9) Ποιους από τους ισχύοντες φόρους στα ακίνητα θεωρείτε άδικους ή αναποτελεσματικούς; Γενικότερα ποιες αλλαγές θα προτείνατε στο σύστημα φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας;

Ποιους από τους ισχύοντες φόρους στα ακίνητα θεωρείτε άδικους ή αναποτελεσματικούς; Γενικότερα ποιες αλλαγές θα προτείνατε στο σύστημα φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας;

9) Ποιους από τους ισχύοντες φόρους στα ακίνητα θεωρείτε άδικους ή αναποτελεσματικούς; Γενικότερα ποιες αλλαγές θα προτείνατε στο σύστημα φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας;

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 11:29 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΞΕΞΙΟΥ

    ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΖΩΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΦΟΡΟΥΣ .
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ 80ΤΜ ΜΙΑΣ ΜΕΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 250ΤΜ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΤΗΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ…

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 11:41 | Ροβίθης Ιωάννης

    ΓΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ: Θα πρέπει να φορολογούνται όλα τα ακίνητα τα οποία αποφέρουν εισόδημα η να φορολογείται η υπεραξία τους , αν αποκτούν με τον χρόνο. Υπάρχουν ακίνητα, όπως αγροτεμάχια, παλαια σπίτια στα χωριά,οικοπεδάκια τα οποία αποκτήθηκαν από πατρική κληρονομια και όχι μονο δεν αποφέρουν εισόδημα αλλά με τον χρόνο αποκτούν παλαιότητα και φθορές που η υπεραξία πάει περίπατο. Πρέπει δηλ ο κάτοχος να οδηγηθεί στην πώλησή τους αφού δεν μπορεί να τα δυντηρήσει; Η μήπως ευπακούεται ότι από έναν ευκατάστατο γονεα θα προκύψουν και ευκατάστατα παιδιά.
    Βέβαια με τον όπο ΥΠΕΡΑΞΙΑ δεν εννοούμε την πλασματική υπεραξία που δίνουν οι εκάστοτε «λίγοι» πολιτικοί αυξάνοντας κατά το δολούν τις αντικειμενικές αξίας. Εννοούμε τις πραγματικές οι οποίες τα τελευταία χρόνια εδικά στα εκτός σχεδίου έχουν μείωση της τάξης του 50%.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 11:28 | ΜΑΡΙΑ

    ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΘΕΙ Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ.ΔΗΛΑΔΗ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΦΟΡΟΣ Η ΤΕΚΜΑΡΤΗ ΔΑΠΑΝΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΥΤΗ.Π.Χ ΑΛΛΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 150ΤΜ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ 5 ΚΑΙ 6 ΑΤΟΜΑ (ΠΑΤΕΡΑΣ-ΜΗΤΕΡΑ-ΤΕΚΝΑ-ΠΑΠΟΥΣ ΓΙΑΓΙΑ ΚΛΠ)ΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ.ΒΕΒΑΙΑ Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΣΥΝΗΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 10:44 | Ευαγγελιστας Ιωσηφ

    Σκοπός του επαναπροσδιορισμου του τροπου φορολογησης ακινητης περιουσιας θεωρω οτι ειναι η αμεση και προσαρμοσμενη αυξηση των αντικειμενικων αξιων ετσι ωστε να πλησιαζουν τις πραγματικες εμπορικες αξιες με κλιμακες ανα περιοχη βασισμενες στην ανα τοπο αναπτυξη. Παραλληλα εφοσον γινει αυτο να πεσουν και τα ποσοστα φορολογησης σε χαμηλοτερα ποσοστα (π.χ. 3% 4% επι της πραγματικης αξιας των ακινητων. Ετσι οταν σε μια περιοχη η αξια ενος ακινητου ειναι οντως και εμπορικα χαμηλη, περιοχη στην οποια θα μπορει να αγορασει ενας μεσος αστος θα πληρωνει λιγοτερο φορο αναλογικα με εναν που θα αγοραζει σε ακριβοτερες περιοχες οπου παλι αναλογικα ο φορος εστω και στο 4% περιπου θα ειναι αυτος που πρεπει σε συνδυασμο με την πραγματικη αξια του ακινητου. Δεν επιτρεπεται να υπαρχουν ακινητα που πωλουνται σε διαφορες περιοχες μεχρι και 2-3.000.000 ευρω και η αναγραφομενη αντικειμενικη αξια στο συμβολαιο να ειναι 80.000 – 150.000 κλπ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 10:43 | ΓΙΑΝΝΗΣ Μ.

    Η ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ
    ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ,ΑΛΛΑ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΚΠΙΠΤΟΝΑΙ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΟ 2009 ΚΑΙ 2010(ΣΩΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ,ΟΣΟΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΑΚΙΝΗΤΟ Η ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ,ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ (ΗΤΟΙ ΘΑ ΞΑΝΑΕΛΕΓΧΘΟΥΝ-ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΝ).ΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΟΡΟΥΣ.
    ΘΕΩΡΩ ΑΔΙΚΗ ΤΗ ΜΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ
    ΜΕ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΕ ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ(ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ).ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΑΔΗΛΩΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ-ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΣΑΝ ΕΞΟΔΑ (ΑΠΟ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ) ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ.ΠΧ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 13.000
    ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ 2.000 ΔΕΚΟ, 1.000 ΛΑΙΚΗ,2.000 ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΙΧ ,3.000 ΤΟΚΟΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ (ΚΑΙ SUPER MARKET ΜΕΣΑ) ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 10:50 | ΚΛΠ

    Ο δικαιότερος φόρος για τα ακίνητα είναι ένας σημαντικός φόρος υπεραξίας, ο οποίος θα εισπράττεται κατά τη μεταβίβαση του ακινήτου (τη στιγμή δηλ. που πραγματοποιείται το εισόδημα). Είναι βεβαιωμένο ότι στην Ελλάδα οι μικρές ή μεγαλύτερες περιουσίες γίνονται με την εκμετάλλευση της αφορολόγητης υπεραξίας της γης. Θυμηθείτε το ρητό «ποτέ κανείς δεν έχασε αγοράζοντας γη.»

    Παραδείγματα:

    1. Μικρό, πατρογονικό χωραφάκι άξιζε κατά τη στιγμή της κτήσης του 10, αλλά λόγω τουριστικής ή άλλης ανάπτυξης, η τιμή του σήμερα είναι 100. Η διαφορά 100-10=90 (ο σωστός υπολογισμός θα λαμβάνει βέβαια υπόψη του τον πληθωρισμό), για την οποία τίποτα δεν επένδυσε ο κάτοχος του, παραμένει αφορολόγητη. Δείτε τη συμβαίνει στις παραθαλάσσιες περιοχές.
    2. Διαμέρισμα ή μαγαζί αυξάνει κατά τάξη μεγέθους την αξία του είτε γιατί απέναντι έγινε πάρκο, ή πέρασε δρόμος, ή έγινε σταθμός μετρό, κοκ.. Τον κοινωνικό αυτόν πόρο νέμεται αποκλειστικά ο ιδιοκτήτης, που ισχυρίζεται αφελώς «πήρε αξία το ακίνητο». Δεν θα έπρεπε να ωφελείται και αυτός που έδωσε αξία στο ακίνητο, δηλ. η κοινωνία?

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 10:12 | Δρ Βαγγέλης Α. Μπούρμπος

    Η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας θα πρέπει γίνεται μια φορά.

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 09:30 | ΤΑΣΟΣ ΙΑΤΡΟΥ

    Σχετικά με τους κατόχους τίτλων δασικών οικοπέδων. Δεν πρέπει να υπάρξει συνολική ρύθμιση, αντί της εξάρτησης των δικαιούχων από τα δικαστήρια?

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 09:54 | Πεταλάς Αναστάσιος

    1. Όλα τα ακίνητα φορολογούνται αναλογικά σε όποιον και αν ανήκουν (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) χωρίς καμία εξέραιση.
    2. Η φορολογία γίνεται με τιμαριθμικά αναπροσαρμοζόμενη κλίμακα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών που και αυτό αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνο.
    3. Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο απαλάσετε φόρο ακίνητης περιουσίας αντικειμενικής αξίας 125.000 € (αναπροσαρμόζόμενο κάθε χρόνο). Έτσι για παράδειγμα τετραμελής οικογένεια θα απαλάσεται για 500.000 €.
    4. Κλίμακα φορολόγησης:
    0-125.000 € 0%
    125-250.000 € 0,1 %
    250-500.000 € 0,15%
    500-750.000 € 0,2 %
    750-1.000.000 € 0,25%
    1.000.000 € και άνω 0,3%

  • 30 Δεκεμβρίου 2009, 00:53 | Γ.Λ

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΑ ΕΞΗΣ ΔΥΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ (ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ )ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 1.ΟΤΑΝ ΕΒΓΑΛΑ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΝΑ ΧΤHΣΩ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΛΗΡΩΣΑ ΚΑΙ ΤΣΜΕΔΕ ΓΙΑΤΙ; 2.OTAN TO ΠΟΥΛΗΣΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΛΗΡΩΣΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΤΙ;;;ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΑΜΕΙΟ ΟΑΕΕ (ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ)ΛΕΠΤΟ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΥΓΕΙΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ)ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΧΑΡΙΝ ΝΟΜΟΘΕΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΗΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ Η ΙΣΧΥΡΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ. ΤΕΛΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΡΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:12 | ΞΕΝΟΣ ΝΙΚΟΣ

    εχω το ιδιο εισοδημα με καποιον συμπολιτη μου.
    εγω κατοικω σε ιδιοκτητο σπιτι, αυτος πληρωνει ενοικιο.
    ποιος εχει μεγαλυτερη φοροδοτικη ικανοτητα ?
    η ιδιοκατοικηση ειναι εισοδημα ή οχι ?
    ιδου η Ροδος………

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 22:22 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΠΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΙ.ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:28 | ΚΩΣΤΑΣ ΣΓΟΥΡΑΣ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΟΠΩΣ: ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΗΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΦΟΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ «ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ» ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ.
    ΤΟ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΕΙΜΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΑΡΗ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ, ΔΗΛΑΔΗ «ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ».

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 20:44 | ΓΡΗΓΟΡΗΣ Π.

    Είναι απαράδεκτο να μεταβιβάζει κάποιος ακίνητο και να πληρώνει ταμείο νομικών. Θα προτιμούσα να πλήρωνα το ποσό αυτό υπέρ του ταμείου μου, το οποίο επίσης παραπαίει

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 19:07 | Αργυρώ

    ο ΦΟΡΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΑΤΟΣ είναι καταχρηστικός και λυστρικότατος.
    Στην αυστηρότερη εκδοχή του πρέπει να είναι 10% για πώληση εντός τής 5ετίας ,5% για πώληση ενός 5-15ετίας και 0% για περεταίρω .
    Απαραίτητο δε να καταβάλλεται μετά τήν σύναψη του συμβολαίου για να μην έχουμε γραφειοκρατικές καθυστερήσεις επιστροφής ή εκβιαστικές λογικές σέ περίπτωση ακύρωσης συμβολαίου »την τελευταία στιγμή».

    Για τα ακίνητα αδείας μετά την 1-1-2006 να βρεί τρόπο η Εφορία να αποδίδεται ο ΦΠΑ από τόν κατασκευαστή προιόντων των εργασιών κατασκευής έτσι ώστε να μήν μετακυλύεται το κόστος στον τελικό αγοραστή.

    Το Τέλος Συναλλαγής να καταργηθεί.

    Ο Φόρος μεταβίβασης νά μην ξεπερνά σ΄όλες τίς περιπτώσεις το 5% όπως συμβαινει σ΄όλη την Ευρώπη.

    Να παραμείνει η απαλλαγή φορολόγησης πρώτης κατοικίας μέχρι 200τμ ανεξαρτήτου περιοχής.

    ΝΠΔΔ,Δημόσιο, Εκκλησία,ΟΤΑ να φορολογούνται όπως και τα φυσικά πρόσωπα.

    Γενικώςμ η Ακίνητη περιουσία του Πολίτη πρέπει να πάψει να θεωρείται η εύκολη λύση φορολόγησης. Το ελλ. κράτος οφείλει να υιοθετήσει τήν αποτελεσματικότητα των ευρωπαϊκών κρατών στην φορολόγηση, απευθυνόμρνο διεξοδικά στο μεγάλο κεφάλαιο .

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 19:41 | ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ

    Είμαι κάτοικος εξωτερικού (Αργεντινής), κληρονόμησα από τη γιαγιά μου 25% οικοπέδου στη Δάφνη Αθηνών 200 μ2, αντικειμενικής αξίας 50000 Ε. Θεωρούμε μεγαλοκτηματίας γιατί με βάση το νόμο ΜΑΠ πληρώνω 50 Ε το χρόνο. Ούτε εισόδημα έχω ούτε μπορώ να το πουλήσω.
    Προταση να απαλλάσονται και τα οικόπεδα μέχρι 600000 και όχι μόνομοι κατοικίες
    ευχαριστώ
    Α.Βογιατζάκη

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 19:19 | ΠΑΝΟΣ

    Γιατί «κλέβει» ο Έλληνας την εφορία ;

    ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ !

    ΑΠΛΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ….

    Η ποιο σωστά, το βάρος τον επιπτώσεων της πράξεως του, και τα ποσοστά του ρίσκου του να τον πιάσουν να είναι τόσο μεγάλα, που να μην διανοείται ο μέσος Έλληνας να αποκρύψει το παραμικρό.

    (Δεν χρειάζεται να ανακαλύψετε την Αμερική , απλά δείτε τι κάνουν σε άλλες χώρες όπως για παράδειγμα η Γερμανία )

    Απλά είναι τα πράγματα κύριοι .
    Όχι άλλο λαϊκισμό όχι άλλο χάϊδεμα αυτιών …

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 19:38 | Παπουτσής Δημήτριος

    1)Τα ακίνητα μιας κατασκευαστικής επιχείρησης που παραμένουν απούλητα δεν πρέπει να υπόκεινται σε φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΦΜΑΠ)για όσο διάστημα θεωρούνται ως εμπόρευμα (π.χ. 7 χρόνια από την έκδοση της οικ. αδείας και εφ’ όσον δεν χρησιμοποιούνται).
    2) Για τον προσδιορισμό της έκτακτης εισφοράς θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη τα φορολογητέα εισοδήματα των 2 ή και των 3 τελευταίων ετών, ούτως ώστε να αποτυπώνεται η πραγματική οικονομική κατάσταση του φορολογούμενου για το σωστότερο καταλογισμό της έκτακτης εισφοράς.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 18:59 | Δημήτρης Καρράς

    Τα ακίνητα αποτελούν στόχο της εκάστοτε κυβέρνησης προκειμένου να εισπραχθούν έσοδα απο διάφορους φόρους & επιβαρύνσεις.
    Είναι όμως εντελώς παράλογο για ένα ακίνητο να πληρώνεις ακόμα και ΔΥΟ φορές για το ίδιο πράγμα, π.χ. ΕΤΑΚ ή ΦΟΡΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ και ταυτόχρονα ΤΑΠ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ και ταυτόχρονα ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ…
    Είναι επίσης παράλογο να πληρώνεις υποχρεωτικά παράσταση δικηγόρου όταν είσαι ο πωλητής του ακινήτου(!).
    Επίσης, θα πρέπει να καταργηθούν όλες η μη ανταποδοτικές επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων στις μεταβιβάσεις. π.χ. Το υποφυκοφυλάκειο Αθηνών χρεώνει στις μεταγραφές των συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων ακόμα και ποσά που αφορούν κάποιο ταμείο των δημοσιών υπαλλήλων!!! Έλεος πια…

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 17:03 | ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΓΕΛΗΣ

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:57 | Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος

    Θα πρότεινα την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας όπως φορολογείται η κατοχή εταιριών, καταθέσεων, μετοχών κτλ. Δηλαδή όπως φορολογούνται όλες η μορφές κεφαλαίου και περιουσίας.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:23 | Κατερίνα

    Τα ακίνητα λογικό είναι να φορολογούνται, εφ΄όσον αποφέρουν εισοδήματα, είτε μέσω ενοικίου, είτε μετά από πώληση.

    Διότι έστω ότι έχω 3 ακίνητα εκ των οποίων το ένα το απέκτησα με δάνειο, και τα άλλα δύο από κληρονομιά, αλλά δεν τα εκμεταλλεύομαι και ως εκ τούτου, δεν μου αποφέρουν εισόδημα.

    Αντίθετα, πληρώνω χρήματα για την συντήρησή τους, δηλαδή αντί για έσοδα μου δημιουργούν ΕΞΟΔΑ !

    Με ποιά λογική θα έπρεπε να φορολογηθώ για κάτι από το οποίο δεν εισπράττω ?

    **Αν το ενοικιάσω, ναι να πληρώσω φόρο.
    **Αν το πωλήσω, ναι να πληρώσω το αναλογούν ποσό στην Εφορεία.
    Διαφορετικά, δεν θεωρώ ότι υπάρχει λογική στην φορολόγηση ακίνητης περιουσίας.

    Ευχαριστώ,

    ***

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:31 | greg

    περα απο ενα στανταρ φορο στις μεταβιβασεις ακινητων(αναλογα την περιπτωση βεβαια ,εμπορικο ακιν.,κατοικια,γονικη παροχη,κ.λ.π)και αυτο το Τ.Α.Π στους δημους ολοι οι αλλοι φοροι στα ακινητα ειναι ΑΔΙΚΟΙ-ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ κ.λ.π,απο αυτα που ακουγωνται τελευταια φενεται να πηγενεται πολυ αριστερα σαυτο το θεμα και αυτο δεν ειναι καλο!.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 16:28 | ΜΑΝΩΛΗΣ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΕΤΑΚ ΜΑΣ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ,ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ[ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΦΠΑ Κ.Τ.Λ],ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΟΥΜΕ’Η ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΝΑ ΣΗΣΤΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΣΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:38 | Νίκος – Θεσσαλονίκη

    Να μην πληρώνει τον ΤΑΠ ο ενοικιαστής.
    Να καταργηθεί ο φόρος κληρονομιάς.
    Να καταργηθούν φόροι που αφορούν μη αξιοποιήσιμη ακίνητη περιουσία. Να καταργηθεί η καταβολή Δημοτικών Τελών βάση τετραγωνικών.
    Κατάργηση της καταβολής Ταμείου Νομικών στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Να καταβληθούν ΦΑΠ από όλους τους εργολάβους κατόχων απούλητων διαμερισμάτων.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 15:52 | ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό Γ.Α Παπανδρέου για τη δυνατότητα που μου δίνει μέσα από την Ανοικτή Διακυβέρνηση να εκφράσω την άποψή μου για θέματα που σχετίζονται με τη ποιότητα ζωής του Έλληνα Πολίτη.Τη ρύθμιση που θα ήθελα να προτεινω είναι η έκπτωση από το συνολικό οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα της συνολικής δαπάνης για τόκους στεγαστικού δανείου που αφορά αγορά πρώτης κατοικίας.
    Με απεριόριστη εκτίμηση.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 14:53 | sofia dimitriou

    σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτο να αλλάζει το φορολογικό καθεστώς κάθε χρόνο. πρέπει ο καθε πολίτης να δύναται να ξέρει τι ισχύει και μ αυτό να πορεύεται.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:52 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ

    Θεωρώ ότι το θέμα με τη φορολόγηση των ακινήτων έχει πραγματικά «ξεφτιλιστεί» στη χώρα μας. Λόγω ανικανότητας όλων των κυβερνήσεων, τα ακίνητα και οι κάτοχοι τους είναι οι εύκολες πηγές φορολογικών εσόδων και επιβολής νέων φόρων(όπως και οι μισθωτοί – συνταξιούχοι).
    Βέβαια για κάποιο λόγο αυτή η «ανικανότητα» έχει ως μόνα θύματα την πλειοψηφία των απλών πολιτών δεδομένου ότι ακίνητα Εκκλησίας, εταιρειών (που δεν έχουν σχέση με τη δρατηριότητα της), Off shore κλπ ξεφεύγουν πληρώνοντας είτε λίγα είτε και τίποτα ακόμα!!!
    Πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική επιβολής «ποινής» κατοχής ακινήτων. Φόρο κανονικά πληρώνουμε για ό,τι μας αποφέρει οποιασδήποτε μορφής έσοδο και μόνο (ειδικά για τις γονικές παροχές – κληρονομιές δεδομένης της ιδιάζουσας μορφής τους, αν και πάλι ουσιαστικά είναι μία μορφής αγοραπωλησία, θα μπορούσε να υπάρχει μία πιο «ελαφριά» μεταχείριση).
    Κατά τα άλλα, φορολόγηση μόνο σε περίπτωση εσόδου (πώληση, ενοίκιο, οποιασδήποτε μορφής οικονομική εκμετάλλευση κλπ).
    Η κατοχή θα πρέπει να αποτελεί εργαλείο σύλληψης της φοροδιαφυγής και μόνο (πχ. πλήθος, μέγεθος, αξία ακινήτων).

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 13:50 | ΚΟΛΟΜΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΥΣ ΟΤΑ Κ.Λ.Π. ΓΙΑ ΠΛΑΤΕΙΕΣ – ΠΡΑΣΙΝΟ – ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ Κ.Λ.Π.,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ Η ΡΥΜΟΤΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ(ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΥΠΟ ΑΠΟΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΑ), ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΩΛΗΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΙΚΟ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:35 | ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠ. ΜΑΡΤΣΕΚΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ Α

    1.ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΜΑΠ, ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ
    ΕΣΤΩ ΤΩΝ ΑΠΑΛΛΑΓΩΝ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
    (ΟΥΤΕ ΧΑΡΤΟΣΗΜΑ-ΟΥΤΕ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΡΤ ΚΛΠ)

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:06 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ,ΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΙΡΙΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ;ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΦΠΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ;ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΛΗΓΕΙ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ Μ’ ΑΥΤΗ;ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΦΠΑ;ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΟΠΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΤΟΧΕΣ,ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ,ΕΞΑΓΩΓΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΚΛΠ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΙΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΩ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ,ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ.ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Ο ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!!!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:32 | Αναστάσιος Δουλκαρίδης

    Κύριε Υπουργέ,
    εάν θέλετε να ‘πατάξετε τη φοροδιαφυγή στις ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ και να γεμίσετε τα ταμεία του κράτους με χρήματα από τα πρόστιμα, αλλά και κάθε χρόνο να εισπράττετε πολύ περισσότερα από το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας καθώς και οι ΟΤΑ από Δημοτικά Τέλη, στείλτε αξιόπιστα συνεργεία να εμβαδομετρήσουν σωστά τις μονοκατοικίες[ τις επαύλεις και όχι τις παράγκες των φουκαράδων]. Θα διαπιστώσετε ότιη συντριπτική πλειοψηφεία ‘εχει εκδ’οσει άδεια π.χ. για εκατό τ.μ. και έχει κτ’ισματα πολλαπλασίων τ.μ. Με το σχετικό λάδωμα πήραν ΔΕΗ ΟΤΕ κλπ και φυσικά στο Ε9 δηλώνουν τα τ,μ, της άδειας. Ακόμη και όσοι έχτισαν τα τ.μ. της άδειας =ξέχασαν = να δηλώσουν υπόγεια και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Επειδή είναι χρονοβόρα πολύ η διαδικασία προτείνω , μόλις τα συνεργεία πιάσουν μερικές τρανταχτές περιπτώσεις , να ανακοινωθούν τα πρόστιμα από τα ΜΜΕ και να ορίσετε προθεσμία π.χ. ενός μηνός να δηλώσουν όσοι ενδιαφέρονται τις διαφορές σε τ.μ. με δ’ελεαρ τη μείωση του προστίμου.Βέβαια επειδή θα βρεθούν =έξυπνοι= που θα δηλώσουν μικροδιαφορές να τονίζεται σε όλους ότι ανεξαρτήτως δήλωσης πάλι θα ελεγχθούν κάποια στιγμή και για τη τυχόν διαφορά θα πληρώσουν αυξημένο πρόστιμο. Και κάτι τελευταίο κ. Υπουργέ. ΜΗ σας διαφεύγει ‘οτι αυτοί από τους οποίους θα εισπράξετε τα πρόστιμα είναι οι έχοντες και κατέχοντες και δε θα λείψουν τα χρήματα ούτε απ αυτούς αλλά ούτε και από την αγορά. Τολμήστε κ. Υπουργέ. Εδώ δεν υπάρχει Πολιτικό Κόστος, αλλά αντίθετα θα υπάρξει ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:43 | christos

    ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ-ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ. ΩΣΤΟΣΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΩΣΤ.ΔΗΛΑΔΗ Ας ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ 300 ΤΜ. ΚΑΙ ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΛΕΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΤΜ ΘΑ ΦΟΡΟΛΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ. ΩΣΤΟΣΟ ΕΑΝ ΕΓΩ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ( ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ) ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΘΑ ΦΑΙΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!!!!! ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ::::::::::; ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΛΛΑ ΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΑΝ ΠΑΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΕΚΑΛΗ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΤΣΙ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΥΛΕΤΑΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Η OFFSHORE.. ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΓΗΣΕΤΕ;;;
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΕΤΕ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 12:35 | ΦΩΤΗΣ

    Την εύκολη λύση για την εξοικονόμηση εσόδων από κάθε κυβέρνηση, αποτελεί η φορολόγηση, με διαφορετικούς κάθε φορά τρόπους, των ακινήτων.
    Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψιν σας ότι τα ακίνητα χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες!! Σ΄αυτά που αποδίδουν εισόδημα και αποφέρουν πλούτο στον ιδιοκτήτη και σ’ αυτά που δεν αποφέρουν εισόδημα. Όπως εφαρμόστηκε στην περίπτωση της έκτακτης εισφοράς για την εκκλησία, στην οποία επιβλήθηκε μόνο στα ακίνητα που της αποφέρουν εισόδημα.
    Τα ακίνητα αυτά μπορούν να συνεισφέρουν γενναία στο κράτος όταν πουληθούν και βάσει της υπεραξίας που θα αποφέρουν στον πωλητή ή εάν μεταβιβαστούν-κληρονομηθούν σε εκτός πρώτου βαθμού συγγένειας(παιδιά). Σε αντίθετη περίπτωση, οι συνέπειες θα είναι η ισοπέδωση της κτηματαγοράς, η πώληση των ακινήτων στις πολυεθνικές ή η μεταφορά της ελληνικής γης στους ξένους.
    Αυτό προυποθέτει ο φόρος μεταβίβασης να πληρώνεται από τον πωλητή μαζί με το σχετικό φόρο υπεραξίας από την απόκτηση του αφού φυσικά έχει υπολογιστεί και η τιμαριθμοποίηση.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 11:53 | ΝΙΚΟΣ

    Αν και δεν αποτελεί ακίνητο προτείνω να προστεθούν και τα πάσης φύσεως πλεούμενα, δηλαδή πλοία φέρυ μπότ και σκάφη, στην περιουσία κάθε φυσικού ή νομικού προσώπου και να εφαρμοστεί στο σύνολο της περιουσίας τους η εισφορά ή ο φόρος. Επίσης στην περιουσία θα πρέπει να προστεθούν και οι καταθέσεις κάθε μορφής (προθεσμιακές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια).
    Τέλος για συνολική περιουσία πάνω από ένα όριο θα πρέπει να εφαρμοστεί πόθεν έσχες.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:49 | Κώστας Μαυρίδης

    Ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να έχει στόχο την μεσαία τάξη που ούτως ή άλλως φέρει τα μεγαλύτερα φορολογικά βάρη. Ας φορολογηθούν οι επιχειρήσεις με τα υπερκέρδη και τα φυσικά πρόσωπα με περιουσία άνω των 2.000.000 ευρώ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:49 | Κώστας Μαυρίδης

    Οι φόροι κληρονομιάς και γονικής παροχής είναι κοινωνικά άδικοι. Μια οικογένεια πρέπει να εξοντωθεί οικονομικά ξεπουλώντας μέρος της περιουσίας για να πληρώσει αυτούς τους φόρους. Και όλα αυτά για να γίνει το αυτονόητο να μεταβιβαστεί δηλαδή η περιουσία από γενιά σε γενιά.
    Τ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:27 | Δρ Γεωργιος Γιαννιτσιωτης

    Πρέπει το κράτος να καταλάβει ότι χωρίς κτηματολόγιο δεν μπορεί να νομοθετήσει σωστά οτιδήποτε αφορά στην ακίνητη περιουσία καθώς δεν έχει εικόνα της φορολογητέας ύλης.

    ΦΑΥ, ΕΤΑΚ κινούνται προς μια ενιαία φορολογική λογική από την οποία δεν πρέπει να εξαιρείται η Εκκλησία και οι Μονές («Βατοπαιδίου») όταν πωλούν-μεταβιβάζουν ακίνητα σε τρίτους (πλην του Κράτους).

    Με την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου και την μείωση των εξόδων μεταβίβασης ακινήτων (συμβολαιογραφικά, μηχανικών κλπ.) μπορεί το κράτος να καταργήσει τον φόρο μεταβίβασης επιβάλλοντας απλώς ΦΠΑ (αντιμετωπίζοντας το ακίνητο ως προϊόν πωλούμενο στην αγορά) επί του τιμήματος χωρίς άλλη απαίτηση.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:16 | Κώστας Αισιόπουλος

    -Κάθε γονική παροχή και κληρονομία επιβαρύνεται, πλην των άλλων, και με εισφορά 0,775% υπέρ του Ταμείου Νομικών.
    -Θα τολμήσει κάποια έντιμη κυβέρνηση να καταργήσει αυτόν τον άδικο «φόρο υπέρ τρίτων» ;
    -Μήπως το θέμα της κατάργησης αυτής θα πρέπει να περιληφθεί στο αναμενόμενο νομοσχέδιο αύξησης του φόρου κληρονομιών και γονικών παροχών ;

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:34 | ΠΕΤΡΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

    Αυξηστε τις αντικειμενικές αξίες στα επίπεδα των εμπορικών, αλλά μειώστε συνχρόνως:
    1. Το Φ.Π.Α. στις μεταβιβάσεις των νέων οικοδομών από 19% σε 10% Π.Χ.
    2. Τα ποσοστά των αμοιβων των δικηγόρων στα συμβόλαια και δώστε την δυνατότητα να μην παρίσταντε υποχρεωτικά και μάλιστα δύο Δικηγόροι.
    3. Τις αμοιβές των συμβολαιογράφων.( Με οποιονδήποτε δίκαιο τρόπο)
    Με τον τρόπο αυτό θα εκλήψει η στρεβλή κατάσταση να χρυσοπληρώνονται όλοι οι ενδιάμεσοι και το κράτος να εισπράτει πάνω σε χαμηλές τις περισσότερες φορές πλασματικές αντικειμενικές αξίες. Επι πλέον θα δωθεί και ώθηση στην οικοδομική δραστηριότητα με ότι αυτό συνεπάγεται.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 10:46 | Τρυφωνίδης Πάσχος

    Για να παταχθεί η παραοικονομία στην νέα οικοδομή, πρέπει να αναθεωρηθεί το ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ,(ορίζεται με την Έκδοση της οικοδομικής άδειας από την πολεοδομία) ώστε με την έκδοση της οικοδομικής άδειας του κτίσματος να υποχρεωθεί ο κατασκευστής να πέρνει τιμολόγια, αποδειξεις, τιμολόγια παροχής υπηρεσιών για όλες τις εργασίες που γίνονται στην οικοδομή, από την έκδοση της άδειας, την εκσκαφή μέχρι π.χ. τα κουρτινόξυλα.
    Θα πρέπει βέβαια να ληφθούν υπ΄ όψη η χρήση, ο χρήστης, το μέγεθος, και το πού κατασκευάζεται το κτίσμα (χωρίο, πόλη, συνοικία).
    Σήμερα το κόστος αυτό καλύπτεται από μικρό ποσοστό δαπανών για την ανέγερση μιάς οικοδομής.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:36 | Αθανασάκης Αντώνης

    Ένας δημόσιος υπάλληλος έχει στην ιδιοκτησία του ένα διαμέρισμα αλλά επειδή εργάζεται σε άλλη περιοχή το ενοικιάζει. Τα χρήματα που εισπράττει τα δίνει (το ίδιο ποσό) ως ενοικιαστής στην περιοχή που εργάζεται. Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο φορολογείται με 40% το ποσό που εισπράτει αλλά δεν απαλλάσσεται με το αντίστοιχο ποσό για τα ίδια χρήματα που πληρώνει.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:57 | Α.Σ.

    Κύριε Υπουργέ,

    Ένα μόνο σχόλιο καθώς οι «προλαλήσαντες» με έχουν καλύψει. Είναι δυνατόν με το ΕΤΑΚ να πληρώνεται διπλά και τριπλά φόρος για το ίδιο ακίνητο; (π.χ. σε περίπτωση γονικής παροχής που πληρώνει και ο γονέας και το τέκνο) Είναι κατάφορη αδικία!!!

    Ευχαριστώ.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 09:39 | Αλαμάνος Χαρίλαος Νικολάου

    Αυτοι οι οποιοι εχουν 1 ή 2 ή 3 ή οσα έχουν ακίνητα θεωρω ότι δεν είναι εγκληματιες οπως ορισμενοι λαικιζοντες θελουν να τους παρουσιάζουν.Ομως θεωρώ άδικο απο το κράτος η είσπραξη ενος ενοικίου να υπολογίζεται εξ ολοκλήρου στο εισόδημα τη στιγμη που για διαφόρους λόγους (διορισμος σε άλλη πόλη ή ενοικίαση άλλης κατικοίας πλησίον της εργασίας σου) ξοδευεις για ενοικίαση κατοικίας. δικαιο θεωρω τα εσοδα μειον τα εξοδα ενοικίων.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 08:31 | στέλλα

    Για μπορέσει αυτό το φτωχό κράτος, των ευημερούντων όμως, κατά κανόνα πολιτών,να φορολογήσει την ακίνητη περιουσία, θα πρέπει πρώτα να δηλωθεί από τους κατέχοντες. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να τελειώσει αυτό το κτηματολόγιο επιτέλους, και οτιδήποτε δεν δηλωθεί να περιέλθει αυτόματα στο δημόσιο.Να παραμείνει το ΕΤΑΚ, για όλα τα κτίσματα και τα οικόπεδα. Για τα αγροτεμάχια δε να πληρώνουν ΕΤΑΚ, όσοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και συνάμα να δοθούν δάνεια σε νέα παιδιά να αγοράσουν την αγροτική γη, και να φύγει από τα χέρια των τσιφλικάδων.
    Να γίνει αναδιάρθρωση των αγροτικών καλλιεργιών, να γυρίσουν τα παιδιά στην επαρχία, και να μην ερημώσει η ύπαιθρος.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 08:54 | Νικόλαoς Λαάρης

    Θεωρώ ότι ο ΦΜΑΠ είναι άδικος, εφόσον στοχεύει σε ακίνητα που δεν αποφέρουν εισόδημα. Χωρίς αμφιβολία ο κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου θα επιθυμούσε να εκμεταλλεύεται τα ακίνητά του, αλλά η έλλειψη κεφαλαίου για την επισκευή/ολοκλήρωση ενός ακινήτου, αλλά και ζήτησης εκ μέρους της αγοράς (κυρίως για τα αγροτεμάχια), δεν καθιστά δυνατή την εκμετάλλευση. Σε κάθε περίπτωση, η φορολόγηση μη αξιοποιημένων ακινήτων μειώνει τις πιθανότητες ο ιδιοκτήτης να συγκεντρώσει το απαιτούμενο κεφάλαιο για επένδυση σε αυτά, και τη δυνατότητα του κράτους να εισπράξει μελλοντικούς φόρους εισοδήματος.

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 08:12 | Δουδουνής Δημητριος

    ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (ΑΕΕΑΠ) ΑΠΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΟΡΟ. ΟΥΤΕ ΕΤΑΚ, ΦΜΑΠ, ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΦΠΑ, ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ.

    ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΙΔΡΥΣΕΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΩΣΤΕ ΤΟ ΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΝΑ ΕΚΠΙΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ Η ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ.

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 03:56 | Θεμιστοκλής

    ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΔΙΚΟΣ (ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ) ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Φ.Π.Α. ΣΤΑ ΝΕΟΔΜΗΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:56 | ΛΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Θεωρώ άδικους όλους τους φόρους για τις ΔΕΚΟ που στρέφονται γύρο απο τα ακίνητα. Επίσης το ΕΤΑΚ ή έστω όπως είναι σήμερα.
    Είναι άδικο να πληρώνουν σε μόνιμη βάση οι μικρομεσαίοι και οι μισθωτοί-συνταξιούχοι και αυτοί που πραγματικά ΕΧΟΥΝ να την γλυτώνουν με διάφορα «κόλπα». ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!! Ας πάρει κάποιος το πολιτικό κόστος, ίσος στο τέλος να βγει και κερδισμένος!

  • 29 Δεκεμβρίου 2009, 01:11 | Αριαδνη Χατζακη

    Θεωρω αδικο να πληρωνει καποιος φορο, ειτε αυτος λεγεται ΕΤΑΚ ή ΦΜΑΠ σε ενα οικοπεδο το οποιο το εχει δεσμευσει το ιδιο το ελληνικο δημοσιο εδω και πολλα χρονια και που αδυνατει να το αποδεσμευσει ή να το αποζημιωσει στον ιδιοκτητη του.

    Πρεπει πρωτα απο ολα το ελληνικο κρατος να ειναι σωστο απεναντι στους πολιτες του, και να μην τους ταλαιπωρει στα γραναζια της γραφειοκρατιας και της ανοργανωσιας…. πχ κανουμε ενταξη μιας περιοχης στο σχεδιο πολεως, δεσμευουμε εκτασεις για δημιουργια κοινοχρηστων/κοινοφελων σκοπων για δεκαδες χρονια, αδυνατει το κρατος να αποζημιωσει τους πολιτες, τους κρατα ΟΜΗΡΟΥΣ και ΕΡΜΑΙΟΥΣ ενος αδικου συστηματος και δεν τους προστατευει το δικαιωμα τους στην περιουσια…. ΑΛΛΑ παρολα που το ιδιο το κρατος δημιουργει αυτη την αδικη κατασταση, το ιδιο παλι τους καλει να πληρωσουν φορους σε κατι που δεν μπορουνε να εκμεταλευθουν οι ιδιοκτητες του….!