Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 05:14 | ΚΑΛΙΑΝΙΩΤΟΥ ΑΜΑΛΙΑ

    ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΥΤΕ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΗΜΕΙΨΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΟΥΣ.ΤΑ 2ΟΟΟΟΟΟ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗς ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΟΥΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΘΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΟΔΕΨΟΥΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 03:20 | ΓΛΟΥΚ

    1) ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΡΑΤΙΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ(Μετοχες)ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ(1 ετος) ΜΕ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ.
    2) ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ 2000 ΜΙΚΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 50 EYΡΩ. 3)ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.
    4)

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 02:24 | Χρήστος Τσοκακτσής

    Κύριε Υπουργέ των Οικονομικών καλημέρα σας,

    σε προχθεσινή (05/01/2010) τηλεοπτική συνάντησή σας με την κυρία Χούκλη ερωτηθήκατε από την Δημοσιογράφο, σχετικά με την επαναφορά του Ηλεκτρονικού Τζόγου – παρ’ ότι σας επεσήμανε πως έχουν καταστραφεί οικογένειες από τέτοιου είδους παιχνίδια!

    Η απάντησή σας ήταν ξεκάθαρη και το αποδώσατε σε Πρόστιμο που επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ελλάδος και στο ότι χάνομε (ως Ελλάδα) καθημερινά χρήματα.

    Σας υπενθυμίζω πως η Ελλάδα (οι Έλληνες δηλαδή) εξακολουθούμε χρόνια τώρα να χάνουμε χρήματα με την πολιτική που εφαρμόσατε ΝΔ & ΠΑΣΟΚ (από την ένταξή μας) έως σήμερα όπως π.χ. σε θέματα εισαγωγής αυτοκινήτων καθώς και περιβαλλοντικού χαρακτήρα (ρύπανσης).

    Γιατί στις δύο τελευταίες περιπτώσεις που ανέφερα δεν δείχνετε την ίδια ευαισθησία όπως και στον Ηλεκτρονικό Τζόγο?

    Εμένα προσωπικά δεν με πείσατε με την απάντησή σας.

    Θεωρώ πως «καίγεστε» πολύ περισσότερο για τα ποσά που στο μέλλον θα εισπράττετε, παρά για τα ποσά που χάθηκαν ή θα χάνονται ως πρόστιμα!

    Θα με πείθατε εάν οι «ευαισθησίες σας» ήταν ισότιμες προς όλες τις κατευθύνσεις.

    Με εκτίμηση

    Χρήστος Τσοκακτσής

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 00:53 | θανασης

    ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΑΛΛΟ ΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, ΓΙΑΤΡΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ, ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΚΤΛ… Δε θελετε να πληρωσετε τοσα σε φορους? χαμηλωστε τις αμοιβες σας τοτε! Οχι με τη φοροδιαφυγη!
    Επισης καποιος το εγραψε ηδη. Εαν πας να ζητησεις αποδειξη θα σου πουν: ααα με αποδειξη ειναι τοσα(αρκετα) παραπανω ευρω.

    Πρεπει να βρεθει ενας τροπος αποφυγης αυτου. Ισως με συγκεκριμενες τιμες-ταριφες εξαμηνου ανα ελευθερο επαγγελματια,που οριζει ο ιδιος την ταριφα του,τουλαχιστον να υπαρχει ενας μπουσουλας,για να μη συμβαινει αυτο…
    Οσον αφορα το κρατος και τον ελεγχο:
    Εχεις κυριε γιατρε-δικηγορε,παρουσιασει χαμηλο εισοδημα και κατω απο 12000 ευρω το χρονο για μια-δυο συνεχομενες χρονιες..?Και ανηκεις σε επαγγελμα με συχνες τετοιες συμπεριφορες?.. Μαυρη λιστα… ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2 τυχαιοι ελεγχοι.. για τουλαχιστον 1 χρονο.Απο διαφορετικους ανθρωπους. οχι τους ιδιους…Κατω απο τα γραφεια και τα ιατρεια να περιφερονται ελεγκτες. (Αυτη ειναι η δουλεια τους,ο εντοπισμος της παρανομιας)
    Δε θα στρωσουν τοτε? ΤΕΡΜΑ! Απο εδω και περα τουλαχιστον…

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 23:33 | ΧΡΗΣΤΟΣ Β.

    -ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΛΕΧΓΟΝΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΑ.
    -ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ – ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ- ΣΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ…ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ..
    ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.
    -ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ ΚΑΙ ΤΡΕΛΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 23:13 | kallifonis spiros

    Κατά την γνώμη μου,πολύ καλές οι σκέψεις σας και οι προθέσεις σας,όμως για να υλοποιηθούν,ώστε να εισαχθεί «χρήμα» στον δημόσιο κορβανά,με απολύτως δίκαιο κοινωνικό καταμερισμό,απαιτείται, οι οικονομικές συναλλαγές των πολιτών να γίνωνται,όχι με «ρευστό» αλλά μέσω κάρτας,ώστε να είναι δυνατός ο ακριβής έλεγχος και η διαπίστωση.Σας ευχαριστω.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 23:46 | ΣΤΑΥΡΟΣ

    Πού θα βρείτε τα λεφτά;
    1) Καθιέρωση του συστήματος αποδείξεων. Είναι φοροκλοπή να εισπτάττεις ΦΠΑ και να μην τον αποδίδεις.

    2)Έλεγχος όλων και ιδιαίτερα των χτυπητών περιπτώσεων επιχειρήσεων που είναι συνεχώς «πιστωτικοί» στον ΦΠΑ.

    3)Καθιέρωση Υπηρεσίας «ΑΔΙΑΦΘΟΡΩΝ» που θα ελέγχουν δειγματοληπτικά τους Εφοριακούς αν κάνουν σωστά τους ελεγχους . Πότε θα σταματήσει πια η γάγκραινα να πετάμε λάσπη στους Εφοριακούς ότι πάντα εισπράττουν «δώρα» από τους επιχειρηματίες, δώρα μικρά ή και ΤΕΡΑΣΤΙΑ τα οποία σε τελική ανάλυση τα δεκαπληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο;

    4)Ασφυκτικός έλεγχος στις επιχειρήσεις που είναι κραυγαλέοι στόχοι φοροκλοπής (μποζουκτσίδικα κλπ.),οι επιχειρηματίες των οποίων ΔΕΝ καταλαβαίνουν με κανένα τρόπο τι θα πεί φορολογική συνείδηση. Προχτές, σε ένα μπουζουκτσίδικο πήγαμε 4 άτομα και θρασύτατα μας ρώτησαν, χωρίς να μας ξέρουν, χωρίς να φοβούνται. ΑΝΑΊΣΘΗΤΟΙ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΣ ΕΣΥ ΥΠΟΥΡΓΕ!!! «Θέλετε απόδειξη; 180 η φιάλη. Αν δεν θέλετε 150!!!
    Τους λέω θέλουμε. Αν δεν θέλετε μας λένε πάλι, 140. Σας κάνουμε έκπτωση.
    Ξέρει λοιπόν ο «τύπος» όσα πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε, ότι μη εκδίδοντας αποδείξεις δεν γλυτώνει μονο τον ΦΠΑ αλλά και τον φόρο που θα πληρώσει στο τέλος του χρόνου από το εισόδημα που θα εμφανίσει.

    5) Κάντε σοβαρή συζήτηση με τους Τραπεζίτες!!! Πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι αυτοί ότι δεν μπορούν να είναι κράτος εν κράτι. Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό το χάλι που υπάρχει σήμερα να έχουν δώσει γραμμή στα χρηματοδοτικά τους Κέντρα να κόβουν τουλάχιστον το 50% των αίτήσεων που υποβάλλουν οι επιχειρηματίες, θα ρημάξουν την Αγορά και κατ’ επέκταση την Οικονομία του Κράτους. Πρέπει να βοηθήσουν θέλουν δε θέλουν και όχι να σχολιάζει ο κ. Ράπανος (ακόμη δεν του έδωσαν τη θέση του Προέδρου στην Εθνική Τράπεζα) ότι έχει αντιρρήσεις στα μέτρα της Κυβέρνησης!!! Αν δεν καταλαβαίνουν με το καλό και αφού τους υπενθυμίσετε τα δισεκατομμύρια ευρώ που έφαγαν αυτές και οι μέτοχοί τους στα προηγούμενα χρόνια από τον Ελληνικό Λαό,εφαρμόστε τους συνεχείς εξονυχιστικούς ελέγχους από μέρους της Τράπεζας της Ελλάδος και τσακίστε τους. Ξέρετε τί παθαίνουν τα στελέχη των Καταστημάτων όλων των Τραπεζών όταν έρχεται κλιμάκιο επιθεώρησης από μέρους της Τράπεζας της Ελλάδος; ΤΕΤΑΡΤΑΙΟ ΠΥΡΕΤΟ!!! Γιατί ΔΕΝ υπάρχει κατάστημα Τραπέζης που να μην παρατυπεί ή ακομη και να παρανομεί(στο βωμό της εξυπηρέτησης του καλού πελάτη). Για τις παρατυπίες αυτές η Τράπεζα της Ελλάδος ρίχνει κατι πρόστιμα που σφυρίζουν τα αυτιά τους. Βέβαια πρέπει να ξέρετε ότι Επιθεωρητές της Τράπεζας της Ελλάδος τα τελευταία χρόνια δεν πατούν πια στις εμπορικές τράπεζες για έλεγχο.
    Έχω και άλλες πολλές προτάσεις να σας κάνω γιατί στη ζωή μου πέρασα από πολλές θέσεις αλλά, ξέρετε κάτι, πιθανολογώ ότι στο καλάθι των αχρήστων θα πάνε οι απόψεις μας γιατί κα εσείς φοβάστε το μεγάλο κεφάλαιο και δεν μπορείτε να παραλληλισθείτε με τον μεγάλο ΑΝΤΡΕΑ του 1981 που στη συνέχεια όμως κάτι παλι χάλασε.
    ευχαριστώ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 23:13 | Γεωργία Παναγοπούλου

    Πολλές ημέρες ακούω, ιδιαίτερα στα ιδιωτικά κανάλια, σχόλια επί σχολίων, σχετικά με τις αποδείξεις.
    Πραγματικά νοιώθω προσβεβλημένη, σαν Ελληνίδα πολίτης, να ακούω τον κάθε «εγκριτο» δημοσιογράφο να απαγγέλει την καθημερινή έκθεση ιδεών του, για να με πείσει ότι δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε την φοροδιαφυγή.
    Ακούω άτομα τα οποία ευθαρσώς αναφέρονται ότι δεν ζητούν από γιατρούς αποδείξεις γιατί …φοβούνται! Είναι ντροπή μας να υποτιμούμε τόσο τους εαυτούς μας. Ακόμη και το άτομο αυτό το οποίο συνηγορεί στην αυθαιρεσία αυτή θα πρέπει να τιμωρείται. Δεν ανέχομαι περισσότερο να με γελοιοποιεί ένα ποσοστό πολιτών, οι οποίοι απλά έτυχε να έρθουν στην ζωή και …πορεύονται.
    Αρνούμαι να δεχθώ ότι η πατρίδα μου απαρτίζεται μόνον από …ασκέρια.
    Θεωρώ ότι όλοι μαζί επιβάλλεται να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε χάσει ούτε τις αξίες μας, ούτε την οντότητά μας, γιατί βρεθήκαμε στο παρελθόν να μας κυβερνούν ασυνείδητοι.
    Θεωρώ ότι όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς τους κυρίους κυρίους Άγγλους Γάλλους Πορτογάλους και …Γερμανούς τύπου total schwarzer Schäuble.

    Πρόταση:

    1. Για κάθε μήνα του χρόνου να εκδοθεί από το υπουργείο, ηλεκτρονικά, μία κατάσταση, οπότε θα μπορεί ο κάθε ένας να εγγράφει, με την ησυχία του, τις αποδείξεις του μηνός.
    Επομένως, όταν θα κληθεί να καταθέσει την φορολογική του δήλωση ήδη θα έχει έτοιμες και τις καταστάσεις με τις εγγραφές του. Πού είναι το πρόβλημα;

    2. Όποιος είναι «αναλφάβητος», ή γέροντας ή πιθανά έχει κάποια κινητική δυσκολία, η λύση είναι ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Κάποιος μπορεί να δείξει την ανθρωπιά του και να αναλάβει να εξυπηρετήσει.

    3. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα τμήμα εξυπηρέτησης ατόμων, οι οποίοι εμπράκτως παρουσιάζουν αδυναμία,στα ΚΕΠ.

    4. Ακόμη πιό οργανωμένα όσοι επιθυμούμε διακαώς να απαλλαχθούμε από την «ρετσινιά» του κλέφτη, του φοροφυγά κλπ. να συστρατευτούμε εθελοντικά στις τοπικές οργανώσεις και να καλούμε τους ενδιαφερόμενους για να τους εξυπηρετήσουμε.

    5. Όσοι έχουμε δυνατότητες χειρισμού Excel π.χ. να αναλάβουμε να εξυπηρετήσουμε τον γείτονά μας.

    Προς τί λοιπόν τόσος πανικός;

    Όσο για τις θερμικές αποδείξεις ίσως να είναι λύση να τις φωτοτυπούμε και εάν με την πάροδο του χρόνου σβύνουν να υπάρχουν σε φωτοτυπία.

    Τελικά, κατά την γνώμη μου, χρειάζεται να διαλέξουμε τί ακριβώς θέλουμε και να προσπαθήσουμε να μην δυσκολεύουμε καταστάσεις με αρνητικές θέσεις. Τους μόνους που βοηθούμε έτσι είναι τους πραγματικούς φοροφυγάδες και εισφοροδιαφεύγοντες.

    Είμαι σίγουρη ότι στο τέλος θα επιτύχουμε και σαν πολίτες θα νοιώθουμε υπερήφανοι ότι προσφέραμε έμπρακτα και εμείς στην επίτευξη των στόχων.

    Καλή μας επιτυχία

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 23:55 | ΑΡΚΑΣ-ΚΟΛΕΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Αναφορικά με την ρευστότητα-δανειοδότηση στους μικρομεσαίους, θα μπορούσε το ΥΠ.ΟΙΚ. να είχε δώσει στα κατά τόπους Δημόσια Ταμεία -Εφορίες τα 5δίς και μέσω των καταλόγων των Εμπορικών Επιμελητηρίων να δοθούν απ’ευθείας στα μέλη-δανειολήπτες.Αυτά βεβαίως δεν θα μπορούσε να τα κάνει μια δεξιά κυβέρνηση.
    Τώρα,με τον ίδιο τρόπο αλλά πλέον σε συνεννόηση με τις τράπεζες και με δικλείδα ασφαλείας την προκαταβολή του Φ.Π.Α μπορεί να γίνει το ίδιο.Δηλαδή ένας μικροεπιχειρηματίας που θα πάει να πάρει δάνειο 200.000 € απο την τράπεζα, η τράπεζα να κρατάει το Φ.Π.Α και να το αποδίδει στο Δημ.Ταμείο (200.000 χ 0.19 = 38.000€ Φ.Π.Α).
    ΟΥΤΕ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΟΣΟΝ αφορά τώρα τους ελεύθερους επαγγελματίες ( γιατρούς, δικηγόρους,
    ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς,κ.α)αφού κοστολογήσουν και κοινοποιήσουν τις διάφορες εργασίες-παροχές,να δίνουν στον πελάτη ένα έντυπο στο οποίο θα αναγράφουν την όποια εργασία-παροχή.Ο πελάτης να υποχρεώνεται,με νόμο, να πληρώσει το αντίτιμο της αναγραφομένης εργασίας στο Δημ.Ταμείο εντός τριών ημερών. Τί σημαίνει αυτό? Οτι ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ,οτι ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ-ΔΙΝΕΙ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΚΑΝΕΙΣ και οτι θα χρειασθεί ν’ αυξηθεί το προσωπικό στις Εφορίες.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 23:01 | lord169

    Προτρέπω τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να ελέγξουν το φαινόμενο της μη έκδοσης αποδείξεων των αθλητικών σωματείων προς μη μέλη τους που συμμετέχουν σε δραστηριότητες (εκδρομές κλπ) που αυτά ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ διοργανώνουν κατά παράβαση της ισχύουσας τουριστικής νομοθεσίας. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται, μετά από πολύπλοκη διαδικασία, είναι χαμηλά σε σύγκριση με το όφελος που μέχρι τότε έχει επέλθει.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 22:58 | ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΚΙΟΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟ ΩΣ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΕΞΕΙΣ. ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣΗ ΑΜΕΣΑ Ο ΕΛΕΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ,ΝΑ ΠΡΟΣΛΥΦΘΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ,ΝΟΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΤΟ ΚΛΕΙΔΗ ΕΝΑΙ ,ΝΑ ΑΛΑΖΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΠΑΡΑΒΑΤΗ ΕΛΕΚΤΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ,ΚΑΙ ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ,ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 22:37 | Θεοδωρα

    Να κλεισετε την αχρηστη ΕΡΤ με τα σκανδαλα της να παρετε τα χρηματα
    να τα χρησιμοποιησετε εκει που ειναι αναγκη αντι να φορολογειται τα ακινητα ληστρικα
    Μπιλιω Τσουκαλα το νουμερο των μεσημεριαναδικων της ιδιωτικης τηλεορασης παιρνει λεει 176000. Ντροπη πλεον. Μεγαλη ντροπη.
    Επισης ακουω οτι η Βουλη θα περικοψη τις δαπανες της κατα 1.76 τοις εκατο.
    Θα τρελλαθουμε δεν νρεπεστε πια. Ειναι δυνατον.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 22:20 | Μαυραγανη Κ

    Για να χτίσουμε ενα κράτος οπου όλοι θα είναι συνεπείς θα πρέπει οι ιθύνοντες διαχρονικά να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για τον τρόπο που χάθηκαν χρήματα ταμείων και Δημοσίου ,και στη συνέχεια να καταλογιστούν ευθύνες όχι μόνο πολιτικές και έληξε αλλά ταυτόχρονα να ενημερωθούν οι πολίτες για το ύψος των οφειλών που θα προκύψουν.
    Με ασυλία και ατιμωρησία δε χτίζονται σχέσεις εμπιστοσύνης.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 22:13 | Μαυραγανη Κ

    Για να χτίσουμε ενα κράτος οπου όλοι θα είναι συνεπείς θα πρέπει οι ιθύνοντες διαχρονικά να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για τον τρόπο που χρήματα ταμείων και Δημοσίου ,και στη συνέχεια να καταλογιστούν ευθύνες όχι μόνο πολιτικές και έληξε αλλά ταυτόχρονα να ενημερωθούν οι πολίτες για το ύψος των οφειλών που θα προκύψουν.
    Με ασυλία και ατιμωρησία δε χτίζονται σχέσεις εμπιστοσύνης.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 22:33 | Διαμαντής Μαλαμάκης

    Πιστεύω ότι η Κυβέρνηση τα πρώτα φορολογικά μέτρα που έπρεπε να πάρει είναι να φορολογήσει τα κέρδη των Τραπεζών από 10 έως 20% για να καλύψει το μεγάλο δημόσιο έλλειμμα που δημιούργησε η προηγούμενη Κυβέρνηση.Συμφωνώ με το μέτρο να ισχύουν όλες οι αποδείξεις που παίρνουν οι πολίτες από τα διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες που τους παρέχονται και για το αφορολόγητο, αλλά και για την έκπτωση φόρου.
    Το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει αμέσως στην έκδοση της έντυπης φόρμας για τις αποδείξεις είτε στο διαδίκτυο, είτε στις κατά τόπους ΔΟΥ για να μπορούν οι πολίτες να τις συμπληρώνουν από τώρα.
    Οι αποδείξεις μπορούν αν αποτελέσουν ισχυρό κίνητρο για τη δημιουργία φορολογικής συνείδησης.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 22:21 | Ελενη Θωμα

    Η αποψη μου γενικα για τα δημοσια εσοδα του κρατους ειναι να μειωθουν πρωτα οι δημοσιες σπαταλες και μετα να πεσουν τα βαρη παλι στους μισθωτους των 400-600-800-1000-1500€.Δεν ειναι δυνατον να ζητατε θυσιες απο τους Ελληνες και γενικα τους φορολογουμενους οταν υπαρχουν απιστευτοι μισθοι στην ΕΡΤ, στη βουλη,στα στελεχη των Δεκο,σε δημοσιες υπηρεσιες.Οταν τα αναλωσιμα και τα εξοδα μετακινησης ειναι ανεξελεγχτα.
    Υπαρχουν 100 μετρα και 100 σταθμα στον τροπο διαχειρησεις του δημοσιου χρηματος,στις αυξησεις κτλ.
    Δεν ειναι δυνατον να θεωρουμαστε υψιλομισθοι,υστερα απο 14χρονια δουλειας( κι οχι μονο),γιατι το μηνιαιο εισοδημα μας ειναι 1000€ (εφοσον φυσικα δουλεψουμε αργιες και κυριακες.)Κι αλλοι να ειναι »αδικημενοι» και να παιρνουν τα επιδοματα με τη σεσουλα μονο και μονο γιατι ειναι στο δημοσιο.
    Ποιος φοροδιαφευγει και μαλιστα με σημαντικα κερδη; Να ανακοινωνονται τα στοιχεια του,να επιβαλλονται κυρωσεις,χωρις τη μεσολαβηση »φιλων»,να ξερουμε για ποιον πληρωνουμε οι μισθωτοι κι οι συνταξιουχοι τα σπασμενα καθε φορα.
    Βαλτε σε ταξη το δημοσιο κι υστερα πιστευω οτι θα ακολουθησουμε κι οι υπολοιποι με λιγοτερη γκρινια και περισσοτερη θεληση στην ανασυγκροτηση του κρατους.
    Θελει δυο για να πετυχει μια σχεση…οχι παντα μονο εμεις να θυσιαζουμε….καιρος να θυσιασετε κι εσεις…χρημα,χρονο,πολιτικο κοστος κτλ.

    Ευχαριστω για το χρονο σας.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 22:29 | Αικατερίνη

    Κύριοι της Κυβέρνησης
    Οι Συνταξιούχοι δεν είναι δυνατόν να είναι τα εύκολα υποζύγια για την εξεύρεση πόρων. Είναι κοινωνικά ΄΄αδικο να υφίστανται συνεχείς αφαιμάξεις.Το σύστημα με τις αποδείξεις δεν είναι δυνατόν όπως το προωθείτε να ευδοκιμήσει. Είναι δυνατόν κύριοι, ο κάθε φορολογούμενος να συμπληρώνει σωρεία αποδείξεων με τα στοιχεία που ζητάτε.Ποιά είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας που ευαγγελίζεσθε.Διερωτώμαι ποιός περισπούδαστος νούς συνέλαβε το σχέδιο αυτό.Το καλύτερο είναι ένα ποσό να ορίσετε για αφορολόγητο.
    Εάν οι μηχανισμοί του Κράτους δεν είναι σε θέση να πατάξουν τη φοροδιαφυγή δεν σας φταίνε οι σωστοί φορολογούμενοι τίποτε

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 22:35 | ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:

    1.ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΜΙΑ ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (ΟΠΩΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Η ΤΥΠΟΥ STICK)KAI NA ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, (ΑΓΟΡΕΣ,ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ,ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ…..ΚΤΛ)ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.
    ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΑΡΤΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

    2.ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ.

    3.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ (ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ,ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΥΣ,ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΣ, ΓΙΑΤΡΟΥΣ… ΚΤΛ).
    ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ Η ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΟΥ ΖΗΤΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΕΞΟΔΑ Η ΒΛΕΠΕΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΕ ΚΟΠΑΝΑΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ «ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Η ΧΩΡΙΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΤΩΣΗ.
    4.ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.
    5.ΕΛΕΓΧΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ(ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΤΣΙΓΑΡΑ,CD,ΤΣΑΝΤΕΣ,ΡΟΥΧΑ..ΚΤΛ)
    6.ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 21:52 | Αργυρώ

    Tό οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης παρουσιάζεται ανέτοιμο να αποφύγει τον σκόπελο του κοινωνικού πανικού. Τα »καταναγκαστικά» μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει και οι ειδικοί φόροι επί της ατομικής περιουσίας των Πολιτών το μόνο που θα προκαλέσουν είναι επιπλέον πανικό, εκκροές κεφαλαίων από τίς τράπεζες και γενικώς ατμόσφαιρα Αργεντικής .Ηδη η καταστροφή στον τομέα Ακίνητης Περιουσίας και της Αγοράς Αυτοκινήτου θυμίζουν καθαρά αποτελέσματα τύπου »Corralon».

    Η έξοδος από τήν Κρατική Πτώχευση είναι ο μονόδρομος:
    μείωση των κρατικών δαπανών .
    Τα πρώτα 2 χρόνια οι μειώσεις στο έλλειμα πρέπει να προέλθουν καθαρα και μόνο από τις περικοπές δαπανών που εκτοξεύτηκαν στα ύψη μετά τό 2006.

    ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΕΙΣΘΟΥΝ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΛΑΜΟΓΙΩΝ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 21:39 | Βαλμάς Ισαάκ

    Επιτρέψετε μου κ. Υπουργέ να καταθέσω ταπεινά μία σκέψη – πρόταση, που είμαι σίγουρος ότι δεν είναι μόνο δική μου αλλά και πολύ μεγάλης μερίδας των Ελλήνων πολιτών, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση και εξηγούμαι.
    Στην παρ. 1 του άρθρου 51 του Ελληνικού Συντάγματος αναγράφεται ότι, ο αριθμός των Ελλήνων Βουλευτών δεν μπορεί να υπολείπεται των 200 ούτε να υπερβαίνει τους 300. Αυτός καθορίζεται με νόμο, χωρίς να απαιτείται τροποποίηση του Συντάγματος.
    Στα πλαίσια λοιπόν της τιτάνιας προσπάθειας της Κυβέρνησης, για περιορισμό της σπατάλης στο δημόσιο και εν’ όψει και της αλλαγής του εκλογικού συστήματος, προτείνω με τον νόμο που θα φέρετε στη Βουλή για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στη χώρα μας, να προβλέπεται και η μείωση του αριθμού των βουλευτών από τους 300, που είναι σήμερα στους 200. Έτσι πιστεύω ότι θα προκύψουν πολλά ωφέλη, τα σπουδαιότερα των οποίων πιστεύω ότι είναι :
    1. Ξεκινώντας από τα του οίκου σας, θα δώσετε, ως υπεύθυνοι Πολιτικοί Άνδρες, ένα σοβαρό δείγμα γραφής προς τους Έλληνες, που θα πείσει ακόμη και τους πιο κακόπιστους, ότι αυτά που λέτε για οικονομία και για νοικοκύρεμα του κράτους πρώτοι εσείς η Κυβέρνηση και οι Βουλευτές το κάνετε πράξη, όπως κάνατε για τα αυτοκίνητα του δημοσίου κ.λ.π.
    2. Θα περιορισθούν οι δαπάνες που απαιτούνται όχι μόνο για τους μισθούς των βουλευτών, αλλά και για τα λοιπές παροχές προς αυτούς (αυτοκίνητα, ατέλειες κλπ).Δοθέντος ότι το μηνιαίο συνολικό κόστος του δημοσίου για ένα Βουλευτή ανέρχεται σε 45.000 € περίπου,εκτιμάται ότι η συνολική ετήσια ωφέλεια, από τη μείωση κατά εκατό (100) του αριθμού των βουλευτών, ανέρχεται σε (45.000Χ14Χ100)=63εκατ.€ περίπου.
    3. Θα μειωθεί κατά πολύ ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούνται είτε στα γραφεία των βουλευτών είτε για την προσωπική τους ασφάλεια. Έτσι θα διατεθούν όλοι αυτοί οι υπάλληλοι και κυρίως οι αστυνομικοί, στις διάφορες υπηρεσίες για την πραγματική εξυπηρέτηση όλων των Ελλήνων.
    4. Θα περιορισθεί στο μέλλον ο αριθμός των συνταξιούχων βουλευτών, που με ελάχιστα χρόνια βουλευτικής θητείας δικαιούνται σύνταξη, σε σχέση με τα χρόνια που απαιτούνται να εργασθεί ο κάθε Έλληνας για να συνταξιοδοτηθεί και δοθέντος ότι η σύνταξη των βουλευτών δεν είναι ευκαταφρόνητη και επιβαρύνει υπέρογκα το Δημόσιο, από το οποίο συνταξιοδοτούνται.
    5. Ο μικρότερος αριθμός των βουλευτών θα επιτρέπει χρονικά σε όλους, ιδιαίτερα στις κρίσιμες συζητήσεις στη Βουλή, να μπορούν να πάρουν το λόγο και έτσι να συμμετέχουν ενεργά όλοι τους και να μην παρατηρείται το φαινόμενο να υπάρχουν βουλευτές που ολόκληρη την 4ετία να μην ομιλούν ούτε μία φορά στη Βουλή.
    6. Τέλος, λόγω του μικρότερου αριθμού των βουλευτών, θα περιορισθεί και ο αριθμός των μελών των διαφόρων επιτροπών της Βουλής και επομένως θα επιτευχθεί και η πιο εύρυθμη λειτουργία τους, αλλά και ο περιορισμός των σχετικών δαπανών.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 21:05 | Γεώργιος Τζερεμές

    Κύριε Πρωθυπουργέ
    Ντρέπομαι ειλικρινά για όσα διαβάζω στις εφημερίδες και ακούω στην τηλεόραση,ότι δηλαδή,οι υπάλληλοι του Ελληνικού Κοινοβουλίου λαμβάνουν 16 μισθούς ετησίως και ότι οι Βουλευτές μας καταβάλουν μηνιαίο φόρο περί τα 375 ευρώ με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 7000 ευρώ.Επίσης,ότι δεν δέχονται καμμία μείωση των αποδοχών τους και ότι η μείωση του προϋπολογισμού της Βουλής στις σημερινές δύσκολες καταστάσεις θα είναι μόνο της τάξεως του 1,75%,ενώ ζητάτε από τους φορολογούμενους πολίτες μείωση 10% τουλάχιστον.Βεβαίως δεν θα σωθεί το οικονομικό πρόβλημα της Χώρας αν μειωθούν οι αποδοχές των 300 της Βουλής και των 1600 υπαλλήλων της,αλλά θα πρέπει εσείς που ζητάτε θυσίες από τον απλό Έλληνα Πολίτη να δίνετε το παράδειγμα,διότι όπως λέει και η Λαϊκή Παροιμία <>.Ανακοινώστε παρακαλώ αμέσως με ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ τις θυσίες που θα κάνετε Εσείς και η Βουλή και να είσθε βέβαιος ότι ο Έλληνας Πολίτης θα δεχθεί αγόγγιστα τις δικές του.Μην ξεχνάτε ότι εσείς οι Πολιτικοί,όλων των αποχρώσεων,επί τόσα χρόνια,μας φέρατε σ΄αυτήν την κατάντια και όχι ο απλός Πολίτης.Είμαι βέβαιος ότι θα αφουγκρασθείτε την ουσία του σχολίου μου και θα πάρετε σχετικές πρωτοβουλίες για το καλό του Τόπου και της Εμπιστοσύνης που σας δείξαμε στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Οκτώβρη.Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 21:13 | Αναστασιος Σαριδης

    Να φορολογείται το συνολικό οικογενειακό εισόδημα και όχι το ατομικό. Διότι παρατηρήθηκε το φαινόμενο να παίρνουν επίδομα αλληλεγγύης εργαζόμενοι που το ατομικό τους εισόδημα ήταν κάτω από 20000, ενώ το οικογενειακό τους ξεπερνούσε τις 40000.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 21:07 | Σοφοκλής Παπακωνσταντίνου

    Κύριε Πρωθυπουργέ, προεκλογικά είχατε πει ότι υπάρχουν χρήματα και κατηγορούσατε τον κύριο Καραμανλή για τα μέτρα που πρότεινε γι’ αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
    Πράγματι υπάρχουν χρήματα εάν περικοπούν άσκοπες δημόσιες δαπάνες που γίνονται από τα κόμματα εξουσίας για βόλεμα των «ημετέρων» και ληφθούν μέτρα όπως:

    1) Κατ’ αρχή να γίνει μείωση της αποζημίωσης των βουλευτών σε ποσοστό 50%, καθώς και των δαπανών που τους πληρώνει το Ελληνικό κράτος και εν συνεχεία στις επόμενες εκλογές ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ 150 ΑΠΟ 300.
    Σύμφωνα με την απογραφή του 2000, ο πληθυσμός των Η.Π.Α. ήταν 281.421.906 και σήμερα ανέρχεται σε 309.162.581 (πηγή WIKIPEDIA, the free encyclopedia). Ο παραπάνω πληθυσμός εκπροσωπείται με 435 αντιπροσώπους στη Βουλή και 100 αντιπροσώπους στη Γερουσία.
    Το νομοθετικό τους έργο είναι πολύ πολλαπλάσιο από το αντίστοιχο των 300 Ελλήνων Βουλευτών.
    Οι Έλληνες Βουλευτές ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον και όχι για το γενικό συμφέρον. Παρατηρούμε ότι η Βουλή είναι πάντα άδεια εκτός της ημέρας της συζήτησης και ψήφισης του προϋπολογισμού. Παλαιότερα ο κόσμος έλεγε ότι ο πολιτικός πέθαινε στη ΨΑΘΑ, ενώ σήμερα λέγει ότι ο πολιτικός πεθαίνει στο ΧΡΥΣΑΦΙ.
    ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ & ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ και ΥΠΟΥΡΓΩΝ και να δημευθούν αδικαιολογήτως αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία.

    2) Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς, τα κέντρα της διαφθοράς είναι η Πολεοδομία, η Εφορία, οι Ο.Τ.Α. Α’ & Β’ βαθμού, Νοσοκομεία, Τελωνεία κ.α.
    Πρέπει να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία των υπηρετησάντων και των υπηρετούντων στα παραπάνω νομικά πρόσωπα. Εάν δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, πρέπει να ΔΗΜΕΥΘΟΥΝ υπέρ του Δημοσίου.

    3) Να γίνεται ουσιαστικός έλεγχος σε όλες τις επιχειρήσεις και να επιβάλλεται βαρύτατο πρόστιμο εάν φοροδιαφεύγουν και δεν καταβάλλουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία. Σε περίπτωση υποτροπής να αφαιρείται η άδεια λειτουργίας τους.

    4) Να τεθεί ποσόστωση σχετικά με τον αριθμό των λαθρομεταναστών που μπορεί να φιλοξενεί η Ελλάδα και πλαφόν στο ποσό των χρημάτων που θα μπορούν να στείλουν στις πατρίδες τους, όπως ισχύει σε άλλες χώρες.

    5) Οι ανασφάλιστοι λαθρομετανάστες, διότι προτιμούν να αμείβονται με μαύρο χρήμα, πρέπει να πληρώνουν για εισαγωγή τους στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία λειτουργούν με χρήματα του ελληνικού λαού. Σήμερα γίνονται δεκτοί με επίδειξη του διαβατηρίου τους ή και χωρίς αυτό αρκεί να ψελλίσουν κάποιο όνομα.

    6) Να επανασυσταθεί η ΜΟΜΑ διότι η κατάργηση της ήταν μια από τις χειρότερες (και πλέον «ύποπτες») αποφάσεις που πήρε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η ΜΟΜΑ έκτισε την Ελλάδα μετά τον εμφύλιο, χωρίς συμβάσεις τύπου Λαλιώτη-Ακτωρ που ξεκίναγε το έργο με μειοδοτικό διαγωνισμό 1.000 ευρώ και τελικά κατέληγε στα 5.000 ευρώ…..
    Αποδεικνύεται, μετά από χρόνια, ότι ήταν και ολέθρια απόφαση, αν αναλογιστεί κανείς τον αριθμό των μηχανημάτων και το προσωπικό, που ήταν διεσπαρμένο σε όλη τη χώρα, άμεσα διαθέσιμο, στη διάθεση των Νομαρχιών. Στην ΜΟΜΑ εργαζόντουσαν φαντάροι και αξιωματικοί μηχανικοί, κόστος μηδενικό σχεδόν.

    7) Να ζητήσετε κύριε Πρωθυπουργέ να έλθουν πίσω τα ΚΛΕΜΜΕΝΑ χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων που χάθηκαν στα ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, όπως λέγατε προεκλογικά, και στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.

    8) Να διεκδικήσετε τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις που μπορούν να μειώσουν το ύψος του ελλείμματος σε μεγάλο βαθμό.

    9) Να συνδεθεί ο ανώτατος μισθός με τον κατώτατο μισθό με σχέση 7 ευρώ προς 1 ευρώ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να μην υπάρχουν «φαγοπότια», που έρχονται τακτικά στη δημοσιότητα.

    10) Να μειωθεί η επιχορήγηση των πολιτικών κομμάτων διότι δεν σέβονται το δημόσιο χρήμα που το σπαταλούν σε εξαγορά συνειδήσεων προεκλογικά.

    11) Να καταργηθούν οι κρατικές λιμουζίνες σε όλους τους φορείς του Δημοσίου και οι βουλευτές να κυκλοφορούν με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα.

    12) Να ελεγχθούν πού πήγαν τα 158 εκατομμύρια ευρώ που χρωστούν ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα RealNews 3/10/2010.

    Μπορεί να αναφέρει κανείς και πολλά άλλα μέτρα για να νοικοκυρευτεί το δημόσιο χρήμα, τα οποία γνωρίζουν οι ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ αλλά αποφεύγουν να τα δημοσιοποιήσουν διότι δεν τους εξυπηρετούν.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 21:20 | ideas4u.net

    Η φορολογία είναι ένας τρόπος αναδιανομής του εισοδήματος των πολιτών. Σκοπός της είναι να πληρωθούν οι κρατικές δαπάνες και να ενισχυθούν οι ασθενέστεροι.

    Πρέπει να κάνετε κατανοητό σε τράπεζες, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες και βιομηχάνους ότι αν δεν πληρώσουν φόρο τότε θα αυξηθεί η εγκληματικότητα γιατί δεν θα μπορέσουμε να στηρίξουμε αυτούς που είνα στο όριο της φτώχειας και θα αναγκαστούν να κλέψουν για να ζήσουν.

    Αν δεν πληρώσουν φόρο οι τράπεζες και οι βιομήχανοι,κτλ τότε δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε δρόμους και θα κινδυνέψουμε όλοι και φτωχοί και πλούσιοι!

    Δεν υπάρχει φορολογικό μέτρο που να πιάνει τα πολύ υψηλά εισοδήματα!

    Το σύστημα είναι σαθρό από τη ρίζα του!

    Ό,τι μέτρο και να θεσπιστεί πάντα υπάρχουν παραθυράκια!

    Η μόνη λύση είναι η μηχανοργάνωση των πάντων και σύνδεση των εισαγώμενων προϊό΄ντων με κέρδος, σύνδεση του εισαγόμενου πετρελαίου με κέρδος, σύνδεση των τραπεζικών προϊόντων με κέρδος κατευθείαν στο διαδίκτυο σε δημόσια ιστοσελίδα.

    Δεν πρέπει να περιμένει το κράτος να δηλώσει κάποιος τα εισοδήματά του!

    Πρέπει να τα ξέρει ήδη το κράτος!

    Επίσης φορολογείστε την εκκλησιαστική περιουσία γιατί είναι σκάνδαλο αυτό που συμβάινει με το αφορολόγητο της εκκλησίας!!

    Αν θελετε να ξαναβγείτε κυβέρνηση, στηρίξτε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα! Από τα οικονομικά εξάλλου εξαρτώνται όλες οι υπόλοιπες κοινωνικές δράσεις!

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 21:52 | Γιωργος Πανος

    Κάντε ελέγχους στα delivery το 90% δεν κόβει απόδειξη και δίνει για απόδειξη το χαρτί παραγγελίας τυπωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται σαν απόδειξη και στην ουσία να εξαπατάει και των πελάτη.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 21:04 | Αλέξης Πραντίκος

    Θεωρώ πρίν από όλα, απαραίτητο τον καθορισμό πραγματικών κριτηρίων διαβίωσης. Είναι εύκολο νομίζω, να καθορισθούν τέτοια ελάχιστα όρια διαβίωσης. Αυτά τα κατώτατα όρια πρέπει να ταυτίζονται με τα αφορολόγητα όρια ανά περίπτωση.

    Τα όρια αυτά είναι βέβαιο ότι θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τα κατώτατα όρια αμοιβών και επιδομάτων ανεργίας, αλλά έτσι είναι η ζωή, κάπου κερδίζεις, κάπου χάνεις.

    Είναι κοινά απόδεκτό ότι φοροδιαφεύγοντες είναι οι ελ. επαγγελματίες, οι αγρότες, και οι προσφέροντες μαύρη εργασία.

    Η λύση της φορολόγησης με έσοδα – έξοδα, σε συνδιασμό με κίνητρα για την συλλογή αποδείξεων (πέραν των αφορολόγητων ορίων), για τους δύο πρώτους περιορίζει αρκετά το πρόβλημα. Η επιδότηση των εργατικών εισφορών, για κάποιες κατηγορίες, η ένταξη των μεταναστών στα ασφαλσιτικά ταμεία και ο έλεγχος, θα περιορίσει το πρόβλημα για τους τρίτους.

    Τα νόμιμα έξοδα των ΕΠΕ & ΑΕ είναι ένα επιπλέον ζήτημα, για το οποίο απαιτουνται περισσότερο εξιδεικευμένες γνώσεις από τις δικές μου.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 20:19 | ΑΔΡΙΑΝΟΣ

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ- ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΠΟΣΟ. ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ Ο 15ΟΣ ΚΑΙ 16ΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ. ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 20:45 | Δαούλας Θωμάς

    Πρόταση για καταβολή του ΦΠΑ από κάθε υπόχρεο σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα , διότι το μεγάλο χρονικό περιθώριο του τριμήνου και πλέον που ισχύει σήμερα , δημιουργεί αγκυλώσεις , δεδομένου ότι συσωρεύονται αρκετά μεγάλα ποσά προς καταβολή , με αποτέλεσμα ο επαγγελματίας λόγω αναβλητικότητας δαπανά τα ποσά του ΦΠΑ σε άλλες υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να μην εισπράτονται τα ποσά και με κίνδυνο παραπομπής στο αβέβαιο μέλλον.
    ΠΡΟΤΑΣΗ: Κάθε δεκαπενθήμερο οι επαγγελματίες να καταβάλλουν το μισό του μηνιαίου μέσου όρου εισπραχθέντος ΦΠΑ της προηγούμενης οικονομικής περιόδου και τέλος του έτους να γίνεται μια γενική εκκαθάριση προς τακτοποίηση πιστωτικών ή χρεωστικών υπολοίπων.
    Το μέτρο θα προσδώσει άμμεση ρευστότητα στα κρατικά έσοδα , με ότι θετικό άυτό θα σημαίνει για οποιοδήποτε άλλο μέτρο.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 20:15 | κοστας

    Φόροι, φόροι, φόροι. Χαμηλώστε τους μισθούς των υπουργών και των καρεκλάδων και θα βρεθούν χρήματα. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 20:53 | ΕΛΠΙΝΙΚΗ ΔΕΜΕΡΤΖΗ

    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΚΟΥΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ.
    ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ.
    ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ:
    1.ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΛΗΨΗΣ.
    2.ΝΑ ΕΚΠΙΠΤΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΜΒΑΔΟΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ.
    3.Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.
    4.ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ.
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΡΘΟΥΝ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΝΟΜΩΝ, ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΨΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 19:07 | Ιωάννης Κοργιαλός

    Στο θέμα του δημοσίου χρέους και του προβλήματος του αυξανόμενου κόστους δανεισμού, μια ιδέα που έχει εφαρμοστει στην Αγγλια αλλα και στη Γαλλια και το Βελγιο ειναι to issue ton Lottery bonds. Auta apoteloun bonds pou einai issued apo tin ekastote kyvernisi, sto maturity tou bond, epistrefetai ston idioktiti to poso pou ependyse syn ton plithorismo. Anti na plironei kapio kouponi kata ti diarkeia tou bond, ginontai kliroseis san Lotteria me megalo poso (incentive) kai kathe bond dinei mia pithanotita sa laxeio se olous na kerdisun ena megalo poso.

    Stin agglia ekdotis einai i National Savings & Investment kai apoteloun poli asfali katathesi gia tous idiotes kai dinun ti dinatotita gia megalo kerdos meso tis lottarias. I akrivis onomasia stin Agglia einai UK premium bonds.

    Kat auton ton tropo, i kyvernisi tha mporei na antlisei 2-4 bil EUR xoris ipsilo kostos, kathos i Ellines einai laos o opoios eklyetai apo ton tzogo kai parallila thelei na exei ta xrimata kapou asfalos stin periodo tou eythraystoy trapezikoy systimatos pou dianyoume.

    Ena epiprostheto pleonektima einai oti auta ta Premium Bonds (Lottery bonds) mporun na ekdothun apo ton ODDHX kai xoris tin voitheia diethnon trapezikon oikon pou os gnoston xreonoun poli akriva tis ypiresies tous.

    Sas eyxaristo poli kai elpizo i idea na sas fanei xrisimi kai endiaferousa.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 19:22 | Γατόπουλος Δημοσθένης

    Σχετικά με το επικυρίαρχο ( νομοθετικό στη βουλή και δικαστικό) επάγγελμα των νομικών που έχει επιβάλλει τους όρους του στην οικονομική ζωή του τόπου :
    1. Δικαστικοί: μεγάλες και αδικαιολόγητες αμοιβές ,πολλές φορολογούνται αυτοτελώς , που ενίοτε επιδικάζονται απο τους ιδίους. Προτείνω νέο μισθολόγιο ( μαζί με τους άλλους δημ.υπαλλήλους) και αποσύνδεση των μισθών τους από μισθούς άλλων ( βουλευτές ,ΕΣΥ κ.λ.π.)
    2. Δικηγόροι : Θεωρώ απαράδεκτη την υποχρωτική παράσταση δικηγόρου στην σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης και προκλητική την ελάχιστη καταβαλλόμενη αμοιβή τους που μάλιστα είναι και συνεδεμένη με την αξία(Α) !!! του μεταβιβαζόμενου ακινήτου ( με ποσό =Α*0,50%+220 Εuro). Παράδειγμα : Αξία Ακινήτου 500.000 Αμοιβή (απόντος) δικηγόρου για παράσταση μόνο= 500.000*0,50/100+220=2.750 Ε επί δύο φορές γιατί είναι δύο οι συμβαλλόμενοι= 5.500Ε !!!. Σκεφθείται η ανωτέρω Αξία να αυξηθεί ( αντικειμενική αξία) ή να φθάσει στη πραγματική Αξία του Ακινήτου. Αμοιβή για παράσταση λέει , έτσι για ένα πέρασμα , «στη ρωγμή του χρόνου » .
    3. Συμβολαιογράφοι :
    Η αμοιβή υπηρεσίας ή εργασίας σε όλες τις χώρες είναι συνάρτηση του χρόνου απασχόλησης , του είδους της υπηρεσίας και της αξίας του αντικειμένου. Για τη σύνταξη συμβολαίου μεταβίβασης ακινήτου Α αξίας αντικειμενικής , απαιτείται χρόνος το πολύ 2 ημερών αν αυτό δεν είναι τυποποιημένο . Για το παραπάνω παράδειγμα ο συμβολαιογράφος εισπράτει αμοιβή (επι της αξίας Α)= 500.000*1,20%= 6.000Ε!!!
    και για το ταμείο Νομικών & Πρόνοιας Δικηγόρων=
    = 500.000*(0,65+0,125)%=3.775Ε ,
    και άλλα τόσα για το Υποθηκοφυλάκιο.
    Σκεφθείται η ανωτέρω Αξία να αυξηθεί ( αντικειμενική αξία) ή να φθάσει στη πραγματική Αξία του Ακινήτου.
    Να τα προστατευμένα πλήρως επαγγέλματα ! Πιος είναι ο προστάτης ?. Γιατί δεν συμμορφώνεται η Ελλάδα προς τις Κοινοτικές αποφάσεις? Γιατί δεν καταργείται ή παράσταση ? γιατί δεν ελευθερώνεται το επάγγελμα του συμβολαιογράφου σε όλους τους νομικούς ή γιατί δεν καταργείται (κτηματολόγιο!! αλλοίμονό μας). Αντί αυτού τους εξασφαλίζεται ποσοστό!!! επι της αξίας του Ακινήτου για τη αμοιβή τους και εισφορά υπέρ ταμείου τους ( υπέρ τρίτων λέει!!! )

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 19:47 | Αγησίλαος Παπαχρήστου

    Η πρόταση για τους φόρους που υποχρεούμαστε να αποδίδουμε στο κράτος είναι :
    Να υπάρχει διαρκής ηλεκτρονικός (on line )έλεγχος στις πηγές παραγωγής (εργοστάσια ,βιοτεχνίες, καταστήματα ) και τα διάφορα επαγγέλματα των πολιτών . όσο δεν υπάρχει έλεγχος και πραγματική τιμωρία των φοροφυγάδων με την πλήρη εφαρμοφή των νόμων , θα συνεχίσουμε να είμαστε ΕΛΛΑΔΑ

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 19:39 | Κουφοπαντελής Μιχάλης

    Κυρίες – Κύριοι
    Εύχομαι ολόψυχα να κάνετε το καλύτερο προκειμένου να βγεί η χώρα μας από το τέλμα στο όποίο εχουμε βρεθεί.Εχω να σας κάνω μια πρόταση που ενδεχομένως την γνωρίζετε μπορεί όμως και όχι.
    Ο κάθε φορολογούμενος θα μπορούσε να εχει μια κάρτα όπως αυτές που έχουν οι τράπεζες για αναλήψεις η καταθέσεις και σαν αριθμό να έχει το Α.Φ.Μ. του.Το κάθε κατάστημα η βενζινάδικο,ταξί,μαγαζί,περίπτερο κ.λ.π. θα μπορούσε να εφοδιασθεί με μηχάνημα αντίστοιχο αύτών πού δέχονται τις κάρτες αύτές.Ο προμηθευτής θα περνά την κάρτα του πελάτη στην συσκευή του με το άντίστοιχο ποσόν που είσέπραξε.
    Η συσκευή του καταστηματάρχη να είναι συνδεδεμένη μέσω ΟΝ LINE με κάποιο κέντρο που θα συλλέγει όλες αύτές τις συναλλαγές.Ετσι μπορείτε ανά πάσα ώρα να έλέγχετε τον κάθε φορολογούμενο τι αγορές έχει κάνει καθώς το αύτό μπορείτε να κάνετε και με τον καταστηματάρχη.Βεβαίως η απόδειξη είναι απαραίτητη πάντα.
    Είμαι συνταξιούχος του ιδιωτικου τομέα(ΙΚΑ) και βγήκα με 11.000 ένσημα δηλ. με 37 χρόνια εργασίας.Εδώ οφείλω να σας πω αφου μιλάμε για δίκαια μέτρα οτι ειναι λάθος κατά την άποψή μου να υπάρχουν ομάδες εργαζομένων που βγαίνουν παίρνυν σύνταξη σε μικρές ηλικίες
    γιατί εργάζονται στον Δημόσιο Τομέα η σε υπηρεσίες με συμμετοχή του
    Δημοσίου.Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους και όλοι οφείλουμε να συμμετέχουμε στην διάσωση της κατάστασης.
    Ειναι λάθος κατά την αποψή μου όταν το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων να παίρνει 14 μισθούς τον χρόνο και άλλοι να παίρνουν 15 η 16 .
    Ειναι λάθος κατά την αποψή μου να πληρώνω υποχρεωτικά την ΕΡΤ και η διοίκηση της να παρέχει μισθούς υπερβολικά υψηλούς που είναι σκάνδαλο πλέον στίς δύσκολες εποχές.Ας πάψει να είναι κρατική και η νέα διοίκηση ας τα δείνει.Οχι ο φορολογούμενος.Δεν θα αναφερθώ στον αριθμό των υπαλλήλων της που διάδασα οτι είναι σχεδόν 6πλάσιος του BBC.Γνωρίζετε περί του προσωπικού του ΟΛΠ σχετικά με τις εθελουσίες.
    Κύριε Πρωθυπουργέ – κυρίες και κύριοι Υποργοί.Είσαστε ύποχρεωμένοι
    να πετύχετε.Το εύχομαι ολόψυχα για το καλό των παιδιών μας.
    Μη ξεχάσετε οτι κάποια στιγμή θα πρέπει να αναζητήσετε το γιατί φθάσαμε σε αύτό το σημείο.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 19:27 | ΣΤΕΛΙΟΣ

    ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ, ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ?
    ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥΣ?
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    ΜΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΩΝ,
    ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ 80% ΠΑΝΩ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ,
    ΜΕ ΕΦΑΠΑΞ,ΜΕ ΕΥΝΟΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ,ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΗΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.
    ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ?
    ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ,ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ?
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ.
    ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΙ.
    ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ( ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ)
    ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΕΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ, ΚΑΝΤΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 19:26 | xa

    Για να αλλάξει η σημερινή τριτοκοσμική κουλτούρα της ψευτοαντιστασης κατά του φοροεισπράκτορα, θα πρέπει
    1. Να διορθωθεί η χαμηλή ποιότητα δημοσίων υπηρεσιών. Θα πρέπει να μπούνε κανόνες όπως, ημέρες απάντησης σε αίτημα-γράμμα-email, ημέρες πληρωμής των προμηθειών Δημοσίου, ημέρες αυτοδίκαιης αποδοχής έργου, ετήσια αξιολόγηση Δημ.υπαλλήλων, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, απομάκρυνση ελεγκτή-ελεγχόμενου, έλεγχος του ελεγκτή, δημοσίευση ισολογισμών από όλες τις εταιρείες ΔΔ ή ΙΔ με μέτοχο το κράτος, κλπ κλπ τα ξέρετε.
    2. Η διαφθορά. Τα πιο σημαντικά βήματα είναι η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών,ο Εκλογικός Νόμος που επηρεάζει άμεσα τη διαβλητή χρηματοδότηση κομμάτων, η συγκέντρωση όλων των Προμηθειών Δημοσίου σε ένα φορέα κάτω από το Υπ.Οικονομικών, η ηλεκτρονική παρακολούθηση του Δικαστικής Αρχής (υπόθεση, δικαστής, σε πόσες μέρες κλπ), οι διασταυρώσεις στοιχείων κλπ.Κι αυτά τα ξέρετε.
    3. Το ψηλό κόστος διαβίωσης. Εκτός του κόστους της διαφθοράς και του κόστους από την αντιπαραγωγικότητα των δημοσίων υπηρεσιών, του κόστους του Δημοσίου με παραγωγικότητα ή μη, το κόστος από στρεβλώσεις της αγοράς επειδή είναι (και πολλοί θέλουν να εξακολουθήσει να είναι) κλειστή. Θα πρέπει να ανοίξουν επειγόντως όλα τα κλειστά επαγγέλματα, να απλουστευθούν όλες οι διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας εταιριών, να ξανακοιταχθεί το Τραπεζικό σύστημα με τις ολιγοπωλιακές του πρακτικές και να ενισχυθούν οι φορείς/αρχές προστασίας και παρακολούθησης της αγοράς περιλαμβανομένων και των Καταναλωτικών Οργανώσεων.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 18:41 | ΧΡΟΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΕΧΕΙ ΔΙΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΛΑΘΕΜΕΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΧΑΡΙΣ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ (ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ)ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ?
    ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΙΣ ΠΑΤΡΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΕΙΝΟΥΜΕΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΥΓΕΝΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ!!!! ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΩΔΙΑ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 18:29 | Λουκόπουλος Νικόλαος

    ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

    Αυτή είναι η γενική πρόταση που έχω να υποβάλλω. Δεν πρόκειται να την αναλύσω εδώ γιατί το μέγεθος της ανάλυσης θα ξεπερνούσε το μέγεθος του σχολίου και θα άγγιζε τα όρια της διατριβής. Επειδή απευθύνομαι σε μορφωμένους ανθρώπους, θεωρώ πως άντιλαμβάνεστε και χωρίς ανάλυση τη σημασία και το περιεχόμενο των όρων. Το θέμα είναι αν αντιλαμβάνεστε και την αναγκαιότητά τους.

    Ευχαριστώ για το βήμα που μου προσφέρετε.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 17:52 | ΑΝΝΑ

    ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 17:32 | ΠΕΤΡΟΣ

    Γεια σας
    Θα ηθελα να πω και εγω μερικές προτάσεις γενικές αλλα και ειδικές σχετικά με το επάγγελμά μου (γιατρος)
    1. Δημιουργία βασης δεδομένων με ακίνητα , σκαφη, πολυτελή ΙΧ ,ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ , διασκεδαση σε καζινο, νυχτερινα κέντρα, ταξιδια αναψυχής, νοσηλεία σε ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ κλπ
    2. ΝΑ συμφωνίσουμε να ορισθή ελάχιστο τεκμαρτο εισόδημα για τον καθενα:
    π.χ. ανύπαντρος 12.000 τον χρόνο ,, ζευγάρι 16.000/χρόνο ,, με ένα παιδί 20.000/χρόνο,,, με δύο παιδιά 24,οοο/χρόνο κλπ. και μετά ας μας εξηγήσουν μερικοί πως τα καταφερνουν και ζουν με λιγότερο και πολυτερέστερα απο εμας που δηλώνουμε καποιο σεβαστο ποσο στην εφορια.
    3. Να γίνεται έλεγχος στους γιατρους τουλάχιστον μια φορα την πενταετια.
    (σε πολλούς γιατρούς δεν εχει γίνει ποτέ και ουτε πρόκειται να γίνη)
    3. Να καταργηθεί το δικαίωμα απόκτησης αυτοκινήτου με Leasing σε γιατρούς ιδιώτες γιατί το κράτος χάνει διπλά.
    Απο τον γιατρό που αυξάνει τα έξοδά του , και επειδή το αυτοκίνητο δεν ειναι στην κατοχή του δεν ελέγχεται η χρήση του υπέρπολυτελούς αυτοκινήτου , επίσης η εταιρία leasing δηλώνει και αυτή αυξημένα έξοδα γιατί υποτίθεται ειναι δικό της το αυτοκίνητο.
    (πχ. για ενα αυτοκινητο αξίας 50.000 ευρώ το κράτος χάνει τουλάχιστον 5.000 ευρω το χρόνο απο φόρους που θα πλήρωνε ο γιατρός).
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
    ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΚΑΡΦΩΜΑ (ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΑΡΤΕΜΗ ΜΑΤΣΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ)
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
    ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΒΆΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 17:31 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ

    Αγαπητοι κυριοι αρμοδιοι,
    Σαν Ελληνας πολιτης θα ηθελα να σας ευχαριστησω για την ευκαιρια που μου δινεται να εκφρασω τη γνωμη μου σε αυτο που λεγεται ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,Πραγματικα πιστευω οτι οποιο νομο και να παρετε δε θα μπορεσει ωα γινει πραξη απο τη στιγμη που ολοι σασ οι κρατικοι μηχανισμοι λαδωνονται,Οι εφοριακοι τα παιρνουν,Μαζευομε ολοι αποδειξεις σα τρελοι και στο τελος θα παει ο εφοριακος στον επιχειρηματια και θα παρει το φακελακι του και το κρατος θα παρει ψιχουλα,Οι πολεοδομοι θησαυριζουν καθημερινα ,οιγιατροι στα νοσοκομεια εχουν ταριφα, οι υπαληλλοι στα κτεο εκει να δεις μασες ολα τα σαραβαλα γινονται πορσε,πας στον ολπ να εκτελωνισεις ενα κοντεινερ 500 ευρω για να το εχεις σε 2 μερες αλλιως ο μηνας ειναι στο νερο,διπλωμα οδηγησης?αποστολη στο σπιτι με το αναλογο αντιτιμο βεβαια,οι τραβεστι και οι πορνες στις πιατσες τους κανονικα αφου τα εχουν σπρωξει στα αρμοδια οργανα της ταξης το ιδιο βεβαια και τα πρεζονια,ΟΦ σορ εταιριες με φιλετα ακινητα και περιουσιακα στοιχεια που τις εχουν οι ιδιοι πολιτικοι μας τελωνιακοι αρπαζουν οτι κυριολεκτικα βρουν.Εφοπλιστες ασυδοτοι που εχουν καταντησει νησια του αργοσαρωνικου αγωνη γραμμη[ΥΔΡΑ-ΣΠΕΤΣΕΣ]εποιχηρηματιες μολυνουν ποταμια θαλλασσες οτι βρουν αφου βεβαια λαδωνουν τι εχουν να φοβηθουν?Δικαστες φερεγγυοι δες συλληψη ψωμιαδη μετο πουρακι του,,,,και ,,,και εγω πρεπει να σας γραψω τι πρεπει να κανει το ΚΡΑΤΟΣ για να γινει ξανα ΚΡΑΤΟΣ,Εσεις πιστευετε οτι μπορει να γινει?Αν ναι τοτε καντε μας ξανα ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,οι πολιτες το θελουν εσεις μπορειτε?

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 16:51 | Κατρανης Νικόλαος

    εχω να καταθεσω αυτο το επισημο δημοσιευμα : ουδεν σχόλιον !
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=23571146

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 16:06 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    1) ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ . ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΙΣΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ .
    2) ΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΣΤΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ . ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΟΣ
    3)ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΑΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΙΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ .
    3) ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΛΟΓΙΣΤΕΣ.
    4) ΕΞΙΣΩΣΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ «ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ» ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Π.Χ. ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ 30 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟ ΕΦΟΡΙΑΚΟ ΄Η ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΚΕ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 16:21 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    1) ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΟ <> . ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΙΣΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ .
    2) ΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΣΤΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ . ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΟΣ
    3)ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΑΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΙΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ .
    3) ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΛΟΓΙΣΤΕΣ.
    4) ΕΞΙΣΩΣΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ «ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ» ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Π.Χ. ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ 30 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟ ΕΦΟΡΙΑΚΟ ΄Η ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΚΕ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 16:57 | Κώστας Γιαννακόπουλος

    Θεωρώ ότι ο τρόπος που προβάλλεται ως δήθεν συμμετοχή των πολιτών στήν διαμόρφωση μιάς πολιτικής για την κατάρτιση ενός Νομοσχεδίου είναι πλαστός και ψευτικος και αν μη τι άλλο δημαγωγικός,αφού οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και υπαγορευθεί άνωθεν εκ των προτέρων,κατα συνέπεια μόνο ένα σκοπό έχει να ξεγελάσει τον ανώνυμο πολίτη,ότι τάχα έχει εξουσία στα χέρια του κρίμα ….. Θα ήταν πιο σωστό αν είχαν αναρτηθεί στο διαδίκτυο προτάσεις ειδικών και της Κυβέρνησης και ο πολίτης να εξεφραζε την αποψίν του διότι οι εν λόγω προτάσεις προφανώς θα προήρχοντο απο ειδικούς με αποτέλεσμα και ο πολίτης να μαθαίνει κάτι απο εξειδικευμένες γνώσεις (οικονομικές) λέγοντας την αποψίν του και όχι όπως τώρα που περισσότεροι στο συνολό τους υποδεικνύουν γνώμες,οι οποίες καί αδύνατον να εφαρμοσθούν είναι και εκδίκηση έμπεριέχουν. Και ερωτώ εάν δύο εργαζόμενοι είναι ζευγάρι και υποβάλλουν κοινή ή χωριστή δήλωση και είναι μισθωτοί η συνταξιούχοι και έχουν εισόδημα απο 1300 ευρώ ό καθένας πιο θα ειναι το αφορολόγητο με αποδείξεις αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εμφανίζουν κατανάλωση η έξοδα γενικά πάνω απο 8000 έως 9000 ευρώ (υπέρ αρκετό νούμερο) και άντε ο ένας να καλυφθεί ό άλλος θά είναι ακάλυπτος κατά συνέπεια θα πληρώσει κάτι που δέν πληρωνε ώς τώρα αφού ίσχυε αφορολόγητο 12000 ευρώ γιά τον καθένα κάτι τέτοιο δεν φαινεται να έχει εξηγηθεί ώς τώρα καί τούτο(έκ του πονηρού αντιλαμβάνομαι) γιά σκεφθείται το… θά πληρώσουν φόρο και αυτοί που δεν πλήρωναν άν είναι ζευγάρι και μισθωτοί ή συνταξιούχοι έστω καί άν έχουν εισόδημα άπο 9000 εύρώ ο καθένας Κ Ρ Ι Μ Α !!! αλοίμονο σ αυτούς που δεν έχουν και χαρά σ αυτούς που τα’χουν …

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 15:38 | ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΕΙΜΑΙ 49 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
    ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΡΓΑΤΗΣ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΖΟΥΣΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΗΤΑΝ ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΈΚΛΕΒΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ? ΠΛΗΡΩΝΕ ΠΕΡΑΙΩΣΗ? ΛΑΔΩΝΕ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ? ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΨΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΚΛΕΦΤΕΣ Η ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΑΚΟΥΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.
    ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΣ ΘΕΣΠΙΣΟΥΜΕ ΑΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ
    ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΈΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ
    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΛΛΑ Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ .
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΣΟΔΑ – ΕΞΟΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ .
    ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΑ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΥΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΑΙΤΕΡΟΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ Η ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ. ΕΛΕΟΣ !!!
    ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ.
    Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΦΜ ΤΟΥ ΠΟΛΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ON LINE ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Η ΣΕ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΒΑΣΗ Η ΜΗΝΙΑΙΑ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΘΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΙΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΜΕΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ
    ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 15:10 | Hysolli Miri

    Τα μέτρα αυτά που λαμβάνει αυτή η κυβέρνηση, δεν έχουν σκοπό να μειώσουν το οικονομικό πρόβλημα του κράτους. Το κράτος πήρε δάνειο από την Ε.Ε. μόνο για να δώσει αυτά τα χρήματα στους τραπεζίτες με σκοπό την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Η κρίση δεν είναι οικονομική. Η κρίση είναι πολιτική. Τα υπάρχοντα κόμματα δεν μπορούν να βρουν διέξοδο από αυτήν την κρίση.
    Η πρόταση μου είναι να παραιτηθούν αυτοί που κυβερνούν αυτήν την χώρα και ο λαός να πάρει την εξουσία πραγματικά και όχι να συμμετέχει μόνο μέσω ηλεκτρονικών σχολίων που είναι ούτως ή άλλως αμφίβολο ότι θα ληφθούν πραγματικά υπόψιν.
    Το μέτρο που προτείνω να ληφθεί σχετικά με την φορολογία για να ξεφύγουμε από την οικονομική κρίση και να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι τα ακόλουθα. Το κράτος να μειώσει την χρηματική παροχή για πολεμικούς εξοπλισμούς και να παράσχει αυτά τα χρήματα για την υγεία, την παιδεία και γενικά για το δημόσιο. Το κράτος μπορεί να εξασφαλίσει τα χρήματα αυτά από τους οικονομικά ισχυρούς.

    Ευχαριστώ

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 15:17 | Τασιούλας Κώστας

    Πιστευω οτι το πρόβλημα της δωροδοκίας τόσο στα ΝΠΔΔ όσο στο ευρύτερο δημόσιο τομέα πρέπε να αντιμετωπίζετα μόνο από τη Δκαιοσύνη χωρίς καμία ανάμειξη υπηρεσιακών ή πειθαρχεικών συμβουλίων.
    Να προβλέπεται για το συγκεκριμένο αδίκημα άμεση εκδίκαση – έκδοση απόφασης και ο κυρώσεις να είναι πολύ αυστηρές (απόλυση από την υπηρεσία,έλεγχος πόθεν έσχες από διορισμού,δήμευση της περουσας).
    Ιδαίτερη προσδοχή πρέπει να δοθεί στους ελεγκτές εφοριακούς οι οποίοι με το πρόσχημα τυπικών παραλήψεων εκβιάζουν τους πολίτες για συμβιβασμό προς όφελός τους και του επιχειρηματία με μοναδικό χαμένο το δημόσιο.
    Τέλος προτείνω η εξέταση και εφαρμογή του πόθεν έσχες να αφορά και τα παρελθόντα έτη και όχι μόνο τα μετά το έτος 2010.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 15:39 | ΝΙΚΟΣ

    ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ.
    ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ:
    Α)ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    Β)ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΝΤΡΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑ 65
    Γ)ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΚΛΑΔΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ).
    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ,
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

  • 6 Ιανουαρίου 2010, 15:37 | ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

    ΚΥΡΙΟΙ,

    ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΜΕ ΛΥΠΗ ΟΤΙ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ 6% ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 30000 ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ «ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ» ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ, Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ..»και δεν θα υπάρξει καμία πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα»
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΟΙΠΟΝ,ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΘΩΣ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΛΟΓΙΚΗ?
    ΔΕΝ ΘΑ ΟΦΕΙΛΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ. ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ, ΙΣΩΣ «ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ» ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
    ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΜΑ:
    – ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ- ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΣΥ
    – ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΑΣΕΠ
    – ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ (ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΑΝ ΣΠΟΥΔΑΖΑ ΟΤΙ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΟΥ ΓΙΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΡΟΦΕΙΑ ΩΣ «ΦΤΩΧΟΣ»…ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΩΝ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΑ.
    ΚΛΠ.

    ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ.
    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ-ΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ:
    -ΠΛΗΡΩΣΑ ΦΟΡΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
    -ΠΛΗΡΩΣΑ ΕΤΑΚ- ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟ ΦΟΡΟ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ
    -ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΤΑΚ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟ 2010
    -ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΦΜΑΠ
    -ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ?