Άρθρο 10 – Χώροι Διεξαγωγής Τυχερών και Τεχνικών Παιχνιδιών

Τα παιχνίδια διεξάγονται σε ειδικά καταστήματα που ελέγχονται ως προς την καταλληλότητα των χώρων.
Τα αμιγούς χρήσης για διεξαγωγή τεχνικών και περιορισμένου οφέλους παιχνιδιών καταστήματα λαμβάνουν άδεια από την Ε.Ε.Π. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από εισήγηση της Ε.Ε.Π., ορίζονται η διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση, την ανανέωση ή επέκταση της άδειας λειτουργίας αμιγούς καταστήματος διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών ή ιδιαίτερων ειδικών αμιγών χώρων διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών σε καταστήματα επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, οι προδιαγραφές των καταστημάτων και των χώρων αυτών, ο αριθμός των θέσεων διεξαγωγής των παιχνιδιών σε σχέση με το εμβαδόν του καταστήματος ή του χώρου, η απόσταση των καταστημάτων εγκατάστασης και διεξαγωγής των παιχνιδιών από εκπαιδευτήρια ή άλλους κοινωνικά ευαίσθητα χώρους όπως κατηχητικά ή χώρους θρησκευτικής δραστηριότητας και ρυθμίζεται κάθε σχετικό με την έκδοση της παραπάνω άδειας θέμα.
Για την εγκατάσταση, λειτουργία και διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών τεχνικών και περιορισμένου οφέλους παιχνιδιών σε μόνιμα αγκυροβολημένα πλοία ή πλωτά ναυπηγήματα ή σε θαλασσοπλοούντα πλοία που εκτελούν πλόες εσωτερικού, η άδεια διενέργειας ψυχαγωγικών ηλεκτρονικών τεχνικών παιχνιδιών χορηγείται από την Ε.Ε.Π. Στους χερσαίους χώρους τοπικής αρμοδιότητας των Οργανισμών Λιμένων και Λιμενικών Ταμείων, η άδεια αυτή χορηγείται μετά από γνώμη των Υπηρεσιών αυτών.
Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εγκατάσταση, λειτουργία και διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών τεχνικών και περιορισμένου οφέλους παιχνιδιών σε μόνιμα αγκυροβολημένα πλοία ή πλωτά ναυπηγήματα ή σε θαλασσοπλοούντα πλοία που εκτελούν πλόες εσωτερικού ή σε χώρους τοπικής αρμοδιότητας των Οργανισμών Λιμένων και Λιμενικών Ταμείων, οι κατηγορίες των πλωτών αυτών μέσων στα οποία επιτρέπεται η διενέργεια των παραπάνω παιχνιδιών, η διαμόρφωση των χώρων στους οποίους εγκαθίστανται και διεξάγονται τα παιχνίδια αυτά, ο αριθμός των θέσεων διεξαγωγής των παραπάνω παιχνιδιών καθώς και η διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση, την ανανέωση ή επέκταση της άδειας, ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ύστερα από εισήγηση της Ε.Ε.Π.
Σε περίπτωση εγκατάστασης τερματικών σε καταστήματα μικτής χρήσης υγειονομικού ενδιαφέροντος, π.χ. καφετέριες, ο χώρος που αφορά στα τερματικά δεν μπορεί να υπερβαίνει κάποιο μικρό ποσοστό του χώρου για το κοινό και ο αριθμός των τερματικών θα πρέπει να είναι περιορισμένος.
Στο χώρο διεξαγωγής παιχνιδιών απαγορεύεται η κατανάλωση φαγητού και ποτού.
Ο κάτοχος της άδειας διενέργειας ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών τεχνικών και περιορισμένου οφέλους παιχνιδιών ή καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, υποχρεούται να λαμβάνει όλα τα τεχνικά εκείνα μέτρα, όπως φίλτρα διευθύνσεων ιστοσελίδων, τα οποία αυτόματα αποτρέπουν την πρόσβαση των χρηστών σε ιστοσελίδες διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών ή ιστοσελίδες που έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις σε ανηλίκους ή έχουν περιεχόμενο ξενοφοβίας, ρατσισμού ή πορνογραφίας.

Ερωτήσεις:

  • Πιστεύετε ότι τα τεχνικά – ψυχαγωγικά παιχνίδια πρέπει να υπόκεινται σε πιο χαλαρούς ή στους ίδιους όρους από πλευράς εγκατάστασης όπως τα περιορισμένου οφέλους.
  • Εκτιμάτε ότι τα τεχνικά – ψυχαγωγικά και τα περιορισμένου οφέλους παιχνίδια πρέπει να διεξάγονται σε αμιγείς χώρους ή και σε χώρους μικτής χρήσης;
  • Σε περίπτωση λειτουργίας τερματικών σε καταστήματα μικτής χρήσης, ποια πρέπει να είναι η μέγιστη αναλογία σε χώρο και ο μέγιστος αριθμός των παιγνιομηχανημάτων;
  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 15:17 | ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΝΟΣ

    Τα απλά Ψυχαγωγικά παιχνίδια θα πρέπει να λειτουργούν ελεύθερα .
    Τα παιχνίδια περιορισμένου οφέλους ελεύθερα σε ιδιαίτερο χώρο εντός των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και αμηγεις αιθουσες.
    Όχι στα ολιγοπώλια και τα μονοπώλια να δοθεί η δουλειά στο κόσμο.

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 13:26 | ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    Τα απλά Ψυχαγωγικά παιχνίδια θα πρέπει να λειτουργούν ελεύθερα παντού σε μικτούς χώρους.
    Τα παιχνίδια περιορισμένου οφέλους ελεύθερα σε ιδιαίτερο χώρο εντός των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
    Όχι στα ολιγοπώλια και τα μονοπώλια να δοθεί η δουλειά στο κόσμο.

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 10:56 | ΛΟΓΑΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ

    ΟΧΙ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΜΕ ΜΙΚΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
    ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ,A.W.P. ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΜΗ ΜΑΣ ΟΘΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ
    ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 10:58 | ΜΑΡΙΑ ΙΑΚΩΒΟΥ

    ΝΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ A.W.P. ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ
    ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ A.W.P. ΣΕ ΑΜΗΓΕΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΜΕ ΜΑΧ.20 ΤΕΜΑΧΙΑ
    ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΧΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 10:53 | Γκέκας Μ.

    Καταρχάς θα ήθελα να τονίσω ότι «Ψυχαγωγικά παιχνίδια περιορισμένου οφέλους» AWPs είναι εκείνα, τα οποία έχουν σκοπό την ψυχαγωγία,το αποτέλεσμα οφείλεται σε συνδυασμό τεχνικής ή πνευματικής δεινότητας του παίχτη και της τύχης, μπορεί δε να αποδώσουν στον παίκτη ή στους παίκτες «περιορισμένο» χρηματικό όφελος.
    Τα παιχνίδια αυτά δεν είναι τύπου Καζίνο και μπορούν να τοποθετηθούν σε μικτους χώρους χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα.

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 10:51 | παρμενιων ζηγουλης

    -ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
    -ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ A.W.P. ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΑΜΕΙΓΕΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ 1-2 ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ.
    – ΝΑ ΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΚΤΗ ΧΡΗΣΗ
    – ΤΑ VLT ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ.

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 09:29 | ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΑΡΙΣ

    ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΗΧΑΝΕΣ A.W.P. ΣΕ ΑΜΗΓΕΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΧΑΝΩΝ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ 2-3 ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΝΟΜΗΜΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΩΘΕΙΣΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΝΚΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ.

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 01:34 | Theodoros Theodoridis

    Φιλτρα ιστιοσελιδων που αποτρεπουν την προσβαση σε πορνογραφικα site
    και σε site που εχουν σχεση με τον τζογο υπαρχουνε σε ολα τα net cafe που η ασχολια τους ειναι καθαρα με την παροχη υπηρεσιων διαδυκτιου.
    Καταντησατε ομως να τα βαζεται ολα στο ιδιο τσουβαλι.
    Κατω τα χερια απο τα internet cafe που η δραστιριοτητα τους δεν εχει καμια σχεση με τα πρακτορεια του οπαπ δεν εχει επισης καμια σχεση με τις σκοτεινες αιθουσες οπου οι υπολογιστες χρησιμοποιουνται για διεξαγωγη παρανομων δραστηριοτητων.

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 23:41 | φωτης δημτσας

    τα μηχανηματα να δοθουν στα καφενεια.ο οπαπ εχει τοσα παιχνιδια περιπου 20..αν θελουν να τα βαλουν εκει τοτε να δινουν αδειες ελευθερα για να κανουμε τα μαγαζια μας πρακτορεια.και ποιος λεει οτι στον οπαπ υπαρχει η ηλικια????μεχρι 8χρονα βλεπω καθε μερα που τα στελνουν οι μαναδες τους να ριξουν ενα δελτιο…πλακα μας κανετε…δωστε μας τα μηχανηματα να γυρισουμε το χρημα..μονο εμεις μπορουμε…κλειστε τα καζινο…εδω στην συρο 5 πεθανανε οι δυο μεσα στο καζινο..τους εχουν ξεβρακωσει ολους…και ο ιδιοκτητης ειναι αυστραλια..ουτε που ξερει που ειναι η συρος…

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 22:46 | Σωτήρης Μπαλιάκας

    Για τα ψυχαγωγικά τεχνικά παιχνίδια δεν θα πρέπει να χρειάζονται ιδιαίτεροι όροι όσον αφορά την εγκατάσταση τους ,όμως για παιχνίδια περιορισμένου οφέλους πρέπει να υπάρχουν άλλοι όροι.
    Θα πρέπει να μπορούν να διεξάγονται και τα μεν και τα δε και σε αμιγείς χώρους σε περίπτωση όμως που θα συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο θα πρέπει να υπάρχει σαφέστατος αριθμητικός περιορισμός και διαχωρισμός παιχνιδιών.Και εδώ μπορούμε να λάβουμε νομοθετικά παραδείγματα από ευρωπαϊκές χώρες π.χ. Γερμανία.

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 20:51 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΤΑ

    Οχι στην επανοφορα των κουλοχεριδων………
    αρκετα κονομισανε μερικοι φρουτεμποροι αν ειναι απαραιτητα τοτε μονο σε συγκεκριμενα καταστημα ελενχομενα και με περιορισμους και χαρακτηριζμενα οχι λιγο καφε και φρουτακια αυτα ειναι μονο τα πρακτορεια οπαπ και τα καζινο.

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 18:42 | ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

    ΟΧΙ
    ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ.
    ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ – ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ.

    ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ- ΜΠΑΡΑΚΙΑ – ΛΕΣΧΕΣ Κ.Α. ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
    (ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ)
    ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ!

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 15:42 | Chatziemmanuil Anastasios

    oposdipote o kate enes mas kitazi ta prosopikatu simferonta.
    distichos xefebgume apo to pragmatiko problima, otan tha epitrapun ta katalila michanimata (FRUTAKIA) pu tha mpori to kratos na echi ton apolito elencho meson online ke kordelas.
    ta prepi na periorisi i kathe kinotita , dimos i polis posa magazia still «MINI CASINU» ta epitrepsi na liturgisun stin periochitis gia na pari ta simata i idiatis ke ochi i eforia.
    oso gia ta magazia pu pulun inopnebma ke epitrepete i isodos pano apo 18 chronon prepi na kanonisi o kate magazatoras monostu an bali frutakia sto magazitu i ochi.
    ego apilo se olus tus ellines kataskebastes na archisun na dulebun ilikrina me europaikes sintikes,idika apenanti stus pektes ke perisotero sto kratos,gia na mporesete na dixete se aftus olus oti to enoite sobara.
    me to thema tu O.P.A.P. stin ellada apagorebete to Monopolio psaxte na brite tin lisi eki sto Monopolio.

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 15:32 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΚΟΣ

    ΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΥΝΟΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ
    ΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΛΕΞΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ)
    ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΤΕ Η ΣΧΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑ 10 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ 1 ΜΗΧΑΝΗΜΑ

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 12:50 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

    Τα ψυχαγωγικά ελευθερα χωρίς περιοριμούς σε χώρους Καφενεία , καφέ μπαρ, μπαρ, μποουλινγκ, πολυχώρους κ.λ.π. Με φορολογικό μηχανισμό και online συνδεση.
    Τα περιορισμένου οφέλους να λειτουργούν σε μικτούς χώρους ή σε ειδικό χώρο μέσα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με φορολογικό μηχανισμό και σύνδεση online.
    Μηχανήματα έως 50.000 όχι Μονοπολιακά
    Χαμηλό ποσοστό πονταρίσματος

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 11:22 | ΧΑΡΗΣ

    τελος τα κλειστα επαγγελματα γιατι να μπορουν μονο ορισμενοι να εχουν αδεια οπαπ ανοιγμα να μπορει ο καθενας να παρει αδεια να ανοιξει μαγαζι 5 γενειες πρακτορων ουτε στην ρουαντα δεν γινονται αυτα……

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 11:51 | ΑΝΔΡΟΥΤΣΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    Τα ψυχαγωγικά τεχνικά παίγνία θα πρέπει να είναι ελεύθερα χωρίς περιορισμούς και να λειτουργούν σε οποιοδήποτε χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος.
    Το κοινό κινείται και διασκεδάζει σε χώρους, όπως καφενεία, καφετερίες, fast-food, bowling, αεροδρόμια, σταθμούς ή εμπορικά κέντρα. Πιθανός περιορισμός τους σε αμιγείς χώρους θα οδηγήσει τις επενδύσεις σε αποτυχία γιατί δεν θα είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις μιας και οι περισσότεροι χρήστες επιθυμούν να παίξουν σε συνδυασμό με άλλες ψυχαγωγικές ή άλλες δραστηριότητες, όπως στην περίπτωση των bowling, μπιλιάρδων κ.λ.π.

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 02:38 | ΕΝΩΣΗ ΚΑΦΕΝΕΙΩΝ

    Πολύ σωστή η διαβούλευση βρέθηκε η λύση για όλους
    Δίκιο έχουν οι πράκτορες των καταστημάτων του Ο.Π.Α.Π. επειδή ο Ο.Π.Α.Π. είναι ο μόνος αξιόπιστος φορέας καλό θα ήταν ο Ο.Π.Α.Π. να δόση άδειες και σε 18.000 χιλιαδες καφενεία, λέσχες, καφέ μπαρ, κ.λ.π. για όλα τα στοιχήματα ( ΛΟΤΤΟ ,ΚΙΝΟ, ΕΧΤΡΑ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, V.L.T. ,A.W.P. ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ώστε να λειτουργήσει σωστά και ο ανταγωνισμός τελος στα μονοπωλια, απεργιες αλλά και να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας έτσι ο Ο.Π.Α.Π. με αποδεδειγμένη φερεγγυότητα και καταξίωση θα ελέγχει και τα υπόλοιπα καταστήματα επίσης τα καφενεία και οι λέσχες θα ζητούν ποσοστό κέρδους 4% αντι για 8%,και μετά από την συμπλήρωση ενός στοιχήματος ο καφές δωρεάν, όσο για τα παιδικά παιχνίδια να απαγορεύονται στα καφενεία και να επιτρέπονται μόνον στα περίπτερα και εμπορικά κέντρα,πλοια,αεροδρομια,σταθμους τρενων λεοφοριων ελευθέρα ώστε να μην μετατρέπονται με τηλεκοντρόλ σε φρουτακια.

    Υ.Γ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Π.ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΛΥΣΗ

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 00:47 | rygar

    Δεν πρεπει να επιτραπει στα μαγαζια του οπαπ να τοποθετηθουνε παιχνιδια και εάν σωνει και καλα πρεπει να τοποθετηθουν καποια παιχνιδια καλα θα είναι να μπουν ραλλακια ποδοσφαιρακια γερανακια φλιπερακια και γενικα τετοια παιχνιδια .
    Ας δουλεψουνε με αυτά οι πρακτορες για να βγαλουν καλο μεροκαματο και από ποσοτητα να βαλουνε οσα θελουνε βρε αδερφε ας μην κανουμε τσιγγουνιες

  • 7 Σεπτεμβρίου 2010, 00:14 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ .
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΖΙΝΟ .
    ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΚΑΦΕ ,ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ,ΣΕ ΜΠΥΡΑΡΙΕΣ, ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ,ΣΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΛΠ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΧΑΝΩΝ.ΣΥΝΗΘΩΣ 2 ΜΕ 3 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΩΠΟΛΙΟΥ

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 21:58 | ΒΛΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ A.W.P. ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΑΜΗΓΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΧΑΝΩΝ π.χ 20 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 1η 2 ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ η ΣΥΣΤΗΜΑ ON-LINE.
    OI MΗΧΑΝΕΣ VLT ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ .ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΕΙΣΗΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 20:08 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΚΑΣ

    Οι χώροι στους οποίους ο Έλληνας επιτρέπεται να «τζογάρει» πρέπει να παραμείνουν αυστηρά περιορισμένοι( πρακταρεία ΟΠΑΠ, καζίνο)και με αυστηρή επίβλεψη των υπευθύνων για απαγόρευση σε ανηλίκους!

    Τα «φρουτάκια», για τα οποία υπάρχει πρόθεση να επανανομιμοποιηθούν,είναι από τις πιό εθιστικές και καταστρεπτικές μορφές τζόγου. Όλοι μας θα έχουμε λίγο πολύ παραδείγματα από ανθρώπους του ευρύτερου κύκλου μας, που ήταν παλιότερα εθισμένοι σε αυτές τις μηχανές » χρηματοφαγάνες». Υπάρχουν δεκάδες σχετικές έρευνες, για τις οποίες είναι σίγουρα ενημερωμένοι όσοι ασχολούνται με αυτά τα θέματα. Ο ήδη ζορισμένος Έλληνας δεν θα αντέξει!

    Ο τζόγος μέσω διαδικτύου είναι εκ φύσεως εντελώς ανεξέλεγκτος όσο αφορά στην ταυτότητα του χρήστη.»Ξεφτέρια» στον χειρισμό του διαδικτύου είναι τα παιδιά! Αν θέλουμε να τα εθίσουμε ακόμα και αυτά στον τζόγο, ας το επιτρέψουμς και αυτό! Έτσι κι αλλοίως, η ανεργία τα περιμένει μάλλον όταν μεγαλώσουν. Ας τα καταστρέψουμε λοιπόν μια ώρα αρχύτερα!

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 20:28 | Σίμος Ιωαννίδης

    Ορισμένοι φίλοι και κύριοι θεωρούν προνομιούχους τους Πράκτορες του ΟΠΑΠ…Ντάξει ξεχάνε ότι ειναι οι μοναδικοί που δουλευουν αργίες και Σαββατοκύριακα και ότι ειναι απροστατευτοι όσο αναφορά την μη καταγραφη των αποδεδειγμενων ζημειών τους….άλλα ας το ξεχάσουμε και αυτο.Οι χώροι διεξαγωγης θα πρέπει να ειναι τα πρακτορεία της ΟΠΑΠ εφόν και αν διαμορφωθουν καταλληλα.Ο ΟΠΑΠ εχει άλλα «κακα»που θα πρέπει να διορθωσει και αυτό το γνωρίζουν όλοι.Εγω ειμαι 1η γεννια πράκτορα και έχω 12 χρόνια στην δουλειά.Εχω στανταρ πελατεία που αρεσκεται αν ασχολείται με το στοιχημα και με χαμηλο στοιχηματισμό και εχω και πελάτες που θα ηθελαν το κάτι παραπάνω.Εφοσον έχω το χωρο,την εμεπιρια και την τεχνικη υποστηριξη της ΟΠΑΠ γιατι να μην εχω δικαωμα να φερω επιπλεον κερδη στο κράτος και στην τσεπη μου.Εφόσον ειμαι κερδοφόρος κρικος για το κράτος γιατι να μην μπορώ να το εκμεταλευτώ κι εγω.Ούτως η άλλως κάνω τίμια την δουλειά μου.Γιατι να μην προτιμήσει εμένα?όΟμως εδώ πάμε στο ποιός την έχει πιο μεγάλη…και αυτό ειναι λάθος.Το πιο δίκαο είναι να πάρουν άδειες τα πρακτορεία με μεγάλους τζιρους και οι άλλες άδειες σε άλλους πολιτες που θα μπορούν να εγγυηθουν στο κράτος.

    Σας ευχαριστω

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 19:59 | Αλέξανδρος

    Πιστέυω ότι κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι απο τα πρακτορεία της ΟΠΑΠ είναι οι πλέον καταλληλοι χώροι.Εγγυημενη πελατεία,εχεμυθεια και φυσικά όχι συμμετοχη σε ανηλικους.Μόνο ο ΟΠΑΠ καλώς η κακώς μπορεί μεσω των πρακτορείων του να εγγυηθει για κατι τέτοιο.Δυστηχώς σε χώρους που γινεται παράνομος στοιχηματισμός ή παιζουν τα γνωστα φρουράκια συμμετέχουν και ανηλικοι και φυσικά δεν υπάρχει η χρηματοπιστοληπτικη ικανοτητα.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 18:30 | Γιάννης Σαμολαδάς

    Πιστεύω ότι τα τεχνικά-ψυχαγωγικά μπορούν να παίζονται και από ανήλικα άνω των 12 ετών,ενώ τα τυχερά περιορισμένου κέρδους μόνο από ενήλικες.Οι χώροι τοποθέτησής τους μπορεί να είναι σημεία όπου συχνάζει πολύς κόσμος,π.χ.καφενεία,καφετέριες,αναψυκτήρια,μπιλιάρδα,πλοία,κλπ.Αν κάποιο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος,π.χ.καφενείο,θέλει να τοποθετήσει ένα ή δύο παιχνίδια μόνο,να μην απαιτείται να εκδοθεί ξεχωριστή άδεια.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 18:50 | ΧΑΡΗΣ

    Autη εδω η κυβερνηση ιστορικα θα αποδειχθει οχι μονο ΑΝΙΚΑΝΗ αλλα και ακρως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 17:48 | ΣΠΥΡΟΣ

    οι μονοι χωροι που μπορει να υπαρξει ελενχος και οχι η ασυδοσια του παρελθοντος ειναι τα καζινο και τα πρακτορεια οπαπ.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 16:33 | Παπαδάκης Δημήτρης

    1. Η εγκατάσταση και οι όροι λειτουργίας των ψυχαγωγικών δεν πρέπει καν να συγκρίνονται με αυτούς των τυχερών. Αν το εξετάσεις βάση εσόδων είναι σαν να κάνεις την ίδια εγκατάσταση σε μια τράπεζα με ένα περίπτερο.

    2. Καλά είναι στην θεωρία να ζητάμε αμιγείς χώρους για ψυχαγωγικά παιχνίδια. Στην πράξη όμως; Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι γίνεται κάποιος να ανοίξει ένα κατάστημα και να πληρώσει 100-200 χιλιάδες ευρώ να βάλει ηλεκτρονικά παιχνίδια – υπολογιστές και άλλα 100 για φόρους και ενίκοια και να περιμένει να τα βγάλει από το μισό ευρώ ανα παιχνιδι; Το παιχνίδια πλέον παίζεται με το να τοποθετίσουμε ένα εως πέντε μηχανήματα ανά ξενοδοχείο – καφετέρια – παιδότοπο.

    3. Για τα ψυχαγωγικά παιδικά παιχνίδια σίγουρα δεν θα πρέπει να υπάρχει όριο.

    Όσο για τα τυχερά παιχνίδια θα πω οτι οποιος πάρει την άδεια λειτουργίας των τυχερών παιχνιδιών θα διανήμει μηχανήματα με συγκεκριμένες προδιαγραφές και όλες τις απαραίτητες φορολογικές δικλήδες για να μην φοροδιαφεύγει ο εκάστοτε επιχειρηματίας. Άρα αφού τα μηχανάκια θα είναι πιστωποιημένα είτε τα μοιράσει ο οπαπ είτε όχι το ίδιο πράγμα είναι.

  • Πολύ σωστά αναφέρεται ότι τα ΤΥΧΕΡΑ παιχνίδια πρέπει να διενεργούνται στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και στα Καζίνο.
    Στη προκειμένη όμως περίπτωση η κυβέρνηση προτίθεται να νομοθετήσει για ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ-ΤΕΧΝΙΚΑ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ-ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ.
    Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει τους παραπάνω αναφερόμενους τέτοιου είδους παιχνίδια μιας και τα κέρδη θα είναι μηδαμινά απέναντι στο μέγεθος των σημερινών τους εσόδων. Εκτός βέβαια αν προσπαθούν να πιέσουν τη κυβέρνηση να νομοθετήσει για τυχερά παιχνίδια για να μπορούν να πληρώνουν ι τις τόσες πολλές και δαπανηρές διαφημίσεις τους.
    Και για να μην παρεξηγηθώ όταν λέμε ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ-ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ είναι ότι μέσα απο την ψυχαγωγία ο παίκτης δεν μπορεί να χάσει ή να κερδίσει παραπάνω απο 50-100 € και ας παίζει όλη την ημέρα. Καμία λοιπόν σχέση με τα σημερινά τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ και των Καζίνο που ο καθένας μπορεί να παίξει ανά πάσα ώρα και στιγμή ολόκληρες περιουσίες.
    Η νομοθέτηση λοιπόν τέτοιου είδους σίγουρα θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στους ήδη εθισμένους παίκτες και θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας σε χώρους εκτός καζίνο και πρακτορεία ΟΠΑΠ , όπως καφενεία –καφετέριες και γενικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

    ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΧΑΡΙΔΗΣ
    Ορεστιάδα

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 15:52 | ΣΤΑΥΡΟΣ

    κυριε κρατος θελεις εσοδα 100% ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ??ΔΩΣΕ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ..
    ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΕΛΕΝΧΟ 100%..
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ… .ΚΟΨΕ ΚΑΤΙ ΦΡΟΥΤΕΜΠΟΡΟΥΣ…
    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ…

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 14:01 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ

    ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΣ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΤΥΧΕΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΚΛΠ

    ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΝΧΟΣ ΑΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΗΛΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 13:51 | μανος

    πρεπει ολοι να καταλαβουμε οτι το συμφερον του κρατουσ ειναι ο δυνατοσ και ανταγωνιστικος οπαπ.για να γινει αυτο τα τυχερα παιχνιδια μονο στα πρακτορεια του οπαπ.εχουμε ενα κουμπαρα που φερνει τεραστια ποσα στον κρατικο κουρβανα. μην τον σπασουμε.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 13:47 | μανος

    πιστευω πως οι μονοι καταλληλοι χωροι για διεξαγωγη τυχερων παιχνιδιων ειναι τα πρακτορεια οπαπ και τα καζινο. εκει μπορει να υπαρχει αμεσως ελεγχος αφου τα πρακτορεια οπαπ μπορουν να συνδεθουν αμεσα με το υπουργειο οικονομικων

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 13:09 | Μαρια dem

    ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΖΟΓΟ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 12:58 | ΧΟΡΕΥΤΗΣ

    ΚΥΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ
    ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ 3 ΓΕΝΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ.
    ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ?
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΠΟ ?
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ?
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ?
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ.ΜΗΝ ΤΗΝ
    ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕ ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ.
    ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ,
    ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 08:12 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    Οι μόνοι χώροι διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών είναι τα καζίνο και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Οι μονοι χωροι που εναι καταλληλοι για τη διεξαγωγη τυχερων παιχνιδιων ειναιτα πρακτορεια Ο.Π.Α.Π. και τα καζινο.Οπουδηποτε αλλου μπουν δεν θα υπαρχει ο καταληλος ελενχος και οι συνεπειες θα ειναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 08:10 | ΑΛΕΚΟΣ

    ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 08:55 | ΝΙΚΟΣ

    Οι μόνοι χώροι διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών είναι τα καζίνο και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Πουθενά αλλού.ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΟΝΟ Ο ΟΠΑΠ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΕΡΑ….

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 08:55 | PARASKEUAS

    Οι μονοι χωροι που εναι καταλληλοι για τη διεξαγωγη τυχερων παιχνιδιων ειναιτα πρακτορεια Ο.Π.Α.Π. και τα καζινο.Οπουδηποτε αλλου μπουν δεν θα υπαρχει ο καταλληλος εξοπλισμος οπως εχει ο οπαπ και διοργανωνει τοσα χρονια τα τυχερα παιχνιδια.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 08:59 | AYGOYSTINOS

    BASEI NOMWN MONO O OPAP NA DIORGANOSEI TA TYXERA PAIXNIDIA…..OXI SE KAFETERIES KAI SE ALLES ETAIRIES…..O OPAP EINAI O MEGALUTEROS XRHMATODOTHS TOU ELLHNIKOU KRATOUS.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 08:14 | SOFRONIS

    Άρθρο 27 του Ν. 2843/2000 (ΦΕΚ 219 Α΄): 9.α: «Σε περίπτωση που επιτραπεί από τον νόμο η διεξαγωγή οποιουδήποτε νέου παιγνιδιού, εκτός από τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2.α, συγκροτείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού ειδική Επιτροπή, με έργο τη διαμόρφωση των όρων και προϋποθέσεων και του καθορισμού του ανταλλάγματος για την παραχώρηση διεξαγωγής του παιγνιδιού στον ΟΠΑΠ. Ο ΟΠΑΠ, στον οποίον αποστέλλεται υποχρεωτικά αντίγραφο της έκθεσης της παραπάνω Επιτροπής δικαιούται να αναλάβει τη διεξαγωγή και τη διαχείριση, οργάνωση και λειτουργία του παιγνιδιού, εφόσον δηλώσει τούτο ρητά μέσα στην τασσόμενη από το Δημόσιο προθεσμία, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από των τεσσάρων (4) μηνών. Εάν ο ΟΠΑΠ αρνηθεί να αναλάβει τη διεξαγωγή του παιγνιδιού ή παρέλθει η παραπάνω προθεσμία, το Δημόσιο μπορεί να αναλάβει το ίδιο τη διεξαγωγή του. Εάν η διεξαγωγή του συγκεκριμένου παιγνιδιού επιτραπεί να ανατεθεί σε τρίτο, το αντάλλαγμα δεν μπορεί να είναι κατώτερο από αυτό που προτάθηκε στον ΟΠΑΠ» Ενώ το ΔΕΚ, πρόσφατα αποφάνθηκε ότι η σουηδική νομοθεσία, η οποία απαγορεύει την προώθηση (διαφήμιση) τυχερών παιγνίων που οργανώνονται στο διαδίκτυο από ιδιώτες λειτουργούς για κερδοσκοπικούς σκοπούς σε άλλα κράτη μέλη, είναι σύμφωνη με το Κοινοτικό Δίκαιο», Ενώ αυτή η απόφαση έρχεται σε συνέχεια της νομολογίας του, στην υπόθεση Liga Portuguesa de Futebol το Σεπτέμβριο του 2009,Ενώ το δικαστήριο αναφέρει ξεκάθαρα ότι τα κράτη μέλη έχουν το δικαίωμα να «αποκλείσουν τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα από τον κλάδο των τυχερών παιγνίων» και «να περιορίζουν τη λειτουργία τυχερών παιγνίων σε δημόσιους και κοινωφελείς φορείς»,Ενώ η λειτουργία του ΟΠΑΠ καθορίζεται από την Σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου για την αποκλειστική διακίνηση συγκεκριμένων τυχερών παιχνιδιών και την πρώτη προτίμηση για νέα, αρα μονο ο οπαπ μπορει και ειναι αναγκαιο να διοργανωνει ολα τα τυχερα παιγνια….

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 02:55 | sostos

    ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΣΑΣ. ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΤΕ; ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΚΑΒΑΤΖΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΙ ΦΩΝΑΖΕΤΕ; ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΦΡΟΥΤΑΔΙΚΑ, ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΡΟΥΤΑΔΙΚΑ; ΜΑΝΑΒΙΚΑ; ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΡΑΦΕΤΕ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ.

    ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΟΜΩΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ. ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΧΟΡΤΑΤΟ. ΘΑ ΣΚΑΣΕΤΕ.

  • 6 Σεπτεμβρίου 2010, 00:59 | giorgos

    Οι μόνοι χώροι διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών είναι τα καζίνο και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Οι μονοι χωροι που εναι καταλληλοι για τη διεξαγωγη τυχερων παιχνιδιων ειναιτα πρακτορεια Ο.Π.Α.Π. και τα καζινο.Οπουδηποτε αλλου μπουν δεν θα υπαρχει ο καταληλος ελενχος και οι συνεπειες θα ειναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ.

  • 5 Σεπτεμβρίου 2010, 19:06 | ALEKA NIKOLAIDOU

    ΕΙΜΑΙ ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΕΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ, ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 78 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ,ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟ-ΠΟ ΤΟ 1959. ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΩ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ Ο.Π.Α.Π. Α.Ε.!!! ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!!

  • 5 Σεπτεμβρίου 2010, 19:19 | ΔΑΝΔΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Οι μονοι χωροι που εναι καταλληλοι για τη διεξαγωγη τυχερων παιχνιδιων ειναιτα πρακτορεια Ο.Π.Α.Π. και τα καζινο.Οπουδηποτε αλλου μπουν δεν θα υπαρχει ο καταληλος ελενχος και οι συνεπειες θα ειναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ.

  • 5 Σεπτεμβρίου 2010, 19:49 | ben

    δεν μπορώ να σκεφτώ καν οτι υπαρχει κυβερνηση που σκεφτετε να βαλει και πάλι την τρελα αυτη (φρουτακια) και παλι στο κεφαλι μας. αντι να κανει κατι για να κλεισει καθε παρανομο στεκι που υπαρχει και δοξα το θεο υπαρχουν αμετρητα σε ολη την ελλαδα, θα γεμισουν τη χωρα με φρουτάκια. η δικαιολογια ειναι οτι χρειαζομαστε χρήματα αμεσα εαν ειναι ετσι ο ο.π.α.π.εκει ειναι δωστε τα σ’αυτον που το ελληνικο κρατος εχει μετοχες, το οποιο σιμαινει περισοτερα μερίσματα για το κράτος, και τα πρακτορεία προπο ειναι ελεγχόμενοι χώροι με εξοντοτικες ποινες σε οποιον πρακτορα σκεφτει να παρανομησει, οπως συμβαινει τοσα χρονια αλλωστε με κλείσημο καταστήματος αμεσα και αφαιρεση της άδειας λειτουργείας.

  • 5 Σεπτεμβρίου 2010, 18:32 | Χρυσικοπουλος

    Θέλω να πιω τον καφέ μου με την ησυχία μου χωρίς να ακούω τον διπλανό μου να βρίζει γιατί δεν του εκατσαν οι πεταλούδες.

    Θέλω να πιω το ποτό μου χωρίς να έχω τον κίνδυνο να χάσω μια περιουσία
    στα φρουτάκια.

    Θέλω να πάω σε ένα ιντερνετκαφε να απολαύσω τον καφέ μου σερφάροντας στο διαδίκτυο χωρίς να μου λέει ο άλλος «έχω 2 σίγουρα στο στοίχημα.Να τα ρίξω στην τάδε εταιρία».

    Θέλω τέλος πάντων να πηγαίνω στα διάφορα μαγαζιά γι αυτό που είναι και όχι για ότι θέλει ο καθένας να διαμορφώνει .
    Όσο για τον τζόγο υπάρχουν ήδη αρκετά πρακτορεία ΟΠΑΠ και καζίνο που καλύπτουν τις ανάγκες του κόσμου σε αυτόν τον τομέα.

  • 5 Σεπτεμβρίου 2010, 17:00 | Χρήστος Τσίντζας

    Οι μόνοι χώροι διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών είναι τα καζίνο και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Πουθενά αλλού.
    Το πάθημα της προηγούμενης δεκαετίας δεν σας έγινε μάθημα?

  • 5 Σεπτεμβρίου 2010, 16:11 | socratis

    Εγώ λέω να πάμε τα πρακτορεία σε ξερονήσια!
    ή στα άγονα βουνά,
    ή σε χαράδρες,
    να μην υπάρχουν, γιατί όσο υπάρχουν θα χαλάνε τη σούπα στους αεριτζήδες, τους φοροφυγάδες, τους ξενομανείς.
    Να μην ενοχλούν και τη κυρία, η οποία προφανώς ενοχλείται από το πρακτορείο αλλά δεν ενοχλείται από τις καφετέρειες, τα καφενεία, τα ίντερνετ καφέ, τα μπαρ, τις μοτοσυκλέτες, τα αυτοκίνητα, τους ανθρώπους.
    Προφανώς θέλει να φύγουν όλοι από την πόλη, να πάνε αλλού…
    Να αλλάξουμε τις δομές των πόλεων, ώστε όλα τα καταστήματα να βρίσκονται έξω από αυτές και να πηγαίνουμε όλοι με λεωφορείο όπως στις ταινίες της Βουγιουκλάκη.
    Εκτός και αν μας λέτε τη μισή αλήθεια κυρία μου και το πρόβλημα είναι μόνο τα πρακτορεία, που αντιστέκονται στην τζογοποίηση της χώρας σε κάθε τετράγωνο. Διαφορετικά τι να κάνετε σε μια τέτοια διαβούλευση;
    Θέλετε αλήθεια να μας πείσετε ότι ήρθατε εδώ για να πείτε το παράπονο σας για τις φωνές των παικτών όταν φεύγουν από το πρακτορείο;
    Λυπάμαι, αλλά δεν θα έχετε καταλάβει ότι εδώ παίζεται το ψωμάκι 20000 οικογενειών, που παλεύουν να πείσουν ότι ο τζόγος δεν πρέπει να Απελευθερωθεί αλλά αντίθετα να μετριαστεί.
    Παλεύουν να πείσουν ότι τα έσοδα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα πηγαίνουν στο Ελληνικό κράτος και όχι στη Μάλτα.
    Παλεύουν για το μέλλον τους, που το έχουν βάλει στο μάτι τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
    Δεν είναι αστείο για να γελάσουμε…

  • 5 Σεπτεμβρίου 2010, 16:54 | play

    Φίλτατε Σταυρος Γ.

    Είμαι κάθετα ενάντια στον τζόγο όπου και αν παίζεται. Θέλεις στις καφετέριες, στα πρακτορεία, στα υπόγεια, σε σπίτια, στα καζίνο στον ουρανό, θέλεις νόμιμο, παράνομο, από το ίντερνετ, θέλεις κόκκαλα, χαρτιά, ρουλέτες, φρουτάκια, στοίχημα; Είναι άλλο να λες ότι «ναι θέλω τον τζόγο» ή «δεν γνωρίζω εάν θέλω τον τζόγο» και άλλο να διαφωνείς από τη βάση. Είναι σαν το κάπνισμα. Απαγόρευση καπνίσματος = καθολική απαγόρευση. Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και στο κάπνισμα το κράτος χάνει φόρους με την απαγόρευση, αλλά τι να κάνουμε. Εφόσον είναι κακό είναι κακό. Τέρμα. Το ίδιο και στον τζόγο. Και μην μου αρχίσεις ότι θα γίνει το ένα και θα γίνει το άλλο και το παραάλλο, ούτε αυτά τα παραφιλολογικά του στυλ «εμείς τους παίκτες μας τους σκεφτόμαστε και τους προστατεύουμε» και τα κροκοδείλια δάκρυα υπέρ των παικτών-θυμάτων μας τα είπαν κι άλλοι. Δες μόνο πότε και γιατί ξεκίνησαν τα λαχεία και θα καταλάβεις. Γνωρίζω πολύ περισσότερα απ’ ότι νομίζεις, και από την καλή και από την ανάποδη. Όλα γίνονται και ο αυστηρός έλεγχος επίσης.

    Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πολύ απλό. Τέλος ο τζόγος από παντού και όταν λέω παντού εννοώ ΠΑΝΤΟΥ και σε οποιαδήποτε μορφή.

    Και αν το κράτος χάνει 11,2εκ ευρώ το χρόνο σε πρόστιμα, τη λύση μόλις την έδωσε η Ολλανδία με την απόφαση περί τυχερών παιγνίων. Να πάνε με την απόφαση αυτή (λέει ότι το κράτος ορίζει τη μοίρα των τυχερών), να κάνουν ένσταση για το πρόστιμο, και το κράτος θα κερδίσει τα λεφτά του προστίμου, γιατί για τον ίδιο λόγο καταδικάστηκε.

    Δεν έχω κάποιο λόγο να τα βάλω με κανέναν σας. Με τον ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε κάθε μη καπνιστής να τα βάζει με τις εταιρείες εμπορίας. Προτάσεις γίνονται. Συμφωνείς, διαφωνείς και προτείνεις. Μη βάζεις όμως ταμπέλες.

    Αυτά.