ΜΕΡΟΣ Η’ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ – Άρθρο 62 – Παράταση συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προσωπικού της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

1. Συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), οι οποίες έχουν συναφθεί κατ’ εφαρμογή του άρθρου 24 του ν. 4778/2021 (Α ́ 26), περί πρόσληψης προσωπικού στη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε., παρατείνονται αυτοδικαίως από τη λήξη τους έως την 31η Δεκεμβρίου 2025.
2. Η παράταση των συμβάσεων, σύμφωνα με την παρ. 1, δεν μετατρέπει τις συμβάσεις αυτές σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

  • 24 Μαΐου 2024, 16:02 | ΠΑΝΑΚΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    Εργάζομαι στην Διεύθυνση Προμηθειών και Κτιριακών Υποδομών ως μόνιμος υπάλληλος. Ένα μεγάλο ποσοστό των αναγκών της Υπηρεσίας μας καλύπτεται από προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι με την επιστημονική τους κατάρτιση , τον επαγγελματισμό τους και κυρίως την εμπειρία τους πάνω στο αντικείμενο των προμηθειών αποτελούν πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό για την Υπηρεσία.
    Συνεπώς, θεωρώ επιβεβλημένη και επείγουσα την ανανέωση των συμβάσεων τους για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.

  • 23 Μαΐου 2024, 18:44 | Πανακάκης Χαράλαμπος

    Εργάζομαι στην Διεύθυνση Προμηθειών και Κτιριακών Υποδομών ως μόνιμος υπάλληλος. Ένα μεγάλο ποσοστό των αναγκών της Υπηρεσίας μας καλύπτεται από προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι με την επιστημονική τους κατάρτιση , τον επαγγελματισμό τους και κυρίως την εμπειρία τους πάνω στο αντικείμενο των προμηθειών αποτελούν πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό για την Υπηρεσία.
    Συνεπώς, θεωρώ επιβεβλημένη και επείγουσα την ανανέωση των συμβάσεων τους για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.

  • 23 Μαΐου 2024, 08:44 | Διονυσία Γράψα Ψαρρή

    Αδιαμφισβήτητα, επιβάλλεται να ανανεωθεί η σύμβασή τους.
    Είναι απολύτως απαραίτητοι για την Εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης Προμηθειών και Κτιριακών Υποδομών και καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των αναγκών της. Είναι άτομα επαγγελματικά καταρτισμένα με ουσιαστικά προσόντα και θεωρώ ότι δεν πρέπει να αποχωρήσουν από την Υπηρεσία μας.
    Ευελπιστούμε ότι η επόμενη διαβούλευση θα αφορά τη μονιμοποίησή τους.

    Διονυσία Γράψα Ψαρρή
    Μόνιμη Υπάλληλος ΑΑΔΕ
    ΠΕ Διοικητικού/Οικονομικού

  • 22 Μαΐου 2024, 13:30 | ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Ως υπάλληλος της Δ/νσης Προμηθειών και Κτιριακών Υποδομών και συγκεκριμένα στο Τμήμα των Συγχρηματοδοτούμενων Έργων, όπου απασχολούνται πολλοί υπάλληλοι με Συμβάσεις ορισμένου χρόνου, κρίνω ότι το επίπεδό τους είναι αρκετά υψηλό και συνεισφέρουν στους στόχους της υπηρεσίας.

  • 21 Μαΐου 2024, 21:33 | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

    Όλοι ανεξαιρέτως οι υπάλληλοι που υπηρετούν στην Διεύθυνση Προμηθειών & Κτιριακών Υποδομών με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου είναι αξιόλογοι συνάδελφοι, ικανά στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και πάνω από όλα ευσυνείδητοι επαγγελματίες. Συμβάλλουν τα μέγιστα στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας. Αποτελούν αδιαμφισβήτητα κεφάλαιο και πλεονέκτημα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

    Παρασκευή Παπαμιχαήλ
    ΠΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

  • 21 Μαΐου 2024, 16:36 | Μαριάννα Κατσαρού

    Aναφορικά με την παράταση συμβάσεων των υπαλλήλων που απασχολούνται στην Διεύθυνση Προμηθειών και Κτιριακών Υποδομών της ΓΔΟΥ επισημαίνονται τα παρακάτω:
    Από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα το προσωπικό που απασχολείται στις προμήθειες έχει λάβει σημαντική εκπαίδευση, έχει αποκτήσει εμπειρία, και έχει αναπτύξει υψηλή επιχειρησιακή εξειδίκευση σε σύνθετες διαδικασίες δημοσιών συμβάσεων.
    Υπό το πρίσμα αυτό, και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το εν λόγω προσωπικό ανταποκρίνεται στο ιδιαίτερα αυξημένης βαρύτητας αντικείμενο εργασίας των προμηθειών, η ανωτέρω παράταση είναι προς το συμφέρον του δημοσίου και απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.
    Τέλος, θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω παράτασης και μετατροπής αυτής σε αορίστου χρόνου.

  • 19 Μαΐου 2024, 19:18 | Μαυροπούλου Σμαράγδα

    Τον Οκτώβριο του 2021 προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ 200 περίπου πτυχιούχοι υψηλών προσόντων στους κλάδους Πληροφορικής, Οικονομικού και Μηχανικών στην Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με σκοπό την υλοποίηση και παρακολούθηση των μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων και έργων δημοσίων επενδύσεων της που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε. σε συμμόρφωση με το Άρθρο 24 του Ν.4778/2021.
    Έκτοτε, η συμβολή των συναδέλφων στην υλοποίηση πολυάριθμων και ιδιαίτερα απαιτητικών έργων και συμβάσεων υπήρξε καταλυτική, καθώς έχουν συσσωρεύσει την απαραίτητη νομική και διοικητική τεχνογνωσία, ώστε να ανταπεξέλθουν στις σχετιζόμενες σύνθετες διαδικασίες.
    Υπό το φως των ανωτέρω, η παράταση των συμβάσεων εργασίας τους κρίνεται ως ιδιαίτερα θετική για όλον τον οργανισμό και ιδίως για την τελωνειακή υπηρεσία, ως προς τις διαρκείς ανάγκες περαιτέρω ψηφιοποίησης των διαδικασιών της και προμήθειας τεχνολογικά εξελιγμένων μέσων δίωξης. Δέον να εξεταστεί και δυνατότητα περαιτέρω παράτασης και μονιμοποίησης τους.

    ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΑ
    ΠΕ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΣ

  • 18 Μαΐου 2024, 19:16 | Γκούμας Νικόλαος

    Εργάζομαι στη Διεύθυνση Προμηθειών και Κτιριακών Υποδομών από το 2016.
    Από τον Οκτώβριο του 2021 στο δυναμικό της ΑΑΔΕ απασχολείται προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Προμηθειών και Κτιριακών Υποδομών, το συγκεκριμένο προσωπικό καλύπτει μεγάλο ποσοστό των αναγκών της Διεύθυνσης. Μετά από σχεδόν τρία χρόνια μιλάμε πλέον για ένα καταρτισμένο προσωπικό έχοντας αποκτήσει την κατάλληλη τεχνογνωσία και εξειδίκευση στις ιδιαίτερες και απαιτητικές ανάγκες
    της Διεύθυνσης.
    Η ανανέωση τους είναι σημαντική και αναγκαία προκειμένου η Αναθέτουσα να μη «χάσει» προσωπικό το οποίο έχει εκπαιδεύσει και έχει καταρτίσει σε πολύπλοκα και εξαιρετικά ιδιαίτερα υπηρεσιακά ζητήματα.

    Ως μόνιμος υπάλκηλος και συνάδερφος των εν λόγω υπαλλήλων, θα ήθελα να τονίσω την υψηλή κατάρτισή τους, τον άρτιο επαγγελματισμό τους και την υπεραξία που δημιουργούν για την επίτευξη των στόχων της Υπηρεσίας μας.
    Ύστερα από τα ανωτέρω, νομίζω πως θα ήταν σκόπιμη, όχι μόνο η ανανέωση των συμβάσεών τους αλλά, πολύ περισσότερο η μονιμοποίησή τους σε μεταγενέστερο στάδιο

  • 18 Μαΐου 2024, 19:07 | ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ

    Εργάζομαι στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε., Διεύθυνση Προμηθειών και Κτιριακών Υποδομών. Το 2021 έγινε η πρόσληψη των ΙΔΟΧ συναδέλφων, με σύμβαση ορισμένου χρόνου 36 μηνών. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έχουν και τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και με την εργατικότητα και τον επαγγελματισμό τους καλύπτουν μεγάλο ποσοστό των αναγκών της Διεύθυνσης. Η ανανέωση των συμβάσεων τους είναι σημαντική και αναγκαία προκειμένου η Αναθέτουσα να μη «χάσει» προσωπικό το οποίο έχει εκπαιδεύσει και έχει καταρτίσει σε πολύπλοκα και εξαιρετικά ιδιαίτερα υπηρεσιακά ζητήματα.

  • 17 Μαΐου 2024, 10:04 | Ισμήνη Μπηλίτση Καρακώστα

    Η συγκεκριμένη ρύθμιση αξιολογείται όχι μόνο ως θετική, αλλά και ως απαραίτητη για την κάλυψη των αναγκών της ΑΑΔΕ.

    Συγκεκριμένα, η παράταση των συμβάσεων ΙΔΟΧ των αξιόλογων συναδέλφων στη Διεύθυνση Προμηθειών και Κτιριακών Υποδομών, στην οποία εργάζομαι ως μόνιμη υπάλληλος, κρίνεται απολύτως αναγκαία για τη διασφάλιση της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας της Υπηρεσίας, στην οποία προσφέρουν τα μέγιστα.

    Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι είναι καταρτισμένοι και εξειδικευμένοι επιστήμονες, που επιδεικνύουν επαγγελματισμό, εργατικότητα και υπευθυνότητα. Αποτελούν πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό καθώς κατέχουν τα υψηλά προσόντα και την κατάλληλη εμπειρία που χρειάζεται η Υπηρεσία για την ορθή εκτέλεση των εργασιών της.

    Συνεπώς η μονιμοποίησή τους, η οποία προσδοκούμε να πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον προς όφελος της ΑΑΔΕ, θα αντιμετωπίσει επιτυχώς και οριστικά το ζήτημα της υποστελέχωσης σε μία Υπηρεσία με ιδιαίτερα απαιτητικό αντικείμενο εργασίας.

    Ισμήνη Μπηλίτση Καρακώστα
    Μόνιμη Υπάλληλος ΑΑΔΕ
    Εφοριακός ΠΕ

  • 16 Μαΐου 2024, 14:31 | ΣΥΠΑΑΔΕ

    Πρόκειται για μια θετική ρύθμιση η οποία θα συμβάλλει στην εκπλήρωση του δύσκολου έργων των Υπηρεσιών στις οποίες απασχολούνται οι Υπάλληλοι. Σαν ΣΥΠΑΑΔΕ έχουμε την τιμή να έχουμε σαν μέλη αρκετούς Συναδέλφους που εργάζονται στη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τη συγκεκριμένη σύμβαση εργασίας.

    Θα πρέπει να προστεθεί ότι οι συγκεκριμένοι, βάση της προκήρυξης πρόσληψης, κατέχουν όλα τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται από τις θέσεις που καλύπτουν και απασχολούνται σε κρίσιμα αντικείμενα της Υπηρεσίας που αφορούν την καθημερινή λειτουργία Τελωνείων και ΔΟΥ. Τέλος συμμετέχουν ως μέλη επιτροπών σε όλα τα νέα έργα του Στρατηγικού Σχεδίου της ΑΑΔΕ.

    Δεδομένης της έλλειψης προσωπικού στην Υπηρεσία μας, όπως και σε όλη την κλίμακα της ΑΑΔΕ και της μελλοντικής συνταξιοδότησης ακόμα περισσότερων έμπειρων συναδέλφων, είναι επιτακτική η μόνιμη ενίσχυση της. Η απώλεια Συναδέλφων που έχουν εκπαιδευτεί, καταρτιστεί και έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση όλων των έργων, θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες όχι μόνο στην εντατικοποίηση της εργασίας των ελάχιστων μόνιμων υπαλλήλων που θα απομείνουν πίσω αλλά όπως γίνεται αντιληπτό και στην εύρυθμη καθημερινή λειτουργία.
    Είναι απαραίτητη από τώρα η πρόβλεψη ώστε το συντομότερο δυνατό να εξευρεθεί λύση μονιμοποίησης

    Σύλλογος Υπαλλήλων Πληροφορικής ΑΑΔΕ

  • 15 Μαΐου 2024, 09:15 | Κων/νος Σιδηρόπουλος

    Εργάζομαι στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΠΚΥ) της Α.Α.Δ.Ε.. Τα ανωτέρω σχόλια ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματική κατάσταση.
    Οι συνάδελφοι στους οποίους αφορά η διάταξη έχουν επιφορτιστεί με σύνθετα και απαιτητικά καθήκοντα και έχουν ανταπεξέλθει πλήρως, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία και προσφέροντας απαραίτητες για την ΑΑΔΕ υπηρεσίες.

    Η παράταση των συμβάσεων των συναδέλφων είναι: α) συμφέρουσα για το δημόσιο, δεδομένου ότι μιλάμε για καταρτισμένο προσωπικό που διακρίνεται για τον επαγγελματισμό του και β) επιβεβλημένη για την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας, ώστε να επωφεληθεί από την ήδη αποκτηθείσα εμπειρία τους στα εξειδικευμένα αντικείμενα που χειρίζονται.

    Δεδομένων των παραπάνω θα πρέπει να εξεταστεί και το θέμα της μονιμοποίησής τους.

  • 15 Μαΐου 2024, 08:50 | Θεοδωροπούλου Βασιλική

    Στην Διεύθυνση Προμηθειών & Κτιριακών Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών απασχολούνται από το 2021 μέχρι και σήμερα πολλοί συνάδελφοι με σύμβαση 36 μηνών. Τα άτομα αυτά έχουν καταρτιστεί και συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό ώστε η υπηρεσία να επιτελεί το έργο της. Δεδομένων των πάγιων αναγκών της υπηρεσίας σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και των ιδιαίτερα νευραλγικών θέσεων τις οποίες καλύπτουν θεωρώ ότι η ανανέωση των συμβάσεων είναι επιβεβλημένη καθώς σε αντίθετη περίπτωση η έλλειψή τους θα πλήξει καίρια την Ανεξάρτητη Αρχή και το έργο της καθώς οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι με την εμπειρία τους, τις ικανότητες, τις γνώσεις και τα προσόντα τους αποτελούν κεφάλαιο για την ΑΑΔΕ και τους επιχειρησιακούς της στόχους. Ως μόνιμη υπάλληλος της Διεύθυνσης Προμηθειών και Κτιριακών Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών μπορώ να πιστοποιήσω την ανάγκη να παραμείνον οι συνάδελφοι στις εργασίες τους καθώς σε αντίθετη περίπτωση η απώλειά τους θα αφήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

  • 14 Μαΐου 2024, 15:29 | Κωνσταντίνος Ασβεστάς

    Εργάζομαι στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε. τα τελευταία δύο χρόνια.

    Το επίπεδο των συμβασιούχων συναδέλφων είναι το υψηλότερο που έχω δει στη διαδρομή μου στον Δημόσιο Τομέα τα τελευταία δεκαεννιά (19) χρόνια.

    Η κατάρτιση και ο επαγγελματισμός τους είναι αδιαμφισβήτητα γεγονότα.

    Είναι απολύτως απαραίτητοι για την Υπηρεσία και αναρωτιέμαι πως θα μπορούσε να λειτουργήσει η Υπηρεσία μας χωρίς την ανανέωση της θητείας τους, η ακόμα και την μονιμοποίηση τους.

    Κ.Ασβεστάς,
    ΠΕ Πληροφορικής

  • 14 Μαΐου 2024, 15:38 | Ελένη Καμπισιούλη

    Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι απασχολούνται από τον Οκτώβριο του 2021 στις Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ καλύπτοντας μεγάλο εύρος αρμοδιοτήτων γεγονός που τους καθιστά απαραίτητος για την απρόσκοπτη λειτουργία των Υπηρεσιών της.
    Επιπλέον, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Υπηρεσιών στις οποίες υπηρετούν γεγονός που τους καθιστά απαραίτητους όχι μόνο για παράταση της σύμβασής εργασίας τους αλλά και για εξέταση του ενδεχόμενου μονιμοποίησής τους.

  • 14 Μαΐου 2024, 15:51 | Χατζηκωνσταντίνου Αικατερίνη

    Εργάζομαι στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε., Διεύθυνση Προμηθειών και Κτιριακών Υποδομών. Το 2021 έγινε η πρόσληψη των ΙΔΟΧ συναδέλφων, με σύμβαση ορισμένου χρόνου 36 μηνών. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έχουν και τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και με την εργατικότητα και τον επαγγελματισμό τους καλύπτουν μεγάλο ποσοστό των αναγκών της Διεύθυνσης. Ως εκ τούτου, είναι απόλυτα επιβεβλημένη η ανανέωση των συμβάσεών τους.

  • 14 Μαΐου 2024, 14:18 | Γαλάτεια Σταματοπούλου

    Στην Διεύθυνση Προμηθειών & Κτιριακών Υποδομών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών στην οποία εργάζομαι ως μόνιμη υπάλληλος, απασχολούνται από το 2021 μέχρι και σήμερα πολλοί συνάδελφοι με σύμβαση 36 μηνών. Τα άτομα αυτά έχουν καταρτιστεί και έχουν αποδώσει τα μέγιστα ώστε η υπηρεσία να επιτελεί το έργο της προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

    Δεδομένων των πάγιων αναγκών της υπηρεσίας σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και των ιδιαίτερα νευραλγικών θέσεων τις οποίες καλύπτουν θεωρώ ότι η ανανέωση των συμβάσεων είναι τουλάχιστον επιβεβλημένη καθώς σε αντίθετη περίπτωση το κόστος θα είναι ανυπολόγιστο για την Ανεξάρτητη Αρχή. Επιπρόσθετα, θέλω να επισημάνω ότι τα άτομα αυτά φέρουν ένα σύνολο ικανοτήτων, τυπικών προσόντων, γνώσεων, ειδίκευσης και εμπειρίας που είναι προς όφελος της Ανεξάρτητης Αρχής η μονιμοποίηση τους.

    Είμαι σίγουρη ότι θα ληφθεί υπόψη η ανάγκη μόνιμης στελέχωσης των εν λόγω υπηρεσιών από το συγκεκριμένο προσωπικό καθώς αυτό είναι όχι μόνο δίκαιο αλλά ταυτόχρονα συνάδει με τους επιχειρησιακούς στόχους της Α.Α.Δ.Ε.

    Γαλάτεια Σταματοπούλου
    ΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ

  • 14 Μαΐου 2024, 14:51 | ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΓΛΥΝΟΥ

    Ως μόνιμη υπάλληλος και συνάδελφος των υπαλλήλων που έχουν διορισθεί με σύμβαση στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε. και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Προμηθειών και Κτιριακών Υποδομών, θα ήθελα να επισημάνω την κρισιμότητα και αναγκαιότητα παραμονής των υπαλλήλων αυτών, οι οποίοι έχουν αναλάβει σημαντικά καθήκοντα και αρμοδιότητες κυρίως στο πολύπλοκο πλαίσιο διαδικασίας αξιοποίησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης για τη χώρα μας.
    Γνωρίζοντας ότι οι υπάλληλοι αυτοί, έχουν αποκτήσει τις απαιτούμενες εξειδικευμένες γνώσεις, την κατάλληλη εμπειρία, μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων και εργάζονται με υπευθυνότητα και υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, καθίστανται πλέον ισχυρό porfolio για την επίτευξη των στόχων του Φορέα, ιδιαίτερα σε ότι αφορά το πολυδαίδαλο και απαιτητικό πλαίσιο διαδικασίας σύναψης δημοσίων συμβάσεων.

    Χαρίκλεια Γλυνού

  • 14 Μαΐου 2024, 12:43 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΤΣΙΡΗ

    Εργάζομαι στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε. και από το 2021 έχουμε πολλούς υπαλλήλους οι οποίοι εργάζονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου 36 μηνών. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έχουν και τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και με την εργατικότητα και τον επαγγελματισμό τους έχουν συμβάλει στην ορθή και έγκαιρη υλοποίηση πολλών έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Καθώς είναι πλήρως εκπαιδευμένοι και αποδοτικοί στην δουλειά τους, είναι επιβεβλημένη όχι μόνο η ανανέωση των συμβάσεών τους αλλά και η μετέπειτα μονιμοποίησή τους. Είναι μη ορθό δημοσιονομικά να φύγουν και να έρθουν καινούργιοι υπάλληλοι που θα πρέπει να εκπαιδευτούν εκ νέου.

  • 14 Μαΐου 2024, 08:42 | Λεφάκη Παρασκευή

    Από τον Οκτώβριο του 2021 στο δυναμικό της ΑΑΔΕ απασχολείται προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Προμηθειών και Κτιριακών Υποδομών, το συγκεκριμένο προσωπικό καλύπτει μεγάλο ποσοστό των αναγκών της Διεύθυνσης. Μετά από σχεδόν τρία χρόνια μιλάμε πλέον για ένα καταρτισμένο προσωπικό έχοντας αποκτήσει την κατάλληλη τεχνογνωσία και εξειδίκευση στις ιδιαίτερες και απαιτητικές ανάγκες
    της Διεύθυνσης.

    Η ανανέωση τους είναι σημαντική και αναγκαία προκειμένου η Αναθέτουσα να μη «χάσει» προσωπικό το οποίο έχει εκπαιδεύσει και έχει καταρτίσει σε πολύπλοκα και εξαιρετικά ιδιαίτερα υπηρεσιακά ζητήματα.

    Ελπίζουμε και σε μία επόμενη διαβούλευση, η οποία θα διαπραγματεύεται την ενσωμάτωση τους ως μόνιμο εργατικό δυναμικό της Αναθέτουσας Αρχής.

    Λεφάκη Παρασκευή

  • 13 Μαΐου 2024, 12:42 | Απόστολος Λαζαρίδης

    Το συγκεκριμένο προσωπικό δουλεύει από το 2021 στην ΑΑΔΕ με σύμβαση 36 μηνών η οποία τώρα θα επεκταθεί στους 50 μήνες περίπου. Το προσωπικό αυτό ειδικά στην Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ασχολείται από την 1η μέρα πρόσληψης του στην ανάπτυξη και συντήρηση σοβαρώς και καίριων εφαρμογώς όπως τα myAADE, myDATA, ΑΙ, κλπ.

    Είναι άραγε λογικό μετά το πέρας των 50 μηνών, με τόση αποκτηθήσα εμπειρία απευθείας στο πεδίο των εφαρμογών και των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ να αφήσουμε το προσωπικό αυτό να φύγει από την υπηρεσία και να πρέπει να έρθει καινούργιο προσωπικό το οποίο θα πρέπει να επανεκπαιδευτεί από την αρχή?

    Και δεν μιλάμε για 5~10 άτομα αλλά σχεδόν 100 άτομα, προγραμματιστές με μεταπτυχιακά και διδακτορικά που γράφουν κώδικα κάθε μέρα. Έχει υπολογίσει κανένας πόσο πίσω θα πάει η λειτουργία της υπηρεσίας αν φύγουν αυτά τα άτομα? Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι φεύγουν άτομα από το μόνιμο προσωπικό κάθε χρόνο λόγω συνταξιοδοτήσεων το πρόβλημα για την υπηρεσία θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

    Μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι η μόνη δημόσια υπηρεσία που ΦΕΡΝΕΙ λεφτά στο κράτος και η λειτουργία της είναι δεύτερη σημαντικότερη μετά την άμυνα της χώρας. Και αν σκεφτούμε καλύτερα θα δούμε ότι ακόμα και η άμυνα της χώρας βασίζεται πρωτίστως στην οικονομική ευμάρεια του κράτους.

    Κανονικά θα έπρεπε να συζητάμε με ποιον τρόπο θα μονιμοποιηθούν τα άτομα αυτά στην υπηρεσία όπως και να μιλάμε για αύξηση του μισθού των προγραμματιστών στην συγκεκριμένη υπηρεσία διότι οι αμοιβές του ιδιωτικού τομέα για τους προγραμματιστές είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο πολλοί να παραιτούνται από την υπηρεσία και να βρίσκουν δουλειές στον ιδιωτικό τομέα. Διότι μεταξύ άλλων οι συνθήκες εργασίας στην ΑΑΔΕ δεν είναι οι τυπικές συνθήκες ενός δημόσιου τομέα όπως ενδεχομένως θυμούνται ορισμένοι από τις δεκαετίες του 80 και του 90, αλλά προσομοιάζουν με τις συνθήκες και την ένταση του ιδιωτικού τομέα.

    Λαζαρίδης Απόστολος
    Μόνιμος Υπάλληλος ΑΑΔΕ
    ΤΕ Πληροφορικής
    ΠΕ Στατιστικής