- Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - http://www.opengov.gr/minfin -

Άρθρο 49 Κατάρτιση Ειδικών Προγραμμάτων – Τροποποίηση παρ. 2 και 3 άρθρου 130 ν. 4635/2019

Στις παρ. 2 και 3 του άρθρου 130 του ν. 4635/2019 (Α’ 167), περί κατάρτισης Ειδικών Προγραμμάτων, επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις: α) στην παρ. 2 αα) στο δεύτερο εδάφιο οι λέξεις «Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων» αντικαθίστανται από τις λέξεις «αρμόδιου για το ΕΠΑ Υπουργού», αβ) προστίθεται τρίτο εδάφιο, β) στην παρ. 3: βα) στο πρώτο εδάφιο οι λέξεις «του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων» αντικαθίστανται από τις λέξεις «του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών», ββ) στο δεύτερο εδάφιο μετά τη λέξη «της παρούσας» διαγράφεται η λέξη «παραγράφου», βγ) προστίθενται νέα εδάφια, τρίτο και τέταρτο, βδ) στο προτελευταίο και τελευταίο εδάφιο οι λέξεις «του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων», αντικαθίστανται από τις λέξεις «του αρμόδιου για το ΕΠΑ Υπουργού» και οι παρ. 2 και 3 διαμορφώνονται ως εξής:

«2. Τα Ειδικά Προγράμματα της παρ. 1 καταρτίζονται από τη Δι.Δι.Ε.Π., η οποία δύναται να ορίζεται αρμόδια και για τη διαχείρισή τους. Τα Ειδικά Προγράμματα περιλαμβάνουν συγκεκριμένο προϋπολογισμό, χρονοδιάγραμμα, στόχους, καθώς και σύστημα διαχείρισης και εγκρίνονται με απόφαση του αρμόδιου για το ΕΠΑ Υπουργού. Στην απόφαση μπορεί να ορίζονται και άλλες υπηρεσίες ή φορείς που αναλαμβάνουν, με την κατανομή των αντίστοιχων πόρων, συγκεκριμένα καθήκοντα διαχείρισης.

3. Ειδικά Προγράμματα μπορεί επίσης να καταρτίζονται και να υποβάλλονται στη Δι.Δι.Ε.Π. του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών από Υπουργεία ή Περιφέρειες, για τα θέματα αρμοδιότητάς τους. Τα Ειδικά Προγράμματα της παρούσας κατά την υποβολή τους περιλαμβάνουν τα στοιχεία της παρ. 2, καθώς και την προτεινόμενη Υπηρεσία Διαχείρισης. Τα Ειδικά Προγράμματα δύναται να διαρθρώνονται, εφόσον απαιτείται, σε Υποπρογράμματα, για τα οποία δύναται να ορίζεται διακριτή Υπηρεσία Διαχείρισης. Δύναται επίσης να ορίζονται και άλλες υπηρεσίες ή φορείς που αναλαμβάνουν, με την κατανομή των αντίστοιχων πόρων, συγκεκριμένα καθήκοντα διαχείρισης. Τα Ειδικά Προγράμματα των Υπουργείων εγκρίνονται, μετά από εισήγηση της Δι.Δι.Ε.Π., με κοινή απόφαση του αρμόδιου για το ΕΠΑ Υπουργού και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού. Τα Ειδικά Προγράμματα των Περιφερειών εγκρίνονται, μετά από εισήγηση της Δι.Δι.Ε.Π., με απόφαση του αρμόδιου για το ΕΠΑ Υπουργού.».