Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 14:35 | Ποτηρης Δημητριος

    Θα αρχισουμε να καρφωνουμε ο ενας τον άλλο…για να μαζεψει το Δημόσιο χρήματα !! αυτό βλέπω!

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 14:23 | ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

    Η φορολόγηση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εμείς οι έλληνες μάθαμε να γλιστράμε. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και οργάνωση από το Κράτος για να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Σε αυτούς που δηλώνουν ψέματα να επιβάλονται μεγάλα προστίματα και να θεωθείτε ποινικό αδίκημα η ψευδής δήλωση φορολογικών στοιχείων. Υπάρχουν Συνταξιούχοι αλλά και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι διατηρούν και επαγγελματική στέγη (Καφενείο,Παντοπωλείο,κλπ) και δεν υποβάλλουν καθόλου φορολογική δήλωση και μάλιστα παίρνουν και το Επίδομα που χορηγεί η Δ.Ο.Υ. στους κατοίκους των Ορεινών περιοχών τα 600 € . Υπάρχουν επαγγελματίες κάτοχοι θεριζοαλωνιστικών μηχανών και γεωργικών μηχανημάτων οι οποίοι φοφοδιαφεύγουν καίτοι έχουν μεγάλο εισόδημα αφού κάθε λίγο και λιγάκι αντικατασταίνουν τα μηχανηματά τους με καινούργια μηχανήματα. Να γίνει έλεγχος σε αγρότες στους οποίους χορηγούνται διάφορες επιδοτήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών και δεν τα εμφανίζουν στις φορολογικές τους δηλώσεις και παίρνουν στη συνέχεια και το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Σ΄αυτούς που παίρνουν αποδοχές πάνω από 3.000 € το μήνα να πέσει πέλεκυς στην φορολόγηση για τα ποσά που παίρνουν πάνω από τις 3.000 € το μήνα διότι είναι κρίμα και άδικο να πληρώνουν το τίμημα οι μικροί. ΄Οπως είχε καθιερώσει ο μακαρίτης και αείμνηστος ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή στους μισθούς και συντάξεις στους Δημοσίους υπαλλήλους έτσι πρέπει να γίνει η φορολόγηγη ανάλογα με τα όσα παίρνεις να πληρώνεις ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσης έτσι ώστε το βάρος να μην πέφτει στους μικρούς αλλά να πληρώνουν και οι μεγάλοι.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 14:33 | Κων/νος Σημαιάκης

    Συμμετέχοντας σε αυτή τη διαδικασία επικοινωνίας, δυνατότητα για την οποία σας ευχαριστώ, θα ήθελα να μου επιτραπεί να ευχηθώ κατ’ αρχήν όπως η νέα χρονιά φέρει κάθε επιτυχία στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για ανάταση της οικονομίας και της Χώρας γενικότερα σε όλα τα επίπεδα.
    Θεωρώ ωστόσο ότι, βασική προϋπόθεση για την επιτυχία οποιουδήποτε οικονομικού μέτρου είναι να συνειδητοποίηση του ρόλου που έχουν οι διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες και η λήψη αποτελεσματικών αποφάσεων που θα πείθουν για την αναγκαιότητά τους.
    Με άλλα λόγια, ηγετης κατά την γνώμη μου σημαίνει, να είσαι μπροστά δύνοντας πρώτος το παράδειγμα σε όλες τις καταστάσεις συμπεριλαμβανομένων και αυτών που είναι δυσάρεστες.
    Με την έννοια αυτή, για την επιτυχία του όποιου μέτρου τελικά ληφθεί, βασική προϋπόθεση είναι η εφαρμογή του να συμπεριλάβει στον ανάλογο βαθμό τα εισοδήματα των Υπουργών, Βουλευτών κ.λ.π. Σε αντίθετη περίπτωση, το περίφημο φιλότιμο του Έλληνα θα μείνει αδρανές και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρει τρόπο να ξεφύγει από την τσιμπίδα της εφορίας η οποία ούτως ή άλλως δεν είναι δυνατόν να καταστεί λειτουργική και αρκούντως αποτελεσματική σε διάστημα λίγων μηνών.
    Πέραν όμως των εισπρακτικών μέτρων – συνταγή εύκολη και για μη οικονομολόγους – περιμένουμε να ακούσουμε πραγματικές και συγκεκριμένες περικοπές δαπανών που θα έχουν άμεσα αποτελέσματα. Ακούμε για παράδειγμα ότι ό ΟΣΕ κοστίζει στο κράτος περισσότερο από 600 εκατομύρια Ευρώ ανα έτος. Κάποιοι άλλοι οργανισμοί απαιτούν αντίστοιχα ποσά, ενώ υπάρχει η αίσθηση ότι το Δημόσιο δεν ελέγχει τις διαδικασίες δανεισμού των οργανισμών για τους οποίους λειτουργεί σαν εγγυητής, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται με τεράστια ποσά από τις πληρωμές των δανείων αυτών. Τέλος ακούγονται διάφορα παράξενα και ύποπτα για το «πανηγύρι» που γίνεται με τα οικονομικά των Δήμων.
    Καταλήγοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω για τον χρόνο σας και να επαναλάβω το αυτονόητο. Ότι δηλαδή η επιτυχία των όποιων μέτρων, θα κριθεί από την συμμετοχή όλων των Ελλήνων (σε εφαρμογή του Συντάγματος, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου της Δημοκρατίας), και από την πραγματική περικοπή δαπανών σε Δήμους ΔΕΚΟ κ.λ.π.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 14:39 | manos

    Καλη χρονια με κουραγιο.Για τους αγροτες δεν τους σκεφτεται κανεις που χανον χρηματα απο ολα τα εισαγομενα φρουτα πορτοκαλια τις ελιες και αλλα προιοντα .Θα ελεγα να μπαινει φορος ή καποια αποζημιωση σε οσα ερχονται απο αλλες χωρες ενω εχουμε και εμεις τα ιδια προιοντα και μενουνε απουλητα,ειναι μια σκεψη μου. Ευχαριστω

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 13:33 | γεωργιου Αναστασιος

    Τα πραγματα ειναι απλα: εγινε γνωστο ότι εχουμε περισσοτερους Δημόσιους Υπαλλήλους απ οτι η Βρεταννια. Ποιος και απο που θα τους πληρώσει? τι παραγουν? μετρήσιμα και συγκεκριμένα..ποιό ειναι το παραγώμενο προιόν ενός δημοσίου Υπαλλήλου? και σε τι έλεγχο απόδοσης μπαίνει?
    Χρειάζετε κάτι άλλο να πούμε για την οικονομία μας?
    Αυτο ειναι αρκετο.
    Κανείς στην αγορά δεν θα δεχτεί έλεγχο απο δημόσιο Υπάλληλο .

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 13:38 | Νικόλαος Μπινιάρης

    Κύριον Παπακωνσταντίνου

    Εύχομαι να πετύχετε στο δύσκολο έργο το οποίο σας έχει αναθέσει η πολιτεία.
    Ως γενικές παρατηρήσεις έχω να προτείνω τα εξής.
    1) Μην αφήσετε τους ειδικούς του υπουργείου να σας υπαφορεύσουν ένα φορολογικό νομοσχέδιο, θα αποτύχει όπως απέτυχαν όλα τα προηγούμενα.
    2)Πάρτε ως σήμείο εκκινησης ένα φορολογικό σχέδιο από Γερμανία΄, Σουηδία, ΗΠΑ.
    3) Σπαστε την μιζέρια της Ελληνικής παράδσης η οποία πρεσβεύει ότι όλοι οι Ελληνος είναι μικρομεσαίσοι και οι καπιταλιστές τους πίνουν το αίμα. Όλοι έχουν ίδα δικαιώματα αλλά και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.
    4) Η ανάταξη της οικονομίας σημαίνει άλλαγη του μομπραδόρικου προσανατολισμου της οικονομίας και της δημοσιουπαλληλικής ψυχολογίας. Η Ε.Ε., δυστυχώς, μας ώθησε ακόμη περισσότεοο προς αυτήν τηνν κατευθυνση, με το να υποθάλψει μια ψεύτική οικονομική ασφάλεια.
    5) Σχεδιάστε μιά φορολογία η οποία θα ευνοεί την παραγωγή, τις θέσεις εργασίάς και τις επενδύσεις. Χωρίς αυτην τη φιλοσοφία το νομοσχέδιο θα αποτύχει. Ίσως αρχισκά να συγκεστρώσει αναγκαστικά κάποια έοσδα αλλά χψρίς παραγωγή και αύξηση του πλούτου η οικονομική κατάσταση της πατρίδος μας θα χειροτερευει. Μόνο με την υπεραξία των ακινήτων δεν γίνεται να εισπαχθούν έσοδα σε μόνιμη βάση.
    6) Ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής για βεβαιομένα ποσα άνω των 100,000 ευρώ τα οποία έχουν αποκρυβεί με σκοπό την μη φορολόγηση.
    Τυτόχρονη επιβολη προστίμου.
    7) Ξεχάστε τα διοικητικά και άλλου είδους πρόστιμα από ΚΦΣ. Επιβολή προστίμου μόνο σε περιπτώση φοραδιαφυγής κάτω τνω 100,000 ευρώ σε αντιστάθμισμα της μη ποινικής δίωξης.
    8) Η οικονομία είναι προκτική, δεν είναι ιδιολογία, δεν είναι καν δημοκρατική, είναι εφαρμογή της αρχής της ολιγαρχίας. Η διανομή του πλουτου είναι όμως συνδεδεμένη με ιδεολογίες. Αναφέρετε πολλές φορές ότι τα μέτρα της κυβερνήσεως θα είναι δίκαια. Επειδη από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα έως σήμερα ερευνούμε την έννοια και την πρακτική εφαρμογή της δικαιοσύνης στις ανθρώπινη κατάσταση και οι απαντησεις έχουν γίνει πιο πολύπλοκες και φορτισμένες με ιδεολογίες θα ρωτήσω: τι σημαίνει «δίκαια μέτρα»; Η μόνη απλή απάντηση την όποια μπορώ να σας προσφέρω είανι ότι δίκαιο είναι ότι προάγει την ανθρώπινη αξιοοπρέπεια και αλληλεγγύη, αλλά ταυτόχρονα δεν μειώνει ή υποβαθμίζει τις δημιουργικές δυνάμεις του ατόμου.

    Με ειλικρινείς ευχές
    Νικόλαος Μπινιάρης

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 13:06 | ΒΟΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΑΚΙΩΜΑ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΗΤΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΜΗ ΕΚΔΟΣΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 13:04 | Δημήτρης Ρούτος

    Αγαπητοί κυρίες και κύριοι,

    Για να τελειώνουμε με το πανηγύρι….

    Είναι γνωστοί σε όλους οι τρόποι πάταξης της φοροδιαφυγής. Δεν είναι απαραίτητο να ανακαλύψουμε τον τροχό εκ νέου…
    Το θέμα έχει λυθεί ( στον βαθμό που μπορεί να λυθεί ) από άλλες χώρες ( ΗΠΑ, Γερμανία, Αγγλία κλπ. ), χώρες που αποτελούν μάλιστα συχνό σημείο αναφοράς για πολλούς από τους υπουργούς και βουλευτές.

    Αν θέλουμε να τελειώνουμε λοιπόν μια και καλή με το ζήτημα της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής πραγματικότητας ( όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 30 χρόνια ), πρέπει να εφαρμόσουμε σαν χώρα, σκληρά αποτρεπτικά μέτρα.

    Νομοθετήστε λοιπόν τα ακόλουθα :

    1. Η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή είναι κακουργήματα.
    2. Η ποινικοποίηση των παραπάνω δεν επηρεάζει τις διοικητικές κυρώσεις ή τα επιβαλλόμενα πρόστιμα.
    3. Τα επιβαλλόμενα πρόστιμα είναι υπερπολλαπλάσια του οικονομικού οφέλους που προκύπτει από το αδίκημα, καταβάλλονται άμεσα εξ ολοκλήρου, δεν επιδέχονται διακανονισμό ή συμψηφισμό.
    4. Οι επιβαλλόμενες ποινές φυλάκισης ή κάθειρξης ( ανάλογα με την βαρύτητα του αδικήματος ), δεν αναστέλλονται και δεν εξαγοράζονται.
    5. Οι υποθέσεις φοροδιαφυγής και φοροκλοπής εξετάζονται κατά προτεραιότητα από την δικαιοσύνη, ως εγκλήματα κατά της χώρας, ώστε η συνολική δικαστική διερεύνηση ( τόσο από τα πολιτικά όσο και από τα διοικητικά δικαστήρια ), επιβολή ποινών και τελεσιδικία να μην υπερβαίνει τους 3 μήνες.

    Ας έλθουμε τώρα και στον εισπρακτικό και ελεγκτικό μηχανισμό που θα εισπράττει, θα ελέγχει και θα επιβάλλει τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.
    Είναι γνωστό σε όλους αλλά δεν το ομολογεί κανένας, ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός είναι διεφθαρμένος σε τεράστιο βαθμό.
    Πρέπει λοιπόν να διασφαλίσουμε ότι θα κάνει καλά την δουλειά του ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα.

    1. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός θα ελέγχεται από ανεξάρτητο σώμα ειδικών που δεν θα έχει οργανική ή άλλου τύπου σχέση με τους ελεγχόμενους, και δεν θα εποπτεύεται από Οικονομικό Υπουργείο.
    2. Η πιθανολόγηση συναλλαγής μεταξύ ελεγκτή-ελεγχόμενου στις υποθέσεις φοροδιαφυγής-φοροκλοπής, θα συνεπάγεται την άμεση απομάκρυνση του ελεγκτή από την θέση του μέχρι την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης.
    3. Η ως άνω συναλλαγή είναι και αυτή κακούργημα, και ακολουθεί την πορεία που περιγράφεται παραπάνω( ταχύρρυθμη δικαστική διερεύνηση ).
    4. Η τελεσιδικία και καταδίκη του ελεγκτή συνεπάγεται την άμεση απόλυσή του ( χωρίς άλλη διαδικασία ), και την δήμευση όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας ( εκτός πρώτης κατοικίας ) του ιδίου, τής ή τού συζύγου, και των τέκνων, εφ’ όσον δεν προκύπτει από αλλού ότι αποκτήθηκαν με εισοδήματα από άλλες νόμιμες πηγές ή προϋπήρχαν της υπηρεσίας του στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

    Να είστε σίγουροι λοιπόν ότι αν με την εφαρμογή των προαναφερθέντων οδηγηθούν στην φυλακή 10 φοροφυγάδες και 5 ελεγκτές ( με την ανάλογη δημοσιότητα προς γνώση και συμμόρφωση ), δεν θα υπάρξουν άλλοι «πρόθυμοι» φοροφυγάδες ή «πρόθυμοι» ελεγκτές.

    Με εκτίμηση,

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 12:00 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΡΙΓΟΣ

    Θα πρέπει το αφορολόγητο για κάθε οικογένεια να τροποποιηθεί ώστε να είναι πιό δίκαιο και συγκεκριμένα έστω μία οικογένεια που είναι μισθωτοί και οι δύο σύζυγοι. Με το ισχύον φορολογικό σύστημα έχουν αφορολόγητο εισόδημα έκαστος 12000 εύρω ήτοι συνολικά 24000 εύρω. Αν είχαν συνολικό οικογενειακό εισόδημα 24000 ευρώ δεν θα πλήρωναν καθόλου φόρο. Αν τώρα σε μία άλλη οικογένεια εργάζεται μόνο ο ένας σύζυγος και έχεουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα 24000 ευρώ από αυτά τα 12000 θα είναι αφορολόγητα και για τα υπόλοιπα 12000 θα καταβληθεί φόρος. Θα πρέπει λοιπόν το αφορολόγητο του μη εργαζομένου συζύγου να προστίθεται στο αφορολογήτο του μοναδικού εργαζομένου συζύγου.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 12:27 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΙΝΑΣ

    Αύξηση φορολογικών συντελεστών οδηγεί σε ΚΛΕΙΣΙΜΟ επιχειρήσεων και αύξηση ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
    Δυσβάσταχτο να πληρώνουν οι επιχειρήσεις ετήσιο φόρο και κάθε 2 – 3 χρόνια ΣΥΝΑΦΕΙΑ ( κλείσιμο βιβλίων )!!!
    Μείωση συντελεστών και πληρωμή φόρων απο ΟΛΕΣ τις κοινωνικές ομάδες θα φέρει έσοδα.

    Με εκτίμηση

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 12:01 | ΣΤΕΛΙΟΣ 1

    Άδειες περιπτέρων δίδονταν σέ αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
    Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία ενοικιάζει τις άδειες περιπτέρων, τα δε περίπτερα έχουν μετατραπεί σε μαγαζιά .
    Γνωρίζω άτομο που πλήρωσε 30.000 ευρώ αέρα για να νοικιάσει περίπτερο στη Ν. Ιωνία.
    Τα ποσοστά κέρδους του περιπτερου υπερβαίνουν το 80% στα περισσότερα είδη, π.χ. τσίχλες (0,53 ευρώ σε σούπερ μάρκετ – 0,80 στο περίπτερο)
    σοκολάτα (0,80 ευρώ σε σούπερ μάρκετ – 1,30 στο περίπτερο) κλπ.
    Ο τζίρος τους πολλές φορές υπερβαίνει τους τζίρους καταστημάτων.
    Ρωτώ λοιπόν γιατί δεν εκδίδουν αποδείξεις ταμειακής μηχανής για να φορολογούνται δίκαια ; Υπόψιν δε οτι μπορεί να αγοράσει είδη από σουπερ μαρκετ και να τα μεταπωλήσει με κέρδος 25% περίπου χωρίς έκδοση παραστατικών, άρα χωρίς να πληρώσει ΦΠΑ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 12:25 | Πάτρας Β.

    Καταλαβαίνω την ανάγκη του κράτους να εισπράξει από αυτούς που συστηματικά επί δεκάδες χρόνια φοροδιαφεύγουν μη εκδίδοντας αποδείξεις αλλά στην εποχή μας είναι τουλάχιστον αναχρονιστικό να αναγκάζεις τον κάθε φορολογούμενο να γίνει φοροτεχνικός καταγράφοντας τις αποδείξεις που λαμβάνει. Εκτός από την ταλαιπωρία δεν μπορώ να φαντασθώ πώς θα αντιμετωπίζονται τα λάθη στην καταχώριση των αποδείξεων αφού μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια τεμάχια.

    Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που ανάγονται στην δεκαετία του ’90 και χωρίς σημαντικό κόστος (η απόσβεσή του μάλλον θα ήταν θέμα μηνών με το εύρος της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα) θα μπορούσε το κράτος να κτίσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα είσπραξης ΦΠΑ σε πραγματικό χρόνο χωρίς την εμπλοκή του «συστήματος» των εφοριακών.

    Εντελώς συνοπτικά η υποδομή που απαιτείται:
    1)Προμήθεια όλων των φορολογούμενων (φυσικών και νομικών προσώπων) με το bar code του ΑΦΜ τους. Δεν χρειάζεται το κράτος να διανείμει τίποτα απολύτως αρκεί να δώσει on-line την λειτουργία εισαγωγής ΑΦΜ και εκτύπωσης του αντίστοιχου bar code.
    2)Προμήθεια όλων αυτών που υποχρεούνται να εκδίδουν αποδείξεις με ειδική ταμειακή μηχανή που θα έχει τις παρακάτω δυνατότητες
    i)Bar code scanner (σαρωτή) που να αναγνωρίζει το ΑΦΜ του πελάτη
    ii)On-line αποστολή των στοιχείων της απόδειξης μέσω internet ή/και SMS (θα πρέπει να υπάρχουν και οι 2 δυνατότητες αποστολής)
    3)Υποδομή στο υπουργείο οικονομικών για να διαχειρισθεί τις αποστολές των στοιχείων των αποδείξεων

    Με τα παραπάνω θα είναι δυνατή η καθημερινή ανάληψη από προκαθορισμένο λογαριασμό του κάθε επαγγελματία/επιχείρησης του αντίστοιχου ΦΠΑ και η αποστολή ενημέρωσης με την ημερήσια κατάσταση.

    Ευχαριστώ,

  • Κύριε Υπουργέ
    Πέρα από το κουράγιο που πρέπει να σας ευχηθώ και την καλή επιτυχία στο τιτάνιο έργο σας θέλω να απαιτήσω και όχι να προτείνω πια,μια και τις όποιες προτάσεις μου τις έχω ήδη καταθέσει, να διενεργήσετε πάραυτα μια έρευνα και με συνοπτικές διαδικασίες να ΔΗΜΕΥΣΕΤΕ κάθε περιουσιακό στοιχείο των πρώην και νυν υπουργών βουλευτών και του πρώην πρωθυπουργού τους βεβαίως μια και κατάφεραν να χρεώσουν το κράτος κατά 236 δεις σε 5,5 χρόνια χωρίς να παράξουν ούτε ένα ευρώ έργο.
    Προφανώς ενθυλάκωσαν σε διάφορες OFFSHORE κατά μέσω όρο από 1,5 Δις ο καθένας.Αυτά τα χρήματα πρέπει να βρεθούν και να επιστραφούν και ο μόνος τρόπος είναι να αποδειχτεί η κλοπή και να βρεθούν τα κλοπιμαία.
    Καλά λοιπόν τα μέτρα και να τα συνεχίσετε αλλά ο πραγματικός θησαυρός είναι αλλού.Βρείτε τον και πάρτε τον χωρίς καθυστέρηση.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 11:05 | Δημήτρης Χαΐτογλου

    Σήμερα που η κατανάλωση και άρα οι εισπράξεις από ΦΠΑ είναι μειωμένες, περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ένα διευρυμένο ωράριο εμπορικών καταστημάτων για να τονωθεί η αγορά.
    Πολλοί συνάνθρωποί μας που εργάζονται πολλές ώρες ή και σε δύο δουλειές για να τα βγάλουν πέρα,δεν προλαβαίνουν να κάνουν τα ψώνια τους και θα βοηθούσε την κατανάλωση ένα διευρημένο ωράριο ή και άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
    Αυτό θα βοηθούσε και την απασχόληση . Τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν με την κατανάλωση όχι με την αποταμίευση.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 11:41 | Γιούργης Σωκράτης

    Ένα σημαντικό θέμα που θα έπρεπε να ληφθεί υπόψιν είναι η κατάργηση της εντοπιότητας για τους δημόσιους υπαλλήλους με καθήκοντα ελέγχου φορολογικού ενδιαφέροντος (αλλά και κάθε άλλης δραστηριότητας που θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο συναλλαγής, π.χ. εκτιμητές γεωργικών αποζημιώσεων κτλ).
    Οι υπάλληλοι που θα αναλαμβάνουν τέτοια καθήκοντα θα πρέπει να αντικαθίστανται/μετατίθενται ανά τακτά διαστήματα π.χ. όχι μικρότερα της τριετίας, ώστε να μετριάζονται οι κοινωνικές επιπτώσεις στο οικογενειακό τους περιβάλλον από τις αλλαγές σχολείων κτλ, αλλά όχι και μεγαλύτερα, ώστε να μην προλαβαίνουν να δημιουργούνται δεσμοί εντοπιότητας (π.χ. φιλίες, κουμπαριές, ακόμα και επαγγελματικές σχέσεις όπως απασχόληση συζύγων των υπαλλήλων σε επιχειρήσεις της περιοχής κτλ).

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 11:29 | ΣΟΦΙΑ

    ΠΡΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΤΗΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ.ΔΕΝ ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΕΣΩ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
    1.ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ, ΕΝΩ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΝ «ΤΙΜΩΡΙΑ»ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΙΝΩΝ;
    2.ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΝΑ «ΦΕΥΓΟΥΝ» ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ 95%;
    3.ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝΤΑ (ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ «ΜΗ ΔΟΛΟΙΑΣ» ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ) ΜΙΣΘΩΤΟ ΝΑ ΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΣΟ (101.600) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ;
    4.ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ 500€ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΑΠΟΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΜΙΣΘΟΥ 476€;
    5.ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ (ΠΧ.ΠΟΙΝΙΚΑ)ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙΣ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΥΡΕΙ (ΠΧ.ΑΠΟΛΥΣΗ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ,ΑΝΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ ΚΤΛ);
    6.ΤΕΛΟΣ ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΑΞΙΟΧΡΕΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ;

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 10:01 | ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΚΗΣ

    Από χρόνια παρακολουθώ το θέμα. Όμως, το λυπηρό, το εξωφρενικό, το ανησυχητικό και τερατώδες, δεν είναι μόνο η ύπαρξη των ανήθικων και απάτριδων φοροφυγάδων φοροκλεπτών και εισφοροκλεπτών, αυτών δηλαδή που μπορούν να κλέβουν και το κάνουν ανερυθρίαστα . Είναι, κυρίως, το γεγονός ότι, η πλειονότητα των υπολοίπων Ελλήνων, που δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους, δεν είναι διόλου εναντίον των φοροκλεπτών, αλλά πολλοί είναι φανερά εναντίον της κακής τους μοίρας, επειδή το εισόδημά τους φορολογείται στην πηγή και δεν μπορούν και αυτοί να κλέψουν. Αυτή είναι σήμερα, δυστυχώς, η εικόνα της αρρωστημένης Ελληνικής Κοινωνίας.Υπάρχει εκτετα μένη φορολογική απαιδεία. Είμεθα σην Κοινωνία του πάρε-δώσε.Μα πως να μην είναι λίγοι, όταν από το πρωί στις έξη μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες, ο Έλληνας διαβάζει, βλέπει και ακούει τα άθλια ΜΜΕ να παρουσιάζουν τη Χώρα χωρισμένη σε δύο εχθρικά μεταξύ τους στρατόπεδα. Από εδώ οι αθώοι πολίτες, από εκεί ο ‘’εχθρός’’, το κακό Κράτος, που υποχρεώνει τους πολίτες να πληρώσουν φόρους. Σαν να βρισκόμαστε ακόμη στον καιρό της Τουρκοκρατίας, που ο εχθρός ήταν το Κράτος. Όποιος μπορούσε να εξαπατήσει το εχθρικό κράτος ώστε να πληρώσει λιγότερους φόρους, ήταν ο έξυπνος, που άξιζε συγχαρητηρίων. Εκεί βρισκόμαστε ακόμα. Μόνο που δεν καταλάβαμε, φαίνεται, πως τα τελευταία 180 χρόνια, το Κράτος είναι Ελληνικό. Έχομε μάλιστα το θράσος να ζητούμε τα πάντα από το ‘’εχθρικό’’ Κράτος, χωρίς συνήθως να είμαστε ειλικρινείς φορολογούμενοι.
    Τι διαβάζουν και ακούνε λοιπόν οι Έλληνες από τα άθλια ΜΜΕ, τα οποία μάλιστα έχουν και ως αποστολή την ορθή διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας; Ακούνε καθημερινώς : Έρχονται σκληρά ‘’φοροεισπρακτικά’’ μέτρα …. Ποιοί θα πληρώσουν το νέο ‘’χαράτσι’’ της εφορίας….. ‘’Καταιγίδα’’ ‘’φορομπηχτικών’’ μέτρων…. Στο ‘’στόχαστρο’’ της εφορίας οι επαγγελματίες….. Νέα αύξηση ‘’καταπέλτης’’ στα τέλη κυκλοφορίας…. ‘’Σαφάρι’’ φορολογικών ελέγχων ετοιμάζει η ΥΕΕ…. Έρχονται τα ‘’ραβασάκια’’ της εφορίας …. ‘’Φοροεπιδρομή’’ στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα….. Δέκα συμβουλές για να γλυτώσετε φόρους….. Γιατί να ζητώ απόδειξη; Τι θα κερδίσω; Από τη μια ο πάντα ‘’αδικημένος’’ πολίτης, από την άλλη ο κοινός εχθρός, το Κράτος.
    Δεν υπαεχει χρόνος να διαπαιδαγωχηθεί τώρα η Κοινωνία. Χρειάζονται σκληρά εξουθενωτικά μέτρα, αμέσου εφαρμογής.Ένα θα προτείνω:

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 10:27 | ΚΧΒΕΖ4ΘΑ

    ΕΚΑΣ
    Δικαιοτερη κατανομη

    Αποφασιζουμε το Ανωτατο Οριο Αποδοχων για δικαιωμα στο ΕΚΑΣ πχ 800
    Αποφασιζουμε ενα Συντελεστη πχ 0,6

    Ανωτ.Οριο Αποδ. – Αποδοχες Δικαιουχου Χ Συνελεστη = ΕΚΑΣ + Αποδοχες Δικαιουχου = Συνολο Αποδοχων με ΕΚΑΣ

    800 – 200 = 600 Χ 0,6 = 360 + 200 = 560
    800 – 300 = 500 Χ 0,6 = 300 + 300 = 600
    800 – 400 = 400 Χ 0,6 = 240 + 400 = 640
    800 – 700 = 100 Χ 0,6 = 60 + 700 = 760
    800 – 790 = 10 Χ 0,6 = 6 + 790 = 796

    Φιλικα ΚΧΒΕΖ4ΘΑ

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 09:29 | ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    1)Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 30% ή 40% ή όσο αυξηθούν θα πρέπει να αυξάνουν αντίστοιχα και οι αμοιβές των ΣΥΜΒΟΛΕΟΓΡΑΦΩΝ και των ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ λες και θα κάνουν διαφορετική δουλειά την μια μέρα και άλλη την άλλη. Ποιος Δ.Υ πέρνει αύξηση σε μια μέρα 30% ή 40% ;

    2) Μια άλλη πρόταση για να κινηθεί η οικοδομή. Γιατί δεν σκέφτεται το αντίστοιχο Υπουργείο να δώσει άδεια οικοδόμησης σε αγροτεμάχεια – κλήρους που δεν είναι άρτια οικοδομήσημα να κτίσουν έστω και 50 τ.μ σε παραθαλάσσιες περιοχές,όχι να γίνει τεμαχισμός αγροτεμαχίων σε οικόπεδα, άλλα σε ίδη υπάρχοντα αγροτεμάχια, παρα δίνει χωρίς οικοδομική άδεια να κτίσουν ένα πέτρινο σπιτάκι 15 τ.μ , που σε λίγα χρόνια θα γίνουν 100τ.μ αφθέρετα και το κράτος δεν θα εισπράξει απολύτως τίποτα ?

    Ευχαριστώ

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 09:51 | Μ.Ι.Δ.

    Σε πλήρη και αδιαψευστη επιβεβαιωση των οσων σας εγραψα στο σχολιο μου -στις 3/1/2010 στη σελιδα 167 των σχολιων- περι υπαιθριου εμποριου και ολικης παραβατικοτητας του κλαδου, ηταν η παρεμβαση καποιου προεδρου υπαιθριων εμπορων στο Ρεντη, στην εκπομπη του MEGA με τον Καμπουρακη και τον Οικονομεα σημερα 6/10/2009
    Στη παρεμβαση του ο φερομενος ως προεδρος του εν λογω παζαριου εκληθει να σχολιασει αν συμφωνει με το μετρο της εκδοσης αποδειξεων.
    Λογω της κουτοπονηρης αφελειας που διαπνεει το συνολο του κλαδου-εκτος του οτι σε καθε κουβεντα επεφτε σε αντιφαση με οτι ελεγε πριν- επιχειρηματολογησε στην αρχη για την αδυναμια να εκδιδει αποδειξεις ο κλαδος λογω φορτου εργασιας ,το ποιο θα τους ζημιωνε λογω του οτι θα τους προσεθετε εργαζομενους για να ασχολειται με την εκδοση των αποδειξεων.!!!!!!!!!!!!!!!
    Βεβαια οσοι γνωριζουν το θεμα ξερουν καλα οτι οι συγκεκριμενοι επαγγελματιες εχουν ταμειακες εδω και 9 χρονια, κατι το οποιο παραδεχτηκε-εν μεσω των αλελεπαλληλων αυτοαναιρεσεων- εκ των υστερων ο προεδρος.
    Μεσα απο τη συζητηση -για τους γνωριζοντες – εγινε καταφανες οτι ο συγκεκριμενος κλαδος αγνοει πληρως τι σημαινει η εκδοση αποδειξεων,και καθε ειδους φορολογικη υποχρεωση, και μετα απο 9 χρονια ανενοχλητης παραβατικοτητας, καλειται να εκφρασει τη γνωμη του για το εαν συμφωνει με ενα μετρο μετα απο 9 χρονια, αφου στην ουσια οι ταμειακες που εχουν, ειναι σαν να μην υπαρχουν.
    Εαν θελετε να ελεγξετε αποτελεσματικα το υπαιθριο εμποριο, που το μεγεθος του επαναλαμβανω αποτελει το 1/3 του συνολου της εμπορικης δραστηριοτητας της χωρας πρεπει:
    α)Να φτιαχτει ειδικο σωμα στη ΥΠ.Ε.Ε. που να ελεγχει οχι μονο το τις φορολογικες παραβασεις αλλα συνολικα το υπαιθριο εμποριο (βλ Νομο 2323/95 οπως τροποποιηθηκε, αρθρο 7α) απεμπλεκωντας πληρως απο καθε ειδος ελεχου τους Δημαρχους και τους Νομαρχες-οι οποιοι ειναι απολυτως διαπλεκομενοι τοσο σε πολιτικο-ρουσφετολογικο επιπεδο με το υπαιθριο εμποριο, οσο και σε επιπεδο οικονομικης διαπλοκης.Αλλωστε »οι παροικουντες την Ιερουσαλημ» γνωριζουν καλα τα παραπανω αλλα αδυνατουν-λογω φοβου- να τα πουν δημοσιως.
    β)Το αποτελεσμα της παραβατικης συμπεριφορας των παραπανω να τιμωρειται με ποινες οι οποιες θα αντιστοιχουν σε πραγματικη τιμωρια και θα εχουν κοστος σχετικο με το τροπο ζωης και την βιοθεωρια των παραπανω επαγελματιων.
    Δηλ τι νοημα εχει το χρηματικο προστιμο, το οποιο θα καταγραφει σε ενα χαρτι, θα παει στη ΔΟΥ και θα βεβαιωθει, σε ανθρωπους που δεν εχουν περιουσιακα στοιχεια ή αγνωστου αφμ,διαμονης ή αδυνατης ταυτοποιησης στοιχειων ή αδιαφορουν για καθε μορφης διοικητικου μετρου που θα τελεσιδικισει μετα απο 10 χρονια, οι οποιοι σε καθε ειδος κοινωνικης δραστηριοτητας αρνουννται να πληρωσουν-χωρις συνεπεια- προς το Δημοσιο καθε ειδους υποχρεωση εχουν κ.λ.π.
    Αν ομως την ωρα της παραβασης εισπραχθει επι τοπου ενα τσουχτερο χρηματικο προστιμο και μετα απο καποιες παραβασεις χαθει και η αδεια του ,τοτε να δειτε πως θα ξεχωρισει η ΄΄ηρα απο το σταρι».
    Μακρυα ομως απο τους ελεγχους Δημοτικα και Νομαρχιακα οργανα.
    Ειναι ολοι δεσμιοι και συνεργατες του παρανομου υπαιθριου εμποριου το οποιο στηριζουν τοσο ιδεολογικα οσο και πρακτικα με καθε τροπο, με το αζημιωτο βεβαια.
    Ευχαριστω.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 09:29 | ENERGOS POLITHS

    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

    1. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΒΑΛΛΤΕ ΤΕ ΤΟ ΔΠΑ (ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ) 1% ΜΟΝΟ – ΤΑΙΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΩΦΕΛΗ – ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ) ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

    2. ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ – ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ E-MAILS (ΟΧΙ ΟΛΑ) ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΑ & ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΜΕΤΡΑ – ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

    3. ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ – ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ (ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ) ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ

    4. ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

    5. ΤΟ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΩΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ + ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΤΡΩΟ – ΣΥΛΛΟΓΟ. ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ – ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ? – ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ – ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ ΤΟ.

    6. ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ –
    ΑΝΟΙΞΤΕ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ –
    ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 09:19 | ΑΡΗΣ

    Καθε πολίτης να εχει μία κάρτα σαν και αυτές που εχουνε τα Σουπερ μαρκετ (πχ Βασιλοπουλος) για τα μπονους που προσφερουνε. Πριν απο οποιαδηποτε συναλλαγη η καρτα θα σκαναρεται απο το ειδικό μηχανημα και αυτόματα η συναλλαγη θα καταγράφεται στο φορολογικό μητρώο τόσο του αγοραστή οσο και του πωλητη. Θα τυπωνει απόδειξη αντίγραφο της οποίας θα παίρνει ο αγοραστής. (καμία σχέση με πιστωτική κάρτα ουτε αντικαθιστα τα μετρητα)
    Κάθε εταιρία η ελεύθερος επαγγελματίας π.χ. υδραυλικός γιατρος, δικηγορος, μηχανικος ηλεκτρολόγος ταξιτζης κλπ θα εκδίδει απόδειξη με αυτόν τον τρόπο.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 02:43 | Κ. Κ. ιδιωτικος υπαλληλος Μελισσια

    Εξαντλητικη εφαρμογη του ποθεν εσχες

    στελεχωση των υπηρεσιων ελεγχου με κινητρα για αυξημενη αποδοση και τεραστιες ποινες σε περιπτωση παραβασης καθηκοντος

    Δυνατοτητα καταγγελιας ανωνυμης (χωρις μπονους) και επωνυμης (αλλα προστατευομενης της ταυτοτητας) με μπονους επι των οφειλομενων φορων, σε καθε πολιτη εναντιον καθε φυσικου η νομικου προσωπου για φοροδιαφυγη. Αυτο θα δρα και θετικα αλλα και ανασταλτικα

    Αμεση διακοπη φοροαπαλλαγων σε εισοδηματα απο ακινητα μονων , ναων και δημων.

    Διακοπη φορολογησης με ειδικο τροπο για αγροτικους συνεταιρισμους , αγροτες, πωλητες λαικων αγορων, εκμεταλλευτες ενοικιαζομενων δω,ματιων, ιδιοκτητρες ταξι,εφοπλιστες

    Τελος στα αφορολογητα εισοδηματα ιερεων,τραγουδιστων, γιατρων, δικηγορων, συμβολαιογραφων κλπ,το ποθεν εσχες να αρχισει απο αυτους αλλα αναποδα, οχι τι εχει δηλωσει ο καθενας απο εισοδηματα και μετα τι εχει απο ακινητα και κινητες αξιες, αλλα πρωτα ενα προς ενα να ελεγχθουν τα ακινητα στα βορεια και νοτια προαστια και τα ακριβα νησια σε ποιον ανηκουν και αν εχουν δηλωθει στοιχεια εισοδηματος στο παρελθον που να δικαιολογουν την αποκτηση και τη δυνατοτητα συντηρησης τους. Αυτο πιστευω θα ειναι πιο αποτελεσματικο και γρηγορο.Το ιδιο φυσικα για καθηγητες που κανουν ιδιαιτερα (σχεδον παντα χωρις αποδειξεις), νυκτερινα κεντρα κλπ

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 01:02 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    Mήπως πρέπει να ελεγχθούν οι μονοκατοικίες και οι διάφορες μεζονέτες που υπάρχουν παντού στα εκτός σχεδίου και στα εντός ζώνης αγροτεμάχια/οικόπεδα?
    Είναι γνωστό ότι σε αυτά τα οικόπεδα/ αγροτεμάχια κτίζονται έως 200 τ.μ. + υπόγειο.
    Στις ιδιόκτητες μονοκατοικίες τα πράγματα είναι καλύτερα. Τα παράνομα μέτρα είναι σχετίκα λίγα, έως και διπλάσια
    Στις περιπτώσεις όπου υπάρχει η αντιπαροχή γίνονται όργια. Με δικαίωμα τα 200 τ.μ. σε ανωδομή και 100 υπόγειο κτίζονται στις αστικές περιοχές εως και πέντε μονοκατοικίες των 400 τ.μ. στις δε παραθεριστικές οκτώ εως δέκα μονοκατοικίες των 150-200 τ.μ.
    Οι περισσότεροι δήμοι κάνουν ελέγχους και βρίσκουν τα πραγματικά μέτρα των σπιτίων γιατί ενδιαφερονται γαι τα δημοτικα τέλη (χωρίς να τους ενδιαφέρει η καταστροφη του περιβάλλοντος, αντί σπίτι και κήπος σε κάθε αγροτεμάχιο μόνο σπίτια κ δρόμοι)
    Τα περισσότερα ΙΚΑ κάνουν κ αυτά αυτοψίες πριν την περαίωση για ελέγξουν τις ασφαλιστικές εισφορές που πληρωθήκαν.
    Οι πολεοδομίες ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!
    Σε αυτες τις αγοραπωλησίες γίνεται η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ πολυ μικρές αντικειμενικές αξίες ΠΟΛΥ μεγάλες οι πραγματικές αξίες. (Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ)
    Πολυ μικρό το κόστος κατασκευής(κατα πολεοδομία) βάσει του οποίου υπολογίζονται οι επιμέρους δαπάνες αρα ΦΠΑ υδραυλικών, ηλεκτρολόγων κλπ
    Οι ημιυπαίθριοι στις οικοδομές είναι πταίσμα μπροστά στην παραπάνω κατάσταση.
    Ποιός θα παραπονεθεί αν ελεγχούν και πληρώσουν κάποιο πρόστιμο οι παραπάνω ιδιοκτήτες και οι εργολάβοι που τους τα πούλησαν?
    Αντί να ελεγχούν, όπως ανακοινώθηκε, οι αγοραπωλησίες σε αστικές περιοχές με αντικοιμενικες αξίες πάνω απο 3000, που όποιος αγόρασε εκεί πήρε και το δάνειο του για το πόθεν έσχες (λόγω της μεγάλης Α.Α.) να ελεγχούν οι αγοραπωλησίες στα παραπάνω ακίνητα που η Α.Α ειναι πολύ μικρή.
    ΟΙ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΥΚΟΛΟΣ-ΓΡΗΓΟΡΟΣ-ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
    ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΣ

    ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

  • Κυριοι
    Ειμαι Μηχανολογος-Ηλεκτρολογος Μηχανικος και εργαζομαι πλεον της 20ετιας στο Υπουργειο Εθνικης Αμυνας, κατεχω εδω και πολλα χρονια τον Α βαθμο και εχω χρηματισει ως προεδρος επιτροπων ελεγχου ποιοτητας και Κρατικος εκπροσωπος ποιοτητας σε αρκετες συμβασεις εντος και εκτος συνορων. Ο μισθος μου ειναι περιπου 1250 Ευρω το μηνα .
    Επισης και ολοι οι συναδελφοι μου παιρνουν περιπου ιδιο μισθο .Εγω δεν θα κανω κανενα σχολιο αν ο μισθος μας ειναι μικρος , αν μας φτανει η αλλο απλα θα προσπαθησω ,οπως και οι συναδελφοι μου που μιλαμε καθημερινα γιαυτο το θεμα , να βοηθησω τη χωρα και την Κυβερνηση στο δυσκολο εργο που επομισθηκε.
    ΑΛΛΑ…Ελεος ΚΥΡΙΟΙ… οταν ακουμε μισθους καποιων προεδρων και GOLDEN BOYS που αγγιζουν τις 600.000 Ευρω το χρονο η τις 500.000 Ευρω ετησιως …ειναι προσβολη και αδικια…..
    Και ΕΡΩΤΩ …τοσο χρησιμοι ειναι αυτοι οι κυριοι που τοποθετηθηκαν απο την προηγουμενη κυβερνηση ( ΔΕΗ — ΕΡΤ κλπ )που δεν μπορουν να αντικατασταθουν???? και τι γινοτανε πριν αναλαβουν ??? αν θυμαμαι καλα η χωρα ευημερουσε και ειχε ρυθμους αναπτυξης που αγγιζαν και ξεπερνουσαν το 5%….Και ακομα τι θα γινει αν αυτοι οι κυριοι για καποιο λογο αυριο αποχωρησουν …θα κατεβασουμε ρολλα???…ΚΥΡΙΟΙ ουδεις αναντικαταστατος…ισως βρουμε και καλλιτερους….
    Η ΠΡΟΤΑΣΗ….. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50.000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ …ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΗ ΓΩΝΙΑ …ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΛΕΙΑΔΑ ΙΚΑΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΙΣΘΟ….ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΕΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΙΚΟ ΚΟΥΡΜΠΑΝΑ 600.000 εΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΟΤΑΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΗΣ
    Ευχαριστω

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 01:39 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΕΑΝ ΕΞΙΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ;
    ΕΠΙΣΗΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ; ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ,ΓΙΑΤΡΟΙ,ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΛΠ. ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ)ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 01:58 | ΡΑΓΙΑΣ ΔΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;
    Χρόνια ακούω για μεταρρυθμίσεις αλλά δεν τις βλέπω, συγκεκριμένα είναι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και όσοι μεταφέρουν το πρόβλημα στον ιδωτικό τομέα εθελοτυφλούν. Υπάρχει ένα σπάταλο διεφθαρμένο και αδιάφανο κράτος, όπου πετάει την περιουσία του έλληνα σε ένα κάρο σκάνδαλα που κατά καιρούς βγαίνει ένα μέρος, και σε χιλιάδες υπαλλήλους που δε παράγουν τίποτα και το μόνο που τους απασχολεί είναι πώς δε θα δουλέψουν πώς θα ταλαιπωρήσουν τον κόσμο και πώς θα κλέψουν το δημόσιο.
    Τα πράγματα είναι απλά μιλάμε για ένα φορολογικό σύστημα που ως ραγιάδες οφείλουμε να πληρώνουμε και να ανεχόμαστε την αυθαιρεσία της δημόσιας διοίκησης την ανυπαρξία έννομης τάξης, υπηρεσιών υγείας, τον δημόσιο υπάλληλο που δεν σηκώνει τηλέφωνο. Πάρτε λοιπόν τα μέτρα σας και γδάρτε μας ραγιάδες είμαστε θα πληρώνουμε, οδιάλογος είναι για τα μάτια.
    Εαν μιλάτε για φορολογικό σύστημα που απευθύνεται σε πολίτες ενός κράτους τότε κλείστε όλα τα σχόλια και ανοίξτε μόνο αυτό τον διάλογο για μήνες ακούστε μας, και πείτε μας δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ο έλληνας δεν αρνήθηκε να προσφέρει και την ζωή του όταν ο τόπος την είχε ανάγκη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνει για να οικονομάνε οι πονηροί των νεοελλήνων. Αν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις ανοίξτε αυτόν τον διάλογο πώς θα πληρώνουμε και θα ξέρουμε που πηγαίνουν ΟΛΑ τα λεφτά μας; πώς θα πληρώνουμε και θα ξέρουμε όλα τα δικαιώματα μας; πώς θα πληρώνουμε και θα αποζημιωνόμαστε αν δεν λαμβάνουμε αυτό που πρέπει;πώς θα πληρώνουμε αλλά θα τιμωρούμε και αυτόν που καταχράστηκε τα χρήματα μας;
    Επειδή το να απευθύνεσαι σε πολίτες έχει κόπο, πάρτε λοιπόν τα μέτρα εναντίον των ραγιάδων, στοχοποιήστε ομάδες μεταξύ των ιθαγενών και δώστε μας την ψευδαίσθηση με τα σχόλια ότι εκτονωθήκαμε,αλλά όταν δεν υπάρχει ειλικρινής σχέση ελληνικής πολιτείας και έλληνα πολίτη τα ίδια προβλήματα θα συζητάμε και στο μέλλον.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 01:20 | ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ

    Κύριε Υπουργέ,
    Σε σχέση με τα ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ των αυτοκινήτων: Δεδομένου ότι έχει αναγνωριστεί ότι υπήρξε λάθος και έχει ήδη εξαγγελθεί η επανεξέταση του ύψους των ποσών των τελών από το επόμενο έτος, προφανώς επειδή θεωρήθηκαν ιδιαίτερα υψηλά και άδικα, για ποιον λόγο δεν μπορεί να γίνει επανακαθορισμός των ποσών αυτών κατά την ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ και ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΤΟΣ, ούτως ώστε να υπάρξουν επιστροφές χρημάτων στους πολίτες (άμεσα από τις ΔΟΥ ή με συμψηφισμό στα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων) ?
    Εφόσον αναγνωρίζεται ότι μια δημόσια αρχή έκανε λάθος, ότι από πράξεις αυτής αδικήθηκαν οι πολίτες, γιατι δεν προβαίνει σε έμπρακτη αναγώριση του λάθους, ως οφείλει ?
    Αντιλαμβάνεστε ότι ποσά, έστω ακόμα και της τάξεως των 50 ή των 100 ευρώ που θα επιστρέφονταν, εφόσον αποδεχόσαστε την παραπάνω περιγραφόμενη διαδικασία, έχουν ιδιαίτερη σημασία για πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
    Ευχαριστώ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 01:05 | ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Ι.

    ΚΑΤΑ ΑΡΧΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΝΔΕΔΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΟΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΗ.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΟΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΤΡΟ ΟΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ.

    ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ
    ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΑΛΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΕΩΣ 50 ΣΕΛΙΔΕΣ.
    ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ SOUPER MARKET ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 100 €
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΥΧΟ ΟΠΟΥ ΕΝΑ JEAN ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ 100 ΕΩΣ 150€
    ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ , ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΠΕΤΡΑΙΛΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ (600 €), ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΗ (600 € ΤΟ ΕΤΟΣ)……ΚΛΠ
    ΑΡΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ 6000 ΕΩΣ 8000 ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΗ ΑΝΕΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΕΒΗ ΚΙΟΛΑΣ.
    ΑΜΑΝ ΑΥΤΗ Η ΓΡΙΝΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΑ , ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΙ ΑΛΟ.

    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ , ΕΑΝ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗ ΛΑΘΟΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 00:40 | Π.Χ

    Γεια σας,
    Τα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας όχι από τη φοροδιαφυγή, αλλά από την φοροκλοπή των κυβερνήσεων.
    Εάν η κυβέρνηση ήθελε να αλλάξει κάτι(που δεν θέλει από ότι φάνηκε με όλες τις πρωτοβουλίες) έπρεπε για κάθε ευρώ που της λείπει, αντί να δανείζεται ή να φορολογεί να περικόπτει διπλάσιες δαπάνες .
    Πώς γίνετε να μιλάτε για φορολογική δικαιοσύνη και να δίνετε στην ΕΡΤ 320 εκατ, ΒΟΥΛΗ 320 εκατ , ΟΛΠ 60 εκατ, επιτροπές, συμβούλους, άχρηστους εργαζομένους στο δημόσιο και ΔΕΚΟ.
    Σε λίγο θα κλείσουν και οι ένοπλες δυνάμεις για να πληρώνονται οι δημόσιοι υπαλλήλου .
    Φορολογείται αυτούς που εργάζονται για να δίνεται σε αυτούς που δεν εργάζονται, και σας φαίνεται περίεργο που δεν πληρώνει ο κόσμος.
    Εκτός του ότι δεν έχει να πληρώσει , αναρωτηθήκατε μήπως δεν εμπιστεύεται τα χρήματα του σε εσάς.
    Έξω στο εμπόριο και στην κοινωνία οι φόροι που εξοικονομούνται από το ανθρωποφάγο κράτος πιάνουν τόπο, γίνονται μεροκάματα για τον κόσμο και όχι παχυλοί μισθοί για τους κρατικοδίαιτους.
    ΚΑΝΤΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, κόψτε συντάξεις, απολύστε δημοσίους υπαλλήλους, κλείστε ΕΡΤ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, μειώστε στο μισό τους φοιτητές, τους καθηγητές , διώξτε τους παράνομους ξένους από τα σχολεία και τη χώρα, δώστε οικογενειακά επιδόματα στους έλληνες οικογενειάρχες.
    Αξιοκρατία.
    Δεν πρόκειται ποτέ να αυξήσετε τα έσοδα τους κράτους, γιατί ο κόσμος είναι πιο έξυπνος από τους ράθυμους δημοσίους υπαλλήλους που εισηγούνται τα μέτρα για την δήθεν δίκαιη φορολογία που θέλετε να επιβάλετε για να διατηρήσετε τα πόστα σας.
    ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΠΙ ΔΥΟ, ΦΟΡΟΙ ΔΙΑ ΔΥΟ

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 23:59 | Αθανάσιος Διγγελίδης

    Κύριοι Καλη σας Μέρα Και Καλη Χρονιά
    Προσωπικά Είμαι Μισθωτός,Στέλεχος Ιδιωτικής Τραπέζης και Δηλωνω περίπου 60.000 ευρω εσοδα απο μισθούς και με αυτά καταφέρνουμε να έχουμε μιά απλή ζωή και με έκπληξη διαπίστωσα ότι ανοίκω σέ ένα πολύ μικρό ποσοστό των συνπολιτών μου και αυτό μέ εκνευρίζει αφάνταστα όταν βλέπω πλιάδα σπάταλης και και αδιάφορης φορολογικής συνείδησης συμπεριφοράς επιχειρηματιών και ελευθερων επαγγελματιών.

    Ώς Εκ τούτου οι ενέργειες που πρέπει νά αποφασισθούν είναι δύο ειδών
    1.Βραχυπρόθεσμα Μέτρα άμμεσης Ειπρακτικότητας
    2.Μακροπρόθεσμα Μέτρα Προσαρμογής και ολικης ηλεκτρονικής καταγραφής της επιχειρηματικότητας απευθείας εντός ένός μηχανογραφικού συστήματος του υπουργείου οικονομικών.
    3.Τό Μεγάλο κόστος τών δημοσίων δαπανών γιά μισθούς δέν μπορεί νά μειωθεί ακόμη και άν μπορούσε πχ σε ‘ενα ποσοστό 25% για τί αυτό μέ την σειρά του θά αφερούσε ένα 25% κύκλου εργασιών απο τήν αγορά.
    Πλήν όμως τό κράτος άμεσσα θά πρέπει νά ξεκινήσει ένα ΟΛΙΚΟ επαναπροσδιορισμό ΄τών διαδικασιών , το ποσο απαραίτητες είναι ,τό πόσο προσωπικό απαιτούν πραγματικά , έτσι νά είναι προετοιμασμένο νά λειτουργήσει μέ λιγότερο προσωπικό κατά τήν σταδιακή συνταξιοδότηση αυτών.

    α. Στα Βραχυπρόθεσμα Μέτρα εκτός απο τό γνωστό τών εμμεσων φορων σέ κινητά ποτά τσιγάρα κλπ.θά πρότεινα τήν επιβολή ενός προσωρινού φόρου με ετήσια ανανέωση του απο την κυβέρνηση ο οποίος θά τεθεί σέ όλες τίσ αυστηρά ελεγχόμενες δραστηριότητες τών πολιτών ΔΕΗ ,Τηλεφωνία,Μεταφορές,καύσιμα,Ξενοδοχεία, κλπ ο οποίος κατά περίπτωση θά κλιμακώνεται ανάλογα με το υψος της δαπάνης και θα επιβαρύνει τους μεγάλους καταναλωτες περισσότερο.Στο φορο αυτό μπορεί να δωθεί ένα όνομα που να στοχεύει στό πατριωτισμό τών ελλήνων ώστε να γίνει πιό αποδεκτός, π.χ. ΕΘΝΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ.

    β.Θέσπιση ελάχιστου αντικειμενικής φορολογητεας ύλης ανά κατηγορία επαγγελμάτων ,πού θά προσδιορίζεται απο το διακριτό επάγγελμα ΚΑΔ και θα προσμετρούνται παράμετροι όπως χρόνια απασχόλησης , αριθμός προσωπικού,εμβαδόν επαγγελματικής στέγης,λειτουργικές δαπάνες ,πληθισμιακή ομάδα πού απαυθύνεται και ένα ελάχιστο κόστος διαβίωσης φυσικού προσώπου.

    γ. Άμεση απελευθέρωση όλων τών κλειστών και όλων των περιορισμών στά προστατευμένα επαγγέλματα.[Είναι ο ιδανικός χρόνος απαγκίστρωσης απο αγκιλώσεις της τελευταίας πεντηκονταετίας}πού θά βρεί σύμφωνους και αρωγούς όλους τούς πολίτες.

    δ.Νά Γίνει μία ιδιότυπη περαίωση σέ όλα τα φυσικά και Νομικά πρόσωπα μέ την λογική νά εξετασθεί η συνεισφορά καθε ΑΦΜ απο την γεννησή του και η εισφορά του σε αμμεσους φόρους καθ όλη την ζωή του σε σύγριση με την περιουσιακη κατάσταση και διαβίωση του φορολογούμενου. Παράλληλα να εξετασθεί η στατιστική απόκλιση των καταβαλλόμενων φόρων από τόν αντίστοιχο κλαδικό.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 23:25 | ΧΡΗΣΤΟΣ Τ.

    Κύριε υπουργέ,

    Συγκεκριμένες αποφάσεις που θα μπορούσατε να λάβετε προκειμένου να μειώσετε το έλλειμμα είναι οι παρακάτω:

    α) Φορολόγηση των τόκων των δανείων που εισπράτουν οι τράπεζες κατά τα πρότυπα της φορολόγησης των τόκων των καταθέσεων με συντελεστή 20%. Κάνοντας υπόθεση εργασίας ότι το σύνολο των χορηγήσεων πάσης φύσεως δανείων ανέρχεται σε € 200 δις και με μέσο επιτόκιο 6% οι συνολικοί τόκοι που πληρώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανέρχονται σε € 12 δισ. Με συντελεστή 20% το κράτος μπορεί να εισπράξει € 2,4 δις το χρόνο.
    β) Πώληση συμμετοχών του δημοσίου σε ΟΠΑΠ και ΔΕΚΟ με εκτιμώμενες εισπράξεις € 2 δισ.
    γ) Αναδιάρθρωση μικρού μέρους του δανεισμού του δημοσίου με αξιοποίηση των καταθέσεων του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου με ανταγωνιστικότερα spread.
    δ) Όσο επώδυνο και εαν ακούγεται τα ποσά που επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία τον προυπολογισμό (€ 3 δις? το χρόνο)λόγω μαύρης τρύπας μπορούν να αποφευχθούν εφόσον παραχωρηθούν 100% σε ιδιωτικούς ασφαλιστικούς Ευρωπαικούς φορείς με την εγγύηση της Ευρωπαικής Ένωσης. Πολλά περισσότερα θα εξοικονομούσαν τα νοσοκομεία.
    Στην διάθεση σας.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 23:46 | Διαλεκτάκη Ευφροσύνη

    <> Μήπως με το σωστό χειρισμό θα δώσετε την ευκαιρία στην οικονομία μας να ανακάμψει;
    Έχετε υποχρέωση ή να τα γκρεμίσετε ή να τα νομιμοποιήσετε. Με την πρώτη επιλογή χάνετε πολλά χρήματα, κάνετε πολλούς εχθρούς, δημιουργήτε ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα και με τη δεύτερη κερδίζετε πολλά-πολλά χρήματα και πολλούς-πολλούς φίλους. Η επιλογή είναι δική σας. Θα καταφέρετε να κοντραριστήτε άραγε με τα μεγάλα συμφέροντα των λίγων και να οφεληθούν οι πολλοί;
    Βρήτε λοιπόν άμεσα το νομικό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο θα νομοιμοποιηθούν και με ποιές προυποθέσεις όλλα τα αυθαίρετα, οι ιδιοκτήτες των οποίων στη συνέχεια θα καταβάλουν το αντίστοιχο τέλος, ισοδύναμο με το κόστος μιας νόμιμης οικοδομικής άδειας, την οποία μέχρι σήμερα δεν τους επιτρεπόταν να πληρώσουν, γιατί οι εδώ και πολλά χρόνια κυβερνώντες, δεν λειτούργούσαν και δεν έκαναν σωστά σχέδια πόλεων και τις απαραίτητες επεκτάσεις.
    Θα μπορέσετε επιτέλους να δώσετε τη δυνατότητα της ισονομίας και της ισοπολιτείας σε όλλους τους Έλληνες πολίτες και όχι να τους χαρακτηρίζετε με την απραξία σας, παράνομους λες και είναι εγκληματίες γιατί στέγασαν ως όφειλαν την οικογένεια τους και το χειρότερο να τιμωρούνται με τεράστια πρόστιμα κάποιοι λίγοι γιατί, είτε τους κάρφωσαν, είτε δεν είχαν μέσον, είτε δεν λάδωσαν.

    Περικοπές: Κανένας μισθός στο δημόσιο τομέα με τα σημερινά δεδομένα, ακόμα και αυτός του προέδρου του Αρείου πάγου και των βουλευτών, να μην υπερβαίνει τις 5.000 e και στον ιδιωτικό τομέα όπου ξεπερνιέται αυτό το όριο η φορολογία να είναι από 80-90%.

    Πόθεν έσχες για όλους και για όσα δεν υπάρχουν αποδείξεις να παρακρατώνται όλα από το κράτος.

    Έχετε υποχρέωση και μπορείτε να βγάλετε τη χώρα από την δύσκολη οικονομική κρίση, αρκεί να βάλετε τους σωστούς και δίκαιους κανόνες στο παιγνίδι της οικονομίας, μην καθηστερείτε άλλο, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 22:43 | ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΙΠΙΣΗΣ

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
    1.ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΙ ΄ΑΥΣΤΗΡΟ’ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ‘ΟΛΟΥΣ’.
    2.ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ.
    (Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΖΜΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, Ο ΤΟΥ
    ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΤΟΥ)
    3.ΔΕΝ ΝΟΗΤΑΙ ΤΡΑΠΕΖΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ.
    4.ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ
    ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ(Α.Φ.Μ)
    5.ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ
    ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

    6.ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:
    ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ,TΡΟΠΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗΣ
    ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΛΟΥΜΕΝΟ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.
    ‘ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΒΑΔΙΖΕΙ ΘΕΩΡΗΤΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΚΛΟΠΗΣ’ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΙΟΝ ΝΟΜΙΜΗΣ
    ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
    Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 22:26 | cynical

    Αυτό που φοβάμαι ότι θα συμβεί είναι ότι αν κάποιος συγκεντρώσει τις αποδείξεις που θα καλύπτουν το ελάχιστο ποσό ετησιων εξόδων για να πετύχει το αφορολόγητο, με αγορές κυρίως από καταστήματα που έτσι κι αλλιως τις εκδίδουν και σήμερα, όπως εμπορικά και supermarkets, αυτός ο ίδιος δεν θα τολμήσει να τις ζητήσει από όσους έως τώρα συστηματικά τις αποφεύγουν, (γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοι, φροντιστήρια, ιδιαιτερα, λοιποί ελευθεροι επαγγελματιες) για να μην υποστεί την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του ΦΠΑ, που είναι σίγουρο οτι θα του ζητηθεί να καταβαλει. Λυπάμαι, αλλά το δίλημμα «με απόδειξη ή χωρίς απόδειξη» θα συνεχίσει να υφίσταται.

    Επιπλέον πολλές αγορές γίνονται μέσω πιστωτικών καρτών, και από το εξωτερικό. Τι προβλέπεται στη συγκεκριμένη περίπτωση;

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 21:49 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΤΟΚΟΣ

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ…ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ Η ΟΧΙ? ΕΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΜΕ.
    1)ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΑΡΟΧΕΙΣ ΥΠΗΡΕΙΣΕΩΝ ΕΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ (-ΔΙΚΑΙΩΛΟΓΙΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΩΔΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΙΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ-)
    2)ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΡΕΣΗ.
    3)ΔΗΜΟΣΕΙΑ ΕΡΓΑ-ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.(-ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ..ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΚΑΝΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ-ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΔΗΜΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΕΡΓΑ.
    4)ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΟΝ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΑ (6,925)ΚΑΙ ΠΟΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ…Η ΓΕΙΑ ΝΑ ΕΛΕΝΞΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΙΚΡΟΕΡΓΟΛΑΒΟ ΓΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΙΝ ΨΗΦΟ ΓΕΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΕΚΛΕΓΟΥΝ..(ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΣΧΕΣΕΙ).
    5)ΤΑ ΒΙΤΙΟΦΟΡΑ ΠΩΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΛΕΝΧΕΤΕ ΤΑ ΔΥΙΛΙΣΤΙΡΙΑ…(ΟΛΟΙ Η ΠΙΤΣΑ ΞΕΡΗ ΟΤΙ ΓΕΙΑ ΚΑΘΕ 10 ΒΙΤΙΟΦΟΡΑ ΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΕΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΛΑ 5 ΧΩΡΙΣ.)
    6)ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ Χ.Υ.Τ.Α.ΟΣΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΟΙΜΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε.-(ΠΡΟΧΟΡΗΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟΥΣ Χ.Υ.Τ.Η.)
    7)ΜΕ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΕΧΝΕΙΔΙΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΒΓΑΛΤΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΗΜΟ ΣΤΗΝ Ε.Ε.ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    8)ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ,ΕΝΩΣΤΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕ.Β.Ε. ΣΕ ΟΛΟΥΣ .-ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ..3,000 ΠΛΥΘΗΣΜΟ ΤΕ.Β.Ε. 1,999 ΠΛΥΘΥΣΜΟ Ο.Γ.Α. (ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ).
    9)Ο.Π.Α.Π. ΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!! ΤΟΣΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕΕΕΕΕ???????
    10)ΔΙΟΔΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ…ΤΟΣΑ ΕΣΟΔΑ….??ΠΟΥ ΠΑΝΕ????.
    11)ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΡΜΕΓΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΙΣΤΕΣ.(ΕΤΣΙ ΦΕΥΓΗ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ FAN ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,ΚΑΙ ΑΛΟΥ).
    12)ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΙΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΙ Η ΟΧΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΜΑΧΕΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ????.ΕΑΝ ΝΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΛΑΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ.(ΟΧΙ ΠΑΡΑΔΗΓΜΑ ΜΕΧΡΙ 10,000e,ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ?ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΩ).

    ΑΥΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΓΕΙΑ ΝΑ ΑΡΧΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ.ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΕ ΤΟ ΑΕΠ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    ΜΕ ΤΙΜΗ
    ΝΤΟΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  • Η λειτουργία των θεσμών και το κράτος δικαίου θα αποτελέσουν τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή τομή από τη μεταπολίτευση και ύστερα. Απαιτείται χρόνος όμως για να αποδώσει στη σημερινή δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση. Η λύση των αποδείξεων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση
    Με τις αποδείξεις αυξάνονται τα έσοδα από τον ΦΠΑ και περιορίζεται αποτελεσματικά η φοροδιαφυγή. Σε κάποιες χώρες το σύστημα είναι διαφορετικό και ίσως πιο απλό. Το σύνολο του εισοδήματος που αναλίσκεται, με αποδείξεις, δεν φορολογείται. Φορολογείται μόνο το αδιάθετο ποσό. Ισχυρό κίνητρο για όλους.
    Επίσης σταδιακά πρέπει να προχωρήσει και η ηλεκτρονική καταγραφή και διασύνδεση με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριών των συναλλαγών που εμφανίζεται μεγάλη φοροδιαφυγή (βενζίνη κ.α).
    Δυστυχώς το όφελος των πελατών είναι μεγάλο κάτοπιν συγκεκριμένων υπηρεσιών που δέχονται (αισθητική, χειρουργείο) όταν ο γιατρός τους προτείνει την μη-έκδοση απόδειξης με αντίτιμο την αισθητή μείωση στη τιμή των παρεχομένων υπηρεσιών. Πρέπει να δημιουργηθούν αντικίνητρα και από τη πλευρά των πελατών(προσμέτρηση στο αφορολόγητο) και από τη πλευρά των γιατρών (περισσότεροι έλεγχοι). Η χρήση του διαδικτύου για την καταγγελία ακραίων περιπτώσεων φοροδιαφυγής από τους πολίτες ίσως να μειώσει το φαινόμενο αρκεί βέβαια να μην οδηγηθούμε σε μια κοινωνία καταγγελιών.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 21:12 | κοσμας σπυρος

    απλα μαθηματαπολιτικης οικονομιας.αμεση ενισχυση γεωργιας κ κτηνοτροφιας, αμεση ενισχυση της οικοδομικης δραστηριοτητας,αυτοιοι κλαδοι ειναι κινητηριος μοχλος της οικονομιας μας.ενισχυση του ελεκτικου συμβουλιου του κρατους κ του σωματος επιθεωρητων του υπ.οικ.κ δημοσιας διοικοισης,τα πορισματα αυτων των υπηρεσιων να τα λαβουν υπ’οψιν τους εισαγγελεις πραγματικοιπατριωτες .τοτε κ μονον τοτε θα δουμε ασπρη μερα,κ ας κανουν αρχη απο τη διαχειρηση των οικονομικων των οτα κ τη διαχειρηση της ακινητης περιουσιας τους,επισης το ιδιο μπορουν να κανουν κ με τα δημ γηροκομια τα δημ.ψυχιατρεια κκαθε δημ. οργανισμο που διαχειριζεται ακινητα.να εισασται σιγουροι οτι θα εξοικονομησετε δυο προυπολογισμους.επεται συνεχεια….

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 21:22 | Γιωργος

    Το μυστικό της καλής διαχείρισης είναι ο Έλεγχος- Προϋπολογισμός- Απολογισμός.
    Πρέπει να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί με πτυχιούχους ΑΣΕΠ.
    Όποιος Οργανισμός- Φορέας-Ίδρυμα κλπ διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα ελέγχεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο (Τακτικός Έλεγχος) . Επίσης γίνονται και συνεχείς Έκτακτοι έλεγχοι (ειδικά μετά απο καταγγελίες).
    Ο μηχανισμός αυτός είναι ανεξάρτητος και κάνει το δικό του πρόγραμμα ελέγχου.
    Επίσης σε περίπτωση κατάχρησης, σημαντικής απώλειας του δημοσίου ή κατά συρροή πρέπει η υπόθεση να πηγαίνει στην δικαιοσύνη. Η ΕΔΕ είναι ο επίσημος τρόπος συγκάλυψης.
    Είναι απαράδεκτο καταχραστές Εφοριακοί και υψηλόβαθμοι υπάληλοι κυρίως να εχουν διοικητικές κυρώσεις και άλλοι να μπαίνουν φυλακή γιατι έκλεψαν για να ζήσουν.
    Ουτε καν απομάκρυνση απο τα καθήκοντα τους.
    Σε αυτόν τον χώρο πρέπει να φύγουν οι παλιοί και να μπουν νέοι άνθρωποι μέσω ΑΣΕΠ.
    Ενα αλλο σημαντικό θέμα για την έκδοση- έλεγχο οποιαδήποτε παραστατικού απο δημόσια υπηρεσία είναι η τυποποίηση διαδικασιών (κόστος-χρόνος-αρμοδιότητα-ευθύνη)Εδώ πρέπει να επεκταθεί η εκμετάλλευση των ΚΕΠ.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 21:09 | Σοφοκλής Παπακωνσταντίνου

    Κύριε Πρωθυπουργέ, προεκλογικά είχατε πει ότι υπάρχουν λεφτά και κατηγορούσατε τον κύριο Καραμανλή για τα μέτρα που πρότεινε γι’ αντιμετώπιση της οικονιμικής κρίσης.

    Πράγματι υπάρχουν λεφτά εάν περικοπούν άσκοπες δημόσιες δαπάνες και ληφθούν μέτρα όπως:
    1) Κατ’ αρχή να γίνε μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών σε ποσοστό 50%, καθώς και των δαπανών που τους πληρώνει το Ελληνικό κράτος και εν συνεχεία στις επομένεις εκλογές ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ 150 ΑΠΟ 350.
    Σύμφωνα με την απογραφή του 2000, ο πληθυσμός των Η.Π.Α. ήταν 281.421.906 και σήμερα ανέρχεται σε 309.162.581 (πηγή WIKIPEDIA, the free encyclopedia). Ο παραπάνω πληθυσμός εκπροσωπείται με 435 αντιπροσώπους στη Βουλή και 100 αντιπροσώπους στη Γερουσία.
    Το νομοθετικό τους έργο είναι πολύ πολύ πολλαπλάσιο από το αντίστοιχο των 300 Ελλήνων Βουλευτών.
    Οι Έλληνες Βουλευτές ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον και όχι για το γενικό συμφέρον. Παρατηρούμε ότι η Βουλή είναι πάντα άδεια εκτός της ημέρας της συζήτησης και ψήφισης του προϋπολογισμού. Παλαιότερα ο κόσμος έλεγε ότι ο πολιτικός πέθαινε στη ΨΑΘΑ, ενώ σήμερα λέγει ότι ο πολιτικός πεθαίνει στο ΧΡΥΣΑΦΙ.
    2) Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς, τα κέντρα της διαφθοράς είναι η Πολεοδομία, η Εφορία, οι Ο.Τ.Α. Α’ & Β’ βαθμού, Νοσοκομεία, Τελωνεία κ.α.
    Πρέπει να ελεγθούν τα περιουσικά στοχεία των υπηρετήσαντων και των υπηρετούντων στα παραπάνω νομικά πρόσωπα. Εάν δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, πρέπει να ΔΗΜΕΥΘΟΥΝ υπέρ του Δημοσίου.
    3) Να τεθεί πλαφόν στο ποσό των χρημάτων που στέλλουν στις πατρίδες τους οι εισαγώμενοι εργαζόμενοι, όπως ισχύει σε άλλες χώρες.
    4) Να γίνεται ουσιαστικός έλεγχος σε όλες τις επιχειρήσεις που απασχολούν μετανάστες διότι πληρώνουν κάτω από το τραπέζι με αποτέλεσμα να φοροδιαφεύγουν, να μην καταβάλλουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και οι μετανάστες να μην καταβάλλουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
    5) Οι αλλοδαποί, εφ’ όσον είναι ανασφάλιστοι διότι προτιμούν να πληρώνονται με μαύρο χρήμα, πρέπει να πληρώνουν για εισαγωγή τους στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία λειτουργούν με λεφτά των ασφαλισμένων. Σήμερα γίνονται δεκτοί με επίδειξη του διαβατηρίου τους ή και χωρίς αυτό αρκεί να ψελλίσουν κάποιο όνομα.
    6) Να επιβάλλεται βαρύτατο πρόστμο σε επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν και σε περίπτωση υποτροπής να αφαιρείται η άδεια λειτουργίας τους.
    7) Να επανασυσταθεί η ΜΟΜΑ διότι η κατάργηση της ήταν μια από τις χειρότερες (και πλέον «ύποπτες») αποφάσεις που πήρε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η ΜΟΜΑ έκτισε την Ελλάδα μετά τον εμφύλιο, χωρίς συμβάσεις τύπου Λαλιώτη-Ακτωρ που ξεκίναγε το έργο με μειοδοτικό διαγωνισμό 1000 ευρώ και τελικά κατέληγε στα 5000 ευρω…..
    Αποδεικνύεται, μετά από χρόνια, ότι ήταν και ολέθρια απόφαση, αν αναλογιστεί κανείς τον αριθμό των μηχανημάτων και το προσωπικό, που ήταν διεσπαρμένο σε όλη τη χώρα, άμεσα διαθέσιμο, στη διάθεση των Νομαρχιών. Στην ΜΟΜΑ εργαζόντουσαν φαντάροι και αξιωματικοί μηχανικοί, κόστος μηδενικό σχεδόν.
    8) Να μειωθεί η επιχορήγηση των πολιτικών κομμάτων διότι δεν σέβονται το δημόσιο χρήμα που το σπαταλούν σε εξαγορά συνειδήσεων προεκλογικά.
    9) Να ελεγχθούν πού πήγαν τα 158 εκατομύρια ευρώ που χρωστούν ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα RealNews 3/10/2010.

    Μπορεί να αναφέρει κανείς και πολλά άλλα μέτρα για να νοικοκυρευτεί το δημόσιο χρήμα, τα οποία γνωρίζουν οι ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ αλλά αποφεύγουν να τα δημοσιοποιήσουν διότι δεν τους εξυπηρετούν.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 21:08 | ΤΑΚΗΣ

    Κατ΄αρχήν να σημειώσω πως θεωρώ ότι για την κατάσταση της χώρας αποκλειστικά υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις των δύο γνωστών κομμάτων
    που με την μία ή την άλλη ονομασία κυβέρνησαν τη χώρα μεταπολεμικά.

    Πέρα από την σπατάλη και την ρεμούλα οι περισσότερες των φορολογικών διατάξεων άφηναν παράθυρα για να χωρίζονται οι φορολογούμενοι σε «έξυπνους» και σε «κορόιδα».

    Δεν θα επεκταθώ στις ευθύνες αλλά θα θεωρήσω ότι σας έτυχε να βγάλετε τα κάστανα από τη φωτιά και για να το πετύχετε θα πρέπει τα μέτρα που θα πάρετε 1)να φέρουν έσοδα χωρίς να βαθαίνουν την ύφεση και να είναι δίκαια για όλους και 2)να σταματήσετε να σπαταλάτε ασύστολα τα χρήματα αυτών που πληρώνουν και να φτάνετε να συμπεριφέρεστε με τον δανεισμό σαν εκείνα τα καταχρεωμένα και αποτυχημένα νοικοκυριά που γέμιζαν τις κάρτες και έπαιρναν τα καταναλωτικά σαν να μην έπρεπε να τα επιστρέψουν ποτέ.

    θα μπορούσα να τοποθετηθώ σε όλες τις φορολογικές διατάξεις αλλά δεν υπάρχει ο ανάλογος χρόνος, (δεν είμαι και από τους προνομιούχους που συνεδριάζουν στις επιτροπές και καλοπληρώνονται), οπότε θα σταθώ σ΄αυτά που προτείνετε με την αριθμησή τους και μερικά ακόμα γενικού ενδιαφέροντος.

    1. Φορολογική κλίμακα

    10.000,00 10% 1.000,00 10.000,00 1.000,00
    10.000,00 15% 1.500,00 20.000,00 2.500,00
    10.000,00 25% 2.500,00 30.000,00 5.000,00
    30.000,00 35% 10.500,00 60.000,00 15.500,00
    40.000,00 40% 16.000,00 100.000,00 31.500,00
    50.000,00 45% 22.500,00 150.000,00 54.000,00
    ανω 50%

    Το αφορολόγητο να είναι οικογενειακό και να επιμερίζεται μεταξύ των συζύγων ανάλογα με το εισοδημά τους και θα αφαιρείται από τα χαμηλά κλιμάκια.

    άγαμος 10.000,00
    εγγαμοι 20.000,00
    για κάθε παιδί να αυξάνεται 5.000,00

    Επιπλέον αφορολόγητο ποσό για αναπηρία ανω του 67%

    Θεωρώ ότι είναι πιο δίκαιο από το προηγούμενο που 2 συζυγοι μισθωτοί
    από 12.000,00 ο καθένας σύνολο 24.000,00 δεν πληρώνουν ενώ όταν είναι ο ένας άνεργος και ο άλλος έχει 24.000,00 πληρώνουν 2.500,00.

    2. Μέτρο αποδείξεων.
    Όπως έχει ακουστεί μέχρι τώρα για κάλυψη όλου του αφορολογήτου με τις συγκεκριμένες αποδείξεις μάλλον μου ακούγεται σαν κατάργηση του αφορολόγητου για ψιλικατζήδες, μπακάληδες, περιπτεράδες, καφεκόπτες, καφετζήδες, φασονιέρηδες,κλπ μικρούς αυτοαπασχολούμενους, με πιο sic τρόπο από τον κύριο Αλογοσκούφη το 2008. Ακόμα και αν μπούν όλες οι αποδείξεις εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι όλοι οι παραπάνω αναφερόμενοι πλούσιοι καταναλώνουν κάθε χρόνο τέτοιο εισόδημα.
    Επ’ ευκαιρία είμαι σύμφωνος να μπούν οι αποδείξεις και των λογιστών στις εκπιπτόμενες και θα ήθελα να προτείνω οι δηλώσεις όλων των πολιτών να υπογράφονται από λογιστές-φοροτέχνες ώστε να σταματήσει αυτό που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται έξω από κάθε ΔΟΥ να υπάρχουν διαφημιστικές μικροαφίσσες «συντάσσονται δηλώσεις με 15 ευρώ, και κινητό τηλέφωνο από κάτω». Με τα ίδια χρήματα, μείον τον ΦΠΑ, μείον τον φόρο, γιατί ένας λογιστής να φτειάχνει δηλώσεις ?

    3. Κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης.
    Το πιο δίκαιο μέτρο που εχω ακούσει εδώ και 27 χρόνια στο επάγγελμα.
    Όλα τα εισοδήματα του φυσικού προσώπου από όπου κι αν προέρχονται στην κλίμακα φυσικών προσώπων

    4. Κατάργηση φοροαπαλλαγών ή αυτοτελούς φορολόγησης.
    Καμμία φοροαπαλλαγή. Όταν συντρέχει λόγος, να καταβάλονται ενισχύσεις μέσω κοινωνικής πρόνοιας.
    Όπως γράφω και στο 3. καμμία αυτοτελής φορολόγηση. Αλλωστε είναι και αντισυνταγματική η αυτοτελής φορολόγηση, απλώς δεν είχε κάποιος τόσα χρόνια ιδιαίτερο έννομο συμφέρον να συγκρουστεί με προνομιούχες ομάδες.

    5. Λογιστικός προσδιορισμός.
    Τήρηση βιβλίων από όλους από το πρώτο ευρώ. Τέλος οι συντεχνίες και οι εκλογικές πελατείες. Κατάργηση απαλλασσομένων λόγω χαμηλού τζίρου.

    6. Υπεραξία μετοχών
    Νομίζω ότι είχε ψηφιστεί και απλώς έχει ανασταλεί λόγω οικονομικής κρίσης. Σωστό να εφαρμοστεί.

    Αφελή ερωτήματα που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό γιατί ο κανόνας είναι ότι όποια διάταξη και αν εξετάσουμε κάτι παράλογο θα έχουμε να βρούμε.

    . Οι αστικές μη κερδοσκόπικές εταρείες ασκούνται από φιλέλληνες και φιλανθρώπους ? γιατι υπάρχουν ?
    . Οι σύλλογοι που έχουν διαφημίσεις στο ραδιόφωνο είναι σύλλογοι ή επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες άθλησης και ανταγωνίζονται αθέμιτα ?
    . Η παραπαιδεία γιατί απαλλάσεται από τον ΦΠΑ ?
    . Τα ιδιωτικά σχολεία γιατί απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ ?
    . Η τέχνη γιατί απαλλάσεται από τον ΦΠΑ ?
    . Οι νομικές υπηρεσίες γιατί απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ?
    Την δεκαετία του 90 είχε συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο η εφαρμογή του φπα και μετά εξαφανίστηκε. Γιατί άραγε?
    . Οι συμπολίτες μας μηχανικοί γιατί τοσα χρόνια φορολογούνται με ΜΣΚΚ ?
    . Οι κατασκευαστές και εργολάβοι για πόσα χρόνια απολάμβαναν το δικό τους ειδικό τρόπο ?
    . Οι μεταφορείς και οι ταξιτζήδες, οι εκμεταλευτές ενοικιαζόμενων δωματίων, οι πωλητές λαικών αγορών ?
    . Οι υπάλληλοι και συνταξιούχοι του δημοσίου, ΟΤΑ , του ευρύτερου τομέα των υπερχρεωμένων ΔΕΚΟ που παίρνουν πάνω από 2.000,00 το μήνα Χ 14 θεωρούνται φτωχοί ? Μήπως πρέπει με τρόπο, για να μην τρομάξει ο κύριος Παπουτσής να του πούμε ότι στη χώρα μας υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας με αποδοχές κάτω από τα μισά, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑΑ του ΤΣΑ του ΤΕΒΕ κλπ με αποδοχές στο 1/3 ή 1/4, η ανασφάλιστη γενιά των κατω από τα 700,00 ευρώ και το 20% των ανέργων ? Μήπως θα πρέπει να του πούμε ότι η πλειοψηφία των μικρομεσαίων (πονηρη ορολογία) είναι μικροί αυτοαπασχολούμενοι που τι δεν θα έδιναν για ένα σταθερό εισόδημα συναφές έστω με αυτά του ιδιωτικού τομέα και που για να πετύχουν κάτι τέτοιο διαχρονικά οι κυβερνήσεις από το 1987 επειδή δεν μπορούσαν να τους διορίσουν όλους τους αφηναν να ροκανίζουν και λίγο από τον ΦΠΑ ?
    . Επανεξέταση των μισθών και συντάξεων του δημοσίου τομέα κλπ, λόγω του ότι ο εργοδότης τους είναι ένα βήμα πριν την πτώχευση, με κριτήρια ιδιωτικού τομέα μήπως και σώσουμε το μαγαζί.
    . Επανέλεγχος των εκπιπτόμενων δαπανών επιχειρήσεων μήπως υπάρχουν φωτογραφικές διατάξεις για φοροαποφυγή ? Ενδεικτικά (πχ όταν λες στον επιτυχημένο επιχειρηματία πήγαινε και νοίκιασε μια τζιπάρα 4-5 χιλιάδων κυβικών στο όνομα της επιχείρησης και μετά 3-4 χρόνια που θα την έχεις κάνει χρέπι νοικιάζεις καινούργια τζιπάρα πάλι με τον ίδιο τρόπο ε δεν φταίει ο επιχειρηματίας, ευθύνεστε εσείς.)
    και άλλα πολλά για να μην επεκταθούμε θα τα βρείτε μόνοι σας.
    . Το ΕΚΑΣ με τον τρόπο που δίνεται μέχρι τώρα ένα μεγάλο ποσοστό δεν θα έπρεπε να το παίρνουν. Είναι βοήθημα που θα έπρεπε να δίνεται μέσα από τις υπηρεσίες της κοινωνικής πρόνοιας μετά από εξονυχιστικό έλεγχο από κοινωνικούς λειτουργούς σ΄αυτούς που πραγματικά το έχουν αναγκη. Όλα αυτά τα χρόνια μπορούν και το παίρνουν από συνταξιούχοι βιομήχανοι που έχουν μεταβιβάσει τα περιουσιακά τους στοιχεία, κάτοχοι μετοχών με απαλλασσόμενα εισοδήματα αλλά και πολλοί άλλοι με απαλλασσόμενα και αυτοτελώς φορολογούμενα εισοδήματα ή που έχουν μεταβιβάσει τα περιουσιακά τους στοιχεία στα παιδιά τους και πίνουν όλοι μαζί στην υγεία των κορόιδων που λέγαμε παραπάνω. Η άλλη αδικία πάλι ότι με 4500 ένσημα παίρνουν περισσότερα λόγω ΕΚΑΣ από αυτούς που έχουν 6000 ένσημα και μπορεί αυτός με τα 4500 να έχει το σπιτάκι του και ο άλλος να μένει στο ενοίκιο.

    . Μάλλον είναι στο DNA του νομοθέτη μας να σταματάει η σκέψη του και η προθεσή του εκει που αρχίζει η αδικία.

    . Για όλα τα παραπάνω δεν νομίζω να φταίει η φοροδιαφυγή.

    . Ολοι αυτοί οι εκλογικοί πελάτες δεν είναι δικοί μου γιατί δεν συμμετέχω σε εκλογικές διαδικασίες.

    . Άρα για όλα τα παραπάνω 1)φταίει το κράτος και 2)για την φοροδιαφυγή φταίνε οι φοροφυγάδες και το κράτος. Τόσα χρόνια τους αφήνει να κάνουν τη δουλειά τους, κοιτώντας το δέντρο που συνήθως είναι κάποιος κακομοίρης και αφήνωντας το δάσος.

    7. ΦΜΑΠ – ΕΤΑΚ
    Με αφορολόγητη την κύρια κατοικία μέχρι ορισμένα τμ θεωρώ δίκαιο να φορολογείται η περιουσία που αποδίδει εισόδημα ή ιδιοχρησιμοποιέιται ή ιδιοκατοικείται ή παραχωρείται δωρεάν με καποια αξιόλογα ποσοστά στα κλιμάκια χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη. Οικόπεδα ή χαλάσματα που δεν μπορουν να αξιοποιηθούν και να αποδώσουν εισόδημα θεωρώ ότι είναι άδικο να φορολογηθούν.

    8. Επαναφορά φόρου κληρονομιάς και γονικών παροχών με υψηλότερο αφορολόγητο. Θετικότατο. Κλίμακες συναφείς με αυτές που υπήρχαν.

    9. Δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για μείωση φόρων και κυρίως λόγω του ότι, οι αντικειμενικά μεγάλες περιουσίες δεν φτιάχνονται με το μεροκάματο ή έστω μια καλή δουλεια ας πληρώνουν κάτι.

    10.Εξωχώριες Περισσότερο δυσχερή φορολόγηση από τις εσωχώριες.

    11.Τα διανεμόμενα με όσο και να φορολογηθούν μάλλον δεν θα έχει σημασία γιατί αν έχω καταλάβει καλά μετά θα πηγαίνουν στην κλίμακα φυσικών προσώπων και ο φόρος που θα έχει πληρωθεί από την εταιρεία
    θα πηγαίνει σαν παρακρατούμενος για συμψηφισμό.
    Τα μη διανεμόμενα εφόσον αποδεδειγμένα επενδύονται στην έπιχείρηση μετά από κάποιο διάστημα και δημιουργούν θέσεις εργασίας να μην φορολογούνται άμεσα και να φορολογούνται σαν διανεμόμενα όταν στο μέλλον διανεμηθούν.

    12. Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών όπως και στα φυσικά πρόσωπα.

    13. Δεν μπορώ να καταλάβω την διαφορά του να υπάρχει ενα ξεχωριστό διάταγμα ή να είναι ενσωματωμένο σε ένα άλλο νομοθέτημα.

    Μάλλον συζήτηση χωρίς λόγο.

    Αυτό που χρειάζεται είναι απλοποιήσεις και να μην αποτελεί εργαλείο εξοντωτικών προστίμων.
    Επανεξέταση των προστίμων και αντικειμενοποίηση ανάλογα με τα
    ακαθάριστα έσοδα και όχι με την κατηγορία των βιβλίων. Αυτό που υπάρχει τώρα δεν είναι αντικειμενικό (πχ δεν είναι αντικειμενικό μια επιχείρηση μεγέθους ενδεικτικά ΟΤΕ ή Εθνικής Τράπεζας κλπ να πληρώνει «αν χρειαστεί» το ίδιο πρόστιμο με μια μικρή ΕΠΕ ή λίγο περισσότερο από το ψιλικατζίδικο της γειτονιάς μας). Έλεος.
    Κατάργηση ληστρικών διατάξεων όπως η γνωστή «σε υποχρεώνουμε να μην θεωρείς τα φορολογικά στοιχεία σου, να ελέγχεις μόνος σου αν έχεις εκπληρώσει όλες τις φορολογικές σου υποχρεώσεις ώστε αν σου έχει ξεφύγει κάτι (που σε αυτό ελπίζουμε) να σε εξισώσουμε σχεδόν με αυτόν που δεν εκδίδει αποδείξεις (ισχύει το ιδιο ακριβώς πρόστιμο)και να σου τινάξουμε την επιχείρηση μικρή ή μεσαία στον αέρα». Αυτού του είδους οι τεχνικές ομηρίας που κάποιος καλοπληρωμένος καρεκλοκένταυρος σκεφτηκε να εφαρμόσει θυμίζουν τον τρόπο που εισπράτονταν οι φόροι επί Τουρκοκρατίας και όχι κράτους δικαίου. Την στιγμή πού υπάρχει η σήμανση ή η καταχώρηση σε θεωρημένα πρόσθετα βιβλία που διασφαλίζουν τα δεδομένα του στοιχείου τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Να υπενθυμίσω ότι το παραπάνω κόλπο εφευρέθηκε το 2003 επί ΠΑΣΟΚ και την εφαρμογή του για εισράξεις αποφάσισε πολύ αργότερα το 2006 η Νέα Δημοκρατία.
    Υπάρχουν πολλά αδιέξοδα στα πρόστιμα αλλα επισημαίνω το πιο τραβηγμένο.

    14. Τέλος οι ειδικοί τρόποι και οι απαλλαγές έστω και αν πρόκειται για την εκκλησία. Φορολόγηση με την κλίμακα των φυσικών προσώπων και για αυτά τα εισοδήματα. Πρώτα να κάνει το καθήκον της η εκκλησία απέναντι σε μια ευνομούμενη πολιτεία και στο εκκλησιασμά της που είναι οι πολίτες αυτής της χώρας και μετά το ανθρωπιστικό της έργο.
    Θα έλεγα αν θέλει να προσφέρει σ΄αυτη την κρίσιμη κατάσταση να αναλάβει και τις αμοιβές των εκπροσώπων της.

    15. Πόθεν έσχες για όλους χωρίς απαλλαγές και εξαιρέσεις αφού προηγουμένως δηλωθούν τα μετρητά και οι καταθέσεις την 31/12/2009. Μετά την αφαίρεση ενός αξιοπρεπούς ποσού διαβίωσης, δικαιολόγηση κάθε ποσού που καταβάλλεται για απόκτηση κατοικίας και πρώτης, σύσταση-απόκτηση επιχείρησης και ΑΕ, αγορές περιουσιακών στοιχείων (που ήδη υπάρχουν), δωρεές, δάνεια, αμοιβές σε τρίτους κλπ και δαπανών όπως ασφαλιστικά ταμεία, ασφάλειες, ενοίκια, φροντιστήρια, ιατρικές κλπ δαπανες που αναφέρονται στη δήλωση και θα πρέπει να συνεχίσουν να αναφέρονται σαν τεκμήρια και όσες από αυτές σταματήσουν να παρέχουν έκπτωση.

    Πίνακα πάνω στο Ε1 κάθε έτος στο εξής

    Παράδειγμα

    Υπόλοιπο 31/12/2009
    Εισοδήματα 2010
    Χρηματικά ποσά από διάθεση
    περιουσ.στοιχείων, δάνεια,
    δωρεές κ.λ.π. 2010
    Δαπάνες κλπ αναλώσεις
    όπως παραπάνω) 2010
    Νέο υπόλοιπο 31/12/2010(για μεταφορά στο επόμενο έτος)

    16. Θεωρώ ότι είναι βαρίδι στις συναλλαγές και αν εφαρμοστεί το πόθεν έσχες όπως παραπάνω δεν θα χρειαστεί. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι απλώς θα κουράσετε λιγο περισσότερο αυτούς που έχουν την δυνατότητα να συναλλάσσονται με αυτό τον τρόπο, να κάνουν και μια τραπεζική συνναλλαγή. Το τίμημα όμως θα είναι μια τεράστια γραφειοκρατία για τους υπόλοιπους.
    17.
    18.
    19. Θα βοηθήσει αρκεί να μην είναι εκ του πονηρού όπως παραπάνω αναφέρω.
    20.
    21. Θετικό αλλά πρέπει να λυθεί τεχνικά τι θα γίνονται οι αποδείξεις του κάθε φορολογούμενου ? Μήπως να πηγαίνει να τις καταθέτει για καταστροφή στην ΔΟΥ αφού τις επιδείξει μαζί με την υποβληθείσα δηλωσή του μεσω internet? Μάλλον πιο λογικό μου φαίνεται από το να υποβάλλουν συγκεντρωτικές προμηθευτών οι ιδιώτες. Να τις κρατήσει δεν έχει νόημα γιατί και δειγματοληπτικά να καλείται κάποιος θα παίρνει και δανεικές από το γείτονα και θα τις παρουσιάζει.
    22. Και τις αποδείξεις πως θα τις εκπίπτει ? Μάλλον η ερώτηση και το προτεινόμενο μέτρο δεν κολλάει με ότι συζητείται.
    23. Θετικό μέσω διαδικτύου.
    24.
    25.
    26.
    27.

    Δ Ι Κ Α Ι Ο Σ Υ Ν Η Γ Ι Α Ο Λ Ο Υ Σ, Κ Α Λ Ο Π Α Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α

    Και ίσως αυτό αφαιρέσει το επιχείρημα που έχετε περάσει εσείς στον Ελληνικό λαό ότι όλοι κλέβουν και βελτιωθεί η συνειδησή του.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 21:43 | Δημής

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

    1) Σχετικά με την εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων δεν είμαι σύμφωνος , γιατί έχει αποδειχθεί ότι το σύστημα αυτό δημιουργεί αδικίες. Το καλύτερο είναι να πεισθούν οι φορολογούμενοι να ζητούν αποδείξεις καθώς επίσης και οι επιτηδευματίες να τις εκδίδουν . Σχετικά με το πως θα πεισθούν οι δεύτεροι στην έκδοση των αποδείξεων νομίζω ότι θα πρέπει συνεργεία ελέγχου καθημερινά να χτενίζουν την αγορά, παράλληλα να ψηφισθεί Νόμος ο οποίος θα ορίζει ότι πρώτη φορά που θα συληφθεί κάποιος να μην εκδίδει απόδειξη το πρόστιμο θα είναι 1.000 € χωρίς συμβιβασμούς και σχετικά τηλεφωνήματα. Την δεύτερη φορά το πρόστιμο θα είναι 5.000 € πάλι χωρίς συμβιβασμούς κλπ..Την δε τρίτη φορά θα προβλέπεται «κλείσιμο» του μαγαζιού με την έννοια ότι τα πρόστιμα θα είναι υπερβολικά μεγάλα , να υπάρχει δημόσια διαπόμπευση του μέσω internet κλπ.

    2) Η συλλογή αποδείξεων προκειμένου να εξασφαλιστεί το αφορολόγητο όριο για τον φορολογούμενο είναι σωστό μέτρο. Για καλύτερα αποτελέσματα και μεγαλύτερη απόδοση εσόδων θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο μέτρο η συλλογή αποδείξεων από επαγγελματίες που εμφανίζουν μεγάλη φοροδιαφυγή-φοροαποφυγή.

    Για το λόγο αυτό προτείνω να μην συμπεριληφθούν αποδείξεις από τα
    super market τα οποία εκ των πραγμάτων εκδίδουν αποδείξεις .

    Αντιθέτως να συμπεριλαμβάνονται οι αποδείξεις από τα καταστήματα
    διατροφής –μπακάλικα της γειτονιάς.

    Θα αναφέρω ένα παράδειγμα .
    Ενα μεγάλο μέρος του οικογενειακού προυπολογισμού σήμερα διατίθεται στα super markets , αφού αυτά πωλούν μεγάλη γκάμα προιόντων (από φαγώσιμα ,απορρυπαντικά , χαρτικά , μανάβικο , κρεοπωλέιο, ακόμη ρούχα , παπούτσια κλπ.)
    Αν υποθέσουμε ότι μια τετραμελής οικογένεια για την προμήθεια του σπιτιού της με όλα τα ανωτέρω είδη το μήνα χρειάζεται έστω 700 € (είναι περισσότερα) τότε σε ετήσια βάση αποδείξεις από super market 700 Χ 12=8.400€ που σημαίνει ότι αυτός ο φορολογούμενος έχει καλύψει μεγάλο μέρος του αφορολόγητου ορίου μόνο από αυτές τις αποδείξεις, και τα υπόλοιπα θα τα καλύπτει από το βενζινάδικο. Και σε όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα θα γίνεται πάλι το γνωστό αλησβερίσι μεταξύ εμπόρου και φορολογούμενου προκειμένου να αποφύγει αυτός την έκδοση απόδειξης.

    3)Υπεραξία όταν στην ίδια διεύθυνση έχουμε έναρξη ίδιου επαγγέλματος.

    Προτείνω να ελέγχεται και μετά από διάστημα 6 μηνών το αντικείμενο εργασιών της νέας επιχείρησης. Εχω ακούσει ότι αρκετοί Λογιστές μετά από συμφωνία με πολλούς ελεγκτές κάνουν το εξής :
    Kλείνει επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών π.χ Πώληση γυναικείων ενδυμάτων και στην θέση της κάνει έναρξη εργασιών με αντικείμενο Πώληση ανδρικών ενδυμάτων , συντάσσεται η έκθεση ελέγχου, γίνεται η έναρξη εργασιών και σε τρείς ημέρες κάνει επέκταση αντικειμένου σε Πώληση γυναικείων ενδυμάτων.Ποιός έχει εισπράξει την «υπεραξία» ? Το κράτος ή ο Ελεγκτής και ο Λογιστής?

    4)Σχετικά με τον περιορισμό των δημοσίων εξόδων, αρκεί το παρακάτω:

    Σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες , Νοσοκομεία , Πανεπιστήμια κλπ
    παρουσιάζεται το εξής φαινόμενο το οποίο όλοι μας το έχουμε παρατηρήσει .
    Είτε πρωί είναι ,είτε μεσημέρι είναι ,επικρατεί υπερβολική ζέστη
    εντός των υπηρεσιών ,όχι λόγω κινητικότητας των υπαλλήλων αλλά από
    συνεχή καύση των καυστήρων πετρελαίου.
    Γιατί να μην υπάρχει ένας προιστάμενος ο οποίος να έχει τα κότσια και να μπορεί να κλείσει τον διακόπτη του καλοριφέρ όταν έξω είναι χαρά θεού ?
    Μήπως οι εταιρείες που προμηθεύουν το Δημόσιο δίνουν προμήθεια στον
    εκάστοτε διαχειριστή των υπηρεσιών? Και με την λογική αυτή όσο
    περισσότερο πετρέλαιο αγοράσει το Δημόσιο τόσο περισσότερη
    προμήθεια θα έχει ο Διαχειριστής-Προιστάμενος

    5)Οσον αφορά το ασφαλιστικό επίσης σας αναφέρω τα εξής :

    Υπάρχουν σήμερα εργοδότες οι οποίοι προβαίνουν σε εικονικές καταγγελίες σύμβασης εργασίας και μάλιστα με αλλοδαπούς οι οποίοι έτσι παίρνουν και το ημερομίσθιο τους αλλά και επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Και αυτό θα λυθεί μόνο με καθημερινούς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

    6) Οι δημόσιοι υπάλληλοι γιατί να βγαίνουν στην σύνταξη τόσο νωρίς π.χ
    στρατιωτικοί , αστυνομικοί κλπ. με αποτέλεσμα και την σύνταξη τους να
    παίρνουν αλλά και μαύρη εργασία να προσφέρουν στη συνέχεια ? Θα
    μπορούσαν να απασχοληθούν εσωτερικά σε γραφεία και λοιπές υπηρεσίες
    και να προσληφθούν νέοι για τις εξωτερικές ,δύσκολες και επικίνδυνες
    εργασίες.

    Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 21:49 | Θανάσης Αδάμος

    Ψηφίσαμε το ΠΑΣΟΚ με πάρα πολλές προσδοκίες, πιστέψαμε αυτά που μας είπατε, ότι δεν θα κόψετε χρήματα από το μισθωτό κι εσείς καλά δεν ξεκινήσατε.Περκοπές μισθών, επιδομάτων, τσεκούρι κανονικό.Εντωμεταξύ, δεν έχετε και την σοβαρότητα να βγείτε προς τα έξω και να ξεκαθαρίσετε ποιά ακριβώς μέτρα σκοπεύετε να πάτερε.Ποιά 2.000 θα μετράνε??Τα ακαθαρά ή τα μεικτά??Κατά πόσο σκοπεύετε να περικόψετε τα επιδόματα??Ποιά κλίμακα θα ισχύσει??Βγείτε με υπευθυνότητα και μιλήστε!!Δεν θα τα ακούμε από δημοσιογράφους!!!!

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 20:41 | ΓΑΖΕΠΗ ΣΤΕΛΛΑ

    Καλησπέρα. Καλη χρονιά!

    Εραζομαι ως ελευθερος επαγγελματιας σε δημοτικη βιβλιοθηκη. Αυτο σημαινει-οπως ξερετε- αποδοση Φ.ΠΑ. 19% και παρακρατηση 20% Αυτο σημαινει οτι τα χρηματα που λαμβανω απο το δημο ειναι φανερα και δεν μπορω να κλεψω αφου οτι αποδειξη κοψω αυτη πληρωνομαι Δεν μπορω π.χ. να πω στο Δημαρχο θα σου κοψω 5000€ αλλα θα μου δωσεις 7000..Ειναι κουκια μετρημενα με λιγα λογια. το φορολογικο συστημα στην ελλαδα σημερα ειναι αν μη τι αλλο τραγελαφικο! Τον οκτωβριο με ενημερωσε η εφορια στην οποια υπαγομαι να πληρωσω 1500 € (500 € για καθε ετος 2005-2006-2007) για να μη μου κανουν ελεγχο βιβλιων. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ? Απο το υστερημα μου αποδιδω στην εφορια οτι μου αναλογει δινοντας ανα τριμηνο αλλες φορες 500 € και εχω φτασει να δωσω και 800 €! Ουσιαστικα μου λεει «ξερουμε οτι μας κλεβεις, δωσε 1500€ για να ειμαστε πατσι για τις χρονιες που δεν απεδωσες αυτα που οφειλες» Και τους απαντησα «οχι κυριοι» Σας προκαλω να μου κανετε ελεγχο.. Ποιος με προστατευει σ’ αυτο το ‘κρατος» τελικα? Αντι να ξεκινησετε απο τους χαμιλομισθους δε ξεκινατε καλυτερα απο τα μεγαλα κεφαλια? Ειναι δυνατον να πηγαινω στο γυναικολογο μου τελη δεκεμβριου να πληρωνω επισκεψη 150€ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΩ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΨΕΙ ΑΠΟΔΕΙΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ 2009 ΕΧΕΙ ΚΟΜΕΝΕΣ 10 ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ? και τελος παντων στο δημοσιο δουλευω με τις περιβοητες συμβασεις εργου.. ειναι δικαιο να αποδιδουμε Φ.Π.Α. ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ συμβασιουχοι? ΟΥΤΕ super-market εχουμε, ουτε υδραυλικοι ειμαστε ουτε δικηγοροι, ουτε γιατροι…Και να πω οτι περναμε και λεφτα? 750 € με πτυχιο πανεπιστημιου.. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ????

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 20:39 | Ιόλη Χριστοπούλου

    Τα μέτρα για τη φοροδιαφυγή με τις αποδείξεις, κτλ. είναι πολύ χρήσιμα. Όμως για να έχει κανείς το θάρρος να ζητήσει την απόδειξη από αυτόν που δεν θέλει να τη δώσει θα πρέπει να επιβραβεύεται όχι μόνο όσο αφορά το ποσό που απαλάσσεται από τη φορολογία. Ποια θα είναι τα πρόστιμα για αυτόν που φοροδιαφεύγει και ποιο θα είναι το όφελος για αυτόν που θα καταγγείλει κάποιον που συστηματικά ή μη φοροδιαφεύγει; Για να λειτουργήσει το σύστημα θα πρέπει τα κίνητρα να είναι σε πολλά επίπεδα κι από πολλές πλευρές.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 20:27 | Αλέξανδρος Μπάγκος

    Προτείνω να αφαιρεθεί οποιαδήποτε φορολογική λειτουργία από τις αποδείξεις όπως γίνεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού (Γερμανία, Η.Π.Α., κλπ.). Η φορολόγηση γίνεται αποκλειστικά βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, τεκμηρίων και προμηθειών.

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 20:20 | Μιχαηλ Διαμαντης

    θεωρω οτι ενας απο τους πιο ενδεδειγμενους τροπους για να χτυπηθει η φοροδιαφυγη ειναι να νομοθετηση της ως ιδιονυμο αδικημα

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 20:09 | Γ. Παναγιωτοπουλος

    Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

    Από τα θέματα που έχουν τεθεί στην διαβούλευση του υπό αναμόρφωση φορολογικού, θα ήθελα να τοποθετηθώ μόνο σε δύο κατά την γνώμη μου σημαντικά:
    1. Το ενδιαφέρον του νομοθέτη και των αρχών θα πρέπει να μετακινηθεί από την υπερφορολόγηση των δηλουμένων εισοδημάτων σήμερα, στην εξεύρεση και φορολόγηση των αποκρυπτομένων μέχρι σήμερα εισοδημάτων, αυξάνοντας άμεσα τα αφορολόγητα όρια κατά 30%τουλάχιστον, για να βοηθηθεί η ανάπτυξη.
    2. Αρκετές χιλιάδες μικρών, μεσαίων αλλά και μεγαλύτερων επιτηδευματιών παντός επαγγέλματος, αγοράζουν εμπορεύματα από τα cash and carry και αλλού, με αποδείξεις λιανικής, πουλώντας στη συνέχεια χωρίς παραστατικά, αξίες ανά συναλλαγή και αθροιστικά χιλιάδες και εκατομμύρια ευρώ. Θα πρέπει οι αποδείξεις λιανικής να ονομαστικοποιηθούν πλήρως πάνω από ένα ποσόν π.χ. 300 ευρώ και οι έλεγχοι στη συνέχεια επί των συγκεκριμένων να είναι διαρκείς, έξω από τα καταστήματα αυτά, διότι εκτός των άλλων υπάρχει σοβαρό ζήτημα αθέμητου ανταγωνισμού σε επίπεδο πωλητών, λόγω νομοθετικού κενού.

    Μετά τιμής

    Γ. Π

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 20:09 | Σεραφειμ Τομαρας

    Ο τροπος που κτιζεται το αφορολογητο εχει σχεσει με τον προσδιορισμο του εισοδηματος των ελευθερων επεγγελματιων σε καθε περιπτωση εαν θελουμε αναπτυξη χωρις φοροδιαφυγη οφειλετε να το αφορολογητο να ειναι μικροτερο για τον μισθωτο .

  • 5 Ιανουαρίου 2010, 20:28 | Αθανασιάδου Μαρία

    Κανένας από τους μεσαίους και μικρομεσαίους εμπόρους και επαγγελματίες δεν αρνείται να δώσει απόδειξη, ας μας γίνει αυτό συνείδηση. Το πρόβλημα είναι με τις επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν ξεφύγει απ την κατάσταση αυτή.

    Επιπλέον η γραφειοκρατία γίνεται μια γάγγραινα που θα ταλανίσει τον έλληνα που θα αναγκαστεί να γίνει ο αδέκαστος ελεγκτής των επιχειρήσεων επειδή ο αρμόδιος για τον έλεγχο και καλοπληρωμένος υπάλληλος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του.

    Διάβασε σχόλια εδώ και έφριξα, πραγματικά όταν διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι από τους εδώ σχολιαστές είναι πολύ μακριά νυχτωμένοι από την πραγματικότητα.

    Λυπάμαι, αλλά αν εφαρμοστεί το φορολογικό μ αυτό τον τρόπο όχι μόνο δεν θα έχει αποτέλεσμα αλλά θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Απορώ πωε τα τσακάλια, οι γνώστες και έμπειροι οικονομολόγοι σας δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες και πως γίνεται εμείς να υπολογίζουμε πιο σωστα απ ότι εκείνοι…