- Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - http://www.opengov.gr/minfin -

Άρθρο 52:Πραγματοποίηση της συγχώνευσης ΟΣΕΚΑ

1. Οι ημερομηνίες πραγματοποίησης της συγχώνευσης και υπολογισμού του λόγου ανταλλαγής των μεριδίων του απορροφώμενου ΟΣΕΚΑ με μερίδια του απορροφώντος ΟΣΕΚΑ και του καθορισμού της τυχόν καταβολής μετρητών στους μεριδιούχους του απορροφώμενου ΟΣΕΚΑ, ορίζονται στο κοινό σχέδιο συγχώνευσης και διέπονται από τη νομοθεσία του κράτους μέλους καταγωγής του απορροφώντος ΟΣΕΚΑ. Οι ημερομηνίες αυτές έπονται της έγκρισης της συγχώνευσης από τους μεριδιούχους του απορροφώντος και του απορροφώμενου ΟΣΕΚΑ, όπου αυτή προβλέπεται.
2. Σε περίπτωση που ο απορροφών ΟΣΕΚΑ έχει λάβει άδεια λειτουργίας σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 έπονται της έγκρισης της συγχώνευσης από τους μεριδιούχους του ΟΣΕΚΑ του παρόντος νόμου, εφόσον πρόκειται για ΑΕΕΜΚ, και της έγκρισης της συγχώνευσης από τους μεριδιούχους του απορροφώμενου ΟΣΕΚΑ που είναι εγκατεστημένος σε άλλο κράτος μέλος, της χορήγησης της άδειας συγχώνευσης από τις αρμόδιες αρχές του κράτους μέλους καταγωγής του απορροφώμενου ΟΣΕΚΑ και της τήρησης των προθεσμιών που αναφέρονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 49 και στην παράγραφο 1 του άρθρου 50 του παρόντος νόμου.
3. Η πραγματοποίηση της συγχώνευσης δημοσιοποιείται κατά τον τρόπο που προβλέπεται στη νομοθεσία του κράτους μέλους καταγωγής του απορροφώντος ΟΣΕΚΑ και κοινοποιείται στις αρμόδιες αρχές του κράτους μέλους καταγωγής του απορροφώντος και του απορροφώμενου ΟΣΕΚΑ. Σε περίπτωση που ο απορροφών ΟΣΕΚΑ έχει λάβει άδεια λειτουργίας σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, η πραγματοποίηση της συγχώνευσης αναρτάται στην ιστοσελίδα του απορροφώντος ΟΣΕΚΑ ή της εταιρείας διαχείρισής του.
4. Η συγχώνευση που έχει πραγματοποιηθεί όπως προβλέπεται στην παράγραφο 1 δεν δύναται να κηρυχθεί άκυρη.