Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 23:42 | Καδής Κων/νος

    Όλο το φορολογικό σύστημα θα πρέπει να είναι απλό για να είναι κατανοητό από όλους χωρίς παραθυράκια για κανένα Έλληνα πολίτη. Επίσης είναι σημαντικό να μην αλλάζει κάθε φόρά που αλλάζει η κυβέρνηση.

    Η αναγνώριση ΟΛΩΝ των εξόδων που κάνει ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο θα έχει ως αποτέλεσμα να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή άμεσα καθώς όλοι θα έχουν κίνητρο να συλλέξουν αποδείξεις και τιμολόγια. Η φορολόγηση στη συνέχεια του υπολοίπου καθαρου εισόδήματος μπορεί να γίνει με ΕΝΑ μόνο ενιαίο συντελεστή για όλους χωρίς κλίμακες και άλλες ιδιαιτερότητες που δημιουργούν αδικίες για ομάδες συμπολιτών μας.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 23:38 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ,
    ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ ΠΛΑΝΑΣΘΕ ΟΙΚΤΡΑ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ (ΚΑΠΝΟΥ-ΠΟΤΩΝ-ΚΑΥΣΙΜΩΝ, κλπ ΓΝΩΣΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ) , ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΑΝΩ ΤΟΝ ΦΠΑ , ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΦΡΑΓΚΟ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ! ΘΕΛΗΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ. ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ,ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Φ.Π.Α ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ STOP ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΛΙΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
    ΚΑΤΑ 30% ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ. ΚΥΡΙΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!
    ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ . τηλ. 6972 201890

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 22:20 | ΘΕΟΔΩΡΑ

    Θα ήθελα να πληροφορηθώ άν στο νομοσχέδιο περί πάταξης της φοροδιαφυγής θα συμπεριλαμβάνονται και κάποια ιδιωτικά σχολεία, όπως αυτό στο οποίο φοιτά η κόρη μου, το οποίο ουδέποτε μας χορήγησε αποδείξεις στο πραγματικό ύψος των διδάκτρων, με το πρόσχημα ότι οι δαπάνες ιδιωτικών σχολείων δεν εξέπιπταν από το φορολογητέο εισόδημα, ενώ στις αποδείξεις που μας χορηγούσε (και αυτό μόνο όταν τις ζητούσαμε), αναγραφόταν ότι το ποσό αφορούσε διδασκαλία ξένων γλωσσών, αναγράφοντας το σχολικό έτος αντί του φορολογικού, με αποτέλεσμα να μη γίνονται δεκτές από την εφορία, εφόσον δεν υπηρχε αναφορά του ποσού που αφορούσε το συγκεκριμένο κάθε φορά φορολογικό έτος.
    Ποιος θα ελεγξει τους κυρίους αυτούς που φοροδιαφεύγουν ασύστολα δηλώνοντας ό,τι θέλουν;
    Θα εκπίπτουν τελικά οι δαπάνες αυτές, ώστε να έχει ένα κίνητρο ο γονιός να απαιτήσει απόδειξη στο πραγματικό ποσό που καταβάλλει;

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 22:36 | Κοσμοπουλος Ακης

    Όπος γνωρίζετε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον τόπο μας είναι και η παραπαιδεία.Δυστυχώς οι καθηγητές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται σε δημόσια σχολεία είναι από τους μεγαλύτερους φοροφυγάδες στην Ελλαδα.Και βέβαια πολύ δεν το θέλουν αλλά για αυτό έχει φροντίσει το κράτος .
    Βέβαια το κράτος έχει ποινικοποιήσει το ιδιαίτερο από τους καθηγητές που διδάσκουν στα Ελληνικά σχολεία αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ να κατηγορηθεί καθηγητής ενώ είναι κοινό μυστικό ότι το 85% αυτών των καθηγητών κάνει ιδιαίτερα μαθήματα.
    Έχετε φανταστεί να αφησετε τα ιδιαίτερα ελεύθερα αλλα να βάλετε μια φορολογία τουλάχιστον 30%.
    Καταρχήν θα γεμίσουν τα ταμία του κράτους λεφτα.Και πως θα γίνει αυτό?
    Αν οι αποδείξεις από τέτοια ιδιαίτερα μαθήματα εκπίπτουν από την εφορία.
    Όλοι θέλουμε τους καλύτερους καθηγητές για τα παιδιά μας και όλοι βρίζουμε όταν τους πληρώνουμε χωρις να παίρνουμε απόδειξη.Αν ξέρουμε όμως ότι μπορούν να κόβουν αποδείξεις και ότι με τις αποδείξεις αυτές θα έχουμε κάποια φοροαπαλλαγη,σύγουρα τότε θα τις ζητάμε και θα είναι υποχρεωμένοι να μας τις δώσουν.
    Νομίζω ότι είναι μια καλή σκέψη και ιδέα για συζήτηση ιδιαίτερα σήμερα που η φοροδιαφυγή καλπάζει και τα έσοδα του κράτους μειώνονται.
    ευχαριστώ για τον χρόνο σας

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 22:48 | Γιώργος Δ.

    Η ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ (?)

    1. Επιτρέψτε μου μέσα στο περιβάλλον διέγερσης που μας έχει καταβάλει να καταθέσω την δική μου πρόταση, αυτή ενός απλού πολίτη (όχι ειδικού), η οποία θεωρώ ότι λύνει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στο μεγαλύτερο ποσοστό της.

    2. Η λύση η οποία κάποια στιγμή θα πρέπει να βρεθεί απαιτελιται να ικανοποιεί κάποια κριτήρια τα οποία θεωρώ απαραίτητα. Η υπόψη λύση λοιπόν θα πρέπει να παρέχει:

    α. Απλότητα στην βασική ιδέα, έτσι ώστε να είναι κατανοητή από όλους και να κατευνάζει την πολυπλοκότητα της εποχής,

    β. Ευελιξία, έτσι ώστε οι όποιες αλλαγές να πραγματοποιούνται ταχύτατα,

    γ. Δικαιοσύνη, έτσι ώστε ΟΛΟΙ οι πολίτες να αισθανθούν κάποια στιγμή περήφανοι για τον εαυτό τους και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ τους,

    δ. Πλήρη Έλεγχο Συνδιαλλαγών, έτσι ώστε να είναι δυνατή η επιβολή της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ταυτόχρονα να εξασφαλισθεί η αποκόμιση από το κράτος των φόρων που δικαιούται να εισπράξει, αποφεύγοντας τη ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ,

    ε. Διαφάνεια, έτσι ώστε οι κρατικοί μηχανισμοί να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ΚΑΘΕ συνδιαλλαγή του πολίτη,

    στ. Ταχύτητα, έτσι ώστε το Κράτος να αποκομίζει άμεσα τους φόρους και όχι μετά από μεγάλα χρονικά διαστήματα.

    ζ. Εκμετάλλευση της Τεχνολογίας, έτσι ώστε να καταναλώνεται η ελάχιστη δυνατή ενέργεια με παράλληλη επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής ακρίβειας αποτελεσμάτων.

    3. Με βάση τα ελάχιστα παραπάνω κριτήρια, καταθέτω την πρότασή μου η οποία έχει ως κύριο και βασικό πυρήνα τα παρακάτω δύο (2) απλά σημεία:

    α. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΣΕ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ

    (1) Όλες, μα όλες οι συνδιαλλαγές θα γίνονται ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (ή ίσως και με τραπεζικές επιταγές). Πλέον στην αγορά ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΥΣΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, το οποίο αποτελεί πλέον μόνο νούμερα σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

    (2) Όλοι οι πολίτες, επιχειρήσεις, οργανισμοί κλπ, θα πληρώνουν ηλεκτρονικά για τα ΠΑΝΤΑ, από το περίπτερο της γειτονιάς μέχρι την αγορά πολυτελών ακινήτων.

    (3) Οι ηλεκτρονικές κινήσεις είναι όλες αντιληπτές από τον κρατικό μηχανισμό. Εξ’ άλλου, αυτός είναι και ο αντικειμενικός σκοπός.

    β. ΘΕΣΠΙΣΗ ΦΠΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ

    Σε κάθε συνδιαλλαγή, στην οιασδήποτε μορφής για την ακρίβεια, θα πρέπει να τοποθετηθεί ένας ΦΠΑ, ο οποίος θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι σε ιδανικές συνθήκες, αρκετά μικρότερος από 18%, ίσως και κοντά στο 10%. Θα είναι όμως ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ.

    4. Σαφώς είναι δυνατό να υπάρχουν σχετικές αποκλίσεις στο ΦΠΑ, όπως για παράδειγμα μικρότερος σε νησιά του Αιγαίου κλπ. Ή από την άλλη θα μπορούν να δίνονται μετρητά σε ταξιδιώτες, οι οποίοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό και ίσως τα έχουν ανάγκη (αν και πλέον σχεδόν παντού μπορεί κάποιος να πληρώνει με κάρτα). Η βασική ιδέα όμως, είναι η παραπάνω.

    5. Οι Ταμειακές μηχανές έτσι μπορούν να αντικατασταθούν με αυτόνομα μηχανήματα εγγραφής ποσών από πιστωτικές κάρτες, χρεωμένα στον κάθε έμπορα – επιχείρηση – ελεύθερο επαγγελματία κλπ. Είναι δυνατό να είναι άμεσα συνδεδεμένα με τράπεζες οι οποίες θα πραγματοποιούν την κίνηση και ταυτόχρονα θα πιστώνουν τον ΦΠΑ στο κράτος. Και αν κοπεί το ρεύμα, ας μη βιαστούν κάποιοι, υπάρχουν και οι μπαταρίες. Και αν δεν δύναται να υφίσταται σύνδεση, κάποια στιγμή θα μπορούν να πηγαίνουν το υπόψη μηχάνημα σε μία τράπεζα και να πραγματοποιείται τότε η συναλλαγή.

    6. Μπορώ να συζητώ ατέλειωτες ώρες (όταν τις έχω διαθέσιμες) για τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αυτού του νέου τρόπου ζωής και θεωρώ ότι υπάρχουν απαντήσεις για όλες τις προκλήσεις, αρκεί να υπάρχει θέληση και καλή διάθεση για ένα πιο γόνιμο και δημιουργικό μέλλον.

    7. Θεωρώ ότι το μήνυμα της εποχής για τους Έλληνες του σήμερα, είναι η ΤΟΛΜΗ, όχι μόνο σε Εθνικό, αλλά και Διεθνές επίπεδο.

    8. Με την ελπίδα η παραπάνω ιδέα να αποτελέσει σπινθήρα, ευελπιστώ να ανάψει ο Ήλιος της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ο κακός Βαμπίρ εαυτός όλων μας, να κατακαεί από τις πρώτες κιόλας ακτίνες. Ας δώσουμε μετά από 2.500 χρόνια ξανά το παράδειγμα.

    Σας ευχαριστώ πολύ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 22:26 | Δημήτρης Τσιώρος

    Σχετικά με τη σκέψη για επαναφορά «του εμβαδού» του καταστήματος στα αντικειμενικά κριτήρια , καλό θα ήταν να δημοσιοποιήσετε και το όνομα του «φωστήρα» που το σκέφτηκε! Ειλικρινά υπάρχει έστω και ένας σώφρων άνθρωπος να πιστέψει ότι το μεγαλύτερο κατάστημα, άσχετα με το τι πουλάει, θα έχει μεγαλύτερες εισπράξεις από ένα μικρότερο; Σκεφτείτε το καλά γιατί ήταν αρκετή η διεθνής «ξεφτίλα» που πάθαμε σαν κράτος την προηγούμενη φορά που είχε καθιερωθεί. Κάποτε πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά, φτάνουν πιά οι προχειρότητες. Έλεος.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 22:29 | Μαίρη

    Θα ήθελα να μου εξηγήσετε για ποιο λόγο με φορολογείτε για το αυτοκίνητο μου από την στγμή που το χρειάζομαι για να πάω στην δουλειά μου (μου φορολογείτε το εισόδημα μου, ανελειπώς) ενώ δεν μου παρέχετε κατάλληλη συγκοινωνία. βλέπετε κατοικώ σε «αναπτυσσόμενη περιοχή»

    Θα ήθελα να μου πέιτε με ποιον τρόπο τα επιπλέον λεφτά που ετοιμαζεστε να πάρετε από τον μισθό μου και αυτά που ήδη μου παίρνετε θα γυρίσουν πίσω σε εμένα και με πότε.

    Θα ήθελα να μου πείτε τι θα κάνετε για να μου ενισχύσετε το εισόδημα μου άμεσα (το εισόδημα του μισθωτού στον ιδιωτικό τομέα γενικότερα) για να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου.

    Θα ήθελα να μου πείτε εως πότε σκέφτεστε να υπάρχει η μονιμότητα στον Δημόσιο τομέα (έχετε σκεφτεί πόσοι θα σας ψηφίσουν εάν την καταργήσετε και βάλετε πραγματική αξιολόγηση? σίγουρα όλο το 35% που δεν ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές)

    Θα ήθελα να μου πείτε πως θα αντιμετωπίσετε την μαύρη εργασία?

    Θα ήθελα να μου πείτε πως θα αντιμετωπίσετε το λάδωμα και τα φακελάκια

    θα ήθελα να μου πείτε γιατί μου κόβετε τα δικαιώματα μου στην ενέργεια για να κυκλοφορήσω, για να ζεσταθώ, για να πλυθώ κτλ κτλ

    θα ήθελα να μου πείτε γιατί δεν ξεπουλιούνται οι περιουσίες αυτών που τις έφτιαξαν σε μία νύχτα τρώγωντας από το Ελληνικό Δημόσιο και ξέρετε καλά ποιοι είναι διότι είναι οι διπλανοί σας

    Τέλος θα ήθελα να σας πω πως όλοι εμείς (και είμαστε πολλοί) σας λέμε να βιαστείτε να μας απαντήσετε διότι ο χρόνος τελείωσε και δεν θα καταπιέσουμε άλλο τα όνειρα μας…

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:25 | Ι.Ν.

    ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ ΟΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ. ΑΥΤΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. » Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ».

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:01 | GIORGIO

    ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2010
    ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
    ΛΟΙΠΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
    ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΝΤΑΣ ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ
    ΘΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΝ Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΤΗΣ.
    ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΞΩΔΕΟΥΝ ΠΑΡΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:01 | ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    Είμαι μισθωτός και προτείνω εκτός απο τις αποδείξεις των σούπερ μάρκετ που πρέπει απαραίτητα να αναγνωρίζονται 100% απο την εφορία,να αναγνωρίζονται και οι δημοτικοί φόροι και τα τέλη που εισπράτονται απο την ΔΕΗ τα εισπράτουν οι δήμοι και στην περιπτωσή μου ειναι 25,36 ευρώ το δίμηνο και ενα ειδικό τέλος του Νόμου 1069/1980 στο λογαριασμό του νερού,κόστους 14,69 ευρώ ανα τετράμηνο,συνολικό ετήσιο κόστος:192,23 ευρώ,χρήματα που πληρώνω εγώ και πηγαίνουν στο δήμο και στην ΔΕΥΑ,είναι φόροι και πιστεύω οτι πρέπει να αφαιρούνται απο τον φόρο παρακράτησης μου.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:40 | Γιάννης Μ.

    ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
    Θα συμφωνήσω με πολλούς προηγούμενους σχολιαστές σχετικά με τα Τέλη Κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
    α. Άποψή μου είναι ότι πρέπει να καθορίζονται με πραγματική βάση την αξία του αυτοκινήτου και όχι με τον κυβισμό του.
    β. Υπάρχουν αυτοκινητα με λιγότερα κυβικά και μεγαλύτερη ιπποδύναμη και αξία από τα 2000 κυβικά.
    γ. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τα αυτοκίνητα των Πολυτέκνων οικογενειών (κόκκινες πινακίδες) τα οποία ως πολυθέσια (7/θέσια και άνω) και άρα μεγαλύτερου βάρους, χρειάζονται μεγάλους κινητήρες (2000 κυβικά και άνω).
    δ. Η φιλοσοφίά του «πληρώνω για το περιβάλλον» είναι εισπρακτική γιατί με ευρω δεν εξαφανίζεται η ρύπανση.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:01 | Σταμ. Γιαννιώτης

    Δύο προτάσεις:

    1. Οι ιατροί να μην πληρώνονται από τον πελάτη αλλά από το ασφαλιστικό του ταμείο με χρέωση της κάρτας ασφάλισης (η οποία θα εκδοθεί γι’αυτό το σκοπό).
    Έτσι οι ιατροί δεν θα φοροδιαφεύγουν αλλά και οι ασθενείς θα έχουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη.
    Η κάρτα αυτή θα δίνει συγχρόνως στο ασφαλιστικό ταμείο κάθε στοιχείο για την κίνηση και το ιστορικό του ασθενή, ελέγχοντας έτσι σε υψηλό βαθμό τη σωστή χρήση της.

    2. Να σταματήσει η υποχρεωτική χρηματοδότηση από τους πολίτες των συνταξιοδοτικών ταμείων των Νομικών, Ναυτικών, Μηχανικών και πολλών άλλων λοιπών.
    Για ποιό λόγο – για παράδειγμα – θα πρέπει να πληρώνουμε και για το ταμείο των Νομικών όταν κάνουμε μια γονική παροχή στο παιδί μας;

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:56 | ΤΑΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Είμαι μισθωτός τον 1000 δεν αντέχουμε άλλους φόρους
    Ο κόμπος έφτασε στο χτένι λένε στο χωριό μου
    Πλέον δεν συμφέρει ούτε καν να πηγαίνουμε για δουλειά
    Καταφέρατε το 2010 όχι να μην μπορούμε να έχουμε
    Αυτοκίνητο αλλά να το έχουμε χωρίς πινακίδες
    Και να πηγαίνουμε με το λεωφορείο όταν όλοι η
    Ευρώπη πλέον το αυτοκίνητο το θεωρεί εργαλείο
    Το μονό που θα καταφέρετε είναι να μας κάνετε
    Να σκεφτόμαστε πως θα κλέβουμε το κράτος
    ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΕΙ ΕΜΑΣ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:33 | Παναγιώτης Τσανάκας

    Ως προς τα έσοδα, πιστεύω ότι οφείλουμε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια φορολόγησης εκείνης της μορφής κατανάλωσης που σχετίζεται με αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον και στην υγεία των πολιτών.

    Η λιανική τιμή της βενζίνης είναι η χαμηλότερη στην ΕΕ, επειδή ο αναλογών φόρος σήμερα είναι σχετικά χαμηλός. Η γενναία αύξηση του φόρου και η συνακόλουθη μείωση της κατανάλωσης, θα έχει πολλαπλές ευεργετικές επιπτώσεις:
    – σημαντική αύξηση των δημοσίων εσόδων
    – μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος
    – μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης
    – μείωση του ελλείματος του εμπορικού ισοζυγίου
    – αύξηση της ταχύτητας στα μέσα μαζικής μεταφοράς
    – βελτίωση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα

    Σημειωτέον ότι η επιβάρυνση του τιμαρίθμου θα είναι πολύ περιορισμένη, καθώς η παραγωγικές μονάδες δεν χρησιμοποιούν την βενζίνη σε οποιαδήποτε φάση της παρασκευής και μεταφοράς καταναλωτικών προϊόντων.

    Επιπλέον, είναι αναγκαίο να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά το λαθρεμπόριο καυσίμων, με την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, μπορούν να υποχρεωθούν ΟΛΑ τα οχήματα μεταφοράς καυσίμων να εφοδιαστούν με σύστημα ζωντανής παρακολούθησης πορείας (GPS), που θα επιτρέπει την καταγραφή όλων των διαδρομών από τα διϋλιστήρια μέχρι τα σημεία λιανικής πώλησης καυσίμων. Η καταγραφή αυτή μπορεί να γίνεται ψηφιακά, σε κεντρικό σημείο ενός αρμόδιου φορέα. Έτσι, θα γίνει πολύ ευχερέστερος ο έλεγχος οποιουδήποτε με «ύποπτες» διαδρομές, και η αποτροπή του λαθρεμπορίου καυσίμων.

    Με τον συνδυασμό των ως άνω μέτρων είναι δυνατή η σημαντική ενίσχυση των δημόσιων οικονομικών (τουλάχιστον 5 δις ευρώ), που θα δώσουν σημαντική ανάσα στην προσπάθεια για δημοσιονομική ισορροπία.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:16 | Βασίλης Καψής

    Επειδή το φορολογικό προέρχεται από τον οικονομικό εκτροχιασμό της χώρας και η σημερινή κυβέρνηση ετοιμάζεται να το χρεώσει στους απλούς Έλληνες πολίτες, που τόσα χρόνια πληρώνουν τα σπασμένα, θα πρέπει να ξεκινήσει με την παρακράτηση ενός σηματικού ποσού – έκτακτου φόρου, από τους μισθούς των εν ενεργεία βουλευτών καθώς και τις συντάξεις των διατελεσάντων βουλευτών τα τελευταία 20 τουλάχιστον ετη. Έτσι ίσως να πιστέψει ο Ελληνικός λαός ότι και αυτό το χαράτσωμα δεν θα πάει στη γνωστή μαύρη τρύπα!!

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:38 | ΚΩΣΤΗΣ Κ.

    ΕΑΝ ΣΟΥ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΠΙΝΑΚΕΣ (ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ):

    ΚΑΘΑΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ Κατηγορία Α = 65,36% ΣΥΝΟΛΟΥ
    Κατηγορία Β = 17,16% ΣΥΝΟΛΟΥ
    Κατηγορία Γ = 17,48% ΣΥΝΟΛΟΥ

    ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ/ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΕ:
    Κατηγορία Α = 47,94% ΣΥΝΟΛΟΥ
    Κατηγορία Β = 35,01% ΣΥΝΟΛΟΥ
    Κατηγορία Γ = 17,05% ΣΥΝΟΛΟΥ

    ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕΣ???

    1) ΟΤΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α ΠΛΗΡΩΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ
    2) Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ, και
    3) Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β ΠΛΗΡΩΣΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ

    ΑΡΑ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΟΤΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ !!!!!! ΚΑΙ Η Γ’ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ κλπ.
    ΠΙΟ ΣΩΣΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠ’ ΟΨΗ ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ.
    ΕΑΝ ΣΕ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΙΧΑΜΕ:
    Κατηγορία Α = 40,00% ΣΥΝΟΛΟΥ
    Κατηγορία Β = 35,00% ΣΥΝΟΛΟΥ

    και Κατηγορία Γ = 25,00% ΣΥΝΟΛΟΥ
    ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΘΑ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΟΤΙ Η ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Γ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.

    ΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΙΣΤΟΥΜΕ, ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ 15-20% ΤΟΥ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥ ΑΕΠ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 0,5%-1% ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ. ΕΤΣΙ ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΠΙΝΑΚΩΝ

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:15 | Βασίλης Καψής

    Για να γίνει εφικτή η οποιαδήποτε ορθή ή μη φορολόγηση, θα πρέπει να φτιαχτεί μηχανισμός ελέγχου του ελέγχοντος με αντικειμενικά κριτήρια (όχι υποκειμενικούς και εύκολα διαβλητούς παράγοντες). Ίσως αυτό να είναι το πλέον σημαντικό στοιχείο ενός ικανού φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:15 | ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    Γειά σας.Σχετικά με την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας,άκουσα έκπληκτος απο δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών,οτι η εκκλησία της ελλάδος δέχεται να πληρώσει φόρο για τα ακινητά της για μια φορά μόνο,εμείς οι πολίτες ΄γιατί να πληρώνουμε φόρο ακίνητης περιουσίας κάθε χρόνο που είναι ενσωματωμένος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του νερού.

  • Προσφατα ακουσα απο τις ειδησεις οτι θα καταγραφουμς τις αποδειξεις στη φορολογικη δηλωση μας. Πιστευω οτι αυτη η διαδικασια ειναι αναποτελεσματικη και γραφειοκρατικη. Φανταστειτε τις απιστευτες χειρογραφες (?) σελιδες που θα πρεπει να ελεγξουν (??) οι εφοριακοι!

    Γιατι να μη συνδεεται καθε συναλλαγη με τα ΑΦΜ των συναλλασσομενων και να γινεται αυτοματη on-line καταγραφη της καθε συναλαγης?

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:28 | Κώστας Πέντας

    Θα ήταν χρήσιμο να νομοθετηθεί διάταξη η οποία να υποχρεώσει όλες τίς επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες να αναρτήσουν πινακίδα συγκεκριμένων διαστάσεων στο σημείο που γίνεται η πληρωμή ή σε εμφανές σημείο στα γραφεία των ελευθέρων επαγγελματιών η οποία θα αναγράφει: «ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΥΠΟΧΡΕΟΎΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ».
    Επίσης στο πλαίσιο αυτό θα ητάν σκόπιμο να επανέλθει η διάταξη της συνυπευθυνότητας για τους καταναλωτές.

    Είναι επίσης γνωστό ότι έχει υποβαθμισθεί σε μεγάλο βαθμό το ελεγκτικό έργο των Δ.Ο.Υ. Για το λόγο αυτό, στο νέο Σ.Δ.Ο.Ε. που πρόκειται να συσταθεί και μετά τήν κατάργηση των Τ.Ε.Κ. θα ήταν σκόπιμο να υπάρχει ειδική ομάδα έμπειρων ελεγκτών οι οποίοι θα εργάζονται εσωτερικά και θα ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με προληπτικούς, προσωρινούς, τακτικούς και ειδικούς ελέγχους επιχειρήσεων και θα αναπληρώσουν το έργο των Τ.Ε.Κ.
    Η θα πρέπει στίς οικονομικές επιθεωρήσεις ένας εκ των επιθεωρητών να έχει αποκλειστικό και μοναδικό αντικείμενο τόν συντονισμό και τήν οργάνωση του ελεγκτικού έργου των Δ.Ο.Υ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:05 | Αρης

    Ειναι γνωστο σε ολους,πως η διαφθορα σε ολα τα επιπεδα του δημοσιου τομεα,εχει»χτυπησει κοκκινο»..(ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΕΘΗΚΕ @ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ,ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ,ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ )..Οι οποιες προθεσεις της κυβερνησης,δε θα βρουν προθυμους,αλλα αδιαφορους υπαλληλους,για την εφαρμογη των οποιων μετρων…Σημερα,ελαβα γνωση για τους προκλητικους μισθους κι αργομισθιες στην ΕΡΤ ΑΕ..Το σχετικο δημοσιευμα στο διαδικτυο,αναφερει πως ο αρμοδιος υπουργος,επικαλεσθηκε τα «προσωπικα δεδομενα»!!!….(Τα σχολια δικα σας @ να τον χαιρεστε,αν αληθευει..) Αν δε ζητησετε την επιστροφη των κλοπιμαιων απο εκεινους που καταχραστηκαν τα χρηματα των Ταμειων και τα αντιστοιχα του σκανδαλου «ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ»,τοτε πολυ συντομα θα ακουσουμε το γνωστο «Δυστυχως κυριοι,ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ»..Αρση της μονιμοτητας στο Δημοσιο..Εκπτωση ΑΜΕΣΩΣ,καθε επιορκου Δ.υπαλληλου..Καταργηση των αφορολογητων «τακτικων_εκτακτων_κλπ αποθεματικων»,που ετσι κι αλλιως,μπαινουν κατα πλειοψηφια στις τσεπες των καρχαριων..Ειναι η νομιμη φοροδιαφυγη..Με αντισυνταγματικα κριτηρια φορολογησης των λαικων στρωματων,δε θα λυθει κανενα προβλημα..Μονο κοινωνικη αναστατωση θα εχουμε..ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ & ΔΙΚΑΙΑ….Ο λαος,ειμαστε μαζι σας….

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:46 | Νίκη

    Η τοποθέτηση καθαρών υπαλλήλων σε θέσεις κλειδιά της οικονομίας και του εμπορίου δηλ. τελωνειακών και εφοριακών θα αποδώσει τεράστια έσοδα από τις εισαγωγές και τις ορθές τελωνιακές διατυπώσεις, που σκοπίμως δεν τηρούνται πολλές φορές. Ευχαριστώ. Καλό αποτέλεσμα στην προσπάθειά σας.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 21:51 | ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Προτείνεται να λαμβάνεται, στο πλαίσιο των αποδείξεων, εξίσου και με μεγαλύτερο βαθμό αποσβέσεως-απαλλαγής οι πιστωτικές κάρτες. Έτσι όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι θα έχουν κίνητρο να χρησιμοποιούν πιστωτική κάρτα και όλο και περισσότεροι θα αποκτούν και χρησιμοποιούν πιστωτική κάρτα. Μ’ αυτό τον τρόπο και την σύγχρονη τεχνολογία (διαδίκτυο)θα είναι δυνατή η διασταύρωση κλπ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:53 | Ν.Σ.Καραβαζάκης

    Δεν θα ήταν χρήσιμη,μπρος στην έκτακτη κι επείγουσα,δυσκολία που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας,να αναζητηθεί το «πόθεν έσχες» αυτών που αγόρασαν εφέτος ή και πέρυσι,ΙΧ >αξίας των 30.000€ και να εξετασθούν τα εισοδήματα που δήλωσαν κι οι φόροι που κατέβαλαν;

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:13 | Ν.Σ.Καραβαζάκης

    Οι τράπεζες,σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις,δεν προσφέρουν κανένα,παραγωγικό έργο.Επιχειρούν με «ξένα κόλυβα»,τουτέστιν,τις αποταμιεύσεις των καταθετών τους.
    Γιατί να έχουν λοιπόν τις ίδιες εύνοιες κι απαλλαγές με τις άλλες επιχειρήσεις;
    Νομίζω πως θα έπρεπε να καταβάλλουν πολ/σιο φόρο απο τα -ούτως ή άλλως-υπέρογκα κέρδη τους,μάλιστα κι ως ανταπόδοση κοινωνική προς όλους τους μικρικαταθέτες τους οποίους απομυζούν όταν δανείζουν είτε άμεσα είτε έμμεσα (με την αγορά κρατικών ομολόγων)!
    Αν αντιλεχθεί πως,εφόσον θιγεί η κερδοφορία των τραπεζών θα καταρρεύσει το τραπεζοβαρές χρηματιστήριό μας,η απάντηση είναι:γιατί να είναι τραπεζοκεντρικό το ΧΑΑ;Που οδηγείται έτσι σε στρεβλώσεις και «φούσκες»;Στα ανεπτυγμένα χρηματιστήρια,ΔΕΝ υπάρχουν τέτοιες στρεβλώσεις!
    Αλλωστε,τα (φορολογικά) οφέλη,για την κοινωνία και την πατρίδα μας,θα είναι μακροχρόνια και πολ/σια απο όποιες, τυχοδιωκτικές,ατομικές, καιροσκοπικές, κερδοσκοπίες!

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:15 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

    Προκειμένου να παταχθεί άμεσα η φοροκλοπή και η φοροδιαφυγή πρέπει να συλληφθούν πάση θυσίας τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, που κυκλοφορούν στην αγορά σε μεγάλες ποσότητες από διαφόρους επιτήδειους.
    Η βασική αιτία και η κακοδαιμονία του φορολογικού συστήματος είναι η απώλεια κρατικών εσόδων από τον Φ.Π.Α.
    Σε περίπτωση που δεν καταφέρεται να συλλάβετε τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, η τελευταία λύση θα πρέπει να είναι η κατάργηση του συμψηφισμού των τιμολογίων, οπότε θα είναι άχρηστα για κάθε ενδιαφερόμενο αφού θα υποχρεούται να καταβάλει Φ.Π.Α. και επί των πλαστών τιμολογίων.
    Ο συμψηφισμός να παραμείνει μόνο στα τιμολόγια που αφoρούν τη μεταποίηση των προϊόντων και την παραγωγή προϊόντων βιομηχανίας.
    Τα έσοδα του κράτους από αυτή την αιτία θα τιναχθούν στα ύψη, χωρίς την λήψη αυστηρών μέτρων που δεν θα είναι και αποτελεσματικά.

    – Να παταχθεί πάση θυσία η φοροδιαφυγή στο λαθραίο πετρέλαιο και λαθραία τσιγάρα.

    – Να αναμορφωθεί η φορολογία στις γονικές παροχές και στην κληρονομιά όπως παρακάτω :
    α) Αφορολόγητο μέχρι 200.000 ΕΥΡΩ
    β) Από 200.000 – 300.000 ΕΥΡΩ 5% και
    γ) Από 300.000 και πάνω 7% ΟΧΙ πάνω από 7% γιατί είναι άδικο

    – Να αυξηθεί το αφορολόγητο ποσό των μισθωτών και συνταξιούχων σε πρώτη φάση από 12.000 ΕΥΡΩ σε 15.000 ΕΥΡΩ και σταδιακά στην τετραετία σε 20.000 ΕΥΡΩ, με ταυτόχρονη κατάργηση των φοροαπαλλαγών, πλην των ιατρικών δαπανών και των τόκων της α’ κατοικίας.
    Η σκέψη ότι το μεγαλύτερο μέρος του αφορολόγητου να καλύπτεται με αποδείξεις δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα για το κράτος.
    Τα βάρη θα τα πληρώσουν πάλι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και θα ωφεληθούν οι αετονύχηδες.
    Η φορολογική κλίμακα να είναι σταθερή και προοδευτική όπως παρακάτω :
    Από 12.000 – 15.000 ΕΥΡΩ 15%
    Από 15.000 – 20.000 ΕΥΡΩ 20%
    Από 20.000 – 30.000 ΕΥΡΩ 25%
    Από 30.000 – 40.000 ΕΥΡΩ 30%
    Από 40.000 – 60.000 ΕΥΡΩ 35%
    Και πάνω από 60.000 ΕΥΡΩ 40%.
    Η φορολογία πάνω από 40% είναι δυσβάστακτη και φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.

    – Να καταργηθεί το τέλος ακίνητης περιουσίας και να παραμείνει μόνο στην μεγάλη ακίνητη περιουσία.

    – Οι επικουρικές συντάξεις να είναι αφορολόγητες μέχρι 500 ΕΥΡΩ.
    Από 500 – 1.000 ΕΥΡΩ, η φορολογία να είναι 10% και
    Πάνω από 1.000 ΕΥΡΩ η φορολογία να είναι 15%.

    – Για ενίσχυση της ασφαλιστικού συστήματος το 50% της φορολογίας στις συντάξεις να πηγαίνει υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων και τέλος το 5-10% σε κάθε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο, Εταιριών ΔΕΚΟ και Τραπεζών, να πηγαίνει υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος.
    – Σε κάθε περίπτωση αν δεν αποδώσουν τα μέτρα να διπλασιάσετε την βενζίνη.
    Με τιμή
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ
    Πρόεδρος του Συλλόγου Συντ/χων ΑΤΕ
    Γεν. Γραμματέας της ΟΣΤΟΕ
    Μέλος του Δ.Σ. της ΑΓΕΣΕΕ
    Μέλος του ΠΑΣΟΚ

    Είμαι στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση (τηλ. 6973558715)

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:09 | Xρυσοβέργης Σοφιανόπούλος

    1.ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΦΠΑ.
    Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΧΤΟΥΝ ΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΠΑ .
    ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΤΟΥΣ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ.

    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΑΡΙΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΕΝΟΣ Η ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ(ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ) ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ,
    ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ Ή ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
    ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ.

    2.ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
    ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΣΑ ΜΠΛΟΚ ΕΠΙΤΑΓΩΝ -ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΕΛΑΤΗ- ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ.

    ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΙΑΙΟ ΧΡΩΜΑ ΜΠΛΟΚ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ Π.Χ.
    ΛΕΥΚΟ ΜΠΛΟΚ ΔΕΚΑ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΜΕΧΡΙ € 10.000 Η ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΑΓΗ
    ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΛΟΚ ΔΕΚΑ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΜΕΧΡΙ € 20.000 Η ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΑΓΗ
    ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ,
    ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:07 | Δημητρης

    ΕΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ Ε1-Ε9 ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ???????.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:17 | ΚΩΝ/ΟΣ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
    Η πρόταση που θα απλοποιήσει κατά τη γνώμη μου τη συλλογή αποδείξεων είναι η εξής:
    Προμήθεια κάθε κατόχου α.φ.μ. μα μια ηλεκτρονική κάρτα (σαν πιστωτική)από το υπουργείο και παράλληλα εγκατάσταση σε κάθε κατάστημα και προμήθεια από κάθε επαγγελματία μηχανήματος ανάγνωσης και πίστωσης της ηλεκτρονικής αυτής κάρτας.
    Έτσι με κάθε αγορά ο κάτοχος της κάρτας θα παίρνει ηλεκτρονική απόδειξη και την κάρτα αυτή θα την υποβάλει με την φορολογική του δήλωση.
    Η διαδικασία αυτή είναι πολύ απλή και αποτελεσματική

    Μετά τιμής
    Κων/ος βεργόπουλος
    Πολ. Μηχανικός
    ΑΙΓΙΟ

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:17 | ΙΑΚΩΒΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Χρήματα δεν μαζεύεις βάζοντας συνεχώς φόρους,τέλη κυκλοφορίας κλπ,
    φτιάχνοντας μια οικονομία του μπαμπούλα,φρενάροντας την ανάπτυξη και
    τις προσπάθειες νέων ανθρώπων να κάνουν μια δική τους δουλειά με
    γραφειοκρατικές απαγορεύσεις,υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και μη σταθερό φορολογικό σύστημα για μια 10ετία τουλάχιστον.
    Το πρόβλημα της οικονομίας και κατ’επέκταση των φορολογικών εσόδων είναι ότι με την πολιτική τους τα τελευταία 15-20 χρόνια,όλες οι
    κυβερνήσεις,διέλυσαν τους παραγωγικούς τομείς,αντί να τους ενισχύσουν και να τους προστατεψουν.
    ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ.Όλες οι βιοτεχνίες έκλεισαν ή μεταφέρθηκαν έξω.Στις
    εμπορικές εκθέσεις οι Ελληνικές βιοτεχνίες είναι μετρημένες σταδάκτυλα
    Οι υπόλοιποι είναι εισαγωγείς.ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.Δεν παράγουμε σχεδον τίποτα.
    Σε ένα εμπορικό κατάστημα το 90% των προιόντων του είναι πλέονκινέζικα
    Έκλεισε η NISSAN στο Βόλο,η MAZDA,η OPEL,η PIRELLI μεταφέρθηκε Τουρκία
    (αυτοί φαίνεται είναι πιό έξυπνοι).
    ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.Όλοι οι ξένοι τουρίστες προπληρώνουν τα ξενοδοχεία(που είναι
    συνήθως ξένων συμφερόντων),στο εξωτερικό,σε πολύ χαμηλότερες τιμές απ’
    ότι οι Έλληνες,και ερχόμενοι εδώ δεν αφήνουν σχεδόν τίποτε στον τόπο.
    Ακόμα και για τη γεωργία & κτηνοτροφία λέγανε κάποιοι, ότι πρέπει να
    μειωθούν.Ναι,για να εξαρτώμαστε εντελώς από άλλους.
    Κάτι για τα καταστήματα.Προκαλώ κάποιον από οποιονδήποτε φορέα ναέλθει
    1 ολόκληρη εβδομάδα σε ένα εμπορικό συνοικιακό κατάστημα,να δει το τζίρο,να αφαιρέσει ενόίκιο,ΔΕΚΟ-ΦΠΑ-ασφ.ταμείο και να δει πόσα περισεύουν,όταν το παραεμπόριο οργιάζει υπό την ανοχή του κράτους στην
    οδό Πατησίων,πλατεία Βικτωρίας,Πειραιά,στις λαικές αγορές και αλλού.
    Τα αντικειμενικά κριτήρια είναι πέρα για πέρα άδικα και αντιλαικά.
    Πάλι τους μικρούς θα πλήξουν.Φέρνω παράδειγμα τα παλιά αντικειμενικά
    του κυρίου Παπαδόπουλου,που ενώ κάποιος είχε συνολικές αγορές εμπορευμάτων πχ.4300000 δρχ.σε κατάστημα ετοίμων ενδυμάτων,του εβγαινε
    καθαρό κερδος 4500000δρχ. Δηλαδή,ο ευτυχής έμπορος τα είχε πουλήσει όλα και με πάνω από 100% κέρδος.
    Χωρίς να σημαίνει ότι είναι σωστό και δίκαιο,θεωρώ ότι το σύστημα της
    αυτοπεραίωσης ήταν πιό δίκαιο και πιό κοντά στην πραγματικότητα.
    Μην σας κάνει εντύπωση που έμποροι και καταστηματάρχες δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα.περίπου τόσα είναι.Άντε να είναι 20-30%παραπάνω το πολύ.Τα έξοδα είναι πολλά και ο τζίρος πεσμένος,ούτε τα λεφτά του ταμείου δεν μπορούν να πληρώσουν(που με το έτσι θέλω αυξάνονται κάθε χρόνο 20-30%).Θέλετε να μάθετε ποιός μαζεύει το χρήμα΄,Οι πολυεθνικές,τα πολυκαταστήματα,κάτι Τζάμπο με 85% των συνολικών πωλήσεων μόνο στα παιχνίδια, και φυσικά κάτι ελεύθεροι επαγγελματίες
    που δεν έχουν μεγάλα λειτουργικά έξοδα πχ.μεγαλογιατοί που μπορει να
    βγάζουν και 5000 ευρώ την ημέρα μαύρα.
    Υ.Γ.Είμαι πολύ εκνευρισμένος και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είμαι
    υποχρεωμένος να πλήρώνω στους λογαριασμούς της ΔΕΗ την ΕΡΤ,ακόμη και
    στο κατάστημά μου που δεν έχω καν τηλεόραση 50 ευρώ το χρόνο.
    Στο κάτω κάτω ηΕΡΤ είναι ΑΕ,είναι σαν να μου ζητάτε να πληρώνω τέλη
    για τον Κωτσόβολο,τον Παναθηναικό κλπ.Και τι να πληρώσουμε δηλαδή, το
    HI-FI ήχο που μας παρέχει ή τη HI-DEFINITION εικόνα.Ας σταματήσει πλέον αυτή η κοροιδία προς τον κόσμο.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:37 | Θεοκλής

    Δε φτάνει να βάλετε αποδείξεις για τα πάντα; Που θα ξέρετε ότι δεν γράφουμε στις δηλώσεις, ο ένας τις αποδείξεις του άλλου; Η κοινή γνώμη πιστεύει ότι ο όλος νόμος δεν είναι τίποτε άλλο από μία κίνηση εντυπωσιασμού για ένα και μόνο απλό λόγο: Το Κράτος δείχνει ότι δεν έχει επαρκείς ελεγκτικούς μηχανισμούς!

    Απλό παράδειγμα: Στη γειτονιά μου υπάρχουν τέσσερα καταστήματα ψιλικών τα οποία λειτουργούν άνω της 15ετίας. Στα τόσα αυτά χρόνια ξέρετε πόσες φορές έχουν «ελεγχθεί» από την Εφορία; Μία έκαστο και στην περίπτωση αυτή έγινε σε όλα έλεγχος μηχανής και όχι βιβλίων. Με τις υγείες μας.

    κε. Παπακωνσταντίνου, κοιτάξτε πρώτα-πρώτα να κάνετε τις Εφορίες να δουλεύουν.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:36 | IVSHF

    ΚΥΡΙΟΙ,
    ΚΑΤ’ΑΡΧΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ
    ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.
    1)Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΒΟΥΝ
    ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 300ε ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΑΡΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΚΑΤ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ «ΤΣΙΜΠΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΗΣ».ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
    2)ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΠΑ
    ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ. ΑΣ ΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ
    ΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ. ΝΑ ΞΕΥΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΟΡΦΩΘΟΥΝ.
    3)ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΛΕΓΚΤΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ.
    4)ΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
    ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ
    ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ
    ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΔΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΑΖΕΙ.ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΕΙ
    Η ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΦΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΜΕ ΠΙΟ ΤΡΟΠΟ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ.
    5)ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΤΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ? ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1960.ΣΕ ΚΑΘΕ
    ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΗΛΕΓΧΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1960 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ
    ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ.

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΤΟ ΑΛΛΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
    ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΑΣΗΣ
    ΦΥΣΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ,ΟΤΕ, ΥΔΡΕΥΣΗ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΗΚΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
    ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ
    ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ π.χ.ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ.

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥ
    ΜΕΝΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΑΦΑΙ-
    ΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΣΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 3000ε ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:04 | Βασίλης Σ.

    Κατάργηση ορισμένων συναλλαγών με μετρητά. Χρήση μόνο χρεωστικής, πιστωτικής κάρτας ή μιας νέας κάρτας. Σε κάθε συναλλαγή θα καταγράφεται από το ειδικό μηχάνημα, όπως για παράδειγμα αυτό των πιστωτικών καρτών, το ΑΦΜ και το ποσό. Μηχανογράφηση παντού.

  • 1. Ολες οι συναλλαγες ανω των 1000 ευρω να γινονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μεσω τραπεζας, με χρηση Επιταγης, Χρεωστικης ή Πιστωτικης Καρτας, με πληρη στοιχεια (ΑΦΜ) συναλασσομενων.

    2. Ολοι οι εργαζομενοι στο Δημοσιο, ΔΕΚΟ και λοιπους εποπτευομενους φορεις να πληρωνωνται μεσω προσωποποιημενης Χρεωστικης Καρτας (οχι σε χαρτονομισματα). Οι συναλλαγες τους να γινονται υποχρεωτικα με χρηση της Χρεωστικης Καρτας.

    3. Να γενικευθει ΠΛΗΡΩΣ η χρηση Ταμειακης Μηχανης με on-line (ασυρματη ή ενσυραμτη) συνδεση με Τραπεζα ή Δημοσιο Φορεα. Οι συναλλαγες να καταγραφονται αυτοματα μαζι με το ΑΦΜ οχι μονο αυτου που εισπρατει αλλα και αυτου που πληρωνει.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 20:17 | ΜΠΑΖΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Το μέτρο των αποδείξεων που προωθεί η κυβέρνηση, είναι μια παράλογη & γραφειοκρατική διαδικασία που μόνο ταλαιπωρία θα φέρει στους πολίτες & δεν πρόκειται να συμβάλει στο ελάχιστο στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Η προσκόμιση αποδείξεων ελεύθερων επαγγελματιών ισχύει & με το σημερινό φορολογικό σύστημα. Όσοι προσκομίζουν αποδείξεις έχουν επιπλέον αφορολόγητο. Όμως οι ελεύθεροι επαγγελματίες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπ. Οικονομικών είναι οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες. Γιατί τόσα χρόνια το μέτρο αυτό δεν αποδίδει & θα αποδώσει τώρα ;
    Δεν πρόκειται να αποδώσει, & το χειρότερο είναι ότι αυτοί που το προωθούν, παίρνοντας μισθούς πολλών χιλιάδων euro κάθε μήνα, το γνωρίζουν αυτό (εάν δεν είναι αφελείς). Απλά είναι ένα πρόσχημα για κόψουν η να περιορίσουν το αφορολόγητο των μισθωτών & των συνταξιούχων (οι οποίοι δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν & σύμφωνα με στοιχεία του Υπ. Οικονομικών εισφέρουν το μεγαλύτερο μέρος των φορολογικών εσόδων του κράτους). Με τον ίδιο τρόπο, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το περιβάλλον, τιμώρησαν όσους έχουν χαμηλό εισόδημα (& δεν μπορούν να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο) με υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας, εξαναγκάζοντας τους να καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους.
    Και οι κυβερνόντες το παίζουν & σοσιαλιστές τρομάρα τους………………

    Δυστυχώς η πλειοψηφία των πολιτών δεν γνωρίζουν φορολογικά για να καταλάβουν πόσο θα τους κοστίσει αυτό το μέτρο & γι’αυτό δεν υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις (όπως έγινε με τα τέλη κυκλοφορίας που έπρεπε να πληρωθούν άμεσα). Οι αντιδράσεις θα έρθουν μετά από ένα χρόνο, όταν οι φορολογούμενοι θα προσπαθούν να συγκεντρώσουν αποδείξεις & θα συνωστίζονται στα λογιστικά γραφεία, πληρώνοντας μεγάλες αμοιβές στους λογιστές για να τους συμπληρώσουν την φορολογική δήλωση. Αλλά & ακόμη περισσότερο, όταν θα έρθει το εκκαθαριστικό από την εφορία με φόρο πολλαπλάσιο απ’ αυτό που πλήρωναν τα προηγούμενα χρόνια, επιδει δεν μπόρεσαν να μαζέψουν τις απαραίτητες αποδείξεις.
    Και τι θα γίνει με κάποιους οι οποίοι αποταμιεύουν για αγοράσουν ένα σπίτι η με αυτούς που δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος τους για να αποπληρώσουν ένα δάνειο & συνεπώς έχουν ελάχιστες δαπάνες; Θα πληρώνουν μεγαλύτερο φόρο, λες & η αποταμίευση αποτελεί αδίκημα; Που είναι το δικαίωμα του πολίτη να δαπανά το νόμιμο εισόδημα του όπως αυτός επιλέγει; Θα πρέπει πάλι οι πολίτες να καταφύγουν στα δικαστήρια (όπως με την έκτακτη εισφορά & τα τέλη κυκλοφορίας) προσπαθώντας να δικαιωθούν;
    Πότε επί τέλους αυτό το κράτος που ζητάει από τους πολίτες να είναι συνεπείς μαζί του θα σταματήσει να παρανομεί & να είναι ο μεγαλύτερος κλέφτης ; Το μόνο που ξέρουν οι κυβερνόντες τόσα χρόνια είναι να κάνουν αρπαχτές απ’ όπου τους είναι πιο εύκολο να τα πάρουν (τέλη κυκλοφορίας, έκτακτη εισφορά, περαίωση φορολογ. υποθέσεων χωρίς έλεγχο & τώρα επί πλέον φορολόγηση των μισθωτών & συνταξιούχων). Πότε το κράτος θα αποκτήσει ηθική, δίνοντας το παράδειγμα στους πολίτες & συγχρόνως θα τιμωρεί παραδειγματικά όσους παρανομούν ;
    Έχουν σκεφτεί οι κυβερνόντες τι θα γίνει όταν εκατομμύρια φορολογούμενοι θα υποβάλουν εκατομμύρια αποδείξεις, πολλές από τις οποίες θα είναι ανύπαρκτες η θα υποβληθούν δυο,τρεις η & περισσότερες φορές ; Ποιος θα τις ελέγχει αυτές ; Ξέρω πολύ καλά (λόγω επαγγέλματος) ότι οι εφορίες & τα ελεγκτικά κέντρα αδυνατούν να ελέγξουν τις επιχειρήσεις μέσα στο διάστημα της πενταετίας, ώστε να μην παραγραφούν οι χρήσεις. Γι’ αυτό κάθε μερικά χρόνια προωθούν την περαίωση των φορολογικών χρήσεων χωρίς έλεγχο (μέτρο που επιβραβεύει τους παραβάτες & φοροδιαφεύγοντες). Τώρα τι θα γίνει ; θα σταματήσουν να ελέγχουν τις επιχειρήσεις που γίνεται η μεγάλη φοροδιαφυγή & θα ελέγχουν τις δηλώσεις μισθωτών & συνταξιούχων ; Απαράδεκτα πράγματα.
    Κύριοι του υπουργείου οικονομικών μην περιορίσετε το αφορολόγητο μισθωτών & συνταξιούχων. Μην εφαρμόσετε ένα μέτρο που το μονό αποτέλεσμα που θα έχει είναι να πληρώσουν περισσότερα αυτοί που ήδη πληρώνουν πολλά.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 19:41 | Γρηγόρης Τσακίρδαης

    ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ – Πολύ καλή ιδέα

    Είναι πολλή καλή ιδέα, έστω και αν δεν ληφθούν υπ’ όψη πολλές προτάσεις των πολιτών, επειδή ίσως δεν υπάρχει η πολιτική βούληση, ή δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες υποδομές, ή υπάρχουν αντιδράσεις τις οποίες η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει.

    Είναι πολλή καλή ιδέα επειδή κάθε πολίτης έχει την ευκαιρία να εκφράσει τις απόψεις του με ένα τρόπο σοβαρό και υπεύθυνο, διαφορετικό από τον τρόπο που συζητεί αυτά τα θέματα με τους φίλους του στο καφενείο. Μπαίνει στον κόπο να σκεφθεί τα θέματα καλύτερα, παράγει ιδέες, νοιώθει ότι συμμετέχει στη διαδικασία διαμόρφωσης των αποφάσεων, θα συνεχίσει να παρακολουθεί αυτή τη διαδικασία, θα συνεχίσει να βελτιώνει τις απόψεις του διαβάζοντας τα σχόλια και των άλλων συμπολιτών του, θα αρχίσει να ενδιαφέρεται περισσότερο και να αντιλαμβάνεται τα θέματα σωστότερα, με άλλα λόγια θα γίνει πιο ενεργός πολίτης και θα βελτιώσει και τη συμπεριφορά του απέναντι στο κράτος.

    Προτείνω το παράθυρο αυτό του διαλόγου να μην κλείσει μετά την 15/1/2010. Να μείνει ανοιχτό ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να γράψουν τις κρίσεις τους σχετικά με τις αποφάσεις που θα ληφθούν, να συνεχίσουν να σκέπτονται και να παράγουν ιδέες.

    Το παράθυρο όχι μόνο πρέπει να μείνει ανοιχτό αλλά να ανοίξει περισσότερο ώστε να δοθεί η δυνατότητα διαλόγου και μεταξύ των πολιτών, όπου θα μπορεί ο καθένας να εκφράζει τη συμφωνία ή τη διαφωνία του για τις απόψεις των συμπολιτών του (πάντα με το απαραίτητο moderation ώστε να επιτηρείται η ευπρέπεια) και να επιτευχθεί η ανύψωση του επιπέδου του διαλόγου, με παράλληλη βελτίωση των απόψεων όσων πολιτών θα καταλάβουν από το διάλογο σε ποια σημεία έχουν εκφράσει λανθασμένες σκέψεις.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 19:17 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ

    Νομιζω ,επειδη ζουμε σε μια ελευθερη Δημοκρατικη κοινωνια,ο καθε πολιτης θα πρεπει να επιλεγει απο μονος του το φορολογικο συστημα που
    θα φορολογηθει.
    Στην Ελλαδα σημερα κατα την γνωμη μου δυο ειναι τα ποιο αξιοπιστα
    φορολογικα συστηματα
    1)Το Ελληνικο φορολογικο συστημα,το οποιο ομως δυστυχως ειναι υπο
    κατασκευη
    2)Το Κινεζικο φορολογικο συστημα, το οποιο ευτυχως ειναι ετοιμο.
    Για να κατανοησει κανεις την διαφορα μεταξυ του υπο κατασκευη φορολογικου συστηματος και του ετοιμου σας παραπεμπω σε αρθρο του
    προεδρου της ΕΣΕΕ,που υποστηριζει,οτι η φορολογικη αναμορφωση του Ελληνικου φορολογικου συστηματος θα πρεπει να ξεκινησει απο την
    καταργηση του ΚΒΣ.Το κινεζικο φορολογικο συστημα,το οποιο ειναι ετοιμο, τον εχει ηδη καταργησει.
    Πλεονεκτηματα Κινεζικου φορολογικου συστηματος,συνοπτικα
    α)Μειωση της γραφειοκρατιας εως και 99,99% εγγυημενη, με την καθιερωση
    του Γενικου ΑΦΜ -Ενας για ολες τις επιχειρησεις και ολες τις δραστηριοτητες.Τα περα-δοθε στις ΔΟΥ τελος.
    β)Δραστικη μειωση της διαφθορας.Καμμια επαφη με τους διεφθαρμενους
    καταπτυστους ελεγκτικους μηχανισμους. Ενα γεια σου στα κινεζικα απο
    μακρια και πολυ ειναι.
    γ)Καθιερωση ως υποχρεωτικης της εστεγασμενης και μη εμπορικης δραστηριοτητας.Τα ραχατηλιτια κυριοι εμποροι τελος.Εαν δεν μπορειτε
    να συναντηθειτε με τον πελατη στο μαγαζι σας,υποχρεωτικα θα τον
    αναζητειτε τελειως ελευθερα σε πλατειες,παραλιες κλπ.Ειμαστε σε κριση
    καταλαβετε το.
    Πιστευω οτι κατα ενα μεγαλο ποσοστο η ανθιση της Κινεζικης οικονομιας
    οφειλετε και στο Κινεζικο φορολογικο συστημα.Δεν εχουμε παρα να το
    αντιγραψουμε.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 19:01 | Μάριος Πελεκάνος

    Οι αντικειμενικές αξίες είναι πολύ υψηλές και δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση και μάλιστα σε περίοδο κρίσης να αυξηθούν και άλλο. Αυτό θα σημάνει τον οικονομικό αφανισμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων και την απώλεια εσόδων για το κράτος από την μείωση των αγοραπωλησιών, δωρεών και γονικών παροχών. Θα σημάνει επίσης και το τέλος της οικοδομικής δραστηριότητας, ενός κύριου μοχλού ανάπτυξης της οικονομίας με κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, με απώλεια ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος. Αντίθετα πρέπει να μειωθούν οι παράλογα υψηλοί συντελεστές εμπορικότητας και να ελαφρυνθούν οι συντελεστές παλαιότητας.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 19:31 | παπαγιαννης λαμπρος

    ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΜΕΤΡΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ Κ.Λ.Π ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ …ΑΚΟΥΣΤΕ ..ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΖΩΙΚΗΣ 3 ΚΠΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ …ΛΕΦΤΑ Ε.Ε ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ ΝΤΡΟΠΗ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ…ΠΑΡΑΓΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΜΩΡΗΤΕ …ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΩΣΤΑ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ …ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΠΟΙΟ ΦΡΟΝΙΜΟ ΝΑ ΔΗΛΩΣΤΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ….ΔΟΥΛΕΥΩ 16 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΚΟΡΟΙΔΟ…

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 19:03 | Π. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    κ. Υπουργέ
    Αγαθές και δημοκρατικές οι προθέσεις σας.
    Ζητάτε από το λαό να σας υποδείξει τρόπους καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Ζητάτε από εμάς να επιδοθούμε σε ένα ανελέητο κυνήγι μαγισσών (αποδείξεων).Όταν κ. Υπουργέ ζείς σε μια πόλη 20.000 κατοίκων , όπου όλοι γνωριζόμαστε και ζητήσεις απόδειξη ,θέτεις εαυτόν «εκτός κοινωνίας». Όταν αγοράσεις ένα ζευγάρι παπούτσια , αμέσως αρχίζει το παζάρι:50€ με απόδειξη , 45€ χωρίς απόδειξη. Στο συνεργείο αυτοκινήτων τα ίδια, με τον υδραυλικό παζάρια : 50 € χωρίς απόδειξη , 59€ με απόδειξη. Στη ταβέρνα κερνάει ο ταβερνιάρης μια μπύρα και τόλμα μετά να ζητήσεις απόδειξη (είμαστε και λαός συναισθηματικός).
    Μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους ο Προϊστάμενος και οι υπάλληλοι της ΔΟΥ όταν υπηρετούν στο τόπο καταγωγής τους;
    Για 32 δις € ανείσπρακτους φόρους λέγατε προεκλογικά. Πότε θα τους εισπράξετε;
    Πόσοι υπάλληλοι υπηρετούν στις ΔΟΥ και με τι αντικείμενο ασχολούνται; Γιατί δε τους βγάζετε έξω;
    Σας ψήφισε ο ελληνικός λαός για να κυβερνήσετε και όχι «να διαβουλεύεστε».

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 19:15 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12 ΩΡΕΣ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΖΩ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΥ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΌΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝ «ΕΙΔΙΚΟΙ» ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ «ΣΩΣΟΥΝ» ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ.
    ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΖΕΨΑΤΕ ΤΟ 1/3 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ 5 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΧΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ.
    ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΌΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΑΣ-ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.ΑΛΛΑ ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΧΤΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΠΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΟΝΗ. ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΕΣΕΙΣ-ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΑΣ.ΜΗ ΛΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΔΕΥΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ.ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ, ΤΑ ΛΑΔΩΜΑΤΑ, ΤΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ, ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΧΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.Η ΧΩΡΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΓΕΙ. Ο ΒΡΑΧΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΝΟ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ. ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΟΤΑΝ ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ ΜΙΣΘΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η’ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΕΥΡΕΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΩ ΤΟΥ 15% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ.
    ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΕΙ.
    ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ?ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΦΟΥ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΘΕΤΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Ο ΚΑΘΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ?

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 19:44 | Κωστής Β.

    Στο θέμα της συλλογής αποδείξεων για τον καθορισμό του αφορολογήτου των ιδιωτών, θα πρέπει να περιλαμβάνονται αποδείξεις πληρωμής φόρων, ταμείων (νομικών, κλπ) υποθηκοφυλακείων κλπ, μεταβιβάσεων/γονικών παροχών ακινήτου περιουσίας και κάθε άλλος φόρος ή τέλη σχετικά με ενέργειες ή κινήσεις πολιτών που δεν σχετίζονται με φόρο εισοδήματος. Αντιλαμβάνομαι οτι αποδείξεις των ΔΕΚΟ θα εξαιρεθούν από αυτή τη διαδικασία. Αλλά κάθε άλλες δηλώσιμες δαπάνες που προσδιορίζουν το καθαρό φορολογητέο εισόδημα του πολίτη, πρέπει να γίνονται αποδεκτές για τον δίκαιο καθορισμό του αφορολογήτου.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 19:07 | ΜΑΡΙΑΝΝΑ

    Τι θα γίνει με τους δημοσίους υπαλλήλους, που στην Ελλάδα είναι περίπου οκτακόσιες χιλιάδες ενώ σε πληθυσμιακά ανάλογες χώρες της Ευρώπης (π.χ. Βέλγιο) είναι μόνο εκατόν πενήντα χιλιάδες. Θα δουλεύουμε λοιπόν όλοι οι υπόλοιποι για να πληρώνουμε του δ.υ. και θα βουλιάξει το κράτος πέρνοντας υψηλότοκα δάνεια για την πληρωμή των μισθών τους. Μήπως επιτέλους αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να άρει την μονιμότητα των βολεμένων δ.υ., όπως ισχύει παγκοσμίως (Αμερική κλπ.)
    Γιατί η εκάστοτε Κυβέρνηση για λόγους ψηφοθηρικούς προσλαμβάνει υπαλλήλους και καταχρεώνει το Κράτος, χωρίς οι περισσότεροι απ’ αυτούς να δουλεύουν. Πόσες φορές πηγαίνεις σε δημόσιες Υπηρεσίες και τα γραφεία είναι άδεια?
    Υπάρχουν κατηγορίες πολιτών όπως π.χ. ξενοδόχοι, σε ακριβές τουριστικές περιοχές, οι οποίοι μέχρι 7 ενοικιαζόμενα δωμάτια πληρώνουν ελάχιστο φόρο ετησίως, της τάξεως των 500-1000,00 ευρώ ανά 7 δωμάτια, χωρίς να έχουν βιβλίο εσόδων εξόδων, ενώ εισπράττουν 150.000,00-300.000,00 ευρώ και θα έπρεπε να πληρώνουν φόρους τουλάχιστον 50.000-60.000,00 ευρώ, εισπράττοντας για κάθε νύχτα 400-500,00 ευρώ την βραδυά.-

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 18:55 | Μουστακας Σπυριδων

    Σχετικα με τα τέλη κυκλοφοριας, αν και δεν ειναι το πιο σημαντικο πρόβλημα της χωρας, εντούτοις αγγίζει πολυ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, με αποτέλεσμα οι φετεινες υπερβολικές χρεώσεις (για κάποιες κατηγορίες) να έχουν δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκια. Σε κάθε περίπτωση το απαρχαιωμένο σύστημα των φορολογήσιμων ιππων που στηρίζεται αποκλειστικά στον κυβισμό των κινητηρων ειναι τελείως άδικο, καθώς δεν αντικατοπτρίζει ούτε την κατανάλωση, ούτε την περιβαλλοντική επιβάρυνση, ούτε την αξία του οχήματος, και κυρίως ούτε την ετήσια χρήση του οχήματος. Γιατι λοιπον δεν σκέπτεται κάποιος την πλήρη κατάργηση των τελών κυκλοφορίας και την ενσωμάτωση του σχετικού φόρου στους ήδη υπάρχοντες φόρους των καυσίμων?
    Με πολυ χονδροειδεις υπολογισμούς νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα επέφερε μια αύξηση στην τιμή του λίτρου κατά ~10 λεπτα στη βενζίνη και ~5 λεπτα στο πετρελαιο κίνησης. Επικοινωνιακά δεν θα ακουγοταν άσχημο και πρακτικά το κάθε όχημα θα πλήρωνε αναλογικά με τη χρήση του, και την ειδική καταναλωσή του, δίνοντας έτσι επιπλέον κίνητρο για την χρήση κατά το δυνατόν οικονομικών αυτοκινήτων, και περιορισμο της ασκοπης χρήσης.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 18:02 | ΝΙΚΟΣ

    Το πρόβλημα της φοροκλοπής και φοροδιαφυγής είναι πολιτικό και όχι τεχνικό. Το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά διεκήρυξε ότι θα εφαρμόσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, όπου ο κάθε πολίτης θα πληρώνει σύμφωνα με τη φοροδοτική του ικανότητα. Έφτασε η ώρα αυτό να γίνει πράξη. Να γνωρίζετε δε ότι η αξιοπιστία της Κυβέρνησης θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από το φορολογικό νομοσχέδιο. Ο τόπος δεν αντέχει άλλο αυτό το φορολογικό ΄΄μπάχαλο΄΄. Στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί πρέπει να φαίνεται ξεκάθαρα ότι θα πληρώσουν όσοι ως τώρα φοροδιαφεύγουν. Σε περίπτωση που αυτό δε γίνει τότε η αντίδραση του λαού θα είναι έντονη.
    βλέπετε τι έγινε με τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και την μαζική κατάθεση των πινακίδων

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 18:13 | ΣΑΜΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ (ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ) ΜΕΣΩ INTERNET & ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
    ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ν.2238/1994 (ΦΕΚ 151 Α’)
    (ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ)

    Άρθρο 1
    Αντικείμενο του φόρου
    Επιβάλλεται φόρος στο συνολικό καθαρό εισόδημα που προκύπτει είτε στην ημεδαπή είτε στην αλλοδαπή και αποκτάται από κάθε φυσικό πρόσωπο για το οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 2.

    Άρθρο 2
    Υποκείμενο του φόρου
    1. Σε φόρο υπόκειται κάθε φυσικό πρόσωπο, το οποίο αποκτά εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα ανεξάρτητα από την ιθαγένεια και τον τόπο κατοικίας ή διαμονής του . Επίσης, ανεξάρτητα από την ιθαγένειά του, σε φόρο υπόκειται κάθε φυσικό πρόσωπο για τα εισοδήματά του που προκύπτουν στην αλλοδαπή, εφόσον έχει την κατοικία του στην Ελλάδα.
    2. Οι έμμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στην αλλοδαπή θεωρείται ότι κατοικούν στην Ελλάδα.
    3. Σε φόρο υπόκειται και η σχολάζουσα κληρονομία.
    4. Σε φόρο υπόκεινται επίσης, οι ομόρρυθμες και οι ετερόρρυθμες εταιρίες, οι κοινωνίες αστικού δικαίου, που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, οι αστικές κερδοσκοπικές ή μη εταιρίες, οι συμμετοχικές ή αφανείς καθώς και οι κοινοπραξίες της παρ.2 του άρθρου 2 του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (π.δ 186/1992, ΦΕΚ 84 Α’) (Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού, βλέπε σελ. 433).

    Άρθρο 3
    Χρόνος επιβολής του φόρου
    1. Ο φόρος επιβάλλεται κάθε οικονομικό έτος στο εισόδημα που αποκτάται μέσα στο αμέσως προηγούμενο οικονομικό έτος, κατά τις διακρίσεις που ορίζει αυτός ο νόμος.
    2. Η χρονική διάρκεια του οικονομικού έτους αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου του ίδιου ημερολογιακού έτους.

    Άρθρο 4
    Εισόδημα και εξεύρεση του
    1. Εισόδημα στο οποίο επιβάλλεται ο φόρος είναι το εισόδημα που προέρχεται
    από κάθε πηγή ύστερα από την αφαίρεση των δαπανών για την απόκτηση του, όπως αυτό προσδιορίζεται ειδικότερα στα άρθρα 20 έως 51. Ο φόρος αυτού του νόμου, τα πρόστιμα και οι πρόσθετοι φόροι δεν αναγνωρίζονται για έκπτωση από το εισόδημα αυτό.
    2. Το εισόδημα ανάλογα με την πηγή της προέλευσής του διακρίνεται κατά τις επόμενες κατηγορίες ως εξής:
    Α-Β. Εισόδημα από ακίνητα.
    Γ. Εισόδημα από κινητές αξίες.
    Δ. Εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις.
    Ε. Εισόδημα από γεωργικές επιχειρήσεις.
    ΣΤ. Εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.
    Ζ. Εισόδημα από υπηρεσίες ελευθέριων επαγγελμάτων και από κάθε άλλη πηγή.

    Άρθρο 98
    Επιβολή του φόρου
    Επιβάλλεται φόρος στο συνολικό καθαρό εισόδημα από κάθε πηγή, που αποκτάται από κάθε νομικό πρόσωπο από αυτά που αναφέρονται στο άρθρο 101.

    ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ
    Σύμφωνα με τις ανωτέρω φορολογικές διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Ν.2238/1994 ΦΕΚ 151 Α’), σε φόρο υπόκειται και το εισόδημα το προερχόμενο από πράξεις (εμπορικές και υπηρεσίες) μέσω INTERNET και ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ.
    – είναι γνωστόν εις όλους μας ότι, μέσω INTERNET και ΤΗΛΕΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, συντελούνται εκατομμύρια
    εμπορικές συναλλαγές ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, οι πολίτες της οποίας συμμετέχουν σε λίαν υψηλό ποσοστό.
    – Η εξακρίβωση βέβαια αυτού του εισοδήματος, απαιτεί ειδικές ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, αντίστοιχες εκείνες του ηλεκτρονικού εγκλήματος, απαραίτητες όμως για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την εξεύρεση πόρων στη δύσκολη οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας.

    Σαμέλης Βασίλειος.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 18:36 | ΒΑΚΟΥΛΗΣ Θ.

    Επίσης τι θα γίνει με τον «συβαριτισμό» στον ευρύτερο δημόσιο τομέα? Εκεί διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και καμώνονται πως ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα!!

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 18:01 | Σταυρούλα Ρακιτζή

    ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 18:51 | Παρασύρης Ματθαίος

    Αν έχουμε καταλάβει σωστά το σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας είναι η είσπραξη των φόρων. Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που δηλώνουν όλα τους τα εισοδήματα , όπως οι μισθωτοί και αρκετοί ίσως ελεύθεροι επαγγελματίες, και μια άλλη ομάδα που κρύβουν μέρος των εσόδων τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επικρατεί αδικία μιας και η χώρα έχει ανάγκη τους φόρους. Αν ήταν δυνατό όλοι μα όλοι να δηλώνουμε τα εισοδήματα μας φαντάζομε ότι με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα όλοι θα είμαστε ικανοποιημένοι. Το πρόβλημα λοιπόν είναι στη δήλωση των εισοδημάτων.
    Μια λύση είναι να στρέψουμε τους μισθωτούς ενάντια στους ελεύθερους επαγγελματίες. Να πιστέψει δηλαδή ο μισθωτός ότι αυτός πληρώνει τον φόρο που δεν πληρώνει ο άλλος. Είναι ίσως μια λύση αλλά με αμφίβολα αποτελέσματα.
    Μια άλλη λύση λίγο ριζοσπαστική αλλά σίγουρα αποτελεσματική είναι η απόσυρση των μετρητών. Φανταστείτε όλες οι συναλλαγές να γίνονται χωρίς μετρητά με κάρτες, με επιταγές ή με οποιοδήποτε τρόπο εύκολων ηλεκτρονικών πληρωμών π.χ. πληρωμές με κινητό τηλέφωνο κ.λ.π. – υπάρχουν αρκετές λύσεις.
    Αν εφαρμοζόταν αυτό το σύστημα
    1. όλα θα ήταν φανερά (συναλλαγή και παραστατικό)
    2. Θα κοβόταν το φακελάκι στους Γιατρούς
    3. Θα κοβόταν το μαύρο χρήμα από όπλα, ναρκωτικά, κ.λ.π.

    Αυτοί που τα δηλώνουν όλα δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν αυτοί που θέλουν να κρύψουν θα πολεμήσουν μια τέτοια ιδέα.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 18:11 | ΒΑΚΟΥΛΗΣ Θ.

    Πολλές φορές στα σούπερ μάρκετ βλέπω κυρίες (συνήθως) να κόβουν μεγαλύτερα ή μικρότερα τιμολόγια για αγορά τροφίμων τα οποία προφανώς δικαιολογούν ως έξοδα στις εταιρείες των συζύγων τους. Το αποτέλεσμα είναι να μειώνεται η φορολογητέα ύλη των εταιρειών και έτσι να πληρώνουμε οι μισθωτοί το φόρο για τα καλούδια στο τραπέζι των ανωτέρω. Ο προσδιορισμός των αγαθών ή υπηρεσιών που μπορούν να δικαιολογηθούν ως έξοδα θα ήταν εξόχως χρήσιμος. Το πεδίο αυτό είναι τελείως ασαφές και είχε προβληματίσει και εμένα τον ίδιο όταν στο παρελθόν διατηρούσα ΑΠΥ. Ποιές δαπάνες μπορούσα να δικαιολογήσω? Ποτέ δεν ήξερα και κανείς δεν μπορούσε να μου πει. Ένας γενικευμένος έλεγχος στις εταιρείες θα έβγαζε αρκετές παρανομίες στη φόρα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα τα οποία εμφανίζονται ως εταιρικά αλλά εξυπηρετούν τις οικογενειακές ανάγκες των εταίρων. Για παράδειγμα ποιά επαγγελματική ανάγκη καλύπτει ένας ζαχαροπλάστης με το τετρακίνητο όχημα που δηλώνει ως επαγγελματικό μαζί με τις βενζίνες και τη συντήρησή του? Καλός θα ήταν ο έλεγχος νομιμότητας της κάθε δαπάνης, ίσως και θέσπιση οροφής δαπανών κατά περίπτωση.