5) Προτείνεται ο λογιστικός προσδιορισμός βάσει λογιστικών καταστάσεων των εισοδημάτων όλων των κατηγοριών ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών και η κατάργηση του ειδικού τρόπου φορολόγησης που ισχύει για ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων.

Προτείνεται ο λογιστικός προσδιορισμός βάσει λογιστικών καταστάσεων των εισοδημάτων όλων των κατηγοριών ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών και η κατάργηση του ειδικού τρόπου φορολόγησης που ισχύει για ορισμένες κατηγορίες επαγγελμάτων.

Πιστεύετε ότι το μέτρο αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται και από τη πρόβλεψη για ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα συνδεδεμένο με συγκεκριμένα κριτήρια επαγγελματικής δραστηριότητας; Ποια προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν με τη γενική εφαρμογή του μέτρου του λογιστικού προσδιορισμού των εισοδημάτων;

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 04:27 | Χρήστος Ηλιάδης

    ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ

    O ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ. ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (μέσω διαπραγμάτευσης, υψηλών δαπανών, θα είναι κίνητρο για «μαύρες» δουλειές κλπ.). ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ Ο Μ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 8/10 ΝΟΜΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΑΝ.

    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 00:21 | Κωνσταντίνος

    Ο λογιστικός προσδιορισμός πρέπει να είναι Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος προσδιορισμού των εισοδημάτων που προκύπτουν από την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας.

    Η οποιαδήποτε θέσπιση «αντικειμενικών» κριτηρίων (αλήθεια ποιός εγγυάται την αντικειμενικότητα; αντικειμενικά για τον νομοθέτη; πόσο γνώστης του πεζοδρομίου της αγοράς μπορεί να είναι ο νομοθέτης;), πέρα από την ανισονομία που μπορεί να προκαλέσει μεταξύ των φορολογουμένων, μαρτυρά κατάφορα την πλήρη αδυναμία του Κράτους να ελέγξει τους επαγγελματίες.
    Αλήθεια, επιθυμείτε να χρεωθείτε την παραδοχή της αδυναμίας ελέγχου;

    Στην ουσία τώρα:

    1. Αν δεν κάνω λάθος, είναι Νόμος του Κράτους, ότι την ευθύνη απόδειξης τελεσθείσας παράβασης φέρει ο καταγγέλων και όχι ο καταγγελόμενος την ευθύνη απόδειξης της αθωότητας.
    Η θέσπιση λοιπόν οποιωνδήποτε «αντικειμενικών» κριτηρίων, παραβιάζει έναν ήδη υπάρχοντα θεμελιώδη Νόμο του Κράτους.
    Επειδή οι εφοριακοί δεν μπορούν ή βαρυούνται ή δέν έχουν την απαραίτητη «στήριξη» από την Υπηρεσία τους για να ελέγξουν τους πάντες και να αποδείξουν την παρανομία, βάζουμε «αντικειμενικά» κριτήρια για να συγκαλύψουμε το ξεχαρβάλωμα του ελεγκτικού μηχανισμού; ΑΝΗΘΙΚΟ!

    2. Η «αντικειμενικότητα» των οποιωνδήποτε κριτηρίων, είναι πρακτικά αδύνατο να είναι «αντικειμενική».
    θα εισφέρω μερικά παραδείγματα για να γίνει αντιληπτό.

    α) Επιχείρηση διανομής, μετά από τρακάρισμα του ενός από τα επαγγελματικά της αυτοκίνητα, μένει με ένα όχημα διανομής λιγότερο.
    Άρα, μειωμένη δυνατότητα διανομών, άρα μειωμένος τζίρος.
    Θα περιλαμβάνει το οποιοδήποτε «αντικειμενικό» κριτήριο μια τέτοια περίπτωση για να είναι όντως «αντικειμενικό» και δίκαιο;
    Ποιος φέρει το βάρος «απόδειξης» και πόσο αυτή θα μπορεί να ληφθεί υπόψη και να ανατρέψει το «αντικειμενικο κριτήριο» ;

    β) Δίπλα από μικρο ατομικό κατάστημα γρήγορου φαγητού, έρχεται και ανοίγει κατάστημα γνωστής αλυσίδας γρήγορου φαγητού. Ο παλαιότερος καταστηματάρχης υπόκειται συρρίκνωση τζίρου.
    Θα περιλαμβάνει το οποιοδήποτε «αντικειμενικό» κριτήριο μια τέτοια περίπτωση για να είναι όντως «αντικειμενικό» και δίκαιο;
    Ποιος φέρει το βάρος «απόδειξης» και πόσο αυτή θα μπορεί να ληφθεί υπόψη και να ανατρέψει το «αντικειμενικο κριτήριο» ;

    γ) Ελεύθερος επαγγελματίας (ανεξαρτήτως είδους επιχείρησης) αντιμετωπίζει οικογενειακό πρόβλημα υγείας, που τον αναγκάζει να λειτουργεί μειωμένες ώρες την επιχείρησή του ή και να την κρατήσει κλειστή για κάποιο διάστημα.
    Θα περιλαμβάνει το οποιοδήποτε «αντικειμενικό» κριτήριο μια τέτοια περίπτωση για να είναι όντως «αντικειμενικό» και δίκαιο;
    Ποιος φέρει το βάρος «απόδειξης» και πόσο αυτή θα μπορεί να ληφθεί υπόψη και να ανατρέψει το «αντικειμενικο κριτήριο» ;

    Υπάρχουν τόσα άλλα που θα μπορούσαν να αναφερθούν αλλά αρκούν 3 παραδείγματα για να καταλάβει κανείς ότι κανένα «αντικειμενικό» κριτήριο δεν μπορεί να είναι απόλυτα αντικειμενικό.

    3. Πάμε τώρα στην ουσία των «αντικειμενικών» κριτηρίων.
    Ποια θα είναι αυτά; Ποιες θα είναι οι παράμετροι που θα τα διαμορφώνουν;

    α) Το κριτήριο της οδού του καταστήματος : Κανείς δε μας λέει ότι 2 καταστήματα στην ίδια οδό (και στο ίδιο μάλιστα οικοδομικό τετράγωνο) έχουν τους ίδιους τζίρους και τα ίδια έξοδα.

    β) Το κριτήριο του εμβαδού της επιχείρησης : Ποιος θα καθορίσει ποιο είναι το απαιτούμενο εμβαδόν για τη λειτουργία μιας επιχείρησης;
    Και πόσο σίγουρο είναι ότι το εμβαδόν έχει άμεση σχέση με τους πραγματικούς τζίρους;
    ( για παράδειγμα, κάποιος βρέθηκε να έχει ιδιόκτητο ένα μεγάλο κατάστημα ή νοικιασμένο με πολύ φθηνότερο ενοίκιο σε σχέση με άλλο μικρότερο στην ίδια οδό. τι πρέπει να κάνει; να μετακομίσει σε μικρότερο;)

    γ) Το κριτήριο των ετών άσκησης του επαγγέλματος : Ακόμη και σε επαγγέλματα που τα έτη άσκησης υποτίθεται ότι έχουν «προστιθέμενη αξία» (πχ γιατροί, δικηγόροι κλπ) τα έτη άσκησης δεν έχουν πάντα σαν παρεπόμενο μεγαλύτερο τζίρο από ένα άτομο που ασκεί το ίδιο επάγγελμα λιγότερα χρόνια, διότι απλούστατα παίζει ρόλο και το πόσο καλός είναι κάποιος στη δουλειά του.
    (Παραδείγματα : Ένας χασοδίκης δικηγόρος με 25 χρόνια άσκησης, προφανώς έχει μειωμένη πελατεία σε σχέση με έναν δικηγόρο 10ετίας με κερδισμένες όλες τις δίκες – Ένας τσαπατσούλης υδραυλικός το ίδιο – κλπ).

    Υπάρχουν πολλά ακόμη ενδεχόμενα «κριτήρια» αλλά φειδόμενος τον χώρο δεν τα αναφέρω. Πήρατε ήδη το στίγμα…

    4. Ποιος και με ποιο τρόπο θα καθορίσει τη «βάση» ανάλογα με το κάθε είδος επαγγέλματος; Και τι θα γίνει με επαγγέλματα τα οποία αποδεδειγμένα έχουν «σβύσει» από τον χάρτη της αγοράς (πχ χώρος κλωστοϋφαντουργίας, παραδοσιακά συνεργεία αυτοκινήτων που εξαφανίστηκαν από τις «κάθετες» μονάδες, κλπ) ή με επαγγέλματα τα οποία διέρχονται τις χειρότερες μέρες τους λόγω της οικονομικής κρίσης (πχ κλάδος οικοδομής) ;

    Νομίζω ότι στήριξα επαρκώς την άποψή μου ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΞΑΝΑ ΠΟΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
    Η επιλογή δική σας, η κρίση δική μας.

    Και κάτι γενικό, άσχετο με το ειδικότερο θέμα αλλά πολύ σημαντικό:
    Σκόπιμο θα ήταν, μετά το τέλος κάθε διαβούλευσης και όταν πάει το κάθε νομοσχέδιο στη Βουλή, να υπάρχει ενημέρωση στην ιστοσελίδα της συγκεκριμένης διαβούλευσης για το ποια σημεία του νομοσχεδίου βασίστηκαν ή τροποποιήθηκαν σαν αποτέλεσμα της εισφοράς όλων μας στην αντίστοιχη διαβούλευση.

    Ευχαριστώ

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 00:48 | kasyros

    Δεν καταλαβαίνω με ποιά λογική θεωρείτε οτι ΟΛΟΙ οι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες ή αυτοαπασχολούμενοι έχουν πολύ δουλειά και πολλά κέρδη. Σκεφτείκατε οτι ίσως έχουν ακόμη και ζημίες; Οτι κανουν αυτή τη δουλειά επειδή δεν κατάφεραν να γινουν δημόσιοι υπάλληλοι; Οτι ούτε η θέση της επιχείρησης, ούτε τα χρόνια στο επάγγελμα, δεν εγγυούνται τζίρο και κέρδη;
    Για να καταλάβετε τη κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα, σας προκαλώ να κάνετε μια προκύρηξη για θεσεις στο δημόσιο με τον ελάχιστο μισθό. Αυτή η προκύρηξη όμως να αφορά μόνο επαγγελματίες, επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους. Βάλτε ως προυπόθεση, να κλείσουν αμέσως μόλις προσληφθούν την επιχείρησή τους χωρίς να δικαιούνται να τη μεταβιβάσουν, να τη πουλήσουν κλπ. δηλαδή να πρέπει να τη κλείσουν χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Θα εκπλαγείτε απο τα εκατομμύρια των αιτήσεων! Διότι αυτή είναι η θλιβερή αλήθεια του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα: ολόκληρη η οικογένεια να δουλεύει απο το πρωί μεχρι το βράδυ για ένα μισθό δημοσίου υπαλληλου.
    Μόνο ο επιτόπιος έλεγχος μπορεί να τιμωρήσει οσους πραγματικά κλέβουν το κράτος. Οι ομαδοποιήσεις με αντικειμενικά κριτήρια και λογιστικούς προσδιορισμούς, είναι άδικες.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 00:00 | ΜΑΙΡΗ

    Αρκετά πια με τους δημοσίους υπαλλήλους!!!!
    Μην τους βάζετε όλους στο ίδιο καζάνι!Δεν είναι όλοι ίδιοι!
    Είμαι δημ. υπάλληλος, παίρνω 1200 ευρώ το μήνα,έχω τρία παιδιά και είμαι διορισμένη 500 χλμ μακριά απο το σπίτι μου και απο τον άντρα μου.Και αυτό γιατί δεν έχω «μπαρμπα στην Κορώνη»
    Έχετε δίκιο όσοι λέτε για φορολόγησή μας κ.ο.κ. γιατί σίγουρα οι περισσότεροι τα παίρνουν κα μάλιστα χοντρά.Όμως όχι όλοι.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 00:58 | Γιώργος

    Πρώτα τακτοποιήστε τους 600.000 δημοσίους υπαλλήλους που έχετε και σας καταναλώνουν 9.000.000.000 ευρώ το έτος για να πάνε στη δουλειά να πιουν 2-3 καφέδες να μην τους πάρει ο ύπνος και μετά αποφασίστε για τους ελ. επαγγελματίες. Και τέλος όποιον άσχετο και να έβαζε κάποιος σε υπουργείο μέσα σε ένα μήνα θα τσάκωνε (ακόμα κι αν δεν τους ήξερε) όλους τους φοροκλέφτες. Εσείς δεν μπορείτε εεε; Οι φοροκλέφτες αυτοί μάλλον δικοί σας είναι ή από κάπου σας κρατούνε. Και αφήστε τον κοσμάκη ήσυχο. Αυτοί που κλέψανε και χαντακώσανε τη χώρα τα τελευταία χρόνια τι γίνανε; «Βρέστε» έστω ΕΝΑΝ να δούμε κι εμείς με τι μοιάζει. ΝΤΡΟΠΗ

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 00:23 | νικοσ

    ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΕΡΔΩΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΕΣΟΔΑ Χ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ. ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ

  • Η φορολόγηση βάση «τεκμαρτών εσόδων» θυμίζει κεφαλικό φόρο!
    «Βγάζεις δεν βγάζεις, εγώ θεωρώ πως έχεις συγκεκριμένα έσοδα και σε φορολογώ αναλόγως»!
    Θυμάμαι, με τα παλιά αντικειμενικά κριτήρια ένας καφετζής στον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας του κέντρου, που ουσιαστικά εξυπηρετούσε τα 20 γραφεία του κτιρίου, φορολογούνταν ως «καφετέρια του κέντρου» με συνέπεια να αναγκαστεί ο άνθρωπος να το κλείσει!
    Αλήθεια, κύριε Υπουργέ, πόσο τεκμαρτό εισόδημα θα χρεώσετε σε έναν δικηγόρο που δεν έχει κάνει ούτε μια παράσταση στα δικαστήρια; Που δεν έχει υπογράψει ούτε ένα συμβόλαιο;

    Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Αν η κυβέρνηση με φοροληγήσει για έσοδα, π.χ. 30.000, την προκαλώ να με διορίσει δημόσιο υπάλληλο με τις μισές αποδοχές!
    Ιδού η Ρόδος…

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 23:37 | φ.π

    Η μονη επαγγελματικη- επιστημονικη κατηγορια ελευθερων επαγγελματιων η οποια φορολογειται αγρια εδω και εικισι τουλαχιστον χρονια ειναι οι συμβολαιογραφοι, ισως γιατι δεν μπορουν να φοροδιαφυγουν.Ολες οι υπολοιπες κατηγοριες γιατροι , δικηγοροι, μηχανικοι, λογιστες,κλπ απλως κανουν φορολογικη δηλωση. Καμια κυβερνηση εως τωρα δεν θελησε να τους φορολογησει, γιατι εχουν δυναμη πιεσης. ΠΡΟΤΕΙΝΩ μοναδικους συντελεστες καθαρου κερδους σε ολους τους ελευθερους επαγγελματιες,με πολλαπλα κριτηρια, καταργηση του απορρητου των καταθεσεων, γιατι πραστατευει τους φοροφυγαδες και τους κλεφτες, αναδρομικη ισχυ του ποθεν εσχες(αν ειναισυνταγματικη),δηλωση ολων των καταθεσεων, μετοχων, ομολογων και αλλων κινητων αξιων , δηλωση ολων των ακινητων,με ΣΚΟΠΟ να θεωρηθει οτι δηποτε αδηλωτο η μαυρο η μη μεταβιβασιμο η φορολογητεο και νομιμο.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 23:01 | φ.π

    Η μονη επαγγελματικη- επιστημονικη κατηγορια ελευθερων επαγγελματιων η οποια φορολογειται αγρια εδω και εικισι τουλαχιστον χρονια ειναι οι συμβολαιογραφοι, ισως γιατι δεν μπορουν να φοροδιαφυγουν.Ολες οι υπολοιπες κατηγοριες γιατροι , δικηγοροι, μηχανικοι, λογιστες,κλπ απλως κανουν φορολογικη δηλωση. Καμια κυβερνηση εως τωρα δεν θελησε να τους φορολογησει.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 22:07 | Παπαλεοναρδος Διονυσιος

    Αν και θα «θυγω» λογω επαγγελματος (ιπταμενος χειριστης αεροσκαφων), συμφωνω απολυτα με την καταργηση της ειδικης μας φορολογησης, και την υπαγωγη μας σε κανονικη φοροκλιμακα, υπο την προυποθεση οτι το Κρατος θα φροντισει αμεσα να
    τιθασευσει την φοροδιαφυγη «εξυπνων» συμπολιτων μας, θα νοικοκυρεψει τις δημοσιες υπηρεσιες, θα ελλατωσει στο ελαχιστο τα μη αναγκαια εξοδα των κρατικων λειτουργων (αυτοκινητα, κινητα τηλεφωνα, κλπ), και οτι καποτε θα δουμε μια ασπρη μερα…..και για να μην ειμαστε αιθεροβαμονες, τουλαχιστον να δουμε ενα οικονομικο νοικοκυρεμα, και οχι τα χρηματα μας να πεφτουν σε μια αδεια χαβουζα, οπως γινεται μεχρι σημερα!

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 22:20 | Δημητρης Αντωνιαδης

    πεστα νικο αλλα ποιος σ’ακουει!!!
    ολοι οσοι θελουν να καταργηθουν τα εξωλογιστικα ειναι μισθωτοι και οσοι δεν θελουν ελευθεροι επαγγελματιες! ωραια συζητηση ευγε!
    οι μισθωτοι νομιζουν οτι οι ελευθεροι επαγγελμετιες φταινε που δεν εχουν παιδεια, υγεια, δρομους κλπ και οι ελευθεροι πολιορκημενοι επαγγελματιες προσπαθουν να αποδειξουν οτι δεν ειναι ελεφαντες και ετσι γιναν ολοι οικονομολογοι νομικοι συμβουλοι με σημαια το δικαιο…
    πισω απο τις παρωπιδες ομως συνεχιζει το γλεντι του κρατους και του δημοσιου (ολπ, ερτ και ποσα αλλα)
    Βαλτε ενα ποθεν εσχεσες στον εαυτο σας πρωτα και σε εμας φυσικα να δουμε ποιος κλεβει και ποσα!!! οι συντελεστες σας μαρανανε, αντε μη πω κανα βαρυ…

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 22:34 | γεωργιοσ

    εαν πραγματικα θελετε να καταπολεμησετε την φοροδιαφυγη ενα μετρο ειναι πωσ οσοι παρουνε αποδειξη παροχησ υπηρεσειων να τουσ επιστεφεται πισω το φπα.γιατι οταν παει καποιοσ σε εναν τεχνιτη π.χ ο τεχνιτησ σου λεει με αποδειξη 120ευρω χωρισ 100ευρω.ετσι αφου εγω δεν προκειται να εχω καποιο οφελοσ εαν κοψω αποδειξη,των λεω να μην κοψει και ετσι και εγω γλυτωνω τα 20ευρω αλλα και ο τεχνιτησ γλυτωνει να δηλωσει μεγαλυτερο εισοδημα.εαν ομωσ υπηρχε νομοσ πωσ το φπα θα το παρω πισω ολοκληρω καθε χρονο στην φορολογικη μου δηλωση τοτε και εγω θα επαιρνα αποδειξησ αλλα και ο καθε τεχνιτησ η γιατροσ π.χ θα εμφανιζε το πραγματικο του εισοδημα,αλλα και το κρατοσ θα εισεπρατε μεγαλυτερο φορο αφου τα ποσα που θα δηλωνονταν θα ηταν παρα πολυ μεγαλα.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 22:26 | Mathew

    ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ Δ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.ΝΤΡΟΠΗ.ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΡΥΠΑ.ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ,ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ( ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΛΟΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΥ-ΡΩΤΗΣΤΕ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΩΣ ΑΠΗΥΔΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ),ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ( ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ,ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ ),ΟΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ( ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 1000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕ 3 ΚΑΙ 60 ),ΟΙ ΒΔΕΛΛΕΣ ΠΟΥ ΡΟΥΦΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ.ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ.ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ( ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ )….

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 22:43 | kostas

    Προτεινω και οι δημοσιοι υπαλληλοι να φορολογουνται βασει ποθεν εσχες και αντικειμενικων κριτηριων.Ετσι ορισμενες κατηγοριες [εφοριακοι κλπ]θα φορολογουνται και για οσα εχουν αποκτησει τυχον απο παρανομες πραξεις στο παρελθον.Αυτος ο τροπος θα αποτελεσει αντικινητρο για παρανομες συναλλαγες στις δημοσιες υπηρεσιες που γνωριζουμε ολοι τι συμβαινει.Εκτος εαν υπαρχει η πολιτικη βουληση τα περιουσιακα στοιχεια των παραπανω εαν δεν δικαιολογουνται απο τα εισοδηματα τους να κατασχονται. Ειναι αδικο να φορολογειται με τον ιδιο τροπο ο υπαλληλος των 1500 ευρω με τον υπαλληλο των 4000 ευρω που εχει αποκτησει μαλιστα με αθεμιτους τροπους μεγαλη ακινητη περιουσια η αυτοκινητα πολυτελειας κλπ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 22:19 | banis

    ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΕ 15000 ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΙ ΠΟΣΟ ΦΟΡΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ. ΕΙΜΑΙ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΜΟΥ ΕΙΣΩΔΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ 4000.ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ ΕΧΟΘΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΜΟΘ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 22:25 | Παναγιώτης Παπαδόπουλος

    Κύριε υπουργέ, μπορώ να καταλήξω μετα απο 33 σε αυτη την ζωή, πως για την κατάντια μας είναι υπεύθυνοι οι δημόσιοι υπάλληλοι άμεσα και εμμεσα.
    Να τονίσω πώς σήμερα αισθάνονται σαν την βρεγμενη γάτα και για αυτο δεν ακούγονται, ουτε απεργίες κάνουν(απαράδεκτο :))Εχω γνωστούς και ΟΧΙ φίλους(δεν έχω φίλους δημοσίους υπαλλήλους)οι οποίοι νιωθω ότι αφενος μεν ειναι σχετικά μουδιασμένοι διότι ξαφνικά όλοι τους ανακάλυψαν και δεν ξέρουν τελικά τι χρήματα θα εισπράξουν απο το νέο έτος(πλην όμως σίγουρα κάτι θα λάβουν, οχι όπως στον ιδ.τομέα), αφετέρου δε γελάνε με την όλη κατάσταση της ανεργίας και των δημοσιονομικών δαπανών.
    Γιατί όμως φταίνε?
    Διότι πλεον του μισθού τους που σίγουρα δεν το αξίζουν,εχουν επιδόματα α)έγκυρης προσέλευσης? β)γαλοπούλας? γ)αρνιού? δ)ηλεκτρονικού υπολογιστή?
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ.
    ΟΛΑ αυτα πρέπει απαραιτήτως να καταργηθούν ΑΥΡΙΟ.

    Τροποι αύξησεων μισθών στον Δημόσιο Τομέα?
    Αξιολόγηση μηνιαίων δαπανών υπουργείου και αν στο τέλος του έτους μειωθούν οι δαπάνες τότε να πάρουν αύξηση(αφου δεν υπάρχουν επιδόματα) και κάτω των 2.000 ευρώ μισθοί. Το ποσοστό αύξησης θα εχει καθορισθεί εξ αρχής ανάλογα με την ποσοστιαία μείωση των δαπανών.

    Τροποι αύξησεων εσόδων για το κράτος?
    ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ
    Αφου δεν μπορούμε να τα γκρεμίσουμε, ας τα νομιμοποιησουμε υποβάλοντας φόρο ανάλογα με το είσοδημα και τα τετραγωνικά.
    Αν κάποιος δεν πληρώσει φόρο, τοτε του κοβεις ρευμα, νερο, τηλέφωνο.
    ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.
    Και ετσι μπορεί να το βαλει και υποθηκη για να κάνει κάτι άλλο ή να φτιάξει το υπάρχον, και ετσι βοηθαμε και την οικοδομη και άλλα 100 επαγγέλματα που ακολουθούν απο πίσω.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 22:34 | νικος

    Πολλοι με τσατιζει που παρεμβαινουν δημοσιοι υπαλληλοι,που ολη μερα ΚΑΘΟΝΤΑΙ Κ ΛΑΔΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ να λενε να φορολογηθουν σωνει κ καλα οι ελ.επαγγελματιες.ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
    ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;;
    ΩΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΕ ΜΙΖΕΣ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ;;
    ΩΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΕΤΕ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ;;
    ΩΣ ΔΑΣΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΕΚΤΑΣΕΩΝ;;
    ΩΣ ΥΓΙΕΟΝΟΜΙΚΟ ΔΕΝ ΛΑΔΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ;;
    ΩΣ ΓΙΑΤΡΟΙ Κ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ;;
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Κ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΒΙΒΛΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΨΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ;;;;;;
    ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΨΕΤΕ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ;;;
    ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ,ΚΑΘΙΣΤΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΣΑΣ ΗΣΥΧΑ Κ ΑΦΗΣΤΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 12 ΚΑΙ 16 ΩΡΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ,ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
    ΔΙΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΒΡΕΞΕΙ-ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΤΑ 2000 ΧΙΛ ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ 3-4 ΧΙΛ ΑΠΟ ΜΙΖΕΣ ΕΙΣΠΡΑΤΕΤΕ ΜΗΝΙΑΩΣ 5-6 ΧΙΛ ΔΗΛΑΔΗ ΕΤΗΣΙΩΣ 60-70 ΧΙΛ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΟΥΤΕ ΜΕ 1000 ΕΥΡΩ
    ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ Κ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑΣ ΠΕΛΑΤΗΣ
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΜΙ-ΛΑ-ΤΕ……

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 22:13 | tom

    «Ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα… »
    Δηλαδή για εσάς όλοι οι επαγγελματίες είναι το ίδιο, βγάζουν τα ίδια; Και αυτοί που βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους και οι άλλοι στα στενά…; Ολοι στο ίδιο τσουβάλι; Θέλετε να κλείσετε τα μικρομάγαζα; Και αν κάποιος επαγγελματίας μέχρι τώρα δήλωνε πολύ περισσότερα απο το «ελάχιστο» αυτομάτως θα δηλώσει το ελάχιστο και ξεκαθάρισε… Και κάποιοι που τους λείπουν λίγα χρόνια για σύνταξη και το κρατάνε το μαγαζί και ας μπαίνουν μέσα…; Ωραίο σύστημα, πολύ δίκαιο… Το είχε εφαρμόσει και ο Μητσοτάκης! Να προβείτε σε ελέγχους! Αυτό να κάνετε! Και μπορείτε αν θέλετε να το κάνετε. Φτάνει πια να την πληρώνουν οι μικροί και αδύναμοι σε αυτή τη χώρα.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 22:04 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 22:35 | ΝΙΚΟΛΙΑ

    O τεκμαρτος προσδιορισμος πρεπει να δημιουργιθει απο επαγκελματιες και οχι απο τεχνοκρατες η συνδικαλιστες γιατι θα υπαρξουν αδικιες οπως στο παρελθον.Κατα κανονα ο υπουργειο συνεργαζετε με ασχετους απο την πραγματικοτητα και νομοθετουν κατα βουληση με μεγαλες αδικιες.
    Πρεπει να παιξουν ρολο τα τετραγωνικα μετρα το προσωπικο η πολη η οδος και το επαγγελμα με σχεση την οικονομικη κριση.Να αλαξει και
    ο τροπος εκδοσης της αποδειξης (on line με το υπουργειο)και με την
    οικονομικη συναλαγη (π.χ. ΠΥ) και οι μπαμπουλες του (ΣΔΟΕ) να μαθουν
    να χειριζονται Η/Υ να παρακολουθουν την αγορα μεσα απο αυτο και να μην μπαινουν στα μικρομαγαζα για μιζα αλλα σε αυτα που εχουν προβληματα μεσα απο τους ελενχους που θα πραγματοποιουν απο τον Η/Υ.
    Εδω οι περσοτεροι δεν ξερουν να ελενξουν μια μεγαλη επιχειρηση και κουκουλωνονται απο τον καθε λογιστη που στο κατω κατω ξερουν να κανουν πολυ καλα τη δουλεια τους.Να φοροδιαφευγουν για της επιχειρησης που πληρωνονται για να μην τα τρωει ο καθε ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ που στο κατω κατω δεν δινει ουτε ενα μεροκαματο σε κανεναν ενω η επιχειρηση θα δωσει μεροκαματο σε αυτον τουλαχιστο και οχι μονο.
    Πρεπει ολα να γινουν απο την αρχη.ΟΧΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑΜΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ που τα περσοτερα απο αυτα τα μηχανιματα ειναι παρανομα, δεν τα εχουν δηλωσει.ΜΟΝΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ON LINE.
    ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΑ ΚΛΕΒΕΙ.
    ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΦΜ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΜΕΣΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.ΟΥΤΕ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΜΕ ΤΟ ΑΦΜ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΛΑΓΕΣ.ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΙΣΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
    ΦΟΡΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΚΛΙΜΑΚΟΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΡΚΕΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ. ΤΟΛΜΑΤΕ?????????????

    ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΠΑΤΡΑ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 21:26 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

    Αν αύριο το πρωί απολύσετε κύριε Υπουργέ 250000 τεμπέληδες ανίκανους δημοσίους υπαλλήλους ΠΑΡΑΣΙΤΑ της κοινωνίας θα χαρώ πολύ να συζητήσουμε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ για τους ελεύθερους επαγγελματίες.Εις το επανιδείν….

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 21:54 | Χρήστος

    Καλά είμαστε σοβαροί?Θέλετε να δημιουργήσετε νέο κύμα μεταναστών στο εξωτερικό?
    Πριν 100 χρόνια ο προ-παππούς μου μετανάστευσε στην Αυστραλία για αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.Οι γονείς μου επέστρεψαν πριν απο 30 χρόνια και εγώ ΔΥΣΤΥΧΩΣ γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτό το κράτοςγια να φτάσω στο σημείο σήμερα να θέλω να φύγω και πάλι για να ηρεμήσω.ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΩ.
    Ζω στην επαρχία.Γνωστούς και «γνωστούς» για να με «βολέψουν» κάπου δεν είχα αλλά και να είχα δεν θα τους χρησιμοποιούσα γιατί το κράτος σας μου προκαλεί ΑΗΔΙΑ κύριε Παπακωνσταντίνου.Μας κυβερνούν οι δημόσιοι υπάλληλοι ( ναι,αυτοί με τους 14 μισθούς ΒΡΕΞΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ,αυτοί με τις άδειες,αυτοί με τα επιδόματα,ναι ΑΥΤΟΙ ) και εσείς για να συντηρήσετε αυτούς έρχεστε πάλι σε μας τα ΘΥΜΑΤΑ.Δουλειές στον ιδιωτικό τομέα ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ,αγροτική οικονομία υπο κατάρρευση οπότε τι έμενε?Να ανοίξω μια μικρή δουλειά για να βγάλω τα προς το ζην.
    Περιουσία ακίνητη μόνο ότι λίγα μου έγραψαν οι γονείς μου και αυτή ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΜΕΝΗ στο κράτος.
    Λόγω προβλημάτων υγέιας η επιχείρηση μου ηταν σε αδράνεια εδώ και ένα χρόνο περίπου και δυστυχώς τώρα λόγω κρίσης δεν τα πάει και τόσο καλά.Τι εννοώ ΚΑΛΑ?
    Στα….καλα της,η επιχείρηση μου μου απέφερε λιγότερα απο το μισθό ενος δημοσίου υπαλλήλου.ΑΡΚΕΤΑ λιγότερα.Δεν έφθανα το αφορολόγητο όριο ΚΑΝ.
    ….και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά μιας και μιλάμε για επιχείρηση σε ΧΩΡΙΟ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 2000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ.
    Μια ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ…..

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 21:30 | Chris A – Μηχανικός

    Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΔΙΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ (ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ, ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΕΕ ΚΑΙ ΤΣΜΕΔΕ, ΥΠΕΡ ΟΓΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ, ΚΛΠ.). ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΡΟΣΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ 20% ΤΕΛΙΚΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΙΡΑΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΕΚΜΑΡΤΩΝ ΚΑΙ «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΏΝ» ΕΞΟΔΩΝ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΔΕΚΑ ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ (Π.Χ. ΑΠΟ 26% ΣΤΟ 36%) ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΦΟΡΩΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΕΤΡΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΠΑΡΑΞΗ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΟΡΟΥ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΚΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ (ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ, ΚΛΠ.). ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ. ΕΞΑΛΟΥ ΕΜΙΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ…

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 21:04 | Μάκης

    Κύριε υπουργέ και αγαπητοί φίλοι…
    Δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα που ο φορολογούμενος αντιετωπίζεται
    σαν ένοχος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.
    Ως μελετητής μηχανικός, ασχολούμαι μόνο με μελέτες δημοσίου.
    Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι και να θέλω, δεν μπορώ να αποκρύψω ούτε μισό ευρώ.
    Κάθε φορά που πριν πληρωθώ, πρέπει να προπληρώσω πέραν της παρακράτησης φόρου ,ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΕΜΠ, ΟΓΑ και χαρτόσημο, ΜΤΠΥ κλπ, τα οποία ανάλογα της πηγής χρηματοδότησης, κυμαίνονται γύρω στο 10-15%. Επίσης πρέπει να πληρώσω τις δημοσιεύσεις στις εφημερίδες (τουλάχιστον 3) αν και το φορολογικό παραστατικό εκδίδεται προς τον φορέα και όχι σ’ εμένα.
    Όλα τα ανωτέρω έξοδα βέβαια, δεν ‘περνάνε’ στα βιβλία.
    Όπως επίσης δεν ‘περνάνε’ τα έξοδα του ΙΧ αυτοκινήτου που λόγω της φύσης της εργασίας μου, καλυπτει κατά 80% επαγγελματικές ανάγκες και κατά 20% οικογενειακές.
    Επίσης δεν ‘περνάνε’ ως έξοδα, δαπάνες όπως κοινόχρηστα κλπ οπότε εκ των πραγμάτων πληρώνουμε μαύρα καθαρίστριες, συντηρητές κλπ.
    Αυτά βέβαια είναι τα μικρά προβλήματα.
    Γιατί τα μεγάλα είναι ότι περιμένουμε μήνες και χρόνια για να πληρωθούμε τα οφειλόμενα, τα οποία είναι περίπου ο ετήσιος τζίρος της επιχείρησης.
    Συγκρίνοντας το εισόδημα όπως προκύπτει τεκμαρτά με το πραγματικό, όπως μπαίνει στην τσέπη μου, αυτό που διαπιστώνω στην πορεία του χρόνου, είναι ότι οι συντελεστές είναι ευμενείς για ελεύθερους επαγγελματίες χωρίς προσωπικό, επενδύσεις σε εξοπλισμό κλπ. και πραγματικοί όταν απασχολείς 3-4 άτομα προσωπικό, επενδύεις σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία κλπ.
    Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι ο λογιστικός ή ο εξωλογιστικός τρόπος.
    Στην περίπτωση του λογιστικού προσδιρισμού όμως, θα πρέπει να δικαιολογούνται όλα τα έξοδα μας όπως συμβαίνει με τα νομικά πρόσωπα (ΑΕ, ΕΠΕ).
    Και επιτέλους, πληρώστε τις οφειλές σας προς εμάς διότι αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης ως επιχειρήσεις.
    Εμείς πρέπει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας (φορολογία εισοδήματος, ΦΠΑ, τέλη, αφαλιστικές εισφορές) απέναντι σε κάποιον (ευρύτερος δημόσιο, ΟΤΑ κλπ) ο οποίος μας οφείλει τεράστια (για το μέγεθός μας) ποσά.
    Αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να πληρώσετε, ας κάνουμε συμψηφισμό, να μας πείτε π.χ. ότι για τα επόμενα 5 χρόνια δεν θα πάρετε μία, αλλά δεν θα πληρώσετε κι όλας, ώστε να μπορέσουμε και μεις να κάνουμε ως επιχειρήσεις έναν στοιχειωδώς σοβαρό προγραμματισμό.
    Διότι όπως καλά γνωρίζετε, όταν δουλεύεις έχεις κόστος. Για να έχεις κέρδος, πρέπει να πληρωθείς κι όλας.

    ΥΓ. Επί 1,5 χρόνο περιμένουμε να πληρωθούμε περατωμένες μελέτες από προγράμματα όπως ΠΙΝΔΟΣ, ΕΠΑΔΥΜ κλπ.
    Επειδή επί της ουσίας σας έχουμε δανείσει, μήπως πρέπει να διεκδικήσουμε τους τόκους?
    Θα μου πείτε ότι υπάρχει η σχετική νομοθεσία που μας δίνει το δικαίωμα, αλλά θα πρέπει πρώτα να πληρώσουμε τις κρατήσεις (10-15%), να αποδώσουμε ΦΠΑ 19% το οποίο δεν έχουμε εισπράξει, να φορολογηθούμε για το προκύπτον εισόδημα, για χρήματα που δεν έχουμε δει ποτέ.
    Νομίζετε ότι αντέχουμε?

    Δυστυχώς, η υπάρχουσα κατάσταση μας οδηγεί κατ’ αρχήν σε περιορισμό των θέσεων εργασίας με ότι συνεπάγεται αυτό για τα φορολογικά έσοδα, ανεργία, ασφαλιστικές εισφορές.

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ
    ΑΣ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΝΥΦΗ.
    ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ, ΑΓΡΟΤΕΣ, ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΛΠ.)
    ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ
    ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ (ΚΑΠΟΙΟΥΣ) ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 21:42 | Φυρογενης Κωστας

    Προφανώς και θα βοηθήσει στην τεράστια φοροδιαφυγή που ισχύει τώρα.

    Και οι ήδη υπάρχοντες συντελεστές που ισχύουν για τον εξωλογιστικό προσδιορισμό των κερδών των επιχειρήσεων είναι πολύ χαμηλοί, έως εξωπραγματικοί.

    Τέτοιες συντελεστές θα πρέπει όμως να μην ελέγχονται για 1 χρήση, αλλά σε μέσο όρο πενταετίας – τριετίας κλπ.

    Κάποιος που ξεκινά σε μία δουλειά δεν σημαίνει ότι κονομάει από τον πρώτο χρόνο.
    Αν όμως εμφανίζει πενιχρά έσοδα για μια πενταετία με κύριο εισόδημα το ελ. επάγγελμα, να εφαρμόζονται τα κριτήρια και αναδρομικά.
    Είναι προφανές ότι κλέβει το κράτος.

    Το βασικό θέμα είναι να υπάρχουν σταθεροί κανόνες και να μην υπάρχουν οι παλινωδίες του κάθε άσχετου που ανεβαίνει στην εξουσία.

    Το ελληνικό κράτος δεν είναι η εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά πρέπει να έχει συνέχεια και να μην «επανιδρύεται» κάθε 4 χρόνια.
    Είναι γελοίο αυτό το φαινόμενο πια..

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 21:17 | ΤΑΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Κύριε υπουργέ,
    σ΄αυτό το ερώτημα θα απαντήσω με ένα απλό ερώτημα που μου έρχεται στο μυαλό όλα αυτά τα χρόνια:
    Γιατί θέλουν όλοι να δουλέψουν ΤΑΞΙ ή ΦΔΧ, για 16.000 ευρώ;
    Αν πάρεται τις δηλώσεις όλων των κατηγοριών αυτόύ του ερωτήματος θα δείτε περιουσίες που έχουν κάνει σπίτια κλπ.
    ΤΟΛΜΗΣΤΕ, ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 21:19 | Pole

    Οσες φορες εχω παει στον παιδιατρο πληρωνω 30 ευρω.Ποτε μα ποτε δεν εχω παρει αποδειξη.Οπως και στην γυναικολογο αλλα και στον μικροβιολογο.
    Αν ζητησω αποδειξη η τιμη ανεβαινει.
    Αυτα ετσι για την ιστορια.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 21:22 | Κώστας Μ. Κάπος

    Επανερχόμενος στο θέμα της φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών επιστημόνων γενικότερα, θα σας παρακαλούσα να μην μας αντιμετωπίζετε τόσο απαξιωτικά για έναν απλό λόγο:

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΛΟΥΤΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΣΟΔΑ ΠΟΥ Δ Η Μ Ι Ο Υ Ρ Γ Ο Υ Μ Ε!!!!

    Αντίθετα, οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ΖΟΥΝ από τον ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ και τους φόρους μας, δεν παράγουν απολύτως τίποτα (αν και θα ήταν χρήσιμοι ως διοικητική έριμνα, αν έκαναν σωστά τη δουλειά τους).

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 21:19 | Αλέξανδρος ΜΠΕΝΟΣ

    Απόλυτα σωστό μέτρο που θα πρέπει να συνδυάζεται και με ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα, ειδικά για τις επαγγελματικές εκείνες ομάδες που κοροϊδεύουν τον κόσμο με τις δηλώσεις τους. Βλ. μπαρ, εστιατόρια, τεχνίτες, γιατροί, κ.λπ.
    Αντίθετα, οι φαρμακοποιοί είναι σχεδόν εμπορική επιχείρηση με πλήρη βιβλία εσόδων και εξόδων και, από τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, δηλώνουν κατά Μ.Ο. €40.000 το χρόνο. Το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα εδώ δεν έχει καμία αξία, όπως δεν έχει πιθανώς και στους συμβολαιογράφους.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:48 | Ηλιάσκου Αναστασία

    Κύριε Υπουργέ,
    Το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα στους ελεύθερους επαγγελματίες, αν τελικά εφαρμοστεί, θα δημιουργήσει τεράστιες αδικίες κα εξηγούμαι:

    Είμαι γυναίκα πολιτικός μηχανικός από ΤΕΙ και ασκώ αποκλειστικά το επάγγελμα του Εργολήπτη Δημοσίων Έργων (ΕΔΕ). Τα τελευταία χρόνια αν και συμμετέχω στις δημοπρασίες δεν κατάφερα να πάρω κανένα έργο. Για την ΔΟΥ και για το ΥΠΕΧΩΔΕ (δηλ. είμαι γραμμένη στο ΜΕΚ και ΜΕΕΠ) συνεχίζω να φαίνομαι εργολήπτρια για να μπορέσω σε λίγα χρόνια να βγω στη σύνταξη.

    Το ΤΣΜΕΔΕ μας ασφαλίζει μόνο με την ιδιότητα του/της ΕΔΕ.

    Είναι δίκαιο να έχω στην πλάτη μου τεκμαρτό εισόδημα? Και αν αυτό συμβεί θα πρέπει τουλάχιστον να είναι μαχητό. Εξάλλου το εισόδημα του εργολήπτη δημοσίων έργων είναι αναγκαστικά μη αποκρυπτέο, αφού ο φόρος προπληρώνεται, προκειμένου να εισπραχθεί το ένταλμα.

    Αντίθετα δίκαιος τρόπος φορολόγησης είναι τα τεκμήρια διαβίωσης και η πολυτελής ζωή. Ενώ για τους επιτηδευματίες π.χ. έναν υδραυλικό, είναι και η δαπάνη αγοράς πρώτων υλών. Εκεί πρέπει να εστιάσει το Υπ. Οικονομικών την φοροδιαφυγή.

    Υ.Γ. Όσον αφορά τους πολιτικούς μηχανικούς που το εισόδημα τους προσδιορίζεται τεκμαρτά με συντελεστή καθαρού κέρδους ανάλογα με το είδος του κατασκευαστικού έργου, θα ήθελα να προτείνω λόγω της οικονομικής συγκυρίας αύξηση αυτών των συντελεστών και όχι λογιστικό προσδιορισμό επειδή υπάρχουν αφανή έξοδα.

    Καλή φώτιση
    Αναστασία Ηλιάσκου ΕΔΕ
    Ευστράτιος Ηλιάσκος διπλ. Πολ. Μηχ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:43 | Κώστας Μ. Κάπος

    Oπως εχει αναφερθεί ήδη από πολλούς συναδέλφους μηχανικούς, η πρακτική του να μας βάζετε όλους εμάς, τους «ελεύθερους εγκληματίες» στο ίδιο τσουβάλι θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την αγορά. Αναφέροντας μόνο λίγα για τον κλάδο των μηχανικών, θα επικεντρωθώ στα παρακάτω στοιχεία:

    1. Οι μηχανικοί είμαστε οι ΜΟΝΟΙ που προκαταβάλουμε τους αναλογούντες φόρους μας (10 ή 20% επί της ακαθάριστης αμοιβής μας) ΠΡΙΝ καν δούμε την αμοιβή μας στο λογαριασμό μας.

    2. Πέρα από κάποια μικροποσά που ένας μηχανικός μπορεί ίσως να αποκρύψει (μία μικροεπιστασία ή μικρομελέτη που στο σύνολό τους δεν υπερβαίνουν τα 1000-1500 ευρώ ετησίως επειδή η κα Τούλα δεν ήθελε να πληρώσει το ΦΠΑ της απόδειξης), οι συναλλαγές μας γίνονται πάντοτε με υποχρεωτική έκδοση δελτίου παροχής υπηρεσιών, για το οποίο φορολογούμαστε.

    3. Το Κράτος μας έχει αποστερήσει το δικαίωμα να εκδίδουμε πιστωτικά σημειώματα στους πελάτες μας για τις εκπτώσεις που τους κάνουμε. Και οι εκπτώσεις αυτές πολλές φορές είναι 40-60% των νομίμων αμοιβών, και παρ’όλα αυτά μας φορολογείτε για το σύνολο της αμοιβής και όχι για την πραγματική.

    4. Σε περίπτωση που μας επιβληθεί λογιστικός προσδιορισμός στα εισοδήματά μας, θα εξαφανιστούν οι εκπτώσεις από την αγορά και το συνολικό κόστος ενός έργου (οικοδομής, υποδομών κλπ) θα εκτοξευθεί με δυσμενή αποτελέσματα σε όλους τους Ελληνες.

    5. Για να δείτε ποια είναι η πραγματική οικονομική κατάσταση των 120.000 μηχανικών, διαβάστε τη στατιστική ανάλυση που εκδόθηκε πριν από 4 μήνες από το ΤΕΕ. Οι περισσότεροι είναι άνεργοι, υποαπασχολούμενοι ή με γελοίες αμοιβές με μπλοκάκια σε διάφορες εταιρείες. Κι εσείς προσπαθείτε να εξαφανίσετε τον κλάδο μας εξ’αιτίας κάποιων ελάχιστων φοροφυγάδων και των ΜΜΕ που μας βάζουν στο ίδιο καζάνι με τους γιατρούς και τους μεγαλοδικηγόρους.

    6. Ισως να είναι δικαιότερη μία μικρή αύξηση στους συντελεστές κέρδους μας, που και φόρους θα σας φέρει, αλλά και δεν θα μας κάνει να κλείσουμε τα γραφεία μας.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:31 | Σαββίδης Γεώργιος

    Ο τεκμαρτός υπολογισμός εισοδήματος κρύβει πολλούς κινδύνους και πολλές αδικίες. Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν :
    Το σχήμα που επεξεργάζεται το υπουργείο προβλέπει περιπτώσεις «αδράνειας» του ελεύθερου επαγγελματία ? Τι είναι αυτό που κάνει το υπουργείο να πιστεύει ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας έχει πάντα σταθερή, πλήρη απασχόληση.
    Είμαι μηχανικός, ελ. Επαγγελματίας και μπορώ να συζητήσω το ενδεχόμενο επιβολής τεκμηρίων αλλά μόνο όταν εργάζομαι full time. Δεκάδες συνάδελφοί μου έχουν περάσει χρονιές που υποαπασχολήθηκαν. Προσωπικά πέρασα ολόκληρο χρόνο χάρις να εξασφαλίσω ούτε μία «δουλεία», όμως εξακολούθησα να κατέχω την μικρή περιουσία που κληρονόμησα από τους γονείς μου. Με το νέο καθεστώς θα φορολογούμουν γι αυτό ?
    Στο άμεσο μέλλον πρόκειται να σταματήσω να εργάζομαι για ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό έτος προκειμένου να παρακολουθήσω ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Θα νοιάξει κανέναν αυτό ? Το κράτος θα είναι έτοιμο να καταλάβει ότι ένας full time φοιτητής δε μπορεί να έχει τα εισοδήματα ενός full time ελ. επαγγελματία ? Δε θα πρέπει να υπάρξει μια πρόνοια για περιπτώσεις σαν αυτές όπου ο ελ. επαγγελματίας θα μπορεί να δηλώνει προσωρινή «παύση εργασιών» προκειμένου να παρακολουθήσει μεταπτυχιακά προγράμματα και να επιστρέφει στην «ενεργό δράση» με τη λήξη τους ?
    Παρόμοιες περιπτώσεις μπορώ να σκεφτώ κι άλλες, ελ επαγγελματίες φαντάρους, επαγγελματίες που μπορεί να πέρασαν μεγάλο χρονικό διάστημα σε νοσοκομεία, γυναίκες επαγγελματίες που γεννούν κ.α. Θα υπάρξει πρόνοια γι αυτούς ?

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 20:45 | Γιαννης

    επαναφορα των αντικοιμενικων τεκμηριων που θα στηριζοντε ομως σε πραγματικα δεδομενα .χρηση τους σε ολους τους φορολογουμενους . ελεγχος της παρανομης εργασιας ειδικα των συνταξιουχων .

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 19:15 | Κωνσταντίνος Σιδέρης

    Από το Μάρτιο του 2009 έως το Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβα τη διαχείρηση (management) ενός πολύ δύσκολου έργου εντός Αττικής με αμοιβή κατ’αποκοπήν 20.000 καθαρά. Δυστυχώς η εταιρία που συνεργάστηκα δεν έχει άλλα έργα και αναγκαστικά σταμάτησα την εργασία. Το ωράριο εργασίας ήταν 7:00-21:00 ,7 μέρες την εβδομάδα, χωρίς καλοκαιρινές διακοπές, άδεια κλπ. Τώρα είμαι άνεργος και τρέχει το ΤΣΜΕΔΕ, τα έξοδα διαβίωσης, οι υποχρεώσεις. Δε μπορώ να γραφτώ στον ΟΑΕΔ διότι είμαι μηχανικός. Δε ξέρω μέχρι πότε θα μείνω άνεργος.
    Θεωρώ εντελώς άδικο να καταργηθούν οι συντελεστές φορολόγησης, ειδικά για τους νέους μηχανικούς, εκτός και αν το σχέδιο των Κυβερνήσεων της Ελλάδας είναι να δουλεύουμε όλοι για 5-6 πρόσωπα, χωρίς απαιτήσεις και χωρίς ελπίδες. Λυπάμαι πολυ για τη χώρα μου και θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ, αλλά όχι μόνος μου, πρέπει ο νομοθέτης να είναι ρεαλιστής και γνώστης της καθημερινότητας.
    ΝΑ ελέγξετε τα καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία είδη ρουχισμού, ενοίκια και τα goldenboys, αφήστε μας να ζήσουμε

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 19:12 | Κωνσταντίνος

    Είμαι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός με δεκαετή μελετητική πορεία τοσο με το Δημόσιο όσο και τον Ιδιωτικό Τομέα. Η πραγματικότητα της επαγγελματικής δραστηριοποίησής μου μπορεί να συνοψιστεί στα εξής:

    (α) Ατέλειωτες ώρες εργασίας, επτά ημέρες κάθε εβδομάδα, 15 ώρες την ημέρα. Όχι κύριοι μισθωτοί (ιδιαίτερα του Δημοσίου Τομέα), εμείς δεν κλείνουμε το μαγαζί στις 2… δουλεύουμε μέρα νύχτα, χειμώνα καλοκαίρι, χωρίς άδειες, δώρα και λοιπά προνόμια των τεμπέλιδων της έυφορης κοιλάδας (του Ελληνικού τομέα).
    (β) Ανάληψη όλων των κινδύνων από την εργασία μου. Απλά, αν δεν μπορώ να εργαστώ ή αν δεν υπάρχει εργασία, παραμένω ξεκρέμαστος. Δεν υπάρχει ο κρατικός κορβανάς ή το ταμείο ανεργίας για να με πληρώνει βρέξει χιονίσει…
    (γ) Αβεβαιότητα στις πληρωμές μου. Το Ελληνικό Δημόσιο με θεωρεί προύχοντα και απαξιεί να με πληρώσει στην ώρα μου, αλλά απαιτεί να του αποδώσω τον ΦΠΑ για τον οποίο δεν με έχει πληρώσει. Και επιπλέον δανείζεται ΑΤΟΚΑ το 20% των αμοιβών μου, το οποίο προκαταβάλλω, αλλά και 5% υπέρ ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΟΓΑ κλπ. Οι δε ιδιώτες με την ελληνική λογική «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος», μπορούν ανα πάσα στιγμή να με ζημιωσουν (αραγε γνωρίζετε κύριοι ηθύνοντες πόσος χρόνος και χρήμα θα απαιτηθεί ώστε να δικαιωθώ αν καταφύγω στην Ελληνική Δικαιοσύνη).
    (δ) Πληρώνω εγώ τις ασφαλιστικές εισφορές μου, για να έχω αστείες παροχές της τάξης των 8 ευρώ ανά σφράγισμα οδοντίατρου. Ούτε ο κόπος μου να τρέχω μέχρι το ΤΣΜΕΔΕ.
    (ε) Αναγκάζομαι να παρέχω δώρα, γρηγορόσημα κλπ κλπ στους διαφόρους κηφίνες του δημόσιου τομέα, όχι για να αποφύγω παρανομίες αλλά για να μου παρέχονται υπηρεσίες τις οποίες δικαιούμαι, έγκαιρα και έγκυρα. (παρεπιπτόντως, αυτά τα έξοδα δεν θα έπρεπε να εγγράφονται και στα βιβλια μας?).

    Πάνω όμως από όλα, ενώ δηλώνω το σύνολο των εισοδημάτων μου (όπως όλοι οι μηχανικοί), θεωρούμαι apriori απατεώνας και φοροκλέφτης από το Ελληνικό κράτος. Εγώ, που μαζί με χιλιάδες άλλους συναδέλφους συνεισφέρουμε στην οικονομία αυτης της χώρας (και δεν αποτελούμε κρατικοδίαιατους χαραμοφάηδες).

    Και τώρα έρχεται η κεραμίδα: λογιστικός προσδιορισμός του κέρδους μας, υπό μια δεδομένη και συνεπώς περιορισμένη κατηγορία αναγνωριζόμενων εξόδων. Πολλοί συνάδελφοι προηγουμένως επισήμαναν τα προβλήματα αυτής της προσέγγισης για επαγγέλματα όπως αυτό του μηχανικού. Δεν είναι δυνατόν να αξιολογηθεί το σύνολο του κόστους της εργασίας μας με αντικειμενικο τρόπο.

    Επιπλέον θα προσθέσω τα εξής: από τη μία στραγγαλίζετε τα έσοδά μας (μηδενική ανάπτυξη, έλλειψη ρευστού, περιορισμοί στις αμοιβές μας, καθυστέρηση στις πληρωμές) και από την άλλη αυξάνετε υπέρμετρα τα έξοδά μας. Πόσο περιμένετε να αντέξουμε, ειδικά σε μια περίοδο όπου δεν υπάρχει αντικείμενο για πολλούς από εμάς;

    Και κάτι για τους διαφόρους μισθωτούς που μας θεωρούν φοροφυγάδες. Πόσοι από σας έχετε δεύτερη (αδήλωτη) εργασία; Πόσοι από εσας δεν ζητάτε αποδείξεις; Και κυρίως, πόσοι από εσας θα εργαζόσαστε αν δεν υπήρχαν κάποιοι από εμάς, οι οποίοι ανέλαβαν ρισκο ώστε να έχετε εσείς εργασία. Δεν ζητάμε προνόμια – ζητάμε μόνο

    Πού είναι το ΤΕΕ για να υπερασπιστεί τους κόπους μας; Αλλά βέβαια, τι περιμένει κανείς όταν αποτελείται και αυτό από κρατικοδίαιατους! Το ΤΕΕ πρέπει ΑΜΕΣΑ να συμμετάσχει στη διαβούλευση!

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 19:21 | Ανδρέας

    Ο πολύς διάλογος που έγινε τελευταία της μόδας συγχωρήστε με αλλά πιστεύω ότι είναι προσχηματικός.
    Διότι είναι γνωστό σε όλους ποιοι φοροδιαφεύγουν στην Ελλάδα και ποιοι είναι τα συνήθη υποζύγια. Είναι επίσης γνωστό που κατασπαταλήθηκε το Δημόσιο και Κοινοτικό χρήμα κυρίως με την είσοδο του Ευρώ και ποιοι πληρώνουν απο τότε τα σπασμένα. Και λέω μέχρι τότε γιατί ο κύριος Σημίτης όσο ήταν η δραχμή είχε κάνει συμφωνία Κυρίων να μην αυξηθούν τα είδη πρώτης ανάγκης μέχρι την εφαρμογή του Ευρώ. Και ενώ μας έλεγαν ότι 1 Ευρώ = 340 δρχ. την επόμενη μέρα με ένα Ευρώ αγόραζες μια τσίκλα. Άρα που πήγε το χρήμα; Μετά ήρθε το χρηματιστήριο και μάζεψε τα λεφτά και καταχρέωσε τον κοσμάκι για να γίνουν τα έργα της Ολυμπιάδας των εργολάβων. Να μην αναφέρω για τις επιδοτήσεις πως φαγώθηκαν με την ανοχή αν μην τι άλλο τους Κράτους που αντί να ελέγξει αν προωθούνται στη δημιουργία υποδομών ανάπτυξης έγινε μοχλός διαφθοράς για λόγους ψηφοθηρίας. Τα ομόλογα τα Βατοπέδια κοκ. Ήδη αν ένας μισθωτός ιδιωτικός ή δημόσιος υπάλληλος θέλει να σπουδάσει ένα παιδί του πρέπει να το ξενιτέψει εντός Ελλάδος και να καταβάλλει γι αυτό το λόγο ένα μισθό. Όταν αυτός δεν έχει αγοραστική δύναμη για τα βασικά καταναλωτικά είδη και μαζευτεί όπως έχει γίνει τώρα ποιός θα πάει στο μαγαζάκι να ψωνίσει να κινηθεί η αγορά.Όταν το χρήμα το έχουν οι τραπεζίτες και όλοι οι υπόλοιποι έγιναν δούλοι τους με τις πλάτες του κράτους πως θα ενισχυθεί η ρευστότητα; Εκτός αν ο στόχος είναι να έχουμε υπερχρεωμένα φθηνά εργατικά χέρια συνδυασμένος με καταστολή.
    ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΑΝ – ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ.
    Αν έχετε τα κότσια βάλτε τάξη και πιάστε τους. Αλλά επειδή δεν τα έχετε το ρίξατε στο διάλογο και στη διαβούλευση για να σας δώσουμε άλλοθι στις προειλημμένες αποφάσεις τις δικές σας ή των διαφόρων οίκων. Επίσης βάζεται με τα παπαγαλάκια μμε τους μισθωτούς ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους να τσακώνονται μεταξύ τους οι ηλίθιοι για να συνεχίζουν το γλέντι τους οι μεγαλοκαρχαρίες αθόρυβα δηλώνοντας εισόδημα μόλις 10.000 Ευρώ. Μην πειράξετε τους μισθωτούς. Αυτοί είναι ένα προκαθορισμένο και μάλιστα ετεροκαθορισμένο μέγεθος. Εφόσον συμβάλλουν όλοι ανάλογα με τα εισοδήματά τους θα συμβάλουν και αυτοί. Αν και τότε μάλλον δεν θα χρειάζεται. Επειδή όμως δεν μας πείθετε δεν σας δίνουν το άλλοθι με διάλογο και προτάσεις τα συνήθη υποζύγια. Μακάρι να μας πείθατε για το αντίθετο.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 18:44 | Βασίλης

    Ταξιτζής των Αθηνών μου ομολόγησε ότι εργαζόμενος σκληρά επτά ημέρες την εβδομάδα συγκεντρώνει τρεις φορές το τεκμαρτό εισόδημα. Φυσικά φορολογείται μόνον στο 1/3.
    Η τεκμαρτή αμοιβή παράστασης δικηγόρου είναι μεταξύ 200 και 250 ευρώ, όταν ακόμη και ο νεώτερος εξ αυτών λαμβάνει τουλάχιστον 800 ευρώ…
    Είναι προφανές ότι διάφορες συντεχνίες με πολιτική επιρροή ρυθμίζουν τη φορολόγηση κατά το συμφέρον τους. Θα επαναληφθεί το ίδιο???

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 18:26 | Νίκος

    Σωστό αρχικά ως σκέψη αλλά θέλει πολύ καλό σχεδιασμό για να καλύψει όλες τις περιπτώσεις και να μην φέρει αδικίες.
    Για παράδειγμα υπάρχουν άνθρωποι που ασκούν ένα ελεύθερο επάγγελμα με έδρα το σπίτι τους περιστασιακά για να έχουν ένα επιπλέον έσοδο και να είναι με αυτό τον τρόπο και κάπου ασφαλισμένοι ειδικά δε γυναίκες. Είναι εύλογο λοιπόν ότι εκεί θα πρέπει τα κριτήρια να είναι πολύ χαμηλά ή ακόμα και να εξαιρούνται αντικειμενικού προσδιορισμού για να μπορούν να αποτυπώνουν την πραγματικότητα.
    Άλλο παράδειγμα στο ίδιο πλαίσιο είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, που στην πραγματικότητα είναι υπάλληλοι που εργάζονται λίγες ώρες και πληρώνονται με μπλοκ παροχής με χαμηλά ποσά που και πάλι έχουν έδρα το σπίτι τους.
    Υπάρχουν πολλές τέτοιες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών που εσείς τις ξέρετε ίσως και καλύτερα, που σαφέστατα όμως έχουν χαμηλά εισοδήματα και μάλιστα κατώτερα των υπαλλήλων διότι με αυτόν τον τρόπο απασχολούνται.
    Μη γενικεύουμε λοιπόν τους αφορισμούς διότι δεν είναι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες ακόμα και οι γιατροί, σαν κάποιους γιατρούς του Κολωνακίου. Ας μην ξεχνάμε νέα παιδιά γιατροί που είναι 35 χρονών και χρεώνονται για να πάρουν το ιατρικό τους εξοπλισμό και πληρώνονται για παράδειγμα από το ΤΕΒΕ με τον φοβερό ποσό των 550 ευρώ το μήνα για να βλέπουν κάθε μέρα 50 και 60 ασθενείς.
    Τέλος θέλω να προσθέσω ότι εφόσον οριστούν αντικειμενικά κριτήρια για να είναι έντιμο το κράτος θα πρέπει εφόσον κάποιος τα καλύπτει να του περαιώνει αυτόματα και την χρήση. Σε αντίθετη περίπτωση θα ανοίξει πάλι το μαγαζάκι των εφοριακών που όλοι ξέρουμε ότι είχε περάσει περιόδους ξηρασίας λόγω της αυτοπεραίωσης που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταργηθεί τουλάχιστον για χαμηλά εισοδήματα.
    Προσέξτε πάντως γιατί με όλα αυτά που ακούγονται για τους ελεύθερους επαγγελματίες και για το πόσο «θέλετε να τους κυνηγήσετε» αποθαρρύνεται τα νέα παιδιά να κάνουν κάτι δικό τους και να παράγουν έργο για τους πολίτες αυτής της χώρας χωρίς να επιβαρύνουν κανέναν. Ας τους στηρίξετε διότι όλο και τελευταία ακούω τη φράση «θα γίνω δημόσιος υπάλληλος για να κονομάω και να κάθομαι και όχι ελεύθερος επαγγελματίας να δουλεύω για να μου τα παίρνει το κράτος και να κινδυνεύω να χρεοκοπήσω από τα δάνεια στις τράπεζες».
    Και μην παίρνετε σαν δεδομένο τους μεγάλους μισθούς που έχετε δώσει όλες οι κυβερνήσεις στους υπάλληλους του δημοσίου για να υπολογίζεται τις αποδοχές των ελευθέρων επαγγελματιών διότι για να βγάλει ένα ποσό των 1500 με 2000 ευρώ καθαρά το μήνα ο ελεύθερος επαγγελματίας θα πρέπει να δουλεύει 12 ώρες το εικοσιτετράωρο και με την προϋπόθεση ότι έχει και πελατολόγιο αντίστοιχο.
    Φυσικά δε, αυτό που λέω ισχύει χωρίς καμιά αμφισβήτηση, γιατί οι υποψήφιοι με πτυχία και μεταπτυχιακά στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για το δημόσιο είναι χιλιάδες, ενώ οι νέοι επιχειρηματίες μάλλον εκλείπουν σε αντίθεση με την δεκαετία του εξήντα ή εβδομήντα που το να γίνει κάποιος δημόσιος υπάλληλος ήταν η λύση ανάγκης.
    Εξάλλου, στόχος μιας πολιτείας που θέλει ανάπτυξη, πιστεύω ότι είναι να δώσει ώθηση στην επιχειρηματικότητα και όχι να αυξήσει τον είδη υπερφορτωμένο δημόσιο τομέα ή τα ταμεία ανεργίας.
    Εκτός αν στόχος σας είναι να κάνετε όλους τους συμπολίτες μας υπαλλήλους πολυεθνικών με ελάχιστο βασικό μισθό, για να μην υπάρχει έτσι και καμιά μικρή φοροδιαφυγή, αλλά μόνο τεράστιες μίζες τύπου SIEMENS για κάποιους εκλεκτούς.
    Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 18:27 | Κωνσταντίνος

    Θέμα 1ο:

    Έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι τα κυβικά ενός αυτοκινήτου δεν μπορεί να είναι το απόλυτο τεκμήριο. Είναι δυνατό, ο κάτοχος ενός τζίπ Kia Sorento 3000 κυβικών να έχει ισότιμο τεκμήριο με τον κάτοχο μιας BMW των 2000 κυβικών; Ίδια αγοραία αξία έχουν και ίδιο κόστος συντήρησης;

    Θέμα 2ο:

    Είναι δυνατό ένας γιατρός άνω των 45, με ιδιωτικό ιατρείο κάποιων ετών να κερδίζει λιγότερα από 50-60.000 ευρώ. Όσους γνωρίζω έχουν τουλάχιστον 10 επισκέψεις καθημερινά και χρεώνουν τουλάχιστον 40 ευρώ.

    Θέμα 3ο:

    Οι νέοι αυτοαπασχολούμενοι και οι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενδεχεται για 2-3 χρόνια να απολαμβάνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα. Ο λόγος που ακολουθούν αυτή τη σταδιοδρομία είναι είτε η έλλειψη άλλης επαγγελματικής πρότασης είτε η πεποίθηση τους ότι μπορεί κάποια στιγμή να κερδίζουν σημαντικά εισοδήματα. Κατά την γνώμη μου οι νέοι πρέπει να βοηθηθούν να στεριώσουν σε αυτό που κάνουν, και οι παλαιότεροι να χρεωθούν με τεκμήρια.

    Θέμα 4ο¨

    σε εγκαταστάσεις και επισκευές σε σπίτια (μαραγκοδουλειές, ηλεκτρολογικές-υδραυλικές εργασίες) με υψηλα κόστη, ακόμα και 9% ΦΠΑ λειτουργεί αποτρεπτικά στο να ζητιέται απόδειξη. Παράδειγμα σε ανακαίνιση σε κουζίνα, αξίας 5000 ευρώ, και 9% ΦΠΑ να ζητηθεί, για τον ιδιοκτήτη τα 500 ευρώ ΦΠΑ μπορεί να είναι λόγος μη αποδοχής απόδειξης. Προτείνω σε κάποια επαγγελματα με ροπή σε φοροδιαφυγή το ΦΠΑ να είναι μηδενικό.

    Θέμα 5ο

    Ακούγονται προτάσεις για μειώσεις μισθών στο Δημόσιο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα μειώθει ακόμα περισσότερο η ρευστότητα στην αγορά. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί καταστηματάρχες επενδύουν στα επιδόματα δώρων των Δημοσίων Υπαλλήλων.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 18:34 | Γιάννης Φ.

    Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του δυνατότητες και ιδιαιτερότητες, τον δικό του τρόπο σκέψης,τις δικές του ανάγκες, τον προσωπικό τρόπο ζωής του λιτό ή απαιτητικό,τις δικές του αντοχές στη δουλειά.Οι περισσότεροι ελεύθεροι επεγγελματίες δουλεύουν για δύο και είναι αυτοί που δημιουργούν τον πλούτο της χώρας που τελικά μοιράζονται όλοι.Οι γενικοί κανόνες και αφορισμοί θα έχουν βλαβερές συνέπειες στήν προσωπική ελευθερία που δικαιούνται όλοι σαν πολίτες μιας ελεύθερης χώρας μέλους της Ε.Ε. αλλά και θα οδηγήσει σε κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων που συντηρούνται πια μόνο και μόνο από ανάγκη (απασχόληση,ασφάλιση,μη δυνατότητα ενοικίασης του ακινήτου τους κ.λ.π) Εστω όμως και έτσι συνεισφέρουν φόρους,τέλη,ασφάλιστρα, κινούν την ευρύτερη αγορά και δεν ζητούν τίποτε από το κράτος.Μην πάμε τελικά για μαλλί και βγούμε κουρεμένοι.

    \\\ει

    \\\\

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 17:10 | Ντάνης Ανδρέας

    Να μην υπάρξει ουδεμία εξαίρεση σε κανένα επάγγελμα. Ο λογιστικός προσδιορισμός των κερδών για κάθε επιχείρηση και δίκαιος είναι και σωστός.Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι όλα τα επαγγέλματα που ασχολούνται με την οικοδομή , θα πρέπει να αποδεσμευτούν απο το ΙΚΑ και να προβεί ο καθένας σε έναρξη εργασιών, όπου τα κέρδη τους θα εξευρίσκονται λογιστικώς.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 17:37 | Γ.nikos

    ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘ.ΕΠΑΓΓΕΛΜ.ΕΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΟΡΟ Π.Χ.1500ΕΥΡΩ ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΔΗΜΟΣ.ΥΠΑΛΛ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 17:14 | Σωτηριος Π. Χατζης

    Απάντηση στον

    http://www.opengov.gr/minfin/?p=100&cp=23#comment-4184

    και πολλούς άλλους (συναδέλφους) διπλωματούχους μηχανικούς.

    Εγώ προσωπικά ως διδάκτωρ μηχανικός Ε.Μ.Π. έβγαζα όταν ήμουν Ελλάδα γύρω στα 12000 ευρώ το χρόνο. Λόγω της φύσεως της δουλειάς μου, τα έξοδά μου ήταν ελάχιστα γύρω στα 1000 με 2000 ευρώ. Άρα είτε λογιστικά είτε με συντελεστή 31 και κατι % που μου έδινε η νομοθεσία θα είχα το ίδιο φορολογικό αποτέλεσμα – φόρο μηδέν. Επίσης, αν ο συντελεστής ανέβαινε από το προκλητικότατο αυτό ποσοστό σε ένα λογικό 70-80% πάλι δεν θα πλήρωνα τίποτα.

    Συνεπώς, επειδή πολύ νέοι συνάδελφοι έχουν ίδιες «προδιαγραφές» με τις ανωτέρω, δεν θεωρώ ότι το μέτρο αυτό τους πλήττει.

    Το θέμα είναι ότι υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι, από καθηγητές πανεπιστημίου μέχρι απλούς μελετητές, κ.α., οι οποίοι βγάζουν ένα σκασμό λεφτά, π.χ. 100 χιλιάδες ευρώ με τα ίδια ελάχιστα πραγματικά έξοδα, συγκρίσιμα με τα δικά μου, και οι οποίοι αντί να πληρώσουν φόρο 100*40% = 40 χιλιάδες ευρώ, βρίσκονται να πληρώνουν 100 * 32 % * 0.35 = 11200 δηλαδή το 1/4 του φόρου που έπρεπε να πληρώσουν.

    Εσείς πως το βρίσκετε αυτό σαν ιδέα; Είναι δίκαιο; Ως μορφωμένοι άνθρωποι θα παραμείνουμε αγκυλωμένοι πίσω από την συντεχνία μας; Αν είναι έτσι, ας μην αλλάξει τίποτα, ας πτωχεύσουμε σε λίγους μήνες, και να έρθει το ΔΝΤ να λάβει τα ίδια αυτονόητα μέτρα.

    Σίγουρα δεν θα λυθεί το πρόβλημα από εμάς, αλλά το ζητούμενο είναι με την φορολογική μεταρρύθμιση να επέλθει ο εξορθολογισμός παντού. Άρα το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι να αυξηθούν οι συντελεστές σε 70-80%, το πιο σωστό ο λογιστικός προσδιορισμός μαζί με ένα επιπλέον ποσοστό τεκμαρτού μη λογιστικά καταγραφόμενου κόστους (κόστη με δυνάμενα πλήρους λογιστικής καταγραφής) που θα μπορούσε να ρυθμιστεί σε συνεννόηση με το ΤΕΕ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 16:22 | ΘΕΟΔΩΡΑ ΧΑΪΚΑΛΗ

    Έχω 6 ενοικιαζόμενα δωμάτια. Δεν τηρώ βιβλία και πληρώνω κάθε χρόνο 600 ευρώ φόρο. Εάν σταματήσει αυτό το καθεστώς και υποχρεωθώ να έχω βιβλία να είστε σίγουροι ότι τα χρήματα αυτά θα τα παίρνει ο λογιστής και η εφορία καθόλου (θα είναι αφορολόγητο το εισόδημα μου). Σκεφτείτε πριν αποφασίσετε να αλλάξετε κάποια μέτρα που έγιναν για να γλυτώσουμε τη γραφειοκρατία και τα λαδώματα.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 15:43 | ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ

    ΚΥΡΙΟΙ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ,ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΖΩ,ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ,ΠΡΙΝ ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ,»ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΗΣ».
    ΜΕΤΡΑ,ΦΟΡΟΙ,ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,ΤΑΜΙΑΚΕΣ,Φ.Π.Α,ΕΛΕΓΧΟΙ…ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ
    ΣΤΟ ΝΕΡΟ.
    Ο ΜΙΣΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ.
    ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ,ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ
    ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ,ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ,ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ Κ.Λ.Π ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟ ΠΛΟΥΤΟ.
    Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΕΤΑΙ,ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΑΚΙΝΗΤΑ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΣΚΑΦΗ,
    Κ.Λ.Π.
    ΜΕΓΑΛΟΔΙΚΗΓΟΡΟΙ,ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΙ,ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ,GOLDEN BOYS,
    ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ,ΜΟΝΤΕΛΑ,ΑΘΛΗΤΕΣ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ,ΜΕΓΑΛΟΑΓΡΟΤΕΣ,
    ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ,
    ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΛΟΥΤΟΥ,ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΝΤΑΣ
    Η ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ.
    ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ(ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ),ΚΑΘΕ ΣΚΑΦΟΣ(ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ),
    ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ(ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ)-ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ-ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ,ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ,ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΟΣΩΝ Ο ΒΙΟΣ ΔΕΝ
    ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ.
    ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΕΣ ΑΓΑΘΩΝ-ΑΝΩ ΕΝΟΣ ΥΨΟΥΣ-ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΩΝ(ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ
    ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ,ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΕΝΟΣ ΥΨΟΥΣ,300 EURO Π.Χ).
    ΣΤΑΔΙΑΚΗ,ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ,ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
    ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ,ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ Η ΦΟΡΙΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 15:30 | νικος

    Μιλατε για αντικειμενικα κριτηρια με σκοπο τη συλληψη αυτων που φοροδιαφευγουν κ γω ρωταω το εξης:Εγω που δεν εχω ουτε ενα ακινητο στη διαθεση μου,εχω ενα αμαξι,εχω οικογενεια με 3 παιδια κ εχω δανειστει την τελευταια πενταετια 150000 ευρω για να επιβιωσω και οχι για να καλοπερασω Κ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ Κ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΜΟΥ Κ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΟΡΟ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ;;;
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΑΛΛΟΝ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ Κ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ κτλ Κ ΠΩΣ ΤΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ.Κ αν τα εχει γραψει σε συγγενικο προσωπο ελεξτε το προσωπο αυτο για να δουμε πως θα τα δικαιολογησει.Κ αν τα εχει γραψει σε offshore φορολογειστε βαρυτατα της offshore αφου πρωτα ανοιξτε τα βιβλια τους και τους κανετε λεπτομερη ελεγχο κ αν παλι τα δικαιολογησει μεσω τραπεζικου δανεισμου ελεξτε το τροπο διαβιωσης του.
    ΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ.ΔΙΑΘΕΤΕ ΙΚΑΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΙΜΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ;;
    ΑΝ ΝΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ
    ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ Κ ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΗΣΥΧΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 1974 Κ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΤΕ Κ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΠΟΙΗΣΗ-ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΑΣ(ΔΙΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΥΠΑΙΤΙΟΙ)Κ ΜΕΤΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΛΕΨΑΤΕ Κ ΣΠΑΤΑΛΗΣΑΤΕ

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 14:29 | Γκουντής Αλέξανδρος

    Ένα online σύστημα με ταμειακές μηχανές(ή κάποιο software σε τερματικό-PC) που θα αποστέλουν ταυτόχρονα δεδομένα στον καταναλωτή (μέσω κινητής τηλεφωνίας-BLUETOOTH)και σε μια database(εφορία)όπου με κάποιο τρόπο θα διασταυρώνονται. Αυτό μπορεί να γίνει με τα ήδη υπάρχοντα πρωτόκολλα επικοινωνίας και ασφάλειας αλλά για ευνόητους λόγους θα μπορούσαν να σχεδιαστούν και καινούργια.
    Ίσως είναι μια αρχή για την λίγο πιο πραγματική ανάλυση των δεδομένων προς διαχείρηση .

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 14:59 | Κώστας

    Είμαι μηχανικός μελετητής και δηλώνω στο ακέραιο τα έσοδα μου, αποδίδω στο ακέραιο το ΦΠΑ από τις αμοιβές μου (πολλές φορές το καταβάλω χωρίς καν να το έχω λάβει λόγω κακοπληρωτών ΟΤΑ), πληρώνω στο ακέραιο το φόρο που μου αναλογεί. Το επάγγελμα μου βοηθά στην ανάπτυξη της χώρας.

    Εμείς οι μηχανικοί δηλώνουμε στο ακέραιο τα εισοδήματα μας και ενδεχομένως κάποιοι λόγω εκπτώσεων και σε συνδυασμό με τις θεσμοθετημένες ελάχιστες αμοιβές περισσότερα από όσα τελικά λαμβάνουμε.

    Γιατί δε συμβαίνει το αυτό σε όλα τα επαγγέλματα;

    Είναι δυνατόν με τόσα μέσα ηλεκτρονικά, με τόσους επιστήμονες ικανούς να αναπτύξουν άμεσα λογισμικό για να γίνονται όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι βάσει πραγματικών περιουσιακών στοιχείων, τραπεζικών κινήσεων κλπ να συζητάμε για λογιστικούς προσδιορισμούς;

    Είναι δυνατόν όλα τα μέτρα να έχουν σαν σκοπό τη συντήρηση του τέρατος του δημοσίου τομέα που προκαλεί μόνον προβλήματα στην ανάπτυξη της χώρας, ακυρώνει κάθε δυνατότητα ανάπτυξης, υπερχρεώνει τις μελλοντικές γενιές;

    Αν τα 100 δημόσια έγγραφα με την μεγαλύτερη ζήτηση μπορούσε το κράτος να τα παραδώσει ψηφιακά σε όποιον τα χρειαζόταν θα απαιτούνταν 1.000.000 δημόσιοι υπάλληλοι;

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 14:18 | ODI TS.

    Οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες & Επιτευματίες είναι σαν τους Δημόσιους Υπαλλήλους και συνταξιούχους.
    Οι πρώτοι κλέβουν ??? και οι δεύτεροι τους κλέβουν !!.
    Αραγε άν όλοι οι πρώτοι είχαν ανώνημες εταιρείες τι θα τους έλεγαν!
    1.Εχετε φόρο βάσει των αποτελεσμάτων σας και δικαούστε αφορολόγητα μερίσματα ?
    2.Μπορείτε να βάλετε οποιαδήποτε δαπάνη και να σας εκπέσει?
    3.Επειδή φροντίζετε για προσλήψεις προσωπικού δικαιούστε διαφόρων ειδών επιδοτήσεων ?
    4.Εχετε δικαίωμα πτωχεύσεων και απαλλάγων ?
    5.Μπορείτε να φτιάξετε διοικητικά συμβούλια και να ισομοιράζετε τα έσοδα μέσα στην ίδια οικογένεια σας ? (δηλαδή ένας επιχειρηματίας με ΑΕ και καθαρά αποτελέσματα πχ 1.000.000 όταν έχει 20 συγγενικά πρόσωπα μέσα στην εταιρεία του, πόσα αναλογούν στον καθένα 50.000 !! ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙ !!)
    6.Μπορείτε να εκβιάζετε τους κυβερνώντες ότι θα επενδύσετε σε ξένη χώρα και θα πάρετε τα κεφαλαία σας από την Ελλάδα ?
    7.Μπορεί να παρακρατούν φόρους-φπα-εργοδοτικές εισφορές-ΙΚΑ-να εκδίδουν εταιρικά ομόλογα κλπ ?? μόνο ερώτηση κάνω??

    ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟ
    ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ vs ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΕΠΙΔΕΥΜΑΤΙΩΝ-ΑΓΡΟΤΩΝ-ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ-ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.
    1.ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΟΛΕΣ ΞΕΝΕΣ (μετοχικά)-εξοδος κεφαλαίων.
    2.ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΛΕΣ ΞΕΝΕΣ (μετοχικά)-εξοδος κεφαλαίων.
    3.ΟΙ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΧΑ ΟΛΕΣ ΞΕΝΕΣ (μετοχικά)-εξοδος κεφαλαίων.
    4.ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ -εξοδος κεφαλαίων και μετά ολοι εμείς τις χρηματοδοτούμε από τον ελληνικό κουρβανά.
    5.ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΑΣ εξάγουν τα χρήματα στο εξωτερικό

    ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ -κανόνας στο SOFTWARE

    1.ΑΠΛΟΠΟΙΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ
    2.ΒΑΛΤΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ σε ποστοστά
    -τόσα θέλω από τους ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΟΥΣ
    -τόσα θέλω από τις ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ
    -τόσα θέλω από τους ελεύθερους επαγγελματίες & επιτευματίες
    -τόσα θέλω από τους γεωργούς (αυτοί άραγε δεν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ?)
    -τόσα θέλω από τους υπαλλήλους
    -τόσα θέλω από τους συνταξιούχους.
    3.ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ -ΟΕ-ΕΠΕ-ΑΤΟΜΙΚΕΣ κλπ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΙΔΙΕΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ-ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ-ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΩΝ-ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΤΩΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ-ΙΔΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ -ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ-ΙΔΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΙΔΙΑ ΕΝΝΟΥΜΕ ΙΔΙΑ=ΙΣΗ=ΑΚΡΙΒΩΣ.
    5.ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ Η ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ
    -ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ-ΜΕΓΑΛΗ-ΜΕΣΑΙΑ-ΜΙΚΡΗ-ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ κοκ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΕΙΤΕ !! ΚΛΕΒΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΝ!!
    6.ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ -ΒΑΛΤΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ -ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ
    7.ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    8.ΒΑΛΤΕ ΦΟΡΟ ΣΤΟ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟΤΕ ΔΙΠΛΟ ΦΟΡΟ.
    9.ΣΕ ΜΙΑ (κανονική με αποδείξεις) ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ 1.000 ΕΥΡΩ ΜΕΤΑΞΥ 4 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 1.000*0,19*4=760 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ 1000 ΦΥΓΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (όπως συνήθως γίνεται) ΟΙ 4 ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ Λ Ο Γ Ι Σ Τ Ι Κ Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ-και ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΤΑ 1.000 ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΆΣΕΙ ΠΟΥ ΉΔΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ 165% ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΥ ΑΕΠ-ΔΗΛΑΔΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΓΩΓΗ (εξαγορές τραπεζών-εξαγορές επιχειρήσεων κοκ)

    ΕΙΠΑΜΕ ΕΝ ΤΕΛΕΙ : ΑΠΛΑ – ΑΠΛΑ- ΑΠΛΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΑΛΛΟΝΤΕΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΝΕΙ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΑΣ 26-12-2009 ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2010

    ODI

  • 26 Δεκεμβρίου 2009, 13:03 | Στάμος Θ. Στράτος

    Ειναι σωστό μέτρο και πρέπει να εφαρμοσθεί αμεσα. Βέβαια πρέπει να συνοδευτεί και με την κατλαργησ του ΚΒΣ και ολες οι δηλώσεις των ελευθέρων επαγγελματιών και επιτηδευματιών να υποβάλλονται ηλεκτρονικά συνοδευόμενες απαραιτήτως από πιστοποιητικό λογιστή ή φοροτεχικού που να βεβαιώνει την ορθότητα των υποβαλλομένων στοιχέιων.