1) Προτείνεται μια ενιαία, προοδευτική, τιμαριθμοποιημένη φορολογική κλίμακα για όλα τα εισοδήματα.

Πως κρίνετε τα ισχύοντα φορολογικά κλιμάκια, τα αφορολόγητα όρια και τους συντελεστές ανά κλιμάκιο; Ποιες αλλαγές προτείνετε;

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 11:22 | Α ΠΑΡΑΣΧΟΣ

    Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗ (ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΛΠ)ΠΡΑΓΜΑ ΑΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΑ ΕΞΟΔΑ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΛΠ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΑΤΟ ΠΟΣΟ ΤΑ 500 Η 1000ευρω ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΌΛΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ SUPER MARKET ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ?
    Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑθΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ 5000 ΕΩΣ 15000ευρω ΕΤΗΣΙΩΣ.ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 11:22 | ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ (ΟΠΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΕ) ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΜΕ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΑΦΜ ΚΛΠ. ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΣΕ ΛΟΓΙΣΤΕΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΥΡΙΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.
    ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ. 60 ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ 40 ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΡΙΟΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΘΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΥΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ MEA CULPA ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 10:32 | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    Αν θα πρέπει να καταχωρούμε καθημερινά το ποσό και τον αριθμό της απόδειξης ή του τιμολογίου για κάθε αγορά που κάναμε τότε θα πρέπει η καταχώρηση αυτή να γίνετε μέσω του διαδικτύου από τον κάθε ένα φορολογούμενο και όχι αναγκαστικά από φορολογικό – λογιστικό γραφείο.

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 10:26 | kostas

    Αρχικα θα πρέπει να προσμετρώνται οι αποδείξεις ως προς την φοροαπαλλαγή.Μεχρι του ποσου των 12000 ευρω 100%. Απο 12000 εως 18000 50% και απο 18000 και πανω 30%.
    Προτεινω την εξης κλίμακα για ολους:
    Εως 12000 αφορολογητο.
    12000 εως 18000 φορος 10%.
    Απο 18000 και ανω φορος 25%.
    Θελω να δικαιολογησω το 25%, γιατι σε καποιους θα φανει πολύ μικρο.
    Διευρυνση της φορολογικης βασης. Ο καθε ελευθερος επαγγελματίας δεν θα εχει λογο να κρυψει εισοδημα με εναν τετοιο συντελεστή. Επιπλέον θα εχει διαθεσιμο εισοδημα για καταναλωση (φπα 19%) αλλα και για επενδύσεις (φπα 19%, νεες θεσεις εργασιας, αυξηση του ΑΕΠ). Αν ο φορος ειναι πχ 45% δεν εχει κανένα κινητρο να αναπτύξει την επιχειρηση του. Το μονο κινητρο που θα εχει ειναι για φοροδιαφυγη.
    Για την συλλογη των αποδείξεων χωρις ταλαιπωρια θα αναφερθω σε αλλο κεφαλαιο. Ευχαριστω

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 10:21 | Α ΠΑΡΑΣΧΟΣ

    Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΌΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΘΕΩΡΕΙ ΔΕΔΟΜΈΝΟ ΟΤΙ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΦΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΩΡΕΥΕΙ ΤΌΣΟ ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΈΣΑ ΤΟΥ ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΌΣΟ ΔΎΣΚΟΛΗ ΠΕΡΊΟΔΟ ΠΟΥ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΙΣΟΤΙΜΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΩΣ ΤΙΜΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΈΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ.
    ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟΤΟΜΑ -ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟ 2014- ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ.

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 10:02 | ΓΙΑΝΝΗΣ Μ.

    ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ (ΠΑΛΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ). ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ», ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ.
    ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ , ΤΟΤΕ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ;
    ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ;.
    ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΔΙΚΗ.
    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ;ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.
    ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ , ΝΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΝΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ
    ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΘΕΛΕΙ .. ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ 12ΩΡΑ 6 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ, ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΔΕΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΝΑ ΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΕ, ΤΟΥ ΙΚΑ , ΤΗΣ ΕΠΙΘ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΛΠ, ΝΑ ΕΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ, ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΕΦΑΠΑΞ,ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ,ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΩΣ ΤΑ 65, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ 900 ΕΥΡΩ, ΝΑ ΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΑΛΛΑΖΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 08:55 | ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΦΑΦΑΛΙΟΣ

    •ΝΑΙ στις αποδείξεις
    •ΝΑΙ στο πόθεν έσχες σε ετήσια βάσει (με συστάσεις στον φορολογούμενο από την εφορία για πιθανές αδικαιολόγητες υπερβάσεις)
    •ΝΑΙ στο πόθεν έσχες σε τετραετή προοδευτικό έλεγχο για εκκαθάριση και δημιουργία ανακεφαλαίωσης (όχι συστάσεις αλλά πληρωμή του αναλογούντα φόρο ή προστίμου)
    •Αυτά τα λίγα για πρώτη δόση και ευχές για καλή επιτυχία
    •Προσοχή ! επαγρύπνηση και εγρήγορση της μηχανοργάνωσης

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 06:53 | Βασίλης

    Στον ιδιωτικό τομέα , ότι επιδόματα και μπόνους δίνονται , φορολογούνται κανονικότατα μαζί με το μισθό .
    Γιατί να υπάρχει αυτή η προνομιακή αντιμετώπιση των δημοσίων υπαλλήλων ;

  • Όταν ο υπουργός αμύνης τάζει στους ιπταμένους πως δεν θα «κοπούν» τα πτητικά τους επιδόματα, γιατί να μην τάξει και ο κάθε άλλος υπουργός αντίστοιχα στους δικούς του;

    Όλα τα επιδόματα θα έπρεπε να είναι μέρος του μισθού (αν κάποιος πετάει περισσότερο, να πάρει περισσότερο μισθό και όχι έξτρα επίδομα και ναι, να πάρει μεγαλύτερη τελικά σύνταξη [αφού θα του έχουν γίνει και αντίστοιχες κρατήσεις για τον επιπλέον μισθό]). Προφανώς ο επιπλέον μισθός θα φορολογείται ενιαία και όχι χώρια ως επίδομα / αυτοτελές εισόδημα.

    Τα επιδόματα είναι αμαρτίες άλλων εποχών και ευκαιρία είναι να επανεξεταστούν και ενσωματωθούν στο μισθό όσα είναι λογικά (π.χ. των ιπταμένων) και να κοπούν όσα είναι παράλογα (π.χ. επίδομα υπολογιστή κλπ. σε μια εποχή που η ανθυγιεινή [λόγω ακτινοβολίας] οθόνη καθοδικού σωλήνα έχει πλέον σχεδόν εξαφανιστεί [και μπορεί να εξαφανιστεί εντελώς και δια νόμου αν χρειάζεται με ένα μικρό κίνητρο στις επιχειρήσεις για την απόσυρση τους – το δημόσιο ας τις αντικαταστήσει παράλληλα στο δικό του «μαγαζί» δίνοντας το καλό παράδειγμα και αποσύροντας για ανακύκλωση τις παλιές ογκώδεις και ανθυγιεινές οθόνες])

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 02:44 | Christine Cooreman

    Γειά σας,
    Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον και ανησυχία τη διαβούλευση σχετικά με το φορολογικό σύστημα. Σίγουρα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα και το σύστημα να γίνει δικαιότερο (ίσως και να πρέπει να περάσουμε από μια διαδικασία όπου θα μαζεύουμε όλες τις αποδείξεις των συναλλαγών μας…) Είμαι μητέρα δυο παιδιών (10 ετών και 2,5 ετών), μόνη, εργάζομαι από το σπίτι (ευτυχώς) αλλά λόγω του μικρού, μπορώ να εργάζομαι μόνον όταν αυτός κοιμάται… Το παράπονό μου είναι ότι δεν υπάρχει καμία βοήθεια σε αυτές τις περιπτώσεις. Όταν η μικρή μου πήγαινε παιδικό (επί τέσσερα χρόνια), η δαπάνη αυτή δεν έξέπιπτε από το εισόδημά μου. Φυσικά πήγαινε σε ιδιωτικό (οι δημοτικοί και κρατικοί παιδικοί σταθμοί είναι μάλλον δυσεύρετο είδος), έπαιρνα πάντοτε απόδειξη αλλά δε χρησίμευε σε τίποτε…
    Έχω πάρει σπίτι με στεγαστικό (και δεν είχα δικαίωμα σε κρατική «επιχορήγηση» διότι το διαμέρισμα ήταν μικρότερο από τα προβλεπόμενα (…) Έχω κάρτες που βρίσκονται στο κόκκινο, εργάζομαι με μπλοκάκι αποδείξεων, πληρώνω ΦΠΑ πολλές φορές πριν καν πληρωθώ εγώ από τα γραφεία με τα οποία συνεργάζομαι, πληρώνω ΟΑΕΕ και, φυσικά, πληρώνω φόρους (20% του εισοδήματός μου παρακρατείται, οπότε περιμένω πάντα με ανυπομονησία την επιστροφή φόρου, κάθε χρόνο…) Εν ολίγοις, καταβάλλω φόρο και ΦΠΑ, κάθε χρόνο, περί τα 10.000 ευρώ. Και βλέπω γιατρούς, δικηγόρους, και άλλους, να μην συμμετέχουν παρά μόνο ψίχουλα σε αυτό το κράτος… Είναι πραγματικά απαράδεκτο. Αλλά και λίγη ευαισθησία παραπάνω προς τις μητέρες θα ήταν ευχής έργον! Αντιλαμβάνομαι ότι για να γίνει αυτό πρέπει το όλο σύστημα να γίνει πιο αυστηρό, ώστε να υπάρχουν τα έσοδα που θα καταστήσουν εφικτή μια πραγματική κοινωνική πολιτική. Όμως κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πιο πριν. Δεν μπορεί να ζητούν από τις γυναίκες να αποκτούν παιδιά και να μην ενδιαφέρεται κανείς για το πως θα μεγαλώσουν. Ούτε μπορεί να εκπίπτουν 150 ευρώ από το εισόδημά μου επειδή έχω δυο παιδιά…
    Καλό κουράγιο για τη συνέχεια και ελπίχω σε μια πραγματική δικαιοσύνη.
    Ευτυχισμένο, δημιουργικό, ειρηνικό και αισιόδοξο το Νέο Έτος για όλους!

    Κριστίν Κόρεμαν

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 00:04 | stauros

    οσοι εχουν δυο μισθους π.χ δημοσιοι υπαλληλοι και δημαρχοι η δημοτικοι συμβουλοι,καθηγητες πανεπιστημιων καισυχρονως διορισμενοι σε ΔΕΚΟ,
    ΝΟΜΑΡΧΕς και συχρονως διορισμενοι σε εταιρειες , πρωην βουλευτες καισυχρονως εμμισθοι σε δεκο,προεδροι οργανισμων….κλπ

    για τη δευτερη εργασια να φορολογουνται 80% η να παιρνουν μονο ενα μισθο ,χωρις βεβαιως ολοι αυτοι να αμοιβωνται οταν μετεχουν σε συμβουλια -υπερωριες στα πλαισια των καθηκοντων τους.

  • 31 Δεκεμβρίου 2009, 00:54 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΤΑΣ

    Σχετικά με το θέμα των αποδείξεων,

    Πιστεύω ότι θα πρέπει να προσμετρώνται οι αποδείξεις ως προς την φοροαπαλλαγή.

    Αλλά, θα πρέπει να υπάρχει μια κλίμακα ως προς τις αποδείξεις έτσι ώστε να ενισχύονται οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι και οι μη προνομιούχοι. π.χ.
    Ένας τρόπος θα μπορούσε να είναι το ότι για αυτές τις κατηγορίες θα λαμβάνονται υπόψιν για φοροαπαλλαγή, η προσκόμιση όλων των ειδών των αποδείξεων (super market, παντοπωλεία, …) μέχρι ενός ποσού που να μην υπερβαίνει το μισό του εισοδήματός τους. Οι άλλες κατηγορίες οι οποίες είναι οικονομικά ανώτερες, δεν θα έχουν την δυνατότητα να συμπεριλαμβάνουν αποδείξεις από super market και παντοπωλεία αλλά όλες τις άλλες ή θα έχουν την δυνατότητα να δικαιολογήσουν με αποδείξεις ποσό ίσο με το 1/4 του δηλωθέντος εισοδήματος.

    Καλή χρονιά σε όλους.

  • Τα ισχύοντα φορολογικά κλιμάκια κρίνονται ανεπαρκή, είναι σε βάρος των μικρών εισοδημάτων και υπέρ των μεγάλων και το σπουδαιότερο δεν είναι τιμαριθμοποιημένα. Το αφορολόγητο όριο κρίνεται ικανοποιητικό.
    Προτείνονται τα παρακάτω κλιμάκια εισοδήματος και οι κατά κλιμάκιο συντελεστές φόρου :

    Κλιμάκιο εισοδήματος Συντελεστής φόρου
    από εως %
    0 12.000 0
    12.001 15.000 10
    15.000 20.000 15
    20.001 30.000 20
    30.001 45.000 26
    45.001 75.000 33
    75.001 125.000 41
    125.001 200.000 50
    200.001 και άνω 55

    Εξυπακούεται ότι τα κλιμάκια θα αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο με βάση τον ετήσιο δείκτη καταναλωτή του προηγούμενου έτους.
    Επειδή ακούγεται ότι μέρος του αφορολόγητου εισοδήματος θα καλύπτεται με αποδείξεις, μέτρο σωστό, καλό θα είναι να μην καταλήξει γραφειοκρατικά σε βάρος των πολιτών.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 23:20 | ΠΕΛΙΤΑΡΗΣ ΔΗΜ

    υστερογραφο

    ΟΧΙ στις εθελούσιες εξόδους δημόσιων υπάλληλων, αλλά στην τοποθέτηση τους, αν περισσεύουν, σε άλλο υπουργείο, τομέα, υπηρεσία κτλ
    Oxi μερικοί σύνταξη στα 40, για να κάνουν μετα αλλη δουλειά , και μερικοί στα 65,
    ευχαριστώ

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 23:56 | Ηλίας

    Aν οι συντελεστές είναι αυτοί που γράφει σήμερα η Ελευθεροτυπία (30% στις 23000 ευρώ) και 35% στις 30000 τότε η χώρα θα καταστρεφεί. Μιλάμε για εισοδήματα βιοπαλαιστών υπαλλήλων που δεν μπορούν να κρυφτούν. Οι Δημόσιοι υπάλληλοι θα σταματήσουν να δουλεύουν και θα ψάξουν για δεύτερη κια τρίτη δουλειά και οι ιδωτικοί θα μεταναστεύσουν.Αυτοι οι συντελεστες, σε συνδιασμό με τη ένταξη των αποδείξεων στο αφορολόγητο θα τιμωρήσουν τους ειικρινείς φορολογούμενους και θα εξοντώσουν την αγορά. Πρόταση: 25% πάνω από 3000 εισόδημα. Αυτοτελής φορολόγηση με τον ανώτατο συντελεστή συντάξεων βουλευτών δημάρχων κτλ. Το ίδιο και σε όλα τα περίεργα επιδόματα, υπερωρίες, ειδικά όταν είναι σε διορισμένους σε επιτελικές θέσεις (Λεγόμενες πολιτικές θέσεις). Να φορολογηθούν τα αναδρομικά βουλευτών και δικαστών. Να φορολογηθούν χωρίς εξαιρέσεις και οι στρατιωτικοί, παρά τα λεγόμενα του κ.Μπεγλίτη.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 23:18 | ΠΕΛΙΤΑΡΗΣ ΔΗΜ

    Προτάσεις προς ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να γραφεί στην ιστορία με χρυσά γράμματα αν κάνει σωστές κινήσεις και αλλαγές.
    1. Μείωση βουλευτών σε 150.
    2. μείωση αμυντικών δαπανών
    3. μείωση μισθών Διοικητών ΔΕΚΟ κτλ. ΟΧΙ μισθοί πάνω από 10.000 μηνιαία.
    4. ΟΧΙ προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, καταγραφή τους, μετατάξεις κτλ
    5. ΕΡΤ. Ξεκαθάρισμα golden boys δημοσιογράφων με προκλητικούς μισθούς.
    6. ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
    7. ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ σε όλους – τεκμήρια διαβαθμισμενα σωστά.
    8. ΑΡΣΗ ΑΔΙΚΙΑΣ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ μέχρι το Μάρτιο 2009
    9. ΟΧΙ αύξηση ΦΠΑ , αλλά ναι ΦΠΑ σε δικηγόρους συμβολαιογράφους, κτλ
    10 . Έλεγχος σε νυκτερινά κέντρα, τραγουδιστές , ποδοσφαιριστές
    11. Κατάργηση φόρου για την ΕΡΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ και αντ αυτού δημιουργία λογαριασμού για ταμείο αλληλεγγύης.
    12. Όχι αυξήσεις σε καταναλωτικά αγαθά , αλλά έλεγχος για αισχροκέρδεια. Προσφορές, εκπτώσεις κτλ
    13.Οχι αύξηση ασφαλίστρων ΙΧ . Να αυξηθούν τα ασφάλιστρα αυτών που προκαλούν τροχαία ατυχήματα. Όταν αλλάζουν ασφαλιστική εταιρία να ζητούν βεβαίωση από την προηγούμενη εταιρία. ΟΙ περισσότεροι μόλις προκαλέσουν τροχαίο αλλάζουν εταιρία για να μην πληρώσουν τα αυξημένα ασφάλιστρα.
    14. ΟΧΙ αποδείξεις για φοροαπαλλαγή, διότι αυτό που θα κερδίσει από την αύξηση του αριθμού των αποδείξεων, θα το χάνει στο κίνητρο για φοροαπαλλαγή. Χρειάζεται τιμωρία των παραβατών και δημιουργία τηλεφωνικού αριθμού καταγγελιών, κατόπιν έλεγχος των επαγγελματιών αλλά των καταναλωτών από υπαλλήλους και τιμωρία τους αυστηρή για φοροδιαφυγή.

    ευχαριστω

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 22:31 | Christos Akrittidis

    Κύριε υπουργέ και υφυπουργέ !
    Είναι μεγάλη ανάγκη να εξηγήσετε στους πολίτες το ‘σχέδιο’ των αποδείξεων. Τα τηλεπαράθυρα σπέρνουν τον πανικό και ο κόσμος σκέπτεται μόνον τις επιβαρύνσεις που θα επιφέρει αυτό στην καθημερινότητα του, άκουσα κάποιους να λένε : θα γίνω λογιστής, πως θα μαζεύω αποδείξεις όλον τον χρόνο και θα γράφω 15 νούμερα το ΑΦΜ, 360 αποδείξεις και αλλά διάφορα.
    Πρέπει να πείσετε τους πολίτες με πολύ απλά και καθαρά λόγια, π.χ. εγώ δεν άκουσα αυτές τις μαγικές απλές λέξεις ότι αυτός που δεν κόβει αποδείξεις κλέβει από την σύνταξη του καθενός και από το μέλλον των παιδιών μας. Όλοι αποφεύγουν να πουν αυτές τις απλές λέξεις, μιλούν γύρω-γύρω από το θέμα και στο τέλος αυτό που μένει είναι μόνον τα δυσάρεστα για τον απλό πολίτη ο οποίος είναι και επιρρεπείς στα δυσάρεστα γεγονότα. Εσείς φυσικά ξέρετε την σημασία αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε απλές και κατανοητές λέξεις για όλους. Δεν άκουσα να λέγεται ότι ο τρόπος αυτός, οι αποδείξεις, είναι και ο καλύτερος τρόπος για να εντόπιση κάποιος την σπατάλη του, άσχετα έξοδα, και αυτό θα του καταδείξει τα ‘λάθη’ του και σίγουρα θα κάνει σωστές κινήσεις που βελτιώνουν τα οικονομικά του. Μην το θεωρείτε δεδομένο ότι όλοι οι πολίτες σκέπτονται έτσι. Εσείς πρέπει να τους εξηγήσετε αυτά τα ευκολονόητα που ίσως να μην φτάνουν σε αυτό το σημείο να το σκεφτούν. Εγώ νομίζω ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν τον ακριβή αριθμό των εξόδων του μηνά παρά μόνον στο περίπου. Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύπλοκη, όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ, στην ποίηση και στην φιλολογία, στον γραπτό λόγο είναι η καλύτερη αλλά όχι στην καθομιλουμένη, την προφορική. Έχουμε δυστυχώς μάθει για διάφορους λόγους ότι κάτι μπορεί να κρύβεται πίσω από τα λεγόμενα κάποιου διότι η γλώσσα και μόνον δίνει την δυνατότητα σε κάποιον να βλέπει τα λεγόμενα από διάφορες γωνίες και διαστάσεις, έτσι αναπτύσσεται, μεταξύ άλλων, η δυσπιστία και η ανασφάλεια στον πολίτη.
    Έχω μάθει στην ζωή μου να ακούω ιδέες, είναι τζάμπα, μα ίσως κάποτε στο ρου της ζωής να χρησιμευόσουν, αυτός φυσικά είναι και ο σκοπός της διαβούλευσης. Θα εκθέσω κάποιες ιδέες μου εδω διότι δεν βρίσκω άλλον κατάλληλο χώρο, ζητώ συγγνώμη γι αυτό.
    Πως μπορεί ο πολίτης πολύ απλά να προσαρμοστεί στην διαδικασίας καταχώρισης αποδείξεων. Αν και υποθέτω ότι εσείς ήδη έχετε προσχεδιάσει.
    Οι περισσότεροι πολίτες είναι σταθεροί πελάτες κάπου, ιδιαίτερα στα ειδή διατροφής. Έτσι λοιπόν:
    Στα Souper Markets και σε άλλες υπηρεσίες να υπάρχουν έντυπα και εμφανή με διακριτικά χρώματα , κεφαλίδα η καθέτως, για προσδιορισμένες ενέργειες, δεν είναι πολλά ίσως μόνον δυο η τρία.
    1) Έντυπο για τα ειδή διατροφής αυτών των Souper Markets να είναι προτυπωμένο το ΑΦΜ αυτών, έτσι ο πολίτης θα γράφει μόνον το ποσό και ημερομηνία όταν φτάνει στο σπίτι, πόσες φορές τον μηνά πάει κάποιος στα Souper Markets, μετρημένες μπορώ να πω. Σκέπτομαι δε ότι αυτό θα το καλοδεχτούν και τα Souper Markets αφού κατά κάποιον τρόπο οι πελάτες θα προτιμήσουν αυτόν που προσφέρει αυτήν την ευκολία με τα γνωστά επακόλουθα, και, ίσως προσφερθούν να τυπώνουν οι ίδιοι τα έντυπα αυτά που τους αφορούν.
    2) Έντυπο για ειδή ένδυσης-υπόδησης-, δεν τρέχει κάνεις να αγοράσει ρούχα η παπούτσια κάθε λίγο, οι περισσότεροι είναι και τακτικοί πελάτες κάπου, και δεν είναι καθόλου δύσκολο να αναγράψουν το ΑΦΜ-ποσόν-ημερομηνία.
    3) Έντυπο για διάφορες υπηρεσίες όπως γιατροί ηλεκτρολόγοι και τα συναφή.
    4) Έντυπο για διάφορους εξοπλισμούς όπως έπιπλα-υπολογιστές κ.α. Αυτό το έντυπο μπορεί να συνοψιστεί και στο παραπάνω.
    Ακόμη μια φορά θέλω να τονίσω ότι είναι ανάγκη να εξηγήσετε στον πολίτη αυτά τα απλά πράγματα με καθαρές και απλές κουβέντες, δεν είναι δεδομένο ότι οι πολίτες κατανοούν τα πάντα, ακούω διαλόγους και σχόλια στα καφενεία. Όποιος έχει δει γνωρίζει.
    Ευχαριστώ που διαθέσατε χρόνο και δεν αγνοήσατε μια ιδέα.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 22:29 | ΚΩΣΤΑΣ Π.

    Αν υπάρχει εδώ λογική, πρέπει να επικρατήσει. Το 50% φορολόγηση για πάνω από 50,000 σημαίνει περίπου 20% περισσότερο κατά μέσο όρο, δηλαδή € 10,000 περισσότερο φόρο. Αν κάποιος δηλαδή δουλεύει μόνο αυτός και συντηρεί μια ας πούμε τετραμελή οικογένεια του περισσεύουν αυτά τα χρήματα; Μήπως ήταν πολλά τα € 35,000 ετησίως καθαρά για να συντηρήσει την οικογένειά του και πρέπει να τον αναγκάσουμε να τα βγάλει πέρα με λιγότερα;

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 22:30 | Νοταράς Αλέξανδρος

    Δεν υπάρχει πρόβλημα συντέλεστών .

    Υπάρχει έλλεψη φορολογουμένων .

    ότι συντέλεστές και να υπάρχουν αν δεν δηλωθούν τα εισοδήματα

    Γιατρών δικηγόρων υδραυλικών ηλεκτρολόγων συμβολαιογράφων
    εργολάβων κλπ.

    όπως και η απώλεια των εσόδων από τα λαδώματα των εφοριακών δεν ειναι
    θέμα συντελεστών .

    Δίκαιη φορολόγηση ειναι η συμμετοχή σε αυτή όσων έχουν εισόδημα
    και η φορολόγηση των ειλικρινών που είναι και η μειοψηφία.

    Οτι φορολογικό σύστημα και να βάλετε αν δεν διευρυνθει
    η φορολογική βάση λεφτά δε θα βρείτε .

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 22:30 | AΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ

    Καλες οι διαβουλευσεις αλλα μου θυμηζουν την παροιμια «Οποιος δεν θελει να ζυμωσει 10 μερες κοσινιζει…»
    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ 4 ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ …ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ:
    1.ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ
    2,ΝΑ ΟΡΙΣΘΟΥΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ Κ-Α-Κ-Ο-Υ-Ρ-Γ-Η-Μ-Α
    3.ΟΧΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, 10% ΣΤΟ ΝΥΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ(10.500)ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…
    4.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ(ΣΤΑΔΙΑΚΗ)ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

    ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΕΚ ΤΟΥ…Π-Ο-Ν-Η-Ρ-Ο-Υ!!
    ΑΠΛΑ,ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΘΑ ΤΑ «ΑΡΠΑΞΟΥΝ»ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ..ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

    Ε Ι Ν Α Ι Δ Υ Σ Κ Ο Λ Ο Ν Α Β Ρ Ε Ι Σ Σ Τ Η Ν Ε Λ Λ Α Δ Α Κ Ο Ι Ν Ο Μ Υ Α Λ Ο? Αποδειξτε οτι ειναι πολυ…ευκολο…
    ευχαριστω πολυ

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 22:44 | νικολοπουλος

    ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ..
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟ-
    ΔΗΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΘΙΓΕΤΕ ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΔΙΚΟ. ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

    1 ) ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 24 000 ΕΥΡΩ ΟΤΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ 2 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ. ???????????
    2) ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ,
    ΔΗΛΑΔΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ, ΤΟΤΕ Ο ΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ 3600 ΕΥΡΩ.
    3) ΕΧΩ 30.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΜΕΤΑ Τις ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΣΑ 3800 ΦΟΡΟ. ????????????????????
    4) ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 24000
    ΣΥΝΟΛΙΚΑ .

    ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ Φ Ο Ρ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 22:55 | ANTONIS

    ΕΛΠΕ …. Έτσι, η αμοιβή του κ. Γιαννίτση που ανέλαβε Εκτελεστικός πρόεδρος των ΕΛΠΕ , (O ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ), από 200.000 ευρώ το έτος μειώνεται στις 170.000 ευρώ και του κ. Κωστόπουλου από 270.000 ευρώ το έτος μειώνεται στις 229.500 ευρώ. και όλοι οι άλλοι εκτός από τους Προεδρους Οργανισμών, Τραπεζιτών κλπ που συνεχιζουν να χρυσοπληρώνονται ΣΥΖΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
    ΚΥΡΙΟΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙς 200 ΚΑΙ 300% ΕΠΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΕΛΕΧΑΡΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΚΟΝΤΟ 15 ΜΕ 20% ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ!!!
    ΠΡΟΕΔΡΕ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ η ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΕΜΑΣ
    ΠΡΙΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ κλπ και όλοι οι υπόλοιποι να δηλώσουν οτι συμμετέχουν χωρίς αμοιβή σαν μέλη ΔΣ και Οργανισμων. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ δεν ΘΕΛΕΙ η έχει καλομάθει ΑΣ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ 2-3 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΚΑΙ ΥΨΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΑΣ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΣΗ
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:40 | ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΛΗΣ

    Προτείνω να καταργηθεί το αφορολόγητο όριο, να αφαιρούνται από το εισόδημα όλες οι αποδείξεις εξόδων ακόμα και των Δ.Ε.Κ.Ο., και η φορολόγηση του εισοδήματος να γίνεται προοδευτικά (για κάθε 1000 € εισοδήματος να επιβάλλεται φόρος 1% και μέχρι του ποσού των 50000 €. Τα εισοδήματα από 50000 € και πάνω να φορολογούνται με συντελεστή 50%. Π.χ. για εισόδημα 50000 € και με πραγματοποιημένα έξοδα 15000 €, η φορολόγηση θα γίνεται ως εξής: 15000 € αφορολόγητο και εν συνεχεία τα πρώτα 1000 € μέχρι τις 16000 € να φορολογούνται με συντελεστή 16%, τα επόμενα 1000 € με 17% και ούτω καθεξής). Οπότε με αυτόν τον τρόπο, θα εμφανίζεται μέσω των αποδείξεων όλο το φορολογητέο εισόδημα που πραγματοποιείται στη χώρα και θα φορολογείται αναλόγως, ενώ επιπλέον δε θα έχουμε απώλεια από το Φ.Π.Α. .

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:26 | Κώστας Καρλής

    Πάντοτε η θέσπιση μιας προοδευτικής , τιμαριθμοποιημένης φορολογικής κλίμακας είναι το ζητούμενο. Δυστυχώς όμως όταν η νέα κλίμακα οριστικοποιείται, οι περισσότεροι την χαρακτηρίζουν άδικη.Στην ισχύουσα κλίμακα το αφορολόγητο κρίνεται ικανοποιητικό.Αν ληφθεί υπόψη το πρόσθετο αφορολόγητο για τέκνα ουσιαστικά όσοι έχουν εισόδημα περίπου 1.200 ευρώ το μήνα δεν πληρώνουν φόρο (για τους μισθωτούς και συνταξιούχους που αμείβονται σε βάση 12 μηνών πλέον έπιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας το αφορολόγητο αντιστοιχεί σε καθαρό [μετά από κρατήσεις για ασφαλιστικές εισφορές]μισθό 1.000 ευρώ τον μήνα). Το πρόσθετο αφορολόγητο για τέκνα είναι περισσότερο συμβολικό, αλλά δεν υπάρχει λόγος να καταργηθεί.Αποτελεί μια ελάχιστη υποστήριξη συμβολική στο ζήτημα της υπογεννητικότητας. Τα υπόλοιπα κλιμάκια θα πρέπει να αναδιαμορφωθούν ούτως ώστε τα κλιμάκια να είναι περισσότερα.Κατά την τελευταία τροποποίηση της κλίμακας επικρίθηκε ο περιορισμός των κλιμακίων που επιφέρει μεγαλύτερη επιβάρυνση των εισοδημάτων που μόλις υπερβαίνουν το αφορολόγητο.
    Η κλίμακα προτείνεται να διαμορφωθεί ως εξής:
    κλιμάκιο Συντελεστής
    12.000 0%
    6.000 10%
    10.000 15%
    12.000 20%
    10.000 25%
    20.000 30%
    20.000 35%
    υπερβάλλον 40%
    Λαμβάνοντας υπόψη ότι με βάση τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύνται κατά καιρούς το κυρίως τμήμα των φορολογικών εσόδων από το φόρο εισοδήματος προέρχεται από τους μισθωτούς, η υιοθέτηση των κλιμάκων που αναφέρονται ως πιθανές τον τελευταίο καιρό στα ΜΜΕ σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση των μισθωτών, ιδίως του ιδιωτικού τομέα όπου σε επίπεδο διοικητικών στελεχών οι αμοιβές είναι αρκετά υψηλότερες του μισθολογίου του Δημοσίου. Η αύξηση των συντελεστών του φόρου και κυρίως των υψηλότερων, θα επιφέρει προσωρινή αύξηση των φορολογικών εσόδων αλλά θα μειώσει το διαθέσιμο εισόδημα. Η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος τελικά θα περιορίσει αντίστοιχα την ρευστότητα της «αγοράς». Και οπωσδήποτε το γεγονός ότι άλλες κατηγορίες φορολογουμένων δηλώνουν χαμηλότερα εισοδήματα πιθανόν λόγω φοροδιαφυγής δεν αποτελεί λόγο αύξησης των φόρων. Η μη αύξηση του φόρου εισοδήματος και η κατά το δυνατό σταδιακή μείωσή του οδηγεί τελικά στην αποδυνάμωση του κινήτρου της φοροδιαφυγής. Όσο μεγαλύτερος είναι ο φόρος τόσο μεγαλύτερο είναι το όφελος της φοροδιαφυγής.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:24 | Τ.Σαντισμένος

    Ευχαριστώ για το βήμα. Σε όλα τα άλλα διαφωνώ:
    1. Το κράτος έχει έλλειμμα διότι υποστηρίζει τον παμφάγο δημόσιο τομέα. Αύξηση των εσόδων απλώς θα δώσει το έναυσμα για ακόμα μεγαλύτερη διαφθορά, αφού η προσφερόμενη από τα κορόϊδα πίττα θα έχει αυξηθεί. Δεν βλέπω ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμμία πράξη περιστολής των δημοσίων δαπανών (π.χ. ΟΣΕ, ΕΣΥ)στα οποία γίνεται πάρτι ως γνωστόν.
    2. Έχω την αίσθηση ότι έχουμε το μοναδικό προνόμιο παγκοσμίως να μην έχουμε έξοδα. Η εφορία δέχεται ότι εισπράττω ενοίκιο από κάποιο ακίνητο, όχι όμως και ότι η συντήρησή του ενδεχομένως να στοιχίζει το 80% των εσόδων μου από αυτό. Ο κ. Υπουργός φαντάζομαι ότι θα έχει πείρα για το τι συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην ΕΕ /ΗΠΑ.
    3. ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ. 20, 30, 40%, όσο θέλετε αλλά για όλα τα φυσικά πρόσωπα επί των ΚΑΘΑΡΩΝ ΚΕΡΔΩΝ, εφ όσον τα έξοδα συνοδεύονται από αποδείξεις. Έτσι ο φτωχός των 10000 (καθαρών)θα πληρώνει 3000 και ο πλούσιος των 100000 θα πληρώνει το δεκαπλάσιο. Καθαρά.
    Διαφορετικά όλος ο διάλογος θα καταλήξει σε κωμειδύλλιο με εμένα να έχω ψευδαίσθηση δημοκρατίας και δικαίωμα διατύπωσης άποψης επί του τρόπου ληστείας μου.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:14 | Λεωνιδας Τ

    προτεινω να γινει η φορολογια εισοδηματος ως εξη:0-12000 αφορολογητο 12000-180000 συντελεστης 5% απο180000-240000 συντελεστης 10% απο 24000-30000 συντελεστης25% απο300000-400000συντελεστης35%απο 40000 και ανω συντελεστης 45%.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:46 | ΚΩΣΤΑΣ Π.

    Προεκλογικά μας λέγατε ότι δεν υπήρχε λόγος αύξησης της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα. Αυτό που ακούμε είναι πως θα αυξήσετε τον συντελεστή φορολόγησης ακόμα και πάνω από 40% για πάνω από € 40,000, δηλαδή μεσαία εισοδήματα. Αν υποθέσουμε πως πριν δεν γνωρίζατε το μέγεθος του προβλήματος και πως το μάθατε μετά απλά δεν κάνετε για τις θέσεις που έχετε. Δεν μπορείτε να είστε αφελείς ή αδαείς, να μην γνωρίζετε, να αιφνιδιάζεστε και να σπεύδετε να αυξήσετε τον φόρο στα φυσικά πρόσωπα ενώ προεκλογικά δεν λέγατε κάτι τέτοιο. Δεν θέλω να πιστεύω ότι εμπαίζατε τον λαό και ότι ψαρεύατε τις ψήφους λέγοντας ψέματα. Είμαι καλοπροαίρετος και πιστεύω ότι δεν γνωρίζατε. Αλλά λυπάμαι, γιατί σε αυτή την περίπτωση απλά είστε ανίκανοι για τις θέσεις που έχετε. Δεν έχετε δικαίωμα να μην γνωρίζετε και να αναλαμβάνετε την διακυβέρνηση της χώρας.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:51 | ΚΩΣΤΗΣ Κ.

    ΕΑΝ ΣΟΥ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΠΙΝΑΚΕΣ (ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ):

    ΚΑΘΑΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ Κατηγορία Α = 65,36% ΣΥΝΟΛΟΥ
    Κατηγορία Β = 17,16% ΣΥΝΟΛΟΥ
    Κατηγορία Γ = 17,48% ΣΥΝΟΛΟΥ

    ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ/ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΕ:
    Κατηγορία Α = 47,94% ΣΥΝΟΛΟΥ
    Κατηγορία Β = 35,01% ΣΥΝΟΛΟΥ
    Κατηγορία Γ = 17,05% ΣΥΝΟΛΟΥ

    ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕΣ???

    1) ΟΤΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α ΠΛΗΡΩΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ
    2) Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ, και
    3) Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β ΠΛΗΡΩΣΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ

    ΑΡΑ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΟΤΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ !!!!!! ΚΑΙ Η Γ’ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ κλπ.
    ΠΙΟ ΣΩΣΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠ’ ΟΨΗ ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ.
    ΕΑΝ ΣΕ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΙΧΑΜΕ:
    Κατηγορία Α = 40,00% ΣΥΝΟΛΟΥ
    Κατηγορία Β = 35,00% ΣΥΝΟΛΟΥ

    και Κατηγορία Γ = 25,00% ΣΥΝΟΛΟΥ
    ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΘΑ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΟΤΙ Η ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Γ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.

    ΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΙΣΤΟΥΜΕ, ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ 15-20% ΤΟΥ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥ ΑΕΠ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 0,5%-1% ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ. ΕΤΣΙ ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΠΙΝΑΚΩΝ

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:41 | ΜΑΡΙΝΟΣ

    Συμφωνώ επί της αρχής με την ύπαρξη ενιαίας,προοδευτικής ,τιμαριθμοποιημένης φορολογικής κλίμακας για όλα τα εισοδήματα.Πιστεύω ότι όσο περισσότερα τα κλιμάκια τόσο δικαιότερο είναι το φορολ. σύστημα.
    Συγκεκριμένα η πρότασή μου είναι:
    Για εισόδημα μέχρι 12.000 συντελεστής 0%
    Για εισόδημα από 12- 20 χιλιάδ. » 15%
    Για εισόδημα από 20-30 χιλιάδ. » 25%
    Για εισόδημα από 50-75 χιλιάδ. » 35%
    Για εισόδημα από 75- ακαθ.αποδοχές Προεδρ.Αρείου Πάγου » 40%
    Για εισόδημα μεγαλύτερο από ακαθάρ. αποδοχές Π.Α.Π. 45%

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:32 | ΑΛΦΑ

    Στην Ελλάδα πρέπει να μπουν πολλοί φόροι ώστε να μην μπορούν οι
    συνταξιούχοι ,οι μισθωτοί και οι μικρέμποροι να ζήσουν.Πρέπει να σέρνονται απο το άγχος ώστε να μην έχουν την δύναμη να φωνάζουν.Πρέπει
    οι μισθοί να ειναι πάρα πολύ χαμηλοί ώστε οι εταιρείες και μόνο αυτές
    να κερδίζουν και να φοροδιαφεύγουν με τα γνωστά κόλπα τους.Οί απατεώνες
    και οι πολυ υψηλόμισθοι με μεγάλες αποδοχές που δεν τους νοιάζουν ούτε
    αποδείξεις ούτε τίποτε.Οι αποδείξεις είναι αυτονόητο να κόβονται απο
    όλους .Το να κάνεις όμως τόσο κόσμο να υποβληθή αυτήν την ταλαιπωρία
    είναι άλλο πράγμα που θα χτυπήσει όλους τούς μικρούς.Γιατί και οι μικρέμποροι μικροί είναι.Θά αναγκάσει πολύ κόσμο να ψωνίζει μόνον απο σουπερμάρκετ ώστε να μην έχει μικρά ποσά στις αποδείξεις και πρέπει να
    γράφει με τις ώρες την δήλωση του ή να τα δώσει σε λογιστή και να πληρώσει τα μαλιοκέφαλα του καί μάλιστα χωρίς απόδειξι. Φυσικά επειδή
    τα σούπερ μάρκετ τα πιο πολά είναι πολιεθνικα θα εξάγουν ανετα τα κέρδη
    τους ενώ οι μικροί και να φοροδιαφεύγουν τα λεφτά μένουν στην Ελλάδα
    και δεν βγαίνουν όπως και πολών μεταναστών έξω.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:53 | κολοβός

    γεια σας και χρόνια πολλά σε όλους

    Σε όσους αποφασίζουν για το οικονομικό μας μέλλον!
    Μήπως θα έπρεπε ο στόχος σας να είναι η όσο το δυνατόν δικαιότερη αντιμετώπιση και όχι η οικονομική εξόντωση των φορολογουμένων

    – εχω ενα εισόδημα από ενοίκιο γιατί θα πρέπει να προσμετράτε στην φορολογική κλίμακα ως είσόδημα από την στιγμή κατά την οποία ολόκληρο το ποσό του ενοικίου καταβάλλετε στην τράπεζα ως δόση δανείου για το συγκεκριμένο ακίνητο.

    Κε υπουργέ δεν έχω πληρώσει ενα τσουβάλι φόρους από την απόκτηση του ακινήτου μεχρι και την αναπτυξη του ετσι ώστε κάποια στιγμή να μου αποφέρει εισόδημα πραγματικό! πως είναι δυνατόν να μου ζητάτε να πληρώσω φόρο για εισόδημα το οποίο καταβάλλω εξολοκλήρου (και διασταυρωση στοιχείων αν θέλετε)στην τράπεζα;;;;

    Πως να αποκτήσω φορολογική συνείδηση; Πως να αποκτήσω εμπιστοσύνη στο κράτος που προσπαθεί να τα πάρει άγαρμπα από παντού;

    Τι να πώ αυρίο στο παιδιά μου;!!!! Εσείς τι θα τους λέγατε ;;;

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας και περιμένω μια απάντηση.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:34 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ να εχουν ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

    ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ!!!!!

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:46 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΦΟΡΟΑΠΑΛΑΓΕΣ για τα ΕΝΟΙΚΙΑ !!!!!!!!!!

    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ……………..

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:10 | Αγγελος Ραμπότας

    Γεια σας!

    Νομίζω ότι τα μέτρα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά.
    Μεγαλώνοντας στο εξωτερικό και ειδικά στη Σουηδία, έχω πληρώσει
    πολλά λεφτά σε φόρους, σαν μισθωτός και ουδέποτε παραπονέθηκα γι’ αυτό. Το αφορολόγητο εισόδημα ποτέ δεν ήταν τόσο υψηλό όπως στην Ελλάδα.
    Πρότασή μου είναι να μειωθεί το αφορολόγητο ποσό στο 5 000 €.
    Ευχαριστώ και καλή οικονομική χρονιά.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:28 | Δημήτρης Ανδρεάκος

    Το απλό είναι πάντα το πιο ιδιοφυές και το πιο αποτελεσματικό. Μόνον με απλό και κατανοητό σύστημα, μπορεί να συμμετάσχουν οι πολίτες αλλά ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ! Οι πολυπλοκότητες, οι υποσημειώσεις, οι εξαιρέσεις, εμποδίζουν την διαφάνεια και είναι πάντα εκ του πονηρού…

    Γι αυτό προτείνω:

    – Ενιαία φορολογική μεταχείριση (ίδια κλίμακα και συντελεστές) ΟΛΩΝ των εισοδημάτων ανεξαρτήτως προέλευσης και ανεξαρτήτως ιδιότητας του φορολογουμένου (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, βουλευτές, ανώνυμες εταιρίες, κλπ κλπ.)

    – Ένταξη ΟΛΩΝ των εισοδημάτων στην κλίμακα χωρίς ΚΑΜΙΑ εξαίρεση για κανέναν.

    – Έκπτωση ΟΛΩΝ των δαπανών από το φορολογητέο εισόδημα ανεξαρτήτως είδους και ύψους δαπάνης. Έτσι όλοι οι φορολογούμενοι θα έχουν το απόλυτο κίνητρο να παίρνουν αποδείξεις για όλες τις συναλλαγές τους. Και άρα το κράτος θα ωφεληθεί από τη φορολογία εισοδήματος των αδήλωτων μέχρι τώρα εισοδημάτων καθώς και από την είσπραξη του ΦΠΑ.

    – Εφαρμογή ενός είδους περιουσιολογίου για όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία τύπου Ε9. Έτσι, ακόμα κι αν κάποια εισοδήματα μένουν αδήλωτα (πχ. από εγκληματικές δραστηριότητες), αργά ή γρήγορα θα εντοπιστούν μέσω της αύξησης της περιουσίας του ιδιοκτήτη τους (εκτός κι αν αυτή τεκμηριώνεται από άλλες νόμιμες πράξεις (πχ. κληρονομιά, γονική παροχή κλπ).

    – Κατάργηση φορολόγησης για ΟΣΑ περιουσιακά στοιχεία δεν αποφέρουν εισόδημα (πχ. ακίνητα και αγροτεμάχια που δεν εκμισθώνονται ή πωλούνται). Φορολόγηση ΜΟΝΟ των εισοδημάτων και ΟΧΙ της περιουσίας που έχει αποκτηθεί από νομίμως φορολογημένα εισοδήματα.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:23 | Σπάρτακος

    Βουλιάζουμε γιατί δεν αλλάζουμε……….
    Η δήλωση του κ. Μπεγλίτη για το πτητικό επίδομα των ιπταμένων είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα…..
    “Δεν θα καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση για τα επιδόματα των ιπταμένων”
    Μήπως η μόνη ενημέρωση που έχει για το θέμα είναι από τους συμβούλους του;
    Δεν γνωρίζει ακόμα τι γίνεται;
    Ότι για κάθε ιπτάμενο που παίρνει πτητικό επίδομα υπάρχει άλλος ένας ιπτάμενος ο οποίος ΔΕΝ πρέπει να το παίρνει………
    Δεν υπάρχει κάποιος να τον ενημερώσει πραγματικά; Από τώρα έχουν αρχίσει οι εκπτώσεις; Δεν μπορούμε ως χώρα να πάρουμε μια δίκαιη απόφαση;
    Ντροπή και για όλους τους αρχηγούς των Επιτελείων του Στρατού και του Ναυτικού που δεν έχουν τολμήσει ποτέ να πουν την αλήθεια για το συγκεκριμένο θέμα……..
    Να επιβάλουν και στην Πολεμική Αεροπορία ότι ισχύει και στα δικά τους σώματα……..
    Την βασική αρχή ότι για να πληρώνεται κάποιος πρέπει να κάνει και κάτι………….
    Ο κ. Βενιζέλος δεν έχει ενημερωθεί ακόμα………….

    Υ.Γ. Ο Βέγγος στην ταινία «Ψυχή βαθιά» αναφωνεί “ Ντροπή είναι… Έλληνες να τουφεκάνε Έλληνες…………”
    Μήπως για αυτή την περίπτωση πρέπει να πούμε “ Ντροπή είναι… Έλληνες να κλέβουν Έλληνες…………”

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:39 | Tina

    Θεωρώ ότι οι αποδείξεις για το ενοίκιο πρώτης κατοικίας μέχρι 120 τμ. πρέπει να υπολογίζονται στο αφολογητο ποσό. Δεν μπορεί να υπολογίζονται τα έξοδα φαγητού αλλά όχι στέγασης. Και τα δύο αυτά είναι βασικά έξοδα. Πληρώνω 550 ευρώ τον μήνα για ενοίκιο πρώτης καοικίας (90τμ), από τα οποία μόνο ένα ποσό εκπίπτει από το φόρο εισοδήματος που πληρώνω. Αυτό είναι άδικο για τον φορολογούμενο και οδηγεί σε φοροδιαφυγή από τη μεριά των ιδιοκτητών. Ξέρω πολλές περιπτώσεις όπου οι ιδιοκτήτες κάνουν έκπωση στο ενοίκιο με αντάλλαγμα να αναγράφεται χαμηλότερο από το πραγματικό ποσό στις αποδείξεις ενοικίου. Ο ενοικιαστής αισθάνεται αδικημένος από το κράτος που δεν του αναγνωρίζει ολόκληρο το ποσό του ενικοίου και έτσι δεν έχει κανένα λόγο να αντισταθεί στην φοροδιαφυγή του ιδιοκτήκτη.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:05 | Ηρακλής Ζ

    Το πρόβλημα είναι η φοροδιαφυγή.
    Οι λύσεις είναι
    1. Φορολογική συνείδηση.
    2. Εφαρμογή νόμων.

    1.Θα πρέπει να δημιουργηθεί φορολογική συνείδηση.
    Αυτό θα γίνει μόνο αν συνεισφέρουμε όλοι.
    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ : ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ.
    Έτσι θα πάψουν να είναι αδιάφοροι αυτοί που έχουν αφορολόγητο, και φυσικά,
    ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ αποδείξεις.
    Για να έχουμε επιστροφή στα χαμηλά εισοδήματα, και περιορισμό των αποδείξεων στα υψηλά, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια κλίμακα ,ως εξής.
    Αποδείξεις x Πολλαπλασιαστής = Αφορολόγητο ποσό.
    Για παράδειγμα.
    Αποδείξεις
    Εως 5.000€ x 1,5 = 7500€
    Οι επόμενες 10.000€ x 1
    Οι επόμενες 10000€ x 0,7
    Οι επόμενες 20000€ x 0,3
    Οι συντελεστές και τα ποσά είναι ενδεικτικά,
    Τα παραπάνω μπορούν να συνδυαστούν με διαφοροποίηση των συντελεστών φορολόγησης. (αν πληρώνουμε όλοι μπορούν ακόμα και να μειωθούν)
    Σαν αφορολόγητο ποσό εννοούμε τις δαπάνες που έχουν να κάνουν με την καθημερινή επιβίωση. (Ρούχα, παπούτσια, κούρεμα, αγορά από λαϊκή, επισκευή κατοικίας-αυτοκινήτου, καφενεία, ζαχαροπλαστεία, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, κ.α ) (η λίστα μπορεί να καθοριστεί και από τον λαό μέσω του διαδικτύου)

    2.Εφαρμογή νόμων.
    Σκληρή τιμωρία αυτών που φοροδιαφεύγουν.
    Απόλυση εφοριακών που τα παίρνουν (αφού πρώτα γίνει διαγωνισμός για την πλήρωση των κενών θέσεων αυτών που θα φύγουν, μια που θα είναι πάρα πολλοί!)
    Ακόμα να τιμωρείται και αυτός που δεν παίρνει αποδείξεις, σαν συνυπεύθυνος στην φοροδιαφυγή. Αλλά και να επιβραβεύονται (με ένα πολλαπλασιαστή της δαπάνης -π.χ ποσό x 3 -, αυτοί που θα μπορούν να αποδείξουν ότι πλήρωσαν και δεν πήραν απόδειξη.(φακελάκια γιατρών, αμοιβή υδραυλικών, ηλεκτρολόγων κ.α)

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ (π.χ σε βουλευτές, δικαστές κ.α
    Διαφορετικά η αποτυχία είναι εξασφαλισμένη.
    Φιλικά
    Ηρακλής Ζ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:21 | Δημήτρης

    Βεβαιώς πρέπει η κλίμακα να είναι ενιαία και τιμαριθμοποιημένη, να έχει περισσότερους συντελεστές για τα μικρότερα εισοδήματα
    δηλ: ΑΠΟ Ο € ΕΩΣ 5.000€ 5%
    ΑΠΟ 5.ΟΟ1€ ΕΩΣ 10.000€ 8%
    ΑΠΟ 10.001€ ΕΩΣ 20.000€ 10%
    ΑΠΟ 2Ο.001€ ΕΩΣ 30.000€ 19%
    ΑΠΟ 3Ο.001€ ΕΩΣ 35.000€ 30%
    ΑΠΟ 35.001€ ΕΩΣ 40.000€ 40%
    ΑΠΟ 4Ο.001€ ΕΩΣ 50.000€ 45%
    ΑΠΟ 50.001€ ΚΑΙ ΑΝΩ 50%
    Να παραμείνει το 12.000€ αφορολόγητο για Μισθοτούς και Συνταξιούχους,
    Να γίνει το 10.000€ » για Ελευθερους επαγγελματίες με πλαφόν εισοδήματος (δηλ: ένας ιατρός που έχει ιατρείο στο Κωλονάκι να ξεκινά από τα 60.000€ το ελάχιστο εισόδημα).

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 19:47 | ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Το έντυπο Ε1.
    1. Ολοι υποβάλουν υποχρεωτικά άνω των 18 ετών.
    2. ΠΙΝΑΚΑΣ 2. Κατάργηση των ΚΩΔΙΚΩΝ 007,017,309.
    3. ΠΙΝΑΚΑΣ 3. Αναπηρία άνω του 80% στον ΚΩΔΙΚΟ 001,Ολοι πάνω από 55 ετών βγαίνουν ανάπηροι.
    4. ΠΙΝΑΚΑΣ 4Α. ΚΩΔΙΚΟΙ μόνο 301.303,305.Οι υπόλοιποι κατάργηση.
    5. ΠΙΝΑΚΑΣ 4Β. Πάνω από 100 στρέματα βιβλία ΕΣΟΔΑ – ΕΞΟΔΑ , φορολόγηση των κερδων με 20% στα κέρδη των συναιτερισμούς , όλους, σε αρκετούς γίνεται χορός και στις ενώσεις .
    6. ΠΙΝΑΚΕΣ 4Γ, 4Δ. α.Επαναφορά των Ε10, Ε11, με τεκμήρια , χρόνια, μέτρα , Μοναδικό συντελεστή, περιοχή, Υπάλληλοι. β. Αμέση αναπροσαρμογή των Μοναδικών συντελεστων. 3. Μη έκδοση Παραστατικού συναλλαγής , Ποινή των Επιτηδευματία, στον υπάλληλο, στον πελάτη ( όπως στην Κύπρο). 4. Ποινές αναλόγως του επαγγέλματος α) Γιατρός για 50 ευρώ , 2000 ευρώ άμεσα πληρωτέο από έντυπο που δεν σβήνε (Αν έγινε λάθος επιστροφή άμεσα από υπηρεσιακούς παράγοντες), δεύτερη φορά μη έκδοσης κλείσομο 1 μήνα , αν τρίτη κλείσιμο από την περιοχή.(Οπως Γαλλία).
    7. ΠΙΝΑΚΑΣ 4Ε. Ακίνητα. Στα ενοικιαστήρια θα συνοδεύεται από έντυπο όπου θα αναγράφονται τα ΑΦΜ ΤΩΝ συναλλασομένων , τα ενοίκια κατά χρονιά, τουλάχιστον 5% στην πραγματική, αντικειμενική αξία. Τα στοιχεία αυτά θα καταχωρούνται άμεσα σε σύστημα. α. Παρατήρηση. Αμέση αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών , πάνω από τις πραγματικές, ΦΠΑ μεταβίβασης 9%, 5% στα υπόλοιπα,Συμβολαιογράφους με πραγματικό κόστος όχι % που υπαρχει σήμερα και έχουν ρημάξει τον κοσμάκι.β. Παρατήρηση . Οποιος Συναλλάσεται με OFF SHORE Εταιρείες, δηλαδή ενοικιάζει ακίνητα στον εαυτόν του κατα το πλείστον ,ή οτιδήποτε άλλο 20% στη πραγματική αξία, νησί της χώρα μας το μισό είναι σε OFF SHORE, και τεκμήριο διαβίωσης.
    8. ΠΙΝΑΚΑΣ 5. Πλήρης αναδιάρθωση του πίνακα. Αγορές έλεγχος σε πραγματικές τιμές και ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ . Ισως χρειάζεται απλός πίνακας.
    9. ΠΙΝΑΚΑΣ 6. ΚΩΙΚΟΙ 655,693,659, 431, 433 477 ,793,615,419 κατάργηση και μεταφορά όπου χρειάζεται στους ΠΙΝΑΚΕΣ 4.Ο ΚΩΔΙΚΟΣ 787 του ΠΙΝΑΚΑ 6 σκληρός έλεγχος με αποδεικτικά στοιχεία , χαρτιά τραπεζών, όχι τα είχα στρην κασέλα.
    10. ΠΙΝΚΑΣ 7 .Όλες οι αποδείξεις σε ποσοστο επι του εισοδήματος ,γιατί τα μεγάλα εισοδήματ κερδίζουν πολλά.
    11. ΠΙΝΑΚΑΣ 8. Μάζεμα των ΚΨΔΙΚΩΝ.
    12. ΠΙΝΑΚΑΣ 9. Μόνιμα τα στοιχεία πάνω στο έντυπο, άλλος γράφει τρία παιδιά και δεν έχει κανένα.Ευχατιστώ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 19:01 | Νίκος

    Αναδημοσίευση E-mail:

    Δέκα συμμαθητές από το Γυμνάσιο ξαναβρέθηκαν μετά από τριάντα (30) χρόνια και άρχισαν να κάνουν καθημερινή παρέα. Με διαφορετική οικονομική κατάσταση ο καθένας τους, αποφάσισαν να βρίσκονται στο καφενείο/ουζερί «Το Τηνιακό» όπου έπιναν τις μπυρίτσες τους και έκαναν καθημερινό λογαριασμό 100?.

    Οι δέκα (10) φίλοι μας επίσης συμφώνησαν να πληρώνουν τον λογαριασμό με βάση την οικονομική κατάσταση του καθενός που όλοι θεώρησαν δίκαιο. Έτσι πλήρωναν τον λογαριασμό ως κάτωθι (όπως περίπου πληρώνουμε τους φόρους μας):
    Όνομα Πληρώνει Εργασία Εισόδημα
    1 Αρτέμιος 0? ταμείο ανεργίας 5.000?
    2 Βασίλειος 0? ταμείο ανεργίας 5.000?
    3 Γεώργιος 0? ταμείο ανεργίας 5.000?
    4 Δημήτριος 0? ταμείο ανεργίας 5.000?
    5 Ευστάθιος 1? Part time ταμίας 10.000?
    6 Ζαφείρης 2? Τεχνικός Η/Υ 15.000?
    7 Ηρόδοτος 8? Δημόσιος υπάλληλος 25.000?
    8 Θεοφάνης 12? Δικηγόρος 40.000?
    9 Ιγνάτιος 22? Γιατρός 70.000?
    10 Κωνσταντίνος 55? Επιχειρηματίας 200.000?
    ΣΥΝΟΛΟ 100?
    Οι φίλοι μας, πλήρως ικανοποιημένοι με την συμφωνία, βρισκόταν καθημερινά για τις μπυρίτσες τους. Ο καφετζής, ο Δήμος, που απέκτησε ξαφνικά δέκα (10) νέους πελάτες από το πουθενά, σαν επιχειρηματικό μυαλό που ήταν, και για να μην τους χάσει από πελάτες, τους λέει ένα Σαββατόβραδο: «Επειδή είσαστε οι καλύτεροι πελάτες μου, θα σας κάνω έκπτωση 20? στον λογαριασμό σας! Έτσι από εδώ και στο εξής θα μου δίνετε 80? για τις μπύρες σας αντί για 100?!».
    Ξαφνικά οι δέκα (10) φίλοι μας απέκτησαν ένα πρόβλημα να λύσουν: τι ποσό θα πλήρωνε τώρα ο καθένας τους εάν συνέχιχαν να πληρώνουν τον λογαριασμό όπως πληρώνουμε τους φόρους μας; Πως θα μοίραζαν την μείωση των 20? μεταξύ των;
    Ο Αρτέμιος (1ος) είπε στους υπόλοιπους ότι λογικό θα ήταν οι τέσσερις πιο φτωχοί να συνεχίσουν να μην πληρώνουν τίποτε, και οι υπόλοιποι έξι να μοιραστούν την έκπτωση ισόποσα μεταξύ των. Δηλαδή ο καθένας από τους έξι να πληρώνει 3,33? λιγότερα. Εάν γινόταν αυτό, ο Ευστάθιος (5ος), και ο Ζαφείρης (6ος), πίνοντας δωρεάν μπύρες, θα κέρδιζαν και χρήματα καθημερινά! Αυτή η ιδέα απορρίφτηκε πάραυτα από τους υπόλοιπους!
    Έτσι οι δέκα (10) φίλοι μας ζήτησαν την βοήθεια του Δήμου του καφετζή που τους πρότεινε την παρακάτω λύση:
    Όνομα Πλήρωνε Πληρώνει Διαφορά % μείωσης
    1 Αρτέμιος
    2 Βασίλειος
    3 Γεώργιος
    4 Δημήτριος
    5 Ευστάθιος 1? 1? 100%
    6 Ζαφείρης 2? 1? 1? 50%
    7 Ηρόδοτος 8? 5? 3? 38%
    8 Θεοφάνης 12? 8? 4? 33%
    9 Ιγνάτιος 22? 18? 4? 18%
    10 Κωνσταντίνος 55? 48? 7? 13%
    ΣΥΝΟΛΑ 100? 80?
    Και οι δέκα (10) φίλοι μας είχαν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι. Οι τέσσερις (4) πιο φτωχοί εξακολουθούν να πίνουν τις μπυρίτσες τους δωρεάν. Ο πέμπτος (5ος) της παρέας (Ευστάθιος) δεν πληρώνει πλέον τίποτε. Οι πέντε που θα συνεχίζουν να πληρώνουν τον λογαριασμό, τώρα πληρώνουν λιγότερα.
    Όμως, όταν βρέθηκαν έξω από το καφενείο, άρχισαν να συγκρίνουν πόσο λιγότερο πλήρωνε ο καθένας και έτσι άρχισαν οι γκρίνιες.
    • «Εγώ κέρδισα μόνο 1? από την έκπτωση» είπε ο Ευστάθιος (5ος). «Αλλά το Κωνσταντίνος κέρδισε 7?!»
    • «Σωστά» είπε ο Ζαφείρης (6ος). «Και εγώ κέρδισα 1? αλλά είναι αδικία που ο Κωνσταντίνος κέρδισε 700% περισσότερα!»
    • «Αυτό είναι αλήθεια» είπε ο Ηρόδοτος (7ος). «Εγώ κέρδισα 3? και αυτός 7?. Οι πιο πλούσιοι κερδίζουν τα πιο πολλά!»
    • Ταυτόχρονα σχεδόν οι τέσσερις (4) πρώτοι (Αρτέμιος, Βασίλειος, Γεώργιος και Δημήτριος) ούρλιαζαν: «ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ. Εμείς ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Το σύστημα εκμεταλλεύεται μονίμως τους φτωχούς!»
    Οι εννιά φίλοι, όλοι δυσαρεστημένοι με τον Κωνσταντίνο που κέρδισε τα πιο πολλά, το περικύκλωσαν έξω από το καφενείο, τον έκαναν τουλούμι στο ξύλο και το άφησαν αναίσθητο στο πεζοδρόμιο της Λεωφ. Αλεξάνδρας.
    Την επόμενη μέρα, την Κυριακή, όπως ήταν αναμενόμενο, ο δαρμένος της παρέας, ο Κωνσταντίνος, δεν εμφανίστηκε στο καφενείο. Οι υπόλοιποι εννιά έπιναν χαρούμενοι τις μπυρίτσες τους έχοντας ταυτόχρονα βγάλει και το άχτι τους με τον Κωνσταντίνο!
    Η χαρά όμως τους κόπηκε απότομα όταν ήλθε η ώρα του λογαριασμού! Τότε ανακάλυψαν ότι τα χρήματα που είχαν όλοι μαζί πάνω τους ήταν μόλις 32?… Ούτε τον μισό λογαριασμό δεν μπορούσαν να πληρώσουν γιατί τους έλειπαν τα 48? του Κωνσταντίνου.
    Έτσι ακριβώς δουλεύει το σύστημα πληρωμής των φόρων. Οι πιο πλούσιοι πληρώνουν τα πιο πολλά. Όταν όμως γίνεται μείωση φόρων, αυτοί που πλήρωναν τους υψηλότερους φόρους κερδίζουν τα πιο πολλά από την μείωση! Εάν τους φορολογείς πάρα πολύ και τους επιτίθεσαι επειδή έχουν οικονομική ευχέρεια, μπορεί να μην ξαναεμφανιστούν ποτέ στο «καφενείο». Στη πραγματικότητα οι θαμώνες του καφενείου μπορεί να αρχίσουν να πίνουν μπύρες σε άλλα «καφενεία», εκτός της χώρας πιθανόν, όπου η ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο φιλική και πιθανώς οι μπύρες να κοστίζουν λιγότερο!!!

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 19:38 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΝΤΕΛΑΚΗΣ

    Κύριοι υπεύθυνοι του υπουργείου οικονομικών

    βεβαια οτι και να πουμε εμεις που ο καθενας το βλεπει απο το δικο του μετεριζι,εσεις μπροστα στις πιεσεις Αλμουνια και στο μη καθαρο μυαλο που εχετε τωρα ενα βημα πριν τον γκρεμο, εύχομαι να παρετε τις ….σωστες αποφασεις…..

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝ ΔΕΝ ΛΥΘΕΙ-ΤΟΝΩΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ.ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!

    Δυστυχώς θέλετε να βάλετε πλαφόν και στις γεννήσεις. Κάντε τρία παιδιά και σταματήστε. Γιατί; Οι πολύτεκνοι κοστίζουν χρήματα, για την απώλεια των οποίων δεν είχαν και δεν έχουν καμία ανάμειξη. Επιτρέπεται με 5 παιδιά να υπάρχει αφορολόγητο 22.000€ που είναι για τα τρία και απο κει και πέρα 1.000€ για κάθε παιδί;
    Πόσα παιδιά έχετε κ.Υπουργέ;αν είχατε 5 θα μπορούσατε να τα ζήσετε από την υπουργική σας ή την βουλευτική σας αποζημίωση η οποία πιστεύω δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη. Αν δεν ήσασταν υπουργός αλλά απλός πολίτης θα φωνάζατε κι εσείς. Έχετε τώρα τόσες ήμερες που <> με τον πόνο του κοσμάκη. Μέχρι και ηλεκτρονική διαβούλευση σκεφτήκατε. Νέα μόδα.
    1. Αναγκάστηκε ο πολύτεκνος να πάρει μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητο για να μετακινεί την οικογένεια του, όχι για βόλτα, αλλά για τις καθημερινές του ανάγκες και η πολιτεία σαν άγρια μητριά του ,λέει: πλήρωσε τώρα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας ή έκτακτη εισφορά για αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού σαν <> που έφερες στον κόσμο νέες ψυχές και συντελείς στην διατήρηση του Έθνους.
    Πάψτε πλέον να βλέπετε τις όποιες παροχές ΜΟΝΟ σαν κοστος. Την χώρα άλλοι (και σεις στο παρελθόν) την κατάντησαν εδω που είναι και όχι οι πολύτεκνοι.
    2. Ακούγεται για αύξηση του Φ.Π.Α.Τώρα που θέλω να πάρω 5 ζευγάρια παπούτσια πληρώνω 5*19/%.Φαντάσου να το αυξήσετε τι θα γίνει.
    3. ΟΛΕΣ οι αποδείξεις να ισχύουν γιατί οι πολύτεκνοι είναι καταναλωτικές μονάδες.Δεν μπορώ να στερήσω απο τα παιδιά μου βασικά αγαθά.
    4. Κυνηγείστε γιατρούς,ηλεκτρολόγους,ψυκτικούς κ.λ.π και αναγκάστε τους να δίνουν αποδείξεις και να μην λένε τόσα με απόδειξη και τόσα χωρίς απόδειξη.Γιατί στα S/M οι τιμές είναι με Φ.Π.Α;έτσι και σε αυτές τις κατηγορίες επαγγελματιών, η τιμή που θα μας λένε να είναι με το Φ.Π.Α.Αν βάλετε 50% φορολογική έκπτωση απο τις αποδείξεις να δείτε πόσοι καταναλωτές θα μαζεύουν πληθώρα αποδείξεων και τα ταμεία του κράτους θα γεμίσουν απο την απόδοση του Φ.Π.Α.Δεν μπορεί εγω να πληρωνω Φ.Π.Α και ο επαγγελματιας να μην τον αποδιδει.

    5. Κ.Υπουργέ, θα πρέπει τα όρια του ανωτάτου ύψους οικογενειακού εισοδήματος για τους πολύτεκνους να αναπροσαρμοστούν ,αφορολόγητο τριών τέκνων συν 10.000 ευρώ για το 4ο τέκνο και 10.000 ευρώ για καθένα επιπλέον.Τι λέτε;
    είμαι εκπαιδευτικος, πολλα προγραμματα ερχονται συχνα αλλά τα λεφτα των προγραμματων τα παιρνουν οι Δ/ντες εκπ/σης,οι Περ.Δ/ντες και οι υπευθυνοι προγραμματων.Οι εκπ/κοι ΤΙΠΟΤΑ.ΚΟΨΤΕ ΤΑ.
    εξάλου το είπε και ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ στη γιορτή των πολυτέκνων:<>.

    πολυτεκνος 5 ανηλικα παιδια δημοσιος υπάλληλος που αν μπορουσα να κρυβω τα εισοδηματα μου θα το εκανα γιατι θεωρω οτι μετα απο ενα ορισμενο σημειο ειμαι και το μεγάλο κοροιδο.ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 19:26 | Γιώργος

    Θα ήθελα να επισημάνω τα εξής σε ότι αφορά την αυτοτελή φορολόγηση των πάσης φύσεως επιδομάτων.
    1.Υπάρχει όπως όλοι ξέρουμε μεγάλη αδικία σε ότι αφορά τα επιδόματα που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά ορισμένα είναι σκάνδαλο.
    2.Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας μπορεί να λαμβάνουν επιδόματα που μπορεί να ξεπερνούν και τις 3000€.
    3.υπάληλοι των ΔΕΚΟ(ΕΥΔΑΠ,ΔΕΗ) λαμβάνουν πέρα από το μισθό τους μαιμού υπερωρίες,πληρωνονται για ανύπαρκτα σεμινάρια και εκτός έδρας ,τα παιδιά τους να μαθαίνουν δωρεάν ξένες γλώσσες.
    4.Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης κάνουν παράνομα ιδιαίτερα μαθήματα,οι γιατροί φακελάκι,αποδείξεις δεν κόβουν(νυχτερινά κέντρα,ταβέρνες,καταστήματα κα)
    5.κατά συνέπεια μπάχαλο,πιστεύω πως είναι δύσκολο να μπει μια τάξη.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 19:28 | ΚΩΣΤΑΣ

    Αγαπητοί φίλοι,
    Ας ξεκινήσουμε από τα δεδομένα.
    1. Η Ελλάδα πτωχεύει. Δηλαδή έξω από ΕΕ, όπου καραδοκούν οι γκρίζοι ανατολικοί λύκοι, τα βορεινά τσακάλια και οι πονηρές βορειοδυτικές
    αλεπούδες.
    2. Τα εισοδήματα είναι άνισα, γεγονός που δημιουργεί διπλή αδικία,
    γιατί κρατάει και τις τιμές ψιλά. Οι δείκτες δείχνουν πτώση του πληθωρισμού αλλά οι τιμές στα SM κάθε μέρα ανεβαίνουν, σε κάθε εορτα-στική περίοδο τα ξενοδοχεία γεμίζουν 100% και αδείαζει η Αθήνα.
    (κάτι πρέπει να γίνει με αυτούς τους δείκτες, έχουν καταντίσει περι-βόλι)

    Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, χρειάζονται μέτρα ριζικά.

    ΞΕΚΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΤΟΠΙΟ.

    Καταργήστε το αφορολόγητο για ΟΛΟΥΣ. ΑΦΟΡΟΛΗΤΟ=0, και να υποβάλουν όλοι τις δαπάνες τους ΟΛΕΣ, και τις ΔΕΚΟ μαζί. Η υποβολή να γίνεται
    ηλεκτρονικά στην ΓΓΠΣ από λογιστές με maximum αμοιβή 10-20 ευρώ.
    Για να δούμε πως ζούν μερικοί-μερικοί!! Ταυτόχρονα ζητήστε υπόλοιπα λογαριασμών στις Τράπεζες, με δικαίωμα ελέγχου του «πόθεν έσχες» για όλες τις φορολ.περιόδους (παρελθόν, παρόν και μέλλον).
    Ο συνταξιούχος των 600 ευρώ δεν έχει να φοβάται τίποτα, τι να δηλώσει; το ότι δεν «βγαίνει» οικονομικά; το ξέρετε!
    Το λαμόγιο με τις εξωχώριες, από κάπου εισπράτει μέσω τραπέζης, να σας
    δίνουν οι Τράπεζες ΑΦΜ-ΠΟΣΟ για κάθε εισαγωγή συναλλάγματος.
    Αλήθεια, γίνεται έλεγχος στις διακοινοτικές συναλλαγές;
    Και, επιτέλους! κλείστε μια επιχείρηση που χρωστάει ΦΠΑ μέχρι την εξόφλησή του, κατασχέστε ένα σπίτι αυτού που δεν θέλει να δηλώσει και να πληρώσει τους φόρους του. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΕΙ.

    Υπάρχει ένας πόλεμος. Πρέπει να πολεμήσετε. Αλλάξτε την μορφή της ΥΠΕΕ
    «εμπλουτίστε την» με δυνάμεις των ΜΑΤ. Τα συνεργεία να «βγαίνουν» για έλεγχο με την συνοδεία 2-3 ικανών ένστολων και ένοπλων αστυνομικών.
    Ο υπάλληλος του Υπουργείου που όλο τον καιρό είναι στο γραφείο καθιστός και τα δαχτυλάκια του γράφουν με τα μολυβάκια ή χτυπάνε τα πλήκτρα ενός Υ/Η, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους «χτιστούς» των μπουζουκιών. Η δύναμή του είναι το μυαλό του, αλλά για να αποδώσει πρέπει να προστατευθεί από κάποια «φυσική» δύναμη.
    Το καλοκαίρι ταξειδέψανε στην Λήμνο για έλεγχο με το καράβι, είδατε τι έγινε. Ηταν φυσικό, αφού πηγανε μόνοι τους!
    Και τα κανάλια να μεταδίνουν την «μεγάλη» είδηση !
    ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΕΣ.
    Ο Ελληνας είναι μαζί σας μέχρι τώρα, γιατί δείχνετε καλή πρόθεση αλλά
    θέλει να δεί έργα για να σας υποστιρίξει ενεργά.
    Ακούμε στο δρόμο συνέχεια «το κωλοκράτος και το κωλοκράτος..» αλλά
    αυτό το κωλοκράτος θέλει εργα για να γίνει ΚΡΑΤΟΣ.
    Βέβαια, η στείρα αντιπολίτευση θα αντιδράσει με διάφορες αγαθοβιόλικες κορώνες λαικισμού (έχουμε και την «βαφειά» συμπολίτευση, άααλλοί αυτοί!). Να ξέρετε δεν τους ακούει ο Λαός.

    Στο USA έχουν την IRS, ιδιωτική εταιρεία, δεν είναι κακή ιδέα για την Ελλάδα αλλά καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο. Ας γίνει κάτι παρόμοιο και εδώ. Εκεί έχουν άμεσα θετικά αποτελέσματα. Οι αμερικάνοι λένε «death and taxes» τα δύο σίγουρα πράγματα στη ζωή είναι ότι κάποτε θα πεθάνουμε και ότι θα πληρώσουμε τους φόρους μας.

    Για το ΦΠΑ πέρτε στοιχεία από τις εκκαθαριστικές. Δεν μπορεί μια επιχείρηση να αγοράζει 100 και να πουλάει 90, και μάλιστα να το κάνει αυτό συνέχεια, κάθε χρονιά. Εχετε τους ΜΣΚΚ βγάλτε της πωλήσεις σύμφωνα με τους συντελεστές και φορολογήστε την. Μετά ελέγξτε τον προμηθευτή που της πούλησε ελέγξτε και αυτού τις εκκαθαριστικές ΦΠΑ
    τα ίδια και σ’αυτόν, ελέγξτε τον προμηθευτή του θα καταληξετε σε μια
    ΑΕ ή σε διακοινοτική συναλλαγή (γι’αυτό σας ρώτησα στην αρχή αν ελέγχονται οι διακοινοτικές). Τα αποτελέσματα ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ για δύο λόγους, να τα ακούσει κάθε «ενδιαφερόμενος» και να τα ακούσει ο
    λαός και να σας στηρίξει.
    Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να φεύγουν από τα γραφεία τους οι υπάλληλοι των ΔΟΥ. Και βάλτε πολλούς στον έλεγχο. Οι πληρωμές των βεβαιωμένων, που αποσχολεί κάθε μήνα για τις επτά τελευταίες ημέρες 4-5 υπαλλήλους να γίνονται στην Τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ.

    Αντε φτάνει μέχρι εδώ, κουράστικα,
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

    Κώστας

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 19:25 | Επαμεινώνδας Εφιάλτης

    Δημόσια Διαβούλευση για αυτά που μας συμφέρει. Θα κανετε μήπως και δημόσια διαβούλευση για ζητήματα παιδέιας και εθνικά θέματα; μήπως εκει κάνει ΤΖΙΖΖ.
    Λοιπόν στο θέμα μας Κύριε υπουργέ (σιγά μην τα διαβάζεις λεω εγώ) να συνεχίσεις να φορολογείς τους μισθωτούς κυρίως του δημοσίου τομέα και μεγολοσυνταξιούχους γιατί σχεδόν όλοι αυτοί ομιλούν άδαρτοι που λένε στο χωρίο μου και εκ του ασφαλούς κάνουν τους ειδικούς και τους νοικοκυραίους. Είναι όλοι αυτοι που χωρίς κανένα ρίσκο και σκασίλά χώρις ευθήνες και κυρώσεις για ότι και να κάνουν συνεχώς κονομάνε παχουλούς μισθουλάκους μπόνους και εκτός έδρας σε μιά απόσταση 100 μέτρων απο την δουλεία τους λές και πήγαν ταξίδι στα Καμμένα Βούρλα και απο πάνω τα πλήρώνωνται παρακαλώ. Δηλαδή μας δουλέυουν φυσικά με την δική σας ανοχή. Είναι όλοι αυτοι που ενώ σχολάν στις 3 ή 4 το μεσημέρι αλλά παύουν να εξυπηρετούν τον πολίτη απο τις μιά. Γιατί; μετα δηλαδή τι κάνουν δουλέυουν;. Είναι όλοι αυτοί που παίρνουν ύφος και σε αγριεύουν ή σε ταλαιπωρούν δεκαετίες τώρα και παρακαλώ είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας.
    Να μην γράψω άλλα νομίζω ότι έιμαι πολύ κατανοητός. Ολος αυτός ο μηχανισμός που εσείς οι πολιτικοί ήσαστε εξαρτώμενοι και το αντίστροφο ρουφάει όλο το χρήμα χωρίς ανάπτυξη από εκεί που πρέπει να αξιοποιηθεί εκεί βάλτους χέρι στείλε κόσμο στο σπίτι του για διακόπες άνευ επιστροφής και η ελληνική οικονομία πραγματικά θα αναστηθεί. Όμως έχεις το θάρρος για το πολιτικό κόστος εδώ σε θέλω.
    Τέλος θελω να ρωτήσω το εξής γιατι τις δικές σας ιδιωτικές (όχι εσας προσψπικα αλλά γενικά) οικονομίες τις αυγατίζεται και ήσαστε νυκοκοιραίοι και τον κρατικό πλουτο δέν μπορείται και όλο το μαγαζί μπαίνει μέσα. Ειλικρινά Δεν το καταλαβαίνω και άλλα υποψιάζομαι δυστηχώς.
    Εύχομαι καλή τύχη. Αλλά εγώ δεν ευελπιστώ τίποτα το θετικό θα είναι πάλι μιά απο τα ίδια.
    Είναι απλά τα πράγματα στιν οικονομία αλλα θέλει θάρρος γιατι την ελέγχουν γιγάντια συμφέροντα αδηφάγων γιγάντων τους ξέρετε νομίζω καλύτερα απο μένα.
    Δημόσια διαβούλευση άλλα λογια να αγαπίομαστε.

    ΛΑΟΝΙΚΟΣ

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 18:36 | ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΚΎΡΙΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΠΡΕΠΕΪ:

    TO AΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΟ
    ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΙΠΤΩΝΤΑΙ ΣΤΟ 100 % .

    ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ Η ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΑΠΑΝΗ , ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ. ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΒΛΗΘΗ ΦΠΑ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 100% ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ .
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΕΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΟΤΙ Ο κ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ . ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΑΣ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ 2011 ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ,
    ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 18:56 | Giannis F

    Θα πρέπει να υπάρχει προοδευτική φορολόγηση πάνω από ένα ποσό π.χ 28.000
    Έτσι π.χ από 28.000 μέχρι 30.000 ο συντελεστής να είναι 27% από 30.000 μέχρι 32.000 να είναι 28% από 32.000 μέχρι 34.000 να είναι 29% κ.ο.κ να πηγαίνει ο συντελεστής μέχρι 50%.

    Ο Ρούσβελτ την δεκαετία του 30 είχε φτάσει τους φορολογικούς συντελεστές προσώπων και εταιρειών μέχρι το 70% !!

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 18:21 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑΣ

    ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ
    ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ.
    ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ
    ΟΧΙ ΩΣ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ,ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΑΚΡΙΒΕΣ ΔΕΚΟ(ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ-ΔΕΥΑΠ).

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 18:32 | ΠΑΝΟΣ

    ΓΙΑ ΣΑΣ
    ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ.
    ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΜΙΚΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΩΣ 2.500 ΕΥΡΩ ΣΑΝ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ,ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ,ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ,Κ.Λ.Π.
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 12000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20.000 ΕΥΡΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 15% ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30.000 ΝΑ ΓΙΝΕΙ 20% ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΙΩΣ Η ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΕΧΡΙ 30.000 ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ 1% ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΗΔΗ ΤΟ 2010 ΘΑ ΓΙΝΕΙ 24% .
    ΑΠΟ ΤΙΣ 30.000 ΕΩΣ ΤΙΣ 40.000 30% .
    ΑΠΟ ΤΙΣ 40.000 ΕΩΣ ΤΙΣ 50.000 35%
    ΑΠΟ ΤΙΣ 50.000 ΕΩΣ ΤΙΣ 80.000 40%
    ΑΠΟ ΤΙΣ 80.000 ΕΩΣ ΤΙΣ 120.000 42*
    ΑΠΟ ΤΙΣ 120.000 ΚΑΙ ΑΝΩ 45%

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 18:03 | Βαγγέλης Τζαννής

    To σχολιο του κου υπουργού είναι πολύ σωστό. Θα επισυμάνω απλώς κάποιες θέσεις με σειρά βαρύτητας:

    1. Αναδιοργάνωση φοροεισπρακτικών μηχανισμών(ελεγκτικοί μηχανισμοί, ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, αποτελεσματικό human resources management, παραγωγικότητα, εισπρακτικοί μηχανισμοί)
    2. απλοποιηση και σταθεροποίηση των φορολογικών κανόνων και κοινοί φορολογικοί συντελέστες
    3.Θέσπιση αυστηρού και λεπτομερούς ολοκληρωμένου συστήματος πόθεν έσχες και εναλλακτικής φορολόγησης με αντικειμενικά κριτηρία με σκοπό την ελαχιστοποιηση της φοροδιαφυγής από ομάδες που φοροδιαφεύγουν ή λαμβάνουν παράνομα χρήματα.
    4.Νόμους και μέτρα που να μην μετακυλούν το κόστος στον μισθωτό και συνταξιούχο σε περίπτωση αποτυχίας εισπραξης των στόχων από αυτούς που φοροδιαφεύγουν.