Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 17:11 | μαρια

    Συζώ μέ τήν φίλη μου έδώ καί έξι χρόνια σέ μία σχέση πού δέν άναγνωρίζεται καί,πολύ περισσότερο,δέν νομομοποιείται.Όμως,ψωνίζουμε,άπό κοινού,στό super market,άγοράζουμε άπό κοινού ρούχα,παπούτσια,τσάντες,καλλυντικά.Πληρώνουμε,άπό κοινού,βενζίνες,κοινόχρηστα,ΔΕΗ καί ΟΤΕ.’Αγοράζουμε,άκόμη,δώρα γιά συγγενείς καί φίλους,τό ψωμί,τίς έφημερίδες καί τά τσιγάρα μας.
    Πείτε μου,άφού ή φίλη μου κι έγώ,άνήκουμε σέ διαφορετικά κλιμάκια είσοδήματος,πώς άκριβώς θά μοιράσουμε τίς άποδείξεις,πού ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ συλλέγουμε.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 17:05 | Μάριος Λάμπρου

    Κύριοι,

    Χρόνια Πολλά και καλά με υγεία και προκοπή.

    Θα ήθελα και εγώ να συνεισφέρω στην διαβούλευση για την ανάταση της χώρας μας.

    Οι προτάσεις είναι δύο :

    (1) Πρέπει να σχεδιασθεί ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ και να υλοποιηθεί ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ μία επικοινωνιακή καμπάνια διαμόρφωσης κοινωνικής συνείδησης. Πρέπει όλα τα δημόσια πρόσωπα, πολιτικοί, καθηγητές πανεπιστημίου, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών να ΔΕΙΞΟΥΝ σε όλους μας, ότι (α) έχουμε ως λαός ικανότητες πολύ σπουδαιότερες από τον αθλητισμό και την eurovision. Ότι τα σημαντικά πράγματα είναι άλλα, και πρέπει να αρχίσουμε να τα προβάλλουμε με εύπεπτο τρόπο ώστε να γίνουν αντιληπτά, αλλά και «πιασάρικα».

    (2) Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει αξιόπιστος εισπρακτικός μηχανισμός των δημοσίων εσόδων, προτείνω να εφαρμοσθεί το πολύ απλό φορολογικό σχέδιο:
    (α) όλοι που πωλούν υπηρεσίες ή/και προϊόντα οφείλουν να κόβουν αποδείξεις.
    (β) οι φορολογικοί συντελεστές όλων των νομικών προσώπων να είναι ίδιοι, ο εξής ένας: 30%.
    (γ) αναφορικά με τα φυσικά πρόσωπα, ενιαίος φορολογικός συντελεστής 40% από το 1ο ευρώ !!! ,αλλά,
    (δ) όλες οι αποδείξεις που θα προσκομίζει το φυσικό πρόσωπο, θα μειώνουν την φορολογητέα ύλη !!, έτσι,

    κάποιος που έχει εισόδημα 20.000€ και ξοδεύει 20.000€, θα πληρώνει μηδέν φόρο, αλλά αυτός που θα «συσσωρεύει κέρδος» θα πληρώνει φόρο 40%. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνονται τα εξής:

    (ι) όλοι οι έλληνες γίνονται ελεγκτές εισοδήματος, δεδομένου ότι θα ζητούν απόδειξη από όλους,
    (ιι) ο φορολογικός συντελεστής είναι τόσο μεγάλος, ώστε δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ αγοραστού και πωλητού, αν θα κοπεί απόδειξη,
    (ιιι) θα κινηθεί η αγορά, διότι δεν υπάρχει κίνητρο διακράτησης μετρητών,
    (iv) θα πληρώσουν φόρο όσοι πραγματικά «βγάζουν».

    Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας, και σας εύχομαι καλή επιτυχία για το καλό όλων μας… :)

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 17:05 | Κεσογλιδης Γεωργιος

    Κύριοι [είμαι πρώην περιπτεράς] θα βάλετε ταμειακές σε Περίπτερα και Λαϊκές αγορές ,,,,ΕΛΕΟΣ μακάρι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής να ήταν αυτό, σας πληροφορώ ότι αυτοί οι κλάδοι φοροδιαφεύγουν πολύ λιγότερο από άλλους που έχουν ταμειακές ειδικά τα περίπτερα που το κράτος έχει προεισπράξει τον φόρο προτού το τσιγάρο φθάσει στο περίπτερο… ΠΡΟΣΕΞΤΕ τα μέτρα που θα πάρετε να είναι ουσιαστικά για να μην γίνετε ΓΡΑΦΙΚΟΙ ήδη οι περιπτεράδες και οι λαικιτζιδες γελάνε στην ιδέα ότι αυτοί είναι οι εκπρόσωποι της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα,,, Κύριοι σοβαρευτείτε,,,, και πρώτον πιάστε την πραγματική φοροδιαφυγή ,,,,,,,και δεύτερον σταματήστε την οικονομική αιμορραγία του δημοσίου ,,,,,, για να έχετε όλη την κοινωνία στο πλευρό σας σ’αυτό το δύσκολο έργο
    Εγώ προτείνω ,,επειδή καμία ταμειακή μηχανή δεν μπορεί να σταματήσει αυτόν που θέλει να φοροδιαφύγει μόνο ο συνεχείς έλεγχος τον σταματά, να δοθεί σημασία στους ελέγχους

    με τιμη
    Γ.Κ.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 17:49 | Ζύγας Γ.

    Φυσικά όλα τα παρακάτω μετά από απλούστευση της φορολογικής νομοθεσίας, έτσι ώστε όποιος θέλει να μπορεί να είναι νομιμος.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 17:38 | Ζύγας Γ.

    Βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. ΠΩΣ;

    1) Κατάργηση επιδομάτων εφοριακών.
    2) Επιδόματα σαν ποσοστό βεβαιωμένων και πληρωθέντων προστίμων.
    3) Να υπάρχουν στόχοι προς επίτευξη σε κάθε ΔΟΥ. Αν δεν υπάρχουν
    τα ανάλογα έσοδα (βάσει πλυθησμού) τότε να υπάρχουν τα ανάλογα πρόστιμα.
    Σε αντίθετη περίπτωση συγνώμη αλλά τι τους θέλετε τόσους εφοριακούς;Απλά διώξτε τους, αυτοί έχουν κάνει ήδη τις οικονομίες τους μην ανησυχείτε…

    Λυπάμαι αλλά με το να μας κάνετε όλους μπακάληδες (με συλλογή αποδείξεων κτλ) καθώς και με το να φορολογήσετε αδρά τα μεγαλύτερα εισοδήματα θα οδηγήσει σε ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΘΕΝΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ή ΑΕΡΓΙΑ.

    Με συντελεστές 50% που ακούγονται ποιος παλαβός θα δηλώσει τα εισοδήματά του;Και μην ελπίζεται ότι θα τους πιάσουν τα τσακάλια σας
    οι εφοριακοί γιατί ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ…

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 17:56 | Στέφανος Μαγιόγλου`

    Προτείνω την ενσωμάτωση οποιασδήποτε παροχής από εταιρείες προς μισθωτούς στο φορολογητέο εισόδημα. Αναφέρομαι κυρίως σε αυτοκίνητα κινητά και σπίτια. Είναι πλέον δεδομένο ότι όλες οι επιχειρήσεις αντί να δώσουν σε πολλούς εργαζομένους πχ 500 € δίνουν την παροχή αυτοκινήτου και κινητού + πληρωμένες βενζίνες. Με αυτό τον τρόπο έχουμε και εισφοραποφυγή (τα 500€ δεν έχουν ούτε εργοδοτικές εισφορές ούτε εισφορές τους ασφαλισμένου) και επιπλέον δεν φορολογούνται. Να τονίσω εδώ ότι η κλίμακα φορολόγησης θα ήταν η υψηλή αφού το εισόδημα αυτό (υπό τύπο παροχής) είναι επιπλέον του βασικού μισθού.
    Ένα επιπλέον τρικ που μεταχειρίζονται οι επιχειρήσεις είναι να δίνουν μπόνους τα οποία είτε φορολογούνται αυτοτελώς είτε φορολογούνται με βάση τεκμαρτή κλίμακα.
    Φυσικά και εδώ είναι πολύ μεγάλες οι απώλειες και για τους ασφαλιστικούς φορείς.
    Άρα η πρόταση είναι απλή: Ενσωμάτωση οποιασδήποτε παροχής σε είδος στο φορολογητέο εισόδημα των μισθωτών και φορολόγηση με βάση ενιαία κλίμακα.

    Ευχαριστώ για το βήμα

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 16:35 | Γιώργος Δαίδαλος

    ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ: ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗΣ
    Με συγχωρείτε κύριοι, αλλά ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ να ψάχνετε για χρήματα ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν χωρίς προηγούμενα να έχετε βάλει χέρι εκεί που γίνονται οι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ και ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΕΣ για το λαό σπατάλες όπως είναι τα ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, που τα πληρώνουμε καταναγκαστικά και εκβιαστικά, είτε τα βλέπουμε είτε όχι, για να βολεύονται κάποιοι κηφήνες λέγοντας και κάνοντας στην πλειοψηφία τους ΒΛΑΚΕΙΕΣ.
    ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΒΟΥΛΗ) και ο θεός ξέρει πόσα ραδιοφωνικά; Ούτε ένα νεόπλουτο κράτος θα είχε τόσα πολλά. Πολύ δε περισσότερο ένα κράτος σε πτώχευση.

    ΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 16:29 | Παρασκευάς Ιωάννης Βατός

    Το βασικότερο όλων είναι να μειωθεί ο δημόσιος τομέας. Είμαστε η χώρα με τους περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους στην Ευρώπη, αναλογικά με το σύνολο των κατοίκων. Αυτό και μόνο είναι ένα τεράστιο κόστος για την οικονομία μας αλλά και για την οικόνα μας προς τα έξω. Είναι σαν να λέμε μόνοι μας οτι για μια δουλειά που την κάνει ένας Γερμανός δημόσιος υπάλληλος εμείς έχουμε τέσσερις έλληνες δημόσιους υπαλλήλους. Τι παραπάνω έχει ο Γερμανός δηλαδή και τα καταφέρνει;
    Υπάρχουν στο δημόσιο απαράδεκτες θέσεις εργασίας, όπως άνθρωπος που πληρώνεται για να βγάζει φωτοτυπίες, που κάτι τέτοιο μας γελειοποιεί στα μάτια ενός ξένου, που αν το ακούσει θα γελάει…δηλαδή ο Γερμανός που βγάζει μόνος του τις φωτοτυπίες είναι πιο έξυπνος απο τον έλληνα που χρειάζεται ξεχωριστή θέση εργασίας για ένα άτομο που να βγάζει φωτοτυπίες;
    Αυτά βλέπει ο Έλληνας φορολογούμενος και καταλαβαίνει οτι πληρώνει φόρους άδικα και το κράτος κάνει αλλόγιστη χρήση των φόρων που εισπράττει, για να βολέψει τα «δικά του παιδιά»….
    Αν δεν διορθωθούν αυτά, ότι φορολογικά σχέδια και αν κάνουμε, πάλι σε λίγα χρόνια στο ίδιο σημείο θα είμαστε. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένα 50% επί του συνόλου της Ελλάδας, ιδιωτικού τομέα που να δουλεύει για να πληρώνει ένα 50% επί του συνόλου της Ελλάδας,δημόσιων υπαλλήλων. Φυσικά και έτσι όπως είναι τώρα, είναι αδύνατον να υπάρχει σωστή οικονομία…Με ψυχρά νούμερα, ο δημόσιος τομέας της Ελλάδας στο σύνολο του έπρεπε να είναι το πολύ 250.000 άνθρωποι και πολλούς βάζω…με αντιστοιχία με νούμερα του εξωτερικού, όσον αφορά τον δημόσιο τομέα. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί ο στόχος…

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 16:49 | ΝΙΚΟΣ ΖΕΥΓΩΛΗΣ

    Καλημέρα σας κύριε Υπουργέ,

    Εγώ δεν είμαι Οικονομολόγος και έτσι δεν μπορώ να αναφερθώ σε συγκεκριμένα μέτρα με οικονομικούς όρους.
    Έτσι θα σας γράψω μερικές ιδέες «απλά» που τις έχω δει από την διαβίωση μου και εσείς τις αξιοποιείτε έτσι ή αλλιώς.
    Δεν κόβουν αποδείξεις:
    Μηχανικοί αυτοκινήτων, Φαναριτζήδες αυτοκινήτων εκτός αν πρόκειται για αντιπροσωπεία (που και εκεί είναι συζητήσιμο) ή αν πρόκειται η ζημία να καλυφτεί από Ασφαλιστική εταιρεία.
    Υδραυλικοί, Μπογιατζήδες, χτίστες που σου κάνουν μερεμέτια, όλοι οι μικροπωλητές (λαϊκή, παζάρια κ.λ.π), βενζινάδικα (δεν πουλάνε μόνο βενζίνη – μερικά ειδικά στην Εθνική οδό είναι Super Market), καφενεία & ορισμένοι φούρνοι της επαρχίας (ξέρω επειδή πάω κυνήγι κάθε Σ/Κ).
    Έμποροι και εκτροφείς μικρών ζώων (ρίχτε μια ματιά στην Χρυσή ευκαιρία να δείτε τι γίνετε).
    Δικηγόροι, γιατροί, λογιστές.
    Ο Γ.Γ το πρωί στο MEGA είπε ότι αύριο – μεθαύριο θα εξηγήσετε στους ταξιτζήδες γιατί θα πρέπει να έχουν βιβλίο εσόδων – εξόδων και να έχουν ισχύ οι αποδείξεις. Έχω προσωπική άποψη γιατί έχω δουλέψει 5 χρόνια ταξί. Πρέπει να είναι πολλαπλάσια η φορολόγηση τους από ότι είναι σήμερα.
    Επίσης πιστεύω ότι στο θέμα αυτό πρέπει να μετέχει και ο κος. Ρεππας διότι σήμερα υπάρχουν γραφεία εκμεταλλεύσεις των ταξί καθώς επίσης και οι μαντραδες εμπορεύονται τις άδειες των ταξί, των οποίων οι τιμές ανεβοκατεβαίνουν κατά τα συμφέροντα τους (άλλο καρτέλ) που μοιάζει πολύ με το χρηματιστήριο.

    Χαμένα λεφτά:

    Εδώ η παράγραφος είναι περισσότερο ερώτηση παρά υπόδειξη λόγο του ότι δεν έχω γνώση.
    Που πάνε τα λεφτά των Περιβόητων ειδικών λογαριασμών π.χ ΟΠΑΠ
    Τι λεφτά παίρνουν και πως χρηματοδοτούνται οι ΜΚΟ θυμάστε τότε με τον Ζαχοπουλο κάτι χρηματοδοτήσεις που βγήκαν στον αέρα.
    Μεγάλος ντόρος έχει γίνει με τους μισθούς στο Δημόσιο. Δεν με νοιάζουν τα μικρά ποσά αλλά ακούτε τους μισθούς στην ΕΡΤ.

    Μια παρατήρηση:
    Δεν ξέρω πως θα γίνει το σύστημα με την ενιαία λίστα εισοδημάτων και τις κλίμακες, αλλά θεωρώ αδικία να έχω εγώ εισόδημα 15.000 euro από ενοίκια και αφορολόγητο 10.500 euro ενώ κάποιος υπάλληλος έχει ίδιο ή παραπάνω ποσό εισόδημα και αφορολόγητο 12.500 euro. Έχω σχέση με επιχειρηματία και τι επιχείρηση είναι αυτή, η περιουσία που μου άφησε ο παππούς μου και γιαγιά μου; Δεν μιλώ για εταιρείες ή μεγάλο – εισοδηματίες.

    Τέλος κε. Υπουργέ εγώ είμαι ΠΑΣΟΚ – εσείς έχετε κότσια;
    Αν ΝΑΙ τότε το απόγευμα ή και αργότερα το βράδυ περάστε από κάποιες εταιρείες – τράπεζες να δείτε κάποιους εργαζόμενους μέσα.
    Και μη μου πείτε που, Αθήνα Ν. Ιωνία κτίριο 2004 πόσες ώρες υπερωρία πάνε υπέρ πίστεως και Λάτση. Κάποια Super Market εκεί π.χ πλ. Κολιάτσου, Γαλάτσι, Φάρο Ψυχικού πηγαίνετε να δείτε τι ώρα τελειώνουν. Αν δηλωνόντουσαν θα είχε συμφέρον το κράτος; Αν συνεργαζόσασταν με τον Υπουργό Εργασίας και δεν γινόταν ώρα ΤΣΑΜΠΑ υπερωρία θα βάζαμε κάνα παιδάκι σε δουλειά;

    Βέβαια καλά όλα αυτά περί φόρων, κάνα ευρουλακι θα ρίξετε στην αγορά, γιατί στράγγιξε.

    Αυτά προς το παρόν,

    Με τιμή

    Ν. Ζευγώλης

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 16:38 | ΕΛΕΝΗ ΦΡΑΓΚΑΚΗ

    Να εκπίπτουν τα ποσά που οι εργαζόμενοι γονείς στον ιδιωτικό τομέα αναγκάζονται να δίνουν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και σχολεία, όχι γιατί τους περισσεύουν τα χρήματα, αλλά γιατί τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα λειτουργούν βάσει μόνο το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων.

    Όλοι πληρώνουμε για την δημόσια εκπαίδευση, όμως αυτή εξυπηρετεί μόνο τα παιδιά των οποίων οι γονείς είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ή η μητέρα κάθεται στο σπίτι.

    Κατ’ επέκταση, γιατί τα δημόσια σχολεία να μην εξυπηρετούν κατάλληλα όλους τους έλληνες πολίτες και τα παιδιά τους? (Αλλο τεράστιο θέμα)

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 15:02 | ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ

    ΧΑΙΡΕΤΕ,

    – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΟΜΩΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΦΟΡΟΥ
    – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ/ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ -ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ- ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ «ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑ» , ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ και ΜΗ . ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΝΕΟΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ «ΥΠΟΖΥΓΙΑ» .
    ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑΣ ΕΤΩΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ.
    – ΝΕΟΣ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΝΟΜΟΣ (ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ) ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΩΡΟΛΗΨΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΦΕΣΕΙΣ κτλ. ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ. ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΦΥΛΑΚΗ. ΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.
    – ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΑΞΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΖΩΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΟΡΟΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΥΠΑΘΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
    ΕΤΑΚ ΚΑΙ ΦΜΑΠ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΜΕ ΙΔΙΑ ΟΜΩΣ ΕΝΝΟΙΑ.
    – ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ; ΠΩΣ ΑΡΑΓΕ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ , ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΗΠΑ, ΔΑΝΙΑ κτλ. ; ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΒΗΜΑΤΑ.
    – ΠΡΟΣΟΧΗ : ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, π.χ. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ !!!! ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΙ ΑΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
    – ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΕΝΝΟΩ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΩ : ΖΗΤΕΙΣΤΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΚΑ,ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ,ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 10-15 ΧΡΟΝΩΝ. ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΕΒΕΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ ΑΥΤΩΝ. ΠΟΥ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ;;;; Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ, ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ.
    – LAST BUT NOT LEAST : ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ; ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΣΕ ΤΙ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΩ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ, ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟΥΜΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΩ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑΣ ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ 25 ΔΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ; ΔΙΟΤΙ Ο,ΤΙ ΛΕΙΠΕΙ, ΚΑΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ….
    – ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΤΙΣΘΕΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙ 200 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΗ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ, ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΕΦΕΥΓΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ…
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

    ΦΙΛΙΚΑ
    Φ.Μ. / ΠΕΙΡΑΙΑΣ
    54 ΕΤΩΝ – ΜΙΣΘΩΤΟΣ, ΠΑΤΕΡΑΣ 2 ΦΟΙΤΗΤΩΝ

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 15:10 | ΓΙΑΝΝΑ Ζ.Κ

    1)ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΥΛΙΚΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 10 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
    2)ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ
    3)ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 2 ΚΑΙ 3 ΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΑ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ!!!!
    4)ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ. ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ.
    5)ΕΝΑ ΟΡΙΟ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ, ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΒΑΝΙ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ, ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΠΛΗΡΩΣΑ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ ΣΕ ΑΑ» ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ 1,80 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ 4 ΜΕΧΡΙ 6 ΕΥΡΩ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΔΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΧΟΥΝ, ΕΦΑΓΑ ΠΑΣΤΑ (ΓΛΥΚΟ) ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑ 1,20 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 2,50 ΚΑΙ ΠΑΝΩ? ΔΩΣΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ.
    Κ Α Ι Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ Α Σ Π Λ Η Ρ Ω Σ Ο Υ Ν Κ Α Τ Ι
    Κ Α Ι Α Υ Τ Ο Ι Π Ο Υ Ε Χ Ο Υ Ν Ο Χ Ι Μ Ο Ν Ο Ο
    Α Π Λ Ο Σ Ε Ρ Γ Α Ζ Ο Μ Ε Ν Ο Σ Π Ο Υ Σ Τ Ε Ρ Ε Ι Τ Ε
    Α Κ Ο Μ Α Κ Α Ι Τ Α Α Π Λ Α.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 15:58 | Γιώργος

    Κύριοι του υπουργείου οικονομικών.
    Θα υποβάλλω κάποιες γενικές προτάσεις.

    Για φυσικά πρόσωπα:
    1.) Φ.Π.Α. για ιατρούς και δικηγόρους. Όχι 19% αλλά οποσδήποτε 4,5% έως 9%.
    2.) Κατάργηση πόθεν έσχες. Να επιστρέψουν τα κεφάλαια στην Ελλάδα.
    3.) 6000 στάνταρ αφορλόγητο για όλους κι άλλες 6000 από αποδείξεις για όλους. Όλες οι αποδείξεις από το εσωτερικό μετράνε.
    4.) Ταμειακή μηχανή για όλους. Αποδείξεις από όλους. Φ.Π.Α. από όλους
    5.) Μη κατάργηση τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης για ειδικές κατηγορίες (ταξί, μηχανικοί κλπ.). Θα γίνει επιδρομή διαφθοράς απ΄την εφορία
    6.) Μείωση μισθού στο δημόσιο (5-10% για πάνω από 2000 euro, 15-20%) για πάνω από 3000 euro. Καμία μεταβολή για τους χαμηλόμισθους.
    7.) Τεκμήρια για τα είδη πολιτελείας. Όχι για πρώτη κατοικία. Για πισίνα, σκάφος, υψηλού κυβισμού αυτοκίνητο κλπ
    8.) Πάγωμα προσλήψεων
    9.) Φοροαπαλαγές για ενεργειακά κτίρια – σπίτια (φωτοβολταϊκά)

    Για νομικά πρόσωπα:
    1.) Για νέες επιχειρήσεις (όχι θυγατρικές) που συμμετέχουν φυσικά πρόσωπα κάτω των 32 ετών που δε συμμετέχουν σε άλλα υπάρχοντα εταιρικά σχήματα κανένας φόρος για πρώτη 2ετία. Μόνο Φ.Π.Α. Για την επόμενη 2ετία ήπια προσαρμογή.
    2.) Για εταιρικά σχήματα (φυσικά πρόσωπα) που κάνουν εξαγωγές κανένας φόρος στο κέρδος που αποκομίζουν από προϊόν που πουλήθηκε σ’ άλλη χώρα. Κανένας φόρος στο μέρισμα που αποδίδεται από κέρδη εξαγωγών. Μόνη υποχρέωση η απόδοση Φ.Π.Α. Τεράστιο κίνητρο για την παραγωγή αγαθών και την εμπορική τους εκμετάλλευση. Μεγάλη βελτίωση από το ισοζύγιο εισαγωγών εξαγωγών και δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας.
    3.) Φόρος 10% για τις Α.Ε. Περαιτέρω φόρος στο μέρισμα 20% αυτοτελώς. Όχι προσθήκη του μερίσματος στο εισόδημα φυσικού προσώπου. Μεγάλο αντικίνητρο για την ανάπτυξη.
    4.) Φοροαπαλαγές για ενεργειακά κτίρια (φωτοβολταϊκά κλπ.) νομικών προσώπων.
    5.) Μείωση εξόδων στο δημόσιο. Συγχώνευση δημ. οργανισμών – δήμων κοινοτήτων. Μείωση διοικητικών συμβουλίων. Μείωση δαπανών για έρευνα στα πανεπιστήμια. Τα πανεπιστήμια να αναζητήσουν από τις εταιρίες χρηματοδότηση ώστε να κάνουν πιο παραγωγική έρευνα. Όχι στη νοοτροπία δημ. υπαλλήλου.
    6.) Αποκρατικοποιήσεις. Όχι άλλους δημ. υπαλλήλους. Δεν αντέχουμε να τους πληρώνουμε για να μπαίνουν όλη μέρα στο Facebook. Όχι στα προνόμια εθελουσίας εξόδου. Όχι άλλα κίνητρα για διορισμούς. Ας γίνει το δημόσιο ασύμφορο για τον υπάλληλο. Όχι πια το όνειρο κάθε Έλληνα να είναι το δημόσιουπαλληλίκι.

    Αυτές είναι οι βασικές μου προτάσεις. Ευχαριστώ

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 15:03 | K Τζαμάκος

    Γιατί κανείς δεν ασχολείται με το πραγματικό πρόβλημα της παραοικονομίας, που στο μεγαλύτερο ποσοστό αφορά ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΥΓΕΙΑ.
    1. Δώστε τη δυνατότητα έναρξης επιτιδεύματος σε Καθηγητές Μ.Ε. που κάνου ιδιαίτερα και διακινούν εκατομμύρια μαύρο χρήμα, και σε Ιατρους του ΕΣΥ που επίσης διακινούν μαύρο χρήμα χρησιμοποιώντας τις κρατικές υποδομές Νοσοκομείων, Χειρουργίων κλπ
    2. Επιβάλλεται μια ρεαλιστική φορολογία επ’ αυτών των αποδείξεων
    3. «Αλλάξτε τους τα φώτα» στους ελέγχους

    και μη μου πείτε ότι κερδισμένο δεν θα είναι το Κράτος.

    Το βασικό ερώτημα είναι ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ?

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 15:16 | ΣΙΩΜΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

    Θα προτεινα να ανοιξει ενας καταθετικος λογαριασμος για να μετεχουν όλοι οι ελληνες που επιθυμούν (και του εξωτερικού ) που σκοπό θα έχει τη συγγέντρωση χρημάτων για ενισχυση του προυπολογισμού ή τη συρρίκνωση του χρέους.
    Επίσης πιστεύω πως η έκδοση ομολόγων σε δολλάριο θα είναι ολέθρια για την οικονομία γιατί το συγκεκριμένο χρόνο η ισοτιμία του δολλαρίου βρίσκεται στο χειρότερο σημείο.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 15:07 | Μαρθα Ζούγρη

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΑΝ ΚΟΡΟΙΔΑ. ΕΧΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ /ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ/ΙΔΕΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ:

    1)ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ: ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ , ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΠΟΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ , ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ. ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!

    2)ΑΝΕΡΓΟΙ , ΥΓΕΙΕΙΣ! ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ) ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΙΚΑ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ , ΟΧΙ ΟΚΤΩ ΩΡΕΣ ΑΛΛΑ 4 (1200-1600) ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    3)ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΜΠΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΙΣΑΣ!ΕΥΚΟΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ , ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ . ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΑΝ ΚΥΝΗΓΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ . ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ! ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ. ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ‘ΔΑΣΗ’ ΑΠΟ ΤΑΜΠΕΛΕΣ!! ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ 1 ΜΗΝΑ ΔΙΟΡΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ 1000/ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ…

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 15:11 | ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕ ΠΩΣ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 14:39 | Παζάρκος Ευαγγελος

    Τα πράγματα είναι απλά…καρφώστε το διπλανό σας για να την βγάλετε εσείς καθαρή…
    ας φορολογηθεί ο εχθρός μας και ας αφήσουν εμάς στην ησυχία μας….ελέγξτε αυτούς που δεν συμπαθούμε…και όχι εμάς …
    Κοινωνικός διχασμός ,καχυποψία και αμφιβολία για όλα διασπείρεται…
    Όλα αυτά για να μαζευτεί χρήμα το οποία άγνωστο πως θα διαχειριστούν και με ποια κριτήρια ποιοί…
    Θα πληρώνουμε δηλαδη 2,500 ευρώ το μήνα υπαλλήλους του ΣΔΟΕ για να κυνηγάνε ποιούς ?? μικτά δηλαδη ένας τέτοιος υπάλληλος να πέρνει 3.000 ευρώ το μήνα !!!! αν είναι δυνατόν !!!

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 14:44 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 1Ο ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ:

    1) ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΟΡΙΑ ΦΟΡΟΥ ΤΩΝ ΤΑΞΙ , ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ, ΤΩΝ ΜΑΝΑΒΗΔΩΝ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΛΠ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΩΝ

    2) ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΝΑΡΧΗ ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ
    ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ
    ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ …

    3) ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ 45.ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ

    4) ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΕΣ 25.ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ

    5) ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΥΚΤΕΡΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ 1.ΟΟΟ
    ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

    6) ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ (ΟΛΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ )

    7) ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ Ο,1 % ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΥΠΕΡ
    ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

    8) ΦΟΡΟΣ 1% ΕΠΙ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

    9) ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ 1% ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

    1Ο) ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ – ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΨΗ ΑΝΤΙΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ – ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ…

    ΤΟΛΜΗΣΤΕ …

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 14:11 | ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ – ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

    ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΖΟΦΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ- ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ Ο ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟΣ
    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝΒ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ-
    1. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
    ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΚΑΙ ΜΑΞΙΜΟΥΜ. ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.
    2. Ο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ- ΝΑ ΜΗΝ ΈΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ «ΠΑΙΖΕΙ» ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΨΙΑ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ . ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ- ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ- ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΟΠΩΣ ΠΧ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Σ.Ρ.- ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ- ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ.
    3. ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ 300ΤΜ ΣΠΙΤΙ- 4000CC ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ- ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!! ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΣΟΥΝ. ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 14:58 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Αθήνα 07.01.2010

    Απο τις σελίδες του in.gr
    «Μείωση μισθών στο Δημόσιο κατά 7% και αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, συνιστά μεταξύ άλλων η Κομισιόν στην κυβέρνηση, με ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα.
    Η αντιπροσωπεία της Κομισιόν και της ΕΚΤ συζητά από την Τετάρτη με επιτελικά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, υπό τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γ.Ζαννιά, το σχέδιο του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο άλλαξε την τελευταία στιγμή, μετά την απόφαση να επισπευθεί κατά ένα έτος η μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ.
    Πριν αφιχθεί στην Αθήνα η αντιπροσωπεία, η ΕΕ είχε διαμηνύσει στην κυβέρνηση, με «άτυπο» σημείωμα, ποια θεωρεί ότι είναι η ενδεδειγμένη συνταγή για τη μείωση του ελλείμματος.»
    ΕΙΧΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΡΙΝ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥΣ-ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ «ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ» ΤΗΣ ΕΕ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ.
    ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ, ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ, ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ.
    ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΘΕ ΜΕ ΠΑΡΟΝΥΧΙΔΕΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
    ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΒΕΒΑΙΗ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΗΤΤΑ.
    ΚΕ ΥΠΟΥΡΓΕ-
    ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ. ‘Η ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ,’Η ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΟΙ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΨΥΧΑ.
    ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΕΤΕ.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 13:37 | Μαριάνθη Ασημακοπούλου (Συμβολαιογράφος)

    Με ποιο σκεπτικό κ. Υπουργέ εγώ σαν Συμβολαιογράφος και λόγω εισοδημάτων από το επάγγελμα μου, φορολογούμαι στην ανωτάτη κλίμακα του φόρου εισοδήματος και συνάδελφοι μου που έχουν συστήσει τύποις συμβολαιογραφικές εταιρείες μεταξύ τους, φορολογούνται με ποσοστό 25% ως ανώνυμες εταιρείες?
    Πιστεύω ότι το μέτρο είναι άδικο: 1) Διότι πολλοί συνάδελφοι νεοδιορισθέντες που δεν έχουν δουλειά, αναγκάζονται να πηγαίνουν σε εταιρείες με συμβολαιογράφους που έχουν δουλειά για να μειωθεί ο συντελεστής του φόρου τους και 2) Στερούν από νέους ανθρώπους την εργασία τους σε συμβολαιογραφικά γραφεία.
    Η Συμβολαιογραφική εταιρεία είναι απλώς μια εταιρεία που συστήνεται για φοροαπαλλαγή και όχι όπως η δικηγορική εταιρεία στην οποία υπάρχει καταμερισμός ειδικοτήτων.
    Προτείνω λοιπόν την άρση του μέτρου και την φορολόγηση των Συμβολαιογραφικών εταιρειών με τον ίδιο φορολογικό συντελεστή του Συμβολαιογράφου ως φυσικού προσώπου.
    Περιμένω τα σχόλια σας για την άνω πρόταση.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
    ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 13:31 | ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

    Σήμερα 7/1/2010, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, είδα τον κ.ΓΕΩΡΓΑΓΟΠΟΥΛΟ
    Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και άκουσα από αυτόν να λέει ότι ΔΕΝ θα επιβληθεί Φ.Π.Α. στους Δικηγόρους.
    Δεν μας είπε όμως γιατί. Μήπως επειδή τα μέτρα πρέπει πρωτίστως να είναι δίκαια και η υποβολή των δικηγόρων στο καθεστώς Φ.Π.Α. είναι άδικη ? Αν είναι έτσι να μας το πούνε.
    Πάλι τα ίδια και πως να μην απογοητεύονται μετά οι πολίτες.
    Τελικά κουμάντο σε αυτή τη χώρα κάνουν πέντε έξι συντεχνίες και όλοι οι άλλοι είναι απλώς κορόιδα και απλά τους επιτρέπουμε να μπορούν να αισθάνονται ότι αδικούνται. Κατά τα λοιπά όμως, ας πάνε να κουρεύονται.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 13:14 | Ηλιας Κολλατος

    Οταν μόνο 3.000 Έλληνες δηλώνουν εισόδημα πάνω από 200,000 €, την στιγμή που ο τόπος είναι γεμάτος βίλλες και μεγάλα & ακριβά σκάφη αναψυχής, είναι προφανέστατο που βρίσκεται η φοροδιαφυγή και που υπάρχουν τα χρήματα. Είναι προφανές το που πρέπει να υπάρξει η στόχευση και η φορολόγηση.

    Είναι προφανές και ότι δεν λειτουργεί το «πόθεν έσχες».

    Προσπαθώντας να μαζέψει χρήματα με περικοπές και φορολόγηση των μικρών εισοδημάτων είναι και άδικη και μάταιη και ζημιογόνα για την κοινωνία και το κράτος, γιατί έχει ώς αποτέλεσμα το στέγνωμα της αγοράς από χρήματα και την μείωση τελικά των φορολογικών εσόδων του κράτους.

    Χρήματα βρίσκει κανείς εκεί που υπάρχουν, εκεί που περισσεύουν, εκεί που σπαταλώνται.

    Τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται σωστά για να λύνονται. Αλλιώς παρατείνονται ή επιδεινώνονται, όπως γίνεται στην Ελλάδα εδώ και χρόνια.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 13:10 | ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Μιλάτε για μείωση μισθού σε αυτούς που είναι υψηλόμισθοι. Πριν το κάνετε αυτό μπορείτε να μας διευκρινήσετε ποιοι είναι οι υψηλόμισθοι;
    Εάν εργάζεται μόνο ο ένας σύζυγος (δική μου περίπτωση) και ο άλλος είναι μακροχρόνια άνεργος πως θα διαπιστωθεί ότι υπάρχει υψηλομισθία;
    Νομίζω ότι πριν προχωρήσετε σε κάποιες αποφάσεις πρέπει να να διασταυρώσετε όλα εκείνα τα δεδομένα που να δικαιολογούν κάποιον σαν υψηλόμισθο.
    Τέλος για να μην φανώ αρνητικός σε όποια καλή πρόθεση για καλυτέρευση της οικονομίας διευκρινίζω πως είμαι καθηγητής και μετά απο 15 χρόνια υπηρεσίας φτάνω τα 1500 ευρώ.

    Σας ευχαριστώ.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 13:30 | ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

    Σήμερα 7/1/2009, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, είδα τον κ.ΓΕΩΡΓΑΓΟΠΟΥΛΟ
    Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και άκουσα από αυτόν να λέει ότι ΔΕΝ θα επιβληθεί Φ.Π.Α. στους Δικηγόρους.
    Δεν μας είπε όμως γιατί. Μήπως επειδή τα μέτρα πρέπει πρωτίστως να είναι δίκαια και η υποβολή των δικηγόρων στο καθεστώς Φ.Π.Α. είναι άδικη ? Αν είναι έτσι να μας το πούνε.
    Πάλι τα ίδια και πως να μην απογοητεύοντα μετά οι πολίτες.
    Τελικά κουμάντο σε αυτή τη χώρα κάνουν πέντε έξι συντεχνίες και όλοι οι άλλοι είναι απλώς κορόιδα και απλά τους επιτρέπουμε να μπορούν να αισθάνονται ότι αδικούνται. Κατά τα λοιπά όμως, ας πάνε να κουρεύονται.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 13:05 | Γεώργιος Τσούχλος

    Αξιότιμε κ. Υπουργέ
    Θέμα: Φορολογία Σκαφών Αναψυχής

    σε συνέχεια του e-mail που σας είχα στείλει στις 24/11/09 σχετικά με τη φορολόγηση των σκαφών αναψυχής και την έκτακτη εισφορά, θέλω να σας επισημάνω ξανά ότι φορολογικά δίκαιο είναι οι εξής 2 εναλλακτικές:
    1/ να υπολογίζεται η διαφορά πάνω από τα 10μ, δηλαδή σκάφος 11μ να έχει 11-10=1μ υπολογίσιμο φορολογητέο μήκος
    ή το πιό δίκαιο και εύλογο
    2/ το όριο να μετατεθεί από τα 10 στα 12μ.
    Σκάφη αναψυχής κάτω από 12μ δεν διαφέρουν και πολύ από αυτά των λίγο κάτω από τα 10μ σε κόστη κτήσης, λειτουργίας και συντήρησης ενώ πάνω από 12μ αυτά διπλασιάζονται και πολλαπλασιάζονται δημιουργώντας άλλες οικονομικές απαιτήσεις.

    Η παλαιότητα αλλά και το είδος πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όπως επίσης και το Ελληνικό Νηολόγιο.
    Ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής με Ελληνική σημαία σημαίνει ότι τα σκάφη τους δηλώνονται και ελέγχονται βάσει τεκμηρίων και πόθεν έσχες και ανήκουν στην κατηγορία των φορολογικά συνεπών πολιτών που θήγονται και τους πνίγει το άδικο όταν βλέπουν το τι γίνεται με τη φοροδιαφυγή όλων αυτών με τις ξένες σημαίες αλλά και των ψευτοεπαγγελματικών που διαφεύγουν λόγω του ανύπαρκτου ελέγχου

    Ευχόμενος να λειτουργήσετε ακριβοδίκαια και με πνεύμα δικαίου

    με εκτίμηση

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 13:47 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΚΕΦΑΛΑΚΗΣ

    ΘΕΜΑ 1ο: Κατάργηση της απόρριψης των βιβλίων ως ανεπαρκών και ανακριβών και του εξωλογιστικού προσδιορισμού των αποτελεσμάτω.
    Βασικά προτείνεται η κατάργηση του άρθρου 30 του Κ.Β.Σ. από τις διατάξεις του οποίου προβλέπονται τα παραπάνω , με ταυτόχρονη αναμόρφωση των διατάξεων των άρθρων 32 (εξωλογιστικός προσδιορισμός του καθαρού εισοδήματος) και66 (φορολογικός έλεγχος και βεβαίωση του φόρου), του Ν.2238/1994, στην κατεύθυνση της καθιέρωσης ενός αντικειμενικού και δίκαιου συστήματος προσδιορισμού των αποτελεσμάτων. Ένας τρόπος θα μπορούσε να είναι η καθιέρωση της υποχρέωσης των φορολογικών αρχών να αποδείχνουν σε κάθε περίπτωση το πραγματικό ύψος της φορολογητέας ύλης που διέφυγε και να προστίθεται στα ακαθάριστα έσοδα για το λογιστικό προσδιορισμό του καθαρού εισοδήματος και των υποχρεώσεων στις λοιπές φορολογίες.

    ΘΕΜΑ 2ο : ΚΑθιέρωση αντικειμενικού συστήματος επιλογής υποθέσεων για έλεγχο.
    Το θέμα της επιλογής των υποθέσεων για έλεγχο είναι κρίσιμης σημασίας και πρέπει η επιλογή αυτή να γίνεται με βάση αντικειμενικό σύστημα που θα λαμβάνει υπόψη της παραβάσεις του Κ.Β.Σ., τα στοιχεία των διασταυρώσεων του TAXIS, άλλες πηγές πληροφοριών και την εν γένει συμπεριφορά και το βαθμό συμμόρφωσης του φορολογούμενου.

    ΘΕΜΑ 3ο :Μείωση χρόνου επιβολής προσαυξήσεων.
    Ο χρόνος διενέργειας των ελέγχων πρέπει να συντομευτεί ώστε οι επιχειρήσεις να μην επιβαρύνονται με υπέρογκες προσαυξήσεις κι αυτό γιατί δεν είναι υπεύθυνες για την καθυστέρηση του ελέγχου.
    Το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να επιβαρύνει με προσαυξήσεις ανακρίβειας το ανώτερο για δώδεκα (12) μήνες.Ο υπόλοιπος χρόνος να θεωρείται ότι οφείλεται σε υπαιτιότητα του Υπουργείου Οικονομικών που καθυστέρησε τη διενέργεια του έλεγχου.

    ΘΕΜΑ 4ο :Κατάργηση προστίμων Κ.Β.Σ.
    Τα χρηματικά πρόστιμα του Κ.Β.Σ. πρέπει να έχουν το χαρακτήρα συμμόρφωσης και οχι εισπρακτικό. Η κατάργησή τους θα διευκολύνει τη διαδικασία περαίωσης των παραβάσεων και θα μειώσει στο ελάχιστο τις προσφυγές.Εξάλλου, αν καθιερωθεί σύστημα αναπροσαρμογής των ακαθαρίστων εσόδων με βάση τις παραβάσεις του Κ.Β.Σ. ( ένα είδος Point System),δε θα συντρέχει κανένας λόγος επιβολής χρηματικών προστίμων.Βασικά οι διατάξεις του ΚΒΣ πρέπει να καταργηθούν και για όσες κριθεί αναγκαία η διατήρησή τους, να γίνει ριζική αναμόρφωσή τους, ώστε να εξαλειφτούν οι γραφειοκρατικές και τυπολατρικές διαδικασίες που καθιερώνουν, οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, στην ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα των επιχιερήσεων.

    ΘΕΜΑ 5ο :Μείωση χρόνου παραγραφής καιτου χρόνου διαφύλαξης βιβλίων και στοιχείων.
    Είναι γνωστό ότι οι ελεγκτικές δυνατότητες των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών ανέρχονται σε μονοψήφιο ποσοστό σε σχέση με το σύνολο των φορολογικών δηλώσεων που υποβάλλονταικάθε χρόνο.Επομένως,η καθιέρωση μεγάλου χρόνου παραγραφής (βασικά πενταετίας) και η συστηματική παράταση του χρόνου παραγραφής, που φτάνει και τα δέκα (10) χρόνια δεν έχει κατ’ αρχήν καμία χρησιμότητα.Αντίθετα,μειώνει το κύρος και την αξιοπιστία του Υπουργείου που με τις συνεχείς παρατάσεις της παραγραφής δημιουργεί γραφειοκρατική συμφόρηση στις υπηρεσίες του, στις επιχειρήσεις προβλήματα και κόστος διατήρησης αρχείων, με κίνδυνο καταστροφής τους και ως εκ τούτου δυσάρεστες φορολογικές σσυνέπειες και γενικά κρατά σε ομηρία εκατομμύρια φορολογούμενους.Η μείωση του χρόνου παραγραφής θα έχει ως αποτέλεσμα και τη μείωση του χρόνου διαφύλαξης των βιβλίων και στοιχείων, με αμοιβαία οφέλη και για τα δύο μέρη, όπως αναλύεται παραπάνω.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 12:18 | ΤΖΟΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ Η ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ.ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΦΡΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΤΥΠΑΕΙ ΑΛΥΠΗΤΑ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Κου ΑΛΜΟΥΝΙΑ, ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΑΡΩΓΗ ΖΗΤΑΜΕ ΩΣΤΕ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΛΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΟΝΤΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΩΝ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΣΟ ΕΔΑΦΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΥΛΑ.ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΒUT ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ.ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.πχ ΠΡΙΝ 20 ΕΤΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΜΕΛΕΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΦΙΚΤΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΛΕΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΗΡΟΙ ΕΝΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΟΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΑΛΛΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕΣΟΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΚΤΙΣΤΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.ΕΙΘΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΘΕΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 12:26 | ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ

    1. Η πολυνομοθεσία που διέπει χρονικά το Φορολογικό πλαίσιο της χώρας ευνοεί την φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή ευνοεί σε μεγάλο βαθμό τις παράνομες συναλλαγές και τη διαφθορά. Απαιτείται ένα Φορολογικό πλαίσιο σαφές , διάρκειας πενταετίας τουλάχιστον , που να διέπεται από τις πιο κάτω βασικές αρχές :

    – Συνταγματικής εναρμόνισης ( ισότητα των πολιτών ,Φυσικών & Νομικών )
    – Οικονομική Αρχή (κανών του Πανδήμου – Εισφορά όλων στα Δημόσια Βάρη )
    – Οριζόντια -Κάθετη ισότητα ( Φοροδοτική ικανότητα -Φορολογική Μεταχείριση )
    – Κοινωνικοπολιτική Αρχή ( Κράτος Δικαίου & Πρόνοιας ) και
    – Δημοσιονομική Αρχή ( ελαχιστοποίηση του Κόστους Βεβαίωσης – είσπραξης )

    2. Πραγματική εφαρμογή των διαδικασιών του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ . Στη περίπτωση αυτή μάλιστα ο Φόρος εισοδήματος θα μπορούσε να υποκατασταθεί από την φορολόγηση της προσωπικής δαπάνης.

    3. Η φοροδιαφυγή να χαρακτηρισθεί Ποινικό Αδίκημα. Σαφής προσδιορισμός του τρόπου και του χρόνου καταβολής της φορολογικής υποχρέωσης . Προσδιορισμός της ποινικής ευθύνης των παραβατών είδος ποινής ανάλογα με τη παράβαση και την έκταση της φοροδιαφυγής.

    4. Με δεδομένο το ότι η Ελλάδα ανήκει στη Ευρωπαϊκή Ένωση ( Ε.Ε ) , νόμοι και αποφάσεις που αφορούν τους Έμμεσους Φόρους – και κυρίως του Φ.Π.Α – θα πρέπει να έχουν αποδοχή και εφαρμογή στη Ε.Ε . .Στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης μόνο οι κυβερνήσεις έχουν αρμοδιότητα στα θέματα των άμεσων φόρων. Κατά συνέπεια η φορολογική πολιτική πρέπει να εστιάσει στους

    άμεσους φόρους οι οποίοι σαν ποσοστό τους συνόλου των φορολογικών εσόδων είναι από τους μικρότερους στην ΕΕ

    5. Ορθολογική διαχείριση των Εσόδων στην κατεύθυνση μεγιστοποίησης του οφέλους του Κοινωνικού Συνόλου. Σαφήνεια στις Κρατικές δαπάνες άμεση και πλήρης ενημέρωση του λαού. Κατάργηση των φορολογικών διακρίσεων μεταξύ των πολιτών και της προνομιακής μεταχείρισης ορισμένων κατηγοριών.

    6. Για τη διαμόρφωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος σημασία έχει η πολιτική αντίληψη του σκοπού του Κράτους ως Κράτους Εμπόρου και Επιχειρηματία η ως Κράτους Δικαίου και Πρόνοιας . Για το περιορισμό των δαπανών και το περιορισμό του Κράτους πέραν από την σχεδιαζόμενη οργανωτική περιφερειακή αναδιάταξη ( Καποδίστριας 2 ) μια σκέψη που θα πρέπει να εξετασθεί, στα πλαίσια της διαβούλευσης για το νέο εκλογικό νόμο , είναι η μείωση του αριθμού των βουλευτών , όπως επίσης και η συνταξιοδότηση των βουλευτών από το ασφαλιστικό επαγγελματικό τους φορέα με την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών τους κατά την θητεία τους από την Βουλή.

    7 η φορολογική συνείδηση και κατ επέκταση η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του ΠΟΛΙΤΗ είναι θέμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ . Η αγωγή του πολίτη πρέπει να διδάσκεται από μικρή ηλικία και είναι θέμα καθημερινής πρακτικής .

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 12:34 | Βασιλείου Χ.

    (ορθή επανάληψη)
    Αγαπητέ Κε/Κα,

    Στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, θα ήθελα να θέσω υπόψιν σας την πληγή των αθλητικών σωματείων (συλλόγων).

    Είναι πια γνωστό σε όλους το κόλπο των ΙΔΙΩΤΩΝ ιδιοκτητών γυμναστηρίων-σχολών πολεμικών τεχνών-σχολών χορού και γενικά αθλητικών σχολών, οι οποίοι αντί να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους ως φυσικά πρόσωπα, συστήνουν αθλητικά σωματεία-συλλόγους και τυγχάνουν φορολογικών απαλλαγών (π.χ. δωρεές, συνδρομές, ΦΠΑ κ.α.).

    Κάτι τέτοιο αποτελεί διάκριση εις βάρος των υπολοίπων ιδιωτών ιδιοκτητών αθλητικών σχολών που επιλέγουν να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους ως φυσικά πρόσωπα και πληρώνουν περισσότερους φόρους, ενώ το πλήγμα στα έσοδα του κράτους είναι σημαντικό.

    Είναι καιρός επιτέλους να καταργηθούν τα φορολογικά προνόμια των αθλητικών σωματείων και να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση όλων των επιχειρήσεων, είτε αυτές ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα είτε σε αθλητικά σωματεία.

    Καλή χρονιά σε όλους.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 11:11 | DIO

    OLOI MA OLOI AKOMH KAI GNWSTOI M DHMOSIOI YPALLHLOI FWNAZOYN GIA MEIWSEI EPIDOATWN MEIWSH THS ERT1 TWN PAXYLWN MISTHWN GOLDEN BOYS DIOTI TWA POY MEIWNETAI H AGORASTIKH DYNAMH PROKALOYN KAI FOROYS SE BOYLEYTES KAI MEIWSH DHMOSIWN YPALLHLWN EKTOS APO GIATROYS KAI EKPAIDEYTIKOYS
    KANTE KATI GIA THN ELLADA RE GAMWTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 11:23 | Νίκος

    Η σύνδεση του αφορολόγητου με τις αποδείξεις, έτσι όπως διαδίδεται στον Τύπο, είναι απαράδεκτη. Αγχώνει περαιτέρω, έως τιμωρεί, τους φορολογούμενους, ενώ δεν ενοχλεί καθόλου τους γνωστούς φοροδιαφεύγοντες επαγγελματίες. Παρακαλώ να διατηρηθεί το αφορολόγητο στα υπάρχοντα επίπεδα των 12.000 ευρώ, και να αυξάνεται ποσοστιαία ή και καθ΄ολοκληρίαν περαιτέρω με την προσκόμιση αποδείξεων των προαναφερόμενων επαγγελματιών. Αυτό είναι και τολμηρό και δίκαιο, κατά τη γνώμη μου, και μόνο τέτοια μέτρα έχει ανάγκη ο τόπος, αλλά και θα υποστηρίξει ο απλός πολίτης
    Με τιμή

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 11:40 | Δημητρης Παπαγεωργουσης

    Συντροφε Υπουργέ καλη χρονια
    Μιλαω συγκεγκριμένα για εναν κλάδο που λέγεται ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ.
    Και δεν μιλάω για την ΑΤΤΙΚΗ αλλά για την υπόλοιπη Ελλάδα συγκεγκριμένα την πόλη της ΠΑΤΡΑΣ.
    Απο λεφτα (πουλώντας το σπίτι που μου αφησε ο πατέρας μου) η γυναίκα μου νοίκιασε ένα περίπτερο στον Αγιο Ανδρέα (Νοσοκομείο Πατρών)
    Το περίπτερο ως γνωστό πουλάει κατα κύριο λόγο και σε ποσοστο 60% τσιγάρα ακόμη ενα 25% Τύπο που όλως προνομιακά αρνειται ο αντιπρόσωπος της Περιοχής να μας δώσει να πουλάμε και το υπόλοιπο 15% σε ζαχαρώδη προιόντα και αναψυκτικά που είναι και ο κύριος λόγος ύπαρξης κάποιας κερδοφορίας του περιπτέρου.
    Ο τζίρος ενός περιπτέρου σίγουρα ειναι εντυπωσιακός το συγκεκριμένο περίπτερο απέδωσε την χρονια που μας πέρασε 180 000 ευρώ αλλά ο συντελεστής μεικτού κέρδους επι 10% είναι 18000 ευρώ, αν αφαιρέσουμε τώρα τα εξοδα (500 ενοίκιο-275 τεβε-150 ΔΕΗ- 60 λογιστής- 60 Δημοτικά τέλη είναι 1045 ευρώ τον μήνα Χ 12 μήνες =12 540ευρώ)
    18000 μεικτά εσοδα
    12540 έξοδα
    ————-
    5460 εσοδα
    -500 περ. ΦΠΑ
    ————-
    4960 ΕΥΡΏ ΕΤΉΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΗΤΟΙ 413 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ

    ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 0600 – 2400 ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 25 ΚΥΡΙΑΚΕΣ
    ΤΩΡΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ
    ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΤΣΙΓΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 6,2%.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΜΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ, ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΤΟ ΤΣΙΓΑΡΑ ΘΑ ΠΕΡΝΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ… ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑ ΜΜΕ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 11:41 | Βασίλειος Δημακάκος

    Τα νέα μέτρα θα πρέπει να στοχεύσουν ΜΟΝΟ προς την κατεύθυνση της σύλληψης της φοροδιαφυγής. Οι «συνταγές», δηλ. το τεχνικό κομμάτι, είναι απλές και γνωστές, άλλωστε το έχουν κάνει άλλες χώρες (πχ ΗΠΑ) πολύ πιό πριν και βασίζονται κυρίως στο «ο παράς δεν κρύβεται», άρα χρειάζονται συνεχείς έλεγχοι, διασταυρώσεις εξόδων και φυσικά κατάργηση απορρήτου καταθέσεων και συναλλαγών με άλλους φορείς (πχ πιστωτικές κάρτες και ιδρύματα). Επίσης θα πρέπει σταδιακά να αποκατασταθεί η αδικία που υφίστανται όλα αυτά τα χρόνια οι μισθωτοί που σηκώνουν τα μεγαλύτερα φορολογικά βάρη. Τα νέα μέτρα λοιπόν δεν θα πρέπει σε καμμία περίπτωση να επιβαρύνουν τους μισθωτούς, εκτός φυσικά από την κατάργηση αυτοτελούς φορολόγησης επιδομάτων κλπ που ειναι δίκαιο και θα πρέπει να περιληφθεί. Στην ίδια κατεύθυνση για τους μισθωτούς δεν θα πρέπει να συνδεθεί καμμία ισχύουσα ή προταθείσα από άλλους πολιτική φοροαπαλλαγών με το ύψος του εισοδήματος, αφού το μέγεθος της φοροδιαφυγής αυτομάτως καθιστά ένα τέτοιο μέτρο κοινωνικά άδικο (δηλ οι φοροδιαφεύγοντες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν κάποιες φοροαπαλλάγες οι οποίες δεν θα ισχύουν για αυτούς που δεν -μπορούν να-φοροδιαφύγουν και δηλώνουν κάθε ευρώ).

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 11:50 | NIKOS

    Κ Υπουργέ !!

    Οι μειώσεις μισθών είχατε πεί ως αντιπολίτευση μειώνουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας!!

    Πολύ από μας συμφωνούμε στις μειώσεις μισθών οι οποίες όμως αφορούν υπερβολικά μεγάλους μισθούς.
    Πριν 2 χρόνια οι δικαστές είδαν εν μια νυκτί τους μισθούς τους να διπλασιάζονται από την προύγούμενη κυβέρνηση.Οι εφοριακοί και οι τελωνιακοί με τα επιδόματα που παίρνουν μισθοδοτούνται με πάνω από 2000 ευρώ καθαρά…!! Οι Γιατροί το ίδιο.

    Υπάρχουν κατηγορίες Υπαλλήλων Κ.Υπουργέ που παίρνουν 1000-1200 ευρώ καθαρά και που δεν φτάνουν και αυτά ..άλλωστε το λένε και το λέγανε και Υπουργοί σας.

    Ακούγετε πως οι στρατιωτικοί δεν θα θιγούν από τις μειώσεις ( Το έταξαν υφυπουργοί σας) …άρχισαν οι εξαιρέσεις!!!..

    Για έναν Υπάλληλο με 2000-2500 και 3000 μισθό η μείωση 4%και 7% δεν είναι τίποτα . Για έναν χαμηλόμισθο όμως λέει πολλά!!

    Κ.Υπουργέ για να μην διαταραχθεί ο κοινωνικός ιστός.

    Πείτε γρήγορα ..χαμηλόμισθοι Υπάλληλοι εκπαιδευτικοί ιατροί …υπάλληλοι ΟΤΑ …πόσο θα θιγούν? πόσα επιδόματα θα χάσουν ?
    Πόσο θα πρέπει να ρίξουν την κατανάλωσή του

    Να φοροελαφρυνθούν τουλάχιστον αυτοί οι υπάλληλοι και μισθωτοί αν είναι να κάνουμε το χατήρι της Κομισσιόν για χαρακήρι ?

    Δώσετε όμως λεπτομέρειες σύντομα γιατί πάμε για ακόμα μεγαλύτερες καταναλωτικές βουτιές!!

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 10:26 | Ε.Κ.

    Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!

    Θα ηθελα να καταθέσω μία σκέψη που δεν αφορά τόσο την φοροείσπραξη ή τη φοροδιαφυγή όσο την αύξηση εσόδων στο Υπουργείο Οικονομικών.

    Σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως τα ΚΕΔΔΥ, τα ΚΨΥ και τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, θεωρώ σκόπιμο να δίνουν οι επισκέπτες τους με την αίτηση, μια φορά δηλαδή, ένα συμβολικό ποσό, π.χ. 5 ευρώ, για τους εξής λόγους:

    Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με την κινητοποίηση από μέρους των επισεκπτών αυτών των υπηρεσίών, καθώς και με τη σοβαρότητα και την ωριμότητα του αιτήματός τους. Π.χ. επισκέφθηκε ΚΕΔΔΥ παραστάτρια με 18 και 19 στους βαθμούς της για αξιολόγηση μαθησιακών δυσκολιών, επειδή νόμισε…, επειδή άκουσε…, επειδή της είπαν… Εμείς βέβαια είμαστε υποχρεωμένοι να την αξιολογήσουμε, παρέχοντας χρόνο που δεν έχουμε την πολυτέλεια να διαθέτουμε για τέτποιες περιπτωσεις, οπότε παιδιά που έχουν πρόβλημα μένουν πίσω…

    Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με ένα άλλο κομμάτι, εξίσου σημαντικό. Φαίνεται ότι ο ΄Ελληνας αισθάνεται ξεκομμένος από αυτό που ονομάζουμε Δημόσιο. Δεν έχει καταλάβει ότι κάθε υπηρεσία που του παρέχεται την έχει προπληρώσει, αλλά και πως, όταν την καταχράται, αυτό σημαίνει κόστος. Το αποτέλεσμα, όπως δείχνει και το παραπάνω παράδειγμα, είναι μια λογική του τύπου: τζάμπα είναι, τρέχουμε όλοι…

    Η πρόταση γίνεται με το σκεπτικό τα χρήματα αυτά να πηγαίνουν όλα στο Υπουργείο Οικονομικών. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες δεν τα είχαν και μπορούν να συνεχίσουν χωρίς αυτά.

    Καλή επιτυχία στη μεγάλη και δύσκολη προσπάθειά σας!

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 10:56 | Ηλίας Κολλάτος

    Το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, το «Ελληνικό πρόβλημα» οφείλεται κυρίως στα εξής:

    1. Φοροδιαφυγή – Μαύρα χρήματα.

    2. Εισφοροδιαφυγή.

    3. Λειτουργία του Δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης : Αδιαφορία, κακοδιαχείριση, σπατάλη, αυθαιρεσία, ανυπαρξία ελέγχου, ατιμωρισία, εκμετάλλευση της κατάστασης από πολιτικούς προιστάμενους για εξυπηρέτηση ημετέρων και για ίδιο όφελος.

    4. Διαφθορά (υπερκοστολόγηση δημόσιων έργων, προμήθειες, εξυπηρέτηση ημετέρων σε Δήμους, Νομαρχίες, Υπουργεία, Νοσοκομεία, Πολεοδομίες κλπ). Για να κάνει κανείς τη δουλειά του πρέπει να έχει γνωριμίες και επαφές με τα κατάλληλα πρόσωπα. Τότε μπορεί να κάνει τα πάντα. Διαφορετικά συναντά τα τεράστια εμπόδια της γραφειοκρατίας, της δυσλειτουργίας, της αδιαφορίας, των αντιθέτων συμφερόντων.

    5. Ελλειψη ρευστότητας στην αγορά που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο χαμηλά εισοδήματα της πλειοψηφίας των Ελλήνων, χαμηλότερα κατά πολύ από εκείνα στις άλλες χώρες της Ε.Ε.

    6. Προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις μεγάλου αριθμού πολιτικών προσώπων που ασχολούνται με τα κοινά (δημοτικοί σύμβουλοι, νομαρχιακοί σύμβουλοι, βουλευτές)οι οποίοι επιδιώκουν την εκλογή τους κυρίως για προσωπικό όφελος και όχι για την επίλυση των κοινών προβλημάτων.

    7. Ελλειψη ουσιαστικής κριτικής του έργου των πολιτικών προσώπων εκ μέρους των ψηφοφόρων, κριτική η οποία αποτελεί και στοιχειώδη προυπόθεση της δημοκρατίας και της σωστής λειτουργίας του κράτους. Κριτική η οποία θα ανάγκαζε τα πολιτικά και τα επιτελικά πρόσωπα να σχοληθούν περισσότερα με την επίλυση των πιο πάνω προβλημάτων και λιγότερο με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Η πλειοψηφία των Ελλήνων, δυστυχώς, ενδιαφέρεται περισσότερο να έχει «γνωριμίες» σε κατάλληλες θέσεις, παρά να ασκήσει κριτική προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση.

    Είναι λοιπόν άδικο και αδιανόητο να επιλέγεται ώς λύση για το οικονομικό πρόβλημα η αύξηση της άμεσης ή έμμεσης φορολόγισης, είτε των φυσικών είτε των νομικών προσώπων, είτε των ακινήτων κλπ και μάλιστα με δεδομένο ότι τα εισοδήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων είναι κατά πολύ χαμηλότερα από εκείνα της Ε.Ε.

    Και εκτός από άδικο και αδιανόητο, αποτελεί και μεγάλο λάθος γιατί περιορίζει ακόμα περισσότερο την ρευστότητα στην αγορά με αλυσιδωτές συνέπειες στην αγορά και στην κοινωνία, που φθάνουν μέχρι και την μείωση των εσόδων του κράτους λόγω μείωσης του τζίρου.

    Για να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα πρέπει να λυθούν τα προβλήματα που αναφέρθηκαν πιό πάνω. ΟΛΑ, όχι μόνο ορισμένα.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 10:29 | Nikolaos Moustakis

    Καλημερα σας.

    Διαβαζουμε οτι υστερουμε στην εισπραξη του ΦΠΑ.

    Θα ηθελα να προτεινω την καταβολη του ΦΠΑ τουλαχιστον για ορισμενα αγαθα – υπηρεσιες που δεν πραγματοποιειται συναλλαγη καθημερινα (πχ. αγορα κατοικιας ή αυτοκινητου, ενδυση – υποδηση) απο τον πολιτη-καταναλωτη απευθειας στο κρατος.

    Ο ΦΠΑ καταβαλλεται απο τον πολιτη στην επιχειρηση, η οποια σε πολλες περιπτωσεις δεν αποδισει αμεσα το ΦΠΑ στο κρατος.

    Πιστευω οτι με τον τροπο αυτο θα ενισχυθει η ρευστοτητα του κρατους.

    Ευχαριστω,

    ΝΜΟ

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 10:27 | ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Κύριε Υπουργέ,
    Και αυτό το νομοσχέδιο θα είναι άδικο, γιατί θα στενοχωρήσετε ούτως ή άλλως μερίδα των συμπολιτών μας. Θεωρώ ότι θα ακούσετε τουλάχιστον τις γνώμες μας και θα αδικηθούν λιγότερο αυτή τη φορά οι μονίμως «αδικημένοι». Ανεξαρτήτως του τρόπου που θα φορολογηθεί ο Ελληνικός λαός πάσχουμε στον ΕΛΕΓΧΟ της φοροδιαφυγής από τις γνωστές Υπηρεσίες και στην ΤΙΜΩΡΙΑ των φοροδιαφευγόντωνκαι θα πρέπει να γίνει κάτι. Στον ΕΛΕΓΧΟ δυστυχώς η διαφθορά είναι μεγάλη – οπως επίσης δυστυχώς σε όλο το Δημόσιο τομέα και προτείνω οι ΕΛΕΓΧΟΝΤΕΣ δημόσιοι υπάλληλοι να ελέγχονται δειγματοληπτικά από κάποιους. ΠΧ κάποιοι συμπολίτες μας επιλεγόμενοι με κλήρωση -όπως οι ένορκοι – και εφόσον έχουν τη δυνατότητα και επιθυμούν να εργαστούν για λίγο χωρίς αμοιβή -να ελέγχουν μερικές περιπτώσεις φακέλων φορολόγησης του προσωπικού των εφοριών προς συμπολίτες/εταιρείες. Εάν δηλαδή έγινε σωστά η φορολόγηση, εάν χαρίστηκε το Προσωπικό της εφορίας σε κάτι και εάν όχι να υπάρχουν συνέπειες προς αμφότερους (από τη Δικαιοσύνη ασφαλώς). Οι έλεγχοι να είναι τυχαίοι και να αφορούν περιπτώσεις κανονικής φορολόγησης και όχι κάποιας καταγγελθείσας φορολόγησης γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις επιλαμβάνεται η Υπηρεσία/Δικαιοσύνη.
    Θα μπορούσε δηλαδή δειγματοληπτικά να ελεγχθεί εάν φορολογήθηκε σωστά από την Εφορία ένας Υπάλληλος της Εφορίας ή ένας Βουλευτής ή εσείς προσωπικά ως Υπουργός.

    Για την ΤΙΜΩΡΙΑ των αποδεδειγμένα φοροδιαφευγόντων, ήδη πολλοί συμπολίτες έχουν προτείνει πιο πάνω σκληρότερα μέτρα, για τα οποία συμφωνώ απολύτως.

    Ευχαριστώ

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 10:13 | Θεμιστοκλης Ελευθεροπουλος

    1)Τεχνικες Προδιαγραφες & τηρηση Βιβλιου παραγωγης κοστολογιου στις μεταποιητικες Επιχειρησεις ανεξαρτητου Κυκλου Εργασιων.
    2)Τηρηση Βιβλιου Αποθηκης κατα ποσοτητα & αξια κατα την εισαγωγη & εξαγωγη ανεξαρτητου Κυκλου Εργασιων
    3) Κατωτατος Μισθος και ημερομισθιο 1200 Μικτα & 48 euro αντιστοιχα
    4)Μειωση της παρακρατησης Φορου Μισθωτων υπηρεσιων κατα 30%& της κλιμακας φορολογιας εισοδηματος
    5)Καταργηση της 28ης κλασης που υπολογιζονται οι εισφορες εργαζομενου &εργοδοτου
    6)Να μειωθουν οι συντελεστες φορολογησης των Νομικων Προσωπων & Εταιριων & Επιχειρησεων η τουλαχιστον να παραμεινουν ως εχουν
    7)Φορολογηση στην πηγη καταργηση του 10% φορολογησης μερισματων
    8)Για τις εισαγωγες απο Τριτες χωρες και τριγωνικων Συναλλαγων για προιοντα Τριτων χωρων Περιθωρια πχ το 50% της αξιας της εισαγωγης δεσμευμενο για 6 μηνες
    9)Συνδεση ON-LINE ταμειακων μηχανων & φορολογικων μηχανισμων
    10)Επιστροφη 10% του εμπεριεχομενου ΦΠΑ στις αποδειξεις των φυσικων προσωπων ανεξαρτητου δηλωθεντος εισοδηματος

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 10:07 | ΚΑΡΡΑΣ ΜΑΝΟΣ

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ,ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
    ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΕΩΣ 1200ΕΥΡΩ ΔΗΛΑΔΗ 100 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΜΗΝΑ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΚΔΗΔΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΟΣΑ .

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 10:25 | MATΘΑΙΟΣ ΛΕΣΤΟΣ

    Kαλημερα σας
    Με παταξη της φοροδιαφυγης και με φορομπηχτικα μεσα ειναι σαν να δινεται ασπιρηνη στον καρκινοπαθη.
    Τον καρκινο τον ξερετε ονομαζεται δημοσιος τομεας (πελατειεκες σχεσεις, συντεχνιες,συγγενεις,γαλαζοπρασινες κλαδικες κλπ).
    Μονο αν αρετε την μονιμοτητα των καλοβολεμενων,και τους μιωσετε σε μεγαλο βαθμο τις απαραδεκτες αμοιβες τις οποιες εσεις διμηουργησατε,(γαλαζιοι και πρασινοι μαζι) μονο τοτε θα λυθει το προβλημα.
    Κειταξτε δε να φερετε τις καταθεσεις του εξωτερικου εντος της χωρας
    δινοντας προνομια, δεν ειναι ωρα για τσαμπουκαδες,την φωλια σας την εχετε βρεμενη ολοι που κυβερνησατε η εισασταν μελη κυβερνησεων,αυτης της χωρας, και μην κανετε πως δεν ξερετε.
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ,ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 10:45 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΣ

    Δώστε επαγγελματικά δικαιώματα σε όλους ώστε να μην δουλεύουν στην παρανομία και πληρώνονται χωρίς απόδειξη .
    Επαγγελματικά δικαιώματα κλιμακωτά ανάλογα με τα χρόνια έτσι όπως γίνεται με τους Λογιστές ΤΕΙ και ΑΕΙ..
    Πόσες χιλιάδες απόφοιτοι ΙΕΚ και κολεγίων δεν μπορούν να δουλέψουν νόμιμα γιατί δεν τους το επιτρέπει η πολιτεία

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 09:35 | Lolis Donatos

    Κυριε Υπουργε,
    ως προς το θεμα τεκμηριων διαβιωσης,
    ειναι δυνατον ο ιδιοκτητης μιας Μερσεντες 200 Ε 1800 κε και αξιας 55.000 ευρω,να θεωρειται ιδιου οικονομικου επιπεδου με τον ιδιοκτητη ενος Σκοντα οκταβια 1800 κε και αξιας 20.000 ευρω?
    καντε το συστημα δικαιο,και ο λαος ειναι μαζι σας
    ευχαριστω

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 09:32 | ΜΑΝΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

    1. Αντί να μαζεύουμε αποδείξεις, προτείνω να έχει ο κάθε φορολογούμενος μια «έξυπνη κάρτα» , όπως αυτές που χρησιμοποιεί γνωστή εταιρία καυσίμων για τη συλλογή πόντων. Αντί να εκδίδει το κατάστημα απόδειξη, θα καταγράφεται το ποσό στην κάρτα, και αυτόματα θα καταγράφεται και στην εφορία για τα περεταίρω. Τα οφέλη είναι πολλά. Δε θα γίνει λάθος στους αριθμούς των ΑΦΜ καταστήματος και πελάτη, δεν υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν στοιχειά από θερμικές αποδείξεις. Επίσης νομίζω ότι το μηχάνημα για την κάρτα είναι μικρότερο και οικονομικότερο από ότι μια ταμειακή μηχανή. Έτσι θα μπορεί να το έχει μαζί του και ο οδηγός ταξί και ο υδραυλικός κλπ. Αυτόματα θα μειωθεί και η χρήση χαρτιού (οικολογική συνείδηση) από τα μπλοκ αποδείξεων.
    2. Για δικαιότερα τέλη κυκλοφορίας προτείνω την κατάργηση του σήματος, και την αύξηση της βενζίνης κατά μερικά λεπτά του ευρώ.(ενδεικτικά € 0,10). Έτσι, όποιος δεν χρησιμοποιεί το όχημα του, δεν πληρώνει τίποτα. Αλλά όποιος χρησιμοποιεί το όχημα, έστω κι αν έχει ξένες πινακίδες ,θα πληρώνει το ανάλογο ποσό.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 09:29 | urbanathenism

    1) Εδώ και 35 χρόνια οι μισθωτοί και συνταξιούχοι συμβάλουν στο 75% των εσόδων του κράτους. Πιστεύω ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι και αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορούμε άλλο πια να πληρώσουμε γιατί δεν φτάνουν πια τα χρήματα.

    2) Να φύγουν από το δημόσιο τώρα όλοι οι άχρηστοι και αγγράμματοι. Να μείνουν μόνο όσοι έχουν προσόντα και να παίρνουν τους μισθούς των υπολοίπων άχρηστων.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 09:21 | θωμας

    ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΊ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ
    ΚΡΙΤΙΡΙΩΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ
    ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ. ΠΧ ΙΑΤΡΟΙ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ, ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ
    ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ,ΌΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ
    ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο
    ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΤΗ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΞΕΙΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ.

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 08:40 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΗΜΕΝΗ ΜΕΛΙΝΑ…??

    ΓΙΑΤΙ Η ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΤ??
    ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ !!
    ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ 50%
    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΡΕΤΗΡΕ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ
    ΝΑ ΜΕΙΩΘΥΟΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ
    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ
    ΕΝ ΤΕΛΗ ΑΣ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ Η ΑΣ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ

    ΕΥΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΟΣΑΤΕ

  • 7 Ιανουαρίου 2010, 06:20 | ΛΙΛΗ ΚΑΛ.

    ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.ΠΕΤΑΞΤΕ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.