Άρθρο 59 – Καταβολή μέρους του τιμήματος εξαγοράς στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 17 ν. 5024/2023

Στην παρ. 2 του άρθρου 17 του ν. 5024/2023 (Α’ 41), περί ειδικών ρυθμίσεων για μη άρτια ή μη οικοδομήσιμα τμήματα δημοσίων ακινήτων και όμορων επιχειρήσεων: α) προστίθεται νέο τρίτο εδάφιο, β) στο νέο τέταρτο εδάφιο προστίθεται η φράση «από το αρμόδιο όργανο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών», και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:
«2. Η αίτηση υποβάλλεται στην οικεία κτηματική υπηρεσία εντός δύο (2) ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος. Το αντάλλαγμα καταβάλλεται εφάπαξ εντός έξι (6) μηνών από την υποβολή της αίτησης. Ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) του τιμήματος εξαγοράς καταβάλλεται στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου. Με την ολοσχερή εξόφληση του ανταλλάγματος εκδίδεται η απόφαση εκποίησης από το αρμόδιο όργανο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Σε περίπτωση μη εξόφλησης του τιμήματος εντός της ανωτέρω προθεσμίας, η αιτούσα επιχείρηση δεν δύναται να επανέλθει με νέα αίτηση.».