Άρθρο 10 – Χώροι Διεξαγωγής Τυχερών και Τεχνικών Παιχνιδιών

Τα παιχνίδια διεξάγονται σε ειδικά καταστήματα που ελέγχονται ως προς την καταλληλότητα των χώρων.
Τα αμιγούς χρήσης για διεξαγωγή τεχνικών και περιορισμένου οφέλους παιχνιδιών καταστήματα λαμβάνουν άδεια από την Ε.Ε.Π. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από εισήγηση της Ε.Ε.Π., ορίζονται η διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση, την ανανέωση ή επέκταση της άδειας λειτουργίας αμιγούς καταστήματος διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών ή ιδιαίτερων ειδικών αμιγών χώρων διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών σε καταστήματα επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, οι προδιαγραφές των καταστημάτων και των χώρων αυτών, ο αριθμός των θέσεων διεξαγωγής των παιχνιδιών σε σχέση με το εμβαδόν του καταστήματος ή του χώρου, η απόσταση των καταστημάτων εγκατάστασης και διεξαγωγής των παιχνιδιών από εκπαιδευτήρια ή άλλους κοινωνικά ευαίσθητα χώρους όπως κατηχητικά ή χώρους θρησκευτικής δραστηριότητας και ρυθμίζεται κάθε σχετικό με την έκδοση της παραπάνω άδειας θέμα.
Για την εγκατάσταση, λειτουργία και διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών τεχνικών και περιορισμένου οφέλους παιχνιδιών σε μόνιμα αγκυροβολημένα πλοία ή πλωτά ναυπηγήματα ή σε θαλασσοπλοούντα πλοία που εκτελούν πλόες εσωτερικού, η άδεια διενέργειας ψυχαγωγικών ηλεκτρονικών τεχνικών παιχνιδιών χορηγείται από την Ε.Ε.Π. Στους χερσαίους χώρους τοπικής αρμοδιότητας των Οργανισμών Λιμένων και Λιμενικών Ταμείων, η άδεια αυτή χορηγείται μετά από γνώμη των Υπηρεσιών αυτών.
Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εγκατάσταση, λειτουργία και διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών τεχνικών και περιορισμένου οφέλους παιχνιδιών σε μόνιμα αγκυροβολημένα πλοία ή πλωτά ναυπηγήματα ή σε θαλασσοπλοούντα πλοία που εκτελούν πλόες εσωτερικού ή σε χώρους τοπικής αρμοδιότητας των Οργανισμών Λιμένων και Λιμενικών Ταμείων, οι κατηγορίες των πλωτών αυτών μέσων στα οποία επιτρέπεται η διενέργεια των παραπάνω παιχνιδιών, η διαμόρφωση των χώρων στους οποίους εγκαθίστανται και διεξάγονται τα παιχνίδια αυτά, ο αριθμός των θέσεων διεξαγωγής των παραπάνω παιχνιδιών καθώς και η διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση, την ανανέωση ή επέκταση της άδειας, ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ύστερα από εισήγηση της Ε.Ε.Π.
Σε περίπτωση εγκατάστασης τερματικών σε καταστήματα μικτής χρήσης υγειονομικού ενδιαφέροντος, π.χ. καφετέριες, ο χώρος που αφορά στα τερματικά δεν μπορεί να υπερβαίνει κάποιο μικρό ποσοστό του χώρου για το κοινό και ο αριθμός των τερματικών θα πρέπει να είναι περιορισμένος.
Στο χώρο διεξαγωγής παιχνιδιών απαγορεύεται η κατανάλωση φαγητού και ποτού.
Ο κάτοχος της άδειας διενέργειας ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών τεχνικών και περιορισμένου οφέλους παιχνιδιών ή καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, υποχρεούται να λαμβάνει όλα τα τεχνικά εκείνα μέτρα, όπως φίλτρα διευθύνσεων ιστοσελίδων, τα οποία αυτόματα αποτρέπουν την πρόσβαση των χρηστών σε ιστοσελίδες διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών ή ιστοσελίδες που έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις σε ανηλίκους ή έχουν περιεχόμενο ξενοφοβίας, ρατσισμού ή πορνογραφίας.

Ερωτήσεις:

  • Πιστεύετε ότι τα τεχνικά – ψυχαγωγικά παιχνίδια πρέπει να υπόκεινται σε πιο χαλαρούς ή στους ίδιους όρους από πλευράς εγκατάστασης όπως τα περιορισμένου οφέλους.
  • Εκτιμάτε ότι τα τεχνικά – ψυχαγωγικά και τα περιορισμένου οφέλους παιχνίδια πρέπει να διεξάγονται σε αμιγείς χώρους ή και σε χώρους μικτής χρήσης;
  • Σε περίπτωση λειτουργίας τερματικών σε καταστήματα μικτής χρήσης, ποια πρέπει να είναι η μέγιστη αναλογία σε χώρο και ο μέγιστος αριθμός των παιγνιομηχανημάτων;
  • 10 Σεπτεμβρίου 2010, 18:50 | Dimitrios Kirkis

    ta tuxera paixnidia exoun duo opseis.h miaeinai diaskedash h allh ethismos,o ethismos fernh terastia koinonika provlhmata . exw praktorio opap apo tote pou udrithike afou mas epivaloun ta froutakia h E.E vrhte nomous polu austhrous sthn topothetish kai ston oikonomiko elexo .enowausthrh epitirish twn nomwn.kai autwn pou tha ta ekmetaleutoun….

  • 10 Σεπτεμβρίου 2010, 18:03 | Χρυσικοπουλος

    ΓΉΠΕΔΑ θέλουμε.
    ΠΛΑΤΕΙΕΣ θέλουμε.
    ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ θέλουμε.
    ΑΥΤΑ μας λείπουν.
    Να ξέρουμε ότι τα παιδιά μας πάνε να παίξουν ποδόσφαιρο , κρυφτό , κυνηγητό.
    Όχι να φοβόμαστε μήπως είναι σε καμιά καφετέρια και παίζουν φρουτάκια.
    Λίγα σημεία. Ελεγχόμενα και νόμιμα.
    Και ξέρετε όλοι πολύ καλά ποιος διαθέτει τέτοια σημεία.
    Μονο η ΟΠΑΠ ΑΕ.

  • 10 Σεπτεμβρίου 2010, 16:15 | ΣΑΚΗΣ

    Κύριοι,
    • Τα παίγνια να εγκαθίστανται ελεύθερα, με ποσοτικούς περιορισμούς ως προς το εμβαδόν του χώρου, και σε καμία περίπτωση να μην περιορίζονται σε αμιγώς προσδιορισμένα καταστήματα (arcades), κάτι που αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο στην εμπορία και εκμετάλλευση ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων και παιγνίων περιορισμένου οφέλους στην Ελλάδα καθώς για να ασκηθεί η εν λόγω επιχειρηματική δραστηριότητα, πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να προβούν σε υπέρμετρα υψηλές επενδύσεις για την ενοικίαση, διακόσμηση και συντήρηση ειδικά προσδιορισμένων καταστημάτων.
    • Για την αύξηση των εσόδων του δημοσίου από τα εν λόγω μηχανήματα δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα επαχθής οικονομικά η εγκατάστασή τους αλλά, αντίθετα, να διευκολυνθεί η πρόσβαση των χρηστών σ’αυτά, συμπεριλαμβανομένων των μη τακτικών χρηστών (βλ. bowling, μπιλιάρδα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, αεροδρόμια, κλπ).
    (Ειδικά για τα περιοριμένου οφέλους μπορεί να προβλεφθεί ειδικός χώρος εντός των μεικτών καταστημάτων)

  • 10 Σεπτεμβρίου 2010, 16:30 | ΠΟΕΠΠΠ

    Παρατηρήσεις επί του άρθρου 10
    Σε κάθε περίπτωση, εν όψει και των παρατηρήσεών μας επί του άρθρου 11, κρίνουμε αναγκαίο κατά τη διαμόρφωση των ειδικότερων όρων και προυποθέσεων για την αδειοδότηση των καταστημάτων, όπου θα διεξάγονται τα υπόψη παίγνια, να ληφθεί υπόψη το ισχύον νομικό και συμβατικό πλαίσιο λειτουργίας των πρακτορείων του Ο.Π.Α.Π. ιδίως όσον αφορά στις προδιαγραφές των χώρων στέγασης των πρακτορείων, ώστε να μην εμποδίζεται για λόγους τυπικούς η διεξαγωγή τους και εντός των –υφιστάμενων ή μελλοντικών- πρακτορείων.

  • 10 Σεπτεμβρίου 2010, 15:00 | Σουηδικό Εμπορικό Συμβούλιο / Εταιρεία Cherry

    Πιστεύετε ότι τα τεχνικά – ψυχαγωγικά παιχνίδια πρέπει να υπόκεινται σε πιο χαλαρούς ή στους ίδιους όρους από πλευράς εγκατάστασης όπως τα περιορισμένου οφέλους.

    Ναι, πιστεύουμε ότι τα τεχνικά – ψυχαγωγικά παιχνίδια θα πρέπει να υπόκεινται σε πιο χαλαρούς όρους από πλευράς εγκατάστασης αφού δεν περιλαμβάνουν το στοιχείο του χρηματικού οφέλους και απευθύνονται σε ένα άλλο μέρος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, κυρίως νέους.

    Εκτιμάτε ότι τα τεχνικά – ψυχαγωγικά και τα περιορισμένου οφέλους παιχνίδια πρέπει να διεξάγονται σε αμιγείς χώρους ή και σε χώρους μικτής χρήσης;

    Σε όλους τους χώρους είτε είναι αμιγείς είτε μικτής χρήσης θα πρέπει να μπορούν να εγκατασταθούν και τα τεχνικά – ψυχαγωγικά και τα περιορισμένου οφέλους πάντα σε συνάρτηση με τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στο άρθρο 10. Ωστόσο καθώς τα τεχνικά – ψυχαγωγικά και τα περιορισμένου οφέλους απευθύνονται σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες πρέπει να παρευρίσκονται σε ξεχωριστούς ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

    Σε περίπτωση λειτουργίας τερματικών σε καταστήματα μικτής χρήσης, ποια πρέπει να είναι η μέγιστη αναλογία σε χώρο και ο μέγιστος αριθμός των παιγνιομηχανημάτων;

    Πρακτικές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν ότι μια λογική αναλογία είναι περίπου 1 τερματικό ανά 10μ2 με μέγιστο αριθμό παιγνιομηχανημάτων ανά κατάστημα τα 10 τερματικά.

    ΥΓ. Η παραπάνω πρόταση έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Οικονομικών/Γραφείο Υπουργού με Αριθ. Πρωτ. 11982

  • 10 Σεπτεμβρίου 2010, 15:06 | GIANNOPOYLOS NIKOS

    KΡΑΤΟΣ – τωρα μαλον ξερης τη παη να πη να παρακαλας ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ που περνης απο Ε.Ε και Δ.Ν.Τ για να ανταπεξελθης απο την ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ¨? με δικια σου υπαιτιοτητα,και πολυ λιγοτερο δικια μας
    Ετσει μας εχης κανη να παρακαλαμε και εμεις για τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ,
    Για τα ΟΥΦΑΚΙΑ ( αχρηστα πλεον ) και τα περιορισμενου οφελους διασκεδαστηκα παιχνιδια που θα μπορουσαν να μας δοσουν ενα μεροκαματο
    Και οσον αφορα τους πρακτορες του ΟΠΑΠ (ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ) να μην ξεχνουν οτι και το ΚΙΝΟ που το παιζουν ακομα και ανηλικοι στα πρακτορεια τους απο εμας το αρπαξατε παλι , ενω στα δικα μας μαγαζια απαγορευοντουσαν υλικιες κατω των 17 να ερθουν με το μερος μας γιατι οταν καιγετε το σπιτι του δειπλανου σου να περιμενης και το δικο σου σπιτι να καη !

    GR { ΑΙΘΟΥΣΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ }

  • 10 Σεπτεμβρίου 2010, 14:11 | GIANNOPOYLOS NIKOS

    Δωστε δουλεια ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ στους επαγγελματιες του ειδους ΕΣΕΙΣ Η ΚΡΑΤΟΥΝΤΕΣ γιατι τα πηνασμενα ( σκυλια ) οπως μας εχετε καταντηση ολους τους ελληνες δεν θα αργηση η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕ !!

    1) ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ , ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ

    2) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ , ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

    3) ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

    4) ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ ΕΧΗ ΝΑ ΚΑΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΤΑΛΕΠΩΡΙΜΕΝΟ

    ΜΙΚΡΟ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ,να του δωσετε την δηνατοτυτα να μπορη να

    ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΗ στις υποχρεωσεις του και τιποτε αλλο του το χρωστατε

    Μην ξεχνατε ειστε το ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !!!!

  • 10 Σεπτεμβρίου 2010, 10:28 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΙΤΣΑΣ

    Η δική μου τοποθέτηση αφορά μία παράμετρο που ίσως να μην έχει εκτιμηθεί σε βάθος από τα αρμόδια υπουργεία και ιδιαιτέρως απο το Οικ/κων.Αν ανατρέξετε στην εποχή πριν από την απαγόρευση των τεχνικών παιχνιδιών και ελέγξετε τους ισολογισμούς των βιομηχανιών που έμμεσα εμπλέκονταν στην «αγορά» των παιχνιδιών θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ό,τι είναι επιτακτική η ανάγκη να μπορέσει η μέση ελληνική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα αυτόν να ξαναζωντανέψει.Ενδεικτικά αναφέρω τις βιομηχανίες εμπορίας και επεξαεργασίας ξύλου ,μετάλλου,
    ηλεκτρολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού,περιφερειακών συστημάτων,καθώς και για την δημιουργία αιθουσών (κατασκευαστές αρχιτεκτονες, τεχνίτες, εξοπλισμοί καταστημάτων κλπ)Αν αναλογιστείτε σοβαρά το μέγεθος των οικονομικών εισροών που κινείται γύρω από την βιομηχανία των παιχνιδιών και σας ενδιαφέρει ο αριθμός των απσχολουμένων που θα φτάσει σε δκάδες χιλιάδες χωρίς δεύτερη σκέψη και με λογικά κριτήρια πρέπει να νομοθετήσετε υπέρ του ανοίγματος της εγχώριας αγοράς.Εκτός αν υπάρχουν » δεύτερες «σκέψεις περί βολέματος των ημετέρων.

  • 10 Σεπτεμβρίου 2010, 03:35 | ΑΤΛΑΣ

    Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ ΑΤΛΑΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΟΠΩΣ Π.Χ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΡΕΣΤΩΡΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΛΟΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΟΜΕΝΟΥΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ.ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

  • 10 Σεπτεμβρίου 2010, 01:06 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΟΥΒΑΣ

    Πρακτορεία πρακτορεία, σίγουρα λεφτά σίγουρα λεφτά, κράτος κράτος. Μιά διαβούλευση γεμάτη από αυτές τις λέξεις. Από αυτούς που ενδιαφέρονται για την σγάρα τους και το πως θα ανεβάσουν το ημερήσιο ταμείο τους. Αγνοούν όμως ότι το κράτος εισέπρατε 900€ για κάθε μηχάνημα ετησίος συν το ΦΠΑ στα Τιμ.Παροχής.Υπηρεσιών συν το φόρο εισοδήματος στο τέλος κάθε χρόνου. Δηλαδή μια αίθουσα με 20 μηχανήματα πλήρωνε μόνο σε σήματα 18000€ προκαταβολή χώρια όλα τα άλλα επιπλέον που περιέγραψα παραπάνω. Αλήθεια οι εν λόγο ξερώλες έχουν δώσει αυτά τα χρήματα στο ταμείο της ΔΟΥ τους προκαταβολή στην 1η του έτους??? Όσον αφορά τώρα για τη διασφάληση των εσόδων του κράτους, Φορολογική Μνήμη κύριοι ή αλλιώς ταμειακή μηχανή ONLINE ή OFFLINE όπως επιθυμήτε δε χαλάμε χατήρια εμείς. Οι προτάσεις του ΣΕΚΤΑ υπάρχουν ήδη στα συρτάρια του Υπ.Οικονομικών αποδεδειγμένα και πρωτοκολλημένα. Και για να βοηθήσω ΣΕΚΤΑ=ολες οι ταμειακές που υπάρχουν στις Ελληνικές επιχειρήσεις.
    Επίσης όχι εισαγωγής μηχανήματα κύριοι. ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.
    Εδώ κάνουν κάποιοι από εμάς εξαγωγές. Έχετε εσείς κανένα άλλο τρόπο να φέρετε λεφτά από έξω προς τα μέσα??? Μήπως κατασκευάζεται αυτοκίνητα ή κάτι άλλο που μου διαφευγει???

  • 10 Σεπτεμβρίου 2010, 01:02 | ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΗ

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.
    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!
    ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ.
    Για αυτο τα παιχνιδια πρεπει να επιστρεψουν σε αυτους που τα ειχαν πριν 8 χρονια οχι στους ανωνυμους αλλα στους επωνημους κατασκευαστες οι οποιοι με νυχια και με δοντια κρατουν για 8 χρονια τα βιβιλια τους ανοιχτα πληρωνουν ΤΕΒΕ με την ελπιδα οτι θα γινουν παλι Ευρωπαιοι και ανταγωνιστικοι.
    Ακομα επαιρναν μερος στις εκθεσεις του εξωτερικου αλλα και τις Ελλαδας οι οποιες βεβαια σταματησαν λογο τις καθολικης απαγορευσεις, τωρα βεβαια πηγαινουν στις εκθεσεις (φατε ματια ψαρια) τις Ευρωπης με την ελπιδα οτι αυτη η κυβερνηση θα αποφασισει για την ΖΩΗ η για τον οριστικο ΘΑΝΑΤΟ τους.
    Οι συναδελφοι στις εκθεσεις του εξωτερικου τους θεωρουν μεγαλα κοροιδα που πληρωνουμε ολοι οι Ελληνες προστιμο για κατι τοσο Ευρωπαικο.
    Ζητουν και αυτοι να ανοιξει επιτελους η Ελληνικη αγορα.
    Λοιπον στο χερι σας ειναι να τους φορολογησεται για να ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ κ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ οτι και θελουν και μπορουν να ειναι νομιμοι

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 22:36 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Π

    ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΛΠ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΩΡΑΡΙΟ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24 ΩΡΟ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΖΟΓΑΡΕΙ.
    ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΕΝΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΧΝΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ,ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ.

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 20:58 | Καρακίτσιος Γρηγόρης

    ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.
    ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΕΡΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΚΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΟΜΩΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ .
    ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΛΟΤΑΡΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ.
    ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ.
    ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΙΤΙΡΙΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΖΙΝΟ.

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 20:48 | ΜΕΜΜΑΣ

    ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. ΤΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ. ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ ΑΥΤΑ??? ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΑΠ Η ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ??? ΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ. ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ SUPER MARKET ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΑΠ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΗΆΔΗ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΖΟΓΑΡΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ??? ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ??? ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΙΟΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΙΤΕ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΕΙΤΕ ΦΡΟΥΤΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ. ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ??? ΑΜΑ ΤΟ ‘ΧΕΤΕ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΑΜΑ ΔΕ ΤΟ ‘ΧΕΤΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΕΠΑΙΞΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑ ΚΛΠ ΑΛΛΕΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΩΣ ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ…. Ο ΤΖΟΓΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΥΡΙΟΙ. Ο ΠΑΙΖΩΝ ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΙΝΩΝ ΜΕΘΑ. ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ??? ΜΗΠΩΣ ΑΠ’ ΕΞΩ ΑΠ ΤΑ ΚΑΖΙΝΑ ΤΑ ΠΡΟΠΑΤΖΙΔΙΚΑ ΤΑ ΟΥΦΑΔΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙ «ΕΔΩ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΕΛΑΤΕ???» ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΗΛΑΔΗ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΕ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ??? ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ??? ΟΤΑΝ ΟΜΩς ΤΟ ΠΙΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΙ ΚΛΑΙΜΕ ΜΕΤΑ.

    ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ Η ΤΙΠΟΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΝΤΟΥ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

    ΧΑΙΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 19:24 | Δραγατης Ιωαννης

    Η κυβερνηση Σημιτη με τον ατυχη νομο 3037/2002 εβγαλε τον κοσμο απο τα καταστηματα υγειονομικου ενδιαφεροντος και τους στριμωξε στα πρακτορεια της ΟΠΑΠ ΑΕ.Οι χωροι αυτοι απο υγειονομικης αποψεως ειναι καταληλοι για συναθρηση κοινου,γιατι απ εξω φαινονται περιεργοι.Απο πυροσβεστικη υπηρεσια ελεγχονται?Γιατι οι χωροι υγειονομικου ενδιαφεροντος ειχαν ολες τις απαιτουμενες αδειες.Μηπως λογω ΟΠΑΠ το ξεχασαμε αυτο το σημειακι?

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 19:46 | Dimitrios Kirkis

    Me ta tyxera paixnidia anexelegta kai xwris austhro elegxw kleisane polla spitia.Mhn paisoume gia deyterh fora sto idio lathos.

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 18:15 | Χρήστος Κοκκινάκης

    «ορίζονται η διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση, την ανανέωση ή επέκταση της άδειας λειτουργίας αμιγούς καταστήματος διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών ή ιδιαίτερων ειδικών αμιγών χώρων διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών τεχνικών παιχνιδιών σε καταστήματα επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών διαδικτύου»

    Ποιός θα διασφαλίζει ότι δε θα «πειράζονται» τα μηχανήματα? Ποιός διασφαλίζει ότι δε θα μπαίνουν ανήλικοι να παίζουν τυχερά ή περιορισμένου οφέλους παιχνίδια?

    «Στο χώρο διεξαγωγής παιχνιδιών απαγορεύεται η κατανάλωση φαγητού και ποτού.»

    Πώς λοιπόν θα μπουν τα παιχνίδια σε καφετέριες, καφενεία και άλλους χώρους εστίασης και αναψυχής? Με αυτή τη φράση ο νομοθέτης ξεκαθαρίζει κάπως το τοπίο. Αμιγείς χώροι λοιπόν!

    «Ο κάτοχος της άδειας διενέργειας ηλεκτρονικών ψυχαγωγικών τεχνικών και περιορισμένου οφέλους παιχνιδιών ή καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, υποχρεούται να λαμβάνει όλα τα τεχνικά εκείνα μέτρα, όπως φίλτρα διευθύνσεων ιστοσελίδων, τα οποία αυτόματα αποτρέπουν την πρόσβαση των χρηστών σε ιστοσελίδες διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών ή ιστοσελίδες που έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις σε ανηλίκους ή έχουν περιεχόμενο ξενοφοβίας, ρατσισμού ή πορνογραφίας.»

    Καλό ακούγεται, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα διασφαλίζονται όλα αυτά?
    Αν τα παιχνίδια αυτά μπουν σε ιντερνετ καφε ή άλλες αίθουσες παιχνιδιών, κανείς μα κανείς δε μας διασφαλίζει ότι κάποιοι αετονύχηδες δε θα τα μετατρέπουν σε παράνομες παιχνιδομηχανές.

    Όσον αφορά τώρα την πρώτη ερώτηση, η απάντησή μου είναι ότι τα τεχνικά ψυχαγωγικά παιχνίδια πρέπει να υπόκεινται σε πιο χαλαρούς όρους από πλευράς εγκατάστασης ως προς τα περιορισμένου οφέλους.

    Στη δεύτερη ερώτηση, απαντώ ότι τα τεχνικά-ψυχαγωγικά μπορούν να μπουν παντού. ‘Ομως τα περιορισμένου οφέλους πρέπει να διεξάγονται σε αμιγείς χώρους όπως τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ τα οποία είναι και συνδεδεμένα με κεντρικό μηχανογραφικό σύστημα προς αποφυγήν «πειράγματος» των μηχανημάτων.

    Στην τρίτη ερώτηση η απάντησή μου είναι ότι είναι άτοπη, καθώς ο νομοθέτης αποκλείει τα καταστήματα μεικτής χρήσης.

  • 1.Τα ψυχαγωγικά τεχνικά παιχνίδια πρέπει να είναι ελεύθερα όπως σε όλες τις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης. Χωρίς περιορισμούς στο που και πόσα θα τοποθετούνται και χωρίς τέλη. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Εδώ τώρα πια όλοι βαστάνε ένα netbook στα χέρια τους μέσα στις καφετέριες και στα μπάρ. Συγγνώμη αλλά αυτός που έθεσε το ερώτημα δεν ξέρει τι του γίνετε.

    2.Περιορισμένου οφέλους μηχανήματα…, το λέει και η λέξη από μόνη της
    ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ αν λέγαμε απεριορίστου θα εννοούσαμε μηχανές καζίνο που υπάρχουν μόνο στα καζίνο και καλώς υπάρχουν μόνο εκεί. Τα περιορισμένου όμως συνυπάρχουν σε χώρους μαζί με τα τεχνικά όπως και στο εξωτερικό επειδή δεν τσογάρουν απλώς ξεθυμένουν κάποιοι, ξεγελούν τον εαυτό τους. Γνώμη μου είναι πως αυτά δεν τα προτιμούν οι «παικταράδες» παίκτες, αυτοί πάνε καζίνο ή πρακτορείο.

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 15:07 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ

    ΤΟ ΣΩΣΤΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
    ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΟΤΑΡΙΩΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ .
    ΘΕΣΠΙΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΚΑΝΟΝΕΣ, ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΑ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.
    ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΛΕΝΧΕΙ ΤΟΝ ΤΖΟΓΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤIΣΤHΡΙΟ.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΝΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 14:30 | ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΗ

    Κ.Στεφανιδου στην επαρχια που την αναφερατε ως παραδειγμα τα Ο.Π.Α.Π ελεγχονται συστηματικα?Δεν γινονται παρατυπιες?Δηλαδη ειναι μικρες εκκλησιες και πηγαινουν οι πολιτες για να αγιασουν δεν καπνιζουν και παιζουν με μετρο.
    Μα τι μας λετε δηλαδη οτι αν τοποθετηθουν μηχανηματα σε καφε,μπαρακια,λεσχες οι πολιτες για εσας θα ειναι αλητες,ποτες,και τζογαδοροι ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 12:01 | Κωνσταντόπουλος Αντώνης

    Κύριοι,
    • Τα παίγνια να εγκαθίστανται ελεύθερα, με ποσοτικούς περιορισμούς ως προς το εμβαδόν του χώρου, και σε καμία περίπτωση να μην περιορίζονται σε αμιγώς προσδιορισμένα καταστήματα (arcades), κάτι που αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο στην εμπορία και εκμετάλλευση ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων και παιγνίων περιορισμένου οφέλους στην Ελλάδα καθώς για να ασκηθεί η εν λόγω επιχειρηματική δραστηριότητα, πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να προβούν σε υπέρμετρα υψηλές επενδύσεις για την ενοικίαση, διακόσμηση και συντήρηση ειδικά προσδιορισμένων καταστημάτων.
    • Για την αύξηση των εσόδων του δημοσίου από τα εν λόγω μηχανήματα δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα επαχθής οικονομικά η εγκατάστασή τους αλλά, αντίθετα, να διευκολυνθεί η πρόσβαση των χρηστών σ’αυτά, συμπεριλαμβανομένων των μη τακτικών χρηστών (βλ. bowling, μπιλιάρδα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, αεροδρόμια, κλπ).
    (Ειδικά για τα περιοριμένου οφέλους μπορεί να προβλεφθεί ειδικός χώρος εντός των μεικτών καταστημάτων)
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 12:19 | Κώστας

    Αναφορικά με το πρώτο ερώτημα πιστεύουμε ότι όλα τα παιχνίδια πρέπει να ελέγχονται εξίσου και να δεσμεύονται με ίσους όρους και προϋποθέσεις. Δεδομένου των ιδιαίτερα υψηλών επενδύσεων και λειτουργικών δαπανών που συνδέονται με την εισαγωγή και ανάπτυξη των μηχανών τυχερών παιχνιδιών, είναι σημαντικό ότι η Αρχή παρέχει τις κατάλληλες διατάξεις και τον κατάλληλο μηχανισμό για την προστασία των επενδυτών-operator διαχειριστών των μηχανών τυχερών παιχνιδιών, καθώς και την άσκηση όλων των απαιτούμενων ελέγχων, έτσι ώστε οι διανομείς και οι φορείς των τεχνικών-ψυχαγωγικών παιχνιδιών να μην κάνουν κατάχρηση των αντίστοιχων αδειών και να μετατρέψουν παράνομα τα τεχνικά-ψυχαγωγικά μηχανήματα σε μηχανές τυχερών παιχνιδιών.

    Αναφορικά με το δεύτερο ερώτημα πιστεύουμε ότι και οι δύο χώροι (αποκλειστικής και μεικτής χρήσης χώροι) θα πρέπει να επιτραπούν και θα πρέπει ο διαχειριστής (operator) να πάρει την σωστή επιχειρηματική απόφαση για το πώς θα αναπτύξει τον σωστό συνδυασμό χώρων του δικτύου των πωλήσεων στην ελληνική αγορά.

    Αναφορικά με το τρίτο ερώτημα πιστεύουμε ότι ένα ποσοστό 50% του χώρου μπορεί να θεωρηθεί ως ανώτατο όριο του χώρου που διατίθεται σε μηχανές τυχερού παιχνιδιού. Πιστεύουμε ότι για τα καταστήματα μεικτής χρήσης, το ανώτατο όριο των μηχανών πρέπει να είναι σε συνάρτηση του αντίστοιχου χώρου που διατίθεται για τα μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών, με ελάχιστο χώρο για κάθε gaming μηχάνημα δηλαδή 3m2 / μηχανών τυχερών παιχνιδιών.
    Κώστας Καραγιάννης

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 12:25 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Π

    Τα καταστημα σημερα που εχουν φρουτακια παρανομα φυσια και δεν θελουν να φορολογηθουν και να μπουν ελενχομενα μηχανηματα γιατι τωρα τα περνουν αφορολογητα και η επιστροφη στους παικτες ειναι μηδαμεινη καθως οταν θελουν μηδενιζουν το μηχανημα με αποτελεσμα να μην δινει τιποτα.

    Αυτα και αλλα πολλα θα συνεχισουν να γινονται εαν δεν μπει εαν περιορισμος ως προς του χωρους διεξαγωγης και οι μονοι ελενχομενοι χωροι και συγκεκριμενοι σε αριθμο ειναι τα πρακτορεια οπαπ.

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 12:03 | Αθανασιος κοψιδης

    Όχι κύριοι στον ΟΠΑΠ αρκετά παιχνίδια έχετε του ΟΠΑΠ εσείς οι προποτζήδες !
    Τα παιχνίδια είναι για πολλούς σεις που πουλάτε το απατεωνίστικο παιχνίδι του ΟΠΑΠ το ΚΙΝΟ το οποίο είναι (κατευθυνόμενο) θα πρέπει να μην μιλάτε
    Αθανάσιος Κοψίδης
    Πέστε μας και εμάς να μάθουμε σε ποιο άλλο Κράτος του Κόσμου κληρώνει 120 την ημέρα ρεεεεεε
    Αθανάσιος Κοψίδης

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 12:01 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΛΟΙΠΟΝ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ
    ΟΠΟΙΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΜΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΑΠ (ΚΡΑΤΟΣ).
    ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΧΤΩΝ ΚΑΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ.
    ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ 10 ΠΡΩΙ 10 ΒΡΑΔΥ. (ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΑΠ.)

    ΤΕΛΟΣ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ .
    ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΕΣΤΑΣΤΡΑΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 12:20 | Αθανασιος κοψιδης

    ΠΑΝΤΟΥ
    Αθανασιοσ Κοψίδης

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 12:13 | Ζέρβας Παναγιώτης

    Η εγκατάσταση και λειτουργία παιχνιδιών περιορισμένου οφέλους στα πρακτορεία του οπαπ μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει .Στα πρακτορεία του οπαπ μπορούν να τοποθετηθούν άλλοι τύποι και κατηγόριες παιχνιδιών.
    Τα παιχνίδια περιορισμένου οφέλους δεν έχουν καμία σχέση με τα τυχερά παιχνίδια..
    Πρέπει να εγκασταθουν και σε μικτά καταστήματα με αριθμητικό περιορισμό και με τρόπο τέτοιο ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση ανήλικων

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 11:28 | μπαμπης νερατζης

    Μονο αν δοθουν στα πρακτορεια του ΟΠΑΠ οι αδειες, θα εχει οφελος το κρατος.Εκει που δεν υπαρχει φοροδιαφυγή

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 11:12 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΟΥΒΑΣ

    Κατα αρχάς να σας συγχαρώ όλους εσάς γιατί δε θέλετε άλλα φρουτάκια στις γειτονιές αλλά αν είναι να τα ψηφίσει τελικά η κυβέρνηση… εεε τότε κομμάτια να γίνει και να μπουν στα πρακτορεία.
    Εξυπνάδα…??? Κουτοπονηριά…??? τι απ’ τα δύο???
    Από πράκτορες γνωρίζω αρκετούς που έχουν και σπίτια αλλά και βίλες. Γνωρίζω όμως και κάποιους που έχουν και κυλικεία του δημοσίου πέρα απ’ τα πρακτορεία. Περιποιηθήτε όμως λιγάκι το στοματάκι σας όταν αναφέρεστε σε εμάς δεν είναι κακό. Βλέπετε προσπαθώ να κρατήσω ένα επίπεδο μεταξύ μας ξέρω και γω χαρακτηρισμούς για εσάς αλλά σέβομαι τη διαβούλευση. Όσο για σας είναι ωραίο να βάζεις τον πήχη ψηλά μιας και θέλετε και να βάλετε και μηχανήματα στο πρακτορείο σας με στόχο κάποια πολυκατοικία και βίλλα πακέτο.
    Στην Ιταλία αν δεις πρακτορείο νομίζεις πως είναι περίπτερο γιατί είναι οντως σαν ελληνικό περίπτερο. Χωρίς μηχανήματα χωρίς τίποτα. Τα μηχανήματα βρίσκονται στα ξενοδοχεία, καφετέριες, μπαρ, χώρους μαζικής εστίασης κλπ. Πάντως όχι στα προπατζίδικα στην γείτονα Ιταλία μας.

    Και όπως έχει γράψει συνάδελφός μου κύριοι κυβερνώντες εδώ στη διαβούλευση το 1ο ηλεκτρονικό παιχνίδι μπήκε σε καφενείο πριν 40 χρόνια. Και για αυτά τα παιχνίδια τιμωρήθηκε η χώρα μας στο ΔΕΚ (ύστερα από προσφυγή του κλάδου μας στις Βρυξέλες) και πληρώνουμε σήμερα το πρόστιμο και όχι για τα “φρουτάκια” που σήμερα τα θέλουν όλοι για τα μαγζιά τους.

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 11:02 | στελιος ορφανος

    Οποιος θελει να παιξει φρουτακια σημερα πηγαινει ελευθερα και παιζει.Τα χρηματα του δινει δεν πηγαινουν στο κρατος αλλα στον ιδιοκτητη του καταστηματος που παρανομει.Δεν πρεπει λοιπον αυτά να δοθουν στα πρακτορεια του ΟΠΑΠ και μονο εκει που ειναι συνδεδεμενα με τον ΟΠΑΠ και τα χρηματα πηγαινουν απευθειας στο κρατος? Απ οτι γνωριζω η συμπαθης ταξη των πρακτορων πληρωνει αρκετους φορους και μαλιστα ανερχονται σε πολλες χιλιαδες ευρώ.Γιατι να μην πανε εκει τα νεα παιχνιδια που μονο οφελος θα εχει το κρατος?

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 11:37 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΥ

    Αγαπητοί κύριοι,
    To ΔΕΚ έχει τονίσει ότι «στο μέτρο που οι αρχές κράτους μέλους ενισχύουν και ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να μετέχουν σε λαχειοφόρες αγορές, σε τυχερά παίγνια και σε παίγνια στοιχημάτων με σκοπό την άντληση οφέλους για το δημόσιο τομέα, οι αρχές του εν λόγω κράτους δεν μπορούν να επικαλούνται τη δημόσια κοινωνική τάξη, την απαιτούσα τη μείωση τω προσφερομένων παιγνίων, προς δικαιολόγηση μέτρων , όπως αυτά για τα οποία πρόκειται στην κύρια δίκη». Οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν να επικαλούνται για την πλήρη απαγόρευση των τυχερών παιγνίων την προάσπιση της δημόσιας ηθικής, της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, δεδομένου ότι ο ΟΠΑΠ ΑΕ προβαίνει σε μια εκτεταμένη διαφήμιση και λειτουργία τυχερών παιγνίων και άλλων ελκυστικών τυχερών παιγνίων και σε όλα τα καταστήματα ΠΡΟ-ΠΟ που ελέγχονται από αυτό και επομένως δεν συντρέχουν οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος όσον αφορά την αποφυγή του εθισμού σε αυτά τα τυχερά παίγνια, στα οποία σημειωτέον «παίζονται» μεγάλα ποσά.
    Η απόλυτη απαγόρευση των τυχερών παιγνίων και η δυνατότητα του δικαιώματος εκμετάλλευσης μηχανημάτων τυχερών παιγνίων αποκλειστικά και μόνο σε δημόσιους οργανισμούς, όπως ο ΟΠΑΠ ΑΕ, ή μόνο σε ορισμένους χώρους, όπως καζίνο, εμποδίζει άμεσα ή έμμεσα τους επιχειρηματίες των λοιπών κρατών μελών να θέτουν οι ίδιοι μηχανήματα τυχερών παιγνίων στη διάθεση του κοινού με σκοπό τη χρήση τους έναντι αμοιβής, ακόμη και όταν εφαρμόζεται αδιακρίτως, αποτελεί εμπόδιο στην ελεύθερη παροχή υπηρεσιών. Η παραχώρηση της άδειας για τη διεξαγωγή παιγνίων επί χρήμασι στο πλαίσιο αποκλειστικών δικαιωμάτων μόνο σε συγκεκριμένους οργανισμούς παραβιάζει την αρχή της απαγόρευσης των διακρίσεων και θα πρέπει να εφαρμόζεται η αρχή της αναλογικότητας με την έννοια της αποδοχής ψυχαγωγικών παιγνίων περιορισμένου οφέλους, τα οποία δεν ενέχουν τον κίνδυνο να αποτελέσει η εκμετάλλευση αυτή μέσο για τη διάπραξη απάτης και για εγκληματικούς σκοπούς(ΔΕΚ C-275/98) και της λήψης οργανωτικών και διαδικαστικών μέτρων προκειμένου να διασφαλισθούν λόγοι γενικού κοινωνικού συμφέροντος, δηλαδή να αποφευχθούν οι κίνδυνοι τους οποίους επικαλείται η Ελληνική Δημοκρατία, η οποία μέσω ενός οργανισμού επιδιώκει αποκλειστικά και μόνο ταμιευτικούς σκοπούς και όχι την προστασία της δημόσιας κοινωνικής τάξης. Αποτελεί δε υποκρισία ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί η δραστηριότητα των παιγνίων περιορισμένου οφέλους εκ μέρους άλλων οικονομικών φορέων, αν ληφθεί υπόψη ότι με τη λήψη κατάλληλων οργανωτικών μέτρων, με τη μορφή της χορήγησης άδειας και άσκησης έντονης εποπτείας, μπορούν να ελεγχθούν αποτελεσματικά αυτά τα παίγνια περιορισμένου οφέλους και να περιορισθούν ή να αποφευχθούν οι κίνδυνοι εθισμού στα τυχερά παίγνια.
    Έτσι η απόλυτη απαγόρευση των τυχερών παιγνίων περιορισμένου οφέλους, τα οποία έχουν ως σκοπό τη ψυχαγωγία των παικτών και την απόδοση στον συμμετέχοντα ενός οικονομικού οφέλους περιορισμένης αξίας, παραβιάζει τη θεμελιώδη ελευθερία της παροχής υπηρεσιών, η δε χορήγηση αυτού του δικαιώματος σε συγκεκριμένους οργανισμούς, που λειτουργούν ως ΑΕ και υπόκεινται στον ανταγωνισμό, αντίκειται στην αρχή της απαγόρευσης των διακρίσεων και συνεπώς θα μπορούσε να προβλεφθεί η εγκατάσταση και λειτουργία των ψυχαγωγικών παιγνίων περιορισμένου οφέλους μετά από διενέργεια ειδικού ελέγχου και έγκριση του χαρακτήρα και του τρόπου λειτουργίας τους από Ειδική Επιτροπή Παιγνίων και της έκδοσης ειδικής άδειας από την αρμόδια εθνική αρχή. Επομένως η μη εφαρμογή των διατάξεων του προτεινόμενου νομοσχεδίου για τα παίγνια που οργανώνει, λειτουργεί και διαχειρίζεται η ΟΠΑΠ ΑΕ, δυνάμει του ν. 2433/1996, του π.δ. 250/1997, του ν. 2843/2000, καθώς και της από 15.12.2000 σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΠΑΠ ΑΕ, παραβιάζει την αρχή της απαγόρευσης των διακρίσεων και ειδικότερα τον ανταγωνισμό με τη χορήγηση ειδικών προνομίων και πλεονεκτημάτων, που συνεπάγεται δεσπόζουσα θέση για την ΟΠΑΠ ΑΕ και καταχρηστική εκμετάλλευση αυτής με τη διαφήμιση τυχερών παιγνίων και την άντληση τεράστιων εσόδων από αυτή τη μονοπωλιακή δραστηριότητα.
    Ευχαριστώ

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 10:09 | σακης παπαδημτριου

    ΟΧΙ στα φρουτακια και τους κουλοχερηδες.!!! αν ομως δωθουν αδειες πρεπει να δοθουν μεσω του ΟΠΑΠ μονο στα πρακτορεια του. Με αυτο τον τροπο θα πληρωνονται οι φοροι, γιατι σημερα οποια καφετερια θελει,λειτουργει τους κουλοχερηδες βγαζει ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ χρημα και πιστεψτεμε μπορει να χτισει μια βιλλα σε 2 μηνες !!!πρεπει να υπαρχει αυστηρος ελεγχος από το κρατος και σε αυτους που θα λειτουργουν παρανομα η τιμωρια να ειναι βαρυτατη και παραδειγματικη.
    Στα πρακτορεια του ΟΠΑΠ σημερα υπαρχει ελεγχος από το κρατος με την ON LINE συνδεση καικαθολου φοροδιαφυγή.Για αυτο πρεπει να δοθουν σε αυτα και μονο σε αυτα!!!

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 10:52 | σακης παπαδημτριου

    δεν αντεχουμε αλλο τα φρουτακια και τους κουλοχερηδες.δεν πρεπει η Ελλαδα να γινει ενα απεραντο καζινο που οι πολιτες θα σκορπουν τα χρηματα τους.Φτανει πια με τα τυχερα παιχνιδια.Αρκει ο ΟΠΑΠ. αν ομως δωθουν αδειες πρεπει να δοθουν μεσω του ΟΠΑΠ στα πρακτορεια του, ετσι ωστε να αποφευγεται η φοροδιαφυγη.Μονο μεσω των πρακτορειων ΟΠΑΠ δεν θα υπαρξει φοροδιαφυγη.Δεν μπορει ο καθε παρανομος να βγαζει εκατομμυρια αφορολογητα κερδη.!!!!Με τα σημερινα δεδομενα οι καταστηματαρχες έχουν τεραστια κερδη και χτιζουν βιλλες εις βαρος των κοροιδων!!!! Θησαυριζουν χωρις να φορολογουνται!!!!!Στα πρακτορεια ΟΠΑΠ ομως υπαρχει ελεγχος ON LINE απο το κρατος

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 10:50 | νικος αχλαδακης

    ΟΧΙ στα φρουτακια και στους κουλοχερηδες.δεν πρεπει η Ελλαδα να γινει ενα απεραντο καζινο.Οι αδειες πρεπει να δοθουν μεσω του ΟΠΑΠ στα πρακτορεια του, ετσι ωστε να αποφευγεται η φοροδιαφυγη.Μονο μεσω των πρακτορειων ΟΠΑΠ δεν θα υπαρξει φοροδιαφυγη.Δεν μπορει ο καθε παρανομος να βγαζει εκατομμυρια αφορολογητα κερδη που αγγιζουν και το 100% του τζιρου!!!!

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 02:23 | ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΤΑ

    Κυριε παντοβα ειχατε πρακτορειο οπαπ πριν τοσα χρονια αλλα φυσικα και παραδωσατε την αδεια γιατι δεν σας εφταναν τα ψιχουλα για να ζησετε αλλα θελατε να κονομησετε και για αυτο βρικατε τον τροπο (μεγαλοφρουτεμπορος) Εφοσον λετε οτι ρωτησατε και ξερετε τοσες πληροφοριες για τα πρακτορεια οπαπ δεν ρωτατε αν ξερει κανεναν πλουσιο πρακτορα? φρουτεμπορους με πολυκατοικιες και βιλες γνωριζουμε πολλους
    Οσο που λετε οτι να βαλετε στις καφετεριες και στα καφενεια τα παιχνιδια οπαπ αν μας αρεσει θα σας απαντησω με μια απλη ερωτηση…

    Ανοιξατε καφετερια για να πουλατε καφε η για να εχετε κουλοχεριδες?

    Οποιον και να ρωτησεις θα σου πει οτι οταν επιτρεποταν οι κουλοχεριδες και καθε καφετερια ειχε δυο τρια φρουτακια μαζι με αλλα τοσα παρανομα παρα πολλες οικογενιες καταστεφοταν καθημερινα.

    ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΤΕ……

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 02:38 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΛΑΚΗΣ

    ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ THN ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΩΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΜΙΓΗΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΕΤΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ .ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΣΘΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ.
    ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΤΥΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ.
    ΣΕ ΜΙΚΤΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΝΙΛΗΚΟΙ.
    ΟΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΓΗΣ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΕΝΧΟ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΟΣ.
    ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΓΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 00:43 | παρασχης σακης

    Δεν εχουμε που δεν εχουμε δουλεια !! πατε να μας τελιωσετε τελειος αυτο το καλοκαιρι εχουμε δουλεψη 60 μερες και το υπολοιπο απλα πληρονουμε υποχρεωσης κρατικες μην κανετε το ιδιο λαθος αφηστε μας να ζησουμε!!!! και να ψυχαγωγουμε τα παιδια σας
    ευχαριστω

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 00:21 | παρασχης σακης

    Αφιστε κατω τα ψυχαγωγικα παιχνιδια να παιζουν τα παιδια μας !!!!! μην μας μπερδευτε με τον τζογο δεν εχουμε καμια σχεση ρε παιδια ελεος.!!!

  • 9 Σεπτεμβρίου 2010, 00:38 | παρασχης σακης

    EIMAI ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ

    ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

    ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ .

    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ .

    ΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ .

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    ΠΑΡΑΣΧΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 22:22 | μαρια

    Με αυτά που ακούγονται για την φορολογία θα κλείσουν και ελάχιστη ψυχαγωγική χώρου που έχουν μείνει ,
    Δεν γίνετε και δεν αντέχετε πάλι να κάνετε το ίδιο λάθος ,επιτέλους διαχωρίστε τα παιχνίδια γιατι δεν είναι όλα τα παιχνίδια τυχερα .Δεν πρέπει στα παιδικά ψυχαγωγικα παιχνίδια να μπει εφαπαξ ,γιατι εσοδά από αυτά τα παινιδια μηνιαιος είναι από 30 εως 70 ευρω και μην ξεχνάτε ότι τα περισσότερα από αυτά είναι σε εξωτερικούς χώρους όπως πχ περιπτέρα,ψιλικα,παιδότοποι και κάποια δουλεύουν μονο για δύο μήνες το κάλοκαιρι και έχουν πολλές φθορές που κόστιζουν ,επομένος καταλαβαίνετε ότι το κέρδος μας είναι πολύ μίκρο .Να φορολογήσετε μόνο τα τυχέρα,όπως έγινε και στην Πολωνία.
    Με εκτίμηση
    μαρια

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 20:18 | 313131kelly

    μόνο μέσα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.Αρεσει δεν αρεσει η ΟΠΑΠ εχει την δυνατοτητα τις σωστης λειτουργειας του τζογου στην Ελλαδα .
    Υπαρχουν 5.500 πρακτορεια που ελεγχονται καθε μερα και που πληρωνουν καθε χρονο το φορο τους ΝΟΜΙΜΑ .

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 20:06 | Θεολόγος Λεοντίδης

    Δυστυχώς κάποιοι ιδιοκτήτες καφέ,έχουν την εντύπωση ότι η διαβούλευση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα γιά την κοινωνία…είναι καλαμπούρι!
    Γιατί μόνο ως καλαμπούρι μπορεί να εκλάβουμε σχόλια περί 18000 αδειών ΟΠΑΠ.
    Περιορίστε τούς καφέδες κύριοι,γιατί προφανώς…σας πειράζουν!
    Ο τζόγος κύριοι δεν είναι ούτε γιά τα καφέ,ούτε για τα super market,ούτε γιά τα εστιατόρια.
    Ο τζόγος κύριοι δεν είναι νεσπρεσιέρα γιά να τον τοποθετήσουμε όπου υπάρχει πρίζα.
    Ούτε καί φυσικά θα μπω σε θέματα περί εθισμού στον τζόγο ανυποψίαστων πολιτών πού σας επισκέπτονται γιά το καφεδάκι τους καί μόνο.
    Επειδή δεν έχετε καμία σχέση με το αντικείμενο.
    Η συγκεκριμένη διαβούλευση έχει τόσο σχέση με εσάς,όσο έχει γιά τούς πράκτορες ΟΠΑΠ ή μαζική εστίαση καί τα τουριστικά επαγγέλματα.
    Αφήστε λοιπόν τα καλαμπούρια,καθώς εδώ υπάρχουν επαγγελματίες τυχερών παιχνιδιών,πού ξέρουν να τα προσφέρουν υπεύθυνα σε ελεγχόμενους καί αξιόπιστους χώρους,δηλαδή τα πρακτορεία.
    Υπάρχουν επαγγελματίες πού γνωρίζουν το αντικείμενο της δουλειάς τους καί πού πρέπει μαζί με την κυβέρνηση να βρούνε λύσεις πού κυρίως θα προστατεύσουν την κοινωνία μας.

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 18:23 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    .ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΑ.
    .ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΜΙΚΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ.
    .Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ.ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ 100.Τ.Μ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ 5-6 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 18:10 | Καζίνο Λουτρακίου, Πάρνηθας, Θεσσαλονίκης, Ρίο, Ρόδου, Πόρτο Καρράς, Ξάνθης, Σύρου και Κέρκυρας

    Παρατηρήσεις στο Άρθρο 10:

    (1) Η πρόβλεψη για εγκατάσταση τερματικών σε καταστήματα μικτής χρήσης υγειονομικού ενδιαφέροντος έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πρόβλεψη της πρώτης παραγράφου του άρθρου 10 (διεξαγωγή παιχνιδιών σε ειδικά καταστήματα).

    (2) Όλα τα παιχνίδια πρέπει να διεξάξονται σε αμιγείς χώρους.

    (3) Βάσει ποίας λογικής ή σκοπιμότητας δεν έχει τεθεί ερώτηση για την μέγιστη αναλογία σε χώρο και τον μέγιστο αριθμό των παιγνιομηχανημάτων σε καταστήματα αμιγούς χρήσης. Θα εξαιρεθούν και αν ναι βάσει ποιάς αιτιολογίας τα καταστήματα αμιγούς χρήσης από σχετικούς περιορισμούς;

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 17:24 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Πολλά λέγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό αλλά το θέμα είναι απλό τα παιχνίδια θα παραμείνουν εκεί που είναι στα πρακτορεία οπαπ και στα καζίνο είναι δυνατόν να γίνουν όλοι πράκτορες να καταστρέψουνε όλο τον κόσμο και να γεμίσουν με χρέη όλες οι τράπεζες ο κόσμος θέλει έλεγχο και το κράτος έσοδα όχι φοροφυγάδες και χρέη θα αναβαθμίσει ο οπαπ ολα τα παιχνίδια θα βάλει και καινούργια για ποικιλία θα κλείσουν όλοι οι παράνομοι που ληστεύουν τον κόσμο και τελείωσε είναι τόσο απλό

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 17:31 | geomix

    δεν χρειαζεται και πολυ σκεψη στο γεγονος οτι δεν θα υπαρχει ελενχος αμα αυτα τα μηχανηματα μπουν σε χωρους πλην των πρακτρορειων ΟΠΑΠ.

  • Η Κίνηση Πολιτών για τον Περιορισμό των Τυχερών Παιγνίων ανακοινώνει την διεξαγωγή μιας πραγματικής διαβούλευσης για τις επιπτώσεις της παρούσας «νομοθετικής πρωτοβουλίας». Ενημέρωση θα υπάρξει σύντομα στην ιστοσελίδα http://oxiallatixera.blogspot.com/

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 16:25 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΟΥΒΑΣ

    Μπράβο στους bloggers κ.Ελευθερία Γεωργοτά και στη κ.Στεφανίδου. Από τρόπο και οι δύο άλλο τίποτα. Σκοπός της διαβούλευσης είναι να καταλήξει η κυβέρνηση στο τι πρέπει να κάνει και πως να το κάνει (αν και πιστεύω πως έχει καταλήξει). Η 1η κυρία αποκαλεί εμάς φρουτέμπορους και τα ζητάει για τα πρακτορεία και για τα καζίνα μιας και τα καζίνα τρομάζει στην ιδέα να τα πιάσει στο στόμα της. Η 2η κυρία μία απ’ τα ίδια αλλά δηλώνει ότι διαθέτει ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ Ο ΟΠΑΠ. Ποτέ δεν αμφέβαλα για την αξιοπιστία του ΟΠΑΠ για αυτό και στη γειτονιά μου έχουν αφαιρεθεί άδειες πρακτορείων επειδή η ιδιοκτήτες τους (συναδελφοί σας δηλαδή) είχαν τεχνογνωσία περισσότερο απ’ το κανονικό και μάζευαν παράνομο στοίχημα.Ααα μη το ξεχάσω κιόλας κάποια πρακτορεία ξεχνάνε και να πληρώσουν τον ΟΠΑΠ και τους κλείνει το ONLINE κατασυνέπεια να είναι κάποιες μέρες κλειστά. Ρώτησα και έμαθα ότι πιστώνετε τους πελάτες σας και για αυτό δε μαζευτε τα χρήματα οπότε OFFLINE. Υπευθυνο παιχνίδι είναι αυτό???
    Όσο για τους ανήλικους, αρκετοί γονείς στελνουν τα παιδιά τους και για να πάρουν δελτία αλλά και για να ρίξουν δελτία. Εσείς μόλις τα δείτε τι κάνατε τα διώχνετε ή τα βάζετε στο ταμείο μην πάνε παρακάτω στο άλλο πρακτορείο??? Και μην πείτε ότι δεν γίνετε έτσι γιατί οι γονείς μου είχαν άδεια προπό πριν από 35 χρόνια τότε που η γλώσσα σου έβγαζε κάλο να κολλάς τις ταινίες και τα δαχτυλά σου μαύρα απ’ τα καρμπόν των δελτίων. Αριθμός πρακτορείου 19015 την οποία άδεια την έχουμε καταθέσει. Ας με συγχωρέσει λοιπόν η συμπαθέστατη ομάδα των πρακτόρων για τα παραπάνω αλλά όχι άλλο λάσπη σε εμάς. Επίσης εμείς δεν έχουμε αντίρρηση να τοποθετηθούν τα VLT’s στα πρακτορεία. Και κάτι ακόμη πως θα σας φαινόταν αν είχαν και τα καφενεία τα παιχνίδια σας (kino, lotto, προπο, στοίχημα κλπ.)??? Πίκρα εεε???

    Τώρα όσον αφορά τους χώρους που πρέπει να υπάρχουν τα περιορισμένου κέρδους μηχανήματα να μπορούν να μπούν και σε αμιγής αλλά και σε μικτούς χώρους όπως καφέ, μπαρ, ξενοδοχεία κλπ.
    Φυσικά ανάλογα με τα τετραγωνικά. Τώρα αν δεν νομιμοποιήσετε κύριοι νομοθέτες ΠΡΩΤΑ 18.000 καταστήματα που ήδη λειτουργούν νόμιμα μιάς και δεν έχει ανακληθεί η άδειά τους τότε ότι προσπάθεια ρύθμισης της αγοράς πάτε να κάνετε θα καταλήξει στο κενό.
    Κάτι ακόμη επειδή το θέμα το ξέρουμε καλύτερα απ’ τον καθένα, η λειτουργία των περιορισμένου κέρδους αλλά και των VLT’s πρέπει να είναι ταυτόχρονη.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 16:09 | s.x.

    Η Ελλάδα έχει τεκμηριώσει πολλές φορές στην Ευρωπαική Ένωση, την ανάγκη για αναλογία φυσικών σημείων πώλησης τυχερών παιχνιδιών με το λόγο 1:3500 κατοίκους για περιορισμό των συνεπειών από τον εθισμό και την παραβατικότητα.
    Ζητάει ένας κύριος την αδειοδότηση 18000 καφενείων, καφετεριών, μπαρ για πώληση τυχερών παιχνιδιών.
    Δηλαδή ζητάει 1 σημείο πώλησης ανά 500 κατοίκους!!!!
    Αυτά όντως κύριοι δεν γίνονται ούτε στη Ρουάντα!
    Οι άδειες που το κράτος έχει δώσει στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αφορούν την πώληση αναψυκτικών, ποτών, παγωτών κτλ.
    Οι ιδιοκτήτες τους ζήτησαν άδεια για συγκεκριμένη δραστηριότητα που αναγράφεται στην έναρξη επιτηδεύματος τους.
    Δεν λέει πουθενά για τζόγο οποιασδήποτε μορφής.
    Με τον τσαμπουκά, προσπαθούν να επιβάλλουν την επέκταση των αδειών τους σε καταστήματα με τζόγο και εμείς καθόμαστε και διαβάζουμε τις οργανωμένες υστερίες τους.
    Αρκετά με την υποκρισία κάθε μορφής και την συνδιαλλαγή με τα κυκλώματα και την παραοικονομία.
    Το μνημόνιο δεν σας έδωσε ένα καλό μάθημα για την φοροδιαφυγή, θέλετε να αδειοδοτήσετε τους φοροφυγάδες του 90%, σύμφωνα με τον κύριο Καπελέρη αλλά και κοινά αποδεκτό, για να εξαθλιώσουν τους πολίτες;
    Όχι άλλο μαύρο χρήμα στην Ελλάδα, δεν αντέχουμε άλλο!

  • 8 Σεπτεμβρίου 2010, 16:36 | michel

    Αποτελεσματικός έλεγχος στους χώρους όπου διενεργούνται τυχερά παιχνίδια μπορεί να γίνει εφ’ όσον τα σημεία πώλησης είναι λίγα.
    Τέτοιοι χώροι υπάρχουν και είναι τα καζίνο και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ. Το πλήθος είναι αρκετό και μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες όλων των παικτών και παράλληλα μπορούν να ελέγχονται εύκολα. Κάθε άλλη αντιμετώπιση το μόνο που θα καταφέρει είναι να μετατρέψει την επικράτεια σε ένα απέραντο και χωρίς έλεγχο καζίνο και ο καθένας καταλαβαίνει τις συνέπειες ειδικά στη νέα γενιά