Άρθρο 5 – Απορρόφηση Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας – Προσθήκη άρθρου 188Α στον ν. 4389/2016

Στον ν. 4389/2016 (Α΄ 94) προστίθεται άρθρο 188Α ως εξής:

«Άρθρο 188Α

Απορρόφηση Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας

  1. Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2024, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑ.Ι.Π.Ε.Δ.) απορροφάται από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) και συγχωνεύεται με αυτή, σύμφωνα με τα άρθρα 18, περί αποτελεσμάτων συγχώνευσης, και 35, περί απορρόφησης εταιρείας από ανώνυμη εταιρεία που κατέχει το σύνολο των εταιρικών μεριδίων ή των μετοχών τους, του ν. 4601/2019 (Α΄ 44), με την επιφύλαξη της παρ. 2 του παρόντος. Για τον σκοπό του προηγούμενου εδαφίου, υπογράφεται σύμβαση μεταξύ των διοικητικών συμβουλίων του ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. και της Ε.Ε.ΣΥ.Π., η οποία προσυπογράφεται από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ως εκπρόσωπο του μοναδικού μετόχου της Ε.Ε.ΣΥ.Π., δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και καταχωρείται στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.). Μετά από την καταχώρηση της σύμβασης συγχώνευσης στο Γ.ΕΜ.Η., η Ε.Ε.ΣΥ.Π. καθίσταται καθολικός διάδοχος του ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ.
  2. Για την υπογραφή της σύμβασης της παρ. 1, δεν απαιτείται η τήρηση των προϋποθέσεων των περ. στ) και ζ) του άρθρου 7, περί σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης, των άρθρων 8, περί δημοσίευσης του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης, 11, περί διαθεσιμότητας των εγγράφων για εξέταση από τους μετόχους ή τους εταίρους, 14, περί έγκρισης της συγχώνευσης από τη συνέλευση ή τους εταίρους καθεμιάς από τις εταιρείες που μετέχουν σε αυτήν, και 17, περί προληπτικού ελέγχου νομιμότητας, καθώς και των αναφερόμενων στις παρ. 1 και 2 του άρθρου 35, περί της απορρόφησης εταιρείας από ανώνυμη εταιρεία που κατέχει το σύνολο των εταιρικών μεριδίων ή μετοχών, του ν. 4601/2019.
  3. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που εκδίδεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και καταχωρείται στο Γ.ΕΜ.Η., το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) καταργείται. Οι τίτλοι που ενσωματώνουν το κεφάλαιο του Τ.Χ.Σ., καθώς και τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του περιέρχονται στην Ε.Ε.ΣΥ.Π., η οποία καθίσταται καθολικός διάδοχος του Τ.Χ.Σ..
  4. Οι μετασχηματισμοί που γίνονται σύμφωνα με τις παρ. 1 έως 3 και οι ειδικότερες πράξεις που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή τους απαλλάσσονται από κάθε φόρο, τέλος ή κράτηση.».

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

  1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
  2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
  3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
  4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
  5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
  6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
  7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
  8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
  9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».