ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΩΝ – ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ – Άρθρο 22 Διαδικασίες ολοκλήρωσης έργων Αναπτυξιακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

  1. Η ολοκλήρωση έργων που χρηματοδοτούνται από το ΑΠΔΕ διαπιστώνεται με την έκδοση απόφασης του αρμόδιου για το ΑΠΔΕ Υπουργού, περί ολοκλήρωσης του έργου. Η απόφαση ολοκλήρωσης από τους φορείς διαχείρισης ή χρηματοδότησης αποτελεί αυτοδικαίως πρόταση για την έκδοση της απόφασης ολοκλήρωσης του έργου του πρώτου εδαφίου.
  2. Αν ο φορέας διαχείρισης εκδώσει απόφαση ολοκλήρωσης με οικονομικές εκκρεμότητες, με απόφαση του αρμόδιου για το ΑΠΔΕ Υπουργού, κατόπιν πρότασης του φορέα χρηματοδότησης, καθορίζονται:

α) το ανώτατο ποσό των οικονομικών εκκρεμοτήτων που θα χρηματοδοτηθεί από το ΑΠΔΕ,

β)τοχρονικόδιάστημαολοκλήρωσηςκαιτακτοποίησηςτωνοικονομικώνεκκρεμοτήτων,και

γ) ο αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση του έργου.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας που τίθεται στην ανωτέρω απόφαση, διαπιστώνεται η ολοκλήρωση του έργου για το ΑΠΔΕ στο ύψος των πληρωμών του, με απόφαση του αρμόδιου για το ΑΠΔΕ Υπουργού και παύει η χρηματοδότησή του.

  1. Έργα για τα οποία έχουν αναληφθεί νομικές δεσμεύσεις, όπως σύμβαση ή άλλη ισοδύναμη πράξη, αλλά τα οποία δεν ολοκληρώνονται στο πλαίσιο προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από ενωσιακούς πόρους ή από πόρους Ταμείων, μεταφέρονται στο εθνικό σκέλος του ΑΠΔΕ κατόπιν πρότασης του αρμόδιου φορέα χρηματοδότησης, με ειδική διαδικασία πραγματοποίησης χρηματοδότησης και πληρωμών, όπως ορίζεται με την απόφαση της παρ. 9 του άρθρου 39, έως την ένταξή τους στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, σύμφωνα με την παρ. 10 του άρθρου 39.
  2. Έργα για τα οποία ανακαλείται η απόφαση ένταξης από τον φορέα διαχείρισης, απεντάσσονται από το ΑΠΔΕ με την έκδοση σχετικής απόφασης απένταξης από τον αρμόδιο για το ΑΠΔΕ Υπουργό. Αν υφίστανται νομικές δεσμεύσεις, εφαρμόζεται η παρ. 3.
  3. Μετά από την ολοκλήρωση των πληρωμών για τα ενταγμένα έργα ΑΠΔΕ διενεργείται οικονομική εκκαθάριση, με ευθύνη του αρμόδιου φορέα διαχείρισης ή χρηματοδότησης. Τυχόν αδιάθετα υπόλοιπα επιστρέφονται στα έσοδα του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων.

Σχολιάστε

Πριν υποβάλλετε το σχόλιο σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε τα παρακάτω στοιχεία * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Όροι Συμμετοχής

  1. Φροντίστε να διατυπώνετε προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που σχετίζονται άμεσα με το υπό διαβούλευση ζήτημα. Προφανώς κάθε ζήτημα εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο αλλά ο δημόσιος διάλογος διευκολύνεται με στοχευμένες και συγκεκριμένες προτάσεις και παρεμβάσεις.
  2. Φροντίστε να διατυπώνετε τις προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις με τρόπο σύντομο και περιεκτικό.
  3. Προσπαθήστε να τεκμηριώνετε αυτά που γράφετε με αναφορές, παραπομπές σε άλλα κείμενα, υλικό ή συνδέσμους με αντίστοιχο περιεχόμενο, εκτός αν η χρήση τους είναι καταχρηστική και στην περίπτωση αυτή θα αφαιρούνται.
  4. Βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο που υποβάλετε δεν προσβάλλει δικαιώματα άλλων προσώπων.
  5. Είναι γόνιμο να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά είναι σημαντικό για την ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διαλόγου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με άλλους συμμετέχοντες.
  6. Προτάσεις, σχόλια, υπερσύνδεσμοι ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο, τα οποία διατυπώνονται σε γλώσσα και με τρόπο υβριστικό, χυδαίο ή περιέχουν ή υποκινούν μισαλλοδοξία και διακρίσεις που βασίζονται σε φύλο, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό, φυλετική ή εθνική καταγωγή ή θρησκευτικές πεποιθήσεις δεν θα δημοσιεύονται στο OpenGov.gr. Επίσης δε θα δημοσιεύονται σχόλια τα οποία παραπέμπουν σε άλλους δικτυακούς τόπους για λόγους διαφήμισης, δημοσιότητας ή οποιονδήποτε άλλο σκοπό που κρίνεται από το OpenGov.gr ως καταχρηστικός.
  7. Οι προτάσεις, σχόλια ή ερωτήσεις που υποβάλετε υπόκεινται σε έλεγχο ως προς την τήρηση των παρόντων όρων χρήσης και συμμετοχής.
  8. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη χρήση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου για ενημερωτικούς λόγους σχετικούς με τους στόχους του OpenGov.gr.
  9. Με τη συμμετοχή σας αποδέχεστε τη διάθεση των προτάσεων, σχολίων ή ερωτήσεων που υποβάλετε με την άδεια «Creative Commons».