Άρθρο 34 – Εισαγωγή και αρχική καταχώριση

1. Η εισαγωγή και αρχική καταχώριση των χρηματοπιστωτικών μέσων τ.κ.κ. επιτρέπεται: (α) σε σ.δ. τ.κ.κ. ή σε σ.δ.δ. τ.κ.κ. υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 3 του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/858 και (β) σε κεντρικό αποθετήριο τίτλων.
2. Για τα χρηματοπιστωτικά μέσα τ.κ.κ. που καταχωρίζονται στο μητρώο κεντρικού αποθετηρίου τίτλων ή σε μητρώο υποδομής αγοράς τ.κ.κ., δεν εκδίδονται τίτλοι. Οι υφιστάμενοι τίτλοι χρηματοπιστωτικών μέσων, που καταχωρίζονται ως χρηματοπιστωτικά μέσα τ.κ.κ., παύουν να ενσωματώνουν αξιογραφικά δικαιώματα και τα δικαιώματα αυτά παρίστανται μέσω των καταχωριζόμενων χρηματοπιστωτικών μέσων τ.κ.κ. κατά τις κείμενες διατάξεις.
3. Χρηματοπιστωτικά μέσα τ.κ.κ. που καταχωρίζονται στο μητρώο κεντρικού αποθετηρίου τίτλων ή στο μητρώο υποδομής αγοράς τ.κ.κ. μπορούν να αντικατασταθούν είτε με την ενσωμάτωσή τους σε τίτλους είτε με τη λογιστική εγγραφή τους σε κεντρικό αποθετήριο τίτλων. Στην περίπτωση αυτή, τα αξιογραφικά δικαιώματα δεν παρίστανται πλέον μέσω των χρηματοπιστωτικών μέσων τ.κ.κ. αλλά μέσω των τίτλων ή με τη λογιστική εγγραφή του πρώτου εδαφίου.