4) Προτείνεται η κατάργηση φοροαπαλλαγών ή αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων όταν δεν επιβάλλονται από λόγους κοινωνικής ευαισθησίας ή αντικειμενικά οικονομικά αίτια.

Προτείνεται η κατάργηση φοροαπαλλαγών ή αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων όταν δεν επιβάλλονται από λόγους κοινωνικής ευαισθησίας ή αντικειμενικά οικονομικά αίτια.

Ποιες από τις ισχύουσες φοροαπαλλαγές πιστεύετε ότι πρέπει να διατηρηθούν και με τι συντελεστές; Ποιες κατηγορίες εισοδημάτων πιστεύετε ότι πρέπει να συνεχίσουν να φορολογούνται αυτοτελώς;

  • 28 Δεκεμβρίου 2009, 04:31 | ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΚΗΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 4 ΝΗΠΙΩΝ ΜΙΚΡΟΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ.

    ΕΙΜΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΙΔΙΕΤΕΡΟΤΗΤΕΣ

    ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΣΑΣ ΕΡΓΟ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΙΣΕΙ.

    1.ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΩ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ.

    2.ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΦΥΛΟ-ΝΑ ΓΙΝΩ ΓΥΝΑΙΚΑ.

    ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

    ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΔΙΚΑ ΞΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ,

    ΠΧ1 ΙΣΟΒΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΩ ΠΑΡΟΤΙ ΑΣΚΩ ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΗ ΓΟΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ. (ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ?)

    ΠΧ2 ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΚΥΗΣ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΔΕΝ ΛΑΒΑΤΕ ΥΠΟΨΗ ΤΟ Ε1 ΚΑΙ Ε9 ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΒΙΛΛΕΣ. (ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ?)

    ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ 4 ΝΗΠΙΑΚΙΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΣΕ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥΣ. ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΝΟΜΙΖΩ » ΓΕΙΝΕ ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑ »

    ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΥΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΥΡΙΚΟΥΣ Η ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΘΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΑΝ 4 ΤΟ ΠΟΛΥ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΙ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 23:11 | Ηλίας Κίτσος

    http://www.opengov.gr/minfin/?option=comment_view&comment_id=4438 Κλαίνε οι χήρες κλαίνε και οι παντρεμένες. Αν καλέ μου κύριε Νικόλαε νομίζετε πως αδικήσθε, ελάτε πίσω . Να είστε σίγουρος ότι πολοί άλλοι συνάδελφοί σας θα επιθυμούσαν να σας αντικαταστήσουν.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 23:25 | Αθανάσιος Αντωνίου

    προτείνω όλες οι υπάρχουσες δωρεές να περνάνε μέσα απο το γενικό λογιστήριο και να αποδίδονται απο το κράτος στον αντίστοιχο φορέα ανάλογα και με τις λοιπές κρατικές επιδοτήσεις ή χορηγείες

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 23:25 | ΜΙΧΑΛΗΣ

    κ.κ. της κυβέρνησης: Δεν διευκρινίζετε ποιες είναι οι φοροαπαλλαγές που δεν έχουν κοινωνικό χαρακτήρα. Είναι πολύ αόριστη η πρότασή σας. Σε ποιες φοροαπαλλαγές αναφέρεσθε;
    Στο ενοίκιο πρώτης κατοικίας; Που επιστρέφετε 240 € σε κάθε φορολογούμενο όταν δεν έχει δικό του σπίτι και πληρώνει ενοίκιο τουλάχιστον 4500 € ετησίως ;
    Στα ιατρικά έξοδα; Που επιστρέφετε το 20% της δαπάνης που πραγματοποίησε ο φορολογούμενος που πληρώνει ωστόσο και ΙΚΑ εάν το χρησιμοποιούσε όμως θα ήταν στον τάφο…..
    Στην ιδιωτική ασφάλεια ζωής-σύνταξης; Που εάν επαναπαυθεί στην σύνταξη του ΙΚΑ θα λιμοκτονήσει; (εάν μπορεί να το δώσει σύνταξη γιατί ο κ.Λοβέρδος έχει αμφιβολίες).

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 23:03 | ΣΙΩΠΙΔΗΣ Γ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Να μην καταργηθεί καμία κατηγορία αυτοτελούς φορολόγησης και να παραμείνουν οι συντελεστές αυτοτελούς φορολόγησης ως έχουν.
    Δεν μπαίνω στη διαδικασία να υποστηρίξω μόνο το δικό μου εργασιακό κλάδο, ούτε πέφτω στην παγίδα της πολεμικής που προσπαθούν να αναπτύξουν κάποιοι, με πρώτους τους δημοσιογράφους των ιδιωτικών, κυρίως, ΜΜΕ, αλλά καλώ όλους τους εργαζόμενους τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα να προσέχουν αυτές τις έντεχνα καλοστημένες παγίδες.
    Αντί, λοιπόν, να τίθεται ένα τέτοιο θέμα θα ήταν προτιμότερο να ληφθούν Α Μ Ε Σ Α μέτρα που θα συλλάβουν Α Μ Ε Σ Α και Τ Ω Ρ Α (και όχι στο άγνωστο μέλλον) τη φοροδιαφυγή των ελευθέρων επαγγελματιών, των εμπόρων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μεγαλοβιομηχάνων, των μεγαλογιατρών, μεγαλοδικηγόρων κλπ. Γιατί στο κάτω-κάτω οι μισθωτοί πάντοτε πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν σύμφωνα με το εκάστοτε φορολογικό σύστημα που ισχύει και δεν φοροδιαφεύγουν ποτέ. Ενώ οι παραπάνω κατηγορίες πάντοτε φοροδιαφεύγουν και νομίζω πως ήρθε η ώρα να πληρώσουν κι αυτοί τους φόρους που τους αναλογούν!

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 23:00 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ

    Ακούγοντας και εγώ ολά αυτά που λέγονται για την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών θα ήθελα να καταθέσω και εγώ την αγανάκτησή μου. Δουλεύω σε ΚΥ σε ακριτική περιοχή και προσπαθώντας να μαζέψω τα κομμάτια μου μετά από την εφημερία της ημέρας των Χριστουγέννων οπότε και δεν κοιμήθηκα και ξεκουράστηκα ούτε λεπτό εξυπηρετώντας δεκάδες συμπολίτες μου που είχαν την ανάγκη μου, αναρωτιόμουν ποια είναι πραγματικά η αμοιβή μου. Ναι, επιτελούμε λειτούργημα και όχι κάποιο οποιοδήποτε επάγγελμα, το επιλέξαμε γιατί θέλαμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η πολιτεία δεν πρέπει να μας το αναγνωρίσει, παρά μην τηρώντας τις αρχές τις ισότητας να μας αμοίβει λιγότερο τις υπερωρίες από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους. Ναι συμφωνώ με τη κατάργηση των αυτοτελών φορολογούμενων εισοδημάτων για όλους ακόμη και για εμάς αφού όμως πληρωθούμε τις υπερωρίες όπως και όλοι οι υπόλοιποι. Δούλεψα 24 ώρες την ημέρα των Χριστουγέννων για να πληρωθώ μετά από 3-4 μήνες και αφού κάνω επίσχιση εργασίας περι τα 150ευρώ, τώρα με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης αυτά θα γίνουν 120 και ακόμη αναρωτιέμαι αν αξίζει. Όχι δωρεάν λοιπόν εφημέρευση, αυτοτελή φορολόγηση σημαίνει καταπάτηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας και από την επόμενη της εφαρμογής της όχι πάνω από 2 εφημερίες τον μήνα.
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
    ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
    ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β ΕΣΥ

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 22:02 | Κ.ΣΑΡΡΗΣ

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗ,ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛ.ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ,ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΡΑΥΓΑΛΕΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 22:50 | ΠΔ

    Να καταργηθούν όλες οι φοροαπαλαγές ή η φορολογόγηση με μικρό συντελεστή για όλα τα εισοδήματα χωρίς εξαιρέσεις ή όταν αυτές υπάρχουν να είναι συγκεκριμένες και ή δυνατόν ονομαστικές. Ακούσαμε ότι δεν θα θιχτεί το επίδομα των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας. Κανείς δεν θα διαφωνήσει σε αυτό είναι όμως 8000 οι εν ενεργεία πιλότοι; άκουσα υπουργό να λέει ότι 8000 άτομα θα εξαιρεθούν της φορολόγησης των επιδομάτων τους. Έτσι χρόνια τώρα ξηλώνουμε το κράτος για ένα δίκαιο αίτημα ικανοποιούνται 10 καταχρηστικά. Γιαυτό οι εξαιρέσεις πρέπει να είναι συγκεκριμένες και συνδεδεμένες με πραγματικά στοιχεία. Να μάθουμε επιτέλους πόσοι δουλεύουν και που. Να μην φοροαπαλάσονται οι εκπαιδευτικοί που φαίνονται να υπηρετούν στον Άγιο Ευστράτιο και παίρνουν μόρια γιαυτό και στην πραγματικότητα μόλις πάτησαν το πόδι τους έφυγαν και υπηρετούν όπου τους βολεύει.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 22:07 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ
    ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΙΛΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΦΟΡΩΝ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΦΠΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ
    ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΟΥ
    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ Π.Χ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΕΦΑΠΑΞ ΜΕ 20% ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ . ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 22:03 | ABΡAΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΤΗΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ-ΣΤΡΑΤΟΥ – ΝΑΥΤΙΚΟΥ,ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ, ΤΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ.ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ. ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΣΙΠΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ?
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ, ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ,,ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ,ΟΡΦΑΝΑ,ΧΗΡΕΣ,ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ,ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΑ ΤΕΚΝΑ,ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΛΛΑ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 21:22 | ΚΑΛΟΒΕΡΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

    Να μην καταργηθεί το αφορολόγητο της σύνταξης των ιδιωτικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων. Η Φορολόγηση των συντάξεων που δ’ινουν οι ιδιοτικές ασφαλιστικές Εταιρείες θα υποβαθμίση δραματικά το επίπεδο ζωής των συνταξιούχων και θα μειώσει τον κύκλο εργασιών των Εταιρειών και την ποιότητα του προσφερόμενου κοινονικού τους έργου.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 21:51 | ΓΕΛΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ
    1. ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΥΤΩΝ.
    1. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ (ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ).
    3. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 21:28 | Παπαπάνος Παναγιώτης

    Η βιασύνη χώρισε το μήνυμά μου στα δύο:
    Το δεύτερο κριτήριο, δηλαδή αντικειμενικά οικονομικά κριτήρια είναι ίσως το σημαντικότερο επιχείρημα:
    Όταν για την ίδια υπερωριακή απασχόληση ο οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος λαμβάνει 100€, δεν καταλαβαίνω γιατί εμείς λαμβάνουμε 60€. Η ίδια φορολόγηση «για λόγους ισοτιμίας» των εφημεριών σημαίνει με απλά λόγια 100=60!!! Άς προχωρήσει το Κράτος στην έξίσωση της εφημερίας με κάθε άλλη υπερωριακή απασχόληση και μετά να επιβάλλει την ίδια φορολόγηση. Κάθε άλλη αντιμετώπιση είναι εκ του πονηρού! Συγνώμη που το σχόλιό μου παρουσιάζεται σε δύο δόσεις!

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 21:37 | ΓΕΛΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.

    ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

    1. ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΣΙΕΝΤΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΡΦΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
    2. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
    3. ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 20:16 | Παπαπάνος Παναγιώτης

    Το Υπουργείο Οικονομικών στη συγκεκριμένη παράγραφο δηλώνει από την αρχή ότι κάποια αυτοτελής φορόλογηση η κάποια φοροαπαλλαγή θα καταργηθεί μόνο εάν αποδειχθεί ότι δεν εμπεριέχει κοινωνική ευαισθησία η αντικειμενικά οικονομικά κριτήρια. Σαν μάχιμος γιατρός του ΕΣΥ πιστεύω ότι τηρούμε ως κλάδος και τα δύο στοιχεία:
    Οι εφημερίες είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ! είτε τις θέλουμε(προφανώς για τα λεπτά ορισμένοι)είτε δεν τις θέλουμε (γιατί μπειμπυ-σιτερ για 24ώρες στοιχίζει περισσότερο, γιατί τα προσωπικά προβλήματα υγείας γιγαντώνονται με την 24ωρη απασχόληση, για κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα από δικαίως η αδίκως αγανακτισμένους πολίτες ενώ ΟΥΔΕΙΣ μας προστατεύει!)Η εφημερία κύριοι είναι ΠΟΛΕΜΟΣ! Απαιτεί εγρήγορση και πάντα κρέμεται από πάνω μας η δαμόκλειος σπάθη του εισαγγελέα και η κατασπαρακτική διάθεση των ΜΜΕ! Παράλληλα, αποτελεί ουσιαστική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, δεν είναι εικονική εργασία! ¨αρα πιστεύω το κριτήριο της κοινωνικής ευαισθησίας υπάρχει.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 20:41 | κωστας πεπιδης

    Συμφωνω με τους περισσοτερους.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 20:07 | KΩΣΤΑΣ ΣΥΦΑΝΤΟΣ

    ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ 67% ΚΑΙ ΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΣΤΑ 2.700ΕΥΡΩ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 20:35 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΥΠΑΡΧΗ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ , ΟΙ ΜΕΣΙΤΕΣ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 19:47 | ΧΑΜΠΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    Σχετικά με το άρθρο 45 του Ν.2238 παράγραφος 4δ, περί απαλλαγής κατά 20 % εισοδημάτων μισθωτών που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις: η απαλλαγή αφορά και την περίπτωση όπου ο μισθωτός προσφεύγει στη δικαιοσύνη γιά να διεκδικήσει δικαστικά τους μισθούς του που ο εργοδότης του δεν τού καταβάλλει (π.χ. σε περίπτωση άκυρης απόλυσης μισθωτού). Εάν ο εργαζόμενος δικαιωθεί, τότε αναγκάζεται να δηλώσει όλους τους μισθούς που του επιδίκασε η δικαοσύνη τη χρονιά της είπραξής τους και έτσι:
    1. Παίρνει τους μισθούς του μετά από δύο και τρία χρόνια, όσο δηλαδή μπορεί να διαρκέσει μιά δικαστική διαμάχη.
    2. Μπορεί να πάρει τους μισθούς του ίδιου διαστήματος όλους μαζί και έτσι να παρουσιάσει ένα εικονικά υψηλό εισόδημα, φορολογούμενος με υψηλότερο συντελεστή από αυτόν που θα είχε αν πληρωνόταν κανονικά και
    3. Χάνει το αφορολόγητο όριο που θα είχε κάθε χρόνο αν έπαιρνε τους μισθούς του κανονικά, διότι θεωρείται ότι τους παίρνει μόνο σε ένα έτος και κάνει χρήση του αφορολογήτου μόνο του έτους αυτού.

    Τελικά δηλαδή ο εργαζόμενος υφίσταται την αδικία:
    α. του εργοδότη του, που δεν τον πλήρωνε κανονικά γιά ενδεχομένως μεγάλο διάστημα και τον υποχρέωσε να κάνει δικαστικά έξοδα (που δεν εκπίπτουν) γιά να εισπράξει δεδουλευμένα.
    β. του κράτους, που αθροίζει όλα τα εισοδήματα του εργαζομένου λόγω βραδυπορίας των δικαστηρίων υπερφορολογώντας τον, αφού αθροίζει μισθούς που έπρεπε να έχουν εισπραχθεί σε προηγούμενα χρόνια με τα εισοδήματα που ενδεχομένως κερδίζει ο μισθωτός εργαζόμενος σε μεταγενέστερο χρόνο (το τρέχον φορολογικό έτος) ή αθροίζοντας αποδοχές ολλών επιδίκων ετών μαζί.

    Σε περίπτώσεις τέτοιες ο νόμος με το παραπάνω άρθρο δίνει δίνει 20% απαλλαγή συνολικά. Αυτή δεν φέρνει τον μισθωτό που έχει πέσει θύμα αδικίας στο επίπεδο όλων των υπολοίπων που πληρώνονται κανονικα.
    Πρέπει:
    1.Η απαλλαγή αυτή το 20% να χορηγείται γιά κάθε έτος καθυστέρησης της είσπραξης των μισθών, που μπορεί να είναι δύο και τρία χρόνια. Αυτό είναι το ελάχιστο γιά τα δικαστικά έξοδα που ο μισθωτός καλείται να πληρώσει σε περιπτώσεις που διεκδικεί το μισθό του δικαστικά και γιά την ταλαιπορία στην οποία υποβάλλεται γιά κάτι που γιά τους υπολοίπους είναι δεδομένο.
    2.Πρέπει να δίνεται το αφορολόγητο ποσό γιά κάθε έτος αργοπορίας της είσπραξης των μισθών λόγω εξέλιξης της αντιδικίας του εργαζομένου με τον εργοδότη του που μπορεί να διαρκέσει πολύ, ή εναλλακτικά:
    3.Να γίνεται η φορολόγηση με αναδρομική φορολογική δήλωση γιά τα έτη που αφρούν οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τον εργαζόμενο.

    Ευχαριστώ γιά το χρόνο και την προσοχή σας.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 17:42 | ΑΡΗΣ

    ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ
    – ΣΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
    -ΣΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ
    ΚΑΘΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗ ΤΑ ΛΕΜΕ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ
    -ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΝΔΡΟΓΥΝΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΕΝΟΥΝ ΤΑ 30000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
    -ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Ή ΣΕ ΧΤΙΣΜΑ ΕΩΣ 200τμ
    -ΣΤΑ ΑΜΕΑ
    -ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΙΕΡΓΕΙΣ
    -ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
    ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 5 ΕΤΩΝ.

    ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΟΥΝ
    ΜΕ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
    ΝΑ ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 17:38 | Χρήστος

    Άμεση κατάργηση της αυτοτελούς φορολογίας σε όλα τα επιδόματα ή αποδοχές του δημοσίου τομέα, που φορολογούνται αυτοτελώς. Η αυτοτελής φορολόγηση πρέπει μόνο να διατηρηθεί για την αποζημίωση απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα.
    Στη δύσκολη αυτή εποχή δεν γίνεται κάποιοι ευνοούμενοι του δημοσίου τομέα, να έχουν δεκάδες επιπλέον αποδοχές με μειωμένο φόρο, που έχει σαν αποτέλεσμα να απολαμβάνουν μεγαλύτερες τελικές αποδοχές από τον μισθωτό του ιδιωτικού τομέα, όταν ο τελευταίος πολλές φορές αναγκάζεται από τον εργοδότη του να εργάζεται περισσότερες ώρες χωρίς να πληρώνεται υπερωριακά και φοβάται ότι την επόμενη μέρα που θα πάει στην εργασία του ίσως είναι και η τελευταία.
    Όταν οι πολιτικοί μας ανακοινώνουν ότι οι άνεργοι στη χώρα μας ανέρχονται στις 700.000, όταν μεγάλο μέρος των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα ζει σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα, τα ερωτήματα που πρέπει να τίθενται δεν είναι αν πρέπει να καταργηθούν τα προνόμια κάποιων, αλλά τι πρέπει να γίνει ώστε να κερδίσουμε έστω και μια θέση εργασίας.
    Ευχαριστώ!

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 16:30 | Βεντούζης Ιωάννης

    Δεν πρέπει να υπαρχει προστατευόμενο επάγγελμα σε καμια περίπτωση.
    Ανοίξτε ολα τα επαγγελματα,καταργηστε την μονιμοτητα στο δημοσιο στους δήμους και σε ολες τις υπηρεσιες.Μετρηστε την παραγωγικοτητα στα ανωτερω που αποτελουν τον βραχνα του ελληνικου κρατους.
    Ξηλωστε τους αντιπαραγωγικους και τους κλεφτες του δημοσιου υλικου και δημοσιου χρηματος που μονο ζητανε και δεν προσφερουν τιποτε στην κυριολεξια.Εξαφανιστε τους συνδικαλιστες που τα αρπαζουν.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 15:23 | ΚΟΥΤΣΙΔΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΕΚΠ/ΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ. ΤΟ ΕΠΙΜΙΣΘΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΕΙΝΑΙ 1430 ε ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΜΕ 15%.(ΚΑΘΑΡΑ 1210ε).ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΕΤΡΑΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΣΥΖΥΓΟ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ;;;ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ;;;ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ;;;ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ;;;

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 15:06 | Κώστας Οικονόμου

    Αξιότιμοι κύριοι,
    Είμαι Ιατρός του ΕΣΥ και ανήκω σε αυτή την κατηγορία των εργαζομένων που αναγκάζονται να εργάζονται πολύ πέραν των 48ωρών που προνοεί τόσο η Εθνική Νομοθεσία όσο και η Ευρωπαϊκή.
    Στα πλαίσια των διαβουλεύσεων που έγιναν προ έτους ώστε να δεχθούμε να εργαζόμαστε πέραν του 48ωρου μέχρι να μπορέσει η πολιτεία να προσλάβει ικανό αριθμό συναδέλφων, συμφωνήσαμε με αυτήν μεταξύ άλλων την απαλλαγή από τη φορολογία της αποζημείωσης βιβλιοθήκης (υποχρεωτικά ξοδεύουμε αρκετά χρήματα για να μπορούμε να διατηρούμαστε ενήμεροι των Ιατρικών εξελίξεων) και την απαλλαγή των εφημεριών που κάνουμε για να μπορούν οι συμπολίτες μας να κοιμούνται ήσυχοι και να ξέρουν ότι αν τυχόν τους συμβεί κάτι θα υπάρξει άμεση αντιμετώπιση από το ΕΣΥ.
    Η πολιτεία, που δεν ανταμοίβει τις εφημερίες σαν υπερωριακή απασχόληση, νομοθέτησε την αυτοτελή φορολόγησή τους με συντελεστή 20%-παραβιάζοντας ουσιαστικά την αρχική μας συμφωνία. Να σημειώσω ότι η νομοθέτηση έγινε τελικά μόλις τον τελευταίο Μάρτιο (3/2009). Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω σε κάποιο βαθμό κακώς, η συνομοσπονδία μας δέχθηκε το νόμο 3754/11-3-2009 σαν κλαδική σύμβαση με την οποία το κράτος όφειλε μέχρι τον Ιούνιο που μας πέρασε να είχε προσλάβει 2.000 Ιατρούς. Επίσης όριζε τις αναβαθμίσεις που θα γίνονταν στα πλαίσια της εξέλιξης μας, νέο Ιατρικό μισθολόγιο (απέχει υπερβολικά από τις αμοιβές των Ευρωπαίων συναδέλφων μας, όπως απέχει και το ωράριο μας το οποίο είναι εις βάρος μας), και την καθιέρωση της ανάπαυσης μετά την εφημερία, μέτρο που πολύ λίγο εφαρμόζεται λόγω της έντονης υποστελέχωσης που επικρατεί και λόγω της επαγγελματικής μας συνέπειας.
    Καταλαμβαίνετε ότι από αυτή τη κλαδική συμφωνία, όπως κατέληξε στο νόμο 3754/11-3-2009, η οποία και δεν εφαρμόστηκε από το κράτος στη συντρηπτική της πλειοψηφία (τώρα τρέχουν οι πρώτες προκυρήξεις από τις 2.000, οι αναβαθμήσεις εκκρεμούν και λιμνάζουν στο Υπουργείο Υγείας) αν τώρα καταργήσει και τις φορολογικές ρυθμίσεις όπως αναφέρονται στις «Κεφάλαιο Α άρθρο 3 παράγραφος 2» και «Κεφάλαιο Α άρθρο 3 παράγραφος 1α και 1β» τότε αυτοδίκαια καταπίπτει κλαδική σύμβαση.
    Το θεωρώ αδιανόητο να συζητείται η κατάργηση νόμου που ψηφίστηκε προ 9μήνου προκειμένου να καταπατείται το ωράριο εργασίας μας.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 15:25 | Χαρης

    να φορολογηθουν ακομη και τα εισοδηματα που ειναι απο διατροφη παιδιου/α και αυτο γιατι θα πρεπει να λογιζεται ως «εξτρα εισοδημα»απο τον πατερα για την διατροφη των παιδιων και οχι προς οφελος της πρωην συζυγου.ειδικοτερα αν η συζυγος ειναι δημοσιος υπαλληλος ή ιδιωτικου δικαιου θα πρεπει να δηλωνει το εισοδημα της διατροφης που λαμβανει.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 14:37 | manolis

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΡΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (ΠΧ 30000) ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΑΓΕΣ
    Η ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 24000 ΕΩΣ ΤΙΣ 30000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 14:56 | ΗΛΙΑΣ Γ.

    Θα πρέπει να διατηρηθεί ο αυτοτελής τρόπος φορολόγησης επιδομάτων για τους δημόσιους υπάλληλους και να καταργηθεί για τα σκανδαλώδη επιδόματα των δικαστών, των βουλευτών, των ανωτάτων στελεχών των ΔΕΚΟ. Δέν κάνουν τίποτα περισσότερο από τους άλλους εργαζόμενους. Π.χ. οι δικαστές αργούν μήνες ολόκληρους να βγάλουν απόφαση και δεν φαίνεται να ενεργεί ο καλός μισθός ως κίνητρο για καλύτερη απόδοση. Αν δεν τους αρέσει το «λειτούργημά» τους να παραιτηθούν και να ψάξουν άλλους τρόπους να βγάλουν το ψωμί τους. Υπάρχουν άλλοι που θα δούλευαν περισσότερο με το συγκέκριμένο μισθό..

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 14:58 | ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Συμφωνώ αλλά χωρίς καμία εξαίρεση. Στη χώρα μας όλοι βρίσκουν παράθυρα για να υπαχθούν στις εξαιρέσεις. Αυτό μας έχει οδηγήσει στα σημερινά χάλια της οικονομίας.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 14:28 | ΗΛΙΑΣ ΓΚΑΛΑΒΕΡΑΣ

    Aδικη η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των επιδομάτων, τη στιγμή που αυτά αποτελούν μέρος της Μισθολογικής κλίμακας των εργαζομένων. Αφαιρείται αγοραστική δύναμη από ποσοστό του πληθυσμού συνεπώς δεν κινείται η αγορά και καθυστερεί η ανάκαμψη από την οικονομική κρίση.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 14:32 | ΡΟΔΙΟΣ

    Πιστευω ότι η αυτοτελής φορολόγηση του εφ’ άπαξ απο δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα πρέπει να διατηρηθεί. είναι λόγοι στοιχειώδους κοινωνικής ευαισθησίας και δικαιοσύνης.
    Οι λόγοι που τεκμηριώνουν το αίτημα είναιστηρίζονται στο οτι το συγκεκριμένο ποσό:
    1. Δεν είναι εισόδημα, με την ένοια ότι καταβάλετε εφ’ άπαξ. Είναι μαξιλάρι παρηγορίας στον απολυόμενο ή αποκούμπη στον συνταξιοδοτούμενο. Είναι αποζημίωση.
    2. Συνιστά κατ’ ουσίαν επιστροφή μικρών παρακτρατήσεων που γίνονται σε όλη την διάρκεια του εργασιακού βίου καί όχι αντιμισθία
    3. Η περιορισμένη έκταση του, απο την φύση του (σε μικρό μέρος των φορολογουμένων λόγω της αιτιολογίας καταβολής του) δείχνει ότι θα αποδόσει μικρό όφελος στην οικονομία αλλά θα επιφέρει δυσανάλογα τεράστια ζημιά στον φορολογηθέντα (σήμερα φορολγείτα αυτοτελώς με 20%) επειδή η συσωρευση ενός κεφαλαίου σε μια χρονία οδηγεί νομοτελιακά σε ανώτατο φορλογικό συντελεστή.
    Ζητώ λοιπόν να παραμένει ως έχει ή διαταξη του Άρθρο 45 Ν. 2238/1994.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 13:47 | NIKOS AGGELAKOPOULOS

    κύριοι, Πιστεύω πως πρέπει να καταργηθεί η αυτοτε΄λής φορολόγηση ειδικά στις περιπτώσεις Δημάρχων Νομαρχών κλπ διότι θεωρείται προκληση να αμείβονται κάποιοι με διπλούς η και τριπλούς μισθούς και να φορολογούνται με μικρό συντελεστή.. ΠΧ κάποιος είναι υπάλληλος και παράλληλα δήμαρχος και παράλληλα προεδρος ΤΕΔΚ ενώ συμμετέχει και σε διάφορα άλλα συμούλια και αμείβεται με 3 μισθούς εκ των οποίων για γτους δύο φορολογείται μόνο με συντελεστή 15% .
    Επίσης παρόμοιες περιπτώσεις είναι των υπαλλήλων που παράλληλα τοποθετούνται πρόεδροι Νοσοκομείων ιδρυμάτων κλπ .
    Τέλος θεωρώ σκόπιμη την απόλυτη εφαρμογη τού μέτρου των αποδείξεων χωρίς εξεραίσεις .
    ευχαριστώ .

  • Η φορολόγηση των εφημεριών και του επιδόματος βιβλιοθήκης των ιατρών ΕΣΥ. Η απόλυτη παραπληροφόρηση!!!

    Οι εφημερίες των ιατρών ΕΣΥ χρησιμοποιούνται σαν παράδειγμα «άδικης» φοροαπαλλαγής (καθώς φορολογούνται με 20% αυτοτελώς) από τα ΜΜΕ και διάφορους γνώστες των προθέσεων του Υπουργείου. Ποιά είναι η αλήθεια?
    Κατ΄αρχάς η φοροαπαλλαγή αφορά μέρος την εφημεριών(άνω των 2 σε ενεργείς και μικτές και καμία εκ των ετοιμότητας). Γνωρίζετε όμως ποιό είναι το ωρομίσθιο των εφημεριών? Οι εφημερίες σαν υπερωριακή εργασία, λογικά θα έπρεπε να αμείβονται με τις ίδιες αρχές που διέπουν την αμοιβή των υπερωριών στο Δημόσιο. Για λόγους που μόνο οι εμπνευστές τους γνωρίζουν, το ωρομίσθιο της εφημερίας είναι το 60% του προβλεπόμενου για την υπερωριακή απασχόληση. Άρα στην πηγή της, η εφημερία «φορολογείται» ήδη με 40%!!! Η αυτοτελής λοιπόν φορολόγηση είναι αντιστάθμισμα της επιτελούμενης αδικίας και όχι «συντεχνιακό χατήρι».
    Δεύτερο ζητούμενο το επίδομα βιβλιοθήκης. Τα Ελληνικά Δικαστήρια με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις θεωρούν το συγκεκριμένο επίδομα ως βοήθημα για να μετεκπαιδεύονται οι γιατροί(βιβλία, συνδρομές σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια), άρα δεν είναι αμοιβή και συνεπώς δεν πρέπει να φορολογείται. Το Υπουργείο σε πείσμα των δικαστικών αποφάσεων και με την παροιμιώδη αυθαιρεσία του συνέχιζε μέχρι πέρσι να το φορολογεί κανονικά! Από το 2009 το φορολογεί με 5%. Τυχόν επαναφορολόγηση δεν σημαίνει εκ νέου καταπάτηση του Δικαίου? Γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν θεσπίζει τουλάχιστον την φοροαπαλλαγή για τα έξοδα που κάνουμε για την μετεκπαίδευσή μας?
    Το κερασάκι στην τούρτα? Η Ε.Ε. με οδηγία που η Ελλάδα αναγκάστηκε μετά από 10 χρόνια! να ενστερνιστεί, ορίζει ως ανώτατο όριο εργασίας την εβδομάδα για τους γιατρούς τις 48 ώρες. Μια τέτοια εξέλιξη, πρακτικά θα είχε σαν αποτέλεσμα ην πλήρη κατάρρευση του προγράμματος εφημεριών των Νοσοκομείων. Για να μην συμβεί αυτό, οι γιατροί υπέγραψαν με το Υπουργείο Υγείας πέρσι κλαδική συμφωνία, δεχόμενοι την κατά παρέκκλιση της οδηγίας υπεραπασχόλησή τους. Η συγκεκριμένη κλαδική συμφωνία, προβλέπει τις φοροαπαλλαγές σε εφημερίες και επίδομα βιβλιοθήκης. Άν λοιπόν η κυβέρνηση τα πάρει πίσω, στην ουσία καταγγέλει την κλαδική συμφωνία και κατά συνέπεια οι γιατροί θα ακολουθήσουν την κοινοτική οδηγία για το ωράριο με αποτέλεσμα την αναστολή εφημέρευσης για πολλές ημέρες των Νοσοκομείων.
    Τελικό σχόλιο: το κέρδος του Κράτους από την άδικη υπερφορολόγηση των εφημεριών είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις προκλητικές απολαβές των διαφόρων συμβούλων, των τηλεστάρ της ΕΡΤ και της εθελουσίας εξόδου των λιμενεργατών! Αλλά αυτό προφανώς οφείλεται στην μεγάλη προσφορά των ομάδων αυτών(σε αντιδιαστολή με τους νυχθημερόν εφημερεύοντες γιατρούς) στο κοινωνικό σύνολο!!!

    Μετά τιμής,

    Παναγιώτης Παπαπάνος, οφθαλμίατρος του ΕΣΥ, Γ.Ν.Κορίνθου

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 12:53 | Κληρονόμος Βαγγέλης

    Διάβασα αρκετούς που έγραψαν ότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση σε όλους τους κλάδους. Δηλαδή τότε θα έχει αποδοθεί δικαιοσύνη;
    Κατά τη γνώμη μου, δικαιοσύνη θα έχει αποδοθεί όταν :
    1) Θα υπάρχει ενιαίο μισθολόγιο για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που θα ξεκινά από τον ίδιο εισαγωγικό βασικό μισθό και θα προσθέτονται επιδόματα ανάλογα με τα χρόνια σπουδών, την ευθύνη κ.λ.π. Στην Ελλάδα οι δικαστικοί λαμβάνουν υπερδιπλάσιο μισθό από τους γιατρούς για να μην αναφέρω το μισθό που παίρνουν υπάλληλοι των ΔΕΚΟ χωρίς πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που τους πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος!!!!!!!!!
    2) Οι υπερωρίες θα πληρώνονται σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους με τον ίδιο αρχικό συντελεστή ο οποίος θα αυξάνεται ανάλογα με τον κίνδυνο που διατρέχει ο εργαζόμενος, την ευθύνη που έχει κ.λ.π. Στην Ελλάδα η υπερωρία του γιατρού πληρώνεται 40% λιγότερο από την υπερωρία των άλλων δημοσίων υπαλλήλων!! (+ 20% φορολογία = 60%!!!!)
    Αναρωτιέμαι, όσον αφορά στην αυτοτελή φορολόγηση, οι υπερωρίες των γιατρών αξιολογούνται το ίδιο με τις αμοιβές των ποδοσφαιριστών;!!!
    Ας αποδοθεί λοιπόν σωστά η δικαιοσύνη και μετά ας καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση για όλους…
    Είναι τυχαίο άραγε ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς που διαμαρτύρονται και αντιδρούν για τα επικείμενα φορολογικά μέτρα είναι νοσοκομειακοί γιατροί (ως αποτέλεσμα του μεγέθους της αδικίας που συντελείται τόσα χρόνια τώρα εις βάρος τους); Μιλάμε βέβαια για εκείνους που πηγαίνουν με το σταυρό στο χέρι και προσπαθούν να ζήσουν αξιοπρεπώς (;;;!!!) από τον εξευτελιστικό σε σχέση με τα χρόνια σπουδών και την ευθύνη, μισθό τους. Δε μιλάμε για εκείνους που συμπληρώνουν το μισθό τους από τους ασθενείς με την ανοχή της πολιτείας, η οποία, μη ασκώντας κανένα έλεγχο (συναισθανόμενη ίσως την αδικία), ουσιαστικά τους προτρέπει να ενεργούν έτσι…!!

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 12:27 | Δημήτρης Ευγενίδης

    Και αυτο το υποσχέθιηκε η κυβέρνηση και ρπέπει να το κάνει

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 12:06 | Βουχαρας Πετρος

    Καταργηση ολων των φοροαπαλλαγων και αυτοτελούς φορολόγησης εαν δεν σχετιζονται με ΑΜΕΑ και κατηγοριες ανιατων νοσηματων και για τα ανωτερω να συνδεονται με τις κατωτερες κλιμακες εισοδηματων π.χ.ΑΜΕΑ με mercentes clk 300 και φοροπααλλαγη ειναι προκληση στρατιωτικος με επιδομα θερμανσης και στολης ειναι προκληση,δασκαλος με επιδοματα βιβλιοθηκης ειναι φαιδρο

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 12:07 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Α.

    ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΗΝΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 12:55 | ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΛΑΜΠΑΝΟΣ

    ΟΧΙ ΑΥΞΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ( ΕΦ’ΑΠΑΞ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ.Τ.Λ. ),ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ,ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΛΕΙΣΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ( ΔΙΑΜΟΝΗ, ΤΡΟΦΗ Κ.Τ.Λ. ),ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΛΟΓΩ ΑΠΟΛΥΣΗΣ , ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΣΟΔΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ, ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ, ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΛΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΒΑΣΗ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ,ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ,ΔΗΜΑΡΧΩΝ,ΝΟΜΑΡΧΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΤΟΧΕΣ, ΕΞΩΧΩΡΙΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ,ΔΙΑΝΕΜΟΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΓΙΑΤΡΩΝ, ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Κ.Τ.Λ.,ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ,ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑΣ ΥΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, ΠΟΥ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΤΗΣΙΟ ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ, ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ.
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΝΕΙ, ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΘΕΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ,ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΔΥΝΑΜΟ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΡΜΑΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΔΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ,ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 12:18 | Ζαχαριας

    Αν η κυβέρνηση θέλει να είναι δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη, θα πρέπει να καταργήσει την αυτοτελή φορολόγηση και να διατηρήσει μόνο τις εξής φοροαπαλλαγές:
    1)΄Εκπτωση τόκων δανείου πρώτης κατοικίας (στοιχειώδης βοήθεια σε νέες οικογένειες).
    2) Των αναπήρων και πολυτέκων (περιττό το σχόλιο).
    3) Των κατοίκων παραμεθορίων περιοχών σαν κίνητρο να μην εγκαταλείπουν τον τόπο τους. (Ισχύει όμως μόνο για οικογένειες με παιδια και είναι «ψιχουλα» 60 ευρώ για κάθε παιδί)

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 11:19 | Σπύρος

    Η διάκριση των «λόγων κοινωνικής ευαισθησίας» βέβαια χωράει πολλή συζήτηση σε κάθε περίπτωση. Γενικά όμως παρατηρώ ότι η φορολογική λογική δεν πρέπει να λειτουργεί πυροσβεστικά, «είμαστε σε ανάγκη, άρα κόψτε αυτό κι εκείνο το προνόμιο». Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί ριζικά.
    Γιατί δόθηκαν αυτές οι έμμεσες ενισχύσεις ή τα «προνόμια» που τώρα παίρνουμε πίσω; Π.χ. τί είναι τα διάφορα επιδόματα που δίνονται σε γιατρούς, εκπαιδευτικούς (και των ΑΕΙ), σώματα ασφαλείας κ.λπ.;
    Είναι ένας τρόπος να αυξηθούν τα απαράδεκτα χαμηλά έσοδα αυτών των κλάδων χωρίς να επιβαρυνθεί πολύ το κράτος όταν θα χορηγεί αυξήσεις και δώρα, καθώς ο βασικός μισθός παραμένει πολύ χαμηλός. Είναι αναίσχυντο επομένως τώρα το κράτος να παίρνει πίσω αυτό που θεώρησε δίκαιο και αναγκαίο να δώσει, έστω ως «έξτρα» ή «πριμ», ενώ ουσιαστικά είναι δικαιωματικός μισθός! Είναι άλλωστε μια τυφλή και αδιάκριτη κίνηση. Π.χ. ένας εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης δικαιούται επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης, που τώρα σχεδιάζεται να μειωθεί γενικά: κι όμως είναι πασίγνωστο ότι η εξωδιδακτική απασχόληση είναι πολύ άνιση αναλόγως με την ειδικότητα. Και την ίδια στιγμή να διορίζονται υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί σε διάφορους νομούς της χώρας με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης, επιβαρύντας το δημόσιο, οι οποίοι εν συνεχεία φυσικά υποαπασχολούνται (ή αποσπώνται σε γραφεία)!
    Δεν έχω πειστεί ότι ζητάτε να βελτιώσετε τα οικονομικά μας όσο δεν αντιμετωπίζετε τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΕΣ πηγές φοροδιαφυγής και σπατάλης.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 11:16 | Nikolaos

    ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΗΔΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ.ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ.ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 2000Ε ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 300Ε.ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ?ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ.ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ(ΔΙΚΑΙΩΣ ή ΑΔΙΚΩΣ) ΕΧΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ?
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ?
    ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.ΑΣ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΦΕΙΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΘΕΛΟΥΝ.ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΜΩΣ.ΟΧΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΩ ΓΙΑ 50,000Ε ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ 30,000Ε.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
    ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΗΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΜΕΙΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΟΧΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΩΝ 600Ε ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
    ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ.
    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 11:43 | Χ. Δημήτρης

    Συμφωνώ απόλυτα. Επιτέλους θα πρέπει να αρθεί η αδικία άνισης αμοιβής δημοσίων υπαλλήλων διαφορετικών υπουργείων, η οποία οδηγεί σε περιπτώσεις, απόφοιτοι δημοτικού να έχουν υψηλότερες καθαρές αποδοχές από καθηγητές ΑΕΙ.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 11:31 | Γεωργία Παναγοπούλου

    Οι Ελεγκτικοί μηχανισμοί επειδή δεν είναι απρόσωποι αλλά αφορούν ανθρώπινο δυναμικό θεωρώ ότι:
    Οι έλεγχοι π.χ. σε ένα Νομό να γίνονται από υπαλλήλους άλλου Νομού να αντικαθίστανται συνεχώς, ώστε να μην δίδεται η ευκαιρία των γνωριμιών.
    Όμως εδώ υπάρχει το πρόβλημα όπως διαβάζω και ακούω των αποδοχών των ανθρώπων που καλούνται να λειτουργήσουν με ευσυνειδησία και ήθος.
    Κατά την γνώμη μου χρειάζεται να δοθεί και οικονομικό κίνητρο, ιδιαίτερα στο άτομο που καλείται να πραγματοποιήσει ελέγχους εκτός ορίων της κατοικίας του.
    θα μπορούσε να γίνεται κάποια έκθεση από τον/την ελεγκτή και αναλόγως των αποδόσεών του να αμοίβεται και να επιβραβεύεται η προσπάθειά του με την δημιουργία ενός, ίσως, κωδικού επιβράβευσης.
    Εκτός των συμβατικών για μετάβαση και διαμονή εξόδων, κατά την γνώμη μου, θα πρέπει, επιτέλους, η Πολιτεία μας να επιβραβεύει και την αξία του ατόμου. Φυσικά, στις ημέρες μας, η επιβράβευση δεν είναι απλά ένα μπράβο αλλά …οικονομική απολαβή.
    Σας εύχομαι να επιτύχετε στην προπάθεια την οποία καταβάλλετε.
    Στα θετικά όσο δύσκολα και να είναι θα είμαστε στο πλευρό σας.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 11:02 | Λυκούργος Μυτιληναίος

    Είναι απόλυτα κατανοητό, ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει την οικονομική της πορεία, γιατί μοιραία θα χρεοκοπήσουμε. Είναι λογικό, η Κυβέρνηση, να προσπαθεί να συγκεντρώσει, όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, από τη φορολόγηση, των Φυσικών και των Νομικών Προσώπων.
    Κρίνω όμως ότι είναι απολύτως άδικη η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των επιδομάτων του Δημοσίου και αναφέρομαι ειδικότερα, σε αυτά των Δημοτικών υπαλλήλων. Επί σειρά ετών, όλες οι Κυβερνήσεις αντί να μας δίνουν πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις, μας παρείχαν αυξήσεις επιδοματικής μορφής, οι οποίες αφενός δεν προσμετρούνται, στην Συνταξιοδοτική μας κλίμακα και φυσικά δεν προσαρτώνται στα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα κλπ και αφετέρου, έρχεται η Κυβέρνηση να τα φορολογήσει συνολικά.
    Η φορολόγηση του επιδόματος. που μας παραχωρήθηκε αντί αύξησης του Μισθού, δίνει την εντύπωση, ότι το ποσό αυτό, αποτελεί χαριστική παροχή των Κυβερνήσεων απέναντι στους εργαζόμενους, ενώ στην ουσία ερχόταν να καλύψει τις πραγματικές αυξήσεις, οι οποίες ποτέ δεν δίνονταν.
    Κρίνω άδικη την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των επιδομάτων, τη στιγμή που αυτά αποτελούν μέρος της Μισθολογικής κλίμακας των εργαζομένων.

    Με ειλικρινή εκτίμηση

    Λυκούργος Μυτιληναίος

    Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων
    ΠΑΣΚ. Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 11:32 | ττ

    Αν και συμπαθώ ιδιαίτερα τους ιατρούς του ΕΣΥ θα προτιμούσα να μετριάσουν λίγο τους τόνους και να σκεφτούν ότι υπάρχουν και χειρότερα. Είμαι στρατιωτικός γιατρός και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για τις εφημερείες που κάνω από την πρώτη στιγμή που διορίστηκα γιατί το Ελληνικό κράτος τις θεωρεί υπηρεσίες. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους στρατιωτικούς. Αυτό δηλαδή δεν είναι ΑΔΙΚΙΑ και μάλιστα κατάφωρη σε βάρος μας? Τόσο πολύ λοιπόν σας ενοχλεί η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, όταν για εμάς δεν υπάρχει τίποτα να φορολογήσουν? Θα ήταν πολύ καλό να πληρωνόμουν και εγώ για όλες τις «υπηρεσίες» που κάνω και ας φορολογούμουν με τη γενική κλίμακα. Θα είχα τουλάχιστον δεύτερο μισθό, όπως εσείς. Για να μην αναφέρω ότι ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ πήρατε 25% αύξηση των αποδοχών σας στο 2009.

  • Γενικές αρχες επί των φορολογικών απαλλαγών κλπ.

    (α)Καμία φοροαπαλλαγή εκτός αν παρέχεται ως κίνητρο αύξησης επιθυμητής οικον. δραστηριότητας ή περιφερειακής ανακατανομής της. Συχνή όμως μέτρηση του αποτελέσματος καιέλεγχος συμπόρευσης με κοινοτικές υποχρεώσεις.
    (β)Όταν καταργείται μερική ή ολική απαλλαγή επί εισοδήματος (μισθός, επιδόματα κλπ)μέτρηση της επίδρασης επί του σκελους των δαπανών για
    τυχόν αναπόφευκτη αύξηση των παροχών αυτών προς αντιστάθμιση της απώ-
    λειας.Αποτελείίσως το μεγαλύτερο κίνδυνο για την όλη προσπάθεια.
    (γ) Προσοχή να μή θιγούν οι απαλλαγές για τις τρίτεκνες μητέρες

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 10:53 | ii

    Να μην καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές για τα ασφάλιστρα ζωής, μάλιστα θα πρότεινα να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, όχι μόνο μέχρι τα 1200 ευρώ, αλλά για οποιοδήποτε ποσό και να αφορούν όλα τα εισοδηματικά κλιμάκια, όχι μόνο τους χαμηλόμισθους, προκειμένου να ενισχυθεί το ασφαλιστικό με ένα επικουρικό σύστημα, καθώς και οι ίδιες οι ασφαλιστικές εταιρείες, δηλαδή η απασχόληση εργαζομένων σ’αυτές. Πού θα πάνε για παράδειγμα οι απολυμένοι της ASPIS? Χωρίς ουσιαστικό κίνητρο για τους πολίτες δεν θα υπάρχει παραγωγή ασφαλίστρων. Θα απαξιωθεί τελείως η ασφαλιστική αγορά. Δείτε σας παρακαλώ τι ισχύει για την ιδιωτική ασφάλιση σε άλλες χώρες, όπως η Σουηδία. Έχει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από την κρατική ασφάλιση.
    Το ίδιο ισχύει και για τη φοροαπαλλαγή των τόκων για την αγορά πρώτης και δεύτερης κατοικίας. Προσέξτε γιατι ήδη η οικοδομή καρκινοβατεί σε λεπτό τεντωμένο σχοινί. Θα υπάρξουν κοινωνικές εκρήξεις και ανατροπές, αν ο κόσμος δεν έχει δουλειά.
    Επίσης να μην καταργηθούν οι φοροαπαλλάγές για πολυτέκνους και τριτέκνους, αντίθετα να ενισχυθούν εφόσον είναι δυνατό, μιας και η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υπογεννητικότητας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες και πραγματικοί πατριώτες. Δώστε τους φοροαπαλλαγές, αφού δεν μπορείτε να τους δώσετε περισσότερα λεφτά. Είναι σημαντικό για τη χώρα μας που περιβάλλλεται από τόσους εχθρούς να είναι πληθυσμιακά δυνατή.
    Τέλος να μην καταργηθεί η φοροαπαλλαγή των υποχρεωτικών εισφορών σε ασφαλιστικά ταμεία που έχουν συσταθεί νόμιμα. Θέλετε ή δε θέλετε να εισχύσετε το ασφαλιστικό? Θα κάνετε τους πολίτες να απαξιώσουν τελείως το σύστημα, το οποίο ήδη είναι στα όρια του.
    Κύριοι σας εφιστώ την προσοχή, δεν είναι όλες οι φοροαπαλλαγές κατακριτέες. Κάποιες από αυτές, και κυρίως αυτές που ανέφερα, βοηθούν και στηρίζουν το κοινωνικό σύνολο και την εθνική οικονομία. Η κατάργησή τους μόνο κακό θα κάνει.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 10:28 | Θανάσης Παπαθανασόπουλος

    Συμφωνώ απόλυτα.
    Είναι ποτέ δυνατόν με 13 σελίδες φοροαπαλλαγές και 33 σελίδες αυτοτελούς φορολόγησης να μιλαμε για φορολογική δικαιοσύνη και ίση μεταχείριση των πολιτών?
    Και παραπέρα να ελπίσουμε ότι όχι μόνο θα μπορέσουμε να ζήσουμε ποτέ με τα χρήματα που βγάζουμε – χωρίς έλλειμα – αλλά και να βάζουμε κάποια λεφτά στην άκρη για να αποπληρώνουμε τα παλαιά μας χρέη?

    Και καλά, κάποια κοινωνικού χαρακτήρα ή επιχειρηματικότητας μπορεί να τα κατανοήσει κανένας και να τα συζητήσει.

    Αλλά αυτά τα θεσμοθετημένα προνόμια κάποιων όπως π.χ. των διπλωματικών υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό, των περιπτεράδων ή των εκμεταλλευτών κυλικείου σε δημόσιες υπηρεσίες & ΝΠΔΔ αν δεν είναι χαριστικά και υπονομευτικά ενός δίκαιου συστήματος τότε τι είναι?
    Γι αυτό γέμισαν οι δρόμοι μας περίπτερα-mini markets και δεν μπορούμε να περπατήσουμε στο πεζοδρόμιο από τα ψυγεία και τα stands?
    Και το άλλο, το κραυγαλέο της θεσμοθέτησης του αφορολογήτου του «αέρα» που θα εισπράξει ο εκμεταλλευτής του κυλικείου που μεταβιβάζει το δικαίωμα εκμετάλλευσης!.. Δεν είναι κατάφωρη θεσμοθέτηση των προνομίων και του αφορολογήτου της υπεραξίας?
    Και μετά μιλάμε για απελευθέρωση – αμάν και πότε – των κλειστών επαγγελμάτων που μας «πιέζει» η «κακιά ΕΕ»?

    Αλλά και αυτό το ένα ακόμα χαριστικό προνόμιο των δημοσίων υπαλλήλων που ονομάζεται «εφάπαξ» (που κατά την άποψή μου κακώς δίνεται γιατί αποτελεί ένα «αρνητικό bonus» – αντικίνητρο για τη συνέχιση της εργασίας και νομίζω μη αιτιολογούμενο από την ανταποδοτικόυητα των ασφαλιστικών εισφορών) να μη φορολογείται κιόλας?
    Δεν είναι εισόδημα και μάλιστα που έρχεται σαν «μάνα εξ ουρανού» χωρίς να αποτελεί επιβράβευση για κάποιο στόχο που πέτυχε ο άλλος, όπως είναι τα bonus στον ιδιωτικό τομέα?

    Και με τέτοια αντιπαραγωγικά κίνητρα και δή αφολολόγητα μπορεί ποτέ να ελπίζει κανένας ότι θα «φτιάξει» ποτέ ο Μεγάλος Ασθενής, το δημόσιο?
    Και κατ’ επέκταση, μπορεί ποτέ να ελπίζει κανένας ότι θα φτάσει ποτέ στο σημείο να συνεισφέρει αγόγγυστα ο συνήθης φορολογούμενος τον όβολό του όχι μόνο για να τον σπαταλά ο άλλος «οικεί και ως έτυχε» αλλά και για να γαλουχεί δυνάστες της καθημερινότητάς του?

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 10:31 | A.K.

    Στην πορεία όλων αυτών των χρόνων πολλές κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες απέκτησαν ειδικά προνόμια φορολόγησης ανάλογες συνήθως της δύναμης εκλογικής και κοινωνικής που είχαν.

    Οταν δημιουργήθηκε το ΕΣΥ και προκειμένου τότε η κυβέρνηση να φέρει γιατρούς σε ένα σύστημα με το οποίο διαφωνούσε τότε η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών( κακώς βέβαια, γιατί την είχαν δει όλοι πλούσιοι) έδωσε σαν κίνητρο για αύξηση του μισθού τις εφημερίες.

    Δημιουργήθηκε έτσι ένα λαθεμένο σύστημα λειτουργίας που διαιωνίζεται ως σήμερα.

    Μόνη λύση θα ήταν να λειτουργούν τα νοσοκομεία με 8ωρες βάρδιες γιατρών.

    Αυτό σημαίνει όμως ότι θα χρειάζονταν τριπλάσιο ιατρικό προσωπικό από ότι σήμερα και ότι θα καταργούνταν ο θεσμός της εφημερίας.

    Αυτό όμως δεν συμφέρει τους γραφειοκράτες ιατρούς του ΕΣΥ γιατί πρώτον θα χάσουν πολλά λεφτά και δεύτερον γιατί ποιός από αυτούς θα κάτσει βάρδια 12-8 το πρωι σε νοσοκομείο- προτιμά να κάνει εφημερία από το σπίτι στην πλάτη του ταλαίπωρου ειδικευόμενου.

    Ετσι για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

    Δυστυχώς ο συνδικαλισμός των νοσοκομειακών είναι το ίδιο φαιδρός με το σύνολο του εν Ελλάδι συνδικαλισμού.

    Πότε αγωνιστήκατε κύριοι συνάδελφοι για τα ΘΕΣΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ του κλάδου;

    Τόσα χρόνια που παρακολουθώ το συνδικαλισμό σας(από φοιτητής) μόνο για τις εφημερίες ακούω.

    Βρήκατε δε και το ωραίο κόλπο της επίσχεσης τώρα για να μην δουλεύεται ορισμένοι ούτε και τα πρωινα.

    Αυτό μου θυμίζει την εποχή της κολλεκτιβοποίησης στην ΕΣΣΔ όταν οι αγρότες στα κολχόζ κάθονταν όλη μέρα ξάπλα επειδή δεν είχαν πια δική τους γη να διαπραγματεύονται τις τιμές των προιόντων κατά το δοκούν.

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 10:08 | A.K.

    Είδατε αγαπητοί μου συνάδελφοι νοσοκομειακοί που σας οδήγησε η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης;

    Βρήκατε πατέντα να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία, αρκεί να πληρώνεστε τις επιπλέον εφημερίες και τώρα σας ήρθε μια κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης.

    Από προσλήψεις δεν βλέπω φως τη στιγμή που ναι μεν προκηρύσονται κάποιες θέσεις, αλλά οι πιστώσεις για μισθούς στο ΕΣΥ μειώνονται!

    Υπάρχει ακόμη λύση. Καντε μόνο 2 εφημερίες το μήνα και ρίξτε το μπαλάκι στην ηγεσία του υπουργείου υγείας.

    Ζητήστε την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας και αφήστε τα τερτίπια που μόνο στόχο έχουν να μην χαθούν τα λεφτά.

    Διαφορετικά δεν θα απέχετε και πολύ από τους αγροτοσυνδικαλιστές που κάθε χρόνο κλεινουν τα Τέμπη ζητώντας ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ-ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ…

    την ίδια ώρα που δηλώνουν εισόδημα 2000 ευρώ/χρόνο…

  • 27 Δεκεμβρίου 2009, 09:48 | βαξεβανιδου αρχοντουλα

    Είμαι γιατρός αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Στα επαρχιακά νοσοκομεία η κατάσταση είναι δραματική λόγω ελλείψεων ιατρικού προσωπικού.Λόγω της φύσης της ειδικότητας είμαστε κάθε στιγμή σε επιφυλακή για να μην κινδυνέψει ανθρώπινη ζωή. Έχω κάνει για χρόνια εφημερίες πάρα πολλές χωρίς καν να τις πληρώνομαι λόγω πλαφόν. Με τη φορολόγηση που θέλουν να επιβάλλουν στις εφημερίες, χάνεται πλέον και η διάθεση από τους γιατρούς να καλύπτουν κενά που θα έπρεπε να καλυφθούν άμεσα από την πολιτεία για να μη κλείσουν τα επαρχιακά νοσοκομεία. Πιστεύω πως όλοι οι γιατροί της επαρχίας θα επιλέξουν τον μικρότερο αριθμό εφημεριών και αυτόματα θα καταρρεύσει όλο το Ε.Σ.Υ. στην επαρχία, αφήνοντας τους πολίτες στην τύχη τους και τα μεγάλα νοσοκομεία να ασφυκτιούν. Για να καλυφθούν οι εφημερίες θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις πάρα πολλές. Το όφελος από τη φορολόγηση των εφημεριών θα είναι λογιστικά <> μπροστά στο χάος που θα δημιουργηθεί στη λειτουργία των νοσοκομείων!