- Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών - http://www.opengov.gr/minfin -

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ – Άρθρο 6 Μεσοπρόθεσμος προγραμματισμός δημοσίων επενδύσεων

  1. Για τον προγραμματισμό των δημοσίων επενδύσεων, πλέον των ετών που προβλέπονται στο πλαίσιο κατάρτισης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (εφεξής ΜΠΔΣ) σύμφωνα με τα άρθρα 42 έως 48 του ν. 4270/2014 (Α΄ 143), καταρτίζεται και παρακολουθείται από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κυλιόμενο δεκαετές Σχέδιο προγραμματισμού δημοσίων επενδύσεων. Για τον προγραμματισμό του πρώτου εδαφίου αξιοποιούνται τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον Άξονα Μακροπρόθεσμων Δεσμεύσεων και στο Μητρώο Καταγραφής και Παρακολούθησης Δαπανών Συντήρησης Έργων ΑΠΔΕ, που συστήνονται με την παρ. 1 του άρθρου 10 και την παρ. 1 του άρθρου 26, αντίστοιχα.
  2. O προγραμματισμός δαπανών του ΑΠΔΕ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ΜΠΔΣ, σύμφωνα με τα άρθρα 42 έως 48 του ν. 4270/2014. Η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Επενδύσεων (ΓΔΔΕ) του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καταρτίζει μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό δημοσίων επενδύσεων που περιλαμβάνει τις προβλέψεις δαπανών των φορέων διαχείρισης έργων και προγραμμάτων και των φορέων χρηματοδότησης για τα επόμενα τέσσερα (4) έτη.
  3. Ο μεσοπρόθεσμος προγραμματισμός δημοσίων επενδύσεων καταρτίζεται ανά φορέα Κεντρικής Διοίκησης της περ. στ) της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 και πρόγραμμα ή ομάδα προγραμμάτων και αποστέλλεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.