Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 17:07 | Manolis

    !!!!! για την Ελλάδα ρε γαμωτο !!!!
    Αν και είμαι θερμός υποστηρικτής και χρήστης της πληροφορικής και ειδικότερα του Internet εδώ και δεκαετίες απορώ με την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει μια τέτοια βάση δεδομένων όπου όλα σχεδόν που γράφονται είναι γνωστά σε όλους εδώ και πολλές δεκαετίες και όλοι γνωρίζουμε για το μαύρο χρήμα που διακινείται στα καύσιμα, στις εφορίες στις ΔΕΚΟ, στα δασαρχεία. στις αναθέσεις των δημοσίων έργων , σε όλα ανεξαιρέτως τα ελεύθερα επαγγέλματα που εκμεταλλεύονται την άγνοια και τον πόνο του κοσμάκη και τον γδέρνουν κανονικά και σε ένα σωρό άλλα επαγγέλματα που από το 2001 μετέτρεψαν το χάρτινο κατοστάρικο σε 1 ευρώ και άρχισαν την μεγάλη ληστεία των κυρίως των μισθωτών και συνταξιούχων με την ανοχή της εκαστοτε ανήμπορης και ανύπαρκτης κυβέρνησης να ελέγξει την κατάσταση.
    Όσο για το τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να μπορέσει να πιάσει όλα αυτά τα λαμογια που ασελγούν και καταληστεύουν το κράτος και τον ανήμπορο κοσμάκη, θεωρώ ότι πρέπει να κάνει ότι κάνουν όλα τα προηγμένα κράτη και να μετατρέψει ότι έχει σχέση με το οικονομικό έγκλημα από απλό αδίκημα σε κακούργημα ώστε να μπορέσει να πατάξει το τεράστιο αυτό πρόβλημα που λέγεται φοροδιαφυγή και όχι μόνο . Ας αφήσει λοιπόν κατά μέρος τους πειραματισμούς η κυβέρνηση και να στείλει άμεσα καμιά εκατοστή οικονομικά η φοροτεχνικά ικανά στελέχη σε διάφορα κράτη τα οποία έχουν πατάξει το οικονομικό έγκλημα και να μελετήσουν το εκεί περιβάλλον και να επιστρέψουν με προτάσεις και να τις προσαρμόσουν και να τις εφαρμόσουν στο ελληνικό περιβάλλον.
    Κύριοι της κυβέρνησης ο ελληνικός λαός σας ψήφισε γιατί πίστεψε ότι μπορείτε να σώσετε την Ελλάδα από την κατηφόρα που κακά τα ψέματα εσείς οι πολιτικοί την οδηγήσατε εκεί με την ατολμία σας και τις πελατειακές σας αποφάσεις. Αφήστε λοιπόν κατά μέρος το πολιτικό κόστος και πιστέψτε στο αλησμόνητο « για την Ελλάδα ρε γαμωτο» και να ξέρετε ότι το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού ( εκτός από τα λαμογια ) θα σας υποστηρίξει, διαφορετικά αν αποτύχετε και τώρα να ξέρετε ότι θα σας στείλει στα σπίτια σας πριν από την ώρα σας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 17:07 | vergos dimitrios

    πως θα παιρνω αποδειξη στην λαικη αγορα απο τους παραγωγους? [δεν εχουν ταμειακες μηχανες]

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 17:50 | ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

    ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ. ΝΑ ΦΟΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΩΣ 30000 ΕΥΡΩ. ΔΩΣΤΕ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΚΙΝΗΤΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΠΙΑΝΕΤΕ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ. ΑΜΕΣΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΚΥΝΔΙΝΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ.ΠΙΑΣΤΕ ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΣΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 1500 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ Π.Χ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 17:31 | ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ

    Το πρώτο μου σχόλιο αφορά την ανάπτυξη.
    1)Εντός πέντε ετών τα αφορολόγητα τακτικά και έκτακτα αποθεματικά των Α.Ε εάν δεν επενδυθούν σε ανάπτυξη να φορολογηθούν με συντελεστή 50%
    2)Οι αποσβέσεις παγίων το ίδιο ως άνω (1)
    3)Οι επιχειρήσεις αυτές εαν επενδύσουν τα αποθεματικά και τις αποσβέσεις θα έχουν για τα επόμενα πέντε χρόνια συντελεστή φορολογίας κερδών 10%.
    Είναι προφανές οτι αυτή η ανάπτυξη θα μειώσει την ανεργία και θα σταματήσει την εξαγωγή κεφαλαίων στις γειτονικές χώρες.
    Το δεύτερο σχόλιο αφορά τον Δημόσιο τομέα.
    1) Άρση της μονιμότητας υπο όρους
    2) Εύθύνη,Εξουσία και Δικαιώματα προισταμένων και Διευθυντών
    3) Καμία πρόσληψη για μία πενταετία με στόχο την μείωση προσωπικού κατά 30% πλήν ειδικών περιπτώσεων.
    4) Οργανόγραμμα εκάστης Υπηρεσίας με ευθύνη προισταμένων και Διευθυντών , με ποσοτική και ποιοτική μέτρηση του έργου κάθε εργαζόμενου και κάθε τμήματος.
    5) Κίνητρα αποδοτικότητας και συμπεριφοράς
    6) Ένα εργατικό και ασφαλιστικό Δίκαιο για όλους τους Ελληνες
    7)΄Αμεση απόλυση σε περίπτωση δωροληψίας

    Το τρίτο σχόλιο για την φοροδιαφυγή
    1) Αφαίρεση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για πέντε χρόνια(Γιατροί-Δικηγόροι , υδραυλικοί, Ηλεκτρολόγοι κ.λ. το ίδιο και για δωροληψία.
    2) Συνυπευθυνότητα με φυλάκιση φοροτεχνικών , λογιστών και Οικονιμικών Διευθυντών η Συμβούλων
    3) Αφαίρεση άδειας λειτουργίας επιχείρησης για τρία χρόνια
    4)Ταμιακές μηχανές σε όλες τις εμπορικές δοσοληψίες
    5)Τεκμήρια διαβίωσης
    6) Ενιαία φορολογική κλίμακα
    7) Σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος

    Αυτά περιληπτικά είναι τα σχόλια μου

    Σαράντης Φίλιππας
    Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων
    Οικονομικος Διευθυντής επί 35 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 17:33 | ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ

    Το πρώτο μου σχόλιο αφορά την ανάπτυξη.
    1)Μέσα σε πέντε χρόνια τα αφορολόγητα τακτικά και έκτακτα αποθεματικά και οι αποσβέσεις παγίων εαν ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΘΟΥΝ σε ανάπτυξη να φορολογηθούν με συντελεστή 50%
    2)Εαν κάνουν επενδύσεις τα παραπάνω τότε τα κέρδη τους για πέντε χρόνια να φορολογηθούν με συντελεστή 10%
    Αυτή η ανάπτυξη θα μειώσει την ανεργία και θα σταματήσει την εξαγωγή κεφαλαίων

    Το δεύτερο σχόλιο αφορά τον Δημόσιο τομέα

    1) ΄Αρση της μονιμότητας υπο προυποθέσεις
    2) Ευθύνη,Εξουσία και Δικαιώματα προισταμένων και Διευθυντών
    3)Πάγωμα των προσλήψεων για πέντε χρόνια και μείωση έτσι του προσωπικού κατά 30% πλήν ειδικών περιπτώσεων
    4)Οργανόγραμμα κάθε υπηρεσίας με ευθύνη προισταμένων και διευθυντών με ποσοτική και ποιοτική μέτρηση του έργου κάθε εργαζόμενου και κάθε τμήματος.
    5)Κίνητρα αποδοτικότητας και συμπεριφοράς
    6)Άμεση απόλυση σε περόπτωση δωροληψίας και
    7),Ενα εργατικό και ασφαλιστικό δίκαιο για όλους τους Ελληνες

    Το τρίτο σχόλιο για την φοφοδιαφυγή
    1) Σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής και δωροληψίας αφαίρεση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για πέντε χρόνια( Γιατροί,Δικηγόροι κ.λ.)
    2)Αφαίρεση άδειας λειτουργίας επιχειρήσεως για τρία χρόνια
    3) Τεκμήρια διαβίωσης για όλους
    4) Παύση φοροαπαλλαγών κατα περίπτωση
    5) Ταμιακές μηχανές παντού
    6) Ενιαία φορολογική κλίμακα
    7) Αποδείξεις δαπανών και
    8) Σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος

    Σ.Φίλιππας
    Οικονομολόγος-Οργάνωση-Διοίκηση

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 17:30 | Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος

    Κάντε ότι κάνουν όλοι στην Ευρώπη. Ρίξτε τους φόρους. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 17:22 | Τ. Χ.

    Το μέτρο με τις αποδείξεις παρουσιάζει προβλήματα. Όταν ζητάμε απόδειξη από οδοντογιατρό ζητάει παραπάνω χρήματα. Είναι κοινό μυστικό της τακτικής που ακολουθούν κάποιοι για να μην δηλώνουν τα εισοδήματα τους. Γιατί δεν υπάρχουν μηχανισμοί να φορολογηθούν κι αυτοί χωρίς να βρισκόμαστε εμείς οι πελάτες σε δύσκολη θέση για την απόδειξη.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:08 | ΜΑΝΩΛΗΣ

    ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΗΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΩΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ? ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΙΣΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΥΤΕ ΚΑΤΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:20 | καραμπελας γεωργιος

    Αγαπητοι κυριοι,εχω την εντυπωση και την αισθηση οπως και καποια εκατομυρια ελληνες, οτι ποτε καμια ελληνικη κυβερνηση,μεχρι και τωρα, δεν ηθελε στην πραγματικοτητα να σταματησει την φοροδιαφυγη,γιατι βλεπω με λυπη μου οτι προσπαθειτε να επαναφερετε μετρα οπως τεκμηρια, αποδειξεις, μετρα που ειχαν ξαναδοκιμαστει κατα το παρελθον και ειχαν πληρη αποτυχια,δηλαδη ξαναζεσταμενο φαγητο. Γνωριζετε πολυ καλα οτι ο ελληνας ειναι εφευρετικος και θα βρει παλι την φορμουλα να ξεπερασει και την σκοπελο των τεκμηριων και των αποδειξεων. Ενα απλο παραδειγμα, καποιος που ειναι κατοχος μιας θαλαμηγου η ενος ακριβου αυτοκινητου γιατι να μην το σπασει σε πολλα ονομα η ακομα και να αλλαξει την σημαια της θαλαμηγου. Γιατι δεν ακολουθειτε την οικονομια αλλων κρατων για να δειτε με ποιους τροπους παλευουν την φοροδιαφυγη π.χ. της μεγαλυτερης οικονομιας του κοσμου των ΗΠΑ. τοσο απλο και πολυ αποτελεσματικο, αντιγραψτετο απο την αρχη μεχρι το τελος και δεν θα χασετε γιατι ειναι πολυ δικαιο και για το κρατος και για το πολιτη.Το πρωτο που πρεπει να γινει απαξαπαντες ιδιωτες και επιχειρησεις πρεπει να εχουν εναν λογαριασμο οψεως και χωρις αυτον δεν θα ειναι σε υσχει ο φορολογικος αριθμος του ιδιωτη και της καθε επιχειρησεις. Και το μεγαλυτερο μυστικο ειναι οτι ολες οι συναλλαγες θα πρεπει να γινοντε με καρτες η τσεκ για να ειναι εγκυρες και να μπορεις να τις δικαιολογησεις σαν εξοδα. Συναλλαγη που θα γινετε με μετρητα δεν θα θεωρητε απο την εφορια σαν εγκυρη γιατι απλουστατα δεν περασε απο τον οψεως λογαριασμο οποτε δεν μπορεις να την περασεις σαν εξοδο και φυσικα εφ οσον τα χρηματα δεν θα μπορεις να τα δικαιολογησεις που τα ξοδεψες θα πληρωσεις φορο. Απο την αλλη μερια μετα ειναι ευκολο να δει η εφορια ποιος ξοδευει περισσοτερα απο αυτα που δειχνει οτι εισπρατει. Δηλαδη ηρθε ο υδραυλικος η ο ηλεκτρολογος να φτιαξει μια ζημια στο σπιτι η επισκεπτεσε εναν γιατρο η δικηγορο και ηρθε η στιγμη να πληρωσεις, αχ με συνχωρητε δεν εχω μετρητα μαζι μου παρτε ενα τσεκακι η χρεωστε την καρτα μου για την δουλεια σας, αυτος που θα παρει το τσεκ τι θα κανει, αναγκαστικα θα το καταθεσει στον οψεως λογαριασμο,οποτε και αυτοματως θα φανει η συναλλαγη στην εφορια. Κατα αυτον τον τροπο εχουν καταθερει στην αμερικη το 70% των συναλλαγων να γινοντε με τσεκ και καρτες, και η εφορια τους εχει φθασει στο σημειο να λεει εαν μπορεις να κλεψεις με το 30% κλεψτω. Και το σημαντικοτερο αυτα τα τσεκ δεν σταματανε να εκδιδοντε γιατι αμα σταματησουν πως θα λειτουργησει η εφορια. τα παντα πρεπει να πληρωνοντε με τσεκ ΔΕΗ ΟΤΕ τιμολογια αγορες υπηρεσιες σουπερ μαρκετ εφορια κλπ και στο τελος του χρονου τι χρηματα εμειναν μεσα στον λογαριασμο αυτο να φορολογησε,καθαρα και ξαστερα. Αυτο το συστημα εχει ακομα ενα καλο, σε αναγκαζει να ξοδευεις τα χρηματα σου εαν εχεις περισσευμα, με την λογικη προκειμενου να μου τα παρει η εφορια ας τα ξοδεψω σε καταναλωτικα προιοντα και ετσι επιτυνχανετε να κυκλοφορει το χρημα και να δινει ωθεισει στο εμποριο και στην οικονομια και το κρατος να εισπρατει επιπλεον φορους σε μορφη ΦΠΑ. Υστερα οι ανθρωποι αυτοι εχουν το πιο απλο συστημα με το ΦΠΑ, δεν υπαρχει ΦΠΑ μεταξυ των εμπορων και στις αναγραφομενες τιμες που υπαρχουν στις βιτρινες, το ΦΠΑ το πληρωνει ο καταναλωτης στην ταμιακη μηχανη, την ωρα που το αγοραζει,της ταξεως του 6% εως 8% αναλογως την πολιτεια, ενα καθαρο νουμερο που δεν ποναει κανεναν,και το πιο σημαντικο δεν υπαρχει αυτη η προστααφαιρεσει που γινετε εδω και ξεκινανε ολες οι αλχιμειες και απατες. Επισης ειναι αξιοσημειοτο να παρακολουθησετε το φορολογικο συντελεστη της Κυπρου, καταφεραν να μαζεψουν ολα τα χρηματα απο τα ανατολικα κρατοι,μπραβο τους. Εμενα προσωπικα δεν με νοιαζει εαν τα χρηματα που θα μου δωσει καποιος για να του προσφερω ενα εμπορευμα η μια υπηρεσια προερχοντε απο ανατολικο κρατος η ειναι μαυρα χρηματα, το ιδιο νομιζω οτι ενδιαφερει και τους κυπριους και εχουν καταφερει να εχουν μια απο τις καλυτερες οικονομιες του κοσμου. Πρεπει να κανετε ενα Φορουμ στο οποιο πρεπει να μαζεψετε ολους τους επιφανεις ελληνες του εξωτερικου και της ελλαδος και να τους βαλετε να φερουν τα χρηματα τους και τις δουλειες τους εις το ελληνικο χωρο χωρις να πληρωνουν φορους και να τους δωσετε οτι αλλο θελουν για να δημιουργησουν καινουργιες δουλειες εδω στην ελλαδα,κανεις δεν εχει να χασει απο αυτο, μονο τα κρατοι στα ποια ευημερουν ,μονο οι εφοπλιστες να μεταφερουν τα χρηματα τους εδω, η αγγλικη τραπεζα θα καταρευσει και δεν ειναι δικα μου λογια ειναι των ιδιων των εγγλεζων μεσα στο κοινοβουλιο τους.Δεν επιτρεπετε ελληνικα πλοια να μεταφερουν το 20% των πετρελαιων της αμερικης και να ειμαστε το πιο αδυναμο λομπυ στον κοσμο,απαραδεκτο. Ψαχνετε παλι να βρειτε και να παρετε χρηματα απο τον λαο, αλλα πως να παρετε απο τον μη εχοντα γι αυτο καντε ενα μακροχρονιο προγραμμα πραγματικης αναπτυξης, με βαθος χρονου για να ανακαμψει η οικονομια, στηριξτε τους χαμηλομιστους και τους μικροσυνταξιουχους ωστε σε βαθος 6ετιας να φθασουν τον μεσο ορο της ευρωπης. Αυτο θα δωσει φτερα στα ποδια των ελληνων. Στηριξτε τους μικρομεσεους για να παρει μπρος η αγορα. Αυτοι ειναι οι πραγματικοι στιλοβαρες της οικονομιας. Χωρις αυτους δυστυχως δεν μπορει να προχωρησει η χωρα.Σταματηστε πια αυτο το ανορθοδοξο μετρο που καποιος εαν χρωσταει ΦΠΑ ΙΚΑ ΤΕΒΕ δεν μπορει να ξαναδημιουργησει εταιρεια καινουργια . Πως να πληρωσει καποιος που χρωσταει εαν δεν μπορει να δημιουργησει κατι καινουργιο. Σταματηστε να τιμωρειτε αυτον που χρωσταει και εκανε καποια λαθοι ως προς το επιχειρειν.Καντε τον τειραισια να λειτουργει με βαθμολογια οπως στην αμερικη, εδω εαν κανεις μια φορα το λαθος τελειωνεις για μια ζωη και πραγματικα σημαδευεσε για μια ζωη και σε πολλες περιπτωσεις και το μελλον των παιδιων μας.Ακολουθηστε το Ολλανδικο προτυπο με τα coffee shop και οι μονοι που εχουν να χασουν ειναι οι γειτονες μας που εχουν γινει με βιλλες και φεραρι, μονο κερδος εχουμε να βγαλουμε απο αυτην την ιστορια σαν κρατος με τα δισεκατομυρια που χανοντε χωρις να φορολογουντε και να σωσουμε και την νεολαια μας απο τα σκληρα ναρκωτικα και θα φερουμε και τουριστικο χρημα. Προσεξτε το θεμα της βαρια μας βιομηχανιας τον τουρισμο. Βαλτε μια ωρα μαθημα την εβδομαδα στα σχολεια με θεμα τον τουρισμο για να αποκτισουμε τουριστικη κουλτουρα, και οποιος θελει να δουλεψει σε τουριστικο μερος θα πρεπει να περναει ενα 15πενθημερο σεμηναριο,γιατι αυτην την στιγμη εχουν κατακλιστη ολα μας τα τουριστικα μερη με οικονομικους μεταναστες που τουριστα ειδαν πρωτη φορα εδω στην ελλαδα,γιατι δυστυχως ο καθε τουριστας δεν μπορει να ξεχωρισει τον ελληνα απο τον οικονομικο μεταναστη. Και ορισμενοι δημοι εχουν γινει βιομηχανιες να τους εκδιδουν χαρτια εναντι αμοιβης πχ μυκονος,γνωριζω εγω ο ιδιος περιστατικα, που με κανουν να ντρεπομαι που ειμαι ελληνας.Μεγαλη προσοχη πρεπει να δωθει με το δικαιομα της ψηφου σε αλλοδαπους γιατι ειδικα σε ορισμενα μερη οπως η μυκονος ο δημαρχος σε λιγα χρονια θα ειναι απο γειτονικη χωρα.ειναι 10πλασιοι των ντοπιων και γεννουν με ρυθμους που δεν τους φανταζομαστε καν. Δωστε αδειες σε οσους εχουν τις προυποθεσεις οπως ξενοδοχεια να φτιαξουν καζινα,γιατι υπαρχει και ο τουριστας του καζινου και αυτοι παντα εχουν χρηματα. Δεν ειναι κακο,αυτος που θελει να παιξει και στο μπουκαλι να τον βαλεις θα βρει τον τροπο να παιξει.Φτιαξτε υποδομες δρομους λιμανια μαρινες και εαν δεν μπορειτε δωστε τα σε ιδωτες να τα φτιαξουν γιατι χωρις αυτα δεν μπορει ουτε εμποριο να αναπτυχθει ουτε ο τουρισμος. Φτιαξτε γεφυρες που να ενωσουν ολα μας τα νησια πχ key west στην φλοριδα της αμερικης και να μεινουν ελευθερα πλοια προς αλλους προορισμους. Καντε το αιγαιο θαλασσιο βιολογικο παρκο με απαγορευση των στρατιωτικων ασκησεων. ΜΗΝ φοβαστε να επεκτεινετε τα χωρικα μας υδατα,μας ανηκουν και δεν πρεπει να χαρισουμε τιποτα σε κανεναν,ανηκουν σ εμας και στα παιδια μας,ειναι εθνικος μας πλουτος και κληρονομια μας.αξιοποιηστε ολη την δημοσια περιουσια με σωστο τροπο.Ειμαστε πλουσιο κρατος, με ιστορια, με ομορφιες με θαλασσες γαλαζιες με τα καλυτερα τροφιμα,με καλο κλιμα πρεπει να κανουμε ολους τους ξενους να ονειρευοντε πως να ζησουν στην ελλαδα ολοι να θελουν να αγορασουν ενα σπιτι εδω για τι υπολοιπο της ζωης τους, οπως εχουν καταφερει να φτιαξουν την φλοριδα στην αμερικη.Ελπιζω καπου να βοηθησα με τις ιδεες μου και συγνωμη για τα ορθογραφικα μου λαθη. Παντα στην διαθεση σας, καραμπελας γεωργιος τηλ. 6988 608339

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:05 | ΣΠΥΡΟΣ

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ -ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟ 2010.

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ CITY PRESS ΤΗΣ 28.12.2009 :……
    » ΠΡΩΤΟΝ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ,ΔΕΥΤΕΡΟΝ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ,ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.Η ΑΥΣΤΗΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ.ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ ΝΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΑΠΙΘΑΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ,ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ.
    ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΑΝ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΟΥΝ.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΟΛΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ.
    Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
    ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ,ΕΦ’ΟΣΟΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΣΟΔΑ ΑΝΤΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
    Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΑΠΟ ΕΜΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ.ΜΟΝΟΝ ΕΑΝ ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.»
    ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΜΕ ΧΑΡΑ.
    ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ:
    1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο Κ.Β.Σ.ΑΜΕΣΑ ,ΟΧΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ,ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ -ΜΑΝΔΑΡΙΝΟΙ-ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΠΟΛΥΤΟΜΩΝ «ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΩΝ» ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΜΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ -ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΩΦΕΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΥΝΟΜΙΑ , ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΤΕΡΜΟΝΑ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ .
    ΠΡΟΣΟΧΗ ! ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΩΣΤΑ. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ – ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ -ΚΑΙ ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.
    2. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ(1)ΝΕΟ ΑΠΛΟ -ΣΑΦΗ-ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΝΟΜΟ,ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΑΘΕΡΟ,ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ(Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΤΗΡΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΣΕ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΟΗΤΑ -ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ -ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ -ΕΛΕΟΣ!!)
    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ ΠΟΛΥΝΟΜΙΑ -ΝΟΜΟΙ ΕΠΙ ΝΟΜΩΝ ,ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ,ΠΟΛ.,ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ,ΕΓΓΡΑΦΑ ΥΠΟΙΚ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΛΟΤ, ΕΣΥΛ ΚΛΠ. ΟΛΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΜΕ «ΔΟΥΛΕΙΑ» ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΑΚΑΣΤΗΡΙΑ ,ΤΟ Σ.Τ.Ε. ΚΛΠ.ΚΛΠ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    Σ.Β.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:51 | Θανάσης Ε.

    Θα ήθελα να προτείνω κάτι για τα Τέλη Κυκλοφορίας, μιας και αυτά είναι Φόρος, αλλά δεν βρήκα αντίστοιχη ενότητα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τον Φόρο για την αγορά ενός οχήματος τον πληρώνουμε και με τον παραπάνω. Το θέμα είναι ότι όποιος **ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ** το αυτοκίνητό του, ρυπαίνει και χρησιμοποιεί και χρειάζεται τους δρόμους και τις υποδομές. Άρα αυτός να πληρώσει αντίστοιχα και τα Τέλη **ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ**.

    Με βάση περιβαλλοντολογικά κριτήρια, γιατί να με νοιάζει αν κάποιος έχει μια Lamborghini στο γκαράζ του σπιτιού του και την κυκλοφορεί 1000 km τον χρόνο; Αυτός ρυπαίνει ελάχιστα και, συν τοις άλλοις, έχει πληρώσει και ένα σωρό λεφτά για να την αγοράσει και έχει ήδη φορολογηθεί για αυτή την αγορά. Και γιατί να μην πληρώσει **συγκριτικά** περισσότερα τέλη αυτός που κάνει 30.000km/χρόνο με το μικρό του Fiat; Ρυπαίνει πολύ περισσότερο από τον πρώτο και χρησιμοποιεί τους δρόμους πολύ περισσότερο!

    Για να μην παρερμηνευτώ, φυσικά και δεν προτείνω να πληρώσει αυτός με το Fiat παραπάνω από ότι πληρώνει τώρα! Προτείνω απλά ο καθένας να πληρώνει περισσότερο, όσο χρησιμοποιεί το όχημά του.

    Όλοι ξέρουμε ότι ο κυβισμός είναι αντικειμενικά το πιο άδικο κριτήριο υπολογισμού των τελών. Το δικό μου αυτοκίνητο είναι του 2008 και 2000cc και έχει λιγότερους ρύπους ανά χιλιόμετρο από το 1400cc μοντέλο του 2009 της γυναίκας μου. Όμως, εγώ για το 2010 θα πληρώσω 3 φορές περισσότερα για τα «πράσινα» τέλη, δηλαδή 578 ευρώ και 186 ευρώ αντίστοιχα.

    Επίσης, τί κοροϊδία είναι αυτή με τα υβριδικά μοντέλα; Επειδή, δηλαδή, υβριδικά των 3500cc και 1800cc ρυπαίνουν σαν 1600cc και 1200cc αντίστοιχα, πρέπει να πληρώνουν ευτελή τέλη ή ακόμα και τίποτα; Εκεί, τουλάχιστον, έγιναν κάποιες διορθωτικές κινήσεις…

    Ακόμη, κάποιος αγόρασε το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο με κάποιον άλλον: ο πρώτος το πήρε στις 31/12/2004 και ο δεύτερος στις 2/1/2005. Γιατί ο πρώτος να πληρώνει παραπάνω τέλη; Ρυπαίνει περισσότερο; Ή είναι πιο πλούσιος;

    Τα Τέλη Κυκλοφορίας είναι από τους πιο άδικους, κακοσχεδιασμένους φόρους. Πιστεύω ότι το θέμα δεν είναι να τιμωρούμε για χρόνια κάποιον που, είτε έχει την ευχέρεια, είτε στριμώχτηκε για να επιλέξει ένα μεγαλύτερο και ασφαλέστερο όχημα (π.χ. ένα μεσαίο οικογενειακό ή ένα minivan για κάποιον πολύτεκνο), ούτε πρέπει να αναγκαστούμε όλοι να κυκλοφορούμε με μικρού κυβισμού αυτοκίνητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά μας. Το Τέλος Κυκλοφορίας δεν θα πρέπει να είναι φοροεισπρακτικού χαρακτήρα μέτρο και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την φορολογία εισοδήματος. Πρέπει να αποκτήσει πραγματικά πράσινη κατεύθυνση και να μην αναγκάζει χιλιάδες κόσμου να παρατάει τα έστω και λίγων ετών αυτοκίνητά του λόγω των υπέρογκων επιβαρύνσεων!

    Σίγουρα, ένα σημαντικό βήμα θα ήταν τα Τέλη να βασιστούν απλά πάνω στις εκπομπές ρύπων και όχι στον κυβισμό. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα πιο δίκαιη λύση, όπως η εξής:

    Όποιος κινείται, ρυπαίνει. Ας πληρώνουμε ανάλογα με την κίνηση, δηλαδή ανάλογα με την βενζίνη/πετρέλαιο που καταναλώνουμε. Δηλαδή, να ενσωματωθούν τα Τέλη Κυκλοφορίας στα καύσιμα. Θα μπορούσαμε π.χ. να πληρώνουμε ένα πολύ χαμηλό στάνταρντ τέλος ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων του αυτοκινήτου μας, π.χ. 30 ευρώ τον χρόνο, και από κει και μετά να ενσωματωθούν τα Τέλη στην βενζίνη. Έτσι, όποιος κάνει λίγα χιλιόμετρα ή/και καίει λιγότερο, ρυπαίνει λιγότερο και θα πληρώνει λιγότερα συνολικά ετήσια Τέλη από ότι τώρα. Όποιος κάνει πολλά χιλιόμετρα ή/και καίει περισσότερο, θα πληρώνει αναλόγως περισσότερα. Βέβαια, για να γίνει κάτι τέτοιο σωστά και αποδοτικά, θα πρέπει να σταματήσει το χάος της αγοράς καυσίμων και να μην υπάρξει πχ. αύξηση της βενζίνης κατά 10 λεπτά/λίτρο, ενώ θα πρέπει να αυξηθεί πχ. 2 λεπτά/λίτρο.

    Όποιος χρησιμοποιεί το όχημά επαγγελματικά θα μπορούσε να έχει συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές, ενώ, για τα ακριβά αυτοκίνητα, θα μπορούσε να ισχύσει ένα δίκαιο Τεκμήριο, και όχι εξωπραγματικό, όπως ήταν παλιά. Αυτό θα κάλυπτε το κενό που θα μπορούσε να προκύψει εάν κάποιος αναρωτηθεί «πώς συντηρεί κάποιος μια Lamborghini, ακόμα και αν δεν την κινεί ιδιαίτερα;». Επίσης, θα μπορούσε να συνδεθεί ακόμα και το τελικό ποσό πληρωμής υπέρ Τελών Κυκλοφορίας με κάποιο πλαφόν, προκειμένου να υπάρξουν νέες ανισότητες. Για παράδειγμα: κάποιος χαμηλόμισθος αναγκάζεται και κάνει πολλά χιλιόμετρα για να πάει στη δουλειά του και έχει καταναλώσει πολλά καύσιμα με το παλαιό του αυτοκίνητο μέσα σε ένα χρόνο. Προσκομίζοντας τις αποδείξεις καυσίμων, θα μπορούσε να κριθεί ένα Α ποσό επιστροφής φόρου, στη περίπτωση που θα την δικαιούταν με βάση γενικότερα φορολογικά κριτήρια εισοδήματος, αφού ο συγκεκριμένος πολίτης θα έχει πληρώσει συνολικά πολύ περισσότερα Τέλη Κυκλοφορίας από ότι αντέχει η τσέπη του.

    Όπως είπα πριν, πιστεύω ότι τα Τέλη δεν θα πρέπει να αντικαταστήσουν την Φορολογία Εισοδήματος. Με το σύστημα που προτείνω πιστεύω ότι:
    1) θα εξαλειφθούν οι πάμπολλες αδικίες και ανισότητες του υπάρχοντος συστήματος
    2) θα δοθούν πραγματικά κίνητρα για να μικρύνει η μέση ηλικία του στόλου οχημάτων, δηλαδή θα έχουμε ασφαλέστερα και πιο οικολογικά οχήματα
    3) θα βοηθήσει να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση καθώς όλοι θα σεβαστούμε ένα πραγματικά πράσινο προσανατολισμό του μέτρου
    4) δεν θα επιβαρύνει το εφάπαξ κόστος των Τελών τον οικογενειακό προϋπολογισμό του Δεκεμβρίου, ούτε την αγορά ενός οχήματος
    5) δεν θα παρατηρείται η αδικία της πληρωμής ολόκληρων των Τελών του τρέχοντος έτους, ακόμα και αν η αγορά ενός νέου οχήματος γίνεται τους τελευταίους μήνες του χρόνου
    6) θα τονωθεί η αγορά αυτοκινήτων
    7) θα αυξηθούν τα έσοδα του Κράτους από τα Τέλη Ταξινόμησης
    8) ο πολίτης θα κατανοήσει και θα σεβαστεί ότι το κράτος επιτέλους υιοθετεί την κοινή λογική

    Αυτές είναι απλά μερικές σκέψεις. Φυσικά υπάρχει χώρος για πολύ βελτίωση, αλλά καταλαβαίνετε τον γενικό προσανατολισμό. Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας περί του θέματος.

    Φιλικά,
    Θανάσης Ε.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:22 | Σοφια

    Ναι στη φορολογηση διπλης κ τριπλης εργασιας
    Ενας εργαζομενος στο δημοσιο με μισθο 2000συν τα επιδοματα(οδοιπορικα-υπερωριες κ.α)που κακως υπαρχουν,γιατι να μην αποτελουν μερος των υποχρεωσεων του,να εχει και μισθο απο διπλη και τριπλη εργασια αφορολογητη,στερωντας την απο καποιον ανεργο,ειναι αδικια

    Να υπαρχει ενιαιος μισθος για ολους τους δημοσιους υπαλ.και οχι πολλων ταχυτητων

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:20 | ΑΝΕΡΡΑΨΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
    ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
    ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ.
    1)ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
    2)ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
    3)ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ. ΠΧ ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΝΑ 2000 ΚΥΒΙΚΑ ΜΟΝΤ 2009 ΜΟΛΥΝΕΙ
    ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ 1600 ΜΟΝΤ 2005;
    4)ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΧΙΣΤΑ ΥΠΑΙΤΙΟΙ.
    5)ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ(ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΕΠΑΓΓΤΑ ΠΧ ΠΤΗΤΙΚΟ,ΠΥΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ,ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΠΟΡΡΗΜΑΤΩΝ ΚΛΠ).
    ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΝΙΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ
    1ΟΠΟΙΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΕΤΕ ,ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΤΕ ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ.
    2)ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΘΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΦΕΥΓΕΙ ,ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΒΛΕΠΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ.
    3)Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ,ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΘΥΡΙΤΙΔΑ (ΝΟΜΩΝ,ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΤΛ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:33 | TSOUKALAS CHRISTOS

    Αξ.Κε Πρωθυπουργέ,
    η λύση για τα οικονομικά μας προβλήματα ειναι δύο:
    1.Ξεκινήστε πρωτα απο τις φίλες και πλούσιες Αραβικες Χώρες και πέστε τους οτι χρωστάμε στις Διεθνεις τράπεζες 450 δισ.Ευρω,αλλά επειδη θέλω και ανάπτυξη στην Χωρα μου τα οσα μου δώσετε θα σας τα επιστρέψω σε προνόμοια 30-50 χρόνων για τις επιχειρήσεις σας(και οχι με ρευστό και τόκους),μετά θα πάτε Κίνα,Ιαπωνια,Αυστραλία,Αφρική(Λιβύη),Καναδά,Αμερική και τέλος Ευρώπη και σε σοσιαλιστικες Χώρες στις οποίες έχετε την τιμή να εκπροσωπητε Διεθνως.Πιστεύω αν οι διαπραγματεύσεις πετύχουν τα διακρατικά δάνεια θα σώσουν και την Χώρα μας αλλά και αλλές που θα ακολουθήσουν το παραδειγμά σας.Επίσης το ουράνιο της Β.Ελλάδος μπορεί να μας επιφέρει τεράστια έσοδα καθως επίσης το πετρέλαιο και χρυσός.
    2.Η δεύτερη λύση είναι ουμανιστική και την ονομάζω:
    «Οι φτωχοί πλούσιοι
    και οι πλούσιοι πλουσιότεροι»
    αυτή δεν ειναι του παρόντος όμως.
    Μετά τιμής
    Τσουκαλάς Χρήστος

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:06 | Σταματης Παπαδοπουλος

    Για να υπαρχει μια σωστη εικονα περι τα φορολογικα θα πρεπει το οικονομικο επιτελειο να δωσει μια λεπτομερη, οσο γινεται, αναλυση απο ποιους προερχονται ως επι το πλειστον τα εσοδα του κρατους δηλαδη ποιοι πληρωνουν ιδιωτες και επιχειρησεις, λαμβανομενου υπ’οψιν οτι

    – Το κρατος δεν εχει εσοδα δικα του
    – Οι δημοσιοι υπαλληλοι και συνταξιουχοι του δημοσιου παιρνουν
    – Οι πολιτικοι και τα κοματα παιρνουν
    – Οι εκκλησιαστικοι λειτουργοι παιρνουν
    – Οι Δημοι και κοινοτητες παιρνουν
    – Οι κρατικες εταιρειες, ΔΕΚΟ κλπ παιρνουν, τελικα
    – Οι αγροτες δεν δινουν

    Ποιοι απομενουν? οι ιδιωτες και ιδιωτικες επιχειρησεις. Η συντριπτικη πλειοψηφια των ιδιωτικων υπαλληλων ειναι στα ορια του αφορολογητου. Αν ξοδευουν ολο τους το μισθο σε τροφιμα και αλλα αγαθα θα πληρωσουν 1700/1800 ευρω εκαστος ετησιως σε ΦΠΑ δηλαδη 2/2.5 δις.
    Για τα υπολοιπα, θα ειναι χρησιμο να γνωριζουν οι Ελληνες, και η κυβερνηση φυσικα, την μειψηφια αυτων που παραγουν τα δημοσια εσοδα. Ειναι φανερο οτι αν δημιουργηθουν συνθηκες να αυξηθουν αυτα τα ατομα η οι επιχειρησεις που πληρωνουν υψηλους φορους, θα αυξηθουν και τα εσοδα του κρατους και δεν θα χρειαζεται να στιβουμε τα χαμηλα εισοδηματα, αλλα αντιθετως.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:22 | Παύλος

    ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!
    ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΝ ΤΩΝ 2,5cc ΠΟΥ ΧΑΡΙ ΣΕ ΣΑΣ (ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΤΕΛΗ) Η CRYSLER ΕΔΙΝΕ ΤΑ COMPASS ΣΤΑ 19.000 ΟΣΟ ΕΝΑ 1,4cc.
    ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ!!!

    ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!

    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ!

    Υ.Γ. ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ – ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:56 | ΜΑΚΗΣ ΦΟΥΡΛΙΟΣ

    ΕΔΩ Κ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ(ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ) ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΦΩΣ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 2000cc ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ 10.000ΧΛΜ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ 1000 Η 1200cc ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ 30.000 Η 40.000ΧΛΜ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!!!!ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ?ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ(ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ Κ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ)ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ Κ ΤΑ ΛΙΤΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Κ ΑΜΕΣΩΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΡΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Κ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΘΕ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΒΑΛΑΤΕ ΦΕΤΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΕΙΝΑΙ Κ ΟΧΙ ΤΕΛΗ.ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.ΒΓΑΛΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ(ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ)ΚΑΝΤΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ Κ ΟΠΟΙΟΣ ΡΥΠΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:02 | ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό Γ.Α Παπανδρέου για τη δυνατότητα που μου δίνει μέσα από την Ανοικτή Διακυβέρνηση να εκφράσω την άποψή μου για θέματα που σχετίζονται με τη ποιότητα ζωής του Έλληνα Πολίτη.Τη ρύθμιση που θα ήθελα να προτείνω είναι η έκπτωση από το συνολικό οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα της συνολικής δαπάνης για τόκους στεγαστικού δανείου που αφορά αγορά πρώτης κατοικίας.
    Με απεριόριστη εκτίμηση.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:48 | denidis

    Η δημιουρία φορολογικής και γενικότερα κοινωνικής συνείδησης είναι η κύρια ευθύνη της δημόσιας διοίκησης. Μία μικρή ανάλυση στο
    http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/1645.aspx

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:52 | ΧΡΥΣΗ ΑΛΕΞΟΥΔΗ

    ΧΑΙΡΕΤΑΙ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΕΙΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ Κ.Τ.Λ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ Ε9 ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ (ΠΑΙΔΙΑ) ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ 5 ‘Η ΚΑΙ 10 ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ «ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ» ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ.ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΦΕΛΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΝΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΟΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ, ΛΑΙΚΕΣ, ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ. ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟ ΕΩΣ ΜΕΤΡΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΩΤΟΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ, ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΤΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ (ΤΑΞΙΔΙΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΕΞΟΔΟΥΣ). ΤΕΛΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΜΗΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΩΣΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΛΕΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:49 | Παύλος Γ. Σιδηρόπουλος

    Είμαι Πολιτικός Μηχανικός και θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

    1) Θεωρώ ανέντιμη κάθε είδους αναδρομική φορολόγηση προς πάσα κατεύθυνση, διότι κάθε νοικοκύρης ως ελεύθερος επαγγελματίας και κάθε νοικοκυρεμένη επιχείρηση ως εταιρεία είχε κάνει τον προϋπολογισμό της με κάποια δεδομένα τα οποία δεν μπορούν να τα αλλάξουν εκ των υστέρων.

    2) Εάν το όφελος που προκύπτει για τον πελάτη (π.χ.έκπτωση φόρου) δεν είναι ίσο ή μεγαλύτερο από το Φ.Π.Α. δεν πρόκειται να πετύχει κανένα μέτρο περί συλλογής αποδείξεων και είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζετε. Εννοείται ότι το «σαφάρι» αποδείξεων θα

    Το σημαντικότερο όλων όμως είναι η εμπιστοσύνη του Κράτους στον πολίτη και αντιστρόφως. Κάθε πολίτης(φορολογούμενος) είναι αθώος (ειλικρινής) μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

    Διότι εκβιασμοί τύπου περαίωσης (» δώσε μου τόσα χρήματα γιατί αλλιώς θα σε ελέγξω και όλο και κάτι θα βρω»), ή συστάσεις ομάδων «αδιάφθορων» οι οποίες δημιουργούν συνθήκες συναλλαγής δείχνουν καιροσκοπική και πολιτικάντικη διάθεση.

    Θα σας παρακαλούσα να σταματήσετε τις λαϊκίστικες αναφορές περί ταλαίπωρων μισθωτών, συνταξιούχων και μεσαίων στρωμάτων διότι ένας χαμηλοσυνταξιούχος που κληροδότησε ακίνητα στα παιδιά και στα εγγόνια του από την στατιστική υπηρεσία καταγράφεται ώς αναξιοπαθούντας, ενώ ένας ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 40.000€ χωρίς ακίνητη περιουσία ως προνομιούχος και ευνοούμενος.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:05 | χαρης

    εχω μαγαζί που πουλάει τσάντες και ζήτημα να βγάζω 500 ευρώ το μήνα κααθαρά γιατί ΄΄εχω έξοδα 2000-2500 ευρώ το μήνα.
    τους »μαύρους΄΄ τους »πακιστανούς» που πουλάνε τα ίδια με μένα χωρίς έξοδα δεν τους βλέπεται?
    ουσαστικά εγώ πληρώνω το κράτος γιατί τα έσοδα από μισθωτούς και συνταξιούχους δεν υπάρχουν ,είναι λογιστικά τρυκ!
    δουλεύω 6ήμερο και δεν έχω 13ο και 14ο μισθό ούτε μία μέρα άδεια τον χρόνο.
    είναι δυνατόν να θεωρείται »φτωχός» ο δημόσιος των 2000 ευρώ?
    γιατί δεν πέρνετε εμένα με 1000 ευρώ στο δημόσιο?
    νά μπορώ να κάνω και ένα ταξιδάκι!
    να σπάω πλάκα εδώ μέσα?!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:21 | Λάμπης Παπαγεωργόπουλος

    Αντικειμενικές αξίες.

    Μια μικρή λεπτομέρεια με μεγάλη όμως επιβάρυνση του φορολογούμενου.

    Χιλιάδες φορολογούμενοι πληρώνουν αδίκως και με υπερβολικές χρεώσεις για πράξεις που αφορούν κληρονομιά, μεταβίβαση, ΦΑΠ, ΦΜΑΠ, ΕΤΑΚ, δωρεά κλπ για ακίνητη περιουσία που αφορά κτήματα, χωράφια, κλπ που προσδιορίζονται μεν από το αντικειμενικό σύστημα φορολογίας ως ευρισκόμενα εντός σχεδίου πόλης πλην όμως το σχέδιο πόλης δεν έχει ακόμη εφαρμοσθεί.

    Πχ : Περιοχή Καψιακού του Δήμου Ακράτας. Αφορά το νέο σχέδιο πόλης της Ακράτας που παρόλο που έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ εδώ και 35 χρόνια σε τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί. Είναι και παραμένει ένας μεγάλος ελαιώνας με αρκετές πορτοκαλιές, λεμονιές, με μόνη πρόσβαση τα μονοπατάκια του περασμένου αιώνα.
    Κτηματική περιουσία 2,3,4,5, στρεμμάτων αποτιμάται σε εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ αξία ( μια και θεωρητικά ευρίσκεται εντός σχεδίου πόλης ) χωρίς να μπορείς να οικοδομήσεις νόμιμα, να κατατμήσεις και να διανείμεις στα παιδιά σου, καλείσαι όμως να χρυσοπληρώνεις, χρόνια τώρα από παππού σε γιο και από γιο σε εγγόνια, σε τέλη ΦΑΠ, ΕΤΑΚ, ΦΜΑΠ και κάθε μεταβίβαση.
    Το 10% μείωση που προβλέπεται σήμερα είναι άδικο και παράλογο.

    Στα παράπονα μας ο Δήμαρχος σε στέλνει στον Έφορο και ο Έφορος στον Δήμαρχο.

    Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:59 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

    offshore -να φορολογούνται οι συναλλαγές με 40% για να εξαφανιστεί ο τζόγος στο ίντερνετ!!!!!!

    Νομοθετική Ρύθμιση-κλείσιμο επιχείρησης για 6 μήνες εάν πιαστεί για φοροδιαφυγή και μετά να κλείνει τελείως και ο ιδιοκτήτης να στερείται το δικαίωμα να ανοίξει ξανά μαγαζί ή να συμμετέχει σε νομικό πρόσωπο.

    Να ελέγχεται το πόθεν έσχες όλων να δούμε πόσα μαύρα κέρδη από τζόγο θα δικαιολογήσουν.

    Αυτα τα πολυ απλα πραγματακια για να μπει πολυ νερο στο αυλακι.
    καλημερα σας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:13 | ΒΔ

    Να είναι πολύ χαμηλοί οι φορολογικοί συντελεστές, από 5% όσοι βγάζουν 15.000 ευρώ το χρόνο έως 20% όσοι βγάζουν πάνω από 150.000 ευρώ το χρόνο (Να μην πληρώνει κανείς, ούτε ο πιο πλούσιος, περισσότερο από το 20% του εισοδήματός του σε φόρο). Και ταυτόχρονα να είναι εξοντωτικά τα πρόστιμα: Όποιος πιαστεί να φοροδιαφεύγει να ξέρει ότι θα κλείσει η επιχείρησή του και δεν θα ξαναδουλέψει στον αιώνα τον άπαντα.
    Ώστε να μη διανοείται ο φορολογούμενος να μπει στη διαδικασία να κρύψει εισοδήματα.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:34 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Το αφορολόγητο είναι αφορολόγητο και δεν πρέπει να οδηγηθεί ο κάθε μισθωτός – συνταξιούχος να εκτελεί καθήκοντα ελεγκτού για το αν κάθε υπόχρεος στην έκδοση στοιχείων επιτηδευματίας τα εκδίδει ή όχι. Αυτό είναι καθήκον και αντικείμενο ελεγκτικής διαδικασίας προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών και ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΜΙΣΘΩΤΟΥ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ.
    Τα αφορολόγητο λοιπόν πρέπει να διατηρήσει το χαρακτήρα του ως έχει.
    Το ΥΠΟΙΚ ας καθιερώσει κωδικοποιημένες διαδικασίες ελεγκτικού μηχανισμού για τον εντοπισμό και παραδειματική τιμωρία όσων επιτηδευματιών δεν εφαρμόζουν την κείμενη φορολογική νομοθεσία.

    Οι αντικειμενικές αξίες πρέπει να διορθωθούν όπου χρειάζεται προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω. Μιά προς τα πάνω διόρθωση ή αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, εξομοιούται με ανατίμηση της αξίας του ακινήτου από «αέρα». Αυξάνει ανεξέλεγκτα τα εισοδήματα των παρελκόμενων επαγγελμάτων, δικηγόρων, συμβολαιογράφων, μεσιτών κλπ. από «αέρα» όπως έχει η κατάσταση μέχρι σήμερα και που περιμένει να ξεφουσκώσει από όλο αυτόν το «αέρα» που έχουν πάρει τα ακίνητα και που έχουν καθηλώσει την αγορά. ( Δηλαδή κάθε αύξηση πρέπει να προυποθέτει κόστος- θυσία που εδώ δεν έχουμε.Έχουμε «αέρα» κοπανιστό)

    Η απόσυρση αυτοκινήτων κακώς δεν εφαρμόστηκε ακόμη και έτσι όπως είχε σχεδιαστεί θα ωφελούσε αρκετούς και το περιβάλλον. Πρέπει να επανέλθει το μέτρο με συγκεκριμένη απλή διαδικασία, δίκαιη και σύντομη στην ολοκλήρωσή της.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:11 | ΣΑΧΙΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

    ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟFFSHORE ΕΤΑΙΡΙΩΝ
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΤΑΚ
    ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400.000
    ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ
    ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ,ΚΑΤΟΧΗ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ,ΣΚΑΦΩΝ ΚΑΘΩΣ
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
    ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ «ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ» ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ
    ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:32 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Μέτρα που μπορούν να παρθούν με σειρά προτεραιότητας:
    1)Κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγισης.
    2)Όλες οι δαπάνες να λαμβάνονται ως εκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα ή να αυτό που προτείνει η κυβέρνηση.
    3)Αύξηση των συντελεστών Φ.Ε. για εισοδήματα μεγαλύτερα από 30000€
    4)Εντατικοποίηση των φορολογικών ελέγχων σε κατηγορίες επαγγελμάτων που δηλώνουν ελάχιστο εισόδημα ή που δεν έχουν ελεγχεί ποτέ.(σε καμιά περίπτωση να μη την πληρώσουν πάλι τα εμπορικά καταστήματα και οι επιχειρήσεις που εδω και πολλλά χρόνια ελέγχονται συνεχώς)
    5)Απλούστεση του ΚΒΣ και των φορολογικών διατάξεων ώστε οι εργοδότες να γνωρίζουν τι ισχύει και τι δεν ισχύει.
    6)Αντικειμενικός έλεγχος όλων των επιχειρήσεων και όχι συνναλαγές κάτω από το τραπέζι με την εφορία.
    7)

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:08 | Σιγάλας Μάρκος

    Χαιρετίζω και από την πλευρά μου την πρωτοβουλία της ανοικτής διαβούλευσης και ελπίζω πως τουλάχιστον κάποιες από τις απόψεις που εκφράζονται θα ληφθούν υπόψην. Η πρότασή μου δεν είναι άμεσα υλοποιήσιμη αλλά θεωρώ πως θα μπορούσε να εφαρμοστεί μετά από μία πενταετία προετοιμασίας. Δεν αφορά μόνο στο φορολογικό σύστημα αλλά επίσης και στην αύξηση της «κίνησης» στην αγορά (μέσω της αύξησης της αγοραστικής δυνατότητας των πολιτών) καθώς και στη μείωση της γραφειοκρατίας. Συνοπτικά οι προτάσεις μου:

    – Δραστική μείωση ή ακόμα και κατάργηση του ΦΠΑ. Στο υποθετικό σενάριο όπου το ΦΠΑ μειωθεί στο 5% αυτό σημαίνει (χοντρικά) πως η αγοραστική ικανότητα του πολίτη θα αυξηθεί κατά 14% (με μείωση των τιμών κατά 14% προσεγγιστικά). Άμεσο αποτέλεσμα αυτού θα είναι η αύξηση της κίνησης στην αγορά με οφελημένους τόσο τους πολίτες όσο και τους πωλητές και μπορεί (το μέτρο) να υλοποιηθεί άμεσα. Ανακύπτουν και άλλα παράπλευρα οφέλη τα οποία όμως χρήζουν περαιτέρω συζήτησης. Για παράδειγμα, στην περίπτωση κατάργησης του ΦΠΑ, αναιρούνται οι λόγοι μη έκδοσης αποδείξεων με αποτέλεσμα την αντικειμενικότερη διασταύρωση στοιχείων, ενώ μειώνονται δραστικά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

    Η επόμενη πρόταση έχει πολλαπλά σκέλη τα οποία όμως είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και μόνο ως τέτοια τα καταθέτω.
    – Κατάργηση παντός είδους επιμέρους φορολόγησης (ακίνητης περιουσίας, κληρονομιάς κλπ).
    – Ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών ταμείων σε ένα (και μόνον ένα) και σύνδεση με σχέση 1-1 (συν τόκους) καταβολών-απολαβών.
    – Επιβολή ενιαίου φόρου 40%-60% επί του εισοδήματος ανεξαρτήτως εισοδήματος (κατάργηση αφορολογήτου), ποσοστό του οποίου θα καταβάλλεται στο (ενιαίο πλεόν) ασφαλιστικό ταμείο (αντί των σημερινών κρατήσεων). Προτείνεται δηλαδή η σύνδεση φορολόγησης και ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών εισφορών.
    ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ: ηλεκτρονική μηχανογράφηση μισθοδοσίας και αυτόματη καταγραφή μισθών, συντάξεων, ενσήμων κλπ – κατάργηση καρτελών και ίσως φορολογικών δηλώσεων. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η γραφειοκρατία και αυτοματοποιείται το σύστημα καταγραφής και αντιστοίχισης προσώπων-εισοδήματος με πολλαπλά οφέλη τόσο για τους πολίτες όσο και για το ίδιο το κράτος.

    Αυτά σαν αρχικές σκέψεις για ένα δίκαιο και ορθολογικό σύστημα φορολόγησης – ασφάλισης.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:04 | Βιβή Πανούλια

    1. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ (ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΣ Ε΄ ΑΘΗΝΩΝ) ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ…. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΨΙΜΑΤΑ ΑΜΙΣΘΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ .
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ….ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.

    2. ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΑΝ ΟΔΗΓΟΙ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ (ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ…), ΤΙΣ ΝΥΚΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΧ. ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.

    3. Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 92 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 670 € , ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΕ ΤΟ ΈΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ , ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΙΝΕΙ 600 € ΣΕ ΚΥΡΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ.

    4. ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΠΗΡΑΝ ΤΑ …..

    5. ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ Η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΡΕΦΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΑΥΤΗ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ , ΣΤΗ ΛΕΡΟ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ;;;;;;; ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ.

    ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΤΙΚΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΠΑΠΑΔΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:11 | ABC

    ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ Ι.Χ. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ)ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΥΡΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ.ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΔΙΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΕ ΤΕΜΑΧΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΕΙ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:11 | Nikos

    Οι φορολογικοί συντελεστές δεν θα πρέπει να ξεπερνάνε το 25% σε καμία περίπτωση, διότι για να ανορθωθεί η οικονομία της χώρας χρειάζεται παραγωγή και εξαγωγές.
    οι υψηλοί συντελεστές φόρου είναι ανασταλτικοί παράγοντες στην παραγωγή και κατ’ επέκταση στις εξαγωγές ή στην κατανάλωση μέσα στη χώρα εγχωρίων προιόντων. έτσι, λοιπόν η υπερφορολόγηση οδηγεί σε μεγαλύτερη οικονομική καχεξία και απόγνωση, διότι κανένας κεφαλαιούχος δεν θα επενδύει τα χρήματα του έχοντας μόνο κινδύνους και ασήμαντα κέρδη.
    Επίσης, θα πρέπει να παταχτεί το παραεμπόριο, πράγμα πολύ εύκολο, εάν κλείσουν οι αποθήκες, οι οποίες πρέπει να είναι γνωστές στο κράτος και τροφοδούνε όλους τους μικροπωλητές που πλήττουν το υγιές εμπόριο και δεν πληρώνουν τίποτα στο κράτος.
    Ως προς την ακίνητη περιουσία, αυτή θα πρέπει να φορολογείται μόνο κατά τις μεταβιβάσεις διότι εκεί διακινείται κεφάλαιο. Ο κατέχων απλώς ακίνητη περιουσία δε σημαίνει οτι έχει και οικονομική ευρωστία. Η δε υπερφορολόγηση της τη στιγμή που δε μεταβιβάζεται αλλά είναι στατική έχει ως αποτέλεσμα τη ραγδαία απαξίωση της.
    Τέλος, για τους δημοσίους υπαλλήλους θα πρέπει όταν εισέρχονται στο Δημόσιο να δηλώνουν τα περιουσιακά τυς στοιχεία αυτών και των μελών της οικογένειας τους, ώστε να μπορεί να γίνει έλεγχος στο τι απέκτησαν κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους και αν αυτά που απέκτησαν αποκτήθηκαν νομίμως ή όχι.

    Ευχαριστώ
    Νίκος

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:19 | Νικηφόρος Παπαχρήστος

    Σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων επισημαίνω τις εξής αβλεψίες των σχετικών νόμων/αποφάσεων που έως τώρα μας αδικούν:
    1. Έστω ότι θέτω/επαναθέτω σε κυκλοφορία αυτοκίνητο τον Ιούλιο ή, ακόμη χειρότερα για εμένα, στις 29 Ιανουαρίου κάποιου έτους. Όπως έχουν τα πράγματα θα πρέπει να πληρώσω το σύνολο των τελών κυκλοφορίας για το συγκεκριμένο έτος. ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗ ΛΟΓΙΚΟ!
    2. Έστω ότι αποσύρω αυτοκίνητο τον Ιούνιο ή, ακόμη χειρότερα για μένα, στις 3 Ιανουαρίου κάποιου έτους. Όπως έχουν τα πράγματα θα έχω πληρώσει το σύνολο των τελών κυκλοφορίας για το συγκεκριμένο έτος και δεν θα μου επιστραφεί κανένα ποσό. ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗ ΛΟΓΙΚΟ!

    ΠΡΟΤΑΣΗ: Τα τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητο που για πρώτη φορά τίθεται σε κυκλοφορία (ή επανατίθεται σε κυκλοφορία) για το έτος εντός του οποίου γίνεται αυτό, να υπολογίζονται ως ποσοστό των ετήσιων τελών υπολογίζοντας τις ημέρες που απομένουν έως τη λήξη του έτους (πχ, αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει στις 30 Νοεμβρίου 2010, να πληρώνει τα 31/365 των τελών κυκλοφορίας του 2010.
    Αντίστοιχα, για αυτοκίνητα που αποσύρονται να επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη (μέσω της εφορίας) το ποσοστό των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο της χρονιάς (πχ, αν ένα αυτοκινητο αποσυρθεί στις 10 Ιανουαρίου 2010, να επιστραφούν στον ιδιοκτήτη το 355/365 των τελών κυκλοφορίας που έχει ήδη πληρώσει).

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:16 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ

    Είμαι λογίστρια και έχω να κάνω με δημόσιες υπηρεσίες σε καθημερινή βάση.Το τι περνάω κάθε μέρα με την γραφειοκρατεία και τους υπαλλήλους δεν λέγεται.Έχουμε να κάνουμε με τον κώδικα βιβλίων και στοιχείων.Καλά τα γράφει ο ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ και είναι ένας από αυτούς.Γελάω γιατί ο μέσος Έλληνας δεν είναι τόσο μορφωμένος ούτε έχει υψηλό Ι Q για να καταλάβει όλα αυτά που πρέπει να ξέρει.Εδώ κάνουμε αγώνα για να τους εξηγήσουμε τι σημαίνει Φ.Π.Α. και γιατί πρέπει να το αποδίδουν στο δημόσιο.Μένουμε στην γραφειοκρατεία και χάνουμε την ουσία.Ο ρόλος της εφορίας είναι ελεγκτικός.Αυτόν τον ρόλο τον ξεχάσαμε εδώ και πολλά χρόνια,με τις περαιώσεις τις δεκαετίες τις τριετίες και τις συνάφειες.Είχαμε κάποιους τυπικούς και τους χάσαμε και αυτούς με τα άδικα συστήματα των εκάστοτε κυβερνήσεων.Περιμένουμε απλουστεύσεις απλά και δίκαια φορολογικά μέτρα.Με την τεχνολογία και το δυαδίκτυο πλεον χρειάζεστε λίγους και καλούς καλά εκπαιδευμένους,να λειτουργήσει το πόθεν έσχες σωστά με άνοιγμα των τραπεζικών καταθέσεων όπως στο εξωτερικό,περίοδο χάριτος στις νεες επιχειρήσεις 2 με τρια χρόνια,κίνητρα για την πάταξη τις φοροδιαφυγής και κατήργηση του ΚΒΣ γιατι παίρνει πρόστιμα μόνο για εισπρακτικούς λόγους και συνήθως από μικρές επιχειρήσεις που αδυνατούν να έχουν δικό τους λογιστή εντός της επιχείρησης και δεν γνωρίζουν και με το δίκιο τους τι πρέπει να κάνουν.Το ότι κάποιος βγάζει 2000,00 ευρώ καθαρά και πληρώνει 1000,00 ασφάλειες 2500,00 τεβε 5500,00 στεγαστικό και 7500,00 φροντηστήρια και 3000,00 ενοίκια του παιδιού που σπουδάζει και έχει αυτοκίνητο με δάνειο 3000,00 ευρώ το χρόνο αυτό δεν σας λέει τίποτα?Δυστηχώς αυτούς τόσα χρόνια καμιά κυβέρνηση δεν τους έκανε τίποτα, και αυτοί πλέον δεν αλλάζουν.Σου λένε έλα μωρέ θα βγει κάποια ευνοική ρύθμιση και θα κλείσω,και έτσι γίνεται.Και ποιός τελικά στηρίζει την κοινωνία? Ο τυπικός.Και πως επιβραβεύεται?Με ανοιχτή παλάμη βέβαια.Αυτά! Έχω πολλά να γράψω αλλά να μην γίνω κουραστική μονομιάς.Ελπίζω κάτι να αλλάξει για το καλό της χώρα μας και το καλό όλων μας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:12 | Βασίλης Μασσέλος

    1. Δια βίου Εκπαίδευση & πιστοποίηση γνώσεων ελεγκτικού μηχανισμού

    Η αναποτελεσματικότητα και η διαφθορά του ελεγκτικού μηχανισμού μπορεί να αντιμετωπισθεί με εντατική εκπαίδευση των στελεχών σε συνδυασμό με πιστοποίηση των ικανοτήτων τους με εξετάσεις που θα οργανώνει «έμπιστος τρίτος» (π.χ. η φορολογική αρχή μιας άλλης χώρας η ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός ή πανεπιστήμιο). Η εκπαίδευση, πέρα από τα σχετικά με το αντικείμενο τεχνικά/νομικά ζητήματα, θα πρέπει να περιλαμβάνει μαθήματα ηθικής καθώς και σεβασμού στον πολίτη. Το σημαντικότερο είναι η ανεξάρτητη από το Υπουργείο συστηματική πιστοποίηση των ικανοτήτων των ελεγκτών ώστε, μεταξύ άλλων, να προστατεύεται ο μηχανισμός από τα πολιτικά ρουσφέτια που τον έχουν διαλύσει.

    2. Η αξιοποίηση των στοιχείων με τεχνικές data mining

    Οι περίφημες «διασταυρώσεις» έχουν αποδειχθεί μέχρι τώρα μάλλον αντικείμενο των δελτίων τύπου παρά εργαλείο ουσίας εξ αιτίας της ελλιπούς ψηφιοποίησης των στοιχείων. Ακόμη όμως και με κακής ποιότητας δεδομένα υπάρχουν εργαλεία τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθόύν για τον εντοπισμό συγκεκριμένων επιχειρήσεων ή πολιτών που φοροδιαφεύγουν. Και στο σημείο αυτό θα ήταν πολύτιμη η συνεργασία με φορολογικές αρχές άλλων χωρών ή εξειδικευμένους οργανισμούς.

    3. Η προτυποποίηση της επικοινωνίας επιχειρήσεων – κράτους με βάσει το XML (& XBRL/UBL)

    Οι εταιρείες σήμερα παράγουν ψηφιακά αρχεία τα οποία αποστέλουν σε ΙΚΑ, εφορία, Intrastat κλπ. Κάθε οργανισμός χρησιμοποιεί τη «γραμμογράφηση» που τον βολεύει για τα εσωτερικά του συστήματα χωρίς να ακολοθουθεί κάποιο πρότυπο. Σε άλλες περιπτώσεις (ΙΚΑ, Intrastat) καταφεύγουν στην ιδιαίτερα αντιπαραγωγική λύση της on-line πληκτρολόγησης σε web site, ενώ ακόμη και σήμερα υποβάλλονται δισκέττες. Πρέπει να αξιοποιηθεί το πρότυπο XML και τα σχετικά πρότυπα ασφαλούς μετάδοσης μηνυμάτων ώστε μια επιχείριση να επικοινωνεί με ενιαία πλατφόρμα με το κράτος.

    4. Η κατάργηση του προκλητικού χαρατσιού της δημοσίευσης ισολογισμός και η αποστολή τους με XBRL για ανάρτηση στο site του Εθνικού Τυπογραφείου

    Η δημοσίευση των ισολογισμών στις εφημερίδες αποτελεί στην πράξη χρηματισμό των εφημερίδων από την κυβέρνηση με χρήματα των επιχειρήσεων. Στην εποχή του διαδικτύου η δημοσίευση στον τύπο δεν προσφέρει απολύτως τίποτε από εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών στις χωματερές, απώλεια συναλλάγματος για την αγορά δημοσιογραφικού χάρτου ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνει άνευ λόγους τις επιχειρήσεις συντηρώντας παρασιτικούς και άχρηστους τίτλους. Το άσκοπο αυτό κόστος επιβαρύνει τις επιχειρήσεις χωρίς να προσθέτει καμία αξία στο προϊόν ή στις υπηρεσίες που αυτές παρέχουν. Οι ισολογισμοί μπορούν να αποστέλλονται με το πρότυπο XBRL (Extensible business reporting language) και να καταχωρούνται σε βάση δεδομένων προσβάσιμη μέσω της ιστοσελίδας του Εθνικού Τυπογραφείου. Η καταχώρισή τους σε βάση δεδομένων επιτρέπει την ευχερή παραγωγή στατιστικών και της επεξεργασία των στοιχείων από μελετητές, τράπεζες και κάθε ενδιαφερόμενο

    5. Κατάργηση των άχρηστων διατυπώσεων ΑΕ & ΕΠΕ από τις Νομαρχίες. Η πιστοποίηση εκπροσώπησης και Δ.Σ. μπορεί να γίνεται από τις εφορίες όπου ανήκει κάθε επιχείριση όπου έτσι και αλλιώς προσκομίζονται τα σχετικά στοιχεία στο μητρώο. Κατάργηση των διευθύνσεων Α.Ε./Ε.Π.Ε. των Νομαρχιών και μετάταξη των υπαλλήλων σε θέσεις όπου θα κάνουν κάτι χρήσιμο.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:18 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕ ΤΑΥΧΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ – ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΤΩΝ 10-12 ΧΙΛ ΕΥΡΩ – ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΝΑ ΠΗΓΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΥΨΟΥΣ : Π.Χ.

    1) ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 15%

    2) ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΕΙΣ 20%

    3) ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ – ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ 25%

    4) ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 30%

    5) ΕΜΠΟΡΟΙ – ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ 40%

    ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΩΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΑΡΩΝ , ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ ΚΑΙ ΔΙΝΕΤΑΙ ΩΘΗΣΗ
    ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ….

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:08 | ΘΕΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    Ενας απλός και γρήγορος τρόπος για ΠΟΛΛΑ ΕΣΟΔΑ στα ταμεία του κράτους
    είναι η εφαρμογή των νόμων με επιβολή προστίμων όπου παραβαίνονται.
    Τι εννοώ :
    Καπνίζεις σε κλειστό χώρο ?-ΠΡΟΣΤΙΜΟ
    Παραβιάζεις τις ώρες κοινής ησυχίας ?-ΠΡΟΣΤΙΜΟ
    Εχεις τη μουσική στο αυτοκίνητο και την εξάτμιση στα όρια ?-ΠΡΟΣΤΙΜΟ
    Πετάς σκουπίδια όπου βρίσκεις ?-ΠΡΟΣΤΙΜΟ
    Μολύνεις το περιβάλλον ?-ΠΡΟΣΤΙΜΟ
    Παραβιάζεις το STOP και τον κ.ο.κ. γενικότερα ?-ΠΡΟΣΤΙΜΟ
    Παρκάρεις όπου γουστάρεις ?-ΠΡΟΣΤΙΜΟ
    Θα μπορούσα να γεμίσω σελίδες με παρανομίες που γίνονται κάθε μέρα γύρω μας που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και νιώθουμε ότι μας βιάζουν χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Τουλάχιστον θα δικαιοθούμε όσοι δεν είμαστε λαμόγια ,θα γεμίσουν τα ταμεία του κράτους γρήγορα (τουλάχιστον στην αρχή της προσαρμογης ),θα γίνουν επιτέλους τα αυτονόητα στην καθημερινότητα , και θα μπορούμε να πούμε ότι σιγά σιγά γινόμαστε ευρωπαίοι και όχι όπου μας συμφερει και αλλού είμαστε τριτοκοσμικοί.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:04 | ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ

    Καλή σας ημέρα,

    Ένα κράτος δικαίου δεν αναγκάζει τον πολίτη να κάνει την δουλειά που υποχρεούται το κράτος να κάνει. Για ποιό λόγο θα πρέπει να μπούμε όλοι στην διαδικασία να μαζεύουμε αποδείξεις? Μήπως επειδή το κράτος είναι ανικανό να πατάξει την φοροδιαφυγή? Για ποιό λόγο θα πρέπει για μία ακόμα φορά να ο πολίτης ως όργανο του κράτους? Έχει επιλογή ο πολίτης να μην το κάνει? Πόσο θα του κοστίσει αυτό? Για ποιό λόγο δεν θα εκπίπτουν όλες οι αποδείξεις αλλά μόνο αυτές που ορίζει το κράτος? Μήπως επειδή ποτέ δεν επιβραβεύονται οι μη φοροδιαφεύγοντες?
    Ποιοί θα πληρώσουν για μία ακόμα φορά αυξήμένους φόρους? Αυτοί που πάντα είναι συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις τους με το κράτος.
    Πότε επιτέλους θα μιλήσουμε για ουσιαστική μείωση του κράτους? Αυτά που ακούμε είναι ημίμετρα για ουσιαστική περικοπή εξόδων του δημοσιου τομέα.
    Βάλτε επιτέλους τάξη στα πράγματα με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και όχι το συμφέρον των ολίγων του Δημοσίου.

    Με εκτίμηση

    Νικόλαος Γ Μουστάκας

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:53 | Γιαννης

    Εαν μπορεσουμε και επιβαλουμε για οιανδηποτε συναλλαγη πανω απο πχ

    20 EURO να γινεται μονο με πιστωτικη καρτα οποτε αυτοματα θα ενημερωνεται η εφορια κλπ τι χρειαζονται οι αποδειξεις που δεν θα
    ελεχθουν ποτε και αυτοματως οι εφοριες θα ενημερωνονται για τον κυκλο
    εργασιων ολων.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:32 | Απόστολος Συρόπουλος

    Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που είναι διαζευγμένοι και έχουν ένα ή περισσότερα παιδιά. Όλοι πληρώνουν ή εν πάση περιπτώσει είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν διατροφή για τα παιδιά τους. Δυστυχώς το Κράτος δεν αναγνωρίζει καμία ελάφρυνση στο φόρο σε όλους αυτούς τους πολίτες, ενώ ο γονέας που έχει την επιμέλεια των παιδιών έχει όλες τις σχετικές ελαφρύνσεις και όλα τα σχετικά bonus. Δεν είναι άδικο αυτό; Γνωστός μου διαζευγμένος με 3 παιδιά έχει μισθο 3000€ και πληρώνει 1500 με 2000 € διατροφή και ενώ του μένουν στην τσέπη 1000-1500€ φορολογείται ως να λαμβάνει 3000ε και παράλληλα δεν έχει τις σχετικές ελαφρύνσεις!!! Δεν θα πρέπει κάποτε το Κράτος αν δει και αυτό το θέμα;
    Επίσης δεν νομίζω πως έχει νόημα να μαζεύει ο πολίτης αποδείξεις. Εγώ για παράδειγμα κάνω την φορολογική μου δήλωση μέσω Internet, πώς θα προσκομίσω τις αποδείξεις που θα έχω μαζέψει; Η καλύτερη λύση είναι όλοι οι μισθωτοί να πληρώνονται με μία cash-card και να είναι σχεδόν αποτρεπτική χρήση μετρητών. Έτσι όλες οι αγορές θα γίνονται ηλεκτρονικά και άρα δεν θα μπορεί να διαφεύγει τίποτα. Στην Ισλανδία μπορείς να αγοράσεις hot-dog με πιστωτική και εδώ τα ταξί δεν δέχονται πιστωτικές ενώ, θεωρητικά, είμαστε ένας τουριστικός προορισμός. Είναι λογικό αυτό;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:17 | Απόστολος Φραγκούλης

    Εκτός της διαβούλευσης για το φορολογικό προτείνω να υπάρξει και αντίστοιχη λεπτομερής και με εξαντλητική ακρίβεια ενημέρωση για τις δαπάνες του κράτους (κεντρικού και περιφερειακού), ώστε να δούνε και οι συμπατριώτες μας την υφιστάμενη κατάσταση και να προτείνουν ιδέες αντιμετώπισης του προβλήματος της κρατικής οικονομίας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:57 | Κωστας Γ

    Με εναν απλο υπολογισμο θα διαπιστωσουμε οτι οι μισθοι του δημοσιου ξεπερνουν το 1δις τον μηνα. (1000000 Δημ.Υπαλ*1000ευρω).
    Θα ηταν προτιμοτερο να δινετε υψηλοτερο επιδομα ανεργιας παρα να αυξανονται οι δημοσιοι υπαλληλοι αφου ουτως η αλλως δεν προσφερουν στο κοινωνικο συνολο, παρα μονο αυξανουν την διαφθορα και την γραφειοκρατια.
    Ξερω πως για τις ελληνικες κυβερνησεις ειναι λιγο δυσκολο να παρουν αυτην την αποφαση διοτι χανονται ψηφει απο προσληψεις, μεταταξεις και επιδοματα.
    Ειναι προτιμοτερο να εχουμε λιγοτερους δημοσιους υπαλληλους και ποιο υψηλα αμοιβομενους χωρις μονιμοτητα και ανεργους με ενα βιωσιμο επιδομα, παρα αυτο το συστημα που εχουμε σημερα.

    Επισης πολλες υπηρεσιες δημοσιου θα μπορουσαν να δουλευουν ως ποιο ανεξαρτητες αρχες μεσα σε ενα νομοθετικο πλαισιο (οπως δουλευουν οι συμβολαιογραφοι και συνεργεια κτεο)ωστε ο πολιτης να μπορει να εχει το δικαιωμα της επιλογης πολεοδομιας, εφοριας, ασφαλιστικου ταμειου, κλπ.

    Σας ευχαριστω και καλες γιορτες.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:57 | ΙΓΓΛΕΣΗΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ

    Είμαι εργαζόμενος στο Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας προερχόμενος από το τέως Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.Εργάζομαι τριάντα χρόνια.Οισυνολικές αποδοχές μου απαρτίζονται από τον μισθό μου όπως αυτός έχει διαμορφωθεί από τις κείμενες διατάξεις και από ένα ισόποσο σχεδόν επίδομα και υπερβαίνουν τις 2000 Ευρώ.Τα μέτρα που προτίθεται σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες να λάβει η κυβέρνηση και ειδικά αυτό της μείωσης κατά 10%των επιδομάτων και του τερματισμού της αυτοτελούς φορολόγισης τους , με θίγουν άμεσα , πλήν όμως λόγω της οικονομικής συγκυρίας και τις κάποιας αίσθησης δικαιοσύνης που αποπνέουν τα αποδέχομαι.Αρκεί η συνεισφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος να βασισθεί επιτέλους στην αντικειμενική και πραγματική φοροδοτική ικανότητα του καθενός ,είτε αυτός είναι φυσικό είτε νομικό πρόσωπο .
    Θα ήθελα όμως να επισημάνω ένα κατά την γνώμη μου λάθος στην εξαγγελθείσα πρόθεση παγώματος τον αμοιβών (όχι των μισθών) όταν αυτές υπερβαίνουν τις 2000 Ευρώ που πιθανόν να δημιουργήσει και συνταγματικά προβληματα κατά την υλοποίησή της.Είναι γνωστό ότι οι μισθοί του συνόλου σχεδόν των δημοσίων υπαλλήλων βάσει των οποίων υπολογίζονται τα πάσης μορφής προνοιακά επιδόματα (γάμου τέκνων κλπ)τα δώρα των Χριστουγένων και του Πάσχα ,του επιδόματος αδείας αλλά κυρίως βάσει των οποίων υπολογίζονται οι συντάξιμες αποδοχές ,σπανίως υπερβαίνουν τις 2000 Ευρώ (μικτά).Οισυνολικές αποδοχές όμως μεγάλης μερίδας των υπαλλήλων αυτών, λόγω ακριβώς της ύπαρξης των επιδομάτων υπερβαίνουν το παραπάνω ποσό . Πάγωμα των αποδοχών πάνω από 2000 Ευρώ. Σύμφωνοι. Το πάγωμα όμως αυτό δέν θα πρέπει σε καμοία περίπτωση να επιρρεάσει τους μισθούς διότι στην αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθούν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων όσο αφορά τους βασικούς μισθούς κάτι το οποίο αντιβαίνει το Σύνταγμα.Αντί αυτού προτείνεται η προαναγγελθείσα αύξηση στό ύψος του πληθωρισμού να δωθεί σε όλους τους μισθούς κάτω των 2000 Ευρώ , σε περίπτωση δε που λόγω των επιδομάτων το συνολικό εισόδημα υπερβαίνει τα 2000 ευρώ , να μειώνεται ισοπόσως το συγκεκριμένο επίδομα ουτως ώστε το εισόδημα να παραμένει»παγωμένο».

    Παράδειγμα

    Εστω δύο υπάλληλοι ίδιας κατηγορίας ,ίδιων τυπικών προσόντων με τα αυτά χρόνια υπηρεσίας ,οι συνολικές αμοιβές των οποίων λόγω ότι υπηρετούν σε διαφορετικές υπηρεσίες είναι την 31/12/2009 οι ακόλουθες

    α)Βασικός μισθός + προνοιακά επιδόματα 1100 ευρώ + επίδομα 500 Ευρώ = 1600 Ευρώ
    β)Βασικός μισθός + προνοιακά επιδόματα 1100 ευρώ + επίδομα 1100 Ευρώ =2200 Ευρώ

    Ας υποθέσουμε ότι η αύξηση που θα δωθεί είναι 2%

    τότε οι αμοιβές του πρώτου διαμορφώνονται σε

    Μισθός 1100+(1100*2%)=1122 + επίδομα 500 = 1622 Ευρώ ενω του δευτέρου παραμένουν ως έχουν.Αντ΄αυτού προτείνουμε οι αμοιβές του πρώτου να διαμορφωθούν ως παραπάνω οι δε του δευτέρου ως ακολούθως

    Μισθός 1100+(1100*2%)=1122 + επίδομα 1078(1100-22)= 2200

    Η παραπάνω ρύθμιση είναι εντελώς ανεξάρτητη από την τυχούσα μείωση κατά 10% των επιδομάτων και την φορολόγισή τους με την ενιαία φορολογική κλίμακα .

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:04 | ΚΟΥΝΑΒΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΔΗΜ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΤΛ. ΜΕ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ LED
    ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ 90% ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ.
    (ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ…)ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 10.000 Ε ΓΙΑ ΔΕΗ ΝΑ ΠΕΣΗ ΣΤΑ 1000 ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ 30% ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ !!!ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΑΙ
    ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ. ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΡΟΣΙΑ ΛΟΓΟ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:11 | dikas

    Να ρυθμισθεί το θέμα των κληρονομιών ,ώστε όταν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει τον φόρο κληρονομιάς που του επιβάλλει η πολιτεία επειδή είναι άδικα υπερβολικός ,να μπορεί να δίδει στην πολιτεία το ακίνητο για να εξοφλήσει τον φόρο. Ισως να διαβάσατε αυτό που γράφω και να μην μπορείτε να κατανόησετε τι λέω. Και όμως μου συνέβη εγώ ένας δημόσιος υπάλληλος να κληρονομήσω από τον πατέρα μου χωράφια που δεν καλλιεργούνταν και φυσικά δεν είχαν καμμιά αξία και όμως η εφορία με τις αντικειμενικές μου έβγαζε μια αξία που εγώ δεν μπορούσα να πληρώσω και έλεγα στην εφορία ότι προκειμένου να μου κατάσχει τον μισθό η άλλα περιουσιακά στοιχεία να πάρει τα ίδια τα χωράφια και όμως δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα και με ανάγκασαν να πληρώσω αφού με εκβίαζε η πολιτεία και μου έκανε παρακράτηση της επιστροφής φόρου.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:07 | ΣΤΑΜΠΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΦΤΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ. Ο ΤΖΙΡΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΨΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ.ΙΣΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΡΙΧΝΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΦΠΑ.ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΜΕΙΩΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:13 | Απόστολος Φραγκούλης

    Τα έξοδα του κράτους είναι πολύ περισσότερα απο τα έσοδα. Το πρώτο λοιπόν πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να μοιωθούν τα έξοδα. Τα έξοδα μοιώνονται όταν κανείς τα γνωρίζει και επιτρέπει να γίνονται μόνο αυτά που είναι αναγκαία για την λειτουργία του κράτους. Το δεύτερο είναι να αυξηθούν τα έσοδα απο το τμήμα του πληθυσμού που δεν πληρώνει και όχι απο αυτό που παράγει και είναι καλός πληρωτής φόρων. Ασχοληθείτε λοιπόν με αυτούς που δεν πληρώνουν και μην ζητάτε και άλλα απο αυτούς που πληρώνουν με τις διάφορες αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών, γιατί στο τέλος και οι συνεπείς και παραγωγικοί συμπατριώτες μας θα τα μαζέψουν και θα πάνε να ζήσουν αλλού στην ΕΕ. Δεν υπάρχει λόγος να παράγεις και να πληρώνεις όταν γνωρίζεις ότι το κράτος θα σου πάρει τον κόπο και θα τον καταναλώσει «ασκόπως».

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:12 | ΜΑΡΙΑ Ζ.

    Να επιτραπεί σε όποιον ήθελε να συμπληρώσει το εισόδημά του (ιδιωτικό ή δημόσιο υπάλληλο, ήδη ασφαλισμένο σε κάποιον φορέα) να κόβει αποδείξεις [με ένα πιο απλό σύστημα π.χ. με αναγραφή του ΑΦΜ του εφόσον είναι υπάλληλος κάπου αλλού] για την παροχή έργου και να υποχρεώνεται να τα δηλώνει στην εφορία.
    Να μην υπάρχει καμία παροχή υπηρεσιών μαύρη. Εφόσον όλοι θα μπορούν να κάνουν και συμπληρωματικό έργο, να κόβουν αποδείξεις και όποιος δεν συμμορφωθεί να τιμωρείται.
    Να μην αναγκάζει το κράτος κάποιους, με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να έχουν αποδείξεις, να φοροδιαφεύγουν. Έτσι και ο πολίτης θα μπορεί να τους ζητάει απόδειξη και να μην υπάρχει καμία δικαιολογία για την μη παροχή τους.
    Υπάρχουν άνθρωποι που συμπληρώνουν το ειδόδημά τους κάνοντας κάποια άλλη δουλειά (από σερβιτόροι μέχρι καθηγητές). Αντί να τους τιμωρεί το κράτος να τους δώσει την ευκαιρία να συνεισφέρουν στα δημόσια έσοδα πληρώνοντας κανονικά τους φόρους τους.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:28 | Μιχαήλ Καϊκλής

    Για να εξοικονομηθούν χρήματα αυτό που χρειάζεται είναι βούληση και γενναίες αποφάσεις, όχι νέοι φόροι. Ενδεικτικά θα πρότεινα:
    1] Την διάλυση όλων των συμβουλίων – γνωμοδοτικών ή συμβουλευτικών – και την αποπομπή των συμβούλων, που είναι κατα πλειοψηφία υπερήλικες και συνταξιούχοι, και την αντικάταστασή τους από ευσείδητους και αξιοπρεπείς δημοσίους υπαλλήλους. Από τους υπαλλήλους αυτούς δηλαδή που είναι προσκολημμένοι στο Δημόσιο και και τις εξαρτώμενες απ’ αυτό υπηρεσίες (ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ), σε Περιφέρειες, Νομαρχίες, Δήμους, Κοινότητες κλπ.
    2] Τον δραστικό περιορισμό του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των άλλων κρατικών ή ημικρατικών Οργανισμών κλπ και οποσδήποτε τον περιορισμό των κρατικών δαπανών.
    3] Την κατάργηση όλων των επιδομάτων ή την συγχώνευσή τους στο μισθό των υπαλλήλων.
    4] Την καθιέρωση τεκμηρίων διαβίωσης και εισοδήματος.
    5] Την κατάργηση των παλαιών νομοθετημάτων όπως π.χ. του Ν. 2039/1939 «Περί Ιδρυμάτων…» και την αντικάταστασή τους από σύγχονες και ευέλικτες διατάξεις νόμων.
    Έτσι θα εξοικονομηθούν χρήματα, θα παταχθεί η γραφειοκρατεία και θα ορθοποδήσει το Ελληνικό Δημόσιο. Η Ελλάδα έχει χρήματα και οι Έλληνες είναι πρόθυμοι συνεισφέρουν.

  • Η ΠΛΕΟΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
    Η λύση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι γνωστή από χώρες όπως π.χ οι ΗΠΑ, αλλά κανείς δεν τολμά να την εφαρμόσει !! Γιατί άραγε? Ποια ειναι αυτή? Είναι η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της φοροδιαφυγής, εφόσον πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια και όχι για κάποιο ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ λογιστικό λάθος.
    Η φοροδιαφυγή είναι μια κλοπή του κράτους , δηλ. κλοπή από όλους τους πολίτες!! Γιατί να μην τιμωρηθεί σαν τέτοια???
    Π.χ, πράξεις όπως: Εκδόσεις πλαστών τιμολογίων, μη απόδοση εισπραχθέντος ΦΠΑ, απόκρυψη εισοδημάτων με αντίστοιχη φοροδιαφυγή π.χ άνω των 2000 Ευρώ,κλπ, θα μπορουσαν να χαρακτηρισθούν ως κακουργήματα με ανάλογες ποινές φυλάκισης. Για την επιτυχία του συτήματος αυτού χρειάζεται να ψηφισθούν ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ώστε οι σχετικές υποθέσεις να μη χρονίζουν, αλλά να κλείνουν ταχύτατα, (Δικαιοσύνη που δεν απονέμεται εγκαίρως δεν είναι Δικαιοσύνη). Με αυτό τον τρόπο κάποιος που θα καταδικασθεί θα οδηγείται στη φυλακή, όσο ισχυρός και όσο ψηλά και αν βρίσκεται!! Όπως γίνεται και στην Αμερική, όπου έχουν φυλακισθεί μέχρι καιγερουσιαστές για φοροδιαφυγή, ενώ είναι γνωστό σε όλους πως ο Αλ Καπονε μπήκε φυλακή για φοροδιαφυγή. Ενώ στο διεφθαρμένο Ελληνικό σύστημα, το οποίο είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να έχουμε μόνο πρόστιμα, το ύψος των οποίων το καθορίζουν οι ελέγχοντες εφοριακοί, μια μουτζούρα στα βιβλία ενός ελεύθερου επαγγελματία τιμωρείται περίπου όπως και η έκδοση πλαστών τιμολογίων, πράξη που θα έπρεπε να θεωρείται έγκλημα εκ προμελέτης !!
    ( Λέω ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ γιατί με το ισχύον στην Ελλάδα νομικό σύστημα των συνεχών αναβολών, παραγραφών, αναιρέσεων κλπ, ελάχιστες υποθέσεις θα τελεσιδικούσαν για να οδηγηθεί κάποιος στη φυλακή!!)

    ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ?? Η θεωρείται ότι δεν θα υπάρχουν αρκετές φυλακές για όλους όσους καταδικασθούν?? Προσωπικά θεωρώ ότι αν αρχίσει να εφαρμόζεται ένα τέτοιο μέτρο, γρήγορα θα αρχίσουν να γεμίζουν τα κρατικά ταμεία…