Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:46 | Άγγελος Παπαγγελής

    Αξιοποίηση κάθε είδους ηλεκτρονικών και μη ενχρήματων συναλλαγών με μειωμένη φορολόγηση τους.

    Οι πωλητές και οι αγοραστές θεωρούν ότι η αποφυγή της φορολογημένης συναλλαγής τους ωφελεί (πρόσκαιρα) και πολλές φορές οι αγοραστές βρίσκονται σε θέση αδυναμίας για να ζητήσουν τις αποδείξεις τους.

    Μια λύση θα ήταν η αξιοποίηση των πάσης φύσεως ηλεκτρονικών συναλλαγών με την διαφορετική φορολόγηση των εσόδων τα οποία προκύπτουν από αποδεικτέες συναλλαγές σε σχέση με αυτές οι οποίες γίνονται με χρήματα.

    Ξεκινώντας από τους μισθούς οι οποίοι καταβάλλονται μέσω λογαριασμών ή με την έκδοση επιταγών.

    Δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε οικονομικά σωστό το ετήσιο εισόδημα το οποίο προκύπτει από την καταβολή μισθού , μέσω ενός λογαριασμού σε ένα πχ. Εργαζόμενο στον ευρύτερο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα , να φορολογείται με την ίδια κλίμακα και τον ίδιο τρόπο , με το ίσο εισόδημα κάποιου ο οποίος φορολογείται κατά «δήλωση» και το σύστημα χρειάζεται πολλαπλάσιους πόρους για να ελέγξει την ορθότητα της δήλωσης αυτής και όπως αποδεικνύετε τελικά δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει τον σκοπό του , με τα γνωστά αποτελέσματα.

    Είναι πολύ φθηνότερο για το κράτος να συλλέγει φόρους από συναλλαγές και εισοδήματα τα οποία προκύπτουν από μη ενχρήματες συναλλαγές και θα πρέπει προς αυτή την κατεύθυνση να δοθούν κίνητρα.

    Ένας ακόμη τρόπος διευκόλυνσης θα ήταν αντί να πρέπει να μαζεύουμε τις αποδείξεις , να αξιοποιηθούν τα τραπεζικά συστήματα και να αρκεί μόνο μια συνολική κατάσταση στο τέλος του έτους για όποιον θέλει και για όσες από τις δαπάνες του επιθυμεί –την οποία μπορεί να προσκομίσει και ο κάθε αγοραστής και ο κάθε πωλητής- από την τράπεζα του για πληρωμές ή εισπράξεις που έχουν γίνει.

    Οι μη ενχρήματες συναλλαγές θα μπορούσαν να έχουν και διαφορετικό συντελεστή ΦΠΑ πέρα από τον διαφορετικό συντελεστή φορολόγησης.

    Με τον παραπάνω τρόπο θα μπορούσε να φτάσει στο 15% ή 10% ο φόρος που επιβαρυνόμαστε , να ελαχιστοποιηθούν οι εισφοροδιαφυγές και όλοι οι συναλλασσόμενοι να έχουν κανονικοποιημένες χρηματικές ροές οι οποίες θα βοηθούν τα πορτοφόλια τους να λειτουργούν καλύτερα.

    Όλα τα παραπάνω σαφώς μπορούν να εφαρμοστούν στις συναλλαγές B2C και B2B, δηλαδή μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών ή και μεταξύ επιχειρήσεων.

    Οι τεχνικές λύσεις για την λειτουργία των παραπάνω είναι η αξιοποίηση της κωδικοποίησης των επαγγελμάτων πού έχουν οι φορολογικοί μηχανισμοί , οι μηχανισμού συναλλαγών με κάρτες (Merchant category codes) είτε πρόκειται για συναλλαγές με κάρτες (προπληρωμένες – πιστωτικές- χρεωστικές) είτε πρόκειται για συναλλαγές με επιταγές ή μεταφορές χρημάτων μεταξύ λογαριασμών.

    Στις δυο τελευταίες περιπτώσεις θα μπορούσε να ζητηθεί από τις τράπεζες να αναπτύξουν δύο ακόμη πεδία σε επίπεδο συναλλαγής τα οποία θα καταγράφουν τον κωδικό/κατηγορία επιχείρησης αλλά και το αφμ του εισπράττοντος τα χρήματα.

    Από αυτούς τους κωδικούς μπορούν στο τέλος κάθε έτους να προκύπτουν καταστάσεις οι οποίες να προσκομίζονται με τις φορολογικές δηλώσεις αντί των αποδείξεων ,

    Φανταστείτε 2000-3000 χιλιάδες αποδείξεις για κάθε φορολογούμενο , σε σχέση με μια συνολική κατάσταση κατά κατηγορία ή και αφμ , οι οποίες θα μπορούσαν ακόμη να αποστέλλονται και ηλεκτρονικά από τις τράπεζες μετά από οδηγία του ενδιαφερόμενου (σε format το οποίο θα έχει υποδείξει το κεπυο)

    Για να είμαστε και ρεαλιστές με όλα τα παραπάνω και επειδή το χρήμα της «μαύρης οικονομίας» δεν θα πάψει να υπάρχει , μπορεί όμως να περιοριστεί αλλά σαφώς μπορεί να φορολογηθεί τουλάχιστον στην κατανάλωση του αφού δεν μπορεί να φορολογηθεί στην παραγωγή του και τελικά να ωφελήσει την οικονομία στο σύνολο της.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:11 | Γερ. Αλιβ

    Nα υποχρεωθούν οι πολυκατοικίες (μέσω της νόμιμης υποχρέωσης των διαχειριστών τους) να έχουν ΑΦΜ και να έχουν για τα έξοδά τους πάντοτε ισόποσα νόμιμα παραστατικά, ώστε να μην διαφεύγει ούτε ο ΦΠΑ, ούτε ο φόρος εισοδήματος κλπ.

    Με το προτεινόμενο μέτρο θα προκύψει εισόδημα, σήμερα αποκρυπτόμενο στο μέγιστο ποσοστό του, της τάξης των:

    100.000 πολυκατοικίες Χ ετήσια έξοδα 20.000 €/πολυκατοικία = 2 δισ €

    Οι αντιδράσεις θα είναι μηδενικές, αφού η επιβάρυνση ανά άτομο θα είναι ελάχιστη πρακτικά (σαφώς οφειλομένη στην πατρίδα και εύκολα αναλαμβανομένη).

    Νομίζω ότι ένα τέτοιο μέτρο θα πλήξει σαφώς καίρια την παρα-οικονομία, την παράνομη διακίνηση των υγρών καυσίμων, αλλά και μικροαπάτες εναντίων ενοίκων πολυκατοικιών κλπ κλπ. Θα βοηθήσει σε λύσεις κτυπώντας σαφώς πολλαπλά την παραοικονομία στον πυρήνα της.

    (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: εάν η παρούσα πρόταση ενδιαφέρει, είμαι σε θέση να βοηθήσω στην κοινή προσπάθεια και με πρόσθετες προτάσεις, στην ίδια κατεύθυνση).

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:07 | Μ.Σ.

    Από το Σύνταγμα της Ελλάδος, όπως το βρίσκουμε στο http://www.parliament.gr/newpublications/syntagma2008.pdf
    *********************************************************************
    Άρθρο 4
    1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
    2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
    3. …
    ……
    5. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.
    *********************************************************************
    Πρέπει να είμαστε ΝΟΜΙΚΟΙ ή να κατέχουμε ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ή ΜΑΣΤΕΡ, για να κατανοήσουμε την έννοια του ΙΣΟΥ ή του ΑΝΑΛΟΓΟΥ; Ή μήπως κάποιοι θα πρέπει να κάνουν εντατικά μαθήματα στην πρακτική αριθμητική.

    Η εφαρμογή των παραγράφων 1, 2, 5 σαν αποτέλεσμα πρέπει να έχει:

    1. Ή θα έχουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες πολίτες αφορολόγητο ή δεν θα έχουν. Διακρίσεις, διαβαθμίσεις και κουτοπονηριές δεν έχουν θέση. Το ΙΣΟ είναι ΙΣΟ. Δεν θα ανάγουμε σε αξίωμα το 0% + 0% = 14% κάποιου Έλληνα Πρωθυπουργού!
    2. Οι κάθε είδους φορολογικοί συντελεστές είναι μοναδικοί και ενιαίοι για όλους τους Έλληνες Πολίτες.
    3. Τα κάθε είδους τέλη είναι αναλογικά.

    Χρειάζεται πολιτικό σθένος να νομοθετήσετε με βάση αυτές τις απλές αρχές του Συντάγματος; Ή μήπως κοινή λογική.

    Και τώρα μία πρόταση για την φορολόγηση των Επιχειρήσεων.

    Ένας φορολογικός νόμος δεν θα πρέπει να φροντίζει μόνο τα έσοδα. Θα πρέπει να φροντίζει και το θέμα της ανάπτυξης. Θα πρέπει να στοχεύει και στην αύξηση του ΑΕΠ, για να μην πω μόνο στην ανάπτυξη του ΑΕΠ. Το έλλειμμα είναι αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης και μόνο.

    Με βάση τα παραπάνω προτείνω (ο ανύπαρκτος):
    1. Φορολογικός συντελεστής κερδών που μοιράζονται στους μετόχους 0%. Τα ποσά αυτά θα φορολογηθούν με τις φορολογικές δηλώσεις των μετόχων.
    2. Φορολογικός συντελεστής κερδών που παραμένουν στην επιχείρηση 45%
    a. Καθιέρωση άμεσα μετρήσιμων κριτηρίων ανάπτυξης.
    b. Πρώτο και ΒΑΣΙΚΟ κριτήριο. Ποσοστό αύξησης των πληρωμένων «Ημερών Ασφάλισης Εργαζομένων». Άμεση και αριθμητική αφαίρεση του ποσοστού αυτού από τον φορολογικό συντελεστή και μέχρι του ποσοστού του 10%.
    3. Για νέες επιχειρήσεις φορολογικοί συντελεστές ( με ταυτόχρονη λειτουργία των 2a και 2b):
    a. 5% για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους
    b. 15% για τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας τους
    c. 25% για τον τρίτο χρόνο λειτουργίας τους
    d. 35% για τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας τους
    e. 45% για το πέμπτο και μετά χρόνο λειτουργίας τους.

    Και τέλος μια παρατήρηση. Προκειμένου να μελετήσεις και να σχεδιάσεις κάτι πρέπει να έχεις ορίσει με τρόπο Απόλυτο και Ξεκάθαρο τι σκοπό έχεις, τι είναι αυτό που θέλεις να σχεδιάσεις. Ο όρος «Πράσινη Ανάπτυξη» έχει για κάθε ένα από τους Έλληνες πολίτες διαφορετική έννοια.

    Για το λόγο αυτό πρώτα δώστε στους Έλληνες πολίτες το ορισμό της «Πράσινης Ανάπτυξης» και μετά σχεδιάστε και εφαρμόστε. Για να μην βρισκόμαστε πάντα μπροστά σε ανέκδοτα της μορφής «πράσινα τέλη». Και όταν μιλάμε για ορισμό εννοούμε ΟΡΙΣΜΟ και όχι Διδακτορική διατριβή!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:20 | Λιόβας Δημήτριος

    Θα ήθελα να στρέψω την προσοχή σας στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου μας.
    Κατά καιρούς λαμβάνω mail που αναφέρουν την ύπαρξη πλούσιων κοιτασμάτων (διαμάντια, ουράνιο) στην περιοχή της Χαλκιδικής ή και άλλων κοιτασμάτων στην ελληνική επικράτεια. Δεν γνωρίζω κατά πόσο αυτά αληθεύουν αλλά θα μπορούσατε να το διαπιστώσετε με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
    Αν αληθεύουν θα είχαμε άμεση εισροή εσόδων για την υλοποίηση πραγματικής κοινωνικής πολιτικής και επενδύσεων και φυσικά θα πρέπει να αλλάξουν και όλα τα στραβά που θεωρούνται δεδομένα στην καθημερινότητά μας.
    Επίσης ως χώρα χάνουμε πάρα πολλά χρήματα διότι εισάγουμε πάρα πολλά προϊόντα που θα μπορούσαμε να φτιάχνουμε οι ίδιοι. Αν γίνει μια σωστή εκτίμηση από μέρους σας για μια λίστα προιόντων που θα μας σύμφερε οικονομικά να παράγουμε εμείς θα είναι πολύ ωφέλιμο για την οικονομία μας. Παράδειγμα τα ανταλλακτικά που αγοράζουμε από το εξωτερικό για την συντήρηση των οπλικών συστημάτων και μέσων της άμυνά μας. Σε μια εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλα κάποιο ανώτατο στέλεχος μας ανέφερε ότι η Τουρκία ενώ έχει σχεδόν τα ίδια μέσα με εμάς και σε μεγαλύτερη ποσότητα τα συντηρεί με λιγότερο κόστος γιατί έχει αναπτύξει την κατάλληλη βιομηχανία. Το παραπάνω είναι ένα μικρό παράδειγμα και θα μπορούσε να έχει εφάρμογή μετά από μια οικονομική μελέτη και σε προϊόντα τα οποία αν τα κατασκευάζαμε δεν θα χάναμε τα τεράστια ποσά των εισαγωγών. Τέλος επισημαίνω πως τα προϊόντα θα πρέπει να επιλεχθούν για το οικονομικό συμφέρον μας ώστε να μην ανταγωνιστούμε τις χώρες που τα παράγουνε πιό φθηνά.
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:36 | Χρηστος Καρακασης

    κ. Υπουργε,
    Κατ αρχην σας ευχομαι καλη επιτυχια στο εργο σας.
    Ειμαι καποιος φαρμακοποιος σε ενα μικρο επαρχιακο δημο και με αφορμη την ειδησεογραφια για τους γιατρους του Κολωνακιου θα ηθελα να σας εκθεσω μια ιδεα μου για το πως θα μπορουσε η πολιτεια να ελεγξει τα εσοδα των ιδιωτων γιατρων που κατα κοινη ομολογια της διαφευγουν.
    Απο τη φυση της δουλειας μου ειμαι σε θεση να γνωριζω οτι
    α.Δεν εκδιδουν σχεδον ποτε αποδειξεις.
    β.Εκδιδουν απλες συνταγες,απο ενα κοινο μπλοκ,λες και δεν συνταγογραφουν φαρμακα παρα δινουν σημειωμα για ψωνια απο το super market.
    γ.Μετα την απομακρυνση του ασθενους απο το ιατρειο η εφορια δεν μπορει να αποδειξει τιποτε γιατι δεν εχει κανενα παραστατικο στα χερια της.
    Τι λοιπον προτεινω.
    α.Η συνταγη ειναι ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ και τα φαρμακα διδονται μονο δι αυτης και με κανενα αλλο τροπο.
    β.Η συνταγη ειναι ενιαιου τυπου για ολα τα ταμεια αλλα και για ελευθερες συνταγες.
    Ο γιατρος σε προκαθωρισμενο σημειο της συνταγης αναγραφει για ποιο ταμειο ειναι και αν δεν ειναι συμβεβλημμενος με το ταμειο του ασθενους γραφει τη λεξη «ελευθερη».
    γ.Τα συνταγολογια φευγουν απο τα χερια των ασθενων -ενα μετρο που κατα τη γνωμη μου ελαχιστα απεδωσε- και πηγαινουν στους γιατρους ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ και ΘΕΩΡΗΜΕΝΑ
    κ. Υπουργε,
    Κατ αρχην σας ευχομαι καλη επιτυχια στο εργο σας.
    Ειμαι καποιος φαρμακοποιος σε ενα μικρο επαρχιακο δημο και με αφορμη την ειδησεογραφια για τους γιατρους του Κολωνακιου θα ηθελα να σας εκθεσω μια ιδεα μου για το πως θα μπορουσε η πολιτεια να ελεγξει τα εσοδα των ιδιωτων γιατρων που κατα κοινη ομολογια της διαφευγουν.
    Απο τη φυση της δουλειας μου ειμαι σε θεση να γνωριζω οτι
    α.Δεν εκδιδουν σχεδον ποτε αποδειξεις.
    β.Εκδιδουν απλες συνταγες,απο ενα κοινο μπλοκ,λες και δεν συνταγογραφουν φαρμακα παρα δινουν σημειωμα για ψωνια απο το super market.
    γ.Μετα την απομακρυνση του ασθενους απο το ιατρειο η εφορια δεν μπορει να αποδειξει τιποτε γιατι δεν εχει κανενα παραστατικο στα χερια της.
    Τι λοιπον προτεινω.
    α.Η συνταγη ειναι ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ και τα φαρμακα διδονται μονο δι αυτης και με κανενα αλλο τροπο.
    β.Η συνταγη ειναι ενιαιου τυπου για ολα τα ταμεια αλλα και για ελευθερες συνταγες.
    Ο γιατρος σε προκαθωρισμενο σημειο της συνταγης αναγραφει για ποιο ταμειο ειναι και αν δεν ειναι συμβεβλημμενος με το ταμειο του ασθενους γραφει τη λεξη «ελευθερη».
    γ.Τα συνταγολογια φευγουν απο τα χερια των ασθενων -ενα μετρο που κατα τη γνωμη μου ελαχιστα απεδωσε- και πηγαινουν στους γιατρους ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ και ΘΕΩΡΗΜΕΝΑ,
    απο την εφορια.
    δ.Απαγορευεται η κυκλοφορια οποισδηποτε αλλης συνταγης εκτος των συγκεκριμμενων συνταγων-δημοσιων εγγραφων,επι ποινης(κλιμακωτα μεχρι και αναστολης λειτουργιας του ιατρειου) για τους γιατρους που τις εκδιδουν,αλλα και για τους φαρμακοποιους που τις εκτελουν (επισης κλιμακωτα μεχρι αναστολης λειτουργιας του φαρμακειου),ακομη και για τους ασθενεις που τις διακινουν.
    ε.Η εφορια εχει γνωση των συνταγολογιων που προμηθευεται ο καθε ιατρος.
    στ.Σε καθε συνταγη αναγραφονται μεχρι 5 η 6 φαρμακα,ωστε να εχει την ευχερεια ο γιατρος να δωσει μια ολοκληρωμενη θεραπεια στον ασθενη με ενα μονο φυλλο απο το συνταγολογιο.
    Ετσι λοιπον τι επιτυγχανεται.
    α.Ευθεια συσχετιση συνταγης – επισκεψης στο ιατρειο.
    β.Καθε αλλη πλην της νομιμης συνταγης που θα βρεθει ακομη και μετα την παρελευση μεγαλου χρονικου διαστηματος ειναι παρανομη και αποδικνυεται.Ο ελεγχος πλεον θα γινεται εξω απο τα ιατρεια, σε οποιοδηποτε χωρο, συνεπως και πιο ευκολα.Ειλικρινα εμεις οι φαρμακοποιοι δεν θα εχουμε κανεναν ενδοιασμο να συνδραμουμε στο εργο σας.
    γ.Αφου λοιπον διασφαλιστει οτι το φαρμακο διακινειται μονο με αυτες τις συνταγες ευκολα η εφορια μπορει να κανει συσχετιση της συνταγης με την αποδειξη παροχης υπηρεσιων που θα εκδιδει ο ιατρος.Ελαχιστη δε αμοιβη μπορει να οριστει αυτη με την οποια αποζημιωνει ο ΟΠΑΔ.
    κ.Υπουργε,
    προσπαθησα να περιγραψω τις σκεψεις μου οσο πιο περιεκτικα μπορουσα,για να μη σπαταλαω τον πολυτιμο χρονο σας.Ειναι δικη σας αρμοδιοτητα αν κατι απο αυτα που σας εξεθεσα το υιοθετησετε.Εμεις οι πολιτες το μονο που χρειαζομαστε ειναι η δικη σας η ενθαρρυνση οτι τουλαχιστον μας διαβαζετε,ωστε να συνεχισουμε να σας λεμε τις αποψεις μας για οποιοδηποτε προβλημα απασχολει την κοινωνια.
    Μετα τιμης
    Χρηστος Καρακασης

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:58 | Γ.ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    H ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ-ΑΣΘΕΝΕΙΑ,Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ,ΔΕΝ ΓΙΑΤΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΜΕΣΣΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΓΙΓΑΝΤΩΘΕΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ.ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΧΩΡΙς ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΤΗς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΙΔΙΑ ΤΙΣ ΑΡΓΙΕΣ,ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΓΚΑΖ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑ.ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΥΣ-ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΔΙΔΕ ΚΑΡΠΟΥΣ ΑΠ ΟΤΙ ΕΝΘΥΜΕΙΣΘΕ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΤΑΝ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΤΗΡΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ.
    2.ΝΑ ΕΞΙΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ Δ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.
    3.ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΝ ΩΡΑ ΕΓΑΣΙΑΣ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ 17 ΧΙΛ/ΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ,ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΥΦΑΡΠΑΓΗ.
    4.ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΘ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΕΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΧΙ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
    5.ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΟΙΚΟΣΚΕΥΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘ ΟΣΟΝ ΟΙ ΔΗΛΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΗΘΕΙΣ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΥΔΡΕΥΣΗ,ΟΤΕ ΔΕΗ.ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΣ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    6.ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΜΟ.
    7.ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΠΡΙΜ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ.
    8.ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.
    9.ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
    10.ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝΑΖΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΣΤΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ.
    11. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΦΡΑΓΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ.
    12.ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΜΕΤΑΚΗΤΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ.
    13.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:53 | Γιάννης Νέα Μάκρη

    K.Yπουργέ,αν θέλετε πραγματικά να σταματήσει η φοροδιαφυγή κάντε την ποινικό αδίκημα με αυτόφορη διαδικασία που θα έχει μία ποινή Α+το πρόσημο της εφορίας.Μετά από 2 ή 3 παραβάσεις να αφαιρείται η άδεια(του καταστήματος,ιατρείου κ.λ.π)για ένα συγκεκριμμένο χρονικό διάστημα.Αν οι παραβάσεις είναι συνεχόμενες να αφερείται η άδεια οριστικά….

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:06 | Γιάννης Νέα Μάκρη

    K.Yπουργέ,αν θέλετε πραγματικά να σταματήσει η φοροδιαφυγή κάντε την ποινικό αδίκημα με αυτόφορη διαδικασία που θα έχει μία ποινή Α+το πρόσημο της εφορίας.Μετά από 2 ή 3 παραβάσεις να αφεαιρείται η άδεια(του καταστήματος,ιατρείου κ.λ.π)για ένα συγκεκριμμένο χρονικό διάστημα.Αν οι παραβάσεις είναι συνεχόμενες να αφερείται η άδεια οριστικά….

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:13 | Γιάννης Νέα Μάκρη

    K.Yπουργέ,αν θέλετε πραγματικά να σταματήσει η φοροδιαφυγή κάντε την ποινικό αδίκημα με αυτόφορη διαδικασία που θα έχει μία ποινή Α+το πρόσημο της εφορίας.Μετά από 2 ή 3 παραβάσεις να αφερείται η άδεια(του καταστήματος,ιατρείου κ.λ.π)για ένα συγκεκριμμένο χρονικό διάστημα.Αν οι παραβάσεις είναι συνεχόμενες να αφερείται η άδεια οριστικά….

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:31 | ΣΟΦΙΑ ΤΡΙΔΗΜΑ

    Απορώ πως ολοι αυτοί οι μεγάλοι οικονομολόγοι που μας κυβερνούν όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν καταλάβει ότι όταν βάζεις και φορτώνεις νέους φόρους τον φορολογουμένους,αντί να κερδίζει περισσότερα το κράτος, γίνεται το αντίθετο.
    Είμαι κατά της φοροδιαφυγής, είναι μια μεγάλη πληγή που πρέπει να καταπολεμηθεί.Το θέμα είναι οτι πρέπει να βρούμε την αιτία της φοροδιαφυγής. Απλά όταν βάζεις φόρους, τόσα λιγότερα έσοδα έχει το κράτος.Εκεί ο φορολογούμενος θα προσπαθήσει να κλέψει παραπάνω απο ότι έκλεβε για να να ανταποκριθεί στίς υποχρεώσεις του.

    Εγω θα πρότεινα

    Μείωση φορολογίας ( έμμεσοι και άμεσοι φόροι)

    Μείωση ΦΠΑ και μέτρα ουσιαστικά στήριξης των μικρομεσσαίων επιχειρήσεων.

    Μικρές και σταδιακές αυξησεις στούς μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

    Ουσιαστικός έλεγχος των δημοσίων δαπανών (ποτέ δεν υπήρχε έλεγχος)

    Οι δημόσιοι υπάλληλοι να εργάζονται κανονικά και να είναι αποδοτικότεροι, και όσοι άχρηστοι υπάρχουν να πάνε σπίτι τους να καθήσουν. Δεν μπορεί ο Ελληνικός λαός να τους πληρώνει για να κάθονται και να κάνουν δεύτερη δουλειά για να έχουν υψηλότερα εισοδήματα.Και κυρίως να μην φορολογούνται για την δεύτερη δουλειά τους.

    Έτσι λοιπόν θα κινηθεί το χρήμα, θα δουλέψουν οι επιχειρήσεις για να μπορέσουν να αποδώσουν και τους φόρους που αναλογούν
    Θα προσλάβουν νέους υπαλλήλους, έτσι θα έχουμε και μέιωση της ανεργίας, αυτοί οι νέοι υπαλληλοι καθώς θα έχουν περισσότερα χρήματα στην τσέπη τους θα ξοδευουν και περισσότερα στην αγορά,ταυτόχρονα το κράτος θα μειώσει τα επιδόματα ανεργίας.
    Μια αγορά όταν δουλεύει είναι και υγιής. Όταν κάθεται,-όπως τώρα δηλαδή- είναι προβληματική και άρρωστη βαριά.
    Όταν το κράτος είναι μπαμπούλας -εκεί δεν εισπράττει περισσότερα, αλλά λιγότερα.
    Πώς είναι δυνατό να αποδωθούν φόροι όταν η αγορά έχει παγώσει.
    Όταν ο ιδιώτης δεν έχει λεφτά που θα βρεί χρήματα να ξοδέψει,γιατί το κράτος απο το ένα χερι του τα δίνει και απο το άλλο του τα παίρνει. Πως θα πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους οι επιχειρήσεις όταν σταματήσουν να πουλάνε? Απο που θα εισπράξει το κράτος? Απο τον κανένα…?
    Όπως έγινε με τα τέλη κυκλοφορίας. Αυτοί που αναγκάστηκαν να κρατήσουν το παλιό τους αυτοκίνητο, συνεπώς και να πληρώσουν τα τέλη, έμειναν άφραγκοι, που θα έβρισκαν χρήματα να ξοδέψουν και να τα ρίξουν στην αγορά?
    Και αφου ο κύριος Παπανδρέου είπε ότι έκαναν λάθος σχετικά με τα τέλη,ας κόψει τα κεφάλια αυτών που έκαναν λαθος.
    Δεν μπορεί συνέχεια ο Ελληνικός λαός να πληρώνει τα δικά τους λάθη. Γιατί οι τσέπες αυτών που μας κυβερνούν είναι γεμάτες, του Ελληνικού λαού είναι άδειες.Εκτός οτι το συγκεκριμένο μέτρο ήταν μια μεγάλη και τεράστια ΑΝΟΗΣΙΑ.
    Έχασαν και αυτά που ήταν να πάρει το κράτος. Και εν τέλει λίγη σοβαρότητα και υπευθυνότητα δεν θα έβλαπτε κανένα.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:58 | ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑ

    Θα ήθελα να σας εκφράσω την συμπαράσταση μου στο έργο σας, αν και μέχρι σήμερα δεν ήμουν ψηφοφόρος σας. Εκτός αυτού θα ήθελα να σας πω τις ιδέες μου.
    Ο ελεύθερος επαγγελμάτιας που δεν μπορεί να καλύψει τις επιταγές του, γιατί να μην κλείνει την επιχείρησή του? Γιατί να έχει το δικαίωμα να εισπράτει, ενώ δεν μπορεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του? Μένω στη Ρόδο, ξέρετε πόσοι είναι μαυρισμένοι και παρόλα αυτά έχουν επιχειρήσεις, ακίνητα και μένουν απλήρωτοι προμηθευτές τους, ενώ εκείνοι κάνουν μεγάλη ζωή?

    Λέτε για τις προμήθειες στα νοσοκομεία. Δεν είναι μόνο εκεί το πρόβλημα. Όλος ο ερεύτερος δημόσιος τομέας πάσχει. Χρειάζεσαι μια καρέκλα και αγοράζονται 100 σε περίπτωση που χρειαστούν στο μέλλον. Υπολογιστές μένουν σε αποθήκες μέσα στις κούτες τους, εδώ και χρόνια!

    Ιατροί. Πας για εξέταση και σου λένε 40ευρώ χωρίς απόδειξη και 50ευρώ με απόδειξη.

    Εισφορές στα ταμεία. Μεγάλη επιχείρηση χρωστούσε 80.000.000 δρχ στο ΙΚΑ το 1999, αλλά παρόλα αυτά λειτουργούσε κανονικά. Ποιος μικρός επαγγελματίας μπορεί να κάνει το ίδιο? Και για 100ευρώ οφειλές στο ΙΚΑ δεν σου θεωρούν τα βιβλία σου. Ο μεγάλος όμως έχει το άλλοθι.

    Αυτά για σήμερα

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:07 | ΙΩΑΝΝΑ ΜΙΧΑΛΑΚΗ

    Γενικες προτασεις αύξησης εσόδων

    1)Σε οικοκονομικά δημόσια «προϊόντα» όπως πχ. τα τέλη κυκλοφορίας, να δίνεται η δυνατότητα, όταν κάποιος το επιθυμεί, να προκαταβάλλονται (αγοράζονται) για περισσότερα απο ένα έτος (τέλη κυκλοφορίας για δύο ή για τρία έτη κτλ) με έκπτωση.

    2)Κατά παρόμοιο τρόπο μπορεί κάποιος, αν το επιθυμεί, να πληρώσει φέτος προσαυξημένο τον φόρο του κατα ένα ποσοστό (πχ 10%) με το κίνητρο του χρόνου να του αφαιρεθεί από το συνολικό του φόρο ένα 10%+5%=15%

    Με αυτή τη λογική, η οποία μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα πεδία οικονομικής συνεργασίας του κράτους με τον πολίτη, θα επιτευχθεί μία σημαντική αύξηση των εσόδων για το τρέχον έτος (απαραίτητη για τη μείωση του ελλείμματος), ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ όμως να αυξηθεί άμεσα η παραγωγικότητα και να προαχθεί η ανάπτυξη, ώστε να μην εμφανίσει το κράτος μία «μαύρη τρύπα» και να μη μπορεί να αναπληρώσει τα έσοδα που θα χάσει τα επόμενα χρόνια αν εφαρμοστούν οι εκπτώσεις και οι προπληρωμές που αναφέραμε.

    Ο πολίτης είναι οικονομικός παράγοντας και πρέπει να αντιμετωπιστεί από το κράτος σαν σκεπτόμενος οικονομικός παράγοντας και ως εκ τούτου το συμφέρον του κράτους να γίνει, συμφέρον του πολίτη και αντίστρόφως.

  • ΑΠΟ: ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΑΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟ -ΛΟΓΙΣΤΗΣ – ΑΝΤΙΟΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ & ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΗΝ Π.Ο.Φ.Ε.Ε .
    ΠΡΟΣ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ & ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

    ΚΑΤ’ΑΡΧΗΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ .
    Α) ΝΑ ΘΕΣΕΤΕ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΨΥΦΕΙΑ ΤΩΝ ΑΥΞΟΝΤΑ ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΕΑ ΨΥΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ Η΄ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥΣ Η ΚΑΙ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ – ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ & ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ .
    Β) ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΦΠΑ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΟΘΟΥΝ ΟΛΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΡΗΜΗΝΟ ΤΟ ΦΠΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΗ ‘ ΕΤΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΦΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΚΑΘΩΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΠΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ Σ’ΑΥΤΟ .
    Γ)ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΛΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟΥ ΟΛΛΕΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ (ΦΠΑ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΝΑΡΞΗΣ -ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ κ.α) ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΤΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 40% ΤΗΣ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΡΓΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ (ΙΚΑΤΖΙΔΕΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ-ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ-ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ\ κ.α).
    Δ)ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Φ.Μ.Α.Π ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΦΜΑΠ ΜΑΖΙ ΜΕ Ε9 ΕΤΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΤΑΝ ΦΜΑΠ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΛΕΞΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ .
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:49 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    Κυριε υπουργε με σεβασμο θελω να σας προτεινω μετα απο πολυωρες συζητησεις με συναδελφους μου και ατομα νεα με ανοιχτους οριζοτες και με γνωμονα τις θεσεις των αλλων χωρων της Ε.Ε στο συγκεκριμενο θεμα μια απο της δικες μου λυσεις στο οικονομικο με οσα ξερω και μπορω να σκευτω.Θα ηθελα λοιπον να προτεινω με επιφυλαξη κιολας γιατι δεν θελω να παρεξηγηθω και να κατακριθω, οτι μια λυση ειναι η νομιμοποιηση της ινδικης καναβης και φυσικα η φορολογηση της με μεγαλο ποσοστο επι τις % (αυτο θα λυσει επισεις και πολλα αλλα προβληματα οπωσ ο αναποφευκτος πλουτισμος των λιγων εισ βαρωσ μας), αφου υπαρχουν πολυ χρηστες ανα την Ελλαδα χωρις αποτερους σκοπους (πωληση, διακινηση, εμπορια) και με πληρεις αυτογνωσια επι του θεματος και των επιπτωσεων του (με λιγα λογια για προσωπικη χρηση).Πηρα το θαρος να μιλησω για αυτο γνωριζοντας και μελετωντας στοιχεια που κατατασουν την συγκεκριμενη ουσια σε πολυ καλυτερη θεση απο το τσιγαρο και το αλκοολ τα οποια ειναι νομιμα και μπορει να τα προμηθευτη και να τα χρησιμοποιησει ακομα και ενασ μαθητης στα 16 χωρις να υπαρχει καποιος να βαλει ενα φρενο στην αλογιστη χρηση τους και χωρις να υπαρχει ελεγχος καθηστα τις παραπανω ουσιες πολυ επιβλαβεις αφου ειναι και εκτος των αλλων και αιθησικες.Ως μεγαλος αδερφος ανηλικου εξοργιζομαι οταν βλεπω συμαθητες του αδερφου μου να μεθουν και να φαιροντε απαραδεκτα. Η λυση που προτηνω ειναι εμπεριστατωμενη γιατι μεσα απο ολο αυτο θα προκυψει μειωση και των βαρεων ουσιων οπως ηρωινη κοκαινη κτλ (Αφου δεν θα υπαρχουν τα γνωστα βαπορακια να προοθησουν τα παιδια με ποιο βαριες ουσιες οι οποιεσ ειναι καταστροφικες και δεν θα υπαρχει και λογος να κανει καποιος χρηση αυτων αφου θα ειναι και εκτος των αλλων παρανομες), θα υπαρξει μειωση τησ χρησης του αλκοολ αφου πολλοι κανουν χρηση αφου δεν εχουν αλλη επιλογη κατα την εξοδο τους και την νυχτερινη τους διασκεδαση. Μεσα απο αυτην την προταση ηθελα να προτυνω ακομα και την νομιμη πωληση ηρωινης και χρηση με σχετικο εντυπο (αδεια-πιστοποιητικο) μεσα σε ειδικους χωρους. Ετσι δεν θα υπαρχει αυτο το ελεεινο θεαμα των χρηστων αυτης της ουσιας στουσ δρομους για την ευρεση χρηματων χρησης και οτι αλλο επακολουθο μπορει να συμβει αφου θα υπαρχει σε ειδικους χωρους και οχι εξω η σε συγκεκριμενες περιωχες οπωσ ο Σταυροποταμος Θεσ/ικης. Και τελος πρεπει να αναφερω και την τουριστικη αναπτηξη της χωρας μας (αν αναλογιστουμε τον τουρισμο τησ Ολανδιας) αφου καθε χρονο ερχοντε επισκεπτες για την νυχτερινη της ζωη την διασκεδαση και τον φυσικο πλουτο. Ελπιζω να αναγνωστη το σχολιο μου απο τους υπευθυνους, και για οτι αλλη επιπλεον πληροφορια το mail μου ειναι στην διαθεση σας.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:27 | ioannis permekerlis

    Μηδεν επιχειρηματικοτητα,μηδεν αναπτυξη,μηδεν ανταγωνιστικοτητα.ολα αυτα γιατι η Ελλαδα ειναι ενας τεραστιος δημοσιος τομεας.Στηριξη του ιδιωτικου τομεα,παταξη της φοροδιαφυγης με δικαια μετρα.Δεν σημαινει οτι ενας ιδιωτης ο οποιος δεν φοροδιαφευγει,δηλωνει ενα αξιοπρεπες εισοδημα,δουλευει δεκαπεντε ωρες την ημερα πρεπει να δουλευει για την εφορια.
    ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:52 | Τουβαλας Γρηγόρης

    ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ ,ΤΗ ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΚΑΦΟΣ,ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ, ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΣΕ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥΣ ΝΑΥΛΟΥΣ,ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ, ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΤΟ ΦΠΑ 9 % ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΚΑΦΟΣ, ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ, ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ – ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ- ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙ ΕΠΙΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ, ΕΦ’ ΟΣΟΝ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΥΛΩΜΕΝΟ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΤΑ ΣΚΑΦΗ,ΠΡΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.
    ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ,ΜΕ ΕΝΑ ΣΚΑΦΑΚΙ 8μ. ΕΔΕΣΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΕΝΑ 25 μ. ΕΜΕΙΝΑ 3 ΜΕΡΕΣ ΕΚΕΙ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ. ΠΙΑΣΑΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΡΩΤΗΣΑ ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ….ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. ΤΟ ΔΗΛΩΣΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΕΠΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΟΒΩ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥΣ ΝΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΗΡΘΑΝ 3 ΜΕΓΑΛΑ , ΕΠΩΝΥΜΩΝ -ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΟΙΩΝ ΗΤΑΝ- ΤΑ ΗΞΕΡΕ Ο ΤΥΠΟΣ. ΜΟΥ ΛΕΕΙ , ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΟΛΑ…ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ !! ΕΛΕΟΣ !!

    ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΚΛΠ. ΠΗΡΑΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΜΕΧΡΙ 500 € ΤΗ ΜΕΡΑ !! ΜΕΧΡΙ 10 ΔΩΜΑΤΙΑ , ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΙΑΤΡΗΤΗ, ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΤ΄ΑΠΟΚΟΠΗ , ΝΟΜΙΖΩ 300 €/ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΩΜΑΤΙΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ 8 ΔΩΜΑΤΙΑ, ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ 150 ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ, 1.200 ΤΗ ΜΕΡΑ. Χ 10 ΜΕΡΕΣ = 12.000 . ΑΝ ΥΠΟΤΕΘΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑ 50 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ 60.000 !! ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ 8 Χ 300 = 2.400 .ΦΟΡΟ !! ΓΙΑΤΙ ?????

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:58 | ΜΑΡΚΟΣ

    ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΤΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΘΕΜΑ.ΠΩΣ ΘΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ (ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΕΖΗ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΝΧΕΙ ΤΟΥΣ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ-ΠΟΛΙΤΕΣ.Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ 24ΩΡΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ(ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΝΑ ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΙ).ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΤΟΜΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 5Χ5 ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ,ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΓΑΜΟΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΕ ΣΕ ΚΤΗΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ,ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΚΛΠ.ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ,ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΠΧ ΜΑΖΕΨΩ 5000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ 200-300 ΜΑΓΑΖΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ 200-300 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΦΜ,ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΩ 200-300 ΕΠΙΧΗΡΕΙΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΦΜ ΤΟΥΣ?ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙς ΘΑ ΤΙΣ ΕΧΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ,ΣΥΝΕΠΩΣ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:58 | ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Τα σχόλια μου ισως σας φανούν παράξενα αλλά τα βλέπω ως ενα μέσον αντιμετώπισης της κρίσης που έρχεται.Υπάρχουν χωριά που αυτή την χρονική περίοδο αριθμούν ελάχιστους κατοίκους μεν αλλά έχουν αρκετές εκτάσεις δε.Μπορούμε να μεταφέρουμε στην περιφέρεια ανέργους ,δίνοντας τους στέγη (με την υποχρέωση της συντήρησης)και εκτάσεις για χρήση ανάλογα με τις ιδιομορφίες της κάθε περιοχής.Θα πρέπει ίσως να προηγηθεί αναδασμός της γης για να γίνει κάτι σωστό.
    Ετσι θα έχουμε λιγότερους ανέργους ,θα αναπτυθχεί ξανά η περιφέρεια
    και οδηγόντας και ενα αρκετά μεγάλο μέρος αλλοδαπών προς αυτή την διαδικασία θα αποφύγουμε αρκετά και μεγάλα πιθανά κοινωνικά προβλήματα.Η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής θα κανει φθηνότερα τα προιόντα και οχι μόνον αφού θα υπάρξουν ολόκληρες περιοχές που θα ζωντανέψουν ξανά.Και φυσικά με αυτόν τον τρόπο θα ανακουφιστούν τα αστικά κέντρα .
    Τώρα, σχετικά με τις αποδείξεις,αυτοί οι οποίοι εκδίδουν μικρότερης αξίας ή καθόλου είναι οι σχετικοί με ρούχα παπούτσια και γενικά συνοικιακά καταστήματα.Τα σούπερ Μάρκετς ούτως ή άλλως πάντα εκδίδουν
    και φυσικά δεν έχει καμμία παρανιμία.Κάθε νοικοκυριό με τρία μέλη εχει δαπάνες για σούπερ μάρκετ τουλάχιστον 150,00 ευρώ την εβδομάδα
    άρα 7.800,00 ευρώ ετήσια.Αρα πρέπει να λαμβάνεται ποσοστό αυτών των αποδείξεων και όλες οι άλλες 100%.Γιατροί-δικηγόροι-συμβολαιογράφοι-
    δικαστικοί επιμελητες-και άλλοι εκτός ΦΠΑ μέχρι σήμερα πρέπει να ενταχθούν στο ΦΠΑ τουλάχιστον σε οτι αφορά υπηρεσίες πρός επαγγελματίες.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ – ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ …ΚΑΛΑ ΚΟΥΡΑΓΙΑ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:06 | Κυριάκος Κυριακίδης

    Το νομοσχέδιο για τις υπερχρεωμένες οικογένειες τι έγινε? Χάθηκε?

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:23 | ΔΗΜ. ΣΤΥΛΙΟΣ

    Όταν σπουδάζεις παιδιά ή όταν αυτά τελειώσουν τις σπουδές τους καιείναι άνεργα να εκπίπτει το αφορολόγητο ποσό για κάθε ένα από αυτά.
    Όταν είσαι εκτός έδρας για υπηρεσιακούς λόγους και προσκομίζεις τιμολόγιο από το Ξενοδοχείο με το ΦΠΑ πληρωμένο !!!!! αυτό το ποσό να
    μη φορολογείται με την κλίμακα του εισοδήματος !!!! ή ούτε ακόμα με το αυτοτελώς φορολογούμενο όπως σήμερα!!!
    Όταν σε σερβίρουν χωρίς απόδειξη να μπορείς να χαιρετάς και να φεύγεις
    χωρίς δεύτερη κουβέντα !!!!! και αν σου αντιμιλήσει να φωνάζεις την
    αστυνομία που να έχει το δικαίωμα να κόβει κλήση της φορολογικής παράβασης ……….

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:44 | Ιωάννης Χρήστου

    Κύριε υπουργέ,

    Είναι δεδομένο ότι οι έλληνες στην πλειονότητά τους έχουν κάποιον λογαριασμό τραπέζης. Έτσι οι τράπεζες θα μπορούσαν να εκδώσουν χρεωστικές κάρτες για όλους, ενώ όλες οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες να αποκτήσουν ηλεκτρονικές συσκευές τύπου (EFT/POS) και με αυτόν τον τρόπο να γίνονται οι δοσοληψίες. Είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται για παράδειγμα στη Γαλλία με την γνωστή εκτιμώ σε εσάς Carte Blue. Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει λογαριασμό τραπέζης (πράγμα απίθανο), να υπάρχει η δυνατότητα αγορά προπληρωμένης ηλεκτρονικής κάρτας που θα «γεμίζει» με χρήματα (στα πρότυπα της Γαλλικής Moneo). Έτσι πιστεύω ότι δημιουργείται ένα μοντέρνο πληροφοριακό σύστημα το οποίο δεν είναι δύσκολο να υλοποιηθεί μια και ήδη υπάρχει η τεχνογνωσία. Επιπλέον έτσι μειώνεται η γραφειοκρατία και εκτιμώ ότι είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί και από άτομα που δεν έχουν ιδιαίτερη εξοικείωση με την τεχνολογία.
    Πάντως μου κάνει φοβερή εντύπωση γιατί δεν ακολουθούμε δοκιμασμένες πρακτικές από άλλες χώρες…

    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:12 | ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ.
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ «ΧΕΡΙ» ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΗΣ «ΑΥΛΗΣ»?
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΕ 800€-2000€ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ?
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ (ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΜΩΣ) ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
    ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ.
    ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ.
    ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ.
    ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.
    ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΦΠΑ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
    ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.

    ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ . ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΕΡΕΓΓΥΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΣ.

    ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΒΙΩΣΗ?

    ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ?

    ΠΟΤΕ ?
    ΠΟΤΕ?
    ΠΟΤΕ?

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΣΑΣ ΚΑΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ ΜΑΣ «ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΞΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ Σ’ ΕΝΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙ. ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΜΙΑ ΨΕΥΤΙΑ Μ’ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΣΤ’ΑΥΤΙ ΜΑΣ……..»

    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:06 | Σκλήρης

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΠΛΩς ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙΣ. ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΛΕΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

    Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΡΟΥΦΗΧΤΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ. ΔΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΝΑ ΕΛΑΤΤΩΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3, ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΕΙΑ, ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΜΕ ΦΑΝΑΤΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΚΑΘΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΤΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΠΙΟ ΛΙΓΑ, ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΑ. ΑΜΕΣΩΣ, ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΗ (ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΗ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΕΤΗΣΙΩΣ.

    ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 20ΕΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΕΝΔΥΜΑΤΑ, ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΚΤΛ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ, ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟΠΩΣ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΣΕ Η ΜΕΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΑΝ ΠΧ. ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΟΣΤΙΖΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΝΩΤΑΤΑ ΟΡΙΑ ΤΙΜΩΝ (ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΓΑΘΑ). ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΕΤΣΙ 50-100Ε/ΜΗΝΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ…

    ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΜΕΣ (ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ) ΠΩΛΗΤΩΝ Κ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΩΞΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΣΚΛΗΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:21 | Βαγγέλης

    Κύριοι
    Χαιρετίζω την ανοικτή διαβούλευση που εφαρμόσατε. Ελπίζω να έχει κάποιο αποτέλεσμα στους σχεδιασμούς σας και να μην είναι επι ματαίω.
    Ηδη καποιοι γραφοντες με έχουν καλύψει επι των περισσοτέρων θεμάτων.
    Εγω θα θέσω το θέμα της «μαύρης» εργασίας με τη μορφή της δεύτερης εργασίας που αποφέρει σε αυτούς που την εκτελούν σοβαρά εισοδήματα τα οποία δεν φαίνονται ούτε ανιχνεύονται εύκολα. Συνήθως εκτελούν πρακτικά επαγγέλματα όπως υδραυλικοί, τζαμάδες, αλουμινάδες κτλ που τροφοδοτούνται με υλικά απο επαγγελματίες και τα έσοδά τους δεν απεικονίζονται πουθενά μιας και η εργασία τους δεν τους δίνει δυνατότητα να εκδιδουν αποδείξεις. Θα πρέπει με κάποιο τρόπο οι επαγγελματίες που τους τροφοδοτούν να ελέγχονται. Η περίπτωση αυτη πρέπει εξ’ οσων γνωρίζω να ταυτίζεται με τους αλλοδαπούς που εργάζονται στη Ελλάδα και απο ότι έχει γραφεί κατέχουν το 60% των καταθέσεων ταμιευτηρίου.
    Επίσης θα πρέπει να καθιερωθεί μια γραμμή καταγγελιων έτσι ώστε ο πολίτης να καταγγέλνει όλους εκείνους που εκτελούν μια εργασία και όταν τους ζητάς απόδειξη ανεβάζουν την τιμή. Το ΑΦΜ τους ή και επωνυμία θα σας ήταν αρκετή για κάποιο έλεγχο.
    Εχετε σκεφτεί να εκτελέσετε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε οχήματα «δήθεν» επαγγελματιών να δείτε αν έχουν ΑΦΜ για την εργασία που φαίνεται ότι εκτελούν. Χιλιάδες ΙΧ αυτοκίνητα είναι κινούμενα εργαστήρια.
    Και ένα τελευταίο, αν δεν θεσπιθούν αυστηρότατοι νόμοι για τους διάφορους επαγγελματίες αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει. Πολλοί είναι αυτοί δυστυχώς που εξακολουθούν να γελούν με τα μέτρα που προσπαθείτε να εφαρμόσετε.
    Ευχαριστώ γι ατον χρόνο σας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:46 | Νικήτας Επιτροπακης

    Δεν εκπροσωπώ κάποιον .
    Θα πρότεινα να μειωθεΙ το ποσοστό του κέρδους των φαρμακοποιων το οποίο είναι 35% άκρως απαράδεκτο σε τέτοια κρίση με ρίσκο τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων . Είναι αρκετά τα οφέλη από ενδεχόμενη μείωση σε ευρωπαϊκά επίπεδα, στην Κύπρο το ποσοστό είναι 25% αν δεν κάνω λάθος .
    Είναι σημαντικό το πόσο σε καιρούς δύσκολους .

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 19:46 | Χρήστος Κόντος

    Εφόσον δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα ουδείς είναι διατεθειμένος να ταΐσει με σανό ένα νεκρό άλογο.

    Γιατί δεν αρχίσατε λοιπόν από την πραγματική μείωση εξόδων –με αρχή την λεπτομερή καταγραφή τους και όχι βέβαια με φωτοβολίδες τύπου stage – πείθοντας παράλληλα για τις προθέσεις ανταποδοτικότητας και μετά προχωρείτε στην αύξηση εσόδων (εφόσον χρειάζεται).

    Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει πρώτα από όλα να πείσετε πως μπορείτε να διαβάσετε το balance-sheet ως υπεύθυνοι διαχειριστές.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 19:43 | ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΕ 20% Η’ 21%. θΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΟΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ.

    Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΜΕ 19% ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΙΕΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ (ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΚΟΛΟΝΑΚΙ).

    Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΗΔΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, ΘΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ.

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΦΠΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΠΑ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚ/ΣΑΙΑ ΕΠΙΧ/ΣΗ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΖΗΜΙΕΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 19:22 | Κωνσταντινος A.

    ΕΠΕΙΓΩΝ!!! SOS!!!

    Κυριε Παπνδρεου

    Ειμαι Ελληνας του εξωτερικου και μετα απο 40 χρονια επεστρεψα στην χωρα μου το 1991.

    Η κριση που εχουμε στην Ελλαδα ειναι περισσοτερη ψυχολογικη παρα πραγματικη. Με τα μετρα που προσπαθει η κυβερνηση σας να φερει την αναπτυξη, δυσκολο να φερουν αποτελεσματα, διοτη ο κοσμος τρομοκρατειται περισσοτερο και οχι μονο δεν επενδυει τα χρηματα του, αλλα τα στελνει και στο εξωτερικο.

    Υπουργοι διαφορων κομματων εχουνε επαναλαβει αρκετες φορες και στον κ. Καραμανλη και σε σας ενας τροπος να φτιαχτει η οικονομια και η αναπτυξη. Εχει γινει και σε χωρες οπως την Βραζιλια, Αυστραλια και προσφατα στην Ιταλια, ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για τρια εως τεσσερα χρονια για να μπουνε τα μαυρα χρηματα στην αγορα, τα οποια υπαρχουνε σε αφθονια στην Ελλαδα.

    Κανοντας αυτο, θα επενδυθουν σε ακινητα, εταιριες, σκαφοι, και αλλα, οποτε θα αρχισει η αγορα να δουλευει. Τοτε λοιπων ειναι η ωρα να οργανωσετε το κρατος και να βαλετε το αυστηρο ποθεν εσχες.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 19:21 | Bασίλης Τσιούμας

    Υπάρχει μια τεράστια φοροδιαφυγή από μια μεγάλη κλίμακά εργαζομένων οι οποίοι αν και κερδίζουν περισσότερα χρήματα ακόμα και από τις υψηλότερες
    μισθολογικά κατηγορίες μισθωτών δηλώνουν σχεδόν τίποτα!!!!!!
    Π.Χ. γιατροί δικηγόροι εργολάβοι πάσης φύσεως υδραυλικοί ηλεκτρολόγοι
    αλουμινάδες αυτοαπασχολούμενοι βιοτέχνες κλπ΄. Επι διακυβέρνησης της Ν.Δ.
    κανένα κατάστημα δεν έκοβε απόδειξη γιατί δεν υπήρχε ο φόβος του ΣΔΟΕ.
    Σε αυτούς όλους θα πρέπει να μπει ένα ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα πάνω από 30.000 Ευρώ τουλάχιστον και ανάλογα που δραστηριοποιείται ο καθένας,δηλαδή περιοχή Νομό πόλη κλπ.Επιπλέον οι αγορές ακινήτων που θα κάνει να φορολογούνται με διαφορετικό τρόπο από τους μισθωτούς.
    Εαν καταφέρετε και κάνετε αυτούς τους φοροκλέπτης να δηλώσουν έστω τα μισά τότε το ξεχρέωμα της Ελλάδας θα είναι παιγνίδι .Επίσης περιορίστε την συναλλαγή με χρήμα σε πολεοδομίες εφορίες νοσοκομεία και όλα αυτά να γίνονται με κατάθεση χρημάτων μέσω τράπεζας. Για να μειωθεί η σπατάλη θα πρέπει ενα πλήθος άχρηστων οργανισμών να καταργηθεί η να συγχωνευτεί για να υπάρξει εξοικονομηση πόρων. Να εφαρμοσθεί διπλογραφικό σύστημα σε όλο το δημόσιο,Δήμοι Νοσοκομεία ΝΠΔΔ κ.ο.κ.και να έχουν κωδικούς με συγκεκριμένο προυπολογισμό και οι διοικήσεις να κρίνονται απο αυτό.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 19:29 | Ανδρέας

    Αποδείξεις από ξενοδοχεία, πανσιόν, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εξοχικές κατοικίες , κάμπινγκ και κάθε είδους χώρους στάθμευσης.
    Επίσης ταμιακές μηχανές στα περίπτερα, λαϊκές και σε όλους τους νόμιμους πλανόδιους πωλητές που τους εκδίδουν άδειες οι τοπικές Αρχές και να υποβάλλονται οι αποδείξεις.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 19:47 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ κ.α , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ!!!ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ , ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ , ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ!!ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΛΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ’ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ!! ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ , ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΛΙΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΑΣΤΕ.
    ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ!!!ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΛΜΗΡΑ!!!ΘΕΛΕΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ:
    ΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΝΕΙ EΚΔΙΔΕΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΩΝ!!
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ-ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ.
    ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΑ ΤΟ ΠΩΛΟΥΝ ΣΤΗ Δ.Ε.Η
    ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΕΝΕΡΕΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ!!!ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ 32% ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ??????????????????????????

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 19:56 | greg

    μονο τον αερα που αναπνεουμε δεν εχει φορολογησει το κρατος μεχρι τωρα,ΟΧΙ ΑΛΛΟΥς φορους, η χωρα ειναι μικρη, και η παραγωγη της το ιδιο,δεν συκωνει αλλους φορους,ΜΕΙΩΣΗ των δαπανων τωρα και μαλιστα δραματικα!.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 19:29 | ΚΛΕΑΝΘΗΣ

    ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΣ ΔΟΥΛΕΥΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ.
    ΑΔΕΙΑ? ΟΥΤΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.
    ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ
    ΠΛΟΥΤΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.
    ΝΟΙΩΘΩ ΟΤΙ ΓΕΝΙΚΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΣ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ.
    ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΗ.ΒΛΕΠΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΛΠ
    ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ.
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΩΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ.
    ΣΥΝΕΠΩΣ
    ΑΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000 ΕΥΡΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
    ΚΑΤΑ 30%.
    ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΗΘΙΚΟ ΟΛΗ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ
    ΖΟΥΝ ΑΝΕΜΕΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 19:24 | ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
    ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ
    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΤΗΜΟ 50 ΕΥΡΩ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ Η Ο ΠΕΛΑΤΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΟΡΑ ΑΓΑΘΩΝ Η ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΙΑΤΡΟΥΣ Η ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ,ΟΥΖΕΡΙ,ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΩΝ Κ.Τ.Λ. Ο ΔΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ
    ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΛΑΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ.
    ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΕ ΛΙΓΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟΚΛΙΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ 80% ΓΙΑΤΙ
    Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΘΑ ΖΗΤΕΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΞΕΝΑ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 19:18 | Βασιλειαδης Γιωργος

    «Πόθεν έσχες» για όλους και για όλα

    Αφορολόγητο όριο πολύ πιο πάνω από το σημερινό στα 16000

    Πολλά κλιμάκια, και θεσμοθετημένη διαδικασία ετήσιας τιμαριθμοποίησης.

    Άθροιση όλων των εισοδημάτων του φορολογούμενου στην ίδια κλίμακα.

    Τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.  Επιβολή τους σε κάθε συναλλαγή – μεταβολή περιουσίας και ειδικά σε αγορά (εισηγμένων) μετοχών, ομολόγων, ίδρυση και αύξηση κεφαλαίου ΑΕ κλπ.

    Μείωση της έμμεσης φορολογίας (60% οι έμμεσοι!).  Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διαβίωσης.  

    Αποστολή σε μισθωτούς και συνταξιούχους από την εφορία προεκτυπωμένων φορολογικών δηλώσεων με όλα τα σχετικά στοιχεία και της σχετικής εκκαθάρισης

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 19:04 | Δημήτρης Ζωντήρος

    Συνεισφορά στην εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών αλλά και προς μεγάλο όφελος του πολίτη αποτελεί η κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων (ΦΥΤ) η οποία, άλλωστε, επιβάλλεται και από την κοινοτική νομοθεσία. Το Υπουργείο Οικονομικών δε γνωρίζει με ακρίβεια πόσοι, ποιοι και από ποιούς εισπράτονται οι φόροι αυτοί. Παλαιότερες προσπάθειες έμειναν ημιτελείς λόγω κυρίως των αντιδράσεων των θιγομένων. Επίσης, το Υπουργείο Οικονομικών δε γνωρίζει με ακρίβεια το διαχειριστικό κόστος (είσπραξη, απόδοση κλπ) των φόρων αυτών.

    Σας παραθέτω ένα απόσπασμα από παλαιότερο άρθρο / καταχώριση που αναφέρει μερικούς από τους φόρους αυτούς. Κάποιοι εξ αυτών έχουν κοινωνικό χαρακτήρα – θα πρέπει να εξευρεθούν άλλοι αντίστοιχοι πόροι και μετά να ακολουθήσει η κατάργηση των φόρων αυτών.

    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΕΦΑΛΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ …ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ
    από ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

    Ενδεικτικά, οι φόροι υπέρ τρίτων ανά υπουργείο και ανά φορέα είναι οι εξής: Υπουργείο Εθνικής Αμυνας Μετοχικό Ταμείο Στρατού * Εισπράττονται υπέρ των μετοχικών ταμείων και των τριών σωμάτων Στρατού κρατήσεις 4% επί του ποσού που καταβάλλεται για οποιαδήποτε αιτία σε εργολάβους, χορηγητές ή προμηθευτές του Στρατού και της Χωροφυλακής. * Εισπράττονται υπέρ των μετοχικών ταμείων και των τριών σωμάτων Στρατού κρατήσεις 4% επί του ποσού που καταβάλλεται για οποιαδήποτε αιτία σε ιδιώτες που παρέχουν την εργασία τους προς οποιαδήποτε υπηρεσία του Στρατού. * Ποσοστό 4% επί του μηνιαίου ενοικίου των κτιρίων που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του Στρατού και της Χωροφυλακής (ανενεργός πόρος). Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού * Το προϊόν των πωλήσεων ενσήμων του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού. * Το 50% του χρηματικού ποσού που προέρχεται από εκποίηση του άχρηστου υλικού του ΠΝ και των εκποιουμένων άχρηστων υλικών. * Το 50% του χρηματικού ποσού που προέρχεται από εκποίηση παντός είδους μη χρήσιμου αεροπορικού υλικού. * Ποσοστό 4% επί του ποσού που καταβάλλεται για οποιαδήποτε αιτία σε εργολάβους, χορηγητές, προμηθευτές της ναυτικής ή λιμενικής υπηρεσίας. * Ποσοστό 4% επί του ποσού που καταβάλλεται για οποιαδήποτε αιτία σε ιδιώτες που παρέχουν την προσωπική τους εργασία για οποιαδήποτε υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού ή του Λιμενικού Σώματος. * Κράτηση 2% επί των μηνιαίων ενοικίων των κτιρίων που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της ναυτικής ή λιμενικής υπηρεσίας. Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας * Κράτηση 1% επί των αμοιβών και αποζημιώσεων του ιδιωτικού και δημόσιου προσωπικού και των στρατιωτικών που παρέχουν πρόσθετες υπηρεσίες στην Αεροπορία. * Εσοδα από κατασχέσεις εγγυοδοσιών έκπτωτων μειοδοτών, πλειοδοτών, προμηθευτών και άλλων συμβαλλομένων με το υπουργείο Αεροπορίας και από πρόστιμα λόγω αθέτησης υποχρεώσεών τους. * Το προϊόν των πωλήσεων ενσήμων του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας. * Εσοδα από τη συμμετοχή στα κέρδη του φαρμακείου του 251 ΓΝΑ. * Ποσοστό 40% επί των κερδών των κυλικείων και πρατηρίων των μονάδων. * Ποσοστό 25% επί των κερδών κυλικείων της ΠΑ. Υπουργείο Γεωργίας Εθνικός Οργανισμός Καπνού * Απόδοση από την παρακράτηση ειδικού έγγειου φόρου 2% επί της τιμής αγοράς των πωλουμένων από τους παραγωγούς καπνών. Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων * Εισπράττεται από το Δημόσιο και αποδίδεται στον ΕΛΓΑ ειδική ασφαλιστική εισφορά 2% επί της αξίας χονδρικής πώλησης των προϊόντων φυτικής προέλευσης και των υποπροϊόντων αυτών, η οποία παρακρατείται από το καταβαλλόμενο στους αγρότες τίμημα. * Εισπράττεται από το Δημόσιο και αποδίδεται στον ΕΛΓΑ ειδική ασφαλιστική εισφορά 0,5% επί της αξίας χονδρικής πώλησης των προϊόντων ζωικής προέλευσης και των υποπροϊόντων αυτών, η οποία παρακρατείται από το καταβαλλόμενο στους αγρότες τίμημα. Υπουργείο Τουρισμού Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) * Εσοδα από παράβολα για την καταλληλότητα οικοπέδου τουριστικών καταλυμάτων ανάλογα με την κατηγορία (από 5.000 δρχ. ως 25.000 δρχ.). * Παράβολο για έγκριση σχεδίου ανά κλίνη και κατηγορία (από 50 δρχ. ως 10.000 δρχ.). * Παράβολο για χορήγηση σήματος ανά δωμάτιο και κατηγορία ξενοδοχείων (από 300 δρχ. ως 1.000 δρχ.). * Παράβολα για χορήγηση σήματος κάμπινγκ 75 δρχ. για κάθε θέση και 100 δρχ. για κάθε οικίσκο. * Τουριστικές επαύλεις: παράβολο 175 δρχ. για κάθε δωμάτιο. * Παράβολο για χορήγηση σήματος σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ανά δωμάτιο και κατηγορία (από 2.400 δρχ. ως 3.000 δρχ.). * Παράβολο για θεώρηση τιμών ξενοδοχείων ανά δωμάτιο και κατηγορία (από 250 δρχ. ως 500 δρχ.). * Παράβολο για θεώρηση τιμών κάμπινγκ, 300 δρχ. * Παράβολο για θεώρηση τιμών ενοικιαζόμενων δωματίων, 3.000 δρχ. * Παράβολο για το ειδικό σήμα τουριστικού γραφείου, 100.000 δρχ. * Παράβολο για το ειδικό σήμα υποκαταστήματος τουριστικού γραφείου, 50.000 δρχ. * Παράβολο για το ειδικό σήμα γραφείου εκμίσθωσης ΙΧ αυτοκινήτων, 100.000 δρχ. * Παράβολο για το ειδικό σήμα υποκαταστήματος γραφείου εκμίσθωσης ΙΧ αυτοκινήτων, 50.000 δρχ. * Παράβολο για το ειδικό σήμα γραφείου εκμίσθωσης μοτοσικλετών άνω των 50 κυβικών εκατοστών, 100.000 δρχ. * Παράβολο για το ειδικό σήμα υποκαταστήματος γραφείου εκμίσθωσης μοτοσικλετών άνω των 50 κυβικών εκατοστών, 50.000 δρχ. * Παράβολο για το ειδικό σήμα ναυλομεσιτικού γραφείου, 100.000 δρχ. * Παράβολο για το ειδικό σήμα υποκαταστήματος ναυλομεσιτικού γραφείου, 50.000 δρχ. * Παράβολο για το ειδικό σήμα τουριστικού καταστήματος, 20.000 δρχ. * Παράβολο για την έγκριση χορήγησης άδειας ΔΧ τουριστικού λεωφορείου, 100.000 δρχ. * Παράβολο για την έγκριση μεταβίβασης άδειας ΔΧ τουριστικού λεωφορείου, 10.000 δρχ. * Παράβολο για την έγκριση αντικατάστασης ΔΧ τουριστικού λεωφορείου, 10.000 δρχ. * Παράβολο για την έγκριση χορήγησης άδειας κυκλοφορίας τουριστικού τρένου, 500.000 δρχ. * Παράβολο για την έγκριση μεταβίβασης άδειας κυκλοφορίας τουριστικού τρένου, 200.000 δρχ. Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Οργανισμός Πρόγνωσης Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ) * Ποσοστό 3% επί των εισπράξεων του Προ-Πο. * Ποσοστό 11% επί των ακαθάριστων εσόδων του Προ-Πο. * Ποσοστό 5% επί των ακαθάριστων εσόδων του Λόττο (πρόκειται να γίνει 7%). * Ποσοστό 5% επί των ακαθάριστων εσόδων του Πρότο (πρόκειται να γίνει 7%). * Εσοδα από πρόστιμα που επιβάλλονται στους πράκτορες. * Εσοδο από την απόσβεση των μη εξαργυρωθέντων δελτίων ακυρωθέντων διαγωνισμών (δεν προσήρθαν οι δικαιούχοι μέσα σε δύο χρόνια να εισπράξουν το αντίτιμο του δελτίου). * Εσοδο από τους τόκους των λογαριασμών που καταθέτουν οι πράκτορες ως εγγύηση. Υπουργείο Εργασίας Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) * Εργοδοτική εισφορά 0,15% στις κάθε είδους αποδοχές των εργαζομένων για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε περίπτωση αφερεγγυότητας του εργοδότη. Οργανισμός Απασχόλησης και Ασφάλισης Ανεργίας * Εργοδοτική εισφορά 2% επί των αποδοχών του υπαγομένου προσωπικού στην Ασφάλιση Ανεργίας. * Εργατική εισφορά 1% επί των αποδοχών του υπαγομένου προσωπικού στην Ασφάλιση Ανεργίας. * Εισφορά 3% υπέρ του κλάδου ανεργίας των συνταξιούχων του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ και συνταξιούχων λόγω γήρατος, αποχωρήσεως και αναπηρίας, των φορέων κύριας ασφάλισης που παρέχουν οποιαδήποτε εργασία ασφαλιστέα στο ΙΚΑ. Διανεμητικός λογαριασμός οικογενειακών επιδομάτων * Εργοδοτική εισφορά 1% μόνο για εργοδότες ιδιωτικών υπαλλήλων. * Εργατική εισφορά 1% για όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. * Εισφορά 3% υπέρ του κλάδου ανεργίας, των συνταξιούχων του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ λόγω γήρατος, αποχωρήσεως και αναπηρίας των φορέων κύριας ασφάλισης που παρέχουν οποιαδήποτε εργασία ασφαλιστέα στο ΙΚΑ. Λογαριασμός στρατευομένων μισθωτών * Εισφορά 2% των επιχειρήσεων που απασχολούν πάνω από 20 άτομα. * Εισφορά 1% για τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες της χώρας. * Εισφορά 1% για τις βιομηχανικές επιχειρήσεις της επαρχίας. * Εισφορά 2% για τις βιομηχανικές επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός της περιοχής πρωτευούσης. * Εισφορά 1% για όλους τους εργοδοτικούς φορείς εκτός αυτών της παραπάνω περίπτωσης. Ειδικός Λογαριασμός Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (ΕΛΠΕΚΕ) * Εργοδοτική εισφορά 0,45% για την ενίσχυση προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης. Η εισφορά καταβάλλεται υποχρεωτικά από όλους τους εργοδότες που απασχολούν προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα. Ειδικός Λογαριασμός Ανεργίας (ΕΚΛΑ) * Εργοδοτική εισφορά 0,50% για την ενίσχυση προγραμμάτων αντιμετώπισης της ανεργίας. * Εργατική εισφορά 0,20% για την ενίσχυση προγραμμάτων αντιμετώπισης της ανεργίας, για όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. * Πρόστιμα σε προμηθευτές (για καθυστερήσεις παράδοσης). * Πρόστιμα από ποινικές ρήτρες σε εργολάβους. * Εσοδα από καταπτώσεις εγγυήσεων λόγω παραβάσεων συμβάσεων. * Πρόστιμα υπαλλήλων για παράβαση εργατικής νομοθεσίας. * Πρόστιμα εργοδοτών για παράβαση εργατικής νομοθεσίας. * Εσοδα από λοιπά πρόστιμα. Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) * Αποδίδεται στο ΝΑΤ το 75% από τα καταβαλλόμενα υπό των επιβατών ασφάλιστρα για το Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών. * Εισπράττεται υπέρ ΝΑΤ τέλος στα μεταφερόμενα με πλοία αυτοκίνητα μεταξύ ελληνικών λιμένων. Το τέλος καταβάλλεται από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων. * Εισφορά υπέρ ΝΑΤ από άδειες σκοπιμότητας δρομολόγησης πλοίων. * Εφάπαξ εισφορά υπέρ ΝΑΤ από άδειες ρυμουλκικών εργασιών. * Ποσοστό 2% επί των ρυμουλκικών δικαιωμάτων αποτελεί πόρο του ΝΑΤ. * Ποσοστό 30% του εισπραττόμενου τέλους κατά επιβάτη που προορίζεται σε χώρες μη μέλη της ΕΕ από τα λιμενικά ταμεία. * Ποσοστό 8% επί εισπραττομένων δικαιωμάτων προσόρμισης, παραβολής, πρυμνοδέτησης, ελλιμενισμού και παροπλισμού από ΟΛΠ, ΟΛΘ και λιμενικά ταμεία. * Ποσοστό 90% των εσόδων του Ενσήμου των Διατιμημένων Εντύπων του ΝΑΤ (ΕΔΕΝ). Λιμενικά ταμεία * 60% του ποσού των 10.000 δρχ. που επιβάλλεται ως τέλος χρήσης λιμένα επί των εισιτηρίων του εξωτερικού. * Εσοδα από ανταποδοτικά τέλη πλοίων που κάνουν τουρισμό. * Εσοδα από τα τέλη προσόρμισης, πρύμνησης και παραβολής πλοίων κτλ. * Εσοδα από τέλη διέλευσης τροχοφόρων. * Ποσοστό σε έσοδα κάθε είδους εκμεταλλεύσεων, όπως τα πετρελαιοειδή κατάλοιπα και η ανέλκυση ή καθέλκυση πλοίων. * Το 50% των τελών παροπλισμένων πλοίων που βεβαιώνονται και εισπράττονται από τις αρμόδιες ΔΟΥ κατανέμεται με κοινή απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Εμπορικής Ναυτιλίας στα όμορα των περιοχών παροπλισμού λιμενικά ταμεία και στους παράλιους ΟΤΑ. * Δικαίωμα επί των ανταποδοτικών εισφορών οι οποίες επιβάλλονται σε βάρος των ωφελουμένων ή εξυπηρετούντων τρίτων. Το ποσοστό του δικαιώματος ορίζεται από το κάθε λιμενικό ταμείο. Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών της Αλλοδαπής (ΔΙΚΑΤΣΑ) * Παράβολο για την αναγνώριση τίτλων σπουδών ύψους 20.000 δρχ. Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος * Ενσημο 100 δρχ. για κάθε άδεια γάμου ή διαζυγίου. * Ποσοστό 3% επί των ακαθαρίστων εσόδων του ιερών μονών. * Ποσοστό 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων των ιερών προσκυνημάτων της επικράτειας, που διέπονται από ειδικούς νόμους. * Ποσοστό 3% επί των ακαθαρίστων εσόδων των ιερών ναών επαρχιών. * Ετήσια εισφορά του ΟΔΕΠ. * Ενσημο βάσει του οποίου κρατείται ποσοστό 1% επί της δαπάνης για κάθε εκτελούμενο έργο των ιερών ναών και μονών. Υπουργείο Δικαιοσύνης Συμβολαιογραφικοί σύλλογοι * Δικαιώματα για την έκδοση κάθε αντιγράφου συμβολαίου ή άλλου εγγράφου από το αρχειοφυλάκιο. * Εισφορές από ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, οργανισμούς και ειδικούς λογαριασμούς εσωτερικού. Δικηγορικοί σύλλογοι * Ποσοστό 2% επί της αμοιβής του δικηγόρου. Υπουργείο Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος * Χρηματικά πρόστιμα επιβαλλόμενα από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο. * Εισφορά 0,4% επί της χονδρικής τιμής πώλησης των φαρμάκων. Επιβαρύνει τους φαρμακοποιούς και εισπράττεται από το ΤΣΑΥ, το οποίο την αποδίδει μετά στον ΠΦΣ. Φορείς (ή υπηρεσίες) εποπτευόμενοι από το υπουργείο Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Τομέας Ασφάλισης) ΙΚΑ * Εισφορά στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. * 0,27 δρχ. ανά κιλό καταναλισκόμενου άλατος. * Εισφορά στα εξαγόμενα καπνά. * Απόδοση στο ΤΕΑΜ ποσοστού από τον φόρο κατανάλωσης καπνού. * Ποσοστό 1% στα έσοδα από εισφορές του ταμείου ασφάλισης ασθένειας των Τραπεζών Πίστεως, Γενικής και Αμέρικαν Εξπρές. * Εισφορά 2% επί της αξίας του χάρτου, χαρτονιών και τεχνουργημάτων κυτταρίνης. * Ποσοστό 0,25% στην τιμή πώλησης κάθε αντιτύπου των περιοδικών που πωλούνται από πρακτορεία. * Εσοδα κοινωνικών εισφορών ΤΑΑΠΤ. Ταμείο Συντάξεως Αυτοκινητιστών * 30.000 δρχ. για την έκδοση επαγγελματικής άδειας ικανότητας οδηγού. * 20.000 δρχ. για έκδοση άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου. * Το 50% της εισφοράς παντός ιδιοκτήτη επαγγελματικού αυτοκινήτου. * 3.000 δρχ. για κάθε επέκταση ή έκδοση αντιγράφου αδείας ικανότητας οδηγού. * Μηνιαία εισφορά η οποία καταβάλλεται από κάθε κύριο και νομέα ή χρησιούχο και εκμεταλλευτή επαγγελματικού αυτοκινήτου ΔΧ και ΙΧ, για τη χρήση ή εκμετάλλευση κάθε αυτοκινήτου. ΤΕΒΕ * Ποσοστό 0,21% από την είσπραξη ποσών που προέρχονται από χρηματικές ποινές ή από μετατροπή σε χρήμα των στερητικών της ελευθερίας ποινών και από τα έξοδα της ποινικής διαδικασίας. * Μέρος του πρόσθετου ποσοστού (20%) που αναλογεί στα κάθε είδους αναλογικά πάγια τέλη χαρτοσήμου. Ταμείο Ασφαλίσεως Εμπόρων * Μέρος του πρόσθετου ποσοστού (20%) που αναλογεί στα κάθε είδους αναλογικά πάγια τέλη χαρτοσήμου. * Ποσοστό 0,04% από την είσπραξη ποσών που προέρχονται από χρηματικές ποινές ή από μετατροπή σε χρήμα των στερητικών της ελευθερίας ποινών και από τα έξοδα της ποινικής διαδικασίας. Ταμείο Συντάξεως Νομικών * Δικαιώματα από συμβολαιογραφικές πράξεις. Αναλυτικά: * Ποσοστό 1,30% επί της αξίας του αντικειμένου κάθε σύμβασης που καταρτίζεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο πλην εκείνων που αφορούν μεταβιβάσεις ακινήτων από επαχθή αίτια. * Ποσοστό 0,65% επί εργολαβικών συμβάσεων στις οποίες ο ένας των συμβαλλομένων είναι το Δημόσιο, γενικά δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμοί, ΝΠΔΔ. * Ποσοστό 0,35% επί συμβολαιογραφικών πράξεων ιδρύσεων ιδρυμάτων φιλανθρωπικών και κοινωνικών σκοπών. * Ποσοστό 0,65% και μέχρι 1.000 δρχ. επί πράξεων που αφορούν κληρονομιές, κληροδοσίες και δωρεές προς το κράτος και κοινωφελή ιδρύματα. * Δικαιώματα από δημοσιεύσεις καταστατικών εταιρειών: 0,5% επί του ποσού του κεφαλαίου κάθε εμπορικής εταιρείας, για τροποποιήσεις ή μετατροπές ή πράξεις παράστασης χρόνου διάρκειας (εκτός των ΑΕ). * Δικαιώματα από μεταγραφές 0,25% στην αξία του αντικειμένου για τη μεταγραφή κάθε πράξης μεταβίβασης ακινήτου ή εμπράγματου δικαιώματος επί ακινήτου (εκτός επαχθών αιτιών) και 0,125% σε περίπτωση δωρεών, προικών. * Ποσοστό 10% επί του φόρου μεταβίβασης ακινήτων και πλοίων. * Ποσοστό 20% στο δικαστικό ένσημο. Καταβολές εισφορών με ένσημα. * 100-800 δρχ. από δικηγόρους – δικολάβους για κάθε κατάθεση δικογράφου, εγγραφή στο πινάκιο και παράσταση σε αστικές και ποινικές υποθέσεις. * 60 δρχ. από άμισθους υποθηκοφύλακες και πρωτότυπες καταχωρήσεις. * 30-100 δρχ. από δικαστικούς επιμελητές για κάθε επίδοση. * Απόδοση με ένσημα εισφορών από συμβόλαια, δικαστικό ένσημο και δημοσίευση εταιρικών. Εισφορές συμβολαιογράφων * Ποσοστό 9% επί των αναλογικών τους δικαιωμάτων επί παντός συμβολαιογραφικού εγγράφου. * Ποσοστό 50% επί του εισπραττόμενου δικαιώματος ή τη σύνταξη απογραφής ή καταστατικού ΑΕ. * 500 δρχ. από τα δικαιώματα σύνταξης πίνακα κατατάξεως πλειστηριασμού. * 250 δρχ. από τα δικαιώματα για τη σύνταξη δημόσιας διαθήκης. * 5% για επικόλληση ενσήμου αναλόγου αξίας για κάθε συμβολαιογραφική πράξη ή συμβολαίων εκτός των παραπάνω και του καταστατικού πολυώροφου κτιρίου. * 5% για επικόλληση ενσήμου για κάθε έκδοση αντιγράφου ή αποσπάσματος. * Ποσοστό 4,50% από την είσπραξη ποσών που προέρχονται από χρηματικές ποινές ή από μετατροπή σε χρήμα των στερητικών της ελευθερίας ποινών και από τα έξοδα της ποινικής διαδικασίας. * 6,5% ιατρόσημα στα εισαγόμενα ιδιοσκευάσματα από το εξωτερικό. * 6,5% ιατρόσημο στα ιδιοσκευάσματα που παρασκευάζονται ή συσκευάζονται στην Ελλάδα. * Εισφορά κλινικών: για κάθε κλίνη ιδιωτικής κλινικής, στην Αθήνα 150 δρχ. τον χρόνο, στην επαρχία 100 δρχ. τον χρόνο. * Προμήθειες 3% επί της εισφοράς υπέρ ΠΦΣ. * Ποσοστό 0,1% στον προϋπολογισμό πάσης φύσεως τεχνικών έργων και οικοδομών, εξαιρουμένων των έργων που εκτελούνται από το Δημόσιο, τους δήμους και τις κοινότητες. * Ενσημο (3 δρχ.) για κάθε αίτηση προς τεχνικές υπηρεσίες Δημοσίου, δήμων, κοινοτήτων, ΝΠΔΔ, επί ποινή απαραδέκτου της αίτησης. * Ενσημο (25 δρχ.) για κάθε σχέδιο, έκθεση, συμβόλαιο κτλ. που αφορά τεχνικής φύσεως υπόθεση. * Ποσοστό 0,1% στην αξία των εισαγομένων μηχανημάτων από την αλλοδαπή για εκτέλεση έργων οδοποιίας και ύδρευσης λιμένος. * Ποσοστό 0,5% επί της αξίας των κάθε είδους στρατιωτικών έργων (εισπράττεται από τον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών). Ταμείο Συντάξεως Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών – Θεσσαλονίκης * 6,8% του ποσού του εξ 21,5% επιβληθέντος ειδικού τέλους για κάθε τιμολόγιο διαφήμισης ή διαφημιστικής εκπομπής που γίνεται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΤ1 και ΝΕΤ. * 6,8% του ποσού του εξ 21,5% αγγελιοσήμου στις διαφημίσεις που γίνονται από τους δημοτικούς και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. * 5% του ποσού του εξ 21,5% αγγελιοσήμου στις διαφημίσεις που γίνονται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της ΕΤ1 και ΝΕΤ. * 5% του ποσού του εξ 21,5% αγγελιοσήμου στις διαφημίσεις που γίνονται από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. * Ποσοστό ίσο με 7,5 εικοστά του αγγελιοσήμου που επιβάλλεται στις διαφημίσεις που δημοσιεύονται στον μη ημερήσιο Τύπο και στα περιοδικά που εκδίδονται στην περιοχή της τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης και στη Θεσσαλονίκη. Ταμείο Ασφάλισης Ιδιοκτητών, Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου (ΤΑΙΣΥΤ) * Ποσοστό 1% επί της τιμής πώλησης κάθε περιοδικού και εφημερίδας εκτός των ημερήσιων εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. * 8,5 εικοστά του αγγελιοσήμου του περιοδικού Τύπου. ΟΓΑ * Ποσοστό 12% επί του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων (εγκριθείσα πίστωση). * Ποσοστό 12% του φόρου εισοδήματος των νομικών προσώπων (εγκριθείσα πίστωση). * Οι δύο παρακάτω εισφορές έχουν αντικατασταθεί με τον ΦΠΑ, από τα συνολικά έσοδα του οποίου μέρος αποδίδεται στον ΟΓΑ. α) Ειδική εισφορά στα παραγόμενα στην ημεδαπή είδη. β) Ειδική εισφορά στα εισαγόμενα από την αλλοδαπή είδη. * Ειδική εισφορά στα τσιγάρα. * Ειδική εισφορά στον ζύθο. * Μέρος του πρόσθετου ποσοστού (20%) που αναλογεί στα κάθε είδους αναλογικά πάγια τέλη χαρτοσήμου. * Ποσοστό 0,25% από την είσπραξη ποσών που προέρχονται από χρηματικές ποινές ή από μετατροπή σε χρήμα των στερητικών της ελευθερίας ποινών και από τα έξοδα της ποινικής διαδικασίας. Ταμείο Πρόνοιας Ορθοδόξου Εφημερ. Κλήρου Ελλάδος * Κληρικόσημο επί γάμων, βαπτίσεων, διαζυγίων κτλ. 20-500 δρχ. * Εισφορά επί εισαγόμενου λιβανωτού 1,50 δρχ. κατά κιλό. * Εισφορά επί εισαγόμενων ή παραγόμενων κηρωδών υλών 7 δρχ. κατά κιλό. * Δικαιώματα παρά συνοδικών δικαστηρίων. Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) * 14% του ποσού του εκ 16% αγγελιοσήμου του ημερήσιου Τύπου Θεσσαλονίκης. * 5% του ποσού του εξ 21,5% αγγελιοσήμου της τηλεόρασης. * 3,2% του ποσού του εξ 21,5% αγγελιοσήμου του ραδιοφώνου. * Παράβολα νεοεκδιδόμενων εφημερίδων. Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων * Ποσοστό 2,55% στο αντίτιμο των εισιτηρίων ποδοσφαιρικών αγώνων που γίνονται στη χωρική αρμοδιότητα της Αστυνομίας Πόλεων (από αυτό το 3% αποδίδεται στο Επικουρικό Ταμείο Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος). * Το 32% της συνολικής είσπραξης από το ενιαίο ένσημο Ελληνικής Αστυνομίας. Ταμείο Πρόνοιας Δικηγόρων Αθηνών * Ποσοστό 1% στο κεφάλαιο που αναγράφεται στα καταστατικά εταιρειών. * Ποσοστό 20% επί του δικαστικού ενσήμου. * Ποσοστό 0,85% από την είσπραξη ποσών που προέρχονται από χρηματικές ποινές ή από μετατροπή σε χρήμα των στερητικών της ελευθερίας ποινών και από τα έξοδα της ποινικής διαδικασίας (βάσει του Ν. 2084 το ποσοστό είναι 1,75%). * Ποσοστό 5% από το 10% της αμοιβής που προεισπράττει ο οικείος δικηγορικός σύλλογος. Ταμείο Πρόνοιας Δικηγόρων Πειραιώς * Ποσοστό 20% στο δικαστικό ένσημο. * Ποσοστό 0,13% από την είσπραξη ποσών που προέρχονται από χρηματικές ποινές ή από μετατροπή σε χρήμα των στερητικών της ελευθερίας ποινών και από τα έξοδα της ποινικής διαδικασίας (βάσει του Ν. 2084 το ποσοστό είναι 0,25%). Ταμείο Πρόνοιας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης * Ποσοστό 0,13% από την είσπραξη ποσών που προέρχονται από χρηματικές ποινές ή από μετατροπή σε χρήμα των στερητικών της ελευθερίας ποινών και από τα έξοδα της ποινικής διαδικασίας (βάσει του Ν. 2084 το ποσοστό είναι 0,25%). Επικουρικό Ταμείο Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων * Εσοδα από διαθέσεις αστυνομικού ενσήμου. * Εσοδα από δικαιώματα σφραγισμένων μέτρων και σταθμών. * Εσοδα από τα απομένοντα κλασματικά υπόλοιπα των αποδοχών επί των αμοιβαίων στοιχημάτων του ιπποδρόμου. * Παράβολα έκδοσης αδειών θεάτρου και κινηματογράφου. Υπουργείο Οικονομικών Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων * Κράτηση 3% στα ενοίκια των δημοσίων καταστημάτων που καταβάλλουν οι πολιτικές υπηρεσίες στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό. * Κράτηση 3% στις δαπάνες για έργα και προμήθειες νομικών προσώπων, ειδικών Ταμείων, αυτόνομων οργανισμών κτλ. * Κράτηση 3% σε δαπάνες δημοσίων υπηρεσιών για έργα, προμήθειες και προσφερόμενες σε αυτά υπηρεσίες από τρίτους. * Κράτηση 1,5% στις δαπάνες των δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων για προμήθειες και εκτέλεση έργων. * Εσοδα από πειθαρχικά πρόστιμα ή ποινές που επιβάλλονται στους δημοσίους υπαλλήλους. * Εσοδα προερχόμενα από κρατήσεις δημοσίων υπαλλήλων για αδικαιολόγητη απουσία, διαθεσιμότητα ή προσωρινή παύση. Υπουργείο Περιβάλλοντος – Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων * Τέλος που επιβάλλεται στις εκδιδόμενες άδειες οικοδομών. * Εισφορά για την εξαίρεση από τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων: α) πρόστιμο ανέγερσης αυθαιρέτου, β) πρόστιμο διατήρησης αυθαιρέτου. * Ειδικό τέλος οικοδομικών εργασιών σε περιπτώσεις παρέκκλισης από τους ισχύοντες συντελεστές δόμησης. Υπολογίζεται ως το εξαπλάσιο της αξίας του επιπλέον όγκου της οικοδομής και του συνολικού όγκου των συναφών εγκαταστάσεων. * Εισφορές που επιβάλλονται στην ανέγερση κτιρίων χωρίς χώρο στάθμευσης (πρόστιμα). * Πρόστιμο από τη μεταβολή χρήσης κτιρίων που συνεπάγεται αύξηση του αριθμού των απαιτούμενων θέσεων στάθμευσης, ίσο με το τριπλάσιο της εισφοράς που αντιστοιχεί στις επιπλέον θέσεις. * Πρόστιμο από τη μεταβολή χρήσης χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων που έγιναν αυθαίρετα. * Πρόστιμο αυθαιρέτων κτισμάτων. * Εσοδα από χρηματικές ποινές που επιβάλλονται στις περιπτώσεις ρύπανσης του περιβάλλοντος (Πράσινο Ταμείο). * Τέλη χαρτοσήμου των κατατεθειμένων ποσών για τη δήλωση των αυθαιρέτων. Ποιοι και πόσοι είναι οι «κοινωνικοί πόροι» Στην καταγραφή των εκατοντάδων φόρων υπέρ τρίτων έχει προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών εν όψει της φορολογικής μεταρρύθμισης. Ο ακριβής αριθμός τους είναι ακόμη άγνωστος καθώς και τα έσοδα που εισπράττονται και επιβαρύνουν τις καθημερινές συναλλαγές και την οικονομία με επιπτώσεις στο κόστος ζωής και στον πληθωρισμό αφού το κόστος μετακυλίεται στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 18:02 | Φιλίνηs Ιωάννηs

    ΣΥΛΛΟΓΉ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ ΝΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ.ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΉΧΑΝΕΣ ΣΤΑ ΠΡΑΤΉΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 18:36 | χαρης πανταζοπουλος

    ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΛΟΓΟΥ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΣΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΓΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΛΕΓΓΘΟΥΝ ΟΛΕς ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕς ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ,ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΙΤΕΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ. ΕΠΙΣΗς ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙς ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΩ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 18:55 | ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ:

    1) ΚΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ Η ΕΠΑΦΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΘ’ΟΣΟΝ ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΔΑΜΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    2)ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟ ΔΑΠΑΝΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Η ΟΧΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΛΗΡΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΙΚΑ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 18:31 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΣΔΑΡΑΣ

    Καλή χρονιά και υγεια σε όλους.
    Κύριε υπουργέ
    Ως προς την φορολογία νομίζω ότι πρέπει να ισχύσει ένα απλό σύστημα και με όσο γίνεται λιγότερη εμπλοκή της εφορίας. Κατά την γνώμη μου αυτό είναι έσοδα-έξοδα για όλους(φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα, τράπεζες, επιχειρήσεις, βουλευτές κλπ. Επεξηγώ, να φορολογείται μόνο η διαφορά μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και συνολικών δαπανών(μέσω αποδείξεων , τιμολογίων και δελτίων παροχής υπηρεσιών από όλους κλπ). Το ποσοστό της φορολόγησης να είναι 40%(με μοναδική εξαίρεση τους ναυτικούς που ταξιδεύουν εκτός ελλάδος 20%-και υποσημείωση δεν είμαι ναυτικός είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός).
    Ένα παράδειγμα , αν κάποιος δηλώνει εισόδημα 30.000ευρώ και έχει μαζέψει αποδείξεις σύνολο 27000ευρώ τότε να φορολογείται για 3000ευρώ με ποσοστό 40% οπότε ο φόρος που του αναλογεί είναι 1500ευρώ.
    Νομίζω ότι το παραπάνω σύστημα θα δουλέψει για τους παρακάτω λόγους:
    1.Ο ήδη σωστός φορολογούμενος θα αναγκαστεί να μαζέψει τις αποδείξεις γιατί θα έχει πραγματικό κέρδος οπότε θα εμφανιστούν πολλά νέα εισοδήματα(συνεργεία, ελεύθεροι επγγελματίες, μηχανικοί , γιατροί, καφετέριες, εστιατόρια, αρτοποιεία και πολλοί άλλοι οι οποίοι σύμφωνα με αυτά που δηλώνουν είναι »φτωχοί»). Έτσι σίγουρα θα διευρυνθεί η βάση.
    2.Επειδή βρισκόμαστε στην ελλάδα, αποφεύγετε άμεσα όλα τα παραθυράκια (μειώσεις φόρων λόγω ότι είσαι δημόσιος υπάλληλος, είτε ιπτάμενος, είτε μηχανικός ,είτε επιχείρηση, είτε τράπεζα).
    3.Με τους εργαζόμενους(μισθωτούς συνταξιούχους ανάπηρους τρίτεκνους ,πολύτεκνους κλπ) δεν θα έχεται πρόβλημα ως προς το ποσό που θα φορολογούνται γιατί θα πληρώνουν τον ίδιο φόρο »πάνω κάτω» γιατί θα έχουν πολλά έξοδα, δεν θα περισσεύουν εκ των πραγμάτων.
    4.Απεμπλέκονται σε μεγάλο ποσοστό οι εφοριακοί (ξέρετε αυτός ο φοροεισπραχτικός μηχανισμός που έχει ‘καταρρεύσει’ λές και δούλεψε ποτέ). Αλήθεια πρέπει να ρωτήσει ο υπουργός για τους γιατρούς στο κολονάκι, αυτός ή αυτή που παρέλαβε την δήλωση του γιατρού και φαινόταν με εισόδημα λιγότερο από 1000ευρώ δεν του(της) φάνηκε περίεργο να το ελέγξει????????????
    5.Οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες που στην ελλάδα για να αναπτυχθούν χρειάζονται κρατικό χρήμα με αυτό το σύστημα θα δούμε αν από τα κέρδη τους θα δαπανήσουν χρήμα(έξοδα) για ανάπτυξη, αν όχι τότε θα φορολογηθούν επιτέλους για τα κέρδη τους. Βέβαια το ίδιο ισχύει και για τις τράπεζες (αλήθεια μήπως για να βοηθήσετε πρέπει να βάλεται και ένα πλαφόν στο επιτόκιο των στεγαστικών-καταναλωτικών δανείων, ας κερδίζουν λιγότερα από κάθε δάνειο????????).
    6.Επίσης έτσι θα αποκρούσετε και τους ίδιους τους πολιτικούς (συμμάχους και αντιπάλους) γιατί θα τους λέτε ότι όλοι φορολογούνται το ίδιο.
    7.Θα αυξηθεί η κατανάλωση κατά πολύ και αν μικρύνεται το ΦΠΑ θα είναι ευχαριστημένοι όλοι οι μικρομεσσαίοι.
    8.Θα αναγκαστείτε σαν υπουργείο να τους υποχρεώσετε όλους να βάλουν ταμειακές μηχανές και να είναι συνδεδεμένες με την εφορία.
    9.Αν παίρνουμε αποδείξεις από τα βενζινάδικα λογικά θα μπορέσετε να πιάσετε και το λαθρεμπόριο καυσίμων??????????
    ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
    Κύριε υπουργέ
    1.Με την διεύρηνση της βάσης θα δείτε και επιτέλους ποιοι έχουν ανάγκη το επίδομα που τώρα το παίρνουν οι δικηγόροι των ‘800ευρώ’ (είναι 800ευρώ ή 3000ευρώ).
    2.Πρέπει επιτέλους να τελειώσει το κτηματολόγιο.
    3.Πρέπει επιτέλους να τελειώσει το μητρώο αγροτών.
    4.Πρέπει επιτέλους να γίνει ο επαγγελματικός λογαριασμός για όλες τις εταιρείες και μέσω αυτού να γίνονται όλες οι συναλλαγές.
    5.Πρέπει επιτέλους να μηχανογραφηθούν οι εφορίες και να υπάρχει διασύνδεση με άλλες υπηρεσίες(κτηματολόγιο, μητρώο αγροτών, διευθύνδεις συγκοινωνιών κλπ).
    6.Πρέπει επιτέλους να δουλέψει το δημόσιο.
    7.Πρέπει το κράτος να αποσυνδεθεί από την κυβέρνηση(είστε εκεί για να δίνεται γενικές κατευθύνσεις). Λέτε ότι κατάρρευσε ο κρατικός μηχανισμός, αυτό είναι ΝΤΡΟΠΗ να το λέει ο Υπουργός οικονομικών. Γιατί κατάρρευσε? Είχαμε καμιά πανούκλα? Δεν πηγαίνανε στην δουλειά τους οι εφοριακοί? Δεν κάνανε καλά την δουλειά τους? Τι απο όλα αυτά φταίει? Θα μας πείτε και εμάς να μάθουμε τι φταίει?
    Με εκτίμηση
    ΜΠΑΣΔΑΡΑΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΣ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 18:40 | achilleas

    Η αγορα πρεπει να αναπνευσει αμεσα και πιστευω οτι αυτο δεν θα συμβει οσο συνεχιζετε να αυξανετε αυθαιρετα τις αντικειμενικες αξιες σε εμπορικες περιοχες! Φτασαμε σε σημειο που η θεσσαλονικη κοντευει να γινει ακριβοτερη απο το Παρισι…οταν σε υποδομες συγκριτικα με το Παρισι ειμαστε 100 χρονια πισω!!!! ΗΜΑΡΤΟΝ!!! Οι αντικειμενικες αξιες, τα ενοικια και οι τιμες ειναι μια αλυσιδα.

    Προτεινω:
    Μειωση π.χ 30% αντικειμενικων κριτηριων στις πολυ εμπορικες περιοχες ετσι ωστε το κρατος α)να επιβαλλει σε ιδιοκτητες ακινητων την αμεση μειωση των ενοικιων κατα π.χ 30% και β)να επιβαλλει στους εμπορους την αμεση μειωση των τιμων των εμπορευματων τους κατα π.χ 30%.

    Ενα απλο παραδειγμα:

    Ο πολυτελης δρομος(συμφωνα με τα κριτηρια του Υπουργειου) Θεμιστοκλη Σοφουλη των 3500-4000ευρω ανα τ.μ ειναι τριτοκοσμικος..και ελαχιστα ειναι πλεον τα κομματια του δρομου που δεν εχουν λακουβες!!!! Επισης σπανια θα δεις οδοκαθαριστες! Τα ενοικια κυμαινονται μεταξυ 4000-5000 ευρω!! Υπερβολικο ποσο θα μου πειτε..αλλα με αυτες τις αντικειμενικες αξιες τι περιμενατε? Να γιατι πληρωνουμε 5 ευρω για εναν καφε και 12 ευρω για ενα ποτο!!

    Κυριε Υπουργε σκεφτειτε καλυτερα την επερχομενη αυξηση αντικειμενικων αξιων!!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 18:46 | Κοντογεώργης Σπύρος

    Το κείμενο που σας αποστέλλω έχει να κάνει μ’ ένα θέμα που έχει δημιουργήσει μεγάλη και δικαιολογημένη δυσαρέσκεια τις τελευταίες ημέρες: Τα τέλη κυκλοφορίας και τη σύνδεσή τους με το περιβάλλον. Πρόκειται για μια πρόταση πλήρους μεταρύθμισής των πρός το δικαιότερο και αναλογικότερο και πιστεύω πως μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ στη διαμόρφωση των αλλαγών στις οποίες θα πρέπει να προβείτε. Σημειώνω ότι το κείμενο συντάχθηκε τον Οκτώβριο και απεστάλη στο πολιτικό γραφείο της κας Γκερέκου, έκτοτε όμως υπήρξαν εξελίξεις, οπότε και προχώρησα σε επιπλέον παρατηρήσεις προκειμένου να καλύψω επιπλέον περιπτώσεις.
    Μετα τιμής Κοντογεώργης Σπύρος,
    Αντιπρόεδρος της Κερκυραικής Λέσχης Αυτοκινήτου,
    C. R. C.

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

    Αγαπητοί κ. Υπουργοί,

    όπως πιθανώς γνωρίζετε η σημερινή διαμόρφωση των τελών κυκλοφορίας έχει αμφισβητηθεί έντονα, όχι μόνο από τους οδηγούς-ιδιοκτήτες αλλά και από τον ειδικό τύπο.
    Η απερχόμενη κυβέρνηση επεχείρησε στο παρά πέντε να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, ωστόσο προφανώς επρόκειτο για πρόφαση – κατά το σύνηθες της συγκεκριμένης κυβέρνησης(!) – αφού η συγκεκριμένη αναμόρφωση θα επιβάρυνε χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων παλαιότερης τεχνολογίας.
    Ενημερώθηκα από τον ημερήσιο τύπο (ΤΑ ΝΕΑ 26/9) και τη συνέντευξη του κ. Κουβέλη στο μηνιαίο περιοδικό DRIVE για τις επικείμενες προθέσεις σας.
    Καταρχάς θα πρέπει να σας πω ότι αν και συμφωνώ με τη λογική της επιπλέον καταβολής βάσει των εκπεμπόμενων ρύπων, έχω ορισμένες ενστάσεις οι οποίες θεωρώ ότι αποδεικνύουν ως ανεδαφική μια τέτοια εφαρμογή. Αυτές είναι: α) δεν μπορεί να ελεγχθεί η χρήση ενός αυτοκινήτου, οπότε είναι άδικο να πληρώνει επιπλέον ένας ιδιοκτήτης ενός έστω ρυπογόνου οχήματος το οποίο ενδεχομένως δεν χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση, β) είναι λάθος να λαμβάνετε υπ’ όψιν τις εργοστασιακές μετρήσεις ρύπων κάθε οχήματος, διότι είναι αποδεδειγμένα αναληθείς (αφού οι μετρήσεις γίνονται σε συνθήκες εργαστηρίων) και γ) θεωρώ ανέφικτη την πραγματική αξιολόγηση των οχημάτων ως προς τους ρύπους, από τα τοπικά ΚΤΕΟ, καθώς η λειτουργία τους είναι τουλάχιστον αμφισβητήσιμη.
    Επειδή όμως διακρίνω μια ειλικρινή προσπάθεια εκ μέρους σας να κατευθυνθείτε προς μια λειτουργική αλλά και δίκαιη λύση, σας παραθέτω τις προτάσεις μου, οι οποίες είναι οι εξής:

    – Υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας με καταβολή ποσού ίσου με το 1% της αξίας κάθε οχήματος προ φόρων, μειούμενη κατά 10% -επί του προαναφερθέντος 1% – ανά πενταετία. (κατώτατο ποσό καταβολής για όλα τα οχήματα πλην των υβριδικών 130 ευρώ).
    – Επιπλέον καταβολή ενός ποσού της τάξεως των 30 ευρώ με βάση τις προδιαγραφές ρύπων EURO κάθε οχήματος. Συγκεκριμένα: EURO IV και V 0 Euro, EURO ΙΙΙ 30 ευρώ, EURO II 60 ευρώ, EURO I 90 ευρώ και Μη Καταλυτικά 120 ευρώ. Μπορεί ακόμη η ένδειξη EURO ν’ αναγράφεται στο σήμα του οχήματος για τον καλύτερο έλεγχό του από τις Αρχές.
    – Ειδικό σήμα 200 ευρώ για αυτοκίνητα EURO II και παλαιότερα τα οποία οι ιδιοκτήτες τους επιθυμούν για οποιονδήποτε λόγο να κρατήσουν στην κατοχή τους, με περιορισμό χρήσης τους τις τρεις τελευταίες ημέρες της εβδομάδας.

    Η πρόταση αυτή όπως αντιλαμβάνεστε εστιάζει ακριβώς στο θέμα της πραγματικά αναλογικής καταβολής.
    Με βάση το σημερινό καθεστώς θεωρώ ότι η κρατική μηχανή όχι μόνο ενδεχομένως να έχει και απώλεια εσόδων, αλλά δίνει την αίσθηση ενός αναχρονιστικού μηχανισμού διαμόρφωσης των τελών. Καθώς οι νέες τεχνολογίες επιβάλλουν μείωση των κυβικών με ταυτόχρονη χρήση υπερσυμπιεστών μεγάλου εύρους – γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την επίτευξη μεγάλης ιπποδύναμης από κινητήρες μικρής χωρητικότητας – δεν υπάρχει κανένας λόγος σήμερα να προτιμήσει κάποιος ένα αυτοκίνητο με κινητήρα πολλών κυβικών.
    Για να σας αποδείξω όμως και του λόγου το αληθές περί της σημερινής αδικίας, σας παρουσιάζω ορισμένα παραδείγματα.

    Μοντέλο Κυβικά Τιμή * Σημερινά τέλη Προτεινόμενα
    MERCEDES C180 1800 38000 202 350
    VW GOLF GT 1400 26000 202 220
    FORD FIESTA 1600 14000 202 130
    ALFA ROMEO 159 1750 27500 202 230
    OPEL ASTRA 1600 19000 202 170
    BMW 316 i 1600 28000 202 250
    AYDI A3 TSI 1400 25000 202 220
    NISSAN 370Z 3500 52000 550 470
    TOYOTA AURIS 1600 17000 202 150
    PORSHE CAYMAN 3000 68000 550 580

    *Μ.Ο. τιμών – πηγή: περ. DRIVE

    Όπως γίνεται λοιπόν εμφανές, ωφελημένοι θα είναι οι ιδιοκτήτες που έχουν αγοραστική δύναμη έως 20.000 ευρώ, επιβαρυμένοι σε ένα μικρό βαθμό, όσοι αγοράζουν οχήματα αξίας έως 30.000 ευρώ και στις περισσότερες περιπτώσεις, όσοι έχουν τη δυνατότητα απόκτησης οχημάτων αξίας άνω των 30.000 ευρώ.
    Εδώ θα πρέπει να συμπληρώσω μια διευκρίνιση: το 1% θα αφορά όλα τα οχήματα, δηλαδή και τα τύπου Jeep και θα καθορίζεται με βάση το ανώτατο επίπεδο εξοπλισμού έκδοσης για συγκεκριμένα κυβικά. Δηλαδή, αν ένα όχημα 1.600 κ.εκ. έχει τρεις εκδόσεις εξοπλισμού, οι οποίες π.χ. κοστολογούνται, προ φόρων, 16.000 ευρώ, 17.200 ευρώ και 18.100 ευρώ, ο ιδιοκτήτης θα καταβάλει το 1% επί του ανωτάτου ποσού, ήτοι 180 ευρώ με στρογγυλοποίηση.
    Αντίστοιχα φυσικά θα διαμορφωθούν και τα τέλη των μεταχειρισμένων, όπου επικρατεί ακόμη μεγαλύτερη αναντιστοιχία καταβολής τελών – πραγματικής αξίας, αφού υπάρχει διαφοροποίηση και στην απαξίωση κάθε μοντέλου. Ας πάρουμε ως παράδειγμα μερικά μοντέλα πενταετίας, για να μη συνυπολογίζουμε το μείον 10% που προτάθηκε για παλαιότερα μοντέλα.

    Μοντέλο Κυβικά Τιμή(καιν.)*Τιμή (μεταχ.)*Τέλη Προτεινόμενα
    BMW 318 ci 2000 39000 19000 450 350
    SMART 700 10000 6000 120 130
    AUDI A4 TQ 1800 35000 21000 202 300
    MERCEDES SLK 1800 46000 27000 202 400
    MAZDA RX8 1300 42000 18000 130 380
    FIAT PUNTO 1400 13000 9000 202 130
    FORD MONDEO 1800 26000 16000 202 230
    VOLVO S40 1800 28000 18000 202 240
    SEAT LEON 20VT 1800 25000 17000 202 230
    TOYOTA CELICA 1800 35000 22000 202 300
    HONDA S2000 2000 50000 26000 450 450
    PORCHE 911 3500 110000 55000 650 850
    *1. Πηγή τιμών: περ. DRIVE 11/2005
    *2. Τιμές μεταχειρισμένων κατ’ εκτίμηση βάσει του περιοδικού « Αγορά Αυτοκινήτου» 9/2009

    Οι τιμές των προτεινόμενων τελών είναι κατά προσέγγιση, καθώς δεν έχω υπόψη μου τις ακριβείς τιμές προ φόρων, αλλά είναι δηλωτικές του τι συμβαίνει και του τι μπορεί να συμβεί.
    Λάβετε ακόμη υπ’ όψιν, ότι γι’ αυτοκίνητα παλαιότερα της πενταετίας το μείον 10% που δε θα καταβάλουν οι ιδιοκτήτες λόγω παλαιότητας, ουσιαστικά θα καλύπτεται ή και θα υπερκαλύπτεται από το συν 30 και πλέον ευρώ που θα αναλογεί στο αντίστοιχο EURO του αυτοκινήτου. Σημειώνω εδώ, ότι σε περίπτωση όπου κάποιος έχει ένα όχημα άνω της δεκαετίας και πιθανόν να καταβάλει το κατώτατο ποσό (130 ευρώ) θα πληρώνει επιπλέον το ποσό που αντιστοιχεί στο EURO του οχήματός του.
    Αυτό που θέλω να τονίσω και ίσως σας έχει διαφύγει στο σχεδιασμό των νέων προτάσεών σας, είναι αυτό που σημείωσα στην αρχή: ότι με τις νέες τεχνολογίες τα αυτοκίνητα δεν έχουν κινητήρες πολλών κυβικών με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να καταβάλουν δυσανάλογα τέλη σε σχέση με την αξία των οχημάτων αυτών, αφού τα περισσότερα εξ αυτών ξεπερνούν το χρηματικό όριο των 20.000 ευρώ. Δηλαδή το κράτος ενδεχομένως να σημειώνει απώλεια εσόδων! Αυτή βέβαια, πιθανόν να ισοσκελίζεται από το ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων προσιτής αξίας, ας πούμε έως 15.000 ευρώ, πληρώνουν εξίσου δυσανάλογα τέλη, αλλά προς τα πάνω, γεγονός που πιστοποιεί όχι μόνο το αίσθημα αδικίας αλλά και ενισχύει το αίσθημα περί φορολογικού παραλογισμού…

    • ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

    Καθόσον ενημερώθηκα προσφάτως, οι φόροι στα οχήματα τιμολογιακής αξίας άνω των 25.000 ευρώ, είναι μεγαλύτεροι απ’ τις εκτιμήσεις μου, οπότε ο συντελεστής 1% θα μπορούσε να διαμορφωθεί π.χ. στο 1,2% προκειμένου να μην υπάρξει μείωση των εσόδων.
    Πιστεύω πως αυτός ο τρόπος φορολόγησης, ενδεχομένως να σας βοηθήσει και στον εντοπισμό των λεγομένων «εχόντων και κατεχόντων» , διότι προφανώς όποιος μπορεί να αγοράσει ένα όχημα αξίας άνω των 30.000 ευρώ έχει κάποιες προφανείς οικονομικές δυνατότητες…

    • Απόσυρση

    Όπως γνωρίζετε η ακύρωση της απόσυρσης δημιούργησε σημαντική δυσαρέσκεια. Παρ’ όλα, αυτά πιστεύω πως ήταν ένα περιττό μέτρο κι ευνοούσε κυρίως τις αντιπροσωπείες καινούργιων αυτοκινήτων. Αν λάβετε υπ’ όψιν τις προτάσεις μου, πιθανόν να μην χρειαστεί ποτέ να την εφαρμόσετε, αφού οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα έχουν πρακτικά οικονομικά κίνητρα, να προχωρήσουν στην αλλαγή των παλαιών οχημάτων τους με κάποια νεότερης τεχνολογίας, οπότε όλοι θα είναι ωφελημένοι. Οι ίδιοι, επειδή θα αντέχουν οικονομικά την αγορά ενός νεότερου μεταχειρισμένου, το κράτος επειδή όχι μόνο δε θα μειώσει τα έσοδά του, αλλά θα εφαρμόσει ένα δίκαιο σύστημα φορολόγησης και το περιβάλλον, επειδή σταδιακά τα παλαιότερης τεχνολογίας (Euro I και μη καταλυτικά) θ’ αποσυρθούν.

    • Τέλη

    Θεωρώ πως η διαμόρφωση των νέων τελών όχι μόνο είναι καθ’ όλα άδικη, αλλά και με πολυεπίπεδες συνέπειες. Πρώτον, επειδή πλήττουν κατά βάση τους ασθενέστερους, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα αγοράς νεότερου αυτοκινήτου. Δεύτερον, επειδή έχουν άμεση συνέπεια στον κλάδο των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Τρίτον επειδή μεσοπρόθεσμα θα οδηγήσει σε απώλεια εσόδων του κράτους, αφού ουκ ολίγοι ιδιοκτήτες καταθέτουν τις πινακίδες των οχημάτων τους ή προχωρούν στην πώλησή τους. Το τελευταίο έχει επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες συνολικά, καθώς η ύπαρξη ενός δεύτερου ή ακόμη και τρίτου – παλαιότερης τεχνολογίας – οχήματος είναι σύνηθες φαινόμενο για τις ελληνικές οικογένειες και η συντήρησή του σχετίζεται με την επιβίωση όλων των, σχετικών με το αυτοκίνητο, κλάδων (συνεργεία, ηλεκτρολογεία, βουλκανιζατέρ κ.λ.π.). Και τέταρτον κι ίσως σημαντικότερο για εσάς, η δημιουργηθείσα δυσαρέσκεια έχει μοναδικό αποδέκτη την κυβέρνησή σας, καθώς δεν πρόκειται για κληροδοτημένη κατάσταση. Επαναλαμβάνω δε, ότι δυσαρεστημένοι είναι άνθρωποι χαμηλής οικονομικής κατάστασης, οι οποίοι ακόμη κι αν έχουν στην κατοχή τους 3 αυτοκίνητα, η αξία αυτών συνολικά πιθανότατα να μην υπερβαίνει ούτε τα 20.000 ευρώ…

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Συνεχίζοντας τις προτάσεις μου, χαίρομαι εν πρώτοις για την ευαισθητοποίηση που δείχνετε για το συγκεκριμένο ζήτημα. Χωρίς να έχω επαρκή και λεπτομερειακή γνώση, ως προς τη ακριβή ρυπαντική συνάρτηση αυτοκινήτου και περιβάλλοντος, θα πρέπει πρωτίστως να σημειώσω, ότι είμαι κάθετα αντίθετος ως προς τη στοχοποίηση του αυτοκινήτου ως βασικού παράγοντα μόλυνσης, τη στιγμή όπου υπάρχει ένα όργιο ασυδοσίας από βιομηχανικές εταιρείες, ιδιωτικές και δημόσιες, το οποίο είναι γνωστό σε όλους.
    Θα πρέπει επιπλέον ν’ αρχίσω λέγοντας ότι χωρίς τη βελτίωση των μέσων μεταφοράς, τη δημιουργία χώρων στάθμευσης – πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η πόλη μου – και ενδεχομένως την προώθηση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, όπως το ποδήλατο και η μοτοσυκλέτα, κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί.
    Ως προς το κυρίως θέμα θα πρέπει αρχικά να λάβετε υπ’ όψιν ότι κατεξοχήν παράγοντας μόλυνσης είναι τα οχήματα δημοσίας χρήσεως, τα οποία ακριβώς λόγω ιδιότητος, χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση.
    Θα πρότεινα λοιπόν να δοθούν άμεσα κίνητρα, αλλά – για οχήματα άνω της 15ετίας – ενδεχομένως να πρέπει να επιβληθεί η αντικατάστασή τους, καθώς σε πολλές περιπτώσεις η ρύπανση που προκαλούν είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού! Αυτό αφορά κυρίως τα ΤΑΞΙ, καθώς και τα οχήματα βαρέου τύπου, φορτηγά και λεωφορεία. Θεωρώ αδιανόητο να μιλάμε για μείωση εκπομπών ρύπων των ΙΧ, όταν αρκεί ένα όχημα εκ των παραπάνω για να ρυπάνει όσο 100 ΙΧ μαζί!
    Γνωρίζω ότι λόγω των προβλημάτων των κλάδων, η αντικατάσταση φορτηγών και λεωφορείων ενδεχομένως να είναι δύσκολη, κι εδώ θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση – βοήθεια του κράτους για την προώθηση –μεταπώληση αυτών των οχημάτων σε χώρες του εξωτερικού. Όσον αφορά όμως τα ΤΑΞΙ πιστεύω, ότι οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να προχωρήσουν σχετικά άμεσα στην αντικατάσταση τουλάχιστον οχημάτων προ του 1998. Προφανώς δεν είναι απαραίτητη η αγορά ενός εντελώς νέου οχήματος, αναγκαία όμως είναι η απόσυρση των μοντέλων άνω της 12ετίας.
    Αναφερόμενος στα Δ.Χ. έρχομαι να επισημάνω ένα ακόμη σημαντικό θέμα, αυτό της πετρελαιοκίνησης και της υφιστάμενης απαγόρευσης της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κατά γενική ομολογία είναι πλέον παράλογη και θα προσέθετα και βλαπτική για το περιβάλλον με βάση ορισμένα δεδομένα!
    Ας μου επιτραπεί εδώ μια παρέκβαση προκειμένου να σας αποδείξω του λόγου το αληθές. Οδήγησα πρόσφατα ένα SUV 1650 κιλών με κινητήρα 2000 κ. εκ. turbodiesel. Σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης καταναλώνει κατά μέσο όρο 8λ/100χλμ , τη στιγμή που το αντίστοιχο βενζινοκίνητο μοντέλο καταναλώνει 13λ/100χλμ ! Φυσικά χαμηλότερη κατανάλωση σημαίνει χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Αναλογιστείτε ότι η συγκεκριμένη κατανάλωση αντιστοιχεί σ’ ένα μέσο βενζινοκίνητο 1400 κ. εκ. ! Γι’ αυτόν τον λόγο σημείωσα εξαρχής ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι εργοστασιακές μετρήσεις. Μπορείτε ν’ ανατρέξετε προς επιβεβαίωση σε οποιοδήποτε σχετικό άρθρο του ειδικού τύπου.
    Επιπροσθέτως, οι σύγχρονοι κινητήρες diesel έχουν ανώτερα φίλτρα συγκράτησης μικροσωματιδίων από τους βενζινοκινητήρες, ενώ για ορισμένους υπάρχει ήδη η δυνατότητα καύσης βιοκαυσίμου, το οποίο πιθανόν στο μέλλον να χρησιμοποιείται ευρέως λόγω των ελαχίστων εκπομπών θείου και διοξειδίου του άνθρακα.
    Πρότασή μου επομένως είναι, όχι μόνο να επιτραπεί η κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων σύγχρονης τεχνολογίας στις μεγάλες πόλεις, αλλά και η παροχή κινήτρων για την απόκτησή τους, όπως λ.χ. η μειωμένη καταβολή τελών κυκλοφορίας κατά 20%.
    Τέλος, χωρίς πάλι να είμαι ειδικός, έχω να κάνω μια πρόταση σχετικά με τη λειτουργία του δακτυλίου. Προκειμένου να μειωθεί κάπως η κυκλοφορία και κυρίως η ρύπανση, θα πρότεινα την απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων – και ΙΧ και ΤΑΞΙ – τα οποία δεν είναι προδιαγραφών Euro IV και V. Αν πάλι το κυκλοφοριακό δεν βελτιωνόταν, θα μπορούσε να επανέλθει το σύστημα μονά – ζυγά για τα συγκεκριμένα οχήματα. Προς αποφυγή αναστάτωσης, το μέτρο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί αρχικά για τα ΙΧ και ν’ ανακοινωθεί ότι θα εφαρμοστεί ένα έτος αργότερα για τα ΔΧ, προκειμένου να δοθεί ο χρόνος στους επαγγελματίες ν’ αντικαταστήσουν τα οχήματα τους.
    Όπως μάλλον προσέξατε δεν έχω αναφερθεί καθόλου στο θέμα της απόσυρσης. Πιστεύω ότι αν εφαρμόζονταν οι προτάσεις μου, η αντικατάσταση των αυτοκινήτων θα γινόταν σταδιακά αλλά σταθερά κι’ όχι βεβιασμένα υπό την απειλή της καταβολής δυσβάσταχτων τελών και μάλιστα προς εκείνους, οι οποίοι προφανώς δεν έχουν τη δυνατότητα αντικατάστασης του οχήματός τους. Διότι, θα ήταν δυνατή η αγορά ενός πιο σύγχρονου μεταχειρισμένου, τα τέλη του οποίου θα ήταν μεν προσαυξημένα, αλλά σ’ ένα λογικό βαθμό, οπότε, και τα αρκετά παλαιότερης τεχνολογίας αυτοκίνητα θα αντικαθίσταντο και η οικονομία του κλάδου εμπορίας μεταχειρισμένων θα έπαιρνε μια ώθηση ανάλογη με αυτήν των αντιπροσωπειών.
    Πάντως, καθώς όλα δείχνουν ότι το μέτρο τουλάχιστον θα εφαρμοστεί, έχω να σας προτείνω τη θέσπιση τριών προυποθέσεων, α) Ο ιδιοκτήτης να έχει την κατοχή του οχήματος τουλάχιστον ένα χρόνο, β) Να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας τα προηγούμενα 5 έτη και γ) Το όχημα να μην είναι τρακαρισμένο – ακινητοποιημένο. Τα ποσά αντικαταβολής φαίνονται ικανοποιητικά, αλλά φυσικά όχι αρκετά – ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή – για την κάλυψη ικανού μέρους των ποσών, που απαιτούνται για την αγορά ενός οποιουδήποτε μοντέλου προδιαγραφών Euro IV και V, γεγονός που επιβεβαιώνει κατά τη γνώμη μου, τη λογική της προηγούμενης παραγράφου.
    Ελπίζω να κατέστησα σαφείς τους κεντρικούς άξονες της τοποθέτησής μου. Θα επαναλάβω τη σημασία που έχει για όλους μας, η κατάρτιση ενός δίκαιου και λειτουργικού νομοσχεδίου συνολικά για τα θέματα αυτά και πιστεύω πως οι προτάσεις μου μπορούν να σας δώσουν επιπλέον ιδέες και κατευθύνσεις. Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω αναλύσεις και διευκρινίσεις.

    Μετά τιμής,
    ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    • ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

    Περί υβριδικών
    Η προώθηση των υβριδικών οχημάτων μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στη μείωση των εκπομπών ρύπων, ωστόσο έχετε υπ’ όψιν πως η κατασκευή ενός υβριδικού αυτοκινήτου επιβαρύνει το περιβάλλον 3 φορές περισσότερο απ’ την κατασκευή ενός οποιουδήποτε συμβατικού.
    Επιπλέον, το νέο μεγάλο βήμα της τεχνολογίας, είναι η κατασκευή πετρελαιοκίνητων υβριδικών, με εκπομπές ρύπων και κατανάλωση 40% μικρότερες απ’ αυτές των βενζινοκίνητων υβριδικών κι αυτό είναι ένα ακόμη επιχείρημα υπέρ της πετρελαιοκίνησης.

    Περί φορολόγησης βάσει εκπεμπόμενων ρύπων
    Στην αρχή του κειμένου μου αιτιολόγησα την αντίθεσή μου με τη σύνδεση ρύπων και τελών κυκλοφορίας, ωστόσο εάν προχωρήσετε σε αυτή τη λύση, έχω να προτείνω το εξής:
    Πλήρη αποσύνδεση των τελών από τα κυβικά και την παλαιότητα του οχήματος, και συνδυασμός συντελεστή επί της αξίας – όπως εξήγησα παραπάνω – με επιπλέον καταβολή ενός ποσού ανάλογα με την αριθμητική ομάδα ρύπων, όπως προτείνεται παρακάτω:
    Co2gr-km Έως 150 = 0 ευρώ
    Έως 175 = 30 ευρώ
    Έως 200 = 60 ευρώ
    Έως 225 = 90 ευρώ
    Έως 250 = 120 ευρώ
    Έως 300 = 150 ευρώ
    Άνω 300 = 180 ευρω

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 18:51 | Σάββας Θανάσης

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟ Ν.Α.Τ
    ΕΙΜΑΙ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ Ν.Α.Τ.
    ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΩΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΣΕ ΘΑΛΑΜΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ (7) ΕΦΤΑ ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΟΥ.
    ΑΦΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΣΑΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΣΑΝ ΤΟ Ν.Α.Τ
    (ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΑΜΕΙΟ)ΓΙΑΤΙ Κε ΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΛΗΡΟΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ(12)ΔΩΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΑΣ? ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΟ?
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 18:39 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΗΛ.ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
    ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ!ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ, ΔΕΝ ,ΔΕΝ ΔΕΝ,ΔΕΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!ΔΗΛ.ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ 1300 ΕΥΡΩ ΕΙΜΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΜΕ 600 ΕΥΡΩ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ?ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ:-10%ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΩΝ(ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΑΡΓΙΕΣ ΚΤΛ),ΧΩΡΙΣ ΑΥΞΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ!
    ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΒΑΛΤΕ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ!ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΩ!ΕΓΩ ΝΑΙ ΜΕΝ ΔΕΝ ΚΛΕΒΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ!
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 18:56 | Θ. Λιζάρδος

    κ. Υπουργέ,

    το φορολογικό σύστημα εκτός από μοχλό αναδιανομής του εισοδήματος και εργαλείο άμβλυνσης των ανισοτήτων, αποτελεί και βασικό παράγοντα που υποστηρίζει ή δυσχεραίνει την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση.

    Παρά την άμεση αναγκαιότητα για εξεύρεση χρημάτων, η πρόσθετη άκριτη φορολόγηση των μεσαίων εισοδημάτων και των επιχειρήσεων (μέσω άμεσης και έμμεσης φορολογίας) ενέχει τον κίνδυνο να ναρκοθετηθεί η αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτός ο κίνδυνος είναι διττός:
    1. Η πρόσθετη φορολόγηση της επιχειρηματικότητας (επιπλέον φορολόγηση μερισμάτων μέσω ένταξής τους στους συντελεστές φορολογίας φυσικών προσώπων, αύξηση συντελεστών φορολογίας επιχειρήσεων, έκτακτη εισφορά) σε συνδυασμό με τις δαπάνες για την αντιμετώπιση του διεφθαρμένου κρατικού μηχανισμού ενδέχεται να κάνουν την Ελλάδα ακόμα πιο εχθρική προς τις άμεσες ιδιωτικές επενδύσεις. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος δεδομένης της ευνοϊκής φορολογικής πολιτικής γειτονικών κρατών, τα οποία έχουν πλέον σταθεροποιήσει σε μεγάλο βαθμό το νόμισμά τους και βρίσκονται σε τροχιά ένταξης στην Ε.Ε και στην Ο.Ν.Ε. Η προσέλκυση επενδύσεων είναι αναγκαία συνθήκη οικονομικής ισορροπίας και καλού επιπέδου απασχόλησης. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο την επενδυτική αιμοραγία προς το εξωτερικό

    2. Η απώλεια εισοδήματος στις μεσαία τάξη, για τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων που παράγει το αναποτελεσματικό – σπάταλο κράτος στην ουσία προκαλεί υποκατάσταση του ιδιωτικού τομέα από το Δημόσιο, πράγμα που όπως γνωρίζετε μειώνει την κεφαλαιακή βάση για τη διενέργεια επενδύσεων.

    Συνεπώς, η επιπλέον φορολόγηση στις πιο παραγωγικές τάξεις της ελληνικής οικονομίας είναι πιθανό να δημιουργήσει έλλειμμα επενδύσεων και συνεπώς ανάπτυξης, θέσεων απασχόλησης και μείωση βιοτικού επιπέδου.
    Επιπλέον, η χρήση αυτών των ζωτικών πόρων της οικονομίας, κατευθύνεται στην χοάνη των υπέρογκων και χωρίς ανταποδοτικότητα δαπανών του υπερμεγέθους, αναποτελεσματικού και διεφθαρμένου δημόσιου τομέα. Επίσης μην αυταπατάσθε ότι η πρόσθετη φορολόγηση δεν θα βαρύνει κατά κύριο λόγο τους συνεπείς φορολογούμενους, που είναι σε θέση να παράγουν και να δημιουργούν πλούτο γενικότερα. Μην υποτιμάτε το ενδεχόμενο η πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση να μεταστρέψει μεγάλο μέρος αυτού του πληθυσμού σε μη συνεπείς φορολογούμενους και μη παραγωγικές μονάδες.

    Μαζί με τα νέα φορολογικά μέτρα μειώστε δραστικά τις δαπάνες της δημόσιας διοίκησης (μισθοί, λειτουργικά κόστη, επιδοτήσεις σε απίθανους κρατικούς οργανισμού)και κυρίως θεσπίστε νόμους και κίνητρα (φορολογικά και άλλα) για τη διενέργεια επενδύσεων και προστατεύστε την επιχειρηματικότητα. Ειδάλλως, τα έσοδα που θα προσπορίσετε θα είναι βραχύβια και η ελληνική οικονομία θα γίνει ακόμα πιο προβληματική.
    Ευελπιστώ ότι τελικά η κοινή λογική θα πρυτανεύσει και τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί το κυνήγι εις βάρος του παραγωγικού Έλληνα.

    Με εκτίμηση

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 18:11 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΙΑΣ

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ . ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ …..ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΥΓΕΙΑ ,ΠΑΙΔΕΙΑ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΑΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ (ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΑΙΟΙ)
    ΟΤΑΝ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ
    ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΡΔΟΥΛΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ !!!
    ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΓΟΝΑΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 18:49 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ

    Για να υπάρχει Δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα απαραίτητη προυπόθεση είναι, πρώτο το Κράτος να εμπναίει αίσθημα Δικαίου προς τους Πολίτες. Αυτή η προυπόθεση κατά τη γνώμη μου δεν τηρείται είτε καθόλου είτε σε άλλες περιπτώσεις τηρείται σε μικρό βαθμό. Όταν το Κράτος κατευθύνει τις προσπάθειές του στο να εγκαθιδρύσει ένα συνολικότερο σύστημα Δικαίου (σε όλα τα επίπεδα)θα δημιουργήσει το κλίμα για να σκέπτονται και οι Πολίτες με αυτή τη φιλοσοφία. Σήμερα ο Πολίτης αισθάνεται αδικημένος και ¨ριγμένος¨ από το Κράτος σε πολλά θέματα όπως π.χ. 1)Η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας στα Δημόσια Νοσοκομεία είναι στη καλύτερη περίπτωση μέτρια, 2)Η φορολογία που του επιβάλλεται με διάφορους τρόπους (άμεση,έμμεση,τέλη κλπ.) είναι και υψηλή και δεν ¨πιάνει τόπο¨, 3)Η Δημόσια Παιδεία όπως αυτή παρέχεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης είναι και αυτή στη καλύτερη των περιπτώσεων μέτρια έως πενιχρή. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω σαν παράδειγμα ότι και οι περισότεροι εκ των κυβερνώντων και επικεφαλής οργανισμών (παρελθόντων και νυν,) διαθέτουν εκπαίδευση από τα μεγαλύτερα και καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, πράγμα που σημαίνει ότι για να αποκτήσουν τις ικανότητες και το απαιτούμενο υψηλότατο επίπεδο μόρφωσης που διαθέτουν κατέφυγαν σε αυτά τα ιδρύματα και όχι σε αντίστοιχα Ελληνικά, 4)Η Δημόσια ασφάλεια και η απλή και ήρεμη καθημερινότητα του Πολίτη βρίσκονται και αυτές σε μεγάλη δοκιμασία.
    Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι ο Πολίτης για να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης χρειάζεται σοβαρούς οικονομικούς πόρους τους οποίους το Κράτος με τις πρακτικές του, τους αποστερεί.
    Συμπέρασμα: Για να δημιουργηθεί Δικαιότερο και αποτελεσματικότερο σύστημα φορολόγησης θα πρέπει το Κράτος να εφαρμόζει καλύτερους και αποτελεσματικότερους ελέγχους στη Δημόσια Διοίκηση ώστε να παράγεται το απαιτούμενο για το κόστος του έργο , να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις πάσης φύσεως διαροές του και να εμπαιδώσει αίσθημα ότι οι φόροι που εισπράτει είναι Δίκαιοι και ¨πιάνουν τόπο¨.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 18:38 | ΛΕΩΝ ΙΓΕΡΙΝΟΣ

    ΚΥΡΙΟΙ,
    OΙ ΑΠΟΡΙΕΣ, ΠΟΛΛΕΣ !!

    ΤΑ ΚΕΝΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ !!!

    Π.Χ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ (ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΚΛΠ., ΤΥΦΛΑ ΝΑΧΟΥΝ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤΣ !!!! ), ΤΑ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΑ, ΤΟΥΣ ΚΟΥΛΟΥΡΤΖΗΔΕΣ (ΔΕΙΤΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΗΛΘΕ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΟΥ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ «ΒΓΑΖΟΥΝ» KAI ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ «ΤΡΩΚΤΙΚΑ» ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΤΗ ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ (ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ & ΜΗΧΑΝΕΣ), ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ, ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΛΠ.;

    ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΑΝΤΛΗΣΕΙ ΑΝ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΕΤΗΡΟΥΝΤΟ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΞΑΓΓΕΛΘΕΙ;

    ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΕΝΑΛΛΑΞ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΡΚΑΣ ΣΙΤΡΟΕΝ ΣΑΞΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΨΑΞΤΕ ΚΑΙ ΒΡΕΣΤΕ ΤΟ (ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ), ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ (10) ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ;

    ΜΗΠΩΣ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥΣ» (ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ !!!) ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ;

    ΔΗΛΑΔΗ, ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ, ΔΑΝΟΙ, ΦΙΝΛΑΝΔΟΙ, ΑΓΓΛΟΙ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΒΕΛΓΟΙ, ΓΑΛΛΟΙ ΚΛΠ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ;

    Η ΜΗΠΩΣ «ΠΟΝΑΕΙ» ΚΑΙ «ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ» ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ;

    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ (ΣΚΟΠΙΜΗΣ;) ΑΠΡΑΞΙΑΣ (ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΠΟΥ ΓΙΝΑΜΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε.ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΙ !!!!) !!!!

    ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΑ «ΔΩΡΑΚΙΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΔΟΞΕΣ ΤΟΥΣ !!!

    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘ’ ΥΛΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ …. ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ (ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ !!!!) !!!!!

    ΚΥΡΙΟΙ, ΤΟ «ΨΑΡΙ» ΕΧΕΙ «ΣΑΠΙΣΕΙ » ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ «ΒΡΩΜΑΕΙ» ΟΛΟΚΛΗΡΟ !!!!!!!!!!!
    ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ !!!
    ΤΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ !!!

    ΛΕΩΝ ΙΓΕΡΙΝΟΣ

    ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: ΠΟΣΑ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΤΖΗΣ;

    Έστω ένας κουλουρτζής ο οποίος αγοράζει 80 κουλούρια x 0,14 ευρώ = 11,20 ευρώ, με 2,8 ευρώ συνολική έκπτωση και 9% ΦΠΑ επί της τελικής τιμής (0,756 ευρώ) που τελικά του στοιχίζουν 9,156 ευρώ.

    Τα πουλάει προς 0,50 ευρώ το ένα, δηλαδή σύνολο 80 x 0,50 ευρώ=40,00 ευρώ. Τα 80 κουλούρια πωλούνται καθημερινά σε ένα κτίριο μιας μεγάλης εταιρείας, και αν υποθέσουμε ότι ο ίδιος κουλουρτζής πουλάει κουλούρια σε (τουλάχιστον) 5 τέτοια κτήρια καθημερινά (σημειώστε ότι ο κουλουρτζής αφήνει τις σακούλες με τα κουλούρια το πρωί και περνάει το μεσημέρι γα να πάρει τα χρήματα που αφήνουν οι πελάτες σε ένα ποτηράκι), έχουμε σε μηνιαίο επίπεδο έσοδα (5 εταιρείες) x (25 εργάσιμες ημέρες) x (40,00 ευρώ)= 5.000 ευρώ (Ω ΝΑΙ!!!), και έξοδα 5 x 25 x 9,156 = 1.144,5 ευρώ, δηλαδή ΚΑΘΑΡΑ μηνιαία έσοδα= 3.855,50 ευρώ .
    Φυσικά ο κουλουρτζής δεν εκδίδει απόδειξη για κανένα από τα κουλούρια που πουλάει, ούτε έχει μαγαζί δηλαδή λειτουργικά έξοδα, διαθέτει μόνο (??) ένα τρίκυκλο μηχανάκι.

    Σας φαίνεται τρελό; Και όμως, πρόκειται για τον κουλουρτζή τού κτιρίου μας, του οποίου τα κουλούρια γίνονται ανάρπαστα και ο οποίος είναι ένας κακομοίρης (στην εμφάνιση) αλλοδαπός που αγοράζει με τιμολόγια και διαθέτει ΑΦΜ. Ο εν λόγω κύριος ξέχασε ένα τιμολόγιο μέσα στην σακούλα με τα κουλούρια κι έτσι μάθαμε πως ζει.

    ΑΝΤΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΜΑΣ KAI TA ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ……

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 17:12 | Manolis

    Οι διαχειριστικές επιτροπές των πολυκατοικιών και άλλων κτηρίων να υποβάλλουν ετήσια κατάσταση εξόδων και πληρωμών προς ιδιώτες και εταιρείες για διάφορες κοινόχρηστες εργασίες

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 17:45 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΣ

    1.Αλλαγή των ταμειακών μηχανών ανά 4 χρόνια και έλεγχος για πειραγμένες μνήμες καθώς κυκλοφορούν στην αγορά ταμειακές μηχανές που ενώ τυπώνουν κανονική απόδειξη δεν αθροίζονται στο Ζ
    2.Άμεση σύνδεση των φορολογικών μηχανισμών με την εφορία
    3.Φοροαπαλλαγή 3 χρόνια σε νιόπαντρα ζευγάρια
    4.Για κάθε γέννηση απαλλαγή του 50% του φόρου για ένα οικονομικό έτος
    5.Δημιουργία εταιρίας με 3 κλικ
    6.Θεώρηση Α4 χαρτιού με εκτυπωτές Laser
    7.Δυναμική φορολόγηση των εταιριών ανάλογα με την πορεία του κλάδου
    8.Ανταγωνιστική φορολόγηση των πλοίων με ελληνική σημαία
    9.Βάλε το τελωνείο μπροστά να βεβαιώνει το ΦΠΑ κατά την εισαγωγή εμπορευματων και από χώρες τις ΕΟΚ