάδες σε όλη την χωρα. δεν δουλεύουν το ίδιο όλοι.
    πέραν τούτου εγώ είμαι γυναίκα δικηγόρος έγκυος, με υψηλού κινδύνου κύηση και δεν εργάζομαι για να μπορέσω να κάνω το παιδί μου.
    πώς θα μπορέσω να πληρώσω τους φόρους μου των αντικειμενικών κριτρίων και πώς θα αποδείξω ότι δεν εργάστηκα εάν δεν ληφθεί πρόνοια. το ίδιο πρόβλημα είχα και με την προηγούμενη εγκυμοσύνη μου, καταστράφηκα οικονομικά, έχασα πελάτες και έκανα δύο χρόνια για να ορθοποδησω.
    Σίγουρα στην ίδια θέση με εμένα είναι και άλλες γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες.
    Πιστεύω ότι αυτές οι περιπτώσεις θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:32 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    Αξιότιμε κύριε υπουργέ
    Καταθέτω κάποιες σκέψεις-προτάσεις με την πεποίθηση ότι θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση κάποιων υπαρκτών και σοβαρών προβλημάτων που βρίσκονται μπροστά σας.

    Α.- Φοροδιαφυγή ιδιωτών γιατρών.
    Θα την περιόριζε σημαντικά, αν οι γιατροί αναγκάζονταν να θεωρούν τα συνταγολόγιά τους στις εφορίες, όπως κάνουν οι υπόλοιποι επαγγελματίες με τα διάτρητα τιμολόγιά τους. Αυτό σε συνδιασμό με κάποια διάταξη που θα υποχρέωνε τα φαρμακεία να πωλούν ΟΛΑ τα φάρμακα μόνο με ιατρική συνταγή, θα βοηθούσε σε αρκετά μεγάλο βαθμό στον προσδιορισμό του εισοδήματός τους.
    Β.- Κατευθυνόμενη (αμειβόμενη) συνταγογράφηση.
    Δεν είναι υπερβολή δυστυχώς να λεχθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της συνταγογραφίας των γιατρών, είναι προιόν συναλλαγής τους με τις φαρμακευτικές εταιρείες, με συνέπεια την υψηλή κοστολόγηση των φαρμάκων και την πολυφαρμακία. (στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες). Προτείνω κάποια μέτρα που θα βοηθούσαν στον περιορισμό της.
    α) Ποινικοποίηση των «συμφωνιών» όπως οι παραπάνω αναφερόμενες, με υψηλές ποινές τιμωρίας και κυρίως συνυπευθυνότητα των ιατρικών επισκεπτών και των προισταμένων τους, που συμμετέχουν σ’αυτές.
    β) Υποχρεωτική μείωση των τιμών των φαρμάκων, ανάλογη με το ύψος των ΕΞΟΔΩΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ μετά από έλεγχο των τιμολογίων των φαρμ/κών εταιρειών που αναφέρονται στα παραπάνω έξοδα.
    γ) Απαγόρευση των δήθεν πολυκεντρικών μελετών που οργανώνονται από τις φαρμ/κές εταιρείες και οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν άνετα ΑΙΣΧΡΕΣ και ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ συμφωνίες κατευθυνόμενης συνταγογράφησης.
    δ) Ελεγχος και έγκριση από τον ΕΟΦ των ταξιδιών συμμετοχής των γιατρών σε «επιστημονικά συνέδρια» εντός ή εκτός Ελλάδας, με έξοδά τους πληρωμένα από τις φαρμ/κές εταιρείες.
    Αυτά και πολλά άλλα…

    Με εκτίμηση και εμπιστοσύνη στις προσπάθειές σας

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:55 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΑΖΑΜΕ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 17 ΕΤΩΝ? ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΗΤΕ ΜΕ ΤΕΛΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΜΗΛΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ? ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΜΕΝΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΑΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ ΝΕΟ? ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:20 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ

    Σύντροφοι(;) την πατήσατε. Τέτοια «σοσιαλιαστική» ακρισία!!!
    Δηλαδή μολύνω το περιβάλλον και γι’ αυτό πρέπει να πληρώσω. Μόλις όμως πληρώσω τα αυξημένα (για πολλούς σε εξοντωτικό βαθμό) τέλη, παύω αυτόματα να μολύνω;
    Δεν μπορείτε ακόμη να υπολογίσετε το κόστος αυτής της απόφασης,γιατί είστε ζαλισμένοι από τα χαστούκια του Τρισέ και του Αλμούνια και δεν έχετε το χρόνο να ακούσετε την κοινωνία που βράζει από αγανάκτηση.
    Οι υπεύθυνοι όμως στις εφορίες δεν σας ενημερώνουν για το χαμό που γίνεται με τις επιστροφές πινακίδων;
    Τη ζημιά από την μη καταβολή αυτών των τελών την υπολογίσατε;
    Βρήτε τρόπο να αποκαταστήσετε τη καταστροφή που προκαλείτε ΑΜΕΣΩΣ, πριν μας πάρουν με τα σάπια λεμόνια, γιατί και τα δικαστήρια θα τα χάσετε και θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε.
    Θυμηθήτε και το ρητορικό ερώτημα του Πρωθυπουργού: ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:16 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΥΡΟΣ ΚΑΤ’ ΕΙΔΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ .
    ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ , ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ , ΑΣ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ . ΚΑΤ΄ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΑΛΛΑ , ΚΙΝΗΤΡΟ ( Π.Χ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΦΠΑ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΥΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΕΓΕΙ .
    ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ( ΒΕΝΖΙΝΗ & ΘΕΡΜΑΝΣΗ ), ΓΙΑ ΤΑΧΙ , ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ , ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ,ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ( ΜΠΑΡ , ΚΑΦΕ , ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ , ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ-ΕΞΟΔΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ , ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ .ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ .
    ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΗΨΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΖΗΤΗΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΝΩ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΣΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ Π.Χ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΑΜΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΦΟΣΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ .
    Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ , ΦΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΗΜΑΤΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 31/12/2009 . ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΒΑΛΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΕΞ ΑΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΠΙ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ 2010 ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ .
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΚΥΜΗΓΑΜΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΤΕ Η ΑΓΟΑΡΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΤ΄ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΕΣΟΔΑ . ΕΤΣΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ Π.Χ 15% ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΗΣΥΧΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΒΙΑΣΤΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΥΣ . ΑΥΤΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ .
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΧΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ :

    ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ – ΕΞΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΜΗ ΑΠΙΔΟΣΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ Ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ – ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΟΡΩΝ – ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΦΟΥ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Ή ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ .

    ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΕΡΔΩΝ – ΧΑΜΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ – ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΕ ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΗΜΑ – ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΟΠΥ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ – ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΚΛΠ :

    Καθιέρωση διπολικού φορολογικού συστήματος κινήτρου και τιμωρίας .
    Κίνητρο :
    Κατά μέσο όρο μια ελληνική οικογένεια ξοδεύει 1000,00 έως 1500,00 ευρώ τον μήνα , εκ των οποίων πιθανότατα τα 200,00 ευρώ είναι Φ.Π.Α . Να καθιερωθεί Φ.Π.Α για όλους τους επαγγελματίες που προσφέρουν αγαθά και υπηρεσίες . Αν υπήρχε το κίνητρο της επιστροφής π.χ 25% ή 35% του ΦΠΑ που έχει πληρωθεί από τα φυσικά πρόσωπα ,ως ανταπόδοση με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης , με αποτελέσματα όλοι οι πολίτες να ζητούν αποδείξεις από όλους και για όλα αλλά παράλληλα όλες οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα παρουσίαζαν τα πραγματικά τους έσοδα .
    Συνεπάγεται βέβαια και γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών στα καθαρά κέρδη φυσικών προσώπων και εταιρειών , και ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση , με κέρδος από τη μία την εξάλειψη των φόβων των επαγγελματιών και των εταιρειών μην πέσουν στις δαγκάνες της εφορίας για απόκρυψη της φορολογητέας τους ύλης . Από την άλλη θα υπάρξει γέννηση κινήτρων για επενδύσεις στη χώρα μας .

    Τιμωρία:
    Αφαίρεση των επαγγελματικών αδειών των ελευθέρων επαγγελματιών αλλά και κλείσιμο των επιχειρήσεων σε περίπτωση καταγγελίας περί μη επίδοσης απόδειξης ή τιμολογίου μέχρι την πληρωμή στο διπλάσιο εφάπαξ του Φ.Π.Α της απόδειξης που δε δόθηκε .

    Το βασικό αφορολόγητο ανά άτομο με και χωρίς τέκνα να είναι όσο είναι ο καθαρός βασικός μισθός ενός ανειδίκευτου εργαζόμενου Χ 14 μήνες π.χ :
    600Χ14 = 8400,00
    Ο φορολογούμενος να μην μπορεί να εμφανίζει αποδείξεις πέρα του ισόποσου του δηλωθέντος εισοδήματος και μέχρι το ποσό των 30000,00, το υπόλοιπο που θα μένει θα μπορεί χρησιμοποιηθεί ως αποταμίευση ανά έτος δια την κάλυψη αγορών όπως αυτοκινήτων και ακινήτων . Τα ενοίκια τα ασφάλιστρα και οι τόκοι των δανείων 1ης κατοικίας αλλά και τα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων να παραμείνουν ως κίνητρο απαλλαγής από το εισόδημα έως το 15% της συνολικής δαπάνης ,όπως και τα μεταφορικά έξοδα για καύσιμα ή θέρμανση , έξοδα ταξί και λοιπά μεταφορικά μέσα .
    Τα έξοδα για δημόσιους οργανισμούς όπως ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ να συμμετέχουν κανονικά στην απαλλαγή αλλά παράλληλα και να αθροίζονται στο σύνολο των δαπανών και δε πρέπει να ξεπερνούν το δηλωθέν εισόδημα εκτός αν υπάρχουν αποταμιεύσεις που έχουν δηλωθεί από το προηγούμενο έτος .
    Παράλληλη επαναφορά των τεκμηρίων διαβίωσης σύμφωνα με το ποσοστό συμμετοχής με νέο τρόπο ο οποίος μπορεί να μεγαλώνει τελικά το εισόδημα ,δηλαδή τεκμήριο ανάλογα με τον κυβισμό των Ι.Χ και τα τετραγωνικά μέτρα κυρίων και δευτερευουσών κατοικιών , εξοχικών ( από ιδιοκατοίκηση ) αρκεί να μην είναι αποδεδειγμένα κενές ( ως αποδεικτικά στοιχεία οι λογαριασμοί ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ ).
    Π.χ οικία 100 τ.μ + δευτερεύουσα κατοικία 100 τ.μ = 200 τμ χ 12 ΜΗΝΕΣ Χ 1,50 = 3600,00 + ΕΞΟΔΑ ΙΧ 1600,00 CC x 1,50 = 2400,00 ( με προοδευτική αύξηση του ποσού υπολογισμού πχ για πάνω από 200 τμ και έως 400 τμ 2,00 από 401 – 500 τμ 2,50 και υπερβάλλον 3,00 , για ΙΧ από 2000 cc και πάνω έως 3000 cc 2,5 και από 3001 cc και υπερβάλλων 3,00 .
    Για παράδειγμα κάποιος με 2 οικίες συνολικής επιφάνειας 200 τ.μ ( 100% )και 2 ΙΧ 1600 cc (100%) δεν μπορεί να δηλώνει λιγότερο από 8400,00 .
    Για τον υπολογισμό του φόρου να καταργηθεί η παρακράτηση από τους μισθούς και τις συντάξεις τόσο από το κράτος τόσο και από τις επιχειρήσεις έτσι ώστε ο κάθε φορολογούμενος να είναι υποχρεωμένος αυτός να δηλώνει μόνος του τα έξοδα που θα τον ελαφρύνουν από τον φόρο , αυτό θα σημαίνει και αύξηση των μισθών και των συντάξεων αλλά και παράλληλη αύξηση των φορολογικών εσόδων από τη ζήτηση που θα υπάρχει από τις αποδείξεις .
    Ο κάθε επαγγελματίας να είναι υποχρεωμένος να δηλώνει 1 τραπεζικό λογαριασμό που κάθε μήνα θα εισπράττεται αυτόματα το Φ.Π.Α και σε περίπτωση μη καταβολής να υπάρχουν κυρώσεις ώστε να καταλάβει ο καθένας ότι , ότι εισπράττει από φόρο δεν είναι δικό του έσοδο αλλά έσοδο του κράτους .
    Τιμάριθμοποιημένη Φορολογική κλίμακα για κάθε έτος ανάλογα με τον τρέχοντα πληθωρισμό και με παράλληλη κατάργηση της προκαταβολής του φόρου : π.χ για το 2010
    8400,00 – 15.000,00 5% φόρος ( επιστροφή Φ.Π.Α 35% )
    15.000,01 – 25.000,00 15% φόρος ( επιστροφή Φ.Π.Α 30% )
    25.000,01 – 50.000,00 25% φόρος ( επιστροφή Φ.Π.Α 25% )
    50.000,01 – 75.000,00 30% φόρος ( επιστροφή Φ.Π.Α 22% )
    75.000,01 – υπερβάλλον 45% φόρος ( επιστροφή Φ.Π.Α 20% )
    Όλες οι δηλώσεις να γίνονται ηλεκτρονικά και τα δικαιολογητικά να στέλνονται ταχυδρομικά στις Δ.Ο.Υ όπου να γίνεται η εκκαθάριση μέσα σε 3 μήνες από την παραλαβή τους ( όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατίθενται μέχρι τις 30 Απριλίου και η εκκαθάριση να γίνεται μέχρι τις 30 Ιουλίου ).
    Καθιέρωση λογιστικού προσδιορισμού κερδών όλων των επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών ( έσοδα – έξοδα ) και υπογραφή των αποτελεσμάτων χρήσης από λογιστές φοροτεχνικούς μισθωτούς ή επαγγελματίες που θα φέρουν την ευθύνη εξολοκλήρου με τη χρήση του Α.Μ της επαγγελματικής τους άδειας και θα τιμωρούνται αυστηρά στην περίπτωση απόκρυψης φορολογητέας ύλης ή μαγειρέματος των αποτελεσμάτων .
    Να μπορούν οι εταιρείες με βιβλία β΄ κατηγορίας ( Ο.Ε & Ε.Ε ) να παίρνουν στα βιβλία τους τμηματικές αποπληρωμές των τιμολογίων τους έτσι ώστε να αποφεύγεται να φορολογούνται στα έσοδα που δεν έχουν εισπράξει από επισφαλείς πελάτες .

    META ΤΙΜΗΣ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:57 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΟΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ…ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΚΑΡΤΑ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Μ ΑΥΤΗ..ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΜΕ ΤΗ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΓΓΠΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕς ΑΝΩ ΤΩΝ 300,00 ΕΥΡΩ.
    ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ Κ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:13 | Π.Μ.

    Μία πρόταση για δικαιότερο καταλογισμό τελών κυκλοφορίας:

    έτος 1ης κυκλοφορίας «α»
    έτη «μή ρύπανσης» «μ» (όπου μ>=0, πχ. 1)
    έτος τελών κυκλοφορίας «τ»
    κυβισμός «κ»
    συντελεστής υβριδικού «υ» (μη υβριδικά υ=1,
    υβριδικά υ= πχ. 0,75)
    προς πληρωμή «λ»

    τύπος υπολογισμού [τ-(α+μ)]*κ*υ=λ
    αν [τ-(α+μ)]<=0,
    τότε τίθεται [τ-(α+μ)]=1

    παράδειγμα
    1. μη υβριδικό
    [2010-(2004+1)] * 1387 * 1,00 = 5*1387*1,00 = 6935,00 (λ1)
    2. υβριδικό
    [2010-(2004+1)] * 1387 * 0,75 = 5*1387*0,75 = 5201,25 (λ2)

    Η τιμή λ (στο παράδειγμα: λ1 ή λ2) αναζητείται σε πίνακα του Υπουργείου από τον οποίο προκύπτει το πληρωτέο ποσό σε Ευρώ. 1η στήλη πίνακα: τιμές "λ". 2η στήλη πίνακα: πληρωτέο ποσό σε Ευρώ.

    Όσο αναλυτικότερος ο πίνακας (= όσο περισσότερες οι τιμές "λ"), τόσο δικαιότερο το πληρωτέο ποσό.

    Ευχαριστώ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:00 | θωμάς

    Έχω κι εγώ σκισμένα jeans …
    Όταν κάνετε στο τέλος το λογαριασμό από τα χρήματα που δεν εισπράχθηκαν λόγω «κατάθεσης» πινακίδων κυκλοφορίας αλλά και αν καταφέρατε ποτέ να υπολογίσετε αυτά που αντιστοιχούν στους ξύπνιους και στα μπαρμπέτα που θα κυκλοφορούν χωρίς πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας , ελάτε να μας πείτε τι σόι κοινωνική πολιτική είναι αυτή που καταργείς ένα οικολογικό μέτρο ( κι ας λέει η υφυπουργός – με τα comme il faut φθαρμένα παντελόνια – αυτά που της είπαν να πεί ) και κρατάς μόνο την εισπρακτική πλευρά του .

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:39 | Αντώνης Κούσης Μηχανολόγος Μηχανικός

    Παρακαλώ όπως εξετάσετε το μελλοντικό ενδεχόμενο όλλες οι συναλλαγές να γίνονται (διαδικτιακά) με αποδείξεις και τιμολόγια που θα εκδίδονται μόνο από συγκεκριμένους ιστότοπους που θα ανήκουν στην εφορεία του κράτους.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:32 | Αντωνιάδης Κώστας

    Κατά την εκτίμησή μου η διεύρυνση της φολογικής βάσης είναι σημάδι οικονομικής ύφεσης. Την στιγμή που το κράτος ψάχνει έσοδα, προχωρά σε μέτρα φοροειπρακτικά από τους πολλούς. Μήπως τα χρήματα που θα εισπράξει το πράτος από την αύξηση της φορολογίας δεν θα τα εισπράξει από την αποταμίευση – που δεν κάνουμε γιατί δεν περισσεύουν – αλλά από την κατανάλωση; Αυξάνεται ο κίνδυνος της μείωσης των εσόδων από την μείωση του ΦΠΑ, της μείωσης των κερδών των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια της αύξησης της ανεργίας;
    Επίσης εκτιμώ ότι με την ζήτηση της απόδειξης αυτόματα θα αυξάνεται το ποσό της υπηρεσίας ή του αγαθού. Δεν υπάρχει περίπτωση το επιπλέον κόστος να μην μεταφερθεί στν τελικό καταναλωτή.
    Τέλος, η οποιαδήποτε αύξηση στην φορολογία, χωρίς την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, θα οδηγήσει στην δημιουργία΄’μαύρης τρύπας’ από την στέρηση εσόδων (κυρίως του ΦΠΑ), σε μείωση της ανάπτυξης και αύξηση της ανεργίας

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 08:58 | ΗΛΙΑΣ ΡΗΓΑΤΟΣ

    Καλημέρα. Είμαι λογιστής εδώ και αρκετά χρόνια και θέλω να σας πω μερικά πράγματα για την αγορά που αγνοείτε εντελώς. Το ανέκδοτο που κυκλοφορεί για όλους εσάς που βγάζετε νόμους είναι ότι ζείτε σε γυάλες. Δεν χρειάστηκε ποτέ να ταλαιπωρηθείτε για το οτιδήποτε.

    Χωρίς να πιστεύω ότι θα βγει και τίποτε με αυτό, σας στέλνω (όσο περιληπτικότερα γίνεται)τις προτάσεις και τις ενστάσεις μου.
    1) Απλοποίηση φορολογικού συστήματος και αντικειμενικοποίησή του. Για τους επαγγελματίες , βγάλτε ανα γενική κατηγορία τι πληρώνει ο κάθε κλάδος κατά μ.ο. και αυξήστε το ποσόν του φόρου κατά ένα ποσοστό σημαντικό. Ο καθένας θα ξέρει εκ των προτέρων πως είτε βγάλει ζημία, είτε 100,000 ευρώ θα φορολογηθεί το ίδιο. Στην αγορά δεν ασχολούνται με το τι φόρο θα πληρώσουν, όσο με το πως θα δανειοδοτηθούν. Δώστε τους ένα κίνητρο ώστε και παραπάνω να δουλέψουν και να πάρουν δάνεια. Δώστε επίσης ένα αντικίνητρο σε όσους μπαίνουν σε κλάδους ήδη γεμάτους. Κάντε έτσι πιο ορθολογική την επιλογή των επαγγελμάτων, της ζήτησης και της προσφοράς.
    2) Απλοποιήση φορολογικού συστήματος και μείωση της ταλαιπωρίας. Όλοι θα πληρώναμε παραπάνω φόρο φτάνει να μην χάναμε χρόνο σε ουρές. Το διαδίκτυο δεν είναι πανάκεια. Το αντίθετο θα έλεγα. Τώρα η ουρά εκνευρίζει περισσότερο. Αφήστε 2-3 το πολύ φόρους (με αύξησή τους φυσικά) και διαγράψτε τους άλλους. Μην κουράζετε άλλο τον κόσμο.
    3) Μείωση κρατικών δαπανών. Είστε ούτως ή άλλως ανίκανοι να τις ελέγξετε. Ελάτε σε συνεννόηση με ιδιωτικούς φορείς ώστε να ελέγχουν εκείνοι το προσωπικό σας. Να μάθουμε κι εμείς ποιός δουλεύει, πού δουλεύει, αν δουλεύει και τελικά αν χρειάζεται. Ιδιώτες να ελέγχουν το κράτος, αυτό προτείνω. Άνθρωποι καθημερινοί σαν εμένα να στέλνουν και μια θετική ή αρνητική αναφορά για κάποιους. Μα να πιάνει τόπο αυτό που θα στέλνουν. Να γίνεται αντικείμενο ελέγχου.
    4) η φοροδιαφυγή του μικρομεσαίου είναι μικρότερη απ’ ότι πριν από π.χ. 15 χρόνια. Για μένα είναι θεμιτή. Εν τέλει , αυτός ο μικρομεσαίος που δεν θα αποδώσει όλο τον φπα, θα αγοράσει λίγο κρέας παραπάνω, θα ξοδέψει στο στοίχημα κάποια λεφτά παραπάνω, θα καταναλώσει με άλλα λόγια. Έμμεσα τα χρήματά του θα φορολογηθούν. Στραφείτε σε δραστηριότητες που παίρνουν το χρήμα και το βγάζουν έξω. Εκεί είναι το πρόβλημα. Λεφτά που φεύγουν και δεν γυρνάνε. Τα υπόλοιπα γυρνάνε μέσα στην επικράτεια και με την έμμεση φορολογία θα φτάσουν και στο κράτος.
    5) Μιλήστε για χαμηλότερους στόχους. Τρομάξατε τους καταναλωτές! Εδώ και 3 μήνες βλέπουμε πτώση τζίρου. Καλά, ζείτε σίγουρα σε αυτή την χώρα;
    6) Δώστε στους ανθρώπους να καταλάβουν ότι τα χρήματα που σας δίνουν πάνε κάπου και δεν χάνονται. Κάντε πιο απλή την καθημερινότητά τους !!!!!! Δεν μπορείς να μιλάς για φόρους κ.λ.π. και να μην απλουστεύεις κάποια θέματα που δεν σου κοστίζουν τίποτε!!!!!! Παράδειγμα απλό: ΑΜΚΑ!!!! Ποιό νόημα είχε το ΑΜΚΑ και όχι το ΑΦΜ;;;; μήπως να σκεφτούμε ότι ήταν το συμπέρασμα μιας επιτροπής που φυσικά πληρώθηκε και που για να δείξει ότι κάνει κάτι, τα έκανε να μην πω;;;; Τώρα όμως αν θέλεις να πάρεις ενημερότητα, σου λένε πως δεν μπορείς ,ούτε καν το 2μηνο να πληρώσεις δεν σου στέλνουν, μα πρώτα πρέπει να βγάλεις ΑΜΚΑ, να πας κάπου αλλού(δεν έχει σημασία πού!)για να πάρεις κάτι που δεν θα έπρεπε να σε ταλαιπωρήσει καθόλου.
    7) Μιλήστε επιτέλους με ανθρώπους της αγοράς. Οι σύμβουλοί σας ζουν αλλού. Είναι σε προστατευμένο περιβάλλον, μπορείτε να το καταλάβετε;

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 08:36 | ΚΑΣΙΡΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

    Κύριοι,

    Άσχετα με το τι έχει συμβεί έως τώρα το βασικό είναι να πληρώσουν κάποια στιγμή και όσοι ανήκουν σε κατηγορίες επαγγελματιών που τόσα χρόνια φοροδιαφεύγουν…
    Γιατροί,δικηγόροι,τραγουδιστές,ποδοσφαιριστές,ελέυθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις όπως μπαρ, καφετέριες κλπ.
    Κανείς από τους ανώτέρω δεν πληρώνει φόρο με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται μισθωτοί και συνταξιούχοι.

    Φυσικά και να μαζεύουμε αποδείξεις και να βοηθήσουμε όλοι οι πολίτες.
    Να εκπίπτουν όμως στο 100% γιατί διαφορετικά με συμφέρει να μου κάνει καλύτερη τιμή χωρίς απόδειξη.
    Πρέπει κάποια στιγμή όλοι να συμβάλλουμε στο να γίνει πιο δίκαιο το φορολογικό σύστημα γιατί διαφορετικά θα καταντήσουμε Βραζιλία!!!!

    Δεν μπορεί η μάνα μου να παίρνει σύνταξη χηρείας 490€ και να πληρώνει φόρο ετακ για σπίτι 60 ετών και μόλις 80 τ.μ.
    ενώ άλλοι με μαγαζιά 5ετιάς να δηλώνουν συνεχώς ζημιές.Πως ζουν χωρίς έσοδα?
    Όσο για τους δημοσίους υπαλλήλους(εγώ είμαι ιδιωτικός) μην πέφτετε όλοι να τους φάτε…πληρώνουν κανονικά φόρο(μισθωτοί είναι) απλά είναι ίσως περισσότερο προνομιούχοι από τους υπολοίπους εργαζόμενους.

    Ας σταματήσει το κράτος της πελατειακές προσλήψεις….Τόσο απλά.

    Ευχαριστώ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 08:59 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ (ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΗΜΑΤΑ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΔΙΚΑ.
    Π.Χ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΕΚΑΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
    1)ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ Η ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ (ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ) ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΩΣ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ (ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ.ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ Η ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 100% ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ.
    2)ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ 4/ΘΕΣΙΑ ΕΩΣ 9/ΘΕΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ.
    3)ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ 9/ΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
    3)ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ)ΠΟΥ ΑΠΟΣΠΩΝΤΑΙ ΣΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.
    4)ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ-ΠΕΡΙΒΑΛ.ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
    ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ-ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΜΙΣΘΟΙ-ΚΑΙ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΒΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 08:21 | Κωνσταντίνος Μουστρής

    Ονομάζομαι Κώστας Μουστρής. Είμαι 45 ετών, παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού 11 ετών. Από την ηλικία του παιδιού μου ακούω για λιτότητα, για «σφίξιμο στο ζωνάρι», για ένα φως στην άκρη του τούνελ, για υπομονή, για θυσίες, με στόχο να βγούμε από το τούνελ. Με στόχο καλύτερες ημέρες.
    Αν εξαιρέσει κανείς την 10ετία 1980-1990, όπου μπορείς να πεις ότι αυξήθηκε το μέσο οικογενειακό εισόδημα, άρα και η αγοραστική ικανότητα του μέσου Έλληνα και η οικονομική του ευμάρεια, σε όλα τα άλλα χρόνια ή θα υπήρχε σκληρή λιτότητα ή θα ζούσαμε με δανεικά χρεωμένοι στις τράπεζες που μας δανείζουν τα χρήματά «τους» με επιτόκιο 17% ενώ δανείζονται από εμάς τα χρήματά μας με 1%.
    Θεωρώ ότι κανείς (πολιτικοί και πολιτική) δεν προστάτεψε τον πολίτη και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Και σήμερα πια, έρχεται η ώρα πάλι ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος να πληρώσει για μια ακόμα φορά, την κρίση και τα ελλείμματα, για τα οποία ουδεμία ή σχεδόν ουδεμία ευθύνη φέρει. Ο δημόσιος υπάλληλος, ο μισθωτός, ο συνταξιούχος και γενικά καθένας που δεν μπορεί να κρύψει τα εισοδήματά του. Να πληρώσει με τον ιδρώτα του για μια ακόμα φορά, τα πανάκριβα ταξίδια κάποιων κυρίων και κυριών με τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου, τις πισίνες στις βίλες τους, τις καταθέσεις τους σε τράπεζες του εξωτερικού, τις μετοχές τους στο ελληνικό αλλά και σε ξένα χρηματιστήρια και γενικά μια ζωή που μόνο σε σαπουνόπερες της τηλεόρασης μπορεί να δει και να γευτεί ο ίδιος.
    Αναρωτιέμαι πως μπορεί και πως επιτρέπεται ένας π.χ. βουλευτής να πλουτίσει με μια μόνο θητεία του στο ελληνικό κοινοβούλιο, όταν αμείβεται με περίπου 5.000 ευρώ το μήνα συν 5.000 ευρώ το μήνα από συμμετοχές σε επιτροπές κλπ, όταν μάλιστα η θητεία αυτή σχεδόν πάντα είναι μικρότερη των 4 ετών. Δηλαδή, 4έτη επί 14 μήνες επί 10.000 ευρώ, μας κάνουν 560.000 ευρώ. Συνεπώς, θα μπορεί μετά το τέλος της θητείας του ο βουλευτής αυτός, χωρίς να έχει δαπανήσει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματά του σε όλη τη διάρκεια της 4ετίας, να έχει αγοράσει το πολύ μια μεζονέτα 200 m2 στο Γέρακα και πάντα με την προϋπόθεση ότι σε όλη τη διάρκεια της θητείας του δεν ξόδευε ούτε ένα ευρώ.
    Στα 45 μου χρόνια είχα την τιμή να εκλεγώ Καθηγητής Εφαρμογών στο Α(?)ΤΕΙ Πειραιά. Ένα εφηβικό μου όνειρο, να διδάσκω σε τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, έγινε πραγματικότητα. Όμως για να φτάσω στο σημείο αυτό και να υπερκαλύπτω τα από το νόμο ελάχιστα απαιτούμενα προσόντα, αφιέρωσα τα καλύτερά μου χρόνια (20 και συνεχίζονται) στο διάβασμα και στη μελέτη. Για όλα αυτά, το Ελληνικό Κράτος με επιδοκιμάζει και με αμείβει με το ποσό των 1.420,00 ευρώ μηνιαίως, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα των αμοιβών των συναδέλφων μου είναι 2,5~3 φορές ανώτερος. Για να προλάβω αυτούς που θα πουν ότι πολλά χρήματα είναι με δεδομένο ότι το υποχρεωτικό μου ωράριο είναι 16 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα, έχω να πω ότι άλλες 8 ώρες την ημέρα τις αφιερώνω στη μελέτη, προετοιμασία και έρευνα είτε στο γραφείο μου στο ΤΕΙ είτε στο σπίτι μου. Φεύγω από το ΤΕΙ στις 21:00 το βράδυ πολλές φορές και έχω πάει από το πρωί στις 09:00. Και όλα αυτά για 1.420,00 ευρώ. Δεν παραπονιέμαι γιατί είναι επιλογή μου, αλλά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν και με κανένα τρόπο ή καμιά δικαιολογία να «βάλει χέρι» στο μικρό μου μισθό για να σωθεί η πατρίδα. Μάλλον θα σωθεί η παρτίδα αφού αυτό το κράτος έχει αποδείξει ότι δεν μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη. Ακόμα και αν μαζευτούν χρήματα στα δημόσια ταμεία από το υστέρημα του μέσου φορολογούμενου, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι κάποιοι «Σωτήρες του Έθνους» θα επωφεληθούν και θα αδράξουν την ευκαιρία για να πλουτήσουν ακόμα περισσότερο.
    Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας.
    Ένας υπάλληλος κρίνεται εκ του αποτελέσματος, αν είναι παραγωγικός, αποτελεσματικός, εργατικός, ή όχι στην εργασία του. Ας πούμε λοιπόν ότι είχα μια επιχείρηση και προσελάμβανα ένα Manager για να του αφήσω στα χέρια του την επιχείρηση με σκοπό και στόχο να λειτουργήσει προς όφελος της επιχείρησης, αφού είναι αποδεδειγμένα καλύτερος γνώστης του τι πρέπει να γίνει, από ότι ήμουν εγώ. Περνάνε κάποια χρόνια και έρχεται σε μένα τον «άσχετο» που τον εμπιστεύτηκα, ο κύριος αυτός και μου λέει «δυστυχώς επτωχεύσαμε…». Το λιγότερο που θα είχα να κάνω είναι να του πάρω ότι περιουσιακό στοιχείο είχε δημιουργήσει κατά τη διάρκεια που ήταν υπάλληλός μου, και όχι μόνο, και φυσικά να τον απολύσω.
    Αποδεδειγμένα, αφού με βάση το Σύνταγμα έχω το δικαίωμα και την υποχρέωση να ψηφίζω, έχω προσλάβει τις τελευταίες δεκαετίες ως Έλληνας πολίτης, και τους ακριβοπληρώνω, από το υστέρημά μου, για τις υπηρεσίες τους, δεκάδες επαγγελματίες πολιτικούς ως Managers για να πάνε καλύτερα τον τόπο αυτό, τη ζωή μου και τη ζωή του παιδιού μου. Αντί γι’ αυτό όμως είδα και γεύτηκα μόνο Βατοπέδια και Βατοπαίδια, Χρηματιστήρια και δομημένα ή αδόμητα ομόλογα, Siemens, Γερμανούς και ένα σωρό άλλα φανερά και κρυφά σκάνδαλα. Και εκεί που είπα δεν πειράζει, φτάνει που έχω την υγεία μου και νοιώθω περήφανος ως Έλληνας, έρχεται ο Οτσαλάν, τα Ίμια, το Μακεδονικό που κάποιοι πίστεψαν ότι θα το ξεχνάγαμε μέσα σε μια δεκαετία, το Σκοπιανό, οι σχέσεις μας με τους γείτονες και πολύ-πολύ πρόσφατα η πολύ-πολύ μεγάλη προσβολή που δέχτηκα από τους ευρωπαίους εταίρους μου, ότι δηλαδή με λίγα λόγια είμαι ψεύτης, ανειλικρινής, ανέντιμος, υποκριτής, κλέφτης και λωποδύτης. Κύριοι και κυρίες του ελληνικού κοινοβουλίου εγώ στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή δεν έδωσα και δεν πρόκειται να δώσω ποτέ σε κανέναν το δικαίωμα να με αποκαλέσει με τέτοιους χαρακτηρισμούς. Εσείς πώς μπορέσατε να το κάνετε αυτό και να με εκθέσετε τόσο ως άνθρωπο όσο και ως πολίτη αυτής της χώρας;
    Τώρα στο «δια ταύτα» για το πώς θα βγούμε από αυτή την κρίση. Δεν ξέρω ειλικρινά τι πρέπει να γίνει. Πρέπει να βρεθούν χρήματα. Από πού όμως;
    Θυμάμαι που πριν λίγους μήνες με δικά μου χρήματα (αν θυμάμαι καλά 28 δις ευρώ) σώθηκαν από τον αφανισμό (???) οι ελληνικές τράπεζες που είχαν κέρδη 500% ετησίως. Που πήγαν αυτά τα χρήματα; Ας τα πάρουμε πίσω και με τόκο 17% αφού τους δανείσαμε και τους σώσαμε. Υποτίθεται ότι αυτά τα χρήματα δόθηκαν από τον Έλληνα πολίτη για να «πέσουν» στην αγορά και να την «ζεστάνουν». Όμως από ότι ακούω στα δελτία ειδήσεων, επτά στις δέκα αιτήσεις για δάνειο προς τις τράπεζες απορρίπτονται. Δηλαδή, τους δώσαμε τα λεφτά μας, τους σώσαμε και τώρα μας κλείνουν και την πόρτα!!!
    Αναλογίζομαι πόσα χρήματα θα μαζευτούν στα ταμεία του δημοσίου αν γυρίσουν πίσω τα χρήματα που έχουν χαθεί τις τελευταίες δυόμιση δεκαετίες με τα σκάνδαλα. Αν τότε δεν φτάνουν για να βγούμε από την κρίση, θα δεχτώ να συμμετάσχω και εγώ στη λύση του προβλήματος με περικοπές στο μισθό μου και στα επιδόματά μου και με αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων. Όμως, για να γυρίσουν πίσω αυτά τα χαμένα χρήματα, θα πρέπει να βρεθεί ποιοι τα πήραν, οι λίγο πολύ γνωστοί άγνωστοι. Και αφού βρεθούν αυτοί, να μην έχουν παραγραφεί τα αδικήματά τους (ποινικά) έτσι ώστε να τιμωρηθούν και να δημευθούν όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία υπέρ του ελληνικού δημοσίου. Γιατί, αν αποδοθούν μόνο πολιτικές ευθύνες, τότε θα αισθανθώ για μια φορά ακόμα προδομένος και εξευτελισμένος. Πού έχει ακουστεί να παραγράφονται ποινικά κολάσιμα αδικήματα, με την παρέλευση μιας τετραετίας ή μιας θητείας στο κοινοβούλιο; Είμαστε όλοι οι Έλληνες πολίτες με βάση το Σύνταγμα ίσοι απέναντι στο νόμο ή εγώ είμαι παράλογος ή κακά πληροφορημένος; Η απόδοση μόνο πολιτικών ευθυνών είναι εύκολη και ανέξοδη υπόθεση αφού μπορεί να γίνει και από τον ίδιο το θύτη χωρίς καμία άλλη επίπτωση. Πρόσφατο παράδειγμα είναι ο αμέσως προηγούμενος Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος σε αρκετές υπό των ημερών του περιπτώσεις σκανδάλων, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και αυτό ήταν όλο. Έτσι, τώρα τις ημέρες των Χριστουγέννων, για να ξεχάσει τις ευθύνες που ανέλαβε και να «ξεσκάσει» μετά από πέντε έτη σκληρής και υπεύθυνης εργασίας, βρέθηκε στη Βιέννη και σε ένα Σαλέ κοντά στο Σάλτζμπουργκ για σύντομες εορταστικές διακοπές, αφού μετά θα φύγει από την Αυστρία κατευθείαν στη Σκωτία, όπου και θα συνεχίσει τις διακοπές του μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2010. Και όλα αυτά, τη στιγμή που ο ίδιος ζήταγε λιτότητα και υπευθυνότητα σε ημέρες σοβαρής οικονομικής κρίσης. Πόσοι Έλληνες πολίτες, μισθωτοί, συνταξιούχοι κλπ. που έχουν δουλέψει σκληρά για δεκαετίες ολόκληρες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν, έστω για μια και μόνο φορά στη ζωή τους ένα τέτοιο ταξίδι αναψυχής με την οικογένειά τους, όπως και ο πρώην, νεαρός σχετικά στην ηλικία Πρωθυπουργός; Νομίζω, πως οι υπεύθυνοι πολιτικοί με το παράδειγμά τους και την ίδια τους τη ζωή και το δημόσιο βίο τους, δίνουν δύναμη στους πολίτες σε καιρούς χαλεπούς.
    Τότε και μόνο τότε λοιπόν, δέχομαι και εγώ να πληρώσω για τα λάθη μου, αφού με τη δική μου ψήφο οι κύριοι αυτοί έγιναν κλέφτες και πλούσιοι ώστε να μπορούν να τελούν τους γάμους τους σε πολυτελή ξενοδοχεία του εξωτερικού και να κατοικούν σε πολυτελείς βίλες των πιο ακριβών προαστίων του Λονδίνου και του Παρισιού. Δώστε μου και εμένα το μέσο μηνιαίο ευρωπαϊκό μισθό του Λέκτορα τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος και στη συνέχεια ας καθίσουμε να συζητήσουμε πως θα εφαρμοστεί το Ιρλανδικό μοντέλο στο μισθό μου.
    Η απορία μου, από τη μέρα που ήλθε στη ζωή μας το ευρώ, είναι πώς γίνεται να εναρμονίζονται όλες οι τιμές των αγαθών και των παροχών στο μέσο όρο της ευρωζώνης, όπως οφείλαμε και οφείλουμε ως χώρα μέλος της ευρωζώνης, και να μην εναρμονίζονται και οι μισθοί μας; Πώς γίνεται σε μια πενταετία να έχουμε γίνει ίσως η ακριβότερη χώρα της ευρωζώνης με τους χαμηλότερα αμειβόμενους πολίτες; Πού ήταν οι κρατικοί ελεγκτικοί και αποτρεπτικοί μηχανισμοί να «συγκρατήσουν» τις τιμές αφού δεν μπορούσαν να αυξήσουν τους μισθούς;
    Ξέρω ότι κούρασα, αλλά και εγώ στα 45 μου χρόνια αισθάνομαι 105 ετών, σχεδόν χωρίς ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
    Σας εύχομαι ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ. Γιατί, αν εσείς πετύχετε στο έργο σας, τότε και εγώ θα είμαι ένας ευτυχισμένος, παραγωγικός, εργατικός και νομιμόφρων πολίτης. Ένας ευτυχισμένος εκπαιδευτικός, πατέρας και άνθρωπος. Είμαι σίγουρος για τις καλές σας προθέσεις και για την αγάπη σας στον Έλληνα πολίτη και την Ελλάδα. Θα κριθείτε και εσείς όμως εκ του αποτελέσματος.
    Ελπίζοντας πως θέλετε γύρω σας ανθρώπους με κριτική και δημιουργική σκέψη και όχι αυλοκόλακες, σας στέλνω αυτές τις σκέψεις μου.

    Με εκτίμηση,

    Δρ Κωνσταντίνος Π. Μουστρής
    Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Πειραιά

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 08:15 | Νεκτάριος

    Χαίρετε.
    Ένα σχόλιο ενός συμπολίτη μου μου έδωσε την αφορμή να πω και τη δική μου γνώμη σχετικά με τις διαφορές μισθών μεταξύ δημόσιου και λοιπών τομέων.
    Κάτι έγραψε και η Καθημερινή τις τελευταίες μέρες.
    Είναι πολύ λυπηρό όσοι έχουν εξουσία πάνω σε άλλους να την επιδυκνείουν ως δυνάστες.
    Δυστυχώς δόθηκαν πολλά στους πέριξ του δημοσίου και σε τέτοιο βαθμό που ο υπόλοιπος κόσμος αγκομαχάει στον ανήφορο για να φτάσουν τα λεφτά για τις αμοιβές τους και ότι άλλο εισπράτουν.
    Καλό είναι να υπάρχει ίση μεταχείρηση και ο καθένας να αμείβεται σύμφωνα με τα έργα του.
    Όχι με το πόση πίεση μπορεί να ασκήσει…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 08:50 | ΝΤΟΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΤΟΥΣ.ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΦΠΑ.ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΨΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ,ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ.ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΡΕΑΣ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΕΝΩ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΨΑΡΙΑ.ΕΔΩ ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 08:54 | ελευθερια

    Ενα φορολογικο συστημα γινεται αποδεκτο οσο αυστηρο κι αν ειναι οταν ειναι ΔΙΚΑΙΟ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ. Σημερα δυστιχως δεν συμβαινει κατι τετοιο και εγω ευχομαι να καταφερεται να συμβει. Δειχνεται να εχετε καλες προθεσεις αλλα αυτο δεν φτανει.Πρεπει να ειστε ετοιμοι να αναλαβεται και το πολιτικο κοστος αφηνοντας τους λαικισμους και μην υπολογιζοντας τους διαφορων λογης εργατο-αγροτοπατερες… Εξαιρειται απο τα μετρα σας κοινωνικες ομαδες που θεωρειται αναξιοπαθουντες αλλα η πραξη λεει αλλα. Ζω σε μια πολη αυθαιρετουχων με τριωροφες οικοδομες που ξεφυτρωνουν σαν μανιταρια οι περισσοτερες ιδιοκτησιες αγροτων και εργατων που δεν ειναι οτι εκτισαν ενα σπιτι να στεγασουν την οικογενεια τους αλλα οικοδομες 400 και 500 τ.μ Το κοστος σ ολες αυτες τις περιπτωσεις ειναι χαμηλο μια και δεν χρειαστηκε οικοδομικη αδεια,τα ενοικια που εισπρατονται δεν δηλωνονται και μεταβιβασεις δεν γινονται λογω του αυθαιρετου. Στο τελευταιο Ε9 πριν το ΕΤΑΚ ευσπευσαν καποιοι να δηλωσουν μια και τους δοθηκε η δυνατοτητα οικοδομες που κατα τη διαρκεια που κτιζοταν κανεις δεν δικαιολογουσε στην φορολογικη του δηλωση που εβρισκε τα χρηματα. Θα γινει καποιος ελεγχος για αυτα… Πληρωνομε για ακινητη περιουσια που ειναι εντος σχεδιου και αγνοουνται παραθαλασια η μη, με θεα αγροτεμαχια ,που ομως ειναι αρτια και οικοδομησιμα και που η αγοραστικη τους αξια ειναι εκκατομυρια ευρω. Η φοροδιαφυγη δεν βρισκετε τοσο σ αυτους που εχουν και τηρουν βιβλια και στοιχεια αλλα κυριως σ αυτους που δεν εντασονται σ αυτο το συστημα η που με ΑΕ οικογενειακης μορφης η Οφ σορ εταιρειες εντασονται σ ενα συστημα ΝΟΜΙΜΟ μεν ΑΝΗΘΙΚΟ δε. Γνωριζεται φανταζομαι οτι υπαρχουν αγροτες που το ετησιο εισοδημα τους απο αγροτικο προιον-επιδοτησεις που δεν δικαιολογουνται απο το εισοδημα που παραγουν-επιστροφη ΦΠΑ πολλες φορες μεγαλυτερη και απο την παραγωγη ολης της περιφερειας τους,εξασφαλιζουν εισοδηματα αφορολογητα παντα ,μεγαλυτερα και απο των βουλευτων η δικαστων. Δεν ξερω κανενα απ αυτους να υποχρεουτε στην τηρηση βιβλιων. Γνωριζεται φανταζομαι οτι για μαυρο χρημα κανεις δεν υποχρεουτε στην εκδοση αποδειξης. Αυτα τα χρηματα ομως κατι γινονται.Καταθεσεις-Ακινητα-Αυτοκινητα-Μετοχες Ειτε δηλωμενα σε φυσικα προσωπα Ειτε σε εταιρειες .Ειτε στην Ελλαδα Ειτε στο Εξωτερικο υπαρχουν… Εχετε το Πολιτικο θαρος και την πολιτικη βουληση να βαλετε χερι σ ολα αυτα…Μονο αν καταφερεται να διευρυνεται την φορολογικη βαση θα υπαρξουν αποτελεσματα.Διαφορετικα καποια στιγμη ,ακομη κι αν τα παρεται Ολα ,απ αυτους που μονιμως τα παιρνεται, καποτε θα τελειωσουν… Και τοτε τι θα κανεται…Θα αναγκαστειται να κλεισεται τις εφοριες…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 08:19 | Νεκτάριος

    Χαίρετε.
    Καλό είναι να γνωρίζει ο κάθε φορολογούμενος, είτε επιχείρηση είτε εργαζόμενος είτε καποια αλλη κατηγορία, το ποσο του φόρου που του αναλογεί κατ’έτος από την αρχή του έτους.
    Η περαίωση πρέπει να σταματήσει διότι έρχεται αιφνιδιαστικά και τα ποσά είναι μη προβλέψιμα.
    Ας ξέρει ο καθένας τι του αναλογεί να μπορεί να προγραμματίσει.
    Άλλες χώρες μπορούν να καθορίζουν στις επιχειρήσεις τους φόρους που τους αναλογούν, μπορούμε και εμείς.

  • Στην πρωτόγνωρη τούτη διαδικασία συμμετοχής του καθενός μας στην αναμόρφωση της χώρας μας και των λειτουργειών της, θα ήθελα να δώσω και τη δική μου άποψη.
    Παρατηρούμε ότι ο Δημόσιος Φορέας έχει καθυστερήσει αφάνταστα σε σχέση με τον ιδιωτικό να εκσυγχρονιστεί ηλεκτρονικά, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ακόμα υπαλλήλους να παλεύουν με χαρτιά και ογκώδη βιβλία στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν το κοινό. Δεν δικαιολογείται, κατά την άποψή μου, η αιτιολόγηση υπαλλήλων ότι»πρέπει να ψάξω στο αρχείο για τα στοιχεία που μου ζητάτε». Εγώ το εκλαμβάνω ως δικαιολογία για αποφυγή κόπου-εξυπηρέτησης.
    Επίσης, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος(οι ειδικοί θα τον βρουν) ώστε να μετράται η απόδοση του κάθε υπαλλήλου σε εργατοώρες κι ανάλογα να πληρώνεται.Γιατί, είναι σύνηθες το φαινόμενο, κάποιοι να μην προλαβαίνουν να πιούν τον καφέ τους και κάποιοι άλλοι να αναλώνονται σε ατέλειωτες συζητήσεις στο τηλέφωνο για θέματα άσχετα με την υπηρεσία τους. Αλήθεια, τα τηλεφωνήματα των υπαλλήλων ελέγχονται;
    Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας κι εύχομαι να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε όσα ευαγγελίζεσθε, ώστε να δικαιωθείτε για την εμπιοστοσύνη που σας δείξαμε.
    Καλή και Δημιουργική Νέα Χρονιά!
    Με εκτίμηση, Μαρκέλλα Τσακού, Χίος

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 08:07 | φαρμακιδης γεωργιος

    στους ιατρους του ΕΣΥ απο την εκτωση του φορου να λαμβανονται υπο οψιν ολες οι δαπανες που σχετιζονται με την εκτελεση του επαγγελματος του.Συνεδρια, εκπαιδευση, βιβλια, νομικα, συνδρομες σε εταιρειες κ.λ.π

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 05:09 | ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ 50.ΟΟΟΟ ΔΗΜΟΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑ ΕΤΟΣ 6 ΕΜΜΙΣΘΟΙ
    ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
    ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.ΟΛΟΙ ΕΜΜΙΣΘΟΙ.
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΩΝ.ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ
    ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ(ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ) ΤΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ.
    ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ
    ΠΑΤΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.