Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 12:22 | Ν.Δαλιακοπουλος

    Σχετικα με τον ΦΠΑ εχω να προτεινω εναν καθολικο τροπο επιβολης και εισπραξης.Περιληπτικα:
    Να επιβαλλεται και να εισπρατεται μεσω του χρηματοπιστωτικου συστηματος.
    1.Ολες οι συναλλαγες να γινονται κυριως με διγραμμες επιταγες,πλαστικο χρημα και οι μικρης αξιας π.χ.μεχρι 50 Ευρω με μετριτα.
    2.Οταν παιρνει μετρητα ο πολιτης θα προκαταβαλη τον ΦΠΑ δηλ.θα φρεωνεται με 50Ε και θα εισπραττει 40Ε περιπου.Ετσι θα αποθαρρινονται οι συναλλαγες με μετριτα και θα εισπραττεται φορος σε μεγαλο αριθμο και αξιας πωλησεις που διαφευγουν.Το κοστος για τον πολιτη θα ειναι ασημαντο.
    3.Με τις συναλλαγες με πλαστικο χρημα θα εισπραττεται ο φορος κατα την χρεωση του πελατη μεσω τις μεσολαβουσης Τραπεζης.Σε ολες τις συναλλαγες θα υπαρχει που θα ειναι ευκολο να αναφερεται και σε συγγεκριμενα ειδη η υπηρεσιες.
    4.Το ιδιο θα ισχυει και για τις επιταγες οι οποιες θα εισπρατονται μονο μεσω τις Τραπεζης που μεσολαβει αρα θα εισπαττεται ευκολα ο φορος.
    Θα υπαρχει ενα προβλημα με την αγορα ειδων η υπηρεσιων μετρητοις οταν
    ο διαφορετικος φορος.Εχω την γνωμη οτι το προβλημα ειναι μικρο
    και μπορουν να εφαρμοσθουν διαφορες λυσεις.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 12:49 | ΑΝΤΩΝΙΟΣ Σ. ΛΟΓΙΣΤΗΣ

    Η ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ.ΤΟ ΑΔΗΦΑΓΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΣΕΙ ΟΤΙ Η ΠΗΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡ-ΜΗΤΣΟΣ Ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ,Η ΚΟΜΩΤΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ Κ.Λ.Π.ΤΟ ΟΤΙ Η ΣΥΣΤΑΣΗ Α.Ε ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 15 ΕΚ.ΕΥΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ,ΕΝΩ Η ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΕΙΧ 1500 ΕΥΡΟ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ(240 ΔΙΣ) ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΝ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ «ΜΑΖΕΨΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ»-«ΦΟΡΟΛΟΓΩ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ Δ.Υ»ΚΛΠ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΙΣΩΣ Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ»

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 12:20 | Δημήτρης Γκιουζέλης

    και ένα απλό παράδειγμα για να έχουμε μια ποίο μπακαλίστικη εικόνα για το τι μιλάμε.

    Δέκα συμμαθητές από το Γυμνάσιο ξαναβρέθηκαν μετά από 30 χρόνια και άρχισαν να κάνουν καθημερινή παρέα. Με διαφορετική οικονομική κατάσταση ο καθένας τους, αποφάσισαν να βρίσκονται στο καφενείο/ουζερί «Το Τηνιακό» όπου έπιναν τις μπυρίτσες τους και έκαναν καθημερινό λογαριασμό 100€.
    Οι 10 φίλοι συμφώνησαν επίσης να πληρώνουν τον λογαριασμό με βάση την οικονομική κατάσταση του καθενός, γεγονός που όλοι θεώρησαν δίκαιο. Έτσι πλήρωναν τον λογαριασμό ως κάτωθι (όπως περίπου πληρώνουμε τους φόρους μας):
    Όνομα Πληρώνει Εργασία Εισόδημα
    1 Αρτέμιος ταμείο ανεργίας 5.000€
    2 Βασίλειος ταμείο ανεργίας 5.000€
    3 Γεώργιος ταμείο ανεργίας 5.000€
    4 Δημήτριος ταμείο ανεργίας 5.000€
    5 Ευστάθιος 1€ Part time ταμίας 10.000€
    6 Ζαφείρης 2€ Τεχνικός Η/Υ 15.000€
    7 Ηρόδοτος 8€ Δημόσιος υπάλληλος 25.000€
    8 Θεοφάνης 12€ Δικηγόρος 40.000€
    9 Ιγνάτιος 22€ Γιατρός 70.000€
    10 Κωνσταντίνος 55€ Επιχειρηματίας 200.000€
    ΣΥΝΟΛΟ 100€
    Οι φίλοι μας, πλήρως ικανοποιημένοι με την συμφωνία, βρισκόταν καθημερινά για τις μπυρίτσες τους. Ο καφετζής, ο Δήμος, που απέκτησε ξαφνικά 10 νέους πελάτες, σαν επιχειρηματικό μυαλό που ήταν, και για να μην τους χάσει από πελάτες, τους λέει ένα Σαββατόβραδο: «Επειδή είσαστε οι καλύτεροι πελάτες μου, θα σας κάνω έκπτωση 20€ στον λογαριασμό σας! Έτσι από εδώ και στο εξής θα μου δίνετε 80€ για τις μπύρες σας αντί για 100€!».
    Ξαφνικά οι 10 φίλοι μας απέκτησαν ένα πρόβλημα να λύσουν: τι ποσό θα πλήρωνε τώρα ο καθένας τους εάν συνέχιχαν να πληρώνουν τον λογαριασμό όπως πληρώνουμε τους φόρους μας; Πως θα μοίραζαν την μείωση των 20€ μεταξύ των;
    Ο Αρτέμιος (1ος) είπε στους υπόλοιπους ότι λογικό θα ήταν οι τέσσερις πιο φτωχοί να συνεχίσουν να μην πληρώνουν τίποτε, και οι υπόλοιποι έξι να μοιραστούν την έκπτωση ισόποσα μεταξύ των. Δηλαδή ο καθένας από τους έξι να πληρώνει 3,33€ λιγότερα. Εάν γινόταν αυτό, ο Ευστάθιος (5ος), και ο Ζαφείρης (6ος), πίνοντας δωρεάν μπύρες, θα κέρδιζαν και χρήματα καθημερινά! Αυτή η ιδέα απορρίφτηκε πάραυτα από τους υπόλοιπους!
    Έτσι οι δέκα (10) φίλοι μας ζήτησαν την βοήθεια του Δήμου του καφετζή που τους πρότεινε την παρακάτω λύση:
    Όνομα Πλήρωνε Πληρώνει Διαφορά % μείωσης
    1 Αρτέμιος
    2 Βασίλειος
    3 Γεώργιος
    4 Δημήτριος
    5 Ευστάθιος 1€ 1€ 100%
    6 Ζαφείρης 2€ 1€ 1€ 50%
    7 Ηρόδοτος 8€ 5€ 3€ 38%
    8 Θεοφάνης 12€ 8€ 4€ 33%
    9 Ιγνάτιος 22€ 18€ 4€ 18%
    10 Κωνσταντίνος 55€ 48€ 7€ 13%
    ΣΥΝΟΛΑ 100€ 80€
    Και οι 10 φίλοι μας είχαν κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένοι. Οι 4 πιο φτωχοί εξακολουθούν να πίνουν τις μπυρίτσες τους δωρεάν. Ο 5ος της παρέας (Ευστάθιος) δεν πληρώνει πλέον τίποτε. Οι 5 που θα συνεχίζουν να πληρώνουν τον λογαριασμό, τώρα πληρώνουν λιγότερα.
    Όμως, όταν βρέθηκαν έξω από το καφενείο, άρχισαν να συγκρίνουν πόσο λιγότερο πλήρωνε ο καθένας και έτσι άρχισαν οι γκρίνιες…
    • «Εγώ κέρδισα μόνο 1€ από την έκπτωση» είπε ο Ευστάθιος (5ος). «Αλλά ο Κωνσταντίνος κέρδισε 7€!»
    • «Σωστά» είπε ο Ζαφείρης (6ος). «Και εγώ κέρδισα 1€ αλλά είναι αδικία που ο Κωνσταντίνος κέρδισε 700% περισσότερα!»
    • «Αυτό είναι αλήθεια» είπε ο Ηρόδοτος (7ος). «Εγώ κέρδισα 3€ και αυτός 7€. Οι πιο πλούσιοι κερδίζουν τα πιο πολλά!» (Σ.Σ: ΑΘΑΝΑΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΕΝΤΟΠΙΣΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ)
    • Ταυτόχρονα σχεδόν οι 4 πρώτοι (Αρτέμιος, Βασίλειος, Γεώργιος και Δημήτριος) ούρλιαζαν: «ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ. Εμείς ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Το σύστημα εκμεταλλεύεται μονίμως τους φτωχούς!»
    Οι εννιά φίλοι, όλοι δυσαρεστημένοι με τον Κωνσταντίνο που κέρδισε τα πιο πολλά, το περικύκλωσαν έξω από το καφενείο, τον έκαναν τουλούμι στο ξύλο και τον άφησαν αναίσθητοστο πεζοδρόμιο της Λεωφ. Αλεξάνδρας…
    Την επόμενη μέρα, την Κυριακή, όπως ήταν αναμενόμενο, ο δαρμένος της παρέας, ο Κωνσταντίνος, δεν εμφανίστηκε στο καφενείο. Οι υπόλοιποι εννιά έπιναν χαρούμενοι τις μπυρίτσες τους έχοντας ταυτόχρονα βγάλει και το άχτι τους με τον Κωνσταντίνο!
    Η χαρά όμως τους κόπηκε απότομα όταν ήλθε η ώρα του λογαριασμού! Τότε ανακάλυψαν ότι τα χρήματα που είχαν όλοι μαζί πάνω τους ήταν μόλις 32€… Ούτε τον μισό λογαριασμό δεν μπορούσαν να πληρώσουν γιατί τους έλειπαν τα 48€ του Κωνσταντίνου…
    Ο καφετζής αγανακτισμένος γιατί έχασε τα λεφτά του, τους έκοψε την έκπτωση.
    Οι φίλοι δεν ξαναβρέθηκαν γιατί οι 4 πρώτοι δεν είχαν λεφτά για μπυρίτσες και ο τελευταίος που έβαζε και τα περισσότερα δεν του άρεσε και πολύ το γεγονός ότι οι άλλοι έπιναν με τα λεφτά του και τον έδερναν κιόλας.
    Λοιπόν, φίλοι ,συνεργάτες, συγγενείς ,συνάδελφοι, εργαζόμενοι ,άνεργοι, συμφοιτητές και δημοσιογράφοι: Έτσι ακριβώς δουλεύει και το σύστημα πληρωμής των φόρων.
    Οι πιο πλούσιοι πληρώνουν τα πιο πολλά. Όταν όμως γίνεται μείωση φόρων, αυτοί που πλήρωναν τους υψηλότερους φόρους κερδίζουν τα πιο πολλά από την μείωση!
    Εάν τους φορολογείς περισσότερο από τους άλλους και τους επιτίθεσαι επειδή έχουν την ευχέρεια που εσύ εκμεταλλεύεσαι, μπορεί να μην ξαναεμφανιστούν ποτέ στο «καφενείο».
    Στη πραγματικότητα, μπορεί να αρχίσουν να πίνουν μπύρες σε άλλα «καφενεία», εκτός της χώρας πιθανόν, όπου η ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο φιλική και πιθανώς οι μπύρες να κοστίζουν λιγότερο!!!

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 12:42 | Δημήτρης Γκιουζέλης

    Δεδομένου ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες χρωστούν στο δημόσιο με κάποιο τρόπο (ΙΚΑ, ΕΦΟΡΙΑ, ΦΠΑ, ΤΕΒΕ κλπ κλπ) και αν θυμάμαι καλά μια παλαιότερη μελέτη είχε υπολογίσει το ποσό αυτό γύρω στα 20 δις,
    θα πρότεινα να υπάρχει μόνιμος διακανονισμός.
    Να μπορώ σαν επιχειρηματίας, να μπαίνω σε διακανονισμό χωρίς να με τσεκουρώνουν τα κάθε λογής πρόστιμα.
    Να πληρώσω φυσικά τους σχετικούς τόκους, αλλά να μην επιβαρύνομαι με κάθε λογής πρόστιμο.
    Αν είχα την οικονομική άνεση, θα τα είχα πληρώσει έγκαιρα, τώρα που δε την έχω, θα πρέπει να πληρώσω πολλαπλάσια?

    Για αυτό, κάντε διακανονισμό στα πάντα και συνεχώς.
    Οποιος θέλει, όποτε θέλει να μπορεί να διακανονίσει ΑΠΛΑ την όποια οφειλή του.

    θα δώσει πολύ μεγάλη ανάσα στον επιχειρηματικό κόσμο.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 12:14 | ΓΙΑΝΝΗΣ.Γ

    Υπάρχουν στιγμές που πραγματικά αναρωτιέμαι τι είδους λογικές μας κυβερνούν. Προσπαθείτε να βοηθήσετε τους εμπόρους αυξάνοντας τον ΦΠΑ. πραγματικά εχετέ δουλέψει ποτέ στην ζωή σας ώστε να ξέρετε πως λειτουργεί η αγορά; Είναι δύσκολο να καταλάβετε πως με την αύξηση του ΦΠΑ θα μειωθεί η αγοραστική δύναμη των πολιτων λόγω αύξησης των τιμών των προϊόντων. Είναι δύσκολο να κατανήσετε πως μια πιθανή γεναία μείωση του ΦΠΑ θα δημιουργούσε μείωση του κόστους των αγαθών, έστω και μικρή ( διότι οι έλληνες δεν έχουν την παιδεία να συμπεριφερθούν απολύτως τίμια και να μετακυλισουν όλη την πιθανή μείωση του ΦΠΑ ) , με αποτέλεσμα αν κάποιος πριν μπορούσε να αγοράσει ένα συγκεκριμένο αγαθό τώρα θα μπορεί λόγω μείωση του κόστους να αγοράσει δύο ή και περισσότερα απο το ίδιο αγαθό. Καταλήγοντας είναι προφανές πως η άυξηση της κατανάλωσης θα φέρει περισσότερο ΦΠΑ στο κράτος απο ότι η αύξηση του ίδιου του ΦΠΑ.

    Σημ. Δυστυχώς η έλλειψη παιδειας αγωγής και ήθους, δεν λείπει μόνο απο τους πολίτες αυτής της χώρας , οι οποιοι προχωρούν μόνο με το φιλότημο και που εντέχνως όλα αυτά τα χρόνια μεθοδεύτικε απο όλες τις κυβερνήσεις ,αλλά και απο τους πολιτικούς οι οποιοι δημιούργησαν όλη αυτή την ανυπόφορη κατάσταση και τώρα έρχονται ως σωτήρες. Που είσαι Περικλή ( της αρχαιότητας ) να δείς τα παιδιά σου!!!!!!!

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 12:23 | ΣΠΥΡΟΣ ΡΟΔΙΝΟΣ

    Στην Ελβετια οταν ενας εγρασιακος κλαδος ζηταει αυξησεις η οτιδηποτε αλλο προκυπτει σαν θεμα,ουτε κλεινει το κεντρο καθημερινα γιατι αυτα δεν γινονται ουτε σε Αφρικανικες χωρες ουτε ταλαιπωρουνται οι υπολοιποι πολιτες της χωρας…αλλα γινονται δημοψηφισματα!!!!και το κρατος ενημερωνει τους υπολοιπους πολιτες οτι αν π.χ θελουν αυξηση οικαθηγητες η φορολογια σας θα αυξηθει τοσο % και θα πληρωσετε τοσο παραπανω. οπως εγινε και με την μαντιλα.Ο λαος αποφασισε αν θα καταργηθει η οχι.
    Τι καλα θα ηταν να περναμε παραδειγματα απο πολιτισμενες χωρες μηπως και ξεφυγουμε απο την τριτοκοσμικη κατολισθηση….

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 12:22 | ΣΠΥΡΟΣ ΡΟΔΙΝΟΣ

    800.000 δημοσιοι υπαλληλοι με 10.000.000 κατοικους εδω στην Ελλαδα με κακιστη εξυπηρετηση και στην Γερμανια των 70.000.000 εχουν 300,000 με τελεια εξυπηρετηση.
    Το ονειρο του Ελληνα να μπει στο δημοσιο τον κανει να χρημοσιμοποιει οτι συγγενη κουμπαρο συγχωριανο ωστε να πετυχει τον σκοπο του και αυτο ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ παντα
    αυτη η εκφραση του «καπου να χωθουμε» για να μας πληρωνουν σιγουρα οσο κακοι και αγενεις υπαλληλοι και αν ειμαστε ειναι ελληνικη!

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 11:18 | Γιώργος

    Πρέπει όλοι να κόβουν αποδείξεις (Ταξί, βενζινάδικα, λαϊκή, κλπ) , όποιος δεν έχει μπλοκ δεν θα κάνει έναρξη επαγγέλματος και όποιος κλέβει κλείσιμο για 6 μήνες και ανάρτηση των στοιχείων του στο internet. Εάν ξαναπιαστεί , κλείσιμο για πάντα και απαγόρευση ανοίγματος νέας επιχείρησης στο όνομά του. ΈΛΕΟΣ , δεν μπορεί να πληρώνει πάντα ο μισθωτός.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 11:12 | Ηλιας Ιορδανιδης

    -Κυριε Υπουργε κατ’ αρχας καλο κουραγιο.
    Επι της ουσιας και εν συντομια:
    1. Αμεση καταργηση-διωξη του παραεμποριου(Καθε λογης μικροπωλητης ασπρος η μαυρος σε πεζοδρομειο η πλατεια οχι μονο δεν αποδιδει ΦΠΑ αλλα κινει ολοκληρο κυκλωμα παραχονδρεμπορων και διεφθαρμενων αστυνομικων)
    2.Υποχρεωτικη λειτουργια ταμειακων μηχανων στους παντες(λαικες αγορες-ταξι-βενζιναδικα -περιπτερα κλπ) με ταυτοχρονη υποχρεωση να δεχοντε πιστωτικες(η χρεωστικες) τραπεζικες καρτες. Το τραπεζικο συστημα θα προωθησει ταχυτατα PREPAID SMART CARD και ο πολιτης θα μπορει πανευκολα να παιρνει αποδειξη εκσυγχρονιζοντας ολο το συστημα.
    3. Καθιερωση , οπως σε ευρωπαικες χωρες, ενιαιας φορολογιας οικογενειακου εισοδηματος. Ειναι τραγικη η ευνοια του ισχυοντος συστηματος σε οσους δεν αποφασιζουν να κανουν οικογενεια.
    4.Καταργηση της ευνοικης φορολογισης του πετρελαιου θερμανσης και αντικατασταση της με ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.Ειναι παραλογο να ευνοουντε οσοι εχουν μεγαλα σπιτια ενω να μην κερδιζουν τιποτε οσοι δεν χρησιμοποιουν πετρελαιο.Το ισχυον συστημα ειναι αντικινητρο για εξοικονομιση καυσιμων απο οσους εχουν πορους και εστια σκανδαλωδους φοροδιαφυγης.Η κατανομη μπορει να στηριζεται αναλογικα στις 3 ισχυουσες ζωνες θερμομονωσης ενω οι επιχειρησεις μπορουν ουτως η αλλως να αποσβαινουν την αυξηση του φορου με τα εξοδα τους.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 11:46 | ΝΙΚΟΣ

    ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΕ ΑΝΑ ΔΗΜΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΛΗΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΤΥΠΗΘΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ,ΔΙΟΤΙ ΑΦΕΝΩΣ ΜΕΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΟΣΕΙ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΑΠΕΔΟΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ,ΕΦΕΤΕΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 11:12 | ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ

    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΠΙ ΣΥΝΟΛΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ 6-7 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΡΕΩΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΣ ΜΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΔΙΣ ΕΥΡΩ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΤΗ ΥΠΑΛΛΗΛΙΑ (ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ) ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ (ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ)ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΠΟΝΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.

    Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ¨ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΕ

    1. ΑΜΕΣΗ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

    2. ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ 75% ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

    3. ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΛΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ, ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΤΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ, ΟΧΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ

    4. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΓΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΥ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

    5.ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΠΩΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΤΟΠΙΝ. ΝΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ ΟΣΟΙ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΙΣΜΟΥΣ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 11:48 | Σωτηρης

    Κυριοι,

    Σχετικα με το μετρο των αποδειξεων, θα ηθελα να προτεινω, να υπαρξει ενας τετραψηφιος, η αλλος αριθμος, ευκολος στην απομνημονευση, ο οποιος θα χρησιμοποιηται απο τους καταναλωτες-πελατες, για την καταγγελια-επι τοπου-των επαγγελματιων οι οποιοι αρνουνται να εκδωσουν αποδειξη στο υψος του ποσου που ζητουν απο τον πελατη τους. Αυτο ειμαι σιγουρος οτι θα αποτρεψει πολλους να συνεχισουν την τακτικη του παρελθοντος, που ελεγε, θες αποδειξη 80 Ευρω, χωρις δωσε μου 50.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 11:41 | ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΛΗΣ

    ΤΑ ΤΑΞΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ. ΤΟ ΦΠΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΤΟ ΤΑΞΙ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΙΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ(ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΠΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ)ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΛΑΘΡΑΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΘΕΙ.ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ DIESEL ΑΛΛΗ ΤΙΜΗ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΤΑΞΙ ΣΥΝΗΘΩΣ 10 ΛΕΠΤΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΕΝΩ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΥΛΗΣΤΗΡΙΟ (ΑΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ)ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 11:26 | panos

    ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΧΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΝΕΕΣ Η ΝΔ ΑΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ 10 ΜΕ 15% ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΓΕΝΑΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ.ΕΓΩ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΠΜ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΠΡΩΗΝ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΑ)ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ (ΠΡΩΗΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ)ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΤΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Η ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ 4000ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΔΣ ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΓΝΩΜΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΓ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Π ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΠΜ ΕΛΛΑΔΑΣ Κ ΝΑΟΥΜ ΧΡΗΣΤΟ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 10:25 | Aθηνα Ζωγραφου

    Κυριε Πρωθυπουργε, Καλη Χρονια! Δεν σας ψηφισα ποτε, η Μητερα μου ειναι κομματικο στελεχος του ΠΑΣΟΚ απο εποχης ΠΑΚ ο Πατερας μου Χιτης στην Κατοχη, καταλαβενεται οτι μεγαλωσα μεσα σενα πολητικο περιβαλλον πρεπει να ομολογησω ομως οτι ο κος Παπακωνσταντινου κανει μια σοβαρη προσπαθεια παρα τις αντιφατικες σας δηλωσεις τυπου»Εχουμε τον τροπο να βρουμε τα λεφτα προεκλογικα,η Χωρα ειναι ενα βημα πριν την Πτωχευση μετεκλογικα, θα ξεπεπασουμε την Κριση με τα καινουργια φορολογικα μετρα πριν λιγες μερες. Νομιζω πρεπει να αποφασισεται καποια στιγμη που βρισκομασται! Ευχαρηστω για την φιλοξενια.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 10:09 | Sp.

    To μέτρο του ελέγχου πόθεν έσχες όσων αγόρασαν ακριβά ακίνητα τα τελευταία χρόνια είναι μία θετική εξαγγελία.

    Μην δημιουργείτε γραφειοκρατία κάνοντας τις φορολογικές δηλώσεις ακόμα πιό πολύπλοκες, με την κατάθεση αποδείξεων και άλλα που λέγονται. Τα στοιχεία για να κάνετε ελέγχους υπάρχουν: υποθηκοφυλακεία, εφορίες. Συλλέξτε τα, επεξεργαστείτε τα, και στοχεύστε εκεί που υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή. Μην μας ταλαιπωρείτε όλους, νισάφι πιά!

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 10:46 | ΣΠΥΡΟΣ ΡΟΔΙΝΟΣ

    μπορει καποιος να μας εξηγησει γιατι καποιοι εργασιακοι κλαδοι που δεν εχουν καμια σχεση με ανθυγειηνα η επικινδυνα επαγγελματα συνταξιοδοτουνται απο την ηλικια των 40 η 45 ετων???ειναι δυνατον να μιλαμε για περικοπες και παραλογα αυξημενα τελη και αυξηση του φπα και να εχουμε τους τραπεζικους υπαλληλους να συντξιοδοτουνται με 2000 ευρω το μηνα απο την ηλικια των 40??? να ηταν ανθρακωρυχοι η στα ΟΥΚ η στην καθαριοτητα το καταλαβαινω αλλα να εκεινοι δουλευουν στις ιδανικοτερες εργασιακες και μισθολογικες σταθερες και καλα αμοιβομενες συνθηκες!!!!!

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 10:07 | Κωστας

    1. Όλες οι συναλλαγές των φυσικών πρόσωπων & των πάσης μορφής εταιρειών, πάνω από 500 ευρω πρέπει να γίνονται μόνο μέσω τραπεζών. ( χρεωστικές κάρτες όχι πιστωτικές χωρίς να επιβαρύνονται με έξοδα & με χρεόγραφα τα όποια δεν μεταβι βάζονται ) όλες οι συναλλαγές κατά γράφονται μέσου του Α.Φ.Μ. στην υπηρεσία η όποια θα κάνει τον έλεγχο διακινήσεις των κεφαλαίων.
    2. Καθιέρωση Αριθ.Μητρ. κάθε ανθρώπου από την ώρα που θα γεννηθεί
    Ο οποιος θα είναι & ο μοναδικός ( ιατρικές εξετάσεις –αγορές κ.λ.π)
    3.Καθιέρωση αρνητικού φόρου δηλαδή της ενίσχυσης των φτωχών προκει μένου να ενισχύσουμε το εισόδημα τους.
    Κατάργηση όλων των επιδομάτων ΕΚΑΣ & λοιπά. Καθιέρωση ελάχιστου εισοδήματος διαβίωσης το όποιο να είναι με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες για μια τετραμελή οικογένεια τα 28.000 ευρω.
    Υποχρεωτική κατάθεση όλων των ελλήνων, φορολογικής δήλωσης, στην όποια θα αναγράφονται όλα τα περιουσιακά στοιχειά, ( ακίνητα – Ε.ΙΧ.)
    4.Οι χρηματιστηριακές εταιρείες υποχρεώνονται κάθε τέλος του χρόνου να διενεργούν ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ όλων των πράξεων που διενεργήθηκαν από τα φυσικά πρόσωπα, των πάσης μορφής εταιρειών καθώς & από OFF SHΟRE εταιρείες εσωτερικού- εξωτερικού. Οι εκκαθαρίσεις αυτές να στέλνονται ηλεκτρονικά στην ειδική υπηρεσία έλεγχου ξεπλύματος μαύρου χρήματος για τον έλεγχο του πόθεν εσχες.
    5.Μέχρι 1.000.000 ευρω η επιχείρηση θα πρέπει εκ των πρότερο να γνωρίζει τον φόρο που της αναλογεί. Αντικειμενικό – τεκμαρτό εισόδημα. Ο έλεγχος να γίνεται κυρίως ηλεκτρονικά, αφού όλες οι συναλλαγές θα γίνονται αποκλειστικά & μόνο μέσω του τραπεζικού συστήματος.
    Το τεκμαρτό προσδιοριζόμενο εισόδημα να αποτελεί το ελάχιστο ποσό για τον Φ.Π.Α. για όσες εταιρείες είναι στο πεδίο εφαρμογής του.Η διάφορα του Φ.Π.Α. μεταξύ των εσόδων που αναγράφονται στα βιβλία & στο τεκμαρτό προσδιοριζόμενο εισόδημα να καταβάλλεται στο τέλος χρήσης με την εκκαθαριστική δήλωση.
    6.Καθιέρωση των Δ.Λ.Π. για τις επιχειρήσεις που τα έσοδα τους είναι πάνω από 9.000.000 ευρώ. Ο φόρος εισοδήματος να προσδιορίζεται επί των κερδών που προσδιορίζονται με την εφαρμογή των Δ.Λ.Π.
    7. Τα κέρδη των εταιρειών που επαναπενδύονται δεν φορολογούνται
    8. Οι τυχόν διαφορές – πρόστιμα κλπ που προκύπτουν από τον έλεγχο για τις εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο,να επιβαρύνονται οι μέτοχοι που έχουν πάνω από 5% καθώς και οι διοικήσεις αυτών.
    8. Κατάργηση του μειωμένου τρόπου φορολόγησης του πετρελαίου
    διότι δημιουργεί εστίες λαθρεμπορίου. Άλλο ένα ελληνικό φαινόμενο
    9.Δημιουργία νομικής Υπηρεσίας η οποία να αντιμετωπίζει διαφορές μεταξύ πωλητών & αγοραστών στην περίπτωση μη καταβολής του αντίτιμου για να μην φορολογούνται ανύπαρκτα έσοδα.
    10.Φορολογηση των OFFSHORE εταιρειών.
    Τέλος στο καθεστώς των φορολογικών παραδείσων. Διεθνή φορολογική συνεργασία. Κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου για τις καταθέσεις στους φορολογικούς παραδείσους
    11. Επίσης θα πρέπει να δει από τα βεβαιωμένα χρέη τι μπορεί να εισπραχτεί για να έχουμε γνώσει των πραγματικών μεγεθών
    12.Εξορθολογισμός των αμοιβών των εταιρικών στελεχών. Οι αμοιβές να συνδεθούν με τις πραγματικές τους επιδόσεις & τις απολαβές των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, επισημαίνεται η ανάγκη αυστηρών περιορισμών στα μπόνους & τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των στελεχών.
    13. Περιορισμός στα μερίσματα προς όφελος των αποθεματικών, ούτος ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να αντέξουν στον καιρό της κρισης. Στόχος είναι να περιοριστούν οι αλόγιστες οικονομικές συναλλαγές, που αφήνουν υπέρογκα χρέη.
    14. Πρέπει το πόθεν εσχε στα ακινητα να είναι συνάρτηση της άξιας & όχι των τετραγωνικών μετρων.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
    Το μεγάλο πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας είναι ότι παίρνονται μετρά τα οποία δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της παραοικονομίας, για να μην πω ότι την μεγαλώνουν, με αποτέλεσμα η δημιουργία μιας δυναμικής της αγοράς η οποία δεν ελέγχεται & να καθίστα τον εκαστοτε προϋπολογισμό ανεφάρμοστο & αναποτελεσματικό
    Τέλος θα πρέπει τα μεγέθη της Ελληνικής οικονομίας να αποκτήσουν την πραγματική διάσταση & να σταματήσουμε να ζούμε μια εικονική πραγματικότητα.
    Επιτέλους θα πρέπει να καταλάβουμε ότι, δεν μπορεί να αποδώσει κανένα οικονομικό μετρό όταν δεν ελέγχεις το 40% της οικονομιας που ειναι η παραοικονομία. Η φοροδιαφυγή είναι σήμερα στην Ελλάδα η πιο μαζική & η περισσότερο ίσως ανεκτή εκδήλωση παράβασης των νομών, καθώς η πιο έκδηλη απόδειξη της κακής λειτουργίας, των τεράστιων αδυναμιών & ελλείψεων της δημόσιας διοίκησης.
    Το Ελληνικό φορολογικό σύστημα είναι ασαφές πολύπλοκο, δυσπρόσιτο & αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η φοροδιαφυγή να είναι τόσο εκτεταμένη.
    Η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται, εδώ & παρά πολλά χρόνια είναι ακατάλληλη
    Η πραγματική κατάσταση της οικονομίας, εξαιτίας της περιορισμένης αποτελεσματικότητας της, συμβάλλει μεταξύ των άλλων, στην παραπέρα ανάπτυξη της παραοικονομίας.
    H υπάρχουσα νομοθεσία είναι τελείως ξεπερασμένη. Θα πρέπει να κυριαρχήσει μια & μόνο λογική & αυτή δεν είναι παρά η λογική του ΠΟΘΕΝ

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 10:13 | ΝΙΚΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑ

    Να συνδεθεί η μετασβίβαση κάθε οχήματος με την προηγούμενη εξόφληση όλων των οφριλόμενων τελών κυκλοφορίας.
    ευχαριστώ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 09:55 | ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    1. ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ 2 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ 100 € ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΟΥ ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ 1200 €.
    ΑΝ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ??

    2. ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΙΣΟΔΗΜΑ «ΚΑΘΑΡΟ» 2.065 €. ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣ «ΥΨΗΛΑ» ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 1-2 Η ΕΣΤΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 1900 € ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ 1- 1,5%. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 10-20 € ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ ΟΡΟ ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

    3. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ (ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΚΤΛ) ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΠΑ ή ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
    ΑΠΟ 10 – 1500 € ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟ 19%
    ΑΠΟ 1501 – 2500 € ΕΠΙΣΤΡΟΗ ΤΟ 10%
    ΑΠΟ 2501 – 3500 € ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟ 5 %
    ΤΑ ΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΗΛΑΔΗ 14 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΞΟΔΑ 14 χ 50€ = 1200 € ΠΕΡΙΠΟΥ
    ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΠΑ ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Η ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΑΛΛΑ ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ ΚΤΛ.)

    4. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΝΟΙΚΙΑΖΩ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ. ΠΛΗΡΩΝΩ 500 € ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΝΟΙΚΙ ΕΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΖΩ ΜΕ 450 € ΤΟΝ ΜΗΝΑ. ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΝΟΙΚΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΠΕΝΙΧΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΕΝΩ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΟΥ ΝΟΙΚΙΑΖΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΩ ΤΑ ΕΞΟΔΑ, Η ΕΦΟΡΙΑ ΜΟΥ «ΠΑΙΡΝΕΙ» ΤΟ 30% ΠΕΡΙΠΟΥ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΩ ΑΥΤΟ ΤΟ «ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ» ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΘΕ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΚΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 09:02 | ΑΝΕΣΤΗΣ

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΕΤΟΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΘΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ , ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΛΟΓΟ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΣΚΕΦΤΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ.

  • Περί επιδόματος αλληλεγγύης τους.
    Αγαπητοί μου κύριοι του υπουργείου, θα πρέπει να συσπειρωθούν όλοι οι Έλληνες και να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο για μια ακόμη φορά την κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος, γιατί είναι άδικο για άλλη μια φορά να εξυπηρετήσει την ανάγκη του ανάλγητου διεστραμμένου κράτους να διοχετεύσει κατ’ επιθυμία του σε ημετέρους, του χρήματος του ελληνικού λαού, το γιατί, το εξηγώ παρακάτω, αφού δεν υπάρχει πολίτης Έλληνας που να έχει μεγαλύτερη ανάγκη του εν λόγω επιδόματος από εμένα, άρα δεν φτιάχθηκε για το σκοπό που μας λέτε. Αγαπητή -έ μου είμαι 46 χρονών παντρεμένος με ένα παιδί και στην συνέχεια χωρισμένος αφού δεν μπόρεσα να προσφέρω στην οικογένειά μου, τις εγγυήσεις διαβίωσης που απαιτείται για την συγκράτηση της οικογενειακής δομής, μάλιστα ήμουν από τους ανθρώπους που προέτρεψαν την σύζυγό μου να με εγκαταλείψει και να επιστρέψει στην οικογένειά της για ασφάλεια. Εμείς τότε ήμασταν στην Κέρκυρα και εγώ εργαζόμουν ως πιστοποιημένος συνεργάτης υποστήριξης στο πρόγραμμα Δικτυωθείτε του υπουργείου ανάπτυξης. Άνθρωπος είμαι και τα πάντα γύρω μας κινούνται και αλλάζουν έγινε και η αλλαγή της τότε Κυβέρνησης, το 2004 και λόγω των πολιτικών μου τοποθετήσεων έχασα την δουλειά μου, ενώ παραλλήλως έχασα και κάθε ελπίδα να μου προσφέρει εργασία, η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ. Μη έχοντας τρόπο να είμαι ασφαλισμένος, αποφάσισα να αποκτήσω βιβλιάριο του ογά όπως και έπραξα. Δηλαδή συγκέντρωσα τα δικαιολογητικά για να ενταχθώ στους νέους αγρότες, ώστε να μπορώ να ιδρύσω ένα τοπικό πόρταλ, με ψηφιακή έκδοση τοπικής εφημερίδα, που θα έχει ως σκοπό να καταγράφει τα δρώμενα πολιτιστικά, αθλητικά, αγροτικά της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα θα επωμιζόμουν και την προβολή των αγροτικών προϊόντων και υπηρεσιών, σύμφωνα με τις γνώσεις μου, δυστυχώς όμως, όπως σας προανέφερα ήμουν και εγώ και ο συχωρεμένος ο Πατέρας μου αριστερών φιλόκαλων πεποιθήσεων και ως εκ τούτου ήμουν ο μόνος, που του βρέθηκε εμπόδιο για την παραλαβή της εφ άπαξ πριμοδότησης πρώτης εγκατάστασης. Δεν θέλω να αναφερθώ πολύ σε αυτό, γιατί προσφέρει μόνο πίκρα και διαβεβαιώνει κάθε έναν που γνωρίζει ότι το ανάλγητο κράτος λειτουργεί μόνον για να εμποδίσει την αειφόρο ανάπτυξη. Απλά αναφέρω ότι έχω 11 ακαδημαϊκά έτη σπουδών γύρω από τις εικαστικές τέχνες την εμπορία την διαφήμιση το κόσμημα και την βιολογική καλλιέργεια και συσκευασία βιολογικών προϊόντων και για όλα τα παραπάνω διαθέτω και τα ανάλογα πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Θα είχε την ισχύ ανέκδοτου αν σας έλεγα ότι με κόψανε από το πρόγραμμα γιατί δεν εύρισκαν αρκετές τις γνώσεις μου για την εφαρμογή του σχεδίου βελτίωσής μου, που αφορούσε τον προαναφερόμενο τοπικό πόρταλ με ευριζονικές δυνατότητες, για τους αγρότες της περιοχής της νότιας Κέρκυρας και που το Ιόνιο πανεπιστήμιο με έχει εκπαιδεύσει και πιστοποιήσει για να διδάσκω τους δικαιούχους του προγράμματος. Ας έρθουμε σιγά σιγά στο σήμερα και ας δούμε ότι λόγω στο ότι ήμουν μοναχοπαίδι είχα και την ευθύνη της συμπαράστασης σε κάθε ασθένεια των γονιών μου. Έτσι αναγκάστηκα να ακολουθήσω τα δύο τελευταία χρόνια τον πατέρα μου στην αντιμετώπιση της επάρατης νόσου που του διαγνώσθηκε, δυστυχώς και πάλι τον πατέρα μου τον έχασα μέσα στο 2008 και χωρίς να θέλω να του περάσω καμία ευθύνη, γιατί όλα του τα εισοδήματα τα χάλαγε για να σπουδάζει εμένα, δυστυχώς δεν απέκτησε κάποιο περιουσιακό στοιχείο για να κληρονομήσω, εκτός από ένα αμάξι του 1992 που είχε. Όπως εύκολα συμπεραίνετε η σημερινή αξία του αμαξιού δεν ξεπερνάει τα 200 ευρώ και βρίσκετε εγκαταλελειμμένο έξω από την πολυκατοικία που διαμένω προσωρινά στον Πειραιά, οι γειτονιά μου κάνει επανειλημμένες παρατηρήσεις αλλα εγώ δεν μπορώ να το κινήσω, αλλα ούτε να καταθέσω τους αριθμούς αφού δεν έχω κάνει αποδοχή κληρονομιάς, δεν προχώρησε η απόσυρση όπως ήλπιζα, ότι θα συμπεριλαμβανόταν και το αμάξι του πατέρα μου και με τα χρήματα που θα έπαιρνα θα προχωρούσα και στην δημιουργία ενός υποτυπώδες μνημείου για τον πατέρα μου για εκεί που βρίσκετε, το ακούς Πατέρα; Λοιπόν αγαπητή -έ μου, εγώ ποια ιδεολογικός απομακρύνομαι από όλους, απλά θα συνεχίσω να είμαι φιλόκαλο άτομο, επιλέγοντας κάθε φορά το καλλίτερο για το κράτος μου. Το κράτος που πήρε την απόφαση τα φετινά Χριστούγεννα να ενισχύσει όσους έχουν ανάγκη με το βοήθημα αλληλεγγύης, μόνο που διερωτώμαι: μα υπάρχει άτομο πολίτης της Ελλάδος που να έχει μεγαλύτερη ανάγκη του βοηθήματος αλληλεγγύης από εμένα; όταν τα περσινά εισοδήματά μου δεν ξεπερνούσαν τα 2000 ευρώ, τα οποία προήλθαν από την επιδότηση με 5 ευρώ την ώρα σε μακροχρόνια ανέργους που παρακολουθούσαν μαθήματα του ΟΑΕΔ και που εφέτος καταργήθηκαν και που δεν προχώρησα ούτε στην απόδοση δήλωσης, μιας και δεν είχα επιστροφές τις οποίες και συνήθιζα να τις κάνω δώρο στον γιο μου, για να κρατάω μια υποτυπώδες επαφή μαζί του. Που είμαι άνεργος από το 2004 όταν έπεσε η τότε κυβέρνησή του ΠΑΣΟΚ; Αγαπητ-ή -έ μου κάτι δεν πάει καλά νομίζω. Αναγκάζομαι για λόγους υγείας να βρίσκομαι στην Αθήνα, μακρυά από την έδρα μου και το σπίτι μου, έχω να εργασθώ πάνω από πενταετία, πληρώνω 600 ευρώ τον μήνα για να μένω λίγο αξιοπρεπώς με την υπερήλικη ανήμπορη Μητέρα μου η οποία και δεν έχει εισοδήματα πάνω από 3500 ευρώ ετησίως που της δίνει ο ογα, που η συζηγός μου με εγκατέλειψε με τα δίκια της, για να επιστρέψει στην ασφάλεια των γονιών της, έχοντας κοντά τους την ικανότητα να προσφέρει στον γιο μου καλλίτερες σπουδές, που είναι προς στιγμής και το δικό μου ζητούμενο. Εγώ λοιπόν, ξέρω ότι στην κατάσταση που σας περιέγραψα, η Κυβέρνησή σας, δε γνωρίζει πως θα φτάσουν σε εμένα το επίδομα αλληλεγγύης, εάν το θεωρείται σωστό τότε συνεχίστε, θα φτάσετε στους στόχους σας, μόνο που εγώ αδυνατώ να τους κατανοήσω. Και ως εκ τούτου δεν φοβάμαι να εκτεθώ εξάλλου τέτοιας μορφής έκθεση μόνο άλλοθι μπορεί να μου προσφέρει. Ευχαριστώ πάντα πρόθυμος για κάθε πληροφορία ή διευκρίνηση στο κινητό: 6976900200, Μάκης Μικρούλης.
    Καλή και δημιουργική χρονιά

    Υ.Γ.: Η προαναφερόμενη φράση μου: αφού δεν υπάρχει πολίτης Έλληνας που να έχει μεγαλύτερη ανάγκη του εν λόγω επιδόματος από εμένα, δεν είναι υπερβολή, πεινάω ξέρετε τι πάει να πει, πεινάω;;;; ακόμη και οι συμπαθείς μου Τσιγγάνοι με την ιδιόμορφη αλληλεγγύη τους, βρίσκουν τρόπους να προσπεράσουν την πείνα τους, εγώ ένας Σουλιώτης φιλόκαλος που οι δάσκαλοί μου, με έμαθαν να πιστεύω πως υπέρτατη αξία είναι οι γνώσεις, δυστυχώς δεν με έμαθαν να αντλώ τρόπους να καλύπτω τη πείνα μου. έτσι περνά ένα Έλληνας Σουλιώτης που υπηρέτησε τον Ελληνικό στρατό ως έφεδρος αξιωματικός, ειδικά εκπαιδευμένος στον ανορθόδοξο πόλεμο και έχει σημασία που το αναφέρω, γιατί ατύχημα που πέρασα εκείνη την εποχή, με κρατά στα οικονομικά μου όρια. Ναι αγαπητοί μου Κύριοι του υπουργείου γιατί μέσα στην ασφάλεια της εργασίας του Δημοσίου που ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα βρεθώ εγώ, μέσα σε αυτήν την ασφάλεια, σας δίδετε η ευκαιρία να επιλέξετε το αν θα πρέπει να δοθεί το επίδομα σε όλους όσους δεν κάνουν λόγω εισοδήματος φορολογική δήλωση ή όχι, τόσο δύσκολο ήταν να μας σκεφτείτε; όμως είμαι σίγουρος ότι ο αποκλεισμός αυτός είναι επιλογή, ακόμη πιστεύω ότι κατασπαταλάτε τα χρήματα που μαζεύεται από εμένα, μέσα από την άμεση και έμμεση φορολογία που μου επιβάλετε και μου στερείτε την ζωή.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 08:55 | Φίλιππος

    Καταπολέμηση φοροδιαφυγής

    α) Το πρόβλημα.
    Διάφορες τάξεις φοροδιαφεύγουν.
    Είναι γνωστό ποιες. Εκείνες που μπορούν.
    Είναι γνωστό και το γιατί. Γιατί βλέπουν πως τα χρήματά τους διασπαθίζονται από το κράτος και έτσι, έστω και να είχαν, χάνουν την φορολογική συνείδηση.
    Μετά από τόσα χρόνια εμπότισης της φοροδιαφυγής, έχουν αποκτήσει πια μια φοροδιαφυγική συνείδηση (συγχωρέστε μου τον δόκιμο όρο).

    β) Η καταπολέμηση μέχρι σήμερα
    Το κράτος κατά καιρούς ( συνήθως χαλεπούς ) αποφασίζει να καταπολεμίσει την φοροδιαφυγή με διάφορους τρόπους. Όλοι οι τρόποι χαρακτηρίζονται από τον περιστασιακό χαρακτήρα και την στενότητα των μέτρων.
    Παράδειγμα: «Ο εφοριακός της γειτονιάς που όταν έβγαινε στην τσάρκα του έπρεπε να μαζέψει αρκετά ώστε να δώσει και στο κράτος μερικά για να δικαιολογήσει τον μισθό του. Βλέπω στην ίδια λύση προσανατολίζεται και σήμερα το κράτος βάζοντας πλαφόν και στόχους στις εφορίες.»
    Έτσι όμως βοηθούν στην μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη διαφθορά και φοροκλοπή. Απλά στο «παιχνίδι» συμμετέχουν και οι εφοριακοί.

    Πολλοί κλάδοι έχουν το «πάνω χέρι» στην φοροκλοπή πχ οι γιατροί όπου κανείς δεν διανοείται να μην τους δώσει το «φακελάκι» τους.
    Άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι ακολουθούν και έτσι όλο το σύστημα πλέον έχει διαβρωθεί.

    γ) Τα νέα μέτρα
    Το μέτρο των αποδείξεων νομίζω πως είναι τελείως αναποτελεσματικό. Βασικά γιατί κανείς δεν θα διανοηθεί να πάρει απόδειξη για το φακελάκι από τον γιατρό του, από τον δικηγόρο του και ακόμα από τον εφοριακό του.

    Οι μόνοι που μπορεί να εκδίδουν αποδείξεις είναι οι έμποροι και τα τυροπιτάδικα.
    Δεν υπάρχει όμως άλλος τρόπος ώστε να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή;
    Βέβαια υπάρχει, αλλά το κράτος ποτέ δεν έπεισε τον καταναλωτή ότι πρέπει να παίρνει απόδειξη και να πληρώνει φόρους, γιατί από ότι είπαμε το ίδιο το κράτος ( μέσω των λειτουργών του ) έκλεψε και ίσως κλέβει και σήμερα.

    δ) Η λύση
    Όλες οι υποθέσεις για φοροδιαφυγή να έχουν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.
    Να ελεγχθούν τα πόθεν έσχες των βουλευτών, των υπουργών, των γιατρών, των δικηγόρων, των εφοριακών και όλων των άλλων που μπορείτε και να φερθούν στην δικαιοσύνη όποιοι έκλεψαν, με μίζες που δεν φαίνονται και με εκβιασμούς.
    Πιάστε τους και έτσι θα καταλάβει ο Ελληνικός λαός πως αφού πιάνονται εκείνοι που έκλεψαν θα πρέπει και εκείνος να αλλάξει συνείδηση.

    Μέχρι που να αποδώσει το μέτρο αυτό, καλό θα ήταν να βγει ο πρωθυπουργός και να το ανακοινώσει και να αλλάξει όποιος νόμος τους δίνει άφεση αμαρτιών.

    Βέβαια κάποιος θα πληρώσει την λυπητερή και όλοι ξέρουμε ποιος είναι αυτός. Οι μικροί.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 08:51 | Γιάννης

    Αξιότιμε κύριε/κυρία,

    Θα ήθελα με αυτό το σχόλιο να αναφερθώ σε ένα θέμα φορολογικής φύσεως, το οποίο θα έπρεπε να απαγορευτεί.

    Αναφέρομαι στην «περαίωση» που κάθε λίγο καιρό επανέρχεται αναγκάζοντας δικαίους και αδίκους να πληρώσουν ένα προκαθορισμένο πρόστιμο για να μην ελεγθούν για τις πιθανολογούμενες παραβάσεις τους.

    Θεωρώ ότι θα πρέπει να διεκρινιστεί ότι παρόμοιες πρακτικές δεν θα μπορούν να εφαρμοστούν στο μέλλον. Η διαδικασία της «περαίωσης» είναι στην ουσία ένα κίνητρο φοροδιαφυγής, δεδομένου ότι το ώφελος από την φοροδιαφυγή θα είναι μεγαλύτερο από το κόστος της περαίωσης. Επίσης είναι μία τιμωρία για τους τυπικούς φορολογούμεους που δεν φοροδιαφεύγουν.

    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 08:11 | ΑΛΕΚΟ

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑΜΙΑΚΕΣ

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 08:20 | Γιαννης Α.-Αθηνα

    Καλημερα σας,Χρονια Πολλα,Καλη Χρονια…..

    Κυριοι «ΠΑΙΣΑΜΕ ΠΑΤΟ» και εχετε ξεχασει δυο λεξεις.
    Η πρωτη λεξη ειναι το ρημα «βουλεουμαι».
    Η δευτερη λεξη ειναι «υπουργος».
    Η πρωτη σημαινει οτι «προσφερω τις υπηρεσιες μου αμοισθι»=Βουλευτης
    Εαν δεν τηρειτε εχει αλλη εννοια=Βολευτης
    Η δευτερη σημαινει οτι «ειμαι υπο του εργου»
    και οχι υπερ του εργου.
    Ο Ελληνας ψηφιζει καθε φορα τους βουλευτες και το κομμα που θελει
    για την σωστη διαχειρηση και ευημερια του και οχι να υπαρχουν
    πολιτες Α κατηγοριας και πολιτες Ω κατηγοριας.
    Και μην πειτε οτι φταινε οι προηγουμενοι,γιατι στην αντιπολιτευση
    τοσο καιρο τα ξερατε,αλλα ζητησατε 100 μερες για να τα βαλετε σε
    καποια ταξη και πατε να τα κανετε μπαχαλο….

    Και τριτον βαλτε μπλαφον σε ολα τα ειδη και ειδικα στα ειδη πρωτης αναγκης,γιατι η αισχοκερδεια παει συννεφο,ετσι ωστε αυτα, τα πολυ
    λιγα που μας περισσεουν,αν περισσεουν,να μην ψωνιζουμε απο τους κινεζους ή απο αλλους αναμφιμβολους μικροπωλητες,τα οποια τα ειδη τους
    ειναι «της Κυριακης χαρας και της Δευτερας λυπης»,αλλα να παμε
    στους Ελληνες μαγαζατορες και να ψωνισουμε απο αυτους.
    Λετε να περνουμε αποδειξεις και εγω σας λεω οτι ολοι θα τσιμπησουν
    τα ειδη τους κατι λιγο παραπανω,το ευκαιριακο ελληνικο δαιμονιο
    της αρπαχτης.
    Να κανετε συχνους ελεγχους σε ολα ολους και σε ολα και να τηρουνται οι νομοι.
    Καλο ειναι να υποστηριζετε τους 90 που βγαζουν κυβερνηση και οχι
    τους 10 που τα εχουν και σε στελνουν στην αντιπολιτευση.
    Μην φοβαστε δεν υπαρχει πολιτικο κοστος οταν υποστηριζεις σωστα
    τον πολιτη,ο πολιτης και βλεπει και ξερει και καταλαβαινει,
    γενικως ο πολιτης εχει ξυπνησει εδω και παρα πολυ καιρο,
    γιατι οι εποχες εχουν αλλαξει και δεν ειμαστε στο 1952…..

    Σας ευχαριστω……

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 03:24 | Κωνσταντίνος

    Αγαπητοί αναγνώστες,

    καταρχήν θα ήθελα να μην ευχαριστήσω κανέναν για το αυτονόητο δικαίωμα μου να εκφράσω την άποψη μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προκαταβολικά αυτούς που θα έχουν την υπομονή να διαβάσουν ως το τέλος τις παρατηρήσεις μου (τις οποίες συγκέντρωσα με θετική διάθεση και σίγουρα χωρίς να είμαι ο ειδικότερος των ειδικών επί των οικονομικών).

    Όσον αφορά, λοιπόν, τη συζήτηση για τη φορολογία, θα ήθελα να παρατηρήσω ότι το Σύνταγμα της χώρας υπερασπίζει την ίση μεταχείριση όλων των πολιτών, κάτι που η κυβέρνηση οφείλει να κάνει πράξη. Θεωρώ, επίσης, αυτονόητο ότι δεν πρέπει να θεωρείται κακός αυτός που προσπαθεί και καταφέρνει να βγάλει κέρδος.
    Τώρα, έχω μεν πεισθεί ότι το πρόβλημα της χώρας που χρωστάει στους δανειστές της είναι ουσιαστικό και είναι, επίσης, πολύ σημαντικό πως κάθε μέρα που περνά αυτό μεγαλώνει, αλλά δεν έχω πεισθεί για το πως αυτό το γεγονός επηρεάζεται αναγκαστικά από τη συλλογή αποδείξεων και τη ρύθμιση του αφορολόγητου. Ειλικρινά, αν κάποιος έκλεβε για χρόνια και συνεχίζει να κλέβει, ποιος τον εμποδίζει να μαζεύει αποδείξεις; Δηλαδή, αν κάποιος έχει αρκετά χρήματα, πόσο δύσκολο του είναι να βρει αποδείξεις και να επωφεληθεί του αφορολόγητου; Από την άλλη μεριά, γιατί πρέπει ο κάθε πολίτης να κάνει τη δουλειά του δημόσιου υπαλλήλου; Θα πληρωθεί παραπάνω ή θα ωφεληθεί επιπλέον το κράτος; Γιατί το όφελος που θα προκύψει από τις αποδείξεις, θα έπρεπε ήδη να υπάρχει από τη σωστή δουλειά του δημόσιου τομέα. Ο χρόνος που αθροιστικά απαιτείται από τον κάθε πολίτη για κάθε τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να του αποφέρει εισόδημα αν ήταν χρόνος εργασίας ή χαρά αν ήταν χρόνος με την οικογένεια του κτλ. Θα έπρεπε, τουλάχιστον, για ποσό καταχωρημένων αποδείξεων ίσο με το ετήσιο κόστος ενός δημοσίου υπαλλήλου, να παύεται κι ένας δημόσιος υπάλληλος για ένα έτος, δεν είναι (περίπου) έτσι;
    Το σημαντικότερο όλων είναι ότι η απόδειξη (το παραστατικό γενικότερα) πρέπει να «κοπεί» (να εκδοθεί δηλαδή) και όχι ότι πρέπει να δηλωθεί κάπου. Αν κοπεί, έχει ήδη καταγραφεί στην ταμειακή του επιχειρηματία και το μόνο που χρειάζεται είναι να ελέγξει κάποιος αν η ταμειακή είναι νόμιμη ή όχι. Απλό δεν είναι;

    Νομίζω ότι θα ήταν δικαιότερο (και άρα ΠΡΟΤΕΙΝΩ) να πληρώνουν όλοι τον ίδιο φόρο και να μην υπάρχει αφορολόγητο. Αυτό καταλαβαίνω ως ίση μεταχείριση. Δε με ενδιαφέρει το ακριβές νούμερο, αλλά αν δεν υπήρχε το κίνητρο του αφορολόγητου αρκετές απατεωνιές δε θα είχαν λόγο ύπαρξης. Αυτό που θα ανέμενα πάντως, θα ήταν αυτό να είναι το νούμερο που συνδέεται με το χρέος της χώρας κι όχι το ποσό των αποδείξεων. Μου φαίνεται πολύ πιο λογικό. Για παράδειγμα (τα νούμερα είναι ενδεικτικά, μόνο για να διατυπωθεί το παράδειγμα), ας πούμε ότι όλοι θα πλήρωναν φόρο ίσο με το 30% των εισοδημάτων τους, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ευρώ που κερδίζουν, με το δεδομένο ότι το έλλειμμα είναι στο 15%. Για κάθε μια ποσοστιαία μονάδα που μειώνεται το έλλειμμα, να μειώνεται και κατά μια μονάδα η γενική φορολογία. Ιδανικά, θα καταλήγαμε με το κράτος να μη χρωστάει κάποια στιγμή και τους πολίτες να πληρώνουν γενικό φόρο 15%, ποσοστό ιδιαίτερα ελκυστικό.
    (Ως παρένθεση θα ήθελα εδώ να παρατηρήσω ότι το τρέχον φορολογικό σύστημα όχι απλά δυσκολεύει τον κάθε πολίτη να κερδίσει νόμιμα περισσότερα χρήματα αλλά τον παροτρύνει και για το αντίθετο. Του λέει ότι όσο περισσότερο κουράζεσαι και παράγεις έργο, άρα κερδίζεις, τόσο μεγαλύτερο κομμάτι από το κέρδος σου θα μου δίνεις. Τον προτρέπει να μείνει νόμιμος και φτωχότερος ή να βελτιωθεί στη δουλειά του κλέβοντας ταυτόχρονα το κράτος.)
    Στο παραπάνω σενάριο, το κύριο συστατικό πιστεύω ότι είναι η ίση μεταχείριση προς όλους, με κοινό παρανομαστή το εισόδημα. Αυτό, κατά την αντίληψή μου, σημαίνει ότι το εισόδημα, που πριν έλθει στην τσέπη αυτού που θα το κερδίσει βρίσκεται στην τσέπη αυτού που θα το πληρώσει, βρίσκεται στη βάση της φορολογικής φιλοσοφίας και όχι ο άνθρωπος που θα το αποκτήσει. Άρα, αμέσως-αμέσως, όλοι όσοι ανταγωνίζονται για το εισόδημα αυτό πρέπει να φορολογηθούν αν το αποκτήσουν (είτε όλο είτε μέρος αυτού). Όλοι, σημαίνει όλοι όσοι πληρώνονται, φυσικά πρόσωπα (έλληνες πολίτες ή μη, νόμιμα ευρισκόμενοι στη χώρα ή μη) ή όχι (εταιρίες κτλ). Για να γίνει αυτό, θα πρέπει, τουλάχιστον, να ελέγχεται το χρήμα που μεταφέρεται στο εξωτερικό (από μετανάστες ή εταιρίες, με κάθε δυνατό τρόπο). Αυτό είναι αποκλειστική ΕΥΘΥΝΗ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
    Ανακοινώνοντας ένα παρόμοιο σενάριο με το παραπάνω και παρέχοντας εγγύηση ότι δε θα υπάρξουν αλλαγές για μια π.χ. δεκαετία, έχουμε άμεση μείωση της γραφειοκρατίας, ισχυρότατο κίνητρο για «εμφάνιση» μεγάλου μέρους του μαύρου χρήματος, κίνητρο για τον περιορισμό της σπατάλης του δημοσίου, κίνητρο σε όλους τους πολίτες για να ζητάνε μόνοι τους αποδείξεις και πολλά άλλα.
    Αυτό το μέτρο θα μπορούσε κάλλιστα να προσαρμοστεί (και άρα το ΠΡΟΤΕΙΝΩ) και στη φορολογία των επιχειρήσεων, αρκεί εκτός από το χρέος της χώρας να γίνει σύνδεση και με τον πληθωρισμό. Ένα απλοποιημένο παράδειγμα θα μπορούσε να έχει φορολογία 20% σε εταιρίες μορφής ΟΕ, ΕΕ, 25% σε ΕΠΕ κ.ο.κ. με πληθωρισμό 2% και έλλειμμα 15%. Για κάθε μια ποσοστιαία μονάδα μείωσης του ελλείματος να έχουμε 0,7 μονάδες μείωση του φόρου που επιβάλεται στις επιχειρήσεις, μόνο αν ο πληθωρισμός παραμένει σταθερός. Για κάθε 0,5 μονάδες που αυξάνεται ο πληθωρισμός να έχουμε κατά 1 μονάδα αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Ιδανικά (και με τα τυχαία νούμερα του παραδείγματος), θα καταλήγαμε κάποια στιγμή χωρίς έλλειμμα, τη φορολογία στις επιχειρήσεις να ξεκινά από 10,5% και τον πληθωρισμό στο 2%. Πόσο ελκυστικότερη θα μπορούσε να γίνει η χώρα για επενδύσεις;
    Στην ουσία, με ένα τέτοιο διττό μέτρο, προς φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, δε θα ενδιαφέρει το κράτος ποια από τις δυο κατηγορίες θα «συμμορφωθεί» και ποια όχι. Αν η μείωση του ελλείμματος προκύψει λόγω των εισφορών των φυσικών προσώπων θα ωφεληθούν κι οι εταιρίες, άρα θα αυξηθεί ο αριθμός τους, άρα θα υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά εργασίας και όφελος για τα φυσικά πρόσωπα. Όσο το έλλειμμα δε θα μειώνεται τόσο πιο εντατικά οι πολίτες θα ζητούν αποδείξεις και τόσο θα γίνεται γενικότερη η κατακραυγή για απολύσεις κλπ. στο δημόσιο τομέα.
    (Ως παρένθεση εδώ, θα ήθελα να προσθέσω ότι και οι οφειλές του κράτους ως προς τις εταιρίες και τα φυσικά πρόσωπα πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα. Για παράδειγμα, για 15% έλλειμμα, μέχρι 45 ημέρες η δυνατή καθυστέρηση στην πληρωμή προμηθευτών ή μισθών ή ΦΠΑ. Αν αυξάνεται ο πληθωρισμός, λίγο μεγαλύτερη καθυστέρηση προς τις επιχειρήσεις και λίγο μικρότερη προς τα φυσικά πρόσωπα κτλ. Σίγουρα μπορεί να βρεθεί κάποια φόρμουλα, γιατί πρέπει οπωσδήποτε και το κράτος να γίνει κάπως αξιόπιστο.)
    Η μόνη εξαίρεση στην εννιαία φορολογία, πιστεύω ότι πρέπει να γίνει για την περίπτωση όσων αντικείμενο της δουλειάς τους είναι το ίδιο το χρήμα. Αβίαστα θα τους χαρακτηρίζαμε τοκογλύφους και λίγο πιο εύηχα διευκολυντές, αλλά σε κάθε περίπτωση θα συμπεριλαμβάναμε σε αυτούς τις τράπεζες. ΠΡΟΤΕΙΝΩ την επιβολή ειδικού ποσοστού φορολογίας σε αυτές τις δραστηριότητες, επιπροσθέτως της εννιαίας φορολογίας (ίσως ένα +10% ή +15%).
    ΔΙΑΦΩΝΩ, κρίνοντας άλλο σημείο του συστήματος, με το διαχωρισμό (για τη φορολογία) των πολιτών σε μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, δημόσιους και μη δημόσιους. Ο καθηγητής του σχολείου που κάνει ιδιαίτερα μαθήματα δεν είναι ελεύθερος επαγγελματίας; Το μπόνους (ή αλλιώς επίδομα) που πληρώνεται στο δημόσιο υπάλληλο είναι πιο καλό από αυτό που πληρώνεται στον ιδιωτικό υπάλληλο (και έτσι αξίζει καλύτερης φορολογικής μεταχείρισης); ΠΡΟΤΕΙΝΩ για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, ανάλογα με τις θέσεις όπου έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν, να υπάρχει κατάλογος με ασυμβίβαστες ή μη ασυμβίβαστες δραστηριότητες (ότι είναι πιο εύκολο σε κάθε περίπτωση) και πέραν αυτών να είναι ελεύθεροι να ασκήσουν νόμιμα όποια δραστηριότητα θέλουν. Γιατί π.χ. ο στρατιωτικός να μη μπορεί να δουλέψει και σε ένα βενζινάδικο;

    Όσον αφορά την ηλεκτρονικοποίηση των αποδείξεων λιανικής, έχω την αίσθηση ότι αυτοί που το προτείνουν δεν το εχουν σκεφτεί διεξοδικά. Δηλαδή, από τη μια μεριά χρειάζεται εκπαίδευση όλου του πληθυσμού (μέχρι και των τουριστών), από την άλλη υπάρχουν θέματα προσωπικών δεδομένων (ειδικά με το θέμα της κάρτας, από ποια ηλικία θα επιβληθεί, γιατί να μην είναι δικαίωμα του καθενός να το αρνηθεί κλπ.). Τι κόστος θα έχει (για την έκδοση της κάρτας για τους πολίτες, την αγορά των αυτόματων αναγνωστών από καταστήματα/υπηρεσίες, την αποθήκευση/διακίνηση/ανάλυση των δεδομένων, την προστασία των δεδομένων κλπ.); Τι γίνεται όταν προκύπτουν τεχνικά ζητήματα όπως φθορά της κάρτας; Δε θα μπορεί κάποιος να αγοράζει; Αν απλά ξεχάσεις την κάρτα; Για τους τουρίστες και όλους τους μη μόνιμα διαμένοντες θα πρέπει να υπάρχει ειδική κάρτα; Έχει κανείς αντίληψη του όγκου των συναλλαγών και των στοιχείων που πρέπει να κρατούνται και να διασταυρώνονται;

    Είμαι υπέρ της εξάντλησης των λύσεων που βασίζονται σε υπάρχουσες υποδομές (άρα δε δημιουργούν σημαντικό κόστος) πριν την υιοθέτηση νέων ιδεών. Έτσι, ΠΡΟΤΕΙΝΩ:
    – Η χρήση των μετρητών να είναι νόμιμη μόνο για την τελική λιανική πώληση. Δηλαδή, από τον παραγωγό και τον εισαγωγέα μέχρι τον τελικό πωλητή ενός προϊόντος ή υπηρεσίας (αλλά και τον καταναλωτή αν πρόκειται για δημόσιο, εταιρία ή ελεύθερο επαγγελματία), όλες οι συναλλαγές και για όλα τα ποσά να γίνονται αποκλειστικά μέσω τραπεζών. Αυτό να συμβαίνει ακόμα και για μη επαγγελματικές αγορές/υπηρεσίες για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπου θα υπάρχει ειδική σημείωση. Να συμβαίνει υποχρεωτικά και για πάσης φύσεως δωρεές.
    – Υποχρεωτικά, όλοι όσοι πωλούν (προϊόν ή υπηρεσία) πρέπει να εκδίδουν απόδειξη. Σε κάθε άλλη περίπτωση, δεν υπάρχει ίση μεταχείριση των πολιτών από το κράτος (άρα καμία εξαίρεση και για κανένα επάγγελμα δε δικαιολογείται).
    – Υποχρεωτικά, για όσες τραπεζικές συναλλαγές υπάρχει συσχέτιση με παραστατικό (τιμολόγιο ή απόδειξη), αυτές να μην επιβαρύνονται με καμία χρέωση.
    Από όλα τα παραπάνω, μεγάλο μέρος της οικονομικής πληροφορίας (πλην της μισθοδοσίας και της λιανικής πώλησης) των εταιριών και ελεύθερων επαγγελματιών μπορεί να προωθηθεί στις εφορίες απευθείας από τις τράπεζες, χωρίς την επαφή επαγγελματιών-εφορίας. Αυτό σημαίνει ότι η εφορία μπορεί να πραγματοποιήσει τον έλεγχο σε ελάχιστο χρόνο, γνωρίζοντας από πριν τα στοιχεία που πρέπει, κι έτσι αντί να ελέγχονται π.χ. το 5% των επιχειρήσεων να υπάρχει ο χρόνος για να ελεχθεί το 50% αυτών.
    Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις (λιανικές πωλήσεις και περιπτώσεις που από την παραγωγή ως την κατανάλωση της υπηρεσίας κανένας δεν εκδίδει παραστατικό) η μόνη διέξοδος είναι ο επιτόπιος έλεγχος. Η διενέργεια αυτού του ελέγχου είναι, κατά τη γνώμη μου, και η κυριότερη αιτία που μπορεί να δικαιολογήσει μελλοντικά τον αριθμό των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα. Δηλαδή, με την πρόοδο της τεχνολογίας, το αναμενόμενο είναι να οδηγηθούμε στην απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, έχοντας ήδη υπεράριθμους εδώ και δεκαετίες. Γιατί όχι, λοιπόν, να γίνει τέτοια αναδιάρθρωση ώστε να στελεχωθούν και να υπερπληθύνουν τα κλιμάκια εξωτερικών, επιτόπιων ελέγχων. Με την προϋπόθεση ότι το κράτος θα σταματήσει να αρνείται την πραγματικότητα, στις συνθήκες των ελέγχων. Δηλαδή, εφόσον, μια πώληση ή παροχή υπηρεσίας μπορεί να πραγματοποιηθεί 24 ώρες το 24ωρο, αναγκαστικά θα πρέπει και ο έλεγχος να πραγματοποιείται 24 ώρες το 24ωρο, με την ίδια ακριβώς ένταση (κι όχι λόγου χάρη με 500 κλιμάκια το πρωί και 5 τη νύχτα). Επίσης, δεν είναι δυνατόν να μη γίνονται καθημερινοί έλεγχοι έξω από καταστήματα χονδρικής πώλησης. Όπως δεν είναι δυνατόν να μην ελέγχεται ούτε 1 στα 5 containers που διακινούνται/ταξιδεύουν εντός της χώρας.

    Επίσης, κανένα σύστημα δε μπορεί να επιβληθεί αν οι ποινές που επισύρει η παραβίαση του δεν είναι οι αρμόζουσες. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ότι η φοροδιαφυγή πρέπει να επιβραβεύεται με μη εξαγοράσιμη φυλάκιση, αρχίζοντας από 10 ημέρες και κλιμακώνοντας την ποινή ανάλογα. Σε εταιρίες που δε μπορεί να γίνει ευθέως η απόδοση ευθύνης σε πρόσωπα, να στρέφεται η δικαιοσύνη εναντίον των διαχειριστών. Σε κάθε περίπτωση, το υποχρεωτικό πρόστιμο ας είναι τουλάχιστον 10πλάσιο του ποσού της βεβαιωμένης φοροδιαφυγής, με ελάχιστο ένα συμβολικό ποσό της τάξης των 10000 ευρώ για ετήσιο τζίρο έως 50000 ευρώ και ανάλογα κλιμακούμενο για μεγαλύτερους τζίρους. Δεύτερη βεβαίωση της παράβασης ας οδηγεί σε σκληρότερα μέτρα, όπως δήμευση και πώληση περιουσιών. Ακόμη, ΠΡΟΤΕΙΝΩ το πόθεν έσχες να ζητείται μόνο στις περιπτώσεις που ο έλεγχος το κρίνει απαραίτητο. Όταν βεβαιώνεται φοροδιαφυγή αυτό να είναι υποχρεωτικό και να αφορά όλα τα μέλη της οικογένειας, ανιόντα και κατιόντα ως προς τον παραβάτη.
    Όπως βέβαια, ήδη, γνωρίζετε οι παραπάνω ποινές είναι χρήσιμες μόνο αν συνοδεύονται από αντίστοιχες ποινές για τους υπαλλήλους του κράτους (άμεσους αλλά και έμμεσους, π.χ. ελεγκτικές εταιρίες) που εμπλέκονται στους ελέγχους. Ποινή (και αυτό ισχύει για όλο το δημόσιο) δεν είναι η επίπληξη ούτε η αλλαγή υπηρεσίας ούτε η διαθεσιμότητα για ένα μήνα. Ποινή είναι η φυλάκιση χωρίς εξαγορά, η μόνιμη μετάθεση τουλάχιστον 500χλμ. μακριά χωρίς δυνατότητα ανάκλησης ή απόσπασης για κανένα ειδικό λόγο, η επιβολή προστίμων ίσων κατ’ ελάχιστον με τις ετήσιες απολαβές, η δήμευση της περιουσίας κ.ο.κ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ η φοροδιαφυγή ή η εμπλοκή σε περίπτωση φοροδιαφυγής να βρεθεί εκτός της ασυλίας των βουλευτών και των υπουργών.

    Στην πράξη, τα μόνα επαγγέλματα που μπορούν πραγματικά να φοροδιαφύγουν είναι αυτά που παρέχουν την υπηρεσία τους ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ. Εκεί, η μόνη λύση είναι είτε η άρνηση του πελάτη να πληρώσει άρα δεν κερδίζει τίποτα αυτός που την παρέχει (απουσία προκαταβολής) είτε η επιμονή του πελάτη για την αναγραφή του σωστού ποσού στην απόδειξη (με μόνο κίνητρο το ψυχολογικό, όταν ο ίδιος ο πελάτης αισθανθεί βλάκας που πληρώνει φορολογία σε αντίθεση με τον επαγγελματία).

    Κανένα από τα παραπάνω δεν πρόκειται να πετύχει αν δεν πεισθεί ο κάθε πολίτης ότι τα ευρώ που πληρώνει πηγαίνουν εκεί που πρέπει να πηγαίνουν. Στη μείωση του χρέους και παροχές προς τον πολίτη: δρόμοι, παιδεία, υγεία, ποιότητα ζωής, ασφάλεια. Αυτό είναι αποκλειστική ΕΥΘΥΝΗ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

    Ως γενικότερη σημείωση για την κατάργηση του αφορολόγητου που προτείνω, θα ήθελα να πω ότι σήμερα (καταλαβαίνω ότι) υπάρχει είτε ως κίνητρο είτε ως στήριγμα, ανάλογα την περίπτωση. Για παράδειγμα, για όσους βρίσκονται σε απομακρυσμένες και αραιοκατοικημένες περιοχές ως κίνητρο για την παραμονή τους εκεί, για όσους έχουν πραγματικά χαμηλά εισοδήματα ή είναι πολύτεκνοι ως στήριγμα κ.ά. Ωστόσω, δε μπορώ να φανταστώ ούτε μια από αυτές τις περιπτώσεις όπου τα ίδια οφέλη για το φορολογούμενο δε μπορούν να προκύψουν με διαφορετικό τρόπο και μάλιστα υπηρετώντας συγκεκριμένες (π.χ. περιβαλλοντικές) πολιτικές.

    Ως ειδικότερη σημείωση επί της διαδικασίας, θα ήθελα να πω ότι θα πρέπει αυτοί που την «τρέχουν» να φροντίζουν ώστε στο τέλος να επιτελέσει το σκοπό της (αυτή και όλες οι άλλες παρόμοιες στο opengov.gr) και να μην αποτελέσει άλλη μια τρύπα στο νερό (εκτός αν αυτός είναι πραγματικά ο στόχος).
    Εν πρώτοις, ως επιστήμονας, έχω συνηθίσει κάθε φορά που καλούμαι να τοποθετηθώ απέναντι σε ένα ερώτημα ή ένα πρόβλημα να αναζητώ και να εξετάζω τα δεδομένα. Αν δεχθώ ως επιστήμονες και τους κατόχους διδακτορικών – τουλάχιστον αυτούς – που αποτελούν την κυβέρνηση ή συνθέτουν τα επιτελεία που τη στηρίζουν, τότε θα περίμενα πριν ζητήσουν τη γνώμη του κάθε πολίτη να φροντίσουν να του δώσουν κάποια ελάχιστα δεδομένα. Επί τούτου, θα χρησίμευαν κάποια στατιστικά στοιχεία για τη φορολογική βάση, κάποια ανάλυση εισροών και εκροών του κράτους και κάποια δημογραφικά στοιχεία, όλα σε ιστορική μορφή. Επίσης, θα ήθελα κάποια στοιχεία για τις λύσεις που έχουν δοκιμαστεί μέχρι σήμερα και κάποιες υποδείξεις για την αποτυχία τους ή μη και τέλος θα ήθελα μια αναφορά στην πρακτική που ακολουθούν όλες οι άλλες (ευρωπαϊκές τουλάχιστον) χώρες και το γιατί αυτές πετυχαίνουν ή όχι. Όχι γενικότητες και αναφορές σε τάσεις. Κάποια πινακάκια και κάποιες γραφικές παραστάσεις θα ήταν μάλλον αρκετά. Και κάποια παραπομπή στο κείμενο ενός νόμου, όπου γίνεται αναφορά σε αυτόν. Αποφεύγετε ο τρόπος εργασίας σας να γελιοποιεί τα πτυχία σας, επειδή κάπου ακούσατε ότι είναι της μόδας να χρησιμοποιούμε το internet. Με το internet μπορούμε να κάνουμε πολλά αλλά τα βασικά είναι βασικά, κι ένα πρόβλημα έχει πάντα δεδομένα και ζητούμενα. Κι έχει πάντα λύση, όσο δε μπορούμε να αποδείξουμε το αντίθετο.
    Κατά δεύτερον, για να είναι κάθε συνομιλία παραγωγική θα πρέπει οι συμμετέχοντες να σέβονται ο ένας τον άλλο και ο καθένας να ανταπεξέρχεται στις ευθύνες του. Ο παρέχων το βήμα και συντονιστής, έχει τουλάχιστον την ευθύνη της παροχής κάποιων γενικών κατευθύνσεων, τόσο στην αρχή όσο και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας. Για παράδειγμα, οι πολίτες συνεισφέρουν το χρόνο και τις απόψεις τους αλλά από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει απόκριση. Ίσως είναι εύκολο να «βγαίνουν¨ από πλευράς κυβέρνησης κάποια σχόλια, είτε σε συγκεκριμένες απαντήσεις είτε γενικότερα, που να βοηθούν την πρόοδο της διαδικασίας. Αν κάποιοι πολίτες κάνουν τον κόπο να τα διαβάσουν, η απάντηση τους ίσως είναι λίγο πιο κοντά στην καρδιά του προβλήματος. Από την άλλη, δεν είναι δυνατό να γνωρίζουν όλοι τα πάντα, οπότε δεν είναι κακό να λέτε ότι κάποια πράγματα δε μπορούν να γίνουν για τον Α ή Β λόγο. Άλλοι πάλι προτείνουν λύσεις που θα ευνοήσουν προσωπικά τους ίδιους και τις εταιρίες τους και ίσως θα έπρεπε κι εκεί να απαντάτε δίνοντας κάποιες κατευθύνσεις ή κάνοντας κάποιες ερωτήσεις. Επιπλέον, πόσο δύσκολο θα ήταν δίπλα σε κάθε σχόλιο να υπήρχε ένα + ή -, για να το επιλέξουμε αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε… γιατί πρέπει τόσος κόσμος να γράφει τα ίδια και τα ίδια; Βάλτε όριο π.χ. τις 40-50 λέξεις για να γράφουμε ένα, απλό και ξεκάθερο πράγμα κάθε φορά και οι υπόλοιποι να επικροτούν ή να επιδοκιμάζουν. Σε κάθε περίπτωση, αντιλήφθηκα αυτή την προσπάθεια ως ένα άνοιγμα για συνεργασία και δε μου αρέσει που τα σχόλια των υπόλοιπων πολιτών μου θυμίζουν ανθρώπους που βγήκαν να πουν τον πόνο τους. Για αυτό τον σκοπό υπάρχουν τα blogs στο internet, όπου μπορεί ο καθένας να μιλά μόνος του όσο θέλει. Ούτε, τέλος, καταλαβαίνω ότι με σέβεται ο συνομιλητής μου όταν το μόνο που προσφέρει είναι απλά μια καλημέρα (= βάζει τη φόρμα στο internet) στην αρχή και μια καληνύχτα (=ανακοινώνει τη λήξη της «διαβούλευσης») στο τέλος.

    Ως τελική σημείωση, θα ήθελα να αναφέρω ότι είμαι περίπου τριάντα ετών, ήμουν μισθωτός για περίπου οχτώ χρόνια και τους τελευταίους τέσσερις μήνες κάνω την προσπάθεια μου ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχω ανώτερη μόρφωση και, προερχόμενος από περιβάλλον οικογενειακής επιχείρησης (σε άλλο αντικείμενο από αυτό που δραστηριοποιούμαι τώρα), δεν ανέχομαι να με θεωρούν εκ των προτέρων φοροφυγά ή πλούσιο, απλά και μόνο επειδή δεν είμαι μισθωτός και επειδή από εγωισμό και σεβασμό στον εαυτό μου αρνούμαι να αυτοπροβληθώ ως κακομοίρης. Θέλω να βλέπω καλόπιστα κάθε προσπάθεια που υπόσχεται βελτίωση και ελπίζω με τις προτάσεις που καταθέτω εδώ να βοηθήσω προς αυτή την κατεύθυνση.

    Αναγνωρίζω πως η κυβέρνηση φαίνεται να προσπαθεί, αλλά σε καμία περίπτωση αυτό δε μειώνει τις ευθύνες που φέρει ο ρόλος της. Πιστεύω δε, ότι σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η προφύλαξη του εγχειρήματος από τις προσπάθειες όλων των ΜΜΕ να αυτοπροβληθούν, να κατευθύνουν και να παρασύρουν την προσοχή των πολιτών σε όποια κατεύθυνση τους βολεύει, για δικούς τους σκοπούς. Έχω, τέλος, την εντύπωση, πως ο κάθε πολίτης είναι μέρα με τη μέρα και περισσότερο διατεθιμένος να αποδείξει ότι έχει την αναγκαία μνήμη για να θυμάμαι, όπως και την ικανότητα να διακρίνει αυτούς που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Είναι εξίσου σαφές, ότι και η υπομονή έχει όρια, αν και διαφορετικά για κάθε άνθρωπο. Μετά το κρίσιμο αυτό σημείο, κάποιοι μπορεί να στραφούν ατομικά κατά πολιτικών ή διοικητικών στελεχών, κάποιοι να προτιμήσουν τη διέξοδο στο εξωτερικό, κάποιοι να μείνουν απλά απαθείς, κάποιοι να γίνουν μόνιμοι και αμετάκλητοι φοροφυγάδες. Κοινός τόπος όλων είναι ο βαθμός εμπιστοσύνης στο πρόσωπο των διοικούντων και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

    Σας ευχαριστώ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 03:11 | Νικος Κ

    Minimum συμφωνια τουλάχιστων των 2 πρώτων κομάτων για σταθερό, απλό σύστημα φορολόγησης και συμφωνημένο Βάθος Χρόνου που αυτό θα ισχύσει.

    Να αναλάβετε δράση – επιτέλους – να φανερωθεί το μαύρο χρήμα.

    Να γίνετε αποδοτικοί! Τόσα χρόνια φαγώθηκαν οι επιδοτήσεις που πήραμε σαν χώρα και τώρα που ήρθε η κρίση δεν έχουμε καν δημιουργήσει υποδομές (δρόμους, λιμάνια κλπ). Τόσα χρόνια η περιουσία του κράτους κοιμάται! Οι εύκολες λύσεις τελειώνουν όμως (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ολυμπιακή).

    Να μην αποδιώξετε και τους ελάχιστους επενδυτές που απέμειναν στη χώρα αυτή.

    Όλοι μιλούν για τους καημένους τους μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά όλοι μας τρέχουμε για να βρούμε τα χρήματα – δανεισμός- που χρειάζεται αυτή η «μηχανή» για να πληρωθεί! Αυτοί τουλάχιστο έχουν ασφάλεια…μήνας μπει, μήνας βγει θα πάρουν το μισθό τους – και μάλιστα επί 14. Οι υπόλοιποι τι γίνονται?
    Όταν αποδιώξετε επενδυτές, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες, μικρομεσαίους κλπ να δούμε τις θα απομείνει για να φορολογήσετε.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 03:47 | Βασίλειος Βαχλιώτης

    Καλημέρα σας, χρόνια πολλά και καλή χρονιά

    Είμαι ιατρός, νέος στο ελεύθερο επάγγελμα, αφού με κόπο και πολύ για εμένα προσωπικό χρήμα, αφού δεν προέρχομαι από πλούσια οικογένεια, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου προήλθε από υψηλό δανεισμό, άνοιξα προ 6 μηνών ένα σύγχρονο ιατρείο στην Αθήνα. Με ενδιαφέρον παρακολουθώ το μένος των περισσοτέρων συμπολιτών μου έναντι των ιατρών, αφού οι περισσότεροι εδώ και χρόνια φοροδιαφεύγουν συστηματικά – άλλωστε δεν αποτελεί έκπληξη η πρόσφατη παρουσίαση συναδέλφων με έδρα το κέντρο της Αθήνας που δηλώνουν εισόδημα κάτω του αφορολογήτου…

    Θα ήθελα όμως να σας καταθέσω και την προσωπική μου εμπειρία, πιστεύντας έτσι ότι ίσως συμβάλλω στην ορθότερη και πιο προσεκτική εκτίμηση των πραγμάτων. Πρώτα πρώτα να σας πω ότι είμαι ειδικευμένος καρδιολόγος, 40 ετών…Πέρασα πρώτος στην Ιατρική Πατρών, έχω άποκτήσει πληθώρα εξιδικεύσεων και αναγνώρισης, έχοντας σπουδάσει έως τώρα χωρίς σταματημό από τα νεανικά μου χρόνια, κάτι που ισχύει για τους περισσότερους συναδέλφους μου, όπως ξέρω…

    Στο ιατρείο μου μέχρι τώρα πάντα κόβω αποδείξεις σε κάθε πελάτη (με το ζόρι αφού παραδόξως οι περισσότεροι δεν ζητούν επιτακτικά), γιατί συνδικαλιστής ων και προερχόμενος από οικογένεια βιοπαλαιστών, είμαι υπέρμαχος της νομιμότητας…

    Και εδώ αρχίζει το ωραίο…Ενώ το συνολικό κόστος της επιχείρησής μου είναι περίπου 2500€ (ενόκιο, κοινόχρηστα, leasing, ΙΚΑ γραμματέως κτλ.), το εισόδημα για το οποίο φορολογούμαι πρόέρχεται ως επί το πλείστον από αποδείξεις ταμείων με παρωχημένα τιμολόγια του 1991!!! (αφού ο κόσμος είναι γνωστό ότι δεν διαθέτει…), τα οποία προσέξτε θα μας πληρώσουν μετά από 1 χρόνο τουλάχιστον και για να καλυφθεί το ποσό των εξόδων θα πρέπει όπως υπολογίζω να με επισκεφθούν τουλάχιστον πάνω από 80 άτομα το μήνα, δηλ. περίπου 4 άτομα την ημέρα (μόνο για τα έξοδα)…

    Αναρρωτιέμαι:
    1) Πως θα πληρώσω τον φόρο που μου αντιστοιχεί όταν τα ταμεία δεν μου εξοφλούν τα χρεωστούμενα…;
    2) Όλοι εμείς οι νέοι επαγγελματίες, που ζούμε φυσικά με δανεικά, πώς θα μπορέσουμε να εξοφλήσουμε τα χρέη των επιχειρήσεών μας…;
    3) Για την παραοικονομία, τα ποσοστά και τις υπερκοστολογήσεις στα υλικά των νοσοκομείων, που είναι η κύρια μάστιγα και η κύρια πηγή διαφυγής εσόδων, τί σχέδιο υπάρχει;
    4) Πού θα βρει ο κοσμάκης να πληρώσει το ΦΠΑ, αφού και να επιστραφεί μετά από 1,5 χρόνο δεν θα παύει να επιβαρύνει την τσέπη αυτών που δεν έχουν…Δεν μιλάμε για αγορά ειδών, μιλάμε για την υγεία τους…
    5) Τί σόι αντικειμενικός προσδιορισμός θα υπάρξει στην επιχείρησή μου, που θα ορίζει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ πόσα βγάζω και πότε θα πληρωθώ…
    6) Μήπως είμαι βλάκας που σπουδάζω τόσα χρόνια και άνοιξα δική μου επιχείρηση προσβλέποντας σε υψηλή παροχή υπηρεσίων ΤΖΑΜΠΑ με τα ταμεία ή θα ‘πρεπε καλύτερα να φιλήσω τα πόδια κάποιου πολιτικού ή μεγαλογιατρού γαι να με προσλάβει στα 40 μου στο δημόσιο μαζί με όλους τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς (την πλειοψηφία δηλ.)…Κι αν θα μας προσλάμβανε όλους αναρρωτιέμαι πού θα έβρισκε τα χρήματα να μας πληρώσει μηνιαίως με 2500€, που για να τα βγάλω εγώ καθαρά, θα πρέπει να έχω τζίρο πάνω από 5000€ μηνιαίως (+ τα έξοδά μου δηλ.), που αντιστοιχεί σε περίπου 150 ασφαλισμένους το μήνα…δηλ. 8 άτομα ημερησίως…Αναρρωτιέμαι πόσοι συνάδελφοι από τους 60000, κυρίως νέοι, θα έχουν αυτή τη δυνατότητα τα επόμενα χρόνια….

    Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι οι περισσότεροι στις προτάσεις τους μεταφέρουν την προσωπική τους εμπειρία…Πρέπει να καταλάβουν όλοι, ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ότι οι εποχές έχουν αλλάξει…Οι γιατροί που τα’ βγαζαν τελειώνουν και έρχεται η λαοθάλασσα των επιστημόνων του εξωτερικού που φτιάξαμε, που θα πεινάσει…Είναι το επόμενο κοινωνικό πρόβλημα…
    Θέλουμε ένα δίκαιο και βιώσιμο φορολογικό σύστημα, που να δημιουργεί δουλειές, να καταστήσει το δημόσιο συμμετοχικό, βιώσιμο και λειτουργικό, να εξαλείφει αδικίες αλλά και να βασίζεται στην πραγματική εκτίμηση γεγονότων. Ας μην ξεχνούμε άλλωστε ότι ο φορολογούμενος είναι αυτός που δημιουργείς…Αν δεν τον θέλεις δίκαιο τον αναγκάζεις να ζει μέσα στο ψέμα και την παραοικονομία…Είναι έργο σου!!!

    Ναι στις αποδείξεις για όλους, ναι στο καθολικό πόθεν έσχες, φορολογία των πραγματικών εσόδων, μείωση του δημόσιου τομέα για να επιζήσουμε, επιτελικός και δίκαιος σχεδιασμός της υγείας, καταπολέμηση της παραοικονομίας (εδώ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα), αύξηση των κρατικών ιατρικών τιμολογίων και καταπολέμηση της υπερκοστολόγησης, δίκαια ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ και όχι (με συγχωρείτε) μπούρδες που ακούγονται για τετραγωνικά και θέση ιατρείου και την εκτίμηση της τσέπης αυτού που δεν ξέρουμε πως ζει…Αυτούς που βγάζουν και φοροδιαφεύγουν κύριοι πιάστε τους, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ και καλό θα μας κάνετε άλλα είναι δίκαιο να πληρώσουμε όσοι δεν έχουμε και είμαστε νόμιμοι; ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ; Αλλιώς ας έρθουν αυτοί που φωνάζουν, να μας πληρώσουν τα δανεικά…Άλλωστε είτε μας αρέσει είτε όχι η τσέπη του διπλανού εμάς θα βαρύνει και το ζούμε ΕΜΦΑΝΩΣ ΤΩΡΑ…Σας ευχαριστώ!

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 02:44 | ΧΡΉΣΤΟΣ

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
    Σύμφωνα με τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος που θέλετε
    να προωθήσετε μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι αυτοί που αναγκάζονται να επωμιστούν το βάρος του ελέγχου αυτών που φοροδιαφεύγουν.
    Η αποκομιδή των αποδείξεων γιατί να βαραίνει τους ώμους των συνταξιούχων και των μισθωτών και να μην ασχολείσθε εσείς κατευθείαν με τους φοροδιαφυγής?
    Τα έσοδα και τα έξοδα μισθωτών και συνταξιούχων είναι καθορισμένα . Αυτοί κατά κύριο λόγο που μπορούν να φοροδιαφεύγουν με το μέτρο των αποδείξεων δεν τους αγγίζεται. Ψάξτε λύσεις και τρόπους με συνεργασία των αρμόδιων υπουργείων και γενικευμένων ελέγχων.
    1.Καθημερινό έλεγχο έκδοσης αποδείξεων. Π.Χ ελάχιστη είσοδος σε κέντρα διασκέδασης με απόδειξη .Κίνητρα και έλεγχος στους υπαλλήλους για να μην ακολουθήσει η γνωστή χαλάρωση που πλήττει βάναυσα και άλλα μέτρα .Αναβάθμιση συστήματος εφορίας.
    2.Ποινικοποίηση φοροδιαφυγής .Πρόστιμα και συστηματική διασταύρωση περιουσιακών στοιχείων παραβατών.
    3.Δημιουργία ΣΔΟΕ με άριστους και όχι αρεστούς. Ορκωτοί λογιστές που θα ελέγχουν δαπάνες και έξοδα δημοσίων φορέων.
    4.Νομιμοποίηση και φορολόγηση 90% της δεύτερης δουλειάς για τους υψηλόμισθους συνταξιούχους που συνεχίζουν να δουλεύουν ενώ ήδη έχουν συνταξιοδοτηθεί και πόθεν έσχες .Αλήθεια πόσοι συνταξιούχοι συνεχίζουν να δουλεύουν σαν διευθυντές σε δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες εκμεταλλευόμενοι της υψηλές γνωριμίες τους και κλέβοντας το μέλλον πτυχιούχων νέων με το πρόσχημα του συμβούλου αμισθί?
    Αλήθεια πόσα στελέχη της κυβέρνησής σας ανήκουν σε αυτήν την ομάδα ?
    5.Κίνητρα μείωσης φόρου σε εταιρείες σε περίπτωση επανεπένδυσης ποσοστού, της % του καθαρού κεφαλαίου τους και αντίστοιχα υψηλότερη φορολόγηση για εξαγωγή κεφαλαίου σε of shore εταιρείες.
    6.Σταδιακή μείωση δημοσίων υπαλλήλων εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών on line. Μηχανογράφηση.
    7.Σπάσιμο των καρτέλ διακίνησης αγαθών και την κερδοσκοπία .Όριο τιμών στα προϊόντα και όριο ποσοστού κέρδους μέσω τιμολογίων. Βοηθήστε τον υγιή ανταγωνισμό. Να επιβραβεύονται οι καλύτεροι.
    8.Βιβλίο πελατών είσοδος -έξοδος για την παροχή υπηρεσιών από τους επαγγελματίες γιατρούς μεσίτες λογιστές κτλ. Με κάποια βάση καταχώρηση δεδομένων ,τα πάντα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά.
    Και κάτι τελευταίο σχετικά με τα Τέλη κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς. Το λέει και η λέξη:τέλος κυκλοφορίας δηλαδή από την μέρα που κυκλοφορεί. Με βάση την πρώτη μέρα κυκλοφορίας πχ 15 Αυγούστου 2009 πληρωμή και ισχύ μέχρι 15 Αυγούστου 2010.Έτσι τέλος και στης ουρές κάθε Δεκέμβρη για το σήμα και δικαιοσύνη.
    Ευχαριστώ
    με τιμή
    Χρηστος Σ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 01:56 | ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Οσον αφορά τη συγκεντρωση αποδειξεων για το καθορισμό του αφορολογίτου
    ορίου και τον έλεγχο της έκδοσης «νόμιμων αποδείξεων» αυτό που καθορίζει εκτός των άλλων τα φορολογικά έσοδα και την πραγματική απόδοση του ΦΠΑ είναι όχι το ΑΦΜ του εκδότη της απόδειξης αλλά τη νομιμότητα της ταμειακής μηχανής έκδοσης της απόδειξης και ο εντοπισμος της μόλις αρχίσει η παράνομη χρηση. Αυτό είναι εφικτό με τον έλεγχο της μηχανής έκδοσης του στοιχείου που συνεπάγεται τον νόμιμο χρήστη. Η σύνδεση κάθε εγκατεστιμένης ταμειακής με server του ΥΠΟΙΚ και η αποστολη με ένα απλό sms καθε μερα του Ζ της ταμειακης (από μια εγκατεστιμένη κάρτα SIM επι της μηχανης)θα είχε σαν αποτέλεσμα τον καλύτερο ελεγχο και την διασταυρωση στοιχείων χωρίς επιτόπιο έλεγχο και ότι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο μακριά από «επιδράσεις» για την πραγματική και καθημερινή απόδοση του ΦΠΑ και όχι την «ισορροπιμένη».
    Παράδειγμα αν διαθέτω μια επιχειρηση η οποια είναι τουριστική και λειτουργω εκτος από την νόμιμη ταμειακή και μια παράνομη ( για να παρανομώ για μικρό χρονικό διάστημα με μεγάλα έσοδα και όταν λειτουργούν κι αλλες παρόμοιες με πιθανότητα να εντοπιστώ μικρότερη) κι ο φορολογούμενος καταχωρίσει την απόδειξη με το ΑΦΜ θα είναι μια καθόλα νόμιμη καταχώρηση εκτός αν εντοστιστούν ποσά πάνω απο αυτά που έχω δηλώσει σαν έσοδα. Μια διασταυρωση που μπορεί να αποδώσει αλλά μπορει και όχι. Αν εντοπιστώ θα έρθει το υπουργειο να με ελεγξει χωρίς να γνωρίζει αν ένας φορολογούμενος έκανε λάθος ή όχι και ποιος έιναι ο κάτοχος της πλαστής απόδειξης. Αρα αφου με υποψιάσετε θα λάβω τα μέτρα μου. Αν όμως εντοπίζαμε ολες τις παράνομες μηχανές από την πρώτη μέρα λειτουργείας τους (δεν θα απέστελναν SMS στο ΥΠΟΙΚ η αν έστελναν θα είχαν υποπτο Ζ) ο έλεγχος θα ήταν στοχευμένος με σίγουρα αποτελέσματα αλλά και σίγουρες αναφορές από τα όργανα ελέγχου που θα ήταν σταλμένα σε αποδεδειγμενο παραβάτη με συγκεκριμένη παράβαση( μικρότερος εως μηδαμινός κίνδυνος συναλλαγών).

    Με τιμή
    Γιαννελος Αθανασιος
    Φυσικός

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 01:04 | Ν.Κ.

    Να υπάρχουν μειωμένα τέλη στα αγροτικά αυτοκίνητα μόνο στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες καιόχι στις γυναίκεσ υπαλλήλων, γιατρών, δικηγόρων κλπ οι οποίοι διαθέτουν ένα με δύο Ι.Χ. ακόμη.
    Στα κομμωτήρια όσοι εισέρχονται να γράφονται σε βιβλίο πελατών όπως συμβαίνει με τους γιατρους για να περιορίζεται η φοροδιαφυγή στο επάγγελμα αυτό που είναι πολύ μεγάλη.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 01:39 | ZOIS KOLIOS

    Κύριε Υπουργέ
    Σας προτείνω να λάβετε τα παρακάτω μέτρα:
    1)Να σταματήσετε κάθε τακτικό έλεγχο από εφορίες , ΠΕΚ , ΔΕΚ για ένα εξάμηνο.Δεν καταλαβαίνετε ότι το διάστημα αυτό μαζεύονται τα ..ρέστα.
    2)Να δημιουργήσετε ένα ταχύρυθμο εκπαιδευτικό σχολείο για εφοριακούς-ειδικούς ελεγκτές , όπου αφού σας δηλώσουν πρώτα αναλυτικά όλα τα μέχρι σήμερα αποκτηθέντα περιουσιακά τους στοιχεία κλπκλπ και ανάλογα με τις γνώσεις τους , από 1-6-2010 θα τους στείλετε για σοβαρό έλεγχο εκεί που πρέπει.
    3)Να αξιολογήσετε ποιούς πρέπει να ελέγξετε.Οταν πχ μια εταιρεία με 1.000.000 ευρώ τζίρο , έχει πληρώσει ΦΠΑ 120.000 ευρώ και δηλώσει κέρδη από 150.000 έως 250.000 ευρώ , τί έλεγχο να της κάνετε.Δεν καταλαβαίνετε ότι άν της καταλογίσετε έστω και ένα ευρώ φόρο , του χρόνου θα σας δηλώσει τα μισά και ΦΠΑ και Εισόδημα.Και δίκιο θα έχει.
    4)Να τακτοποιήσετε κάποιες υποθέσεις που αφορούν τον καρκίνο της αγοράς όπως τις υποθέσεις με τα «ΠΛΑΣΤΑ – ΕΙΚΟΝΙΚΑ » προηγούμενων χρήσεων.
    Ειδικά για το θέμα αυτό , θα ήθελα να το δείτε με ιδιαίτερη προσοχή.
    Εχουν περάσει το 2002 -3 και το 2004 όπου γινόταν τα Προολυμπιακά έργα και για να καλυφθούν τα Ολυμπιακά ……κονδύλια , αναζητούσαν άπαντες τότε τιμολόγια. Ασχολούνται όλες οι ΔΟΥ και η ΥΠΕΕ με υποθέσεις των τότε χρόνων , γράφουν και καταλογίζουν άπειρα κονδύλια και νούμερα , που ούτε ποτέ θα εισπραχθούν ούτε αποτελέσματα φέρνουν και καταστρέφουν και κάποιους που δεν ήταν μέσα στις προθέσεις τους η φοροδιαφυγή.Ρυθμίστε οριστικά μέχρι και 31-12-2009 όλες αυτές τις υποθέσεις , τις μεν παλιές μέχρι 2008 με καταβολή του ΦΠΑ προσαυξημένο με 50% και δυνατότητα καταβολής σε 10 δόσεις , το δε εισόδημα με αναδρομική αυτοτελή δήλωση και βεβαίωση του 10% του φόρου προσαυξημένου και αυτού κατά 50% και λυτρώστε εφοριακούς υπαλλήλους και επιχειρήσεις από αυτό το καρκίνωμα.Για το τρέχον 2009 όσοι δεν συμπεριλάβουν στη δήλωση εκκαθαριστική ΦΠΑ και Δήλωση εισοδήματος , τυχόν ύποπτες συναλλαγές θα απαλλάσσονται από τις κυρώσεις.Αναρτήστε δε στο διαδίκτυο κατάλογο με τις επιχειρήσεις που είναι υπεύθυνες για συναλλαγές εικονικές.Θεσμοθετήστε πραγματικά ποινές εμέσου διακοπής εργασιών και φυλάκισης για κάθε νέο παραβάτη από 1-1-2010 και μετά.
    5)Δημιουργήστε μια ομάδα από μικτό κλιμάκιο , φοροδιαφυγής , εισφοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου κλπ.Επανδρώστε την και με ιδιώτες φοροτεχνικούς που ξέρουν από μέσα τη ιστορία
    6)Εμπιστευτείτε τα οργανωμένα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία και δώστε δύναμη στους επαγγελματίες που κάνουν μόνο αυτή τη δουλειά.
    7)Ο ΚΒΣ το γνωρίζετε καλά ότι είναι μέτρο για την Ουγκάντα και όχι για τη χώρα που εσείς θέλετε να δημιουργήσετε.Φανταστείτε ότι κάποιος δεν μπορεί (κάκιστα) να πληρώσει το ΦΠΑ ενός τριμήνου.Και δεν έχει τιμολόγια άλλα θεωρημένα.Από τη μία θέλουμε να εισπράξουμε το ΦΠΑ και από την άλλη δεν του θεωρούμε γιατί χρωστάει.Φαύλος κύκλος .
    Κατάργηση ή τουλάχιστον πραγματική μεταρρύθμιση σε όλα τα άρθρα του
    8)Ενα νόμο για τη φοροδιαφυγή που θα αφορά όλους τους συναλλασσόμενους.Με σαφήνεια , καθαρότητα και άμεση εφαρμογή στις ποινές του.
    Και σαν τελευταίο θα ήθελα να σας πω το εξής:
    Κανένας από όλους αυτούς που είναι στα οικονομικά επιτελεία τα τελευταία 10 χρόνια , ακόμη και σήμερα δεν έχει αγοράσει σπίτι με δάνειο.Κανένας δε γνωρίζει το περίφημο δανεισμό στην αντικειμενική αξία για τους φόρους και τα μαύρα του εργολάβου σε άλλο λογαριασμό.
    Κανένας δε γνωρίζει ότι ακόμη και η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ έκανε το ίδιο.Το δημόσιο έκλεβε το δημόσιο και συνηγορούσε και στην φοροδιαφυγή των εργολάβων και τους προστάτευε από τη μια και διέπραττε το μέγιστο αδίκημα της φοροδιαφυγής από την άλλη.Πως λοιπόν ο Βουλγαράκης και ο κάθε τέτοιος να μην ΟΡΘΑ επικαλεστεί τη νόμιμη αποφυγή των φόρων. Εάν λοιπόν θέλετε δικαιοσύνη και αποδοχή των όποιων μέτρων λάβετε από τον Ελληνα φορολογούμενο , να ασκήσετε πρώτα δίωξη στις διοικήσεις των Τραπεζών που επέτρεψαν αυτή τη μέγιστη φοροδιαφυγή , να τους επιβάλετε τα πρόστιμα που τους αναλογούν και να είστε σίγουροι ότι όλος ο λαός της ΕΛΛΑΔΑΣ θα είναι μαζί σας.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 01:17 | Ν.Κ.

    Να φορολογηθούν τα εκτός έδρας των υπαλλήλων ΔΕΚΟ πέρα της δαπάνης το ξενοδοχείου και επιπλέον 30 ευρώ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 01:59 | GIORGOS KAPETANAKIS

    Καλησπέρα σας από Ηράκλειο και Καλή Χρονιά

    Ποιος ελέγχει κάθε ημέρα τα μαγαζιά του Ηρακλείου (καφετέριες, μπαρ, κέντρα διασκεδάσεως) κανένας δεν ενδιαφέρεται βγάλτε έξω το ΣΔΟΕ γιατί δεν ενδιαφέρεται κανείς. Πρόστιμα και τίποτα άλλο.
    Ποιος ελέγχει γιατρούς, δικηγόρους; Κανείς.
    Το φακελάκι πάει σύνεφο.
    Τα ιδιαίτερα ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ πάνε σύνεφο.
    Οι δικηγόροι παίρνουν τεράστια ποσά από τις δίκες, τις απαλλοτριώσεις, δεν κόβει καμμία απόδειξη κανείς. Κάντε ένα έλεγχο έστω από μια απαλλοτρίωση ποιοί δικηγόροι έκοψαν απόδειξη Πχ. Φράγμα Ποταμιών. όλοι οι παραπάνω ζουν κάτωαπό το όριο της φτώχειασ.
    Αφαιρέστε ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΉ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ ΤΟ ΦΠΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΟ ΦΠΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΛΟΙ.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 00:15 | basilis

    Να δίνεται η δυνατότητα σε όποιων το επιθυμεί να υποβάλει κάθε τρίμηνο ηλεκτρονίκα το έντυπο με τις αποδείξης που έχει συγκεντρώσει διότι οι περισσότερες αποδείξης δεν θα διακρίνωνται στο τέλος του χρόνου. Η όλη διαδικασία να είναι εύκολη ωστέ να μην πλουτίσουν πάλι τα λογιστικά γραφεία.

    Πολλοί έχουν τρία ή και περισότερα αυτοκίνητα μάλιστα τα μεγάλου κυβισμού η άδεια κυκλοφορίας είναι σε παπόύδες και γιαγιάδες θα πρέπει αυτοί που έχουν αυτοκίνητο θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν
    και δίπλωμα οδήγησεις.
    Οι συνταξειούχοι αγρότες να μην έχουν τη δυνατότητα να έχουν αγροτικό αυτοκίνητο ,όποιος συνταξιούχος αγρότης έχει αγροτικό να πληρώνη κανονικά τα τέλη και κυκλοφορίας και να μην έχει απαλλαγή.

    Να ελενχθούν όλα τα ακίνητα και ιδίος τα παραθαλάσσια δεν μπορεί η άδεια σπιτιού να είναι για 17 τετραγωνικά με 20 το πολύ και τα περισσότερα να είναι άνω των 60 τ.μ.

    Να επανέλθει το μέτρο για τους ημιυπαίθριους και μάλιστα να είναι
    πιό αυστυρό, εκτός από τον ιδιοκτήτη να μπούν πρόστιμα σε εργολάβους
    και μηχανικούς γιατί και οι τρείς γνωρίζανε ότι ήταν παράνομο

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 00:45 | Βασίλης Βασιλείου

    Κύριε Υπουργέ καλησπέρα σας, Χρόνια πολλά – Καλή Χρονιά!

    Ζητώ συγγνώμη που επανέρχομαι για 2η φορά με αναθεωρημένη άποψη.
    Είμαι μισθωτός (και η σύζυγος μου) και σας εύχομαι ολόψυχα να λύσετε το «γόρδιο δεσμό» της φοροδιαφυγής. (είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία των πολιτών θα στηρίξει μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση)

    1. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
    Α. Πιστεύω ότι πολλοί μισθωτοί δε θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων με αποτέλεσμα το αφορολόγητο ποσό να είναι χαμηλότερο – άρα αύξηση του φόρου.
    Β. Πιστεύω ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω αυτού του μέτρου θα έχει πενιχρά αποτελέσματα (βλ. παρελθόν).
    Γ. Πιστεύω ότι η ταλαιπωρία και ο «πονοκέφαλος» για το κυνήγι των αποδείξεων και της καταγραφής τους θα είναι μεγάλος – δίχως σημαντικά αποτελέσματα.
    Δ. Πιστεύω ότι άμεσα ωφελημένοι θα είναι οι φοροτεχνικοί, που θα κοστολογήσουν αυξημένα τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης.
    Ε. Καταγραφή σημερινού γεγονότος (2-1-2010), όπου αισθάνθηκα τουλάχιστον… άσχημα.
    – Καφετερία (στέκι), με την παρέα (6 άτομα), ο καθένας ζήτησε ατομική απόδειξη. Αποτέλεσμα: ο ιδιοκτήτης να δυσανασχετήσει (ως τώρα έκοβε συγκεντρωτική απόδειξη).
    – Τα γκαρσόνια παρακαλούσαν τους πελάτες να μη βάζουν αμέσως τις αποδείξεις στις τσέπες τους, για τυχόν φορολογικό έλεγχο.
    – Από παρακείμενο τραπέζι, μια παρέα έφυγε δίχως να πάρει τις αποδείξεις.
    Ε, τότε έγινε χαμός, μέχρι και διαπληκτισμός, από άλλους θαμώνες στην προσπάθειά τους ποιος να πρωταρπάξει τις ξεχασμένες αποδείξεις. (και μη χειρότερα…)
    2. ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ (που θα εκδίδει το υπουργείο) συνδεδεμένη με το ΑΦΜ.
    Σε πρώτη φάση, ας βγουν έξω από τη διαδικασία οι συνταξιούχοι.
    Αν πάλι, υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες, ας εφαρμοσθεί πιλοτικά σε ένα τμήμα πολιτών (π.χ. μισθωτοί).
    3. Τέλος, αν κι αυτό το μέτρο δε βρίσκεται στις προθέσεις του επιτελείου του υπουργείου, προτείνω ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΩΣ ΕΧΕΙ, ένα από τα καλύτερα φορολογικά συστήματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με τη λιγότερη φοροδιαφυγή (επιλογή ανάμεσα σε 1-2-3). Και μη μου πείτε για διαφορετική φορολογική νοοτροπία – κουλτούρα – συνείδηση, γιατί κι ο Έλληνας στη Γερμανία γίνεται Γερμανός κι ο Γερμανός στην Ελλάδα γίνεται Έλληνας. Και επιτέλους κάποτε πρέπει να ξεκινήσουμε κι εμείς.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
    Εύχομαι να πετύχετε στο δύσκολο έργο σας.

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 00:34 | Αλέξανδρος

    Κύριε πρόεδρε,
    Κύριε υπουργέ,
    Καλή και παραγωγική χρονιά!

    Κρίνοντας την οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα και με την ευκαιρία της συμμετοχής των πολιτών στη διαβούλευση με προτάσεις για την αλλαγή της κατάστασης, θα ήθελα να εκφέρω κι εγώ τη δική μου γνώμη. Με την ιδέα αυτή, στην εποχή των ψηφιακών τεχνολογιών που διανύομε, νομίζω πως, αν εφαρμοστεί, θα απαλλαγούμε από το έλλειμμα και από το χρέος σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Άλλωστε εσείς προωθείτε τέτοιες διαδικασίες.
    Συγκεκριμένα θα πετύχουμε:
    1. Πραγματική πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.
    2. Σημαντική μείωση και ευκολότερη εξιχνίαση πολλών παράνομων και εγκληματικών ενεργειών (ανθρωποκτονίες, δωροδοκίες, κλοπές, απαγωγές, ναρκωτικά κ.λπ. )
    3. Αισθητή μείωση της διακίνησης του μαύρου χρήματος. Ακόμα και οι τρομοκρατικές ενέργειες θα ήταν πιο ευάλωτες και θα περιορίζονταν δραστικά. Θα έμπαινε τέλος στην παραοικονομία. Έχω την πεποίθηση ότι το μαύρο χρήμα παρασύρει τις τιμές προς τα πάνω και κάνει πιο ευάλωτους τους πολίτες χαμηλών εισοδημάτων.
    4. Απελευθέρωση της αγοράς και έξοδο των χρημάτων από τα «σεντούκια». Δε θα χρειάζονται πλέον αποδείξεις για την εφορία, αντικειμενικές αξίες ακινήτων, χρηματαποστολές, θωρακισμένες πόρτες, φύλακες στις τράπεζες κ.α.
    5. Το κυριότερο, αλλαγή στη συνείδηση και τη νοοτροπία των πολιτών και στροφή προς μια δικαιότερη κατανομή του πλούτου, στην ανόρθωση, ανάπτυξη και ενδυνάμωση της οικονομίας.
    6. Έλεγχος στην παράνομη εξαγωγή και εισαγωγή χρήματος και προϊόντων.
    7. Απαλλαγή από πολλά και συχνά νομοθετήματα, συνέχεια στο έργο των κυβερνήσεων.
    8. Τέλος στη διαφθορά και στην απαξίωση της χώρας.
    Θα μπορούσα να σημειώσω και άλλα επιχειρήματα, αλλά δε νομίζω πως χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες.

    Η πρότασή μου έχει ως εξής:
    1. Να καθιερωθεί το ηλεκτρονικό χρήμα, το ηλεκτρονικό ή ψηφιακό πορτοφόλι και βιβλιάριο.
    2. Οι συναλλαγές να γίνονται με την αρχή δούναι και λαβείν. Κάθε € θα έχει αποστολέα και αποδέκτη.
    3. Όλες οι συναλλαγές να είναι συνδεδεμένες με την υπηρεσία του Υπ. Οικ. Θα μπορούμε να έχουμε πολλούς λογαριασμούς, αλλά θα ενημερώνουν την υπηρεσία με έναν χαρακτηριστικό κωδικό για κάθε νομικό ή φυσικό πρόσωπο. Μπορεί να είναι και ο ΑΦΜ.
    Οποιαδήποτε κίνηση, αγοραπωλησία, συναλλαγή και μισθοδοσία να ενημερώνει ταυτόχρονα τις υπηρεσίες και να αποδίδεται ο ΦΠΑ και οι ασφαλιστικές εισφορές.
    4. Να υπάρχει τακτική ενημέρωση των κομμάτων και των πολιτών για τα έσοδα και τα έξοδα του κράτους. Πριν την ανακήρυξη των εκλογών να υπάρχει επίσημη δημοσιοποίησή τους.
    5. Μετά από χιλιάδες χρόνια το χρήμα θα υπάρχει μόνο ως αξία.
    Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω μερικά παραδείγματα:
    α) Στις αγοραπωλησίες ακινήτων οι αντικειμενικές και οι εμπορικές αξίες έχουν απόκλιση 2 και 3 φορές. Με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής συναλλαγής θα υπάρχουν μόνο πραγματικές τιμές. Έτσι, νομίζω, δε θα χρειάζονται αντικειμενικές αξίες.
    β) Τα ναρκωτικά είναι η μεγαλύτερη μάστιγα για τους νέους και τις οικογένειές τους. Με το νέο τρόπο συναλλαγής οι έμποροι θα βρίσκονταν σε πολύ δύσκολη θέση.
    γ) Τα μέτρα και τα νομοσχέδια που εξαγγέλλει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση νομίζω πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχω την εντύπωση όμως πως τα βάρη θα τα πληρώσουν και πάλι εκείνοι που είναι νομοταγείς. Ένας μισθωτός με μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα 2000-2500 € δε μπορεί να πάει τα παιδιά του σε δημόσιο παιδικό σταθμό, παρά μόνο σε ιδιωτικό επί πληρωμή. Ένας που δε δηλώνει τα εισοδήματά του ενώ βγάζει περισσότερα το μήνα έχει προτεραιότητα και επιπλέον με τις κρατήσεις που γίνονται στους μισθωτούς, ως φοροφυγάς ωφελείται δυο φορές. Το ίδιο θα συμβεί και με τις αποδείξεις που εξαγγέλλονται.
    δ) Οι νόμιμοι μετανάστες θα είναι ασφαλισμένοι.
    Προσπάθησα να αναπτύξω σύντομα την ιδέα μου. Η εφαρμογή της όμως απαιτεί πολιτική βούληση όχι μόνο από σας, αλλά και από τα άλλα κόμματα. Η θέση των 300 είναι στις «Θερμοπύλες».

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 00:57 | Θρασύβουλος Μίαρης Φοροτεχνικός Σύμβουλος

    Είναι δυνατόν κ. Υπουργέ !!!

    Αυτή είναι η πραγματική οικονομία ?

    Με την πιο πάνω διάταξη τιμωρεί χαμηλόμισθους υπαλλήλους λογιστηρίου
    για παράβαση προσαυξήσεων μόλις 18€ !!!
    .
    Πραγματικό γεγονός
    Υπαλληλάκος λογιστηρίου παραλαμβάνει για κατάθεση Δήλωση (ΕΤΑΚ) που ορίζει ο νόμος,
    που σημειωτέων η νέα σας κυβέρνηση τον καταργεί,
    παραλαμβάνει το ποσό
    των 300€ 6/οοο επί του (αστρονομικού ποσού ) της αξίας γηπέδου με ειδικό κτίσμα ιδιοκτησίας εταιρείας σε αδράνεια ευρωπαϊκής Kυπριακής εταιρείας και όχι offshore εταιρείας με απώτερο σκοπό του ιδιοκτήτη της (αφεντικού )την αγροτική και οίκο-τουριστική ανάπτυξη της ιδιαίτερης πατρίδας του εργοδότη του(αφεντικού) κατά την πορεία προς συνταξιοδότηση ,
    για πληρωμή, πριν τις καλοκαιρινές διακοπές ….
    Ως άπειρος και χαμηλόμισθος το εναποθέτει στο συρτάρι του γραφείου του τα <> ,
    Και…. πηγαίνει σε νησί τουριστική θέση και ελεύθερο camping ,
    χρησιμοποιεί μέρος των χρημάτων που έλαβε για να πληρώσει για διατροφή και εισιτήρια που σημειωτέων είναι πανάκριβα ( άγονη γραμμή) μαζί λοιπόν με το μισθό του 750€ , το επίδομα άδειας του ,
    και ….. ένα μικρό μέρος των χρημάτων πληρωμής για το ΕΤΑΚ για διαφορά ακτοπλοϊκών εισιτηρίων λόγω αυξήσεων .

    Επιστρέφει λοιπόν από τις πρώτες του διακοπές εν μέσω οικονομικής κρίσης και προεκλογικής περιόδου ,
    μειώνεται το ωράριο εργασίας λόγω πτώσεως πωλήσεων της εταιρείας που εργάζεται άρα και ο μισθός του ,
    ακούει τα ανακοινώσεις για κατάργηση του ΕΤΑΚ
    και …..με μιας μια αναλαμπή έρχεται στο μυαλό του ….
    Είχε ….ξεχάσει στο συρτάρι του γραφείου του τα χαρτιά του εργοδότη του για το χωραφάκι με την καλύβα στο κατσικοχώρι ….

    Τι να κάνει λοιπόν συναισθηματικά κινούμενος και επειδή είναι και καλός λογιστής πρόσφατα αποφοίτησε από το ΤΕΙ λογιστικής με άριστα υπολογίζει τις προσαυξήσεις ζητάει και από την γιαγιά μέρος της συντάξεως που πρόσφατα της κόψανε το ΕΚΑΣ γιατί ξεπερνούσε το όριο κατά 57€ την καθησυχάζει της λέει ότι η νέα κυβέρνηση θα αλλάξει όλες αυτές τις αδικίες γιατί είναι και πολιτικοποιημένο άτομο .

    Συγκεντρώνει λοιπόν με κόπο και αγωνία το ποσό των 318€ για να καταβάλλει στο Ελληνικό Δημόσιο , ως όφειλε πριν τις διακοπές ,το ποσό με τις προσαυξήσεις από τον μικρό μισθό του , που σημειώτεον αποταμιεύει από αυτές για να ανοίξει μετά από μερικά χρόνια δικό του γραφείο .

    Πηγαίνοντας λοιπόν στην εφορία όλο χαρά για να πληρώσει μαθαίνει από έναν συμφοιτητή του την πιο πάνω υπουργική απόφαση ….

    Το πρόστιμο στην δική του περίπτωση που με τόση αγωνία συγκέντρωσε δεν ήταν 18€ αλλά 5000€

    Σαν καλός λογιστής εφάρμοσε την μέθοδο των τριών αλλά κάτι δεν του πήγαινε καλά οι υπολογισμοί ήταν εκτός λογικής αλλά εφάρμοσε μαθηματικούς τύπους που έμαθε στην βασική του εκπαίδευση .

    Συμπέρασμα ποτέ να μην εμπιστεύεσαι υπουργούς όταν πας διακοπές ,
    μην είσαι ποτέ στην ζωή σου χαμηλόμισθος ειδικά όταν βρίσκεσαι στην Ελλάδα σε προεκλογική περίοδο ,
    μην αναλαμβάνεις ποτέ τα χρέη άλλων ακόμα κι αν τους εμπιστεύεσαι από 6% το χρέος σου σε ένα βράδυ θα πάει στο 12,50% κάτι παραπάνω από το 1200% ,
    γιατί το κράτος θα σε τιμωρήσει ,
    να είσαι πάντα επιφυλακτικός και να έχεις <> έστω έναν Κυβερνητικό ,
    τουλάχιστον θα ξέρεις πότε θα τοποθετηθεί ο επόμενος ,
    για να αλλάξει σε πολλαπλάσια όχι τον μισθό σου αλλά πόσα ευρά θα δώσεις στο κράτος από τον μισθό σου ….

    Τέλος δεν χρειάζεται να είσαι και λογιστής για να τους καταλάβεις.

    Σχόλια Θρασύβουλος Μίαρης ,Φοροτεχνικός Σύμβουλος

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 00:54 | Σαχινίδης Νίκος-Χημικός Μηχανικός

    Με την ευκαιρία του νέου έτους, εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες στην παρούσα δημόσια διαβούλευση, και ιδιαίτερα στο προσωπικό του Υπουργείου Οικονομικών, χρόνια πολλά με υγεία.

    Στην αρχική μου συμμετοχή στην δημόσια διαβούλευση για τα δημόσια σοβαρά και κρίσιμα θέματα που απασχολούν την χώρα μας, θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρωθυπουργό γι’ αυτήν την πρωτοβουλία του.

    Θεωρώ ότι, από εμάς τους πολίτες εξαρτάται το αν θα καταστήσουμε την διαβούλευση ένα ουσιαστικό εργαλείο-δημοκρατικό βήμα έκφρασης απόψεων και θέσεων, και όχι ένα πρόσθετο, νέο μέσο εκτόνωσης της «κοινής γνώμης».

    Παρακαλώ δεχθείτε λίγες παρατηρήσεις για την παρουσίαση των κειμένων ορισμένων σχολιαστών:
    • Η ολική χρήση κεφαλαίων γραμμάτων καθιστά τα κείμενα δυσκολοδιάβαστα.
    • Η χρήση του Λατινικού αλφάβητου αντί του Ελληνικού, τουλάχιστον είναι άστοχη καθιστώντας, ταυτόχρονα,τα κείμενα δυσκολοδιάβαστα.
    • Ορισμένα κείμενα είναι δυσνόητα, με φτωχή σύνταξη ή και πολλά ορθογραφικά λάθη, και δείχνουν προχειρότητα στην γραφή.

    Έχω διαβάσει μεγάλο αριθμό σχολίων με πληθώρα προτάσεων. Θα ήταν χρήσιμη μία μεγαλύτερη συμμετοχή των καθ΄ ύλην αρμοδίων, δηλ. των εφοριακών, φοροτεχνικών, λογιστών, κλπ. Φαίνεται ότι δεν συμμετέχουν! Δεν έχουν πεισθεί για την διαδικασία? Θα περίμενα από τους προαναφερθέντες, ως γνώστες του θέματος, αναλυτικές και εμπεριστατωμένες προτάσεις.

    Απευθυνόμενος προς την Κυβέρνηση θα παρακαλούσα θερμά σε κάθε θέμα διαβούλευσης:
    • Oι προτάσεις να ομαδοποιούνται από τις υπηρεσίες του εκάστοτε Υπουργείου με έγκαιρη καταγραφή τους στην σχετική ιστοσελίδα για άμεση ανάγνωση από τους ενδιαφερομένους. Προς τούτο θα βοηθούσε η διατύπωση των προτάσεων από όλους τους σχολιαστές να γίνεται με τρόπο ώστε, αυτές να καθίστανται διακριτές. Παράδειγμα: Υπάρχει η πρόταση για “σύνδεση των αποδείξεων που χορηγούνται στις ιατρικές επισκέψεις με τις συνταγές”.
    • Σε δεύτερο στάδιο θα πρέπει να δημοσιοποιούνται όλες οι αποδεκτές προτάσεις με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης (άμεσης, μεσοπρόθεσμης και σε βάθος 3ετίας για όσες απαιτούν το «στήσιμο» ενός πλέον πολύπλοκου ηλεκτρονικού συστήματος).
    • Η ανωτέρω διαδικασία, μαζί με την αποδοχή σημαντικού αριθμού προτάσεων, θα κατοχυρώσει την δημόσια διαβούλευση στην συνείδηση των πολιτών, ώστε να συνεχισθεί η αθρόα συμμετοχή τους στο μέλλον.
    • Τέλος, προτείνω την προαιρετική καταγραφή της ιδιότητας του κάθε σχολιαστή , πχ Γιατρός, ιδιωτικός υπάλληλος, Μηχανικός, κλπ. Έτσι, δηλώνεται η θέση από την οποία γίνονται τα σχόλια και βοηθούν κατά κάποιο τρόπο στην πληρέστερη κατανόησή τους.

    Επί της ουσίας του Νομοσχεδίου έχω τις κατωτέρω προτάσεις στην κατηγορία «Γενικές Προτάσεις»:
    1 Θέσπιση οργάνου εσωτερικού ελέγχου με ταυτόχρονη αξιολόγηση απόδοσης των υπαλλήλων ελέγχου των επιχειρήσεων, κλπ.
    2 Οι ελεγκτές να εναλλάσσονται στις διάφορες περιοχές, ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα γνωριμιών.
    3 Μετακίνηση στο Υπουργείο Οικονομικών από άλλες υπηρεσίες ατόμων με αποδεδειγμένο έντιμο και αποδοτικό ιστορικό για συμμετοχή στα όργανα ελέγχου (δεν είναι απαραίτητο όλα τα μέλη των ομάδων ελέγχου να είναι οικονομολόγοι ή λογιστές).
    4 Τηλέφωνο καταγγελιών: Θα βοηθήσει να εντοπίζονται άμεσα οι φοροφυγάδες επαγγελματίες. Θεωρώ σκόπιμο, αρχικά οι καταγγελίες να είναι ανώνυμες, και εφόσον η εμπειρία δείξει προβλήματα, να γίνουν επώνυμες.
    5 Σοβαρές ποινές για τους παρανομούντες. Το κλείσιμο μιας επιχείρησης για 3 μήνες σε περίπτωση υποτροπής στην μη έκδοση αποδείξεων δεν θα βοηθήσει την όλη προσπάθεια. Όταν ο επιχειρηματίας παρακρατεί τον ΦΠΑ, σε τι διαφέρει από τον κοινό κλέφτη? Στον τελευταίο δεν δίνεται δεύτερη ευκαιρία! Αν θέλουμε να επιτύχουμε, τότε θα πρέπει να δεχθούμε εξοντωτικές ποινές των παραβατών ακόμη και για μη έκδοση αποδείξεων! Να καταλάβουν όλοι ότι «τέλος η ασυλία».

    Μετά τιμής
    Σαχινίδης Νίκος

  • 3 Ιανουαρίου 2010, 00:55 | ΚΩΣΤΑΣ

    Κύριε Πρόεδρε
    Οποιο φορολογικό σύστημα και να ψηφίσετε, διστυχώς δεν θα είναι αποτελεσματικό.
    Δεν θέλω να μηδενίσω την προσπάθειά σας αλλά όταν το φορολογικό σύστημα καλούνται να το εφαρμόσουν άτομα (υπάλληλοι εφορίας) τα οποία στο σύνολό τους καταρτίζουν, υποβάλλουν και ελέγχουν τις φορολογικές μας δηλώσεις (γνωρίζοντας που πρέπει να κλέψουν το δημόσιο)τότε είναι όλα χαμένα.
    Θα πρέπει οι υπάλληλοι των εφοριών (όλων των βαθμίδων) να μην μπορούν να είναι υποψήφιοι για Δήμους, Νομαρχίες ή περιφέρειες.
    Οι υπάλληλοι αιρετοί να έχουν μόνο ένα μισθό (να εφαρμοσθεί πλέον ο νόμος που παραβιάζεται εδώ και 6 χρόνια και από τους 300 της βουλής με προσθήκη διάταξης σε άσχετα νομοσχέδια που παρατείνουν κάθε χρόνοτην ισχύ του νόμου μόνο και μόνο για κομματικά συμφέροντα)
    Να εφαρμοστεί το πόθεν έχες των εφοριακών, υπαλλήλων πολεοδομίας, δημάρχων, νομαρχών από πριν και οχι απο τώρα και μετά.
    Εκεί θα δείτε πως καποιοι συντηρούν περιουσίες εκατομμυρίων με ένα μισθό μόνο.
    Εμείς θα είμαστε μαζίσας σε κάθε κίνησης προς την δικαιώτερη φορολογία δεν ξέρω αν θα είναι αυτοί που καλούνται να την εφαρμόσουν
    Καλή επιτυχία στο έργο σας

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 23:04 | prousas paris

    KAΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ κ ΥΠΟΥΡΓΕ

    ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ?
    (μηπως ειναι σταχτη στα ματια ?)

    ΤΟ 10% ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΘΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ !
    (το θεμα ειναι ποιος θα τα υλοποιησει? το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ το ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ το ΛΑΟΣ ολοι το ΚΡΑΤΟΣ ειναι )!

    ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΖΑΜΠΑ !!!
    ( θα σας αφησουν οι συνδικαλιστες ? )

    ΓΕΜΙΣΑΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΥΠΕΣ …

    ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΥΒΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ .
    ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΥΤΑΖΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΕΧΕΙ ..ΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ !
    (καταργηση αφορολογητου ..ακουω …ΦΟΒΕΡΟ ΜΕΤΡΟ )

    ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ?

    ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ 2..3ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ?

    ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΟΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ?

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    1.ΑΝΟΙΞΤΕ ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ INTERNET ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ .

    2.ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ 10 ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΜΑΡΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ .

    3.ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ

    4.ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ( ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΜΠΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΡΥΠΕΣ )

    (θελει κοτσια … )Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΝΑΙΟΥΣ .

    μετα τιμης
    prousas paris

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 23:56 | ΜΑΝΟΥΣΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ,
    – Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΚΡΙΣΙΜΗ.ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ Α΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2010 ΦΡΟΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ.ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ,ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΞΕΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΝΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, ΟΠΩΣ:

    1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ 15% ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ(ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 5.500€ ΕΩΣ ΚΑΙ 11.500€). ΟΦΕΛΟΣ 64.800.000€ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.

    2. ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ.ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ 3 ΕΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΝΟΣΙΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 360.000€.ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 50% ΤΩΝ ΚΑΤΑΒΑΛΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2010 ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ 50% ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2011. ΟΦΕΛΟΣ 35.280.000€ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.

    3. ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΒΑΡΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 5.800€ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΕΞΟΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΟΤΑΝ ΣΗΜΕΙΩΤΈΟΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΊΠΟΥ 25.000€(ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ).ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ-ΟΦΕΛΟΣ 29.000.000€ ΤΗΝ 3ΕΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΌΝΟ ΤΟΥ 30% ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΙΚΟΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΟΦΕΛΟΣ 43.750.000€ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΝ 3ΕΤΙΑ.

    4. ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ, ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Π.Χ. 2 ΤΕΚΝΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 13 ΕΤΩΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 32% ΗΤΟΙ 2.400€ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΕΟΒ ΕΙΝΑΙ 71 € ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟ 2,95% ΤΟΥ ΕΟΒ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΔΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ)ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 50% ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΕΚΝΩΝ-ΟΦΕΛΟΣ 22.500.000€ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.
    ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΣΕ 440.490.000€ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ.

    5. ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΙΑΤΡΟ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ.ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΔΙΣ € ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥΣ ΖΟΥΝ ΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ – ΕΞΟΧΙΚΑ Κ.Λ.Π.

    ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ.ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΤΕ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ 80% ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΙΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΕΚΠΙΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ.

    ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΟΥΣ, ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΘΑ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΜΕ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ, ΕΝ ΜΕΡΕΙ, Η ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ.
    ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΟΛΩΝ.

    6. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ,ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ.ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΒΙΟ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ 800€ ΜΗΝΙΑΙΩΣ.ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.ΝΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΠΩΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΑΠΑΝΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ.

    7. ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΠΑ 6% ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ. ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

    8. ΟΣΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ.

    9. ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 70 ΕΤΩΝ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΩΣ 800€. ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ 25 % ΣΤΟ 50% ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΕΤΗ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ-ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΤΑ 70%-ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΚΟΠΕΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

    10. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΞΩΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ-ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΤΙΜΩΝ.

    ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΒΙΩΝΟΥΜΕ.

    ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΜΙΣΘΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ-ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙΟ ΕΜΕΙΣ. ΑΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΨΩΜΙ….. ΑΛΛΙΩΣ Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΕΡΧΕΤΕ……. ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟ.

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 23:11 | Ε.ΡΟΥΠΑ

    Κύριε υπουργέ,
    Πολλές και πολύ ωραίες προτάσεις διάβασα εδώ μέσα, αλλά σίγουρα γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμάς τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτή η κατρακύλα της πατρίδας μας, άρα και η δική μας.
    Το μόνο που χρειάζεται είναι αυτό που λέμε: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ !
    Αν εσείς θέλετε πραγματικα να σταματήσετε την διαφθορά , θα την σταματήσετε .
    Νόμους έχουμε αρκετούς, αλλά δεν εφαρμόζονται!
    Κλείστε τα παραθυράκια από τους νόμους!

    Αυστηρότατες ποινές σε όσους φοροδιαφεύγουν. Όποιος πιάνεται, να δημεύεται η περιουσία του.1-2 φορές να γίνει και να ακουστεί , φτάνει.
    Ελεγχος αυστηρός πόθεν εσχες στους πολιτικούς και στους εφοριακούς!
    Το σύστημα νομίζω ότι θα έπρεπε να λέγεται «ΕΣΧΕΣ» και όχι «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ».
    Και οι εφοριακοί κυκλοφορούν την νύχτα και διασκεδάζουν. Δεν μπορε μόνο σε εμας να μή δίνουν ΚΑΜΙΑ απόδειξη (ούτε καν εισιτήριο εισόδου) σε πολλά κέντρα διασκέδασης! Να μή μιλήσουμε για τα πετρέλαια που μας σερβίρουν και πίνουμε !
    Δεν γίνεται μόνο σε εμάς να μή δίνει κανένας γιατρός απόδειξη, παρά μόνο άν του ζητήσεις για να την προσκομήσεις σε ασφαλιστική εταιρεία(αν έχεις ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη)!
    ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ! Αυτή είναι η μοναδική λύση.
    Δύσκολη αλλά απόλυτα αποτελεσματική! Δώστε κίνητρα στον κόσμο για να
    έχει ενδιαφέρον να μαζεύει αποδείξεις και ας πληρώνει ΦΠΑ! Αν ξέρει ότι θα τον πάρει πίσω, θα την ζητάει!
    Ετσι θα αποκτήσετε και μία καθαρή εικόνα για το ποιοί και πόσο φοροδιαφεύγουν!
    Ανοίξτε τηλεφωνικές γραμμές για ανώνυμες καταγγελίες! Μετά οι υπηρεσίες σας (αν δεν λαδώνονται και αυτοί) μπορούν να τις επεξεργαστούν και να ενεργήσουν.

    Πρέπει να έχετε την συμπαράσταση και των υπολοίπων της κυβέρνησης που ακούμε ότι σας ζητάνε ηπιότερες πολιτικές. Μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί την τραγική κατάσταση της οικονομίας μας. Κανείς μας δεν την είχε αντιληφθεί πρίν τις εκλογές.

    Βλέπω σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεσθε και σας εύχομαι καλή δύναμη!
    Σας παρακαλώ,κάντε αυτό που πρέπει..ΚΑΝΤΕ ΤΟ!ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!

    Πιστέυω ότι μπορείτε, ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ !

    Καλή χρονιά !!!!!

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 23:41 | ΕΙΡΗΝΗ

    τωρα μαθαμε οτι οι ΜΟΝΙΜΟΙ δημοσιοι υπαλληλοι κλεβουν θεσεις εργασιας απο τους ανεργους.ΚΑΙ Η ΠΙΤΑ ΓΕΡΗ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ.
    Ο ενας δυο δουλειες και ο αλλος καμμια.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ????????????????????????????????????
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ
    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΗΦΙΝΑΣ.
    ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.
    ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑ ΘΕΛΕΙ

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 23:19 | yannis

    Επειδη σύντομα οι υπηρεσίες του υπουργείου μέσω των εφοριών αλλά και άλλων φορέων θα ξεκινήσουν ελέγχους στις επειχηρείσεις και οπουδήποτε αλλού καλό θα ήταν για όλους μας να διέπωνται απο συγκεκριμένες πιστοποιημένες και αλγοριθμοποιημένες διαδικασίες (SOPs) οι οποίες προς διευκόλυνση όλων μας θα βρίσκονται αναρτημένες είτε στη κεντρική σελίδα του υπουργειου είτε στο taxisnet. Επίσης κατα τον έλεγχο καλό ειναι να καταγράφονται όλα σε ειδικό έντυπο οπου στο τέλος θα απαιτήται η συνεναιτική υπογραφή του ελεγχόμενου. Ανοικτά πράγματα καθαρά τα οποία θα εμπλουτίζονται ή θα τροποποιούνται κατα το δοκούν απο την αποκομιθήσα εμπειρία. Επίσης θα μειωθεί στο ελάχιστο η δυνατότητα χρηματισμού καθώς και οι ενστάσεις για όχι σωστό έλεγχο.

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 23:16 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Για την αναμόρφωση των τελών κυκλοφορίας προτείνω τα εξής:
    να καταργηθεί η σύνδεση τελών και παλαιότητας για τους εξής λόγους
    α) τιμωρούνται οι έχοντεσ χαμηλά εισοδήματα και δεν έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν το όχημα τουσ
    β) δεν έχει νόημα έτσι η κάρτα καυσαερίων και ο έλεγχος ΚΤΕΟ
    Ποτείνω τα εξής:
    ενιαία τέλη για όλους
    κλιμάκωση ανά 150-200 cc
    για παράδειγμα 1001-1200
    1201-1400
    1401-1600
    16001-1800
    1801-2000
    και αντίτσοιχη κλιμάκωση πάνω απο τα 2000
    επίσης να λαμβάνεται υπόψιν η τιμή αγοράς για τα καινούργια
    Μπορεί να υπάρχει ένας συντελεστής κλιμάκωσης απο κατηγορία σε κατηγορία

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 23:10 | Θρασύβουλος Μίαρης Φοροτεχνικός Σύμβουλος

    Αθήνα, 26 Αυγούστου 2009
    Αρ. Πρωτ.:1082704/513/0013

    ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ
    & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
    ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
    Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
    ΤΜΗΜΑ Φ.Μ.Α.Π.
    Ταχ. Δ/νση:Καρ. Σερβίας 8-10184 Αθήνα
    Τηλέφωνο:2103375360
    Email:d13.etak@yo.syzefxis.gov.gr

    ΠΟΛ: 1108

    ΘΕΜΑ: «Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των άρθρων 6 και 7 του ν. 3763/2009»

    Σας κοινοποιούμε τις διατάξεις των άρθρων 6 και 7 του ν. 3763/2009, και σας παρέχουμε τις ακόλουθες οδηγίες για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή τους.

    ‘Αρθρο 6
    Ενιαίο Τέλος Ακινήτων

    Α. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

    1. Παράγραφοι 2, 3 και 4 του άρθρου 6 του ν. 3763/2009

    Από το έτος 2009 και επόμενα έτη για την επιβολή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, από τη συνολική αξία των κατοικιών των φυσικών προσώπων αφαιρείται ποσό μέχρι εκατό χιλιάδες ευρώ (100.000 ευρώ) για τους άγαμους. Το ίδιο ποσό αφαιρείται και για διαζευγμένους ή χήρους, εφόσον κατά το χρόνο φορολογίας δεν βαρύνονται με προστατευόμενα, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, τέκνα…….
    ……………………………………..

    2. Παράγραφος 7 του άρθρου 6 του ν.3763/2009

    Στα νομικά πρόσωπα, τα οποία δεν υπέβαλαν αρχικές δηλώσεις ενιαίου τέλους ακινήτων μετά από παρέλευση τριών μηνών από την καταληκτική προθεσμία υποβολής της δήλωσης, επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο που ορίζεται σε πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ. Ως χρονικό σημείο αφετηρίας για την επιβολή του προστίμου αυτού λαμβάνεται η επόμενη ημέρα εκείνης κατά την οποία έληξε η προθεσμία υποβολής της δήλωσης, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 12 του ν.3634/2008, όπως ισχύει. Σε περίπτωση που έχει δοθεί παράταση με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κατ εξουσιοδότηση του νόμου, ως κατά νόμο προθεσμία λογίζεται αυτή της παράτασης.

    Η επιβολή του προστίμου αφορά δηλώσεις που η φορολογική τους υποχρέωση γεννήθηκε από την 1η Ιανουαρίου του έτους 2009.

    Το πρόστιμο επιβάλλεται με απόφαση του προϊσταμένου της αρμόδιας δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας στην οποία γίνεται σύντομη περιγραφή της παράβασης, η οποία καταχωρείται και κοινοποιείται αρμοδίως.

    Τονίζεται ότι η επιβολή του είναι ανεξάρτητη από τυχόν πρόσθετους φόρους ή αυτοτελή πρόστιμα που τυχόν επιβληθούν μετά την υποβολή της δήλωσης.

    Σε διοικητική επίλυση της διαφοράς ή δικαστικό συμβιβασμό, το πρόστιμο της παραγράφου αυτής περιορίζεται στα τρία πέμπτα (3/5) αυτού.

    Περαιτέρω, για τη βεβαίωση και την καταβολή του προστίμου εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις του ν. 2523/1997, όπως ισχύουν.

    Σε περίπτωση αποδεδειγμένης ανυπαρξίας της παράβασης το πρόστιμο διαγράφεται. Η πράξη διαγραφής πρέπει να περιέχει πλήρη και ειδική αιτιολογία για την ανυπαρξία της παράβασης.

    ‘Αρθρο 7
    Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων

    Με το άρθρο αυτό ορίζονται οι ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων.

    Υπενθυμίζεται ότι, από το έτος 2008 και επόμενα η δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) δεν αποτελεί συνυποβαλλόμενο έντυπο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος αλλά υποβάλλεται αυτοτελώς.

    Ακριβές Αντίγραφο
    Η Προϊσταμένη της Γραμματείας

    Ο Υφυπουργός Οικονομίας & Οικονομικών
    Αντώνιος Μπέζας

    Είναι δυνατόν κ. Υπουργέ να βγαίνουν τέτοιες αποφάσεις για εξωφρενικά πρόστιμα από τους προκάτοχους σας και να μην έχουν διορθωθεί ακόμα ??

    Γρήγορα και αποτελεσματικά μέτρα .

    1.Δήλωση πραγματικών εισοδημάτων κατά βούληση στην δήλωση εισοδήματος 2010 και άμεση καταβολή φόρου με την κατάθεση της , παράλληλα φορολογική ασυλία για τρία χρόνια, ρυθμιζόμενο σε δόσεις μέσω τραπεζικού δανεισμού.

    2.Καταγραφή περιουσιακών στοιχείων και καταθέσεων ανά τράπεζα με δήλωση παγκόσμιας φορολογικής κατοικίας. Αρχή Πόθεν Εσχες 2010.

    3.Κίνητρα επενδύσεων Ελλήνων και ξένων σε ακίνητα Δημοσίου ενοικιαζόμενα για 12 έως 99 χρόνια.

    4.Ενιαίος νόμος ανάπτυξης εμπορίου και βιομηχανίας τουρισμού με κίνητρα μέσω κοινοτικών κονδυλίων.

    5.Νομιμοποίση με αντίστοιχη καταβολή φόρου ΑΜΕΣΑ και ενιαίος πολεοδομικός σχεδιασμός.(Αλλαγή του νόμου)

    6.Ενταξη στο σχέδιο πόλης όλων των εκτάσεων και δημιουργία τμήματος στο αντίστοιχο Υπέργειο ηλεκτρονικής παρακολούθησης δόμησης μέσω δορυφόρου .

    7.Εξαντλητική φορολόγηση των Τραπεζών ασφαλιστικών εταιρειών που δεν επενδύουν τα αποθεματικά τους για ανάπτυξη.

    8.Κίνητρα για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τομέα της εναλλακτικής πράσινης ενέργειας.

    9.Καθιέρωση ψηφιακής κάρτας για όλες τις συναλλαγές πολιτών και εταιρειών με σύνδεση του ΑΦΜ και άμεση καταβολή του φόρου στο Δημόσιο Ταμείο των αναλογούντων φόρων με την πρώτη συναλλαγή σε τράπεζα ,Δημόσιο Οργανισμό, ΕΛΤΑ, Ασφαλιστικό Ταμείο.

    10.Δημιουργία άμεσων επιτροπών επίλυσης διαφορών ενός των Δημοσίων Φορέων με συμμετοχή Δικαστικών Λειτουργών.

    11.Αναπτυξιακός νόμος άμεση εφαρμογή.

    12.Παγιοποίση φορολογικών μέτρων για μια πενταετία και όχι χιλιάδες ερμηνευτικές που η μια αναιρεί την άλλη μέσα στο πρώτο εξάμηνο

    miaris.thrasivoulos@gmail.com

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 23:38 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

    To Ελληνικό φορολογικό σύστημα ποτέ μέχρι τώρα δεν ήταν απλό, εύκολό, σταθερό, τίμιο, αναπτυξιακό, ποτέ δεν λειτουργούσε σαν βοηθός αλλά σαν εχθρός της σωστής επιχείρησης και της ελληνικής οικογένειας και αυτό γιατί πάντα το πρόβλημα ήταν είναι και θα είναι το πως θα μαζέψουμε αυτά που μας λείπουν.
    Κάθε χρόνο έχουμε βαρεθεί τις αλλαγές που πάντα είναι ¨»υπέρ» του πολίτη κάθε χρόνο δεν θα μπουν νέοι φόροι και όλο νέοι φόροι προστίθενται. Κάθε φορά ο φορολογούμενος σκέφτεται πονηρά για κάθε αλλαγή γιατί πάντα η ειλικρίνεια τιμωρείται.
    Στην Ελλάδα οι φοροκλέφτες είναι μόνο οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοί που δεν έχουν γνωριμίες ενώ όλοι οι άλλοι είναι οι σωστοί. Κανένας δεν είναι υπεύθυνος γία την δουλειά που κάνει και προσπαθεί να μεταφέρει την ευθύνη αλλού.
    Το έργο που έχετε αναλάβει είναι πραγματικός γολγοθάς αλλά αν πραγματικά θέλετε να αλλάξετε κάτι κάντε τις σωστές τομές για να μπορέσει ο κόσμος να εμπιστευθεί το κράτος.
    Μέχρι τώρα όλοι αυξάνουν τους φόρους εσείς μειώστε τους και επιβάλλεται εξοντοτικές ποινές γι’ αυτούς που δεν εφαρμόζουν την νομοθεσία.
    Βοηθήστε τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν κάνοντας επενδύσεις χωρίς να κοιτάζουν οι Δημόσιοι υπάλληλοι τις μίζες που θα πάρουν.
    Βάλτε τους δημοσίους υπαλλήλους να δουλέψουν πραγματικά να έχουν τις ευθύνες που πρέπει και να επιβάλλονται επίσης εξοντωτικές ποινές σ’ αυτούς που κακαδιαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα.
    Αλλά για να λειτουργήσουν όλα αυτά πρέπει να λειτουργεί η πυραμίδα της εξουσίας. Αυτή την στιγμή στις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες οι ρόλοι του προϊστάμενου του διευθυντή είναι θέσεις μόνο για το επιπλέον επίδομα.
    Αυτός που κερδίζει περισσότερα χρήματα τα κερδίζει για λογαριασμό του και όχι για να του πάρει τα μισα ή εφορία.
    Βάλτε μικρούς φόρους και όλοι οι έλληνες θα δηλώσουν όλα τα εισοδήματά τους και θα πληρώσουν και τους σχετικούς φόρους, αλλά του χρόνου μην το αλλάξετε πάλι.
    Μην κλείνετε τις επιχειρήσεις και βάζετε φόρους στην βενζίνη στα κινητά στα ακίνητα και στα αυτοκίνητα γιατί έτσι όπως βλέπετε παίζετε με τους φορολογούμενους τους κλέφτες και αστυνόμους και η φοροδιαφυγή όλο και θα αυξάνεται.
    Μειώστε τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κλπ για να ασφαλίζονται όλοι και να πληρώνουν όλοι, κάποτε που η δουλειά ήταν περισσότερη οι εισφορές ήταν λιγότερες και τώρα που η δουλειά έχει περιοριστεί οι εισφορές αυξάνονται και όλοι αναρωτιέστε γιατί υπάρχει εισφοροδιαφυγή και μαύρη εργασία.
    Δημιουργείστε υποδομή για επενδύσεις οι κινέζοι δηλ είναι πιό έξυπνοι από εμάς δε νομίζω. Γιατί είναι αδύνατο όλοι να έχουν επιχειρήσεις αλλά όταν δεν βρίσκουν δουλειά κάτι πρέπει να κάνουν καιτο φινάλε ατομική οικονομική καταστροφή και χρέη.
    Κάντε το κράτος να γίνει φίλος και βοηθός με τον πολίτη ώστε όλοι μαζί να βρεθούμε σε ανάπτυξη.
    Βάλτε σε υπεύθυνες θέσεις ανθρώπους που ξέρουν την αγορά και έχουν δει πως βγαίνει το μεροκάματο αλλιώς όλα τα παραπάνω τζάμπα τα έγραψα.
    Νομίζω ότι με σωστή και υπεύθυνη δουλειά θα πετύχετε.
    Η συνταγή είναι απλή ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΛΟ, ΣΤΑΘΕΡΟ, ΔΙΚΑΙΟ, ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΟΤΙΚΑ ΑΥΣΤΗΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ αλλιώς ντύθηκε ο Μανωλιώς και έβαλε τα ρουχα του αλλιώς

  • 2 Ιανουαρίου 2010, 23:07 | μανώλης

    Kαλησπέρα, καλή χρονιά…
    Θέλω να γράψω την ταπεινή μου άποψη πάνω στα επαγγέλματα που μπορούν να
    φοροδιαφύγουν. Για παράδειγμα θα πάρω τον ιδιωτικό γιατρό….
    Για να πάω λοιπόν στον ιδ. γιατρό θα πρέπει να περάσω πρώτα από ένα
    ταμείο… τράπεζας – εφορίας – ίδρυμα ασφαλίσεων – εμπορικό επιμελητήριο – κεπ , να πληρώσω και να πάρω μία τριπλότυπη απόδειξη
    όπου το 1/3 θα το επισυνάπτω στην φορολογική μου δήλώση… τα 2/3
    θα τα παίρνει ο ιατρός…όπου με την σειρά του με το 1/3 θα πηγαίνει
    να παίρνει τα χρήματα του απο το ταμείο που έκδοσε την τριπλότυπη
    απόδειξη… και το άλλο 1/3 θα το τοποθετεί και αυτός με την σειρά του
    στην φορολογική του δήλωση.
    Εννοείτε ότι το Φ.Π.Α. θα συμπεριλαμβάνεται μέσα στην απόδειξη, και αυτό
    γιατί κάποια επαγγέλματα π.χ. υδραυλικοί – ηλεκτρολόγοι…χρεώνουν
    διαφορετικές τιμές όταν ζητά κάποιος απόδειξη…
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία…