Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

Γενικότερα ποιες προτάσεις ή σχόλια πέραν των ανωτέρω θα θέλατε να υποβάλλετε ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος;

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 02:52 | ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Η χώρα είναι χωρισμένη σε δύο κομάτια: το ευνοημένο δημόσιο και τον πιεσμένο ιδιωτικό τομέα…
    Ας επέρθει δικαιοσύνη και ισορροπία για να μην έχουμε ταραχές και δυσάρεστες ξελίξεις…
    Ο κόσμος δεν θα δεχτεί κανένα μέτρο αν δεν μειωθεί ο δημόσιος τομέας , κανείς δεν θα δεχτεί έλεγχο στην περιουσία του αν δεν πληρώσουν πρώτα οι μεγάλοι, κανείς δεν θα πάρει στα σοβαρα την κυβέρνηση αν δεν προστατέψει την παραπαίουσα πραγματική οικονομία, που είναι οι δυνάμεις της αγοράς , της παραγωγής, της εργασίας .

    Αν δεν μπορούν να απολυθούν οι υπεράριθμοι δημόσιοι Υπάλληλοι ας συγρατηθούν οι μισθοί τους, αν δεν μπορούν να κοπούν τα εφάπαξ, ας κοπούν άλλα Bonus.
    Είμαστε εκθετοι στα μάτια όλου του σύγχρου Κόσμου για το Τριτοκοσμικό τρόπο λειτουργίας της κρατικής μηχανής.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 02:16 | ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Α. ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

    Π.χ. Ο επιχειρηματίας σήμερα δεν ασφαλίζει εργαζόμενο γιατί πληρώνει λιγότερα στους φόρους αντί στις εισφορές. Πληρώνει φόρο 25%-35% και εισφορές 45%-50%
    Αν αντιστραφεί ο συντελεστής φόρου με τις εισφορές δεν θα εργάζεται κανείς χωρίς ασφάλιση. Δηλαδή να πληρώνουν εισφορές 30%-35% και φόρο 40%-50%
    Για να λειτουργήσει αυτό Θα πρέπει οι προσλήψεις να γίνονται μόνο από εταρείες Νομικά Πρόσωπα και όχι από φυσικά πρόσωπα (μικρές επιχειρήσεις)
    Να γίνεται έλεγχος ταμείου για κάθε μορφής εταιρεία για προστασία των εταίρων. (Δηλαδή Διπλογραφικό Σύστημα για όλες τις εταιρείες).
    Το μέτρο της έκπτωσης των αποδείξεων μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με τις πιστωτικές κάρτες (οχι υποχρεωτικά). Οποιος καταναλώνει με χρήση πιστωτικής κάρτας μπορεί να πάρει ετήσια βεβαίωση από την τράπεζα για τις συναλλαγές που πραγματοποίησε για την φορολιγική δήλωση και να μην χρειάζεται να συγκεντρώνει τις αποδείξεις.
    Να επιτραπούν στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν την αποδειξη της πιστωτικής κάρτας ώς έσοδο και να μην χρειάζονται ταμειακή απόδειξη. Τα στοιχεία του φορολογούμενου είναι πλήρη στην εταιρεία της πιστωτικής κάρτας.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 01:12 | Ευάγγελος 1978

    Άπό το 2004 (ίσως και πιο πριν) η Ελλάδα βρίσκεται σε μια διαρκή πολιτική λιτότητας και ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού για το πώς θα μειώσει το έλλειμα. Ωστόσο πάλι χρεωμένη παραμένει και πάλι οι κυβερνήσεις προσπαθούν να βρουν τον ελεύθερο επαγγελματία, τον καθηγητή που κάνει ιδιαίτερα, τον υδραυλικό κτλ, που κλέβουν το κράτος. Επίσης στόχος του κράτους γίνεται η περιουσία καθενος πολίτη, το τσιγάρο, το ποτό. Πόσο όμως θα μπορέσει να αντέξει ο καθένας μας αυτή την αφαίμαξη; Μήπως μιλάμε για μέτρα που απλά έχουν στόχο λίγο να ελαφρύνουν την καταρρέουσα ελληνική οικονομία, χωρίς μακροπρόθεσμη πρόβλεψη, ίσα μέχρι τις επόμενες εκλογές; Ωραία και του χρόνου, αν τα μέτρα αυτά δεν ευωδόσουν, τι κάνουμε, ποιός θα βρεθεί να πληρώσει; Η πολιτική αυτή μοιάζει με την κίνηση όποιου κόβει τις φλέβες του και ποτίζει με το αίμα τους τους λύκους, ελπίζοντας στη φιλία τους. Είναι μια περίεργη δεισιδαιμονία που τη βλέπω να εξαπλώνεται παντού, ακόμη και στην εκπαίδευση: «για να μη φεύγει συνάλλαγμα σε ιδρύματα του εξωτερικού λόγω των περιορισμένων θέσεων στα ελληνικά ΑΕΙ, προτιμάμε να ρίξουμε το επίπεδο των ελληνικών πανεπιστημίων, να μπαίνει μέσα η σάρα και η μάρα, και να μη μιλάμε για το χρήμα που χάνεται από το γεγονός ότι έχουν πάψει πια να έρχονται φοιτητές από το εξωτερικό για σπουδές στα ελληνικά πανεπιστήμια λόγω του χαμηλού επιπέδου. Για να τονώσουμε οικονομικά μια περιοχή ιδρύουμε ένα πανεπιστήμιο δίχως να υπάρχει ανάγκη, δίχως να δίνουμε επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους του, φτάνει να μειωθούν οι δείκτες ανεργίας και να δώσουμε και ένα εισόδημα σε επιχειρηματίες και εισοδηματίες της εκάστοτε περιοχής».

    Τόσος λόγος και κανένας δε βρέθηκε να πει ότι δε φταίει μόνο η φοροδιαφυγή, αλλά η νωθρότητα του κράτους, η αδυναμία του να εκμεταλλευτεί σωστά όσα η φύση του χάρισε: το έδαφος, το κλίμα, τις ομορφιές, την παράδοση, τον πολιτισμό, τα μνημεία, την τέχνη, με άλλα λόγια τον τουρισμό, τη γεωργία και τη βιοτεχνία. Δυστυχώς σε όλα αυτά, που η Τουρκία για παράδειγμα αναπτύσσει και εκμεταλλεύεται δεόντως, η Ελλάδα υστερεί και μάλιστα μοιάζει υπανάπτυκτη (αυτό το λέω έχοντας επισκεφτεί τη χώρα περισσότερες από 5 φορές και στη μεγαλύτερη έκταση της). Προσωπική μου γνώμη είναι ότι η μόνη διέξοδος είναι να βγεί η Ελλάδα από τη νοοτροπία της επαιτείας και να επενδύσει σε όσα έχει. Πρέπει να προσελκύσει ξανά τουρισμό, να προωθήσει τα προϊόντα της στο εξωτερικό και να σταματήσει να ζει από το αίμα των πολιτών της.
    Αυξήστε τους δασμούς των εισαγόμενων προϊόντων, προωθήστε τα ντόπια προϊόντα της γεωργίας και βιοτεχνίας, αποκινεζοποιήστε το εμπόριο (θάψτε την προσδοκία ότι ο κινέζος θα μάθει να τρώει ελαιόλαδο και έτσι θα εισάγουμε τσάμπα, πάντα θα χρησιμοποιεί σογιέλαιο και πάντα θα είναι αυτός ο κερδισμένος). Κακά τα ψέματα, μόνο με επένδυσεις στον παραγωγικό τομέα θα μπορέσει η ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί ξανά, έστω και μακροπρόθεσμα. Τόσα χρόνια λιτότητας και όμως το αποτέλεσμα ήταν από το κακό στο χειρώτερο, αν συνεχίσετε τη ίδια πολιτική ποιο θα είναι;

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 00:44 | nirvana

    ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΓΓΑΜΟΥΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΜΑΧ. 10% ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΡΑ Η’ ΓΥΝΑΙΚΑ) ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ 10% ΝΑ ΕΚΠΙΠΤΕΙ (ΟΧΙ ΜΑΧ. 10% ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ => ΔΗΛ. 10% + 10%). ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. Α, ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΑ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΟ: 10% ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ Ε1.

    ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ…

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 00:48 | ΛΟΥΚΑΣ

    Ο ΜΟΝΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΜΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΛΟΓΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥΣ ΕΥΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΧΑΝΤΑΚΩΝΟΥΝ.
    ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΙΑ ΕΞΟΔΑ ΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΦΙΟΡΟΥ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ π.χ. ΕΝΟΣ ΜΑΓΑΖΙΟΥ Η ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ,ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ (π.χ. ΑΓΟΡΆΣΑ ΚΑΤΙ 1.000€ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΩ 1.350€ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ….).
    ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ)ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ Η ΚΑΚΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ. ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΗΛΟΥΜΕΝΑ.

    ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ Ο ΦΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ π.χ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΖΙΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΠΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ.

    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΟΠΟΥ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΠΕΠΟΝΟΦΛΟΥΔΕΣ… ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΑΓΑΖΙ (δηλ. ΔΗΜΟΣΙΟ) ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ (…) ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΞΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ή ΕΦΑΠΑΞ ή ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ή ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 65 ΤΟΥΣ.

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 00:07 | nirvana

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ. ΕΤΣΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΘΕΣΜΟ… ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΕ (ΑΦΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤ’ ΕΣΑΣ) ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΟΧΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ…

  • 9 Ιανουαρίου 2010, 00:32 | giorgos B

    Σχετικά με το τρόπο συγκέντρωσης , καταγραφής και υποβολής των αποδείξεων έχω να κάνω την παρακάτω πρόταση:

    Εάν υπάρχει η δυνατότητα ολες οι ταμιακές μηχανές να αποτυπωνουν στην αποδειξη με barcode τα στοιχεία της επιχείρησης και το ποσό πληρωμής.
    Στην συνεχεια αυτά να διαβάζονται σε ατομικά μηχανάκια (berlok) που θα έχει κάθε φορολογούμενος και κατά την υποβολή της Φορολογικής δήλωσης να συνδέονται με Η/Υ. για την υποβολή των αποδείξεων.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 23:55 | ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

    ΚΥΡΙΟΙ, ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ,ΤΩΝ 35 ΧΡΟΝΩΝ ,ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗ ΔΕΗ ,ΤΗ ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ 2.500.00Ο.-ΕΤΗΣΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ,ΕΝΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ,ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ,ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ,ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΑΣΑΝ ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΣ ,ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΕΤΣΙ ,ΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΣΑΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ.ΚΡΙΜΑ.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 23:43 | ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

    ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΓΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.000.- ΕΥΡΩ,ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΤΕ,ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ,ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ 2.100.ΕΥΡΩ,ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ , ΑΝ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΑΝ ΔΥΟ ΣΥΖΥΓΟΙ ,ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ 1.900.-ΕΥΡΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ , ΤΟ ΜΗΝΑ ,ΔΗΛΑΔΗ ,3.800.- ΕΥΡΩ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ,,ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΑΔΙΚΕΙΤΕ.
    ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ,ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ,ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ,ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΧΕΤΕ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 23:07 | ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.Η ΕΥΘΥΝΗ ΣΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ -ΧΘΕΣ-ΜΕ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΕΤΕ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΡΤ.ΠΑΥΣΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΛΥΦΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΣΑΛΙΓΚΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.ΞΕΒΡΩΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.ΕΜΠΡΟΣ… ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ.ΚΙΝ. 6938811098

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 23:52 | ΜΟΔΕΣΤΟΣ

    ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗΣ(ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗΣ?).
    ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΙΝ ΟΥΤΕ 100 ΜΕΡΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΟΡ8ΩΜΑΤΑ ΤΗΣ.
    ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 10+ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ.
    ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΙΧΑΤΕ-ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΤΕ-ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ» (ΟΠΩΣ ΠΑΛΙ ΛΕΓΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ) ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΑΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΑΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΕΝΑ.
    ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΚΑΤΕ,ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ..’Η ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΡΓΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΥΛΟΙΠΟΙΗΣΕΤΕ

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ,ΜΑΛΟΝ ΕΝΟΟΥΣΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ,ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΜΕΣΩΝ ΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ!(ΒΛΕΠΕ ΤΣΙΓΑΡΑ,ΠΟΤΑ,ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΤΑΚ,ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΛΠ).

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΕ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΕΩΝ!

    ΚΥΡΙΟΙ…ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΖΗΤΩ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ!
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΕ» ΠΕΡΝΕΙ» (ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟ) ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΝΤΕΣ-ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ!!!!!!ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 20 Κ ΠΛΕΟΝ ΕΤΩΝ,ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!
    ΠΕΣ ΤΕ ΜΟΥ ΕΝΑΝ!!ΑΡΙΘΜΟΣ 1!ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΦΥΛΑΚΗ,ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ…ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΙΘΗΚΕ,ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ,ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ!

    ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΑΠΟ ΟΛΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΝΑ ΠΛΗΡΩΕΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΙΕΣ ΣΑΣ,ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΣΑΣ,ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ(ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ..ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ…ΖΩΝΑΡΙ…ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΕ OF SHORE ΕΤΑΙΡΙΕΣ,ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ,ΕΞΟΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ ΚΛΠ..ΚΛΠ).

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ…ΕΛΕΟΣ…ΗΜΑΡΤΟΝ…(ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ-ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΚΟΛΑΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ-ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΣΤΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΥ 200.000 ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΑΤΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 4 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ..!ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΕΙΤΕ …ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ!)

    Υ.Σ¨ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΖΩΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ,ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ…

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 23:01 | ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

    ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ,ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ,ΕΙΣΤΕ ΑΔΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ.
    Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ , ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ,ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΕΦΕΡΝΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 50% ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ,ΦΟΒΑΣΤΑΙ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ , ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΑΣ.ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΥΕΧΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΑ,ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 22:37 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΟΥΓΚΑΣ

    Kύριοι της Κυβέρνησης ΤΟΛΜΗΣΤΕ, ΤΟΛΜΗΣΤΕ, ΤΟΛΜΗΣΤΕ.
    Να καθιερώσετε με νόμο: ΄΄ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΈΧΡΙ ΤΙΣ 5.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ. ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ Π.Χ ΕΡΤ,ΟΠΑΠ, ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ή ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Ή ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ΄΄ . Δεν γίνεται Κύριοι να στερείται ο μικρος συνταξιούχος και μικρομεσαίος τα 15 ή 20 ευρώ το ΜΗΝΑ σαν αύξηση,και να δίνονται ετήσιοι μισθοί 450.000, 350,000 κλπ.(ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΑΓΚΡΑΙΝΑ)
    ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ, ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΕ Ή ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΤΗ ΧΑΤΖΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΊΟΥ Ή ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΟΠΟΥ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 22:32 | Καλογερόπουλος Κωνσταντίνος

    Δεν μπορείτε να πάρετε ιδέες από άλλες χώρες της Ε.Ε., είναι ανάγκη να τα κάνετε όλα από την αρχή; Τι εφαρμόζεται πχ. στη Γερμανία, στη Σουηδία; Αν και νομίζω ότι το πρόβλημα μας δεν είναι η θέσπιση νέων νόμων και η κατάθεση νομοσχεδίων αλλά η αυστηρή εφαρμογή ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ των ήδη υπαρχόντων νόμων.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 22:41 | K..P. GERASOUDIS

    ,,΄Αμεση αντικατάσταση των δ/ντών των εφοριών που 3 στους 4 είναι ακατάλληλοι και ανεπαρκείς, για την θέση που κατέχουν και με τις συμπεριφορές τους , φρενάρουν το πρόγραμμα δράσης του υπουργείου οικονομικών,,

    Κύριοι,

    Ήρθε η ώρα των ανατροπών στο Δημόσιο τομέα και ειδικά στις υπηρεσίες μείζονος σημασίας, όπως είναι οι εφορίες κλπ.

    Διευθυντές των εφοριών μόνο οικονομολόγοι , επιτυχημένοι τεχνοκράτες “ managers ”, με ντοκτορά στα χρηματοοικονομικά, από τον ιδιωτικό τομέα, με 7ετή τουλάχιστον προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση , επιλογή με αξιοκρατικές διαδικασίες.

    Τώρα που τα πάντα έχουν ανατραπεί, πρέπει να ξεφύγουμε από τα στεγανά που επιβάλλουν, οι κομματικοί ημέτεροι ,

    Διαφορετικά οι όποιες μεγάλες αλλαγές θα είναι λειψές, γιατί δεν θα μπορούν να υποστηριχθούν, από σοβαρή και ικανή διοίκηση.

    Μένοντας στο ίδιο μοτίβο, δλδ τοποθετώντας Προϊσταμένους Δ.Ο.Υ., εφοριακούς, όσο άριστοι και ικανοί και εάν είναι ορισμένοι εξ αυτών, δεν θα μπορέσουν να κάνουν την διαφορά που επιβάλλουν οι σημερινές συγκυρίες.

    Για αυτό Κύριε Υπουργέ τολμήστε!!!!

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 22:46 | ΓΕΡΠΑ

    Αποφάσισα μέσα στο παραβάν, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, να σας ξαναψηφίσω. Ήδη το μετάνοιωσα. Βαδίζετε χωρίς να έχετε κάνει κάποια προετοιμασία, ακολουθείτε την πεπατημένη. Δεν βλέπουμε κάτι καινούργιο, εκτός από τη «δημόσια διαβούλευση», που κι αυτή καταντά να είναι στα αρνητικά σας.
    Σταματήστε τη διαφθορά, τη σπατάλη, τη φοροδιαφυγή! Πάρτε τα από αυτούς στους οποίους μοιράστηκαν αφειδώς τις τελευταίες δεκαετίες. Ξοδέψτε το χρήμα του λαού με σύνεση και με μοναδικό κριτήριο το καλό της κοινωνίας και όχι μεμονωμένων ομάδων και ειδικά προνομιούχων.
    Αναγκάστε τους φοροφυγάδες να πληρώσουν επιτέλους. Την εύκολη λύση των τσιγάρων και των ποτών την ξέρουν όλοι, δεν χρειάζεται να είσαι σοσιαλιστής υπουργός. Το μέτρο των αποδείξεων τι θα προσφέρει; Μόνο αυστηρή νομοθεσία επί τη βάσει του πόθεν έσχες μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Ξεσκαρτάρισμα των ελεγκτικών μηχανισμών με έλεγχο του πόθεν έσχες των υπαλλήλων, δημιουργία ελεγκτικών μηχανισμών με τίμιους υπαλλήλους, αυστηρές ποινές στα όρια της εξόντωσης και δειγματολειπτικοί έλεγχοι είναι αρκετά για να λύσουν το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.
    Είμαι σίγουρος ότι όλες οι κυβερνήσεις μπορούσαν να λύσουν αυτά τα προβλήματα, το ερώτημα είναι γιατί δεν το ήθελαν.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 22:38 | Βασίλης

    Τις τελεταίες μέρες αναγράφεται στον τύπο σαν πρόθεση της Κυβέρνησης η επιβολή ΦΠΑ, εκτός των άλλων, και επι των διδάκτρων των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για χιλιάδες μέσες οικογένειες «παλιάς σχολής» (δηλαδή που βάζουν την μόρφωση των παιδιών πάνω απ όλα τα άλλα), που με μεγάλες στερήσεις προσπαθούν να δώσουν τα καλύτερα δυνατά εφόδια στα παιδιά τους, διότι θα αύξανε αυτόματα το κόστος τους κατά 19% (αφού δεν θα υπήρχε, φυσικά, κανένα σχολείο ή φροντιστήριο που δεν θα ανέβαζε ισόποσα τις τελικές του τιμές).
    Οι οικογένειες αυτές δεν επιβαρύνουν το Δημόσιο με κανένα κόστος μέχρι τώρα για τις υπηρεσίες αυτές, τις πληρώνουν απο μόνες τους. Κανονικά, λοιπόν, θα έπρεπε να επιβραβευθούν με ισχυρές φοροεκπτώσεις για τις θυσίες τους στον ιερό σκοπό της μόρφωσης των παιδιών τους (λόγω της γνωστής αδυναμίας του Κράτους μέχρι σήμερα να προσφέρει πραγματικά ικανοποιητικό επίπεδο δημόσιας πρωτοβάθμιας και μέσης εκπαίδευσης, που να διασφαλίζει μια μελλοντική ανταγωνιστική επαγγελματική εξέλιξη). Αντ αυτού, αν τα σχεδια αυτά υλοποιηθούν, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο εξής μια εξωφρενική σε ποσοστό (αλλά και σε απόλυτο αριθμό ευρώ) αύξηση του ποσού που πληρώνουν, το οποίο συχνά προέρχεται απο το υστέρημά τους.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 21:21 | Χρυσόπουλος Αποστόλης

    Μία πολύ καλή και δίκαιη λύση είναι η παρακάτω :

    ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ(Μίζες, πάμπερς,δομημένα,χρηματιστήριο,βιστωνίδα και 1500 άλλα) ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (κινητών και ακινήτων) ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ.

    Τι θα επιτύχει το συγκεκριμένο μέτρο:

    1. Θα εξοφληθεί όλο το εξωτερικό δημόσιο χρέος και θα καλυφθεί όλο το έλλειμμα, ώστε δεν θα χρειαστεί να δανειστούμε ποτέ ξανά, αλλά θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να δανείζουμε με τους ίδιους όρους.
    2. Θα πληρώσουν επιτέλους και οι πολιτικοί.
    3. Θα λειτουργήσει ως αποτρεπτικός παράγοντας για μελλοντικές κλεψιές όπως κάνουν όλα σχεδόν τα σωφρονιστικά συστήματα.
    4. Θα κατευναστεί το μένος των Ελλήνων πολιτών κατά των πολιτικών του, που χωρίς ντροπή, ενώ αποκαλούνται κλέφτες, δεν παραιτούνται.
    5. Θα υπάρξει ανάπτυξη και θα δοθεί ώθηση στην οικονομία που δεν θα χρειάζεται πλέον αιματηρές οικονομίες ΜΟΝΟ των πολιτών και όχι των πολιτικών.
    6. Θα αποτελέσει ένα πολύ καλό και ισχυρό όπλο στα χέρια των μελλοντικών πολιτικών, για την πάταξη της φοροδιαφυγής κλπ των πολιτών.

    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ. ΠΡΩΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 21:47 | stauros

    κυριε υπουργε
    καλη επιτυχια .ομως προσπαθηστε ν α πιασετε και τους παρακατω φοροδιαφευγοντες

    Είναι πλούσιος. Έχει πολλά λεφτά, από πού, απροσδιόριστο.

    Οι πλούσιοι αυτής της χώρας δεν κάνουν, έχουν.

    Κάτι γενικώς, καράβια, προμήθειες, λαθρεμπόριο πετρελαίου, πλαστά τιμολόγια, επιστροφες φπα απο ψευδεις εξαγωγες, ερειπια νταλικες με πλαστα τιμολογια -φορτια -βαρος πλαστες πινακιδες που κυκλοφορουν χωρις ελεγχο στις εθνικες οδους,ποδοσφαιρικές ομάδες-πλυντήρια, ιδιοι ανθρωποι κερδισμενοι σε προπο -λαχεια (μαιμου)βασει λογισμικου που συγκεκριμενοι ανθρωποι προμηθευσαν στον οπαπ,αγοραπωλησίες παικτών-χαρισμα χρεων στις ομαδες-μηδενικη φορολογηση στις μεταγγραφες ποδοσφαιριστων-μισθους τους λογω offshore, εικονικά συμβόλαια,. πουλανε φάρμακα στα νοσοκομεία στην τριπλάσια-δεκαπλασια τιμή, ψευδεις αναλωσεις φαρμακων-υλικων , εισαγωγή από την Κύπρο, εκμεταλλεύονται εμπορικά ακίνητα της εκκλησίας, καταπατάει δημόσιες εκτάσεις, χτίζει στη Μύκονο συγκρότημα κατοικιών με συνέταιρο γνωστό πολιτικό, αλλαγές συντελεστή δόμησης μόνο για την περίπτωσή του, έχει αναλάβει τη διαφημιστική καμπάνια υπουργείων, διαχειρίζεται τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, πουλάει τηλεοπτικά κανάλια και εκπομπες που του χαρίζει το κράτος, αύξηση κεφαλαίου, τραπεζική εγγύηση, δάνεια, offshore εταιρείες, κωδικοί, επενδυει στο χρηματηστηριο χωρις ποθεν εσχες για ξεπλυμα.. μπράβοι. κοτερα-γιωτ που δηθεν νοικιαζονται σαν επαγγελματικα, η ειναι σε offshore.. βιλλες που μονο η μανδρα περιφραξης κοστιζει οσο μια συνοικια στο αιγαλεω..

    Μια χώρα που δεν παράγει αρκετα και έχει τόσους πολλούς πλούσιους.

    Δεν δημιουργούν αλλά έχουν διασυνδέσεις. Σωστοί άνθρωποι στις σωστές θέσεις. Βιτρίνες. Ταμίες. Μεταφορά χρήματος, όχι δημιουργία πλούτου.

    Δεν βγάζουν χρήματα, υπεξαιρούν.

    Οι πλούσιοι ξέρουν πολύ καλά από πού προέρχονται τα χρήματά τους.

    Τα αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι ως προϊόν εγκλήματος.

    Τα τρώνε γρήγορα και επιδεικτικά. Όπως οι γκάνγκστερς

    γιωτ,βιλλες,Θηριώδη τζιπ στα στενά δρομάκια, παρκαρισμένες πόρσε στα κλαμπ, αστυνομική προστασία, γουόκι τόκι, μπράβοι,
    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΤΟΥς ΣΑΝ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡς ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑς. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΝΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ…ΡΙΞΤΕ ΤΙς ΔΥΝΑΜΕΙς ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥς. ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗς ΓΟΝΙΚΗς ΠΑΡΟΧΗς ΤΟΥ ΠΟΠΟΛΟΥ.. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ..ΤΟΣΗ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΠΑΠΠΟΥ ΠΡΟς ΠΑΠΠΟΥ;

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 21:57 | Ζαχαρίας Κοσσίδας

    Κατά τη γνώμη μου,πριν επιβληθούν φόροι στα τζιγάρα που αφορούν όλο τον κόσμο έπρεπε ήδη να έχει καταργηθεί η ερτ για να απαλλαγεί ο λαός από το φόρο που πληρώνει κάθε μήνα και ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία ανταποδοτικότητα διότι από όλους τους γνωστούς μου,κανείς δεν βλέπει ερτ και ούτε συμβάλλει στην επιμόρφωση του λαού.Επιπρόσθετα,πληρώνουμε εκπληκτικά ποσά,δηλαδή να αμοίβονται άνθρωποι την ημέρα με όσο αμοίβονται άνθρωποι με μεταπτυχιακά το μήνα.

    Να ανοίξουν όσο το δυνατόν ταχύτερα τα κλειστά επαγγέλματα διότι έτσι θα μειωθούν πολύ οι τιμές και θα βρουν εργασία πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι.

    Να μειωθούν οι συντάξεις βουλευτών,δικαστικών,υπαλλήλων οτε (είναι προκλητικό με 25 χρόνια υπηρεσία και σε ηλικίες κατω των 50 ετών να παίρνουν 2500 ευρώ σύνταξη το μήνα καθαρά),στρατιωτικών(αντισυνταγματάρχης 43 ετών να εχει εξέλθει σε σύνταξη με 2000 ευρώ το μήνα και να πληρώνεται για 40 χρόνια από το φορολογούμενο λαό όταν εχει δουλέψει μόνο 20 χρόνια).Να ισχύσει η αναλογικότητα της σύνταξης και να μειωθούν οι συντάξεις όσων γυναικών εξήλθαν με 15 έτη υπηρεσίας(γνωρίζω γυναίκες που εξήλθαν στη σύνταξη 33-34 ετών και θα πληρώνονται από το λαό για 50-55 χρόνια).

    Να μη γίνουν μειώσεις μισθών και επιδομάτων στο δημόσιο για ποσά καθαρά μέχρι 2000 ευρώ και να καταργηθεί η πολυθεσία στο δημόσια.Δηλαδή μισθός από μία μόνο θέση.Τα πρώτα δείγματα της νέας κυβέρνησης δεν είναι καλά.Είμαστε σχεδόν μετανιωμένοι που ψηφίσαμε πασοκ διότι έχει αφήσει το κράτος όπως ήταν επί νεας δημοκρατίας,να συνεχίζουν να απολαμβάνουν τουσ μεγάλους μισθούς και να μας κάνουν πλάκα κιόλας ότι χωρίς εμάς δεν λειτουργεί το κράτος.

    Παρακαλούμε να κοπούν γρήγορα οι τεράστιοι μισθοί κι ας πάνε στα δικαστήρια να διεκδηκήσουν αποζημειώσεις.

    Να κοπούν οι αστυνομικοί που διατίθενται σε επιχειρηματίες,δημοσιογράφους κτλ,όπως επίσης και σε όσους δεν είναι εν ενεργεία βουλευτές.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 21:48 | ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

    ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ
    ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΩΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ
    ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΣ
    ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ <> ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ.
    ΠΡΟΤΑΣΗ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ. ΥΠΟΨΙΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕ.
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ,

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 21:56 | Χρυσόπουλος Αποστόλης

    Πρόβλημα Πρακτικής Αριθμητικής :

    Ο Γιωργάκης έχει έναν κουμπαρά, όπου εκεί βάζει κάθε χρόνο το χαρτζηλίκι που παίρνει τις γιορτές από τον πατέρα του,τους παππούδες και τους θείους του. Έχει μαζέψει μέχρι σήμερα που είναι 15 χρόνων 1500€. Φέτος θέλει να πάρει έναν υπολογιστή που κάνει 500€ και του χρόνου να πάει ένα ταξίδι στην Αμερική αξίας 2000€. Πως θα το κάνει αφού δεν έχει τόσα χρήματα στον κουμπαρά του;
    Λύση : Η προφανής μαθηματική λύση δεν υπάρχει, αλλά μπορεί να προεξοφλήσει τα μελλοντικά χαρτζηλίκια του.

    ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ. ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΠΟΤΕ (πράσινοι μπλε,κόκκινοι).

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 21:13 | ΛΑΜΠΡΟΥ Γ. ΦΩΤΙΟΣ

    Έχω τρία παιδιά και πληρώνω 700 ευρώ μηνιαίως για κατασκευαστικό δάνειο. Έπειτα από τις αποφάσεις που λάβατε για τις αποδείξεις άραγε τέτοιου είδους έξοδα-δαπάνες τις λάβατε υπόψη σας έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και έμεις στην οικονομική κρίση; Η΄θα την »πληρώσουμε» πάλι εμείς. Επιπρόσθετα τονίζω ότι σωστότερο και δικαιότερο θα είναι όλοι οι φορολογούμενοι αυτού του κράτους να συνεισφέρουν για το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας μας και όχι μόνο οι μικρομεσαίοι.
    Ευχαριστώ!

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 21:16 | ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ

    Εμπειρίες- Διαπιστώσεις-Προτάσεις:
    1. Καταρχήν δε μπορώ να προγραμματίσω τη ζωή μου, γιατί τα πράγματα αλλάζουν κάθε φορά που αλλάζει ο Υπουργός. Αναγκάζομαι να έχω ιδιωτική ασφάλεια, γιατί στα κρατικά νοσοκομεία ποτέ δεν εξυπηρετούμαι. Αναγκάζομαι να πάω το παιδί μου σε ιδιωτικό Παιδικό Σταθμό, γιατί οι Δημόσιοι κλείνουν νωρίς. Αναγκάζομαι να συντηρώ αμάξι, πληρώνοντάς το πολύ ακριβά, για τις μικρές αποστάσεις που διανύω κάθε μέρα, γιατί τα ΜΜΜ είναι χάλια. Όλα τα προϊόντα είναι πολύ πιο ακριβά από την υπόλοιπη Ευρώπη και χειρότερα ποιοτικώς. Το κράτος με ταλαιπωρεί με την απίστευτη γραφειοκρατία και όλους τους αμόρφωτους που έχει στις διάφορες θέσεις. ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, όταν ξέρω ότι δε θα χρησιμοποιηθούν σωστά??
    2. Βλέπω παπάδες, που έχουν πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία (την οποία δημιούργησαν από την ώρα που έγιναν παπάδες). Γιατί πρέπει οι παπάδες να πληρώνονται από το κράτος, αφού για οποιοδήποτε μυστήριο κάνω στην εκκλησία πάντα πληρώνω?
    3. Βλέπω άτομα που υπηρετούν στο στρατό και ενώ θα έπρεπε να είναι στον Έβρο, είναι σπίτι τους στην Αθήνα και κάθονται.
    4. Βλέπω δασκάλες που λείπουν από την τάξη 2 χρόνια για να κάνουν master. Δεν θα μπορούσαν, αν ήθελαν να το έκαναν παράλληλα με τη δουλειά τους? Γιατί πρέπει να πληρώνω τους δημόσιους υπαλλήλους για να κάνουν master, τη στιγμή που πολλοί εκπαιδευτικοί με master, θέλουν να διοριστούν και δεν μπορούν?
    5. Βλέπω δημόσιους υπαλλήλους την ώρα υπηρεσίας να ψωνίζουν στα ZARA. Έχει γίνει ποτέ έλεγχος παρουσίας και να απολυθεί κάποιος, αν λείπει αδικαιολόγητα από τη δουλειά του?
    6. Βλέπω γυναίκες, που και δε δουλεύουν πουθενά (παρόλο που τους προτείνουν διάφορες δουλειές) επίτηδες για να πάρουν μόρια και να μπουν στο δημόσιο. Ουσιαστικά δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα, γιατί όσες και όσοι πραγματικά θέλουν να δουλέψουν μπορούν να βρουν δουλειά. Από ότι ξέρω στο εξωτερικό αν δηλώσεις άνεργος, μπορούν να σε καλέσουν σε οποιαδήποτε δουλειά. Αν δε δεχτείς χάνεις τα προνόμια των ανέργων. Εδώ κάτι τέτοιο δε βλέπω να γίνεται, αντίθετα οι «μακροχρόνια άνεργοι» παίρνουν και έξτρα επιδόματα, παρόλο που τις περισσότερες φορές ουσιαστικά είναι τεμπέληδες που δε δέχονται να κάνουν καμία άλλη δουλειά, πλην του Δημοσίου.
    7. Βλέπω ότι πολλοί εξακολουθούν να καπνίζουν σε δημόσιους χώρους, χωρίς να σέβονται ούτε τα παιδιά. Μήπως πρέπει να δεκαπλασιαστεί η τιμή του πακέτου, μήπως και αποφασίσουν κάποιοι να το κόψουν επιτέλους?
    8. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί κλείνουν στις 16:00, τη στιγμή που οι περισσότεροι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι δουλεύουν 09:00-17:00. Ποιους εξυπηρετεί αυτό το ωράριο? Μήπως τους Δημόσιους Υπαλλήλους, που φεύγουν από τη 13:00?
    9. Ακούω ότι σε πολλούς υπαλλήλους οι ανώτεροι δε δίνουν δουλειά για να τη δίνουν σε εξωτερικούς Εργολάβους, με ότι αυτό συνεπάγεται…
    10. Όταν έχω κάποια δοσοληψία με το κράτος πρέπει να πάρω άδεια από τη δουλειά μου. Γιατί να μην λειτουργούν οι διάφορες δημόσιες Υπηρεσίες το απόγευμα ή και το Σάββατο, έστω κάποιες μέρες την βδομάδα?
    11. Οι γυναίκες ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που έχουν, θα πρέπει να μπορούν να βγαίνουν στη σύνταξη νωρίτερα. Επίσης, πρέπει να δοθεί περισσότερη κανονική άδεια στους εργαζόμενους γονείς που έχουν παιδιά κάτω των 12 ετών, τα οποία δεν μπορούν να μείνουν μόνα τους στο σπίτι π.χ. σε περίπτωση ασθένειας.
    12. Το πιο θλιβερό όλων στην Ελλάδα είναι η άναρχη δόμηση, χωρίς σωστά πεζοδρόμια και υποδομές.
    13. Οι σύγχρονες οικοδομές είναι πανάκριβες, χωρίς να έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει η πυκνή δόμηση με χαμηλά σπίτια π.χ. μεζονέτες, με αποτέλεσμα να μένει ελάχιστος χώρος για αυλή. Θα ήταν καλύτερα να επικρατούσε μία άλλη λογική στη δόμηση, δηλαδή να κτίζονται ψηλότερα κτίρια σε μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους, ώστε να έχουν γύρω-γύρω αρκετό ελεύθερο χώρο για πράσινο. Θα μπορούσαν να κτίζονταν συγκροτήματα κατοικιών, που να παρέχουν διάφορες υπηρεσίες π.χ. ψύξη-θέρμανση σε όλο το κτίριο, φωτοβολταϊκά κ.α. σε προσιτές φυσικά τιμές.
    14. Θα διευκόλυνε να δημιουργηθούν μόνιμες Λαϊκές Αγορές, όπως είναι η Βαρβάκειος, σε περισσότερες περιοχές της Αττικής, στις οποίες θα υπάρχει ποικιλία προϊόντων, εύκολη πρόσβαση και θα είναι σκεπασμένες.

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!! ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΙ….!!!!

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 20:56 | ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΟΣ

    Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται τίμια .
    Τα δέιγματα γραφής από τα της Βουλής ( π.χ 16 μισθοί , ελάχιστες περικοπές γιατί δεν … βγαίνετε κλπ )δεν πείθουν .
    Πώς λοιπόν θα πείσετε να μην φοροδιαφεύγουν οι Έλληνες αφού βλέπουν πως από το υστέρημά τους τρέφεται τόσο κηφιναριό , και πώς να μην ονειρεύεται ο κάθε ένας να γίνει ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ;
    Ίσως (για ιστορικούς λόγους )είναι καλύτερα να μην κάνετε τίποτα.
    Θα έρθει το ΔΝΤ να μας συμμαζέψει .

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 20:28 | ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    Με αφορμή πρόστιμο που μου επιβλήθηκε, όχι για φοροδιαφυγή, αλλά για μη έγκαιρη ενημέρωση του βιβλίου εσόδων – εξόδων, θέλω να προτείνω μια λύση που και για το κράτος νομίζω θα είναι πολύ προσοδοφόρα, αλλά και από πολλούς πολίτες θα είναι ευπρόσδεκτη.
    Επειδή η λεπτομερής και ακριβής τήρηση βιβλίων και στοιχείων είναι χρονοβόρα, δημιουργεί άγχος, φόβο και ανασφάλεια, αλλά δημιουργεί και πρόσθετα έξοδα (πληρωμή λογιστή ή και γραμματέα), μια λύση που θα μπορούσε να απαλλάξει πολλούς φορολογουμένους από όλα αυτά τα δεινά, αλλά και να δώσει στο κράτος περισσότερους φόρους είναι:

    ΠΡΟΤΑΣΗ:
    Για κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων να γίνεται κάποιος συμβιβασμός και να μη τηρούνται βιβλία, αλλά ο φορολογούμενος να πληρώνει μεγαλύτερο φόρο από τον προσδοκόμενο από το κράτος. Η απαλλαγή της τήρησης των βιβλίων θα γίνεται μόνον εφόσον ο φορολογούμενος δεχτεί το συμβιβασμό και πληρώσει προκαταβολικά τον αντίστοιχο φόρο.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 20:02 | Μανώλης

    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΑΠΟΔΗΞΕΙΣ. ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΗΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟΔΗΞΗ.

    ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 20:39 | κοσμας σπυρος

    κυριοι καθημερινα παρακολουθω πως προσπαθειτε να μαζεψετε χρηματα για να λυσετε το τρομακτικο δημοσιονομικο προβλημα που εχετε δημιουργεισει εσεις και οι προκατοχοι σας,μη ξεχναμαι οτι εσεις κυβερνουσαται πριν 5 χρονια και το προβλημα δεν δημιουργηθηκε χθεςκαι δεν ξερω να γελασω η να κλαψω….ολο αυξησεεις αυξησεις,κατα τα αλλα μπροστα πολιτης,για να καταλαβω και εγω που ειμαι βλακας,εχετε βαλει τον πολιτη μπροστα και εχετε παρει το μαστιγιο η οτι αλλο…και που σε πονει και που σε σφαζει.ευγαι σας λοιπονκαι καλα στερνα να ζησουμε να τον θυμομαστε.απο την αλλη δεν ακουω τιποτα για γιατρους,δικηγορους,διοικητες,δικαστικους,προεδρους ιδρυματων και ολα τα συναφη,δεν ξερετε ας πουμε να εφαρμοσετε θεωρημενα συνταγολογια,η ποσες παραστασεις κανει ενας δικηγορος απο τα παραβολα που πληρωνει στο δικηγορικο συλ.αλλα αυτοι αποτελουν κατα πλειοψηφια το νομοθετικο σωμα,ετσι δεν ειναι…οσο για τους βουλευτες μας δεν θα μπορουσαν να μειωσουν τα εξοδα τους,χρησημοποιοντας ως γραφεια καποιο χωρο στις κατα τοπους νομαρχιες η περιφεριες και τι εξοδα κινησης μας λετε η βουλη μια ζωη ερημη ειναι….κυριοι η κατασταση των πολιτων ειναι τραγικη και ενα μεγαλο μερος του ελληνικου λαου εχει περιελθει σε αδιεξοδο και βρισκεται σε απογνωση.μια αλλη νυχτα της βαστιλλης ισως να μην ειναι μακρυα ευχομαι να βγω ψευτης,αλλα η ιστορια καποτε επαναλαμβανετε,παντως απο οτι εχω καταλαβει το αυτι σας δεν υδρωνει αλλα να ξερετε δεν μπορει να ειμασται μια ζωη εμεις κεραταδες και ζημιομενοι.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 20:00 | Δημήτρης Σπάρτη

    Καταρχήν Καλή Χρονιά και μακάρι να μην είναι η χειρότερη χρονιά στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδος. Στο προκείμενο τώρα. Θεωρώ αδιανόητο τι στιγμή που λέμε ότι είμαστε έλληνες να περιμένουμε από τους Ευρωπαίους να μας πουν τι να κάνουμε για να λύσουμε το πρόβλημα της οικονομίας. Το 2010 με την τεχνολογία που υπάρχει να κυνηγάμε το φάντασμα της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Αυτά στο δικό μου νου πάνε πακέτο.

    Έχετε βρεί τους μισθωτούς και τους αλλάζετε τα φώτα γιατί δεν μπορείτε να πιάσετε κανέναν άλλον. Ή δεν θέλετε

    Παραγωγικότητα: ελάχιστη.
    Έλεγχος : μηδενικός
    Παραοικονομία : Ανθηρή και δεν καταλαβαίνει τίποτα από την κρίση. Μεταχρονολογημένες επιταγές, Τοκογλυφία, Ακίνητα ( το περίφημο «τα μαύρα του συμβολαίου»). Σε τι κόσμο ζούμε?
    Ακόμα και στην τράπεζα χρηματοδοτείται η διαφορά συμβολαίου- Εμπορικής Αξίας. Γίνονται σε άλλη χώρα αυτά? Δεν ξέρω. Αναρωτιέμαι. Τις ξέρουν στην Ευρωπαϊκή ένωση όλες αυτές τις Ελληνικές φαντάζομαι εφευρέσεις? Κατάργηση αντικειμενικών κριτηρίων Ακινήτων. Σήμερα. Μία αξία μόνο. Η εμπορική,μικρότερο ΦΠΑ και μικρότερος φόρος μεταβίβασης

    Το δεύτερο αστείο της Ελληνικής Οικονομίας είναι η μεταχρονολογημένες επιταγές.
    Όργια. Μισό τουλάχιστον ΑΕΠ στα «συρτάρια». Όψεως με υπερανάληψη κύριοι. Τελείωσε το όριο? Δεν έχει άλλο. Να βάλουν «πλάτη και οι τράπεζες» όχι που δίνουν γύρω γύρω καρνέ για να παίρνουν έσοδα από παντού. Βέβαια θα χάσει και το κράτος αφού τα όρια μεταχρονολογημένων δημιουργούν για το κράτος έσοδα αλλά με τα όρια υπερανάληψης και την εισφορά αυτά θα καλυφθούν.

    Δεν είναι λύση ούτε τα αντικειμενικά κριτήρια ούτε τίποτα άλλο εκτός από την πραγματική απεικόνιση των συναλλαγών. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω τραπεζών και εταιρικών καρτών. Μη μισθωτός – εταιρική κάρτα. Να φαίνονται οι συναλλαγές. Θα παίρνει το Υπουργείο Οικονομικών την κίνηση της κάρτας ή των καρτών και ας κάνει αυτό ότι καταλαβαίνει.
    Με λίγα λόγια κύριοι. Τεχνολογία. Η μηχανή της επιχείρησης δεν θα επικοινωνεί με το μηχανογραφικό κέντρο του υπουργείου αλλά με την Τράπεζα δίνοντας δύο πολύ σημαντικές πληροφορίες. Τα ΑΦΜ των συναλλασσομένων και το ποσό . Μια φορά το χρόνο οι Τράπεζες θα πρέπει να στέλνουν την κίνηση της κάρτας στο Υπουργείο. Αμέσως Αμέσως μια πολύπλοκη διαδικασία, η φορολογική δήλωση, δεν χρειάζεται. Ξέρει ς ποιός πλήρωσε τι σε ποιον.
    Πανεπιστήμια έχουμε. Έρευνα κάνουν. Τεχνολογία υπάρχει. Φασιμσμός Δεν νομίζω ότι είναι διότι, η μαύρες συναλλαγές παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε τέτοιο βαθμό που δεν θα υπάρχουν σε λίγο καιρό γιατί θα μιλάμε για δικαίωμα επιβίωσης αργότερα. Οι βασικές αρχές της φορολογικής μεταρρύθμισης πιστεύω ότι πρέπει να είναι αυτές.
    Έθιξα πολλά. Πρέπει να ξαναγίνουμε το φωτεινό παράδειγμα του πλανήτη. Είναι ευκαιρία με την μηχανογράφηση των συναλλαγών να καθαρίσει ο τόπος. Από πολλά. Και θα φανούν πολλά. Αρκεί να έχετε τη διάθεση να το κάνετε.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 20:45 | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ(ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ) ΜΑΖΙ ΣΟΥ κε ΔΕΛΛΗΓΙΑΝΝΗ ΜΠΡΑΒΟ.

    ΒΓΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ)ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ?

    ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ κ. ΔΕΛΛΗΓΙΑΝΝΗ

    Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης όταν υπάρχουν τόσο υψηλά ποσοστά Golden δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων στο δημόσιο! Και ιδέες υπάρχουν και θέληση, αλλά όσο βλέπουμε ότι δουλεύουμε για να πληρώνουμε αργόμισθους, να παίρνουν αμόρφωτοι μηχανοδηγοί του ΗΣΑΠ 3700 ευρό κατά μέσο όρο (4ημερο 7ορο), επιτροπές, συνδικαλιστές, ΟΣΕ, ΟΛΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, εφορίες, δασκάλους που δουλεύουνε 20 ώρες την εβδομάδα, έγκυες που όλο «αποβάλουν» και κάνουνε διακοπές, και εκατομμύρια άλλα παραδείγματα που δεν τα βλέπουμε μόνο στα κανάλια αλλά και καθημερινά!

    Όσο λοιπόν δεν βλέπουμε αποφασιστικές κινήσεις για όλα αυτά δεν θα μπορέσετε να νικήσετε την φοροδιαφυγή (πχ. 90% φορολόγηση της εθελουσίας του ΟΛΠ, 50% φορολόγηση των πρόωρων συντάξεων, 90% φορολόγηση του ΕΦΑΠΑΞ, ενιαίο μισθολόγιο με κομμένα ΟΛΑ τα επιδόματα και ανώτατα όρια που να μην ξεπερνάνε τα 700 ευρό για ανειδίκευτους, 850 ευρό με πτυχία, 1200 ευρό διευθυντές και μέχρι 3000 ευρό οι καίριες θέσεις).
    Δεν γίνετε όσοι εργάστηκαν στην ΔΕΗ να πληρώνουν 10% ρεύμα!
    Δεν γίνετε να πληρώνει το κράτος ΕΦΑΠΑΞ στα παιδιά των υπαλλήλων ΟΤΕ!
    Άμα κάτσουμε και τα συγκεντρώσουμε όλα αυτά, μετά μπορούμε να κάνουμε φοροαπαλλαγές αντι για φοροεπιδρομες!
    Δεν γίνετε εισαγγελείς να είναι γείτονες εφοπλιστών!
    Δεν γίνετε ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ και να λένε μόνο για τον αν θα κόψουμε 4% στους δημοσίου και να αυξάνετε την προκαταβολή φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες και να σας φαίνεται λογικό!
    Δεν γίνετε όλοι να ζητάνε μίζες και να μην καταδικάζονται ποτέ!
    Δεν γίνετε να πληρώνω 50 ευρό για εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο 750μετρα και να κάνουνε χριστουγεννιάτικα παρτυ στην Αθηνών αρένα η δημόσιοι!
    Ούτε γίνετε να έχουνε εκδρομικά!

    Δεν φταίει ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά! Φταίτε και οι δυο διότι έχετε αφεθεί στον κάθε λογής συνδικαλιστή! Η αλλάζετε η βουλιάζεται (και μεις μαζί)!

    Δηλαδή εμείς που δεν μας ενδιαφέρει το δημόσιο (διότι το θεωρούμε ντροπή και τον καρκίνο της Ελλάδας) και δεν έχουμε μελετητικές εταιρείες για να βγάζουμε μίζες δεν θα χαρούμε ποτέ σε αυτή τη χώρα;
    Εάν χρειάζεται αλλαγή το σύνταγμα – Δημοψήφισμα!
    Δεν γίνετε να μας λένε όλοι οι αναλυτές κόψτε από το δημόσιο και εμείς να βάζουμε φόρους!
    Δεν γίνετε να νομιμοποιούμε μετανάστες για να λύσουμε το πρόβλημα των ταμείων αντί να επαναφέρουμε τους συνταξιούχους 40-50 ετών πίσω στην εργασία (συνήθως εργάζονται έτσι και αθλίως)!!
    Εάν κυβερνάει το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον πείτε το μας να μην έχουμε απορία!

    Ένας λογικός δεν υπάρχει πουθενά;
    Έχουμε φτάσει σε σημείο να θεωρούμε την χρεωκοπία της Ελλάδας την μόνη λύση στο πρόβλημα του δημοσίου!

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 19:29 | Ιωάννης Μεντάκος

    Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να καταργηθεί
    η φορολόγηση των τόκων καταθέσεων,
    ιδιαίτερα για τις μικρές καταθέσεις (πχ κάτω από 100 χιλ.ευρώ).
    Επίσης ούτε συζήτηση για φορολογία καταθέσων γιατί το αποτέλεσμα
    θα είναι να φεύγουν και όχι να έρχονται κεφάλαια.
    Τώρα όσο αναφορά τον επαναπατρισμό κεφαλαίων θα μπορούσαν
    να χρησιμοποιηθούν σαν ομόλογα δημοσίου 3 ή 5 ετίας.
    Το κέρδος θα ήταν να μην πληρώνουμε (το κράτος) τόκους δανεισμού
    και οι καταθέτες μετά από μερικά χρόνια να νομιμοποιούσαν τα κεφαλαιά τους (που αυτή τη στιγμή βρίσκονται έξω).
    Και αν ερχότουσαν αρκετά κεφάλαια, δε θα είχαμε ανάγκη αυτές
    τις εταιρίες αξιολόγησης …

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 19:58 | Λουκόπουλος Νικόλαος

    ΔΙΑΒΑΖΩ στο in.gr (link: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1092313&rss=yes) τα παρακάτω:

    «…Σε σχέση με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, στα βιομηχανοποιημένα καπνά αυξάνεται στην πλέον ζητούμενη τιμή από 57,5% που είναι σήμερα σε 70% και στα αλκοολούχα ποτά κατά 20%.

    Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι η επιβάρυνση λόγω του φόρου στο πακέτο 20 τσιγάρων, που πωλείται σήμερα 2 ευρώ, ανέρχεται στα 0,19 ευρώ και στο πακέτο 20 τσιγάρων που πωλείται σήμερα 3,20 ευρώ (που είναι και τα τσιγάρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση) η επιβάρυνση είναι 0,41 ευρώ…»

    ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ:

    Μήπως το κράτος είναι τελικά ο καπνοβιομήχανος (που εισπράτει το 70% ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ, και μεγαλόψυχα έχει χορηγήσει σε αυτούς που παράγουν, συσκευάζουν, διακινούν, διαφημίζουν και εμπορεύονται τα τσιγάρα ένα 30% έτσι, για την διεκπεραίωση;

    ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ:

    Μιλάμε για το ίδιο κράτος που ψήφισε νόμο απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους και τυπώνει εκείνα τα καταπληκτικά μηνύματα πάνω στα πακέτα για αποτροπή των καπνιστών;

    ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ!!!

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 18:48 | Στέργιος Γιαννούλης

    Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ.
    ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΣΥΧΝΑ, ΚΑΤΑΘΕΤΩΝΤΑΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.
    ΔΕ ΦΙΛΟΔΟΞΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ. ΑΠΛΩΣ ΕΛΠΙΖΩ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΕΣΕΙ Η ΜΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗ, ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Ή ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ BLOG.
    ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΟΜΗ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 18:42 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΟΣ.ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2004 ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΟΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ, ΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΕΣ.Η Ν.Δ. ΕΒΑΛΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΜΕ ΠΑΧΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ! ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ.ΕΠΑΝΑΦΕΡΑΤΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ…ΕΝΑΣ ΙΚΑΝΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΦΘΑΝΕΙ…ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ…

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 18:02 | ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΕΛΑΤΩΝ.ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ «ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ» ΔΡΟΥΝ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΝ ΤΑΞΗ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ.ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ Η ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΗΡΗΣΕΙ.

  • Καλή χρονιά, καλή επιτυχία και συγχαρητήρια για την ιδέα της ανοιχτής διακυβέρνησης.
    Εδώ σας γράφω τις γενικές παρατηρήσεις μου και τις ειδικές θα τις γράψω σε κάθε άρθρο ξεχωριστά.
    Επειδή οι φόροι είναι χρήμα και το χρήμα αριθμοί, ας μιλήσουμε με αριθμούς.
    Ενώ οι ιδέες που το Υπ. Οικονομικών θέλει να βάλει στο νομοσχέδιο κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, στο τέλος της χρονιάς το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης θα βρεθεί προ εκπλήξεως, όταν θα διαπιστώσει ότι έπιασε μόνον ένα μικρό μέρος της φοροδιαφυγής. Γιατί; Ας το αναλύσουμε.
    Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 40% περίπου, δηλαδή από τα 100 € φόρους που θα έπρεπε να εισπράττει το κράτος, εισπράττει μόνο 60 €.
    Κατά την άποψή μου αυτό το 40 αναλύεται ως εξής:
    1) 10 έως 15 από την φοροδιαφυγή μικρών επιχειρήσεων.
    2) 10 έως 15 από την φοροδιαφυγή μεγάλων επιχειρήσεων.
    3) 15 έως 20 από την διαφθορά.
    Ας δούμε τώρα αυτές τις κατηγορίες αναλυτικά.
    1) φοροδιαφυγή μικρών επιχειρήσεων
    Όλες οι μικρές επιχειρήσεις θα πρέπει να κόβουν πάντα αποδείξεις. Πρέπει να κόβουν και τα περίπτερα και τα ταξί και όλοι χωρίς υπάρχει καμία εξαίρεση για να εμπεδωθεί φορολογική συνείδηση σε όλους. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει κατάλληλο οικονομικό κίνητρο, ώστε να μην υπάρχει το γνωστό
    <>. Οι ποινές θα πρέπει να είναι μεγάλες και στον πωλητή και στον αγοραστή, ώστε να υπάρχει ένα ακόμη κίνητρο για να ζητά τις αποδείξεις ο αγοραστής φορτικά. Ωστόσο μην περιμένετε αυτοί που βγάζουν <> να ζητούν όλες τις αποδείξεις, γιατί θα προδιδόταν από μόνοι τους. Αυτός είναι ο λόγος που η συλλογή αποδείξεων από μόνη της δεν είναι αρκετή.
    2) φοροδιαφυγή μεγάλων επιχειρήσεων (υπερτιμολόγηση – υποτιμολόγηση – καρτέλ)
    Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο παραμύθι, που επαναλαμβάνεται διαρκώς από τα τηλεοπτικά κανάλια ( δυστυχώς και από τα κρατικά ): αφού τα μεγάλα πολυκαταστήματα κόβουν πάντα αποδείξεις και δεν κάνουν φοροδιαφυγή γιατί να τις μαζεύουμε; Όντως τα μεγάλα πολυκαταστήματα δεν φοροδιαφεύγουν στο επίπεδο των αποδείξεων, γιατί θα τους κλέβανε οι υπάλληλοι τους. Τις αποδείξεις από αυτά θα πρέπει να τις μαζεύουμε, γιατί άμα γίνει μία εξαίρεση, όλοι θα κάνουν απεργίες για να εξαιρεθούν και αυτοί. Οι μεγάλες επιχειρήσεις κάνουν κάτι πιο απλό. Αν είναι να εισάγουν ένα προϊόν που κοστίζει 10€, το στέλνουν πρώτα σε μια δικιά τους εταιρεία που έχει έδρα σε έναν φορολογικό παράδεισο, το κοστολογούν 17€, το εισάγουν στην Ελλάδα και το πουλούν 20€, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζουν τα κέρδη που έχουν, να πληρώνουν λιγότερους φόρους και να επιβαρύνουν το ισοζύγιο του κράτους (υπερτιμολόγηση). Το αντίστροφο κάνουν οι εξαγωγικές εταιρείες. Οι παλιότεροι θα θυμούνται την ιστορία της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ την δεκαετία του 80. Για να πιαστούν αυτά, θα πρέπει τα εμπορικά γραφεία των πρεσβειών να κάνουν την δουλειά τους και να μην τρέχουν μόνον στις δεξιώσεις. Άλλωστε σε ορισμένα προϊόντα παλιότερα το έκαναν τα ιδιωτικά κανάλια. Ο Πρωθυπουργός που είναι και Υπουργός Εξωτερικών θα μπορούσε να βοηθήσει το Υπουργείο Οικονομικών να μαζέψει αυτά τα χρήματα.
    Όπως αποδεικνύεται από τις τιμές πολλών προϊόντων στην Ελλάδα τα καρτέλ καλά κρατούν, ανεβάζουν τις τιμές τεχνητά, εξαθλιώνοντας παραγωγούς και καταναλωτές και αφαιμάζουν τις αυξήσεις που δίνει το κράτος στους εργαζόμενους. Εδώ θα πρέπει να ενεργοποιηθεί περισσότερο το Υπουργείο Οικονομίας.
    3) διαφθορά
    Εδώ τα χρήματα είναι πάρα πολλά, αλλά νομίζω ότι δεν έχετε αντιληφθεί που είναι το πρόβλημα. Κανέναν δεν ενδιαφέρει (εκτός ίσως από τα τηλεοπτικά κανάλια), αν ο Χριστοφοράκος και ο κάθε Χριστοφοράκος μπει στην φυλακή, γιατί είναι ιδιώτης και κάθε ιδιώτης αν μπορεί να κάνει την δουλειά του χωρίς να λαδώσει θα την έκανε. Αυτοί που πρέπει να μπουν στην φυλακή είναι οι Δημόσιοι Λειτουργοί που <>, γιατί καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη του Λαού.
    Προτάσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς:
    α) Η ενεργητική δωροδοκία που ήταν πλημμέλημα και έγινε επί Νέας Δημοκρατίας κακούργημα, να ξαναγίνει πλημμέλημα, ώστε να < πολλές γλώσσες.
    β) Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών θα πρέπει να αλλάξει, αλλά και με τον ήδη υπάρχοντα νόμο δεν καταλαβαίνω γιατί ένας βουλευτής που έκανε παθητική δωροδοκία ( άρα και φοροδιαφυγή ) δεν γίνεται να μπει φυλακή; Μήπως η δωροδοκία και η φοροδιαφυγή είναι μέσα στα βουλευτικά καθήκοντα; Τρελαθήκαμε εντελώς;
    γ) Πρέπει να διοριστούν ελεγκτές δημόσιας ζωής, που να έχουν αρμοδιότητες σε κάθε εκδήλωση της δημόσιας ζωής ( ακόμα και στα δικαστήρια ) που πριν προσληφθούν θα περάσουν από το <> και θα περνάνε κάθε έξι μήνες υποχρεωτικά. Αυτοί θα παίρνουν πολύ καλό μισθό (4000€ έως 6000€ μηνιαίως) και θα έχουν βαρύτατες ποινές εάν παρασπονδήσουν (πάνω από 10 χρόνια φυλακή) και κατάσχεση περιουσίας. Επειδή θα πρέπει να έχουν πλάτος γνώσεων, γιατί θα ασχολούνται με το κάθε τι, νομίζω ότι οι έχοντες βαθμολογία πάνω από 90 στο τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ θα ήταν οι πλέον κατάλληλοι (ομολογώ ότι θα με βόλευε αυτό), αν και δεν πιστεύω ότι θα ήταν αρκετοί, οπότε θα πρέπει να γίνει ένας ακόμη διαγωνισμός.
    ευχαριστώ

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 18:20 | Ελευθερία

    Ολο και νέες λεπτομέρειες βγαίνουν στο φώς. Είναι δυνατόν οι δημόσιοι υπάλληλοι εκτός των επιδομάτων και των άλλων παροχών να χρεώνουν και να εισπράτουν και υπερωρίες χωρίς αυτές να έχουν αντίκρυσμα ; Λογω παγώματος μισθών… χρεώνουμε και Χ ώρες ;

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 18:57 | Νίκος

    Κύριοι, κάντε στο δημόσιο ότι σας πρότειναν οι Βρυξέλλες. Μειώστε τις δαπάνες, μειώστε μισθούς, απολύστε αργόσχολους δημόσιους υπαλλήλους. Σε μία οικογένεια όταν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα πρώτα μειώνονται δραστικά τα έξοδα και μετά ψάχνουμε για νέα έσοδα. Μαζέψτε αυτό το αδηφάγο τέρας που λέγετε δημόσιο γιατί όσους φόρους και να βάλετε, όσες αποδείξεις και να μαζέψουμε αν τα λεφτά μας τα αδειάζουμε σε τρύπιο βαρέλι ποτέ δεν θα γεμίσει. Μην σκέφτεστε το πολιτικό κόστος, πάρτε γενναίες αποφάσεις καταργείστε την μονιμότητα στο δημόσιο. Σταματήστε την αδικία και την τεράστια πλέον διαφορά μισθών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και όλοι εμείς που είμαστε έξω από το δημόσιο θα είμαστε μαζί σας. ¨Έχουμε βαρεθεί ποια να πληρώνουμε και να ταΐζουμε ανθρώπους που δεν δουλεύουν. Παιδεία μηδέν κάνουμε φροντιστήρια ή πάμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικά σχολεία, υγεία μηδέν πληρώνουμε ασφάλειες ιδιωτικές για να πάμε σε ιδιωτικά νοσοκομεία, δήμοι το μεγάλο φαγοπότι πέντε κάθονται ένας δουλεύει, ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ και άλλες δημόσιες φαγάνες μισθοί 4000 ευρώ και κάθε μέρα κοπάνα, πολεοδομίες εφορίες γεμίσαμε μίζες. Πέστε μου έναν τομέα του δημοσίου που δουλεύει σωστά και που αξίζει τον κόπο να μαζέψουμε τις περιβόητες αποδείξεις για να τον χρηματοδοτήσουμε. Κανείς. Μαζέψτε λοιπόν το κράτος κάντε το πραγματικά ανταποδοτικό και τότε όλοι θα κυνηγούν τους λίγους που θα φοροδιαφεύγουν γιατί θα νιώθουν πραγματικά την ανταπόδοση. Έως τότε μάλλον οι μόνοι που θα μαζεύουν αποδείξεις θα είναι οι γέροι και οι γριές που δεν καταλαβαίνουν και τους τρομοκρατούν τα κανάλια και οι διάφοροι μεγαλοδημοσιογράφοι των 10000 ευρώ την ημέρα που νοιάζονται για τα οικονομικά μας. Οι υπόλοιποι που γνωρίζουν θα περιμένουν να καθαρίσετε πρώτα το δικό σας σπίτι και μετά θα ακολουθήσουν.

    Υ.Γ. Αλήθεια για τους γιατρούς που κλέβουν ακούμε καθημερινά. Για τους μεγαλοδημοσιογράφους το υπουργείο οικονομικών δεν βρίσκει τίποτα……

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 18:25 | Dexter

    Διαβάζω σήμερα σε site ότι έγινε χτες συζήτηση στη Βουλή για το αν θα πρέπει να συνεχίσουν να παίρνουν 16 μισθούς οι υπάλληλοι της Βουλής.

    Αποφασίστηκε να συνεχιστεί αυτή η ιστορία αλλά απλώς από εδώ και πέρα ο 15ος και ο 16ος μισθός να φορολογείται πλέον (για κάποιο περίεργο λόγο τα ποσά αυτά ήταν αφορολόγητα μέχρι τώρα).

    Ζητάτε από τον κόσμο να κάνει θυσίες. Να αποκτήσει φορολογική συνείδηση. Να υποστεί λιτότητα και νέους φόρους.

    Αλλά συνεχίζεται αυτή την προκλητική πρακτική. 16 μισθούς!!!

    Για πιο λόγο?

    Θεωρώ απαράδεκτο μια ομάδα καλοπληρωμένων υπαλλήλων (1600 δεν είναι και λίγοι) να ευνοείται απίστευτα επειδή είναι κοντά στην εξουσία.

    Διορθώστε αμέσως αυτή την ντροπή γιατί ο λαός έχει φτάσει στα όρια της υπομονής του.

    Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ μια ζωή. Πληρώνω τους φόρους μου και περίμενα πολύ περισσότερα από τη νέα κυβέρνηση.
    Αφού δεν είστε μαζί μου αλλά κοιτάτε τα συμφέροντα των βολεμένων από εδώ και πέρα θα είμαι και εγώ εναντίον σας.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 18:50 | Νικηφόρος Ουρανός

    Πρώτα από όλα θα ήθελα να χαιρετίσω την πρωτοβουλία των κυβερνόντων όπου δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να συμμετάσχουν στην διαβούλευση λήψης αποφάσεων, καταθέτοντας τις απόψεις τους.

    Επίσης θα ήθελα να εκφράσω την επιφύλαξη μου αναφορικά με την χρησιμότητα της διαδικασίας όταν οι κυβερνόντες κωφεύουν.

    Η φορολογία των δραστηριοτήτων, οικονομίκων και μη, βασίζεται στην ανταποδοτικότητα. Εαν δεν υπάρχει αυτή τότε οι φορολογούμενοι αισθάνοντε νομιμοποιημένοι να προσπαθήσουν να φοροαποφύγουν και κάποιοι να φοροδιαφύγουν.

    Μέγιστη υποχρέωση του φοροθέτη και φοροεισπράκτορα είναι λοιπόν να δώσει κίνητρα στους υποβαλλόμενους σε φορολογία να θέλουν να πληρώσουν φόρους αποδεικνύοντας τους ή κατ’ ελάχιστο υποδεικνύοντας τους την ανταποδοτικότητα των φόρων – και σαφέστατα οι πολίτες θα πρέπει να έχουν την επιλογή στο είδος της ανταπόδοσης. πχ εαν κάποιος πολίτης δεν επιθυμεί να ασφαλίζεται σε κάποιο κρατικό οργανισμό, διότι δεν έχεει πεισθεί ότι αξίζει, το βάρος πέφτει στον παροχέα να αποδείξει ότι αξίζει και όχι στον πολίτη να τον ξελασπώσει.

    Κύριες και Κύριοι Κυβερνόντες! Αν επιθυμείτε να δημιουργήσετε έσοδα θα πρέπει να ξεφύγετε από τα μέσα και τους τρόπους που αποδεδειγμένα δεν έχουν αποδόσει μέχρι τώρα.

    Πειστε μας για το λόγο που θα πρέπει να πληρώσουμε και φροντίστε να διασώσετε αυτά που έχουμε ήδη πληρώσει και έχουν μπει σε τσέπες που δεν ενδιαφέρθηκαν καν να νομιμοποιήσουν την αμοιβή τους.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 17:10 | ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΡΓΥΡΩ

    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2004 ΗΜΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ, ΖΟΥΣΑ ΑΝΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, ΔΟΥΛΕΥΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΣΗΜΕΡΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ, ΚΛΕΙΔΩΝΩ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ.

    ΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΚΑΛΥΨΩ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

    ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ. ΤΟΛΜΙΣΤΕ, ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΝΕΙ.

    ΤΟΛΜΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΧΑΜΗΛΑ, ΧΑΜΗΛΑ ΟΛΟΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΕΡΓΑΨΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΨΗΛΑ, ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 17:03 | Σεντικιώτης Φαίδων

    Σαν γενικό σχόλιο ισχύει το «ουκ αν λαβεις παρα του μη εχοντος» Μέχρι τώρα η πολιτεία είχε την φιλοφοφία να «μαζεύει» την πλειονότητα των φορολογικών εσόδων από μισθωτούς και συνταξιούχους. Δηλαδή από αυτούς που τα οικονομικά τους είναι ακόμα στο στάδιο της «πρόσθεσης» ενώ έπρεπε να βρεί τον μηχανισμό να αντλεί πόρους από αυτούς που έχουν περάσει στο στάδιο «του πολλαπλασιασμού».(Πρώτα πέρνει το κράτος τους φόρους του και ύστερα μένει κάτι για αποταμίευση στους οικογενειακούς προυπολογισμούς ).(Το αφορολόγητο όριο στην Κύπρο ήταν πριν μερικά χρόνια 17000€ ).Το ίδιο το κράτος μας έμαθε να είμαστε μια κοινωνία ανευθυνουπεύθυνων και κυρίως αδιάφορων στα οικονομικά γιατί με την φορολογική του πολιτική δεν έδινε κίνητρα στους πολίτες για να περάσουν στο στάδιο»του πολλαπλασιασμού».
    Αντίθετα καλλιέργησε την νοοτροπία του βολέματος στον δημόσιο τομέα όπου με τις κατάλληλες κινήσεις των συνδικαλιστών έγινε η υπερτροφία του δημόσιου τομέα σε βάρος του ιδιωτικού.Ενώ έπρεπε κάθε φορά να έχουμε τον δημόσιο τομέα που μπορεί να στηρίξει ο εκάστοτε ιδιωτικός τομέας. Για να υπάρξουν αλλαγές στο οικονομικό μας σύστημα θα πρέπει το μίγμα της οικονομικής πολιτικής να είναι τέτοιο ώστε να «φροντίζει» για την αυτοδύναμη στήριξη της αγοράς -ανάπτυξης.
    Οι πυλώνες που μπορούν να στηρίξουν την αγορά είναι α.)Το επαγγελματικά ενημερωμένο ανθρώπινο δυναμικό . β.)Η παραγωγικότητα ( η οποία έχει προεκτάσεις σε κάθε επίπεδο στην κοινωνική δομή. γ.) Στις τιμές και τα κόστη και δ.) Στην αξιοσύνη των επιχειρήσεων.
    Πολιτικές που μπορούν να επιρρεάσουν τους ανωτέρω πυλώνες είναι:
    1. Οι νόμοι(καλοί η κακοί) 2. Η οικονομική και τεχνολογική υποδομή
    3. Η εκπαίδευση και κατάρτιση και 4. Η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία. Ο κάθε τομέας βέβαια πρέπει να υποστηρίζεται από έξυπνες πολιτικές από ικανούς πολιτικούς δηλαδή από άτομα υψηλών προδιαγραφών που δεν είναι απαραίτητα μέσα στα κόμματα πολλές φορές με ευθύνη των ίδιων των κομμάτων.
    Ευχαριστώ

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 17:27 | Γιάννης Κ.

    Διάβασα στον τύπο ότι ενδεχομένως να δοθεί έστω και γιά περιορισμένο χρονικό διάστημα «φορολογική ασυλία» γιά τον επαναπατρισμό κεφαλαίων στην Ελλάδα, όπως γιά παράδειγμα αποφάσισε-με ιδιαίτερη επιτυχία- η Ιταλία.
    Αν και η εμπέδωση φορολογικής συνείδησης αποτελεί το ζητούμενο, ιδιαίτερα στην Ελλάδα που δυστυχώς ο πολίτης αντιμετωπίζει το Κράτος «εχθρικά» και όχι ώς οργανικό του μέρος, το μέτρο θα είναι αποτελεσματικό, εάν συνδεθεί με μιά ανάλογη «υποχρέωση» του «επαναπατρίζοντος» κεφάλαια να τα τοποθετήσει «εν μέρει» σε δημιουργικές επενδύσεις.
    Προτείνω λοιπόν ένα μέρος από τα κεφάλαια αυτά να τοποθετείται σε αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού (πχ ομολογιακά, μικτά, μετοχικά) με ανάλογη υποχρέωση του επαναπατρίζοντος να παραμένουν γιά διάστημα τουλάχιστον τριετίας :
    Το wealth effect θα είναι ιδιαίτερα πολλαπλασιαστικό, καθώς θα επιτευχθούν και οι στόχοι ταμειακών εισροών, και η δυνητική υπεραξία του τοποθετούντος δεδομένου οτι οι αξίες είναι αυτή τη στιγμή σε ελκυστικά επίπεδα αλλά και η διευκόλυνση της χρηματοδοτήσεως -εμμέσως- των εισηγμένων ελληνικών επιχειρήσεων που αυτή την εποχή στενάζουν από την δυστοκία τραπεζικού δανεισμού.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 17:22 | xristof

    Kύριοι συγχαρητήρια για την δημόσια διαβουλεύση και την προσπάθεια που καταβάλλεται για την καταγραφή των διαφόρων απόψεων οσον αφορά την κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας και τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων της.
    Ενα δεν πρέπει να γίνει στην προσπάθεια να ορθοποδήσει η οικονομία αλλά και να εξυγιανθει, να πέσουν τα βάρη ξανά σε μισθωτούς και συνταξιούχους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και με κατάπληξη μου παρακολουθώ ότι πολύ μεγάλο μέρος της συζήτησης αφορά αυτά τα εισοδηματικά στρώματα και πως θα μειωθούν οι αποδοχές τους. Κάτι τέτοιο και άδικο θα ήταν και άστοχο αφου θα μείωνε την αγοραστική τους δύναμη (την ήδη μειωμένη). Το πρόβλημα δεν λύνεται με το να μειώσεις το εισόδημα των δημόσιων υπαλλήλων (που και με τα μεγαλύτερα εισοδήματα κάποιων εξ αυτών αρκουν απλώς για να ζουν αξιοπρεπώς) αλλα με την πάταξη της φοροδιαφυγής και με την πλήρη και καθολική εφαρμογή του πόθεν εσχες επί της ουσίας.
    Οταν λέμε πλήρη και καθολική εφορμογή του πόθεν εσχες εννοώ αντιπαραβολή φορολογικών δηλωσεων με τις τραπεζικές καταθέσεις και τα λοιπα περιουσιακά στοιχεία κάθε φορολογούμενου δηλαδή αρση του τραπεζικού απορρήτου για όλους. Αν δεν εφαρμοστεί το πόθεν έσχες, έστω από εδώ και πέρα ,με τον παραπάνω τρόπο ούτε φορολογική δικαιοσύνη(όσο γίνεται) θα επιτευχθεί αλλά ούτε και ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής μπορεί να γίνει ΄διότι από την στιγμή που το χρήμα μπορεί να κρυφθει , να μη δηλωθεί , να επαναχρησιμοποιηθεί ( δηλαδή να επενδυθει ή να καταναλωθεί ) και να καταστεί έτσι νόμιμο πάντα θα υπάρχει το κινητρο και για φοροδιαφυγή και για φοροκλοπή(φπα).Ταυτόχρονα με την ουσιαστική εφαρμογή του πόθεν εσχες και με την ουσιαστική έναρξη του αγώνα κατά της φοροδιαφυγής θα ελαχιστοποιηθούν και τα διαφορα φαινόμενα διαφθοράς και θα δημιουργηθεί πιο υγιής ανταγωνισμός στην αγορά (αυτή τη στιγμή οσοι φοροδιαφεύγουν εχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά και μεγαλύτερη δύναμη σε σχέση με όσους δεν φοροδιαφεύγουν).
    Καλά τα διαφορα αποσμαστικά μέτρα (όπως η συλλογή αποδείξεων , η καθολική χρήση ταμειακών μηχανών ,κλπ.) αλλα μόνο βραχυπρόθεσμα,αλλα για να αλλαξουμε πορεία σαν Ελλάδα χρειάζεται κυρίως πολιτική βούληση , αποκομματικοποίηση του κράτους, ενεργοποίηση και ενισχυση του ελεγκτικού μηχανισμού,αντικειμενικοποίηση των ελέγχων, αξιοποιηση του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου (ειδικά των νεότερων και επιστομονικά καταρτισμένων) και επέκταση της μηχανόγράφηση της δημόσιας διοικησης. Επειδή ζουμε όλοι στην Ελλάδα και όλοι γνωρίζουμε πως λειτουργεί, και όλοι λέμε οτι συνεισφερουμε , οι επιχειρήσεις , οι ελευθεροι επαγγελματίες , οι μισθωτοί , πρέπει επιτέλους να παραδεχτούμε οι μονοι που φορολογούνται κανονικά και στο σύνολο των εισοδημάτων τους είναι οι μισθωτοί(και όσοι απο την φύση των δραστηριοτητων τους δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν) και οι μόνοι που δεν μπορουν να μετακυλήσουν το όποιο επιπλέον κόστος αλλού,συνεπώς είναι παράλογο να συζητάμε και μείωση αποδοχών σε οποιαδήποτε κατηγορία μισθωτών .
    ΠΙΣΤΕΎΩ ΟΤΙ ΟΣΑ ΛΕΩ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΗΔΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 17:48 | Γιάννης Νερούτσος

    Κύριε Υπουργέ Χρόνια Πολλά.
    Είμαι 50 ετών και από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου τα ίδια και τα ίδια προβλήματα ταλανίζουν αυτόν τον τόπο. Κύριοι της Κυβέρνησης το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, όπως πολύ σοφά λέει η λαϊκή παροιμία. Δυστυχώς ο πολιτικός κόσμος φέρει εξ ολοκλήρου την ευθύνη-άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο- για την επί δεκαετίες εγκατάσταση της ρεμούλας και της φαυλότητας στην χώρα, παρενέργειες των οποίων είναι όλα τα αναφερόμενα στην παρούσα διαβούλευση συμπτώματα. Είναι συμπτώματα κοινωνικής σήψης και παρακμής, αδιανόητα για οποιοδήποτε ευνομούμενο Ευρωπαϊκό κράτος. Μην τρέφετε αυταπάτες, με κανένα μέτρο δεν θα λυθούν τα προβλήματα φοροδότησης εάν προηγούμενα δεν αισθανθούν οι φορολογούμενοι (οτιδήποτε επάγγελμα και εάν ασκούν) ότι αυτά που αποδίδουν στο κράτος εισπράττονται με δικαιοσύνη και διαχειρίζονται με σύνεση, ικανότητα, αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία. Όσο επικρατεί η φαυλότητα, η ανικανότητα, η αναποτελεσματικότητα και η κρατική μηχανή είναι όργανο εξυπηρέτησης και εύνοιας ημέτερων (είτε πρόκειται για μεγάλο κεφάλαιο, είτε για επαγγελματικές συντεχνίες, είτε για κουμπάρους), ο Έλληνας φορολογούμενος θα προσπαθεί να βρίσκει πάντα τρόπους να φοροδιαφεύγει αμυνόμενος- άλλωστε αυτό αποδεικνύεται από το ότι όλες οι έως σήμερα άπειρες φορολογικές ρυθμίσεις αποδείχθηκαν εκ των πραγμάτων αναποτελεσματικές- αφού θεωρεί το κράτος ως εχθρό του που θα του στερήσει άδικα κάποιους πόρους χωρίς την αντίστοιχη ανταποδοτικότητα. Είμαστε το κράτος με την μεγαλύτερη αναλογία εκπαιδευτικών/μαθητές στην ΕΕ και έχουμε άθλια δημόσια παιδεία. Είμαστε το κράτος με την υψηλότερη αναλογία γιατρών/1000 κάτοικους και πολύ υψηλές δαπάνες υγείας και δημόσια υγειά ουσιαστικά δεν έχουμε. Είμαστε το κράτος με την υψηλότερη αναλογία μηχανικών/1000 κάτοικους αλλά με τα προκλητικά ακριβά, ποιοτικά αμφίβολα και χρονικά ατελείωτα δημόσια έργα. Είμαστε το κράτος με τους προκλητικά και προνομιακά υψηλόμισθους εφοριακούς και τελωνειακούς σε σχέση με τους λοιπούς δημόσιους υπάλληλους ,αλλά ούτε τους φόρους εισπράττουμε, ούτε το λαθρεμπόριο μπορούμε να καταπολεμήσουμε. Αυτές οι λίγες ενδεικτικές αναφορές ενδεικτικές της πλήρους κρατικής διάλυσης, ανικανότητας, αναποτελεσματικότητας για να γίνει αντιληπτός ο λόγος που δεν υπάρχει στην Ελλάδα φορολογική συνείδηση. Η οποία σημειωτέον δεν αναπτύσσεται με το να σπαταλιούνται πόροι για φαιδρά διαφημιστικά σπότ στην τηλεόραση-όπως έπραξαν οι προκάτοχοί σας-ούτε με το να καταγγέλλουμε ή να διαβουλευόμαστε ποιες επαγγελματικές τάξεις φοροδιαφεύγουν περισσότερο.(με την ευκαιρία Κύριε Υπουργέ, για το θέμα των πρόσφατα καταγγελθέντων προσωπικά από εσάς γιατρών του Κολωνακίου ποιες είναι οι συνέπειες τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους υπεύθυνους για τον έλεγχό τους υπαλλήλους της αρμόδιας ΔΟΥ;)

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 17:56 | Άρης Παγουρτζής

    Είναι δυνατόν κράτος που θέλει να λέγεται σοβαρό να στηρίζεται στη συλλογή αποδείξεων για να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή; Σε ποια άλλη χώρα γίνεται αυτό; Και πείτε μου σας παρακαλώ, πώς θα ζητήσω από τον γιατρό μου απόδειξη όταν στα χέρια του βρίσκεται η ζωή μου ή των αγαπημένων μου και τρέμω μήπως τον δυσαρεστήσω;

    Γιατί δεν εφαρμόζεται το ΑΠΛΟ: όποιος πιαστεί έστω μία φορά να μην δίνει απόδειξη χάνει την άδειά του για ένα χρόνο! Αν πιαστεί και δεύτερος τότε ισόβια απώλεια της άδειας!! Δύσκολο είναι; Να δούμε τότε, ποιος γιατρός, δικηγόρος, αλλά και υδραυλικός, ηλεκτρολόγος θα ρισκάρει τη χρυσοπληρωμένη δουλίτσα του; Ένας-δύο θα πιαστούν και τέλος!
    (και έχουν πιαστεί πολλοί ως τώρα, αλλά βλέπετε τη γλιτώνουν με αστείες ποινές με αναστολή κ.λπ.)

    Και αν διαφωνείτε με αυτό που λέω, πείτε μου σας παρακαλώ τι γίνεται σε άλλες χώρες; Πώς έχουν εξασφαλίσει τη δήλωση των εισοδημάτων εκεί; Γιατί αποδείξεις δεν έχω δει να μαζεύουν ΠΟΥΘΕΝΑ! (αν γνωρίζετε παράδειγμα παρακαλώ ενημερώστε με, με ενδιαφέρει πολύ)

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 16:18 | Κων.Περ.

    Αξιότιμοι Κύριοι,

    Κατατέθηκε τις προηγούμενες ώρες τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου περιβάλλοντος που αφορά στη φορολογία κληρονομιών-δωρεών και γονικών παροχών.
    Γεννώνται εύλογα οι εξής απορίες :
    1)Πόσο σέβεται η πολιτεία τον πολίτη από τον οποίο μάλιστα ζητά να είναι συνεπής στην εκπλήρωση των φορολογικών του υποχρεώσεων,όταν για πράξη που αυτός διενεργεί σήμερα δεν γνωρίζει ποια θα είναι η φορολογική του επιβάρυνση επειδή δεν υπάρχει ακόμη νόμος που να την προσδιορίζει;
    2)Πότε επιτέλους θα εφαρμοσθεί η διάταξη του Συντάγματος (αρθρο 74,παρ.5,εδ.3) που δεν επιτρέπει την εισαγωγή για συζήτηση , τροπολογίας (όπως η ανωτέρω) που είναι άσχετη με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου;

    Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 16:28 | stauros

    αφου οι γονεις που μεταβιβαζουν τον κοπο τους στα παιδια τους πληρωνουν εκατο φορεσ στο κρατος στη

    συνεχεια οι νεο δημοκρατες μεταβιβασαν χωρις φορο την μεγαλη ακινητη περιουσια λογω ετακ η σε offshore, και ασε τους αλλους να κουρευονται αναδρομικα,,…

    .Το θέμα είναι όμως ότι τώρα θα παγώσουν και πάλι οι γονικές για κάποιο διάστημα μεχρις οτου φυγει το πασοκ και ισως αρον αρον..Βεβαια ποντάρουν ότι κάποια στιγμή θα αναγκαστείς να την κάνεις… Απελπισία και τα χειρότερα είναι μπροστά.

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 16:26 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Επιτέλους ‘Ελληνες Ξυπνήστε.
    Τα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας είναι τα εξής:
    1.) Έχουμε ένα Δημόσιο τομέα μη παραγωγικό και πολυδάπανο τον οποίο καλείται να συντηρεί ο ιδιωτικός τομέας (επιχειρήσεις-ελευθεροι επαγγελματίες-εμποροβιοτέχνες-βιομηχανίες-έμποροι κλπ).
    2.) Με μία τέτοια παραγωγική βάση που ούτε πατίνι δεν παράγεται ελληνικό πλέον δεν είναι δυνατόν να μισθοδοτούνται τόσες εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.
    3.) Με ουσιαστικά μηδενική βιομηχανική παραγωγή, ούτως ώστε να πουλάμε στο εξωτερικό προιόντα και να εισπράτουμε ευρώ, με αδυναμία να κόβουμε έστω πληθωριστικό νόμισμα όπως επί δραχμής και με εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες που έχουν εφεύρει χίλιους τρόπους γιά να στέλνουν τις αποταμιεύσεις τους στην πατρίδα τους, περιήλθαμε σε κατάσταση φυσικής έλλειψης του χρήματος.
    Δηλαδή κύριοι, έφυγε το ευρώ σαν νόμισμα από τη χώρα.
    4.) Το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλέον επαρκής ποσότητα χρήματος στην αγορά είναι οφθαλμοφανές και με την πάροδο του χρόνου θα γίνεται τούτο περισσότερο φανερό και δυσβάσταχτο.

    Κε Υπουργέ, γιά απάντησέ μου σε παρακαλώ.
    Έχω άδικο? Σε είδα σήμερα στο MEGA στην πρωινή εκπομπή και είχες το ύφος του διαχειριστή των οικονομικών, λέγοντας ότι αν δεν επιτύχεις θα πας σπίτι σου και ότι δεν είσαι ανεπάγγελτος.
    Δεν κατάλαβα καλά μήπως?
    Ευθύνη δεν έχεις? (όχι μόνο εσύ, όλοι οι πολιτικοί).
    Συνείδηση δεν έχεις?(όχι μόνο εσύ, όλοι οι πολιτικοί)
    Άγχος δεν έχεις για το μέλλον του τόπου?(΄Οχι μόνο εσύ, όλοι οι πολιτικοί)
    Συνέπειες, αν αποτύχεις δεν θα έχεις?(Όχι μόνο εσύ, όλοι οι πολιτικοί-βαρέθηκα την καραμέλλα ότι κρίνεστε με την ψήφο του λαού κάθε τετραετία.Σιγά τη σοβαρή συνέπεια!!!)
    Σχέδιο γιά να ξεμπλέξουμε έχεις?
    Να απαντήσω στο τελευταίο ερώτημα εγώ γιά σένα και μακάρι να βγω ψεύτης?
    Δυστυχώς μάλλον δεν έχεις (αφού ούτε τι θα κάνουμε τις αποδείξεις που θα μαζέψουμε δεν ξέρεις ή μάλλον ξέρεις ότι δεν θα τις κάνουμε τίποτα και θα τις φυλάει κάθε φορολογούμενος σπίτι του).

  • 8 Ιανουαρίου 2010, 16:55 | ΑΓΝΩΣΤΟΣ

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ Ο 15ος ΚΑΙ 16ος ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΊ Η ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

    ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ (ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΠΟΛΥ)

    ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ