Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 00:37 | ΜΑΡΙΝΑ

    Αγαπητοί όλοι, καλησπέρα σας και χρόνια πολλά.

    Προτού κάνω τις προτάσεις μου θα ήθελα να υποβάλλω κάποιες ερωτήσεις σχετικές με τα οικονομικά της χώρας, μόνο και μόνο γιατί έχω κάποιες απορίες.

    1)ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ: Μήπως θα μπορούσα να πληροφορηθώ ποιο είναι το μέγεθος του χρέους που μας άφησαν οι Ολυμπιακοί και αν στους υπεύθυνους γι’ αυτό θα επιβληθούν κυρώσεις? Διαφορετικά ποιος θα πληρώσει τη νύφη??? (αν δεν την πληρώνει ήδη…)

    2)ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ: Είναι γνωστό ότι η διακίνηση, η εμπορία και η εκμετάλλευση ανθρώπων καθώς και η διακίνηση ναρκωτικών αποφέρουν τεράστια κέρδη στους εμπόρους, και όχι μόνον. Αφού το κράτος βρίσκεται σε αδυναμία να περιστείλει αυτά τα φαινόμενα, μήπως θα πρέπει τουλάχιστον να τους ελέγξει φορολογικά? (Σίγουρα ένα μεγάλο μέρος του χρέους της Ελλάδας θα καλυπτόταν). Ή μήπως ούτε αυτό μπορεί να κάνει?

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    1)ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Θεωρώ ότι η εκπαίδευση των υπαλλήλων των εφοριών ούτως ώστε να κατανοήσουν ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι (υπάλληλοι του πολίτη και εκπρόσωποι ενός ευνομούμενου κράτους) και να πάψουν να συμπεριφέρονται ως εξουσιαστές ή άρπαγες είναι ουσιώδης, επίσης απαραίτητη είναι και η εκπαίδευση των πολιτών σχετικά με τις φοροϋποχρώσεις τους. Διαφορετικά δε νομίζω ότι τα οποιαδήποτε μέτρα θα περιστείλλουν τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή.

    2)ΕΝΤΥΠΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ: Είναι εύκολο να τυπωθούν βιβλιαράκια με σαφείς οδηγίες (όπως για το Ε1) για τη συμπλήρωση των φορολογικών εντύπων και του ΦΠΑ, κι επίσης να απλοποιηθεί φραστικά τουλάχιστον η φορολογική νομοθεσία, ούτως ώστε να μην καταφεύγει κανείς για το πιο απλό, σε λογιστές και φοροτεχνικούς, όχι χωρίς οικονομικό κόστος βέβαια. (Πού είναι οι εφοριακοί στην εξυπηρέτηση του πολίτη?)

    3)ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ-ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ: Συμφωνώ καταρχήν με την εφαρμογή του μέτρου, και μάλιστα προτείνω να εφαρμοστεί αναδρομικά, γιατί μόνον τότε θα έχει κάποιο νόημα.

    4)ΔΑΠΑΝΕΣ: Η συλλογή αποδείξεων μέχρι του ποσού του αφορολογήτου δεν με βρίσκει σύμφωνη. Δεν θεωρώ λογικό ο πολίτης να αναγκάζεται να υποκαταστήσει την υποχρέωση του κράτους που είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Εμμέσως πλην σαφώς το κράτος δηλώνει την ανεπάρκεια του ελεγκτικού μηχανισμού του, μεταθέτοντας τις ευθύνες του στις πλάτες των πολιτών και μετατρέποντάς τους σε λαγωνικά των φοροφυγάδων. Επιπρόσθετα, με ποια λογική ένας χαμηλόμισθος ή ένας χαμηλοσυνταξιούχος θα συλλέγει αποδείξεις τη στιγμή που θα χρήματά του δεν τον φτάνουν ήδη για να επιβιώσει? Δυστυχώς, το μέτρο ευνοεί για μια ακόμα φορά τους έχοντες και κατέχοντες.
    Προσωπικά πιστεύω ότι ο τρόπος που εκπίπτονται σήμερα οι δαπάνες είναι μια χαρά.

    5)ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: Το να θεωρούνται όλοι ανεξαιρέτως οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροφυγάδες, είναι το λιγότερο ανόητο. Σε όλους τους κλάδους των εργαζομένων υπάρχουν τέτοιοι (βλ. μισθωτούς που κάνουν μια δεύτερη δουλειά και δεν δηλώνουν πουθενά αυτά τα δεύτερα εισοδήματα). Τα αντικειμενικά κριτήρια, ή όπως αλλιώς ονομάζονται, θα οποία σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση είναι ο πέλεκυς που θα πέσει επί δικαίων και αδίκων. Καθώς δουλεύω στον χώρο του βιβλίου, γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες (διορθωτές, επιμελητές, μεταφραστές κλπ) που σήμερα,λόγω της οικονομικής κρίσης πραγματικά χειμάζονται (το βιβλίο είναι το τελευταίο που αγοράζει ο Έλληνας και το πρώτο που «κόβει»). Έτσι κι αλλιώς όμως αυτές δεν είναι δουλειές που αποφερούν υψηλά κέρδη. Τι θα γίνει λοιπόν μ’ αυτούς? Θα τους γονατίσετε εντελώς? Πώς θα καταβάλλουν φόρους όταν δεν έχουν εισόδημα? Ή επειδή απλώς είναι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι αυτόματα προνομιούχοι? Μήπως προτού καταλήξετε, θα έπρεπε να ερευνήσετε λίγο τα συστατικά στοιχεία κάποιων επαγγελμάτων και τις επαγγελματικές και οικονομικές δυνατότητες που αυτά παρέχουν στους επί μέρους επαγγελματίες?

    ΑΚΙΝΗΤΑ: Ευτυχώς μένω κοντά σε πάρκο που έχει παγκάκια.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 00:22 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΠΡΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣ Ή Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ. Π.Χ. ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ , ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΤΡΙΤΗ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ.
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 00:49 | Νίκος Στεφόπουλος

    Μια ερώτηση που ακούγεται συχνά είναι πως θα πεισθεί ο κόσμος να ζητεί αποδείξεις .
    Μια απάντηση είναι όταν δει που ακριβώς πηγαίνουν τα λεφτά που πληρώνει . Μια δημοσίευση στο Internet θα βοηθούσε. Μια άλλη απάντηση είναι όταν βλέπω αυτό που πληρώνω. Δηλ πχ αυτός ο δρόμος έγινε από τον φόρο που πλήρωσα και εγώ. Αυτό για να υλοποιηθεί θέλει μεγαλύτερες μεταβολές όπως ο φόρος να μην πηγαίνει στην κεντρική διοίκηση αλλά σε μια αποκεντρωμένη διοίκηση όπως στην περιφέρεια ,ή Νομαρχία . Αυτό θα βοηθούσε και στο να αναπτυχτεί και ο ανταγωνισμός μεταξύ των περιφερειών με συνέπειες στην αναπτυξη και την απασχόληση .

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 00:19 | χατζης χαρης

    ελεγχο στις τιμες των κατανολωτικων προιοντων.Δεν μπορει να πουλανε προιοντα με κερδος 300 500/100ανεξελεγτα.Π.Χ.μακαρονια σημερα πουλιουνται 0.85 ε αυριο το ιδιο προιον 1.22.Καφες σε καφετερια ελληνικος 2.5ε.Επισης υδραυλικοι ηλεκτρολογοι φροντηστηρια και μερικα συναφη επαγγελματα να μην κοβουν απαδειξεις.Αλλα η μεγαλυτερη απατη κυριε υπουργε ηταν φετος με τα τελη κυκλοφοριας.Δηλαδη εγω που φετος πληρωσα για 1360 κυβικα αυτοκινιτο του 90 επαψα πλεον να ρυπαινω.Αυτο κυριε υπουργε οικονομικων ηταν κινητρο για να αυξησουμε τον τζιρο των καλοταισμενων εισαγεων αυτοκινητων και θηλεια στο λαιμο του φτωχου κοσμακη.Και το τελευταιο ποθεν εσχες για ολους.Ο τιμιος και μισθοσυντιριτος κοσμακης δεν εχει να φοβειθει τιποτα.Ευχαριστω για την φιλοξενια.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 00:15 | Δημήτρης

    Κύριοι ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δίνετε να πω κι εγώ την γνώμη μου έστω κι άν αυτή δεν είναι σωστή.Το πρόβλημα είναι η φοροδιαφυγή,και πρέπει αυτή να παταχθεί άν θέλουμε να σωθεί η Ελλάδα, γιατί δεν είναι δυνατόν εγώ που είμαι δημόσιος υπάλληλος των 1100 ευρώ,να δηλώνω ότι έχω περισσότερα εισοδήματα απο τους ελεύθερους επαγγελματίες.
    θα πρότεινα όλες οι επιχειρήσεις απο την μικρότερη έως την μεγαλύτερη να είναι υποχρεωμένες να δηλώσουν στην εφορία το όνομα του λογιστή τους και να είναι αυτός υπεύθυνος για τις τυχόν παρανομίες που γίνονται στα βιβλία των επιχειρήσεων.Γιατί εγώ που είμαι άσχετος απο οικονομικά ή ο σουβλατζής της γειτονιάς μου, άν πάμε να παρανομήσουμε θα πιαστούμε την επόμενη μέρα.Ή μήπως δεν γνωρίζετε ότι όλες τις παγαποντιές τις κάνουν οι λογιστές? Το ίδιο να κάνουν και οι λογιστές,δηλαδή να είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στην εφορία το πελατολόγιο τους.
    Άν λοιπόν υπάρχουν λογιστικές ατασθαλίες να καλείται ο λογιστής και να του αφαιρείται έως και η άδεια άσκησης επαγγέλματος τους για σοβαρά αδικήματα.Οί λογιστές απ΄την άλλη άν έχουν πελάτες που θέλουν να παρανομήσουν, φοβούμενοι τις συνέπειες του νόμου θα διώχνουν αυτούς τους πελάτες.Τώρα άν μια επιχείρηση δεν κόβει αποδείξεις την πρώτη φορά που θα πιαστεί νομίζω ότι πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά,να μπεί σε μαύρη λίστα και να ελένχεται συχνότερα και άν διαπιστωθεί ότι το ξανακάνει τότε θα πρέπει να κλείσει οριστικά,και να μην επιτραπεί για ένα μεγάλο χρονικό διαστημα στον συγκεκριμένο επαγγελματία να ανοίξει επιχείρηση ούτε σε αυτόν ούτε σε άτομα του στενού συγγενικού του περιβάλλον (σύζυγο,παιδιά,)στην ίδια έδρα και με το ίδιο αντικείμενο.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 00:28 | ΠΕΤΡΟΣ

    Έκπτωση από φορολογητέο εισόδημα του ποσού της διατροφής που καταβάλλει ο διαζευγμένος πατέρας για τα τέκνα που δεν κατοικούν μαζί του.
    Εφόσον το παιδί δεν ζει μαζί του, αλλά με τη μητέρα του, ο πατέρας δεν μπορεί να το υπάγει στον Πίνακα 10, περίπτωση 1 της Φορολογικής του Δήλωσης (Στοιχεία Προσώπων που συνοικούν με τους φορολογουμένους και τους βαρύνουν) με αποτέλεσμα να μη δικαιούται την αύξηση των χιλίων ευρώ για κάθε παιδί στο αφορολόγητο εισόδημα.
    Η μητέρα λαμβάνει κάθε μήνα το ποσό της διατροφής για τα παιδιά το οποίο αφενός δεν το δηλώνει στην φορολογική της δήλωση και αφετέρου τις δαπάνες από τα χρήματα της διατροφής τα καταθέτη και αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα της.
    ΘΑ πρότεινα την εξολοκλήρου έκπτωση της διατροφής που καταβάλλει ο διαζευγμένος πατέρας για τα τέκνα που δεν κατοικούν μαζί του από το φορολογητέο εισόδημα του και ίσως θα είναι ένας τρόπος τα Ελληνικά δικαστήρια να σταματήσουν να επιδικάζουν παχουλές διατροφές και να οδηγούν τους διαζευγμένους γονείς που δεν έχουν την επιμέλεια των παιδιών τους να μην μπορούν να πληρώσουν σε απόγνωση.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 00:21 | Δ. Στεφανου

    Κύριε Υπουργέ. Έχετε τη απόλυτη συμπαράσταση μου στο πολύ δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει να φέρεται εις πέρας. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι εάν η Κυβέρνηση θέλει πραγματικά να βγάλει το κράτος μας από τους δύσκολους καιρούς που περνάμε, δεν έχει παρά να εφαρμόσει την Ελληνική νομοθεσία. Δόξα τον Θεό το Ελληνικό κράτος έχει υπέροχους νόμους που δυστυχώς δεν εφαρμόζονται για λόγους που μόνον η εκάστοτε κυβέρνηση γνωρίζει.
    Η πλήρης ανικανότητα της εκάστοτε κυβέρνησης να μην μπορεί να επιβάλει την νομοθεσία σε όλους τους τομείς του κράτους εξυπηρετεί μόνον συμφέροντα ολίγων τα οποία καλούμαστε όλοι εμείς οι υπόλοιποι να πληρώσουμε είτε με αύξηση φόρων είτε με σπασμωδικές στιγμιαίες λύσεις.
    Δεν είναι δυνατών την ανικανότητα του κράτους να εισπράξει οφειλές προς αυτό να καλούμαστε εμείς οι υπόλοιποι να πληρώσουμε με περισσότερους φόρους.
    Εφαρμόστε τους νόμους με αυστηρότητα και δικαιοσύνη και να είστε σίγουρος ότι στο τέλος όλες σας οι ενέργειες θα στεφθούν με επιτυχία.
    Τα μεσα για τον ελεγχο υπαρχουν.

  • H φραση του υπουργου «Το φορολογικό βάρος θα κατανέμεται ισότιμα μεταξύ των πολιτών και ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα» εμπεριεχει μια αντιφαση.Ισοτιμη κατανομη του φορολογικου βαρους ειναι να πληρωνουμε ολοι το ιδιο.Π.χ. ολοι απο 100Ο ευρω.Το να πληρωνει καποιος αναλογα με την φοροδοτικη του ικανοτητα ειναι κατι διαφορετικο.Και δεν εχει παντα κοινωνικο ερεισμα το να πληρωνει καποιος αναλογα με αυτα που κερδιζει.Αναρωτιεμαι γιατι καποιος ο οποιος εχει ρισκαρει στην ζωη του,εχει πρωτοτυπες ιδεες τις οποιες εκανε πραξη με επιτυχια στην δουλεια του,εκανε οικονομικο ανοιγμα για να φτασει στο σημειο να βγαζει καποια χρηματα,εχει δωσει δουλεια σε κοσμο,τζιραρει αρκετα λεφτα αρα αποδιδει μεγαλα ποσα φ.π.α. εκτος του φορου εισοδηματος, ειναι δυνατος κρικος στην αλυσιδα της αγορας μεταβιβαζιζοντας εργο και σε αλλους κλαδους π.χ. μεταφορες,πρεπει να αποδιδει φορο αναλογα με το εισοδημα του και ταυτοχρονα ενας ανεπαγγελτος τεμπελης ο οποιος εχει επιλεξει να φυτοζωει,να στηριζεται σε εισοδηματα γονεων και σε επιδοματα να μην πληρωνει τιποτα.Εκτος εαν δεν υπαρχουν τεμπεληδες.

    Αν αποδεχθουμε λοιπον την υπαρχουσα εκδοχη του φορολογικου συστηματος,το να αποδιδεις περισσοτερα οταν κερδιζεις περισσοτερα χωρις τον φερεντζε της ισοτιμιας πεφτουμε σε μια δευτερη σκοπελο.Για να λειτουργησει το συστημα αυτο με ορους δικαιοσυνης θα πρεπει να εχουμε ολοι τα ιδια προνομια.Οποτε αναρωτιεμαι ξανα.Γιατι υπαρχουν πολιτες οι οποιοι λαμβανουν επιδομα οδοιπορικων,επιδομα συνεχους παρουσιας στην εργασια,επιδομα χρησης υπολογιστη,επιδομα υπευθυνοτητας,επιδομα παραγωγικοτητας κτλ κτλ και αλλοι πολιτες οι οποιοι δεν τα λαμβανουν.Γιατι υπαρχουν εργαζομενοι οι οποιοι θα λαβουν εφαπαξ και εργαζομενοι που δεν θα λαβουν.

    Το πρωτο σας βημα λοιπον κυριε υπουργε θα πρεπει να ειναι η αποκατασταση της ισοτιμιας αναμεσα στον ιδιωτικο και τον δημοσιο υπαλληλο.Και επειδη οι καιροι ειναι χαλεποι και δεν μπορει η εξισωση να γινει προς τα πανω καντε την επιτελους προς τα κατω.Καταργηση ολων των προνομιων που ισχυουν μονο στον δημοσιο τομεα.Χρησιμοποιειστε τα χρηματα που θα εξοικονομηθουν για επιδοτηση του βασικου μισθου στον ιδιωτικο τομεα.Ειναι καλυτερη μια ελλαδα που ολοι θα παιρνουν 1200 ευρω παρα η σημερινη ελλαδα.Ουτε επιδοματα παραμεθοριου,ουτε εξτρα χρηματα σε καποιον που εχει πτυχιο,ουτε φυσικα σε καποιον που εχει πτυχιο γυμναστικης ακαδημιας και εργαζεται στο υπουργειο οικονομικων.Εκτος αν τον πληρωνεται για να «τρεξει» την οικονομια.Ενας ενιαιος μισθος για ολους ανεξαρτητως θεσεως και χρονων προυπηρεσιας στον δημοσιο τομεα.Ολοι ανεξεραιτως να πληρωνονται με 1200 ευρω.Οποιος νομιζει πως αξιζει παραπανω μπορει να διεκδικησει τα λεφτα που αξιζει στην πραγματικη αγορα,στον ιδιωτικο στιβο που δινει μεταλλια σε αυτους που φερνουν διακρισεις.Αυτο θα ειναι οντως αναδιανομη κυριε υπουργε.

    Παμε τωρα στα επιδοματα ενισχυσης των χαμηλων εισοδηματων.Η κυβερνηση η οποια παραδεχεται πως εκατονταδες χιλιαδες πολιτες δηλωνουν πλασματικα πενιχρα εισοδηματα, η ιδια λοιπον κυβερνηση δινει και σε αυτους μεταξυ αλλων επιδομα αλλυλεγγυης,θερμανσης,ενοικιου.Τα χρηματα αυτα λοιπον δεν πιανουν τοπο γιατι απλα δεν πανε σε αυτους που πρεπει.

    Να καταριψουμε και εναν μυθο.Αυτον της φοροδιαφυγης των μεγαλων εταιρειων.Ναι οι μεγαλες εταιρειες κερδιζουν πολλα χρηματα γι αυτο ειναι μεγαλες.Ναι συσσωρευουν ανομοιομορφα πλουτο στα χερια λιγων.Αλλα οποιος εχει δουλεψει στοιχειωδος στην ζωη του γνωριζει πως πολυ δυσκολα κρυβουν εισοδηματα.Η μεγαλη φοροδιαφυγη γινεται απο την μαζα.Ολα τα συμβολαια αγοραπωλησιας σπιτιων γινονται με πηχη την αντικειμενικη τους αξια.Το 95% αυτων δεν δηλωνει το πραγματικο ποσο αγορας.Και ολοι αγοραζουμε σπιτι ειμαστε ελληνες.Εκατονταδες χιλιαδες ευρω μεταφερονται ημερησιως στην βουλγαρια απο εισαγωμενους ζητιανους των φαναριων.Πραγματικη Μπιζνα.Δεκαδες κλαδοι επαγγελματων οι οποιοι δεν εκδιδουν αποδειξεις.Νομιμα.Εχετε παρει ποτε αποδειξη απο βενζιναδικο?Απο λαικη αγορα?Ουτε εγω.Τα παραδειγματα ειναι απειρα εγω παραθετω παρακατω ενα απλο και πολυ…δαπανηρο.Η θεσσαλονικη εχει 2.000 ταξι.Και η κουτση μαρια γνωριζει πως στην πιατσα η αγορα μιας αδειας ταξι κοστιζει απο 300.000-350.000 ευρω.Δεν υπαρχει δηλωθεισα στην εφορια αγοραπωλησια αδειας ταξι πανω απο 10.000 ευρω.Το κομπιουτερακι μου λοιπον κυριε υπουργε μου λεει πως αν αλλαξουν μια φορα χερια ολα τα ταξι μονο της θεσσαλονικης εχουμε ενα μαυρο ποσο των
    600 εκατομμυριων ευρω.Μην προσθεσετε και το οτι κανεις εκ των 4.000 οδηγων και ιδιοκτητων δεν δηλωνει εισοδημα πανω απο το οριο της φτωχειας γιατι το ποσο το ποσο μπορει να σας ζαλισει.Ειναι ενα απλο παραδειγμα ασελγειας στο ελληνικο φορολογικο συστημα με οπλο κρατικες αδειες οι οποιες ειχαν σκοπο οταν εκδοθηκαν να δωσουν δουλεια σε κατηγοριες πολιτων που ειχαν προβλημα διαβιωσης.

    Ο πρωθυπουργoς πριν λιγο καιρο κυριε υπουργε δηλωσε αναφορικα με την καταργηση της αποσυρσης πως δεν θελει την εκκροη συναλαγματος στο εξωτερικο αφουδεν κατασκευαζουμε αυτοκινητα.Αν τον δειτε ρωτηστε τον σας παρακαλω τα εξης.Τι κατασκευαζουμε?Ειναι φιλικη προς το περιβαλλον αποφαση?Εκνευρισε την Μερκελ πρωθυπουργο της χωρας που πληρωνει τα περισσοτερα λεφτα στην ευρωπαικη ενωση μεγαλο μερος τους το οποιο καρπωνομαστε μεσω επιδοτησεων?Και το ποιο σημαντικο.Ειναι η δεν ειναι προστατευτισμος να παιρνουμε μετρα τα οποια οδηγουν σε καταναλωση εγχωριων προιοντων? Ολοι οι ηγετες χωρων εν μεσω κρισης δηλωναν πως ο προστατευτισμος μπορει να οδηγεισει την παγκοσμια οικονομια σε καταρευση.Μαλλον δεν γνωριζουν το δογμα ΠΑΣΟΚ.Και ενα παραδειγματακι κυριε υπουργε.Αγοραζω γιατι ετσι θελω,ειναι δικαιωμα μου μια ΒMW M3.Ολοι οι ευρωπαιοι πολιτες που την αγορασαν πληρωσαν απο 45.000-60.000 ευρω.Εγω ο Ελληνας θα αγορασω το ιδιο αυτοκινητο 100.000 ευρω και η χωρα μου που θα εισπαξει τον υπερογκο αυτον φορο θα πληρωσει προστιμο στην ευρωπαικη ενωση επειδη επιβαλλει τετοιους φορους.Αφου το αγορασω θα καταναλωνω πολυ βενζινη γιατι εχει και κοντα 4000 κυβικα μοτερ και επειδη και εσεις γνωριζετε οτι το 60% της τιμης της βενζινης ειναι φοροι σημαινει οτι θα αποδιδω και πολλα εσοδα στο κρατος.Επισης οταν θα κανω service θα πληρωνω οσο τρια αυτοκινητα μαζι ,θα βοηθαω και την τοπικη οικονομια και τον συγκεκριμενο κλαδο.Αλλα δεν σας φτανουν ολα αυτα θα με αντιμετωπισετε σαν κοινο εγκληματια,θα μου βαλετε δυσθεωρητα τελη κυκλοφοριας σαν να ειμαι ο μεγαλυτερος φονιας του περιβαλλοντος,θα πληρωσω τεραστια ασφαλιστρα,και θα μου βαλετε και μια εκτακτη εισφορα γιατι θεωρουμε πλουσιος ασχετα αν εγω μπορει να μην εχω ουτε σπιτι,ουτε εξοχικο και απλα μου αρεσουν τα αυτοκινητα.Και ολα αυτα ενω η Ελλαδα παραγει κατω απο το 1% του ετησιου ποσου CO2 παγκοσμιως αλλα δεν πειραζει.Ενας ελληνας λιγοτερος με Μ3 ειναι σοβαρο επειχηρημα στην Κοπεγχαγη.

    Και ετσι η κουβεντα κυριε υπουργε μας εφερε στην πρασινη αναπτυξη.Δεν εχουμε χωματερες,δεν εχουμε μοναδες βιολογικου καθαρισμου,δεν εχουμε ανακυκλωση σκουπιδιων,η αναρχη δομηση καταστρεφει δαση και θαλασσες,ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2!!!!.Kαι πως θα το κανουμε αυτο?Επιδοτωντας τα φωτοβολταικα παρκα.Πληρωνοντας την ΚW/h 45 λεπτα πανω απο την πραγματικη της τιμη σε ιδιωτες.Το κομπιουτερακι μου κυριε υπουργε μου λεει πως απο το 2020 με πιασμενο τον στοχο τον 10.000 ΚW/h θα πληρωνει ο ελληνας φορολογουμενος ετησιως 2 δις ευρω υπερκοστολογημενη αλλα πρασινη ενεργεια.Ακουμε πως η ελλαδα και η Βρετανια εχουν το καλυτερο δυναμικο αερα για εκμεταλευση ανεμμογενητριων και παραγωγη ενεργειας,αλλα αποκρυπτουμε πως η Βρετανια θα κατασκευασει 7 επιπλεον πυρηνικους σταθμους.Αποκρυπτουμε οτι αγοραζουμε ρευμα απο πυρηνικο σταθμο της Βουλγαριας,και οτι θα αγοραζουμε και απο τον μελλοντικο σταθμο της Αλβανιας.Η πρωτη δυναμη σε πρασινη ενεργεια στον κοσμο η Δανια εχει αγγιξει το 27% της συνολικης της παραγωγης απο…πρασινα μεσα.Εμεις λιγνητη η πυρηνικα κυριε υπουργε εκτος αν ειμαστε η μοναδικη χωρα που ανακαλυψε την ψυχρη σσυντηξη.Α και κυριε υπουργε.Ακουστε τι μου πε καποιος που του το πε καπιος αλλος ραδιο αρβυλα δηλαδη.»Πηγα να κανω αιτηση για φωτοβολταικο παρκο των 100 KW μου παν πως δεν δεχονται αιτησεις γιατι εχουν ηδη
    2.500 και στην συνεχεια με προσσεγισαν καποιοι που μου μεταβιβαζουν την κυριοτητα της εταιρειας τους που ειναι μεσα στις εγκεκριμενες
    2.500 χιλιαδες εταιρειες εναντι του ευτελους ποσου αερα των 100.000 ευρω.Πραγματικα ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.»

    Κυριε υπουργε αφου θελετε 9-11 δις επιπλεον εσοδα την επομενη χρονια για να κατεβασετε το ελλειμα στο 9%,και αφου η φοροδιαφυγη στην ελλαδα ειναι 50 δις τοτε γιατι ψαχνεστε με τα υπολοιπα φορολογικα μετρα?Γιατι θα πιασετε απο τα 50 δις της φοροδιαφυγης maximum 9δις.Αν εισασταν πιο συγκεκριμενοι και ανακοινωνατε στον κοσμο ποσο εχετε κοστολογησει τα υπολοιπα εσοδα απο αλλα μετρα,δηλαδη την αλλαγη στην φορολογηση των επιδοματων,τα επιπλεον εσοδα απο τον φορο ακινητης περιουσιας κτλ κτλ τα 54 μετρα που λεει και ο κυριος πολυζωγοπουλος,τοτε το κομπιουτερακι μου θα σας ελεγε τελικα ποσα λεφτα απο φοροδιαφυγη θα πιασετε τελικα.Πανω οριος σας οχι ο ουρανος αλλα τα 9δις.Κατω οριο σας?Αν αυξηθει και ο ΦΠΑ,προχωρησετε τα ημιηπαιθρια τοτε δεν σας υπολογιζω να πιασετε τελικα πσσο ανω του 1 δις.Συγχαρητηρια.Θα μειωσετε την φοροδιαφυγη κατα 2%.
    Ευχομαι καλη χρονια ,ευχομαι να κερδισω φετος εγω το ευρω της βασιλοπιτας και ευχομαι να μην φορολογηθει.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 00:15 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

    ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ, ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΣΤΕ ΑΠΟ ΑΓΟΡΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ SPREADS KAI EU, ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΓΚΑΖΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ
    ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΕΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ
    ΤΟΥ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ.

    ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ
    ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ

    Α)ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΨΩ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΜΗΝΩΝ

    Β)ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ.

    ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ

    ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΩ
    1)MISMANAGEMENT ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    ΣΠΑΤΑΛΕΣ,ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΗ

    2) ΑΓΝΟΙΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
    ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

    3)ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ
    ΚΟΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
    ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ , ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ
    ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΟΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ
    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΜΑΤΩΝ ΚΙ ΟΧΙ Η ΑΙΤΙΑ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.ΜΗΠΩΣ ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ
    ΕΣΟΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΑΝΟΝΤΑΝ ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ?ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΠΑΤΑΛΟΥΣΑΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ.

    ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
    ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΟ 1ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ.Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500ΔΙΣ ΕΥΡΩ.ΤΟ 65% ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ 7% ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΕΣ(ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ)Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ insolvent.

    ΤΑ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΛΕΣΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΠΩΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ,ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ,ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ,ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΕΣ,ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΩ ΤΟΥ 26%,ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ
    ΠΙΕΣΕΙΣ.

    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΚΙ ΕΣΕΙΣ
    ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΣ,ΤΗΣ ΕΚΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ SOLUTION PARADOX.

    ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΣΟ ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΕΤΡΑ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
    ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,Η ΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ (ΒΛΕΠΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ 5+ ΔΙΣ ΕΥΡΩ,ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΛΟΓΩ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Κ.α) ΚΑΙ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΘΕΤΙΚΟΣ,ΕΝΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ ΓΡΑΜΜΙΚΑ, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
    ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΝΩ Η ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ ΚΛΠ.(ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ 2 Η 3 ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ)

    ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΕΘΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΣΤΩ ΠΡΑΣΙΝΟ.ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΠ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΕΝΩ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ.
    ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΔΕΝ ΓΕΝΗΘΗΚΑΜΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ
    ΟΙ FINANCIAL TIMES.ΜΗΠΩΣ ΛΗΣΜΟΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΑΠΟ bailouts ΑΝΩ ΤΩΝ 9 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ Η ΜΗΠΩΣ ΤΑ BAD LOANS
    ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ 200% ΤΟΥ ΑΕΠ
    ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥΣ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ. ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΕΣΑΣ,ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΤΟΝ ΗΛΙΟ?

    ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

    Η ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΤΕ

    Α)ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ

    Β) ΣΤΑΘΕΡΗ,ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΛΟΥΤΟ ΕΞΑΓΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΤΑΙ
    ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ Η ΕΠΙΔΥΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ (ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
    ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΛΠ)ΝΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ
    ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ.
    ΟΧΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΟΧΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ,ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ
    ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΠΟΣΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΛΟΓΩ
    ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ
    ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ Η ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ
    ΕΜΜΕΣΑ ΟΛΟΙ.

    1Η ΦΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
    ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
    1)ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΙ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΛΠ.

    2)ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 2 ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΩΣ 5% ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
    ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ KI ΟΧΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ MANAGEMENT ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ
    ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ ΩΣΤΕ
    ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
    ΤΟ CASH ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ,ΕΚΕΙ
    ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΟΦΕΛΗ ΑΣΧΕΤΩΣ
    ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ.

    3)ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΝΟ ΕΡΓΩΝ ΜΕ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΤΟΥ 5%,
    ΜΕΣΑ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ,ΔΗΜΟΥΣ,ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ,ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΟ ΧΑΑ.
    ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ.

    4)ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ
    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟ.ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ
    ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΤΟ
    ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΩΒΕΙ ΣΕ BAILOUT.

    5)ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΧΑΑ ΩΣ ΜΟΧΛΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΛΗΨΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΩΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝΩΣΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ, ΚΙ ΟΧΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ
    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.ΠΛΑΙΣΙΟ,ΦΟΥΡΛΗΣ,ΦΟΛΙ Κ.Α ΜΙΚΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ.ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΙΧΑΝ
    ΚΑΙ ΤΙ ΦΟΡΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΕΙ ΕΙΤΕ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ
    ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ,ΣΤΟ ΧΑΑ Η ΣΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ,ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

    2Η ΦΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.

    ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ
    Α)SALES TAX ΑΠΟΘΑΡΥΝΣΗ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗ
    ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ.
    KAI
    Β)ΕΠΙΒΟΛΗ WEALTH TAX ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΚΛΠ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ
    ΕΝΤΟΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ.
    ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ 8ΕΤΙΑΣ
    ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ.

    Γ)KAI ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ INCOME TAX.ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.

    1)ΕΝΙΑΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ
    ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΩΣ 23%.ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ.ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ CAPITAL GAINS TAX ΓΙΑ ΟΜΟΛΟΓΑ,ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ.

    ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ 35% ΓΙΑ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΜΕΤΟΧΕΣ, ΟΜΟΛΟΓΑ
    ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ 200,000 ΚΑΙ ΑΝΩ .ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΑΠΟΘΑΡΥΝΘΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΟΠΩΣ Η ΤΩΡΙΝΗ.

    ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΚΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ Η ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ,Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΜΟΧΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ
    Η ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΛΤΩΜΕΝΗΣ .ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΧΩΡΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ.

    2)ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΖΙΡΟ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 25%.ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ 15% ΑΝΑΛΟΓΑ
    ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ,ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

    3)ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΥ Η ΟΛΙΓΟΠΩΛΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ 28%

    4)ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΛΠ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΑ ΔΛΠ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ.

    Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΕΡΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
    ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΜΕΙΩΘΕΙ
    Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΝΕΕΣ
    ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ?

    ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ. ΤΟ CASH ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΕΩΝ, ΣΕ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ, ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.ΛΑΘΟΣ ΜΕΤΡΟ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ.

    ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΟΠΙΣΤΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 8ΕΤΙΑΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΤΟ ΔΙΟΓΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΕΙΤΕ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ?

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 00:27 | Παναγιώτης

    K.Yπουργέ,
    Για να σταματήσει η φοροδιαφυγή πρέπει να γίνει ποινικό αδίκημα με αυστηρότατες ποινές. Μετά από 1 ή 2 παραβάσεις να αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του εν λόγω παραβάτη για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα να του επιβάλλεται ένα μεγάλο χρηματικό πρόστιμο. Αν μετά την επαναλειτουργία ξαναπέσει στο αδίκημα της φοροδιαφυγής έστω και για 1 φορά, να του αφαιρείται η άδεια οριστικά….
    Όσο για τον υπάλληλο εφοριακό που πιθανόν χρηματιστεί για να καλύψει κάποιον που φοροδιαφεύγει, (ή και για οποιονδήποτε άλλο προκύψει ότι καταχράστηκε δημόσιο χρήμα) η ποινή πρέπει να είναι βαρύτατη με δήμευση περιουσίας και φυλάκιση.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:22 | ΓΕΔ

    Κύριοι, καταθέτω
    Μερικές Παρατηρήσεις επί του Τρόπου Υπολογισμού των Αντικειμενικών Αξιών των Ακινήτων.
    1.Η αντικειμενική αξία πρέπει να είναι πάντοτε μικρότερη της πραγματικής (στη Σουηδία π.χ υποχρεωτικά εκ του νόμου δεν πρέπει να υπερβαίνει το 75% της πραγματικής). Αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε (π.χ σε υποβαθμισμένες περιοχές των Πατησίων, της Ομονοίας αλλά και εκτός Αθηνών π.χ στη νήσο ΄Ιο). Αυτές οι αδικίες πρέπει να διορθωθούν.
    2.Στο έντυπο Υπολογισμού της Αξίας Γηπέδων ΑΑ-Γης:
    2.1. Η απομείωση της αξίας του ακινήτου στο 90% στην περίπτωση συνιδιοκτησίας είναι πολύ μικρή, ιδίως όσον αφορά πολλούς συνιδιοκτήτες. Εκτός του ότι ο συντελεστής αυτός θα πρέπει να μειωθεί (π.χ στο 75%), θα πρέπει επίσης να διαφοροποιηθεί ανάλογα με τον αριθμό των συνιδιοκτητών.
    2.2. Στο ίδιο έντυπο, η αύξηση της Βασικής Αξίας (ΒΑ) με το συντελεστή 1,8 στην περίπτωση αρδευόμενης αγροτικής έκτασης είναι υπερβολική για πολλούς λόγους και αμφισβητήσιμη (π.χ ύπαρξη παλαιού πηγαδιού με λίγο νερό χαρακτηρίζει την έκταση αρδευόμενη ή όχι; Η εύκολη δυνατότητα άρδευσης μιάς έκτασης που στην πράξη δεν γίνεται, χαρακτηρίζει την έκταση αρδευόμενη ή όχι κ.ο.κ). Πιστεύω ότι πρέπει ο συντελεστής 1,80 να μειωθεί δραστικά!
    2.3. Στο ίδιο έντυπο ΑΑ-Γης, στην ενότητα οικοπεδική αξία (Α Οικ) στους Συντελεστές Ειδικών Συνθηκών, η μείωση στο ήμισυ της οικοπεδικής αξίας εάν το κύριο κτίσμα έχει παλαιότητα μεγαλύτερη των 30 ετών φαίνεται και υπερβολική και αυθαίρετη. Το βασικό κριτήριο θα έπρεπε να είναι εάν το κύριο κτίσμα είναι κατοικίσιμο ή άλλως πως χρησιμοποιήσιμο. Σε καταφατική απάντηση ο συντελεστής θα έπρεπε να διαφοοποιηθεί αναλόγως των ετών παλαιότητος (όπως , π.χ. συμβαίνει στο έντυπο Κ2 του Υπολογισμού της Αξίας Κτισμάτων με αντικειμενικά κριτήρια). Εάν όμως το κτίσμα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έχει, ο συντελεστής 0,50 θα πρέπει δραστικά να μειωθεί (π.χ στο 0,10).
    2.4. Η αύξηση της αντικειμενικής αξίας με βάση την απόστασή της από τη θάλασσα είναι αυθαίρετη και εν πολλοίς άδικη. Στην Σημείωση 2 της σελίδας 1 του εντύπου ΑΑ-Γης η απόσταση ορίζεται ως «…η ελάχιστη ευθεία οριζόντια απόσταση ανάμεσα στην εδαφική έκταση και τη θάλασσα…». Φαντάζομαι ότι «απόσταση» νοείται σε κάτοψη . Η αντικειμενική αξία αυξάνεται κατά 80% εάν η πιο πάνω απόσταση είναι μικρότερη των 100μ κλπ. Στην πράξη συχνά η πιο πάνω απόσταση μπορεί να είναι μηδεν (0) και η θάλασσα να μην είναι προσβάσιμη λόγω απότομου γκρεμού!
    Η σχετική κατηγοροποίηση θα πρέπει να αλλάξει και να προβλέπει :
    α) αν η έκταση είναι πρώτη προς τη θάλασσα με τρείς υποδιαιρέσεις: αα) σε υπαρκτή, ανεξαρτήτως μεγέθους. προσβάσιμη αμμώδη ή με βότσαλα ακτή, ββ) σε βραχώδη ακτή, και γγ) σε υψόμετρο μεγαλύτερο των π.χ. 5 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.
    β) κατηγοροποίηση για τα μη εφαπτόμενα της θάλασσας ακίνητα ανάλογα με την συντομότερη απόσταση πρόσβασης στη θάλασσα.
    3.Στο Έντυπο Κ2 του Υπολογισμού της Αξίας των Κτισμάτων με αντικειμενικά κριτήρια οι Συντελεστές Αποπεράτωσης (ΣΑΠ) είναι υπερβολικοί (Συνήθως ένα κτίριο δεν αποπερατώνεται ελλείψει χρημάτων και τα -ιδίως μακροχρονίως- ημιτελή κτίσματα συνήθως είναι κακοφτιαγμένα ώστε συχνά να μειώνουν την αξία, αν ο νέος ιδιοκτήτης χρειαστεί να τα γκρεμίσει…)
    4. Στο έντυπο 4 Υπολογισμού Αξίας Αποθηκών σε Οικόπεδο Εντός Σχεδίου ή σε Οικισμό θα πρέπει να δοθούν σαφείς οδηγίες πότε η Αποθήκη θεωρείται υπόγεια και πότε όχι με δραστική απλοποίηση της διαδικασίας (χωρίς δηλ. πιστοποιήσεις από την Αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία ή από διπλωματούχο μηχανικό κλπ.)

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:11 | ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

    α)Το αφορολογητο να ειναι της ταξεως των 5000 ευρω χωρις αποδειξεις,
    β)Να ισχυουν ολες οι αποδειξεις,
    γ)Σε ορισμενες κατηγοριες αποδειξεων (γιατροι,υδραυλικοι,ηλεκτρολογοι,εμπορικα καταστηματα,κεντρα διασκεδασης),να υπαρχει συντελεστης 2,δηλαδη οι δαπανες αυτες να διπλασιαζονται ως προς τον υπολογισμο για την συμπληρωση των υπολοιπων 7000 ευρω…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:57 | Κοτσάκος Στέλιος

    Επειδή οι απλές λύσεις είναι πάντοτε οι πιο αποτελεσματικές και οι πιο εύκολα αποδεκτές και εφαρμόσιμες, η δική μου πρόταση για ένα δίκαιο και απλό φορολογικό σύστημα έχει ως εξής:
    1. όλοι οι πολίτες που ζουν στην χώρα μας (ανεξαρτήτως αν έχουν εισοδήματα ή όχι) θα πρέπει να αποκτήσουν ΑΦΜ.
    2. όλοι οι πολίτες θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση και Ε9, κατά προτίμηση ηλεκτρονικά, για μείωση της γραφειοκρατίας.
    3. Η φορολογική δήλωση θα πρέπει να έχει δύο στήλες. Η μία θα περιλαμβάνει τα έσοδα από οποιδήποτε πηγή (με τα αντίστοιχα παραστατικά στοιχεία) και η άλλη τα έξοδα για οποιαδήποτε δαπάνη (με τις αντίστοιχες αποδείξεις). Χωρίς καμία εξαίρεση ή αυτοτελή φορολόγηση και για κανέναν όλοι ανεξαιρέτως οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώνουν έσοδα και έξοδα και να φορολογούνται μόνον στο καθαρό τους εισόδημα.
    Αποτέλεσμα ενός τέτοιου φορολογικού συστήματος θα είναι η τάση του φορολογούμενου να ισοσκελίσει τα έσοδα με τα έξοδα, ώστε να έχει τον μικρότερο προσωπικό φόρο, άρα θα πρέπει να παίρνει αποδείξεις για κάθε του δαπάνη και θα πρέπει να καταναλώνει τα εισοδήματα του. Επομένως:
    α) το κράτος θα εισπράτει το μέγιστο δυνατό ΦΠΑ, θα μειωθεί η εισφοροδιαφυγή και θα ελαχιστοποιηθεί η φοροκλοπή.
    β) θα αυξηθεί η κατανάλωση άρα και η παραγωγή, με επακόλουθο την μείωση της ανεργίας, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τους αναπτυξιακούς ρυθμούς στην οικονομία.
    γ) οι εφοριακοί απλά θα ελέγχουν τα εισοδήματα και τις δαπάνες και δεν θα διαπραγματεύονται.
    δ) οι φορολογούμενοι θα εμπιστεύονται το κράτος και το κράτος θα τους αντιμετωπίζει σαν έντιμους πολίτες και όχι σαν κλέφτες και επομένως θα τους φορολογεί μόνον μία φορά και έτσι τα καθαρά εισοδήματα των φορολογούμενων δεν θα καταλήγουν στις Ελβετικές Τράπεζες.
    ε) με την φορολογική δήλωση και το Ε9 ο κάθε πολίτης πλέον θα πρέπει να αιτιολογεί τις δαπάνες του σε συνδιασμό με τα έσοδα του (πόθεν έσχες), άρα θα μειωθεί και η διαφθορά.
    στ) Οι υπέρογκες και προκλητικές αμοιβές,εφόσον δεν καταναλώνονται
    νόμιμα, θα φορολογούνται και θα καταλήγουν σε μεγάλο ποσοστό στα κρατικά ταμεία.
    Θεωρώ ότι ένα τέτοιο φορολογικό σύστημα θα είνει δίκαιο, διαφανές, απλό, φιλικό στον πολίτη και θα συμβάλει τα μέγιστα (σε συνδιασμό βέβαια με την μείωση της γραφειοκρατίας) στην ανάπτυξη της χώρας, καθώς το πολύπλοκο φορολογικό σύστημα,η ανισότητα στην φορολόγηση (απαλλαγές, αυτοτελής φορολόγηση κλπ.), η δυνατότητα διαπραγμάτευσης των εφοριακών με τους φορολογούμενους, τα εισπρακτικά μέτρα, οι έκτακτες εισφορές κλπ., οδήγησαν την οικονομία της χώρας στα πρόθυρα της κατάρευσης.
    Ευχαριστώ που μου δόθηκε η ευκαιρία να υποβάλω έστω συνοπτικά την πρόταση μου.

    Καστοριά 29-12-2009
    Κοτσάκος Στέλιος

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:03 | Κατερίνα Χ

    ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΦΟΡΩΝ
    Προτείνω να αναπροσαρμοστεί άμεσα το ποσό που καταβάλουν οι λιανοπωλητές λαϊκών αγορών το οποίο εδώ και χρόνια παραμένει το ίδιο. Το ποσό καταβάλλεται τον Ιανουάριο.
    Επίσης να αναπροσαρμοστεί το πόσο που καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων (μέχρι επτά δωμάτια) που φορολογούνται με τεκμαρτό τρόπο αφού προηγηθεί έλεγχος διότι όλοι δηλώνουν μέχρι επτά και φορολογούνται τεκμαρτά ενώ έχουν παρανόμως περισσότερα δωμάτια (η αυθαιρεσία στη Χαλκιδική οργιάζει).

    ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Φ.Π.
    Για τις δηλώσεις Φ. Εισοδήματος φυσικών προσώπων. Να μην κατατίθενται δηλώσεις φόρου εισοδήματος ηλεκτρονικά από όλους παρά μονό από τους μισθωτούς και συνταξιούχους που δηλώνουν εισόδημα μέχρι 12000 ευρώ διότι έχει διαπιστωθεί ότι πολλοί βάζουν πλαστές οικογενειακές δαπάνες και έτσι εξασφαλίζουν επιστροφή φόρου κάτω από 1500 ευρώ η οποία δεν ελέγχεται από τη ΔΟΥ.
    Να μην υποβάλλονται ηλεκτρονικά δηλώσεις μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών με εισόδημα 12000 ευρώ και άνω ή εάν οι οικογενειακές δαπάνες υπερβαίνουν ένα όριο.
    Όσον αφορά για την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης (σε επιδόματα και άλλες κλασικές απολαβές) κατά την γνώμη μου πρέπει να εφαρμοστεί από φέτος οικ. έτος 2010 διότι οι περισσότεροι έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα και είναι προετοιμασμένοι ψυχολογικά και δεν πρέπει να τους δώσετε χρόνο να βρουν άλλες μεθόδους για να φοροδιαφύγουν. ΠΡΟΣΟΧΗ το εφ άπαξ των συνταξιούχων να μην περιλαμβάνετε στα μέτρα.

    ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
    Εδώ και δύο χρόνια είχε βγει απόφαση να καταργηθούν τα Π.Ε.Κ. Δεν εφαρμόστηκε Καταργήστε τα και στείλτε τους ελεγκτές στις Δ.Ο.Υ. διότι αποδυναμώθηκαν από ελεγκτές και θεωρώ ότι εκεί βρίσκεται ο μεγάλος όγκος της φορολογητέας ύλης. Κατά τη γνώμη μου μην κάνετε καμία αλλαγή στον κλάδο για φέτος για να δείτε πως θα λειτουργήσει το σύστημα.

    ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
    Πρέπει οπωσδήποτε να συνδεθούν οι ταμιακές μηχανές κατευθείαν με το TAXIS για να εισπράττεται άμεσα το Φ.Π.Α. και να επεκταθεί το μετρό και σε αυτούς που εκδίδουν Α.Π.Υ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της φοροδιαφυγής υπάρχει με τους γιατρούς.
    Πρέπει να κάνετε έκκληση στους πολίτες από τα Μ.Μ.Ε. να απαιτούν απόδειξη. Δώστε στους πολίτες κίνητρο μεγαλύτερο από το 19% που κερδίζουν από το να μην ζητούν απόδειξη. Οι αποδείξεις πρέπει να ελέγχονται από την εφορία. Με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού νομίζω ότι ο ελληνικός λαός έχει αντιληφθή πλέον ότι η φοροδιαφυγή είναι πρόβλημα που αφορά όλους μας. Επίσης, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα τηλεφωνικό κέντρο όπου θα γίνονται καταγγελίες πολιτών για την περίπτωση που δεν εκδίδεται απόδειξη.

    ΜΕΙΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ
    Όσον αφορά για το διοικητικό κόστος θεωρώ ότι μια μεγάλη πληγή είναι τα ενοίκια των Δημοσίων κτηρίων. Άκουσα ότι οι τράπεζες διαπραγματεύονται ξανά το ενοίκιο του κτηρίου και ελαττώνουν το ποσό του ενοικίου που καταβάλουν, ερευνήστε το θέμα αυτό.

    ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ Ν.Π.
    Επιτέλους οι Π.Α.Ε. ας πληρώσουν τα χρέη τους στο δημόσιο, βλέπουμε τεράστιες αμοιβές στους αθλητές και δεν πληρώνουν τα χρέη τους. Να μην τα χαρίζετε.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:22 | κωνσταντινα

    Κύριε υπουργέ, συμφωνώ οτι πρέπει να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Αλλά ξέρεστε, ημουν νια και γέρασα και ακόμα ακούω για την φοροδιαφυγή σε αυτό το κράτος. θεωρώ, οτι, το πράγμα ειναι απλό.ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΕΙΣΤΕ ΑΜΜΕΣΑ απο το κέντρο εως το τελευταίο χωριό τις εφορίες. Μήπως να προσλάβουμε υπαλλήλους ειναι και υψιλόμισθοι1111111111Που ανα πάσα στιγμή μπορεί να γίνει ελεχγος. Εγώ είμαι 51 ετών νοσηλεύτρια δημόσιος υπάλληλος και παίρνω 1100, το εισόδημά μου ειναι τέτοιο που πλήρώνω τα εξοδά μου και στηρίζω τους γονείς μου οταν μπορώ. Το αναφέρω αυτό, γιατί πως ειναι δυνατό συνάδελφοι δημοσ. υπάλ. με την ιδια εκπαίδευση η και χωρίς να παιρνουν τα 3 πλάσια χρήματα;;;;;;;;;;;; να εχουν σπίτια η βίλες η κότερα και να μήν αποδίδουν στο κράτος τα ανάλογα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;. Αν δεν ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΊΤΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑ οπως γίνετε στην ευρώπη και στην αμερική δεν θα γίνει ΤΙΠΟΤΑ, ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΑ. Μετα γιατι δεν ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΕ τα στοιχεια λογαριασμών, ενοικίων, υπαλήλων, ΚΑΤΑΘΈΣΕΩΝ, κότερων, βίλες, κ.α, γιατρων δικηγόρων συμβολαιογράφων δημοσ. υπαλήλ. που εγω φαίνομαι να ειμαι μια πλούσια δημοσ. υπάληλ.;;;;;;;;;;;;;;; τα εσοδα τους με τα εξοδά τους;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ΑΜΜΕΣΑ ΕΛΕΧΓΟΣ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΟΠΩΣ ΚΆΝΕΙ ΚΑΘΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:50 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ (ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ) ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ Ή ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Κ.Λ.Π.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:11 | ΘΩΜΑΣ

    να μη υπάρχει αντιπολίτευση. αφού πάντα το πρώτο κόμμα κυβερνά και νομοθετεί όποιο νόμο θέλει.
    Η αντιπολίτευση δεν προσφέρει πραγματικά.

    Αφού ο πρωθυπουργός διορίζει τους υπουργούς και ζητά την
    παραίτηση των όποτε θέλει. Αφού δηλαδή ένα άτομο ο πρωθυπουργός κυβερνάει.
    Εκτός αν εκλέγονται οι υπουργοί από τη βάση με ξεχωριστό
    ψηφοδέλτιο.

    Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό να μη πληρώνονται οι της αντιπολίτευσης. Να μη υπάρχουν επιτροπές , υποεπιτροπές κλπ
    δημοσίων υπαλλήλων , βουλευτών και η επιτροπή εφαρμογής
    διαταξεων για την αποζημίωση του πολίτη για την μη έγκαιρη η μη διεκπεραίωση της υποθέσεως του με επί πλέον αμοιβή
    και να δίνονται τα χρήματα απ ευθείας στον πολίτη .
    Ο πρόεδρος της δημοκρατίας να μη έχει άλλο μισθό
    Να έχει μόνο τη σύνταξη που ειχε ή τον μισθό αν είναι
    εν ενεργεία υπάλληλος.

    Να καταργηθούν οι παρελάσεις η να γίνονται χωρίς κανένα έξοδο
    και απώλεια εργασίας δοκιματικές κλπ.
    Να καταργηθεί η φωταγώγηση των χριστουγεννιάτικων δέντρων
    των πάρκων των χανδακιών,των πλατειών κλπ. Εκτος αν τα πληρώνουν οι δήμαρχοι και οι νομάρχες από τα δικα΄ τους και όχι από τα δημόσια έσοδα.
    Να καταργηθεί το Ευρώ , να επανέλθει η δραχμή για να
    μη γίνεται εξαγωγή των δραχμ,ων στο εξωτερικό.
    εκτός αν έχει το Ε. την ίδια αγοραστική αξία σε όλα τα
    μέλη της ευρωπαικής ένωσης.
    να εισάγονται στις σχολές ιατρικής ,νομικής . μηχανικών χωρίς
    εξετάσεις . Να υπάρχουν σε κάθε πόλη χιλιαδες επιστήμονες
    αυτού του ειδους , ώστε να αναγκασθούν να μειώσουν την αμοιβή τους. Να κόβουν αποδείξεις και να εισπράτουν όσα
    δηλώνουν σήμερα [10000] ευρώ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:56 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Κ.Υπουργέ.αντε να μαζέβουμε ολες τις αποδείξεις,συμφωνουμε αλλα οι μικροαποδείξεις απο καφετέριες,γυράδικα,κ.λ.π των 2,3,4,ευρω που θα είναιπάρα πολλες ειναι αδύνατον να καταγραφούν στο τέλος τού έτους στήν κατάσταση που ανακοινώσατε .ΜΗΠΩΣπρέπει να το ξανασκευτείται?

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:24 | ΣΑΚΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
    ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
    ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ .
    ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΓΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:03 | Δ. Στεφανου

    Κυριε Υπουργε. Ακουσα στα νεα αποψε σχετικα με της αποδειξεις που θα πρεπει να ζητουμε και ποιες θα ειναι, αλλα δεν ακουσα τιποτα για αποδειξεις βενζινης. Νομιζω οτι πρεπει οποσδηποτε να συμπεριλαμβανονται στην λιστα αποδειξεων που πρεπει να ζητουμε. Πρεπει και τα βενζιναδικα να εκδιδουν αποδειξεις.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:05 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Αξιότιμοι κύριοι,

    θα σας παρουσιάσω το δικό μου case study, που ελπίζω να σας δώσει μια ευρύτερη εικόνα και να βοηθήσει στην λήψη απόφασης για τα νέα φορολογικά μέτρα…
    α) Μηνιαίο καθαρό οικογενειακό εισόδημα…2,700€.
    Η εταιρία που εργάζομαι μας οφείλει τρεις (3) μισθούς.
    Έχω δύο κορες για τις οποίες δίνω 2,000€ (1,400€ & 600€ αντίστοιχα – πραγματικά ποσά) για ιδιαίτερα μαθήματα ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Η μεγάλη προετοιμάζεται για Πανελλήνιες. (Δωρεάν παιδεία! Γιατί τα φροντιστηριακά μαθήματα έχουν υψηλότερη αξία από εκείνα του σχολείου? βέβαια είναι ρητορική η ερώτηση, αλλά…). Αναγκάζομαι και ζητάω την μηνιαία χορηγία του πατέρα μου (είμαι 44 ετών!). (Εκείνος πως θα δικαιολογήσει αυτή τη δαπάνη? Θα του κόψω απόδειξη?).
    Ακολουθούν δαπάνες για ιδιωτική ασφάλιση υγείας/νοσοκομειακής περίθαλψης, σπιτιού κλπ. Προσθέτουμε και τα πάγια έξοδα λειτουργίας του σπιτιού…. ΦΩΣ,ΝΕΡΟ,ΤΗΛΕΦΩΝΟ…αααα μην ξεχάσουμε, πρέπει να φάμε κιόλας….Θα έρθει λοιπόν το κράτος να επιβάλει φόρους. ΠΟΥ? σε ΠΟΙΟ εισόδημα? τι αποδείξεις θα πρέπει να υποβάλλω? των καθηγητών/τριών που δεν κόβουν? Γιατί να εξαιρεθούν οι ανελαστικές δαπάνες των εταιριών κοινωνικής ωφέλειας?
    β) ΦΟΡΟΣ ΓΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ. Οι γονείς μου έχουν από κληρονομιά τρία (3) ακίνητα που το σύνολο της αντικειμενικής τους αξίας πλησιάζει το 1,000,000€. Αν, όπως φημολογείται ή έχετε διαρρεύσει για να δείτε αντιδράσεις, αυξήσετε το φόρο/συντελεστή, από 16,000€ (που αναλογεί με τα σημερινά δεδομένα) θα πρέπει να καταβάλλουν τουλάχιστον 56,000€ (!!!!) για να τα μεταβιβάσουν σε μένα. Έχουν δε ήδη καταβάλλει για φόρους κληρονομιάς μεγάλα ποσά. Το δε ετήσιο εισόδημα που καρπούνται από αυτά ανέρχεται στα 24,000€. Αν υπάρχει κράτος δικαίου γιατί πρέπει να πουλήσουμε ακίνητο ή να πάρουμε δάνειο για να τακτοποιήσουμε το θέμα? Ετησίως πληρώνονται οι αναλογούντες φόροι και η σχετικά πρόσφατη εφεύρεση του ΕΤΑΚ…
    Πιστεύετε ότι θα αντέξουμε?
    Ας γίνετε πιο δημιουρικοί στην αναζήτηση εσόδων και μην επιβαρύνετε άλλο τους εύκολους στόχους…
    ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:00 | karagiannis georgios

    ποινικοποιηση φοροδιαφυγης αυστηροτατη η μονη λυση ,

    αποκτηση φορολογικης παιδειας στα νεα παιδια απο μικρη ηλικια ,

    αλλα κυριως πολιτικη βουληση απο την κυβερνηση την
    οποια δεν ειχε η προηγουμενη κυβερνηση και για
    αυτο αποδοκιμασθηκε.

    ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ του ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ
    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙΤΕ
    ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΤΕ ΣΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:56 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Κ.ΥΠΟΥΡΓΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΜΕ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ 1100 ΕURO ΜΙΣΘΟ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ , ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ 1100 EURO ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 26 ΧΡΟΝΙΑ , ΜΟΝΟ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ,ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΟΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Π.Χ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ , ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ , ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ 2ΠΛΑΣΙΟΥΣ ΚΑΙ 3ΠΛΑΣΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. Α Δ Ι Κ Ι Α.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:01 | Γ. Ταμπακος

    Μπορείτε να σκεφθείτε κάτι επαναστατικό??

    Καταργείστε την άμεση φορολογία για εισοδήματα μέχρι 60.000 ευρώ και γλυτώνετε από όλες τις διαδικασίες, διαφθορά, φασαρίες κλπ

    Προωθείστε την φορολογική αμνησία, μην ρωτάτε που τα βρήκε κάποιος για να αγοράσει σπίτι, οικόπεδο, κλπ

    Ομως ΠΡΕΠΕΙ το κράτος να ζήσει. ΑΠΛΑ αυξήστε την έμμεση φορολογία και αυξήστε τον ΦΠΑ πχ σε 25%.

    Υπολογίστε πόσα δεν φέρνει η άμεση φορολογία, πόσα όμως εξοικονομούνται από την μείωση όλου του κόστους είσπραξης των φόρων, πόσο θα μειωθεί η διαφθορά.

    ΝΑΙ χρειάζεται μηχανισμός είσπραξης του ΦΠΑ, εκεί πρέπει να εστιαστεί η προσπάθεια.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:04 | Δημήτρης Δ.

    Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
    Πιστεύω πως ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που καθορίζει το τί θα δίνουν οι πολίτες στο κράτος, πρέπει να έπεται ενός δίκαιου συστήματος αμοιβών, ιδιαίτερα των υπαλλήλων του κράτους. Εφόσον πρώτα παίρνει ο κάθε πολίτης και μετά δίνει. Θα σας πάω λοιπόν σε αυτό το τί παίρνουν οι πολίτες και ειδικότερα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο. Επειδή είμαι συνταξιούχος δημόσ.υπάλληλος και τα τελευταία 12 χρόνια της καριέρας μου υπηρέτησα ως τμηματάρχης σε νευραλγικό τμήμα ατόμων, γνωρίζω αρκετά την κατάσταση εκ των έσω και προτείνω τα εξής:
    1. Να καταργηθούν όλα τα επιδόματα, εκτός από το ανθυγιεινής εργασίας εκεί που πράγματι υπάρχουν οι συνθήκες. Είναι γνωστό σε όλους ότι όποιος κλάδος έχει δύναμη πίεσης, δηλαδή μπορεί να κάνει απεργία που θα «πονέσει» αμέσως, πετυχαίνει και υψηλά επιδόματα. Βλέπε τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας που με μία ώρα απεργίας έχουν φθάσει τα επιδόματά τους όσο και τον μισθό τους. Βλέπε από την άλλη τους δασκάλους και καθηγητές, που κανένας δεν πολυνοιάζεται για την απεργία τους, έχουν τους χαμηλότερους μισθούς (συνολικά).
    2. Να καθιερωθεί ημερολόγιο εργασιών σε κάθε επιστασία, ομάδα εργαζομένων ή άλλο μικρό εποπτευόμενο σύνολο. Στο ημερολόγιο αυτό θα αναγράφονται οι εργασίες του κάθε υπαλλήλου στο ωράριό του. Έτσι ο προϊστάμενός του θα έχει μια βάση δεδομένων για να τον αξιολογήσει. Θα μπορεί να καθιερωθούν και πόντοι (credits) για κάθε είδους εργασία και κάθε μήνα να συγκεντρώνονται αυτοί οι πόντοι για κάθε υπάλληλο.
    3. Να εξορθολογισθεί η αξιολόγηση των υπαλλήλων και να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καριέρα τους. Οι αξιολογητές να παρακολουθήσουν σχετικά ταχύρρυθμα σεμινάρια στα Περιφερειακά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης. Να υπάρχουν και ορισμένοι ειδικοί επιθεωρητές που θα ελέγχουν και θα βελτιώνουν την πορεία της όλης διαδικασίας.
    4. Βάσει της μηνιαίας ή της εξαμηνιαίας ή, έστω, της ετήσιας αξιολόγησης και του γενικού βαθμού ή των πόντων που θα συγκεντρώνει κάθε υπάλληλος, να προκύπτει μια επιπλέον ποσοστιαία αμοιβή του, η οποία θα αποτελεί επιβράβευση και κίνητρο για τον ίδιο, αλλά και αφορμή άμιλλας για τους υπόλοιπους (η αμοιβή θα είναι αντίστοιχα μηνιαία, εξαμηνιαία ή ετήσια ή κατανεμημένη στους επόμενους 6 ή 12 μήνες).
    5. Να αναμορφωθούν τα καθηκοντολόγια των υπαλλήλων, έτσι ώστε να τους ανατεθούν περισσότερες υποχρεώσεις και περισσότερη εργασία, η οποία να φθάνει τουλάχιστον στο 80%, συγκρινόμενη με αυτή των αντίστοιχων υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα. Σήμερα, εκ πείρας εκτιμώ ότι βρίσκεται κάτω από το 60%. Στη συνέχεια να γίνει αντίστοιχος εξορθολογισμός και επανεκτίμηση των οργανικών θέσεων, έτσι ώστε τελικά να μειωθεί ο τόσο πτοκλητικά διογκωμένος δημόσιος τομέας, για τον οποίο έχουμε γίνει περίγελως σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο.
    Ευχαριστώ για την τιμή να με «ακούσετε» και παραμένω στη διάθεσή σας.
    Σας εύχομαι κ. Υπουργέ κουράγιο και επιτυχία στο έργο σας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:48 | γ.δαβραδος

    Τα ταμεια του κρατους ειναι αδιανα.
    Τοφορολογικο συστυμα δεν εκαμε καλα την δουλεια του.
    Ολοι μας ειμαστε υποχρεωμενοι να φορολογουμεθα.
    Να εφαρμοστουν οι νομοι,απο ολους και για ολους.
    Ο υπευθυνος υπουργος με διαλογο με τους κοινωνικους φορεις μπορει να βαλει ταξη στο χαος.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:12 | stamatis

    Κύριε υπουργέ προτείνω να δηλώνεται η διατροφή που δίνουμε για τα παιδιά μας ,να μην υπάρχει στο τέλος φορολογική απαλλαγή? Δεν είναι παράλογο, αφού τα λεφτά τα περνούν κάθε μήνα από τον λογαριασμό μας?

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:04 | Dimitris L.

    ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ Φ.Π.Α. Σήμερα υπάρχουν 3 συντελεστές Φ.Π.Α., ο χαμηλός με 4,5%, ο μεσαίος με 9% και ο υψηλός με 19%. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΔΥΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ, ΕΝΑΣ ΜΕ 10% ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΜΕ 20%. Όσες κατηγορίες επιχειρήσεων υπάγονται σε Φ.Π.Α. με 4,5% και 9% ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ στο 10% και οι υπόλοιπες από το 19% στο 20%. Η ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΚΑΤΑ 2 ΜΟΝΑΔΕΣ και η ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, θα δημιουργήσει μεγάλη αντίδραση, σαφέστατη επιδείνωση της ύφεσης στην αγορά, τάσεις περαιτέρω αποφυγής πληρωμής του ΦΠΑ, με αποτέλεσμα τα προβλεπόμενα οφέλη για το Δημόσιο να είναι ΑΣΗΜΑΝΤΑ. Απεναντίας, με ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ, οι όποιες αντιδράσεις θα απορροφηθούν εύκολα και σύντομα αφού θα επικρατήσει ένα αίσθημα δικαίου στην αγορά και εν πάσει περιπτώσει θα θεωρηθεί ως μία αποδεκτή συμβολή όλων στα δημόσια έσοδα. Πιθανές σκέψεις για αναπροσαρμογή των τιμών από μεμονωμένες επιχειρήσεις θα επαναπροσδιοριστούν στην πορεία ή θα είναι ασήμαντης επίπτωσης και εν τέλει τα οφέλη του Κράτους από την μετάταξη με ταυτόχρονη μικρή αύξηση των συντελεστών, θα είναι πολλαπλάσια ΧΩΡΙΣ ουσιαστικά την επιβάρυνση του οικονομικού κλίματος και της επιχειρηματικότητας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 23:20 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ

    Πρέπει όλοι βενζιλοπώλες ταξιτζήδεςκ.τ.λ να έχουν ταμειακές μηχανές και να δίνουν πάντα απόδειξη.Ολοι οι ελευθεροι επαγγελματίες πρέπει να έχουν επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαργιασμούς και να απαγορεύονται οι πληρωμές μετρητοίς.Τα φάρμακα να πωλούνται μόνο με ιατρικές συνταγές θεωρημένες απο την εφορία η γραμένες σε συνταγολόγια
    ταμείων.Οταν εκτελείται μια συνταγή θα ενημερώνεται το ΥΠΟΙΚ άμεσα on line για Α.Φ.Μ γιατρού,φαρμακείου,αρ.μητρώου φαρμακείου,γιατρού και άλλα στοιχεια που θέλει,έτσι θά γνωρίζει ένα μέρος της πελατείας των γιατρών.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:54 | prousas paris

    1]ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ Δ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
    2]ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ ΣΤΟ 10%
    3]ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ
    4]ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΟ 15%

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΦΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ !!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:32 | ΖΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 1800CC ΚΑΙ ΑΞΙΑΣ 20.000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΥΡΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΕΛΗ ΜΕ ΕΝΑ ΙΔΙΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΞΙΑΣ 60000 ΕΥΡΩ.

    ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΡΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΕΛΗ.

    ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ
    ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ(!) .ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ
    ΠΛΑΦΟΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΩΡΙΟ. ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.

    ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΝΠΙΔ,
    ΝΠΔΔ,ΟΤΑ ΚΛΠ.

    ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΦΠΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ
    ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΤΑΝ ΕΞΩΦΛΟΥΝΤΑΙ Η ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ
    ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΦΠΑ. (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΞΩΦΛΗΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ 2-3 ΧΡΟΝΩΝ!)

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΚΑΤΩΤΑΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
    (ΣΥΝΤΑΞΗ+ΕΚΑΣ)ΠΧ 900 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΕΚΑΣ.ΠΧ 55Ο ΣΥΝΤΑΞΗ+350 ΕΚΑΣ, 600ΣΥΝΤΑΞΗ+
    300 ΕΚΑΣ,605ΣΥΝΤΑΞΗ+295 ΕΚΑΣ=900….ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ !!!!(ΣΥΝΤΑΞΗ+ΕΚΑΣ=900)

    ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΧ 70% ΕΛΛΗΝΕΣ 30% ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ
    ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ
    ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:49 | ΘΩΜΑΣ

    Na μη πληρώνοται οι αντιδήμαρχοι, Αντινομάρχες, συνδικαλιστές.
    να αποσπώνται στις θέσεις αυτές δημόσιοι υπάλληλοι που
    γνωρίζουν ή έχουν σπουδάσει διοικητικό δίκαιο , χωρίς επί πλέον μισθό, από υπηρεσίες στις οποίες κάθονται και δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να κάνουν τηλέφωνα και δημόσιες σχέσεις ,για τήν άλλη εργασία που κάνουν κρυφά
    πχ μηχανικοί πολεοδομίας, διγηγόροι, φακελλάκια .
    όταν θα υπάρχει ενεντίον τους καταγγελία για διαφθορά να
    παύονται με συνοπική διαδικασία,
    Οι διαφορές ουσίας των πολιτών με το δημόσιο να εκδικάζονται
    εντός μηνός , και όχι όπως σήμερα που εκδικάζεται μετά θάνατον
    ΝΑ τροποποηθεί το άρθρο 259 του Π.Κ παράβαση καθήκοντος
    υπαλλήλου ,να μην χρειάζεται ως στοιχείο ο ειδικός δόλος
    του σκοπού της αράλλειψης για τη ζημια

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:30 | sofia rousaki

    Θέλω να αναφέρω κάποιες σκέψεις μου σχετικά με τη φοροδιαφυγή (και την πάταξή της), σε σχέση με τον τρόπο φορολόγησης του εισοδήματος και τον έλεγχο που γίνεται απο τα αρμόδια τμήματα. Δεν ισχυρίζομαι ότι οι γνώσεις μου επι του θέματος είναι πολλές, ή σφαιρικές – μπορεί και να θεωρηθούν αφελείς, όμως ελπίζω να βάλουν ένα μικρό …λιθαράκι, στην αναδόμηση/αναδιαμόρφωση του δυσλειτουργικού, όπως αποδεικνύεται, υφιστάμενου συστήματος.

    Η Ελλάδα στα επίσημα χαρτιά περνάει απο οικονομική κρίση, ωστόσο, στην πραγματικότητα ζει λόγω των «μαύρων» χρημάτων και της επιλογής των Ελλήνων για εφήμερες οικονομικές διευκολύνσεις (όπως π.χ. να πληρώσει λιγότερα στον γιατρό χωρίς απόδειξη). Δυστυχώς, έχει αποδειχθεί απο την νεώτερη ιστορία ότι δεν υπάρχει αξιοκρατία, ότι πάντοτε οι «μεγάλοι» διαφεύγουν και μένουν ατιμώρητοι, ότι δεν αποδίδεται δικαιοσύνη ποτέ, ότι τα πάντα εξαγοράζονται με λαδώματα και φακελάκια, οπότε το καλύτερο που έχει να κάνει ο κάθε πολίτης είναι να «σώσει» τον εαυτό του και να ασχοληθεί μονάχα με το προσωπικό του ώφελος, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα το ευρύτερο, κοινό καλό (αν όχι αδιαφορώντας εντελώς γι’ αυτό).

    Κάτι που λειτουργεί προβληματικά είναι η έλλειψη κινήτρων για να είναι κανείς νόμιμος (γιατί να πάρω απόδειξη;) σε συνδυασμό με την απουσία ουσιαστικού ελέγχου, ευκολία συγκαλύψεως και εξαγοράς των ελεγκτικών μηχανισμών. Θα πρότεινα λοιπόν, τα εξής (αφορούν τα φυσικά πρόσωπα):
    1. ενιαίο αφορολόγητο εισόδημα (και για μισθωτούς και για ελευθ. επαγγελματίες) τα 10.500 ή 12.000 ευρώ
    2. ενιαίος φορολογικός συντελεστής 17-20%(και για μισθωτούς και για ελευθ. επαγγελματίες)για τα επόμενα 18.000 ευρώ -δηλ. μέχρι τα 30.000 ευρώ καθαρού εισοδήματος
    3. Αύξηση κατά 3% για το επόμενο κλιμάκιο φορολόγησης (δηλ. το 37% να γίνει 40%, τόσο για μισθωτούς όσο και ελευθ. επαγγελματίες).
    4. Αύξηση 5%, απο 40 σε 45% δηλ. για τα καθαρά εισοδήματα πάνω απο 75.000 ευώ.

    Επιπλέον, να δωθεί κίνητρο για να ζητήσει ο πολίτης απόδειξη παροχής υπηρεσιών (μια και ορισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν, ζώντας με μαύρα χρήματα):η απόδειξη παροχής υπηρεσιών να συνυπολογίζεται στη μείωση του φορολογητέου εισοδήματος αν δηλωθεί στις δαπάνες.

    Με αυτές τις μικρές τροποποιήσεις, θα δοθεί κίνητρο στους φορολογούμενους των 30.000 ευρώ να μη διστάσουν να δηλώσουν το εισόδημά τους, έχοντας μία ηπιότερη φορολογία, και οι ελευθ. επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν να αναγκάζονται να κοψουν απόδειξη – αφού θα μειώνει το φορολογητέο εισόδημα του πελάτη τους. Έτσι, ο καθένας θα πάει στο …πραγματικό του φορολογικό κλιμάκιο!

    Τέλος, είναι πολύ σωστό να ψηφιοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες της εφορίας, να συσχετίζονται τα δεδομένα ανά τομέα και να γίνεται τυχαίος έλεγχος – χωρίς ειδοποίηση – στον κάτοχο του ΑΦΜ που θα «κληρώσει» ο server. Και αν οι Έλληνες αρμόδιοι είναι επιρρεπείς στην χρηματοδότηση, ή την «επιείκεια», ας ζητήσουμε απο τους έτερους Ευρωπαίους συναδέλφους να πραγματοποιήσουν εκείνοι τους ελέγχους που εμείς δεν είμαστε «ικανοί» να κάνουμε.

    Δεν θέλω να μακρυγορήσω – σίγουρα οι σκέψεις μου αφορούν ένα πολύ μικρό κομμάτι της οικονομικής διαχείρισης και μακάρι να μπορούσα να ακουμπήσω όλα τα ζητήματα… Ίσως θα έπρεπε να αναθεωρηθούν οι δαπάνες του κράτους, ώστε να αποδοθούν περισσότερα κονδύλια εκεί που είναι το μέλλον της Ελλάδας: στην παιδεία των νέων. Οι νέες γενιές επ’ ουδενί ΔΕΝ θα έπρεπε να μολυνθούν με την ασθένεια του «Ελληνάρα» ατομιστή/ωχ-αδερφιστή. Μόνο ενισχύοντας την παιδεία, αναθεωρώντας το σύστημα καλλιέργειας ημιμαθών, αδιάφορων, απαθών όντων-ψηφοφόρων, θα μπορέσει να αποβληθεί η υπάρχουσα καταστροφική νοοτροπία του Έλληνα…

    Με την ελπίδα να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα μας και να υπάρξει παραγωγικότητα, ευημερία και αξιοκρατία,
    Σοφία Ρουσάκη

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:20 | ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Το μετρο των αποδειξεων ειναι τελειως λαθος.Το 2011 ανακοινωσατε οτι
    ολες οι δηλωσεις θα αποσταλουν ηλεκτρονικα.Προσπαθηστε να ενημερωσετε
    τον πινακα που ζητατε (ΑΦΜ επιχειρησης.ονομα επιχειρησης-ο ΑΦΜ αραγε δεν
    ειναι αρκετος-νουμερο αποδειξης και ποσο)με την βοηθεια βεβαια ενος πολυ
    καλου μεγενθυτικου φακου και τοτε θα καταλαβετε οτι ολη η ελλαδα να καταχωρει δεν προκειται ποτε να τελειωσει.
    Εαν ισχυσει το 50 αφορολογητο και 50 με αποδειξεις,απο τον Μαρτιο η εκ-
    καθαριση της μισθοδοσιας θα γινετε λογικα με το μισο αφορολογητο (πχ αντι 12000 ευρω 6000 ευρω)οποτε το καθαρο πληρωτεο μηνιαιο ποσο θα ειναι μειωμενο λογω του αυξημενου μηνιαιου φορου.Με την φορολογικη
    δηλωση και εφοσον ο φορολογουμενος καταθεσει αποδειξεις λογικα θα δικαιουτε επιστροφη φορου.Εχω ακουσει οτι σκεφτεστε για 3 η 5 χρονια
    να μην επιστρεφετε φορους, αλλα θα τους επιστρεψετε ολους μαζι με προσαυξηση 10%.Δεν μπορω να πιστεψω οτι τα παραπανω ειναι αληθινα σεναρια και οτι ζητατε απο τα μισθωτα κοροιδα εκτος απο φορους και δανεικα.
    Το μετρο του αντικειμενικου προσδιορισμου ειναι τελειως λαθος.Απο το
    1000000 φορολογουμενους(ελευθεροι επαγγελματιες κλπ)για μενα μονο το
    30% εχουν φορολογικο ενδιαφερον.Ειναι οι επιχειρησεις που εχουν απο
    μεσαια μεχρι τεραστια κερδη.Οι υπολοιπες ειναι της πλακας.Για να το
    αναλυσουμε.1)Μηχανικοι,αρχιτεκτονες κλπ-σε τεχνικες εταιρειες με μπλοκακιπου προσφερουν αποκλειστικα τις υπηρεσιες τους σε αυτες κοβοντας 12 αποδειξεις το χρονο- το ΙΚΑ τους θεωρει μισθωτους και
    αν γινει ελεγχος ζητα ενσημα ασθενειας.Αραγε ποιος ειναι ο ακριβης
    αριθμος τους που πρεπει να αφαιρεσουμε απο το 1000000.
    2)Ποσοι δικηγοροι αραγε το 2009 σε ολη την επικρατεια δεν κανανε απολυτως τιποτε ουτε μια δικη-οι δικηγορικοι συλλογοι εχουν
    στοιχεια.Επισης ποσοι δικηγοροι εξαναγκαζονται να δουλεψουν με παγια
    αντιμισθια σε επιχειρησεις και μετα τις κρατησεις το καθαρο πληρωτεο
    ποσο ειναι μικροτερο μιας υπαλληλου γραφειου.Σ’αυτους δεν γινετε προσληψη στον ΟΑΕΔ και αν απολυθουν δεν προστιθενται στους ανεργους.
    Ποσοι γονεις κλπ δεν καλυπτουν τα εξοδα δικηγορικων γραφειων ελπιζοντας σε κατι καλυτερο.
    3)Ποσες επιχειρησεις εχουν δημιουργηθει με προγραμματα του ΟΑΕΔ και
    που η διαρκεια ζωης τους ειναι ισως λιγοτερη του χρονου.Ειναι και
    αυτες κυριε πρωθυπουργε στο 1000000 και διαμορφωνουν τον μεσο ορο;
    4)Ποσοι αραγε καθηγητες ,μεταφραστες,γυμναστες,μουσικοι σε ωδεια,δασκαλοι κλπ , κλπ, κλπ ειτε στο δημοσιο ειτε στον ιδιωτικο τομεα εξαναγκαζονται να θεωρησουν βιβλια και μπλοκακια- ποσους πρεπει
    να αφαιρεσουμε απο το 1000000.
    Υποσχεθηκατε την μετατροπη χιλιαδων εργαζομενων με μπλοκακι να γινουν
    μισθωτοι- για επενθυμιση.
    ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΟΜΑΣΑ
    ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ
    ΠΡΟΒΛΕΨΗ-ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ 2010 ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ
    ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:59 | Dimitris L.

    ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΟΥ Φ.Π.Α ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙς ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Σήμερα όλες οι παραπάνω επιχειρήσεις είτε εκδίδουν βιβλία, είτε εφημερίδες και περιοδικά κάθε μορφής (ακόμα και αυτά με life-style ή σεξίστικο περιεχόμενο) υπάγονται σε συντελεστή 4,5% με αποτέλεσμα να έχουν μονίμως πιστωτικό υπόλοιπο, αφού όλα σχεδόν τα υπόλοιπα έξοδά τους υπάγονται σε συντελεστή 19%. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ λοιπόν η μετάταξή όλων αυτών των επιχειρήσεων στον μεσαίο συντελεστή 9% ή ακόμα και στον υψηλό 19%, όπως ισχύει για όλες τίς υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου χαρτιού, είτε είναι παραγωγικές είτε μεταποιητικές. Να σημειωθεί ότι 15 μεγαλύτερες εκδοτικές επιχειρήσεις της χώρας έχουν κύκλο εργασιών περί το 1 δισεκ. ευρώ και το όφελος για το Δημόσιο από ενδεχόμενη μετάταξή τους στο 9 ή 19%, θα ανήρχετο σε 45 ή 145 εκατ. ευρώ αντίστοιχα!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:49 | giorgos

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
    Πιστεύω πώς ο Κυρ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ σας δίνει ένα μέρος της λύσης που ζητάτε .
    Και σε συνδυασμό του αφορολογήτου με απόδειξης για όλες τις δαπάνες, (από τον γιατρό … έως την καθαρίστρια της σκάλας) και με πρόστιμο αρκετά υψηλότερο για τον καταναλωτή θα το πετύχετε απόλυτα.
    Γιατί ο Έλληνας Πονάει στην τσέπη.
    Τα τελευταία χρόνια ο καταναλωτής, είναι αυτός που ζητά την αφαίρεση του ΦΠΑ από τις δαπάνες του, γιατί μπορεί (εσείς του δίνεται αυτό το δικαίωμα με πρόσχημα την χαμηλότερη τιμή ) να επιλέξει ανάμεσα στο φτηνό, χωρίς ΦΠΑ και στο ακριβό με ΦΠΑ, το φτηνό χωρίς ασφάλιση και το ακριβό με ασφάλιση το φτηνό χωρίς φορολογία και το ακριβό με φορολογία και αυτό γιατί μπορεί ο κάθε (κακομοίρης/α) να κάνη ως δεύτερη ΄΄ μαύρη ΄΄ εργασία το επάγγελμα του γιατρού …… έως και την καθαρίστρια στην σκάλα.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:09 | ΘΩΜΑΣ

    όπως όλοι γνωρίζουν , από την οικοδομή εισπράτουν πάρα πολλοί ελεύθεροι επεγγελματίες , όπως επίσης και το δημόσιο
    με τον ΦΠΑ , [υλικών παροχή υπηρεσιών , μηχανικών ,δικηγόρων
    συμβολαιογραφων κλπ ]
    συμβάλλει δηλαδή ένας ιδιοκτήτης οικοπέδου όταν οικοδομεί
    στην προσορά εργασίας , και στα δημοσια έσοδα.
    Φθείρεται δε ο ίδιος απ΄ το άγχος που έχει άπό την αγορά
    του οικοπέδου , την έκδοση άδειας κπλ μέχρι να κατοικήσει
    την οικοδομή.
    Σε αντίθεση με έναν άλλο έχει τα χρήματα στο σπίτι
    ή στην τράπεζα, Αυτός δεν πληρώνει πουθενά ούτε φθείρεται
    ούτε συμμετέχει.
    Υπάρχει όπως διαφορετική αντιμετώπιση στην εισφορά και φορολόγηση. Συμπεραίνεται ότι το κράτος τιμωρεί εκείνον που
    δημιουργεί , προσφέρει και συμετέχει.
    Προτείνω να φορολογηθούν περισσότερο οι καταθέσεις , ώστε
    να καταλάβουν όσοι τα έχουν οτι π΄ρεπει να ανοίξουν τα
    σεντούκια και να δώσουν κίνηση στην αγορά.
    Επίσης να επεκτεθούν τα σχέδια όλων των πολεων
    με ένα μόνο νόμο , απλά και χωρίς περεκλίσεις.
    πχ επεκείνονται τα όρια σχεδίων 500 μ από το υπάρχον σε
    ΄λες τις πόλεις όπου υπάρχει σχεδιο πόλης για την οικοδόμηση.
    Ετσι όσοι έχουν θα αγοράσουν. Οσοι έχουν ακίνητο τα εισρπάξουν και θα δώσουν κίνηση την αγορά, γιατί σήμερα
    έχουν γη αλλά δεν έχουν χρήματα.
    Θα εργασθού ν , τοπογράφοι, μηχανικοί, συμβολαιογρ΄φοι, δικηγοροι
    εργάτες -τεχνίτες, υλικά οικοδομών, κλπ
    εύκολα πράγματα αλλά γιατί δεν τα κάνουν οι κυβερνήσεις.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:01 | Διαμαντής

    Ναι είμαι υπέρ της άρσης μονιμότητας… και την επιστροφή του μισθου των 3,60…
    Ναι είμαι υπέρ της αξιολόγησης της δουλειας των δημοσίων υπαλλήλων και απόλυση αν δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους… Είναι ο μόνος τρόπος να χάσει επιτέλους την αίγλη του αυτός ο κλαδος και να πάρει η Ελλάδα μια ανάσα!!!!!!!…
    Εκτός του ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υπερδιπλασιοι…. πληρώνονται και παραπάνω απ΄ότι αξίζουν ή δουλεύουν… Οπότε μην κλαιγεστε για το που πάνε τα λεφτά…. Εκεί πάνε…
    Εκτός λοιπόν των δημοσίων που βρήκαν την χρυσή γελάδα και ξύνονται όλη μέρα, όλοι οι άλλοι τρέχουν σαν παλαβοι να προλαβαίνουν τις μεταρρυθμίσεις και το πως να γλιτώσουν από έναν κακό συνεταιρο που αναγκαστικά έχουν στο σβέρκο τους… (το κράτος)..
    Γιατί το να έχεις έναν συνεταιρο που θα σε σέβεται και θα σε βοηθάει το καταλαβαίνω…. Αλλα να έχεις εναν συνέταιρο που εμφανίζεται μόνο στο τέλος της μέρας για να πληρωθεί δεν νομίζω πως το αντέχει κανείς…. Το λογικότερο λοιπόν σε μία τέτοια περίπτωση είναι να μην παρουσιάζεις το πραγματικό ταμείο… Εσείς οι πολιτικοι το κανατε να λειτουργεί έτσι το σύστημα….
    Τα λεφτα λοιπόν αγαπητοι διοικουντες μπορείτε να τα εξοικονομήσετε και μία φορά από την δική σας σάρκα. Πάρτε την απόφαση να απολύσετε τους μισούς δημόσιους υπαλλήλους,(που πλεονάζουν) και ΝΑ τα λεφτα!!!!
    Γιατί αν προσπαθησετε να ξεζουμίσετε τους υπόλοιπους (εκτός δημοσίων) όπως κάνετε εδώ και χρόνια…..δεν θα βρείτε ούτε σεντ!!!!
    Δεν θέλω να πω περισσότερα… χαρά μεγάλη είναι ακόμη και που σας μιλάμε μέσω του internet μπας και κάνετε κάτι γι’αυτή τη τόσο όμορφη χώρα που παρόλη την κακοποίησή της αυτή επιμένει να είναι όμορφη….
    Μήπως και κάνετε κάτι…. τώρα στα τελευταία… γιατί αν δεν είναι αυτά τα τελευταία μας, τότε τι άλλο πρέπει να δούμε για να πούμε αμήν!!!!!
    Τέλος οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι πάρα πολλές και πρέπει να γίνουν ΤΩΡΑ…
    Ένα δίκαιο και σταθερό ασφαλιστικό…. να ξέρουμε τι μας γίνεται για να προγραμματίζουμε καλύτερα τις δουλειές μας!!!….Μία σωστή και δυνατή παιδεία, χωρίς την παραπαιδεία, χωρίς φροντιστήρια….Να υπάρχουν οι συνθήκες για την δημιουργία και εξέλιξη λαμπρών μυαλών, και έξυπνων ανθρώπων…. ΑΝΘΡΩΠΩΝ όμως… κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ….
    Κάντε κάτι επιτέλους….. Καλή δημιουργική χρονιά…..

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:05 | Demetrios Angelides

    Πάταξη της φοροδιαφυγής των νυκτερινών κέντρων, εστιατορίων κτλ. εφαρμόζοντας την μέθοδο της τεκμηρίωσης π.χ. αριθμός ατόμων που εισέρχονται στα κέντρα ή στα εστιατόρια σε σύγκριση με τον τζίρο που δηλώνουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα!!Έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στην Γερμανία!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:25 | ΜΠΛΑΖΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Είστε σίγουροι ότι όλοι αυτοί που εμφανίζονται ως δικαιούχοι του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης είναι πραγματικά άτομα που χρήζουν της στήριξης της κοινωνίας; Υποθετικά:
    1. Χορηγείτε το επίδομα σε όσους (Α.Φ.Μ.) φαίνονται ότι το εισόδημά τους πληροί τις προυποθέσεις.
    2. Ανακοινώνεται ότι εφόσον εντοπισθεί κάποιος που το έλαβε χωρίς να το δικαιούται θα πληρώνει πρόστιμο π.χ. 50πλάσιο του επιδόματος.
    3. Αφού ολοκληρωθούν οι καταβολές, ελέγξτε τα Α.Φ.Μ. που δεν το έλαβαν (διασταύρωση στοιχείων, έλεγχος Ε9 κ.λ.π.)
    Τι νομίζετε ότι θα προκύψει;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:36 | ΝΙΚΟΣ Μ.

    Κυριε υπουργε,
    επιθυμω να θεσω τις αποψεις μου γενικοτερα θιγοντας καποιες θεματικες ενοτητες, που ηδη προβαλλονται
    α) Πληρης και ολοκληρωτικη χρηση των νεων τεχνολογιων , και του
    διαδικτυου σε ολα τα επιπεδα των συναλλαγων με τις ΔΟΥ προς αποφυγην
    των φαινομενων χρηματισμου που ειναι πολυ συχνο φαινομενο διοτι
    των συμφερον των εμπλεκομενων ειναι παραλληλο και βολευει ολους
    με μονο το Δημοσιο να βλαπτεται
    β) Συχνες αλλαγες προσωπων και θεσεων για τους εφοριακους
    ουτως ωστε να μην εχουν την δυνατοτητα να εμλεκονται σε χρηματισμους
    γ) Με την ολοκληρωτικη χρηση των ηλεκτρονικων συναλλαγων με τις ΔΟΥ
    θα επιτευχθει απελευθερωση του προσωπικου που «σκουριαζει» στα γραφεια και ασχολειται με την τηρηση αναχρονιστικων διαταξεων και με την επιβολη προστιμων για «ψυλλου πηδημα» βλ ΚΒΣ
    Το προσωπικο που θα απελευθερωθει θα μπορει μετα απο επιμορφωση να ριχτει στην «πιατσα» και να χρησιμευσει ως ελεγκτικο οργανο, παραλληλα με ΥΠΕΕ Η παρουσια τους θα ειναι συνεχης και και οντας «πανταχου παροντες»
    θα λειτουργησουν ως «φοβητρο» για την εκδοση αποδειξεων απο τους
    επιτηδευματιες που σημερα φοροδιαφευγουν συστηματικα ανεξαρτητως επαγγελματος. Διχως το φοβο των ελεγκτικων οργανων τιποτα δεν αποδιδει.Λειτουργια» μικτων κλιμακιων» σε συνδυασμο με υπηρεσιες του Υπουργειου Προστασιας του Πολιτη. Γενικευση των αποδειξεων, και συνδεση με το αφορολογητο. ΟΧΙ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟΥ «ΚΑΝΑΠΕ»βλ «ΠΕΡΑΙΩΣΗ»
    ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
    δ) Ποθεν εσχες αυστηρο διχως παρεκλισεις. Η δηλωση φορολογιας να ειναι ταυτοχρονα και περιουσιολογιο καθως καιμεταβολη αυτου καθε οικονομικο ετος
    ε)Μια κλιμακα φορολογιας για ολους και για ολα τα εισοδηματα
    στ) Ποινικοποιηση της φοροδιαφυγης
    ζ) Εμπρακτη αποδειξη απο τις κυβερνησεις οτι διαχειριζονται σωστα
    τα χρηματα των φορολογουμενων δεν τα κατασπαταλουν και μεσω των πορων αυτων διευκολυνεται η ζωη των πολιτων μεσα απο το » κοινωνικο κρατος» οπως γινεται σε χωρες με υψηλη φορολογια μεν αλλα μεγαλη ανταποδοτικοτητα δε.βλ ΔΑΝΙΑ
    Ετσι θα θεμελιωθει και η λεγομενη «φορολογικη συνειδηση»
    χωρις να διατυπωνεται οτι «το κρατος ειναι ο πρωτος κλεφτης και ο καλυτερος»
    Υψηλη φορολογια της μεγαλης ακινητης περιουσιας
    ΥΓ. Συγχαρητηρια για την πρωτοβουλια σας αυτη των ηλεκτρονικων διαβουλευσεων

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:36 | Μοναχός Αναστασιος

    Είμαστε για λύπιση πολίτες και κυρίως το αιώνια ανόητα φερόμενο κράτος. Κατήργησε ουσιαστικά το νόμο για το καπνισμα απλά και μονο με τα 70 τ.μ. Ομοια φέρεται και στα οικονομικά Τελικά δεν μπορούμε ούτε να αντιγράψουμε κάποιους?
    Σε ποιό κρατος εχουν τα σωστά μετρα αντιγραψτε επιτέλους
    Η Τουρκία επέστρεφε πριν 30 χρονια το 10% του ποσού των αποδείξεων κατα την δειάρκεια όλου του χρόνου μήπως ειναι μια καλή ιδέα? Γιατί να μαζευει ένας συνταξιούχος αποδειξεις? Στην καλύτερη περίπτωση θα τις δίνει στα παιδιά του άν δεν αρχίσει ενα εμπόρειο αποδείξεων.
    Γιατί ψάχνουν όλοι για κάποιο όριο αφορολόγητου?
    Να μετρούν όλες οι αποδείξεις και εφόσον το ποσόν τους είναι ίσο με το δηλωθέν εισόδημα να ειναι αφορολόγητος καθόσον:
    1.δεν καταχωνιάζει τα χρήματα και τα κυκλοφορεί.
    2. το 19% επιστρέφει στο κράτος (ΦΠΑ)
    3. τουλάχιστον άλλο ενα 20% επιστρέφει παλι στο κράτος μεσα
    απο τους εμμεσους φόρους.
    4. και βασικότερο δημιουργεί φορολογητέο εισόδημα
    στους υπολοιπους που αν δεν μπορούν να το καλύψουν με αποδείξεις να επιστρέφει και πάλι στο κράτος περρίπου άλλο ενα 25% υπο μορφή φόρου εισοδήματος σύνολο 19+20+25=64%
    Δεν ειναι αρκετά για να βγεί απο το τέλμα επιτέλους η οικονομία?
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΎΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΩΣΤΕ Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΜΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΥΝΙΣΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ
    Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΎΝΤΕΣ
    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
    ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΙΖΙΣΕΙ

    Υ.Σ. αλήθεια αυτες θα δόσουν κατι απο τα αστρονομικά (κερδη) τους?

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:45 | James Cartash

    Το οτι οι δημόσιοι υπάλληλοι μισθωτοί δε ξεφευγουν από τη φορολόγηση δε σημαίνει οτι δεν έχουν τεράστια προνόμια τα οποία αντισταθμίζουν τη δεδομένη φορολόγησή τους. Το να φορολογείσαι για ένα μισθό επιδωματικό κατα κύριο λόγο δηλαδή ρουσφετολογικό, δε το θεωρώ καθόλου βαρύ από τη στιγμή που απλά ποτέ δε τον δικαιούσουν. Οπότε ενοποίηση μισθών με επιδόματα στο δημοσιο και μείωση του συνολικού ποσού με φορολόγηση στη κλίματα και μείωση του μεγαλύτερου μέρους των επιδομάτων, είναι μονόδρομος για να εμπεδωθεί ένα συναίσθημα δικαιοσύνης στη κοινωνία. Το 10% είναι μείωση χάδι για επιδόματα τύπου «έγκαιρης προσέλευσης……».

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:17 | Γιώργος Γριβάκης

    Όσοι νομίζουν ότι ένας υπουργός κάμποσοι εφοριακοί (με όσα τους καταλογίζονται) μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα που έχει γίνει πλέον “εθνικό σπορ “ απλά πετούν το πρόβλημα στο μέλλον και την οικονομία στον γκρεμό που ούτως ή άλλως στο χείλος βρίσκεται. Έχω τοποθετηθεί (προηγουμένως) για ένα σύστημα διπλής φορολόγησης που είναι και αποτελεσματικό γιατί συμβαδίζει απόλυτα με την λογική των ερωτημάτων που έχει ο κάθε καταναλωτή τη “στιγμή της αλήθειας” δηλαδή όταν αγοράζει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία από παραγωγούς που έχουν τη δυνατότητα να φοροδιαφεύγουν.

    Α. Τύπος φορολόγησης
    Πρώτο ερώτημα. Να πληρώσω σήμερα 19% ΦΠΑ επί πλέον για δαπάνες που δεν εκπίπτονται από το συνολικό εισόδημα?
    Η απάντηση είναι ΟΧΙ και θα έλεγα αρκετά κατανοητή για 2.500.000 Έλληνες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας και αρκετά συνηθισμένη για τους υπόλοιπους
    Δεύτερο ερώτημα. Να πληρώσω σήμερα 19% ΦΠΑ για μια δαπάνη μέρος της οποίας εκπίπτεται ή μέχρι ορισμένου ποσού και να ωφεληθώ μετά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης ένα σαφώς πολύ μικρότερο ποσοστό?
    Η απάντηση και πάλι εδώ είναι ΟΧΙ.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

    Γι΄ αυτό λοιπόν κατάργηση του αφορολογήτου ποσού των 12000€ ή οποιουδήποτε άλλου.

    Με όλες τις αποδείξεις που θα συλλέγει ο κάθε καταναλωτής σε όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους θα διαμορφώνεται και το αφορολόγητο όριό του που για άλλους μπορεί να είναι 5000€, για άλλους 10,15,30000€ ή και διαφορετικά. Με αυτόν τον τρόπο όλοι θα ζητάνε αποδείξεις για να διαμορφώσουν υψηλότερο αφορολόγητο με προφανείς θετικές επιπτώσεις στην πάταξης της φοροδιαφυγής του ΦΠΑ. Μετά την αφαίρεση του αφορολογήτου ποσού το υπόλοιπο θα φορολογείται με αρκετά υψηλούς συντελεστές (προτείνω 30%-50%). Με αυτό το σύστημα επιπλέον το υπουργείο και η κυβέρνηση θα έχουν την δυνατότητα ανάπτυξης πολλαπλών πολιτικών ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγικής δραστηριότητας με διαμόρφωση ποσοστιαίων συντελεστών έκπτωσης για επιλεγμένα αγαθά. Η ανάπτυξη ενός τέτοιου συστήματος φορολόγησης απαιτεί ανάλογη μηχανοργάνωση και οργάνωση των αρμοδίων υπηρεσιών. Θα πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα στον κάθε φορολογούμενο ή τον λογιστή του καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους να καταχωρεί όλες αυτές τις αποδείξεις (ΑΦΜ και ποσό απόδειξης) στο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου δίδοντας παράλληλα σημαντικές δυνατότητες στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

    Β. Τύπος φορολόγησης
    φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με ένα χαμηλό αναλογικό συντελεστή. Στα πολύ χαμηλά εισοδήματα η φορολόγηση θα έχει ένα συμβολικό χαρακτήρα. Όλοι θα πρέπει να νοιώθουμε ότι συμβάλλουμε σε αυτό που γίνεται στην χώρα μας.

    Ένα φορολογικό σύστημα που έχει τη δυνατότητα καταγραφής πραγματικών αναγκών των πολιτών είναι και κοινωνικά δίκαιο.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:53 | Σεραφειμ Τομαρας

    Αξιοτιμοι κυριοι
    αναφερομαστε στην ληψη μετρων για την φορολογικη μετρυθμιση και ποια μετρα προτεινονται .
    Πρωτα απο ολα θα πρεπει το Κρατος να δεσμευτει οτι θα πρεπει να σεβεται τους νομους και να τους εφαρμοζει . Ειναι κριμα και αδικο να υποβαλομαστε στην καταβολη φορων και εισφορων οταν δεν εχουν αντικρισμα και οταν το κρατος με θεωρει Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ πολιτη , με το να φορολογει το ατομο μου και αλλους να μην τους αντιμετωπιζει ως ισοτιμους .
    Δεν μπορει να εχει θεσπισθει οτι για οποιαδηποτε συναλαγη μου με το δημοσιο να προκαταβαλω ως πολιτης τον φορο που απο το νομο αναλογει για να εχω φορολογικη ενημερωτητα και τα Ελληνικα δικαστηρια που δικαζουν στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ να δεχονται και να θεωρουν εγκυρη την εκπροσωπιση με δικηγορο οταν δεν εχει προκαταβληθει ο φορος που απο το νομο εχει ορισθει , ενω ο πολιτης εχει υποχρεωθει να προκαταβαλη την αμοιβη στον αμισθο δημοσιο υπαλληλο ( ποσοστο 20% επι της ακαθαριστης αμοιβης ) . Δεν ειναι δυνατον η δικαστικη κριση που εχει την δυνατοτητα να κρινει την εγκυροτητα των προσκομιζομενων αποδεικτικων με βαση το συνταγμα να μην αποκαθιστα την εννομο ταξη με βαση την αρχη της ισοτητας και να μη διασφαλιζει το δημοσιο συμφερον .
    Δεν μπορω ως πολιτης να αναφερθω στην ληψη των μετρων για φορολογικη μεταρυθμιση οταν δεν διασφαλιζεται η λειτουργεια του Κρατους Δικαιου .
    Οι δικαστικοι λειτουργοι καθορισαν το επιπεδο των αμοιβωβ τους χωρις να ρωτησουν εαν υπαρχουν τα χρηματα για να καταβληθουν απο το Ελληνικο Δημοσιο . Το επιπεδο αμοιβων μπορει να ειναι χαμηλο , ομως η πρωτοβαθμια αποφαση οφειλει να ειναι συννομη , ενω ο ιδιος εκφραζω αντιρρησεις και για αποφαση του Αρειου Παγου .
    Δεν ειναι δυνατο να δεχομαι την καταβολη φορων και να μου επιβαλεται η προσκομιση φορολογικης ενημερωτητας για οποιαδηποτε συναλαγη μου με το Δημοσιο , ενω ο αμιθος δημοσιος υπαλληλος γινεται δεκτος χωρις να εχει καταβαλει τον αναλογουντα παρακρατουμενο φορο και μαλιστα να τον καταβαλει μειωμενο επι της ακαθαριστης αμοιβης .
    Δεν ειναι δυνατο να εχω υποβαλει αναφορες μου για την εισπραξη παρακρατουμενων φορων απο δικηγορους και να μη γινεται εφαρμογη του νομου απο την επομενη τουλαχιστο .
    Το Ελληνικο Δημοσιο οφειλει να αποδειξει οτι ειναι ειλικρινες οταν ζητα την επιβολη φορων.
    Οφειλει να ειναι ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ για να μπορει να αναφερθει σε κοινωνικη δικαιοσυνη με την επιβολη φορων

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:40 | χρυσικοπουλος δημητριος

    Παρακαλώ οι απόψεις μου είναι οι παρακάτω: 1) Αντικειμενικές αξίες σε όλα τα ενοικιοστάσια με βάση τον αντικειμενικό χάρτη των ΔΟΥ.
    2) Προείσπραξη της επίδοσης όλων των δικογράφων και φορολόγηση αυτών με την κατάθεση του δικογράφου. 3) Φορολόγηση με βάση τις πραγματικές ανάγκες του κάθε ελεύθερου επαγγελματία, π.χ αποδείξεις για ρουχισμό ανάλογα της ειδικότητας του επαγγελματία, αποδείξεις διαβίωσης, θέρμανσης,μετακίνησης κλπ. 4) Διαρκές και μόνιμο φορολογικό καθεστώς και νέες εξαγγελίες προ ενός έτους. 5) Σχετικά με τον Τειρεσία, οι εκδότες επιταγών που είναι εκπρόσωποι ή μέλη εταιρειών να μην έχουν το δικαίωμα έκδοσης νέου μπλοκ επιταγών ή παύση νέου μπλοκ για ορισμένο χρονικό διάστημα πχ από 1 έως 10 έτη και να μην έχουν το δικαίωμα να κάνουν ή να συμμετέχουν σε νέα εταιρεία.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:53 | ΗΛΙΑΣ

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΞΩ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ Κ ΗΜΕΡΕΣ ΤΖΑΜΠΑ ΚΟΠΟΣ…..ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΠΧ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Κ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΖΑΝΤΕΣ-CD ΚΛΠ…ΠΑΛΙ Ο ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Κ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:51 | Θεόδωρος Χαϊκάλης

    θα ήθελα να τονίσω με όσο το δυνατόν πιο έντονο τρόπο την ανάγκη χρηματοδότησης της έρευνας. Κάθε χρόνο παρατηρούμε αντι για αύξηση της χρηματοδότησης, μείωση και περικοπές. Όμως γνωρίζουμε πως ο ισχυροτερος μοχλός ανάπτυξης μιας οικονομίας είναι η ερευνα και η παραγωγή νέας γνώσης και νεων τεχνολογιών. Φυσικά αυτό δε θα γίνει σε ένα ή δύο χρόνια αλλά χρειάζεται μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε για πάντα στην οικοδομή ως βασικό μοχλό αύξησης του ΑΕΠ.

    Δεύτερος σημαντικότερος τομέας που θα πρέπει να αναδιαρθωθεί είναι ο τουρισμός. Ο τουρισμός μας γίνεται όλο και λιγότερο ανταγωνιστικός και προσελκύουμε τουρίστες χαμηλών εισοδηματικών τάξεων, ενώ στόχος μας θα έπρεπε να είναι οι τουρίστες απο μεγάλα εισοδηματικά στρώματα. Αυτό προϋποθέτει βέβαια αύξηση της ποιότητας των υποδομών και επαγγελματισμός. Προυποθέτει και σωστούς επαγγελματίες στον τουρισμό που δεν προσπαθούν να βγάλουν σε 3 μήνες το εισόδημα μίας χρονιάς με ακατάσχετη φοροκλοπή και φοροδιαφυγή.

    Τέλος ανελέητο κυνήγι της φοροκλοπής και της φοροδιαφυγής. Δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια όπως: «Θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή» και άλλα τέτοια. Χρειάζεται εκπαιδευμένο και περισσότερο προσωπικό και καλύτερη μηχανοργάνωση. Το πρώτο γίνεται σχετικά εύκολα. Για τη μηχανοργάνωση χρειάζεται χρόνος. Το παράδειγμα που έθεσε ένας πολίτης λίγο πριν, να γίνεται διασταύρωση με το ΑΦΜ για τις αποδείξεις, προϋποθέτει ένα τεράστιο online σύστημα με εκατοντάδες χιλιάδες τερματικά και εκπαιδευμένους χρήστες. Μιλάμε για τεράστια επένδυση και πολλά χρόνια ανάπτυξης. Θέλει χρόνο και χρήμα η σωστή μηχανοργάνωση. Μόνο η μελέτη για την καταγραφή των προδιαγραφών θα χρειαστεί πάνω απο 1 έτος. Το taxis είναι μόνο το 10 απο αυτά που έπρεπε να γίνουν, αφήστε που πλέον είναι παρωχημένο. Η μηχανοργάνωση που χρειάζεται είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί πολύ καιρό να υλοποιηθεί και δε θα αποδώσει σε ένα μήνα απο σήμερα όπως πολύ νομίζουν. Όταν τελειώσει όμως θα είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για το μέλλον. Θα εκτινάξει τη ανταγωνιστικότητα και θα μειώσει τη γραφειοκρατία σε θέματα που έχουν σχέση με εφορία και υπ. οικονομικών. Γι αυτα μιλάω μόνο. Φανταστείτε οτι το ίδιο πρέπει να γίνει και στις Πολεοδομίες και στα ασφ. ταμεία και στα νοσοκομεία και και και και και …… ο κατάλογος είναι απελπιστικά μακρύς.

    Με τιμή

    Θοδωρής Χαϊκάλης
    Msc Συστήματα Υπολογιστών
    Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
    Θεσσαλονίκη

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:14 | Σωτηρης

    Να πληρωσουν εκεινοι που τους περισευουν τα περισσοτερα.Οταν ολοι μας θα θελουμε να αποδειξουμε οτι μας περισεψαν λιγα η καθολου χρηματα για να μη πληρωσουμε φορο θα ζηταμε απο παντου και απο καθε αγορα τις αποδειξεις. Αυτες τις αποδειξεις θα τις βαλουμε στη φορολογικη μας δηλωση και για τους μησθοτους βγαινει ευκολα ποσα τους μενουν.Για τους ελευθερους επαγγελματιες τα χρηματα που κερδισαν θα βγουν απο τις αποδειξεις που ολοι μας θα ζηταμε για να καλυψομε ο καθενας μας τα δικα μας εξοδα.Μετα με καποια κλημακα που οσα περισσοτερα περισευουν τοσα περισσοτερα θα πληρωνουν φορο.Ειναι κατα τη γνωμη μου το καλυτερο κινιτρο να εισπραξει το κρατος ολο το φπα το οποιο ειναι παρα πολυ μεγαλο και δεν πρεπει να αυξηθει αλλο. ετσι ολοι θα πληρωσουμε το φπα και θα το εισπραξει το κρατος.Ξερω πολους που δουλευουν χωρις ΙΚΑ οι οποιοι δεν δηλωνουν το εισοδημα τους, αν γινει αυστηρος ελεγχος σε αυτους που κανουν δουλεια χωρις να ειναι ασφαλισμενοι θα αντιμετοπιστει μεχρι ενα σημειο και η εισφοροδιαφυγη ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕΛΕΤΙΣΤΕ ΤΟ!ευχαριστω.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 21:08 | Christos

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΤΕ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ. ΤΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Π.Χ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΞΙΑΣ 50 ΕΥΡΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΘΑ ΜΕ ΧΡΕΩΣΗ 100, ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΠΑΛΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΩΤΟ. ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΜΑΤΙΑ (ΣΥΜΡΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ e.t.c) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΣΟΥΣ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ. Ο ΚΑΝΑΔΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΛΘΑΨΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΚΠΕΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΚΑΙ ΕΖΗΣΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΘΥΡΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ.