Άρθρο 01: Σύσταση

Η συμφωνία δύο ενήλικων προσώπων, ανεξάρτητα από το φύλο τους, με την οποία ρυθμίζουν τη συμβίωσή τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο. Η ισχύς της συμφωνίας αρχίζει από την κατάθεση αντιγράφου του συμβολαιογραφικού εγγράφου στο ληξίαρχο του τόπου κατοικίας τους, το οποίο καταχωρίζεται σε ειδικό βιβλίο του Ληξιαρχείου.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 23:15 | Γεώργιος

    Να περάσει και να ξαναπεράσει αν έχει ίχνος τόλμης αυτή η κυβέρνηση.
    Δε καταλαβαίνω γιατί οι κύριοι σχολιαστές που τους τσούζει αυτό το νομοσχέδιο τονίζουν την πίστη τους ξανά και ξανά. Η πίστη είναι προσωπικό σου θέμα και δε με απασχολεί. Αν είσαι χριστιανός απλά μην κάνεις χρήση αυτής της σύμβασης. Ο διπλανός σου τι σε πειράζει αν ζει με το συντροφό του; (spoiler: δε με απασχολεί ή θρησκεία σου)

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 23:49 | Γιαννης Κατσεας

    ΔΕΝ συμφωνω στο γαμο των ομοφυλοφυλλων και ΔΕΝ συμφωνω οτι εχουν δικαιωματα στην υιοθεσια παιδιων.
    Η ανωμαλια καποιων ειναι σαφεστατα προσωπικο δικαιωμα τους ΑΛΛΑ σε καμμια περιπτωση ΔΕΝ πρεπει να γινεται αποδεκτη απο την κοινωνια γιατι κατι τετοιο ειναι ενα ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ για την νεολαια μας .
    Το τι επικρατει στις «πολιτισμενες» χωρες της δυσης ειναι σημειο σηψης των κοινωνιων τους και ΔΕΝ εχει καμμια σχεση με την Ελληνικη κοινωνια !!!
    Αν κοπτεστε τοσο πολυ για τα δικαιωματα τους τοτε στειλτε τους στον παραδεισο που ονειρευονται !!!
    Ισως εκει να μπορουν να αναπαραχθουν ………

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 23:06 | Γεώργιος-Χαράλαμπος Κατρακίλης

    Οι απαντήσεις μου είναι οι κάτωθι επί του θέματος.
    (1) Το επίμαχον σύμφωνον είναι παράνομον καί αντισυνταγματικόν, καθώς κατ’ άρθρον 21.1Σ. «η οικογένεια αποτελεί θεμέλιο της συντήρησης καί προαγωγής του έθνους» καί κατ’ άρθρον 21.5Σ. «Ο σχεδιασμός καί η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς καί η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους» καί άρα η νομιμοποίηση των ομοφυλοφιλικών γάμων προσκρούει προς τις αναφερόμενες συνταγματικές διατάξεις ως παράνομη καί αντισυνταγματική, όσον αφορά την παραχώρησιν των διαφόρων δικαιωμάτων υπέρ των ομοφυλοφίλων. Άρα, καλλίστως οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να προσφύγει δικαστικώς «μόνος ή μετά πολλών» κατά τον Αρχαίον Αθηναϊκόν όρκον προς το αρμόδιον Συμβούλιον της Επικρατείας ειδιώκων την ακύρωσιν ως παρανόμου καί αντισυνταγματικού του επιμάχου νόμου.
    (2) Το επιχείρημα περί της θέσεως της χριστιανικής θρησκείας, είναι όλως άσχετον επί του θέματος, καθώς υπάρχουν τόσον χριστιανοί όσον καί αλλόθρησκοι, άθεοι, άθρησκοι καί αγνωστικιστές. Άρα, ο νόμος οφείλει να υπερβαίνει την όποιαν προσωπικήν θρησκευτικήν αντίληψιν.
    (3) Επί τέτοιων θεμάτων, ανέκαθεν υπάρχει καί η λύση ενός δημοψηφίσματος κατ’ άρθρον 44.2Σ., εντός του οποίου δημοψηφίσματος, καλλίστως θα μπορούσε να υπάρξει ένας κατάλογος ευρυτέρων κοινωνικών θεμάτων, επί των οποίων ο λαός θα ψηφίσει με «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» τί επιθυμεί εξ αυτών ώστε να θεσπισθεί εν είδει νόμου. Έτσι, θα λύονταν πλείστες διαμάχες. Λόγου χάριν, το σχετικό δημοψήφισμα θα έθετε τα κάτωθι θέματα καί οι πολίτες θα ψήφιζαν με «ΝΑΙ»/»ΟΧΙ»:
    (α) Διοικητικός διαχωρισμός κράτους-Θρησκείας,
    (β) Νομιμοποίηση ελαφρών ναρκωτικών ουσιών,
    (γ) Νομιμοποίηση θανατικής ποινής,
    (δ) Νομιμοποίηση ένωσης ομοφυλοφίλων,
    (ε) Νομιμοποίηση υιοθεσίας παιδιών εξ ομοφυλοφίλων,
    (στ) Πληρωμή φόρου υπέρ των κρατικών ενημερωτικών μέσων(ΕΙΡ-ΕΙΡΤ-ΕΡΤ-ΥΕΝΕΔ-ΝΕΤ-ΝΕΡΙΤ-τοπικοί δημοτικοί/περιφερειακοί ραδιοφωνικοί-τηλεοπτικοί κρατικοί σταθμοί κ.λ.π.), εκ των θεατών-θεάτιδών/ακροατών-ακροάτιδών τους, εξαιρουμένων των λοιπών πολιτών/πολίτιδων καί με άμεσον διακοπήν θεάσεως/ακροάσεως εξ αυτών απάντων των κρατικών μέσων, αρκουμένων επί των ιδιωτικών,
    (ζ) Πληρωμή φόρου υπέρ των κομμάτων(29.2Σ.), εκ των εγγεγραμμένων μελών τους,
    (η) Πληρωμή φόρου υπέρ των συνδικάτων(22.2Σ., 22Σ. ερμηνευτική δήλωση, 23.1Σ.),εκ των εγγεγραμμένων μελών τους,
    (θ) Πληρωμή φόρου υπέρ των αθλητικών ομοσπονδιών καί ενώσεων(16.9Σ.),
    ρκ των εγγεγραμμένων μελών τους,
    (ι) Πληρωμή φόρου φόρου θρησκείας, μέσω δηλώσεως του θρησκεύματος επί της φορολογικής δηλώσεως, εξαιρουμένων των αθέων-αθρήσκων-αγνωστικιστών, καταργουμένων όλων των φορολογικών απαλλαγών των διαφόρων θρησκειών,
    (ια) Πληρωμή φόρου υπέρ των όποιων μη κυβερνητικών οργανώσεων.
    (*) Επί των περιπτώσεων (ζ)-(ια) εννοείται η προσκόμιση προς την αρμοδίαν αρχήν των δελτίων συμμετοχής/καρτών μελών/εισιτηρίων διαρκείας/ληξιαρχικών πράξεων γεννήσεως κ.λ.π. χάριν ταυτίσεως των πιστευμάτων καί των λεγομένων εκάστου πολίτου ή εκάστης πολίτιδος.
    (4) Εντός της αρχής της θρησευτικής ελευθερίας, είναι απαράδεκτον, το κράτος να επιδιώκει την επιβολήν προς τις όποιες θρησκείες της τελέσεως πραγμάτων εναντιουμένων προς τις θέσεις τους. Έτσι, εάν κάποιος πολίτης επιθυμεί να είναι ταυτοχρόνως ομοφυλόφιλος καί ταυτοχρόνως μέλος μιάς ορισμένης θρησκείας, η οποία ιδεολογικώς καταδικάζει την ομοφυλοφιλίαν, προφανώς ο επίμαχος πολίτης θα πρέπει
    να επιλέξει ενσυνειδήτως κατά πόσον μετέχει της επίμαχης θρησκείας καί την πιστεύει ως προς τις αρχές της ή την απορρίπτει καί θα πρέπει να οδεύσει προς κάποιαν άλλην θρησκείαν ή ως προς την αθεΐαν, τον αγνωστικιστμόν καί την αθρησκείαν, επιλέγων πλέον τον πολιτικόν γάμον καί το συμβόλαιον ελευθέρας συμβιώσεως.
    (5) Ακόμα, θα είδατε ότι διαχωρίζω τα θέματα της ενώσεώς τους, ως ομοφυλοφίλων, απτόμενα των κληορονομικών θεμάτων τους, εκ της υιοθεσίας τέκνων, καθώς αυτό είναι λεπτεπίλεπτον καί χρήζει επιστημονικής ερεύνης ως προς τις συνέπειες ως προς την παιδικήν ψυψικήν υγείαν καί ανάπτυξιν. Επί ξένων κρατών, υπάρχουν σχετικές διαμάχες επί του θέματος καί αντιδράσεις όπου νομοθετήθηκε, λόγω των συνεπειών προς τα παιδιά. Επομένως, η νομοθεσία πρέπει να βραδύνει ως προς αυτό, έως της υπάρξεως των όποιων σχετικών στοιχείων.
    Άρα, καλόν είναι ως προς το προκείμενον ο συνυπολογισμός των συγκεκριμένων δεδομένων καί παραμέτρων. Τα συμπεράσματα δικά σας.-

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 23:48 | Ιωάννης Σ

    Ο Θεός να βάλει το χέρι του..Μόνο με πολύ προσευχή μπορεί η κοινωνία μας να δραπετεύσει από τα επικίνδυνα μονοπάτια που φαίνεται να βαδίζει..Τώρα αυτό έπεσε σαν ώριμο φρούτο (πριν από 50 χρόνια φάνταζε αδιανόητο για μια χώρα με τις ελληνορθόδοξες αξίες όπως την Ελλάδα), αύριο μεθαύριο κάτι άλλο που θα μας πλασάρουν τα λοιπά «προηγμένα»(δανείζομαι τον όρο από τα σχολια) κράτη… Προσευχή από όλους μας (όσους πιστεύουν) και για όλους μας…Τέτοια που να μην αποκλείει κανέναν.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 23:32 | Στυλιανός Μαύρος

    Είμαι σαφώς εναντίον του παρακμιακού αυτού του νόμου. Το ζήτημα είναι τι πρότυπα θέλουμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά. Είμαι ανάμεσα σ’ αυτούς που πιστεύουμε οτι το σωστό πρότυπο της οικογένειας είναι αυτό των ετερόφυλων γονέων. Πρέπει τα παιδιά να γνωρίζουν μητέρα και πατέρα. Με τη ψυχοσύνθεσή του ο καθένας απο τους γονείς θα προσφέρει στο παιδί τα σωστά κατά τη γνώμη μου στοιχεία για την πρόοδο αυτού και της κοινωνίας μας.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 23:14 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    EIMAI ΡIZIKA ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. Ο ΘΕΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΑΡΣΕΝ ΚΑΙ ΘΥΛΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΤΟ ΒΑΦΤΙΖΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΑΣΤΙΑ,ΚΤΗΝΟΒΑΣΙΑ,ΑΙΜΟΜΙΞΙΑ ΚΛΠ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΧΘΡΑΣ Η ΜΙΣΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Κ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 23:09 | Απόστολος

    Κανέναν δεν ενδιαφέρει τί κάνει ο καθένας στον ιδιωτικό του χώρο.
    Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να νομιμοποιήσουμε τη συμβίωση δυο ομοφυλόφιλων και να την εξισώσουμε μ’αυτή του γάμου.

    Κάθε έθνος κράτος προάγει το γάμο διότι πολύ απλά ενθαρρύνει την τεκνοποιία και την ανατροφή τέκνου από μαμά και μπαμπά.
    Αλλιώς πάει περίπατο η διαιώνιση του είδους και η επιβίωσή μας ως έθνος.

    Ας μας πει κάποιος ένα λόγο για τον οποίο πρέπει να ψηφιστεί το εν λόγω νομοσχέδιο.

    Από πότε δυο ομοφυλόφιλοι μπορούν να τεκνοποιήσουν;
    Από πότε θεωρείται προοδευτισμός η νομιμοποίηση του παρά φύσιν;

    ΥΓ:σταματήστε να περνάτε στα μουλωχτά ότι πιο διαστρεμμένο υπάρχει έχοντα φροντίσει από πριν ν’ασχολείται ο κόσμος με τους πχ Φίλη,Πανούση κλπ…

    ΥΓ2:όσοι πετάνε τον χαρακτηρισμό ρατσιστής ας κοιτάξουν πρώτα το λεξικό για το τί σημαίνει

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 23:49 | Γεώργιος Κονταξάκης

    Καλησπέρα,

    Διαφωνώ με το συμφωνο συμβίωσης γενικά. Διότι όπως αναφέρει και η Βίβλος στη Γέννεση, η οποία παραδόθηκε πριν χιλιάδες χρόνια από γενιά σε γενιά, τον κόσμο τον έφτιαξε Ο Κύριος, και μάλιστα με σειρά στην οποία συμφωνεί σήμερα και η επιστήμη. Πώς όμως γνώριζαν οι άνθρωποι τότε, ότι η ο κόσμος δημιουργήθηκε και μάλιστα με αυτή την σειρά, και ότι στο τέλος Ο Κύριος έπλασε τον άνθρωπο; Ποιος να τους το φανέρωσε; Γνωρίζουμε ότι εκείνα τα χρόνια οι άνθρωποι ζούσαν πολλά χρόνια, και ο Αδάμ έζησε και μπορούσε ο ίδιος να μεταδώσει ο ίδιος προσωπικά ότι γνώριζε από Τον Θεό, στις επόμενες γενιές. Και Έδωσε Ο Κύριος σ’ αυτόν τον άνθρωπο τον Αδάμ (τον άνδρα), την Εύα(την γυναίκα). Δεν έδωσε άλλον άνδρα.
    Και όπως ξέρουμε, εάν τόσες χιλιάδες χρόνια ο άνδρας δεν έφτιαχνε οικογένεια με σύζυγο γυναίκα, σήμερα ίσως να μην υπήρχαμε. Επειδή μόνο με σύζυγο γυναίκα έρχονται οι επόμενες γενιές.
    Επίσης, επειδή Ο Κύριος Ο Πατέρας μας ευλόγησε τον γάμο, δεν νοείται μόνοι μας να παίρνουμε σύντροφο, χωρίς την άδεια και ευλογία του Χριστού Του Θεού, Του Υιού και Λόγου Του Θεού Πατρός, χωρίς το Μυστήριο του Γάμου που υπάρχει μόνο στην Ορθόδοξη Χριστιανική Λατρεία. Με Το Μυστήριο Του Γάμου Ενώνονται οι δύο εις σάρκα μία. Όπως από την σάρκα του Αδάμ, από την πλευρά του Αδάμ έφτιαξε Ο Θεός την Εύα, και του την Έδωσε, έτσι τώρα γίνονται μία σάρκα ο άνδρας και η γυναίκα, και του Δίνει την γυναίκα όπως και τότε.
    Τέλος, είναι γνωστό ότι δεν ισχύει αυτό που ο καθένας μπορεί να νομίσει σωστό, αλλά ότι πραγματικά είναι σωστό. Και όποιος δεν γνωρίζει το σωστό και την αλήθεια μπορεί εάν θέλει να την μάθει.
    Να με συγχωρείτε.
    Εύχομαι Ο Κύριος Να Δώσει Τη Λύση Και Να Βοηθήσει την πατρίδα μας.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 22:19 | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

    διαφωνω με το συμφωνο συμβιωσης και σε ομοφυλοφιλα και σε ετεροφυλα ζευγαρια.
    κοινος στη καθημιλουμενη εχετε ξεφυγει απο την κοινη λογικη και απο τα ιερα και οσια της φυλης μας.κριμα

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 22:48 | Προμηθέας

    Αίσχος!Που καταντήσατε την Ελλάδα…Καταργήσατε το Θεό!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 22:44 | ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΛΑΚΗΣ

    «Δηλώνω και υπογράφω τα εξής: Σε μέγα ατόπημα υπέπεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοινώνοντας στις 9.11.2015 νομοσχέδιο «Συμφώνου Συμβίωσης » το οποίο επεκτείνει και στα ομόφυλα άτομα.
    Δεν καταδικάζω ή απορρίπτω τα λίγα αυτά άτομα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τους οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική από αυτή των πολλών ανθρώπων, που ωστόσο είναι μακριά από τις εντολές του Θεού.
    Καταδικάζω το ολίσθημα του κ. Υπουργού, διότι επιχειρεί νομοθετικώς να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια του ατόμου και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.
    Λόγω της διαφωνίας μου αυτής, δηλώνω ευθαρσώς και υπογράφω με παρρησία, ως ‘Έλληνας πολίτης και Ορθόδοξος Χριστιανός, την αντίθεσή μου στο επονείδιστο αυτό νομοσχέδιο.»

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 22:10 | Ελένη

    Έχοντας την καλή ή κακή τύχη να διαμένω στο εξωτερικό εδώ και αρκετό καιρό έχω δει και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Αυτό που αρχικά φαίνεται ως μία μικρή αλλαγή που δε μας αφορά άμεσα όταν δεν συναναστρεφόμαστε με ομοφυλα ζευγάρια ή τρανσέξουαλ άτομα, στη συνέχεια καθιερώνεται, σε σημείο να θεωρείται αφύσικο και οπισθοδρομικό όταν βλέπεις άντρα να τον αποκαλείς αυτός-εκείνος και αντίστοιχα για γυναίκα αυτή -εκείνη. Έχει ξεκινήσει η χρήση μιας τρίτης προσωπικής αντωνυμίας για άτομα που δεν ταυτίζονται με κάποιο από τα δύο φύλα. Σιγά σιγά το φυσικό και αυτονόητο θα αρχίσει να θεωρείται ως κάτι ακατέργαστο, μπρουτάλ και αποφευκτέο.

    Δεν έχουμε επίσης σκεφτεί την επόμενη γενιά, τα παιδιά που είτε θα μεγαλώσουν, χωρίς να είναι επιλογή τους, σε αφύσικη οικογενεια, είτε θα συναναστρεφονται στο σχολείο και τη γειτονιά με παιδιά τέτοιων αφύσικων οικογενειών. Εκεί να δω πώς θα εξηγήσετε στα παιδιά το γιατί κάποιες οικογένειεσ είναι έτσι και κάποιες αλλιως, και δεν θέλω καν να σκεφτώ τα αποτελέσματα στις επιλογές συντρόφου των παιδιών αυτών.

    Το γεγονός οτι για ορισμένα άτομα οι σημερινοί κανόνες είναι δύσκολοι δε σημαίνει οτι θα πρέπει να αλλάξουμε τους κανόνες. Αντιθέτως ως κοινωνία πρέπει να βοηθήσουμε κάθε γενιά ώστε να αντιλαμβάνετε βασικούς κοινωνικούς θεσμούς όπως η οικογένεια.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 22:03 | Βασίλης

    Η επιβράβευση της ανωμαλίας σε όλο της το μεγαλείο. Όταν βλέπουμε κάτι τέτοιο να συμβαίνει, είμαστε πραγματικά άξιοι της μοίρας μας. Τάχα προοδευτική η ομοφυλοφιλία, αλλά ευτυχώς υπάρχει πολύς κόσμος, που αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, από ποιους συμβαίνει κ αντιστέκεται.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 22:18 | Ελένη

    Δηλώνω και υπογράφω τα εξής: Σε μεγάλο λάθος οδηγήθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοινώνοντας στις 9.11.2015 νομοσχέδιο «Συμφώνου Συμβίωσης » το οποίο επεκτείνει και στα ομόφυλα άτομα.
    Δεν καταδικάζω ή απορρίπτω τα λίγα αυτά άτομα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τους οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική από αυτή των πολλών ανθρώπων, που ωστόσο είναι μακριά από τις εντολές του Θεού.
    Καταδικάζω το ολίσθημα του κ. Υπουργού, διότι επιχειρεί νομοθετικώς να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια του ατόμου και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.
    Λόγω της διαφωνίας μου αυτής, δηλώνω ευθαρσώς και υπογράφω με παρρησία, ως ‘Έλληνας πολίτης και Ορθόδοξος Χριστιανός, την αντίθεσή μου στο επονείδιστο αυτό νομοσχέδιο.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 22:39 | Γιώργος Παπαμήτρου

    Διαφωνώ και θεωρώ ότι δεν υφίσταται ανάγκη θεσμοθέτησης του «Συμφώνου Συμβίωσης». Είναι μία πλασματική ανάγκη, κατασκευασμένη για να υπηρετήσει τα κατώτερα ένστικτα και τον εγωϊσμό του ανθρώπου. Όσοι δεν είναι χριστιανοί, μπορούν να τελέσουν πολιτικό γάμο, ισότιμο και ισόκυρο με τον θρησκευτικό. Προς τι λοιπόν η δυνατότητα συνάψεως «Συμφώνου Συμβίωσης»; Θεωρώ ότι υποβιβάζει τις ανθρώπινες σχέσεις και τις κατατάσσει σε απλά νομιμά έγγραφα και συμβάσεις. Φαίνεται ότι η «ανάγκη» για την θεσμοθέτηση του Συμφώνου, εξυπηρετεί ΜΟΝΟΝ τα ομὀφυλα ζευγάρια, προκειμένου να «δικαιώσει»και να «νομιμοποιήσει» μία ούτως ή άλλως αφύσικη σχέση.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 22:47 | Δέσποινα

    Είναι πολύ θετικό βήμα και αν και με μεγάλη καθυστέρηση, ελπίζω ότι θα αποκατασταθεί επιτέλους η αδικία του αποκλεισμού συμπολιτών/ριων μας από βασικά δικαιώματα. Κάθε κράτος οφείλει να αντιπροσωπεύει όλους, όχι μόνο ένα κομμάτι του πληθυσμού. Εύχομαι να τεθεί επί τάπητος και η υιοθεσία.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 22:50 | Μανώλης

    Καποτε αισθανόμουν υπερήφανος που ή Ελλάδα άνηκε στο δυτικό κόσμο, στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ήταν ένα κράτος που σεβόταν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δυστυχώς όμως τώρα η πατριδα μας απέχει πολύ από τον δυτικό κόσμο. Ουσιαστικά ή χώρα είναι υπό τη εξουσία των παπάδων που αντί να κάνουν κήρυγμα αγάπης και ανθρωπισμού κάνουν κήρυγμα μίσους, μισαλλοδοξίας και ρατσισμού.
    Το σύμφωνο συμβίωσης έπρεπε να είχε ψηψηστει εδώ και πολύ καιρο, όπως εξάλλου έχει γίνει σε όλες τις χώρες τις ευρωπαϊκής ενωσης. Για το γεγονός ότι δεν έχει ψηφιστεί, ή χώρα βρίσκεται στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και πληρώνει πρόστιμα για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Αναρωτιέστε γιατί δεν έχει ψηφιστεί μέχρι τώρα; Γιατί καμία μέχρι στιγμής κυβέρνηση δε είχε την τόλμη να να βάλει με τον φαρισαισμο και την υποκρισία της εκκλησίας. Είναι τα ψηφαλακια βλέπετε. Ελπίζω αυτή τη φορά ή κυβέρνηση Σύριζα να κανει το αυτονοητο και να ψηφησει άμεσα το συγκεκριμένο νομοσχεδιο.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 22:51 | ΠΑΝΟΣ

    o ¨Γιώργος¨ έγραψε: «ΝΑΙ επίσης και στον φόρο αποκλειστικά σε θρησκευόμενους προκειμένου να συντηρούνται οι χώροι λατρείας τους, να τελούνται τα μυστήριά τους, και να πληρώνονται οι παπάδες τους».
    Αγαπητέ γιώργο που ζεις; Κανένας δεν συντηρεί πια τους Παπάδες μας( ένας πλέον διορισμός κάθε χρόνο ανα μητρόπολη απο το κράτος, δεν σε επιβαρύνει και πολύ οικονομικώς νομίζω… Οι υπόλοιποι λαμβάνουν ένα είδος βοηθήματος-μισθού απο τον επίσκοπο) κανένα κράτος δεν χρηματοδοτεί τους χώρους λατρείας μας (τους κτίζουν γενικώς οι πιστοί απο το υστέρημα τους), οσο για χρηματοδότηση «των μυστήρίων μας» δεν κατάλαβα τι εννοείς ακριβώς… Δεν επιβαρύνει το κράτος η Εκκλησία όσο νομίζεις… Τώρα αυτή σου η εμπάθεια είναι κάπως Χριστιανο-φοβική για να χρησιμοποιήσουμε και έναν… μοντέρνο όρο…

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 22:17 | Αίολος-Βαγγέλης Διαμαντής

    Θεωρώ τελείως άτοπη την ανοιχτή αυτή συζήτηση.
    Γιατί θα πρέπει να συζητηθεί αυτό το θέμα που κακά τα ψέματα «καίει» την Ελληνική κοινωνία γιατί απλώς δεν είναι ενημερωμένη πάνω στην ουσία του θέματος και απλά εκφράζουν μια άποψη μέσα από ηθικο/χριστιανικά κριτήρια.
    Με την ίδια λογική το υπουργείο, και κάθε υπουργείο, θα πρέπει να έχει μια αντίστοιχη σελίδα διαλόγου για όλα τα νομοθετήματα που αφορούν τους Έλληνες.
    Εκτός αν θέλετε να κάνετε γκάλοπ για να δείτε πόσο σκοταδισμό έχουν οι Έλληνες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και πόσο «φασισμό» βγάζουν…. και βγάζουν πολύ.
    Όσον αφορά την υιοθεσία, είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι νομίζουν (μπορεί και όλοι) ότι αν κάποιος ομοφυλόφιλος μεγαλώσει παιδί θα το έχει για το σεξουαλικό του παιχνιδάκι….
    Μη ξεχνάτε τις μονογονικές οικογένειες που κάποιο παιδί μεγαλώνει κανονικά μόνο με τον έναν από τους δυο γονείς. Το αν είναι ομοφυλόφιλος ή όχι δεν έχει να κάνει με την σωστή διαπαιδαγώγηση, αλλά το πόσο σωστός είναι σαν γονέας.
    Να σας ενημερώσω λοιπόν ότι υπάρχουν πολλά ζευγάρια (πάρα πολλά, ούτε καν φαντάζεστε πόσα). που ο ένας γονιός είναι ομοφυλόφιλος/φιλη χωρίς να το ξέρει το έτερον ήμισυ και μεγαλώνουν και παιδιά.
    Θεωρείτε ότι ο γείτονας σας, ή κάποιος συγγενή σας που ζει «νορμάλ» κατά την δικιά σας άποψη και τυγχάνει να είναι ομοφυλόφιλος (στα κρυφά), δεν είναι ικανός να μεγαλώσει παιδιά? Το φανερό σας ενοχλεί?
    Μιλάτε για φασισμό όταν οι δικές απόψεις πάνω στο θέμα είναι τελείως φασιστικές την στιγμή μάλιστα που είστε εντελώς έξω από τον χώρο και χορό, και τελείως ανημέρωτοι.
    Για το θέμα τις υιοθεσίας όμως νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη γιατί ως άτομα και ως κοινωνία δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο.
    Για το θέμα της συμβίωσης όμως είναι κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 22:31 | Φοίβη

    Λευθεριώτης: Δεν ηξερα οτι η νομοθεσια υπαρχει για να διασφαλίσει τον παράδεισο στους ακόλαστους. Τι μαθαινει κανεις στο Opengov

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 21:26 | Αναστασία Παπαδάκη

    Δηλώνω και υπογράφω τα εξής: Σε μέγα ατόπημα υπέπεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοινώνοντας στις 9.11.2015 νομοσχέδιο «Συμφώνου Συμβίωσης » το οποίο επεκτείνει και στα ομόφυλα άτομα.
    Δεν καταδικάζω ή απορρίπτω τα λίγα αυτά άτομα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τους οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική από αυτή των πολλών ανθρώπων, που ωστόσο είναι μακριά από τις εντολές του Θεού.
    Καταδικάζω το ολίσθημα του κ. Υπουργού, διότι επιχειρεί νομοθετικώς να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια του ατόμου και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.
    Λόγω της διαφωνίας μου αυτής, δηλώνω ευθαρσώς και υπογράφω με παρρησία, ως ‘Έλληνας πολίτης και Ορθόδοξος Χριστιανός, την αντίθεσή μου στο επονείδιστο αυτό νομοσχέδιο.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 21:28 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

    ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΣΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΑΤΟΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 21:22 | Μπελογιάννη Βασιλική

    Ντροπή και αίσχος σε ηγέτες που δέχονται το όνομά τους να συνδέεται με την ηθική εξαχρείωση της χώρας τους, πολύ περισσότερο δε να είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι γιαυτό. Αλήθεια τι παράδειγμα θα δώσετε κ.κ. βουλευτές και υπουργοί στη νέα γενιά όταν κατά τον Αγιο Εθναπόστολο Κοσμά τον Αιτωλό βαπτίζετε τα νορμάλ ανώμαλα και τα ανώμαλα νορμάλ;
    Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι επιχειρείτε να υποβιβάσετε την ανθρώπινη φύση μας, την αξιοπρέπειά μας, τον ιερό θεσμό της οικογενείας;
    Ως ελληνίδα ορθόδοξη χριστιανή διαμαρτύρομαι εντόνως και εμπόνως.
    Καλή μετάνοια. Τι άλλο να ευχηθεί κανείς σε ανθρώπους που δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτή η κρίση που βιώνει το ελληνικό έθνος είναι πρωτίστως πνευματική.
    Μπελογιάννη Βασιλική
    Φοιτήτρια Νοσηλευτικής

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 21:34 | ΒΙΚΤΩΡ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΩΜΑΛΕΙΕΣ.ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΑΝΩ ΚΑΚΟΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΥΛΟΥ ,ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ,ΤΗΝ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ.Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ (ΥΠΟΓΕΝΕΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ-ΑΝΕΡΓΙΑ),ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΖΩΩΝ(ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ).ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 21:30 | Μαρία Παπαδοπούλου

    Τα ρατσιστικά σχόλια που γίνονται σε δημόσια διαβούλευση νομοσχεδίου και μάλιςτα σε δημόσιο ιστότοπο Ευρωπαίκής χώρας θα πρέπει να ερευνηθούν άμεσα και να γίνει αυτεπάγγελτη καταγγελία.
    Γιατί δεν τηρούνται οι ´Όροι Συμμετοχής´; Η ΛΟΑΤ κοινότητα δέχεται απαράδεκτη επίθεση και το Opengov αφήνει τα υβριστιστικά σχόλια που μόνο σκοπό έχουν τη μισαλλοδοξία και την υποκίνηση διακρίσεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 21:50 | Μαρία Παπαδοπούλου

    Τα ρατσιστικά σχόλια που γίνονται σε δημόσια διαβούλευση νομοσχεδίου και μάλιςτα σε δημόσιο ιστότοπο Ευρωπαίκής χώρας θα πρέπει να ερευνηθούν άμεσα και να γίνει αυτεπάγγελτη καταγγελία.
    Γιατί δεν τηρούνται οι ´Όροι Συμμετοχής´; Η ΛΟΑΤ κοινότητα δέχεται απαράδεκτη επίθεση και το Opengov αφήνει τα υβριστικά σχόλια που μόνο σκοπό έχουν τη μισαλλοδοξία και την υποκίνηση διακρίσεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 21:33 | Αμαραντίδης Νικόλαος

    «Δηλώνω και υπογράφω τα εξής: Σε μέγα ατόπημα υπέπεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοινώνοντας στις 9.11.2015 νομοσχέδιο «Συμφώνου Συμβίωσης » το οποίο επεκτείνει και στα ομόφυλα άτομα.
    Δεν καταδικάζω ή απορρίπτω τα λίγα αυτά άτομα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τους οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική από αυτή των πολλών ανθρώπων, που ωστόσο είναι μακριά από τις εντολές του Θεού.
    Καταδικάζω το ολίσθημα του κ. Υπουργού, διότι επιχειρεί νομοθετικώς να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια του ατόμου και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.
    Λόγω της διαφωνίας μου αυτής, δηλώνω ευθαρσώς και υπογράφω με παρρησία, ως ‘Έλληνας πολίτης και Ορθόδοξος Χριστιανός, την αντίθεσή μου στο επονείδιστο αυτό νομοσχέδιο.»

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 21:14 | Αντρέας

    Το σύμφωνο συμβίωσης είναι μια λύση πολύ λογική για τη ρύθμιση των σχέσεων απέναντι στο νόμο. Προτρέπει ζευγάρια να σχετιστούν επίσημα απέναντι στο νόμο, χωρίς να παντρευτούν, επισημοποιώντας τη σχέση τους νομικά, προστατεύοντάς την,και αποκτώντας δικαιώματα ζευγαριού. Στην πραγματικότητα διευκολύνονται έτσι τα ζευγάρια να προχωρήσουν τη σχέση τους, ειδικά σήμερα, που η φτώχεια και η ανασφάλεια στην εργασία είναι γενικευμένα φαινόμενα.
    Επίσης σήμερα οι σχέσεις μεταξύ των ζευγαριών είναι πιο δύσκολες από παλιότερα. Το σύμφωνο μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα στην μείωση όλης αυτής της ψυχοφθόρας διαδικασίας των διαζυγίων, η οποία βαραίνει τους γονείς και – το κυριότερο – τα παιδιά.
    Το σύμφωνο συμβίωσης είναι επίσης και μια μορφή επισημοποίησης της σχέσης στον κοινωνικό περίγυρο, που σήμερα ακόμα, και ειδικά στην επαρχία, έχει συντηρητικές αντιλήψεις για τις σχέσεις των ζευγαριών. Μπορεί να βοηθήσει στην ουσιαστική βελτίωση της αντιμετώπισης του ζευγαριού ως νόμιμου, και όχι ως παράνομου/κρυφού/ανήθικου, με όλα τα παρεπόμενα που έχει αυτό στην τοπική κοινωνία. Μπορεί επίσης να βγάλει από τις γυναίκες τη ρετσινιά της «αστεφάνωτης», και να της δώσει, στον τοπικό περίγυρο πάντα, την υπόσταση κανονικής «κυρίας». Ακούγεται αστείο, αλλά τέτοια συμβαίνουν, και πολλά ζευγάρια έχουν πρόβλημα στον κοινωνικό τους περίγυρο εξαιτίας τέτοιων αντιλήψεων.
    Όσο για τα ομόφυλα ζευγάρια, είναι μια πραγματικότητα. Το αν αγαπιούνται ή όχι, είναι δικό τους θέμα, όπως και των ετερόφυλων. Η σχέση τους όμως πρέπει να είναι και σχέση με νομική υπόσταση, όπως και των υπόλοιπων. Καμιά ηθική ή θρησκεία δεν απειλείται απ’ αυτό. Το ζήτημα των παιδιών τους πρέπει πράγματι να διερευνηθεί περαιτέρω, όμως έχουμε δει και παιδιά ομοφυλόφιλων γονιών. Επίσης πολλοί ομοφυλόφιλοι θα παροτρυνθούν να κάνουν σχέσεις με βάση τα γούστα τους, και όχι να παντρευτούν με άτομο του άλλου φύλου, κρύβοντας την ταυτότητά τους και δημιουργώντας προβληματικές οικογένειες.
    Πιστεύω επίσης ότι ο θεσμός του γάμου δεν απειλείται από το σύμφωνο συμβίωσης. Αντίθετα, μπορεί να γίνει ένα ενδιάμεσο σκαλί μεταξύ της ελεύθερης συμβίωσης χωρίς νομική βάση, και του γάμου, βοηθώντας έτσι τα ζευγάρια να στεριώνουν καλύτερα τη συμβίωσή τους, που είναι ένα απ’ τα ζητούμενα σήμερα. και, κυρίως, τα παιδιά που γεννιούνται να μην εμπίπτουν σε προβληματικές κατηγορίες. Ίσως λοιπόν το σύμφωνο βοηθήσει στην άρση μερικών ιδεοληψιών που αφορούν τις ερωτικές σχέσεις και την υγιή οικογένεια γενικότερα.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 21:00 | Παππάς Ανδριανος

    Τα μέχρι στιγμής σχόλια κατά του συμφώνου συμβίωσης υποπέφτουν σε πολλαπλά λογικά σφάλματα. Θα προσπαθήσω να αντιπαρέλθω τον οχετό χαρακτηρισμών και γενικότερου δηλητηρίου που γράφεται, και θα εστιάσω στο ζουμί των δήθεν επιχειρημάτων.

    1) Η ομοφυλοφιλία είναι αφύσικη
    Για να ειπωθεί τι είναι αφύσικο, θα πρέπει βεβαίως πρώτα να έχει οριστεί τί είναι το φυσικό. Φυσικό είναι ότι εμφανίζεται στην φύση από μόνο του, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση; Αυτή είναι μια κακή γενίκευση, η οποία οδηγεί στο συμπέρασμα πως τα πάντα με τα οποία ασχολείται ο άνθρωπος είναι αφύσικα, από την γεωργία, μέχρι την αστική κοινωνία. Φυσικό είναι το φυσιολογικό/συνηθισμένο; Τότε κάθε είδους μειοψηφικής ή ασυνήθιστης συμπεριφοράς, ιδέας, ιδεολογίας, κλπ μπορεί να θεωρηθεί αφύσικο. Φυσικό είναι το παραδοσιακό/αυτό που πάντα γινόταν; Τότε κάθε τεχνολογική και πολιτισμική καινοτομία είναι αφύσικη.
    Γίνεται φανερό πως το αφύσικο δεν είναι ούτε κάτι εύκολα ορίσιμο, αλλά ακόμα και αν οριστεί με κάποιον τρόπο, αυτός «μπάζει». Η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι ξένο από την φύση. Συνέβαινε στο παρελθόν, δηλαδή δεν είναι κάποια «καινοτομία» της «νεας τάξης», εμφανίζεται και αλλού στο ζωικό βασίλειο. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθεί αφύσικο.
    Και ποιό το νόημα άλλωστε να μιλάμε για φυσικό και αφύσικο. Αυτή την στιγμή διαβουλευόμαστε μέσω διαδικτύου, ενός εργαλείου εξ’ορισμου «αφύσικου» και ασύλληπτου μεχρι και πριν μερικες δεκάδες χρόνια, για μια αλλαγή στην νομοθεσία, η οποία νομοθεσία επίσης είναι ένα «αφύσικο» κατασκεύασμα του ανθρώπου, για να ορίσουμε έναν «αφύσικο» τρόπο συμβίωσης (όχι σε σπηλιές). Το φυσικό και το αφύσικο στα πλαίσια της σύγχρονης κοινωνίας είναι ανυπόστατες έννοιες.

    2) Η ομοφυλοφιλία δεν είναι αποδεκτή από την ορθοδοξία
    Ελάχιστες αναφορές γίνονται για την ομοφυλοφιλία στα ιερά κείμενα του χριστιανισμού. Η πιο σημαντική και «λάβαρο» των διαφωνούντων χριστιανών είναι από το λευιτικό. Το συγκεκριμένο βιβλίο της παλαιάς διαθήκης, πέρα από την καταδίκη της ομοφυλοφιλίας (σημειωτέον μόνο μεταξύ ανδρών), απαγορεύει επίσης, μεταξύ των άλλων, την χρήση μικτών υφασμάτων, την εργασία το Σάββατο, την κλοπή, το ψέμα, την εκπρόθεσμη πληρωμή του ημερομισθίου, την πώληση γης, το πιάσιμο των μαλλιών σε κότσο, το ξύρισμα, την κακομεταχείριση ξένων και μεταναστών, την συνεύρεση με την γυναίκα του άνδρα οταν αυτή βρίσκεται σε έμμηνο ρύση, κλπ.
    Το κείμενο αυτό είναι παρωχημένο και έχει ως σκοπό, σύμφωνα με αναλυτές του, να φέρει τον άνθρωπο σε σημείο όπου το να τηρεί κάθε γράμμα των εντολών του θεού είναι σχεδόν αδύνατον, άρα αυτός να υποκύπτει και να βρίσκεται σε μια συνεχόμενη κατάσταση αμαρτίας, ακαθαρσίας και υποτακτικότητας.
    Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν έχει καμμια σημασία το τι προβλέπουν τα κείμενα αυτά και το τι ευαγγελίζονται οι διάφοροι εκπρόσωποι του χριστιανικού τάγματος. Το κειμενο προς διαβούλευση αναφέρεται σε μια πολιτική νομική σχέση δυο ανθρώπων. Επ’ ουδενί δεν εμπλέκεται η όποια θρησκεία σε αυτό.
    Το νομοσχέδιο δεν λέει σε κανέναν, χριστιανό ή μη, τι να κάνει στην ζωή του. Απλά δίνει την νομική ευκαιρία σε ισονομία.
    Ο χριστιανισμός έχει τους δικούς του κανόνες, οι χριστιανοι μπορούν αν θέλουν να τους τηρούν. Αλλά η επιβολή τους, μέσω του επηρεασμού της νομοθεσίας του κράτους, σε όλους, είναι εξωφρενικά άτοπη. Οι αλλόθρησκοι και οι άθεοι δηλαδή γιατί να πρέπει να είναι υποτακτικοί στα όποια χριστιανικά ιδεώδη;

    3) Περί παιδιών ομόφυλων ζευγαριών
    Πάγιο επιχείρημα είνα η προστασία των παιδιών από την ανωμαλία και την κακή επιρροή που ίσως έχει πάνω τους η ύπαρξή τους σε οικογένεια με ομόφυλους γονείς. Αυτό το επιχείρημα, και τα διάφορα υποεπιχειρήματά του, δεν έχει καμμία βάση.
    Πρώτα απ’ όλα. Τα παιδιά ομοφυλόφιλων δεν θα βγούν ομοφυλόφιλα, ακριβώς όπως τα παιδιά των ετεροφυλόφιλων δεν βγαίνουν όλα ετεροφυλόφιλα (δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά αυτά τα άτομα). Αλλά και ομοφυλόφιλα να βγουν, ποιό το πρόβλημα με αυτό;
    Επίσης, το τι θα πεί ο περίγυρος και το αν θα νοιώθουν τα παιδιά άβολα με το να λένε οτι εχουν δυο μπαμπάδες ή δυο μαμάδες, προφανώς είνα πρόβλημα του περίγυρου που θα είναι οπισθοδρομικός και όχι των παιδιών.
    Μελέτες αλλά και η εμπειρία από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν παιδιά δείχνουν ότι κατά μέσο όρο, τα παιδιά αυτά είναι πιο χαρούμενα και πιο επιτυχημένα. Και αυτό κατά την γνώμη μου γίνεται για τον εξής λόγο: για να αποκτήσει ένα ομόφυλο ζευγάρι παιδιά, πρέπει να γίνει κάποια πολύ πιο σύνθετη διαδικασία (παιδοθεσία, παρένθετη μητέρα, δωρεά σπέρματος, κλπ), η οποία δεν συμβαίνει απλώς τυχαία ή από λάθος, όπως γίνεται σε αρκετές περιπτώσεις ετεροφυλόφιλων σχέσεων. Δηλαδή το ζευγάρι αυτό θα πρέπει να το επιδιώξει πολύ ενεργά. Και αυτό το κάνει σίγουρα γιατί αγαπάει τα παιδιά και θέλει να μεγαλώσει και να προσφέρει στα παιδιά του.
    Τέλος, το επιχείρημα περί διαιώνισης του είδους και του έθνους είναι τουλάχιστον αστείο. Ο νόμος αυτός δεν κάνει υποχρεωτική την ομοφυλοφιλία. Δεν απαγορεύει τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, ανεξαιρέτως νομοθεσίας, θα είναι πάντα η πλειοψηφία των ζευγαριών. Αλλά βέβαια, όπως ανέφερα και παραπάνω, υπάρχουν και οι εναλλακτικές μέθοδοι σύλληψης παιδιών. Το ότι δεν είναι κάποιος ετεροφυλόφιλος, δεν σημαίνει ούτε ότι δεν θέλει, ούτε οτι δεν μπορεί να κάνει παιδιά.

    4) Να κάνουν ότι θέλουν σπίτια τους, αλλά…
    Αυτή η άποψη υποκρύπτει, θεωρώ, τον μεγαλύτερο κίνδυνο για κοινωνικό αποκλεισμό, ο οποίος μάλιστα δεν είναι ξεκάθαρος και φανερός. Δηλαδή, τους αγαπάμε τους μη ετεροφυλόφιλους ανθρώπους, και να κάνουν ότι θέλουν κρυφά, αλλά άπαξ και κάτι λάβει χώρα δημοσίως ή αποκτήσουν κάποιο νομικό δικαίωμα ή αναγνώριση, τότε θα γίνει κατατροφή και θα καταρρεύσει η κοινωνική συνοχή. Αυτή η κατάσταση όχι μόνο συμβάλλει στην κοινωνική ανισότητα, όχι μόνο καλλιεργεί τον φόβο έκφρασης των ατόμων αυτών, αλλά οδηγεί σε δίωξη ανθρώπων για το πως είναι, πως φέρονται, τι πιστεύουν. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι αποδεκτό σε μια ισόνομη πολιτεία.

    5) Σήμερα η ομοφυλοφιλία, αύριο η κτηνοβασία, ο βιασμός, η παιδοφιλία, κλπ
    Αυτό είναι ένα εντελώς άκυρο λογικό σφάλμα. Το ότι η μη ετεροφυλοφιλία δεν ταιριάζει με κάποιους συγκεκριμένους ηθικούς κανόνες ορισμένων ομάδων ανθρώπων (που δεν είναι και αδιαμφισβήτητοι, προφανώς), δεν σημαίνει ούτε πως θεωρείται ευρέως ανήθικη, ούτε βέβαια αποτελεί κάποια παραβατική συμπεριφορά. Από κει και πέρα, δεν υπάρχει καμμία σύνδεση, ούτε λογική ούτε ηθική της ομοφυλοφιλίας με την όποια άλλη παρεκτροπή φέρουν κάποιοι ως ψευδεπιχείρημα. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι παραπάνω σε αυτό, καθώς το επιχείρημα είναι γελοίο.

    Κλείνοντας, θέλω να τονίσω πως αυτό το νομοσχέδιο σίγουρα ένα καλό πρώτο βήμα. Αλλά έχει μερικά σκιερά σημεία (έχουν τονιστεί σε άλλα σχόλια) τα οποία αφήνουν νομικά κενά, αλλά και γενικότερα απλώς το σύμφωνο συμβίωσης δεν εξασφαλίζει πως όλοι οι άνθρωποι λαμβάνουν ίσα δικαιώματα. Ο πολιτικός γάμος, αλλά και το ζήτημα της παιδοθεσίας, ήταν, είναι, και θα εξακολουθήσει να είναι πάγια αιτήματα της κοινότητας.

    ΥΓ: Εκτός από τους ομοφυλόφιλους, δεν γίνεται καθόλου αναφορά στα σχόλια σε αμφιφυλόφιλα άτομα. Αυτά δέχονται την μεγαλύτερη διάκριση απ’ όλους κατά την γνώμη μου, καθώς η τρέχουσα νομοθεσία τους επιτρέπει την σύναψη νομιμης σχέσης μόνο με συγκεκριμένα άτομα υπό προϋποθέσεις φύλου. Μπορεί να θεωρηθεί και διάκριση με βάση το φύλο. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να τα ξεχνάμε και να τα αποκλείουμε από τον διάλογο αυτά τα άτομα. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, οι αμφιφυλόφιλοι θα μπορούν να συνάψουν συμφωνο συμβίωσης με όποιο άτομο τύχει να είναι μαζί, ανεξαιρέτως φύλου.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 20:14 | Νίκος Κουρές

    Φτάνει να διαβάσει κανείς κάποια σχόλια για να καταλάβει γιατί έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Ελάχιστες οι φωνές της λογικής.

    Η πλειοψηφία θαρρείς ότι έχει παιδεία και μόρφωση 1865. Μάλιστα μερικοί γράφουν ακόμα στο πολυτονικό, σαν να προσπαθούν να διατυμπανίσουν το γεγονός ότι το μυαλό τους έχει ξεμείνει σε άλλες εποχές.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 20:06 | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Β.

    ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΛΑ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ , ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ,ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΞΕΝΩΝ, ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ,ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΠΟΥ ΕΔΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ.Ο ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ,ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ, ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ,ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ.ΜΑΚΡΙΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ(ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ).

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 20:30 | ραφαηλ θεοδωριδης

    Μέγα ατόπημα της κυβέρνησης αυτό το νομοσχέδιο.
    Υποβιβάζεται η ανθρώπινη φύση.Η ετερότητα στις σεξουαλικές σχέσεις οδηγεί σε παρά φύσιν σεξουαλικές σχέσεις.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 20:04 | Αναστασία Σ.

    H ομοφυλοφιλία είναι μέγα «σφάλμα», πώς να το κάνουμε! Ένα «σφάλμα» που καταστρέφει την ψυχική-αιώνια υπόσταση του ανθρώπου. Το γράφει στο «εγχειρίδιο λειτουργίας» της ανθρώπινης φύσης ο Κατασκευαστής της! Μας το γράφει ξεκάθαρα ! (προλαλήσαντες έχουν ήδη επισημάνει τα σχετικά χωρία) Είναι έγκλημα κατά της ψυχής του ανθρώπου, κι εσείς θέλετε να νομιμοποιήσετε ένα έγκλημα??? Γιατί ? Νομιμοποιείστε τότε κάθε είδους έγκλημα! Ίσως έτσι προλάβουν και σωθούν κάποιες ψυχές!
    Το «δήθεν» ενδιαφέρον σας για την κοινή γνώμη δεν είναι παρά ένα «ξεκάρφωμα»· ένα ακόμη τέχνασμα του σκοταδιστικού ψευτοδημοκρατισμού που καλλιεργούμε με συλλογική ευθύνη.
    Όμως μην ξεχνάμε πως όσο κι αν εθελοτυφλούμε … στο βάθος… γνωρίζουμε καλά.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 20:19 | Πανοπουλος Βασιλης

    Αυτος ο νομος ειναι η υβρις στην πορεια της κοινωνιας στους αιωνες.
    Ενα παθος καποιων ανθρωπων το μετατρεπετε σε κυριαρχη φυσικη σχεση.
    Αυριο σε πιο αλλο παθος θα δωσετε νομικη και κοινωνικη υποσταση;

    Νομιζετε οτι με τα χαλαρα ορια των ανοχων μιας κοινωνιας θα πορευτειτε στο χρονο.
    Δεν μαθατε τιποτα απο την Ιστορια για τις κοινωνιες των χαλαρων σχεσεων.
    Διαλυθηκαν γιατι στους αιωνες επιβιωνουν μονο εκεινοι που ακολουθουν σκληρους κανονες.
    Και σε τουτη την ακρη της Δυσης οι γειτονες μας ακολουθουν ακομα ολους τους κανονες των συνεκτικων κοινωνιων.
    Το μελλον σας θα ειναι η ακολουθια της Ατης, της Νεμεσης και της Τισης.
    Αλλα τουτες οι θεοτητες και η αποστολη τους ειμαι βεβαιος οτι σας ειναι παντελως αγνωστες.
    Και ειμαι βεβαιος ακομα πιο πολυ οτι αυτος ο νομος γραφτηκε αλλου οπως βεβαιως γραφονται τα τελευταια χρονια ολοι οι νομοι αλλου και σας ηρθε με email.
    Πορευθειτε κατα τα εργα σας.
    Και το τιμημα θα ειναι αναλογο αυτων.
    Και νομιζω οτι αυτη η χωρα δεν αξιζει τιποτα αλλο παρα εσας που την κυβερνατε.
    Η Τιση θα κανει οπως παντα την δουλεια της.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 20:58 | Μιχαήλ («Προς το Μηνά:11 Νοεμβρίου 2015, 23:06 » και «Γιώργο:11 Νοεμβρίου 2015, 23:53»)

    «Προς το Μηνά:11 Νοεμβρίου 2015, 23:06» και «Γιώργο:11 Νοεμβρίου 2015, 23:53»

    Οι φίλοι σας και ομοϊδεάτες θυμώνουν για τα σχόλια με αντίθετη άποψη. Όταν αποκαλείς όμως κάποιους συνανθρώπους σου «Ηλίθιους χριστιανοταλιμπάν» τότε σκέφτηκες μήπως είσαι εσύ ο ρατσιστής και μήπως φασίζεις και λίγο; Ρωτάω δεν ξέρω… Μήπως τυχόν είσαι εσύ ο «ταλιμπάν» της ακολασίας; Σκέψου, ηρέμησε, γαλήνεψε την ψυχή σου, και ύστερα γράψε. Όσο για το διαχειριστή του «opengov.gr», θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός ως προς τα σχόλια που γράφονται σχετικά με χαρακτηρισμούς προς συνανθρώπους μας.
    Θα παρακαλούσα την Ελληνική Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει κουμάντο ΑΥΤΗ στο Κράτος και όχι ο κάθε ξένος που προσπαθεί να περάσει το δικό του στην Ορθόδοξη Ελληνική Κοινωνία μας.
    Απορώ, βρε παιδί μου… Αυτοί που τα νομοθετούν αυτά, θα ήθελαν το παιδί τους να συνευρίσκεται με άνθρωπο του ίδιου φύλου; Ή τα νομοθετούμε μόνο για τους άλλους;;;… Μάλλον το δεύτερο αν κρίνουμε από την πολιτική ιστορία του τόπου. Τόσοι νόμοι θεσπίζονται, αλλά όχι για μας, για τους άλλους – για το λαουτζίκο.
    Α, ρε καημένη Πατρίδα, με ποιούς έμπλεξες. Σε ρεζιλεύουν όλοι αυτοί που σε κυβερνούν. Νομοθετούν ΜΟΝΟ για να διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της Ελλάδας μας, αντίχριστα και άνομα. Ω, του παραδόξου… Καταρτίζονται «δίκαιοι» νόμοι στο Ελληνικό κράτος από ανθρώπους που δεν πιστεύουν ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΤΟΝ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
    Χριστέ μου, φύλαξέ μας!!!
    Δηλώνω την αντίθεσή μου με το παρόν παρα-ΝΟΜΟ-Σχέδιο

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 20:51 | Σοφία

    Αρθρο 2,4,5 του Συντάγματος. Του πληγωμένου και καταστρατηγημένου Συντάγματος. Η αυτοδιάθεση, η ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας και ο αυτοκαθορισμός δεν έχει κανένα όριο. Πόσο μάλλον όταν αυτο το οποίο ζητά το άτομο είναι το δικαίωμα στο να ζει με έναν άλλο άνθρωπο κάτω από την ομπρέλα προστασίας του νόμου . Η ανατριχίλα των σοβαροφανών δεν αποτελεί λόγο να αποκλειστεί μια ομάδα από μια δίκαιη και αργοπορημένη ρύθμιση. ΝΑΙ!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 20:36 | ΗΛΙΑΣ

    ΟΧΙ!!!ΟΧΙ!!!ΟΧΙ!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 20:40 | Θεόδωρος Χαλκιόπουλος

    Θα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ για την ορθόδοξη πατρίδα μας να ψηφιστεί ένα τόσο προκλητικά επαίσχυντο νομοσχέδιο. Θα είναι ένας ακόμα κρίκος στη θλιβερή αλυσίδα του διωγμού κατά του Χριστού από την ταλαίπωρη πατρίδα μας! Κι αν τον διώξουμε θα φύγει αθόρυβα, όπως έφυγε και από τους Γεργεσηνούς για να μείνουμε όμως εμείς στο σκοτάδι της ανομίας που έχει κατακλύσει ολόκληρη την Ευρώπη.
    Η υπερηφάνεια! «Τοῦτο τὸ ἀνόμημα Σοδόμων», διαβάζουμε στην Παλαιά διαθήκη! Αυτή οδήγησε τα Σόδομα στην ηθική εξαθλίωση και διαστροφή. Αυτή δυστυχώς οδηγεί και στις μέρες μας την πατρίδας μας στον ηθικό εκφυλισμό. Η προσπάθεια που γίνεται παγκοσμίως να παρουσιαστεί το διεστραμμένο ως φυσιολογικό, το αδιανόητο ως δεδομένο, το ανήθικο ως ηθικό.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ακούστε μια φορά την φωνή της συντριπτικής πλειοψηφίας!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 20:13 | ΤΟΠΑΛΟΓΛΟΥ ΜΑΛΑΜΑΤΗ

    «Δηλώνω και υπογράφω τα εξής: Σε μέγα ατόπημα υπέπεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοινώνοντας στις 9.11.2015 νομοσχέδιο «Συμφώνου Συμβίωσης » το οποίο επεκτείνει και στα ομόφυλα άτομα.
    Δεν καταδικάζω ή απορρίπτω τα λίγα αυτά άτομα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τους οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική από αυτή των πολλών ανθρώπων, που ωστόσο είναι μακριά από τις εντολές του Θεού.
    Καταδικάζω το ολίσθημα του κ. Υπουργού, διότι επιχειρεί νομοθετικώς να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια του ατόμου και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.
    Λόγω της διαφωνίας μου αυτής, δηλώνω ευθαρσώς και υπογράφω με παρρησία, ως ‘Έλληνας πολίτης και Ορθόδοξος Χριστιανός, την αντίθεσή μου στο επονείδιστο αυτό νομοσχέδιο

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 20:55 | Λευθεριώτης

    Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι μέλη της Εκκλησίας του Χριστού ή μέλη της βασιλείας Του και συνεπώς δεν είναι χριστιανοί .
    Ο Απόστολος Παύλος γράφοντας στούς χριστιανούς της Κορίνθου τους λέει . « μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται οὔτε πλεονέκται βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι. » Συνεπώς ο οποιοσδήποτε άνθρωπος είναι ελεύθερος να ακολουθήσει οποίο δρόμο θέλει στη ζωή του ακόμα και την αμαρτία , αλλά δεν μπορεί μια χριστιανική κοινωνία να τον θεωρεί μέλος της και πολύ περισσότερο μέλος της χριστιανικής Εκκλησίας . Βέβαια , αν μετανοήσει ειλικρινά και σταματήσει να αμαρτάνει , μπορεί να ξαναγίνει μέλος της Εκκλησίας . Για τους λόγους αυτούς ως χριστιανός δεν μπορώ να δεχθώ αυτό το νομοθέτημα που επιβραβεύει την ακολασία .

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 19:30 | ΒΕΖΥΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    «Δηλώνω και υπογράφω τα εξής: Σε μέγα ατόπημα υπέπεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ανακοινώνοντας στις 9.11.2015 νομοσχέδιο «Συμφώνου Συμβίωσης » το οποίο επεκτείνει και στα ομόφυλα άτομα.
    Δεν καταδικάζω ή απορρίπτω τα λίγα αυτά άτομα που η μη ομαλή φυσιολογία του σώματός τους και διάφορες κοινωνικές συνθήκες τους οδήγησαν σε πορεία ζωής διαφορετική από αυτή των πολλών ανθρώπων, που ωστόσο είναι μακριά από τις εντολές του Θεού.
    Καταδικάζω το ολίσθημα του κ. Υπουργού, διότι επιχειρεί νομοθετικώς να υποβιβάσει την ανθρώπινη φύση, την αξιοπρέπεια του ατόμου και τον υψηλό θεσμό της οικογένειας.
    Λόγω της διαφωνίας μου αυτής, δηλώνω ευθαρσώς και υπογράφω με παρρησία, ως ‘Έλληνας πολίτης και Ορθόδοξος Χριστιανός, την αντίθεσή μου στο επονείδιστο αυτό νομοσχέδιο.»

  • Γιά ὅσους εἶναι ἄθεοι, δηλαδή ἀντίχριστοι, κάθε σύμφωνο συμβίωσης εἶναι «νόμιμο» τελικῶς, διότι χωρίς τούς τέλειους Θείους Νόμους τοῦ Θεοῦ, οἱ ἀνθρώπινοι «ἠθικοί»(?) ἀτελείς νόμοι χαλαρώνουν καί καταλήγουν ἀνήθικοι!
    Ἀπόδειξις; Οἱ νομιμοποιημένοι «γάμοι» πού ἔχουν «τελέσει» κάποιοι μέ ζῶα, ὅπως στήν Δανία μία γυναίκα μέ τό ἄλογό της.
    Αλλη ἀπόδειξις; Οἰ «νόμιμοι» οἶκοι ἀνοχῆς γιά κτηνοβάτες, ὅπως στή Νορβηγία, κ.ο.κ.
    Γιά πράγματα πού μέχρι πρίν λίγα χρόνια οἱ κοινωνίες ὀρθῶς ἦταν ἀντίθετες καί ντρέπονταν γι’ αὐτά, τώρα τά θεωροῦν «φυσιολογικά», τά δημοσιοποιοῦν μέ καμάρι καί ἀπαιτοῦν τίς «νομιμοποιήσεις» τους. Νά, λοιπόν ἡ ἀπόδειξις ἐκ τοῦ ἀποτελέσματος!

    Ὅπως τό ἄλογο χωρίς τά γκέμια πού τό συγκρατοῦν καί τό ὁδηγοῦν πρός τίς σωστές κατευθύνσεις, εἶναι ἀτίθασο καί πηγαίνει ὅπου θέλει αὐτό χωρίς νά ἔχουμε τόν ἔλεγχό του, ἔτσι καί ὁ Θεῖος Νόμος εἶναι τά γκέμια τῶν ἀνθρωπίνων νόμων, πού τούς συγκρατεῖ ἀπό τά ἄλογα κι ἀνεξέλεγκτα ἔκτροπα καί τούς ὁδηγεῖ στά δίκαια, πού εἶναι τά καλύτερα γιά τίς ψυχές καί τίς ζωές ὅλων μας.

    «Νοῦς ἀποστάς τῆς τοῦ Θεοῦ θεωρίας ἤ κτηνώδης ἤ δαιμονιώδης γίνεται».
    Θέλουμε νά γίνουμε κτηνώδεις ἤ δαιμονιώδεις; Ἐγώ δέν θέλω ἀφοῦ μᾶς ρωτᾶτε! Ζητῶ νά ἀποσύρετε τό σύμφωνο συμβίωσης ὁμοφυλόφιλων μέ τήν ὅποια ἐπέκτασή του (υἱοθεσία παιδιῶν κ.λ.π.) καί τήν κραγαυλέα νομιμοποίηση ἁμαρτωλῶν καταστάσεων πού ἀντίκεινται τουλάχιστον στά πρῶτα ἄρθρα τοῦ Ἑλληνικοῦ Σύνταγματος καί ὄχι μόνο σέ αὐτά.

    «ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι; μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ ΟΥΤΕ ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΑΙ οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι» (Α΄ Κορινθ. 6:9,10).

    Ἀγαπητοί πολιτικοί τῆς πατρίδας μας, ἀποδεικνύετε καθημερινά ὅτι οὔτε φιλόθεοι, οὔτε φιλέλληνες εἶστε. Εἶναι πασιφανές. Καταστρέφετε μέ τούς «νόμους» σας ὅ,τι χριστιανικό κι ἑλληνικό.
    Στήν Τελική Κρίση τοῦ Κυρίου, στό φρικτό Του Βῆμα, θά δώσετε λόγο ὄχι γιά μία ψυχή, τήν δική σας, ἀλλά γιά ἑκατομμύρια ψυχές, τίς ὁποῖες κακοποιεῖτε καί καταστρέφετε. Τό ἔχετε συνειδητοποιήσει αὐτό;

    Σᾶς εὔχομαι καλή μετάνοια. Λυπᾶμαι πού εἶστε ἡγέτες τῆς πατρίδας μου.
    Δέν ἔχετε ἱερό καί ὅσιο. Ἀποδεῖξτε μας ὅτι δέν εἶναι ἔτσι.

    Καί γιά τήν Κάρτα τοῦ Πολίτη κάνατε διαβούλευση, πήρατε τρανταχτό «ΟΧΙ στήν Κάρτα», ἀλλά τήν προχωρᾶτε ἀκάθεκτοι.
    Σᾶς ρωτῶ κι ἐγώ λοιπόν: ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΤΕ Ο,ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΚΟΥΤΕ;
    Τό ἴδιο ἰσχύει καί γιά τό δημοψήφισμα τοῦ καλοκαιριοῦ. Πήρατε τρανταχτό «ΟΧΙ στό μνημόνιο» ἀπό τόν λαό, ἀλλά κάνετε τό ἀντίθετο.
    Σᾶς ξαναρωτῶ λοιπόν: ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΤΕ Ο,ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΚΟΥΤΕ;

    Μᾶλλον γιά νά σφυγμομετρήσετε τίς ἀντιστάσεις μας, διότι βλέπετε τόν λαό, ἐμᾶς, ὡς ἐχθρούς σας. Ἔχετε καμμία καλύτερη ἀπάντηση;

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 19:05 | Γεώργιος

    ΝΑΙ στο νομοσχέδιο φυσικά. ΝΑΙ και στον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ, ΝΑΙ και στην ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ. Και πολύ αργήσαμε.

    ΝΑΙ επίσης και στον φόρο αποκλειστικά σε θρησκευόμενους προκειμένου να συντηρούνται οι χώροι λατρείας τους, να τελούνται τα μυστήριά τους, και να πληρώνονται οι παπάδες τους. Κρίμα δεν είναι να πληρώνουν φόρους οι ομοφυλόφιλοι και οι άθεοι για τη διάδοση της «αγάπης» που βλέπουμε σε πάμπολλα σχόλια;

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 19:28 | Σταμάτης

    Μα είναι δυνατόν να θέλετε να περάσετε τέτοιο νόμο στην Ελλάδα ;
    Ντροπή !
    Και όσο για τα περί δικαιωμάτων , θα πρέπει πολύ σοβαρά να σκεφτείτε οτι και τα παιδιά προς υιοθεσία έχουν δικαιώματα και να σταματήσετε να τα εκμεταλλεύεστε για να ικανοποιήσετε το εγώ σας .
    Είναι άκρως φασιστικό ένα τέτοιο ζευγάρι , να έχει το δικαίωμα της υιοθεσίας !!! Και είναι φασιστικό απέναντι στο παιδί που λόγο της ηλικίας του , θέλουν να το εκμεταλλευθούν με πρόσχημα την «ισότητα» η οποία απο τη φύση της δεν υπάρχει .
    Και για να το ξεκαθαρίσουμε κι αυτό , ισότητα πρέπει να υπάρχει μεταξύ των «τριών» φύλλων , το οτι όμως τα φύλλα είναι δύο δεν γίνεται να το αλλάξουμε και ενα παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώσει φυσιολογικά !!!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 19:12 | Αλέξανδρος Αθανασιάδης

    Θα ΄θελα να δηλώσω την ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ μου στο εν λόγω κατάπτυστο νομοσχέδιο. Ένα Μεγάλο ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.Να ενισχυθεί η ελληνορθόδοξη Οικογένεια . ΟΧΙ Στη Νομιμοποίηση της Διαστροφής και του παρα φύσιν. Σεβασμος Στις Χριστιανικές Ορθόδοξες Αξίες της Ελλάδας και του Πολιτισμού μας. Σεβασμός στον Δημιουργό Τριαδικό Θεό.Καλή Φώτιση , Μετάνοια και Αγώνα στους συνανθρώπους μας που ενδεχομένως βλέπουν τα πράγματα απο τη δική τους οπτική γωνία . Το ΟΧΙ είναι και για δικό τους καλό απο μέρους μας.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 19:03 | Κωνσταντίνος

    Απαράδεκτο!!!!!!!!!!!!!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 19:15 | Μαρία Παν.

    Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

    Η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια είναι ένα θετικό βήμα προς τη σωστή πορεία, αλλά όχι αρκετή. Προς το παρόν, είναι μία βασική και ελπιδοφόρα κίνηση εκ μέρους της κυβέρνησής σας. Αλλά καλό θα ήταν να μην αργήσει και η νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου ομοφύλων, και η δυνατότητα τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ισότητα.

    Μερικές προτάσεις:

    1) Το τεκμήριο πατρότητας, θα έπρεπε να αντικατασταθεί από το τεκμήριο γονεϊκότητας. Υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια γυναικών που μεγαλώνουν παιδιά, αγνώστου πατρός (σύμφωνα με την παρωχημένη ορολογία), και θα έπρεπε τα παιδιά αυτά να προστατεύονται σε περίπτωση που συμβεί κάτι στη βιολογική μητέρα τους φερ`ειπείν. Οι ομόφυλες οικογένειες με παιδιά ήδη αποτελούν κοινωνική πραγματικότητα, και χρήζουν της προστασίας του Νόμου και της Πολιτείας.

    2) Τα ετερόφυλα ζευγάρια έχουν πάντα την επιλογή του γάμου. Για τα ομόφυλα όμως δεν υπάρχει, προς το παρόν, αυτή η δυνατότητα. Θα έπρεπε επομένως το σύμφωνο συμβίωσης να παρέχει στους συντρόφους ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα και κοινή φορολογική δήλωση, όπως γίνεται εντός γάμου.

    3) Το σύμφωνο συμβίωσης θα πρέπει να προσφέρει άδεια παραμονής σε πολίτες τρίτων χωρών, εφόσον συμβιώνουν με Έλληνα, Ευρωπαίο πολίτη ή νομίμως διαμένοντα αλλοδαπό. Όπως ο γάμος.

    Μην διστάσετε να προχωρήσετε με αυτό το νομοσχέδιο. Δεν έχουμε θεοκρατία για να επιβάλουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους ορισμένα άτομα -λίγα ή πολλά, δεν έχει σημασία- πάνω σε άλλα με το στανιό. Έχουμε ανεξιθρησκεία και είμαστε κράτος κοσμικό, όχι θεοκρατικό. Ανήκουμε στη Δύση και στην Ευρώπη, όχι στην Ανατολή. Μην κάνετε πίσω ούτε βήμα.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 19:43 | Τζαμουράνης Δημήτρης

    Χα! Δικαίωμα στη ζωή!! Είστε πολύ απλόχερος! Ισόκυρα είναι τα πρόσωπα, ισόκυρες και οι σχέσεις τους. Η ΕΕ δεν είναι μόνο για το δανεισμό!! Από πρωθυπουργούς παντρεμένους με άντρες!!

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 19:37 | Γιώργος

    Ένα μέγαλο βήμα στην έμπρακτη προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ας υπερισχύσει το αίσθημα του ανθρωπισμού και ας τεθεί στο περιθώριο η ομοφοβία και ο ρατσισμός. Ως Έλληνας πολίτης νιώθω βαθύτατα ευχαριστημένος γιατί αναγνωρίζονται οι έννοιες του σεβασμού και της ισότητας. Ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού είμαστε όλοι άνθρωποι και αγωνιζόμαστε για να βελτιωθεί η κοινωνία μας.

  • 12 Νοεμβρίου 2015, 19:57 | ΓΙΩΡΓΟΣ

    θελω να εκφρασω την αντιθεση μου στο συμφωνο συμβιωσης ομοφυλοφιλων.
    δεν ειμαι κατα των ομοφυλοφιλων δικαιομα στην ζωη εχουν ολοι αλλα δεν
    ειναι τυχαιο οτι στην φυση υπαρχουν καποιες σταθερες που δεν πρεπει να αλλαζουν.Δεν ειναι τυχαιο οτι με το ζευγαρωμα αρσενικου και θυληκου μονο προκυπτει νεογνο!!! Ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα!!