1) Προτείνεται μια ενιαία, προοδευτική, τιμαριθμοποιημένη φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα.

Πως κρίνετε τα ισχύοντα φορολογικά κλιμάκια, τα αφορολόγητα όρια και τους συντελεστές ανά κλιμάκιο; Ποιες αλλαγές προτείνετε;

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 00:36 | kupa

    Ο Μεγας Αλεξανδρος εκοψε τον γορδιο δεσμο με το σπαθι του,
    Οποιος δεν θελει να ζημωση πεντε μερες κοσκινιζει,πολυ κουβεντα
    γινεται και φοβουμαι πως θα εχουμε μια απο τα ιδια.
    Γνωριζει η κυβερνηση τι πρεπει να γινει, με αυτο που κανει δινει
    χρονο στους (φοροφυγαδες,φοροκλεφτες)να παρουν τα μετρα τους.
    Θα ηθελα να δω οταν ψηφισθει αυτο το νομοσχεδιο που οι αφελεις
    νομιζουμε οτι θα εχουμε συμετοχη, ποια σχεση θα εχει με την
    αποψη των ελληνων πολιτων περι δικαιοσυνης.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 00:42 | Φυλίτσα Σοφιανού

    Ως εκπαιδευτικός δημόσιος υπάλληλος, που δεν έχω κάνει ποτέ ιδιαίτερα μαθήματα -αν και αριστούχος Φυσικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΑΠΘ- προτείνω να φορολογούνται όλα ανεξαιρέτως τα εισοδήματα, απ’ όπου κι αν προέρχονται, από κάθε κλάδο εργαζομένων.
    Εμείς οι μισθωτοί σηκώνουμε όλο το βάρος. Αν δεν βάλετε χέρι στους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν ότι θέλουν ή σε ανθρώπους που κάνουν περισσότερες από μια δουλειές, εισπράττουν αλλά δεν πληρώνουν τους αναλογούντες φόρους, ποτέ δεν θα λυθεί το πρόβλημα και η αδικία θα διαιωνίζεται.
    Θεωρώ τους εργαζομένους στο υπουργείο παιδείας ιδιαίτερα υποβαθμισμένους, όχι τόσο οικονομικά όσο διότι θεωρήθηκε μια χοάνη που μπορεί να χωρέσει κάθε πικραμένο ή καιροσκόπο πολύτεκνο, που διορίζεται αποκλειστικά και μόνο στο υπουργείο παιδείας, ασχέτως ειδικότητας. Γεμίσαμε γιατρούς, οικονομολόγους, νοσηλευτές (και όχι μόνο λόγω της φετεινής γρίπης, απλά και μόνο επειδή είναι πολύτεκνοι. Κάποτε πρέπει να σταματήσει το απαράδεκτο αυτό μέτρο. Να διορίζονται οι πολύτεκνοι, αλλά σε υπηρεσίες ανάλογες με το πτυχίο τους και τις ανάγκες του δημόσιου τομέα.Το δημόσιο σχολείο κατήντησε χοάνη που παρέχει μισθούς, αλλά όχι μόρφωση. Κιεπιτέλους βάλτε καποια οικονομικά κριτήρια γι’ αυτούς τους διορισμούς. Δεν μπορεί να διορίζονται γιατροί με φορολογική δήλωση 10000 € ως ετήσιο εισόδημα, όταν έχουν ημερήσια έσοδα όσο ο δικός μου μηνιαίος μισθός, δηλαδή 1600 € με 30 έτη υπηρεσίας.
    Κάντε επιτέλους κάτι. Το άδικο θα μας πνίξει.
    Με τιμή και πάντα στη διάθεσή σας.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 00:06 | Δημήτηης Σαρρηγιάννης

    Αξιότιμοι κύριοι,

    ας μην χανόμαστε στην σχετικότητα που υποθάλπτεται πίσω από την σκληρή γλώσσα των αριθμών.

    Ο περιβόητος νέος των 800 ευρώ, που ζει στο πατρικό του ( τέτοιο είναι τουλάχιστον το 70 % των νέων κάτω από των 35 ετών), με ετήσιο εισόδημα περίπου 11200 ευρώ, έχει πολλή μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη από τον οικογενειάρχη με 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 50000. Εγώ που ανήκω στην κατηγορία του οικογενειάρχη, σας διαβεβαιώνω ότι δεν περισσεύουν ούτε 5000 για την κάλυψη προσωπικών πόθων και απερίσκεπτης σπατάλης.

    Θα πρέπει λοιπόν να συνδεθεί η κλίμακα με την οικογενειακή κατάσταση, και όχι να δημιουργηθεί μία απρόσωπη αριθμητική κλιμάκωση. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα εισοδήματα για να φορολογηθούν θα πρέπει να ανοιχθούν βάση του αριθμού των ατόμων που ανηκουν στην οικογένεια. Μία οικογένεια 4 ατόμων με 48000 ευρώ, (δηλαδή με 12000/ άτομο), έχει την ίδια ή ίσως και λιγότερη αγοραστική δύναμη από κάποιον που ζει μόνος και έχει εισόδημα 12000 ευρώ.

    Επίσης το οικογενειακό εισόδημα θα πρέπει να φορολογείται, και όχι το ατομικό εισόδημα. Αν εργάζεται μόνο ο ένας σύζυγος και κερδίζει 50000 ευρώ,γιατί θα πρέπει να πληρώνει πολύ μεγαλύτερο φόρο από μία αντίστοιχη οικογένεια με το ίδιο οικογενειακό εισόδημα, που προέρχεται από την εργασία και των 2 συζύγων (με 25000 ευρώ ατομικό εισόδημα ο καθένας??)

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 00:00 | Σπυρόπουλος Ευάγγελος

    Οι κλίμακες θα πρέπει να ξεκινούν από 10.000 € με συντελεστή 5% έως 12.000€ ,,, 12.000-15.000 συντελεστής 10% ,, 15.000-18.000 συντ 15%,
    18.000€ – 25.000 συντ 20% , 20.000 – 30.000 συντ 25% κλπ

    Αυτό σημαίνει τιμαριθμοποίηση της κλίμακας… Συντελεστές ανάλογα με
    τα εισοδήματα του κάθε φορολογούμενου..

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:28 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ

    Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ 40% ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ 60000€ ΚΑΙ ΟΧΙ 75000€

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:22 | ΣΠΥΡΙΔΩΝ Δ.

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ
    Α) ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    Β) ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ.
    Γ) Ο ΑΝΤΑΤΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΝΑ ΜΗ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ 30%.
    Δ) ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΜΕΝΟΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΜΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ.
    Ε) ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 30.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ Ή ΙΣΟ ΜΕ ΤΟΝ Φ.Π.Α. ΔΗΛ. 19%
    ΣΤ) ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
    1)ΑΠΌ 0 ΜΕΧΡΙ 10.000 ΕΥΡΩ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ 8%
    2) ΑΠΟ 10.001 ΜΕΧΡΙ 12.ΟΟΟ ΜΕ 9%
    30 ΑΠΟ 12.001 ΜΕΧΡΙ 14.000 ΜΕ 10% Κ.Λ.Π.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:53 | Χρήστος Λαλόπουλος

    Κύριε Πρωθυπουργέ,
    Τη χρονιά που πέρασε κλήθηκα να πληρώσω:
    – Εκτακτη εισφορά 2.000 € για εισόδημα μισθοδοσίας, υπολογισμένο επί του μικτού μισθού μου, και για το οποίο είχα ήδη φορολογηθεί με τον αντίστοιχο φόρο μισθωτών υπηρεσιών και όχι για το καθαρό εισόδημα που εισέπραξα.

    – Φορολογία εισοδήματος 2009, συνολικού ποσού 2.800 €.

    – Ετήσιες κρατήσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών, 26.000 € (που παρακρατήθηκαν απ’ το μηνιαίο μισθό μου.

    Σύνολο φόρου εισοδήματος: 28.800 €

    Με ποια λογική επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στο μικτό εισόδημα και όχι στο καθαρό εισπραχθέν?
    Το μέτρο είναι άκρως ληστρικό και ουσιαστικά, μου επιβλήθηκε να πληρώσω φόρο για το φόρο που ήδη είχε εισπραχθεί.

    Με την πεποίθηση ότι θα επανεξετάσετε το μέτρο και θα σταματήσετε την επιβολή άδικων φορολογικών μέτρων.

    Με εκτίμηση,
    Χρήστος Λαλόπουλος
    Ιδιωτικός Υπάλληλος

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:37 | Ιωαννης Μασμανιδης

    Προσωπικα για μενα ειναι λαθος να επικεντωνεται η συζητηση στο να φορολογουμε τους μισθωτους διαφορετικα για να εισπραξουμε περισσοτερο απο αυτους που ηδη πληρωνουν φορους. Η αλλαγη της κλιμακας ειναι λαθος. Ο ελληνας ειναι γενικα κατωτερα πληρωμενος οποτε μην αγγιζεται τουσ συντελεστες. Εχουν δικαιωμα οι Ελληνες να μπορουν να προγραματιζουν σε βαθος καποιον χρονων συμφωναμε τον μισθο τους και οχι καθε χρονο να αλλαζουν οι κλιμακες και τελικα ο μισθος τους. Πρεπει να εισαχθουν περισοτεροι στη φορολογια και σας λεω μονο μερικουσ κλαδους που αν πληρωσουν αναλογα με τα οσα κερδιζουν παργαματικα δεν θα χρειαστει να πειραξετε τουσ αλλους¨

    – Γιατροι και Κλινικες που παιρνουν υπερογκα ποσσα διχως αποδεξεις
    – Ιδιοκτητες Καφε-Μπαρ, Εστιατωρια νυχτερινα κεντρα με υπερογκα κερδη
    – Ιδιοκτητες ακινητων που νοικιαζουν διχως αποδειξεις
    – Ιδικτητες ιδων ενδυμασιας..

    Αυξηστε ειδικους φορους σε τσιγαρα και ποτα (οχι βενζινες), ηδη πολυτελειας. Εφαρμωστε ποθεν εσχες σε ολους (γιατρους, ιδιοκτητες μπαρ, κλπ…)

    Αφηστε τον μισθωτο να ανασανει..

    Με φιλικους χαιρετισμους
    Ιωαννης

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:23 | ΠΟΥΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ :
    ΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΒΑΛΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΥΛ «ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑ ΤΥΦΕΚΙΣΜΟΥ ΟΣΟΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ», ΤΟΤΕ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ.
    ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΟ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ, ΕΑΝ ΜΠΕΙ ΕΝΑΣ «ΣΚΛΗΡΟΣ ΟΡΟΣ», ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ.
    ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;
    ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΓΙΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.
    ΛΟΙΠΟΝ : ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕΡΩΘΟΥΝ, ΣΑΝ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ, ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ.
    ΑΝ Π.Χ. ΠΕΙΣ «ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ = 200 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΒΡΑΔΙ ΚΑΙ ΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ», ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΟ ΤΕΛΙΚΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ, ΚΑΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο «ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ».

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:27 | Σαραντόπουλος Φώτης

    Η κλίμακα πρέπει να είναι ενιαία

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:59 | ΠΑΥΛΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ,
    ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 29/12/2009 ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ SIGHT ΚΑΙ BLOGS ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ΕΜΕΙΝΑ ΑΦΩΝΟΣ. ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΙΣΟΠΟΣΟ ΟΡΙΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ.
    ΕΧΕΤΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΤΗΣΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 12000,15000 ΚΑΙ 20000 ΕΥΡΩ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ,ΠΩΣ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ ;ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ.
    ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΑΝ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 23 ΧΡΟΝΙΑ.
    Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ 11 ΕΚΑΤ.Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΜΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΜΕΝΟΣ (!),ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΕ 1.357.000 ΠΕΡΙΠΟΥ.
    Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΙΔΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΕΧΕΙ 66.000.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΑΦΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ.Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΡΘΕ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ,ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ Η ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ. ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.
    ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΒΑΠΤΙΖΑΝ ΤΗΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΘΝΗΣ ΚΡΙΣΗ,ΕΊΝΑΙ Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΞΕΚΙΝΑΣ ΝΑ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΟΓΚΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.Η ΑΓΟΡΑ ΑΣΦΥΚΤΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ;ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΝΠΤΥΞΗ.ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο KEYNES,ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ.
    ΠΑΛΙ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ;
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΑΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ.ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΣΠΑΤΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.ΑΝ ΠΙΕΖΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΝΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. ΣΥΝΑΙΝΕΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΣΕ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ «ΚΡΑΤΟΥΣ»ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ.ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΒΣ,ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕΣΩ NTERNET ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ.ΑΡΑ ΟΧΙ ΛΑΔΩΜΑ.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ.ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΟΝΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ;
    ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΣΕΣ ,ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΠΟΥ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
    ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΟΧΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ, ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΥΤΟ.

    Π.ΠΑΥΛΑΤΟΣ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:46 | Γιάννης

    1. Το μέτρο της εννιαίας κλπ. φορολογικής κλίμακας είναι απολύτως σωστό. Η διαφορετική φορολόγηση κάποιων εισοδημάτων ενισχύει την αδιαφάνεια και δίνει στον φορολογούμενο την εντύπωση της αδικίας.
    2. Αυτό το μέτρο της έκπτωσης του φορολογ. εισοδήματος βάσει αποδείξεων ασφαλώς είναι σε λάθος κατεύθυνση. Θα μπλέξουμε σε ένα κυκεώνα συλλογής αποδείξεων που ελάχιστα θα προσφέρει στη διασταύρωση στοιχείων. Και δεν θα αποτρέψει τη ¨διαπραγμάτευση¨ του ΦΠΑ μεταξύ πωλητού και αγοραστού, αφού η αποφυγή έκδοσης απόδειξης που σημαίνει αποφυγή καταβολής ΦΠΑ 9, 19 ή 36% από τον αγοραστή, θα είναι πάντα πολύ πιο προσοδοφόρα από την οποιαδήποτε φορολογική μικροαπολλαγή, η οποία μάλιστα θα υλοποιηθεί μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την εκκαθάριση δηλαδή της φορολογίας εισοδήματος. Προτιμότερη η επιβολή ενός μόνο ΦΠΑ στην ¨πηγή¨ του έτοιμου προϊόντος στον χονδρέμπορο και μεταπράτη δηλ. προείσπραξη του ΦΠΑ στο διηλιστήριο, στο λατομείο, στο πριστήριο, στην αποθήκη συγκέντρωσης του προϊόντος κλπ., η οποία βεβαίως καταλήγει ασφαλώς στον τελικό καταναλωτή, δηλ. επιβαρύνει τους πάντες.
    3. Χωρίς σχόλιο.
    4. Πολύ ορθή η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, αρκεί να μην εξαιρεθεί καμία κατηγορία εισοδήματος. Αληθεύει όμως ότι ως ακούστηκε εκ στόματος αρμοδίου υπουργού ¨δεν κινδυνεύουν¨ τα επιδόματα των υπαλ. του τέως Υποργείου Δημ. Τάξεως, στρατιωτικών κά.; Η καταβολή οδοιπορικών εξόδων σε υπαλλήλους κάποιων υπουργείων μετακινούμενους για εκτέλεση υπηρεσίας εκτός έδρας μερικοί εκ των οποίων μάλιστα είναι οδηγοί κτατικών αυτοκινήτων σε τι αποσκοπεί; Άλλο η ημερήσια αποζημίωση των ανωτέρω η οποία είναι επιβεβλημένη αλλά μόνο με βάση τις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών (ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ.)
    5. Το μέτρο του λογιστικού προσδιορισμού των εισοδημάτων των ελευθέρων επαγγελματιών παρ’ ότι άδικο ίσως είναι η μοναδική λύση για τη σύλληψη αυτής της φορολ. ύλης.
    6. Χωρίς σχόλιο.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:01 | Θεόδωρος Σεϊτάνης

    Προσοχή πρέπει να δοθεί στο «προοδευτική». Τι θα πει προοδευτική κλίμακα; Αν δηλ. αλλάζει η κλίμακα στα 20,000 ευρώ και από 25% γίνεται ας πούμε 30%, κάποιος που έχει εισόδημα 19,999 ευρώ θα φορολογηθεί με 25% ήτοι θα πληρώσει 2,000 (με 12,000 αφορολόγητο) οπότε θα του μείνουν καθαρά 17,999 ευρώ.
    Κάποιος με 1 ευρώ παραπάνω εισόδημα, δηλαδή 20,000 ευρώ θα φορολογηθεί με 30%, οπότε θα πληρώσει 2,400 ευρώ (για το ίδιο αφορολόγητο) και θα του μείνουν καθαρά 17,600 ευρώ!!!

    Προσοχή επίσης και στο αφορολόγητο και στα οικογενειακά εισοδήματα. Ένα ζευγάρι π.χ. που εργάζονται και οι δύο και έχουν εισόδημα από 12,000 ευρώ ο καθένας και συνολικά 24,000 ευρώ ΔΕΝ θα πληρώσει καθόλου φόρο. Το αντίστοιχο ζευγάρι που εργάζεται μόνο ο σύζυγος και έχει το ίδιο εισόδημα 24,000 ευρώ, θα πληρώσει φόρο κοντά στις 4,000 ευρώ. Θα πληρώσει φόρο ακόμα και αν έχει εισόδημα 13 – 14 ή 15,000 ευρώ και προφανώς έχει βιοποριστικό πρόβλημα (αν είναι και στο νοίκι). Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα να μην πληρώνει φόρο και αυτή η οικογένεια.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:21 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΟΣ

    Κύριοι, καταρχήν να σας ευχηθώ Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.
    Σε ότι αφορά, τα του θέματος της καταγραφής των απόψεων.
    Το εν λόγω σημείωμά μου θα έχει αρχικά τις παρατηρήσεις μου και ύστερα θα χωρίζεται σε δύο κεφάλαια. Το πρώτο θα αφορά γενικές παρατηρήσεις και στόχους που πρέπει να έχει ένα ( δίκαιο ) φορολογικό σύστημα, και το δεύτερο θα αφορά επιμέρους μέτρα στην ( επαγγελματική ) τάξη που ανήκω.
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
    1. Καταρχήν, όπως εξελίσσεται ο διάλογος, έχω σοβαρότατες αμφιβολίες αν θα τις διαβάσει ( απλώς διάβασμα ) κάποιος από τους υπεύθυνους, και δεν θα καταλήξει όπως και στο σχολείο, πριν πολλά – πολλά χρόνια ( πριν 27 τουλάχιστον χρόνια που τελείωσα το Λύκειο), όπου φτιάχναμε ένα λεύκωμα, έτσι για να θυμόμαστε τους συμμαθητές μας, στο μέλλον. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ. Βέβαια, υπάρχει και ο αντίλογος, ο οποίος λέει ότι αφού δεν έχεις εμπιστοσύνη στην όλη διαδικασία, γιατί συμμετέχεις; Θα του «απαντήσω» ότι συμμετέχω για να μην δικαιολογούνται οι κυβερνώντες ότι δεν συμμετέχει ο πολίτης ( και εγώ μαζί ) στην όλη διαδικασία….
    2. Επίσης, πιστεύω ότι ήταν απαραίτητο αρχικά να ακούγαμε τις προτάσεις της κυβέρνησης και ύστερα να λέγαμε τις απόψεις μας πάνω σε αυτά για να είμαστε και συγκεκριμένοι. Για το εν λόγω θέμα, που δεν υπάρχουν προτάσεις από την κυβέρνηση, δύο τινά, πιθανόν, συμβαίνουν. Το πρώτο είναι ότι η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ( Αν όντως συμβαίνει, είναι τραγικό! ). Το δεύτερο είναι ότι, μάλλον οι αποφάσεις είναι έτοιμες ( άσχετα από τον διάλογο …) και, απλά η όλη διαδικασία χρυσώνει το χάπι…. Και στην μία περίπτωση και στην άλλη, αν όντως συμβαίνει, …. αλλοίμονο μας….
    3. Επειδή, φτάσαμε εκεί που φτάσαμε ( σ.σ. αν όντως φτάσαμε…. Όπως ακούμε…), ένας λογικός άνθρωπος θα σκεφτεί : Πως φτάσαμε; Ποιος φταίει; Αν δεν εντοπιστούν οι ( ορθές ) αιτίες … σε μερικά χρόνια πάλι μία από τα ίδια θα έχουμε με μαθηματική ακρίβεια….

    ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ( ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ).
    1. Παίρνοντας ως αφορμή την τελευταία, ανωτέρω, παρατήρηση ( παράγραφο 3 ), θα δώσω την δική μου εξήγηση για τις αιτίες:

    Ερώτημα: Πως φτάσαμε ως εδώ; Ποιος φταίει; Φτάσαμε με ΟΛΕΣ τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι και σήμερα ( τουλάχιστον από το 1974, που κατάλαβα τον εαυτό μου, και ήμουν…. 9 χρονών ). Φταίνε οι πολιτικές οι οποίες, όποια χρονιά και να δούμε, έδινε χρήματα σε κάποιους και … από κάποιους τα έπαιρνε. Ετσι, πάντα, από τότε οι μεγάλες επιχειρήσεις γίνονταν μεγαλύτερες και τα φυσικά πρόσωπα ( και εν γένει οι μικροί ) γίνονταν φτωχότεροι… Όσοι είχαν πρόσβαση στην ( πολιτική ) εξουσία, τους χαρίζονται δάνεια και υποχρεώσεις και στον απλό τον κόσμο μόνο άμεσοι και έμμεσοι φόροι υπήρχαν… [ Δεν θα ξεχάσω ποτέ που πριν μία δεκαετία περίπου, μέσα σε μία ημέρα ( ή νύχτα;), από την Βουλή πέρασαν χαριστικές διατάξεις σε ότι αφορά χάρισμα δανείων , αρκετών μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών που μεταξύ αυτών ήταν και ενός συγγενή του κ. Κολιοπάνου, αρμόδιος υφυπουργός τότε, ύψους χαριστικών οφειλών αρκετών δισεκατομμυρίων δραχμών ( δραχμές ήταν τότε ). Την ίδια ημέρα, επίσης, χαρίστηκαν, εκατοντάδες δισεκατομμύρια δραχμών σε, μερικές, τεχνικές, εταιρείες…. Και ξέρετε γιατί δεν θα το ξεχάσω, όπως προαναφέρω; Καταρχήν γιατί τις ψήφισαν και τα δύο «μεγάλα» κόμματα εξουσίας. Και επιπλέον γιατί, και εγώ ασχολιόμουν με την κατασκευή δημοσίων έργων και δεν με πλήρωναν οι δήμοι και οι Νομαρχίες λέγοντάς μου ότι δεν έχουν «έλθει» τα κονδύλια από το Υπουργείο…. Θα επανέλθω και πιο κάτω, στο δεύτερο μέρος ].
    Και βέβαια δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις…. Αλλοίμονο… Φτάσαμε, επίσης, γιατί όλοι οι «μεγάλοι» ( Α.Ε.) πληρώνουν πολύ χαμηλότερο φόρο ( ποσοστιαία ) απο τους μικρούς. Διάβαζα πρόσφατα ότι ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ 2-12%!!!. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η …. ΚΛΙΜΑΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ( σ.σ. και μην αρχίσω να λέω τι σημαίνει…. Τράπεζες, Ολοι το ξέρουμε… κυρίως σήμερα). Επίσης, οι Α.Ε. φορολογούνται με ποσοστό 25% ( ή λιγότερο και κάνω λάθος; παραπάνω πάντως δεν είναι. Παραπάνω ήταν παλαιότερα, και ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις, ασχέτου κόμματος στην εξουσία, το εν λόγω ποσοστό το μείωναν και το έφτασαν εκεί που το έφτασαν… ).

    2ος λόγος γιατί φτάσαμε ως εδώ.
    Επειδή είμαι ελεύθερος επαγγελματίας ( δουλεύοντας, χωρίς υπερβολή 12-17 ώρες την ημέρα, για 350 ημέρες τον χρόνο ( σ.σ. πάλι, χωρίς υπερβολή !!!)έχω μία αρχή. Πελάτης μου είναι ο οποιοδήποτε και θα πρέπει να με διακρίνει, απέναντί του, η εντιμότητα και η συνέπεια που προυποθέτουν και εργατικότητα. Έτσι, ο οποιοδήποτε μπαίνει στο γραφείο μου ( σ.σ. μηχανικός γαρ ) θα πρέπει να αισθάνεται τα πιο πάνω… Πιστεύω ότι το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και η Πολιτεία. Εγώ, όπως και ο καθένας είμαστε ένας πελάτης της. Τι θα πρέπει να μας προσφέρει; Εντιμότητα και συνέπεια. Δηλαδή, πρακτικά, θα πρέπει να είναι έντιμη απέναντί μου. Πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορεί να μου λέει στην αρχή της χρονιάς ότι οι φορολογικοί κανόνες είναι αυτοί και έτσι θα πληρώσεις φόρο και να έρχεται μετά και από το πουθενά…. Να μου πετάει μία έκτακτη εισφορά ( γιατί πλήρωσα…. ) ή ένα Ε.Τ.Α.Κ. ( γιατί πλήρωσα )…. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΩ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ 1000 ΕΥΡΩ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΔΕΣΕΙ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ … ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ 1200 ΕΥΡΩ … ΑΦΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ ΘΑ ΜΟΥ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ…. ( Το συμπέρασμα; Αυτά θα μου τα δώσει. Όμως στην επόμενη δουλειά, θα έχει φύγει από εμένα και θα πάει σε άλλον… ). Ετσι, και η Πολιτεία. Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρεται ως …. Βεληγκέκας. Με λίγα λόγια δεν είναι ούτε συνεπές, ούτε έντιμο. Και να δούμε και την …. Εργατικότητα. Εγώ με την δουλειά μου συναναστρέφομαι με Υπηρεσίες, όπως Πολεοδομία, Τεχνικές Υπηρεσίες ( Δ/νσιες Τεχνικών Υπηρεσιών, Τ.Υ.Δ.Κ., Δ.Ε.Σ.Ε. ) και Δασαρχεία. ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ( ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ) ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. Που είναι το πρόβλημα; Λίγοι( ειδικευμένοι ) υπάλληλοι για τεράστιο όγκο δουλειάς καθώς και η δαιδαλώδεις ( Τεχνική και όχι μόνο ) Νομοθεσία. ΑΡΑ, ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ Κ.Λ.Π. ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΙΣ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ; ΚΑΝΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ( ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ( ΤΕΧΝΙΚΗ ) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ…. ΑΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΜΕΜΙΑΣ ΘΑ ΛΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ( όπως ταυτόχρονα και το ρουσφέτι θα παταχθεί κ.λ.π. κ.λ.π. ) . ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. Ακούστε λοιπόν. Όταν εγώ στην δουλειά μου ξέρω τι ισχύει ( από πλευράς Νομοθεσίας ) θα είμαι πιο αποδοτικός. Θα δουλεύω περισσότερο, θα κερδίζω περισσότερα, και έτσι, και η Πολιτεία, θα κερδίζει περισσότερα…
    Η αλλιώς. Δεν είναι δυνατόν για να ανοίξει κάποιος μία επιχείρηση να ταλαιπωρείται…. Όταν κάποιος θέλει να ανοίξει επιχείρηση να του δίνεται η δυνατότητα ( με την Νομοθεσία εννοείται ), να την ανοίγει…. Χτες. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΛΕΦΤΗΣ, ΚΑΙ ΝΑ …. ΒΛΑΣΤΗΜΑΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥ, ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ.
    ΕΤΣΙ, Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ: ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ( ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ) ΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ( ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ) ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΕ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΤΑ ΕΝΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΕΛΑΤΗ….
    Ως συμπέρασμα ( και η άποψή μου ) είναι ότι : σε αυτή την κατάσταση που έφτασε το κράτος, να μην ρίξει το βάρος να «τα πάρει» από τους ίδιους και περισσότερα κάθε φορά ( σ.σ. που θα πάει; ) αλλά από περισσότερους και από λίγα.
    Αφού το πρόβλημα σήμερα είναι η ρευστότητα στην αγορά ( που θα αυξήσει τα έσοδα του κράτους από φόρους και Φ.Π.Α. ) άρα να δοθούν χρήματα στον κόσμο. Να δοθεί στον κόσμο, η δυνατότητα, να παράγει. Να αισθανθεί ο κόσμος το κράτος δίπλα του και όχι …. μέσα στην τσέπη του….. Δηλαδή αλλαγή προσανατολισμού πολιτικής.
    Για να μην μακρηγορήσω ( αρκετά το έκανα ως τώρα, όμως ήταν απαραίτητο κατά την κρίση μου )… θα πάω στις ειδικές προτάσεις μου:

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ( ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΩ ):
    1. Απ’ ότι κατάλαβα από αυτά που έχουν ανακοινωθεί, το κράτος το ενδιαφέρει να έχει έσοδα και επίσης όλα τα έσοδα, του καθενός, να δηλώνονται ( πάταξη της φοροδιαφυγής ).
    Ωραία! Να λάβετε υπόψη ότι την πιο κάτω πρόταση την λέω ως κριτήριο την δουλειά μου ( Μηχανικός με ότι συνεπάγεται αυτό δηλαδή μελέτες κυρίως αλλά και κατασκευές ) καθώς και την οικογενειακή μου κατάσταση ( πατέρας τριών παιδιών 10,8 και 7 χρόνων ). Τι να αρχίσω να σας λέω, για δημογραφικό πρόβλημα ( άρα αφορολόγητο μεγάλο όπως ίσχυε ) κ.λ.π., κ.λ.π. ή τις ατελείωτες ώρες που δουλεύουμε για να βγει η δουλειά μας, θα κάνω μία καθαρή πρόταση και ξεκάθαρη για όλους και για όλα:
    ΠΡΟΤΑΣΗ:ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ :
    1. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ( ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ). Άσχετα αν είναι κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας ή μισθωτός ή συνταξιούχος να μαζεύει ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ( Ενοίκια, κοινόχρηστα, ΔΕΚΟ, φροντιστήρια, ένδυση, υπόδηση, φάρμακα κ.λ.π. κ.λ.π. ). Τα έξοδα να αφαιρούνται από τα έσοδα που θα έχει και στην διαφορά : Αν είναι θετική ( δηλαδή τα έσοδα περισσότερα από τα έξοδα ) να φορολογείται με ένα ποσοστό π.χ. 20%. Για μεγάλα εισοδήματα ( θετικές διαφορές ) π.χ. άνω των 70-80000 ευρώ να ισχύει 40%. Ενδιάμεσα κλιμακωτά. Όμως αν η διαφορά είναι αρνητική, να συμψηφίζεται την επόμενη χρονιά η διαφορά. Ποιος δεν θα εκδώσει απόδειξή; Όπως και, ποιος δεν θα ζητήσει απόδειξη; Ετσι, θα υπάρχει πολλαπλό όφελος. Επίσης, σε κάθε ζευγάρι ας διαλέξουν οι ίδιοι, αν θέλουν χωριστή δήλωση ή κοινή και οι δύο ( μην ξεχνάμε και τις αρμονικές ή μη σχέσεις που πιθανόν να έχουν ). Όπως ας διαλέξουν τι δαπάνες θα δηλώσει ο καθένας. Να είναι στην ευχέρειά των. Επίσης, επειδή ακούγεται τις τελευταίες ημέρες ότι τόσες αποδείξεις δεν θα «σηκώσει» το σύστημα, ας δηλώνει ο καθένας το ποσό των αποδείξεων ( αθροιστικά ) χωρίς να τις προσκομίζει στην εφορία. Να έχει σαν στόχο το κράτος να ελέγξει κάθε χρόνο το 10-20% των φορολογικών δηλώσεων ( και ως προς τα έξοδα που δηλώνουν οι φορολογούμενοι ). Με μία ποινή που θα την γνωρίζει ο καθένας εξαρχής, και η οποία να είναι : «ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ 100% ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ( ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ) ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ Π.Χ. 50%». Ποιος θα δηλώσει ψέματα; Επίσης να είναι ξεκάθαρο για τον καθένα ότι θα πρέπει να κρατά τις αποδείξεις για χρονικό διάστημα 1-2 ετών, επιπλέον του οικονομικού έτους, το πολύ. Εννοείται ότι όποιος είναι ελεύθερος επαγγελματίας να λαμβάνονται υπόψη στα έξοδά του όχι μόνο αυτά που θα ασκεί από την επαγγελματική του δραστηριότητα αλλά, και τα οικογενειακά του έξοδα. Εννοείται ότι στα φορολογικά του βιβλία θα καταχωρεί μόνο τις επαγγελματικές δαπάνες ( ΟΛΕΣ ) για τον συμψηφισμό του Φ.Π.Α. και την απόδοσή του στο κράτος.
    2. ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ( ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ε.Ε., Ο.Ε.) : Να φορολογούνται ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ και τα φυσικά πρόσωπα. Γιατί δηλαδή να έχουν, χαμηλότερους συντελεστές; Oλοι αν έχουν αποθεματικό θα κάνουν …. επενδύσεις και θα βοηθήσουν και στην απασχόληση.

    Πιστεύω με τα πιο πάνω επιτυγχάνονται :
    – Κοινωνικά δίκαιο σύστημα. Ο κάθε ένας θα φορολογείται στα πραγματικά του κέρδη και όχι μέσα από …. δαιδαλώδεις διατυπώσεις νόμων, παράγραφοι, παραθυράκια κ.λ.π. κ.λ.π. ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ – ΕΝΤΙΜΟΣ ( Θέλει δεν θέλει ) ΠΟΛΙΤΗΣ – ΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΗ.
    – Απλό φορολογικό σύστημα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ( αφού και η Νομοθεσία θα είναι ξεκάθαρη ), να μην δημιουργούνται «παραθυράκια» ώστε οι ελεγκτές να είναι δυνατόν να έλθουν σε … αλισβερίσι με τους πολίτες.
    – Αν είναι δυνατόν, δεν θα έλεγα όχι, να δηλώνονταν και αναλυτικά οι αποδείξεις αλλά αυτό θα ήταν δυνατόν να ισχύει σε περίπτωση που με το που εκδιδόταν μία απόδειξη να μπορούσε ηλεκτρονικά να ενημερώνονταν οι φορολογικές υπηρεσίες.

    ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ:
    Από την πιο πάνω πρόταση θα πρέπει να προβλεφθούν κάποιες εξαιρέσεις:
    1. Πολύ μεγάλο αφορολόγητο όριο σε γονικές παροχές και κληρονομιές. Π.χ. αφορολόγητο 300000 ευρώ από κάθε γονέα και για κάθε παιδί. Δεν πρέπει να αισθάνεται ο πολίτης, αυτό που αισθάνεται σήμερα ότι με 2-3 μεταβιβάσεις σε ένα ακίνητο πλέον «του το παίρνει το κράτος».
    2. Όποιος πουλάει ένα ακίνητο να μην λαμβάνεται στα έσοδά του οικονομικού έτους. Να λαμβάνεται, υπόψη μόνο ο φόρος που θα πληρώνει ο αγοραστής. Αυτό με το σκεπτικό ότι τα ακίνητα είναι, για τον καθένα μία μακρόχρονη επένδυση. Ετσι, κάποιος που αγόρασε πριν 10 χρόνια ένα ακίνητο και το πουλάει σήμερα δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί έσοδό του. Τότε κανείς δεν θα οικοδομήσει πλέον….. Κανείς δεν θα πουλήσει πλέον…. Το ισχύον καθεστώς της πληρωμής φορολογίας από τον αγοραστή αρκεί, αφού δεν πρόκειται και για λίγο ποσό που πληρώνει.
    3. Κατάργηση όλων των φόρων, «παραφόρων», παραβόλων κ.λ.π. σε κάθε Υπηρεσία. Αντε να υπάρχει ένας και το κράτος ας το κατανείμει εκεί που πρέπει…. Δεν είναι δυνατόν μία οικοδομή να έχει δεκάδες φόρους και κρατήσεις και ο καθένας να τρέχει σε ( διαφορετικές ) τράπεζες, εφορίες δημόσιες υπηρεσίες κ.λ.π. να τα πληρώσει… Χάνεται χρόνος, ταλαιπωρία κ.λ.π. κ.λ.π. ( Σ.Σ. Διάβαζα σε κάποιο σημείωμα – email πριν από μερικές ώρες, για τις 10δες ή 100-δες περιπτώσεις παραβόλων, κρατήσεων κ.λ.π. που υπάρχουν. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ!!! Αλήθεια, έχω σοβαρές αμφιβολίες, γιατί το αντιμετωπίζω και στην δουλειά μου, αν και οι ίδιοι, αρμόδιοι, υπάλληλοι ξέρουν πολλές φορές τι θα πρέπει να πληρώσουμε…). Γενικεύοντας το θα πω ότι, από 17 χρόνια επαγγελματικής μου πορείας ( με εισοδήματα κάθε χρόνο άνω των 30000 ευρώ ήτοι ανήκω στο…. 6% του πληθυσμού ) έχω βγάλει ένα συμπέρασμα και αυτό είναι ότι : Κάθε Υπηρεσία είναι άλλο … κράτος!!! Χρόνο να είχα να κατέγραφα τις περιπτώσεις που αντιμετωπίζω ( και ο καθένας μας ασφαλώς ) σε αυτό το κράτος. Απίθανα πράγματα.
    4. Επίσης, θα πρέπει να υπάρχουν και κάποιες ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ υποπεριπτώσεις που θα πρέπει να εξαιρούνται των ανωτέρω. Για παράδειγμα μία προσωπική μου υπόθεση :
    Από δημόσιο έργο που εκτέλεσα και ολοκληρώθηκε ( εγκαινιάστηκε ) το 2002, η αρμόδια Υπηρεσία δεν με πλήρωσε, και έχω προσφύγει δικαστικά. Πιθανόν να εκδοθεί η απόφαση το 2010 (!!!). Διεκδικώ, χωρίς τόκους και Φ.Π.Α. 250000 ευρώ ( ήτοι, αν εξαιρέσουμε τους τόκους, ποσό ίσο με 297500 ευρώ ).
    Αν, με τον λογιστικό τρόπο φορολογηθώ θα εισπράξει το κράτος φόρο και Φ.Π.Α. της τάξης των: 47500( Φ.Π.Α. ) και 250000χ0.40 ( θεωρώντας μέγιστο ποσοστό τ0 40 % )= 147500 ευρώ ( και θα μου μείνουν, ΝΟΜΊΖΕΤΕ, 150000 ευρώ ).
    Αν λάβουμε υπόψη την αμοιβή του δικηγόρου μου ( που έχει προσυμφωνηθεί στο 20%) :θα μου μείνουν ( ΠΆΛΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ !!! ) 297500-47500-50000-200000χ0.40=120000 ευρώ !!!!

    Θα μου πείτε πάλι καλά!!! Όμως ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΏΣΑΜΕ!!! Στις 250000.00 ευρώ, θα πρέπει να πληρώσω το 35% που έχουν καθοριστεί οι ασφαλιστικές εισφορές για το έργο καθώς και ποσοστό ίσο με 10-15% οι άλλες κρατήσεις. Δηλαδή, μάλλον θα πρέπει να κάνω τον σταυρό μου να μην δικαιωθώ στο δικαστήριο ( παρόλη την ταλαιπωρία μου τόσα χρόνια !!! ) γιατί θα πρέπει να δανειστώ κιόλας να τα πληρώσω όλα τα πιο πάνω !!!!!!!!!!!!.
    Αλήθεια, για ποιο κράτος δικαίου μιλάμε αν εφαρμοστεί και σε αυτά τα εισοδήματα λογιστικός τρόπος; Νομίζω κάτι πρέπει να προβλεφθεί. Γιατί είναι έργο παλαιότερων ετών και για να το ολοκληρώσω έπρεπε να δανειστώ για να πληρώσω τα συνεργεία, τα υλικά ΑΛΛΑ και το Ι.Κ.Α. του προσωπικού. Να μην σας πω, επίσης, ότι επειδή για την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου ( γιατί δεν είχα και πολλά ) ήμουν πιστωτικός στο Φ.Π.Α. το 2001, μου έκανε έλεγχο το Σ.Δ.Ο.Ε. το 2005. Ετσι, για την ιστορία, αφού μου έκαναν τον έλεγχο, και δεν βρήκαν καμία παράβαση ( απορώ πως δεν βρήκαν με την δαιδαλώδη νομοθεσία !!! ), τους ρώτησα πως και ήλθαν για έλεγχο αφού είχα ξαναλεχτεί πριν 10 μήνες πάλι από το Σ.Δ.Ο.Ε. και πάλι δεν είχε καταγραφεί καμία παράβαση. Μου αποκάλυψαν ότι ήλθαν, επειδή ήμουν πιστωτικός στον Φ.Π.Α. το 2001. Όταν τους έδειξα ότι εκτελούσα το ( δημόσιο ) έργο και δεν πληρώθηκα και είμαι στα δικαστήρια, και έτσι ήμουν πιστωτικός… αισθάνθηκα να ντράπηκαν οι υπάλληλοι που μου έκαναν τον έλεγχο…. Και προς τιμή τους…. {ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΑΝ ΕΙΠΑ ΑΡΧΙΚΑ, ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ}.

    Πάντως, για να τελειώνω, μπας και διαβαστεί από κανέναν ( τόσο μακροσκελέστατο το κείμενό μου που είναι, αμφιβάλλω ), θα μπορούσα να καταγράψω πάρα πολλά ακόμα. ΟΜΩΣ ΤΟ ΔΙΑΤΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ :
    Ο ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ( ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ, ΜΙΚΡΟΣ (!!!), ΔΙΚΑΙΟΣ.
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΜΙΣΕΙ!!!
    Η ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. ΑΡΑ ΘΕΛΕΙ ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.
    ΜΕ ( ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ) ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ( ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ) ΤΙΠΟΤΕ, ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ.

    Σ.Σ. Αλήθεια, πέρα από το κράτος, από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ακούει κανείς;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:56 | tzimtzan

    Θα πρέπει να ελαφρυνθούν οι οικογένειες με 2 και άνω τέκνα, να δουν μια καλυτέρευση και οι τρίτεκνοι/ πολύτεκνοι και ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των εισοδημάτων τους, αφού επικαλούμαστε υψηλό δείκτη θνησιμότητας ως Ελλάδα. Έτσι, δημιουργούμε νέους, εν δυνάμει, φορολογούμενους έλληνες (εάν τους κρατήσει η χώρα μας τελικά) πολίτες. Η σημερινή κατάσταση με το ποσό των €1000 του αφορολογήτου για κάθε τέκνο είναι ψίχουλα…… Δεν ζητιανεύουμε! Δεν ανοίγει με αυτόν τον τρόπο η κατανάλωση, δεν ενισχύεται το εμπόριο, δεν μπαίνουν χρήματα στα ταμεία του Κράτους έτσι.

    Προτείνω:
    Για εισοδήματα έως 20000€ συντελεστής 0%
    30.000€ 20%
    40.000€ 45%
    70.000€ 55%
    από 70.001€ και άνω 60%

    Είναι δύσκολο έως αδύνατο για κάποιον που θέλει να μεγαλώσει αξιοπρεπώς την οικογένειά του, που θέλει να προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής στα παιδιά του, που θέλει να τα σπουδάσει για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να φορολογηθούν μετέπειτα στην Ελλάδα, να ζήσει με ένα μισθό πείνας και να εκπίπτουν μερικώς οι αποδείξεις από ενοίκια, δίδακτρα ή να μην υπολογίζονται οι λογ/σμοι κοινής ωφελείας (ΔΕΚΟ, ΟΤΕ, κλπ) όταν το κόστος διαβίωσης σε μια άλλη πόλη ενός φοιτητή έχει γίνει δυσβάχτατο. Με το παρόν σύστημα, είτε συντηρείται ο μισθωτός από ξένα εισοδήματα (παππούδων, γιαγιάδων) είτε ωθείται να κάνει και δεύτερο και τρίτο επάγγελμα και να μην το δηλώνει, με αποτέλεσμα να εκλίπουν θέσεις εργασίας από μακροχρόνια άνεργους ή οιωνεί εργαζομένους και να χάνονται πολλές εισφορές για τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Περιμένουμε από την νέα κυβέρνηση όχι τόσο φορολογική ελάφρυνση, ούτε όμως και επιβάρυνση, αλλά φορολογική δικαιοσύνη….. Δεν θα δίνεται εσαεί περίοδος χάριτος στην εκάστοτε κυβέρνηση ……..

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:02 | Κωνταντινος

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑς

    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

    ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΟΣΟΛΗΨΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕς ΜΕ ΤΟΥς ΔΙΑΦΟΡΟΥς ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕς ΝΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟς ΤΟΥ ΕΤΟΥς ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥς ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩς.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕς ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:03 | ΗΛΙΑΣ

    Αγαπητοί κύριοι.

    Οι συντελεστές είναι ιδιαίτερα υψηλοί για όλες τις κατηγορίες. Σύμφωνα με το φορολογικό σύστημα της χώρας μας εγώ που είμαι μισθωτός και παίρνω 1300 ευρώ το μήνα καθαρά, πλήρωσα πέρυσι 1600 !!!! ευρώ φόρο. Το θεωρείτε δίκαιο;

    Ζούμε από το 1985 με τη λέξη λιτότητα στ’ αυτιά μας. Κάποια στιγμή ακούστηκε η λέξη «σύγκλιση». Πάει κι αυτός ο όρος. Χάθηκε. Όσο τον χρησιμοποιούσατε, καλά ήταν… Την έκανε τη δουλειά του…

    Κουραστήκαμε να πληρώνουμε μόνο εμείς. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Πέρα απ’ αυτό η χώρα χρειάζεται ένα ΔΙΚΑΙΟ φορολογικο σύστημα.
    Για να πάει το σύστημα καλύτερα θα πρέπει να μειώσετε κατά πολύ τους συντελεστές.
    Δημιουργήστε ένα ονλάιν σύστημα, μέσα από το οποίο καμία πράξη δε θα έχει αξία αν δεν προυπάρχει η έγκριση του συστήματος και θα εισπράττετε το ΦΠΑ σας.

    Έχω διαβάσει πολλά ενδιαφέροντα άρθρα στη διαβούλευση. Είμαι καλυμμένος και δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσσω. Ελπίζω να τα διαβάσετε κι εσείς και να τα λάβετε σοβαρά υπόψη σας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:23 | Δημήτρης Μαργαριτόπουλος

    Σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο ποσό των 12.οοο ευρώ ενός υπαλλήλου με ετήσιο εισόδημα 20.000, αφού προσκομίσει αποδείξεις 6.οοο ευρώ:Ουσιαστικά η κυβέρνηση θέλει να φορολογήσει τις σκληρές οικονομίες που θα κάνει αυτός ο υπάλληλος αποκλείοντας κάθε έξοδό του και συνεπώς μη έχοντας να προσκομίσει καθόλου αποδείξεις,για να αποταμιεύσει ποσό 6.000 ευρώ σε ένα τραπεζικό λογαριασμό, και μάλιστα θέλει να φορολογήσει το ποσό αυτό στο διπλάσιο,δηλαδή 12.000 ευρώ,με την κλίμακα βεβαίως που θα σοφιστεί να επιβάλλει.ΑΥΤΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΩΝ,πέραν της φορολόγησης των τόκων των αποταμιεύσεων!!! Μην ξεγελιέται κανένας με την περί κινήτρου αποδείξεων επίφαση.Εξάλλου δεν είναι δουλειά του κάθε πολίτη να γίνεται ελεγκτικός μηχανισμός των συμπολιτών του,χάριν οποιουδήποτε κινήτρου.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:03 | Μιχάλης

    Ο τρόπος που ζητάτε τα σχόλια είναι δύσκολος γιατί απαιτεί προηγουμένως μελέτη των δημοσιευομένων άρθρων. Πιστεύω ότι ο ηλεκτρονικός διάλογος θα ήταν ευκολότερος αν αντί των άρθρων ορισμένα από τα οποία είναι μακροσκελή και δύσκολα στην ερμηνεία αν δημοσιεύατε συγκεκριμένες προτάσεις που σκοπεύετε να εφαρμόσετε αφού ψηφιστούν. Παράδειγμα για τις αποδείξεις να γραφούν σαφέστατα ποιες θα είναι, σούπερ μάρκετ, συνεργεία, βενζίνη, επισκευές κατοικιών κλπ.
    Επίσης να γράφεται τι σημαίνει αυτοτελής φορολόγηση στην πράξη, δηλαδή το εισόδημα μιας οικογένειας θα φορολογείται στο σύνολο του ή χωριστά όπως σήμερα; Να γραφούν οι νέοι φορολογικοί συντελεστές, να γίνει αναφορά στη φορολόγηση του εισοδήματος των πολιτικών κλπ. Να διαβάσουμε τους συντελεστές των ελεύθερων επαγγελμάτων και των μισθωτών συνταξιούχων για να συγκρίνουμε. Τι σημαίνει φορολόγηση μερισμάτων, επιδομάτων κλπ αφού σήμερα φορολογούνται; Θα μπει κάτι καινούργιο;
    Γιατί υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων τη στιγμή που πολίτες δεν ασχολούνται με τον υπολογιστή και πρέπει να πληρώσουν για τη δήλωση την οποία συμπληρώνουν μόνοι τους.
    Για να πάει η Ελλάδα μπροστά πρέπει να αλλάξουν πολλά αλλά πρώτα να σταματήσουν οι άδικες σπατάλες του δημοσίου, η υπερτιμολόγηση των έργων, οι απευθείας αναθέσεις με μεγαλύτερα ποσά, η διαγραφή των ποικίλων παροχών στους πολιτικούς και τελικά η εφαρμογή του Συντάγματος που λέει ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥς ΝΟΜΟΥΣ.
    αυτή η ισότητα δεν υπάρχει εφαρμόστε την

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:03 | ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΡΙΚΟΣ ΤΗΣ. Η ΑΛΥΣΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΤΗΣ ΚΡΙΚΟΣ.
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΡΙΚΟΣ Η Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ Η ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΑ ΜΑΣ Η Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΠΕΙ ΜΑ ΜΑΣ ΖΗΣΕΙ ΜΑ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΡΕΥΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΟΛΆ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΗ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΦΥΓΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ.ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΓΟ ΣΤΑ 1000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.ΤΙΜΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΣΤΑ 3.500 ΑΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ. ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 5000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΕ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 15%(ΒΕΛΤΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΦΙΛΙΑ)ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΒΑΣΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ(ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ) ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ ΚΟΜΩΤΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΙΑ ΜΠΑΡ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΠΥΟ ΜΕ ΑΜΜΕΣΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΦΜ ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ ΠΑΝΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ.ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΡΑΝ ΕΝΟΣ ΟΡΙΟΥ ΜΕ ΤΡΙΠΛΟΤΥΠΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΣΟΔΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Η ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΗΣ.ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΓΑΘΟ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΟΛΑ. ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΑΝΑ ΤΡΙΕΤΙΑ Η ΑΝΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΚΕΠΥΟ. ΠΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΜΕ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΤΗ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΘΕΛΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΑ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:15 | Β ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ

    Σχετικα με την φορολογια μισθωτων και συνταξιουχων θα ηθελα να παρατηρησω τα εξης΅
    1/η φορολογικη κλιμακα 25% πρεπει να μικρυνει η να χωριστει σε δυο σταδια
    2/το αφορογητο οριο των 12.οοο για μισθωτους και συνταξιουχους θα επρεπε να παραμεινει ως εχει και απο κει και περα να υπαρχει φοροαπαλλαγη με αποδειξεις που θα αφορουν γιατρους,δικηγορους κλπ επαγγελματιες.Εαν το εκπιπτομενο ποσο ειναι σημαντικο ο πολιτης θα εχει καθε λογο να παρει αποδειξη

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:58 | ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΜΠΟΝΙΑΣ

    ΠΡΟΤΑΣΗ:ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ 15 ΚΑΙ 25% ΓΙΑ ΥΨΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ Ή Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 25% ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ: ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ 3000 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 200000 ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΣ Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ.ΤΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΕ ΟFF-S. ETAIΡΕΙΕΣ Ή ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ 10%.
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΤΙ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ .ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ .
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΑΝ 150.000 ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΑΝ ΗΤΑΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΝ.ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΗΦΑΓΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΕΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.ΧΑΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΣ ΧΡΟΝΟΣ.
    ΚΑΙ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ.Ο ΦΟΒΕΡΟΣ ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΤΗΣ 10%. ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ …ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΥΜΙΖΟΥΝ …ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ…ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ .ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΣΠΑΤΑΛΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ….ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ 695 ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ Η Ν.Δ. ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ .ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΥΓΕΙΑ ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ{ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟΕΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔ.},ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:03 | Χατζης Γεωργιος

    κυριε υπουργε
    αν οπως λετε η κατασταση στην οικονομια ειναι τοσο τραγικη , πως ειναι δυνατον καποιοι ελληνες πολιτες να εχουν τοσο μεγαλες αποδοχες ;;;;
    αναφερομαι στα δημοσιευματα για τις απολαβες παρουσιαστων της ερτ .
    30 χιλιαρικα τον μηνα ;;;;;; πλακα μας κανετε ;;;;;
    λοιπον εγω εχω ενα πολυ απλο σχεδιο διαρκειας ενος ετους που οχι μονο θα μειωσει το ελλειμα αλλα θα φερει και πλεονασμα .
    λοιπον αφου καποιοι ελληνες ζουνε με 1000 ευρω το μηνα και λιγοτερα , αυτο να ισχυσει για ολους για ενα μονο χρονο . να καταργηθουν οι καθε ειδους κλιμακες και ολα τα εισοδηματα πανω απο τα χιλια ευρω το μηνα να πηγαινουνε στο κρατος . επισης ολες οι συνταξεις να πανε στα 800 ευρω μεγιστο και τα υπολοιπα να φορολογουνται . γιατι πρεπει καποιος συνταξιουχος να παιρνει 4000 ευρω το μηνα ;;;; οποιος και αν ειναι αυτος . ενω ενας νεος να παιρνει 800 ευρω και να δουλευει κιολας .
    τριτο μετρο μηδενικες δαπανες για εθνικη αμυνα για ενα χρονο . αρκετα οπλα εχουμε . δεν τα χρησιμοποιουμε αρα γιατι τα εξοδα . ας μας προστατευει η μαμα ευρωπαικη ενωση . τεταρτο η φοροδιαφυγη δεν προκειται να χτυπηθει . ομως αν γινει μια ουσιατικη καταγραφη ολης της κινητης και ακινητης περιουσιας σε ολη την χωρα μπορει να μπει μετα ενας εφαπαξ φορος 20 % για τους εχοντες πχ πανω απο 500.000 ευρω συνολικη περιουσια . πεμπτο μετρο και απαραιτητο ειναι για ενα χρονο να γινει διατιμηση ολων των προιοντων σε χαμηλοτερες τιμες . πχ ο καφες πουθενα στην ελλαδα να μην πωλειται πανω απο 2 ευρω ενω τωρα εχει 4 ευρω . κλπ κλπ . αν εφαρμοσετε για ενα μονο χρονο αυτα τα μετρα θα εχουμε πλεονασμα , τα spread θα μηδενιστουν , και ολοι οι ελληνες θα εχουν ενα αισθημα δικαιοσηνης κυριε υπουργε .
    καντε κατι και θα εχετε τη στηριξη ολων των νεων .

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:05 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ KΥΡΟΥ

    ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.
    Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΟΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ: ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ,ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΤΑΧΙ,ΛΑΙΚΕΣ, ΠΑΖΑΡΙΑ, ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΙΠΛΩΝ, ΧΡΥΣΟΧΟΙΑ,ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ, ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ,ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΝΤΟΥ!!! ΕΙΧΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΟ 1996 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ ΤΗΝ ΒΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟ (ΕΝΑ ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΟΥ ΕΚΟΨΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ). ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΖΗΜΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ.
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ.
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:28 | Π.Ν. Λεοντακιανακος

    Dear Minister,
    ειμαι 47 ετων, ιδιωτικος υπάλληλος, κατοικος Φαληρου, παντρεμενος με ενα ανήλικο παιδί.Το προσωπικομου εισοδημα ειναι γυρω στα 45.000Ε. Υπηρετησα στο πολεμικο ναυτικο για 24 μηνες. Υποβαλω φορολογικη δηλωση απο το 1989, δηλαδη αισιως 20 χρονια. Συνολικα αυτα τα 20 χρονια πρεπει να εχω καταβάλει πανω απο
    200.000Ε φόρο μισθοτών υπηρεσιών,
    200.000Ε αλλους φόρους οπως, ΦΠΑδες, βενζινες, διοδια, φορους αυτοκινητων, αδειες οικοδομής, φορους γονικης παροχης, κλπ
    150.000Ε Για το ταμειο μου, ΙΚΑ πρωτα και ΤΣΜΕΔΕ μετα.

    Οταν χρειαστηκε να σπουδασω, το 1980, οι γονεις μου εκαναν το σκατότους παξιμαδι και με εστειλαν στο Ηνωμενο Βασιλειο, οπου και για καλη μου τυχη λογω Ευρωπαικης ενωσης πληρωσα διδακτρα μονον για το μεταπτυχιακο.
    Οταν εμεινα ανεργος, δυο φορες εως τωρα, ελαμβανα απο το ταμειο ανεργιας 60.000 δρχ τον μήνα,
    Οταν χρειαστηκε να εγχειρισθώ αναγκαστικα να παω σε ιδιωτικο νοσοκομειο,
    Οταν κυκλοφορω στους δρομους που κατασκευαστηκαν με χρηματα δικα μου πρέπει να πληρώνω διόδια, όταν προσπαθώ να κατέβω στην παραλια του φαληρου εμποδιζομαι απο διαφορα συρματα που «προστατεύουν» ολυμπιακα εργα που φτιάχτηκαν με δικα μου χρηματα
    Οταν χρειαστηκε να στειλω το παιδιμου στον δημοτικο παιδικο σταθμο του δημου χρειασθηκε να πληρωσω 2750Ε διδακτρα τον χρονο

    ερχεται τωρα η κυβερνηση και μου λεει ¨’ελα να σε ακουσουμε για το φορολογικο’!
    απαντω ‘Πολυ λιγα θα μπορεσεται να κανεται εαν δεν καθαρισεται το μαγαζισας πρώτα, στείλτε στα συχτηρια και στην φυλακη τους κοπρους και τους λεμεδες που μασανε, κοπροσκυλιαζουν και εκφραζουν γνωμη. Εφαρμοστε το ποθεν εσχες αναδρομικα απο το 74 και μετα για ολους τους πολιτικους, εφορους, διευθηνταδες πολεοδομιων, γιατρους του ΕΣΥ και μη, αναγκαστε τους δημαρχους και τους νομαρχες να ισολογιζουν καθε μηνα κλπ

    Μετα ζυτηστε ουσιαστικες γνωμες και συζητηστε.

    Επι του παρωντος αυτα που πρεπει κατα την γνωμη μου να κανετε ειναι,
    Συστηστε ελεγχτικο μηχανισμο με ιδιωτικες εταιρειες και ξετυναξτε 100-200 κραυγαλεες περιπτωσεις,
    Αυξηστε τον ΦΠΑ για 3 χρονια στο 25%, και μετα κατεβαστετον στο 16% (θα εχουν αποδοσει τα μετρα οποτε ο τζιρος με αποδειξεισ θα εχει αυξηθει¨
    Οπωσδηποτε αυξηστε τον φορο στα καυσιμα (οχι θερμανση) στα τσιγαρα, στα ποτα, στα ακριβα αυτοκινητα
    Ενιαια φορολογηση ολλων των εισοδηματων και επιδοματων. ΟΛΛΩΝ
    Μηδενιστε το αφορολογητο οριο, και φοροαπαλαξεται μετα αποδειξεων εως ενα ποσο. Προτινω 15.000Ε και να μετρουν ΟΛΛΕΣ οι αποδειξεις
    κρατηστε την φορολογικη κλιμακα ως εχει και μετα απο μερικα χρονια καντε αυτο που πηγαινε να κανει ο Αλογοσκουφης. Οπως και τους φορους κληρονομιας και γονικων παροχων ακολουθηστε την γραμμη αλογοσκουφη.

    Δωστε κινητρα για επενδυσεις στην Ελλαδα. Μειωστε την ανεργια.

    Σταματηστε δια νομου τις εθελουσιες και τις προωρες συνταξιοδοτησεις εκτος και εαν υπαρχει λογος, εχουμε συνταξιούχους 43 και 44 ετων!
    (Επανεξεταστε ολλες τις συνταξεις. 2.200.000? στειλτε κοσμο να ελενξει εαν αυτοι οι ανθρωποι ειναι εν ζωη, εαν υπαρχουν, θα εκπλαγηται, εξεταστε ολλους τους μισθους. Πρεπει να το κανετε! Νοικοκηρευτητε)
    αυτο που γινεται με τον ΟΛΠ και εγεινε με Ολυμπιακη και ΟΤΕ ειναι απαραδεκτο. Το δημοσιο εχει γινει ο νταβατζησ μου! γιατι πρεπει ο καθεναστους να παρει 200.000Ε? (ΟΛΠ)
    Υπαρχουν στρατιες κακομαθημενων δημοσιων υπαλληλων που πολλες φορες
    στεινουν γραφειοκρατια για να δικαιολογησουν την θεσητους. Χρησιμοποιηστετους αποδοτικα εκει που χρειαζονται.
    τα σχολεια φωναζουν δεν εχουν δασκαλους,
    τα νοσοκομεια δεν εχουν νοσηλευτικο προσωπικο
    ο στρατος δεν εχει κοσμο
    η αστυνομια η πυροσβεστικη το ιδιο,
    που ειναι ο κοσμος, 1.000.000 κοσμο εχει το δημοσιο. Φανερωστετους και καντετους να δουλεψουν. Μην τους χαιδευεται τα αυτια. 11% πηρε το ΠΑΣΟΚ παραπανω για να το κανει. η ΝΔ πηρε εντολη το 2004 να το κανει και δεν εκανε τιποτε. Γιαυτο και πηγε για καφεδες ο καραμανλης.
    Μην πατε και εσεις.

    Με ακουσατε λοιπον για το φορολογικο.
    Δεν περιμενω να πετυχετε, περιμενω οτι θα αποτυχετε και τοτε τα πραγματα θα ειναι πολυ δυσκολα.

    Good Luck Minister
    sincerely yours
    P.N.L

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:41 | Γ.ΒΕΖΥΡΑΚΗΣ

    Ειμαι τριτεκνος με ανισορροπια εισοδήματος με τη συζυγο μου 3:1. Λόγω «υψηλού» οικογενειακού εισοδήματος δεν έχω καμία παροχή πέραν των 250€ το μήνα μέχρι το τρίτο μου παιδί να πάει στο δημοτικό(Σύνολο 250Χ72μήνες=18.000€). Δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στα τέλη, δε δέχονται το παιδί μου (3ο) σε δημόσιο παιδικό σταθμό και τα έξοδα του ιδιωτικού στο οποίο με αναγκάζουν να το στέλνω δεν εκπίπτουν απο το εισόδημα (διπλή ζημιά δηλαδή).
    Το σημερινό αφορολόγητο των 20.000€ για πενταμελή οικογένεια σε συνδυασμό με το ότι το επιπλέον όφελος είναι ουσιαστικά 20-14.000 = 6.000€ Χ 25% = 1.500€ είνιαι αστείο. Καλύπτει το 50% του ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ παιδικου σταθμού και κάτω του 20% μίας baby sitter για τη νηπιακή ηλικία, μια και τα ελληνικό κράτος της υπογεννητικότητας βοηθάει πολύ τις νέες μητέρες με μία διμηνη άδεια (ιδιωτικός τομέας)!
    Πρόταση:
    1. Αφορολόγητο να ορίζεται στο ατομικό (ανά μελος) οικογένειας όριο φτώχιας ανεξάρτητα απόποιοί φέρνουν το εισόδημα. Αν είναι π.χ. 5.000€ ανά ατομα τότε αυτόματα γίνεται τό σύστημα δικαιότερο για τις πολυπληθέστερες οικογένειες. Στατιστικές και κόμματα για να μαλώσουν υπάρχουν για το ποιό είναι το όριο αυτό. Ας κάνουν καμία δουλειά.
    2. Ενοποίηση των οικογενειακών εισοδηματων και ενιαία φορολογική κλίμακα ανά οικογένεια, όπως ακριβώς θέλετε να κάνετε με τα επιδόματα του δημόσιου τομέα (σωστά) και όπως κάνετε από πάντα με τα έξοδα: Τα μοιράζετε αναλογικά και όχι όπως επιθυμούμε να τα δηλώσουμε, με αποτέλεσμα να ωφελήστε σε μεγάλη ανισοκατανομή των εισοδημάτων ανάμεσα στους 2 συζύγους. Πέρυσι κλήθηκα να πληρώσω 1.000€ εκτακτη εισφορά η οποία δε θα πληρώνονταν αν υπολογίζονταν πάνω στο οικογενειακό εισόδημα. Πήγα βέβαια στα δικαστήρια, αλλά αυτή η διαδικασία είναι χαμένα λεφτα τόσο για μένα όσο και για το κράτος για κάτι τόσο παράνομο και τόσο παράλογο…
    3. Αν υλοποιηθεί το 1 ή ακόμα και αν μείνουμε στα σημερινά χάλια, γιατί το επιπλέον αφορολόγητο για το 1 ή περισσότερα παιδιά να αφαίρείται από το κάτων κομμάτι του εισοδήματος και όχι από το πάνω; Επισημαίνω και πάλι ότι η διαφορά άτεκνου ζευγαριού & αυτού με 3 παιδιά είναι 2.000€ όφελος το χρόνο. Ψυχρά και με καθαρά οικονομική θεώρηση της οικογένειας, απλά ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!
    4. Καταργήστε τα επιδόματα για τα παιδια, αλλά βοηθήστε τις μητέρες. Να μη χρειάζεται μέσο για να πάμε τα παιδιά μας σε αθλιους παιδικούς δημοτικούς ή κρατικούς παιδικούς σταθμους. Δώστε κουπόνια ανάλογα μα αυτά των υποογιστών ή τα γνωστά κουπόνια εστιατορίου για να πληρώνονται (και να φορολογούνται) με αυτά από το δημόσιο ταμείο οι baby sitters & οι ιδιωτικοι ή οι καλής ποιότητας δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Κοστολογικά συμφέρει μια και θα βγεί στην επιφάνεια πολλή αδήλωτη εργασία με πολλαπλά οφέλη για το κράτος, με ελάχιστο κοστος λογω μεταφοράς των εξόδων από το επίδομα στα κουπόνια.
    4. Τέλος, ολοι γνωρίζετε ποιοί φοροδιαφέυγουν και με ποιό τρόπο. Έχετε σκεφτεί πόσοι από αυτούς θα συνέχιζαν να το κάνουν αν απλά ο νόμος πέρα από τις κατασχέσεις αδήλωτων εισοδηματων κλπ που προτείνει πολύς κόσμος, χάνανε και την οποια άδεια επαγγέλματος τους για 3-5 και τελικά για πάντα. Πόσοι γιατροί ή δικηγόροι ή γενικά ελευθεροι επαγγελματίες θα ρίσκαραν να μην έχουν δικαίωμα εργασίας για μία τριετία (αν και το σωστότερο θα ήταν μία και έξω ισόβια…)για να γλυτωσουν για μία χρονιά 50.000€;
    Να είστε δικαιοι και αυστηροί. Ολοι, ακόμα και οι κλεφτες, θα το αναγνωρίσουν.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:45 | Σανοπουλος Δημητριος

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ
    ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΑΠΟ 0€ ΕΩΣ 12000€
    ΠΟΣΟΣΤΟ 20% ΑΠΟ 12000€ ΕΩΣ 60000€
    ΠΟΣΟΣΤΟ 30% ΑΠΟ 60000€ ΕΩΣ +∞
    Το όριο αφορά τόσο τους μισθωτούς όσο και τους επιτηδευματίες .Με μια πρώτη μάτια φαίνεται ότι τα φορολογικά έσοδα θα μειωθούν αλλά υπάρχει τρόπος εάν αλλάξει ο τρόπος προσδιορισμού του εισοδήματος να αυξηθούν και θα γίνω πιο συγκεκριμένος κατατεθοντας μια πρόταση που αφορά τους ελευθέρους επαγγελματίες στους οποίους ανήκω και εγώ ο όποιος θα αυξήσει κατακόρυφα τα έσοδα , θα είναι κοινωνικά δίκαιος ,θα μειώσει δραματικά τις εργατοώρες των υπαλλήλων στις Δ.Ο.Υ και τους ελεγκτές της Υ.Π.Ε.Ε και θα εξαφανίσει το αλισβερίσι που μπορεί να προκύπτει ανάμεσα στο φορολογούμενο και τον ελεγκτή.

    ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ.
    Σε πρώτη φάση θέτουμε ένα εισόδημα βάσης ανά κατηγορία ελευθέριου επαγγέλματος πχ Ιατροί 30000€.Μηχανικοι 25000€ κτλ
    Θέτουμε 2 κριτήρια που θα κάνουν το σύστημα μας πιο δίκαιο .Το πρώτο έχει να κάνει με το που ασκείται το επάγγελμα .Άλλο το να είσαι γιατρός στους Κήπους του Έβρου και άλλο στο Κολωνακι.Το δεύτερο κριτήριο έχει να κάνει με το ποσά χρόνια ασκεί κάποιος το επάγγελμα. Είναι λογικό κάποιος που ασκεί χρόνια το ίδιο επάγγελμα να έχει πιο μεγάλη πελατεία άρα και πιο μεγάλα εσοδα.Με αυτή ακριβώς τη λογική δημιουργούμε δυο πινάκες που πολλαπλασιαστικά θα αυξήσουν το εισόδημα βάσης.
    ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΒΑΣΗΣ ΛΟΓΩ ΕΔΡΑΣ
    ΠΕΡΙΟΧΗ 1 ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ(ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΡΟΔΟΣ ΚΤΛ)
    ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΝΟΜΩΝ) ΣΥΝΤΕΣΤΗΣ 0,75

    ΠΕΡΙΟΧΗ 2 ΚΟΜΩΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΩΝ ΝΟΜΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ 1
    ΠΕΡΙΟΧΗ 3 ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΙΟ ΕΥΡΩΣΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΣΥΝΕΛΕΣΤΗΣ 1,5
    ΠΕΡΙΟΧΗ 4 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ –ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ 2
    ΠΕΡΙΟΧΗ 5 ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΚΗΦΙΣΙΑ ΣΥΝΤΕΣΤΗΣ 3
    ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

    ΑΠΟ 0 ΕΩΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ 0,75
    ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΤΛΕΣΤΗΣ 1
    ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ 1,2
    ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ 1,4
    ΑΠΟ 20 ΚΑΙ ΑΝΩ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ 1,6

    Ας δούμε τώρα με παράδειγμα την απόδοση του συστήματος Ιατρός στους Κήπους του Έβρου ασκεί το επάγγελμα για 2 χρόνια άρα το εισόδημα του προσδιορίζεται αυτόματα στα 30000*0,75*0,75=16875€
    Ο φόρος που το αντιστοιχεί είναι φόρος εισοδήματος 4875*20%=975€
    Και εάν μπει και φπα στις υπηρεσίες ιατρού αυτόματα μπορεί να εισπραχτεί 16875*9%=1519€ σύνολο είσπραξης από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου 2494 €
    Ο περίφημος Ιατρός του Κολωνακίου που ασκεί το επάγγελμα του για 25 θα έχει εισόδημα 30000*1,6*3=144000€ και θα αντιστοιχεί φόρος εισοδήματος 34800€ εάν μπει και φπα 144000*9%=12960 € συνολικά έσοδα για το Δημόσιο 47760€

    Είμαι σίγουρος ότι εάν από τμήμα μητρώο γίνει έλεγχος των ατόμων που ασκούν το επάγγελμα του Ιατρού και γίνει σαν άσκηση προσημείωσης τα ποσά λεφτά θα εισπραχτούν από τον συγκεκριμένο κλάδο θα βλέπαμε ότι τα έσοδα θα ήταν πολλαπλάσια από ότι σήμερα παρότι η φορολογική κλίμακα που προτείνω είναι χαμηλότερη.
    Επίσης πόσες εργατοώρες μπορούν να σωθούν από εργασίες όπως από θεώρηση στοιχείων και βιβλίων ,από τον έλεγχο της ΥΠΕΕ που πλέον δεν θα χρειάζεται και θα μπορεί να στρέψει τη προσοχή της αλλού και ίσως με λιγότερο προσωπικό μειώνοντας το λειτουργικό κόστος του ιδίου του υπουργείου από τον έλεγχο των Ε3 αυτών των επιτηδευματιών από τους υπαλλήλους του τμήματος εισοδήματος των Δ.Ο.Υ κτλ. Δίνεται η δυνατότητα στο υπουργείο Οικονομικών όταν φτάνει η ώρα του Προϋπολογισμού να έχει ένα σύστημα να υπολογίζει με μεγάλη ακρίβεια το ποσόν που θα εισπράξει από φόρους και αν πιστεύει ότι δεν τους φτάνει με μια αύξηση του εισοδήματος βάσης να φτάνει στο στόχο του χωρίς να ξαφνιάζει με εκτατά μετρά την αγορα.Τελος δίνεται η δυνατότητα στο κάθε φορολογούμενο να γνωρίζει εκ των πρότερων πόσο θα πληρώσει κάθε οικονομικό έτος χωρίς να έχει το άγχος του έλεγχου ,της άδικης περαίωσης ,το αίσθημα της αδικίας τα τεραστία λειτουργικά έξοδα και ώρες χαμένες στις Δ.Ο.Υ κτλ .

    Συγγνώμη εάν σας κούρασα .Οι προτάσεις μου προκύπτουν από την εμπειρία μου στο χώρο του Λογιστικού επαγγέλματος και της αγορας.Υπαρχουν προτάσεις και για άλλα θέματα όπως φορολογία επιχειρήσεων ,θέματα ελέγχων ,θέματα καλύτερης λειτουργιάς των υπηρεσιών κτλ εφόσον μου ζητηθεί στη διάθεση σας μπορείτε να έρθετε σε επαφή μέσω του mail μου.
    Ειλικρινά κάθε επιτυχία στο έργο του Υπουργείου για ένα δίκαιο σύστημα .
    Φιλικά
    Σανόπουλος Δημήτριος

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:54 | CHRISTOS

    Είναι ωραίο να δίνεις φωνή στους πολίτες, άσχετα να τελικά όλοι έχουμε την εντύπωση ότι οι αποφάσεις που θα παρθούν θα επηρεαστούν από τις επιθυμίες κάποιων λίγων …. που χρόνια τώρα επηρεάζουν και κατευθύνουν …
    Στη Βουλή κύρια μετέχουν δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, και κατά ένα ιδιαίτερο λόγο οι κατηγορίες αυτές των επαγγελματιών χαίρουν μιας ιδιαίτερης φορολογικής «ασυλίας».
    Γιατροί και δικηγόροι είναι εκτός ΦΠΑ, με ελάχιστες φορολογικές υποχρεώσεις, θυμούνται κάθε Μάρτη να εκδώσουν τις αποδείξεις του προηγουμένου έτους, να ενημερώσουν τα βιβλία έως τον προηγούμενο Δεκέμβρη και να επισκεφθούν ένα φίλο (=απλήρωτο) λογιστή για να τους κάνει την φορολογική δήλωση.
    Οι μηχανικοί συνεχίζουν να είναι οι μόνοι Ελ.Επαγγελματίες των οποίων το εισόδημα προσδιορίζεται με συντελεστές !!!
    Οι ίδιοι ως άνω κατά βάση αντιδρούν για τα πιθανά νέα μέτρα και απορούν πως θα «εξαφανίσουν» στην Κύπρο ή στας Ευρώπας τη «μαύρη» ρευστή περιουσία που συγκέντρωσαν όλα τα προηγούμενα έτη. Γιατί πολλοί απ’αυτούς φοβούνται να εμφανίσουν καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων, όταν τα ετήσια εισοδήματά τους δεν ξεπερνούσαν πολλές φορές εκείνα των εργατών…
    Όσον αφορά την «μετανάστευση» εταιρικών κερδών στην Κύπρο και Βουλγαρία (κατά βάση), η αρωστημένη αυτή κατάσταση δείχνει το πρόβλημα. Οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές διώχνουν τα κέρδη και μειώνουν τους εισπρατόμενους από το κράτος φόρους ….
    ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,
    1. Εφαρμογή απόλυτου «πόθεν έχθες» γιά όλους από 1/1/2010 με καταγραφή τραπ.καταθέσεων, μετοχών κλπ και με «ασυλία» για την προέλευση αυτών πριν της 31/12/2009. Αυτό να νομοθετηθεί άμεσα ώστε να πάψουν να φοβούνται οι κατέχοντες και να σταματήσουν να «μεταναστεύουν» τις τραπεζικές τους καταθέσεις.!!!!
    2. Ενοποίηση των φορολογικών συντελεστών όλων των εταιριών (ΟΕ,ΕΠΕ,ΑΕ) με καθορισμό ενός και μόνο συντελεστή (π.χ. 15%) για φορολόγηση όλων των κερδών. Τα μετά φόρων κέρδη άν διανεμηθούν στους δικαιούχους να πηγαίνουν στην κλίμακα, αλλιώς να μένουν είς νέον έως 3 έτη προς επένδυση. Αν στην τριετία δεν επενδυθούν να φορολογούνται με βάση κλίμακα αντίστοιχη των φυσικών προσώπων μειωμένη κατά 20-30% μόνο. Έναρξη ισχύος από τα κέρδη της χρήσης 2010.
    3. Ενοείται κατάργηση του ΕΤΑΚ και επαναφορά του ΦΜΑΠ με όριο αφορολόγητου τις 400.000 + 400.000 για την σύζυγο + 100.000 για κάθε παιδί.
    4. Παύση κάθε αυτοτελούς φορολόγησης με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης και ενσωμάτωση όλων των εισοδημάτων στην κλίμακα. Όποιος παρακρατεί φόρους θα εκδίδει βεβαίωση που ο δικαιούχος θα συνυποβάλει με την Φορ. Δήλωσή του με συμψηφισμό του παρακρατημένου φόρου. Ακόμη και οι τράπεζες για τους φόρους 10% που παρακρατούν.
    5. Φορολογική κλίμακα μία (1) και ενιαία για όλα τα φυσικά πρόσωπα, με κλιμακούμενους συντελεστές αυξανόμενους, που όμως δεν πρέπει να ξεπερνούν το 50% για τα ποσά πάνω από τις 100.000.
    0 – 12.000 5%
    12.001 – 20.000 15%
    20.001 – 40.000 30%
    40.001 – 70.000 40%
    70.001 -100.000 45%
    > 100.001 50%
    6. Αφορολόγητο 12.000 γιά όλους τους φορολογούμενους που όμως πρέπει να επιβεβαιώνεται με αποδείξεις οι οποίες θα δηλώνονται αλλά δεν θα υποβάλονται στην Δ.Ο.Υ. Ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση οι ανελαστικές δαπάνες (Σ/Μ,ενοίκιο,ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ κλπ) να είναι 7.000 + 1.000 για κάθε παιδί. Ο καθένας να έχει δικαίωμα και υποχρέωση να προσκομίσει τις πάνω από τις 12.000 αποδείξεις δαπανών με κίνητρο να οφεληθεί τον φόρο που αντιστοιχεί στο 50% τις αξίας των αποδείξεών του. Δύσκολο να προσκομίσει κάποιος αποδείξεις πάνω από 20.000, αλλά αν τα κάνει «χαλάλι του».
    7. Ουσιαστικός και πραγματικός έλεγχος των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων σε ποσοστό 1-2% ετησίως, με παράλληλη υποχρέωση την προσκόμιση όλων των αποδείξεων …..
    8. Να προβλεφθεί στο έντυπο Ε1 πεδίο υπολογισμού του διαθέσιμου εισοδήματος, αρχής γενομένης από την δήλωση της χρήσης 2010. Αυτό πλέον θα είναι εφικτό λαμβάνοντας υπ’όψιν εκτός του ετήσιου εισοδήματος και τις τραπεζικές καταθέσεις και τις αποδείξεις δαπανών και διαβίωσης που ο κάθε φορολογούμενος θα δηλώνει.
    9. Φάρμακα – Φαρμακεία – «φαρμακάδες» – γιατροί – Ταμεία
    Ηλεκτρονικός έλεγχος στην διακίνηση των φαρμάκων κλπ προϊόντων με χρήση ειδικών μηχανών στα φαρμακεία (ιδιωτών και Δημοσίου), με καταγραφή του ΑΦΜ του δικαιούχου του φαρμάκου, του Ταμείου του και του γιατρού που του το «έγραψε», και άμεση ενημέρωση των Ταμείων. Αυτό θα βοηθήσει στα Ταμεία να μάθουν τι τους κοστίζει ο κάθε ασφαλισμένος, θα περιορίσει την ασύστολη συνταγογραφία από γιατρούς φασόν φαρμάκων για ίδιο όφελος γιατί θα είναι καταγράψιμη…., θα περιορίσει την εκμετάλευση από γιατρούς και φαρμακοποιούς των βιβλιαρίων συνταξιούχων προς ίδιο όφελος για τους ίδους ως άνω λόγους. Αντί να υπάρχουν ελεγκτές ιατροί στα ταμεία, να υπάρχουν τεχνοκράτες ελεγκτές ορθής διακίνησης των φαρμάκων, που θα καλούν σε διευκρυνήσεις και θα προτείνουν ποινές σε γιατρούς, φαρμακοποιούς και ασφαλισμένους αν υπερβαίνουν κάποια όρια …..
    10. Χρήση της ηλεκτρονικής τεχνολογίας (internet κλπ) παντού και για τα πάντα, όχι μόνο για την υποβολή αλλά και για τον έλεγχο.
    11. Χρήση ενός και μόνο αριθμού από κάθε πολίτη (του ΑΦΜ δηλαδή) για κάθε του ενέργεια και συμμετοχή. Με την γέννηση και την δήλωση στα Δημοτολόγια και παράλληλη έκδοση του ΑΦΜ του. Με κατάργηση ή αντικατάσταση κάθε «χαζού» και ανούσιου κωδικού με τον ΑΦΜ, όπως ΑΜ ΙΚΑ κλπ ταμείων, ΑΜΚΑ, ακόμα και ΑΔΤ και αριθμό διαβατηρίου.

    Ευχαριστώ για το δικαίωμα
    ίσως έγραψα πολλά αλλά ….

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:00 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Πρέπει επιτέλους να πληρώσουν ολοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες τον πραγματικό φόρο που τους αναλογεί. (Βρείτε τον τρόπο γι αυτό σας βγάλαμε κυβέρνηση διαφορετικά παραιτηθείτε). Δεν μπορεί συνέχεια να πληρώνουν φόρο μόνο οι μισθωτοί. Θα πρέπει να αυξηθούν τα υπάρχοντα αφορολόγητα όρια κατά 3000 Ευρώ ανα περίπτωση. Όπως επίσης και για το ένα παιδί που είναι 1000 Ευρώ.(Είναι ξεφτίλα). Για να ισχύσει το μετρο με τις αποδείξεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλες οι αποδείξεις πάσης φύσεως μόνο έτσι θα εξοικονομήσει το κράτος έσοδα απο το ΦΠΑ. Όπως δεν μπορούν να κλέψουν οι μισθωτοί τα εισοδηματά τους έτσι να εφαρμοστεί και για τους υπόλοιπους. Επιτέλους σπάστε τώρα ¨αυγά¨ και μην χαιδεύεται ανώνυμες εταιρείες,γιατρούς,δικηγόρους και άλλους….

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:55 | ΑΘΗΝΑ Γ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΙΞΩ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ 8ΩΡΩΝ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ;ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΕΝΟΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΕΠΙ 8ΩΡΟΥ;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:07 | ΝΙΚΟΣ

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ., ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΛΠ. ΑΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΠΟΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΗ ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ 31/12 ΚΑΘΕ ΕΤΟΥΣ. ΕΛΕΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΟΤΑΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ 12.000,00 ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΕΡΓΑΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ 24.000,00 ΕΥΡΩ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΠΟΙΝΕΣ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:44 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΔΥΟ ΠΙΝΑΚΩΝ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ.ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΤΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:20 | ΛΙΤΣΑ

    Είμαι δημοτική υπάλληλος και πρόεδρος ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ. Η εξυγίανση του φορολογικού συστήματος είναι απαραίτητη αλλά, δυστυχώς και για την Κυβέρνηση που στηρίξαμε και θα στηρίζομε, θα την πληρώσουν πάλι οι μισθωτοί (δημόσιοι και ιδιωτικοί) και οι συνταξιούχοι. Είμαστε η εύκολη λεία για κάθε κυβέρνηση γιατί δεν μπορούμε να «κλέψομε»! την εφορία. Είναι όμως πολύ άδικο και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να πληρώνουν αυτοί που έχουν και κατέχουν και δεν δηλώνουν τα εισοδήματά τους. Τί θα πω στους συναδέλφους που περιμέναμε μια σοσιαλιστική Κυβέρνηση να άρει τις αδικίες και στην ουσία ακούμε αντί του 1,5% αύξηση, να πρέπει να υπάρχει μείωση αποδοχών? Δεν θέλομε και ούτε ποτέ θέλαμε επιδόματα, αλλά δυστυχώς μας τα δίνατε όλοι για να μην υπάρξει ψηλός βασικός μισθός. Η πληθώρα των δημοσίων υπαλλήλων είναι μεσαίων εισοδημάτων της τάξης των 1.500 €. Είμαστε οι πρώτοι που θέλομε να καταργηθούν τα επιδόματα, ειδικά κάποιων Υπουργείων όπως του Οικονομικών, Υ.Π.Α. κ.ά. και ζητάμε χρόνια τώρα ένα μόνο μισθολόγιο για όλους τους Δ.Υ., χωρίς επιδόματα και διακρίσεις άδικες.
    Σίγουρα οι συνάδελφοι ιδιωτικοί υπάλληλοι ζουν σε κατάσταση μεσαίωνα, ειδικά στην επαρχία, αφού δεν πληρώνονται ούτε το σωστό μισθό, αλλά φτάνει πια να ακούμε για φορολογία στην Ευρώπη. Δώστε μας τους μισθούς της Ε.Ε. και να πληρώσομε και μεις σαν και αυτούς. Γνωρίζετε και γνωρίζομε ότι είμαστε σαν χώρα πιο ακριβή από τις 15 παλιές χώρες της Ε.Ε. με μισθούς πολύ λιγότερους από εκείνους. Μην μας πιπιλάτε την καραμέλα για το πόσο κοστίζει η βενζίνη ή πόσο φόρο πληρώνουν εκεί. Δεν ταξιδεύετε μόνο εσείς στην Ευρώπη, αλλά δυστυχώς και εμείς και οι τουρίστες που μας επισκέπτονται και βλέπουν τη διαφορά στο κόστος ζωής στην Ελλάδα, γιαυτό και τους χάνομε. Εργάζομαι στον τουριστικό κλάδο και ζω εκ των έσω όλα αυτά τα προβλήματα. Είμαι αισιόδοξη και πιστεύω ότι θα καταφέρετε να βρείτε σωστές λύσεις και να μην απογοητεύσετε τόσο κόσμο που σας πίστεψε!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:49 | ΝΙΚΟΛΑΣ

    ΕΝΙΑΙΑ ΦΟΡΑΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ., ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΛΠ. ΑΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΠΟΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΤΥΝ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΟΤΑΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ή Η ΣΥΖΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ 12.000,00 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΟΤΑΝ ΕΡΓΑΖΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ 24.000,00 ΕΥΡΩ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΟΙΝΗ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:23 | Θεοδωροπουλος Ραλλης

    Γιατι οι συνταξιουχοι φορολογουνται οπως οι μισθωτοι;
    Απο που κι’ως που ειναι «μισθωτοι»;
    Επειδη εισπρατουν μηνιαιως μερος απο τα χρηματα που «αποταμιευαν» στα ασφαλιστικα τους ταμεια καθ’ολη την διαρκεια του εργασιακου τους βιου;
    Αν τα καταθεταν σε ιδιωτικα ασφαλιστικα προγραμματα η σε λογαριαμους τραπεζων θα ειχανε φορολογια μονο στους τοκους κι’αυτο στην χειροτερη περιπτωση.
    Και καλα οι συνταξιουχοι του Δημοσιου που ειναι με ειδικο «καθεστως» κοινωνικης ασφαλισης αλλα ολοι οι αλλοι του ιδιωτικου τομεα, οι πολλοι, που ηταν νομοταγεις στις ασφαλιστικες τους εισφορες και «επενδυαν» για το υπολοιπο της ζωης τους που δεν θα ηταν σε θεση να εργαστουν πλεον ΓΙΑΤΙ να φορολογουνται για τα χρηματα τους σαν να ειναι εισοδημα;(εισοδημα ειναι μονο οι τοκοι των χρηματων αυτων)

    Καποτε αναφεροτουσαν σε «περηφανα γηρατεια», σημερα τα αφαιμαζει το «κοινωνικο» κρατος….

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:39 | ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ Η ΟΠΟΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ (πχ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ).
    ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ (ΟΧΙ ΕΝΙΑΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΛΙΜΑΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΜΑΚΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ )ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΘΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ.ΕΤΣΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΠΑ).

    ΚΑΤΑΒΑΛΩ ΥΨΗΛΟ ΦΟΡΟ ΕΤΗΣΙΩΣ , ΠΛΗΡΩΣΑ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΟΥ

    ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:08 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΜΑΛΟΝ ΘΑ ΓΡΑΨΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ Ο ΠΙΟ ΚΑΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟ 1991 Ο ΚΥΡΙΟς ΜΑΝΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΡΙΘΜΗΣΗ ΟΠΩΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΟΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ ΠΑΡΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ 3000 ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΩΝ ΜΟΝΟ ΤΟΣΗ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ Η ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΡΑ Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΤΩΧΟΙ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:18 | Χαράλαμπος Υ

    Συγχαρητήρια για τη διαβούλευση,

    1) Να υιοθετηθούν βαριές τιμωρίες για τους φοροκλέφτες, τους φοροδιαφεύγοντες και τους φοροαποφεύγοντες. Τα αδικήματα να γίνουν κακουργήματα και όσοι υποπίπτουν σε τέτοια, εκτός των βαριών ποινών, να μπαίνουν σε ένα είδος Τειρεσία χωρίς να βγαίνουν για τουλάχιστον 20 χρόνια από αυτόν.
    2) Ναι στον Ενιαίο κλιμακούμενο συντελεστή για όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων για εισοδήματα ως εξής:
    έως 20.000€ συντελεστής 0%
    30.000€ 20%
    40.000€ 45%
    70.000€ 55%
    από 70.001€ και άνω 60%
    3) Πόθεν έσχες (και «πόθεν» και «έσχες») για όλους τους φορολογούμενους σε βάθος χρόνου 20 ετών.
    4) Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, και όλοι όσοι διαβιούν πλούσιο βίο, να φορολογούνται βάσει τεκμηρίων (σπίτια – πισίνες – οχήματα – σκάφη – διακοπές σε πολυτελείς προορισμούς)
    5) Σε όλα τα παραπάνω κάθε ξένος ή μετανάστης που έχει εργασθεί έστω και μια ημέρα θα πρέπει να αποκτά ΑΦΜ με υποχρέωση δήλωσης φόρου εισοδήματος, όπως ακριβώς και κάθε Έλληνας.
    6) Οι αποδείξεις από τις αγορές να εμπεριέχουν και το ΑΦΜ του αγοραστή. Κάθε ταμειακή μηχανή όλων των καταστημάτων να είναι συνδεδεμένη με το Μηχανογραφικό, όπου κάθε ποσό που κόβεται να καταχωρίζεται στο ΑΦΜ του αγοραστή. Κατά την δήλωση στην εφορία όταν γίνεται δεν θα χρειάζεται να δηλώνει ο υπόχρεος κανένα ποσό από αγορές. Θα αφαιρείται αυτόματα, γιατί θα υπάρχει ήδη στο Μηχανογραφικό και στο συγκεκριμένο ΑΦΜ του κάθε υπόχρεου. Ναι λοιπόν στις αποδείξεις, όλες όμως τις αποδείξεις και αυτές των ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ… ΟΛΕΣ.
    Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:49 | Μ. ΤΑΣΟΣ

    Η φορολογική κλίμακα θα πρέπει να γίνει προοδευτική και θα πρέπει να εξεταστεί το συνολικό οικογενειακό αφορολόγητο με βάση τον αριθμό των μελών της οικογένειας και οχι το ατομικό αφορολόγητο μιά και τα έξοδα ολων των μελών της οικογένειας καλύπτουν τις ανάγκες της. Το αφορολόγητο των € 1.000 για κάθε παιδί είναι ελάχιστο και θα πρέπει να αυξηθεί ή θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη το σύνολο των δαπανών για ενοίκια , φροντιστήρια αθλητικές δραστηριότητες κλπ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:24 | ΜΑΥΡΟΣ

    ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΟΛΟΙ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΘΕ.ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
    ΛΟΙΠΟΝ ?. ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΦΡΑΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΑΣΥΝΗ ΚΟΡΔΕΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ, ΣΤΟΝ ΥΠΟΤΡΟΠΟ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (ΓΙΑΤΡΟΥΣ-ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ Κ.Λ.Π)ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:42 | ΚΕΛΜΑΝΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:
    1.Αρχής γενομένης απο την πολιτική ηγεσία:Απογραφή για όλους,με
    ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ (προσοχή όχι μόνο ΕΣΧΕΣ) και καταγραφή απο φέτος και για
    το μέλλον, καθώς επίσης και για όλες τις άλλες θέσεις εξουσίας στον
    ευρύτερο δημόσιο τομέα.Οποιος αποδεδειγμένα πιαστεί γενικά να κλέβει,
    να ΑΠΟΒΑΛΕΤΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ απο την πολιτική και να ΔΗΜΕΥΕΤΑΙ η περιουσία
    του.
    2.Για όλους τους πολίτες:Μετά την ψήφιση σχετικού νόμου:
    Ολες οι φορολογικές δηλώσεις να υποβάλονται ηλεκτρονικά.
    Να θεωρούνται ΟΛΕΣ ανεξαρτήτως ειλικρινείς.
    ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΟΜΩΣ πιαστούν αποδεδειγμένα σε παράβαση(έλεγχος απο ΣΔΟΕ ή
    όπως αλλιώς θα λέγεται το σώμα),ΒΑΡΥΤΑΤΟ χρηματικόπρόστιμο,ή
    δήμευση περιουσιακών στοιχείων.Επίσης να καταπίπτει και
    η «ειληκρίνεια»τους και για προηγούμενα φορολογικά έτη, πχ.πέντε)
    Οι ίδιες βαρύτατες κυρώσεις να ισχύουν και για κάθε παράβαση στις
    καθημερινές συναλαγές (μη έκδοση αποδείξεων,έκδοση μέν αλλά
    μικρότερα ποσά,και επιτέλους ίση αντιμετώπιση στη μεταχείρηση των
    αλλοδαπών εμπόρων,παραεμπόρων,κλπ.κλπ.ώστε να αποδίδουν ΚΑΙ αυτοί
    τα αναλογούντα βάρη.(προσοχή μη θεωρηθούν ρατσιστικά σχόλια!!)
    Διεξαγωγή (επιτέλους ενός)ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ,για να δούμε αν στο τέλος
    τέλος και εμείς οι ίδιοι οι πολίτες κατα πόσο είμαστε πρόθυμοι να
    δεχτούμε τέτοιες σκληρές αλλά δίκαιες ρυθμίσεις για όλους.
    ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ των δημοσίων υπαλλήλων με όλους τους υπόλοιπους
    πολίτες της χώρας ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν οι κομματικοί
    στρατοί του 80% και οι αναπόφευκτες συναλλαγές με τον αιώνιο
    δικομματισμό ώστε να αρχίσουμε σιγά σιγά να γινόμαστε Ευρωπαίοι.

    Και το κυριότερο,εκ βάθρων αναγέννηση της ΠΑΙΔΕΙΑΣ μήπως καιμπορέσει
    αυτός ο έρημος τόπος να δεί φώς στο τούνελ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ.

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ
    ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ
    ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ
    ΟΛΟΙ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:11 | Μαρία Μ.

    θεωρώ απολύτως σωστό και δίκαιο να εφαρμοστεί ενιαία φορολόγηση στα εισοδήματα. Αυτό που προτείνω είναι να δημιουργηθούν ενδιάμεσες κλίμακες διατηρώντας τον ακρότατο συντελεστή στα σημερινά επίπεδα των 25 και 35%. τα έσοδα που θα απωλεστούν με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να αναπληρωθούν με τη δημιουργία μίας νέας κλίμακας για εισοδήματα άνω των 100.000 στην οποία να εφαρμοστεί συντελεστής ας πούμε 45%

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:18 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΧΑΜΙΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠ ΚΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΝ ΜΗΝΑ ΔΗΛ ΠΟΣΑ ΚΕΡΔΗ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΤΟΣΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟΣΟ ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ 200Ε ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΣΟΥ ΚΟΨΩ ΑΠΟΔΕΙΞΗ 238 ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΕΞΑΠΑΤΑΣΤΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 21%ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΜΑΙΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΛΙΖΙΝΚ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΕΙΧΗΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:42 | Χρ. Σανιδάς

    ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΤΕ Η ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΤΕ???

    ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ «ΥΨΗΛΑ» ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ!

    ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ?
    – ΜΑ, ΟΣΟ «ΥΨΗΛΑ» ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ, ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΓΝΩΣΤΑ ΑΦΟΥ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
    ΑΛΛΟΙΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ!!!

    – ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ ΦΟΡΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ «ΥΨΗΛΑ» ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ «ΧΑΜΗΛΑ», ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ «ΑΓΝΩΣΤΑ»!
    ΑΥΤΑ, ΤΙ «ΕΠΙ-ΠΛΕΟΝ» ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ???

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 100,000Ε ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΝΑΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΦΟΡΟ ΣΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΝΟΣΑΣΤΕ-ΜΟΥΤΖΩΝΟΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΛΙΘΙΑ» ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΣΑΣ?

    ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ (ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ), ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΟΙ «ΜΑΓΚΕΣ ΚΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ», ΓΙΑΤΙ …ΔΕΣ ΤΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ «ΕΝΤΙΜΟΙ» ΒΛΑΚΕΣ.

    ΕΝΩ ΤΩΡΑ… ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΝΑ 500ΑΡΙΚΟ Η 1000ΡΙΚΟ ΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΓΕΙ ΚΑΝΑ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ… ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΑΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ.

    – ΤΑ ΕΞΗΣ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ …ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΑΝΑΞΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΤΕ ΠΙΘΑΝΟΝ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ…

    Α) ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΑΙ
    Β) ΙΣΟΝΟΜΙΑ

    – ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ?

    ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (…ΠΟΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ) ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΕΛΗ ΠΑΝΩ ΚΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ!!! (ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΟΔΡΟΜΟΥΣ?)

    ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΦΟΡΟ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, ΣΕ ΕΝΑ ΦΟΥΚΑΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ (ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑ) ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ (ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ, ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΚΛΠ. ΚΛΠ.?), ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ «ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΚΑΠΩΣ ΘΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ»…

    ΕΧΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ «ΔΙΚΑΙΑ» ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ?

    – ΚΑΜΩΝΕΣΤΕ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ??

    …..ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΟΥ! (ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ!)

    ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
    Χ.Σ. / ΑΘΗΝΑ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:01 | ΙΑΤΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

    ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΩΡΑ ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΕΝΑ Ή ΔΥΟ (2) ΠΑΙΔΙΑ:
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ Ο ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ 14000 ΕΥΡΩ (12000 ΚΑΙ 2000 ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ )
    ΚΑΙ Ο ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑ(1)!!!ΑΚΟΜΗ ΠΑΙΔΙ , ΔΗΛΑΔΗ Ο ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ 22000 ΕΥΡΩ !!!!!!!!!!!!!!!!
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΔΙΚΙΑ???
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
    ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ
    ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ : 15000 ΕΥΡΩ
    ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ: 18000 ΕΥΡΩ
    ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:21000 ΕΥΡΩ
    ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΜΕ 4 ΠΑΙΔΙΑ: 22000 ΕΥΡΩ ΚΛΠ
    ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ , ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ .
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
    ΙΑΤΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ-ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:03 | ΠΑΝOS

    Το αφορολόγητο για τα παιδιά είανι πολύ χαμηλό. ΜΠορεί με 1000 ευρώ το χρόνο να αντιμετωπισθούν τα έξοδα ενός παιδιού ή με 10.000 το χρόνο τα έξοδα τριών παιδιών; Ειδικά όταν αυτά σπουδάζουν; Εγώ έχω δύο παιδιά που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις. Τα έξοδα του καθενός είναι 1.000 ευρώ μηνιαίως. Στην περίπτωση αυτή λοιπόν που σπουδάζουν τα παιδιά το αφορολόγητο για τα παιδιά πρέπει να είναι 12.000 για κάθε ένα.
    Ακούμε ότι θα καταργηθεί το αφορολόγητο και θα υπολογίζειται βάσει των αποδείξεων. Καλό αφ ενός ώστε όλοι να ζητάμε αποδείξεις, αλλά δεν είναι δυνατόν ένας μισθωτός ή συνταξιούχος που κάνει το «σκατό του παξιμάδι» για να τα βγάλει πέρα και να μεγαλώσει τα παιδιά του, ο οποίος αγοράζει μόνο τα απαραίτητα για να ζήσει, να συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό αποδείξεων, με αποτέλεσμα το αφορολόγητό του να είναι μικρό και έτσι να πληρώνει μεγαλύτερο φόρο….
    Και δεν μπορεί ένας μισθωτός ο οποιος έχει 50.000 από μισθούς να θεωρείται υψηλόμισθος και να φορολογείται με 40 ή 45%, όταν δεν υπολογίζονται όλα τα έξοδα ανατροφής, σπουδών των παιδιών του και δεν εκπίπτει όλο το ενοίκιο που πληρώνει για αυτά, ή όλο το ποσόν των φροντιστηρίων, αλλά ένα μικρό μέρος του, κοροϊδία δηλαδή…
    Περιμένουμε μια δικαιότερη φορολογική κλίμακα και όχι ακόμα περισσότερους φόρους.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:26 | Γιώργος Τριανταφυλλίδης

    Κύριε Υπουργέ,
    Νομίζω ότι δεν πρέπει να θιγούν τα αφορολόγητα όρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι ομάδες αυτές έως εισοδήματος 100.000 Ευρώ.
    Από εκεί και πέρα είναι πιστεύω άδικο να κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους μισθωτοί και συνταξιούχοι την ώρα που αυτοί ούτως ή άλλως σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος των φόρων και δεν μπορούν να κρύψουν τίποτε. Να περιοριστεί η φοροδιαφυγή από ελεύθερα επαγγέλματα και να αποκατασταθεί η έννοια δικαίου. Δεν είναι δυνατόν επίσης να συγκρίνεται ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας όπου τους χωρίζει χάος παροχών και καθεστώτος εργασιακού. Ο δήμόσιος υπάλληλος θα έχει δουλειά πάντα. Ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα που δεν γνωρίζει τι θα ξημερώσει σε 2-3 μήνες, δεν είναι δυνατόν να εξακολουθεί να σηκώνει το βάρος ενός σπάταλου και υπέρογκου δημόσιου τομέα που έχει φέρει τη χώρα στο΄χείλος της χρεωκοπίας. Περικοπή μισθών στο δημόσιο τομέα λοιπόν. Αλήθεια, θα έγκατέλειπε κανείς το δημόσιο τομέα για εργασία στον ιδιωτικό και με τις ίδιες αποδοχές; Γιατί λοιπόν δεν τολμάτε την τομή αυτή;Είναι το ίδιο η εξασφάλιση εργασίας για πάντα και τό ίδιο να παλεύεις καθημερινά για την επιβίωση στον ιδιωτικό τομέα; ΄΄Εχουμε πια καταντήσει να χάνουν οι λέξεις το νόημά τους. Χάος βασιλεύει μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ποιο το νόημ ατης κοινωνικής αλληλεγγύης υπό αυτούς τους όρους και συνθήκες;
    Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
    Γιώργος Τριανταφυλλίδης

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:11 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

    Στην προεκλογική συγκέντρωση των εκλογών του 1974, άκουσα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στην παραλία της Θεσσαλονίκης να ζητά από όλους μας «να σφίξουμε το ζωνάρι διότι η απερχόμενη Χούντα είχε κάνει ρημαδιό την Ελλάδα και οι συνθήκες ήταν δύσκολες». Πρώτη φορά θα ψήφιζα έχοντας κάποια αρχική πολιτική συνείδηση και επι τέλους μετά τη δικτατορία θα έρχονταν και καλύτερες μέρες, όπως διαλάλιζε ο πολλά υποσχόμενος ομιλητής. Εμπρος λοιπόν, γιατί όχι, όλοι πρέπει να «σφίξουμε το ζωνάρι».
    Ο ομιλητής όμως και μετέπειτα κυβερνήτης, δεν έκανε τίποτα για να με ανακουφίσει.
    Δυστυχώς όμως έκτοτε και αμέσως μετά από οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση, ακούω τον εκάστοτε νέο νικητή-κυβερνήτη να επαναλαμβάνει τα ίδια γνωστά πια σενάρια περί ατασθαλιών της προηγούμενης κυβέρνησης, άδεια ταμεία, καμένη γη, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος κ.λ.π. κ.λ.π. και ότι πρέπει ¨να σφίξουμε το ζωνάρι…»
    Επιτέλους πόσες τρύπες έχει αυτό το ζωνάρι; Κοντεύει να κοπεί η μέση μου.
    Πιστεύω ότι όποιος κάνει κακό στην κοινωνία πρέπει να τιμωρείται. Αυτό όμως δεν το είδα ποτέ να γίνεται στην Ελλάδα. Αν δηλαδή ο τότε υπουργός ήταν ανεγκέφαλος και ξεφύγαμε και ο επόμενος κακά πληροφορημένος και διαλύσαμε και ο μετέπειτα ανίκανος και βουλιάξαμε, γιατί κάθε φορά να ξανασφίγκω το ζωνάρι και να πληρώνω τα σπασμένα, ενώ αυτός να απολαμβάνει όσα απολαμβάνει ένας σημερινός συνταξιούχος υπουργός;
    Εχω αρκετή υπομονή και ανοχή για να στηρίξω έναν σοσιαλιστή κυβερνήτη. Ομως τι θα γίνει αν και τώρα δεν πάμε καλά;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:48 | νικηφορος

    κ. Υπουργέ. Θα έπρεπε εσείς να προτείνετε μία φορολογική κλίμακα για
    την οποία οι πολίτες θα έλεγαν τη γνώμη τους και, αν διαφωνούσαν, θα
    πρότειναν κάποια άλλη. Εσείς, για ευνόητους λόγους, κρατάτε τα χαρτιά
    κλειστά και τη διαβούλευση την κάνετε καθαρά για επικοινωνιακούς λό
    γους. Τέλος πάντων, ας είναι.
    Πάντως, η όποια φορολογική κλίμακα επιλεγεί από εσάς, να εφαρμοστεί
    στο οικογενειακό εισόδημα και όχι στο ατομικό όπως γίνεται μέχρι σήμε
    ρα. Για εξετάστε λίγο το θέμα και θα δείτε ότι η φορολόγηση του ατομι
    κού εισοδήματος είναι άδικη. Ας πάρουμε δύο οικογένειες. Στη πρώτη έχει έσοδα μονο ο ένας από τους συζύγους και στη δεύτερη και οι δύο.
    Η πρώτη οικογένεια, με έσοδα μόνο του ενός, έχει ετήσιο εισόδημα α΄. Η
    δεύτερη οικογένεια, με έσοδα και των δύο ( από διάφορες πηγές αλλά ο
    καθένας χωριστά τα δικά του ), έχει και αυτή ετήσιο εισόδημα α΄. Η πρώ
    τη οικογένεια θα πληρώσει πολύ περισσότερο φόρο από ότι θα πληρώσει η
    δεύτερη και αυτό γιατί η φορολόγηση γίνεται στο ατομικό εισόδημα παρ’
    όλο που η φορολογική δήλωση είναι οικογενειακή. Εδώ κάτι δεν πάει κα
    λά.
    Αν και είμαι σίγουρος ότι τη νέα φορολογική κλίμακα την έχετε έτοιμη
    στο συρτάρι, εγώ θα μπώ στο πειρασμό να προτείνω μία κλίμακα που θεωρώ
    ότι θα κάνει πιό δίκαιη τη φορολόγηση των εισοδημάτων και θα ελαφρύ
    νει, έστω και λίγο, τα μικρομεσαία εισοδήματα που μέχρι σήμερα είναι
    τα ιπποζύγια του κράτους.
    Αφορολόγητο όριο 10.000 ευρω.
    από 10.001 έως 15.000 συντελ. 10% 500e 500e
    από 15.001 έως 30.000 » 20% 3.000e 3.500e
    από 30.001 έως 50.000 » 35% 7.000e 10.500e
    από 50.001 έως 70.000 » 40% 8.000e 18.500e
    από 70.001 έως100.000 » 45% 13.500e 32.000e
    από100.001 και πάνω » 50%

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 19:13 | ΚΘ

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ δώστε μεγάλη προσοχή στην ΠΟΝΗΡΙΑ που προσπαθούν σιγά-σιγά να περάσουν, με εμφανίσεις στην τηλεόραση και απόψεις «ειδικών», ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ και κυρίως των μη προνομιούχων.
    Ακούσαμε σήμερα τον κ. υπουργό να μας ανακοινώνει τη ΣΥΝΔΕΣΗ του 50% του αφορολογήτου με αποδείξεις. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ γιατί ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ 19% ΦΠΑ και επομένως ΔΕΝ είναι αφορολόγητες. Επομένως, Η ΕΝΝΟΙΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
    Επίσης δε μας λένε τίποτα για το τι θα γίνεται αν προσκομίζονται ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ που θα ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ το όριο του αφορολόγητου. Θα υπολογίζονται ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ επι του ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΟΣ ποσού ή όχι; ΑΝ ΟΧΙ, άλλη μία ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΘΑΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ περιμένει τους άμοιρους μη προνομιούχους.
    Θέλετε και ΤΡΙΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ; Η μείωση του αφορολόγητου θα ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ του φόρου εισοδήματος στους μισθωτούς και η οποία θα αναπληρώνεται «ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» με την υποβολή της δήλωσης και αν έχουν προσκομιστεί οι κατάλληλες αποδείξεις.
    Γι’ αυτό αγαπητοί συμπολίτες πρέπει να είμαστε ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, αλλά και έτοιμοι να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ στη «ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ» που με ελαφρότητα μας υποσχέθηκαν.